Aracımın lastikleri 75bin km oldu ve değiştirmek istiyorum nette MICHELIN CrossClimate diye çıkan yeni bir lastik modeli gördüm hem kış hem yaz lastiği diye tanıtılan ilginç bir lastik bilgisi olan varsa yorumlarını bekliyorum.
Aracımın lastikleri 75bin km oldu ve değiştirmek istiyorum nette MICHELIN CrossClimate diye çıkan yeni bir lastik modeli gördüm hem kış hem yaz lastiği diye tanıtılan ilginç bir lastik bilgisi olan varsa yorumlarını bekliyorum.
75bin km lastikmi dayanırmışyol sesini alması normal
yeni lastik alınca arabanın dunyası değişicek büyük ihtimalle alıştığın için şuan nekadar kotu olduğunu anlayamıyorsundur
bulunduğun yerde ki hava şartlarına gore karar vermek lazım , kullanışlı duruyor alternatif olarak nokian weatherproof da var
lastik olcusu ne kullanıyorsun araç nedir ?
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Yaşadığına şükret kardeşim. O km tek lastikle olacak iş değil. Canın hiçe saymışsın bunca zaman. Bir an önce değiştir lastiklerini.
*Her ikisinde de çok çok iyi olması bekleme crossclimate için.
Benimkiler 23 binde değiştirsem ki diye kuruntu ediyorum 75bin dayanmasını helal yani
2 hafta önce İ20 ye aldık,
eşim ve kız kardeşleri kullandığı için çok çok detaylı araştırmadım max speed 110km/h yapıyorlar
bu hızdaki kullanıma göre 4 mevsim gider. ben 1 kere kullandım, bu havada çok farklı gelmedi, asıl performansını kar-buzda merak ediyorum.
yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim öyle zannettiğim gibi çok üst düzey bir lastik değil anladığım kadarıyla fiyat - perf. orantılarına bakarak diğer lastiklerede bir göz atıcam. bu arada araç astra j 215-50-17 orjinal jant/lastik ebatları.
eylül yada ekim gibi corolla d4d aracımıza crossclimate taktırmıştık. kışın gayet memnundum fakat bugün merterden e-5'e çıkarken virajda araba kontrolden çıktı sağa sola kaymaya başladı, esp sayesinde toparladım.
sizce lastikten midir yoksa araçta mı bir sıkıntı var? kullanıcılar bir yorum yaparsa ona göre önlem alayım.
crossclimate kullananlardan bugunlerdeki karli havada performanslari ile ilgili yorum alabilir miyiz![]()
Ne yaz lastiğidir neden kış
dolayısıyla her iki kategoride de iyi performans değerleri yoktur.
Hatta bir otomobil dergisinde testi yapılmıştı 4 mevsim lastiklerinin(Autoshow olması gerekli).
Bulunduğunuz bölgedeki kış şartlarına göre lastiğinizi seçmeniz daha iyi olacaktır. kışın sıcaklık 7 derecenin altında seyrediyorsa direk kış lastiği alın. Yazında yaz lastiği alırsınız.
valla bizim kiralık pejo 508 e geçen sene taktırdık şantiyelere gidiyorduk dag bayır yagmur çamur banamısın demedi fazla karda kullanma şansımız olmadı ama yağmurlu ve çamur yollar da başarılı aynı zamanda yazında öle
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
Geçen sene mecburiyeten kış lastiği desteği de olduğu için almış bulundum. Kar veya soğukta hiç bi sorun yaşamadım ki git gel yaptığım yollar virajli ve 600metre rakım farkı var. Bir kış lastiğinin yüzde 80i kadar işlevsel imiş, sadece kışın takıyorum memnunum. Ama kesinlikle yazlık değil performansa uygun değil çabuk ısınıyor. Bir diğer eksisi yol sesi alıyor.
İyi yani konforlu, ıslak performansı güzel aracı yormuyor kış lastiği kadar.
A dan B ye hız sınırlarını aşmadan giden şehiriçi kullanıcısı için bir yıl kullanılır ama tekrar kışlık alacak olsam saf kış lastiği alırdım.
4 mevsim kavramına karşıyım, o amaçla kullanmam ama kışlık olarak memnunum.
Az önce evin önünden lastiklerinin desenlerinden climate olduğuna emin olduğum bir golf patinaja düştü ve kaldı. 45 dk uğraştı 3 kişi. Çıkardılar, 15 mt sonra tekrar patinaja düştü.
Normal kar lastikleri olan golf, fiesta, passat, civic gibi arabalar patır patır geçti gitti. Kar lastiksiz mondeo, x3, a3 ise dans ediyordu yolda.
ne kış lastigi kadar kışlık
nede yaz lastigi kadar yazlık
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
bu durumda bu lastikler daha yumusak iklimli ve kardan ziyade cok yagmur alan yerlerde daha kullanisli olur diye anliyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)