Orijinalini görmek için týklayýnýz : Bisiklet kullananlar ?
Bende kendime yillar sonra dayanamayip adam gibi (goreceli) bir bisiklet aldim. Bundan once hep noname celik govde hayvan gibi agir bisikletlerim olmustu, ve genelde dag bisikletiydi.
Acikcasi butceme uyan (600 cad - 1300 tl ye kadar) iki secenek arasinda gidip geliyordum. Birincisi Trek FX 7.2, ikincisi Giant Escape 2 idi. Trek'in avantaji, vites komponentleri Giant'e gore bir kademe daha iyi, fakat 2014 modele gore 2015'te fiyatini sabit tutabilmek/dusurebilmek icin govde kalitesini dusurmusler. Aluminyum govde 2014'te Gold-rated iken simdi Silver-rated olmus. Ustelik 50 dolar daha pahaliydi Giant'e gore.
Sonuc olarak Giant Escape 2 yi tercih ettim, koyu mavi/turuncu renkte. Simdilik ekstra Specialized yol bilgisayari ve telefon tutucu var. Ileride (biraz eskiyince) vites sistemini ve tekerleklerini daha iyisiyle upgrade edebilirim.
Ilk gunden 12 km yol yaptim, gayet rahat geldi ince selesine ragmen.
http://i58.tinypic.com/wusa6v.jpg
Nereden gideceðimizi þaþýrmýþ durumdayýz cidden. Ýnsanlar kapýlarýný açmadan önce bir aynadan baksa gelen var mý giden var mý langýrt diye açmasa böyle olaylar olmaz. Taksicinin kapýyý öyle bir açýþý var ki , umurunda deðil aðzýnda da sigarasý.. Dikkatli olun lütfen , bisiklet ve motor kullanýrken saðdan giderken
https://youtu.be/V-DgoX5B56g
serkanokan
04-06-2015, 23:31
Atlas dergisi bu ayki sayisinda turkiyedeki 45 bisiklet parkurunu anlatan ozel bir ek daha veriyor. Ben aldim fena degil, merakli arkadaslar alabilir.
Gökhan Kavuþtu
04-06-2015, 23:47
Öncelikle herkese merhabalar, ben genelde otostop ile þehir þehir dolaþarak kamp yapan bir gezginim. Lakin hem güvenli olmayýþýndan hem de günü gününü tutmadýðýndan dolayý otostop yolculuðuna son vermek, yolculuðumun devamýný bisikletle devam ettirmek istemekteyim. Bana öðrenci iþi, bin-bin beþyüz lira aralýklarýnda bir yol bisikleti önerebilirseniz çok sevinirim. Bu arada önüne ya da arkasýna kamp malzemelerini taþýyabilmem için sele takmayý düþünüyorum, ona göre bir model önerirseniz sevinirim. Hazýr yerini bulmuþken sorayým dedim, yanlýþlýk olduysa þimdiden özür dilerim. :)
Uygun platform tipinde pedal marka/model önerisi olan var mý?
Bisikletten genel olarak her þeyinden memnunum ama, pedallar çok küçük ve plastik.
Amazon'da bunlardan buldum uygun fiyata, markasý Wellgo MG-1
https://bikecomponents.files.wordpress.com/2011/07/wellgo_mg2_weight.jpg
serkanokan
05-06-2015, 06:39
Öncelikle herkese merhabalar, ben genelde otostop ile þehir þehir dolaþarak kamp yapan bir gezginim. Lakin hem güvenli olmayýþýndan hem de günü gününü tutmadýðýndan dolayý otostop yolculuðuna son vermek, yolculuðumun devamýný bisikletle devam ettirmek istemekteyim. Bana öðrenci iþi, bin-bin beþyüz lira aralýklarýnda bir yol bisikleti önerebilirseniz çok sevinirim. Bu arada önüne ya da arkasýna kamp malzemelerini taþýyabilmem için sele takmayý düþünüyorum, ona göre bir model önerirseniz sevinirim. Hazýr yerini bulmuþken sorayým dedim, yanlýþlýk olduysa þimdiden özür dilerim. :)
Dostum ankarada delta bisiklet ve erdoganlar bisiklet genelde premium markalari yuksek fiyatlara satar. Bunun haricinde performans bisiklet, gungorler bisiklet ve adini unuttugum bir kac tane daha var bunlar da daha makul markalar satar genelde. Web sitelerine bakarak oncelikle aklinda birkac model belirle ve secimini ondan sonra yap.
edemirbas
05-06-2015, 11:56
2 hafta kadar önce bir tayt mevzusu geçmiþ görmemiþim. Pedli tayt rahattýr, kraldýr. Sadece tayt gezemem derseniz üstüne þort giyip dolaþýn. Müthiþ rahatlýk saðlýyor adama. Forma+tayt çýkýyorum ben antrenmanlara, bütün teri dýþarý atýyor direk.
Dün akþam öyle turlarken, otobüs arkasýndan çýkan " biliçli þoför " kamera kayýtlarýna girdi..
https://www.youtube.com/watch?v=eitN71k9ZCs
Dün akþam öyle turlarken, otobüs arkasýndan çýkan " biliçli þoför " kamera kayýtlarýna girdi..
Amk hiçbiþey de söyþemiyosun. Geçmiþ olsun. Biþey oldu mu?
Ayrýca þu büyük araçlarýn arkasýndan geçmeyin, görmüyorsun çünkü. Daha dikkatli olun akþamlarý.
ben dün sezonu açtým, bugün yine ineceðim kýsmetse , sezon açýlýþýnýn þerefine de kendime moon marka xenon aldým :) var mý b.çekmecede pedallayan ?
ben dün sezonu açtým, bugün yine ineceðim kýsmetse , sezon açýlýþýnýn þerefine de kendime moon marka xenon aldým :) var mý b.çekmecede pedallayan ?
Abi genelde , bjk - sarýyer / bjk - florya-yeþilköy arasý pedallýyoruz. Oralardan birisi var ise, oraya kadar geliriz de geri tek dönmeyesin oralara
Amk hiçbiþey de söyþemiyosun. Geçmiþ olsun. Biþey oldu mu?
Ayrýca þu büyük araçlarýn arkasýndan geçmeyin, görmüyorsun çünkü. Daha dikkatli olun akþamlarý.
Rahat olur musun :D Gece instagrama koydum görmedin mi :p
Ben deðildim ayrýca, ekipten bir abi. Emin ol çarpanýn arabaya zarar gelir bisiklete gelmez - Fatboy bisiklet :D
Harley davidson tarzý bisikletler görüyorum ama nerede satýlýr bunlar
onursumer
11-06-2015, 17:07
Yesilkoyde bisiklet festivali varmis bilen giden ?
Zinciri kac km/saatte bir temizliyorsunuz?
120 km oldu ve uzerinde bir kac partikul var kirli camurlu olmasa da, temizlemek ve yaglamak gerekir mi?
edemirbas
11-06-2015, 20:18
120 km oldu ve uzerinde bir kac partikul var kirli camurlu olmasa da, temizlemek ve yaglamak gerekir mi?
Ben aþaðý yukarý 1000 km civarý temizliyorum fakat yaðýn durumuna göre deðiþir bu. Eðer çok toz toplamýþsa/arka diþliler kararmýþsa/zincir yaðsýz gözüküyorsa temizleyin. Çok titiz biriyim derseniz mazotla rubleyi ve zinciri iyice temizleyip parlatabilirsiniz :D
edemirbas
11-06-2015, 20:24
Aynýsý bugün bana oldu. Umuttepe'den iniyordum hýzlý bir þekilde, karþý þeritten bir araç hemen viraj sonundaki servise girmek istedi. Hamle yapmadan önce bir kere bakmýþ sonra komple önüne kitlenmiþ yavaþ yavaþ içeri giriyordu davar. "Hop hop hop hop" diye baðýrdým ucu ucuna kurtardým. Mazgallarýn üstünden geçtim iyi ki teker girmedi mazgala yoksa gözü hastanede açabilirdim :D
Abilerim, rica ediyorum lütfen dönüþ yaparken iki kere bakýn. Hele hele viraj olan yerde bir dönüþ yapýyorsanýz bir daha bakýn. Çok kaza oluyor bu þekilde, sadece bisikletliler açýsýndan demiyorum bir aracýn da durmasý zor böyle bir durumda. Ýki tarafta canýndan olabilir dikkatli olmak lazým
Ben aþaðý yukarý 1000 km civarý temizliyorum fakat yaðýn durumuna göre deðiþir bu. Eðer çok toz toplamýþsa/arka diþliler kararmýþsa/zincir yaðsýz gözüküyorsa temizleyin. Çok titiz biriyim derseniz mazotla rubleyi ve zinciri iyice temizleyip parlatabilirsiniz :D
Bisiklet daha yeni üzerinde yaðý kendiliðinden olmasý lazým diye düþünüyorum ama üzerinde nokta nokta parçalar var, sanýrým rodajý tamamlandý :D
Mazot burda benzinden daha pahalý, wd40 ile temizleyip sonra zincir yaðý ile yaðlamayý düþünüyorum.
Erdem K.
12-06-2015, 08:46
arkadaþlar Mosso mu Salcano'mu daha iyi bir bisiklettir...
Gerçi modelden modele elbet birbirlerine göre üstünlükleri vardýr ancak marka imajý/kalite olarak sizce hangisi neden daha iyi ?
120 km normal, ondan bir þey olmaz. Arkadaþlarýndan dediði gibi arka zincir çok kararmýþ ise - wd40 sýkarak kullanabilirsin. Etrafýnda varsa bisikletçi yað da dökebilirsin. Zaten vites de sýkýntý çýkýnca yaðý vs sürdükten sonra farký anlayacaksýn ama 120 km de bir þey yapmana gerek yok en fazla parça parça wd40 sýksan yeter de ona da gerek yok.
Gerçi modelden modele elbet birbirlerine göre üstünlükleri vardýr ancak marka imajý/kalite olarak sizce hangisi neden daha iyi ?
Tabi ki Mosso. Arakdaþ geçenlerde 2013 modelini 2k ya aldý yol bisikleti , bisiklet gayet akýyor. Senin keseyi sarmayacak ise kesinlikle Mosso derim. Salcanonun da piyasaya göre fiyatlarý ideal makinalarý mevcut. Ama sýkýntým yok dersen kesinlikle Mosso
onursumer
12-06-2015, 10:13
bmw'nin bisikletlerini borusan getiriyormuþ.
adamlar bisikleti bile manyak yapmýþlar, aklýmda dahi yokken görür görmez alasým geldi.
http://i.hizliresim.com/j5RZjm.jpg (http://hizliresim.com/j5RZjm)
bisiklet almadan once borusanda araba bakarken incelemiþtim , çok güzeller fakat o paralarýn hakký deðiller yoksa bende düþünmedim deðil aldýðýmdan 500-600tl pahalýydý beðendiðim
edemirbas
12-06-2015, 14:57
Bisiklet daha yeni üzerinde yaðý kendiliðinden olmasý lazým diye düþünüyorum ama üzerinde nokta nokta parçalar var, sanýrým rodajý tamamlandý :D
Mazot burda benzinden daha pahalý, wd40 ile temizleyip sonra zincir yaðý ile yaðlamayý düþünüyorum.
Bir ellyin zinciri, yaðsýzsa hemen yaðlayýn. WD40 olabilir, balata spreyi de iyi çözüyor yaðý. Bisikletiniz v fren mi yoksa disk frenmi bilmiyorum ama frenlerle alakalý ihçbir yere bulaþýrmayýn bu ikisini, frenler tutmuyor sonra. kolay kolay da çýkmýyor :D
F/P olarak ayný ayarda markalar. Hangisi gözünüze hoþ geliyorsa, hangisinin servisi varsa yakýnlarda o markayý seçebilirsiniz :)
adamlar bisikleti bile manyak yapmýþlar, aklýmda dahi yokken görür görmez alasým geldi.
BMW logosu var diye ederinin çok üstünde satýyorlar bisikleti. Gereksiz pahalýlar benim gözümde. Ayný paralara çok daha iyi donanýmlý bisiklet almak mümkün. ( Bu bir öðrenci görüþüdür :D )
120 km normal, ondan bir þey olmaz. Arkadaþlarýndan dediði gibi arka zincir çok kararmýþ ise - wd40 sýkarak kullanabilirsin. Etrafýnda varsa bisikletçi yað da dökebilirsin. Zaten vites de sýkýntý çýkýnca yaðý vs sürdükten sonra farký anlayacaksýn ama 120 km de bir þey yapmana gerek yok en fazla parça parça wd40 sýksan yeter de ona da gerek yok.
Tabi ki Mosso. Arakdaþ geçenlerde 2013 modelini 2k ya aldý yol bisikleti , bisiklet gayet akýyor. Senin keseyi sarmayacak ise kesinlikle Mosso derim. Salcanonun da piyasaya göre fiyatlarý ideal makinalarý mevcut. Ama sýkýntým yok dersen kesinlikle Mosso
WD-40 yaðlayýcý deðil temizleyicidir. Ýlk zamanlarda yaðlý olarak gözükse de zincir, kýsa zamanda kuruyor. WD-40'ý temizleyici olarak kullanmak, ondan sonra yaðlamak lazým. 1 milyoncularda satýlan makina yaðlarý bile iþ görür zinciri yaðlamak için, benim gibi ince bir boya fýrçasýna yaðý döküp zinciri yaðlayabilirsiniz :D
Ayrýca yol bisikletleri genel olarak akýyor, en dandiðinde bile MTB ile arasýnda akýcýlýk farký var. Dediðim gibi mosso ile salcano ayný ayarda markalar, hangisinin servisi iyi ise, ayný fiyatta hangisinin donanýmý daha iyi ise onu almak daha mantýklý olur :)
Bisiklet temizliði için þu videoyu referans alabilirsiniz. Ayrýca kanalda yararlý bilgiler de var, takip etmenizi öneririm.
https://www.youtube.com/watch?v=q3e-GKC1nP4
Zinciri ellediðimde yað var evet fark ettim.
WD40 ile temizleyecem önce, sonra aþaðýdakini kullanýcam. Aslýnda tüm vitesleri 10 vites deore'ye geçireceðim üzerindekiler aþýndýktan sonra, çokta titiz olmaya gerek yok sanýrým. :D
http://shop.advanceautoparts.com/wcsstore/CVWEB/staticproductimage//N3244/large/7070748_rad_l711_pri_larg.jpg
Bisiklet dünyasýnýn "BMW" sini istiyorsanýz, 3 büyük markadan birinin üst seri bisikletini almanýzý öneririm.
Bu üç marka 1) Trek 2) Specialized 3) Giant
edemirbas
13-06-2015, 01:21
Zinciri ellediðimde yað var evet fark ettim.
WD40 ile temizleyecem önce, sonra aþaðýdakini kullanýcam. Aslýnda tüm vitesleri 10 vites deore'ye geçireceðim üzerindekiler aþýndýktan sonra, çokta titiz olmaya gerek yok sanýrým. :D
http://shop.advanceautoparts.com/wcsstore/CVWEB/staticproductimage//N3244/large/7070748_rad_l711_pri_larg.jpg
O zaman çok titiz olmaya gerek yok madem sistemi deðiþtireceksiniz. Deðiþtirdikten sonra titiz olunmalý ama :D Bende 105'e geçmeyi istiyorum Triban'ýmý. Ya da parçalar ölene kadar bunlarla devam edip hafifletmeye çalýþýcam biraz aleti. Kararsýzým. Hem daha iþ bulmam lazým :D
Hafiflik demiþken, bisikleti aldýðýmda tarttýrdým 11 kg çýkmýþtý aský tartýda, þimdi banyo tartýsýyla denedim burda da 11 kg çýktý tüm aksesuarlarýyla. 10 kg nin altýna düþürebilmek için ne yapmak lazým karbon maþa haricinde?
Aluminyum gövde ve maþa var þu an üzerinde. Acaba hafif lastik fark eder mi?
edemirbas
13-06-2015, 14:48
Hafiflik demiþken, bisikleti aldýðýmda tarttýrdým 11 kg çýkmýþtý aský tartýda, þimdi banyo tartýsýyla denedim burda da 11 kg çýktý tüm aksesuarlarýyla. 10 kg nin altýna düþürebilmek için ne yapmak lazým karbon maþa haricinde?
Lastik ne kullanýyorsunuz? Fark eder lastikler de. Onun dýþýnda jant seti, gidon, sele sele borusu fark ettirir. Mesela ben þu an alüminyüm gidondan karbon gidona geçersem yanlýþ hatýrlamýyorsam 150-200 gram civarý hafifleyeceðim. Çok gözükmüyor ama yokuþlarda yarým dolu suluk bile ciddi fark ettiriyor. Ha tabii o masrafa deðer mi orasý tartýþýlýr, 250-300 lira civarý karbon gidonlar :D
Sanýrým dað bisikleti kullanýyorsunuz, eðer araziye girmiyorsanýz düz maþaya geçebilirsiniz. Alüminyüm bir düz maþaya geçseniz bile rahat 1-1,5 kg atabilirsiniz.
cabrioleter
14-06-2015, 00:12
bi üst postta arkadaþ gerekli yerleri sarmýþ. ama hem hafifletip hem de daha az güçle daha çok yol almak istiyorsanýz shimano ultegra gibi saðlam bir ayna-kol iþinizi fazlasýyla görecektir. f/p olarak en iyi hafifletme burdan yapýlýr.
