iPhone 6 bu akşam 8 de resmi tanıtımlar birlikte satışa geçicek, ios 8 ise yarın kullanıcılara sunulacak diye biliyorum ben. Öyle okumuştum bi kaynakta.
iPhone 6 bu akşam 8 de resmi tanıtımlar birlikte satışa geçicek, ios 8 ise yarın kullanıcılara sunulacak diye biliyorum ben. Öyle okumuştum bi kaynakta.
Uykumuza girecek
Kullanıcının uyku analizini de yapacak olan HealthKit, gün içinde yaptığınız aktiviteye göre ne zaman ne kadar sıvı tüketmeniz gerektiğini bile size bildirecek. Apple'ın Mayo Clinic işbirliğiyle geliştirdiği HealthKit, ile tutulan istatistikler, Nike'ın fitness bilekliği Nike Fuelband ile senkronize edilebilecek.
Mevcut iPhone 5S'te bulunan A7 işlemcide dahili olarak bulunan hareket sensörü, başka bir aygıta gerek duymadan kullanıcıların adımölçer benzeri temel fitness aktivitelerini takip edebilirken, HealthKit ile sunulanacak olan uyku analizi ve sıvı-su tüketim ihtiyacı gibi sağlık ölçümlerinin nasıl yapılacağı konusuna ise henüz açıklık getirilmedi.
'Perdeyi kapat, ışığı aç'
Apple'ın San Francisco'daki etkinlikte duyurduğu iOS 8'in bir diğer çarpıcı özelliği ise yeni işletim sistemi ile gelen akıllı ev otomasyon platformu oldu. Buna göre yeni işletim sistemini kullanan mobil cihazlarla evlerdeki ışık, ısıtma ve güvenlik gibi sistemlerin de kontrol etmek mümkün olabilecek. HomeKit adı verilen ev otomasyon sistemi kullanıcılar ışıkları, kilitleri, kameraları, kapıları, perdeleri, prizleri… vb kontrol edebilecek. Bu işlemler, HomeKit uygulamasının yanısıra Apple'ın sanal asistanı Siri üzerinden verilecek sesli komutlarla da gerçekleştirilebilecek. Ancak HomeKit'i kullanmak için de iOS 8 işletim sisteminin yanısıra, evdeki aydınlatma, güvenlik ve elektrik sistemlerinin de yeni sisteme uygun olması gerekecek.
iPhone 4'lere yüklenemeyecek
'Beta' versiyonu geliştiricilere açılan iOS 8, iPhone 4S ve üstü modeller, iPad 2 ve üstü modeller, iPad Mini ve beşinci nesil iPod Touch'lara yüklenebilecek.
Apple, Android'e göre geri kaldığı alanların başında gelen 'çoklu görev' (multi tasking) sorununa da iOS 8 ile el attı. Buna göre iOS 8 ile artık başka bir uygulama kullanırken, örneğin Facebook'tan gelen bir bildirime uygulamaya gitmeksizin yorum yapılabilecek, gönderi beğenilebilecek. E-posta uygulamasından ayrılmadan takvime etkinlik eklenebilecek.
iOS 8′in Gizli Özellikleri
•
Apple’ın iPhone 4 tanıtımıyla birlikte hayatımıza kattığı FaceTime yani görüntülü görüşme özelliğinde artık çağrıyı bekletebiliyoruz. FaceTime’ı sık sık kullanan kullanıcılar için oldukça gerekli olan bu özellik iOS 8 ile birlikte Apple kullanıcılarına sunuluyor.
•
iOS 8 ile birlikte kameraya da birçok özellik eklendi. Uygulamalarda kullandığımız zamanlayıcı, ayrı ayrı fokus ve pozlama ayarı ve hızlandırılmış video kaydını artık iPhone’umuzdaki kameradan da yapabiliyoruz.
•
Apple iOS 8 ile birlikte Safari uygulamasındaki güvenliği de arttırdı. Arama yapan kullanıcıların arama bilgilerinin takip edilmesini engelleyen DuckDuckGo servisini Safari’ye ekledi. Bu servis ile kullanıcıların kişisel bilgileri reklam siteleri gibi sitelere verilmemiş oluyor.
•
Belki de iOS 8′deki en önemli özellik, uzun süredir Android kullanıcılarının kullandığı bir özellik olan hangi uygulamanın pili ne kadar kullandığını görebilimemiz. Pil kullanımını aktif olarak kontrol ederek pil tasarrufu sağlayabileceğiz.
•
Siri’ye hala Türkçe gelmemesine rağmen artık mesajlarımızı iPhone’a söyleyerek yazabiliyoruz. Türkçe dikte özelliği ile araba kullanırken veya ellerimiz doluyken mesajlarımızı, notlarımızı artık çok daha hızlı bir şekilde yazabileceğiz. Apple’ın Türkiye’ye verdiği önemin gittikçe artmasıyla önümüzdeki iOS sürümlerinde Türkçe konuşabilen Siri’yi görmemiz çok büyük bir olasılık.
•
Yukarıdaki özelliklerin yanında not uygulamasında geliştirmeler, Çinli kullanıcılar için Ay takvimi, görme engelliler için özel klavye, tahmini varış süresi hesaplayabilme gibi birçok yenilik de iOS 8 ile birlikte cihazlarımıza geliyor.
Apple'ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 6'nın tanıtılmasına kısa bir süre kalsa da sızıntılar gelmeye devam ediyor. Apple geçtiğimiz gün iPhone 6 için basın davetiyelerini dağıtmış ve cihazın 9 Eylül'de tanıtılacağı kesinlik kazanmıştı.
İŞTE iPHONE 6'NIN FİYATI
Şimdi ise iPhone 6 tanıtımından hemen önce tüm iPhone 6 modellerinin fiyatı sızdırıldı. TK Tech News'in Hong Kong'da kaydettiği bir görüntüye göre yakında tanıtılacak iki iPhone 6 modelenin 3 farklı depolama seçeneği olacak. Bunlar önceki iPhone'larda olduğu gibi 16, 32 ve 64 GB.
Buna göre iPhone 6'ların fiyatları ise ABD dolarına göre şöyle olacak;
4.7 inç boyutundaki iPhone'un 16 GB'lık versiyonu $779, 32 GB'lık iPhone 6 $899 ve 64 GB'lık iPhone 6 ise $999 dolardan satışa sunulacak.
5.5 İNÇ'LİK iPHONE 6'NIN FİYATI
5.5 inç'lik iPhone 6'nın fiyatları ise biraz daha yüksek. 16 GB'lık iPhone 6 $949, 32 GB'lık versiyonu $1049 ve 64 GB'lık 5.5 inç'lik iPhone 6 $1149 dolardan satışa sunulacak.
www.apple.com da canli yayin var .
http://www.apple.com/live/2014-sept-event/
Safari haricinde izlenmiyoda bende doğru düzgün izleyemiyorum resimlerden takip edilebilir anında paylaşılıyor.
saat çok güzel olmuş,beğendim ben
3 tane farkli ekran boyutumu olucak
Zengin fakir belli olucak desene![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)