abi SamMobile | Everything for your Samsung Mobile 'a üye ol ordan indir versiyonunu.
Printable View
abi SamMobile | Everything for your Samsung Mobile 'a üye ol ordan indir versiyonunu.
Sarj olma suresinde rekor afyon5'te , ciddi cabuk sarj oluyor ama pil dayanma suresinde ise listenin sonlarinda yer aliyor..
Audi s4 yavas sarj oluyor belki ama pili de rakiplerine gore daha uzun gidiyor...
ip4 de aynı şekilde hızlı şarj oluyor
Yaa iste bu nanelerin formul belli..
Hizli doldur hizli bosalt...
:):):)
IP5 satıp aldım, yıllardır da ip kullnıyorum hala alışamadım 3 hafta oldu.
En büyük sıkıntım rehberle, rehbere basıyorum açılması nereden baksanız 15 saniye filan hemde arka planda hiçbirşey çalışmıyorken...
rehber yavaşlığını ben kendime özel sanıyordum :)
yaw arkadaş bende niye olmuyor bu tür şeyler :D şimdi denedim 5kere üst üste şak diye açıyor rehberi
Ekran döndürme hareketleri de iphone'a göre başarısız geldi bana..Ekran döndürme kapalı kullanıyorum..
Ya da dediğim gibi alışamıyorum.
Samsung kullanan biri ezelinden beri, iphone sevemiyor bi türlü..
Bende buna alışamadım ama rehber ciddi sıkıntılı...
Telefonu ilk aldığım gün rehber değilde tam adını koyamadığım bir yavaşlık sezmiştim, tüm wipe'ları yaptım o günden beri problem yok hiç
Abi bir bilsem wine nedir,nasıl yapılıyor..bende çözeceğimde şu an whatsapp ve instagramdan başka birşeyi kurcalamadım :D
RAM temizliği yapıyor musun? Yani rehberi 1 defa açtıktan sonra, arka plandaki dosyaları kapatma gibi bir alışkanlığın var mı?
Eğer varsa sorun bundan kaynaklanıyor ki eski bir IP5 kullanıcısı olarak böyle bir alışkanlığa sahip olman normal. Android, RAM'i efektif kullanır. RAM, boş kalmak için değil dolu kalmak için tasarlanmıştır. Rehber 1 defa geç açıldıktan sonra eğer arka plan uygulamaları kapatılmadı ise, diğerinde anında açılacaktır.
Ayrıca facebook, samsung account gibi rehber entegrasyonları da rehberin ilk açılım süresini uzatacaktır. 2. açılımlar -eğer arka plandan kapatılmadı ise- anında olacaktır.
RAM doldukça, yani kapasiteye ulaştıkça, Android arka planda kullanılmayan uygulamaları kendi kapar. Aynı durum programlar için de geçerlidir. Arka planda kalan programların orada kalmasında sorun yoktur. Lâkin illa kapatıcam deniyorsa, rehber gibi sık kullanılan ve geç açılan uygulamalar değil, internet explorer gibi hızlı açılabilecek uygulamalar ya da oyunlar kapatılmalıdır.
Odinle firmware güncelleme sonrası normale döndü cihaz. Şimdi kademeli olarak uygulamaları ve default applicationları yüklüyorum. Twitter, whats app ve foursquare gibi uygulamaları yükledim. Defaultta gelen programların updatelerini yaptım. Google accountını "yedeklerimi al" seçeneği hariç aktif ettim. Şimdi diğer uygulamalar ve aktivasyonları yapıyorum. Bakalım böyle stabil mi kalacak yoksa bir anda sapıtacak mı..
Telefonu formatlamak, fabrika ayarlarına geri döndürmek, alındığı günki ilk açılış noktasına getirmek demektir. Öncelikle cihazdaki bilgileri yedekledikten sonra ( en önemli konu rehber olsa gerek ) telefonu kapatıyoruz.
Ortadaki home, sağdaki güç, soldaki ses açma tuşlarına basılı tutuyoruz. Ekrana samsung logosu geliyor, hemen akabinde ise mavi yazılı bir menü karşımıza çıkıyor. Burada ses açma-kapama tuşları ile aşağı-yukarı hareket ediyoruz. ilk olarak factory settings üstüne gelip power tuşu ile seçim yapıyoruz.. Karşımıza çıkan ekranda ses açma-kapama tuşları ile "YES" seçeneğinin olduğu yere gelip power butonu ile seçim yapıyoruz. Cihaz kendi kendine kısa bir işlem yaptıktan sonra ilk gördüğümüz mavi yazılı menüye geri dönüyor. Bu sefer de aşağı doğru inip "wipe cache" seçeneğini seçiyoruz. Chaz bir kez daha kendi kendine işlemler yapıp normal şekilde açılıyor. Ve karşımızda alındığı günki sıfır hali...
Root istemiyorum. En azından şimdilik :)
Daha düne kadar sms atamayan Evren odin kullanıyor :p
hacı yap root'u gitsin bir zararı yok
valla evren abi geçen root'u nasıl kaldırıp sayaç sıfırlancağını falanda çözdüm.
garanti için çekiniyorsan artık oda sıkıntı değil ;)
ben rootladıktan sonra android ' i kullanmaya başladım onu anladım.
bu şekilde iphonedan bir farkı yok.
o ne kadar izin verirse o kadar özgürsün :)
ama roottan sonra roller resmen değişiyor.
neyse karar verirsen bana haber ver sana inceliklerini anlatırım ;)
programı var olm, sıfırla diyorsun sıfırlıyor atla deve değil yani