Orijinalini görmek için tıklayınız : 8 Temmuz // RPM Race Events // Bizol Drag Race Championship '12
http://rpmraceevents.com/dokuman/2012-poster-08.jpg
Rpm Race Events (http://www.rpmraceevents.com)' dan canlı yayın ve sonuçları takip edebilirsiniz.
Sınıflandırma:
Sınıf 1 - Street (15 saniye üstü)
Sınıf 2 - Super Street (14-15 saniye arası)
Sınıf 3 - Pro-Street (13-14 saniye arası)
Sınıf 4 - Drag (12-13 saniye arası)
Sınıf 5 - Pro-Drag (11-12 saniye arası)
Sınıf 6 - Super Pro Drag (11 saniye Altı)
Cezalar:
İlk altı sınıfa, yarışma içinde, 0.25 saniye kadar gelişme / iyileşme toleransı tanınmıştır.Bu sınıflarda kayıt/start listesindeki zaman sınırlamasının tolerans payının altında kalan derecelerde
Madde-1: 0.25-0.40 saniye arası için 0.50 saniye
Madde-2: 0.40-0.75 saniye arası için 1 saniye zaman cezası uygulanacaktır.
Madde-3: Girdiği grubun alt limitine göre 0.75 saniyeden daha iyi bir derece yapan sürücü,yarışmadan ihraç edilir ve sonraki yarışlarda bu sınıfta yarışamaz.
Bu durumdaki sürücüler, ancak otomobilin gireceği sınıfın tüm güvenlik önlemlerine uygun olması halinde, bir üst sınıfta yarışabilirler.
Örnek(Sınıf 2):
Bu grupta alt sınır 14 saniyedir. 14 saniyenin altında bir derece yapan yarışmacı, aşağıda Zaman Cezaları bölümünde açıklanan kuralın uygulanmasından sonra, toleranslar dışında kalmışsa; bir daha bu sınıfta yarışamaz. Otomobilin Sınıf 3, 4, 5 veya 6�da belirtilen güvenlik kurallarına uyması şartıyla, sonraki yarışmalarda bu sınıflarda yarışılabilir.14 saniye sınırının altına inilmesi gerçekleşmişse daha önceden alınan puanlar yarışılan diğer sınıfa taşınamaz.
Ceza Örneği - 1 (Sınıf 2):
Yarış öncesi sınıf belirlemek için yapılan ölçümler sonucunda 14.234 sn. süre yapan bir yarışçı; Sınıf 2 de yarışmaya hak kazanır.
Yarış esnasında 13.678 sn. süre yaptı.Bu değer 14 sn. altında olduğu için madde-1 deki ceza toleransı (0.25-0.40 saniye) uygulanarak 0.5 saniye eklenir. 14.178 süre ile kayıtlara geçer.
Ceza Örneği - 2 (Sınıf 2):
Yarış öncesi sınıf belirlemek için yapılan ölçümler sonucunda 14.234 sn. süre yapan bir yarışçı; Sınıf 2 de yarışmaya hak kazanır.
Yarış esnasında 13.365 sn. süre yaptı.Bu değer 14 sn. altında olduğu için madde-2 deki ceza toleransı uygulanarak (0.40-0.75 saniye) 1.0 saniye eklenir. 14.365 süre ile kayıtlara geçer.
Ceza Örneği - 3 (Sınıf 2):
Yarış esnasında 13.235 sn. süre yaptı.Bu değer 14 sn. altında olduğu için madde-3 deki ceza toleransı uygulanarak (0.75 sn. yüksek) yarıştan ihraç edilir ve bir sonraki yarışta bu grupta yarışamaz.
Yarış Günü Programı:
KAYITLARIN AÇILMASI
27 Haziran 2012 Çarşamba Saat : 09:00
KAYITLARIN KAPANMASI
7 Temmuz 2012 C.tesi Saat : 17:00
YARIŞMACI LİSTESİ İLANI
7 Temmuz 2012 C.tesi Saat :18:00
İDARİ & TEKNİK KONTROL
8 Temmuz 2012 Pazar Saat : 08:30 – 10:00
YARIŞMACILARLA BRIFING
(katılım mecburidir)
8 Temmuz 2012 Pazar Saat : 10:15
1. KOMİSERLER KURULU TOPLANTISI
8 Temmuz 2012 Pazar Saat : 09:45
SEEDING
8 Temmuz 2012 Pazar Saat: 10:30
YARIŞMANIN STARTI
8 Temmuz 2012 Pazar Saat : 13:00
YARIŞMANIN FİNİŞİ
8 Temmuz 2012 Pazar Saat : 17:00
2. KOMİSERLER KURULU TOPLANTISI
8 Temmuz 2012 Pazar Saat : 17:15
GEÇİCİ NETİCELERİN İLANI
8 Temmuz 2012 Pazar Saat : 17:30
ÖDÜL TÖRENİ
8 Temmuz 2012 Pazar Saat : 18:00
Kurallar
RPM Race Events Drag Race etkinliği, Türkiye Otomobil Fedarasyonunun belirlediği kurallar dahilinde yapılacaktır. Ancak her yarışçının merak ettiği kuralların detaylı açıklamaları şöyledir;
• Polyester kaput ve görüşü etkilemeyecek şekilde bagaj serbesttir. Kaputta, kaput mandalı kullanılması zorunludur.Somunlu vida ile tutturulan fiber kaput yasaktır. Bagaj sabit olabilir.
• Ön göğüslük, kapı sökülmesi ve fiber kapı kullanımı yasaktır. Karbon fiber kapı serbesttir.
• Ön cam dahil hiçbir camda çatlak olmamalıdır. Aracın hiçbir camı sökülemez. Yan ve arka camlara lexan (polikarbonat) kullanılabilir.
• Araç orijinal koltuğu ile yarışıyorsa kafalık olmak zorundadır.
• Kapı döşemeleri sökülse dahi daha hafif bir malzeme ile kapatılması şarttır.
• Yedek lastik, arka koltuk, yolcu koltuğu zorunlu değildir.
• Emniyet kemeri sökülemez.
• Hız limiti 80 km/h olan küçük stepneler ile yarışa girilemez.
• Herhangi bir sebepten dolayı teknik mola hakkı aynı rakip ile (maksimum 3 kalkışta bir) bir kez olmak üzere 5 dakikadır. Bu süre içerisinde onarımını bitiremeyen yarışmacı elenmiş sayılır.
• Aşırı Besleme: Motoruna; NOS (nitrojen dioksit), supercharger, kompresör ve turbo uygulamaları yapılmış otomobillerdir. Tüm sınıflarda aşırı besleme serbesttir.
• Araç üzeri reklam serbesttir. Araçların ön ve arka camında görüşü etkileyen reklam olup olmadığı kontrol edilecektir. Varsa sökülecektir.
• Sağ ve sol kapıda yarış numaranızı belirten sticker olacağı için Ön kapılarınızı boş bırakmanız gerekmektedir.
Hafifletme amacı taşıyan ön, arka, yan spoyler ve çamurluk çıkıntıları sınıf değişikliği yaratmaz.
Fiyatlar
RPM Race Events Drag Race etkinliğine katılmak için belirlenen fiyatlar;
290-TL Yarışma ve sigorta ücreti
Senelik lisansınız var ise göstermeniz yeterli. Yok ise;
Sezonluk 60.-TL (Bu bedel 2012 yılında mahalli draglarda yarışmak için bir kere ödenecektir.)
Kayıtlar
Kayıtların Açılması: 27 Haziran 2012 (Tüm yarışlar için önceden kayıt olunabilir.)
Kayıtların Kapanması: 7 Temmuz 2012 Saat : 17:00
Kayıt İçin Hesap No: Deniz GÜMÜŞ - İş Bankası - 3485 0041421
IBAN: TR65 0006 4000 0013485 0041421
KREDİ KARTIYLA 12 TAKSİT İÇİN ÖDEME LİNKİ
Rpm Race Events Akhisar Otodrag Yar 8 Temmuz 2012 - SanalPazar (http://www.sanalpazar.com/Rpm-Race-Events-Akhisar-Otodrag-Yarisi-8-Temmuz-2012__isp3866299)
Not: Bir daha ki yarışımızda bu sistemden elde edilen gelire göre Reji sistemi kurularak, Starta Jimmy jib+sabit kamera, Finishe tek sabit kamera kurularak, TV den izler gibi kamera geçişleri ile izlenecek.
Kayıt Formu (PDF) (http://www.rpmraceevents.com/dokuman/RRE-2012-Kayit.pdf)
Kayıt formunu doldurduktan sonra, kayıt formunda belirtilen fax numarasına gönderiniz. 232.282 10 30 fax no
Kayıt formunda LİSANS NO kısmını boş bırakınız. (TOSFED tarafından verilen Profesyonel lisansınız 2012 yılı içerisinde geçerli ise, size ait olan lisansın numarasını yazınız.)
Kayıt ücretini yukarıda yazılı hesaba yatırırken açıklama kısmına muhakkak Yarışa katılacak olan kişinin ADINI ve SOYADINI yazınız.
