Alıntı:
G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı
Net 10.000km kullandım 225 taban arabaya göre çok yetersiz kaldı kaldiki ozaman kullandığım jantım, 8 taban idi.
225 tabandan 245'e çıkmamın sebebi grip'e yönelik bir lastik taban küçük olsa daha çok tutunma sağlayacaktır, toyo'lardan asla f1, potenza, pilot sport gibi performans gelmeyeceğini biliyordum, taban büyürse yere bastığı alan arttığı için fren ve viraj performansı artmalı, bununla beraber arabanın performansınınıda kötü etkileyeceği için arayı kapatmalıydı
selam,
quattro tecrübem yok, o yüzden bişey diyemeyeceğim. TT diferansiyelinde dağılım nasıl onu da bilmiyorum. ancak dediğin üzere taban genişlerse fren&viraj performansı artar; yol-lastik arası sürtünme alanı genişliyor (contact patch).
ancak yukarıdaki durum diğer parametreler sabit kalırsa geçerli; yani taban 225--->245 olurken jantı 17"--->19" yaparsan şu artar bu azalır demek mümkün olmaz, sistemin geneline bakmak lazım.
Alıntı:
Disk ve balata sadece tek marka kullandım çünkü diskler Almanya ithal, balatalar Amerika, sipariş esnasında 2 set geçtim, zaten araba 90.000km ye yaklaşmıştır, habire sök tak deneme şansım olmadı.
yani PZero/Nero/F1/T1R takımlarının hepsinde aynı fren kiti vardı doğru mu? disk çapı da aynı kaldı, BBK değil diye anlıyorum?
Alıntı:
Arkayı bilerek negatif kullandım, Quattro ile yan çıkmak imkansıza yakın, tutunma olursa zaten tutunduğu tarafa fırlamak istiyor.
Arka komple ayar seti mevcuttu istenildiği gibi oyanınıyor, bu lastik sonrasında standart şekilde rot balansa gitti ama çıktı almadım, gerekirse tekrar giderim.
arka virajlarda atsın biraz drift olsun diye negatif kamber yaptın; o nedenle biraz patiyle birlikte iç omuzdan aşınmış diye anlıyorum.
Alıntı:
Son olarak Ankara'dan 2 farklı kişiyle görüştüm 1. Kişi lastiklerin havası bozuktur, siz tabanı değiştirmişsiniz tabi lastik tutmaz gibi konuştu,
1. direkt sıkmış
Alıntı:
Toyo Japonya ile mail'leşiyorum, onlarda direk t1 sport önerdi satın alırken asimetrik istediğimi zaten özellikle belirttim ve yeni seri olduğu için otomatik olarak taze lastik gelecekti ve buralara gelmeyecektik.
benim bildiğim T1R bir süredir yerini T1S'e bıraktı. hamurunun yıllar içinde firma tarafından değiştirilmediğini varsayarsak, dizayn & bileşim açısından T1S'e göre eski. AKÖ nasıl oluyorsa aralarda ortaya T1R çıkartıyor.
Alıntı:
Tabiki bu lastiğin kuru olduğu kabul görmeyecek ama burada yazanların dışında 2 kişi bulurum 10.000km toyo'lar tuttu sonra performans düştü, yazanlardan ben yazdırmadım, farklı arabalarda hep aynı sonuç görüldü ise bu lastik bana gelmeden zaten performansını kaybetti demektir.
Siz toyo kullanıcısı mısınız yada toyo ile bir bağlantınız mı var?
ben T1S kullanıyorum, öyle çok bilerek seçerek de almadım, ebatlarım biraz acayip olduğu için mecbur kaldım. lastik konusu çok kişisel & süspansiyon setup'ına göre çok değişken bir konu. bir kişinin süper harika dediği modele başkası iğrenç berbat der. aynı marka/model için 100 tane çelişkili yorum olur.
fakat burada yazılanlardan şöyle bir yorum çıkabilir; yaklaşık 10,000km sonra T1R'daki tutuş zayıflaması hamurdaki eskimeyle ilgili olabilir. 10,000km performans lastiği için bile düşük bir rakam. kaldı ki yorum yazanlar istanbul park gibi bir pistte defalarca gazladım, virajlarda patiye kaldım, toprak yollarda kros yaptım demiyor.
fiyatına bakarsak; Toyo, Potenza & Pilot fiyatlarının altındadır. biraz da fiyat/performans oranını düşünmek lazım, ancak anladığım kadarıyla oran senin kullanımın+arabayı kurtarmamış.
son olarak, açıkça belirtmesen de süspansiyonun oldukça modlanmış gözüküyor (kamber+yükseklik+jant-lastik ebatı vs.); yumuşak hamurla sert hamur arasında bir fark yaşaman lazım; herhalde pirelli michelin & toyo'ya göre daha uzun ömürlü olmuştur?
bir süredir Kumho Ecsta KU36 semi-slick konuşuluyor, onu tecrübe et derim. hazır bu kadar lastik götürürken daha özel birşey denemiş olursun :). herhalde fiyatı Michelin Pilot kadar değil...
bir de low cost kategoride Achilles 123S var; ama Achilles TR distribütörü kapanmıştı diye biliyorum.