Massallah supraya ya helal olsun
Eyvallah miniks yorumun onemli, setup olarak ilave yok ayni motor, ayni kapak 264 camler ve shimli, biz sadece bazi sikintilari vardi onlari cozduk,duze cevirdik, timing yaptik,ayarini komple once ben yaptim sonra yuro elden gecirdi, intake sudur budur onlari elden gecirdik. Setup kaliteli hazirlanmisti zaten bilal ve serdar usta cok guzel bir is cikarmislar bizede onu verimli sekilde kullanmak kalmisti onu yapmaya calistik. İnsallah yeni setup benim istedigim sekilde hazirliyoruz motor,kapak ve turbo olarak onunla daha guzel seyler yapicaz. Bu deneme pompa benzini ile aslinda onceden katkili sekilde 1.9 2 lere kadarda basmistik ama denemede 1.6 pompa benzin ayari ile gazlandi. Ben cenk abiye bu arabayi ilk aldiginda sana bunun hicbirseyini degismeden sadece elden gecirip 1000 lik motor gecirtirim demistim inanmamisti hatta iddaya girmistik kendi soylesin isterse
Guc;
Bilgi ve Tecrubedir.
motorlara maşallah ama supra hep 2 kişi nedense) belki tek kişi olsa daha yakın olabilirler gibi geliyor bana
![]()
Simdi anladigim kadari ile sizinle mantikli seyler konusamayacagiz, keza sizde inanilmaz bir sinir ve anksiyete var, bakin Galileo Galilei ne demis ?
Adam sizden 500 yil kadar once, olc herseyi, olcemedigini olculebilir yap demis, benimde burada yaptigim bu, en kolay sekilde, benzer guclerde, degisik agirliklarda bulabilecegim araba ustunden bir sonuca gitmeye calisiyorum, demiyorum ki arada HP farki yok, var ama bir sonuc cikartirken bunuda dahil edersiniz, ornekle aciklayayim;“Measure what is measurable, and make measurable what is not so.”
Tabi bunun yerine sizin inanilmaz butt dynonuzun, kusuratli ve fantastik rakamlarina guvenebiliriz keza su yorumunuz gercekten inanilmaz mantikli duruyor;Evet, kilo arabayi hizlandiryor diyebiliriz AMA bu hiz farkinin ne kadarinin kilodan ne kadarinin gucten geldigini kestirmek zor, keske elimizde ayni gucte ama farkli kiloda aralar olsaydi...
0.1 salise oynar ne demektir ? Sifirdan basarsalar mi ? Bu sekilde rolling yaparlarsalar mi ? Kactan basinca 0.1 salise oluyor ? Kaca kadar basarlarsa 0.1sn olur ? Ceyrek milde mi 0.1 salise olur ? Buyuk hacim nerde basliyor ? 2200cc buyuk mu ? 3000cc ve ustu buyuk sanirim ? 5000cc ustu ne cok buyuk hacim mi ? Bunlar yok, 0.1 salise ve "buyuk hacim" butun bu forumun tek ihtiyaci olan altin yorum, anlamiyor ya millet 0.1 olmadi 0.2 hadi senimi kiralim bugun cuma 0.3 olsun...
(bkz: küsuratlı sayı vereyim de salladığım anlaşılmasın )
Umarim salisenin saniyenin 60'da biri oldugunu, 0.1 salisenin ise saniyenin 600da biri oldugunu, keza soylediginiz yaklasik olarak 1.2mt lik fark yapiyor, baya ince goruyorsunuz anladigim kadari ile...
Biri demez mi arkadas nasil olctun bunu diye ? Ben sadece ciplak data paylastim, siz anlatin ozaman iki araba arasindaki 1.2 mt farki nasil hesapladiniz yada olctunuz ?
Konuya gelirsek ilk iki arabayi [SE ve Superleggera] ele alirsaniz, bunlar arasinda 17HP ve 100KG fark olan arabalar, simdi burada ki beygir farki gercekten %3 lere tekabul ediyor ve arada 0.2sn 0-100km ve 0.4sn quater mile farki var, %3 beygir ile ben bu sureleri alirim diyorsaniz illaki alirsiniz, ne diyeyim baska...
