User Tag List

Sayfa 17/51 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon
969 sonuçtan 305 ile 323 arası

Konu: Kış Lastiği Tavsiye

hondaperformans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Runo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok acil lastik tavsiyenize ihtiyacım var. Araç 1998 s320, jant lastik ebadı 235 60 R16. Uludağa çıkacağım nokian wr d4 düşündüm ama benim ebatlarda yokmuş 4 serisinde. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
    eğer uludağ gibi biryere çıkma niyetin varsa , ne marka alırsan al lastik havalarını 3-4 arttır. ki dişler açılsın...
    yazlık lastikle bu taktiği deneyip , 30 hava bastığım lastikleri 36 doldurup bolu rampasını keçi gibi çıkmıştım.
    tabi ki lastik hava doldurma ve ayarlama işlemleri lastikler soğukken yapılmalıdır. bunu unutmayalım. kışın karda buzda bile lastikler ısınır.bir yakıt istasyonunda 5 dk da soğur. soğuduktan sonra işlem tavsiye ederim.
    marka olarak ucuz ama iyi bir lastik istersen continental yan ürünü barum tavsiye ederim. yazlığı bile kışın iyi yol tutuşu sağlar. diş aralıkarı açıktır.
    kolay gelsin. iyi tatiller dilerim.
    Honda bir tutku , Prelude sevdadır...

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu sorumu ben bi yenileyeyim:

2004 Honda CRV marka aracin lastik degisim zamani geldi geciyor, uzerinde 205/65/16 ebatinda lastik var. Sanirim orjinal ebati. Ancak istedigim lastigin 205 tabanda 65 yanagi yok. 55 ve 60'i var. Ancak 55 yanak 60'a gore 300 lira avantajli. Sorum su, 205/65/16'dan sonra takilacak en mantikli lastik ebati bunlardan hangisi olur? Acaba 65 yanaktan 55'e donmek sikinti kisa veya uzun vadede cikartir mi?

Almayi dusundugum lastik Michelin CrossClimate

ogunozcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok konfor delısı degılsen bence hıc bısı olmaz ama fıyatı fark edıyo 55 ıle 65 yanak arası lassa da dusunebılırsın bence daha uzun omurlu bence lastık olarak

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hondaperformans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer uludağ gibi biryere çıkma niyetin varsa , ne marka alırsan al lastik havalarını 3-4 arttır. ki dişler açılsın...
    yazlık lastikle bu taktiği deneyip , 30 hava bastığım lastikleri 36 doldurup bolu rampasını keçi gibi çıkmıştım.
    tabi ki lastik hava doldurma ve ayarlama işlemleri lastikler soğukken yapılmalıdır. bunu unutmayalım. kışın karda buzda bile lastikler ısınır.bir yakıt istasyonunda 5 dk da soğur. soğuduktan sonra işlem tavsiye ederim.
    marka olarak ucuz ama iyi bir lastik istersen continental yan ürünü barum tavsiye ederim. yazlığı bile kışın iyi yol tutuşu sağlar. diş aralıkarı açıktır.
    kolay gelsin. iyi tatiller dilerim.
    Abi çok teşekkür ettim değerli bilgilendirmelerin için. Yazdıklarınızı şimdi gördüm. Kimseden o sıra fikir alamadığım ve nokian wr d4 bulamadığım için tercihimi continental olarak kullandım. Tekrardan teşekkür ederim.
    .

hondaperformans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Runo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi çok teşekkür ettim değerli bilgilendirmelerin için. Yazdıklarınızı şimdi gördüm. Kimseden o sıra fikir alamadığım ve nokian wr d4 bulamadığım için tercihimi continental olarak kullandım. Tekrardan teşekkür ederim.
    ne demek... her zaman... doğruyu paylaşmak ve öğrenmek amaçlı buradayız zaten...
    continental lastiklerin hayırlı olsun. gayet geçerli ...
    Honda bir tutku , Prelude sevdadır...

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler acil lastık almam lazım afyonda nerdeyse barıyerden ucucaktım. Yazlık lastıkle
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ogunozcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok konfor delısı degılsen bence hıc bısı olmaz ama fıyatı fark edıyo 55 ıle 65 yanak arası lassa da dusunebılırsın bence daha uzun omurlu bence lastık olarak
    Oncelikle cevap icin tesekkurler

Arac aile araci ve konfor onemli bir miktar. 55 yanak %6 farkediyor orjinale gore.

Var mi baska yorumu olan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler sunu da iyi kavramak lazim kar lastigi alacaksaniz illa standart evatlara bagli kalmaniza gerek yok hatta mumkunse caplari inceltin 235 standart taban olcusunu kar lastiginde 225 e dusurun.

205 i 195 e
    195 i 185 e

Jant vs sikinti olmayacaksa daha iyi yol tutusu ve frenleme icin tabanlari kucultun.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle cevap icin tesekkurler

Arac aile araci ve konfor onemli bir miktar. 55 yanak %6 farkediyor orjinale gore.

Var mi baska yorumu olan
    SUV araca binek lastiği takmamanı öneririm ben.

CrossClimate nin SUV versiyonu denebilecek LatitudeCross bak derim o sebeple. 215/65R16 olanını kullanabilirsin. Veya CrossClimate illa diyorsan 215/60R16 sını kullan derim.

http://www.michelin.com.tr/otomobil-...latitude-cross

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SUV araca binek lastiği takmamanı öneririm ben.

