minibüsçülerin her zamanki halleri müşteri olunca kırmızda geçerler..yeşil yanar kendileri yolcuyu alır kırmızıda yine geçerler olan müşterilere oldu allah rahmet eylesin hepsine..
Printable View
minibüsçülerin her zamanki halleri müşteri olunca kırmızda geçerler..yeşil yanar kendileri yolcuyu alır kırmızıda yine geçerler olan müşterilere oldu allah rahmet eylesin hepsine..
Yazık olmus onca ınsana.
Allah geride kalanlara sabır versin.
Basımız saolsun..
Noktası virgulune kadar katılıyorum
ve şunu eklemek istiyorum Allah muhafaza o araçta sizden ailenizden biri de olabilirdi
küfür etmek çözüm değil benim nacizane tavsiyem bu tür bir aşırılık gördüğünüzde araç müdahele etmeniz aman bana ne dediğimiz için cozuttu bunlar köpeksiz köyde değneksiz geziyorlar en fazla dayak yersiniz ölmekten yada sevdiklerimizi kaybetmekten iyidir
nasıl onlar birbirlerini kolluyorlarsa bizde ticari araçla kavga eden vatandaş gördüğümüzde vatandaşı kollamalıyız o zaman belki bir ihtimal düzelirler
Dünden beri aklımdan çıkmıyor kaza.. kaza değil katliam bu ya 13 kişi toplu cinayet..
minibüsçülerin %90 ı eğitimsiz,kültürsüz vurdumduymaz insanlar.. biri farklı olsun ya biri daha geçen gün bakırköy de bi minibüsçü bilerek önüme kırdı santimlerle durdum bide çıkıp el kol hareti yapıyor.. allah belanızı versin 13 kişi ya 13 .. kaldırsınlar hepsini can taşıyorlar yük değil..
kompleksli trafik polislerimizde hala film di egsoz ucuydu bunlarla uğraşsın..emeği geçen herkes allahından bulsun ne diyim..Türkiye burası ölen yine öldüğüyle kalıcak..allah rahmet eylesin..
ben iddia ediyorum trafik kurallarının yarısı, bakın altını çiziyorum sadece yarısı ticari taksi minibüs otobüslere uygulansa trafik polislerinin ceza yazacak koçanı kalmaz.
tüm dünyada toplu taşıma şöförü dediğin adam eğitimli düzgün insanlardan seçilir, bizde gelip iş bulamayan herkes şöför oluyor ondan sonra böyle şeyler oluyor.
nasıl olsa hayat ucuz bizde... millette balık hafızalı 2 gün sonra bir allahın kulu hatırlamaz bunu
Bu adamlardan (adam demeye de utanıyorum ya!..) herkes korktuğu için kimse bişey diyemiyor.. "Şimdi bıçak falan çıkarır öldürür beni, zaten pislikler, en iyisi ya sabır çekip gideyim" diyor..
Tepki verilmesi lazım artık bunlara..
Eskiden değildi ama artık yolda minibüs, dolmuş, servis aracı ya da taksi lerle kavga eden tartışan vatandaşlara yanlarından geçen diğer vatandaşlar da destek veriyor, arabalarını durduruyorlar onlar da bir kaç laf ediyor, gerekirse müdahale..
Yanımda biber gazı taşıyorum her daim.. Sopa levye bıçak vs hepsinden daha etkilidir sayın kendisi.. Birisini dün itibariyle bu lavuklardan birisinin suratına boşalttım, 2nci gaz da hemen el freninin altında yerini aldı.. Buyursunlar gelsinler.. Şahsi gıcığım var kendilerine..
yazık günah :(:(:(
Uzaktan yorum yapmamak lazım.. herhangi bir tarafa dönmek için diğer cepte bekleyen insanlar gibi yapmak gerekiyor.. Işık saniyeli değil.. Cep tarafına bir araç geldiğinde ve fotosel yöntemiyle ışık dönüşüyor tabi belirli bir süre arasıyla.. tanker hizasından geliş inişden sonra dik yokuş,dolu ise çıkışı zor diye hızlanmış belli.. Minibüs açısından ise iniş yokuş sonrasında uzun yokuş oda aynı niyet..