Lastik ne kullanýyorsunuz? Fark eder lastikler de. Onun dýþýnda jant seti, gidon, sele sele borusu fark ettirir. Mesela ben þu an alüminyüm gidondan karbon gidona geçersem yanlýþ hatýrlamýyorsam 150-200 gram civarý hafifleyeceðim. Çok gözükmüyor ama yokuþlarda yarým dolu suluk bile ciddi fark ettiriyor. Ha tabii o masrafa deðer mi orasý tartýþýlýr, 250-300 lira civarý karbon gidonlar :D
Sanýrým dað bisikleti kullanýyorsunuz, eðer araziye girmiyorsanýz düz maþaya geçebilirsiniz. Alüminyüm bir düz maþaya geçseniz bile rahat 1-1,5 kg atabilirsiniz.
Selam, lastikler bisikletin üzerinde standart gelen Giant marka lastikler. Continental-Schwalbe tarzý iyi markalara göre biraz daha aðýr olduðunu duydum. Üzerindeki lastikler aþýnýnca olabilecek en hafifine geçiþ yapacaðým.
Ayný þekilde diþli/vites grubunu da daha üst versiyonuna geçireceðim aþýnýnca.
Bu arada bendeki bu, 170 km de
http://i57.tinypic.com/bdwaao.jpg
http://i62.tinypic.com/259aie1.jpg
edemirbas
15-06-2015, 23:16
Selam, lastikler bisikletin üzerinde standart gelen Giant marka lastikler. Continental-Schwalbe tarzý iyi markalara göre biraz daha aðýr olduðunu duydum. Üzerindeki lastikler aþýnýnca olabilecek en hafifine geçiþ yapacaðým.
Ayný þekilde diþli/vites grubunu da daha üst versiyonuna geçireceðim aþýnýnca.
Bu arada bendeki bu, 170 km de
Lastiðin en hafifine geçeyim derken patlaklarla uðraþmak zorunda kalmayýn ama sürekli. Güzel korumalý, biraz daha ince bir lastiðe geçebilirsiniz daha güzel akmasý için. Karbon maþayý neden düþünmüyorsunuz? Atabileceðiniz en büyük aðýrlýk maþayý deðiþtirmek olur
Bunu biraz eskitip seneye Trek FX7.4 ya da Specialized Sirrus Elite'ye geçiþ yapacaðým. Bunlarda zaten halihazýrda karbon maþa var. O yüzden bisiklette büyük modifikasyon ile uðraþmayacaðým. Ancak eskirse / aþýnýrsa daha iyisi ile yenileyeceðim parçalar olur lastik / vitesler gibi.
Hatta bütçeyi ayarlayabilirsem esas hedefim Specialized Sirrus Carbon Elite ya da Giant Fastroad düþünüyorum.
edemirbas
16-06-2015, 02:43
Bunu biraz eskitip seneye Trek FX7.4 ya da Specialized Sirrus Elite'ye geçiþ yapacaðým. Bunlarda zaten halihazýrda karbon maþa var. O yüzden bisiklette büyük modifikasyon ile uðraþmayacaðým. Ancak eskirse / aþýnýrsa daha iyisi ile yenileyeceðim parçalar olur lastik / vitesler gibi.
Hatta bütçeyi ayarlayabilirsem esas hedefim Specialized Sirrus Carbon Elite ya da Giant Fastroad düþünüyorum.
Anladým, o zaman karbon parçalara geçmekte masraflý olur, aþaðý yukarý ayný paralara satýlýyorlar çünkü. Güzel, hafif ama akýcý bir lastik iþinizi görecektir o halde. Ben de bisikleti satýp daha hafif bir kadroya geçmeyi düþünüyorum ama harcamalara da bir yandan devam ediyorum . Bisikleti 900'e almýþtým, 450-500 liraya yakýn masraf yapmýþým þu ana kadar her þey dahil
Yurtdýþý forumlarýnda "paranýn yettiði en iyi bisikleti al" derler, gerçekten doðru. Çünkü motorsiklet gibi deðil, kendi limitin bisikletin limiti oluyor.
Benim aldýðým fiyat seviyesindeki bisikletler (Trek FX 7.2 ve Specialized Sirrus'da) hepsinde çelik maþa vardý. Bir tek Giant aluminyum maþa idi. O yüzden tercih ettim.
Fakat yaz mevsimini kaçýrmak istemediðim için karbon maþa ya da karbon gövde sýnýfýna bütçem yetmedi, mecburen adým adým üste çýkacaðýz. Belki bunu satmayýp saða sola gitme bisikleti olarak saklarým. 1500-2000 dolarlýk bisikletle markete gidip býrakmak istemem doðrusu.
Evet forumdaki bisiklet sever arkadaþlarýn yorumlarýna ihtiyacým var.
Hybrid bisikleti ilk aldýðýmda, bu kadar uzun süre/mesafe kullanacaðýmý hiç tahmin etmiyordum.
Fakat ilk aydan 500 kilometre yaptýðýmý fark ettim. Genel olarak ortalama 300 den fazla yapacaðýmý tahmin ediyorum.
Yol bisikleti olmadýðý için, gidonda tek tutuþ açýsý var ve 50+ km kullanýnca oturma pozisyonu gerçekten rahatsýz etmeye baþlýyor. Ýþte bu sebepten yol bisikletine geçmeye karar verdim.
Ýlk hedefim elimdeki bisikleti tutup, yol bisikletini ikinci olarak almak var. Fakat karbon fiber kadrolu bisiklete geçiþ yaparsam bütçem yetmiyor, mecbur satmam lazým.
Özellikle karbon fiber bisiklet kullanan/deneyen arkadaþlar, aradaki farka deðer mi?
edemirbas
04-07-2015, 13:09
Evet forumdaki bisiklet sever arkadaþlarýn yorumlarýna ihtiyacým var.
Hybrid bisikleti ilk aldýðýmda, bu kadar uzun süre/mesafe kullanacaðýmý hiç tahmin etmiyordum.
Fakat ilk aydan 500 kilometre yaptýðýmý fark ettim. Genel olarak ortalama 300 den fazla yapacaðýmý tahmin ediyorum.
Yol bisikleti olmadýðý için, gidonda tek tutuþ açýsý var ve 50+ km kullanýnca oturma pozisyonu gerçekten rahatsýz etmeye baþlýyor. Ýþte bu sebepten yol bisikletine geçmeye karar verdim.
Ýlk hedefim elimdeki bisikleti tutup, yol bisikletini ikinci olarak almak var. Fakat karbon fiber kadrolu bisiklete geçiþ yaparsam bütçem yetmiyor, mecbur satmam lazým.
Özellikle karbon fiber bisiklet kullanan/deneyen arkadaþlar, aradaki farka deðer mi?
Karbon fiber kullanmýyorum ama Alüminyum kadro/karbon fiber maþa olan bisikletler 9-9,5 kg civarýnda. Arada 1-2 kiloluk fark var. Konfor farký var tabi arada, karbon kadro titreþimleri daha iyi emiyor. Bütçe oluþturabilirseniz eðer, karbon bisiklete bakacak kasap olmayan, tork anahtarý nedir bilen bir bisikletçiniz de varsa (ya da bakýmýný ben yapacaðým derseniz) karbon kadro mantýklý. Ama yoksa Alüminyum kadro/karbon maþa bir bisiklet ile de dönüp arkaya bakmazsýnýz. Performans iþi bizde bitiyor yani :)
Aðrý konusunda barend bakabilirsiniz, çok fark edebiliyor düzgün bir barend el aðrýlarýnda. Onun dýþýnda kelebek gidona geçiþ yapabilirsiniz (Görüntüsü yüzünden sevmeyenler oluyor hak veriyorum fakatutuþ pozisyonu olarak en fazla çeþit onda ve bu yüzden genelde turcular tarafýndan tercih ediliyor) Ayrýca hybrid bisikletin gidonunu ve frenlerini yol bisikletininkine de çevirebilirsiniz. Eðer buna karar verirseniz þu çalýþmayý da referans alabilirsiniz. Bir yol bisikleti olmayacaktýr ama. Kadro geometrisi farklý olduðu için deðiþik duruyor tabii.
Benim tavsiyem tabii yol bisikleti olur, hybrid bisikleti de þehir içinde, kýsa mesafelerde kullanýrsýnýz. Düzgün donanýmlý bir bisiklet tatmin edecektir sizi. Aðýrlýða çok takýlmamak lazým :) (Yukarýda yazdýðým gibi konfor konusunda birþey diyemem ama size uygun bir seleyle bu farkýn kapanacaðýndan eminim. Benim alet konforlu sayýlmayacak derecede ama 100 km'yi sorunsuz çýkartabiliyorum. Pedli taytýn etkisi de büyük tabii :D )
Karbon fiber kullanmýyorum ama Alüminyum kadro/karbon fiber maþa olan bisikletler 9-9,5 kg civarýnda. Arada 1-2 kiloluk fark var. Konfor farký var tabi arada, karbon kadro titreþimleri daha iyi emiyor. Bütçe oluþturabilirseniz eðer, karbon bisiklete bakacak kasap olmayan, tork anahtarý nedir bilen bir bisikletçiniz de varsa (ya da bakýmýný ben yapacaðým derseniz) karbon kadro mantýklý. Ama yoksa Alüminyum kadro/karbon maþa bir bisiklet ile de dönüp arkaya bakmazsýnýz. Performans iþi bizde bitiyor yani :)
Aðrý konusunda barend bakabilirsiniz, çok fark edebiliyor düzgün bir barend el aðrýlarýnda. Onun dýþýnda kelebek gidona geçiþ yapabilirsiniz (Görüntüsü yüzünden sevmeyenler oluyor hak veriyorum fakatutuþ pozisyonu olarak en fazla çeþit onda ve bu yüzden genelde turcular tarafýndan tercih ediliyor) Ayrýca hybrid bisikletin gidonunu ve frenlerini yol bisikletininkine de çevirebilirsiniz. Eðer buna karar verirseniz þu çalýþmayý da referans alabilirsiniz. Bir yol bisikleti olmayacaktýr ama. Kadro geometrisi farklý olduðu için deðiþik duruyor tabii.
Benim tavsiyem tabii yol bisikleti olur, hybrid bisikleti de þehir içinde, kýsa mesafelerde kullanýrsýnýz. Düzgün donanýmlý bir bisiklet tatmin edecektir sizi. Aðýrlýða çok takýlmamak lazým :) (Yukarýda yazdýðým gibi konfor konusunda birþey diyemem ama size uygun bir seleyle bu farkýn kapanacaðýndan eminim. Benim alet konforlu sayýlmayacak derecede ama 100 km'yi sorunsuz çýkartabiliyorum. Pedli taytýn etkisi de büyük tabii :D )
Detaylý cevabýn için çok teþekkür ederim.
Giriþ seviyesi karbon fiber ile üst seviye aluminyum kadrolu bisikletler arasýndaki aðýrlýk farký 1 kg dan fazla deðil genelde. Benim takýldýðým nokta, karbon fiberin kýrýlma olasýlýðý. Elbette bütün kadrolar kýrýlabilir fakat aluminyum ya da çelik kadro kýrýlmaya veya çatlamaya baþladýðý zaman bunu kullanýcýsýna hissettiriyor. Ya da görsel olarak yavaþ yavaþ açýlýyor çatlak ya da kýrýk varsa. Fakat karbon fiberde herþey 1 saniyede oluyor ve kendinizi yerde bulabilirsiniz. Bende hafif bir insan olmadýðýmdan ötürü açýkçasý karbon fiberin ömrü konusunda þüphelerim var.
Bir diðer nokta, þu anda kullandýðým bisikletin kadrosuda maþasýda aluminyum ve pek rahatsýz deðilim açýkçasý. Muhtemelen aluminyum kadro / karbon maþa yol bisikleti alýrsam daha konforlu bile gelebilir. Ayrýca bisiklet yolunda kullanacaðým için pek fark hissetmem gibi geliyor.
Burada genelde çevredeki bisikletçilerden bisiklet alýrsan, 2 ile 3 yýl arasý bedava bakým veriyorlar. Mesela en yakýndaki Trek bayii 2 yýl, Specialized bayii 5 yýl, Giant bayii 3 yýl bedava bakým veriyor. Bana konum olarak en yakýný Giant bayii ki bisikletle bile gidebiliyorum oraya. Bu arada donaným olarak Shimano 105 bakýyorum minimum. Tiagra ve altýný düþünmüyorum alacaðým yol bisikletinde. 105 benim kullanýmým için gayet yeterli.
yagizgokmen
05-07-2015, 01:24
merhabalar foruma yazmayalý baya uzun zaman olmuþ bisiklet beni araba sevdasýndan vazgeçirdi :)
uzun yýllar binicem diyorsanýz ve kendimi bu sporda geliþtiricem diyorsanýz mutlaka carbon alýn donanýmý pek kafanýza takmayýn sonuçta hepsi aþýnan belli bir kullaným ömrü olan parçalar onlarý zamanla daha üst seviye parçalarla deðiþtirirsiniz yatýrýmý kadroya yapýn derim
carbonun aðýrlýktan ziyade rijitlik yüzünden tercih etmekte fayda var sprinte veya rampa çýkar iken aluminyum kadro esneyip gücünüzü tekere tam aktaramýyor carbon da ise esneme oldukça azalýyor aðýrlýk iþine gelicek olursak tabiki çok daha hafif ama 7.5 kg aluminyum yol bisikleti gördüm
kýrýlma konusun da ise carbonun kýrýldýðý yerde aluminyum paramparça olur tabi yukarýda arkadaþýn dediði gibi bir tork anahtarý edinmek sizin çok yararýnýza olucaktýr.
umarým yola geçersiniz bam baþka bir dünya +100 km ler yetmemeye baþlýycak :)
edemirbas
05-07-2015, 03:04
Detaylý cevabýn için çok teþekkür ederim.
Giriþ seviyesi karbon fiber ile üst seviye aluminyum kadrolu bisikletler arasýndaki aðýrlýk farký 1 kg dan fazla deðil genelde. Benim takýldýðým nokta, karbon fiberin kýrýlma olasýlýðý. Elbette bütün kadrolar kýrýlabilir fakat aluminyum ya da çelik kadro kýrýlmaya veya çatlamaya baþladýðý zaman bunu kullanýcýsýna hissettiriyor. Ya da görsel olarak yavaþ yavaþ açýlýyor çatlak ya da kýrýk varsa. Fakat karbon fiberde herþey 1 saniyede oluyor ve kendinizi yerde bulabilirsiniz. Bende hafif bir insan olmadýðýmdan ötürü açýkçasý karbon fiberin ömrü konusunda þüphelerim var.
Bir diðer nokta, þu anda kullandýðým bisikletin kadrosuda maþasýda aluminyum ve pek rahatsýz deðilim açýkçasý. Muhtemelen aluminyum kadro / karbon maþa yol bisikleti alýrsam daha konforlu bile gelebilir. Ayrýca bisiklet yolunda kullanacaðým için pek fark hissetmem gibi geliyor.
Burada genelde çevredeki bisikletçilerden bisiklet alýrsan, 2 ile 3 yýl arasý bedava bakým veriyorlar. Mesela en yakýndaki Trek bayii 2 yýl, Specialized bayii 5 yýl, Giant bayii 3 yýl bedava bakým veriyor. Bana konum olarak en yakýný Giant bayii ki bisikletle bile gidebiliyorum oraya. Bu arada donaným olarak Shimano 105 bakýyorum minimum. Tiagra ve altýný düþünmüyorum alacaðým yol bisikletinde. 105 benim kullanýmým için gayet yeterli.
