User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araba Yıkama çeşitleri çizme karşılaştırması Fırça & Makine & El ile yıkama

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araba Yıkama çeşitleri çizme karşılaştırması Fırça & Makine & El ile yıkama

Fifth Gear'da yıkama çeşitlerini karşılaştırmışlar. Önce 3 astrayı alıp pasta ile paneli düzeltip ve sonra bayaa pahalı bir wax ile korumaya almışlar. Sonra da araçları 3 farklı tip yıkamaya sokup ne kadar çizildiklerine bakmışlar sonuçlar

Fırça ile yıkama 10 üzerinden 9 oranında çizmiş
    Elde Yıkama (Wash Mitt ile) 10 üzerinden 7 çizmiş (sonunda çekçek kullandıkları için)
    Araba yıkama 10 üzerinden 5 çizmiş

En iyisi çift kova elde yıkama sonra mammoth gibi bol tüylü bir bezle bastırmadan çok suyu emdirerek kurulamak. hatta eski yıkama eldiveniyle kurulamayı belden aşağısına kullanırsak daha bile iyi olur.

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilen birisi o döner merdanelerin bu arabayı nasıl en az şekilde çizdiğini söyleyebilirmi gerçekten çok saçma geliyor

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Donen merdaneyi koskocaman bir zimpara makinesi olarak gorebiliriz
    74 model sehpa...

aposport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o silikon çekçeklere oldum olası ısınamamıştım zaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilen birisi o döner merdanelerin bu arabayı nasıl en az şekilde çizdiğini söyleyebilirmi gerçekten çok saçma geliyor
    Kötünün iyisi çıkmış işte aralarında bence çekçek kullanmasalar diğer yıkama türü en az yıpratan olurdu.

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakın burada kime sorarsanız sorun hiç kimse dönen merdaneye arabasını sokmak istemez o 3 seçenek içerisinde
    ama fırçayla hassas yaparım der kabullenir.
    ama tabancayla yıkar sonuna silkon çekçek yapar.

ancak ve ancak kimse arabasını dönen merdanelere sokmak istemez

gelelim testte en az çizen dönen merdane olmuş hadi bunu açıklayın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yıkamacımdaki köpüğü sıkıp bol su ile duruluyorum, yani fisiksel temassıs,,,, Korumanın canını alıyor ama boya sağlam kalıyor

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu yıkamalarda ki köpüğe elinizi bir temas ettirdiğiniz de ellerinizin ne hale geldiğini gördükten sonra hiç kimsenin o köpüğü bir daha arabaya sıkmaya aklı yeteceğine inanmıyorum.

ben bir defa elimi sürdüğümde resmen elimi kuruttu deri diye bir şey kalmayacaktı krem tedavisi yapmasaydım.

bence araç şampuanı ile yıkayarak , durulama bittikten sonra güderi bez ile kalan suyu almak en mantıklısı.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yıkamalarda ki köpüğe elinizi bir temas ettirdiğiniz de ellerinizin ne hale geldiğini gördükten sonra hiç kimsenin o köpüğü bir daha arabaya sıkmaya aklı yeteceğine inanmıyorum.

ben bir defa elimi sürdüğümde resmen elimi kuruttu deri diye bir şey kalmayacaktı krem tedavisi yapmasaydım.

bence araç şampuanı ile yıkayarak , durulama bittikten sonra güderi bez ile kalan suyu almak en mantıklısı.
    Maxi'nin konusu vardı,o köpüklerin kullanılmaması gerektiğiyle ilgili.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bakın burada kime sorarsanız sorun hiç kimse dönen merdaneye arabasını sokmak istemez o 3 seçenek içerisinde
    ama fırçayla hassas yaparım der kabullenir.
    ama tabancayla yıkar sonuna silkon çekçek yapar.

ancak ve ancak kimse arabasını dönen merdanelere sokmak istemez

gelelim testte en az çizen dönen merdane olmuş hadi bunu açıklayın
    Cekcek cok ciziyor zaten detailingworldde de birisi paylasmisti testi. En iyisi yuksek emici kurulama havlusu ile kurulamak.

Haftada 2 3 kez yikiyorum kendim benzinliklerde sadece basincli suyu kulllaniyorum. Kendi korumama gore sampuanimi sikiyorum el spreyi ile duruluyorum sonra yine sampuan cift wash mitt ile yikama en son belden yukarisini mammothla belden asagisini uber blue ile silip hizli cila sikip siliyorum. 10 numars bes yildiz millet bazen gelip soruyor veya deli gibi bakiyor napiyorum diye ama olsun

RedCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz bu arabaları nasıl yıkacağız arkadaş. Sırf bunun yüzünden arabayı yıkamıyorum pis pis geziyorum.

