User Tag List

Sayfa 4/7 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
123 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: S2000 ve İyi Bir Yol Tutuş

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet levent. Esit agirlik dagilminda ve diger faktorlerde ayni olunca yavas virajlarda kucuk araba basarili olurken hiz yukseldikce avantaj diger tarafa donuyor.
    Ancak limit ustu kullanimda kucuk ve hafif arac tepkileri sert olsada merkezkac kuvveti ve momentum daha az etkilediği icin toplamasi daha kolay. Ayni fikirdemiyiz bu konuda
    Ornek veriym hatta fiestada kaydirarak kullanim daha kolayken focus O kadar kolay olmuyor.
    Aynen hemfikiriz, tabi o denge, liftoff kullanım kolaylığı biraz da güç/ağırlık oranının büyük rol oynadığı kısım.

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı shkodra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim dediğimde tam anlamı ile budur..2. Resimde verdiğim örnekte olduğu gibi..Arka salıncaklar aşağı yukarı salınım yaparken aynı zamanda sağa veya sola dönerek arabanın yoldan çıkmasına engel olmalıdır...Maalesef Honda burda böyle bir sistem seçmemiştir.. Bu yüzden S2000 arkası yola tutunamıyor..

3. Bir sebep daha var onuda tartışmanın sonunda söyleyeceğim..
    amaç mükemmeli yapmak mı yoksa optimumu yapmak mı? mükemmeli yapma amacında olsalardı o araba s2000 olmazdı zaten
    dediğiniz 4ws sistemi daha önce prelude modelinde kullanan marka, s2000 de kullanmıyorsa vardır bi hesap kitapları..
    siz ortaya bi konu atıp bilgisayar başında çekirdeği kolayı alıp bizle eğleniyosunuz gibi geliyo ama hayırlısı günahım kadar sevmem ama gelmiş burda hondayı savunuyorum

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S2000 Alignment

Bütün S2000 sahiplerine Yukarıdaki Web sitesini detaylı incelemesini ve arabalarının ayarlarını buna göre yapmasını rica ediyorum böylelikle en azından başkalarının hayatları ile oynamamış olurlar..
    Forumun sayın okumuş tecrübeli bilgi sahibi ileri gelen üyeleri bildiğiniz gibi ben ortokul mezunu cahil bir insanım lütfen bu konuda derin bilgilerinizi bizlerden esirgemeyiniz sizlerden öğreneceğimiz çok şey var...
    metin amca orta okul mezunu cahil bir insansan yukarda verdiğin linki nasıl okudun

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    M3 un kullanma kilavuzundan guzel bi aciklama

Dsc ile bile fizik kanunlari devre disi birakilamaz
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

shkodra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu okuyan ve yazı yazan herkesin dediği gibi Honda F1 tecrübesi olan otomobil tarihinde büyük bir yeri olan ve bir çok yeni teknolojinin ar-ge sahibi olan bir marka dolayısı ile yukarıda yazdığım hataları yapacak bir firma değil bunu bende biliyorum..

Fakat konunun başında bende sizler gibi şöyle yazsaydım '' güzelim S2000 arabalarının canına okuyorlar arabaları rezil ediyorlar ayarları ile öyle bir oynadılarki artık yolda tutunamıycak hale geldi hayran olduğum uzaktan imrenerek baktığım klasik bir sanat eseri olacak canım S2000'ler '' acaba herkes bana saldırmazmıydı.. Yoksa haklısınmı derdi..

Bu konunun başından sonuna anlatmak istediğim hedefim buydu hepiniz direk olmasa bile endirek olarak beni desteklediğiniz için teşekkür edrim..

Not: S2000 sahiplerine sesleniyorum '' Yapmayın kardeşim S2000 ler birer sanat eseri lütfen acıyın bu kadar rezil etmeyin ''

mody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yüzden S2000 arkası yola tutunamıyor..
    böyle bir konu kesinlikle yok, 4wsyi savunduğunuz porsche bile orantısız gaza basmayla veya asfaltın kotu olduğu bir zeminde yere tutunamicak ve savrulacaktır.

arkasının yola tutunamaması dediğiniz olay soförün bilinçli olarak veya bilinçsiz olarak gaza fazla basarak arkasının tutturamamasından kaynaklanmaktadır.

bakın s2000 kazalarının büyük çoğunluğu arkasının savrulmasından olur, buda genelde soförlerin arabayı yeni aldığı hafta veya emaneten aldığı zaman olur. bunun sebebi arabanın tepkileri çok hızlı, önceden gereken doğru hamleyi yapmassanız araba altınızdan gider. ha bu demek degildir, uzun süre kullanıpta kaza olmaz, hepimizde potansiyel kaza riski vardır.

istediğiniz oranlarda gereken modifikasyonlarla istediğiniz şekilde yola tutturabilirsiniz.

kendi s2000imden örnek veriyim, gtx35 turbo ile kullanıyorum, 1.3 bar basınçta 60km/h'den otobanda dip gaz basınca yarım tur bile patinaj çekmiorum, yada 100km ve üstündeki hızlarda dip gaz ve basınç tam gelirken ani ağırlık transferi ile manevra yaparken bile arkası yanıma gelmiyor. ama nedir gereken modifikasyonlar (coilover gergi kanat) yapılınca bu işin sonu yok.