Carbon kadrolar da aslýnda öyle çat deyip ortadan yarýlmýyor, vidalarý düzgün ayarda sýkýlýrsa uzun süreler sýkýntýsýz kullanýlýr. Genelde sele borusu kýsmýndan çatlak oluyor, onlarý da Specialized gibi bilinen, köklü firmalar garanti kapsamýnda ücretsiz deðiþtiriyor sele borusu çatlaðý gibi kullanýcý hatasý olmayan durumlarda. Karbon kadrolar alüminyumdan daha dayanýklý bile diyebilirim, ama kýrýldýmý tam kýrýlýyor. bir test videosu izlemiþtim. Bir firmanýn birebir ayný karbon ve alüminyum downhill kadrolarýný test ediyorlardý. Alüminyum olan kýrýldý karbonda týk yoktu. Yaþadýðýnýz yerde çok sert yokuþlar yoksa, ciddi yarýþ hedefiniz yoksa karbon kadro gereksiz kaçabilir. Tercih tamamen sizin :)
Bu arada, yagizgokmen rijitlik konusuna deðinmiþ, haklý. Karbon kadrolar daha rijit oluyor. Ama kaliteli bir alüminyum kadro da altýnýzda lastik gibi esnemeyecektir ama dik rampalarda fark edebilir. Tabii bunun ne kadarýný fark edebilirsiniz orasý meçhul :)
105 konusunda katýlýyorum size, Günlük kullanýcýya gayet yeterli. Ben de bisikleti 105 sete yükseltmeyi düþünüyorum eðer ucuza güzel bir bisiklet bulmazsam :D
Bahsettiðim video þu: https://www.youtube.com/watch?v=xreZdUBqpJs
Teþekkürler cevaplar için. Evet isteðim minimum 5-10 sene arasý sorunsuz kullanabilmek. Bir kere alýp bütçemin yettiði en iyisini almak istiyorum. Hybrid'de o hatayý yaptým, bu sefer yol bisikletinde yapmayacaðým.
105 istememin en büyük sebebi, vites arttýrýcý kablolarýnýn dýþarýdan gözükmemesi. Bu ön kýsmýn görüntüsünü baya bir temiz hale getiriyor. Yoksa Tiagra ile 105 arasýnda büyük fark olduðunu düþünmüyorum. En azýndan Sora ile Tiagra arasýndaki farka göre daha az orasý kesin.
O zaman bir kaç karbon alternatifimi yazayým, tecrübe ettiðiniz varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Cervelo R2 105
Giant TCR Advanced 2 ya da Defy Advanced 2
Trek Emonda S5 ya da Domane 4.3
Specialized Tarmac Sport
Cannondale Supersix Evo 105 ya da Synapse Carbon 105
Norco Tactic 105 ya da Valence Carbon 105
edemirbas
05-07-2015, 03:46
Teþekkürler cevaplar için. Evet isteðim minimum 5-10 sene arasý sorunsuz kullanabilmek. Bir kere alýp bütçemin yettiði en iyisini almak istiyorum. Hybrid'de o hatayý yaptým, bu sefer yol bisikletinde yapmayacaðým.
105 istememin en büyük sebebi, vites arttýrýcý kablolarýnýn dýþarýdan gözükmemesi. Bu ön kýsmýn görüntüsünü baya bir temiz hale getiriyor. Yoksa Tiagra ile 105 arasýnda büyük fark olduðunu düþünmüyorum. En azýndan Sora ile Tiagra arasýndaki farka göre daha az orasý kesin.
O zaman bir kaç karbon alternatifimi yazayým, tecrübe ettiðiniz varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Cervelo R2 105
Giant TCR Advanced 2 ya da Defy Advanced 2
Trek Emonda S5 ya da Domane 4.3
Specialized Tarmac Sport
Cannondale Supersix Evo 105 ya da Synapse Carbon 105
Norco Tactic 105 ya da Valence Carbon 105
Henüz karbon bir kadro kullanma þerefine nail olamadým ama uzun yýllar kullanacaðým diyorsanýz görüntü olarak hangisi içinize siniyor ona göre seçin bence. Sonuçta o kadar yýl beraber olacaksýnýz. Aldýðýnýz bayii fitting yapýyormu diye de bir bakýn, yapýyorsa o bayiyi üst sýraya alýn. Kadronun size uymasý lazým, sizin kadroya deðil :)
Bayilerde bulamazsanýz profesyonel olarak fitting iþlemi yapan kiþiler var, baya ðitimini falan alýyorlar deðiþik deðiþik aletlerle ölçü alýyorlar. Fiyatlarý tuzlu haliyle :D Ama size en uygun kadronun hangisi olduðundan (marka model þeklinde sunuyor size) bir ayaðýnýzýn diðerine göre uzunluðuna, size uygun sele geniþliðinden SPD'lerin açýsýna kadar her detayý ölçüyorlar. Bisikleti aldýktan geçmeyen aprýlarýnýz olursa iyi bir fitting yaptýrmayý düþünebilirsiniz acelesi yok tabii bu iþlemin :)
Norco markasýný ilk defa duyuyorum bu arada.
Henüz karbon bir kadro kullanma þerefine nail olamadým ama uzun yýllar kullanacaðým diyorsanýz görüntü olarak hangisi içinize siniyor ona göre seçin bence. Sonuçta o kadar yýl beraber olacaksýnýz. Aldýðýnýz bayii fitting yapýyormu diye de bir bakýn, yapýyorsa o bayiyi üst sýraya alýn. Kadronun size uymasý lazým, sizin kadroya deðil :)
Bayilerde bulamazsanýz profesyonel olarak fitting iþlemi yapan kiþiler var, baya ðitimini falan alýyorlar deðiþik deðiþik aletlerle ölçü alýyorlar. Fiyatlarý tuzlu haliyle :D Ama size en uygun kadronun hangisi olduðundan (marka model þeklinde sunuyor size) bir ayaðýnýzýn diðerine göre uzunluðuna, size uygun sele geniþliðinden SPD'lerin açýsýna kadar her detayý ölçüyorlar. Bisikleti aldýktan geçmeyen aprýlarýnýz olursa iyi bir fitting yaptýrmayý düþünebilirsiniz acelesi yok tabii bu iþlemin :)
Norco markasýný ilk defa duyuyorum bu arada.
Tabi zaten istediðim bisikleti test etme imkaným var. Fitting yapýyorlar ayrýca.
Norco duyduðum kadarýyla dað bisikletlerinde baya bir ünlüymüþ. Kanada menþeili bir firma fakat tabiki Asya'da üretim yaptýrýyor.
edemirbas
05-07-2015, 19:41
Tabi zaten istediðim bisikleti test etme imkaným var. Fitting yapýyorlar ayrýca.
Norco duyduðum kadarýyla dað bisikletlerinde baya bir ünlüymüþ. Kanada menþeili bir firma fakat tabiki Asya'da üretim yaptýrýyor.
Anladým, test etme imkaný olmasý da güzel. Deneyip hangisi size daha rahat geliyorsa onu seçmeniz daha mantýklý olur o zaman, þimdiden hayýrlý olsun :)
bu hafta sonu sabah 7-45 gibi kadýköye yada üsküdara geçip oradan beykoz a süreceðim. Katýlan olur mu ?
Rotayý oradan da devam edebiliriz ama Beykoz sahilin de sürmek istiyorum :) Katýlan olursa sohbet muhabbet ede ede týngýr mýngýr gideriz
Buda yeni bisikletim, digeri kisa mesafelerde ve yagmurda kullanim icin. Bunu antreman icin aldim.
105 komponentli (gobek ve frenler haric), karbon catal ve sele borusu. Su anda 100 km yaptim toplamda. Ileride full 105 groupset yapacagim.
http://i58.tinypic.com/330a4co.jpg
Beylikdüzü çetinkaya bisiklet den far ve stop aldým :)
Iþýgý gören kaçýyor :D
http://i.hizliresim.com/7bPjEW.jpg (https://hizliresim.com/7bPjEW)
http://i.hizliresim.com/95Ej83.jpg (https://hizliresim.com/95Ej83)
Beylikdüzü çetinkaya bisiklet den far ve stop aldým :)
Iþýgý gören kaçýyor :D
http://i.hizliresim.com/7bPjEW.jpg (https://hizliresim.com/7bPjEW)
http://i.hizliresim.com/95Ej83.jpg (https://hizliresim.com/95Ej83)
abi selam,
Sanýrým o þarjlý modellerinden. Vardýr 3bin yada 4bin lümen. Fiyatýný pm olarak atar mýsýn
Bende arýyorum, ön arka temine demedim bir türlü :)
63owen63
04-08-2015, 10:18
benim 6r polodan daha iyi ýþýtýyor,ciddiyim :)
Ben ücret vermedim her ikisine hediye olarak aldým ama sana bir tüyo android kullanýyorsan wish indir orda ürünlerin içinde aynýsý var fiyat olarakda 40 ile 60 tl arasý deðiþiyor stop usb þarz ediyorum 6 farklý modda çalýþýyor.
Farýn en kötü yaný sürekli yanmasý yanýp sönse daha iyi olacak ama maalesef yok :)
Merhabalar. "Yasar" abi bana da gerekiyor açýkçasý ön ýþýk, ne kadara temin ettiniz öðrenebilir miyim acaba? Bir de kolay çýkýyor mu? Çalýnmasýndan býktým artýk.
Bu arada bir diðer konu fiyat performans olarak önerebileceðiniz km saati markasý var mý acaba?
Abi bir de wishte bakýnca bisiklete baðlamak için aparatlar yok, direkt gönderiyorlar onu nasýl çözeceðiz ki acaba :))
merttepe
04-08-2015, 10:44
abi selam,
Sanýrým o þarjlý modellerinden. Vardýr 3bin yada 4bin lümen. Fiyatýný pm olarak atar mýsýn
Bende arýyorum, ön arka temine demedim bir türlü :)
ben aliexpressden 5bin lüm.lik aldým.
kör oluyor karþýdan gelenler,
19dolarmý ne. 15günde geldi.
Geçen gün Milli Bisikletçilerden birine denk geldim burda.
Maliyetini sordum 4bin €'ya yakýn dedi.
Kullandýðýmýz akýllý telefonlardan daha hafif nerdeyse :D
http://i.hizliresim.com/vLRq3v.jpg (https://hizliresim.com/vLRq3v)
full carbona benziyor, sadece jantlarý benim bisikletimi satýn alýr :P
SRAM var üzerinde aboww, neden paylaþtýn ki :(
Kutunun içinde plastik aparatý var çok basit baglanýyor.
Çalýnmasý konusuna bir þey diyemiyorum ben bisikletimi oturma odasýnda tuttuðum için çalýnma riski çok az:)
Bisiklet iþi her sektörde olduðu gibi sonu olmayan bir sektör, sizin için ideal olan neyse onu alýn fazla lükse hiç ama hiç gerek yok, egonuzu tatmin etmek için yüksek maliyetlere çýkmanýn mantýðý yok inanýn bana.
Kutunun içinde plastik aparatý var çok basit baglanýyor.
Çalýnmasý konusuna bir þey diyemiyorum ben bisikletimi oturma odasýnda tuttuðum için çalýnma riski çok az:)
Anladým abi teþekkür ederim. Yok ya merkezi bir yerlere kilitlememiz gereken durumlar oluyor hani mekanizma deðil de, fener basit bir þekilde çýkýyorsa çýkarýp cebime atarým diye sordum. Bu arada sayende wish'i keþfettim ve km saati, ýþýk sipariþi verdim. :)
Anladým abi teþekkür ederim. Yok ya merkezi bir yerlere kilitlememiz gereken durumlar oluyor hani mekanizma deðil de, fener basit bir þekilde çýkýyorsa çýkarýp cebime atarým diye sordum. Bu arada sayende wish'i keþfettim ve km saati, ýþýk sipariþi verdim. :)
hangisinde sipariþ verdin, söyler misin ? :) Örnek olarak bende alim..
sipariþ geliþ günlerine baktýn inþallah geliþler biraz uzun sürüyor bilgin olsun :( :)
yilmazcatalbas
04-08-2015, 13:26
Yeni bisiklet almak istiyorum. Her yerde binebilmek için dað bisikleti almak istiyorum. Mosso baktým biraz ön arka hidrolik fren deore set alüminyum gövde falan fiyatlarý emsallerine göre fena deðil ama bilene sormakta fayda var siz marka/model olarak ne önerirsiniz ?
10 sene sonra yazlýktan bisikleti istanbula getirdik, deðiþmesi gereken çok þeyi var, ucuz yollu ama kaliteli ürünler/aksesuarlar nerde kimde bulabiliriz arkadaþlar? anadolu yakasý olursa süper olur
10 sene sonra yazlýktan bisikleti istanbula getirdik, deðiþmesi gereken çok þeyi var, ucuz yollu ama kaliteli ürünler/aksesuarlar nerde kimde bulabiliriz arkadaþlar? anadolu yakasý olursa süper olur
Anadolu yakasýnda illa ki çýkan olacaktýr da, aracýnýz varsa Avrupa yakasýnda lazým olur ise Fatihte iþin ehli " Dadaþ Bisiklet " var. Ora ile görüþmenizi tavsiye ederim ve kesinlikle ihtiyaçlarýnýzý en uygun fiyata karþýlayacaktýr. Link i de paylaþýyorum ;
https://www.facebook.com/pages/Dada%C5%9F-Bisiklet/369124059891806?ref=ts&fref=ts
Yeni bisiklet almak istiyorum. Her yerde binebilmek için dað bisikleti almak istiyorum. Mosso baktým biraz ön arka hidrolik fren deore set alüminyum gövde falan fiyatlarý emsallerine göre fena deðil ama bilene sormakta fayda var siz marka/model olarak ne önerirsiniz ?
Mosso iyi bisiklet hangi modelini alacaksýn fiyat aralýðý nedir ?
Birde alacaðýn bisikletin özellikleri ile diðer marka ve modellerini karþýlaþtýrmakta yarar var.
alacaklarýný belirleyince gidip bakarak dokunarak test ederek alman en saðlýklý yolu budur.
Mosso iyidir, arkadaþýmda 730TCA var. Ne için istediðiniz önemli. Mtb - yol - þehir, bunlardan hangisini istediðiniz önemli olan. Özellik artýðýnda fiyatta artar bunu özellikle belirtmek isterim :) Yaþar abinin de dediði gibi, gidip dokunup deneyerek almanýzý öneriyorum
Anadolu yakasýnda illa ki çýkan olacaktýr da, aracýnýz varsa Avrupa yakasýnda lazým olur ise Fatihte iþin ehli " Dadaþ Bisiklet " var. Ora ile görüþmenizi tavsiye ederim ve kesinlikle ihtiyaçlarýnýzý en uygun fiyata karþýlayacaktýr. Link i de paylaþýyorum ;
https://www.facebook.com/pages/Dada%C5%9F-Bisiklet/369124059891806?ref=ts&fref=ts
tesekkurler aklýmda olsun
hangisinde sipariþ verdin, söyler misin ? :) Örnek olarak bende alim..
Solarstorm diye bir marka ürünü aldým 5000 lumen akü ile falan kullanýlýyor yaþar abidekini görünce insan gibi gaza gelmedim otomobillerin ýþýðýndan kuvvetliymiþ falan youtubeda test videolarýna baktým efsane. :D þekli falan dürbün gibi zaten.
edemirbas
10-08-2015, 18:41
Geçen gün Milli Bisikletçilerden birine denk geldim burda.
Maliyetini sordum 4bin €'ya yakýn dedi.
Kullandýðýmýz akýllý telefonlardan daha hafif nerdeyse :D
http://i.hizliresim.com/vLRq3v.jpg (https://hizliresim.com/vLRq3v)
Full karbon kadroset, Sram Red grupset, yüksek profilli jantlar, q-ring eliptik aynakol. Aðzým sulandý ekran baþýnda :D
Siyahýn asaleti yemin ediyorum, budur arkadaþ :D
Ýstanbulda, elinde 2 yada 3 bisiklet taþýma aparatý olan var mý ?
Varsa 12 eylül de ödünç verebilir mi ? 2-3 günlük ?
Johnie bende var nerde oturuyorsun ?
Ben istanbul / topkapý uyarsa verebilirim.
Abi harika olur, m köyde oturuyorum
Kaç bisiklet alýyor ? Abi harikasýn ya vallahiii :) :)
ben aliexpressden 5bin lüm.lik aldým.
kör oluyor karþýdan gelenler,
19dolarmý ne. 15günde geldi.
linkini atar mýsýn rica etsem :)
arkadaþlar bisikletimi satýyorum düþünen olursa :
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-sedona-840-pro-sifir-ayarinda-cok-az-kullanilmis-227375637/detay/
sýfýr ayarýnda.
Bisiklet temizlik ve yað ne kullanýyorsunuz?
Temizlik derken sanýrým genel temizlikten bahsediyorsun Yaþar abi. Ben þöyle yapýyorum temizlik iþini ;
Önce bir kovaya detarjanlý su koyup güzelcene yýkýyorum, kuruluyorum ondan sonra http://www.decathlon.com.tr/bisiklet-temizleyici-sprey-id_8299129.html bununla üstünden geçiyorum. Özellikle metal yerler de güzel ve temiz bir bez ile uygulama yapýldýðýnda harika bir sonuç alýnýyor ve parlýyor adeta. Yað da zincir için soruyorsun sanýrým, benim bisikletçi Zefal öneriyor, bulursan ondan al dedi. http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/zefal-bisiklet-zincir-yagi-wet-lube-181578059?gclid=CjwKEAjwpPCuBRDris2Y7piU2QsSJAD1Qv 7B89hm-mvbTlo5Ej9UJ8LERdOC8uw18geLbIFk7WKLbBoCUIzw_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
Grimlord
25-08-2015, 18:22
beyler bende dandik bi bisiklet var,awacks marka
shimano vites falan var üstünde,gayet ideal dýþarýda dolaþmak için
yalnýz ön amörtisör iptal hiç çalýþmýyor,bu yüzden ciddi konforsuz çukurda vs
bunu nasýl tamir edebilirim acaba? bi nebze de olsa esnese keþke.çünkü sadece önde amörtisör var..
edemirbas
25-08-2015, 18:51
Sýcak suyla siliyorum, çok kurumuþsa deterjan da ekliyorum. Düzenli olarak silince gerek kalmýyor genelde deterjana. Zincir yaðý olarak Zefal Dry Lube kullanýyorum. Islak havalarda kullanmadýðým için Wet Lube olaný seçmedim.
edemirbas
25-08-2015, 18:55
Sýcak suyla siliyorum, çok kurumuþsa deterjan da ekliyorum. Düzenli olarak silince gerek kalmýyor genelde deterjana. Zincir yaðý olarak Zefal Dry Lube kullanýyorum. Islak havalarda kullanmadýðým için Wet Lube olaný seçmedim.
