Ben eminimki bütün Toyo kullanıcıları 10 bin km iyi sonrası kötü olayını doğrudan kabul edecektir. 10bin km den fazla Toyo kullanan kişi gazlamıyordur bana göre.
Ben eminimki bütün Toyo kullanıcıları 10 bin km iyi sonrası kötü olayını doğrudan kabul edecektir. 10bin km den fazla Toyo kullanan kişi gazlamıyordur bana göre.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
bu konuyu geçendede görmüştüm bugün bende toyolar yüzünden kaldırıma çıkıyodum 1 senelik falandır lastiklerim arabamda lastikleri taktıktan sonra bayağı yattı gerçi ama bugün sıcak asfaltta resmen buz pistinde gibi gidiyodu arabam önceleri böyle bişey yoktu ilk fırsatta değiştiricem lastiklerimi michelin pilot supersport ile![]()
selam,
quattro tecrübem yok, o yüzden bişey diyemeyeceğim. TT diferansiyelinde dağılım nasıl onu da bilmiyorum. ancak dediğin üzere taban genişlerse fren&viraj performansı artar; yol-lastik arası sürtünme alanı genişliyor (contact patch).
ancak yukarıdaki durum diğer parametreler sabit kalırsa geçerli; yani taban 225--->245 olurken jantı 17"--->19" yaparsan şu artar bu azalır demek mümkün olmaz, sistemin geneline bakmak lazım.
yani PZero/Nero/F1/T1R takımlarının hepsinde aynı fren kiti vardı doğru mu? disk çapı da aynı kaldı, BBK değil diye anlıyorum?Disk ve balata sadece tek marka kullandım çünkü diskler Almanya ithal, balatalar Amerika, sipariş esnasında 2 set geçtim, zaten araba 90.000km ye yaklaşmıştır, habire sök tak deneme şansım olmadı.
arka virajlarda atsın biraz drift olsun diye negatif kamber yaptın; o nedenle biraz patiyle birlikte iç omuzdan aşınmış diye anlıyorum.Arkayı bilerek negatif kullandım, Quattro ile yan çıkmak imkansıza yakın, tutunma olursa zaten tutunduğu tarafa fırlamak istiyor.
Arka komple ayar seti mevcuttu istenildiği gibi oyanınıyor, bu lastik sonrasında standart şekilde rot balansa gitti ama çıktı almadım, gerekirse tekrar giderim.
1. direkt sıkmışSon olarak Ankara'dan 2 farklı kişiyle görüştüm 1. Kişi lastiklerin havası bozuktur, siz tabanı değiştirmişsiniz tabi lastik tutmaz gibi konuştu,
benim bildiğim T1R bir süredir yerini T1S'e bıraktı. hamurunun yıllar içinde firma tarafından değiştirilmediğini varsayarsak, dizayn & bileşim açısından T1S'e göre eski. AKÖ nasıl oluyorsa aralarda ortaya T1R çıkartıyor.Toyo Japonya ile mail'leşiyorum, onlarda direk t1 sport önerdi satın alırken asimetrik istediğimi zaten özellikle belirttim ve yeni seri olduğu için otomatik olarak taze lastik gelecekti ve buralara gelmeyecektik.
ben T1S kullanıyorum, öyle çok bilerek seçerek de almadım, ebatlarım biraz acayip olduğu için mecbur kaldım. lastik konusu çok kişisel & süspansiyon setup'ına göre çok değişken bir konu. bir kişinin süper harika dediği modele başkası iğrenç berbat der. aynı marka/model için 100 tane çelişkili yorum olur.Tabiki bu lastiğin kuru olduğu kabul görmeyecek ama burada yazanların dışında 2 kişi bulurum 10.000km toyo'lar tuttu sonra performans düştü, yazanlardan ben yazdırmadım, farklı arabalarda hep aynı sonuç görüldü ise bu lastik bana gelmeden zaten performansını kaybetti demektir.
Siz toyo kullanıcısı mısınız yada toyo ile bir bağlantınız mı var?
fakat burada yazılanlardan şöyle bir yorum çıkabilir; yaklaşık 10,000km sonra T1R'daki tutuş zayıflaması hamurdaki eskimeyle ilgili olabilir. 10,000km performans lastiği için bile düşük bir rakam. kaldı ki yorum yazanlar istanbul park gibi bir pistte defalarca gazladım, virajlarda patiye kaldım, toprak yollarda kros yaptım demiyor.
fiyatına bakarsak; Toyo, Potenza & Pilot fiyatlarının altındadır. biraz da fiyat/performans oranını düşünmek lazım, ancak anladığım kadarıyla oran senin kullanımın+arabayı kurtarmamış.
son olarak, açıkça belirtmesen de süspansiyonun oldukça modlanmış gözüküyor (kamber+yükseklik+jant-lastik ebatı vs.); yumuşak hamurla sert hamur arasında bir fark yaşaman lazım; herhalde pirelli michelin & toyo'ya göre daha uzun ömürlü olmuştur?
bir süredir Kumho Ecsta KU36 semi-slick konuşuluyor, onu tecrübe et derim. hazır bu kadar lastik götürürken daha özel birşey denemiş olursun. herhalde fiyatı Michelin Pilot kadar değil...
bir de low cost kategoride Achilles 123S var; ama Achilles TR distribütörü kapanmıştı diye biliyorum.
