User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
74 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Toyoproxes t1 r izlenim,

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Toyoproxes t1 r izlenim,

Çok uzun zamandır TT 1.8T Quattro Roadster kullanıyorum, ve araba kullanmayı uno cup arabaları ile körfezde öğrendim imk'da çalıştığım, tosfed'de drag krulunda olduğum için pist arka bahçemiz gibi oldu ve kendi araçlarımla piste geçirdiğim zaman fazladır.

Özet geçtikten sonra;
    daha önce 225/40/18 Pirelli PZero, Nero, ve Rosso kullandım bunun yanında 2 takım 235/40/18 F1 asimetrik.
    arabanın 2 takım jantı olduğu için çıkan lastikleri ön arka farklı jantlara koyduk, en son balon vs. problemleri olduğu için çöpe attık.

Buraya kadar tutunma bu lastiklerde gayet iyidi, F1'ler çok gürültülüydü, pirelli 10.000km dayanıyordu.

Etraftan çok iyi şeyler duyduğum ve yurt dışı testleri çok iyi, benimde lastik masrafım bir hayli fazla olduğundan 245/40/18 toyo aldım ki aradaki farkı kapamak için tabanı 245 yaptım.

İzlenim tek kelime ile uzak durun, mümkünse gidip syron filan alın paranız cebinizde kalsın, ve bunlardan daha kötü olamaz.

1) Fren anında direk kayma çok fazla, ( 4 adet delikli Zimmerman disk ve Akebono pro balatalar ile)
    2) Virajda kayma hissi var ve esp devreye girmesi değişti,

Çok sıcak havalarda ve hafif islanmaya başlamış zeminde tutunma berbat.

Yerler çok ıslakken birde pistte deneme şansım olmadı, lastikler arabanın üzerinde 1 sene duracak bu süreçte isteyen görebilir

Buda en son sıfır aldığım F1 takımından arka lastiğin hali (arabanın yüksekliğinden dolayı arka biraz içe basıyordu iyi markaların kötü halleri kesinlikle toyo'dan daha iyidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abdulkadir Özcan'dan teknik bölümde yetkili bir beyin görüşü;
    Lastik tabanını değiştirdiğiniz için arabanın kayması fren mesafesinin değişmesi çok normal,
    özellikle sordum tabanı geniş lastiğin freni iyileştirmesi gerekmez mi diye ısrarla hayır dedi,
    birde lastik havaları yüzünden böyle olduğunu söyledi.

sonuç olarak o lastiklerde hiçbir problem yoktur zaten biz test ediyoruz bizde sorun bulmayız gibi acık bir cümle kurdu
    Toyo aldığınızda arkasında kimsenin durmaması ayrıca tartışılması gereken bir konu.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 195/50/15 t1r kullandım. uzun ve hızlı virajlarda denge sorunu var.fiyatına göre bence hankook ventus v12 daha iyi. zaten testlerde t1r tek yıldız, hankook k110 ise 3 yıldız almıştı. sizce fiyat performans oranı iyi olan lastik nedir?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    T1R aldım kullanıyorum,
    pek memnun kalmadım açıkçası....

şahsen tavsiye etmiyorum.

fiyat / performans olarak bakacaksanız 1 sene beni idare etsin mantığı ile alabilirsiniz...
    çünkü aynı ebatta yokohama, nokian gibi lastiklerden yarı yarıya ucuz...

performans arabası kullanıyorsanız,

yokohama v105 veya nokian zg2 öneririm. ama fiyat x2 tabi..
    Loading...

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    T1R aldım kullanıyorum,
    pek memnun kalmadım açıkçası....

şahsen tavsiye etmiyorum.

fiyat / performans olarak bakacaksanız 1 sene beni idare etsin mantığı ile alabilirsiniz...
    çünkü aynı ebatta yokohama, nokian gibi lastiklerden yarı yarıya ucuz...

performans arabası kullanıyorsanız,

yokohama v105 veya nokian zg2 öneririm. ama fiyat x2 tabi..
    yabancı plakalı bir çok araçta nokian lastik gördüm ancak test etme şansım olmadı. buralardada satılmıyor. testlerde gayet iyi
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yabancı plakalı bir çok araçta nokian lastik gördüm ancak test etme şansım olmadı. buralardada satılmıyor. testlerde gayet iyi
    Türkiye'de satılıyor Nokian'lar...
    Adana'yı bilemeyeceğim ama İstanbul, Ankara, Antalya gibi birçok yerden temin edebilirsiniz....