Kayıtlar 40 araç ile sınırlıdır.( 40 araç harici + bir araç ekleme vs yapılmayacaktır,yarışa katılacak araçların kayıt ve ödemeleri belirlenen tarihler arasında ve kesin olarak yapılmalıdır )
İletişim
Barış YILMAZ (kara_baskan (http://www.techturkey.com/forum/members/2397-kara_baskan.html))
532 684 7101
baris@b3dp.com (mail & skype)
Deniz GÜMÜŞ (Dino® (http://www.techturkey.com/forum/members/1604-dino-.html))
532 578 6888
dino672@yahoo.com (msn & mail)
Renç TEKKAŞ (Renç (http://www.techturkey.com/forum/members/2111-renc.html))
536 425 2313
Tolga DÜNDAR (KSKVTEC (http://www.techturkey.com/forum/member.php?u=41))
532 372 46 45
Notlar:
Her yarıştan bir gün öncesi antreman için açıktır.Yarışa kaydını yaptırmayan yarışçılar antreman yapamazlar. Antremanlar 15:00-19:00 saatleri arasında sınırsız olacaktır. Kalkışlar tek araç olarak yapılacaktır.
Bütün yarışmacılara şimdiden başarılar.
CANLI YAYIN ÜYELİK VE İZLENME HAKKINDA BİLGİ VE LİNK
https://www.b3dp.com/user/giris
linki tıklayıp üye oluyorsunuz,gerekli ödeme yapıldıktan sonra canlı yayın görüntülenebilecektir...
Canlı yayın sistemi sadece Kredi Kartı ile ödenecek. (Mobil Ödeme ile görüşmeler yapıldı ve Komisyon oranlarının Yüksek olması + Ödemenin 3 aya varan sürelerde bize geri dönüşü olmasından dolayı anlaşma yapılmadı.)
Her kullanıcının kendine ait kullanıcı adı ve şifresi olacak. Bu Kullanıcı adı giriş yaptıktan sonra çıkış yapmadığı veya tarayıcıyı kapatmadığı sürece o kullanıcı adı ile giriş yapılamayacak. Sabit IP si olmayanlar ve Mobil izleyiciler için sıkıntı olacağından dolayı IP kısıtlaması olmayacak.
Yayınımız 720x480x25 output olacak ve mobilden izlenebilecek.
eksiklerimi giderirsem ordayım..
canlı yayın sisteminin ucretli olması cok cok iyi olmus. sanırım kredi kartı ile odeme kabul edilecek ama kontor ile de odeme kabul olsa guzel olur. bir de canlı yayın icin nası bi sistem kurucaksınız bilmiyorum ama eger uyelik sistemli olacaksa, sadece odemeyi gerceklestiren IP, yayını izleyebilsin. aynı uyelikten 5-6 kisi izleyemesin. atıyorum ben 10 tl ye alır, facebooktan dagıtırım millete yani. sonra drag sırasında, derbi zamanları "link" ister gibi " allah rızası icin rpm gold uyeligi?" konuları acılmasın :)
By_HaNNibaLL
26-06-2012, 22:03
canli yayin ücretli mi olacak bu sefer ?
TAM35GNY
26-06-2012, 22:04
Ben de ordayim TR de mangal, Tango ve Cash beraberligi paha bicilemez :D
http://i494.photobucket.com/albums/rr306/32spitzer/swinger_.gif
GökhanAk
26-06-2012, 22:04
Konya Crew olarak ordayız inşaAllah :)
TAM35GNY
26-06-2012, 22:05
canli yayin ücretli mi olacak bu sefer ?
Evet cunku cok daha kaliteli bir sistem geliyor ve biraz tuzluya mal oluyor.. Bu sicakta evde oturdugun yerde yuksek kalite izlemenin de bir bedeli olsun dedik..
Yarış detayları ve genel bir bilgi;
--Gerekli merciilerden tüm izinler alındı.
-- 05.07.2012 perşembe günü pist için toplanan para ile ( Toplanan bedel batı anadolu motor sporları klübü - BMSPORT a bağış olarak geçecek ve kesilecek olan bağış makbuzu forumda yayımlanacaktır ) piste vht uygulaması yapılacaktır.
--Yarış ücretinde ufak bir artırıma gidildi, ( daha önceki düzenlediğimiz yarışlarda genel giderin fazla olması ve cıkacak olan açıkların kapatılması amaçlıdır )
--Canlı yayın 10 tl gibi bir ücretlendirmeye tabi tutuldu, ( daha kaliteli ve sorunsuz görüntü için gider bütçe arttırıldı )
--Kayıt sayısı 40 araç olarak belirlenmiştir ve kesinlikle sayı arttırılmayacaktır,lütfen kayıtlarınızı belirlenen süre içerisinde gerekli belgelerinizle yaptırınız.
--pist yolu geçen yarışta tadilattaydı,şu an tadilatı bitmiş durumdadır ve eski bildiginiz yol faal durumdadır.
--lütfen kuralları dikkatli okuyunuz.
şimdiden kazasız belasız keyifli bir yarış diliyoruz,tüm yarışmacı ve görevli arkadaşlara başarılar,bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler :)
sponsorlarımız;
Bizol Motor Yağları & Radyo Pause--Boost Project --Mgk güvenlik--b3 digital products a sonsuz teşekkürler :)
ErmanArseven
26-06-2012, 22:05
Konya Crew olarak ordayız inşaAllah :)
:icon_tup::icon_tup:
gürkan18
26-06-2012, 22:10
allahım bir aksilik bir mani vermezse bizde e21 turbo ve e36 m3 ümüzle tekrar ordayız :)
Supra ile yarıştayim Allah bir mani vermezse...
abi senin maillere kim cevap verecek:D
TAM35GNY
26-06-2012, 22:29
abi senin maillere kim cevap verecek:D
Ben vericem kardesim dukkanda kargolari cikaracak eleman var zaten ;)
Daghan_cc
26-06-2012, 22:59
Ayni gun ve saatlerde samsundada yaris var amasya ve corum ekibi olarak orada olacagiz sanirim. Size simdiden kazasiz belasiz zevkli bir yaris gunu dilerim...
fatihyılmaz
26-06-2012, 23:09
ne kadar alkış o kadar kalkış demeye geliyoruz inş. :D
kara_baskan
26-06-2012, 23:34
eksiklerimi giderirsem ordayım..
canlı yayın sisteminin ucretli olması cok cok iyi olmus. sanırım kredi kartı ile odeme kabul edilecek ama kontor ile de odeme kabul olsa guzel olur. bir de canlı yayın icin nası bi sistem kurucaksınız bilmiyorum ama eger uyelik sistemli olacaksa, sadece odemeyi gerceklestiren IP, yayını izleyebilsin. aynı uyelikten 5-6 kisi izleyemesin. atıyorum ben 10 tl ye alır, facebooktan dagıtırım millete yani. sonra drag sırasında, derbi zamanları "link" ister gibi " allah rızası icin rpm gold uyeligi?" konuları acılmasın :)
Canlı yayın sistemi sadece Kredi Kartı ile ödenecek.
Mobil Ödeme ile görüşmeler yapıldı ve Komisyon oranlarının Yüksek olması + Ödemenin 3 aya varan sürelerde bize geri dönüşü olmasından dolayı iptal edildi.
Her kullanıcının kendine ait kullanıcı adı ve şifresi olacak. Bu Kullanıcı adı giriş yaptıktan sonra çıkış yapmadığı veya tarayıcıyı kapatmadığı sürece o kullanıcı adı ile giriş yapılamayacak. IP Kısıtlaması olursa Sabit IP si olmayanlar ve Mobil izleyiciler için sıkıntı olacağından dolayı böyle birşey yapıldı.
Canlı yayın linkleri sadece Rpm Race Events (http://www.rpmraceevents.com) ve b3 digital products (http://www.b3dp.com) üzerinden olacak. Farklı yerlerden yayın yapamayacaklar. (Bir önceki yarışımızda 3-5 site bunu yapmıştı. Bunu da engelledik.)
Yayınımız 1280x720x25 input, 720x480x25 output olacak ve mobilden izlenebilecek.
Bir daha ki yarışımızda bu sistemden elde edilen gelire göre Reji sistemi kurularak, Starta Jimmy jib+sabit kamera, Finishe tek sabit kamera ile TV den izler gibi kamera geçileri ile izlenecek.
Sanırım seneye ios ve Android için mobil uygulama yaparız. Her sene bir ilk yapan RPM ekibi olarak Seneye yapacak bir ilkimiz kalmadı. :)
RPM gold olayı hoşuma gitti :) keşke olsa öyle birşey. Aktif girişler dışında Pasifleride ölçümlemiş oluruz :)
BüLenT GöReN
26-06-2012, 23:52
hadi bakalım sonunda konu açıldı bu arada kredi kartı kullanmayan arkadaşlarda vardır benim gibi biz ne olucaz bi hesap numarası felan verilsede oraya havale yapsakta üyelik alsak canlı yayın için iyi olmaz mı?
hadi bakalım sonunda konu açıldı bu arada kredi kartı kullanmayan arkadaşlarda vardır benim gibi biz ne olucaz bi hesap numarası felan verilsede oraya havale yapsakta üyelik alsak canlı yayın için iyi olmaz mı?
garanti bankası hesabı ac. sonra internet sube sifreni al, oraya login ol, sanal kart olustur. sanal karta 11 tl falan aktar. sanal kart, tahmin edebilecegin gibi somut olmayan ama 16 hane, cvv ve xx/yy den olusan numaralar butunu. sanal kartın bilgilerini girerek odeme yapabilirsin.. vadesiz hesabından sanal karta ne kadar aktarıyorsan, o kadar kullanabiliyorsun. ama garanti bankası cok ufak komisyon aldıgı oluyor. herhangi bi basvuru ya da faiz olayı falan yok. direk acılıyor.
bu arada umarım en azınan gecen seferki seyircilerin en kötü ihtimalle 5/1 i ödeme yapar. yani 1000 kisiye tekabül eden bi rakam. bu da daha yeni seyler yapmak icin guzel bi butce olusturur.. aslında baska bi durum olsaydı coook daha dusuk bi oran verirdim ama bu drag sonucta. odemeye yapmayan izleyemez :) izleyemeyende cıldırır herhalde :)
Arkadaşlar,
bildiğiniz üzere her yarışta kaliteyi biraz daha arttırmaya çalışıyoruz... :icon_tup:
mahalli bir yarışma olduğu için kurallar ulusal kadar katı değil,
sizlerden homologe Yarış tulumlarıyla yarışmanızı beklemiyoruz...
bu organizasyonlar amatör sporcuyu piste çekmek, sektöre hız kazandırmak için yapılıyor . :)
fakat, herşeyin federasyonun belirlediği standartlar altında olması lazım.
