Yani kabaca almanyada aynı para olan 2 arabadan biri Türk vergi sistemine uyan haliyle Türkiye'de biri diğerinden 100bin lira daha ucuz yada işte daha pahalı
vay amk spor gazetesi![]()
Yani kabaca almanyada aynı para olan 2 arabadan biri Türk vergi sistemine uyan haliyle Türkiye'de biri diğerinden 100bin lira daha ucuz yada işte daha pahalı
vay amk spor gazetesi![]()
Bu vergi sisteminini baz fiyata göre güncellenmesi şart
Yani otomobil üreticisinin kestiği faturaya göre olmalı
Atıyorum bmwnin kestiği fatura 200 bin ve üstü şu kadar vergi
100 bin ve altı bu kadar vergi
Ha bmw 2 litre 7 yi Türkiye için özel üretmedi emisyon vs diye üretti ama al sana vergi kaçağı işte hemde legal yoldan saçma sapan eski usul yüzünden
ben ekstra bütün artılar sunroof koltuk ısıtma v.b lüks vergisi adı altında alınıyor diye biliyordum. Alana hayırlı olsun ne diyelim![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Yeni BMW 730i
Sedan
Şanzuman: Otomatik
Hacim: 1.998cc
Silindir: 4 / 4
Güç: 258
Euro: 87.000
ÖTV Oranı: %90
KDV: %18
Fiyat: 195.991€
Lira: 605.612
Hesaplamalar tamamen doğal. Fabrikadan 87bine € ya çıkıyorsa TR de bu fiyatlara satılmak zorunda..
Sorry, pardon, pardon dediği yerde bıraktım izleyemedim. Hiç dışarıdan çekim yok, 29 dk boyunca da yarı Türkçe yarı İngilizce konuşmayı dinlemeye katlanamayacağım.
Gelelim şu fiyat ve iç mekan genişliğine; kusura bakmayın 2.0lt otomobile 600.000 TL verilmez, şahsen ben 600.000 TL'yi otomobile verecek olsam en azından gidip 2.0lt Bmw almam. Dik cockpit diye adlandırıyorlar nedir, herifler kaç senedir bir türlü vaz geçmediler. 7 serisi büyüktür, geniştir diyorsun ama videoda sağ koltukta oturanın dizleri torpido gözüne dayanmış durumda. Koltuğu az geriye çekse arka koltukta oturanın dizlerine değebilir. 600.000 TL para verip otomobil alacaksın 4 kişi zor sığışacaksın ki biz F10'da 4 kişi oturunca benim dizlerim torpido gözü ile bütünleşiyor.
Skoda Octavia, Honda Jazz, Honda HRV, Subaru Forester, Subaru Outback daha geniş ve ferah iç mekana sahip otomobiller. (ilk etapta bunlar aklıma geldi.) 7 serisi ile bu saydığım otomobilleri aynı sınıfa sokmuyorum ama bu kadar para verince insan biraz ferah iç mekan bekler diye düşünüyorum. Ayrıca o şeride sokma olayı Hyundai Tucson'da da var, atla deve bir özellik değil. (başka markalarda da vardır da aklıma gelmedi.)
Geçen gün sıkışık trafikte makyajlı 5 kasa sandığım yeni 7 serisini gördüm; sevenleri kusuruma bakmasın ama bana hiç heybetli gelmedi. Hatta dikkatimi bile çekmedi, dedim ya ilk önce 5 serisi sandım diye.
Aralarda değinilmiş bende yazayım affedersiniz nasıl oluyorda 2.0lt otomobilin vergisiz fiyatı ile 3.0d xdrive üniteli bir otomobilin vergisiz fiyatı arasında 3.000 euro fark olabiliyor. Hatta 640d xdrive'ın vergisiz fiyatı 64.000 euro. 2.0lt 7 serisinin vergisiz fiyatı neden bu kadar yüksek?
Ne varsa eskilerde var büyük motor, büyük iç hacim. 60.000 tl'ye e66 kasa 7 serisi alırsın, ne masrafı ile ne de yaktığı ile 600.000 tl'ye ulaşabilirsin. Tr' de bu vergiler (ötv) oldukca sıfır her arabanın ucuzunu alacaksın.
Biz ne kadar konuşursak konuşalım , parası olan gidip alır bmw hayranlığı gercekten cok fazla ve kullanıcıların yarısı daha otomobilde bilmediği bircok seye ragmen bmw ve en dolusu m paket olsun , 5 olcagına 7 olsun büyük görüneün , gösterişli olsun mantığı cogu kitle böyle kullanıyor ne yazıkki
Elleme Sekelesin...
