User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 19 jantta balans tutmama sorunu

vtec41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

19 jantta balans tutmama sorunu

yeni passat variant aracımca orjinal könig 19 inç jant taktırdım 245 35 19 bridgestone lastikle beraber kullanıyorum..
    jantta herhangi bir işlem yok bijon deliklerinde vs tam ölçü
    fakat ne yaparsam yapim ufak bi titreme kalıyo direksiyona titreme veya çekme yaptırmıyo sadece aracta 130 km hızdan bi ince titreme yapıyo hız yükseldiğinde kesiyiyo yada kesilmiyor yüksek hızda olduğum için rüzgardan hissetmiyorum..

daha önceki honda accord aracımda da 19 jant lastik vardı aynı şekilde titreme vardı çözememiştim..

ne yapmam lazım doğru dürüst bu işi yapabilecek biri yokmu

lastik söktürmeden üzerinde balans yaptırmadım yaptırıcaktım lastikçi arıza ışığı yakıyo bazı araçlarda sıkıntı olabilir dedi lastikleri söküp dışarda balans yaptı yine aynı titreme var

aracın orjinal bijonları janta uymadığı için onları takamadık başka bijon kullandım acaba oda etki edermi
    plastik bilezik yerine tornada metal bilezik mi yaptırsam bıktım bu işten bi yardımcı olursanız sevinirim

Batum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lastiklerde tel kırıklığı, Veya birtarafı fazla aşınmış olabilirmi?

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lastikle janttan ayrılıp tekrar takıldımı. Atıyorum ilk takınca 30 90 verir söküp takınca 10 40 verir daha sağlıklı olur.
    Bu denendiyse aracın üstünde yapmak lazım tam ayar için. Yada lastiklerde sorun olup olmadıgını anlamak için ön arka yapılıp denenebilir. 130 da bitiosa öndür 110 gibi başlar net anlamak için bütün kurşunları söküp yola çıkıp deniyebilirsin abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lastik oynatma işi bazen işe yarıyor zaten benim janta fazla kurşun ağırlık yok kimisinde 15 gr kimisinde 40gr en fazla oda
    lastik ve jantı alalı en fazla 3000km yapmışımdır 3 aylık lastik ve jant

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    farklı bi makinede denediniz mi ve aldıgınızdan berimi sorun var yoksa sonradan mı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim araçta aldığımdan beri var, yoldan yola değişiyor kimi zaman 90 da kimi zaman 110 da titriyor. Yüksek hızda kesiliyor. Üzerinde balans yaptırın ancak sonrasında lastik havalarıyla oynamayın. Ama ben bilezikten şüpheleniyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi farklı yerlerde yaptırdım ilk takıldığında vardı sora aynı yerde yaptırdım bi süre sorun olmadı şimdi tekrar titreme başladı başka yerde yaptırdım balans jantta yamukluk yok ama titreme var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dışarda yapılırken passatlarda olurmu bilmiyorum ama araç kapalı halde lastiği makine çevirerek yapılabilir. En mantıklısı dışarda yapmak olur çünkü. onlada titreme devam ederse başka yerlere yönelmek lazım. aynı sorun bendede bridgestone potenza lastikle olmuştu araç üstünde yaptırdım düzeldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtec41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabi farklı yerlerde yaptırdım ilk takıldığında vardı sora aynı yerde yaptırdım bi süre sorun olmadı şimdi tekrar titreme başladı başka yerde yaptırdım balans jantta yamukluk yok ama titreme var
    Eğer araç üstünde balans yapılacak ise mesela sağ ön yapılıyor ise sol ön lastiğinde havada olmasına dikkat edin.
    Bende zamanında yerde balans yaptırdım, anahtar üstünde vites n de kontak kapalı olarak yapılıyor, herhangi bir arıza ışığı vs yanmıyor.
    Ve tabiki bazen sorun lastiğin balans tutmamasından kaynaklanabiliyor. Yukarıda belirttiğim gibi farklı yollarda deneyin hepsinde titreme aynı hızlarda oluyor mu

4-5 kere rot balansçı değiştim, kimisinin makinesinde balans sorunu gözükmez iken diğerinde baktığımızda 40gram kadar hatalı gösterdiği oldu. Birinde 0 diğerinde 0 gösterdiğide oldu, istanbulda olsanız sorununuzu minimuma indiricek yer tavsiye edebilirdim. Gerçi izmit uzak değil, maslak hunter rot balans Mahmut ustaya gelin