CrossClimate nin SUV versiyonu denebilecek LatitudeCross bak derim o sebeple. 215/65R16 olanını kullanabilirsin. Veya CrossClimate illa diyorsan 215/60R16 sını kullan derim.

MICHELIN Latitude Cross | - 4X4 & SUV | MICHELIN
    Cevap icin tesekkurler Levent, daha once hic dusunmedigim bir konuya parmak bastin.

Hic bu sekilde dusunmemistim, cunku sen de bilirsin CR-V bence yukseltilmis ve biraz kilo olarak şişman binek arac gibi, SUV sinifina girse de arazi kabikiyeti cok denecek kadar az.

Ha bugun kaşkaylar bile SUV sinifina girmekte ama bilmiyorum asfalt jipleri bunlar

LatitudeCross'u daha once hic incelemedim, internette testlerine vs. bakacagim en kisa firsatta. Bana en yakin oran dedigin gibi 215/65/16

Peki binek arac lastikleri ile SUV lastikleri arasindaki temel farklar nedir? Yani CrossClimate'yi neden onermedin ilk başta? Agirliktan dolayi mi, yoksa baska etkende mevcut mu?

ES353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 jantli dip basik onden cekisli araba icin ne onerirsiniz. Arac kendi aracin 98 bravo ? Suan onlerde 195x50x15 yaz lastigi var. Bir de 4 lastikmi yoksa sadece onlere taksamda olur mu ?

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ES353 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15 jantli dip basik onden cekisli araba icin ne onerirsiniz. Arac kendi aracin 98 bravo ? Suan onlerde 195x50x15 yaz lastigi var. Bir de 4 lastikmi yoksa sadece onlere taksamda olur mu ?
    Kesinlikle 4 lastik alın , yoksa virajlarda arkayı kaybetme olasılıgınız cok cok yüksek ,
    Elleme Sekelesin...

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevap icin tesekkurler Levent, daha once hic dusunmedigim bir konuya parmak bastin.

Hic bu sekilde dusunmemistim, cunku sen de bilirsin CR-V bence yukseltilmis ve biraz kilo olarak şişman binek arac gibi, SUV sinifina girse de arazi kabikiyeti cok denecek kadar az.

Ha bugun kaşkaylar bile SUV sinifina girmekte ama bilmiyorum asfalt jipleri bunlar

LatitudeCross'u daha once hic incelemedim, internette testlerine vs. bakacagim en kisa firsatta. Bana en yakin oran dedigin gibi 215/65/16

Peki binek arac lastikleri ile SUV lastikleri arasindaki temel farklar nedir? Yani CrossClimate'yi neden onermedin ilk başta? Agirliktan dolayi mi, yoksa baska etkende mevcut mu?
    Öncelikle ağırlıktan ziyade yükseklik farkından dolayı oluşan virajlardaki G farkının yanaklara olan etkisi diyelim.

Misal 1500 kg olsun CRV, aynı ağırlıkta Accord diyelim aynı ebat lastiği kullanıyorlar. Aynı hızla ikisi aynı viraja girdiği zaman yükseklikteki yaklaşık 15-20 cm lik farktan dolayı Accord un lastiklerinin yanağı CRV dekiler kadar katlanmayacaktır. Arazi lastiklerinin yanakları daha güçlü üretiliyor bildiğim kadarıyla darbelere karşı koruma esas amaçlı olarak, o sebeple arazi lastiği dedim ama;

Dediğin de mantıklı geldi Buğra, kaşkay, crv, rav4 bunlar hep kompakt suv sınıfı. Arazi kabiliyetleri belli, şimdi böyle düşününce gündelik şartlarda kullanılan CRV için arazi sınıfı lastik ne kadar gerekli tartışılır.

215/60R16 CrossClimate tak gitsin Yuvarlanma çapındaki değişim de minimumda tutulmuş olur böylece hem.

Gearbox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar

Kış Lastigi hakkinda bilgi ve tecrubelere ihtiyacim var.

Nexen Winguard Sport
    Kumho WP51

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gearbox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar

Kış Lastigi hakkinda bilgi ve tecrubelere ihtiyacim var.

Nexen Winguard Sport
    Kumho WP51
    Continental al Asla pişman olmazsın.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nokian wd4 geçen sene i30 a aldım ciddi başarılı düşünenler incelesinler

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Debica bak derim 2 sene üst üste hadımköye orman yolundan ve şamlar köyü üzerinden gittim hiç bir şekilde sorun yaşamadım

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    3 kıştır yazıyorum petlas w651 snowmaster(205 55 16 ölcüm) daha herhangibir yerde hiç falsosu olmadı.

inişte çıkışta bırakmadı karda yağmurda vs.de. tam bir f/p ürünüdür kendileri yerine göre 140-160 lira arasında değişen fiyatıyla.

2013 sonu dotlu lastiklerimin bu sene 4.kışını görmüş olacak, artık bu sezondada yüzümü kara çıkartmazsa bir sonraki kışa yeni takımıda bundan alıcam
    1881 - 193

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bridstone Blizzak ve Lassa snoways era tecrübelerim oldu daha önce.Açıkcası Lassa şaşırtıcı derecede iyiydi.Bridstone ise eh işte bi yerden sonra etkisi yoktu.Şu an alacak olsam nokian yada goodyear ug serisine bakardım
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)