.::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı
Ve bunlarla gün içinde karşılaşma oranı oldukça yüksekti. SGS3'ü birkaç gün kullandığım kadarıyla SGN2 S3'ten çok daha akıcı bir kullanım deneyimi sunuyor. Bunun 1GB Ram ve 200 Mhz işlemci hızı artışıyla mı ilgisi var emin değilim ancak S3'ten bariz hızlı. Menüleri swipe yaptığınızda dahi bu fark ortada. Fakat yine de bir iOS değil. Mutlaka bir yerde bir takılma yaratıyor. Ancak bahsettiğim gibi bu oran ve takılma süresi minimuma indirilmiş. Göz ardı edilebilecek durumda. Birkaç kere uygulama hataları ile karşılaştım. Whatsapp'ta klavye görünmez oldu,restart atınca düzeldi. Şu an aklıma gelen bu sadece.
Benim karşılaştığım en büyük performans hayal kırıklığı Asphalt 7 oyununda oldu. Oyun oynanmayacak derecede kasıyor telefonda. Atıyorum ; 60 fps başlıyor,viraja yan girince 45 lere düşüyor, nos basarsanız yerlerde.. falan gibi. Bu oyun dışında takılan/donan veya kasan bir uygulama ile henüz karşılaşmadım. Artık animasyonlu duvar kağıdı kasılarak oynamıyor. Ana ekranda pencereler arası geçişte sıkıntı yok. Telefonun en büyük sıkıntısı galeri menüsünde.. Her açılışta thumbnail'leri yüklemesi 4-5 saniye sürüyor. Buna rağmen bazı oyunlar da (örneğin Zombiewood ) iOS'takinden daha yüksek fps'lerde çalışıyor bariz.Video performansı çok başarılı özellikle video ile mesaj yazma olayında akıcılıkta sorun yok. Multi-tasking konusunda ;böyle bir multitask iOS'ta yok. Gerçekten harika olmuş. Youtube'dan birşey izlerken,oyun oynarken aynı zamanda not almak inanılmaz. Web'de gezinirken bir yandan maillere bakmak,forum okurken linke tıklayıp forumu kaybetmeden veya yeni sekmeye geçmeden açılır minik pencerede linki okumak,gerçekten uzun zamandır keşke olsa dediğim özellikler.
S Pen bir efsane. Şu zamana kadar kullandığım en kullanışlı kalem. Not almak, çizim yapmak vs. falan oldukça rahat. Ekran güneş ışığında kullanışsız. Fakat buna mat jelatinin etkisi var mı bilemiyorum. Sökmek de istemiyorum şimdilik. Ses seviyesi düşük geldi birazcık. Pil konusunda çok rahat ettirdi. Minimum 1.5 gün gidiyor. Buna 15-20 dk oyun,sürekli bluetooth açık olması, kameranın gün içinde 5-6 defa kullanılması, WiFi açık olması, ve ekran parlaklık seviyesinin max. olması dahil. Telefonu gerçekten almaya ikna eden kısım bu bence. iPhone ile 3G kapatıyordum, Andorid'lerde Senkronizasyonu kapa,bluetooth kapa,ekran parlaklığını kıs,konumlamayı kapa falan telefonun işlevlerini kullanamaz olmuştuk. Fakat bu telefonda herbirşey açık 1.5 gün gidiyor. Sırf bu yüzden alınabilir bence.
Kısaca izlenimlerim böyle. Bu zamana kadar kullandığım en rahat telefon diyebilirim.