potenza re050 ilk aldığımda 10 numaraydı ancak 10k km sonra sertleşti taş gibi oldu ve anormal gürültü yapmaya başladı..
potenza re050 ilk aldığımda 10 numaraydı ancak 10k km sonra sertleşti taş gibi oldu ve anormal gürültü yapmaya başladı..
OTOPAK AKARYAKIT - SIVAS
Nexen 300 mü 3000 mi ne oyle bısey vardı fd6 cıvıc ımde ılk onlar fıyatına gore cok guzeldı, sonra yokohama advan aldım gercekten mukemmel bır lastık fakat bıraz pahalı, bı ara cıvıcde nankang mı ne oyle bır lastık kullanmak zorunda kaldım 5 para etmez ıslak kuru farketmez fren mesafesı yol tutusu vs rezalet Allah'a emanet bı lastık.
Şuanda typerda kumho ku31 var, sakin kullandıgım ıcın yol tutusunu pek test edemedım fakat 3. vıtese kadar paso sarıyo 2 de roll moll hak getıre burdan yola cıkarak kotu dıyebılırım.
Maragoni
Hepimiz daha doğrusu çoğumuz arabamıza afedersiniz bütçemizden
kısarak *** gibi para harcıyoruz ama iş lastik gibi hayati bir meseleye
gelince araba yürüsünde nasıl yürürse yürüsün diyoruz.
Adam gibi paraya kıyıp lastik takmak lazım arabaya.
Uzakdoğu mallarından uzak durmak lazım mümkün olduğunca....
Ventus ile ilgili şunu buldum araştırırken 2008 tarihli
..:::Hankook Abdulkadir zcan :::.. Tamamen yeni ‘Hankook Ventus V12 evo
4 takım lastiğim var ve görüşleirm şöyle...
Michelin Pilot SX MMX3 : yüksek surat ve virajda çok kabiliyetli ama sert bir yapısı var, çok ses yapan ama iyi yol tutan ve zevk veren bir lastik... Ama kışın kesinlikle kullanılmamalı çünkü çok geç ısınıyor ve kabak tadı veriyor soğukken acağip şekilde.....
Yokohama AC01 : yaz kış dağ bayır çamur mükemmel bir lastik virajıda mükemmel suda çok zevkli ve sessiz ve çok konforlu bir lastik ama gel gelelim hamuru çok yumuşak ve buda ömründen hızlı yiyor...
Nankang EX500 : yazın iyi bir lastik hamuru çok yumuşak ve güzel ama ıslakta ölümdür... ömrüde çok kısa... hamuru anında bitiyorama yakması çok zevkli bir lastik hayvan gibi duman ve ses çıkarıyor
Brigestone ER300 : Yaz kış kullanılabilecek güzel bir lastik konforlu ama biraz sert yapılı hamur ömrü çok iyi kullandığım lastikler içindeki en uzun dayanan lastik normal kullanımlarda çok güven veren bir lastik ama yüksek hızlarda pekde güven vermiyor
Ha tabi yorumum şöyle olacak nankang ve diğer uzakdoğu lastikleri kısa sürede biraz iş görür ama hızlı eskiyen ve ıslakta fıs lastikler bana göre.... lastik alınacaksada brigestone yokohama ve goodyearın lastikleri tercih edilmeli bana göre... michelinide hiç sevmiyorum çünkü gereksiz yüksek fiyatlara satılıyorlar....
Bri B391 , araçta sıfır gelmişlerdi, ilk zamanlar ısınınca iyiydi 20bin km ye kadar, sonra sertleştiler ve ıslakta özellikle yol tutuş sıfıra düşmüştü understeer manyağıydım ıslak kuru farketmeden
Gündelik binek lastik olarak şu eski Potenza G3 ler yeniden üretilse ondan alırım , çok güzeldiler..
potenza re 050 kullanıyorum memnunum , ggecen doğusta baktım otoparkındaki TurboS tede aynı lastikten vardı heralde iyidir dedim![]()
marshall marka lastik kullandım 215 45 R 17 di yoldaki çizgileri bile direksiyonda hissediyodum ayrıca çok sertti kesinlikle tavsiye etmiyorum.![]()
Peki linkteki lastik için nasıl dersiniz deneyen varmı acaba ?
195/50/15 Starmaxx Lastik ULTRA SPORT ST730 82 H
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
ömer abi çabuk kuruyo bu lastıkler ilk 6 ay iyi sonra ömru bıtıo
marshallın maxtrac modelini kullanmıştım önceki aracımda, güya iyisiymiş!
jantların üstünde gitsem daha stabil giderdim herhalde.
Accelera kullandım 195/45/16 çok i dengesiz bi lastik yağmurda hiç yol tutmuyo 3 lastik ayrı ayrı olmadık yerlerde balon yapınca cıkardım...
ben bır ara yokohama kullandım muthıs memnun kalmısıtım sonra toyo tr1 kullandım oda guzeldı fakat contınental uzak durun derım en ufak yerde kayıyo vede hemen balon yapıyo......
[SIGPIC]http://techturkey.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=4356&dateline=1253805 978[/SIGPIC]
marshall
marangoni
kullandığım en berbat lastikler
nokian ve yokohama baya iyiler ıslakta kuruda çok çok memnunum
cooper tıres zeon 2xs bu lastik nasıldır acaba ???
V desenlimiydi?
Öyle ise çekme, şerit kapma gibi durumlar çok normal. Marka ile alakalı değil bu durum, desenle alakalı.
Kumho'nun V desenlisini kullandım, aynı durum vardı.
Eagle F1 kullandım, aynı durum vardı.
V desensiz kumho kullandım, böyle birşey yaşamadım. Islak performansı vasat altı, kuru performansı iyiye yakın. Gürültüsü çok, balon yapma olasılığı düşük.
V desensiz Marshall kullandım, böyle birşey yaşamadım. Islak performansı kötü, kuru performansı kötü. Kumhoda senelerce balon görmedim, marshallda 1 senede 4-5 tane ayrı balonum oldu. Yol sesini epey alıyordu.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)