Simdi isi yokusa surmek, bilgi degil camur paylasmak ve yapici degil yikici olmak istiyorsaniz LP570-4'te amortisorlerde farkliydi diyin, nasilsa kim bulabilecek hangisinde hangi amortisor oldugunu, direk hakli cikarsiniz, oradanda omuzlara ama burya arabanin beygirine kadar yazan adama gelip beygirler farkli demeyin, keza cok sacma oluyor, bende gorebiliyorum beygirlerin farkli keza bunu yazan benim oldugunu....
Ayrica forum kurallarini okuyun, insanlara hakaret edemezsiniz bu sekilde, bir insana "*** olmuşsun" demek yerine, "kendi hatani kendin yazmissin" diyebilirsiniz, tabikide, aynasi sozdur kisinin ise bakilmaz...10. Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karsi, müstehcen, kaba, nefret dolu yada çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanıcilarını küçümser davranışlar sergilemek yasaktır.
Hilmiye katılıyorum sürücü konusunda..
Hakikaten motorun hakkını vermiş bende izlerken top speed ile viraj almasını ve makasa girmesini takdir ettim gerçekten iyi sürücü belli ediyor kendini yatmasından kalkmasına kadar..
Buarada Ekamba makinesine HP kit yaptı yani şuanda muhtemelen en güçlü S1000RR dır TR deki.. Yeni setupla bu geçilirse onunla denemek zevkli olur..
unless you ride the beast
you wouldn't understand
Cenk abi harika bir sonuc olmus, gule gule bin.
Drahte yahu yazamadan duramayacagim, iyisin hossun arastiriyorsun da konu ile senin yazdiklarinin ne alakasi var? Turbo arabada agirlik olsa ne olur? Verirsin az bir basinc agirlik gecer gider. Elma ile armutu karistirma..
Cenk abi maşallah sübhanallah araba gerçekten Muazzam...
"ayinesi" kelimesini AYNASI yazanlar konunu kirletebilir ama sıkıntı değil, MAL ORTADA, tekrar maşallah![]()
Gurcel bey basincida bir yere kadar acabiliriz, Q16 ile 10CR'de neden herkez 45PSI basmiyor ozaman ?
Basinci acmadan, ayni arabanin 1500kilo hali ile 1300kilo hallerinin yataklarindaki asinma bile farkli olacagini dusunuyorum...
Bende turbo araba yapiyorum ama benim anladigim basinci oyle acamadigim, basinc CR, kullandigin yakit, ve motorun ile turbon ve amacina uygun olarak aslinda belli bir aralikta oynayabiliyor...
Ben aracimi mumkun mertebe hafiflestirmeye calisiyorum ve bunun bana hem sure hemde motor omru olarak geri donecegini dusunuyorum, hekez turbo arabada agirlik farkinin onemsiz oldugunu soyluyor ama solid birseyler soyleyen yok...
Sagdan sola 5 harf, eski dilde AYNA ! Cevap:Ayine. "Ayine" eski dilde AYNA demek, kim ne hepsi ortada merak etme...
Ayine nedir ?
Ayrica ben Cenk Abi'nin konusunu kirletmem, kendisi ile konustuk bu kilo mevzusunu dun zaten...
ben uzatmıcam insanlara saygımdan ötürü
kardeşim kaç yaşındasın nesin bilmem senide tanımam etmem
100 den 300 e 0.1 salise oynar yada oynamaz bu hacimli arabalarda
sen ne yazdıgımı çok iyi anlıyorsun da işte laf sokucaksın beni böle küçük düşürmeye çalışaksın falan ya boşuna ugraşıyorsun
hala daha evonu mu s2k nımı ne alıp gelceksin şu KMH olayına bakıcaz
şu google da araştırma yaptıgın kadar gel biraz da gerçeklerle yüzleş kardeş
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
ohhooo abi sen naptın yaabu kadar derin ayrıntılara inersen neler war neler sen bu kadar ince düşünüyosan dbn ölçerken bence dünyanın doğusundan batısına doğru bi yol bul öyle ölç onu bile hesaplaman lazım merkezkaçdan dolayı (1670 km hızla dönüyo dünya ) daha az salisede koşarsın
hatta kutuplara daha da yaklaşırsan oda yer çekimi azalıyo ya orda da hafifletmiş olursun ... yataklar debriyaj görevimi görüyoki fazla yukde aşınsın ?
bu arada suprayada maşallah Allah nazarlardan saklasın
Uzatmayacak misiniz ? Su anda ne uzatmiyorsunuz degil mi ? Uzatmak yerine tartismaya bir son koysaniz, neden 0.1 salise fark olacagin aciklasaniz daha az laf kalabali ve daha yapici olmaz mi ?
