User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
57 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Yurtdışından 98 model arac getirebilirmiyiz?

ozKn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aaah aah keşke olsa direk bulgaristandan ek coupe getiricem çook komik bi fiyata

SiMaO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozKn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aaah aah keşke olsa direk bulgaristandan ek coupe getiricem çook komik bi fiyata
    Al bendende okadar sedan mavi vtı bulmuştum pazarlık bile yaptım ama sonra işler yaşa bindi kaldı öle aslında alıp yazları 6 ay burda tutup götürsem bile yeterli olur

JapanVsGermany - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Garaj38_EMRE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler abi, gümrükten araba almakta zordur herhalde abi,
    işin içinde demir başlar vardır

kısaca dışardan araba almak imkansız diyebilir miyiz abi?
    (bahsi geçen model aralıkları için)

birde bu kesin dönüş yapanlar zamanla arabalarını satabilir mi?

atıyorum birisi R34 GTR getirdi, adam satma kararı aldı, başka birisi alabilir mi?
    Biz R32 GTR Nismo Spec için anlaştık sahibiyle, Gümrükte ne dedik ne teklif ettiksek olmadı maalesef
    Yurt dışından Babanı getirtecek olsan 3 yaşından büyükse almıyorlar
    M.Resat Simsek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar konuyu hortlatıyım su anda amerıkan vatandası teyzem bizde 23 senedir ordaydı hatta yanımda su anda oğluda orda doğdu büyüdü yegenimiz eğer oluyorsa diyor 3 kişiler 3 arac getirebiliriz ama tam nedir bilmiyorum o kadar co ksey yazıp cizilıyorki tam anlamıs değilim ***** r34 getirebilirsek süper olur not: oğlu amerıkan askeri su anda birde bir konu wardı mısafir araç olarak devamlı kalır denmişti araç için tam olarak nedir teşekkürler...
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Designer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Supra alanlar 98yılındamı almış yani ne saçma rüşvetle falan sokuluyodur bence ya çok kotu ya klasık sınıfa girmeyeni getremıorz
    gümrükler acıkken almanya italya vs araba getırıyoduk.butun arabalar sımdı bızım getırdıklerımız rusvetlemı geldi
    Alıntı exca- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -supra için-2001 e kadar almış olabilirler ve ya gümrükten alınmış olabilir
    aynen +1
    Alıntı çağrı dündar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar konuyu hortlatıyım su anda amerıkan vatandası teyzem bizde 23 senedir ordaydı hatta yanımda su anda oğluda orda doğdu büyüdü yegenimiz eğer oluyorsa diyor 3 kişiler 3 arac getirebiliriz ama tam nedir bilmiyorum o kadar co ksey yazıp cizilıyorki tam anlamıs değilim ***** r34 getirebilirsek süper olur not: oğlu amerıkan askeri su anda birde bir konu wardı mısafir araç olarak devamlı kalır denmişti araç için tam olarak nedir teşekkürler...
    en yakın gümrüğe gdip konuşun.burdan kulaktan dolma bilgiler ile olmaz yanlıs anlamassan eger.
    hatta gugıl amcaya permih hakkı - perma hakkı- permi hakkı vs dıye arattıgın zmn gumruk musavırlıgının sıtesı cıkması lazım,eger guncelledılerse en son bılgıler orda yazar.

yok guncel degılse dedıgm gıbı gumruge gıdıp konusursan en net cevabı alırsın
    ist.gozukuyo sehir.

isin h.alanı tarafına duserse(ataturk) sagdakı bınanın adını unuttum heh dunya tıcaret merkezıydı sanırım oraya gelmeden yolun sagında(sahilden h.alanı istikametine giderken) gumruk var..ordan gereklı bılgılerı alabılırsınız..

ekleme ;

yanlış hatırlamıyorsam bitek kdv ödüyodunuz diye hatırlıyorum.Sadece gümrük ödemiyosunuz..
    - K -