düşünün s2000 fabrikadan çıkarken 240hp güç ile efsane bir yol tutusu olsaydı, c180 gibi arabanın arkası atmasaydı, biraz yanlasın diye direksiyonu maymun gibi saga sola cekseydik, yol tutusu efsane mi olmuş diyecektik yoksa çok keyifsiz bir araba mı diyecektik.

s2000 direksiyonu olan soförler için yapılmış safkan bir spor araçtır, bana göre yol tutusu ilk mesajda yazdıgınız gibi kesinlikle zayıf değildir. 240hp fabrika çıkışı bir otomobil için yapılmış uygun bir yol tutusa sahiptir.
    Everyone knows that 2003 was the last year of the real S2000!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba,

Oncelikle bu bilgisizliginizle teori uretip burada muhtesem bir oz guvenle yayinlamaniza hakaret edecektim fakat vaz gectim. Size anlattiklariniz cok mantikli geliyor bunu anlayabiliyorum.

Uzunluk-Genislik-Dingil mesafesi hesap hatasi? F1 bile yapmis Honda muhendisleri bunu bilememis ?

Uzunlukla Dingil mesafesi arasinda hesap hatasi deseniz, etki edebilir. Soyleki; arac uzun fakat lastikler ortaya daha yakin. Bu demek olur ki lastiklerden sonra momentum a etki edebilecek bir agirlik vardir ve bu hic te iyi olmaz. En belirgin ornek; Mini Cooper (lastikler tam anlamiyla karoserin koselerine yerlestirilmistir. S2000 de de cok farkli degil, dikkat ederseniz lastiklerden sonra cok az agirlik vardir. Uzunluk-Genislik hatasi diye birsey? Otomobiller genisledikce nasil bir etki yarattigini google search edin lutfen. Ben aracimi 3,5 cm, iz genisligini yaklasik 5cm genislettim hata mi ettim simdi ben ?

Bu adamlarda bilmeden cok ciddi hatalar yapip yaris arabalarini genisletmisler

Uzunluk; Bknz ustteki fotograf. Neden normalden uzunlar? Bu tamamen aerodinamik sebeplerden oturudur. Sizin beceremeyeceginiz tarzda downforce ve surtunme kat sayisina bakilir burada, hatali uygulamalarda o kadar cok downforce olur ki amortisor zarar gorebilir yada pistte lastikleriniz sacma sapan asinabilir. Ayni sey S2000 icin de gecerli, bknz alttaki fotograflar.

Bunlarda S2000 i genisletmis Cok daha buyuk hata, mail atiyorum ama siz korkmayin, duzelteceklermis Terbiyesizler insanlarin hayatini tehlikeye atmis bu hatayla

Bilip bilmeden google search alignment ayarlarini paylasip bunu yapin insanlarin ve kendinizin hayatini tehlikeye atmayin demek ? Siz nasil bir otoritesiniz ki boyle birseye karar verebiliyorsunuz? Oradaki ornek Ingiltere? Ingiliz yollariyla bizimki ayni mi ki ben onlarin ayarlarini kullanip hayatimi kurtarayim ?

Arastirma yaptigini sanan kisi; bakin ben 3 tane alakasiz otomobil buldum. Bunlarin iki tanesi 2 kapili 4 kisilik kocaman bagaji olan,1 tanesi ustu acik 2 kapi 2 kisilik ufacik bagajli, biri onden motor arkadan ceker, digeri onden motor 4WD, digeride neredeyse onden ortadan motorlu arkadan iter arac(evet saka degil bagzi kaynaklarda onden ortadan motorlu olarak referans verilir, google da cikmayabilir ama)… EEEEE BUNLARIN GENISLIGIYLE UZUNLUGU NIYE AYNI ORANDA DEGILLLL?? HAHAHA ya boyle bir karsilastirma mi olur, arastirma mi olur? Sonra kalkip ben sana bilimsel aciklama mi yapayim? Bu 3 otomobile bakamamis mi Honda muhendisi? Lan dur ya bu otomobilde sikinti var, bak hepsi uzun amk bizimki kisa kaldi diyememis mi ?

Ha kalkip sorarsin dersin ki ya s2000 lerdeki sikinti nedir, neyden kaynaklanir bilemedim bana anlatin, kalkar anlatirim. Ama gelip 3 tane ALAKASIZ otomobilin verilerini google dan alip buraya yapistirip sonrada "Bilimsel bir fikir araştırması olmasını istiyorum." derseniz ben sadece soverim. Daha anlatayim mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hic merak edip arastirmayan ben bile ilk okumada anladim @onrcn

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sevgili kardeşim ONURCAN Lafı uzatmadan soruyorum:

Çok sevdiğim S2000 arabalarının yolda tutunamamasın sebebi HONDA Fabrikasımı yoksa Şu andaki SAHİPLERİMİ ?

Lütfen uzatmadan eğmeden bükmeden net cevap ver HONDA mı SAHİPLERİ mi ?