Hala gelip ferman gibi ayni seyleri tekrar ediyorsunuz ama bir SU YUZDEN, CUNKI yok, uzatmak istemiyorsaniz tezinizi nedensellestiririsiniz. EGER gercekten UZATAMAK istemiyorsaniz, bu mesaji alinti yapip yukaridaki gibi bir mesaj atmayin onlardan cok var, soylediklerinizi aciklarsaniz uzatmamis oluruz...
Ayrica arabalarin kilosu ve beygiri gibi elma ve armutlarin oldugu bir konuda, tartisan kisilerin kilolari yaslarinin pek bir etkisi oldugunu sanmiyorum...
Son olarak, arabam olsun olmasin, sizle deneyecegimi nerden cikariyorsunuz ki ? Ben deneyecegim demedim, kendi kendiniz yataga giriyorsunuz, keza elinizdeki tek silah bu forumun buyuk kismini bunla vuruyorsunuz, "Gelin deniyelim la", denemeyen ve deneyemeyenler dusuk yasam formlari, soz haklari olmayan, soyledikleri degersiz aciz insanlar...
Tamam kardeşim çok tatmin olucaksan sana açıklıyayım
İzmire bir 997 porsche yaptım
Mehmet Başer bak adamın adını da yazdım nickide baser
burda bir sürü ölçüm yaptım 100 - 200kmh yada 60 - 130 mph
tek başıma ölçtügümde en iyi 6.2 yaptım yanıma emre yeşili aldım 100kg falan kendisi
bak onunda adını verdim sorabilirsin hatta DBN ler özgünde onada sorabilirsin
emre yeşil arabadayken 6.3 ün altına inemedim
ölçümü aynı gece aynı yolda aynı havada yaptım bir kaç arkadaşımı gezdirdim araç ile
ve buna istinaden böle yazıyorum
onuda geçtim ilk GTR modifiye ettigim zaman da yanına 1 kişi verdigimde de yada yanındaki 1 kişiyi dışarı aldıgımda da deneme yaparken fark hiç değişmiyordu hep aynıydı
ama typer veyahut civic yada işte torksuz arac olursa ozaman fark ediyor kardeşim
mesela benim aracımda özgün 0.5 saniyeye kadar oynuyor
özgün olmassa araçta 0.5 0.4 gibi daha iyi süre yapıyorum
yüksek hacimli araç sahipleri kendileri de yazarlar 1 kişi yada iki kişi hiç bir fark olmadıgını yani aynen yazdıgın gibi belki 1 metre belki 1.5 metre oynar
yani kardeşim ben senin gibi google da araştırma yaparak PS 3 te araba oyanayarak yarıştırarak yapmadım bu bilgileri tecrübeleri
ben bunları bizzat yıllardır otobanda yapıyorum
sen yine tatmin olmazsın o yüzden sana laf anlatmak bana çok boş geliyor çünkü sen benim şanzuman oranlarım kadranda dogru bile yansıtmıyor yok orda farklı yok kadranda farklı yok hatalı işte 2 de 156 yapamaz vs vs diyen adamsın
bana yalancı diyorsun sonra aynasıdır kişinin bilmem ne diyorsun
insan herkesi kendi gibi görürmüş
Şu son yazdıklarını görmemişim şu anda dükkandayım HULK ta burda buyur gel kardeşim beraber bir tur atalım seninle istedigin cihazla ölçüm yapabilirsin şanzuman oranlarını birebir kendin test et dostane davet ediyorum seni çok ciddiyim gel deneme falan yapmıyalım dogru diyorsun
Call for prayer
Instagram hesabımız
ismim geçti uyandım. baser detectedben hala tek kişi 6,3 altına inemedim bro
vitese dikkat lazım
![]()
iyi uykular. dvd de 97 godzilla izliyorum; şahane film.
Call for prayer
Instagram hesabımız
şimdi hepsini boşverde, cbr 1000 rr bana bir direk attı. ss1000 cbr1000 e bir direk attı. ss1000 supraya bir direk attı. o zaman cenk te bana 1 direk attı![]()
![]()
hilmi, 30 diyom canım
edit: direkler otoban direği
Call for prayer
Instagram hesabımız
Ben çıkcam dükkandan heralde gelen yok
Call for prayer
Instagram hesabımız
s1000rr,zx,supra hepsine maşAllah görüntüler çok güzel...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)