tanker ters yöne girmiş dikkat ettiyseniz en soldan geliş minibüs şeridinden gidiyo hatalı olan itfaiye ters yöne girmiş
Printable View
O ölenlerin içinde belki çolugu çocugu olanlar var.Kim bakacak şimdi onlara kim hesabını vercek onların..Allah belanızı versin.
Burda minibüsçüler polise bıçak falan çekiyorlar.Bayan polislere neler neler diyorlar ya.Hele şu magiruscular vallahi normal arabalarla yarışıyorlar.Polis de bıktı burda bunlardan.
Ben o nedenle belediye otobüsü ile tramvayı tercih ediyorum.
Yazıklar olsun yaaa...Onca insanın hayatı,ocagı söndü,dağıldı....
Bursada önceden bu sekilde cok kötüydü minibüsler,halk otobüsleri falan ama halk otobüslerine yeni düzenleme getirilip toplanan para havuzda toplanıp,herkese esit miktarda dağıtılınca...Hatta parada kalktı kontörlü binisler gelince bu sorunların yarısı ortadan kalktı...
İki yolcu fazla alcam diye insanların hayatını hiçe saymaları önlendi bi nebzede olsa
ya kamyon hatalı falan diyorsunuzda tamam hatalı olabilirde
en büyük hatası olan tapagaz kırmızıda geçen minibüs
minibüste sadece şase kalmış kazadan sonra. üst taraf komple yok.
40'ıncı hata da 13 kişi öldü
Haftasonu Başakşehir’de meydana gelen katliam gibi kazanın ölümcül sırrı...
40'ıncı hata da 13 kişi öldü
Haftasonu Başakşehir’de yağış yüzünden kayganlaşan yolda, minibüs ile su tankerinin çarpışması sonucu 13 kişinin öldüğü kazada kırmızı ışıkta geçen minibüs sürücüsünün son 9 ayda 39 tane ceza aldığı öğrenildi.
Pazar günü İstanbul Başakaşehir’de TEM yan yolda kırmızı ışığı ihlal ederek bir su tankeriyle çarpışan ve 13 kişinin ölmesine neden olan minibüs sürücüsü Fuat Barın’ın son 9 ayda 39 ceza aldığı öğrenildi.
39 cezanın 6’sı tehlikeli sürüşten, 15’i yanlış parktan, 18’i ise fazla yolcu almaktan. Kaza günü Barın’ın kullandığı minibüste yine fazla yolcu vardı.
2000 yılında ehliyet aldığı açıklanan Barın şu anda ağır yaralı olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi altında. Bu arada kaza yapan minibüsün Hikmet Yavuz adına kayıtlı olduğu belirtildi .
Öte yandan Başakşehir’de aynı yolda dün de bir kaza oldu. Hatalı sollama yaptığı iddia edilen bir otomobil, karşı yönden gelen boş İETT otobüsü ile çarpıştı. Araç içinde sıkışan otomobil sürücüsünün ağır yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
Alıntıdır VATAN
Şimdi bu OR-ÇO yu tedavi edip iyileşince gene trafiğe mi salacaklar :Deli:
bu sabah bakırköye gelirken ömür plazanın ordan yol kapalıydı yavas yavas geldim incirli caddesine ve bir şeridin kapalı oldugunu gördüm polis geçen minibüsleri odar caddede durdurup ceza kesiyordu ayakta yolcu var diye mükemmel bir uygulama olmustu sabah sabah işe gidenlere eziyet olarak... çok sinirlendim ama elden bişi gelmedi
kazanan minibüscülermi vatandaşmı emniyetmi oldu takdir sizin....
trafik terörü buda.. başka açıklaması yok
bu kadar ceza alan birisi hala minibüs şöförlüğü yapmaya devam edebiliyorsa bu kazada devletin de payı ve vebali var. Bir gecede iş bitirenler belli bir cezanın üstünde çıkan toplu taşım araç kullanıcılarının ehliyetini alıp, bu işi yapmalarını hayat boyu vs engelleyemiyorlarsa yazık, çok mu zor???????
