Parçası bulunmaz etmez, bulsada elazığda yok, biton beklicek hiç gerek yok. Bunu toplaması için 2 tane daha alıp 3 arabadan 1 tane cıkarması gerekiyo ki öğrenci adam için gerek yok kanına girmeyin![]()
Kesin ölücülük yapmıssındır bu arada onu 9 milyara sattım k.örene benden sonra 3 sahip değiştirdi hala biniyorlar simdi sahibindende 6500 istiyorlar
Turbo işi çok zordu çok fazla zorlandık turboya en yatkın olmayan araçlar bunlar sibaplarında problem çıkıyor bi ton sıkıntı alıp inceden toplayıp satıcaksın ama masrafını bitiremiyordum ısıtmalı koltuklarına kadar koymuştum ama gene banamısın demiyordu![]()
yaa özelden konussak daha iyi olurda burdanda yazayım![]()
87 model var bende, ne yapsam diye saçmalıklardayım. Bi arkadaşım gel turbolayalım sıka sıka gez diyo. Ankarada parçacı bi abim turboyla uğraşacagına cosworth swaplayalım güzel güzel yapıştır hem tek olursun hem şaka makinası olursun diyo şaşırdım kaldım![]()
Turbo uyumlu araba değil dostum bu arabalar ben kullandım 1sene kadar 5 kere turbo denedim 10 tane yol denedim bi 325 kadar anca yürüdü bi ferrari kadarda benzin yaktı bende sinirlendim turboyu söktüm attım en iyisi atmosferik dediği gibi üst kapagı cosworth felan koyarsan daha cok faydasını görürsün gerçi ugrasılırmı ugrasılmazmı orasıda ayrı bi mevzu ben mecburiyetten ugraştım bi kere girdik geri dönemedik en kötü 30 milyar harcamısımdır o arabaya lanet olsun)
Aynen katılıyorum.Askerde iken babam 600 tl ye 87 Taunus GL 1.6 aldı.Sene 2007.Arabaya ancak 2010 da binebildim.Aklınıza gelebilen her yeri söküldü.Söyle söyliyim fabrikasında önce araç iskeleti oluşturulur ya o haline kadar söktük.Bİr çok aksamını kendimiz tamir ettik.Sonuç olarak Zaman + Para + Emek fazlasıyla harcandı.Ama binerken aldığım haz yetiyor.Bir tofaştan daha iyi bence.Tofaş çı arkadaşlara saygılar.Geçen hafta sigortasını yaptırdım.Bugünde fennisini.Elinden geliyorsa tamiratı, zevkte alıyorsan uğraşmaktan neden olmasın.Vakit ayırıp ilgilenmen lazım direksiyon şöförü olmaya kalkarsan çok çekersin
Lastikler : Yokohama
1.6 Motor LPG + Benzin
4 ileri
önler otomatik cam
merkezi kilit + alarm
Bekleyen revizyonlar : 2000 cc + 5 ileri + T25 SAAB turbo hepsi hazır.Bu konular hakkında görüş ve düşünceleri ya da bunun gibi taunus üzerinde çalışmaları olan arkadaşlar paylaşımda bulunursalar çok memnun olurum.
Birde Taunus un bir çok parçası elimde mevcut.İhtiyacı olan arkadaşlar akyuz.osman@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirler.
Araç tamiratı elimden geliyor ve hobi haline geldi.
Eğer sadece direksiyon şöförü iseniz sakın eski model araçlara yaklaşmayın.Benim ortamım bu tarz işlere uygun.Küçük ama hafife indirgenemez bir atölye ve bir ömür bilgiye sahip babam var (ALLAH c.c. ondan razı olsun ).Bir çok şeyi onun sayesinde öğrendim tamirat,anahtar tutmak v.s.Şİmdi ise tamirat konularında benim ve babamın düşüncesi ile güzel şeyler ortaya çıkarıyoruz.
Babamın mesleği inşaat.Ama merak ta var.15 sene motorsiklet kullanmış.Bilenler bilir şaftlı BMW motorları.Taa o zamanlardan hep merak azim beceri ile bugün kendi aracımızın tamirini kendimiz yapıyoruz.Öyle yani anlamıyorsanız yaklaşmayın....
Para + Zaman + Emek Önemli unsurlar![]()
Çok güzel toplamışsın eline sağlık.Neden sattın.Dur tahmin edeyim bir arıza daha çıkardı kızdın, arızasını giderdikten sonra sattın.Öyle mi ?vay be benim ilk arabam taunusum 74 model ne para harcamıstım
Bende genelde hep böyle olur arıza çıkınca ama kıyıp ta satamam.Çıkan arızaların da %90 ı yedek parça yüzünden.Eski model ya adamlar uğraşıp kaliteli parça üretmiyor.
En iyisi aracın iş görür vaziyette orjinal çıkma parçasını bulmak.O da biraz zor.
Birde gerçek adam gibi topla arkana bakmazsın uzun süre.Bir çok yeni arabayı sallar yani...
cosworth pahalıya gelir baya.
Bende başlangıc için sierra-scorpiolarda çıkan motordan düşünüyorum,5 vites şanzımanlarada uyuyor kovan farklı birtek.
Wrecked Ford.. Pinto under bonnet
derdim tasam yok diyosan bence kaçırma
208 gti by Peugeot Sport; İstanbul Park: 2:28.099 - 04.05.2025
Saxo évo-2 0-402 : 13.821 sn.