User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yaz lastiği önerisi 205/55 16

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yaz lastiği önerisi 205/55 16

Merhaba arkadaşlar 1 haftadır araştırma yapıyorum karşıma bazı lastikler çıktı. 2 gün içinde bir lastik seçimi yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

1- Goodyear EfficientGrip Performance ( Herkes öneriyor fakat tek sorun yumuşak olduğu için balon ve ya yarılma olabiliyormuş )
    2- Pirelli Cinturato P7
    3- Continental Premium Contact 2 ( bir arkadaş almış, sıfır şekilde satıyor baya uygun fiyata gelecek, fakat çok sert olduğunu duymuştum, ses konusunda şüphelerim var )
    4- Lassa Impetus Revo 2+

Kısacası bütce 160-180 tl arası. Yardımlarınızı bekliyorum.

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 (Birçok araçta kullandım; sessiz ve konforlu)
    3 (Üretim tarihi yeniyse tercih edilebilir)
    tercih sıralamam olurdu.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aynı ölçüden ve dertten bendede var

bende efficent grip performans ile falken ze914 arasında karar veremedim
    1881 - 193

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde ayni olcu i30da lastikte kararsiz kalinca yazlik 17 janta gecmeye karar verdim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

iztuzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Conti 2'nin üretim tarihi de uygunsa listenin tepesine konulabilir.

Satanael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AydınErikci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar 1 haftadır araştırma yapıyorum karşıma bazı lastikler çıktı. 2 gün içinde bir lastik seçimi yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

1- Goodyear EfficientGrip Performance ( Herkes öneriyor fakat tek sorun yumuşak olduğu için balon ve ya yarılma olabiliyormuş )
    2- Pirelli Cinturato P7
    3- Continental Premium Contact 2 ( bir arkadaş almış, sıfır şekilde satıyor baya uygun fiyata gelecek, fakat çok sert olduğunu duymuştum, ses konusunda şüphelerim var )
    4- Lassa Impetus Revo 2+

Kısacası bütce 160-180 tl arası. Yardımlarınızı bekliyorum.

Goodyear efficent grip yoruma kesinlikle katılmıyorum. Kendi aracımda 10bin km yakın arkadasımda 20 bin kmdir kullanıyor.Cok lastik markası denedim daha önce ailemin aracında arkadaslarımın aracında kendi aracımda vs. en son tavsiye üzerine efficentgrip compact modelini almıstım ama ben daha önce hicbir lastikten bukadar memnun kalmadım. Memleketin yolları ***** köstebek yuvası gibi ama ne balon nede başka bişi.hatta ön amortisorlerimi patlattım bi keresinde bi cukurda ama lastikte sorun yoktu

Agresif kullanmada vs.de hic sorun cıkarmadı daha öncesinde 1-2 cayır cayır saran aracıma(1.6 16v palio) bu lastiklerden sonra patanaj bile cektiremedim doğru düzgün..Sıcak havada tabiri caizse sümük gibi yapışıyordu asfalta.(tabiki asfalt kalitesi cok önemli bu konudada) Michelin energy serisi gibide sıcak havada gacır gucur ötmüyordu en güzeli.. 10 km boyuncada lastiğe yapmadığım işkence kalmadı hep zorladım virajlarda keza asıldım vs hani piyasada performans diye gecen lastiklerden bile daha memnundum ben goodyeardan.. ne balon yaptı ne deli gibi aşındı nede yağmurda bi kere yüzümü kara cıkardıki aracım bide abs siz bi aractı cok sert asılmadıktan sonra kızaklama sorunu bile yoktu desem yeridir.

continental demiş arkadaslar bu markayı kullanmadım ama hani söyle diyeyim bugun yeniden lastik alıcaksam goodyear efficent grip'i gözüm kapalı tercih ederim..