Eklemeyi unuttum, Zincir ve rubledeki yaðý WD-40 ile çýkartýyorum. 10 dk. kadar bekliyorum iyice iþlesin, yaðý söksün diye. Bahçe hortumunu basýnçlýya alýp iyice rubleyi yýkýyorum bütün kir aksýn diye. A101'den aldýðým mikrofiber bezlerle de ruble diþlilerinin arasýný tastereyle aðaç kesermiþ gibi iyice temizliyorum. Ondan sonra bir fýrça ile yaðlýyorum. Tabii benim yaptýðým çok titizlik derecesinde. Bu kadar ince iþ yapmak þart deðil :D
Zinciri wd40 ile temizleyip, yaðlama için diþli yaðý kullanýyorum.
Hem temizlemesi kolay, hem sessiz hemde kiri az topluyor.
Bildiklerinizi unutun vd 40 dediginiz ürün nerdeyse ekmek arasi sýkýp yiyeceðiz.
Würth balata spreyi ile güzelce vitec disli disk fren varsa diskleri temizleyin.
Daha sonra yine würt multi ürünü kullanarak yagmala islemnide yaparsanýz tadýndan yenmez.
Yanlýþ bilinen wurth drylube ürünü yüksek ýsýda harakete geçen yag ile yaðlamayýn bu ürün motorsikletler için olan bir ürün bisiklete kalýn geliyor.
Hafta sonu iyi temizlik var ayrica urunleri kendi magazasindan alin digerleri sitelerde sahteleride mevcut uyarmadi demeyin temizlik oncesi ve sonrasý fotolarida yuklemeyi unutmayýn:)
Bir ürünü es geçmiþim wurth hhs clean.
Balata sperinden sonra bu ürun ile temizliyorsunuz sonra yýkamadan diðer multi yi sikip yaglamayi bitiriyorsunuz.
Cikan sonucu görünce umarim beðenirsiniz.
Ben geçenlerde komple wd40 ile temizledim frenlerim hiç tutmamaya baþladý hidrolik disk fren. 1 haftadýr deneme fýrsatým olmadý bakalým. Kendi kendine kurumuþtur umarým. Bu arada 5000 lumen solarstorm ýþýðým da geldi. Onun da fotoðraflarýný paylaþýrým.
edemirbas
28-08-2015, 09:44
Ben geçenlerde komple wd40 ile temizledim frenlerim hiç tutmamaya baþladý hidrolik disk fren. 1 haftadýr deneme fýrsatým olmadý bakalým. Kendi kendine kurumuþtur umarým. Bu arada 5000 lumen solarstorm ýþýðým da geldi. Onun da fotoðraflarýný paylaþýrým.
WD-40'ý fren yüzeylerine deðdirmemek lazým, WD-40 temizleyici olmasýnýn yanýnda yaðlayýcý görevi de görüyor. Kurumasý zor, zýmparalayanlar vardý. Bisikletforum'da aratýrsanýz çözüm yöntemleri vardý orada.
merttepe
28-08-2015, 10:13
aykut, balatalarý çöpe atýyorsun hemen, yenisini alýyorsun. Ayný þey benimde baþýma geldi. düzelmiyor.
Deme yav. Çanakkale'de bulurum inþallah anlayan birilerini.
Mertin de dediði gibi, eðer balatalara yað gibi bir þey gelirse direk çöpe at ve yenisini al tutmaz hiç bir þekilde.. Su falan gelse eyv da yað tarzý bir þey geldim mi ihtimali yok anlayacaðýn yenisini almak zorundasýn. Birde lastik falan deðiþtirirken, yanlýþlýkla frene falan sýkýp balatalarý sýkýþtýrma tekrar uðraþma.. Geçmiþ olsun
merttepe
28-08-2015, 10:38
Hangi balatayý kullanýyorsun bak, burdan alýp yollarým, deðiþtirirsin olmadý.
Hangi balatayý kullanýyorsun bak, burdan alýp yollarým, deðiþtirirsin olmadý.
balata benim de almam gerek sanýrým, ne önerirsin ? Orada ne kadar ? :)
merttepe
28-08-2015, 11:24
balata benim de almam gerek sanýrým, ne önerirsin ? Orada ne kadar ? :)
bisikletçime sorayým, bilmiyorum.
Wishten aldým. 18 liraya km sayacý. 60 liraya da ýþýk geldi. 5000 lumen olduðu söyleniyor fakat daha gece kullanmadým. Güneþin altýnda bile yere vuruyor ama. :)
http://s14.postimg.org/psj9e03fx/IMG_20150828_WA0005_01.jpg
http://s14.postimg.org/io1g4yw6l/IMG_20150828_WA0016_01.jpg (http://postimg.org/image/io1g4yw6l/)
http://s10.postimg.org/p3e7dfnmx/IMG_20150828_WA0018.jpg
http://www.log.com.tr/varis-noktasini-isikla-gosteren-bisiklet-navigasyonu-video/
http://s29.postimg.org/q5j3v1e47/1440888794897.jpg
WD40 da degreaser ozelligi var, kesinlikle yagi kiri temizleme konusunda etkili.
Bunun yaninda WD40 la temizledikten sonra balata spreyi ile ikinci bir kat gecilebilir temizleme amacli ona lafim yok.
Yaglayici konusunda ise wet lube denedim ama cok cabuk rengi karariyor ve inanilmaz yapisip kiri tozu ne varsa topluyor.
Disli yagi (gear oil) konusunda ise simdilik tecrubelerim iyi. Hemde ucuz litreyle alirsiniz zincir yagina verilecek parayla.
Arkadaþlar Btwin marka yol bisikletim var yenibosnada oturuyorum nadýr de olsa cýkýyorum ama kolumda olusan bý sýkýntý sebebý ýle yol býsýkletý kullanamýyorum eger ýsteyen varsa MTB ýle takaslayabýlýrým veya satacagým býsýkleýmý haberýnýz ola makýnam 0 ayarýnda ( iddalý )
Arkadaþlar Btwin marka yol bisikletim var yenibosnada oturuyorum nadýr de olsa cýkýyorum ama kolumda olusan bý sýkýntý sebebý ýle yol býsýkletý kullanamýyorum eger ýsteyen varsa MTB ýle takaslayabýlýrým veya satacagým býsýkleýmý haberýnýz ola makýnam 0 ayarýnda ( iddalý )
fotoðraflarýný atar mýsýn ? bende de rr500s var yol bisikleti ile deðiþtirmek istiyorum MTB
fotoðraflarýný atar mýsýn ? bende de rr500s var yol bisikleti ile deðiþtirmek istiyorum MTB
dostum sadece on amortýsorlu býsýklet ýle takas ýstýyorum boyle cok agýr gelýyor saolasýn teklýfýn ýcýn.
dostum sadece on amortýsorlu býsýklet ýle takas ýstýyorum boyle cok agýr gelýyor saolasýn teklýfýn ýcýn.
Vallahi açýk söylim, bende öyle istiyordum. Orta amortisörün hiç bir þekilde bana zararý yok. Çünkü sýkýþtýrýlabiliyor.
Sende ne var btwin in hangi bisikleti ?
Katlanýr bisiklet konusunda yardýmcý olabilecek var mý?
Mesela ben þunu buldum hem katlanýr hem istediðim boyutta ve tipte. Elektrikli olmasada olur önemli deðil. Görsel olarak aradýðým model bu þekilde. Hemen arabanýn bagajýna atabileceðim, eve gittiðimde götürebileceðim, toplu taþýmaya binebileceðim.
www.gocciabike.com.tr/urundetay.asp?id=4&u=11
ilbeyyagci
05-09-2015, 09:29
Katlanýr bisiklet konusunda yardýmcý olabilecek var mý?
Mesela ben þunu buldum hem katlanýr hem istediðim boyutta ve tipte. Elektrikli olmasada olur önemli deðil. Görsel olarak aradýðým model bu þekilde. Hemen arabanýn bagajýna atabileceðim, eve gittiðimde götürebileceðim, toplu taþýmaya binebileceðim.
www.gocciabike.com.tr/urundetay.asp?id=4&u=11
Btwin modellerine baktýnýz mý ? Bfold vs ?
Btwin modellerine baktýnýz mý ? Bfold vs ?
Decathlon satýyor galiba sadece. Ýstediðim modeli bulamadým orada
Decathlon satýyor galiba sadece. Ýstediðim modeli bulamadým orada
Aynen, decathlonda satýlýyor. Sanýrým 3 tane var Ýstanbulda
Marmara Forum
Forum Ýstanbul
Birde Ataþehir de Brandium da var
Katlanabilir mi almak istiyorsun sadece ?
Aynen, decathlonda satýlýyor. Sanýrým 3 tane var Ýstanbulda
Marmara Forum
Forum Ýstanbul
Birde Ataþehir de Brandium da var
Katlanabilir mi almak istiyorsun sadece ?
Sadece katlanabilir düþünüyorum. Çok kýsa mesafe kullanýp döndüðümde bagaja atmak istiyorum. Bagajýn 3'te birini anca kaplar heralde. Ayrýca model olarak çok hoþuma gitti ilk yazdýðým postta linkini attýðým bisiklet. Ankarada kentparkta var decathlon. Ýnternet üstünden farklý markalarada bakabilirim farketmez. Saðlam, kaliteli olmasý önemli.
Katlanýr olarak kron da satýyor araþtýrýrsanýz daha saðlýklý olur sadece bir markaya bakmayýn bence ;)
Aykut bixenon lar hayýrlý olsun stop iþinide çöz yoksa güzel olmuyor farlarýný güle güle kullan :)
mertypeR
04-10-2015, 16:00
bende mtb alýp haftasonlarý daðda, ormanda binmek istiyorum ama pek bilgim yok bu iþle ilgili baþlangýç için ne kadar bütçe ayýrmam gerekiyor ve hangi modellere bakmalýyým izmirde decathlona gidip bakýcam yardýmlarýnýzý bekliyorum :)
mustafa_a
04-10-2015, 20:40
Buda benim kron xc300 hd 29 jant bisikletim
http://i.hizliresim.com/o9z25m.jpg
Ozan Özer
04-10-2015, 21:33
Beyler,bisiklet severler
Artýk bisiklet almaya kesin karar verdim.boyum 1.87;bisikleti aðýrlýklý olarak Caddebostan sahil,Silivri taraflarýnda kullanacaðým..dað bisikleti mi,yarýþ tipi mi almalý..amortisör olarak nasýl bir model Olmalý..aldým mý uzun süre binerim:)
Þehir kullanýmý için dað bisikleti bana gereksiz geliyor, tavsiyem city bike tarzýnda ince tekerlekli modellere bakmanýz olacaktýr. Amortisör iyi olmadýktan sonra çok bir yarar saðlamýyor, iyi bir amortisör bisiklet parasý zaten havalý olanlar :) O yüzden hafiflik daha önemli bence. Ýnce teker + hafif güzel bir kadro + hidrolik disk fren yeterli olacaktýr.
Ozan Özer
04-10-2015, 22:23
Þehir kullanýmý için dað bisikleti bana gereksiz geliyor, tavsiyem city bike tarzýnda ince tekerlekli modellere bakmanýz olacaktýr. Amortisör iyi olmadýktan sonra çok bir yarar saðlamýyor, iyi bir amortisör bisiklet parasý zaten havalý olanlar :) O yüzden hafiflik daha önemli bence. Ýnce teker + hafif güzel bir kadro + hidrolik disk fren yeterli olacaktýr.
1500tl'ye kadar örnek verebilir misin:) bianchi slr serisi nasýl mesela?
3 aþaða 5 yukarý, 1500-1600 arasýna nakit alýnýr bu bisiklet.
http://www.bianchi.com.tr/#touring-730_1394
Ha ben Bianchi almam o ayrý konu :) Sedona veya biraz daha düþük seri Merida tercih ederim.
Türkiye'deki Bianchi'nin, yurt dýþýndakilerle alakasý olmadýðýný biliyoruz deðil mi?
Ýyidir kötüdür orasý deðiþir, fakat yerli firmalarýn üretim kalitesi neyse bu da o.
Tabiki, o yüzden tercih etmem dedim zaten :)
34btr1907
04-10-2015, 22:41
verýldýmý býlmýyorum guzel haber..
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/310018.aspx
Gökhan Kavuþtu
05-10-2015, 06:35
1500tl'ye kadar örnek verebilir misin:) bianchi slr serisi nasýl mesela?
Bianchi almanýzý önermem. Kadro kalitesi ve donaným bakýmýndan Carraro'nun Sportive serisinden herhangi bir model sizin için daha iyi bir seçenek olacaktýr.
Ozan Özer
05-10-2015, 07:14
Bianchi'yi sildik ok :)
bana direk model olarak söylerseniz çok makbule geçer arkadaþlar..1500'e kadar sizin önerdiklerinizin arasýnda seçim yapacaðým.
bana direk model olarak söylerseniz çok makbule geçer arkadaþlar..1500'e kadar sizin önerdiklerinizin arasýnda seçim yapacaðým.
Þehir bisikleti kullanýyorsan bunu öneririm.
http://www.kackarbisiklet.com/tr/product_details.asp?ID=14&CID=14&PID=1940
Pazarlýkla 1500 tl lere düþebilir diye düþünüyorum.
1200 kilometre kullandým bu yaz, sattýðým arkadaþým üzerine 1000 kilometre yaptý. Gayet memnundum. Ortalama 600 km de bir yaðlamama raðmen, zinciri daha yeni aþýndý ki (2000+ km gitti), parçalarý gerçekten çok ucuz.
Edit yok, þehir bisikleti arýyorsan bunu öneririm diyecektim.
Yol bisikleti düþündüðün rakamlara sýfýr zor bulunur diye düþünüyorum.
Sedona 410'a da bakýlabilir.
onursumer
05-10-2015, 09:11
Ben dag bisikleti kullaniyorum, arada yoldan cikarim , merdiven inerim cikarim, topraga girerim diyorsan en mantiklisi
http://www.carrarobisiklet.com/#crx-970_1286 benimkisi
Genel olarak marka ile izlenimim cok iyi, zatn sadece govde yerli, gerisi shimano :)
onursumer
05-10-2015, 09:13
Beyler,bisiklet severler
Artýk bisiklet almaya kesin karar verdim.boyum 1.87;bisikleti aðýrlýklý olarak Caddebostan sahil,Silivri taraflarýnda kullanacaðým..dað bisikleti mi,yarýþ tipi mi almalý..amortisör olarak nasýl bir model Olmalý..aldým mý uzun süre binerim:)
Bu tarz birsey olabilir
http://www.carrarobisiklet.com/#sportive-230_1309
Ben bu fiyata alýnabilecek en mantýklý bisikletin Sedona 325 olduðunu düþünüyorum nakitolarak alýrsanýz büyük ihtimal aksesuarlarla birlikte ývýrý zývýrý 1500'e verilir;
http://www.sedonabisiklet.com/sedona_bisiklet-325.html
Benim önerim, ön amortisörlü alýp bisikleti hantallaþtýrma derim.
Yaklaþýk 2-3 kg sadece amortisör ekliyor bisikletin toplam aðýrlýðýna, gidonun manevra kabiliyeti de azalýyor.
Daða taþa topraða çýkmayacaksan çok gereksiz bence.
merida speeder-btwin triban 520 modellerinede bakabýlýrsýn
Sedona 720 için ne dersiniz? Konuda hiç bir fikrim yok tavsiyelere sonuna kadar açýðým. Tekirdað'da tarlada bayýrda gezmek için istiyorum :)
6 ay MTB RockRider500S kullandýktan sonra Mosso TCA 730 aldým. Hafiften amatörlüðe ve performans kasmak istiyordum, uzun yol yapýyorum çünkü.
MTB yi alýrken, sahile inerim gider gelirim, Belgrada gider çamur eder gelirim diyiyordum.. Ama yol yapmaya baþlayýnca MTB eziyet gibi geldi.
Silivri, Cadde Bostan arasý gidip gelecek isen yol bisikleti bakmaný öneririm. Ama yok onu kullanamam dersen de þehir bisikletlerini arkadaþlar önermiþler zaten.
