User Tag List

Sayfa 8/8 İlkİlk ... 678
139 sonuçtan 134 ile 139 arası

Konu: TSK'nın Gözbebekleri Bordo Bereliler Kimdir ?

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bülent76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siyaset kısmına girmeden sohbet ediyorduk, çok güzel bir konuydu, epey insan (ben dahil) bordo bereliler hakkında bilmediğimiz şeyleri öğrendik, yine yok % 50, yok Rte, yok Ergenekon birileri yine konuyu bulandırdı. Bu arada her ne kadar kimse üstüne alınmasın demişsin ama böbürlenen de yok ayrıca. Sen kimseye askerlik anılarını anlatmadın mı Tugral??? Bunu da böbürlenmek değil de zamanında yaşanan anıların anlatılması olarak düşün lütfen.
    ben açıklamamı yaptım. Böbürlenilebilinir bir anıdır bence. Benim anlatmak istediğim 12 ay askerliğini bu kadar anlatan bir milletiz yıllarca bu işi yapan komutanlarımız içeride şuanda. Bu konu hakkında başka bir yazım olmayacak. Bu arada bu tip bir konuda askere yüklenip sonrada siyasetin konusulmaması at gözlüğüyle bakmaktan ibarettir. Sonuçta ordunun bu halde olması politikanın bir sonucudur ve orduya vurup vuruşturup siyaseti göz ardı ettirtmem şahsım olarak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hala bu ısın orduda bıttıgını dusunuyosun yani??? sen bunu akıl ettın koskoca tsk nın aklına gelmedı degıl mı karokalları yenılemek?

sana gore orda bına yapmak ıcın kullanılacak parayı ben orduevlerınde yıyorum degıl mı? cok mantıklı vallaha...!!!

bazı arkadaslara uyandırıyaım...sımdı bakıyorsunuz en populer yerlerde ordu evlerı yada oyak sıtelerı var yada skerı kamplar...oralar daha yakınlarında hıc bır bına yasam ıbaresı yokken tsk oralara bına yapara daha sonra dıgerlerı gelır yapar...hos bu nada bı kılıf bulursunuz sız? amannnn banane aq kım ne dusunurse dusunsun....
    bravo valla ne güzel, hiç problem yok demekki.. o zaman ölenlere de üzülmeye gerek yok..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonuçta ordunun bu halde olması politikanın bir sonucudur ve orduya vurup vuruşturup siyaseti göz ardı ettirtmem şahsım olarak
    Ordunun bu halde olmasının nedeni, ordunun politikaya bulaşma hevesidir..

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ordunun bu halde olmasının nedeni, kuyruk acısı olanların öc alma hevesidir..

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ordunun bu halde olmasının nedeni, ordunun politikaya bulaşma hevesidir..
    Ordunun siyasete müdahalesi kesinlikle yanlıştır, hemfikirim. Lakin siyasetin orduyu kendi işine karıştırmamasının, siyasetten uzak tutmasınn yolu komutanları ne ile suçlandığını bilmeden, somut kanıtlar olmadan hapse yollaması değildir.

Ayrıca;

Ordu içerisinde suçlu olan var ise cezasını çeksin. Muhtemelen bunda da hemfikirizdir. Lâkin bir çok komutan ne ile suçlandığını, hangi somut delil ile suçlandığını bilmeden senelerdir hapis yatmaktadır. Keza bir çok komutan da senelerce hapis yattıktan sonra "suçsuzmuşsunuz" denerek ne ile suçlandığını bile bilmeden serbest bırakılmıştır.

Hata buradadır. Hata yargının eş hızda işlememesidir. Hata "suçsuzluk karinesinin" uygulanmamasındadır. Hata gizlilik kararı olan dosyada bir komutanın kameralar eşliğinde gecenin bir yarısı evinden alınmasındadır.

Öyle ya da böyle ordumuz senelerce bu komutanlarla yönetilmiştir. İçlerinde her ne kadar gerçek anlamda bir suç işleyenler olsa da tamamına "suçlu" sıfatını yüklemek yanlış olur. Unutmamak gerekir ki 2000'li yılların başında terör bu komutanların yönettiği orduda bitme noktasına gelmiştir.

Ordunun genel işleyişine gelince;

Hepimiz askerlik yaptık. Hepimiz tonlarca yanlış gördük. Bu yanlışları düzeltmenin yolu mevcut uygulama asla ve asla değildir.

Olayı partizanlığa girmeden, siyasi kavgaya sokmadan aklı selim ile yanlışları tartışmak faydalıdır..

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Bülent76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siyaset kısmına girmeden sohbet ediyorduk, çok güzel bir konuydu, epey insan (ben dahil) bordo bereliler hakkında bilmediğimiz şeyleri öğrendik, yine yok % 50, yok Rte, yok Ergenekon birileri yine konuyu bulandırdı. Bu arada her ne kadar kimse üstüne alınmasın demişsin ama böbürlenen de yok ayrıca. Sen kimseye askerlik anılarını anlatmadın mı Tugral??? Bunu da böbürlenmek değil de zamanında yaşanan anıların anlatılması olarak düşün lütfen.
    Bence böbürlenmek kelimesi yanlış anlaşıldı. Ben okuduğumda böbürlenmek kelimesini "ukalalık yapmak" değil, yaşananları ve alınan eğitimi askerden sonra "gururla anlatmak" olarak algıladım. Ki kim olsa bunu yapar, yanlış bir hareket değil. Ben olsam ben de anlatırım yaşadıklarımı, gördüklerimi.

Bu arada deneyimi/duyumu/tecrübesi olan anlatsın yahu, gururla okuyorduk ne güzel.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)