________
    Dr.Ecu

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı çağrı dündar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerikadan dönecekler ise kesin dönüş şöyle bir şey diyeyim 3 ayri araba getirebilirsiniz fakat bildigim Abd vatandaşi ise abd den getirmesi gerekli hangi ülke vatandaşı ise ya işte bulgaraistan yakın ordan alayım şeklinde olmuyor diye biliyorum

amerikan askeri ma plaka ile belli bir bedeli var uluslar arası otomobil federasyonumu neydi oraya arac icin belli bi bedel yatiyor sonra araç cıkınca bedel geri aliniyor teminat bu vergi vs degil yani

OBAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki gümrüğe nasıl düşüyor bu araçlar. Birileri gümrüğe atsın istediğimiz arabalari gidip Ordan alalım. Saka gibi ya dibimizdeki ülkelerde arabada ucuz akaryakıtta.... Ulan harbiden pahalı bir ülkeyiz benzin olmuş 5 tl.... Neyse dağılmasın konu estim gürledim bi an....
    BİSMİLLÂHİRRAHMANIRRAHİM 106...!!!!!!

Ve hepsinden önemli hızlı arabalar için şükürler olsun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AEAlmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerikadan dönecekler ise kesin dönüş şöyle bir şey diyeyim 3 ayri araba getirebilirsiniz fakat bildigim Abd vatandaşi ise abd den getirmesi gerekli hangi ülke vatandaşı ise ya işte bulgaraistan yakın ordan alayım şeklinde olmuyor diye biliyorum

amerikan askeri ma plaka ile belli bir bedeli var uluslar arası otomobil federasyonumu neydi oraya arac icin belli bi bedel yatiyor sonra araç cıkınca bedel geri aliniyor teminat bu vergi vs degil yani
    grt34 getirtsem torunuma bırakırım geri cıkma durumu soz konusu değil tm nedir ne değildir bir öğrenmem lazım

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OBAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki gümrüğe nasıl düşüyor bu araçlar. Birileri gümrüğe atsın istediğimiz arabalari gidip Ordan alalım. Saka gibi ya dibimizdeki ülkelerde arabada ucuz akaryakıtta.... Ulan harbiden pahalı bir ülkeyiz benzin olmuş 5 tl.... Neyse dağılmasın konu estim gürledim bi an....
    Doğru söze ne denir ki...

BAŞAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle bir örnek vereyim Giresun da yaşıyorum buraya Gürcistan dan araba getiren var fakat giriş çıkış yapıyorlar sürekli.Kimiside gümrükten araç alıyor Türkiye şartlarına göre farkını ödeyip TR plakasını kullananıda gördüm.
    34UT9163HONDA CIVIC EK SEDAN
    28DH223 HONDA CIVIC EK HB
    28TR126HONDA CIVIC VTEC II
    28AS464HONDA CIVIC FB7

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KKTC plakalı mercedes benz'im vardı. Benim araştırmama göre de aracın 0-3 yaş arası yada 25 yaş üzeri olması gerekiyor Türkiye plaka yapabilmek için.

Mikrop_Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracı getirin 6 ay kullanın tr'de motorunu camlarını gögüsünü herşeyini sökün gümrüğe bırakın sonra ihaleye çıkınca girip alın en kolay yolu bu.

RedSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Perma hakkı diye bilinen bu kesin dönüşte 3 yaşına kadar vergisiz araç sokma hakkıyla TR plaka takılan araç aynı gün bile satılabilir. Sonuçta bu kesin dönüş yapan kişiye tanınan bir haktır. İstediği zaman satmak da kişinin kendi hakkıdır.
    tr'ye kesin dönüş yapmış türk vatandaşı için herhangi bir sene sınırlaması varmıdır?

yani benim enişetim 10 sene evel türkiyeye kesin dönüş yaptı, aradan 10 sene geçmesine rağmen bu hakkından yararlanabilirmi?
    2.0T FSI

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blow07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KKTC plakalı mercedes benz'im vardı. Benim araştırmama göre de aracın 0-3 yaş arası yada 25 yaş üzeri olması gerekiyor Türkiye plaka yapabilmek için.
    35 Yaşa çıkartmışlar

