4 mevsim konusunda bazı yanılgılar var gördüğüm kadarı ile
Zamanında 106 Quiksilver'da Pirelli P2500 kullanmıştım 2-3 takım.
M+S diye geçen bir lastikti, ıslakta ve özellikle karda efsaneler yaratmıştı. Sarıyer Bahçeköy orman yolunda okula gidiyordum, ortalık bembeyaz, araba solluyordum o lastiklerle.
Karda işe yaramıyor diyen beri gelebilir :P Tabi ki lastiğin deseni şusu busu çok önemli.
Michelin CC'ler karda çok iyi iş yapamıyor diyorlar ama geçtiğimiz senelerde arkadaşın şirket aracı Focus ile CC'ler takılı halde Ataşehir'in arkalarına gidip bir sürü yokuşta orada burada denemiştik yoğun karda. Arkadaşın yorumu "biraz bir şeyler yapmasını bilen, karda kullanmasını bilen bu lastiklerle yolda kalmaz abi" şeklinde idi.
"Yazın yaz lastiği kışın kış lastiği olur 4 mevsim olmaz" söylemi artık biraz eskide kaldı, teknoloji değişti. Hem de biraz "lastikçi" söylemi bence. Elinde o lastik olmayan, başka lastik satmak isteyen adam tabi ki 4 mevsim diye bir şey yok diyecek. 4 mevsimlerle birlikte M+S'ler ne peki mesela, böyle bir lastik yoksa?
Efendim yaz lastiği gibi davranamıyor.
Testlerde gidip ortalama lastiğin önüne referans diye serinin en iyi performans lastiğini koyarsan tabi yazın onun gibi duramaz.
Kış lastiği gibi de davranamıyor.
Yoo gayet de davranıyor.
Lastikçi hurafelerine pek inanmayın. Deneyebilirsiniz
3 takımdır deniyorum. Şikayetçi olsam bi daha takmazdım.
Bir de 4 mevsimin şu anki en büyük cazibesi "fiyatı" oluyor tabi.
Ben de istemez miyim, kışın ayrı takım takayım, yazın performans lastiği alayım. Ama saçma sapan bi maliyete doğru koşuyoruz hükümetimiz sağolsun.
Bir ara düşündüm performans lastiği yanında dandik 1 takım da kış lastiği alsam. E bunu Kasım-Aralık'ta takıp Mart-Nisan'a kadar kullanacağım, o arada kar olmasa ıslakta performansı *** gibi olacak, hanım falan kullanıyor uçacak sağa sola. Onun yerine 4 mevsimi alır geçerim dedim.