Orta seviye yada üst segment olup orta kalite seviyesi lastikler gibi değildi hic bi zaman 50 km deyken nasılsa lastikler 10 bin km sonra öyleydi.. yakın arkadasım 20 bin km devirdi bu lastiklerle gecen gün torklu dizel aracında denedim hakikaten sarma vs yok 20 bin km deykende hala aynı lastik..

iki parmak buz üzerinde catır catır gittim sitedeki komsularım kış lastiği zannetiler.Uludağ yolunda cayır cayır karda gittim kar lastiği gibi değil bunu ima etmiyorum ama yazlık seri diye gecen bi lastik icin cok güzeldi yani..

Eğer alacagınız lastik aracınızın orjinal ebatları ise good yeardan memnun kalırsınız.Ebat dışı farklı ise o konuda tamamen lastik karakteride değişir.
    Alıntı SR20DE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konularda bordo klavyeli hızlıların yazıları yok mu öldürüyor beni

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç kafa karıştırmaya gerek yok, GoodYear Efficient Grip veya Continental Premium Contact 5 ama kesinlikle 2 değil.
    GoodYear şu an aracımda ve inanılmaz memnunum, Conti 5 kuzenimin arabasında var ve o da aynı derecede memnun.
    Conti 2 ise alıncak lastik değil bence, sert ve sesli, tutunması da yukarıdaki saydığım lastiklerin yarısı dahi değil.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bridgestone t001 al kafan rahat olsun

goodyear iyi ama zorlamaya pek gelmior
    impetus revoda bu listede sona oynar bence
    p7 kullanmadım ama p1 kullandım yumuşak ve sessiz tutunmasıda güzel
    pc2 işyerindeki araçlarda var beğenmiyorum hatta bikere çok kötü lastik var arabada söyliyimde değişsinler dicektim baktım lastik yeniydi

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı ebatta Goodyear kullanıyorum, hiç düşünmeden alın ve memnun kalın.

İzmir yolları sağolsun köstebek yuvası gibi , ne balon ne yarılma olmadı.

Arkadaşım Bravo'da aynı ebat Conti PC5 kullanıyor. Sözde daha sağlam duruyor elde bakarken fakat o yanaktan yardı daha yeniyken.

Üstüne Goodyear sessizlik ve ekonomi yönünden de en önde olan lastik bu ebatta.
    -Fırat

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bridgestone t001 al kafan rahat olsun

goodyear iyi ama zorlamaya pek gelmior
    impetus revoda bu listede sona oynar bence
    p7 kullanmadım ama p1 kullandım yumuşak ve sessiz tutunmasıda güzel
    pc2 işyerindeki araçlarda var beğenmiyorum hatta bikere çok kötü lastik var arabada söyliyimde değişsinler dicektim baktım lastik yeniydi
    T001 hamur olarak Goodyear a benzer yapıda. Fakat test sonuçları ve kullanıcı yorumlarını 10 farklı siteden inceleyerek aldım diyebilirim GYı.

t001 kesinlikle 3. sıra için Pirelli ile yarışmalı. Bu fiyatlarıyla GY ve Conti dışında lastik bakmazdım.
    -Fırat

msk_bmw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Falken ze914'ü bulduğumdan beri lastik araştırma işlerim sona erdi, 205/50/17 mercedesde, 185/55/15 hondada kullanıyorum. Özellikle sessizlik ve konfordan yana memnunum. Tavsiye ederim.
    ///M Rulez...

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    T001 hamur olarak Goodyear a benzer yapıda. Fakat test sonuçları ve kullanıcı yorumlarını 10 farklı siteden inceleyerek aldım diyebilirim GYı.

t001 kesinlikle 3. sıra için Pirelli ile yarışmalı. Bu fiyatlarıyla GY ve Conti dışında lastik bakmazdım.
    Model olarak değilde marka olarak sıralama yaparsak

Bridgestone.Continental.Pirelli.Goodyear.Lassa

edit: bahsi geçen markalardan sıralama yaptım yoksa bi michelin kullanmasını bilene mükemmel bi lastiktir