arkadaşlar , bukadar konuşmak kolay 39 ceza almış diyorsunuz , bende dolmuşçuyum bu 39 ceza almış lafını ortaya kim attıysa tam bi yalan makinasıymış , ehliyet 100 puanda kapanır , 39 ceza 780 puan yapar ne güzel sallamış arkadaş .. ha dolmuşçular normal sürücülere göre 100 kat daha çok ceza yer doğru , trafik polisleri ayakta gördüğü bir insan için dolmuşu kovalarda ceza keserse bu çok normal .. ben burda dolmuşçuların hepsini savunmuyorm , her meslekte olduğu gibi bu meslektete çok adi , ne yaptığını bilmeyen yollarda tehlike saçan ,adam döven , kavga eden her tipteni var bu doğru , hepsi böyle deili bu kazayı yapan şahısı tanımam etmem , ama bi sakin olundada izleyin , tanker kırmızı yandığını görüyor oda aynı şekilde geçerim die düşünüyor çünkü altındaki araç sizin kullandıklarınız gibi frene basınca lap diye durmuyor o yağışta , frene basınca olan şeyde ortada , tankeri kullanan vatandaş tecrübeli olsaydı fren yerine direk geçerek bu katliamı engellerdi , dolmuşun önceden geliişi görünmüyor ama tahmn,i 80 km civarı bi hızla frensiz çarpıyor , ki yinede frene basmıyor adam belki kurtarırım die bi reflleskte veriyor ama yapacağı hiçbişey kalmıyor ..
tamam belki çok geriden kırmızı yanma ihtimalini bile bile hız kesmedi , ama aynı hatta daha çok oranda tanker hatalı bu olayda , eğer dolmuşta kırmızıyı görünce ani bi frren yapsaydı emin olun çarpışma olmadan bi facia olurdu , bizimde başımıza çok geliyor , izmirde 100 km yi aştığımız bir düz yol var ve sonunda trafik ışıkları , ve normal araçlarda ortalama 100 km ile yol alıyor bu yolda , ben çoğu zaman kırmızı ışıga yaklastıgımda ışık direk krımızıya donuyor, hadı ufak araçlar kayarak yada anice durabılıyor , benım arabam boşşa bende durabılıyorum , ama doluysa yada yer ıslaksa ayagımı frene bıle atmıyorum boş bulduğum bi delikten geçmeye bakıyorum çünkü 70 - 80 km hızla giden bir dolmusu yada bır kamyonu kısa mesafede duz bı sekılde yavaslatmanın ımkanı çok zayıf sadece sans ,olaydakı sofor ben olsaydım ya cok gerıden acaba lamba yanarmı dıe yavaslardım , ama 10 -20 metre kala lamba yansa daha cok gazlardım sıyrıllıp gecmek ıcın , tankerde aynını yapsa suan butun o ınsanlar hayattaydı
bilginize , 7 senedir çalişiyorum , toplam 67 ceza yemişim 2 si kırmızı ışık gerisi fazla yolcu ve şuan 95 puanım var bir ceza yesem ehliyetim kapanıcak .. bu fazla yolcuların yüzde 90 ı da ayakta duran bir kişi yada bana para uzatırken ayakta gözüken bir müşteri yüzünden .. polise müşteri bana para veriyordu ondan ayaktaydı dersemde otururken verseydi cevabı yada beni bağlamaz cevabı geliyor .. sizce değermi ayakta bikaç kişi bile olsa sanksi uyuşturucu kaçırıyormusuz gibi kovalanıp ceza yemeğe , otobüsler ayakta 100 kişi alıyor onları gözünüz görmüyormu adilmi bu ?
Herkes hız sınırlarına uysa sizce olurmu bole kazalar? ordakı hız sınırı buyuk bı ıhtımalle 50... ama mınıbuscu arkadasımız 90 100 Allah ne verdıyse gelırse sızce bu sonuc kacınılmaz degılmı? O hız sınırları bence bosuna konulmuyor yada kafadan bı sayı atılarak yazılmıyor oraya yıllardır denene denene bulunmus kurallar bunlar ve butun suruculer hatta yayalar bıle uymak zorundalar bu kurallara... Sakın yanlıs anlamayın amacım sıze ısınızı ogretmek degıl ama herkes kurallar dahılınde hızlı gıtse bole kazalar olurmu?
hız sınırına kim uyuyor.. ki şu durumda 50 ile çarpsaydı sonuc cokmu farklı olacaktı..ucak kazası gibi nerdeyse..o ışığa o hızla yakalanan herkes sıyrılmaya çalışır..
adamın aklına bile gelmemiş dümdüz giden o kamyonun önüne kayacağı.. Allah bilir paraüstü fln veriyordur kim bilir.. çünkü bikaç saniye daha erken farkedebilse kurtaracağı kdr mesafe var kaldırıma..direksiyonu viraja gelince ceviriyor gibi..
Tamam dogrudur hız sınırına kımse uymuyor ama can tasıyan bı surucu uymak zorunda bence... bıde sarı yanmıs bellı bı kac sanıye sonra kırmızı yanıcak kırmızı hemende yanmamıs neyın derdınde hala o kadar basarak gelıyor? otobusler mınıbusler ınsan tasıyorlar kurallara en cok onlar uymak zorundalar.
dolmuşcu ve öho cular eğitim tutmaz gibi gelio bana