mehmet hayırlı olsn aklımızdada olsun coilover a belki denk geliriz :)
Printable View
mehmet hayırlı olsn aklımızdada olsun coilover a belki denk geliriz :)
Up up up up
Bende de scirocco var bir iki haftaya KW V1 takmayı düşünüyorum şuan 3.5luk HR yay var ve seke seke geziyorum :( O yüzden coil e geçmeyi düşünüyorum...
Aradan yıllar geçmiş ama yinede bir sorayım ben. Bende coilover alacağım ama ne alsam diye kafa patlata patlata bir hal oldum işin içinden çıkamadım. Kw v2 ler şuan uçuk rakamlarda piyasada JOM diye bir marka dolanıyor çok ucuz alınır mı alınmaz mı acaba? Şuan Kw v1 yada Jom almak arasında gidip gidip geliyorum. Birde spacer işi var tabi. Coilover takınca sürtme yapmayacak en uygun olan 12mm diyorlar. Bi yardım edin şu kardeşinize lütfen. :(
Ben kw v2 kullaniyorm 420d cabrio aracimda asiri memnunum. Konfor vs harika. ama benim orjinal lastikler runflat idi suankiler normal lastik. Onun da etkisi vardir illaki.
eski rocco aracımda xyz kullanıyordum. Dip basık olduğu halde cok rahattı. kw dip basık araca binmedim hic ama kötü olacağını düşünmüyorum belki benimkinden bile iyidir. Bu arada hangi coil olursa olsun roccoyu bir yere kadar basabiliyorsunuz çünkü sağ akis fazla kalın ve şasi'ye sürtüyor.
Spacer konusunda bende ön 10 mm, arka 12 mm vardı ve hic sürtme yapmadı.
kafana takılan birsey olursa yardımcı olabilirim.
Kw v2 nin sertlik yumuşaklık ayarı da var o yüzden konforu haliyle harikadır tabi ama çok pahalılar ona o kadar para vermek istemiyorum açıkçası, satarken söksem ucuza gidecek sökmesem ayrı bir dert.
kafama takılan şey şu Kw v2 en ideali ama çok pahalı bu yüzden onu almayıp Kw v1 alsam yada ucuza kaçıp JOM alsam sağlıklı olur mu? TUV onaylı demiş adamlar kendi sitelerinde. Yabancı forumlara da baktım herkes Jomdan memnun ama 184 euro bu coilover yurt dışında şaka gibi rakam. Ayrıca şöyle bir şey de var. ben coilover alırsam lastikler çamurlukların içine girecek şekilde basmam. O görüntü pek hoşuma gitmiyor. Çamurluk lastik arasındaki boşluğu kapatıp iyi bir yol tutuş sağlamak amacım. Aracı aldığım arkadaş sağolsun stock yayları pressletmiş araba baya alçak ama yol tutuş falan rezalet, çok savuruyor araba bu yüzden bir an önce ya H&R yay alıcam yada coilover.
Bir de spacer konusu var tabi. Ön arka eşit olmayınca önden kayma yapıyor gibi söylemler falan var bunlar doğru mu acaba? 12-12 mi takmalıyım? yoksa 12-15 de olur mu?
tahminime jom ta technix gibidir. Hani at arabasından beter olur araba. Az fazla olsun garanti olsun aldıktan sonra sövmeye gerek yok :D
Spacer'da ben 10-12 mm kullandım bi sorun yasamadım. Belki vardır ben hissetmemişimdir kafam rahat olsun dersen 10-10 mm iyidir bence. Ben SM spacer kullandım ürün HR'den farkı yok bence. O kadar para vermenin anlamı yok. Aradaki cok ciddi fiyat farkı var.
coilover aldım arkadaşlar. Tavsiyeler için hepinize çok teşekkür ederim. Türkiye distribütörüne kadıköye gidip Kw St X modelini aldım. sertlik ayarı olmayandan. Namıştain'da takdırdım dip bastık hiç sürtme yapmadı. Eski stok pressli yaylardan ve şaftı kaymış amortisörlerden de kurtuldum. Aracın yol tutuşu inanılmaz derecede arttı gram savurma yok. Virajlara daha süratlı girebiliyorum artık canını okudum resmen baya zorladım banamısın demiyor çok memnun kaldım. Kesinlikle tavsiye ederim herkese. Hayatımda ilk defa coilover kullanan biri olarak söylüyorum çok ciddi fark var stok ile coilover arasında.
Çok sert jom. Arkadaşım sıfır aldığı roccosuna taktırdı,arabada hiç trim sesi yoktu coilden 3 ay sonra başladı inceden trim sesleri.