Yani her ikisinede kırmızı yandığından ve buna rağmen süretli olduklarından kaza oluyor.. Biri kurallara uymaya çalıştığı için diğer uymadığı için..
Azrailin nerede nasıl geliceği belli olmuyor..
13 suçsuz vatandaşa ALLAH rahmet eylesin, mekanları cennet olsun..
Allah rahmet eylesin cok kotu bi kaza gercektenn
Arkadaslar inanin videoyu izlerken gozlerim doldu, annemiz babamiz kiz kardesimiz ablamiz abimiz sozlumuz nisanlimiz karimiz colugumuz cocugumuz biniyor, hayal ettimde cok cok kotu bir durum bu kazadan sag cikan allah'in gercekten sevgili kuluymus ama sofor 13 olenden biridir insallah suan detaylari okuyamadim.
Her iki tarafada kırmızı yanıyor oturdugum semt ordan biliyorum,minibüsün gittigi yön çok dik bir rampa aşagı iniyor, kamyonda dik rampa çıkıyor kamyon boş olarak rampayı aşagıdan dip gazla çıkmış rahat rahat çıkmak için, minibüsde rampa aşagı koyvermiş gidiyor yanlız gözden kaçan birşey var yada ben görmedim yazılanları ( burda kamyon suçlu ) gibi görüyorum kanunlar ne der bilemem gerçi ,bariz şerit ihlal ediyorsun karşıdan gelen aracın üstüne kırıyorsun başka bir izahı yok :( .
ALLAH geride kalanlarına sabır versin olay sadece 2 saniye sürüyor arkadaşlar biraz daha dikkatli olsalardı hayatda olacaklardı ama biliyoruzki vade dolunca yapacak hiçbirşey yok :(
Çok kötü ya cidden suçsuz sebepsiz yere 13 can gitti :(
Allah rahmet eylesin..
çok üzücü Allah rahmet eylesin
cok fena bi kaza ya durduk yere olan 13 kişiye oldu..
allah rahmet eylesin, yazık olmuş yolculara. gerek izmir içinde, gerek izmir -urla bir kaç kere minibüse binmek zorunda kaldım, hepsi hemen hemen aynı. yeşildere yolunda sallana sallana gidiyorlar, sonra arayı kaparmak için tapagaz, sollamadıkları araba kalmıyor. sıkıca tutunup, sağsalim varmayı umuyorum, inince de rahatlıyorum.
bence tır bilerek kırmamış, ya dikkatsiz, ışığı son anda görüyor ya da son anda karar değiştirip durmaya çalışıyor ve araç kayıyor.
gerida kalanlara allah sabır versin.
Allah rahmet eglesin.cok acı bir olay...kimseye yasatmasın Yarabbim...
ya minibüscü allah belanı versın dıcemm zaten yeterınce vermıste dıerlerının sucu gunahı neydı yaa :( allah rahmet eylesın...
Resmen bile bile lades olmuş olan onca cana olmuş... hem yağışlı havada gazlıyorsun... Kırmızı ışığı sallamıyorsun.... ve dip gaz kullanıyorsun.... ne desek boş... allah rahmet eylesin hepsine
Reis ben anlattım ama sen halen bodozlama gidiyorsun :)
Kamyoncu suçun büyüğünü üstüne almış oda delalete kapılıyor ışıgı kırmızı oldugunu görüyor yetişecegini zannediyor ama terettüdde kalıyor siyah aracın çıkacagını zannediyor minibüsü hiç beklemiyordu göründüğü gibi ,sagdan çıkacagını düşünecegi için bütün odaklandıgı nokta orası siyah araba ,yoksa sen olsan ben olsam herhangi biride olsa feriştahıda olsa direksiyonu sola kırmaz,minibüsü fark ettiğinde iş işden geçmiş gibi reis.