Bridgestone Turanza T001 205/55R16 91V - KolayOto

bunu al kardeşim sonra bana teşekkür edicen zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her forumda karşılaştığım goodyear övgülerine burada da karşılaşmam artık sonuca varmama yardımcı oldu. birazdan goodyear i sipariş vereceğim. daha sonra yorumlarımı buraya yazarım. en azından benden sonra araştırma yapacaklara yardımcı olmuş oluruz. herkese ilgisi için teşekkürler iyi akşamlar

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    michelin energy saver kullanıyorum kendi aracımda ve marka fanatikliği gibi birşey oldu bende
    fakat bu piyasada goodyear efficient alınır okuduğum kadarıyla sonuçları gayet olumlu

lastik bence göreceli kimisi derki 50000 oldu bak hala diş var (turanza gibi)
    kimiside benim gibi yol tutsun isterse 30000 de bitsin
    Burak ÇAPKAN
    Volkswagen Ticari Araç Satış

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı ölçüden ve dertten bendede var

bende efficent grip performans ile falken ze914 arasında karar veremedim
    arasında karar veremediyseniz Dunlop FM800 'ü öneririm.

Kullanıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence 205/55/16 ölçüsünde kafaya oynıcak lastik Dunlop SP sportmaxx RT

Satanael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AydınErikci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her forumda karşılaştığım goodyear övgülerine burada da karşılaşmam artık sonuca varmama yardımcı oldu. birazdan goodyear i sipariş vereceğim. daha sonra yorumlarımı buraya yazarım. en azından benden sonra araştırma yapacaklara yardımcı olmuş oluruz. herkese ilgisi için teşekkürler iyi akşamlar
    Yıllar öncesi babamın aracında goodyear serisi bi lastik vardı serisini hatırlamıyorum ama kac defa direkten döndüğümü anlatamam o lastikler ile

yıllar gecti aracımın üzerinde performans sınıfı geniş tabanlı lastikler vardı özellikle yağmurda resmen buzda dans gibiydim yakın bi arkadasım cok ısrar etti goodyear efficent konusunda ona güvendim bende cok ön yargı ile aldım.Orjinal ebatlara döndüm goodyear ile ama resmen kaderi değişti o günden sonra aracın. Hani nerde yıllar önceki goodyearlar dedim bende.

dediğim gibi ilk 50 km nasılsa 10 bin km sonra aynıydı efficent gripler.Ben cok memnun kaldım 1 yıl civarı kullanabildim aracımı sattım sonrasında.1.6 palio kullanıcıları bilirler deli gibi sarıyor arac 1-2 viteslerde ama onca zorlamama ragmen iyi asfalt üzerinde ben doğru düzgün sardıramadım bile.

yağmurlu havada keza öyle.refleksleri olsun tutusu olsun ben memnundum.. yakıt konusunda zaten etiket değerini hakediyor. sessiz bi lastik birde. ama en önemlisi verdiğiniz paranın sonuna kadar hakettiğini görüceksiniz..

başka serilerini bilmem ama efficent grip serisi hani bugün alıcak olsam gene gider alırım..
    Alıntı SR20DE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konularda bordo klavyeli hızlıların yazıları yok mu öldürüyor beni

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    goodyear eagle sport modelini kesinlikle önermiyorum.Lastikleri aldığım günden beri yağmurlu havada ve ıslak zeminde biraz sert kullansan hemen kaymaya başlıyor araba önden arkadan anlamsız şekilde kopmalar mevcut.Lastik oldukça yumusak kuru zeminde veya bozuk yolda ciddi anlamda rahat fakat yağmurlu havada dikkat edilmeğinde direk olarak kaza yaptırır bunu söyleyebilirim.

Boikot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı ebat Bridgestone T001'den sonra bende çok övüldüğü için Goodyear EfficientGrip Performance aldım ama T001 kadar memnun kalmadım.
    Her ne kadar katalog değerleri farklı söylese de Goodyear, kesinlikle T001 kadar sessiz ve konforlu bir lastik değil.
    T001'e de Michelin Primacy'den sonra geçtim ve Michelin'i aratmadı. Ben T001'i tavsiye ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)