Btwin önermem açýkçasý, servisi ve verilen paralar biraz gereksiz.. Almadan önce danýþ, yardýmcý oluruz..
Onlara ek olarak ;
http://urun.n11.com/sehir-bisikleti/specialized-sirrus-2015-model-P59719778?cid=604001&gclid=CP-AhKfsqsgCFSjlwgodmIkBeA
http://www.carrarobisiklet.com/#fiyatListesi < Buradan bakýp modelleri danýþabilirsin istersen.
Bu da benim yol arkadaþým..
http://i.hizliresim.com/1rn6E1.jpg (http://hizliresim.com/1rn6E1)
Gökhan Kavuþtu
05-10-2015, 15:59
Ön amortisörlü bir model istiyorsanýz Carraro Sportive 227'ye ya da 230'a bakmanýzý öneririm. Fakat önceki mesajlarda da bahsedildiði üzere, ön amortisörlü bir model yerine, düz maþalý bir bisiklet almak yararýnýza olacaktýr. Bu hususta Carraro Sportive 321'in ya da Sedona 410'un iþinizi fazlasýyla göreceðine inanýyorum, ayrýca ekipman ve aksesuar için cebinize para kalacak olmasý da cabasý :)
Carraro Sportive 224 kullanýyorum, Ataþehir'den çýkýp Moda-Pendik bütün sahili turluyorum gayet memnunum öneririm
Kendim ve kýz arkadaþým için bisiklet alýcam. Ýstanbul anadolu yakasý en çok marka ve model olan yer neresidir gidip görebiliceðim ?
Arkadaþlar elden ele bi yardýmcý olalým.
28'' City bike için ince tümünü kaplayan çamurluk kullanan veya tavsiye verecekler var mý kýþ sezonu için ?
Soruyu soralý epey olmuþ; belki çamurluk da satýn aldýn ama eðer almadý isen þu linktekine bir bak derim. :)
http://www.bikeandoutdoor.com/U2982,140,polisport-georgia-28-set-camurluk-camurluklar-polisport-georgia.htm
Oldukça yaygýn satýlan bir ürün.
MuratCan07
31-01-2016, 23:25
off topic satýlýklar konusunda benim bisikletim satýlýk ilgilenene yardýmcý olurum
mustafa_a
01-02-2016, 07:49
Geçen karlý yollarda kullandým, kayar sanýyodum ama dað lastikleri ile çok keyifli bir gezi oldu
http://i.hizliresim.com/3YZVp4.jpg
Bende ehliyet alana kadar profesyonel olarak ilgilenmiþtim fakat ehliyetten sonra ortalamanýn altýna indi kullaným düzeyim :)
Samsun-batum karadeniz turu batum sýnýr.
http://i68.tinypic.com/jg1j55.jpg
buda samsunun tepelerinden bir kare yine :)
http://i65.tinypic.com/swe58z.jpg
serkanaygün
05-03-2016, 19:31
Ýstanbul þehir içi sadece kardiyo ve gezi amaçlý uygun yollu bisiklet arýyorum. Marka model önerisi olan var mýdýr? Ucuza bisiklet nereden temin edilir?
Ýstanbul þehir içi sadece kardiyo ve gezi amaçlý uygun yollu bisiklet arýyorum. Marka model önerisi olan var mýdýr? Ucuza bisiklet nereden temin edilir?
+1 takipp bende araþtýrma içersindeyimm
http://www.dorukbisiklet.com/Carraro-Sportive-327-P101
Geçen yýl baktýðýmda 1100 civarýydý fiyatý, yine ayný rakamlara bulunur.
Salcano'da 700 lira civarý modeller de var. Fakat Carraro'ya hem daha uzun süre binersiniz, hem de daha kolay elden çýkarýrsýnýz. bisikletforum.com'da az kullanýlmýþ 2.el de denk geliyor, takip edebilirsiniz.
bianchi-carraro ayný firma üretiyor fiyatlar neredeyse 1000-1600 arasý daha yeni bianchi touring 727'yi 1400 tl'ye aldým
orkuteren
05-03-2016, 21:52
bulabilirseniz sedona 410 alabilirseniz. fiyatýda carrarodan ucuz ve daha hafiftir.
cabrioleter
05-03-2016, 21:57
yarýþ bisikleti düþünürseniz carraro cr022 var. 200-250 km anca yapmýþ 1.5 yýl garantisi devam eden sýfýr ayarýnda bisiklet. kask, ön-arka aydýnlatma, km saati, suluk, suluk kafesi, pompa'da yanýnda verilecek..
kickbuttowski
05-03-2016, 22:35
Sonunda ben de aldým bisikletimi. Ilk sürüþümü yaptým. Malesef sürüþ biraz rahatsýz ama gidiþi çok iyi. Onun dýþýnda arkada fren olmadýðý için hýz yapmadan önce saða sola iyi bakmak gerekiyor. Vites de yok tabi kontra pedal ara sýra zorluyor.
http://i1071.photobucket.com/albums/u501/kickbukowski/Mobile%20Uploads/received_986559674714084_zpstv8kqkpf.jpeg (http://s1071.photobucket.com/user/kickbukowski/media/Mobile%20Uploads/received_986559674714084_zpstv8kqkpf.jpeg.html)
serkanaygün
06-03-2016, 06:47
http://www.dorukbisiklet.com/Carraro-Sportive-327-P101
Geçen yýl baktýðýmda 1100 civarýydý fiyatý, yine ayný rakamlara bulunur.
Salcano'da 700 lira civarý modeller de var. Fakat Carraro'ya hem daha uzun süre binersiniz, hem de daha kolay elden çýkarýrsýnýz. bisikletforum.com'da az kullanýlmýþ 2.el de denk geliyor, takip edebilirsiniz.
bianchi-carraro ayný firma üretiyor fiyatlar neredeyse 1000-1600 arasý daha yeni bianchi touring 727'yi 1400 tl'ye aldým
bulabilirseniz sedona 410 alabilirseniz. fiyatýda carrarodan ucuz ve daha hafiftir.
Öneriler için teþekkür ederim. Düþündüðüm maksimum bütçe 500 lira gibi. Çünkü bisiklet iþinden sýkýlýr mýyým, biner miyim yoksa bir kenara býrakýr mýyým bilemiyorum. O yüzden çok fazla para da vermek istemiyorum. 2.el alternatiflerine bakacaðým.
orkuteren
07-03-2016, 08:56
500 liralýk bisikletten her türlü sýkýlýrsýnýz o yüzden iyi birþey almaya çalýþýn
1972 model Peugeot'mu sonunda bitirdim :)
önce
http://i.hizliresim.com/A75Mdz.jpg (http://hizliresim.com/A75Mdz)
sonra
http://i.hizliresim.com/v5n2vm.jpg (http://hizliresim.com/v5n2vm)
http://i.hizliresim.com/1vMWlY.jpg (http://hizliresim.com/1vMWlY)
bu da günlük kullandýðým bisikletim;
http://i.hizliresim.com/rMZkbV.jpg (http://hizliresim.com/rMZkbV)
katýlýyorum, 500 e 2. el deðilde 750 - 800 e bulabilirsiniz..
bende mtb kullanýyordum, yola döndüm.
Buda benim oyuncak, jantlar yeni deðiþti - akýcýlýk çok fark etti :)
Hafta sonlarý, min 100 ü zorluyorum - Dün riva yaptým mesela yollar çok iyiymiþ.
http://i.hizliresim.com/57MlBA.jpg (http://hizliresim.com/57MlBA)
Gökhan Kavuþtu
07-03-2016, 13:10
Öneriler için teþekkür ederim. Düþündüðüm maksimum bütçe 500 lira gibi. Çünkü bisiklet iþinden sýkýlýr mýyým, biner miyim yoksa bir kenara býrakýr mýyým bilemiyorum. O yüzden çok fazla para da vermek istemiyorum. 2.el alternatiflerine bakacaðým.
Yol bisikletine geçtiðim için günlük gezintilerde kullanmak için aldýðým Carraro Sportive 321 (51cm - 28") bisikletimi satýyorum, ilgilenirseniz detaylarý özelden konuþabiliriz :)
500 lira ve altýna, kendini deneme maksatlý bir Salcano alýnabilir bence. Alýþtýktan sonra 100-200 zararýna da satsanýz üzmez. Fakat düz maþalý alýn, bir nebze hafif olsun.
Ben giriþ seviyesi bir yol bisikleti almýþtým çok uyguna. Sonra yol güzergahýný da düþünerek hibrit bisiklet aldým (Merida speeder 200). Diðerini ise aldýðým fiyata elden çýkardým.
Yol bisikletini kullanmak büyük keyif. Hani bir üstü hýzlý bi motosiklettir herhalde. Elbet bir gün dönüþ yapacaðýz, kaçarý yok.
500 lira ve altýna, kendini deneme maksatlý bir Salcano alýnabilir bence. Alýþtýktan sonra 100-200 zararýna da satsanýz üzmez. Fakat düz maþalý alýn, bir nebze hafif olsun.
Ben giriþ seviyesi bir yol bisikleti almýþtým çok uyguna. Sonra yol güzergahýný da düþünerek hibrit bisiklet aldým (Merida speeder 200). Diðerini ise aldýðým fiyata elden çýkardým.
Yol bisikletini kullanmak büyük keyif. Hani bir üstü hýzlý bi motosiklettir herhalde. Elbet bir gün dönüþ yapacaðýz, kaçarý yok.
Ýzmir de olsam, hiç düþünmeden alýrdým :)
Ýstanbul da çok fazla rota yok mslf, kamyon vs aþýrý derecede fazla ve sürücüler aþýrý saygýsýz.
Her hafta sonu, çeþme, ýlýca, kuþ adasý yapýlabilir yani.
foça falan, baya rota mevcut o taraflarda :)
kýsmetse, yazýn düþünüyoruz..
Gelin tabii, iyi güzergahlar var gitmeye fýrsatým olmasa da.
Yol bisikletini satmamýn iki sebebi var. Birincisi; hiçbir þekilde iyileþtirmeye müsait olmayan bir model olmasý (Ultra ucuz Salcano'ydu). Ýkinci olarak da; birçok defa lastik sorunu yaþamam. Bu yüzden tehlike atlatmýþlýðým var. Bir çift Schwalbe almak yerine komple deðiþtireyim bari dedim. Yol bisikletinde zýrhlý lastik olsa bile pür dikkat sürmek icap ediyor.
Alýrsam günlük kullanmak için deðil, arada binmek için alýrým herhalde. Diðerini her þartta kullanabiliyorum neredeyse. Otomobilde olduðu gibi bisiklette de keyifçi yönüm aðýr basýyor :)
Lastikleri nasil patlatiyorsunuz valla anlamiyorum, bana hic denk gelmedi. Yol bisikletiyle yazin 750 km yol yapmistim.
Simdi sezon yeniden aciliyor, ozledim vallahi. -20 derecede disarida kaldi (balkonda ustu ortulu) ama iyi haber zincirinde ya da herhangi bir yerinde hic pas falan yok.
Bir iki ay icerisinde hybrid almayi dusunuyorum yanina. Sebebi toprak zemin, yagmur ve kisa mesafe kullanim icin bir bisiklete ihtiyacim var. Yol bisikletini sadece parkurda antreman amacli kullaniyorum. Dusundugum alternatif Trek 7.4 FX turuncu renk, ya da Specialized Sirrus Elite. Trekte fiyat daha uygun, Specialized ise disk frenle geliyor (ki yagmur camurda ihtiyacim olabilir). Daha onceden Giant Escape 2 kullandigim icin tekrardan aynisini almayi dusunmuyorum. Onerilerinize acigim.
Lastikleri nasil patlatiyorsunuz valla anlamiyorum, bana hic denk gelmedi. Yol bisikletiyle yazin 750 km yol yapmistim.
Simdi sezon yeniden aciliyor, ozledim vallahi. -20 derecede disarida kaldi (balkonda ustu ortulu) ama iyi haber zincirinde ya da herhangi bir yerinde hic pas falan yok.
Bir iki ay icerisinde hybrid almayi dusunuyorum yanina. Sebebi toprak zemin, yagmur ve kisa mesafe kullanim icin bir bisiklete ihtiyacim var. Yol bisikletini sadece parkurda antreman amacli kullaniyorum. Dusundugum alternatif Trek 7.4 FX turuncu renk, ya da Specialized Sirrus Elite. Trekte fiyat daha uygun, Specialized ise disk frenle geliyor (ki yagmur camurda ihtiyacim olabilir). Daha onceden Giant Escape 2 kullandigim icin tekrardan aynisini almayi dusunmuyorum. Onerilerinize acigim.
öyle deme vallahi, genellikle patlaklar yýlan ýsýrýðý ile tabir edilen kesip atma þeklinde oluyor.
kartal sahilde arkadaþýn lastik patladý, sonra f1 pistine giderken 1 arkadaþýn daha patladý..
lastiði yaparken, tam son hamleyi takýyordum camý fark ettim - görmesem yine patlayacak.
Bu biraz lastiðin, sertliði ve kalitesi ile ilgili.
Ben vittoria kullanýyorum, 1000km oldu bunlarý alalý, hiç bir þey olmadý þükür.
Yol kenarlarýnda çok cam, çibi vb atýklar var :(
Trance-R
10-03-2016, 10:42
Eþim ile kendime bisiklet alacaðým. bütçe kýsýtlý fakat. toplamda 500 TL gibi. amaç, bisiklet binip saða sola gidip gezmek. çok yol yapmayacaðýmýz kesin.
ne önerirsiniz ?
Burak Mehmet
10-03-2016, 10:43
Eþime spor alýþkanlýðý kazandýrabilmek için yeniden baþladým bende.. genelde pazarlarý erken saatte Ankara Eymir gölü çevresinde 2 tur atýp býrakýyoruz þimdilik...
bisikletim btwin hoprider 300 kadýn tipi bir bisiklet... 28 jant 21 vites ayarlý gidon boðazý ve jel selesi ile gayet keyifli bir kullanýmý var.. Bide ben çýktýðýmda genelde bebekte taþýyorum yol konforunda hiç bir sýkýntý yaþamýyorum...
Eþimde de btwin 500 var.. benim bisikletime göre çook hafif..
http://hizliresim.com/g8o5zL
Bende bu yaza giriþte Kron XC150 almayý düþünüyorum. Kullanan var mý acaba, tavsiye eder misiniz ?
Eþim ile kendime bisiklet alacaðým. bütçe kýsýtlý fakat. toplamda 500 TL gibi. amaç, bisiklet binip saða sola gidip gezmek. çok yol yapmayacaðýmýz kesin.
ne önerirsiniz ?
500 TL ye 2 tane almanýz imkansýz gibi bir þey. 1 tane bile idare eder sýnýfýnda alamazsýnýz.
kiþi baþý 500 olursa, 2. el idaretenlik bir þey alýnabilir.
Bende bu yaza giriþte Kron XC150 almayý düþünüyorum. Kullanan var mý acaba, tavsiye eder misiniz ?
kron xc150 en alt sýnýfýnda.
piyasada çok olan fakat, satýþý biraz yavaþ olan bisiklet.
gideceðin, yol güzergahýnda yokuþ var ise 26 inc olduðundan dolayý yorabilir.
lastikleri deðiþtirirsen eðer, olabilir..
boosted_pug
10-03-2016, 22:57
Evim ile is yeri arasi 4 km kýþýn sorun yok da yazin malatya sicakta hic cekilmiyor bende boyuma ve kiloma uygun salcano antaeus 29 jant bisiklet aldim bisiklete binmeyeli yaklasik 15 sene olmustu 10 gündür resmen cocukluðuma geri döndüm :) rüzgari hissetmek bambaþka
Ufak tefek bakim ve aksesuar islerinin ardindan kisa mesafeli turlara kayilmayi planliyorum herkeze kazasiz belasiz sürüsler
Bugün sezonu açtým, fakat biraz fazla kuzeye gitmiþim.
Hava 14 derece, fakat göl hala donuk halde. Sanýrým biraz erken oldu :D
http://i64.tinypic.com/dqt9o8.jpg
Bu arada ekleme de yapayým (edit yok), geçen sene kendim vücut ölçülerime göre baþtan ayarladým herþeyi. Gidonu en aþaðýya indirdim, sele yükseldi ve öne geldi.
Yaklaþýk 5 aydýr kullanamýyordum hava koþullarýndan ötürü, kondisyonum çok düþmüþ. Düz zeminde 35-38 kilometre arasý giden ben, 25-27 lere düþtüm. Uzun süredir pedal basmadýðým için toplam 45 kilometrede kullanýp býraktým.
Bu yaz hedefim evden Niagara þelalerine gitmek (toplam 160 kilometre), þimdiden baþlamak lazým kondisyonu toparlamaya :)
Ankara'da kullananlar nereleri tercih ediyor? Eymir hariç. :)
http://www.iha.com.tr/video-bisiklet-sporcusunun-feci-sonu-82697/
yakýn bir arkadaþýmýzdý, röpörtaj yapýlan arkadaþta heyecandan ne dediðini bilmiyor sanýrým olayýn etkisinde kalmýþ.