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre İlbi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    YABANCI ÜLKEDEN ARAÇ GETİRME HAKKINDA YASAL BİLGİ :
    - Yabancı plaka araçlar TR'ye giriş yaparken gümrükte 12 ay dilimi esas alınarak 6 ay kalma izni verilir. Yani giriş yaptıgı günden itibaren 6 ay sonra ülkeyi terk etmek zorundadır.
    - Aracın ruhsat sahibi de dahil olmak üzere TR'den çıktığı günden en az 6 ay sonra tekrar giriş yapabilir.
    - TR'ye girdiğinde herhangi bir Türk vatandaşının o aracı kullanabilmesi için muattap ülkeden noter onaylı vekaletname alması ve bunu gümrükte ilgili yerlere vermesi zorunludur.
    - Vekalet alan Türk vatandaşı, 6 ay içinde aynı ruhsat sahibi gibi yabancı plakalı aracı TR'de kullanabilir. Vekaleti olmayan 3. şahıslar da ancak arac icinde ruhsat sahibi yada vekalet alan kisi varsa kullanabilir.
    - Yurtdışında yaşayıp TR'ye kesin dönüş yapan kişilere verilen gümrük vergisiz araç getirme hakkı, 3 yaşındaki araçlara kadardır.

Bugün böyle bir şey denk geldi, aynen kopyala yapıştır yaptım buraya,
    ne kadar doğrudur bilmiyorum
    Şimdi bir soru soracağım,

Bir arkadaşım ingiltere de yaşıyor çift pasaport sahibi, her sene mersedesiyle tatile geliyor. 3-4 ay kalıyor. İngilteredeki e46 cabrio ların fiyatları çok ucuz. 3.000 - 4.000 sterlin.

istediğim şey; ben bu abime parayı yllasam o ordan bi aracı üstüne alırsa aynı anda 2 aracını ülkeye sokabilirmi. Yani ben onun adına tescilli bmw yi oda kendi mercedesini kullanabilirmi?

Bu abinin aracını kullanmak için gerekli noter işlemleri nedir ? nerden yapılır? İngiltere demi işlem yapılmalı türkiyede mi

BuRaK_eFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tasiş de yurtdışından gelip gümrükte bırakılan haciz edilen araçlar var ilginizi çeken bişey varsa ordan alabiliyorsunuz tabi ihale yolu ile

Designer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu hortlamış bende baya araştırmıştım zamanında Türkiye de olmayan araçları tr ye sokmak imkansız..3yaşından büyükler için tabi..ancak hem Türkiye de hem yurt dışında olan ancak turkiyede 70 80bin tl olup yurt dışında 20bin tl olan (en güzel örnekler bg de) araçları getirmenin bi yolu var..yerse tabi..
    Instagram : WideBodySixty

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya neler warda işte zamanında cok suıstimallerden dolayı artı co kzor mesela bu laf yüzünden ceza biel yemiştim kaçak gtirtip bilerke yakalatıp gümrükden ıhaleyle almakda war ama ıste öyle ayarlamsınkı kımse almamalı aracı

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi bir soru soracağım,

Bir arkadaşım ingiltere de yaşıyor çift pasaport sahibi, her sene mersedesiyle tatile geliyor. 3-4 ay kalıyor. İngilteredeki e46 cabrio ların fiyatları çok ucuz. 3.000 - 4.000 sterlin.

istediğim şey; ben bu abime parayı yllasam o ordan bi aracı üstüne alırsa aynı anda 2 aracını ülkeye sokabilirmi. Yani ben onun adına tescilli bmw yi oda kendi mercedesini kullanabilirmi?

Bu abinin aracını kullanmak için gerekli noter işlemleri nedir ? nerden yapılır? İngiltere demi işlem yapılmalı türkiyede mi
    1kisinin yilda bir arac hakki var
    Kisacasi 10arabasida olsa gir cik yapim digerole geliyim olmuyo : )
    He ama kardesi vardir o ayri o getirir ikinci arabayi vs eyw o zmn..

Yildaki 6qy olayi isterse 600gircik ypsin isterse bikere 6ay kalsin araci sokan kisiye o hak taniniyo araciyla birlikte.. Eger 6aydn fzla kalcksa donmickse gumruge park edick arabayi cikis yaparken alck ordn gidicek..isterse terkte eder kisiye bagli dediim gibi..

+olarak eu olan ulkeler frktmez nrde ucuzsa ordn alabilir arabayi.tek olay kendi ikamet ettgi sehir ulkedn plakali olarak permi hakkini kullanmasi ytrli..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)