Merhaba,
e36 323ti(m52b25) aracım var. Şanzımanda binenlerin pek farketmediği ama sanıyorum benim ruh hastalığımdan olsa gerek farkettiğim bir ötme sesi varDebriyaja bastığımda ses kesiliyor. Çekince tekrar başlıyor. Araç ilk çalıştığında ses çok az ben bile çok dikkatli dinlersem farkediyorum. Ama araç uzun süre dolaştıktan sonra parkedip kapatmadan önce dinlediğimde ses biraz daha fazla oluyor debriyaja bastığımda tak kesiliyor. prizdirek veya diğer rulmanlar şüphelendirdi beni. önceki 318is coupe aracımda da vardı bu ses yağını değiştirmiştik gene kesilmemişti bunda aynı şekilde yağ değiştirdim gene düzelmedi.(yağ değişince 1 hafta kadar ses yok denecek kadar azaldı sonra tekrar eski haline döndü). ankaradaki bmw mekanikçilerinin birkaçına sorunu anlattığımda, şanzıman açılıp tamir edileceğine çıkma şanzıman almanın daha mantıklı olacağı söylendi. fakat sonuçta 2.el kapalı kutu, belki çok daha kötü durumda aracımın üzerindeki şanzımandan, işimi de şansa bırakmak istemiyorum.
son olarak bir diğer gördüğüm kusur ise 1,2 ve 3 viteslerde ivmelenirken(tapa gaz) özellikle elim vitesteyse, bir tıkırdama var sanki dişli sürtmesi gibi.sanki bişey bişeye sürtüyor. 4 ve 5 te ses yok. düşük viteslerde hele ki elim vitesteyse daha bir ses fazla.ses şanzımandan felan gelmiyor bildiğiniz vites topuzunun bağlı olduğu konsolun oradan geliyor. umarım anlatabilmişimdir.son olarak 1. viteste çok nadiren 30-40 defada bir atma oluyor. tekrar takıp devam ediyorum.
sorunların nedeni ne olabilir ve e36 şanzımanı için ankara veya istanbulda önerebileceğiniz tamirini yapacak uğraşacak düzgün usta öneriniz var mıdır ? teşekkürler..