Biri en az zararla arabayı nasıl yıkacağımı ve kullanacağım malzemeleri söyleyerek anlatabilir mi ??

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Banyoda bi lif bi sampuanla (lifede sampuan sıkmak kaydi ile) yikanan adam , arabasinin bagadinda 5 cesit sampuan 3 cesit parlatıcı , 6 cesit yikama kurulama beziyle geziyor bende bunu anlamıyorum.

Biraz dikkat edersinde hastalik derecesine getirmeye gerek yok ya.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yıkamacıdan kastım benzinlik değil, güvendiğim bir yıkamacı.. Kiri olduğu gibi indirmesi ph değerinin çok yüksek olduğunu ap açık belli etsede detay işlerinden sıkıldım hocam yaa.. Eskiden ön yıkama, pH nötr şampuan, davlumbazlara ayrı ilgi jantlara ayrı alaka vırtı zırtı derken en az 2-3 saat gidiyordu.. Şuan ne öyle bir zaman var nede enerji..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Banyoda bi lif bi sampuanla (lifede sampuan sıkmak kaydi ile) yikanan adam , arabasinin bagadinda 5 cesit sampuan 3 cesit parlatıcı , 6 cesit yikama kurulama beziyle geziyor bende bunu anlamıyorum.

Biraz dikkat edersinde hastalik derecesine getirmeye gerek yok ya.
    Rolle giderken dibimdeki benzinci yerine 40 jere yol degistirip duzgun benzin almaya benzer bu. Hobisi olmayan detayini bilmeyenlere sacma gorunur.

Ergün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam bu bir viral reklam olabilir mi acaba? çünki ben de hobi olarak ilgileniyorum detailing işiyle ve detailingworld'de bir konu görmüştüm. Aracın boyasını tamemen düzeltip benzinlikteki fırçalı yıkamaya sokuyorlardı ve düzeltilen boyadaki çizikler tekrar geri geliyordu. Bu iş yakından takip etmeyenlere göre hastalık gibi gelebilir ama işin detayına inince işlerin öyle olmadığı anlaşılıyor. Adı üstünde "detailing"

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedCan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz bu arabaları nasıl yıkacağız arkadaş. Sırf bunun yüzünden arabayı yıkamıyorum pis pis geziyorum.

Biri en az zararla arabayı nasıl yıkacağımı ve kullanacağım malzemeleri söyleyerek anlatabilir mi ??
    En iyi yol video ile anlatmak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelir geri zaten burada adamlarin dikkat cekmek istedigi sey zaten dikkatsiz uygulamalarin nasil yuzlerce euroluk isi cop ettigini anlatmislar. Videoda bahsediliyor zaten. Supriz sonucsa fircayla hasir husur araba yikamanin ve cekcekle kurutma yapmanin yaninda "nispeten" otomatik yikamanin masum kaldigina dikkat cekmisler.

Burada videoyu yanlis yorumlamamak onemli olan sey arkadaslar orasi karistiriliyor sanirim biraz. Adamlar fircayla yikama araba cizmez superdir vs dememisler cizer ama fircayla ve cekcekle olandan daha az cizdigine dair sounc almislar paylasmislar. Burada adsmlarin aldiklari sasirtici sonuc o otomatik yikamanin cinsine de bagli olabilir cunku ustunde soft wash yaziyor. Arabasina uygulama yaptiran polisajini yapip korumasini yapan adam zaten bu tip uygulamalari yaptirdigi an cop eder verilen emegi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobilden yazinca karismis biraz duzelteyim derken kusura bakmayin editleyemiyorum.

iztuzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eren G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cekcek cok ciziyor zaten detailingworldde de birisi paylasmisti testi. En iyisi yuksek emici kurulama havlusu ile kurulamak.

Haftada 2 3 kez yikiyorum kendim benzinliklerde sadece basincli suyu kulllaniyorum. Kendi korumama gore sampuanimi sikiyorum el spreyi ile duruluyorum sonra yine sampuan cift wash mitt ile yikama en son belden yukarisini mammothla belden asagisini uber blue ile silip hizli cila sikip siliyorum. 10 numars bes yildiz millet bazen gelip soruyor veya deli gibi bakiyor napiyorum diye ama olsun
    Bu iki aslan parçası bez o kadar etkili mi hocam? Bende Meguiars Water Magnet var, memnunum ama sizin kıyaslamanız nedir? Adam's markasının iki canavar bezini de listeme eklemiştim ama anlaşılan alınabilecek kaliteli kurulama bezi sayısı 4'e çıktı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)