bence sen direk 4.vites oranını kısalt %10 kadar başka birşeye gerek yok ama dişliyi nasıl bulursun orası meçhul![]()
Can BAŞEL Elek-Elektronik Müh.
0 rh +
tebrik ederim çekimler gayet güzel. elinize sağlık.
Ayna mahrutiyi kısalt diyecegim ama 1 de devamlı sarma ihtimali yüksek olur o zamanda..
0 rh +
yürümede eksiklik yok ta o s40 184 hp idi bu s40 2.0t 200 hp çıktı dynoda...mondeo ilk 400 de yürüyor rampa yukarı 4. vitese geçince düşük tork nedeni ile yavaşlıyor tekrar 5000 devir ve üstünde canlanmaya başlıyor...ama düzde ve rampa aşağı görüldüğü gibi azda olsa önde...N/A makine ile bu kadar bile yürümek benim için fazlası ile yeterli..![]()
Şanzıman için parça olayını Mümtaz abi ile görüşücez artık geniş bi zamanda![]()
Not: S40 T4 değil.. 2.0T 163hp olan versiyon.
Mondeo her seferinde aynı yürüdü S40 a fark attıgı video da S40 kaldıramadı (era mondeo volvo kıyaslamasını yapınca belli oluyor zaten)
Ama şu bir gerçek ki mondeo bu haliylede dragta gayet güzel uzuyor kafadan sonradan güç ve tork avantajı ile era ile volvo geçiyor.. Daha uzuna gidildikçe mondeo yine devir avantajını kullanıp era yı geçiyor ama volvoyu geçemiyor.
Hepsinin Maşallahı var ben devamlı deniyorum araçları mondeo da volvo da gayet başarılı yürüyorlar..
0 rh +
rampa yukarı olan denemelerde öyle ama düzde yada rampa aşağı olanlarda mondeo ilk 400 ü önde geçiyor....sonra volvo da era da arayı iyi kapatıyor....ama sonuç
o kadar çok video var ki karışabilir kıyaslamalar...
0-400 de
era-mondeo
düzde-rampa aşağı
0-400 mondeo alıyor 140-190 arası era arayı kapatıyor 200 den sonra mondeo tekrar alıyor
rampa yukarı
0-400 mondeo alıyor 150-170 arası era arayı kapatıyor kafalıyor sonra mondeo gelmeye başlıyor ve bırakılıyor
mondeo-volvo
düzde-rampa aşağı
0-400 mondeo alıyor 160-200 arası volvo arayı kapatıyor 200 den sonra mondeo tekrar alıyor.
rampa yukarı
0-400 mondeo alıyor 150 gibi volvo geçiyor yaklaşık 4-5 boy atıyor sonra mondeo yavaş yavaş arayı kapatmaya başlıyor ama nafile yol bitiyor.
şimdi burada bir yanlışlık yok sanırım videolardan anlaşılan ve gördüğümüz o![]()
turbomuz yok diye açılan arayı iyi kapatıyonuz diye coşmayın uzunda alırım paçanızı aşağıya![]()
Era ile mondeo denemelerinde ben mondeo yu her seferinde arkama almadım mı ?
Allahallah bir daha izleyim şunları ben
Edit: İzledim şimdi 5 tane videomuz var mondeo era..
3 tanesi roll 40-35ve 70 ten basılan bunların 40-35 olanlar yukarı doğru olan ikisinde de era 400 metreyi önde geçiyor sona kadar da önde oluyor 190 a kadar basmışız.
2 tanesi drag yukarı doğru olmuş yine
bunların ilkinde (mondeo nun daha iyi kalktıgında) 150 gibi gaz kesiliyor zaten bariz ortada ve söylemişimde video da çarpmamak için sağ sol yapınca..Ama sonra yine 190 da yanında olmuşum mondeo nun.. (400 metreyi mondeo önde geçiyor)
diğerinde ise ikimizde iyi kaldırıyoruz ve 3 e atarken vites kaçıyor era da hem söylemişim hemde gidişten belli zaten 3 e atarken mondeo uzuyor yarım boy kadar ama bahane degil sonucta bu400 metreyi mondeo önde geçiyor 160 gibi 5 e atıyorum ve öne geçiyorum o sırada. sonrasında arka kapıda sabitleniyor mondeo 200 e kadar o şekilde devam etmişiz. Maşallah maşallah
2.0 a turbolamadan ne yaparsan yap 1.5 turbo dizele sadece chip işlem tamam
Ayrıca volvo ile olanda rampa aşagı olan dragta o kadar fark olması normal degildi zaten alperde kaldıramadım diye söyledi.. 1 tır fark olmuş orada anormal
yukarı olanda volvo bırakıyor zaten ileride yoksa volvo geçtikten sonra mondeo nun rampa yukarı yakalaması mümkün degil![]()
0 rh +
Allah tork garibanını rollde sevindireceği zaman önce geride bıraktırır sonra uzamasına izin verirmiş
Ünlü Düşünür ve otomatik vites kullanıcısı Alper Binbir'in bir sözü gelir aklıma kaçan vitesler geri gelmez![]()
bir büyüğümüzde derki roll 60 ta başlar topspeed de biter ben büyüklerimi dinlerim![]()
abi bi direk boyu geriden geldim içinden geçecektim ilkte gaz kestim 2-3boy bıraktım, sonra yine sıktım sağda boşluk bulurum diye yine gelmeye başladım ama sağ şerit doluydu
, ayrıca ben aynı yerde bnm araba 2kişiykende geçtim olm seni
sen 160tan sonra hiçbi aralıkta gelemedinki
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)