10 Haziran Yarışında bazı araçlar kurallar dışındaydı ve teknik yönetmelikten geçemicek pozisyondaydı...
Federasyon gözlemcileri bunu tek yarış için maruz görüp yarışmalarına müsade etti,
bende uygun olmayan araçların sahiplerine belge imzalattım tekrarının olmayacağıyla ilgili.
fakat, :heyoo::heyoo:
8 Temmuz 2012 Organizasyonumuzda böyle birşey tekrarlanmayacaktır...
lütfen araçlarınızı teknik yönetmelik kuralları doğrultusunda hafifletiniz.!!
-Polyester kapılı araçlar teknik kontrolden geçmiyecektir.
-Camı olmayan araçlar teknik kontrolden geçmiyecektir.
dolayısıyla yarışamayacaktır.
E30_ORHAN
27-06-2012, 00:04
Kolay gelsin umarım güzel bir yarış olur.
Canlı yayının ücretli olmasına şahsım adına yanlış olmuş gelemeyenler için hemde bu alanın ilerlemesi için güzel bir adımdı ancak 3-4 kere yapılıp 5.de ücretliye dönmesi bana göre uygun olmamış daha kaliteli bir ekipman olduğundan bu şekilde yapıldığı söylenmiş geçen yarışta bir kişi ücretsiz bütün ekipmanımı seve seve veririm demişti mevzu para değil ama biraz erken olmuş gibi tartışma amaçlı değildir yorumum buda benim görüşümdür belirtmek istedim yolunuz açık olsun
saygılar
Canlı yayının ücretli olmasına şahsım adına yanlış olmuş gelemeyenler için hemde bu alanın ilerlemesi için güzel bir adımdı ancak 3-4 kere yapılıp 5.de ücretliye dönmesi bana göre uygun olmamış daha kaliteli bir ekipman olduğundan bu şekilde yapıldığı söylenmiş geçen yarışta bir kişi ücretsiz bütün ekipmanımı seve seve veririm demişti mevzu para değil ama biraz erken olmuş gibi tartışma amaçlı değildir yorumum buda benim görüşümdür belirtmek istedim yolunuz açık olsun
saygılar
olay ekipmanla bitmiyor ki. sanırım canlı yayını direk kendi sunucularından veriyorlar, anlık 5000 ziyaretciye. bu ciddi bi altyapı ve para demek. tabi benim zamanımda oyleydi. belki biraz daha ucuzlamıştır tarifeler. herneyse, ucretli sisteme gecilmek icin cok gec kalınmış bile. ben, anlık 2-3 bin online ziyaretcili, video icerikli siteme (videolar kendi sunucumda) 10gbit hatlı sunucu kiralamıstım ve aylık 1500$ idi
Olumlu & Olumsuz yorumlar için teşekkürler.
arkadaşlar biz bu organizasyonları kendi naktimizden ve vaktimizden feragat ederek yapıyoruz...
herşeyi daha iyi yapalım derken masraflar artık göze batar hale geldi.
bazı şeylerin bir bedeli olmazsa geliştiremeyiz, belkide devam ettiremeyebiliriz.
kendi aramızda muhasebesini yaptık ve böyle devam etmesine karar verdik, takdir sizlerin.
chiefkadir
27-06-2012, 00:35
Yine orda olacaz inşallah:icon_tup:
Canlı yayının paralı olması gayet mantıklı olmuş hem yayın kalitesi açısından hemde organizasyona destek amaçlı iyi düşünülmüş, bizler orda sıcaktan kavrulurken ayak ayak üstüne atmış yarış keyfi yapan ,yayın gittiğinde ordaki kameramana söven arkadaşlarında bu sayede daha kaliteli yarış izleme şansı verilmesinden sıkıntı duyacaklarını zannetmiyorum :)
kolay gelsin,4 nokta rollbar veya rollcage olan otomobillerde fiber kapilara niye musade edilmiyor ulusal kurallarinda serbestti o sekilde? veya karbonfiber kapilar serbest denilmis ama misal seibon dry karbon modelleri haric tamami fiber uzerine tek kat gorsel carbon bez yani bir saglamligi ekstrasi yok. porsche cupta kullanilan karbon kapilar bile ufacik bir kazada tuz buz olur ayni fiber malzeme gibi guvenligi saglayan rollbar veya cage ve guvenlik kiyafetleridir. yani carbon veya polyster saglamlikta otomotivde kullanilan sekilde cok bir farkli degiller.
cam mevzundada bir kaza aninda lexan cam normal cama gore avantaj saglar ve butun motorsporlari branslarinda kullanilir. bunlar ile ilgili ne sikinti olduda yasakladiniz?
edit lexan cam serbest, camsiz yarismak yasakmis yanlis okumusum. keske kurallar en bastan sezonun ilk yarisindan gecerli olacak sekilde baslasaydi sonradan degismeseydi.
bence canli yayinin ucretli olmasi gayet yerinde bir uygulama heleki kalite artacaksa, insanlar bu kadar caba sarfediyor 2 yaris evden izledim oturdugum yerden ve bunun bir bedeli olmasi heleki bu bedel kar amacli degilde hizmeti gelistirmek amacli ise gayet yerinde bir karar. seyircilerden de bence kontrollu bir sekilde ucret alinmali orda herkez ciddi para harciyor bizler araba hazirlamak getirmek vs icin, organizatorler sorunsuz ve kaliteli bir yaris ortami yaratmak icin e bir zahmet izleyen seyircide cikarsin cebinden 3-5 birsey versin artik.
TAM35GNY
27-06-2012, 01:32
Arkadaslarima hatirlatmak isteyecegim birsey daha var bu ucretli canli yayin hakkinda, artik dunya standartlarina az da olsa yaklasma cabasi icerisinde olan bu pistte, her gecen gun zaten dunya standartlariyla ayni sekilde hazirlanmis araclar yeni rekorlara imza atacak, dolayisiyla bu guzel anlari en kaliteli sekilde kayit altinda tutmak bir zorunluluk haline geldi. Gecen yaris TR'nin ilk 9sn rekoru kirildi ama Ismail abi video yok mu diye 3-4 gun surekli forumda ve facebookta sordu.
Simdi arac sahipleri bu gunu evde eslerine dostlarina kayit ettirseler omurleri boyunca kirdiklari rekorlari torunlarina hatta onlarin torunlarina izlettirebilecekler. Tabikide bazi ogrenci arkadaslarimin butcelerini biraz sikintiya sokabilir ama bir paket sigara su an kac para bilmiyorum TR de ama en son hatirladigim 5TL idi zaten, yani ufak bir fedakarlikla evinizde klima altinda rahat rahat izleyip arsivinizi gelistirebilirsiniz ve de uzaktan da olsa boyle bir ilke ufak bir destekte bulunmus olursunuz ;)
Canlı yayının paralı olması güzel Bence Ödeme şekli Bankalarla ve internetle iç içe olmayanlar için zor. bence Bi hesap numarası verilip Parayı yatırıp sizi arayıp Kullanıcı adı şifre neyse alarak yapılsa daha iyi olacak gibi duruyor. Keşke Mobil Ödeme Olsaymış En Temizi :) Kolay Gelsin Bi Aksilik Olmazsa Ordayız..
paralı olsun online yayın kalite artsın geç bile kalındı..
Canlı yayın uygulamasının profesyonelleşmesi açısından uygun olmuş bence.
Bu arada tezler sebebiyle formullerle haşır neşir oldugumdan birşey gözüme çarptı, ilk mesajda "nitrojen dioksit" yazılmış NOS bileşimine.Bu yanlış.
Dogrusu "nitröz oksit" olacak.Nitrojen dioksit , azot dioksit anlamına gelir , eksoz gazı vb bulunur.
Canlı yayın uygulamasının profesyonelleşmesi açısından uygun olmuş bence.
Bu arada tezler sebebiyle formullerle haşır neşir oldugumdan birşey gözüme çarptı, ilk mesajda "nitrojen dioksit" yazılmış NOS bileşimine.Bu yanlış.
