User Tag List

Sayfa 10/17 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
313 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Nereye Gidiyor Bu Piyasa ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre İlbi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıfır araç fiyatlarını takip ediyor musun bilmiyorum ama ben 2012 aralık ayında 37 bine Astra J 1.6 edition donanımlısını almadım, şuan 2013 modellerin kampanyalı fiyatı 47 629 TL,
    Connecting site...

üstteki ilanı rastgele buldum, benim alacağım araçta 2012 modeldi, eğer o dönem bu araç alınmış ise, adam kar ederek satıyor, bunun nedeni sahibinden değil, sıfır fiyatının çok yükselmiş olması, buda Türk Lirasının inanılmaz değer kaybıyla oldu

diğer markalardada benzer durumlar mevcut
    nokta atışı olmuş
    Tarhana aşı kaşığınlan, herşey yakışığınlan

SerkanKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde mesela 30.000TL ilan açmış adam arıyorsun pazarlık yapıyorsun 50 lira indirim yapıyor hiç yapma boşa insanı sinirlendirmene gerek yok

BuğraTuna34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20.000 tl ye aldığım megane 2'yi 21.500'e sattım. Şuanda bakıyorum piyasası 25-26 yazmışlar.

45.000 tl'ye aldığım 2012 FB7 civic'i 52.000 tl'ye sattım. Şuanda piyasası 55 felan. Ki bu araç 2012'de 50.000 tl'ye sıfır alınmış.

Sıfırı 2013'te 55'e alınan astra j'yi 14 bin km'de ikinci el olarak 53. Tl'ye aldım. Şuanda piyasası 56-57 ediyor.

Yani piyasa son 2yıldır sürekli artış gösteriyor. Nereye gidecek diyorsan vergide indirim olup sıfır araç fiyatları düşürse bu piyasada düşecek. Çünkü liste fiyatları her yıl büyük oranda artıyor.

2012'de alınan ceed ve i30'lar sıfır alındığı paradan daha yüksek fiyatlara satılıyor şuanda.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2007 yılında sıfır cıvıc premıum otomatik aracımızı 33 gibi bi rakama almıştık.

2010 yılında aynı araca 40.500 gibi bi rakam almıştık bayiden son anda vazgeçtik satın almaktan.

2014 model makyajlı aynı araç yani premıum otomatik liste fiyatı 65.500 lira.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toyota corolla 2010 model vaktinde 40bine alınmış 46 bine satıldı

toyotada calısırken en dolu corolla 71bin tlydi suanda 95 bin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Corolla sahiperi kusura bakmasin da 95bin e corolla mi olurmus yuhh,
    Cuma aksami radyator patladi benim cumartesi gunu gittim orjinaliyla degistirdim, tum bakimlarini da yaptirdim satilik olan arabamin, keske herkez benim gibi dusunsede 2.el hakkini o zaman versek.

Mutlu Değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    57-58 bin TL'ye sıfır km cupra satıldığını biliyomu acaba bu 55bin TL verenler?
    arabada yazılım hariç herşey var. Extraları unutmayalımm
    İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu fahiş fiyatların geri dönüşü nasıl olabilirki?
    Şimdi canlandırıyorum kafamda, atıyorum (olmazda) ötv kaldırıldı sıfır araçlarda. Galericilerin, bir çok ikinci el araç sahibine kol gibi bir zarar oluşur.

Böyle giderse fiyat artışları zaten, halimiz duman amaann.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    He ayrica milletin yazdigina bakmayin arayin kafadan 2 bin iniyolar fiyatta.geriside pazarlik

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6-7 bin liraya alıcı bulunmayan twingolar bile 12-13-14 civarında geziyor.. E şimdi bende aracımı satmak istiyorum.. Piyasa bu haldeyken kalkıp 7bin mi yazayım Böyle böyle çıkıyor işte piyasa..

Şunun arabasında bu yok benim arabamda bu var.. O zaman benim arabam 2 bin lira fazla eder.. Zihniyet bu oldukça düşmez fiyatlar kolay kolay

SerkanKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satan yok, çoğuda keyfi açıyor birisi düşerse veririz diye.

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hele 101 kasa corolla yokmu,bundan 4 yıl önce 12-13 olanlar şimdi 20leri aştı aşacak.. kendim bindğim halde vermem diyorum açıkcası..
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Emre Akçay
    Misafir
    Dün 93 model ilk sahibinden Doğan SLX aracımıza 10 lira dedik, alıcı tamam dedi. Ben almaz diye yüksek fiyat söyleyeyim dedim adam kabul etti. Piyasa çok enterasan.

