Benim bi arkadaşım Yeni Ford Focus Hb aldı 2009 Model Titanyum paketinde Esp yokmuş onu ayrıca aracına taktırabilirmi ?
Benim bi arkadaşım Yeni Ford Focus Hb aldı 2009 Model Titanyum paketinde Esp yokmuş onu ayrıca aracına taktırabilirmi ?
satıp esp'li modelini satın alması daha mantıklı iş olacaktır.Yapılamaz diye bir şey yok.Fakat bazı donanım/ekipmanların sonradan takılabilirliği büyük emek uğraş ve masraf sonucu mümkün olmakta..
bence zor ......
nedendir esp isteği bu kadar acaba yol tutuşu iyidir ford'ların,
antipanitaj olayından mı istiorsunuz?
Yanlış bence bu düşünce. araç karakteristiği gayet sağlam ve tatminkar. sınırları zorlayıcı kullanımlarda bile gayet iyi sonuçlar veriyor ford focus. kaldıki espli araç yoldan çıkmayacak savrulmayacak diye bir kaidede yok. Sonradan uygulamalar sağlıklı olur. kaza yapmış ve tamir görmüş araçlardada elektronik ünitelerin tekrardan montajı sağlanabildiği gibi aracınıza esp sistemi uygulanabilir ancak arkadaşında dediği gibi astarı yüzünü geçebilir maliyet olarak.
Yoldan çıkmamak için esp ye güveneceksin zaten yoldan çıkmaya hazırsınız demektir focus ile
türkçe anlamı: focusu yoldan çıkarabilirseniz bırakın esp'yi bilimum traction kontrol gelsin yine fayda etmez :P
ESP olmayan araca ESP takmak mümkün..Fakat arkadaşlarında dediği gibi..Onu takana kadar elinizdeki aracı satıp esp'li modeli almak hem daha ucuza gelir,hemde daha az uğraşmış olursunuz..
Ayrıca esp'yi gerçekten küçümsemeyin..Ben 150'yle giderken sağ sol yaptığımda direk gaz kesip yerine oturuyor araba..gerçekten çok faydalı birşey..
Doğru söylüyorsun..O konuda hak veriyorum..Ben ara sıra denerim 1-2 müsait viraja girerken kontra verip savurmayı..bırakıyor en nihayetinde..ama limitleri çok zorlamadan hafif sınırlarda gezersen o zaman gerçekten işe yarıyor..
Yoksa istedikten sonra rayda giden arabayı bile çıkartabilirsin..![]()
focus'un yol tutuşu sandığınız kadar iyi değil, hatta kötü bile diyebilirim, hb'yi bilemem ama sedanda ciddi şekilde ön-arka ağırlık dağılım problemi var ...
ama cidden traction control'e hiç gerek yok, ön takım çok iyi tutunuyor, bide arka öne eşlik edebilse![]()
Ağırlık dağılımı olarak sedan'ın daha iyi olduğuna eminimfakat yol tutuşunu bilemem.
İyidem kastım %50,%50 ye daha yakın..
teknik verisini bilemem, kullanıcı olarak söylüyorum; çok deneyiminiz yoksa esp şart, 09 pert tanıdığım var bahsettiğim aynı sebeple ...
her an her saniye tetikte olamaz insan. boşluğuna gelir bişi olur. bekleyenmeyen durumlarda esp hayat kurtarır.
Eskiden abs bile yoktu kazalar daha mı sık oluyordu ? Şöförden öte elektronik henüz icad olmadı 4 tekerliler için![]()
ESP hazırlıksız yakalandığınız durumlarda vede yağmur çamur karda işe yarıyo. Onun dışında viraja hızlı gireyim makas atayım koparsa ESP tutsun mantığı kaza önlemez kaza çağırır.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
esp çok önemli bence ayda yılda lazım olur belki ama hayat kurtarır veya maddi hasarı önler![]()
Orjinal amortisörler ile ne kadar fayda sağlar 3'lük yay bende gerçekten merak ediyorum? (Tabiiki orj jant ölçülerine sadık kalarak)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)