Dogrusu "nitröz oksit" olacak.Nitrojen dioksit , azot dioksit anlamına gelir , eksoz gazı vb bulunur.nos denilen şey bildiğin narkoz gazı :D
ghibli06
27-06-2012, 08:08
aslında izlemeye gelmeyi düşünüyoruz hatunla, ama ola ki gelemedik, elbette canlı yayından izlemek isteriz.. ama kalite nasıl olacak? görüntü akışı nasıl? 10 TL vermek dert değil ama acizane önerim bir deneme yayını yapın, görsün herkes yarışı nasıl bir kalitede izleyecek, sonrasında 'verin 10 TL'mi !' atarlı topikleri açılmasın... cumartesi seanslarının en azından 1 saati şifresiz olmalı ki insanlar beklentilerinin karşılığını alıp almayacaklarını önceden bilsinler ;)
TAM35GNY
27-06-2012, 08:22
Antrenmanlarin bir kismi ucretsiz olur zaten buyuk ihtimalle kaliteyi gormesi icin arkadaslarin..
herhangi büyük bi aksilik olmassa bende ordayım
herhangi büyük bi aksilik olmassa bende ordayım
sana canlı yayın için son fiyat vercekler, reddedemeyeceğin bir teklif olcak hiç gelme sen boşver :D
11 çadır 110 kişi oradayız :D
Hazirliklara basladik , su an bir porblem gozukmuyor. insallah biz de ordayiz.
pazar sabah izmirden gecicem piste yardimci olabilecek var mi?:)
http://i494.photobucket.com/albums/rr306/32spitzer/swinger_.gif
beraber yürüdük biz bu yollarda tango :D
Öncelikle yarışa gelip yarışan,bize destek çıkan herkeze teşekkürler..
Amacımızı her seferde vurguluyoruz TR çapında deil dünya çapında bir pist yapıp sevdigimiz ugraştıgımız bu sporu dahada geliştirmek.
3. senemizdeki bu yarışdada inşallah daha iyi süreler ve daha kaliteli bir yarış için ugraşacagız.
sizdende ricamız kuralları dogru şekilde analiz edip uygulamanızdır.
memnuniyetiniz ve kalitemiz bu şekilde ilerlesin.
Cumartesi sabahdan nasipse oradayız.
antramanlar geçen seferki gibi ögleden sonra başlayıp akşam serinligine kadar sürecektir ve sınırsızdır. (bununla ilgili detay verilecektir.)
sponsorlarımız;
Bizol Motor Yağları & Radyo Pause--Boost Project --Mgk güvenlik--b3 digital products a sonsuz teşekkürler..
Bu sefer geliyorum pilav dan dönenin kaşıgı kırılsın :D
onursoytam
27-06-2012, 10:20
deniz abi fiber kapı yasak mı yoksa yanımızda getirelim mi
ordamı karar vericeksiniz ?
seyirci olarak orda olucam inş gecen sefer iş sebebiyle gelemedim :) akhisar başka
Kapıların içini komple kesmiştim içlerine kaplama yapmamıştım
şimdi kuralları okuyunca fiberciye gidip içlerine düz kapı döşemeleri yaptırtıcam
herkes kurallara uysun
açık konuşuyorum benim sınıfımda olmayan bir araca bile itiraz ederim
Can herşeyden önemli kmse sokakta bulmadı
Ben düzgün yapılmış çift kat fiber kapılara karsı degilim
tek kat kagıt gibi kaput bagaja karşıyım böyle yarışmak olmaz
Kapısız araba geldi reklam panosu gibi denizlili arkadaşlar söylesinler efe dayıya o şekilde gelmesin direk itiraz ederim yarışamaz
Arkadaşlar ikinci yarışta çok daha güvenli ve kaliteli bir yarış olması için uğraşıyoruz.
Kurallar konusuna gelince;
Birinci yarışta, malesef tarif ettiğimin çok dışında uygulamalara rastladım. Sizleri kırmamak adına o şekilde yarışmanıza izin verildi. Herhangi bir kaza durumunda araç içinden çıkamayacağınızı biliyorum ve bu şekilde yarış yapılamayacağından dolayı fiber kapı kesinlikle yasaktır. Siz yarışçıların can güvenliği herşeyden önce gelir.
Kırmızı harflerle yazdığımız kurallarımızı yorum yapmadan birebir uygulamanız gerekmektedir.
Hepinize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
kara_baskan
27-06-2012, 11:44
saygılar
Başka bir arkadaşında söylediği gibi herşey kamera ve reji sisteminden ibaret değil. Olay Videoyu ana sunucuya aktaran PC+İnternet ve Ana sunucudan ibaret.
Sunucumuz Hollanda'dan Türkiye'ye taşındı. Hızda problem olmayacak. Netdirekt A.Ş. Web Hosting, Kiralık Sunucu, Alan Adı Tescili, Vps, Vds, Cdn Hizmetleri (http://www.netdirekt.com.tr) ye alındı. referansları incelemenizi tavsiye ederim.
Şimdiye kadar ücretsiz yaptık. Fakat her zaman için Rica üzerine Tam İndir - Oyun, Program ve Teknoloji Sitesi (http://www.tamindir.com) ve Radyo Pause ile ortak yaptık ve ücret ödemedik. Son yarışta bundan dolayı aksaklıklar meydana geldi. Özellikle Capture kartı çok sorun çıkardı.
Bu sefer bunu paralı yapalım kaliteyi arttıralım dedik. Senede yapacağımız 3 yarışı evinden klimalı odasında yatağında yatarak izlemek isteyenler için Senede toplamda 30 TL vermek bence çok küçük bir miktar. Yarışa Akhisardan gelmek istesen Mazot parası 5 TL 'yi bulur. Birde üstüne sıcak. Bence verdiğimiz ücret gayet makuldür.
Canlı yayının paralı olması güzel Bence Ödeme şekli Bankalarla ve internetle iç içe olmayanlar için zor. bence Bi hesap numarası verilip Parayı yatırıp sizi arayıp Kullanıcı adı şifre neyse alarak yapılsa daha iyi olacak gibi duruyor. Keşke Mobil Ödeme Olsaymış En Temizi :) Kolay Gelsin Bi Aksilik Olmazsa Ordayız..
Havale/EFT yi koymayı düşünmüyordum, 1 Temmuz'da ödeme şekilleri arasında göreceksiniz :)
aslında izlemeye gelmeyi düşünüyoruz hatunla, ama ola ki gelemedik, elbette canlı yayından izlemek isteriz.. ama kalite nasıl olacak? görüntü akışı nasıl? 10 TL vermek dert değil ama acizane önerim bir deneme yayını yapın, görsün herkes yarışı nasıl bir kalitede izleyecek, sonrasında 'verin 10 TL'mi !' atarlı topikleri açılmasın... cumartesi seanslarının en azından 1 saati şifresiz olmalı ki insanlar beklentilerinin karşılığını alıp almayacaklarını önceden bilsinler ;)
Bunun içinde Haftaya cihazlarımız geldikleten sonra 2 saat kadar bir canlı yayın testi yapıcaz. Burdan Gün ve saati belirticem. Hem anlık testini hemde kalite testini yapmış oluruz.
senelerdir olması gerekenler artık uygulanıcaksa ne güzel her seferinde arabasını düzgün hazırlayanlar haksızlığa uğruyordu başkasının hakkı yenmemiş olur.
ah bide gece yarışları oalbilse, tadından yenmez :)
ah bide gece yarışları oalbilse, tadından yenmez :)
41 kere söylemeye az kaldı her an gerçekleşebilir :p
BüLenT GöReN
27-06-2012, 12:17
geçenli yarışlardada baya bi nietliydim gelmeye ama kısmet olmamıştı bakalım bunda ne olucak :)
Birşey daha hatırlatmak istiyorum arkadaşlar. Kayıt formunu yollamayan, kayıt ücretini yatırmayan arkadaşlar kesin kayıt olmuş sayılmazlar. Buna da dikkat edersek sevinirim. ;)
41 kere söylemeye az kaldı her an gerçekleşebilir :p
bişeyi 100 kere söylersen olur derler, 100 e az kaldı :D
işte ozaman tam festival havasında bir yarış olur.
birde şu wc işini çözülse denk olucak...
birde şu wc işini çözülse denk olucak...
Organize olalım öyle gidelim Şevki :) İŞlerimi ona göre ayarlayayım
KSK-VTEC
27-06-2012, 12:51
Kapıların içini komple kesmiştim içlerine kaplama yapmamıştım
şimdi kuralları okuyunca fiberciye gidip içlerine düz kapı döşemeleri yaptırtıcam
herkes kurallara uysun
açık konuşuyorum benim sınıfımda olmayan bir araca bile itiraz ederim
Can herşeyden önemli kmse sokakta bulmadı
Ben düzgün yapılmış çift kat fiber kapılara karsı degilim
tek kat kagıt gibi kaput bagaja karşıyım böyle yarışmak olmaz
Kapısız araba geldi reklam panosu gibi denizlili arkadaşlar söylesinler efe dayıya o şekilde gelmesin direk itiraz ederim yarışamaz
Evet beyler hilminin gösterdiği hassasiyeti sizlerde gösterin geçen yarışta olmıyacak arabalar vardı. Arka kapısı olmayan, arka ve yan camları olmayan ön camı çatlak olan birinde gördüm ön kapı fiber dışarıdan wc kapılarının kilidi ile kapatılıyor, ön kaput vardı bir kere kalktı kaput ön cama yapıştı . herşey nizami olsun bu şartlarla ulusal yarışa girseydik eminim 42 aracin yarısı yarışa giremezdi aramızda ulusal tecrübesi olanlar bilir.
Bu kurallar bizim için bir kaza yada aksilikte bu spor komple tarihin karanlık sayfalarına gömülür ve bir daha çıkmaz
Lütfen o gün araçlarınız nizami şekilde olsun zevkli ve güzel bir gün geçirelim.