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konu kapanmadı mı hala ya ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konu kapanmadı mı hala ya ?
    Millet dertli bu konu daha çok yürür
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011 2012 de F10 alanlar 100bin km yaptı yine aynı paraya satıyor
    #eksikpazar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kışın düşer kışı bekleyin arkadaşlar

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. el araç alacaklara 'Eylül'ü bekleyin' çağrısı

Türkiye’de milyonlarca araç sahibi heyecanla Eylül ayını bekliyor. Çıkartılacak yasa kapsamında borcundan bir şekilde kurtulacak milyonlarca araç sahibi ya aracını bir üst model ile yenileyecek ya da araç macerasından tamamen vazgeçecek.
    Türkiye’de motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları ve ödenmemiş muayene ücretleri bulunan yaklaşık 6 milyon aracın olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamın içinde, maddi imkânsızlıklardan ötürü borcunu ödemeyenlerin yanı sıra Torba Yasa’nın gündeme gelmesiyle birlikte uyanıklık yaparak ödemelerini erteleyerek tasarının yasalaşmasını bekleyenlerin de olduğu biliniyor.

YEDİEMİNLERDE BİNLERCE ARAÇ VAR
    Öyle ya da böyle söz konusu borçlar yüzünden milyonlarca vatandaş araçları üzerinde hiçbir şekilde tasarrufta bulunamıyor.
    Çünkü cezalardan ve borçlardan ötürü araçların satışı Noter ’de dahi olsa hiçbir şekilde mümkün olmuyor. Bu durumdaki vatandaşlar genellikle araçlarını trafiğe çıkartmaya korkup kapı önlerinde yatırmayı tercih ederken, cesaretini toplayıp trafiğe dalanlar ise polise denk gelmeleri halinde soluğu Yediemin otoparklarında alıyor. Yetkililerinden alınan bilgilere göre, otoparklarda bu durumda bulunan binlerce aracın uzun bir süredir yattığı belirtiliyor.

TAKVİM NETLEŞTİ
    Aracı olup da borcu ve cezasından ötürü eli kolu bağlı olan milyonlarca vatandaşı sevindiren haber geçtiğimiz günlerde Hükümet kanadından geldi.
    AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli Torba Yasa’nın 27 Ağustos’tan sonra görüşülmeye başlayacağını ve Ekim ayına kalmadan yasalaşacağını belirterek takvimi netleştirmiş oldu.

GECİKME FAİZİ ALINMAYACAK, ANAPARA YAPILANACAK
    Eylül ayı içerisinde yasalaşması beklenen tasarı ile birlikte 6 milyon kişinin motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları ve muayene ücretlerine eklenen gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecek. 31 Aralık 2013 tarihinden önce verilmiş olan ve tutarı 120 liranın altında kalan trafik idari para cezalarının ise tahsilinden tamamen feragat edilecek. Yasa kapsamında yapılandırılan tutarlar peşin, 6, 12 ve 18 eşit taksitte ödenebilecek. Bu kapsamda yapılandırılacak kamu alacağı tutarının toplamının ise 10 milyar lirayı aşacağı tahmin ediliyor.

ŞERHLER KALKACAK, PİYASA HAREKETLENECEK
    Borçların yapılanması ve faizlerinin silinmesi ile birlikte binlerce aracın üzerinde bulunan şerhlerde kalkacakken, araçlarla ilgili satış işlemlerinin de önü açılmış olacak.
    Sektör temsilcilerine göre böyle bir durumda Eylül ayı itibariyle ikinci el piyasasında ciddi anlamda hareketlenme yaşanacak.

''EYLÜL AYINI BEKLEYİN'' ÇAĞRISI!
    İkinci el araç alacak vatandaşlara ‘’Eylül ayını bekleyin’’ çağrısında bulunan İstanbul Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ, piyasada cezalarından ve vergi borçlarından ötürü trafiğe çıkmayan ve üzerinde hiçbir tasarrufta bulunulamayan binlerce aracın olduğunu ve bunların sokaklarda yattığını belirterek, ‘’Torba Yasa’nın çıkmasıyla birlikte bu araçlar cezalarından ve vergi yüklerinden kurtulacak. Zaten borcu olduğundan ötürü hiçbir şekilde satışları da gerçekleşemiyordu. Böylelikle artık satışa çıkartılabilecekler. Bu durumda ister istemez ikinci el araç piyasasında çok ciddi bir hareketliliğe yol açacaktır.’’ diye konuştu.
    İstanbul Anadolu Yakası Oto Galericileri Derneği Başkanı Erdoğan Bayrak ise; Torba Yasa ile birlikte gelecek olan af ve yapılandırma ile birlikte eski model araç sahiplerinin bu yükünden kurtulmak için araçlarını satışa çıkartacaklarını belirtti.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Jön Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2011 2012 de F10 alanlar 100bin km yaptı yine aynı paraya satıyor
    2012 kasımda borusan premium 2.elden aldık 184 kmdeydi l
    luxury line+techno+comfort+deri 90 bin TL verdik.

2 senede araç durdugu yerde 15-20 bin koydu

şuan 17binde muhtemelen ilan acıp amcada 110 yazsam havada kaparlar.
    1881 - 193

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)