iyiki bi ayrıcalıktır yazdım arkadaş.abi suikast düzcenliceksiniz herhalde :)
Printable View
iyiki bi ayrıcalıktır yazdım arkadaş.abi suikast düzcenliceksiniz herhalde :)
isviçreli bilim adamları mı yapmış o araştırmayı.. kim o araştırma yapan zatı muhterem? kaynak alayım..
Apple olsun çamurdan olsun, s mes hikaye bence..
Evet 5 çok iyi çok şık çok çok çok ama hepsini kullanmış birisi olarak bana göre Apple ın şahı 4S tir.
bir grafikte rastlamıştım ama burdada bir bilgi buldum. 4s konuşma süresi olarak 4ten daha uzun dayanıyor ama internet olarak 4 daha uzun gidiyor sanırım
bu tip bir ayırım yapmadım ama ben.
standart kullanım olarak ele aldım.
ios versiyonları aynı, ekran aydınlatması seviyesi hepsinde aynı ve tüm ayarlar, tüm notification uyarıları hepsinde aynı olmak üzere;
örneğin
3 saat konuşma,
2 saat web (wifi ile ya da 3g ile hepsinde de sadece aynısını kullanarak)
1saat oyun ya da müzik. ya da herneyse,
dediğimizde, en sonda batarya yüzdelerine bakıldığında 5 en fazla görünür.
ram ve işlemci burada çok önemli bir unsur.
iphone5 ile bir uygulamayı açıp 10 saniyede işini görüp kapattığında aynı işi ip4 ile 15 saniyede yapacaksın.
işte o aradaki 5 saniyeler toplandığında 5-6saatlik kullanımda şarjda %10a kadar fark eder.
yoksa düz mantık ip5 çok fazla şarj harcar. neden? ekran büyük.. o ekranı aydınlatmak için daha fazla batarya harcayacak. ama işte kazın ayağı öyle olmuyor bazen :)
ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım :)
burada x kişisinin yazdığı x konusuyla ilgili bilgiyi nasıl rahatça kaynak gösteremezsen, gösteremezsem, aynı şekilde resmi bir kaynak olmadıktan sonra çok riayet etmeyin bunlara.. kaynaktan öte yorumdur.. benim yorumum da genel anlamda 4S çok daha iyi bir telefon örneğin :)
Bende alıcam kararsızım konuyu takipteyim ;)
5 almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim, ben almadan önce bir kaç telefoncu siyah kasa alma siyahda soyulma oluyor dediler benden önce alanların bazılarında siyah olanlarında kenarlarında hafiften soyulmalar başlamış beyazlarda sorun yok.
Yeni konu açmak istemedim ama ip 5te hangi jelatin ve kılıf kullanıyorsunuz bir kaç arkadaşım Bodyguard jelatini önerdi kılıf olarak nasıl tercih etmeliyim yardımcı olabilirmisiz
iphone 4s den 5 e geçtim , şu an s4 ve ip5 kullanıyorum.
iphone 4s sorunsuz ötesi bir cihazdı , iphone5 tam anlamıyla oturmuş değil bu konuda, bazı applerde donma ve kapanma yapıyor. Aralarında bariz bir görüntü kalitesi var ama hız olarak ben aman aman bir fark hissetmedim açıkcası.
şarj konusunda IP5 4 den daha iyi gibi geldi , belkide pili yeni diye , ilerdeki durumuna bakmak gerek.
S4 ü yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ve çok net söyleyebilirim ki Iphone boşu boşuna pazar lideri değil.. S4 ü her konuda siler atar. Marka fanatiği olmayan biri olarak yapıyorum bu yorumu. zaten 2sine birden sahibim.
Şarj olarak S4>Ip5>Ip4s diyebilirim.
Yarı korumalı kapak kulanıyorum iphone 5 te sadece arkayı koruyandan ön taraftads jelatin kullanıyodum taki sökülene kadar yeni jelatinede 30 tl dediler bende almadım :)
İphone 4 te garip bir koruma var hem arkayı hem önü koruyan onunda kullanımı zoruma geliyo belli bir süreden sonra parmağımı kaydırmak zulüm geliyo
bende ön arka jelatin var ayrıyeten ince kılıflardan var kılıf var yok belli değil görüntüsüde çk güzel incelikde kaybetmiyor memnunum.
i5 e gelince şubattan beri kullanıyorum çok şükür şuana kadar hiç donma atma vb sorunlar yaşamadım
Iphone 5 siyah olanında etrafında renk atmalar oluyor bu uzun vadede çok sıkıntı illa beyaz almanız gerekiyor ki ben asla öyle bi seçim yapmam
4s kullanıyorum 5 e geçmek için hala tek bi neden bulamadım aksine geçmemek için çok önemli neden bulabiliyorum..
Lumia 920 , htc nin bir cok serisini kullandim s3 kardesimde var note 2 suan kullandigin telefon , iphone 4 ve ihone 5 ide bir sure kullandim ... lumia 920 guzel telefon yukarda yazildigi gibi acayip akici ve ekran teknolojisi gunes altinda bile inanilmaz bir goruntu sagliyor kamerasi cok iyi ama telefon rehber kulanimi ve web tarayicisi inanilmaz can sikiyor benim icin onemli seyler o yuzden tavsiye etmem , samsunga piyasada telefon olmadigi icin gectim , benim gozumde arayuz kullanim rahatligi olarak htc nin yanina gelemez ama note 2 nin sarji efsane benim icin onemli bir faktor telefonu ekrani kisik ve her elime aldigimda sarji ne kadar kaldi diye kontrol edip korkarak kullandiktan sonra bir anlami yok ...iphone 5 bildigimiz apple :) stabilite kalite program uyumlulugu hepsi apple da tabiki sarji yine - yonu . Android kullanilicaksa direk en ust seviye almak lazim yoksa cok can sikar hayattan bezdirir android cok donanim isteyen bir sistem en ust versiyonu alsaniz bile apple kadar uzun sure kasilmadan ve guncel kullanamiyorsunuz ama yinede android kulanmayi tercih ederim daha rahat geliyor bir program lazim oldumu direk netten dosyayi cekip telefona atmaniz yeterli , millet custom rom falan diyor bence fasa fiso hepsinde bir acik oluyor ve millet 2-3 gunde bir rom degistiriyor(aciklar yuzunden) gereksiz goruyorum android icin bir + degil bence
iphone 5 te yaşanılan bazı programlardan atma problemleri ekran boyutu sebebi ile.
o kapanan programın developer ı ekran optimizasyonunu sağlıklı bir şekilde yapmamış bug bırakmıştır. Autolayout kullanmıştır o yüzden atıyordur. demem o ki iphone ile ilgili değil, programın yapımcısı ile ilgili bir durum.