DCO Works
27-06-2012, 12:56
süper bi yarış olcak ama malesef gelemiyecem temmuz ayı boyunca uzun metraj bi filmde çalışıcağım için:(
eyvallah guvenlik artsin tabiki dediginiz sikintilar vardi aynen ama siz kurunun yaninda yasida yakiorsunuz tamamen yasakliyarak. ulusal yonetmelige gore 6 nokta rollbar veya cage olan arabada heryer fiber olabilir hatta araba tamamen kabuk olabilir. bizim gelecegimiz iki arabadada kapilar fiber ama ikisidede 8 nokta rollbar var simdi ben oem kapilari takip rollbarimi sokeyim, yoksa fiber kapilarla rollbarlar dursun mu. iyi hos guvenligi arttirmaniz ama biz arabalarimizi ulusalda yarisacak sekilde hazirladik simdi sorun olmasi yanlis. gecen yarista kapisiz bacasiz sure cikartti millet simdi nizami sekilde hazilanan arabaya bile yasak deniyor.
ulusalda yarışabilecek bi arabaya kimse engel olmaz olamaz. Sonuçta o gün olan problemler federasyon hakemlerinin uyarılarına göre söylenenler ve bi dahaki yarışlarda izin vermiyeceklerini söylemelerinden kaynaklanmakta.
batuozcile
27-06-2012, 13:12
anadol umuz olsa yarışa giremiyecezmi yani
eyvallah guvenlik artsin tabiki dediginiz sikintilar vardi aynen ama siz kurunun yaninda yasida yakiorsunuz tamamen yasakliyarak. ulusal yonetmelige gore 6 nokta rollbar veya cage olan arabada heryer fiber olabilir hatta araba tamamen kabuk olabilir. bizim gelecegimiz iki arabadada kapilar fiber ama ikisidede 8 nokta rollbar var simdi ben oem kapilari takip rollbarimi sokeyim, yoksa fiber kapilarla rollbarlar dursun mu. iyi hos guvenligi arttirmaniz ama biz arabalarimizi ulusalda yarisacak sekilde hazirladik simdi sorun olmasi yanlis. gecen yarista kapisiz bacasiz sure cikartti millet simdi nizami sekilde hazilanan arabaya bile yasak deniyor.
Korhan abi olayı yanlış anlıyorsun
Sen ulusala göre nizamisin
Bu kurallar seni alakadar etmiyor
Bende mesela fiber kapılar yapıcaktım ama rollbar yapmak istemedigim için vazgeçtim
oem kapıları kestim onlarında içine güzel içler yapıyorum oramı buramı kesmicek
Sen gönül rahatlıgı ile gelebilirsin zaten hakemin senin aracına itiraz edecegini sanmıyorum
Mesela Ulusal yarış olsa benimde en az 4 nokta roll bar yapmam lazım
herkes hassasiyet göstersin eskiden ulusalda akunun artı kutup başında kırmızı plastigi olmayan araca itiraz ederdik
iyi o zaman sorun yok ama orda kimse tork un arabalarinin kapisi fiber demesin diye soyliyim dedim zaten arabalardan biri hasan abinin yani drag kurallar kitabini yazan adamin arabasi heralde kendi yazdigi kurallara uymayan araba ile gelmez yarisa:) o zaman duzeltme yapalim oncelik federasyonun kurallar kitabi ona gorede rollbar veya cage olan arabada fiber govde serbest.
Evet beyler hilminin gösterdiği hassasiyeti sizlerde gösterin geçen yarışta olmıyacak arabalar vardı. Arka kapısı olmayan, arka ve yan camları olmayan ön camı çatlak olan birinde gördüm ön kapı fiber dışarıdan wc kapılarının kilidi ile kapatılıyor, ön kaput vardı bir kere kalktı kaput ön cama yapıştı . herşey nizami olsun bu şartlarla ulusal yarışa girseydik eminim 42 aracin yarısı yarışa giremezdi aramızda ulusal tecrübesi olanlar bilir.
Bu kurallar bizim için bir kaza yada aksilikte bu spor komple tarihin karanlık sayfalarına gömülür ve bir daha çıkmaz
Lütfen o gün araçlarınız nizami şekilde olsun zevkli ve güzel bir gün geçirelim.
Karaoğlan ne durumda abi görebilecekmiyiz?
eyvallah hilmi ben bir an sanki katilamaz kinse gibi algiladim yanlis algilamisim.
Korhan abi olayı yanlış anlıyorsun
Sen ulusala göre nizamisin
Bu kurallar seni alakadar etmiyor
Bende mesela fiber kapılar yapıcaktım ama rollbar yapmak istemedigim için vazgeçtim
oem kapıları kestim onlarında içine güzel içler yapıyorum oramı buramı kesmicek
Sen gönül rahatlıgı ile gelebilirsin zaten hakemin senin aracına itiraz edecegini sanmıyorum
Mesela Ulusal yarış olsa benimde en az 4 nokta roll bar yapmam lazım
herkes hassasiyet göstersin eskiden ulusalda akunun artı kutup başında kırmızı plastigi olmayan araca itiraz ederdik
KSK-VTEC
27-06-2012, 13:19
Karaoğlan ne durumda abi görebilecekmiyiz?
inşallah katılacak allahtan bir mani çıkmazsa
Araç orijinal koltuğu ile yarışıyorsa kafalık olmak zorundadır.
kuralında ben 131 le gelsem üzerinde orjınal koltukları var 82 model t stop bu modellerin koltukları kafalıksız çıkar bunu hakem gözardı edermi
Ulusal kurallara göre hazırlanmış araçlar her zaman mahalli yarışlara kabul edilir. Fakat şu anda Ulusal yarış yönetmeliği olarak yayınlanan bir belge yok.
Mahalli Otodrag talimatına aşağıdaki linkten ulaşabilirsin.
http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/13_otodrag-11042012.pdf
anadol umuz olsa yarışa giremiyecezmi yani
o fabrikasyon gövde.
batuozcile
27-06-2012, 14:26
kaput bagaj neden yapılabiliyor ozaman eğer işlevinde ve yeterli sağlamlıkta bi kapı olursa kabul edilmesi gerekir
sweet_vtec
27-06-2012, 14:52
kayıt formu faxlanmıştır ?? ulaştımı...
Batu;
yeterli sağlamlığını nasıl ölçücez? Varmı önerin? EuroNcap'tan randevumu alıcaz her yarışmacı için...??
Federasyon'un sitesinde kurallar kitapçığı var...
bu organizasyonların verimli olabilmesi için bizde & sizde buna uymak zorundayız.
araçlarınızı hazırlarken bu kurallara göre hareket etmeniz gerekir.
ilk mesajımda da söyledim,
amatör spocuyu pistlere çekmek ve sektöre hız kazandırmak için birçok şey maruz görülüyor zaten...
ama kapı-cam bunlar hata kabul etmeyen şeyler.
yardımcı olun lütfen.
kayıt formu faxlanmıştır ?? ulaştımı...
tekrar gönderir misin faxta bir problem oldu ;)
batuozcile
27-06-2012, 15:05
anadolun euroNcap testleri yok onu kim ölçüyor onu napıcaz ayrıca yapılan kaput bagajların kalitesini kim denetliyor habire ucup duruyo milletinki birine gelse napıcaz
kurallar kitapcığını inceledim güvenlikle ilgili bircok eksik var kapıları denetleyen tosfed organizasyon güvenliğini denetlemiyormu?
10 Haziran 2012 tarihindeki yarışa katılıp lisans evraklarını teslim etmeyen yarışçıların isimleri aşağıdadır. (Sağlık Raporu, 1 Ad. Resim)
1-Ersin VARDAR
2-Egemen Cömertoğlu
3-Orkun Uğur
4-Kemal Can Kalkır
5-Bekir Paşaoğlu
6-Gökhan Onaran
7-Haluk Bıyık
8-Nazmi Tocak
9-Bulut Yeğin
10-Buğra Temel
11-Eray Yümsel
12-Orhan Gül
Lütfen belgelerinizi tamamlayıp gönderiniz.
Kargo Adresi: Dino Garage Deniz Gümüş 677/31 Sk. No:30 6.Sanayi Sitesi Buca İZMİR 232.2821030
Araç orijinal koltuğu ile yarışıyorsa kafalık olmak zorundadır.
kuralında ben 131 le gelsem üzerinde orjınal koltukları var 82 model t stop bu modellerin koltukları kafalıksız çıkar bunu hakem gözardı edermi
kafalık olan bir koltuk takılır iş çözülür. Hakemin göz ardı edip etmemesi değil olay. Boyun kırılmasını engellemek ;)
fabrika öyle takmış kusura bakmayın orjınal koltugu söküpde başka koltuk takamam ,
batuözçile nin dediği gibi anadol yarışa girmek istese sen giremezssin komple sacdan kasa geçirmen lazım dersiniz
10 haziranda fiber parcalara gozardı edildigi icin, bi sonraki dragta da genel olarak serbest olacağı tahmin edildiginden, bazı arkadaslar fiber parcalar icin ciddi meblağlar odediler. eger kabul olmazsa bu emekler bosa gidecek. 13-14 gunluk surede de bı araca rollcage uygulanması ıcın yeterli zaman oldugunu dusunmuyorum.
anadolun euroNcap testleri yok onu kim ölçüyor onu napıcaz ayrıca yapılan kaput bagajların kalitesini kim denetliyor habire ucup duruyo milletinki birine gelse napıcaz
kurallar kitapcığını inceledim güvenlikle ilgili bircok eksik var kapıları denetleyen tosfed organizasyon güvenliğini denetlemiyormu?