Baþýmýz saolsun.
Kamyonlar için yasa getirilmeli, bu kadar hýzlý gidilmez olmamalý yani.. :(
O yolda o trafikte göz göre göre antrenman yapmak, yazýk olmuþ...
Allah rahmet eylesin.
Ýzmir Güzelbahçe'de de cumartesi günü sabah saatlerinde gruptan bir iki bisikletli vatandaþý dövdüler hemen benim aracýn önünde, burdan birilerimiydi acaba
91 model Ýtalyan üretimi Bianchi'm, birkaç parça haricinde herþey Ýtalya'dan geldi ve burada toplandý, Orjinal boya, bufalo derisi süet sele :) her anlamda mükemmel bir klasik oldu :)
http://i.hizliresim.com/g81n12.jpg (http://hizliresim.com/g81n12)
http://i.hizliresim.com/ZkyWyZ.jpg (http://hizliresim.com/ZkyWyZ)
bufalo derisinde ki rahatlýk oldukça iyidir :D
Zamanýnda kron xc1000 almýþtým bugün lastiklerine tekrar hava bastým,wd40 ile temizledim bazý yerlerini zincirini yaðladým falan filan.
Ama sanýrým yolda kullaným için pek uygun deðil. Bugün acýbadem-suadiye-acýbadem yaptým.
Anadolu yakasýnda en güzel rota hangisi ? Sahil yolu çok kalabalýk oluyor var mý baþka tavsiyeniz ?
Aranel Ciryatan
28-04-2016, 10:16
Zamanýnda kron xc1000 almýþtým bugün lastiklerine tekrar hava bastým,wd40 ile temizledim bazý yerlerini zincirini yaðladým falan filan.
Ama sanýrým yolda kullaným için pek uygun deðil. Bugün acýbadem-suadiye-acýbadem yaptým.
Anadolu yakasýnda en güzel rota hangisi ? Sahil yolu çok kalabalýk oluyor var mý baþka tavsiyeniz ?
Ben Bostancý - Maltepe rotasýný kullanýyorum genelde. Sahil çok rahat oluyor o tarafta. Özellikle yeni yapýlan park alaný bomboþ. Bostancý - Dalyan parkuru çok kabalalýk ve her an önüne biri çýkabiliyor.
Sti_Ozan
28-04-2016, 11:33
Salcano ng650 icin dusunceleriniz nedir? Boyum 1.83 jantini kac inc almam gerekir? Amacim yazin sahilde surmek ama yol bisikleti istemiyorum,uygunmudur?
Bende Burdayým Þuan Bianchi ile aranýzdayým yakýn zamanda 20 yýlýk bir emektarýn restorasyonu ile karþýnýzda olacaðým
Selamýnaleyküm. Arkadaþlar 16 yaþýma kadar bisiklet üstünden inmedim fakat sonra araya yýllar girdi. Þimdi 30 lu yaþlardayým ve bisiklet almak istiyorum. 182 boyunda ve 98 kiloyum. Hangi ölçülerde bisiklet almalýyým? Kimi 26 teker al kimi 28 al diyor nasýl farklar yaþarým? 900-1000 tl arasý ne tavsiye edersiniz ve neden? Teþekkürler.
sweatcaptain
07-06-2016, 23:52
selamlar
bende býr kac gun önce carraro force 330 aldým.
gayet baþarýlý alemýnyum kadro dýsk fren sertlýk ayarlý amortusor vs donanýmlý býr býsýklet sehýr ýcý ýcýn..
ýlk 2 günde toplamda 55 km yol yapmýþým hesap etmeden... cýddý anlamda býsýklet kullanmayý cok sevýyorum... cok özgürce býr hareket geliyor bana... cok sukurký önceden býraz da olsa tecrübem var ve zaman ýcýnde kendýmý gelýstýrýp uzun yollar kat etmeyý planlýyorum :)
tum býsýkletcý dostlara selam olsun...
tuzla tarafýnda ýkamet edýyorum... bu tarafa gelýp gerý donucek arkadaþlar varsa planlayýp býrlýkte pedallýyabýlýrýz :D
Salcano ng650 icin dusunceleriniz nedir? Boyum 1.83 jantini kac inc almam gerekir? Amacim yazin sahilde surmek ama yol bisikleti istemiyorum,uygunmudur?
Aralýk ayýnda Salcano NG650 aldým. 1.79 boyum, 83 de kilom. 26 inçin gidonunu çevirince dizime çarptý. 29 inç ise daha rahat geldi. Þubat tan beri de 29 inç olaný kullanýyorum. Yola da giriyorum, bozuk yola da giriyorum. Diðer bisikletlerle karþýlaþtýrma fýrsatým olmadý, ama iþimi rahat görüyor. Ancak bisiklet forumlarýnda çok da matah bulmuyorlar, baþka markalar da önerebiliyorlar. Sadece tek önerim hazýr kurulu bisiklet alacaksan iyice kontrol ettir, benimkinin birkaç yeri düzgün kurulmamýþtý.
Çok þükür. Uzun araþtýrmalar ve uzman kiþilere danýþmalarým sonucu en parasýný hak eden modeli aldým bana göre.
Hidrolik disk frenli
19'' Aliminyum kadrolu
27.5 jantlý
schwalbe lastikli
Dandik parçasý olmayan Sedona 810 modelini seçtim.
Totom alýþkýn olmadýðýndan extra bir yaylý sele aldým bir süre onla takýlcam.
Elcikleri daha elimi dolduran bir model taktým
Ve oldukca güvenli bir kask aldým 150 liraya sonuçta kafamý korýycak
Birazdan turlamaya çýkýcam.
http://i.hizliresim.com/r9MvW1.jpg (http://hizliresim.com/r9MvW1)
http://i.hizliresim.com/L3A0Jz.jpg (http://hizliresim.com/L3A0Jz)
http://i.hizliresim.com/6nPE7k.jpg (http://hizliresim.com/6nPE7k)
http://i.hizliresim.com/QMB0XA.jpg (http://hizliresim.com/QMB0XA)
güle güle binmen dileði ile abi..
selenin ayarlamanýzý öneririm öncelikle, yoksa dizinde aðrýlar baþlar ve aman dizimi aðrýttý diyip kenara atabilirsin.
Sedona 311 ile yollarýmýzý ayýrdýk tekrar bir bisiklet almak istiyorum aðýrlýklý olarak asfalt ta kullanýyorum ve iþe gidip geliyorum o yüzden þehir bisikleti tavsiyesi istiyeceðim disk frenli istiyorum 1000 tl bütçe ile ne tercih edersiniz (+ - 100tl oynayabilir ) 1500tl bütçe ile ne tercih ederdiniz (+ - 100tl oynar) þimdiden teþekkürler.
Emre Akçay
14-07-2016, 08:16
Sedona 311 ile yollarýmýzý ayýrdýk tekrar bir bisiklet almak istiyorum aðýrlýklý olarak asfalt ta kullanýyorum ve iþe gidip geliyorum o yüzden þehir bisikleti tavsiyesi istiyeceðim disk frenli istiyorum 1000 tl bütçe ile ne tercih edersiniz (+ - 100tl oynayabilir ) 1500tl bütçe ile ne tercih ederdiniz (+ - 100tl oynar) þimdiden teþekkürler.
Carraro 227 tercih edebilirsiniz.
28" CARRARO SPORTIVE 227 ERKEK ŞEHİR 27-V HD - Carraro Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/28-carraro-sportive-227-erkek-sehir-27-v-hd/)
Yada Sedona 340.
340 | SEDONA BİSİKLET (http://www.sedonabisiklet.com/sedona_bisiklet-340.html)
Hâli hazýrda kullanmakta olduðum 2016 Salcano Alanya 700 (göbekten vites+kontra fren) þehir bisikletimi, katlanýr bisiklet almak için satacaðým. Oldukça akýcý ve konforlu bir bisiklettir.
Düþünen olursa yardýmcý olurum.
mikelazi
14-07-2016, 10:35
ailece sahilden maltepe küçükyalý yapýyoruz.oglumda 20jant 18 vites ümit ,eþimde katlanýr 20 jant b-twýne biniyor.ben koþuyorum :)
belturda çay tost muhabbetinden sonra ev.
ramazandan sonraki hafta içi akþam düzenim bu þekilde :)
http://i63.tinypic.com/33wsf9h.jpg
#678 > Yalova-Kartepe
Fatality Kartepe
RIDE July 23, 2016
206.7km
Distance
2,643m
Elevation
9:10:16
Moving Time
5,687
Calories
#678 > Yalova-Kartepe
Fatality Kartepe
RIDE July 23, 2016
206.7km
Distance
2,643m
Elevation
9:10:16
Moving Time
5,687
Calories
þöyle yapim ;
http://i.hizliresim.com/nrZkNV.jpg (http://hizliresim.com/nrZkNV)
Slipshod
27-07-2016, 14:11
Herkese merhaba
Arkadaþlar hepsiburada da Claud Butler Oxford 700 Shimano 6 Vites Erkek Şehir Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/claud-butler-oxford-700-shimano-6-vites-erkek-sehir-bisikleti-p-SPORSALOXFORD-M20) urun 369 liradan 299 liraya düþtü. kadro boyu 20inç boyum 1.93 uygun sanýrým. kullaným yeri Nazilli þehir geneli düzlük. Ýngiliz malýymýþ çok fazla bir beklentim saða sola götürsün arada bir günlük 40-50 km yok yapsýn yeter benim için. Alýnýr mý ne dersiniz.
Emre Akçay
27-07-2016, 14:57
Herkese merhaba
Arkadaþlar hepsiburada da Claud Butler Oxford 700 Shimano 6 Vites Erkek Þehir Fiyatý (http://www.hepsiburada.com/claud-butler-oxford-700-shimano-6-vites-erkek-sehir-bisikleti-p-SPORSALOXFORD-M20) urun 369 liradan 299 liraya düþtü. kadro boyu 20inç boyum 1.93 uygun sanýrým. kullaným yeri Nazilli þehir geneli düzlük. Ýngiliz malýymýþ çok fazla bir beklentim saða sola götürsün arada bir günlük 40-50 km yok yapsýn yeter benim için. Alýnýr mý ne dersiniz.
Alýnýr. Boyunuz uzunmuþ ama 20 inç yeter heralde. Ýç bacak boyu önemli bu konuda. Þehiriçi düz yerde iseniz 30-40 km gezebilirsiniz. Benim arkadaþým aldý. Halen kullanýyor. Tek sorun aðýrlýk ve vites oranýnýn yetersiz olmasý. Ama düz yerde ve þehiriçi gezecekseniz bunlar çok önemli deðil. Nihayetinde bir tur bisikleti de deðil.
Slipshod
27-07-2016, 15:08
Alýnýr. Boyunuz uzunmuþ ama 20 inç yeter heralde. Ýç bacak boyu önemli bu konuda. Þehiriçi düz yerde iseniz 30-40 km gezebilirsiniz. Benim arkadaþým aldý. Halen kullanýyor. Tek sorun aðýrlýk ve vites oranýnýn yetersiz olmasý. Ama düz yerde ve þehiriçi gezecekseniz bunlar çok önemli deðil. Nihayetinde bir tur bisikleti de deðil.
bisiklet hakkýnda okuduðum bulabildiðim tüm yorumlar olumluydu. lakin bugün bir internet sayfasýnda bu bisiklete sahip birisi hepsiburada da yorumunun yayýnlanmadýðýný söyleyerek internette yayýnlamýþ. açýkçasý kafama takýldý. vidalarýn sürekli gevþediðinden, birkaç yerinde çizik olduðundan vs bahsetmiþ. Kararsýz kaldým arkadaþýnýzda böyle þikayetler oluþtu mu bir bilginiz var mý? son 8 ürün kalmýþ acaba elde kalan iade gelen kusurlu ürün mü gönderirler fiyat ondan mý düþük bilemedim.
Slipshod
27-07-2016, 15:12
þunu da sorayým claud butler oxford mu yoksa btwin rr 300 mü alýnýr
Emre Akçay
27-07-2016, 16:30
bisiklet hakkýnda okuduðum bulabildiðim tüm yorumlar olumluydu. lakin bugün bir internet sayfasýnda bu bisiklete sahip birisi hepsiburada da yorumunun yayýnlanmadýðýný söyleyerek internette yayýnlamýþ. açýkçasý kafama takýldý. vidalarýn sürekli gevþediðinden, birkaç yerinde çizik olduðundan vs bahsetmiþ. Kararsýz kaldým arkadaþýnýzda böyle þikayetler oluþtu mu bir bilginiz var mý? son 8 ürün kalmýþ acaba elde kalan iade gelen kusurlu ürün mü gönderirler fiyat ondan mý düþük bilemedim.
Yok öyle birþey hiç duymadým. Kargo esnasýnda çizik oluþabilir belki. Fakat arkadaþýmýn bisikletinde ne gevþeme ne de çizik görmedim, duymadým.
Btwin RR300 MTB tarzý bir bisiklet aslýnda. Tarzýnda diyorum çünkü lastikleri kalýn olmasýnda raðmen maþasý düz maþa. Fakat 21 vites olmasý ve Claud Butler Oxford'a göre hafif olmasý avantaj. Arada 100 lira fark var. Deðer mi orasý tartýþýlýr. 100 liraya da kask, gözlük, eldiven alýrsýnýz en iyisi.
Slipshod
27-07-2016, 17:24
Yok öyle birþey hiç duymadým. Kargo esnasýnda çizik oluþabilir belki. Fakat arkadaþýmýn bisikletinde ne gevþeme ne de çizik görmedim, duymadým.
Btwin RR300 MTB tarzý bir bisiklet aslýnda. Tarzýnda diyorum çünkü lastikleri kalýn olmasýnda raðmen maþasý düz maþa. Fakat 21 vites olmasý ve Claud Butler Oxford'a göre hafif olmasý avantaj. Arada 100 lira fark var. Deðer mi orasý tartýþýlýr. 100 liraya da kask, gözlük, eldiven alýrsýnýz en iyisi.
Öncelikle cevaplar için teþekkürler. Açýkçasý rr300 de o yönden cazip geliyor. mtb ama tek mtb olduðu konu kalýn lastikleri gibi. vites konusunda avantajlý. Kaldýrým in çýk yapmak var bir de. Son olarak sormak istediðim rr300ün sadece l boyu var. kaç inç kadroya denk geliyor bir bilginiz var mý? decathlon sitesinde 1.75-1.80 boy için L beden gösterilmiþ daha büyük kadrolusu yok. rr340 için var XL beden ama o da bütçeyi aþýyor. l kadro ile xl kadro arasýnda aþýrý bir fark var mýdýr? L kadro rr300 alsam küçük kalýr mý? teþekkürler
bu daha mantýklý. en azýndan karþýnda bir yetkili vs olacak.. Decathlon kadroya falan ömür boyu garanti veriyor.
diðeri biraz daha þehir, bu tur/þehir arasýnda bir þey daha kullanýþlý olur.
50 km bununla yormazda diðeri ile yorar oldukça ve hantal ( aðýr )
Slipshod
27-07-2016, 19:06
bu daha mantýklý. en azýndan karþýnda bir yetkili vs olacak.. Decathlon kadroya falan ömür boyu garanti veriyor.
diðeri biraz daha þehir, bu tur/þehir arasýnda bir þey daha kullanýþlý olur.
50 km bununla yormazda diðeri ile yorar oldukça ve hantal ( aðýr )
hepsiburadanýn indirimini kaçýrdým zaten :) 8 tane kalmýþtý satýlmýþ þu an fiyat tekrar 369lira. Tahminim 1-2 hafta içerisinde tekrar fiyat düþürürler ama þu an için yakalayamadýk. RR300ün kadro boyu konusunda bir fikriniz var mý peki, bana gelir mi L kadro?
Emre Akçay
28-07-2016, 08:29
Öncelikle cevaplar için teþekkürler. Açýkçasý rr300 de o yönden cazip geliyor. mtb ama tek mtb olduðu konu kalýn lastikleri gibi. vites konusunda avantajlý. Kaldýrým in çýk yapmak var bir de. Son olarak sormak istediðim rr300ün sadece l boyu var. kaç inç kadroya denk geliyor bir bilginiz var mý? decathlon sitesinde 1.75-1.80 boy için L beden gösterilmiþ daha büyük kadrolusu yok. rr340 için var XL beden ama o da bütçeyi aþýyor. l kadro ile xl kadro arasýnda aþýrý bir fark var mýdýr? L kadro rr300 alsam küçük kalýr mý? teþekkürler
Rica ederim. Kampanya bittiðine göre RR300 alýn bence. Ýsterseniz ilerde maþayý deðiþtirebilirsiniz böylece güzel MTB olur. Yada maþayý deðiþtirmeden yol lastiði takýp tur yada þehiriçi bisikleti olarak kullanabilirsiniz. L kadro boyu 51-54 cm arasýna tekabül etmesi gerekiyor. Bende M kadro var 51cm. 181cm boy, 81cm iç bacak boyu var. Tam geliyor. Ama Btwin'de kadro boyu benim bisikletin kadro boyuyla farklý olabilir. MTB ile þehir bisikletlerinin kadro boylarý birbirini tutmuyor çünkü. Mesaj atýp öðrenin bence, gitme durumunuz varsa gidip test edin hatta. Kadroda ki orta boruya iki bacaðýnýzýn arasýna alýn. Aradaki biraz boþluk var ise doðru kadro boyudur.