Kullandığım lastikler 225/40/18, 235/40/18 idi toyo'lar 245/40/18 oldu.
Frenler hep aynı idi, ön arka delikli standar replacement part, balatalar sokak kullanımı için üst seri.
Arka lastiği bitirme sebebi açıkça arkadan itişli gibi kullanmaya çalışmam ve yağmur- karda çok kanırtmamdan ötürü.
T1s varmış ben lastik almaya gittiğimde kesinlikle yok zaten toyo'lar sadece yönlü dendi ama buna çok şaşırmamak lazım zaten dediğiniz gibi olmayan lastik hortlayıp bana gelmiş,
Asimetrik desen eski model düşük seri vs diye t1r verilmesine hiç şaşırmamak lazım.
Daha önce lastik aldığım arkadaşım sağolsun beni bildiği için bitik lastikleri bile alırdı, bu lastikler 1hafta sonra 3te1 fiyat kaybetti.
Kaldıki Hyundai getze'e bile dunlop vs lastik biriyim, toyo'lardan 1 hafta sonra x1'e aynı ölçüde michelin takıldı, bunlardan memnun kalsam aynı firma ile sağlam ticaretim olurdu ama tek değerlik ticaret mantığı bu,
Kesinlikle ticaretini bölmek istemem oyuzden firma ismi vermedim, sorduğumda t1r'dan memnun olmayan yok dendi, formundaki konuşma geçse fazla taksit yapar para bulur re001 alırdım zaten
, araba 4 adet lastik üzerinde gidiyor, en iyi yol tutan arabaya kötü lastik takılsa hiç birşey yapamaz mantığı var,
Birde 106 gti üzerinde 08'den kalma eagle f1 var deseni ilk günki gibi ve performansı bunlar iyidir.
Son olarak benim hatam lastik almaya gittim aldım, müşteri ayık olup araştırıp giderse böyle olmazdı tabi.
ben cumartesi günü petlas bayisine gittim ve 195*45*16 lastik fiyatı aldım
tane 135 petlas volexs
konuşurken konu toyodan açıldı ve sıkıntılar oldugunu söyledi biz yinede fiyat istedik stoklara baktı
toyoT1R 195*45*16 oldugunu ve fiyatınıda 185 tl oldugunu söyledi
lastikçi şöle bişeyde söyledi bu lastik yarım v dedi ve çok iyi dedi
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
Bu t1r saçma bi lastik gerçekten bu sabah hava serinken çıkıp bi tur attım gayet iyi tutuyo sıcağı görünce saçmalamaya başlıyo en iyisi değiştirmek olucak bayramdan hemen sonra![]()
Bende iki lastik 11 iki tanesi 2010 üretimi, tabi beni bukadar kızdıran şeyler 2 ay test beklemesi ve utanmadan fabrika üretiminde hata yok denmesi zaten fabrikadan hatalı çıkmış demedim ki,
Lastikleri hemen değişmek istiyorum dediğimde 400tl eder denmesi (2. El lastik arayın üzerinde diş olmayana 650tl isterler)
Son olarak Abdülkadir'den birinin lastik ölçüsü değişmiş tabi araba kayar yada lastik havası yanlıştır demesi,
Tabi bugüne kadar distribütöre laf söyledim ama başta t1s verilse ilk 10.000km tutsa hiç problem olmayacaktı.
Bu arada metrik ölçü olduğu için tam ebatını bilmediğim michelin 18" slick lastik kullandım, desenli olan gayet memnun kaldım, lastikleri bitiremedim, anca bir gün lazım olur diye saklıyorum, ağvada evin deposundadır, 4 tane varmı diye kontrol eettikten sonra
Resim eklerim gelen olursa hediye ederim.
Temsili resim desen buydu diye hatirliyorum,
Bunlari komple unutmustum, lastik eskidir catlama vs varmi garanti vermiyorum.
Aslında sıcakta daha iyi olması lazımdı ben aldığımda yağış vs dönemiydi, sert lastik vs biraz havalar ısınsın dendi,
Asfalt ısındı 1. Köprüden Bostancı yönüne doğru olan sol virajda yaklaşık 80km ile bir anda araba saçmaladı ve yemeğe giderken iptal edip lastikçiye gittim bunları söküp teste gönderiyoruz dedim ve söktüm.