-anadol seri üretim fabrikasyon bir araç...
-güvenlikle ilgili tespit ettiğin eksikleri Federasyon'a iletebilrisin, gereğini yaparlar.
-hayır senin arabanda teknik bir uyumsuzluk yok, herşey yerli yerinde.. neyi örseliyorsun onu anlasam vericem ayarıda, polemik çıkartıyorsun konuda.
Kural kuraldır...!
10 haziranda fiber parcalara gozardı edildigi icin, bi sonraki dragta da genel olarak serbest olacağı tahmin edildiginden, bazı arkadaslar fiber parcalar icin ciddi meblağlar odediler. eger kabul olmazsa bu emekler bosa gidecek. 13-14 gunluk surede de bı araca rollcage uygulanması ıcın yeterli zaman oldugunu dusunmuyorum.
10 Haziran 2012 tarihinde yapılan yarışta araçları bu şekilde olan herkes yazılı olarak uyarıldı. Bir sonraki yarışta kabul edilmeyeceği bildirildi.
Eren,
kim ne tahmin etmiş, nereye ne harcamış bunun muhasebesini takip edemeyiz.
10 Haziran'da elinde kağıtlarla yarışmacıların peşinden koşturan bendim.
O kağıtlerı elime tutuşturan'da Federasyon yetkilileriydi.
konunun içeriğide bunun bir defaya mahsus olduğu, tekrarı olmayacağıydı.
bu benim yada bizim insiyatifimizden çıkmış bir olay.
Emekler boşa gidecek mevzusu ayrı bir olay.
Emek harcayanlar bir bilene danışırsa boşa giden birşey olmaz.
Biz elden geldikçe herkesin yardımına koşuyoruz zaten.
batuozcile
27-06-2012, 15:57
benim herşeyim tamamdı ama hiçbir zaman sabit bir halde kalmıyacak aracım ve 2 haftadır gerekli hazırlıklarını yapıyorum hafiflik için 4 kapı ve bagaj yapıyorum aracım 2 haftadır kapısız yatıyor ve ciddi bir mebla ödüyorum 10 haziranda kimse bana böle birşey sölemedi eğer öle bir durum olupta onlara bir yarışlık göz yumulduysa bu yarışlık ihtar verilip sonraki yarışta bende ona göre ayarlarım kendimi eğer kural kuralsa neden 10 haziranda kimse ihrac edilmedi
yarış günü gerekli kişiye gördüğüm eksikleri yazılı olarak bildiririm
ben bişiyi örselemiyorum polemikte cıkarmak istemiyorum fikirlerim ve bana ters gelen şeyleri söyleyemiyeceksem konu yoruma kapalı olsaydı.
sweet_vtec
27-06-2012, 16:00
10 Haziran 2012 tarihindeki yarışa katılıp lisans evraklarını teslim etmeyen yarışçıların isimleri aşağıdadır. (Sağlık Raporu, 1 Ad. Resim)
1-Ersin VARDAR
2-Egemen Cömertoğlu
3-Orkun Uğur
4-Kemal Can Kalkır
5-Bekir Paşaoğlu
6-Gökhan Onaran
7-Haluk Bıyık
8-Nazmi Tocak
9-Bulut Yeğin
10-Buğra Temel
11-Eray Yümsel
12-Orhan Gül
Kargo Adresi: Dino Garage Deniz Gümüş 677/31 Sk. No:30 6.Sanayi Sitesi Buca İZMİR 232.2821030
abi yarış günü getirsek olmazmı, öncesimi lazım ???
Ön göğüslük, kapı sökülmesi ve fiber kapı kullanımı yasaktır. Karbon fiber kapı serbesttir.
• Ön cam dahil hiçbir camda çatlak olmamalıdır. Aracın hiçbir camı sökülemez. Yan ve arka camlara lexan
gögüslük sökülmesini pek anlıyamadım...neden yasak..
fiber gögüslüktemi yasak
sweet_vtec
27-06-2012, 16:01
tekrar gönderir misin faxta bir problem oldu ;)
gönderdim abi tekrardan.
abi yarış günü getirsek olmazmı, öncesimi lazım ???
Ersin geçen yarış vermen gereken belge. Bu eksikler tamamlanacak herkesin belgesi tek kalemde federasyona iletilecek. Yani yarıştan önce hatta 2-3 gün içinde ;)
sweet_vtec
27-06-2012, 16:08
Ersin geçen yarış vermen gereken belge. Bu eksikler tamamlanacak herkesin belgesi tek kalemde federasyona iletilecek. Yani yarıştan önce hatta 2-3 gün içinde ;)
tamam ok abi şanzuman için apo ustaların oraya geleceğim zaten, ozaman getiririm:icon_tup:
hsyn_çvk
27-06-2012, 16:17
batu sen 4 kapını karbon fiber aldın galıba ve bence sonucta bır fırmanın urettıgı ıstendıgı anda ıcerıden yada dısarıdan acılabılen bır kapı ve bence bu kapılarla yarısabılırsın dıye dusunuyorum ama genede denız detayları yazar..
yanlıs bılmıyorsam gecen yarıs mehmet baser porsche marka aracına aldıgı 2 adet karbon fıber kapı ıle yarıstı ve kapılar hem ıcerıden hem dısarıdan gayet rahat acılıp kapanabılıyordu ;)
batuozcile
27-06-2012, 16:23
batu sen 4 kapını karbon fiber aldın galıba ve bence sonucta bır fırmanın urettıgı ıstendıgı anda ıcerıden yada dısarıdan acılabılen bır kapı ve bence bu kapılarla yarısabılırsın dıye dusunuyorum ama genede denız detayları yazar..
yanlıs bılmıyorsam gecen yarıs mehmet baser porsche marka aracına aldıgı 2 adet karbon fıber kapı ıle yarıstı ve kapılar hem ıcerıden hem dısarıdan gayet rahat acılıp kapanabılıyordu ;)
karbon almadım abi yaptırıyorum fakat bi seibondan tek farkı malzemesinin polyester olması olucak tüm işlevi yerinde olucak kağıt gibi olmucak korhan abininde dediği gibi seibonlar da fiber üzerine karbon kapı tüm özellikleri çalışan sadece camı inip kalkmayan bir kapı olucak
hsyn_çvk
27-06-2012, 16:27
karbon almadım abi yaptırıyorum fakat bi seibondan tek farkı malzemesinin polyester olması olucak tüm işlevi yerinde olucak kağıt gibi olmucak korhan abininde dediği gibi seibonlar da fiber üzerine karbon kapı tüm özellikleri çalışan sadece camı inip kalkmayan bir kapı olucak
deniz abinle bu konu ustune dırekt telefondan ıletısım kurup cozebılırsın bence ;) 0532-578-68-88 deniz gümüş ara bakalım bı
Batu o kapılarını aracın rengine boyasan kimse anlamaz zaten hakemlerde okey verirler
camın açılması gerekmiyor
sadece kapının kolay bir şekilde kimsenin yardımı olmadan sürücü tarafından içerden ve binerkende dışardan açılması gerekiyor
kapınıda kendin kapatabiliyorsan hiç bir sorun yok
Kurallar konmuş.
Peki kuralar niye konmuş?
Yarışmacıları perşan edelim diye mi?
Hayır Kurallar yarışmacıların kendileri ve bu spor için var.
Yok ben sökemem yok öyle olmaz.
Arkadaş bir düşün orda bir kaza olsa biri ölse yaralansa ne olacak.
Arkadaş gitti spor bitti.
Gözlerini kapa orda bir kaza olduğunu hayal etmeye çalış.
Bir yarışmacının üzerine gazete kağıtları seriliyor.
Gözyaşı, kan...
Hayal edebildin mi?
Şimdi kendi kendine tekrarla ben sökemem !!!!
Bulut Y.
27-06-2012, 17:06
şimdi arabanın ön tarafını(ön kaput,çamurluklar,tampon)fiberden yaparsak yarısa giremiyecekmiyiz ? kapılarda fiber orjinal kapı kolunu takarız kilidiyle giremicekmiyiz ?
efe dayıyı örnek gösterdiniz başka kimler uygun degildi ?
batuozcile
27-06-2012, 17:14
Deniz abiyle telefonda görüştük,işlevselliğinden kaybı olmayan fiber-carbon kapının herhangi bir soru yaratmayacağında hemfikiriz.Ortak amacımızda hiçkimsenin zarar görmeyeceği şekilde bu sporu yapmak,yatırımlarımızda bu yönde. Hüseyin abinin ilgi alakası içinde ayrıca teşekkür ederim. 8temmuzda görüşmek üzere.
şimdi arabanın ön tarafını(ön kaput,çamurluklar,tampon)fiberden yaparsak yarısa giremiyecekmiyiz ? kapılarda fiber orjinal kapı kolunu takarız kilidiyle giremicekmiyiz ?
efe dayıyı örnek gösterdiniz başka kimler uygun degildi ?
Bariz hatırladıklarım Kemal Can ve Sezai Aral mesela
dragon07
27-06-2012, 17:28
tamm orjinal gibi döktürelim bizde kapı kollu filan tuvalet kilitli olmayan :D
http://c1206.hizliresim.com/y/v/8un3f.jpg
http://c1206.hizliresim.com/y/v/8un5f.jpg
Arkadaşlar kapı formatı budur.
