Anıl sen önlere yaptırdın sanırım dimi,Normalde arkalara press ile birlikte 750 ye falan denk geliyor
Printable View
ön ve arka yaylara pres yaptırsak maliyeti nedir acaba?
Dün telefon açıp sordum. İzmir de yaşadığımı belirttim kargoyla amortisörleri göndereceklerini ve işten anlayan bir ustaya montajını yaptırabileceğimi söylediler. Accent BLUE için 500 TL fiyat istediler.
Yaklaşık 8 aydır kullanmaktayım, tek bir sıkıntı yaşamadım allaha şükür. Şehirde dip basık, dağa yaylalara gezmeye gittiğimde istediğim seviyede kaldırıp rahat rahat kullanıyorum. Her türlü yükseklik de yol tutuşu da spor yaya göre on kat iyi. Coilover yaptıracak arkadaşlara tavsiye ederim (not : başaran amartisörle hiç bir bağım bulunmamakta)
Tüm bu memnuniyet mesajlarını okuduktan sonra yaptırmaya karar verdim. Aradım ve muayeneden sonra sipariş veriyorum. Muayenede sorun yaşayan oldu mu custom coilover ile. Veya bakım falan gerektiriyor mu belli süreden sonra?
Coilover degil ama daha bu hafta yaşadığım bir memnuniyeti paylaşayım , aracımda sertlik ayarlı koniler mevcut lakin arka sag amortisor sert tepkimelerde yoldaki çizgi yada kedigozlerinden geçerken ses yapmakta idi, he bu arada amortisor olduguna kanaat getirene kadar denemedigim şey kalmadi, rotcuda alt takım kontrolü , oradan frenciye gidip acaba kaliper filanmi likirti yapıyor mantığında uğraşır bişeyler değiştirip durduk aslında ilk olarak bunları yapmadan evvel Kartal sanayideki MRT amortisore gitmiştim derdimi anlatıp detay verdikten sonra arabayı salladı salladı yok dedi amortisor degil! , bunun üstüne diğer yollara eğilmiştim , uç dört hafta da farklı şeylerle uğraştıktan sonra (koltuklara kadar herseyi sokup saklanan bişeyler aramakda dahil) başarana gitme kararı alıp Cumartesi soluğu orda aldım önce oda dıştan baktı sağlama benziyor konı bozulmaz kolay kolay dedi ama belki toplarken yanlış toplamış olabilirler dedi soktu amortisorleri baktı etti milin yukarı doğru olan kısmına tornada (3 tane torna tezgahı var bu arada, tornayı hakkıyla kullanmayı bilenlere herzaman saygı duymuşumdur) metal yüzük seklinde burç yaptı armut lastikleri değişti ve teste bi ciktim , oda ne ses gitmişti :) esasında en basında amortisorden şüphelendiğim için hem kendi bilgime seviniyordum hemde başaranın işine ne kadar hakim olduguna ve benim isimi çözdüğüne seviniyordum, he bu arada MRT ye ne oldu derseniz, en yakın zamanda yolum kartala düştüğünde MRT ye uğrayıp bunu anlatıcam ki bir nebze olsa feyz alsın.. Velhasil başaranlardan oldukça memnun kaldım ve fiyat Olarak da komedi rakama yaptılar 100 lira bile tutmadı :)
Almak isteyen olursa 2013 ibizada çok kısa süreli kullandığım coiller 300 tl .
300 km anca yapmışımdır.
Konuyu baştan sona inceledim.galiba yay yerine bi başaran coil de ben yaparım :)
konuda orjnal amortisöre müdahale edilmediği yazılmış, aradım sordum aracın kendi amortisörüne uygulama yapıyoruz dediler bilginiz olsun.
Custom coilover ile pres (sıcak veya soğuk) yapılan yayların riskleri aynı mıdır ?
bende yaptıramk istiyorum ama arkaları soğuk preslediğimizde sıkıntıya sokmasın bizi.Soğuk presle ilgili bilgi verecek arakadaşlar var mı?