arkadaşalr araç 900 kg lastık olcusu 195 45 15 en ideal dengelı lastık basıncı ne olmalıdır ?
arkadaşalr araç 900 kg lastık olcusu 195 45 15 en ideal dengelı lastık basıncı ne olmalıdır ?
PARTY [HARD
Peugeot 106 gti blaze yellow
890 kg aracimda ayni lastik ebatini kullanirken ben 31psi da kaullniyordum. Lastikcite kalsa 32 ama bana biraz fazla gibi hissettiriyordu lastiklerin tepkisi
benimkinin de uzun soluklu vırajlarda sıkıntı yapmıyor ama anı tepkılerde sankı atıcak hıssı verıyor bılmıyorum belkı sorun bendedır![]()
PARTY [HARD
Peugeot 106 gti blaze yellow
konuya müdahil olup yaz lastiginde 32 psi gosteriyor fabrika kış lastigindede aynısınımı kullanmam arttırmak yada azaltmakmı gerekir
1881 - 193∞
32 havada onu bende hissediyordum. psikolojik mi bilinmez arabayi pinpon topu gibi hissediyordum.
Psikolojide buyuk etken ama![]()
Sahsi fikrim yazin basinc ne ise kisinda o olmali. Ben kendi aracimda oyle yapiyorum. Tek handikap, yazin lastigin icindeki hava o sicaklikta x psi basinc yaratirken hava sogudugunda ayni miktar hava ayni basinci saglayamaz. Asiri sicaklarda, bahar havalarinda ve soguklarda 5 dk.mi ayirip lastik havalarinin ustunden gecerim
Aracım 820 kg lastik ölçülerim 195/50/15 ön ve arkalara 27 hava basıyorum.Bırakın 30 u 32 yi 28 basarsam lastikler taş gibi oluyor konfor felaket bozuluyor.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
195 65 15 ebatlı kış lastiğine kaç hava basmak lazım acaba
Herkes ektigini Biçer bu hayatta...
Üreticinin verdiği aralıkta ne basarsanız basın ama basıncı soğukken, lastik yol yapmadan, ısınmadan kontrol edin.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Lastiğin markasıda fark eder.
Deneme yanılma en güzeli, arkalarda 4-5 psi düşük olmalı.
Benzincide basıyorsanız havayı, el manometresi ile de ölçün derim bu kadar hassas ayar yapmak istiyorsanız. Benzinci göstergesine güven olmaz....... Sadece lastiklerin basıncının aynı olmasını sağlarsınız, 32 psi mi bilemezseniz.......
Okumadan imzalamam.....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)