1-Ersin VARDAR
2-Egemen Cömertoğlu
3-Orkun Uğur
4-Kemal Can Kalkır
5-Bekir Paşaoğlu
6-Gökhan Onaran
7-Haluk Bıyık
8-Nazmi Tocak
9-Bulut Yeğin
10-Buğra Temel
11-Eray Yümsel
12-Orhan Gül
Güncel............
KCANN_220
27-06-2012, 21:59
denız abı su anda yazlıktayım kargolayamam sana ewrakları ama 8 temmuz yarısına ızleyıcı olarak takılcam nasıp olursa elden teslım ederım bı sorun teskıl etmesse..
Yarısta gosterdıgın tevazzu ıcın tesekkur ederım bır daakı yarısa duzenlerını yapıp katılacagım Allah nasıp ederse.:icon_tup:
arkadaslar onumuzdekı donemde ulusal yarıslara baslamak gıbı bır durum olabılır...buna gore hazırlanan araclar ıcın ztn bır sorun yok ıstenenler ztn ımkansız degıl en onemlısıde sızler ve ızleyıcılerın can guvenlıgı organızasyon olarakta bız kendı adımıza ısı dahada profosyonellestırmeye calısıyoruz bu halıyle katılan arcıda,organızasyonunda cıddılestırır dusunsenıze yapılan bu emek ve cabalar sonucunda ulusal ve mahallı dragların tekrar kazanıldıgını...
canlı yayın durumunu barıs acıklamıs sagolsun,uygulanan kurallarda yenılıklerde bızler ıcın,bu spora gonul verenler ıcın...bunun en basında guvenlık gelıyor aldıgımız uyarılar sonucu boyle bır uygulama getırıldı ınanın bu hepımız ıcın daha hayırlı :icon_tup:
kayıtlar acılmıs durumda sonradan zor durumda kalmamak ıcın lutfen kayıtlarınızı yaptırınız,gecen yarıstada oldugu gıbı olası bır aksılıkte teknık kontrole kadar para ıadesı yapabılırız...
sweet_vtec
28-06-2012, 17:37
arkadaslar onumuzdekı donemde ulusal yarıslara baslamak gıbı bır durum olabılır...buna gore hazırlanan araclar ıcın ztn bır sorun yok ıstenenler ztn ımkansız degıl en onemlısıde sızler ve ızleyıcılerın can guvenlıgı organızasyon olarakta bız kendı adımıza ısı dahada profosyonellestırmeye calısıyoruz bu halıyle katılan arcıda,organızasyonunda cıddılestırır dusunsenıze yapılan bu emek ve cabalar sonucunda ulusal ve mahallı dragların tekrar kazanıldıgını...
canlı yayın durumunu barıs acıklamıs sagolsun,uygulanan kurallarda yenılıklerde bızler ıcın,bu spora gonul verenler ıcın...bunun en basında guvenlık gelıyor aldıgımız uyarılar sonucu boyle bır uygulama getırıldı ınanın bu hepımız ıcın daha hayırlı :icon_tup:
kayıtlar acılmıs durumda sonradan zor durumda kalmamak ıcın lutfen kayıtlarınızı yaptırınız,gecen yarıstada oldugu gıbı olası bır aksılıkte teknık kontrole kadar para ıadesı yapabılırız...
valla başkan bir yazdın konuyu kitledin ya kimse bişey yazmadı :D
gürkan18
29-06-2012, 07:18
bu seferki konu baya bi sessiz kaldı katılmayı düşünenler yok mu
TAM35GNY
29-06-2012, 07:32
Baslik biraz gec acildi ya ondandir heralde, yazlikta falan heralde millet..
biz severiz son dakikaları hatta zaman dolar süre biraz uzasın diye bekleriz :) ;)
chiefkadir
29-06-2012, 08:40
Kayıt formumu dün yolladım,
Sağ kapım tek taraflı fiberdi onuda yeniden kapı gibi kapı şekli yaptırıyorum:)
Pistte kendi kullanımımız için spot getirsem Elektirik kullanabileceğimiz priz vs var mı ?
ErmanArseven
30-06-2012, 11:56
inşallah katılacak allahtan bir mani çıkmazsa
cok iyi haber abi artık karaoğlanı izlemek istiyoruz inş. bu sefer bir aksilik cıkmaz :)
By_HaNNibaLL
30-06-2012, 12:06
belediyenin iş makinalarinin bulunduğu yerde 10 15 tane seyyar tuvalet gördüm gecen önünden gecerken yetkili kişiler belediye ile irtibata gecerse 2 gün tuvaletimiz ağaç diplerini yapmaktan kurtuluruz
Enverbah
30-06-2012, 12:08
İnşallah cumartesi sabahı izleyici olarak orada olacağız.
Konya'dan otobüs ile geleceğiz.
Manisa Otogarında Akhisar'a otobüs dolmuş gidiyor mu?
gidiyorsa Akhisarın içinde mi ineceğiz?
By_HaNNibaLL
30-06-2012, 12:11
İnşallah cumartesi sabahı izleyici olarak orada olacağız.
Konya'dan otobüs ile geleceğiz.
Manisa Otogarında Akhisar'a otobüs dolmuş gidiyor mu?
gidiyorsa Akhisarın içinde mi ineceğiz?
oto garin sağ tarafinda arabalar var oradan söylerseniz yardimci olurlar gölet yazana binecekseniz
Eray Yümsel
30-06-2012, 12:25
istanbulun çoğu yalan oldu gibi benle birlikte hayırlısı bakalım :D benımde cocuk doğmadı hala onu bekliyorum doğaydı iyiydi :D
istanbulun çoğu yalan oldu gibi benle birlikte hayırlısı bakalım :D benımde cocuk doğmadı hala onu bekliyorum doğaydı iyiydi :D
Yani tır ?
Mehmet Gazihan
30-06-2012, 12:48
Ben balayındayım.. Bi sonraki yarış inş..
Eray Yümsel
30-06-2012, 12:48
tır dolu şimdilkik abi parayı yatırmayanlar var ben dün sonkez yazcamı yazdım gelende gelmeyende ödicek parayı :)
TAM35GNY
30-06-2012, 19:44
Zaten 40 arac limit var her turlu 30-35 arac garanti, bugaru ve 3 tane supra olacak zaten, batu da iddiasini gosterdi zaten yeni rekor gelicek yine sanirim, Ismail abi bu yarisa gelmiyor gorunuse gore yoklugunu degerlendiren birileri cikacak gibi bakalim :D Sonunda dedigi olacak birileri onun rekoru gececek sonra izle sen cekismeyi artik :D
İzlemek icin odeme isini nasil yapicaz ?
ismail abi gelmiyor mu ?
msky
tuningcan
01-07-2012, 00:07
Vallaha arkadaslar canlı yayının paralı olması neden bukadar sıkınıt yarattı Anlamıs degilim.Bulundugunuz şehirden akhisara gitmek zaten mesafeye göre Minimum ama minimum 50 Tl ye mal olur. 1000 km ötedeki insanları düsünün birde 10 TL cok cüzzi bir miktar bence.Ben Organizatörleri CanıGönülden TEBRİK EDİYORUM. Herseferinde daha iyisini hedefliyorlar ve daha bugune kadar akhisar yarıslarına gidipte Forumda olumsuz yazı yazan 1 kişiye rastlamadım.Herkes Konya Mı bidaha Töve Deyip Akhisar ve İzmiti öve öve bitiremiyor. Buda Organizatörlerin basarısından kaynaklı (HicBirini Tanımam :) ) ama gercekler bu. Bu İnsanlarda kaliteli Bir organizasyon icin cabalıyorsa bizde kaliteli yarıslar izlemek istiyorsak Destek olmalıyız.10 Hazirandaki Yayın gibi F5 tusunu kırıncaya kadar basmak zorunda kalmadan.Pistten birileri mobil olarak forumu haberdar edecekmi diye beklemeden. :D Yayın Kesildiginde Sövmeden Aksama Videoları İzlemek icin Sabırsızlanmamak icin Gidemeyenler gidemedim edemedim diye kederlenmemesi icin bence KALİTELİ yayın icin 10 lira verilir. Benzinin Litresi 4.270 :D 10 liraya 2.5 Lt benzin bile gelmiyor. DÜŞÜNÜN YANİ :D Tebrikler RPM Race Events.
Hatta ben Tribünlerin Bile Paralı oLmasından yanayım.Kendini Bilmezler Gelmesin diye. 4dk ya bir ARKADAŞIM karsıya gecmeyin,Piste İnmeyin,Duvara Oturmayın,Elinizi Ayagınızı Çekin ,gibi anonsları yaptırmamak icin TRİBÜNLERDE PARALI OLSUN.Kaliteli insanlar gelsin Niye geldigi belli olsun.Huzur Bozmak icin Para verip gelmez En azından İt kopuk....
tuningcan
01-07-2012, 00:11
Vallahi Öncelikle ICE SUPRA'yı :D:D Daha sonra Diğer Emek Emek Yapılmıs Birbirinden Kıymetli Aracları izlemek İcin Canlı yayına 50 Tl Bile verilir. Hatta tribünden ICE Supranın sesini Dinlemek Pahabiçilemez Ama Lanet olsunki İmkanlarım Kısıtlı. . . :D
TAM35GNY
01-07-2012, 02:25
ismail abi gelmiyor mu ?
msky
Henuz kayit yaptirmadi..
