motorcu rahat durmuyor kı
Printable View
motorcu rahat durmuyor kı
şerit çizgileri neden var şimdi anladım, zaten hemen hemen bi motor lastiği genişliğinde, demekki motorlar için çizmişler onları :D
estafurullah ama dünyada verilen evrensel bir eğitimdir senin motor eğitimi almana elbetki gerek yok araba eğitimi verirken bunu öğretmeleri lazım güzel ülkemde ama öğreten kim tabiki.. dünyanın neresine gidersen git motorlar iki şerit ortasından gider hatta bende çok güzel bir fransada trafikde çekilmiş bir resim vardı trafik fellç olmuş motorlular ikişerit arasında uzamışlar ip gibi yanlarında arabalar falan..
öyle bir dünya yok,
sizin bahsettiğiniz olsa olsa "KENDİNCE İLERİ MOTOR KULLANMA EĞİTİMİ" adı altında olur...
sen takip mesafeni korumazsan elbette arabanın tamponunda gidersen, arabanın ortaladığı tüm çukurlara girersin. ama insan gibi takip mesafesinde gidersen çukuru görür rahatlıkla kaçarsın.
bahsetmiş olduğun eğitim, tamamen "KİŞİSEL" pratik bilgiler. ama DOĞRU değil tabiki.
yani kurallara uymayarak motor kullanıp, en az zararı nasıl alırsın eğitimi.
oldu, motorcular iki şerit arasında şerit çizgisi üstünde gitmesi yasal ise, o çizgiler neden var ? motorların şeritlerle ilgili herhangi bir kullanımı yok yani bahsettiğiniz anlamda. bunu kanıtlar mısınız ? yol şerit çizgileri motorları bağlamaz diye bir kural mı var?
motorcular trafik durduğu sırada iki araba arasından bazen geçiyorlar kıl oluyorum. ya o sırada kapıyı açsam ne olur motorcunun hali?
bence o fransadakı resımde motorlar ıkı şerıt arasına sıgdıgından kolayca kaçabılecegınden dizilmişlerdir arka arkaya , demekkı ben hakıkaten cok cahilmişim , ıkı şerit arasının motorlara ayrıldıgını 15 sene önce ehlıyet kursunda öğretmediler , butun motorcu arkadaşlardan çok çok özür dılerım pardon
Yanlış olmuş sanki biraz , motorcu iki şerit arasından değil bir şeridin sağından veya solundan gider zaten şerit cizgi üstünde gitmek ayrı bir tehlike buda motor eğtiminde ilk söylediklerinden
aynen...
bakınız:
Motosiklet ile şerit kullanımı nasıl olmalı? - UZMANTV
bu arabanın arasından gidin demek değildir, arabanın arkasından şeridin kenarlarını kullanın demektir ki, doğru olan da budur.
altın elbiseli adam 6.dakkadan sonra oturup izleyin biraz bilgi edinirsinizde uzun uzun yazmanıza gerek kalmaz...
Altın elbiseli adam da trafik kurallarına uymak zorunda ama...
darkmoon @ kardeş peki kırmızıda duruyoruz diyelim. o sırada sağdan soldan iki araba arasından bir motorun geçmesi normal midir? ben olur ya lastiğim inik mi acaba diye kapıyı açsam o sırada ve motorcu pert olup ölse, suç kimde olur?
Altın elbiseli, gümüş elbiseli falan filan farketmez , o senin dediğin kusura bakma ama gazoz kapağı, sadece kendine göre yontulmuş kurallar, git bakalım amerikada bunu yap da ne kadar ceza yersin bir gör, kırmızı ışıkta bütün arabalar bekler, motorlar aradan geçip kafaya çıkarsa cezayı yer, çıkmayıp herkes gibi şeridinde bekler.
Ayrıca o motor eğitimi verenlerin de içine edeyim o zaman, takip mesafesi diye bir kural var, motorcu önündeki arabanın götüne kadar girmezse çukura da düşmez, leş e de çarpmaz, her şeyin bir kuralı var, bende arada motor kullanırım ama kuralları kendime göre yontmam, adam gibi giderim şeridimde, kimsenin sağından solundan atlamam, hiç bir aracın da kıçına kadar girmem takip ve fren mesafesi bırakırım kendime.
adam senin dediklerini demiyor. şerit çizgilerinden gitmen gerektiğini söylemiyor.
arabaların kullandığı ve motorların da kullanmak zorunda olduğu şeridi motorsiklet kullanırken nasıl kullanman gerektiğini anlatıyor. yine ŞERİDİN İÇİNDE, arabanın lastik izinden gitmenin doğru olduğunu söylüyor. arabaların arasından gitmekten bahsetmiyor.
anlıyorsun değil mi :)