Bizzat kullandım,
    inanılmaz farklı bir lastiktir...
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nokianların özellikle kış lastiklerini çok övüyorlar. geçen sene alıp denicektim ama kar kış olmadı

srkns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jazz için Michelin'den sonra Yokohama-Nokian-Toyo'dan birini denemek istedim ve Nisan ayında T1R serisi almıştım, araç belli öyle ciğerli bir makine değil ama michelin'den sonra fren mesafesinde ciddi azalma oldu, aşırı sıcaklarda keskin virajlarda lastikler ötüyordu toyo'da bu sesi daha hiç duymadım..

T1R almadan önce kullanıcı yorumlarını da okumuştum, tel kırılması sorunu haricinde pek bir şikayete rastlamamıştım açıkcası.. bir de yakıt ekonomisi olarak G sınıfındaydı yani en son sıralamada.
    Ne mutlu Türküm diyene

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sadece getz'de 195/50/15 dunlop sport max kullandim, cok komik bi rakama almama ragmen para menunluk orani cok iyiydi, ama konforsuz bir lastik idi.

Toyo artik kendini yurt disi daki gibi iyi bir lastik sanmaya baslamis ve fiyat benim olcumde 1200tl idi, potenzalarda 1800tl, 600tl için hic bukadar pişman olmamistim.

Bence durum buyuk olasikla şu;
    Abdulmadir ozcan hakkinda cok fazla olumsuz sey duydum, toyo belli bir isim yaptığı için kar oranini artirabilmek adina yurt disindakilere oranla daha ucuz ve kalitesiz versiyon lastiği Türkiye'ye getiriyor,
    Sizlerinde bahsettigi diger mmarkalarda isim cabasina girdigi için olabilecek en iyi lastigi getiriyor, benim olcumde onlari da fiyati 800tl gibiydi bari toyo bilindik 3 kurus fazla olsun mantığına girip t1r aldim.
    Sakin bu hatayi yapmayin.

Abdulkadirozcan harika bir firma frende kayma olmasini tek aciklamasini 235'den 245'e cikmam olarak acikladi gene 235/40/18 alsam bu sorunlarin hic biri olmayacakmis o olcude t1r almami onerdi

F1 nazik balon yapan lastik arak bilinir, yanagini kaldirima surttum, sorgusuz yenisini verdiler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde soyle bir durum var ben lastiklerin % 100 kotu olduğunun arkasindayim, oyuzden 1 sene sokmeme jarari aldim,
    Biri cikipta yok toyo t1r harika bir lastik derse buyur gel dicem, buyuk ihtimalle lastikle.ilgili problem var diyen cikaronun icinde fabrikanin verdigi lastiklerde herhangi bir sorun yoktur yazisi var.

Atasehirde oturdugum icin surekli kopru yolundan girip cikiyorum ve cogu gun o virajlari kanirtiyorum, bugune kadar lastiklerin deseni durduğu yerde erimedi,
    Bu lastiklerdeki kayma okadar garipki esp'nin n'zaman devreye girecegi belli olmuyor.

Isim yapmaya calisan nispeten toyodan ucuz olan lastiklerin bundan cok daha iyi performans sunacagini dusunuyorum, en azindan aynidir ama 300-400tl daha cebinizde kalir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorumlari sasirarak okudum, forumda cogu kisi memnun, aklima uretim hatasi olabilir geldi,

toyo genel olarak cabuk isinan virajlarda iyi ama yanaklari yumusak stabil degil, ozelligini cabuk kaybeden 10 bin km gibi, sonrasinda git gide sertlesiyor ve performans pert;d
    yagmurda iyidir.
    lastikler iyi durumda iken sacma hareketlerde bile iyi tutuodu, 2 takim degistrdm simdiye kadar 2 farkli aracta.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baska marka lastik kullanan kisiler zaten bu lastigin kotu olduğunun farkinda, dedigim gibi teste gitti ama hicbir sorun bulunamadi kaldiki abdulkadirozcan dan yetkili bisa ugrasma bizim testlerimizde hata cikmaz gibi bir cumle kurdu.
    2 yil garanti oylesine verilmiş, zaten kafasinda soru isareti olanlar için lastimleri arabani uzerinde tutuyorum, verilen para çöp.

Zaten ortak kani 1 sene sonra kuru plastik oluyor, seninde dedigin gibi 10.000km de basliyor demekki.