İkame araç olarak a5 kullanmıştım, onda da aynı titreme vardı.. Büyük jant ve ince yanaklı araçların birçoğunda olduğunu ve konuda fazla dikkat ettiğinizi düşünüyorum benim gibi

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın ön tekerlerinden birini kaldırın, bijonlarını sökün sonra jantı çıkarmadan yerinde oynatmaya çalışın yerinde oynuyor mu kontrol edin. Göbek tam oturmamışsa eğer balans da yapar, bijon da keser.

Bir diğer ihtimal;
    Aracıma 18 jant taktığımda benim de başıma gelmişti böyle bir olay. Düzenli olarak balans yaptırıyordum araca. Daha sonra ki lastikçi plastik bilezikleri biraz traşlayıp yerine oturtmuştu, bir daha öyle bir problem yaşamamıştım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında her hafta 3 gün istanbuldayım iş için geliyorum mal almaya zaten jant ve lastiği dolapdereden aldın otopratikten gelip gitmede sorun yok
    biraz fazla pimpiriklik var ama bi ince balant var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın ön tekerlerinden birini kaldırın, bijonlarını sökün sonra jantı çıkarmadan yerinde oynatmaya çalışın yerinde oynuyor mu kontrol edin. Göbek tam oturmamışsa eğer balans da yapar, bijon da keser.

Bir diğer ihtimal;
    Aracıma 18 jant taktığımda benim de başıma gelmişti böyle bir olay. Düzenli olarak balans yaptırıyordum araca. Daha sonra ki lastikçi plastik bilezikleri biraz traşlayıp yerine oturtmuştu, bir daha öyle bir problem yaşamamıştım.
    Ben oem jant kullanıyorum ama böyle bir sorunum var işte, artık yoldaki asfaltlara bağlıyorum, çünkü yoldan yola değişiyor yaşadığım titreme hızları.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golgeoyunu03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben oem jant kullanıyorum ama böyle bir sorunum var işte, artık yoldaki asfaltlara bağlıyorum
    Oem jant kullanıyorsanız zaten göbek kullanmaya gerek yok. İki ihtimal var, ya jantlarınız yamulmuş olabilir, yada lastiklerinizde bir problem var. Yollarımız maalesef kaymak gibi değil tabi ama yine de at arabası kullanıyor hissi kabul edilemez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtec41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında her hafta 3 gün istanbuldayım iş için geliyorum mal almaya zaten jant ve lastiği dolapdereden aldın otopratikten gelip gitmede sorun yok
    biraz fazla pimpiriklik var ama bi ince balant var
    Dediğim yerde yerde balans yaptırın, zaten sağ ön mı sol arka lastik mi belli olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oem jant kullanıyorsanız zaten göbek kullanmaya gerek yok. İki ihtimal var, ya jantlarınız yamulmuş olabilir, yada lastiklerinizde bir problem var. Yollarımız maalesef kaymak gibi değil tabi ama yine de at arabası kullanıyor hissi kabul edilemez.
    Lastiklerde yada jantlarda bir sorun yok, zaten çok ince olduğu için artık takmıyorum. Bir kere yerde balans yaptırmıştım, uzun yola çıkmadan hava bastım, hava basınca balans bozuldu. Ondan sonrada bir daha yerde yaptırmadım Özellikle çamlıca gişesi civarı asfaltında dikkat edin, oranın asfaltında titreme çok belirgin.

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lastik tellerinde sorun yoksa bileziktir çok büyük ihtimal.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Batum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orj janta bilezik gerekli değil zaten.
    Olmazsa Birde başka yerde balans yaptırın daha önce başıma geldi, balans sorununu bulammışlardı bir başka lastikçi çözmüştü.

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de tam 130da titreme var ama çok çok az
    rota balansa girdim yine var jantlara bakıldı yamukluk yok
    sadece 130da yapıyo aşağısı ve yukarısında bişey yok
    benim ebatlar 225/65/15 98 model araç artık yaşlılığına veriyorum alıştım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ikinci el janta bisey denmez, balanscinizi degistirin o size gerekeni soyler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)