Şimdiden teşekkür ederim..

soch-vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamını okudum ancak hala anlamadım S2000 neye ve kime göre yol tutmuyor? s2000 kullanıcıları arabaların arkasını atmak için her türlü şeyi yapıyor yapmasınlar insanların canını tehlikeye atmasınlar deseniz anlarım da genelleme yaparak s2000 de mühendislik bir hata olduğunu savunmanız hakikaten ilginç bu konunun sonu nereye gider çok merak ediyorum...

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce bu işlerle uğraşmış bir abime anlattım konuyu.

s2000 ile drift yapmaya çalışanlara bak saçma sapan hareketler yaparlar, araca kıç attıramazlar dedi.

Bende evet genelde videolarda öyle oluyor dedim.

Bunun sebebi fabrikasyon çıkışlı olarak çok iyi yol tutmaya ayarlanmasıdır dedi.

Ben daha da birşey demedim.

S2000 yol tuttuğuna inandım.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

KMR2-GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu araba neye gore kıme gore hangı arabaya gore yol tutuyor yada tutmuyor ordan çıksak yola ya

ilovedrifting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kim nerde görmüş S2000 in yol tutmadığını. Tutmuyor diye idda eden Best Motoring videolarını izlesin.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok sevdiğim S2000 arabalarının yolda tutunamamasın sebebi
    Israrla bunu yazıp ciddi cevap bekliyoruzsunuz. Kim diyor tutunamıyor diye. Siz mi diyorsunuz bunu. Bir S2000 kullandınız mı ? Hangi durumda tutunamıyor. Hangi araca göre tutunamıyor. Soru soruyorsanız önce sorduğunuz sorunun doğruluğunu ispatlayın ki insanlar cevap versin. Ayrıca arka dingil tasarımı hatalı sağa sola gitmeliydi bu bir hata derken çooooook yanlış düşünüyorsunuz. Velahasıl ön düzende Honda ancak çift salıncak koyarak yol tutturabilmiş diyorsunuz buradada komiksiniz. Siz kısacası şuna Ford Cosworth önde tek salıncakla daha iyi yol tutuyor. Hele birde çift olsaydı uffff a bağlamak istiyorsunuz da neyse.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Israrla bunu yazıp ciddi cevap bekliyoruzsunuz. Kim diyor tutunamıyor diye. Siz mi diyorsunuz bunu. Bir S2000 kullandınız mı ? Hangi durumda tutunamıyor. Hangi araca göre tutunamıyor. Soru soruyorsanız önce sorduğunuz sorunun doğruluğunu ispatlayın ki insanlar cevap versin. Ayrıca arka dingil tasarımı hatalı sağa sola gitmeliydi bu bir hata derken çooooook yanlış düşünüyorsunuz. Velahasıl ön düzende Honda ancak çift salıncak koyarak yol tutturabilmiş diyorsunuz buradada komiksiniz. Siz kısacası şuna Ford Cosworth önde tek salıncakla daha iyi yol tutuyor. Hele birde çift olsaydı uffff a bağlamak istiyorsunuz da neyse.
    hah işte son iki cümle özetliyor konuyu.

Kullanıcılar savura savura kullanıp eğleniyor diye araba neden yol tutmuyor olsun.

Yanlasın kaysın diye kötü lastik takan çok kişi var s2000e , conti sc5 taktık yanlamaz oldu eğlence gitti diyen vardı hatırlarsanız.

Yani özetle s2000 salt performans , konsantre sürüş isteyen , yetenek ve deneyim birikimi isteyen bir araçtır. e46 m3 daha dengeli tepkileri sakin bir coupe. İkisine de çok iyi bilen pilot oturtun s2000 e yol tutmuyor demek yürek ister.

Örnek için sus 94 olması lazım , onurcn 'ın youtube videolarını açın İstanbul Park içinde. Kim hangi yolda böyle konsantre böyle kontra verebilerek kullanıp da lanet olsun Honda size demiş ?
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani S2000 yol tutmuyor ?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cosworth durmaya kalkmis kaza yaptiriyormus nerdeyse..

Herhangi bir seye destek olmaz bu video..

TonyMontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumun sayın okumuş tecrübeli bilgi sahibi ileri gelen üyeleri bildiğiniz gibi ben ortokul mezunu cahil bir insanım lütfen bu konuda derin bilgilerinizi bizlerden esirgemeyiniz sizlerden öğreneceğimiz çok şey var...
    Neden böyle bir yorum yaptınız bilmiyorum, burada her türlü bilgi alışverişi yapılabilir paylaşılabilir. Öğrenmenin yaşı ve sınırı hiçbir zaman yoktur.

Arkadaşların anlatacakları ne kadar bilirlerse bilsinler karşısındakinin anlayabildiği kadardır.

Sıkıntı büyük, ne demiş Hz Mevlana

"Cahilin yanında kitap gibi sessiz ol "
    13 Suzuki Gsx-R 600
    05 Honda S2000
    13 John Cooper Works Gp Limited Edition

Facebook & Instagram /TomayRessamoglu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)