iphone 5 yurt dışında satılıyor
amerika satış fiyatı 699 $
almanya satış fiyatı 799 euro
whatsapp guncelledim bildirimler cordları ios5 deyım jailbreak var ayfon 4 niyeki ya ios6 yapmayı dusunuyorum artık
iphone 4G + ios 6.0 , untethered varmıdır acaba arkadaşlar ? Önceden redsn0w sitenin ana sayfasına atardı oradada bir hareket yok
Benimde problemim whatssappla ilgili resim yollamaya calistiimda hep error veriyo try again demem gerekiyo 3-4 kere. Ios da whatsappda son surum updateli
ayarlardan app'ların kullandığı belleklere bakıyordum, twitterin detayına girdiğimde belgeler ve veriler : 1.4 GB diyor. bunları silme imkanımız varmı?
Bazı tsi lar doğuştan şanslı![]()
6.0.1 ile sarjınızda bi hızlı bitme oldumu
benim ipod touch a yükledim sanki sarjım acaip hızlı gidiyor onceden daha uzun kullanıyordum şimdi akşamı zor ediyor
5. nesil ipod almayı düşünüyorum onun sarjı daha ii galiba![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
ekran kılıdı sıfresını yegenler sagolsun kıtlemısler bunu nasıl acabılırız?içindekı verılerı kaybetmeden açmak ıstıyorum bilen basına gelen varsa yardımcı olun ltf.
---BTU cupra---
Al buyur kardeşim
Not: Alıntıdır.
Bildiğiniz gibi aşağıdak ekran görüntüsünde yer alan menüden, yani “Ayarlar -> Genel -> Parolayla Kilitleme” menüsünden cihazımıza parola koyabiliyoruz. Bu sayede istersek ekran kapandıktan (screen lock) hemen sonra ya da bir süre sonra parola ekranının devreye girmesini sağlayabiliyoruz.
Bu sayede cihaz yanımızda değilken biri ekranı açtığında, karşısına parola çıkıyor. Yani cihazı kimse iznimiz olmadan kurcalayamıyor ya da içindeki özel bilgilere kolayca ulaşamıyor.
Fakat çeşitili nedenlerden bazen kullanıcılar kendi koyduğu parolayı unutabiliyor ve de arka arkaya çok fazla sayıda yanlış parola girdiklerinde, aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşıyorlar. Apple, deneme yanılma yöntemi ile parolanın tespitine engel olmak için de, çok sayıda hatalı giriş sonrası deneme süresini arttıyor. Bu yüzden belli bir sayıdan sonra deneme yanılma yöntemi ile parolayı bulmak imkansız hale geliyor.
Apple’ın destek sitesinde yer alan bu dokümana göre de parolası unutulmuş bir iPhone veya iPad’in iTunes ile Restore (Geri Yükle) edilmesinden başka bir çare bulunmuyor. Tabii bu noktada kullanıcıları en çok endişelendiren, cihazın içindeki bilgiler oluyor. Çünkü geri yükleme sonrası, eğer cihaz daha önce bu şekile yedeklenmişse, parolanın tekrar geri gelme olasılığı bulunuyor.
Fakat Apple bu konuda da bir güzellik yapmış. Eğer cihaz en son eşzamanlandığı (sync) edildiği iTunes ile Restore (Geri Yükle) edilirse, yedekten dönüş sonrası parolayı kaldırıyor. Bu sayede kullanıcılar hiç parola konmamış gibi cihazlarını kullanabiliyor.
Fakat başka bir iTunes ile cihaz restore edilirse, bu kişinin bilgilerinize ulaşmaya çalışan kötü niyetli biri (örneğin hırsız) olabileceği düşüncesiyle, cihaz ancak sıfır bir kurulum (Setup as a new iPhone) ile başlatılırsa paroladan kurtulunabiliyor.
Bu yüzden herhangi bir nedenle cihazımızın parolasını unutursak, ilk olarak cihazımızı her zaman kullandığımız iTunes’a bağlıyoruz ve Restore (Geri Yükle) işlemine başlamadan önce her zaman paylaştığımız gibi önce birYedek (Backup) alma işlemini, ardından da Satınalınanları Aktar (Transfer Purchases) işlemini yapıyoruz.
Yedekleme işlemimiz bittikten sonra da artık cihazımı Restore (Geri Yükle) işlemine geçebiliriz. (Bu işlem, cihazımızın yazılımını sıfırlar, yani kutusundan yeni çıkmış gibi henüz birşey yüklenmemiş veya ayar yapılmamış hale getirir. Özetle bilgisayar dünyasından bildiğimiz terimle “formatlar”.)
Cihazımız yine USB kablosu ile bilgisayarımıza bağlıyken iTunes’taki “Geri Yükle” (Restore) seçeneğine tıklayarak güncel yazılım yüklemesini başlatıyoruz.
Not: Eğer cihazımızın yazılımı güncel değilse, iTunes önce Apple Sunucularına bağlanıp en güncel yazılımı indirmek isteyebilir. Bu durumda manuel restore işlemi yapmak isterseniz, “iTunes ile Manuel Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızda anlattığımız mantıkla yani “Shift” tuşuna basarak manuel Geri Yükle’me işlemi yapabilirsiniz.
