aaah aah keşke olsa direk bulgaristandan ek coupe getiricem çook komik bi fiyata![]()
arkadaşlar konuyu hortlatıyım su anda amerıkan vatandası teyzem bizde 23 senedir ordaydı hatta yanımda su anda oğluda orda doğdu büyüdü yegenimiz eğer oluyorsa diyor 3 kişiler 3 arac getirebiliriz ama tam nedir bilmiyorum o kadar co ksey yazıp cizilıyorki tam anlamıs değilim ***** r34 getirebilirsek süper olur not: oğlu amerıkan askeri su anda birde bir konu wardı mısafir araç olarak devamlı kalır denmişti araç için tam olarak nedir teşekkürler...
Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???
gümrükler acıkken almanya italya vs araba getırıyoduk.butun arabalar sımdı bızım getırdıklerımız rusvetlemı geldi![]()
aynen +1
en yakın gümrüğe gdip konuşun.burdan kulaktan dolma bilgiler ile olmaz yanlıs anlamassan eger.
hatta gugıl amcaya permih hakkı - perma hakkı- permi hakkı vs dıye arattıgın zmn gumruk musavırlıgının sıtesı cıkması lazım,eger guncelledılerse en son bılgıler orda yazar.
yok guncel degılse dedıgm gıbı gumruge gıdıp konusursan en net cevabı alırsın
ist.gozukuyo sehir.
isin h.alanı tarafına duserse(ataturk) sagdakı bınanın adını unuttum![]()
heh dunya tıcaret merkezıydı sanırım oraya gelmeden yolun sagında(sahilden h.alanı istikametine giderken) gumruk var..ordan gereklı bılgılerı alabılırsınız..
ekleme ;
yanlış hatırlamıyorsam bitek kdv ödüyodunuz diye hatırlıyorum.Sadece gümrük ödemiyosunuz..
- K -
________
Dr.Ecu
Amerikadan dönecekler ise kesin dönüş şöyle bir şey diyeyim 3 ayri araba getirebilirsiniz fakat bildigim Abd vatandaşi ise abd den getirmesi gerekli hangi ülke vatandaşı ise ya işte bulgaraistan yakın ordan alayım şeklinde olmuyor diye biliyorum
amerikan askeri ma plaka ile belli bir bedeli var uluslar arası otomobil federasyonumu neydi oraya arac icin belli bi bedel yatiyor sonra araç cıkınca bedel geri aliniyor teminat bu vergi vs degil yani
Peki gümrüğe nasıl düşüyor bu araçlar. Birileri gümrüğe atsın istediğimiz arabalari gidip Ordan alalım. Saka gibi ya dibimizdeki ülkelerde arabada ucuz akaryakıtta.... Ulan harbiden pahalı bir ülkeyiz benzin olmuş 5 tl.... Neyse dağılmasın konu estim gürledim bi an....
BİSMİLLÂHİRRAHMANIRRAHİM 106...!!!!!!
Ve hepsinden önemli hızlı arabalar için şükürler olsun...
Şöyle bir örnek vereyim Giresun da yaşıyorum buraya Gürcistan dan araba getiren var fakat giriş çıkış yapıyorlar sürekli.Kimiside gümrükten araç alıyor Türkiye şartlarına göre farkını ödeyip TR plakasını kullananıda gördüm.
34UT9163HONDA CIVIC EK SEDAN
28DH223 HONDA CIVIC EK HB
28TR126HONDA CIVIC VTEC II
28AS464HONDA CIVIC FB7
KKTC plakalı mercedes benz'im vardı. Benim araştırmama göre de aracın 0-3 yaş arası yada 25 yaş üzeri olması gerekiyor Türkiye plaka yapabilmek için.
aracı getirin 6 ay kullanın tr'de motorunu camlarını gögüsünü herşeyini sökün gümrüğe bırakın sonra ihaleye çıkınca girip alın en kolay yolu bu.
Şimdi bir soru soracağım,
Bir arkadaşım ingiltere de yaşıyor çift pasaport sahibi, her sene mersedesiyle tatile geliyor. 3-4 ay kalıyor. İngilteredeki e46 cabrio ların fiyatları çok ucuz. 3.000 - 4.000 sterlin.
istediğim şey; ben bu abime parayı yllasam o ordan bi aracı üstüne alırsa aynı anda 2 aracını ülkeye sokabilirmi. Yani ben onun adına tescilli bmw yi oda kendi mercedesini kullanabilirmi?
Bu abinin aracını kullanmak için gerekli noter işlemleri nedir ? nerden yapılır? İngiltere demi işlem yapılmalı türkiyede mi
tasiş de yurtdışından gelip gümrükte bırakılan haciz edilen araçlar var ilginizi çeken bişey varsa ordan alabiliyorsunuz tabi ihale yolu ile
Konu hortlamış bende baya araştırmıştım zamanında Türkiye de olmayan araçları tr ye sokmak imkansız..3yaşından büyükler için tabi..ancak hem Türkiye de hem yurt dışında olan ancak turkiyede 70 80bin tl olup yurt dışında 20bin tl olan (en güzel örnekler bg de) araçları getirmenin bi yolu var..yerse tabi..
Instagram : WideBodySixty
ya neler warda işte zamanında cok suıstimallerden dolayı artı co kzor mesela bu laf yüzünden ceza biel yemiştim kaçak gtirtip bilerke yakalatıp gümrükden ıhaleyle almakda war ama ıste öyle ayarlamsınkı kımse almamalı aracı
Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???
1kisinin yilda bir arac hakki var
Kisacasi 10arabasida olsa gir cik yapim digerole geliyim olmuyo : )
He ama kardesi vardir o ayri o getirir ikinci arabayi vs eyw o zmn..
Yildaki 6qy olayi isterse 600gircik ypsin isterse bikere 6ay kalsin araci sokan kisiye o hak taniniyo araciyla birlikte.. Eger 6aydn fzla kalcksa donmickse gumruge park edick arabayi cikis yaparken alck ordn gidicek..isterse terkte eder kisiye bagli dediim gibi..
+olarak eu olan ulkeler frktmez nrde ucuzsa ordn alabilir arabayi.tek olay kendi ikamet ettgi sehir ulkedn plakali olarak permi hakkini kullanmasi ytrli..
- K -
________
Dr.Ecu
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)