Tekrardan merhaba,
Siz tartışa durun ben dif i kaynattım bile

Öncelikle kasma, istemsiz arkayı savurma vs vs bunların hepsinden haberim merak etmeyin. Yani bunların hepsini göze aldım. Aslında uzun vadede amacım drift sporunu öğrenip hünerlerimi pistte sergilemek. Bu yüzden ya kilit yada kaynağa ihtiyacım vardı. Aracıma uygun kilitler piyasada pahalı ve zor bulunuyordu. Şimdilik kaynağı deniyim zaten olmadı bi kilit bulur değişirim kafasındaydım. O yüzden geçici bir süre için kaynağı seçtim. İsterseniz farkları yazıyım, olur da kaynatmak isteyen arkadaşlara yardımımız olsun.
Öncelikle 2 teker aynı anda dönmeye çalıştığı için düşük hızlarda tam sağ ve sol yaparken(özellikle parkederken) biraz katır kütür sesler geliyor. Ancak bu kesinlikle büyük bi sorun değil. Zaten aracı parketmek 10-15 saniye sürüyor. Abartıldığı kadar fazla ses gelmiyor.
Daha ciddi bi sorun ise yüksek hızlarda viraja girmek. Ben kimseye zarar vermeden trafiksiz ortamlarda denemeler yapıyorum ve doğal olarak spin de atıyorum. Arabanın hangi durumda arkayı bırakacağını az çok anlıyorum. Bu yüzden virajlara hangi hızda girersem kaymadan giderimi tahmin edebiliyorum. Tabiki burda elimizde olmayan sebeplerden bi viraja çok hızlı girebiliriz bu işin riski de bu. Kısaca kaynatmadan önce boş bi alanda (mümkünse yerler ıslak olsun) gazı ne kadar kökleyip direksiyonu ne kadar kırarsam araba arkayı savurur olayını bi deneyin. Ondan sonra virajlara girilmesi gerektiği gibi girersiniz bi sıkıntı olmaz.
Arabanın virajı dönüşü ve kalkışı bariz bi şekilde arttı. Virajları daha rahat alıyor. Kalkışta ise boşa dönen teker olmadığı için seri kalkış yapılabiliyor. Ama ustanın dediğine göre seri kalkışlarda aks kırılabilirmiş, dikkatli olmak lazım.
Kaynağın gereğinden fazla kötülendiğini düşünüyorum. Tamam arabaya zarar veriyorsun, aks kırabilirsin, kaza yapabilirsin vs vs ama bunlar gereksiz abartılıyor. Hangi durumda arabanın arkayı salacağını bildikten sonra yağmurlu havada bile rahat rahat kullanabilirsiniz. Ki şansıma dif i kaynattığım gün hava baya yağmurluydu
Not: Ümraniye oto sanayide BMW'ci Vedat Usta var. Sökme/takma işlemlerini onlar yaptı. Kaynağı başka bir dükkanda yaptırdılar. Sökme/Takma ve kaynak işlemlerine toplam 400 lira verdim.
Bu arada İstanbul içinde antreman yapılabilecek boş arazi veya bir otopark varsa özelden veya burdan söyleyebilirseniz çok sevinirim. Malesef İstanbul Park'ın karşısındaki otopark alanını kazıp, bozmuşlar.