Geri Yükle’me işlemi tamamlandıktan sonra karşımıza “Yeni bir iPhone olarak ayarla” ve “Şu yedeklemeyi geri yükle” seçenekleri çıkıyor. Yazının başında da belirttiğim gibi Apple’ın bu konudaki destek dokümanına göre, eğer daha önce cihazımızı en son senkronize ettiğimizi iTunes’u kullanıyorsak en son yedeklememizi seçebiliyoruz. Yoksa “Yeni bir iPhone olarak ayarla” seçeneğini kullanarak cihazımızdaki bilgileri kaybetmiş ama paroladan kurtulmuş bir şekilde cihazımızı açabiliyoruz.
Fakat ben bu yazıyı hazırlarken, parola ile kilitli durumda ve sözde şifresini bilmediğim cihazımı her zaman yedeklediğim iTunes ile restore ettim ve en son aldığım yedekten geri döndüm. Gerçekten de Apple’ın söylediği gibi hem cihazım parolasız bir şekilde açıldı hem de en son yedekten geri dönebildiğim için cihazımdaki bilgileri kaybetmemiş oldum.
sahibinden apple dan bile önce davrandı ipad 4 diye bir seçenek bölümü daha koymuşlar..
sorum şudur ipad 3 ve ipad4 dediği tabletlerin farkı nedir.. tek işlemcimi.. bu ipad3 lerin hepsinde retina ekran varmı yoksa bu ipad4 denilen tabletlerdemi var sadece..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Biliyorum esasen zaten ipad3 diyede bir şey yok new ipad var.. ama new ipad den iki tane var sahibinden bu iki taneyide ikiye bölmüş birini 3 diyordu zaten en sonuncuya 4 demiş..
benim mevzum bunlar değilde bu ikisi arasındaki fark nedir..
yani sahibindenin 3 ile 4 olarak adlandırdığı aslında newipad diye geçen ipadler arasındaki fark nedir araştırdım işlemci farkı var sanırsam başka bir fark varmı ikisindede retina varmı yoksa ipad3 lerde retina yokmu yada bazılarındamı var..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
anlatamadım gene galiba peki şöyle diyim..
new apple ipad third generation var
new apple ipad fourth generation var
bu ikisi arasındaki farkı soruyorum.
Apple iPad with Wi-Fi + 4G (Third Generation) vs Apple iPad ...
burda yazıyor mesala birinde ön kamera 0.3 diğerinde 1.2
Birinde A5X with quad-core graphics işlemci var diğerinde Apple A6X with quad-core graphics işlemci.. bunları soruyordum sanırım aralarındaki tek fark bunlar..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Bu arada belki söylenmişdir forumda ben dün öğrendim bunu 4g lerinde 4g olarak kullanamıycakmışız.. yani ipadlerki 4g özelliği bizde türkiyede 4g olayı aktif olsada çalışmıycakmış.. ipadlerin 4g leri amerika frekansına göre yapılmış 700mhz ile 2100 mhz arası türkiyede açılıcak 4g ler 2600mhz den yayın yapıcakmış yani kullanamıycakmışız.. ancak 3g..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
ok tamam şimdi oldu..
bu arada ben de verdiğim bilgileri şu şekilde revize edeyim.
yanılmamın sebebi Apple.. Adamlar sessiz sedasız değişikliklere gidiyorlar..
eskiden ipad işlemcileri yukarıda bahsettiğim gibiydi.
şu anda ise işlemciler değişmiş.
ipad mini ve ipad2 de a5 işlemci, newipad de ise a6 işlemci olmuş.
ilave olarak hüseyinin ve senin bahsettiği özellikler gelmiş.
makyajlamış diyebiliriz.
makyaj öncesi olan newipad lere ipad3, makyaj sonrası olanlara ise ipad4 diyor olabilirler insanlar.. ama apple tarafında hala iki model de newipad. ( isimleri new ipad, model farklılıkları vardır. Model 123, model 124 gibi.. )
ilave olarak ahanda istediğin link sana
ipad mini & new ipad & newer ipad
iPad Mini Versus The New iPad and Even Newer iPad > Tablets - TechNutty UK
aynen şimdi aynı dilden konuşuyoruzda bir düzeltme yapıyım new ipad de iki tip işlemci var third generation diye geçenlerde (ipad3 deniyor bizde) a5 fourth generation denilenlerde (sahibindende ipad4 diye geçen) a6 işlemci var sanırım tek farkda bunlar.. araştırdım şimdi başkada yok galiba..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
iphone 3 gs kullanıcısıyım sanırım şarj yerınde problem var veya kabloda cözemedım basına gelen varmı acaba , arac sarj aparatıyla sarj oluyor evde pc ye takınca olmuyor sök tak sök tak yapıp oldugu anda bırakıorum veya en kotu bu sarj yerını degıstırmenın malıyetı nedır
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)