User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ön Takımdan Gelen Sesler Hakkında.. ?? Megane 2

ANIL ERCAN
    Misafir

Ön Takımdan Gelen Sesler Hakkında.. ?? Megane 2

Merhaba tt Ailesi Uzun süredir Aracımın ön takımından Özellikle Sağ ön'den Cukura girince, yada kasisten gecince amortisör esneyince Lap Lap sesler geliyor Arabayı hemen hemen her 1 2 ayda bi rot balans ayarına sokarım, Her soktugumda ön takıma Baktırıyorum Ama hic bişey yok Canavar gibi diyor Rot balanscı..

3 4 Farklı Rot balanscıya goturdum Hepsi Aynı seyi söyledi Sorun yok Ön Takım canavar gibi. Ama bu ses Canavar gibi ön takımdan Nasıl geliyor Anlamıyorum Müzik acmassam Deliririm yani o Derece Lap Lap ses geliyor Neyden Gelebilir bu Ses ?

Bi Sorunumda Şu Frene basıp araba öne yıgılınca Gacırtı sesi Geliyor Neyden gelir ? Frenlerden Degil Amortisörlerin Oldugu yerden geliyor ?

Aracımda Spor yay takılı Eibach Marka. Ama Yayla alakası yok Cunku Orjinal Yaylarlada Yukarda Yazdıgım Sorunları yasadım.

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dik rotlardan (Z Rotu, askı rotu) ve viraj demir iç lastiklerinden kaynaklı olabilir.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

ANIL ERCAN
    Misafir
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dik rotlardan (Z Rotu, askı rotu) ve viraj demir iç lastiklerinden kaynaklı olabilir.
    Rot balans ayarında Hepsine Baktırıyorum 3 4 Farklı rotcuyada baktırdım Hani biri yanılır öteki yanılır digeri yanılmaz diye Ama hepsinin cevabı Aynı Ön takımlar Canavar gibi Sen hiç Çukura felan girmezmisin Dedikleri bu.

Ama gel görki Lap lup sesler geliyor. Takozlardan Geldigini tahmin ettim arastırmalarıma göre Ama onlarada baktırdım onlardada sorun yok.

BİLAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor kulagına bı bakıver uste kaputu acınca hemen şasenın orda ses gelen tarafa bı bak ..

ANIL ERCAN
    Misafir
    Alıntı BİLAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motor kulagına bı bakıver uste kaputu acınca hemen şasenın orda ses gelen tarafa bı bak ..
    Buda olabilir haklısın abi Cünkü rolantide araba titriyor eskisi gibi sarsıntısız degil. Onada baktırıcam en kısa zamanda.

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende çok bilen ustalar yüzünden 2 yıl öyle gezdim z rot kolu var kısa araba dururken lastiği ileri geri it görürsün zaten altındayken lak lak ses geliyor , onu tesadüf bulmuştuk ve değişince sıfır arabaya biniyor gibi oldum , levye takıp ederler kontrol için ama lastiği ileri geri sağa sola itip altından bakmadıkça bulunamıyor ( çok baktırdım bende tesadüfen bulduk,aytuğla )

ANIL ERCAN
    Misafir
    Tamam abi en kısa ZAMANDA bende baktırcam z rotune teşekkür ederim

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anıl yinede baktır ama senn arabada 2. z rot die biliorm

Sağdan gelen ses renoların kronik problemi kaliper sesi bence bozuk yola dal o ses gelirken sol ayağında frene dokun kesilicektir ona bi çözüm yok pimleri yağlıyosun 2-3 bin sonra yine ses yapmya başlıor

frene basınca gelen ses soğukken oluyo sıcakken geçiyosa uğraşma hiç bulamazsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gacırdama da oluyorsa büyük ihtimal rot kolu.. En hareketli parça zaten lok lok sinir edici seste yapar zaman zaman..

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reno olmasindan kaynaklaniyo muhtemeln. Bi dahakine dikkat edermisin mesela kasislerden gecerken kasise cikarken degilde interken takk tuuk ya da laap diye vuruyor mu? Cliodaki genel sikintim bu benim. Onun haricinde hic sorun yok her cukurta kasistede yapmiyor. Benzer bir sikinti mi seninkide? Hizli olmasam
    Bile cikarken degil inerken lap ediyo.

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bndede leonda soğuk havalarda kasis esnemelerinde bi gacırdama var..Sıcaklık 15 derece üzerine çıktımı geçiyor.
    Sonata gece gündüz her koşulda ve daha yoğun bi biçimde yapıyor.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Reno olmasindan kaynaklaniyo muhtemeln. Bi dahakine dikkat edermisin mesela kasislerden gecerken kasise cikarken degilde interken takk tuuk ya da laap diye vuruyor mu? Cliodaki genel sikintim bu benim. Onun haricinde hic sorun yok her cukurta kasistede yapmiyor. Benzer bir sikinti mi seninkide? Hizli olmasam
    Bile cikarken degil inerken lap ediyo.
    arnavut kaldırımlı yolda giderken geliyosa aynı sesler 8.postu okumanızda fayda var

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amortisor ust tabla ve rulmanina baktir bence.

ANIL ERCAN
    Misafir
    Valla arkadaslarım abilerim kardeslerim, Herhangi bi gıcırdama tıkırdama sorunu yok Ha gıcırdama var oda Frene basınca öne yıgılıyor ya araba o zaman oluyor, Sorunum özellikle sag önden geliyor Kasise cıkınca ve inince ve bozuk zeminde löp löp ses gelmesi Z rotumu değiştiricem bakalım insallah ses gider. O kadar gittim rot balanscıya canavar gibi diyor ön takım, Canavar gibi ön takımdan löp löp sesler geliyor ne iş anlamadım.

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Z rotlarinin yerini degistir.Sorun ondansa sesin soldan gelmesi gerekir bu seferde.Zaten on takimda degistirebilecegin en ucuz parca o.Umarim ondandir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ANIL ERCAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla arkadaslarım abilerim kardeslerim, Herhangi bi gıcırdama tıkırdama sorunu yok Ha gıcırdama var oda Frene basınca öne yıgılıyor ya araba o zaman oluyor, Sorunum özellikle sag önden geliyor Kasise cıkınca ve inince ve bozuk zeminde löp löp ses gelmesi Z rotumu değiştiricem bakalım insallah ses gider. O kadar gittim rot balanscıya canavar gibi diyor ön takım, Canavar gibi ön takımdan löp löp sesler geliyor ne iş anlamadım.
    Araç hareket etmeden kimse anlayamaz ki onu..

fatihcelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam sesin ne oldugunu anlamadim ama 2005 meganeda tumseklerden gecerken lakirt diye ses geliyordu direksiyonda bosluk falan yoktu on takimda iyiydi usta direksiyon kutusunu degistirdi sorun duzeldi
    //M Power

CivSpeed
    Misafir
    Eger amortisorlerin ordan gelen lok lok turu bosluk varmis gbi bir ses ise amortisor subaplarini kontrol ettir. Benimde yeni basima geldi coiloer taktirdim ve sag onden ilk hareket anindan itibaren lok lok die bir ses gelmeye baslati ve her kasisten geciste, isiklarda arabayi kaldirirken bile yapiodu.

Bende on takimdan, ayarsizliktan oldugunu dusunuodm. Amortisorlerinide bir kontrol et derim benm on amortisorler acildi, subaplar degisti ve suan ses kalmadi.

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arnavut kaldırımlı yolda giderken geliyosa aynı sesler 8.postu okumanızda fayda var
    yok haricinde hiç problem yok sıfır hata

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)