Slipshod
28-07-2016, 14:28
Deneyerek almak en saðlýklýsý olacak sanýrým. Ýlerde saðlýk sorunu yaþamamak için bir decathlona uðrayýp denemem gerek. Cevaplar için çok saðolun arkadaþlar.
Slipshod
28-07-2016, 14:31
hepsiburadaya tekrar bir göz atayým dedim 1-2 hafta içinde indirime tekrar girer derken ertesi günü girdi :D bu sefer tekrar 299 lira ama sepette %10 indirim varmýþ 269 liraya geliyor bundan daha iyisi olmaz sanýrým
Slipshod
28-07-2016, 15:24
claud butler oxford u aldým arkadaþlar 269 liradan 3 taksit. hayýrlýsý olsun kazasýz belasýz binmek nasip olur inþallah. :)
1978 model balkançe :) Severek bindiðim bisikletim :)
http://i.hizliresim.com/go3n0N.png (http://hizliresim.com/go3n0N)
Mert Safa
09-08-2016, 21:19
Büyükçekmece sahilde binmelik yaklaþýk 5-10 km bisiklet alacaðým. Baktým, baktým kafam o kadar karýþtý ki :)
Þehir-Tur bisikleti mi almak lazým ? Yoksa Dað alýp yol lastiði mi taksam ?
Salcano City serisinden ne önerirsiniz ? 800 liranýn üstüne çýkmak istemiyorum. Saraçhaneden uygun fiyata bulur muyum acaba?
Þimdiden teþekkürler :)
Mert Safa
Kardeþimde City fun 60 var, kýsa mesafelerde kullanýyor. Arada babam alýyor Salcano'yu, beraber çýkýyoruz. Ýlk baþlarda çok memnundu, ama iþi öðrendikten sonra aðýrlýk hesabý yapmaya baþladý :)
Demem o ki; dediðiniz þartlarda daha hafif olan city fun 70 yeðdir. Liste fiyatý 765. Bayiden çok rahat 700 lira altýna veya 700'e aksesuarlý temin edilir.
Salcano Bisiklet | Motosiklet (http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=12)
Spor Malzemeleri Uygun Fiyatları ile sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/spor/sifir?query_text=city+fun+70&sorting=price_asc)
http://www.n11.com/arama?q=city+fun+70
enzo1903
23-08-2016, 14:14
Büyükçekmece sahilde binmelik yaklaþýk 5-10 km bisiklet alacaðým. Baktým, baktým kafam o kadar karýþtý ki :)
Þehir-Tur bisikleti mi almak lazým ? Yoksa Dað alýp yol lastiði mi taksam ?
Salcano City serisinden ne önerirsiniz ? 800 liranýn üstüne çýkmak istemiyorum. Saraçhaneden uygun fiyata bulur muyum acaba?
Þimdiden teþekkürler :)
Þehit bisikleti alýn, dað bisikleti hamallýk oluyor, kadro aðýr vs. (o fiyatlarda)
Saraçhane'de ayak üstü uyuturlar internetten fiyatlara bakýp en uygunun maðazasýndan alýn.
Þehit bisikleti alýn, dað bisikleti hamallýk oluyor, kadro aðýr vs. (o fiyatlarda)
Saraçhane'de ayak üstü uyuturlar internetten fiyatlara bakýp en uygunun maðazasýndan alýn.
Evet mtb alýnca bende 4 yýl boyunca nasýl kullanmýþým bu dað bisikletini diye kendime kýzmadým deðil, maalesef bir anlýk heves ile ne alacaðýný tam manasý ile tecrübe etmeden, koþarak bisiklet almaya gidiyoruz:( bu konularda bayanlara danýþsak daha iyisini alýrlar :D
Sezon sonu olmasýný fýrsat bilerek sedona 420 çektim altýma Bakýrköy serdar dan aldým Tilmen bisiklet, bir kaç defa avcýlarda çetinoðlu bisiklet için aradým ama ilgisizlik karþýsýnda bakým yerimizi' de deðiþtirdik, daha yakýn, hafta sonu tura çýkarsam uðrayýp bir kahvesini içiyoruz oda çok keyifli oluyor :)
Atakent tarafýnda ikamet eden arkadaþýmýz varsa, hafta sonlarý havada iyi olursa dolaþýrýz arada sýrada :)
Low-Rider
05-01-2017, 12:05
Evet mtb alýnca bende 4 yýl boyunca nasýl kullanmýþým bu dað bisikletini diye kendime kýzmadým deðil, maalesef bir anlýk heves ile ne alacaðýný tam manasý ile tecrübe etmeden, koþarak bisiklet almaya gidiyoruz:( bu konularda bayanlara danýþsak daha iyisini alýrlar :D
Sezon sonu olmasýný fýrsat bilerek sedona 420 çektim altýma Bakýrköy serdar dan aldým Tilmen bisiklet, bir kaç defa avcýlarda çetinoðlu bisiklet için aradým ama ilgisizlik karþýsýnda bakým yerimizi' de deðiþtirdik, daha yakýn, hafta sonu tura çýkarsam uðrayýp bir kahvesini içiyoruz oda çok keyifli oluyor :)
Atakent tarafýnda ikamet eden arkadaþýmýz varsa, hafta sonlarý havada iyi olursa dolaþýrýz arada sýrada :)
Benim bisikletten almýþsýn, hayýrlý olsun :)
Benim bisikletten almýþsýn, hayýrlý olsun :)
Saðolasýn reis :)
Bi denk getiremedik senin ile :) bi roll yaparýz artýk :D
Low-Rider
05-01-2017, 12:51
Havalar düzelsin de binelim valla ya
bisiklete biniyorum. Üstelik artýk daha anlamlý. Eþpedal Derneði ile daha anlamlý sürüþler yapabilirsiniz. Eþpedal Ankara temsilciliðini de benim de içinde olduðum birkaç arkadaþ üstlendi. Detaylý bilgi için facebook.com/espedalankara (www.facebook.com/espedalankara)
Eşpedal Ankara TRT Haber'de! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JhRuKc0QrRc&t=0s)
Denizyaren
05-01-2017, 14:50
Arada bir biniyorum bu ara :)
Arada bir biniyorum bu ara :)
Hava yaðmadýðý her zaman binmek istiyorum lakin iþimiz gereði binemiyorum. Ev ile iþ arasý bisiklet ile 17 dk araç ile 40 dk :(
Havalar biraz açýlsýn ülkeler arasý turlara çýkacaðým mtb ile, öyle büyük bir tecrübem falanda yok ama sonunu düþünen kahraman olamaz. :)
decathlon"un ucuz çadýrlarýyla kamp atarým, 3 günlük tur olsa yanýma yedek parça ve biraz yiyecek alsam yeter. Güvenlik önlemi olarakda yanýma biber gazý alsam yeter herhalde.
Havalar biraz açýlsýn ülkeler arasý turlara çýkacaðým mtb ile, öyle büyük bir tecrübem falanda yok ama sonunu düþünen kahraman olamaz. :)
decathlon"un ucuz çadýrlarýyla kamp atarým, 3 günlük tur olsa yanýma yedek parça ve biraz yiyecek alsam yeter. Güvenlik önlemi olarakda yanýma biber gazý alsam yeter herhalde.
Düþünce güzel, lakin programlý olmazsanýz saðlýðýnýzý bile kaybedebilirsiniz, bu konuda tecrübe sahibi insanlarýn yaþadýklarýndan örnek alarak ciddi bir program yaparak çýkmalýsýnýz, aksi halde macera kabusa döner. oturduðunuz selenýn bile size yarý yolda býrakabileceðini unutmayýn :(
kalipson
06-01-2017, 14:09
Pýrlantadan bile deðerli bi tavsiye vereyim.
Ne olursa olsun sakýn ama sakýn yeni alýnmýþ bir bisikletle yola çýkmayýn. En usta ellerde kurulumu ve ayarlarý yapýlmýþ olsa da.
Ne olursa olsun sakýn ama sakýn yeni alýnmýþ bir bisikletle yola çýkmayýn. En usta ellerde kurulumu ve ayarlarý yapýlmýþ olsa da.
Nedendir bunun sebebi? Huyunu suyunu bilmiþ olmak içinmi?
kalipson
06-01-2017, 14:29
Tecrübe ile sabittir. Özellikle bu tarz turlarda alet ister istemez, siz týngýr mýngýr sakin de gitseniz, yol da kaymak asfalt da olsa, alet aþýrý strese maruz kalýyor. Aynen öyle; AÞIRI. Belli bir müddet sýkýntý olmuyor ama 100 km.gibi mesafelerden sonra bi yerler ya daðýlýyor ya da en iyi ihtimalle zincirleme reaksiyon gibi ciddi oranda gevþiyor. Ve siz bunu farkedemeyip kaçýrýrsanýz elinize alýyorsunuz o parçayý amiyane tabirle.
Bu tarz aktivitelerin yazýn yapýldýðýný da düþünürsek 1-0 geriden baþlanýyor zaten.
Bi kere sýfýr bisikletle zaten bu iþe baslamayacaksýn; bu bir. Ýkincisi yola çýkacak olan bisiklet ile geçmiþte en az 200 km.lik bi sürüþ geçmiþin ve en az 1 kere detaylý bakýmýný usta ellerde yaptýrmýþ olacaksýn. Üçüncüsü de her 50-60 km.de üþenmeden her yerin somun, cývata, vb. kontrollerini yapacaksýn.
Söylememe gerek var mý bilmiyorum ama yine de yazayým; Kipa'dan Carrefour'dan alýnan bisikletle bakkal, gazeteci, vb. gibi kýsa mesafelerden öteye gitmeye kalkmayýn.
Aksi halde öyle abidik gubidik yerlerde su koyuyor ki anlatýlmaz yaþanýr. :)
Köprüden bisikletle geçmek serbest mi? bi ara kafayý kýrýp ümraniye-bebek bisiklet turu yapacaktým cardio olsun diye sonra kaldý :)
kalipson
06-01-2017, 14:34
Nedendir bunun sebebi? Huyunu suyunu bilmiþ olmak içinmi?
Bi nevi öyle ama esas prensip þu. Parçalar yeni bisiklette birbiri ile tam entegre olamýyor. Ýlk aldýn tamam eyvallah, kurulumu da on numara ve alet yað gibi akýyor ama bu maalesef kýsa sürecek bir süreç.
Parçalar tam oturmuyor. Hangi bisikleti hangi astronomik rakamlara satýn almýþ olmak da çok önemli deðil bu tarz aktivitelerde. Ha þu da var. Ýyisi 300 km.de su koyar, kötüsü 100 km.de. Ama ikisi de yeni olarak yola çýktýysa mutlaka sýkýntý çýkaracak. Sýkýntý çýkarmama ihtimali % 0.
FunnyCorpse
06-01-2017, 14:39
yeni bisikletlere pek güven olmuyor, sýfýr urunler dýrek satýsa sunuluyor genelde hýcbýr ayar ve duzeltme yapýlmýyor býraz yol yapýp gezýp gelýyorsunuz bakýmý oyle yapýlýyor onemlý býr sorun cýkarsa garantýden degýstýrýyorlar.hangi AAmaçla nasýl bir bisiklet aldýðýnýz önemli
urun aldýgýnýz yer de cok onemlý yoksa cebýnýzden verýyorsunuz.býr kac defa sýfýr aldým sorun yasadým... bence kesýnlýkle dort dortluk kurup gobeklerýn sýfýr toplanmasý lazým. ayrýca decathlon da ki bulunan ürünlerin çok da uygun olduklarýný düþünmüyorum fakat ;
cok eski bir bisiklet ile karadeniz den adana ya gelen bir abi ile tanýþmýþtým firma sponsor olmus yený býsýklet vermek ýstemýs katýyen karsý cýkmýs kýzýlay bayragý ýle gezýyordu...
tur planý rota ,kamp yapýlacak yerler,günlük enerji-yemek ihtiyacýnýz,yedek parça,kamp ürünleri,yedek kýyafet vsvs Üniversitede okurken arkadaslarým ege akdenýz adana yapmýslardý 20 25 gun cývarýnda,suanda Türkiye de ciddi ciddi tur yapan dünyayý gezen arkadaþlar var onlarda kendi bilgi paylaþým platformalrýnda degerli bilgiler ve anýlar paylaþýyorlar...
Umarým hayalleriniz dogrultusunda pedallarsýnýz :D
Düþünce güzel, lakin programlý olmazsanýz saðlýðýnýzý bile kaybedebilirsiniz, bu konuda tecrübe sahibi insanlarýn yaþadýklarýndan örnek alarak ciddi bir program yaparak çýkmalýsýnýz, aksi halde macera kabusa döner. oturduðunuz selenýn bile size yarý yolda býrakabileceðini unutmayýn :(
Bu konuda kesinlikle haklýsýnýz abi, en basitinden düzenli duþ alma-düzenli kýyafet deðiþme vs. yapýlmayýnca bile çok çok ciddi saðlýk sorunlarý olabiliyor. Bu konu hakkýnda birçok yazý okumuþtum :)
Emre Akçay
06-01-2017, 16:07
Yeni bisiklet için söylenenler doðru. Zaten demonte olarak geliyor eðer internetten sipariþ verilirse. Kurulum yapýldýktan sonra da ilk 6 ay kýsa süreli bakýma gidilmeli. Zincir gevþeyebiliyor, HD fren var ise sürtme yapabiliyor, pedallar gevþeyebiliyor vs vs. Tur için de tamir iþlerine yatkýn olmanýz lazým. Zaten alyan anahtarý ile bisikletin çoðu parçasý sökülüp takýlabiliyor. En azýndan lastik tamiri nasýl yapýlýr bilmek lazým. Bu sene bende 200 kmlik kýsa tura çýkacaðým kýsmetse.
Bu konuda biraz tecrübe sahibiyim abi, bisikletimi çok iyi tanýyorum. Yaklaþýk 1000 kilometre kullandým þu ana kadar. Zaten 1 gün gidiþ+1 gün þehir turu+1 gün dönüþ þeklinde yaparým. Hakikaten yeni bisikletle yola çýkmak insana bol tecrübe öðretir :)
kalipson
06-01-2017, 16:33
Tecrübe varsa ve bisiklet de sahibiyle hatýrý sayýlýr bir km yapmýþsa(bakýmlarý da aksatýlmadan) geriye zaman bulup güzel bir destinasyon planlayarak turlamak kalýyor :)
Uygun mekan ve uygun þartlar saðlanýrsa tadýndan yenmez :)
Bu kadar uzun bir yolculuða çýkabilecek kiþinin bisiklette ufak tefek tamirler yapabiliyor olmasý gerekiyor. Lastik deðiþtirme, vites ayarý, vs.
Yanýnýzda mutlaka yedek iç lastik ve bisiklet alyan takýmý taþýyýn. Gerekli kontroller yolculuktan önce yapýldýysa sorun çýksa bile yolda hallolur.
Montajý düzgün yapýlmýþ bisiklette ilk 200 km içerisinde çýkacak tek sorun arka vitesin ayarýdýr. Bunu da zaten yolda kullanýrken ayarlamak mümkün.
kalipson
06-01-2017, 17:31
Sýfýr olarak aldýðý ve hatýrý sayýlýr para verdiði bisikletin bildiðiniz arka teker göbeði daðýldý. Tam tamýna 20 km bisiklet elimizde yürüdük. Bu, sadece bizim baþýmýza gelen þey. Lastik patlama hadisesi zaten olmazsa olmazý bu iþin. Sadece vites ayarý olsa o kolay zaten. Daha neler var neler. Meraklý arkadaþlarýn morali bozulmasýn diye uzatmayayým; ama iþin özü hatýrý sayýlýr km yapmadýðýnýz bi bisiklet ile yola çýkmayýn. :)
Biraz önce sahibindende bisiklet fiyatlarýna baktým, yaza göre çok ciddi fiyatlarda düþüþ var gibi geldi bana.
Alacak olan varsa kýþýn alsýn :D
Çok uygun fiyatlara çok güzel bisikletler var, yazýn çok pahalý oluyorlar.
Yahu benim bisikletimin arka göbeði daðýldý, 28" bisikletten çýkma göbeðin içi benim bisikletime olurmu acaba?