Bu arada Japonya toyo bunlari sokup t1 sport almami onerdi

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Lastikler ters takılmış olabilir mi? Arabayı aldığım zaman lastikleri değiştirmiştim ve lastikler ters takılmış !! outside yazısı içteydi, anlamsız yerlerde anlamsız şekilde kopmalar kaya kaya gitmeler vs vs hiç memnun değildim bende, ctesi günü rot'a girdiğimde farkettik olması gereken şekilde taktık ve düzeldi tüm problemler(t1r değil benim lastikler)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lastikler ters takılmış olabilir mi? Arabayı aldığım zaman lastikleri değiştirmiştim ve lastikler ters takılmış !! outside yazısı içteydi, anlamsız yerlerde anlamsız şekilde kopmalar kaya kaya gitmeler vs vs hiç memnun değildim bende, ctesi günü rot'a girdiğimde farkettik ve düzeldi tüm problemler(t1r değil benim lastikler)
    Lastikler 1-2 kere sokuldu takildi ama kontrol etmekte fayda var, tabi bnm lastikler sifir ama 2011 uretimi,
    Japonya toyo biz yeni gonderdik tarihle ilgili problem yok dedi.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bence bir kontrol edin, benim aklıma en son gelen ters takılmasıydı ama başıma o geldi. Yolda sabit 100-110 giderken çok çok hafif yaptığım direksiyon hareketlerinde götü geziyordu direk arabanın

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lastikler 1-2 kere sokuldu takildi ama kontrol etmekte fayda var, tabi bnm lastikler sifir ama 2011 uretimi,
    Japonya toyo biz yeni gonderdik tarihle ilgili problem yok dedi.

Bir kac saati anlarimda 2yil geriden gelmesi ilgincmis japonyanin.Lastigin yili bu tip lastiklerde onemli tabi ondan yasiyor olabilirsiniz diyecegim problemi ama sanmiyorumda anlattiginiz kadar kotu olsun tarih yuzunden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir kac saati anlarimda 2yil geriden gelmesi ilgincmis japonyanin.Lastigin yili bu tip lastiklerde onemli tabi ondan yasiyor olabilirsiniz diyecegim problemi ama sanmiyorumda anlattiginiz kadar kotu olsun tarih yuzunden.
    Zaten lastikler kuru plastik gibi davraniyor, tabi diger firmalar spot beklemis lastik filan diyor ama satin aldigim yer ve haliyle ithalatcisi kesinlikle kabul etmiyor.

Tabi biraz salaklik bende, bugune kadar hicbir lastigin tarihini kontrol etme geregi duymadim, haftasihaftasina verdiler,
    Birde tarihleri janta takildimtan sonra fark ettim, iyi niyet lastikler takilmis sokulmesin, diye bunlarin garantisi varsa sorun olmayacaksa sokulmesi modunda aldim.

Benim merak ettigim, toyo, goodyear, pirelli gibi msrkalari yaninda 5 para etmezse kabul ediyorum, oyuzden alacaklar tekrar dusunsun.
    1200tl ye alip yola ciktiginiz anda veriye gidince lastikler takasta 400tl oluyor
    Araya 800tl sikisiyor

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abiler Tek Kelimeyle COOPER TİRES 'ı öneriyorum...Off Road alanında da hız lastiği alanındada normal lastik alanında da bir numara diyebilirim... Fiyatı biraz tuzlu olsada değecek bi lastik... Eğer fiyatıda çok gelirse Star Fire diye bi lastiği daha var yan ürün olarak satılıyor ben kendi arabamda her ikisinide kullandım star fire da güzel lastik şiddetle tavsiye ediyorum...
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tuna-EP3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abiler Tek Kelimeyle COOPER TİRES 'ı öneriyorum...Off Road alanında da hız lastiği alanındada normal lastik alanında da bir numara diyebilirim... Fiyatı biraz tuzlu olsada değecek bi lastik... Eğer fiyatıda çok gelirse Star Fire diye bi lastiği daha var yan ürün olarak satılıyor ben kendi arabamda her ikisinide kullandım star fire da güzel lastik şiddetle tavsiye ediyorum...
    Acikcasi bundan sonra goodyear, pirelli, vs. Disina cikmam, arkadaslarimi arabasinda re050 'den cok memnun kalmistim oyuzden bu lastikleri herkes gordukten sonra 001 yada 002 alicam.
    Param yetmezse 18 yerine 17 alirim gene toyo almam.

Bu lastigin kurulduğunun testi nasil bilen var mi???

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)