Gerçi bunlara şaşırmamak lazım net olarak eski bir lastiğin yapması gerekenleri yapıyor, tüm sonuçlar aynı.
Yıllarca bütün 106 larımda T1r kullandım.
Pistte yolda yağmurda çamurda her yol koşulunda limitlerde kullandım.
Ancak 2007 yılında kullandığım toyo ile daha sonraki yıllarda kullandığım toyolar arasında dağlar kadar fark var.
Zaten bir çok arkadaşla aynı konuyu konuştuk.
Hemen hemen herkes aynı fikirde.
proxes tr1 cidden bende hiç memnun değilim acaba arabadamı sorn var amortsör sisteminde felan diye şüphe ettim araba virajda yoltutmuyor 90la virajda kafa sallıyor çok sarıyor anı basmalarda hayatımda gördüğüm en kötü lastiklerden biri. Rool ve gündelik kullnmalık ne lastik önerirsiniz fiyatı çok ucuk olmucak vaziyette Advan Neova AD08 | Yokohama bunu düşünüyorm bende dogru bir seçim olurmu
01 BR 993 106 Gtı
01 B 3483 106 Gtı
01 PB 799 Audi A3 1.8T
01 DA 964 Vtı
01 TT 883 Leon 1.8 T FR
01 PA 258 Type R
01 FR 143 Leon 1.8 T FR
01 FR 252 Vtec2
01 UT 324 Golf Gtı
yaa bu lastik almak ne zor bi işmiş arkadaş yaa![]()
kafam oldu kazan ,ne alacagımı şaşırdım ??
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
Uzerinde desen duruyorsa tmm demek lastik hic bitmiyor10 sene kullanilir.
Lastik araba secmiyor demekki her kosulda 10.ooo km sonra pert, hala almayi dusunen varsa bile piskoloji bozulmustur artik,
Toyo ucuz bir lastik degil set olarak bakildiginda 1 tanesi ucuza gelmis.gibi.oluyor, ucuz lastik alacak olanlar piyasaya yeni girenleri tercih etsin, hemde paralari ceplerinde.kalir ilk toyo ciktiginda cok iyiydi tutulmak.icin duzgun seri geldi.
1-2 tane memnun arkadas illaki vardir, sorun bakalim daha önce ne lastik kullanmis yada rica edin arabasina binin bakalim nasil kullaniyorlar.
Lastiklerle alakalı önemli gelişme;
Toyo firmasından bugün bir yetkili geldi 4 lastik hava, diş kalınlığı tarih ölçülerini tel tek not aldı.
Ardından yol testine çıktık, çamlıca gişelerine giderken dududullu ataşehir çıkışında denedik,
Tabiki lastikler hiç yol tutmadığı için çok bir deneme olmadı ama yeterli oldu,
2. Vites 50km yonca'da yukarı doğru çıkarken, araba hem kafadan hem arkadan kaydı esp devrede iken,
Sonra diğer yoncadan aşağı inerken esp kapalı arabanın nereye gitti belli değil, direksiyondan tepkiyi zaten görüyoruz bir içeriye bir dışarıya ama zaten arabanın verdiği his yüzünden adam oturduğu yerde gerildi,
Lastikler 2. Virajda zaten ısındı ve 30km de ciyak ciyak ötmeye başladı ve performans hepten gitti.
50km ile fren testi yaptık çok yavaş olduğumuz için kayma aşırı değil bir nebze kabul edilebilir ama evet kayma var dendi.
Yetkili kişinin söylediği bu lastiklerin performansı kesinlikle bu değil t1r bukadar kötü değil ama siz 245/40/18 takmışsınız arabanın yüksekliği arttığı ve araba bunu desteklemediği için bu kayma var olabilir, tabiki tamamen saçmalık her zaman kullandığım ölçü bugüne kadar kullandığım ölçünün haddi hesabı yok, sanırım kıvırırlarsa buradan kıvıracKlar ama ben bu lastikleri zorla almadım, ozaman bayilerine eğitim verecekler onlarda beni uyaracak kendi ölçünden toyo almazsan buz pateni yaparsın vs.
En azından lastik ölçüsü vs. haklı olarak lastiğini korumak zorunda ama hiçbir tutunma olmadığı kanıtlandı.
ben bir çok lastik kullandım farklı markalarda , ama bana en iyi verimi Lassa Impetus nun tadını hiç biri vermedi bana, kayma yok, frenleme iyi ,yağmurda yol tutuş iyi tavsiye ederim gürsel ciğimarkalar 195/55/15 önler ise 195/50/15 .
DRİLL
Dr.Ecu
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)