Benim bisikletim 26" dað bisikleti.
orkuteren
16-01-2017, 11:21
yol yarýþ bisikleti aldým sýfýr km 3 ay içinde 2000 km ye yakýn yol yaptým o dediðiniz hiç bir sýkýntýyý yaþamadým. Nasýl oluyorda sýfýr bisiklette sorun yaþamama yüzdesi 0 oluyor anlayamadým.
Ferhat_V
16-01-2017, 18:22
1.80 boylarýnda 90 100 kg arasýyým..daha önceden çok bisiklet bindim herhangi bir denge sorunum yok..sahilde gezmeye cardio amaçlý biþeler alayým diyorum ama karar veremiyorum..en önemlisi beni taþýyacak ve uygun fiyatlý olacak..ne alayým ?
Gimifayf
16-01-2017, 19:02
Ben de bu aralar evde roller ile yavastan býsýklete donus yapma planlarý ýcerýsýndeyým Sedona 741 MTB býsýkletým var onu satýp yol býsýkletý alýr almaz baslayacagým ýnsallah. Ankarada satýlýk ya da takaslamalýk yol býsýkletý tavsýyesý olan varsa degerlendýrebýlýrým.
Erdem K.
13-02-2017, 15:47
Arkadaþlar,
Aþaðýdaki bisikletler arasýnda +/- karþýlaþtýrmasý yapabilecek teknik düzeye sahip birileri varsa, rica etsem belirtebilir mi?
1-Giant Escape 2 ve 3
2-Ghost Kato 1
3-Trek FX 7.0 Platinum
Not: Trek'te ay sonuna kadar 2.bisiklette %50 indirim varmýþ, benimle birlikte bu kampanyadan yararlanmak isteyen olursa görüþebiliriz :)
Ben bilmiyorum teknik bilgi. Hayýrlý olsun þimdiden.
Erdem K.
Arkadaþlar,
Aþaðýdaki bisikletler arasýnda +/- karþýlaþtýrmasý yapabilecek teknik düzeye sahip birileri varsa, rica etsem belirtebilir mi?
1-Giant Escape 2 ve 3
2-Ghost Kato 1
3-Trek FX 7.0 Platinum
Not: Trek'te ay sonuna kadar 2.bisiklette %50 indirim varmýþ, benimle birlikte bu kampanyadan yararlanmak isteyen olursa görüþebiliriz :)
Hangi maksatla kullanýlacak? Þehir içi veya kýsa turlar içinse Ghost'u eleyin baþtan, mtb gereksiz olur.
Giant escape 2'yi kardeþime alacaktýk bir ara, para durumlarýndan erteledik. Gayet hafif bi bisiklet. Trek de ayný þekilde kaliteli bir hibrit'tir. Ýkisini de kullanýn, hangisi içinize sinerse onu alýn derim. Donaným ayrýntýlarýna vakýf deðilim maalesef.
Bildiðim kadarýyla 2017 model bisikletlerin piyasaya çýkmasýyla 2016 model bisikletlerde çok ciddi indirimler var arkadaþlar.
Birçok bisikletçi indirim yapacaktýr.
Standart normal bir bisiklet bakýmýný düzgün yaparsanýz sizi ortalama 50-55 BÝN KÝLOMETRE rahat götürür, hatta rahat daha fazlasýnýda çýkarýr :D
Arkadaþlar,
1-Giant Escape 2 ve 3
2-Ghost Kato 1
3-Trek FX 7.0 Platinum
Ghost'u bilmiyorum ama Giant ile Trek arasýndaki farký kýyaslayabilirim.
2 sene önce Giant Escape 2 almýþtým. 1200 kilometre kullandýktan sonra arkadaþýma sattým. Çok memnundum. Fakat o dönemde öðrenci olduðum için yol bisikletine geçebilmek için satmak durumunda kalmýþtým.
Çalýþmaya baþladýktan sonra yol bisikletinin yanýna bir tane hybrid almak istedim kýsa mesafe kullanýmlar için. Þu anda 2016 Trek 7.3 FX kullanýyorum. Açýkçasý Escape ile arasýnda çok büyük bir fark yok, vitesleri bir miktar daha iyi fakat onun haricinde kadro tamamen aluminyum.
Bu arada, ben olsaydým Trek 7.0 ve Escape 3'ü kafadan elerdim. Komponentleri çok alt seviye, ve maþasý aluminyum bile deðil. Saydýklarýnýzýn içinde tercih edeceðim tek bisiklet Escape 2 olurdu, onu da gönül rahatlýðýyla önerebilirim. Fiyat / performans olarak hybrid bisikletlerde giriþ kategorisinde bana göre en baþarýlý bisiklet.
Bildiðim kadarýyla 2017 model bisikletlerin piyasaya çýkmasýyla 2016 model bisikletlerde çok ciddi indirimler var arkadaþlar.
Birçok bisikletçi indirim yapacaktýr.
Standart normal bir bisiklet bakýmýný düzgün yaparsanýz sizi ortalama 50-55 BÝN KÝLOMETRE rahat götürür, hatta rahat daha fazlasýnýda çýkarýr :D
Ek besin almaz iseniz 55 bin kilometre sonunda dizlerinizdeki kýkýrdak dokuya elveda diyebilirsiniz tabi :)
Glucosamin almak gerekiyor kesinlikle bu kadar uzun süreli kullanýlacaksa.
Ek besin almaz iseniz 55 bin kilometre sonunda dizlerinizdeki kýkýrdak dokuya elveda diyebilirsiniz tabi :)
Ben bunu bilmiyordum abi, biraz araþtýrdým gerçektende çok önemli bir bilgiymiþ.
Öðrendiðim iyi oldu teþekkür ederim.
Bu kilometreleri yapmak için saðlam bir boþ zaman+saðlam bir diz lazým. :DA
mehmetRS
19-02-2017, 17:50
Geçtiðimiz aylarda þehir içi kullaným için meride crossway 500 aldým. Speed Lite yönlü lastikleri ve çift ayarlanabilir amortisör sistemi ( maþa ve sele borusu ) ile oldukca rahat, 187 santim ve 130 kilo civarýyým, 150 kilometredir sorunsuz biniyoruz bakalým..
mehmetRS
19-02-2017, 17:51
Geçtiðimiz aylarda þehir içi kullaným için meride crossway 500 aldým. Speed Lite yönlü lastikleri ve çift ayarlanabilir amortisör sistemi ( maþa ve sele borusu ) ile oldukca rahat, 187 santim ve 130 kilo civarýyým, 150 kilometredir sorunsuz biniyoruz bakalým..
Özür, Meride yazmýþým.. Merida olacaktý.
edemirbas
19-02-2017, 23:23
O elveda diyenlerden biri benim :D 2-3 sene civarý aktif, son yarýsýnda ciddi þekilde antrenmanlara çýkarak geçirdim. Kondromalazi patella teþhisi konuldu. Doktora gittiðim zaman dizlerimdeki aðrýda ayakta duramýyordum, hatta bir süre Tilac SR'ýn yardýmýyla hayata devam ettim :D Uzun süredir sürmüyorum þu an aðrým yok, keþke bu hastalýktan daha önce haberim olsaymýþ ta önlem alsaymýþým diyorum. Bike fit kesinlikle çok önemli, düzgün spd ayarý ve pedallama tekniði daha da önemli. Kas yapýnýz ise çok daha önemli. Benim diz kapaðýmý tutan kaslardan iç taraftakiler zayýf kalmýþ, doktor ona göre uygulamam için 1-2 hareket önermiþti. Bunun üstüne yanlýþ spd ayarýndan ve antrenmanlar arasý yeteri kadar dinlenip düzgün takviye almamaktan patladým sanýyorum :D
Glucosamin'i þimdi kullansam bi yararý olurmu peki? Kýkýrdak dokusunun kolay kolay iyileþmediðini hatýrlýyorum da
O elveda diyenlerden biri benim :D 2-3 sene civarý aktif, son yarýsýnda ciddi þekilde antrenmanlara çýkarak geçirdim. Kondromalazi patella teþhisi konuldu. Doktora gittiðim zaman dizlerimdeki aðrýda ayakta duramýyordum, hatta bir süre Tilac SR'ýn yardýmýyla hayata devam ettim :D Uzun süredir sürmüyorum þu an aðrým yok, keþke bu hastalýktan daha önce haberim olsaymýþ ta önlem alsaymýþým diyorum. Bike fit kesinlikle çok önemli, düzgün spd ayarý ve pedallama tekniði daha da önemli. Kas yapýnýz ise çok daha önemli. Benim diz kapaðýmý tutan kaslardan iç taraftakiler zayýf kalmýþ, doktor ona göre uygulamam için 1-2 hareket önermiþti. Bunun üstüne yanlýþ spd ayarýndan ve antrenmanlar arasý yeteri kadar dinlenip düzgün takviye almamaktan patladým sanýyorum :D
Glucosamin'i þimdi kullansam bi yararý olurmu peki? Kýkýrdak dokusunun kolay kolay iyileþmediðini hatýrlýyorum da
Bu tarz saðlýk konularýný doktora danýþmakta fayda var. Fakat genelde glukosamin hapý yaþlýlarda eklem ve kýkýrdak problemleri varsa öneriliyor. Bir nevi kýkýrdak dokusunun onarýmý ve yenilenmesinde yardýmcý.
Ben sol dizimden 11 yýl önce ameliyat geçirdim, ön baðlarým darbe sebebiyle kopmuþtu. O günden sonra diz kapaðýmda dizlerimi kýrarken çat diye ses çýkýyor özellikle yük bindiðinde (eðilip kalkarken), doktor glukosamin kullanmamý önermiþti. Pedal çevirirken dizimin açýsý yeterince kapalý olmadýðý için herhangi bir ses çýkmýyor ya da zorlanma olmuyor.
Þu anda sezon açýldýðýnda aktif olarak bisiklet kullanýyorum ve senelik ortalamam 2 3 bin civarý. Kýþlarý bisiklete binemediðim için kýþýn glukosamin alýyorum minimum 8 hafta.
Glukosamin haplarýnýn üzerinde de minimum 4 hafta kullaným tavsiye eder etki gösterebilmesi için. Uzun dönem kullanmak gerekir. Tabi mutlaka doktora danýþmakta yarar var.
Bende Mosso TCA730 kullandým yaklaþýk 1-1.5 sene kadar.
Geçtiðimiz Cuma, harika bir indirim ile hayalimde ki bisiklete sahip oldum.
Specialized Tarmac Elite 2016. Bisiklet sýnýfýnda ki en iyisi diyebilirim. Marka ve model olarak.
Geçen sene, 4 kartepe 3 Uçmakdere, 1 Erciyes e týrmandým.
ve Istanbul içerisinde yaklaþýk 7K km yol..
Bununla çok daha týrmanýp, güzel günler geçireceðime inanýyorum.
Alýp, eve geldikten sonra topladýðým ilk fotosu.
http://i.hizliresim.com/P037ad.jpg (http://hizliresim.com/P037ad)
Hayýrlý olsun, güzel günlerde kazasýz belasýz kullan.
kalipson
20-02-2017, 09:51
Hayýrlý olsun. Sormasý ayýp; kaça aldýnýz?
Bende Mosso TCA730 kullandým yaklaþýk 1-1.5 sene kadar.
Geçtiðimiz Cuma, harika bir indirim ile hayalimde ki bisiklete sahip oldum.
Specialized Tarmac Elite 2016. Bisiklet sýnýfýnda ki en iyisi diyebilirim. Marka ve model olarak.
Geçen sene, 4 kartepe 3 Uçmakdere, 1 Erciyes e týrmandým.
ve Istanbul içerisinde yaklaþýk 7K km yol..
Bununla çok daha týrmanýp, güzel günler geçireceðime inanýyorum.
Alýp, eve geldikten sonra topladýðým ilk fotosu.
http://i.hizliresim.com/P037ad.jpg (http://hizliresim.com/P037ad)
Abi üzerinde hangi set var? Resim detaylý olmadýðý için pek belli olmuyor.
kalipson , teþekkür ederim. Ýspanya probike maðazasýndan alýndý bisiklet. Etiket fiyatý 2500 € indirim yapmýþlar, 1800 € . Vergi iade vs 1625 € a aldým.
Sinan58 üzerinden Praxis Aynakollu Shimano 105 var, cumartesi 80 km yaptým, set gayet güzel. 52/36 ön aynakol 11/28 arka ruble. Çok rahat bir bisiklet.
Biraz bunu kullandýktan sonra, Ultegra, Campagnolo Chorus veya Dura-Ace düþünüyorum. Jant seti olarak þuan da Campagnolo Zonda var. Onu da Shamall Mille ile deiþtirebilirim.
onursumer
20-02-2017, 12:11
yavaþ yavaþ bisikleti bakýma sokup hazýrlýk yapmaya baþlýyorum yeni sezona
26" CARRARO CRX 970 ERKEK DAĞ 30-V HD - Carraro Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/dag-bisikletleri-2016/26-carraro-crx-970-erkek-dag-30-v-hd/)
bisikletim direk budur , toz topraktan mümkün olduðunca uzak durduðum bir güzergahta kullanmaya baþladým haliyle ciddi derecede üstündeki lastikler ile problem yaþýyorum
lastik tavsiyelerinizi bekliyorum :)
GokhanRS
20-02-2017, 12:50
187 boy 100 kilo civarý adama kaç inch bisiklet bakmak gerek ?
kalipson , teþekkür ederim. Ýspanya probike maðazasýndan alýndý bisiklet. Etiket fiyatý 2500 € indirim yapmýþlar, 1800 € . Vergi iade vs 1625 € a aldým.
Sinan58 üzerinden Praxis Aynakollu Shimano 105 var, cumartesi 80 km yaptým, set gayet güzel. 52/36 ön aynakol 11/28 arka ruble. Çok rahat bir bisiklet.
Biraz bunu kullandýktan sonra, Ultegra, Campagnolo Chorus veya Dura-Ace düþünüyorum. Jant seti olarak þuan da Campagnolo Zonda var. Onu da Shamall Mille ile deiþtirebilirim.
Üzerindeki set iyiymiþ abi, SHÝMANO DÝ2 serisine kadar yolu var.
Bu iþin ne manevi, ne maddi sonu yok :)
kalipson
20-02-2017, 16:22
54 55 inch olmasý lazým Gökhan hocam. Hatta 56
GokhanRS
20-02-2017, 16:24
54 55 inch olmasý lazým Gökhan hocam. Hatta 56
bisiklet inchi yazmýyor ki çoðunda 27 29 inc teker ölçüsü mü
Gökhan abi bu sýralama dað bisikletleri için;
Boy Kadro Boyu (cm) Kadro Boyu (inch)
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "
190 - 195 53 - 56 cm 21 - 22 "
195 - 200 56 - 58 cm 22 - 23 "
Ama yinede deneyerek almak gerekir, bisiklete binip gidonu önünüze alarak üst boruyla bacak aranýzda en azýndan 3 parmak boþluk olmasý sizin için iyi olur.
Bu oranlar bisikletten bisiklete çok ciddi oranda deðiþiyor. Þehir-Yol bisikletlerinde ortalama 10 santimetre daha büyük oluyor bu ölçüler.
Daha iyi bilen birisi varsa yardýmcý olacaktýr :)
Üzerindeki set iyiymiþ abi, SHÝMANO DÝ2 serisine kadar yolu var.
Bu iþin ne manevi, ne maddi sonu yok :)
elektronik sevmiyorum ben. Para çýkarsa alacaðým set büyük ihtimalle SRAM RED olur ya da dediðim gibi Dura-Ace
bu alacaðýnýz bisikletin markasýna ve modeline göre deðiþir.
bisikleti almadan önce iyice araþtýrýni kendinize olacak modelleri vs vs..
Ayný boylardayýz ortalama, 55-56 ML Kadrolar size uygun olabilir.
kalipson
20-02-2017, 16:30
Inch demiþim; cm olacaktý. Kadro boyu.
elektronik sevmiyorum ben. Para çýkarsa alacaðým set büyük ihtimalle SRAM RED olur ya da dediðim gibi Dura-Ace
Dura-Ace tercihimdir :)
merhaba konuyu gorunce aklima geldi kardesim bisiklet istiyor kendisi 15 yasinda ve bisiklete cok merakli yok hidrolik firen yok hava ayarli amartisor falan bende uygun fiyatli birseyler ariyorum sattiginiz 2 . el de olabilir onerebilirmisiniz tesekkur ederim
merhaba konuyu gorunce aklima geldi kardesim bisiklet istiyor kendisi 15 yasinda ve bisiklete cok merakli yok hidrolik firen yok hava ayarli amartisor falan bende uygun fiyatli birseyler ariyorum sattiginiz 2 . el de olabilir onerebilirmisiniz tesekkur ederim
Abi fiyat söylerseniz yardýmcý olmaya çalýþabilirim.
Hidrolik disk frenli ve kilitlemeli maþalý bisikletler uygun fiyatlara satýlýyor, garanti için sýfýr almanýzý tavsiye ederim.
Onun dýþýnda havalý maþalar biraz daha üst seviyeye hitap ediyor diye biliyorum, genelde yaylý maþalar kullanýlýyor ülkemizde.