Bela okumaya gerek yok sükunet paşam :icon_tup:
katliamdan beter bişey bu insanın kanı donuyor o görüntüleri izleyince allah rahmet eylesin çok çok kötü oldu...
direksiyonu sola felan kırmamış zaten,ışığı görünce frene bastı götü başı kaybetti araba o şerefsiz hariç bütün masumlar öldü asacan böyle a.g gavatlarını.minübüscüde suç var evet ama kırmızıda dursada gelen hayvan oğlu hayvan biçerdi gene :(
arkadaşlar o semtte kardeşim oturuyor orada tankere yeşil minibüse kırmızı yanıyor minibüs şol şeritten gidiyor o yol 2 şeritli ve ışklara gelindiginde yol genişliyor sanırım yavaşlayan bir araç vardı ve minibüsçü sola çıkıp tamgaz yapıp kurtarırım hesabı yaptı bunu gören tankerde refleks olarak durmak amacıyla frenliyor bazen karşınıza aniden biri çıktıgında tahmin ediyorum bizlerde aynısını yaparız allah hayatını kaybedenlere rahmet etsin yakınlarına sabir dliyorum
Allah rahmet eylesin
13 masum can.Yeri geliyor bizde kullanıyoruz minibüs.Allah hepimizi kazadan beladan korusun :(
ayy ömrümden ömür gitti anlamadığım o arablar nie durmuyo sora basıp gidiyo hepsi
olan 13 kısıye olmus Allah rahmet eylesın
Ölenlere Allahdan rahmet geride kalalara Allahdan sabırlık diliyorum.
bence hem minibüs sürücüsü hedme kamyon sürücüsü bu olayad suçlu.
nedenide yağışlı havada ve özellikle böyle kavşaklara yavaş gelinmesi gerekir ki ani çıkabilecek durumlarda hemen durabilmek için. ancak bizler ne yapıyoruz yeşil ışık yanıp sönmeye başladığı anda hızımızı azaltmamız gerekirken daha çok basıp yetişmeye çalışıyoruz.
ne olur yani 1 dk daha beklesek, bir hayattan daha mı değerli bu 1 dk.
yanlış anlamayın arkadaşlar ancak bunu bir çoğumuz yapmaktayız. buna bende dahil ancak sizlerde görüyorsunuz ki ne sonuçlar doğuruyor ve yürekler yanıyor...
sabah bu kazanın kaza tutanığını gördüm münbüs kırmızı ışık ihlali hattinden fazla yolcu nakli ve yol şartları uygun olmayan bir kusur vardı tanker sürcüsüne bir yere dönmüyor direk karşıya geçicek ışık önce yeşil sarıya dönerken hafiften frene basıyor ve yerler kaygan oldugunu için araç hakimitetini kaybediyor sonuç bu tanker sürücüsünde de hava yol şartlarana uygun diye başlayan bir kusur var 100/ 80 münübüs 100/20 tankere verilmiş kurusurlar
bişey daha söleyim yanan kırmızı ışkla tanker vurdugu yer arası 30 metre münübüsünü hızını artık siz hesap edin
ölenlere Allah rahmet eylesin..çok kötü bir kaza yaşar abinin dediği gibi tanker siyah aracın çıkacağını düşünüp frenleyince arkasını savurdu..minübüsde o sırada hızlı bir şeklide gelince birbirlerine girdiler :( iki tarafta kusurlu burada yavaş gitseler bu şekilde olmazdı..Allah ölenlerin yakınlarına sabır versin başları sağolsun.
Allah rahmet eylesin,geride kalanlara sabır versin..çok kötü olmuş allah korusun
Allah rahmet eylesin :(
yazık günahsız insanlara ya :( allah rahmet eylesin
Kaza degıl katlıam olmuş gercektende ya AllaH rahmet eylesin :(
Offff cok kotu olmus Allah olenlere rahmet kalanlarına sabır versın.
o yol mahmutbey gişelerden sonraki otobana paralel yanyol ve o yolun en nefret verici kısmı ssaga donus ve ilerden halkalı girişi var o yavsak minibusculerin hepsi soldan kapatıp geliyo ısıgı sallayan yok.hepsi Allaha emanet topunun belasını versin birde incirli caddesindeki minibuscler aynı sekilde onlarda
Allah belanızı versin, serefsiz herifler.
Hayat bu kadar mı ucuz.
Sucsuz günahsız isine gücüne giden, biyerden biyere gitmeye calısan insanları minibüsüne doldurup ölüme götürmek nedir, nasıl insanlıktır?
Kaza sonrası durmayıp yoluna devam eden hayvanlar da bunlar kadar suclu, belki orda bir can kurtarabilirsin, bu kadar duyarsız olunmaz.