Enverbah
01-07-2012, 02:30
Vallaha arkadaslar canlı yayının paralı olması neden bukadar sıkınıt yarattı Anlamıs degilim.Bulundugunuz şehirden akhisara gitmek zaten mesafeye göre Minimum ama minimum 50 Tl ye mal olur. 1000 km ötedeki insanları düsünün birde 10 TL cok cüzzi bir miktar bence.Ben Organizatörleri CanıGönülden TEBRİK EDİYORUM. Herseferinde daha iyisini hedefliyorlar ve daha bugune kadar akhisar yarıslarına gidipte Forumda olumsuz yazı yazan 1 kişiye rastlamadım.Herkes Konya Mı bidaha Töve Deyip Akhisar ve İzmiti öve öve bitiremiyor. Buda Organizatörlerin basarısından kaynaklı (HicBirini Tanımam :) ) ama gercekler bu. Bu İnsanlarda kaliteli Bir organizasyon icin cabalıyorsa bizde kaliteli yarıslar izlemek istiyorsak Destek olmalıyız.10 Hazirandaki Yayın gibi F5 tusunu kırıncaya kadar basmak zorunda kalmadan.Pistten birileri mobil olarak forumu haberdar edecekmi diye beklemeden. :D Yayın Kesildiginde Sövmeden Aksama Videoları İzlemek icin Sabırsızlanmamak icin Gidemeyenler gidemedim edemedim diye kederlenmemesi icin bence KALİTELİ yayın icin 10 lira verilir. Benzinin Litresi 4.270 :D 10 liraya 2.5 Lt benzin bile gelmiyor. DÜŞÜNÜN YANİ :D Tebrikler RPM Race Events.
Hatta ben Tribünlerin Bile Paralı oLmasından yanayım.Kendini Bilmezler Gelmesin diye. 4dk ya bir ARKADAŞIM karsıya gecmeyin,Piste İnmeyin,Duvara Oturmayın,Elinizi Ayagınızı Çekin ,gibi anonsları yaptırmamak icin TRİBÜNLERDE PARALI OLSUN.Kaliteli insanlar gelsin Niye geldigi belli olsun.Huzur Bozmak icin Para verip gelmez En azından İt kopuk....
Aynen abi, canlı canlı izlemek için 2 haftalığı feda ettik :D
Zaten 40 arac limit var her turlu 30-35 arac garanti, bugaru ve 3 tane supra olacak zaten, batu da iddiasini gosterdi zaten yeni rekor gelicek yine sanirim, Ismail abi bu yarisa gelmiyor gorunuse gore yoklugunu degerlendiren birileri cikacak gibi bakalim :D Sonunda dedigi olacak birileri onun rekoru gececek sonra izle sen cekismeyi artik :D
bugaru icin calisiyoruz ama biterse, yetisirse ve icimize sinerse gelecek kesin degil daha maalesef;)
TAM35GNY
01-07-2012, 03:55
bugaru icin calisiyoruz ama biterse, yetisirse ve icimize sinerse gelecek kesin degil daha maalesef;)
Ben vazifemi yaptim en hizlisindan yetistirdim parcalari, aracta sizin elinizde olduguna gore yetismemesi icin hicbir sebep yok :D Ama nasip kismet tabi saka bir yana, kayit yapilmadan soyledigim hicbir aracin garantisi yok henuz zaten, insallah yetistirirsiniz umudum buyuk :)
DP yi izlemek icin sabırsızlanıyorum :)
batuozcile
01-07-2012, 04:21
izmirin hızlı gc8 ini görmek isteriz
hayırlısıyla guzel bi drag olur ins...
cetinkaya55
01-07-2012, 08:35
DP yi izlemek icin sabırsızlanıyorum :)
+1 bende çok sabırsızlanıyorum...
kickboxer
01-07-2012, 10:39
canlı yayın kayıtları hakkında bılgı verırmsınız kımınle ırtıbata gecmelıyım
3. Supra Ayhan abi mi Günay ?
izmirin hızlı gc8 ini görmek isteriz
gel de şu ustleri duzelt ag. bobinleri degisince fakirlesti..
Wankel Sahin kayıt Yaptırdımı ? İsmail Çam en Son Yazdıgında Emre batmaz'da Akhisar yarıslarına gelicek bizimle yarısacak gibisinden biseyler yazmıstı ? Simdi ikiside gelmiyormu ?
ademsezer
01-07-2012, 13:55
bende bi dahaki yarışa eksiksiz bi şekilde katılıcam inşallah.
batuozcile
01-07-2012, 14:53
gel de şu ustleri duzelt ag. bobinleri degisince fakirlesti..
Fakir iyidir uzunda ii gidersin geleyim sana deadtune yapacam
bende bi dahaki yarışa eksiksiz bi şekilde katılıcam inşallah.
Bu yarışta yok musun Adem ?
ademsezer
01-07-2012, 16:22
Bu yarışta yok musun Adem ?
yokum cüneyt abi lastik ve pompa bekliyorum bide 8 temmuzda bi yakınımın düğünü war aynı zamanda.:)
katılım az olcak galiba.. kayıt listesini yazabilir misniz?? şuana kadar kaç araç oldu felann .)
uluckaban
02-07-2012, 10:18
katılım az olcak galiba.. kayıt listesini yazabilir misniz?? şuana kadar kaç araç oldu felann .)
Emin ol az olmaz :) Katılımlar yarı olsa bile bu hafta patlama olur :)
Emin ol az olmaz :) Katılımlar yarı olsa bile bu hafta patlama olur :)
sabırsızlıkla bekjlıyoruzz bakalımm .) kaç araç kayıt felan yptrdı ki acepp :D
2 Temmuz 2012 saat 12:00 itibariyle 6 kayıt var arkadaşlar ;)
yarış günününe kayıt bırakmazsak iyi olur arkadaşlar,ctesi orada olan araçların seeding leri alınır pazara yarışa erken başlarız :icon_tup:
kayıtlar 40 araç ile sınırlı,+ kayıt alınmayacak bilginiz olsun arkadaşlar
benim gelmemi isteyen varsa ben her zaman gelirim arkadaşlar
Senin ki de laf kambersiz düğün mü olur :)
Sen herzaman gel abi :)
benim gelmemi isteyen varsa ben her zaman gelirim arkadaşlarismail abi öğlen öğlen ne içtin sen :D
sen gel çadır kent yıne hazır olacak orda :D
Senin ki de laf kambersiz düğün mü olur :)
yararlımıyım zararlımıyım anlayamıyorumda ondan öyle söyleme ihtiyacı duydum
bide siz şimdi yeni rekor da istersiniz:):)
Senden zarar gören görmedim ben...
İnsallah rekorunu geliştirirsin bu seferde :)
Kayıt formunu yolladım.Havaleyi hafta içi yaparım.Lisansım yok yalnız nasıl yapacağız ?
Toplam 350 tl mi yollayacağım ?
ewt toplam 350.-TL, yarışa gelirken de 1 ad. resim ve sağlık raporunu yanınızda getirmeniz gerekiyor. teşekkürler.
2. kez girecek olanlarda fotoğraf ve sağlık raporu getirecek mi ?
Sanalpazar'dan ödemeyi yaptım.
formu da faksladım.
lisans için ücreti havale mi yapmalıyım?
8 temmuz sabahi izmirden akhisara sabah erken gececek olup beni de goturebilecek var mi?
ne kadar erken olursa o kadar iyi benim icin
kendim gitmek istesem ulasim nasil olur birini bulamazsam?
volume81
02-07-2012, 13:42
daha uzun VHT'li yol var sanırım eh haliyle bekliyoruz bişeyler :D
formu da faksladım.
8 temmuz sabahi izmirden akhisara sabah erken gececek olup beni de goturebilecek var mi?
kendim gitmek istesem ulasim nasil olur birini bulamazsam?
yarış günü de verebilirsin teşekkürler.
2. kez girecek olanlarda fotoğraf ve sağlık raporu getirecek mi ?
belgeleri tam olanlar için tekrar belge getirme şartı yok. 1 yıl boyunca lisanslısınız. ;)
Hayırdır abi neden öyle dedin?
chiefkadir
02-07-2012, 14:00
formu da faksladım.
kendim gitmek istesem ulasim nasil olur birini bulamazsam?Musti cumartesiden geç bence ,antreman vs. yap baya faydasını görürsün
Musti cumartesiden geç bence ,antreman vs. yap baya faydasını görürsün
C.ertesi 2 arkadasin dugunu var abi izmirde:)
mumkun olmuycak o yuzden
yoksa ben de cok isterdim
Kayıtlardaki patlama günü bugün sanırım. Meteor gibi düşmeye başladı :p
Akhisara 1-2 hadi millet hareket gerek gene cok keyifli bir yaris bizi bekler ;) istanbuldan gelicek arkadaslarin arabasinda yer olursa kaynayabilirim :) irtibat pm please :D
Hayırdır abi neden öyle dedin?
demek istedigim ben yarışa girdigim zaman bazı arkadaşların girmiyor diye duyuyorum ö yüzden dedim
bir de benim için kayıt yaptırmadı demişler ben bütün sene için kayıtlıyım sanırım
Egsoz alevlerinizde yanmaya geliyoruz :D
koray sende katılsana nan :D