Vay be olaya bak adamlar yatırım yapıyor fabrika kuruyor, işçi çalıştırıyor, argeye dünya para döküyor yani deli gibi emek harcıyor, en iyi ihtimalle aracı 20-30 bin euroya mal etse(maliyeti salladım daha fazla olur daha az olmaz diye düşünüyorum)50 bin euro kar koyup 80 bin euroya bize gönderiyor. Bizim devlet en ufak emek harcamadan fabrikanın karından 2 kat fazla para kazanarak 100.000 euro kazanıyor.
Bu arada kuzenlerim kuwaitte yaşıyor onlara sorayım dedim. Bizde satılanın 3.0 v6 sının fiyatı aşağıda. Aynı fabrika onlarada araç gönderiyor ama orda hükümetin böyle vergiden öpme olayı yok tabi. Bu arada bir kuwait dinarı 10 tl
http://kuwait.yallamotor.com/new-car...ies/2016/730li
Bonus olarak buda m4 fiyatı http://kuwait.yallamotor.com/new-cars/bmw/m4-coupe. Şimdi uni okuyan ve kuwait vatandaşı olan kuzenimin işe başlama maaşı 2000 dinar gibi. 2 yıl çalışıp sıfır m4 alabiliyor. Benim m4 almam için kaç yıl çalışmam gerektiğini hiç hesaplamıyorum bile
Yukaridaki linkteki bilgiler yanlis buyuk ihtimal cunku suudi arabistandaki 730 2.0 motor. Bizdeki ile ayni.
Men plan God laughs...
I have reset it....Aal izz well....
Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
Bu sınıf arabaların bana göre bu motor hacmine inmemesi gerekiyor. Sonuçta modellerin kendine has bir müşteri portföyü var. Onlar da kendini bir alt segment araç kullanan adamdan ayrı tutmak istiyor.
90'larda ne güzeldi. A8 4.2, S600, 7.60Li vs.vs.
Şimdi aynı modeller 2.0lt'lerde geziyor. Benim kulağıma çok hoş gelmiyor.
Baz fıyatlardan gecırıyor borusan malesef.
Mesela X5 3.0 baz fıyatıyla 2.0 a yada 520d ıle 520i ye bakın.
Baz fıyatlar cokkk mantıksız bır cok modelde.
konuda 27-28 yaş ortalama 30 yaş üstünün olaya bakış açısı tamamen aynı. farklı yollardanda olsa sonuç aynı.
20 li yaşlardaki arkadaşların bakış açılarıda kendi aralarında aynı genelde..
birde şu düşük hacimden yüksek beygir almakda asrın buluşu icadı değil. bildiğin atmosferik motora kabaca söylüyorum iki turbo takıp yada başka bir deyişle bir komprösör bir turbo takıp beygiri uçurmak öyle asrın buluşu değil turbo 50 yıl öncede vardı 70 yıl öncede vardı ve araçlara takılıyordu.
sadece o zaman bu kadar emisyon değerleri , benzin fiyatları, vergi fiyatları,ncap testleri güvenlik unsurları yüksek değildi yada yoktu hayat ucuzdu fabrikaların öyle bir derdi yoktu..
düşük hacimde şehir içinde anlık yüksek hızlara çıkmak başka, bir atmo 2.0,2.5,3.0 ve üstü ile daimi anlık değil benzinin bitene kadar saatlerce o zevki zirvede yaşamak ayrı..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Men plan God laughs...
I have reset it....Aal izz well....
Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
ne olursa olsun bmw mantikli is yapmis birsürü pazar var türkiye gibi 3 sinif ülkelerde bu motor is yapar
Ben 2.0 motor almam 2.0 motor 7 mi olur satmaz diyorsunuz da bal gibi satar hatta en cok satan motor secenegi olur
600 veren 900 de verir mantigi yanlis
Istedigi kadar parasi olsun emekle kazanmis ise 300 binlira fazladan vermez.(Genel olarak)
Best German Engineering
Vorsprung durch Technik
Bence olmamış ya e65 çıktığında ne biçim araba diyorduk ama bu biraz basit kalmış gibi w222'nin yanında. Yeni 5 serisi çıksa böyle olurdu heralde içi, yada w222 standartı çok yükseltti diye bana öyle geliyorda olabilir.
Ayrıca F sınıfı araçları izmitte bile kendi kullanan araç sahipleri var. Bizde genelde bu tarz insanlar suv tercih etse de şahsen param ve yaşım fazla olsa f sınıfı otomobile binerdim bir suvdan daha ekonomik daha konforlu daha güvenli ve daha performanslı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)