Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisiklet kullananlar ?
105'in üst segmentleri bana biraz gereksiz geliyor açıkçası.
Ultegra kullandım, hiç bir fark anlayamadım. Belki 100 gram fark vardır toplamda 105'e göre.
F/P olarak en iyisi 105. Hatta son nesil Tiagralarda gayet yeterli.
Artık ESKİŞEHİR"de %100 Yerli bisiklet üretiliyor arkadaşlar; kadro, komponentler hepsi yerli ve hepsinin testleri ülkemizdeki fabrikalarda yapılıyor.
Bazı komponentler Japon oda sıkıntı değil zaten :)
Corelli bisikleti Korel Elektronik üretiyor, zaten alüminyum alanında dünya çapında bir şirket.
Şu anda " DACRON" marka %100 Yerli setler üretiliyor.
Bisiklet alacaklar için en basit yöntemi söylüyorum.
Komponentler bu şekilde sıralanıyor, 2 seridede giriş seviyesi Shimano Tourney olarak kullanılıyor.
Bunlar şu andaki seri, daha eski serilerde tabiki hala kullanılıyor.
DAĞ BİSİKLETİ GRUBU:
-Shimano Tourney
-Shimano Altus
-Shimano Acera
-Shimano Alivio
-Shimano Deore
-Shimano Slx
-Shimano Xt
-Shimano Xtr
YOL BİSİKLETİ GRUBU:
-Shimano Tourney
-Shimano Claris
-Shimano Sora
-Shimano Tiagra
-Shimano 105
-Shimano Ultegra
-Shimano Dura-Ace
Tepe İnişi Serilerindede Shimano Saint Ve Shimano Zee var, ikiside çok üst seviye.
Alt seviyeler dayanıksız zannetmeyin sizi gömer Valla :D
105'in üst segmentleri bana biraz gereksiz geliyor açıkçası.
Ultegra kullandım, hiç bir fark anlayamadım. Belki 100 gram fark vardır toplamda 105'e göre.
F/P olarak en iyisi 105. Hatta son nesil Tiagralarda gayet yeterli.
vallahi herkes seti kullanmadan ultegra ile değiştir dedi.
Dün bodyfit' e gittim, tr' nin Specialized dist..
Fiti yapan arkadaş bile dedi ki hiç gerek yok buna ultegra takmaya. Dura-Ace den aşağı takacaksan masraf yapmaya değmez dedi.
Eski bisikletimde komple 105-5800 var - şimdikinde 105 set praxis ayna kol var. Ultegra 105 arsında bir aynakolmuş ve cidden geçişleri çok güzel.
Çok memnunum, jant bakıyorum da şimdi yeter artık. Almayacağım bir şey.
deeperblack
26-02-2017, 03:50
Bu ara bu fatbike laa sardım görsel olarak çok güze duruyorlar.
Bunlar kum ve karda gitmek üzere tasarlanmış tamam ama bizbunu normal yolda kullansak ne gibi sıkıntılar çıkartır ?
Aşırı yorma vb gibi şeyler mi olur sadece
Buarada sürekli bisiklet binen biri değilim. Haftada bir birkaç saat binmeyi düşünüyorum. Beni çözermi bu tarz birşey yoksa yakın gelecekte duvarda süs mü olur ?
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
http://www.bisikletrotalari.com/wp-content/uploads/fatbike-11.jpg
vallahi herkes seti kullanmadan ultegra ile değiştir dedi.
Dün bodyfit' e gittim, tr' nin Specialized dist..
Fiti yapan arkadaş bile dedi ki hiç gerek yok buna ultegra takmaya. Dura-Ace den aşağı takacaksan masraf yapmaya değmez dedi.
Eski bisikletimde komple 105-5800 var - şimdikinde 105 set praxis ayna kol var. Ultegra 105 arsında bir aynakolmuş ve cidden geçişleri çok güzel.
Çok memnunum, jant bakıyorum da şimdi yeter artık. Almayacağım bir şey.
Kesinlikle katılıyorum 105 5800 gayet yeterli Dura-Ace sınıfına girmedikçe. 5700 varken Ultegra'nın anlamı vardı fakat 5800 de fark çok kapandı. Dura Ace groupset için de araba parası yatırmak gerekiyor.
Bu ara bu fatbike laa sardım görsel olarak çok güze duruyorlar.
Bunlar kum ve karda gitmek üzere tasarlanmış tamam ama bizbunu normal yolda kullansak ne gibi sıkıntılar çıkartır ?
Aşırı yorma vb gibi şeyler mi olur sadece
Buarada sürekli bisiklet binen biri değilim. Haftada bir birkaç saat binmeyi düşünüyorum. Beni çözermi bu tarz birşey yoksa yakın gelecekte duvarda süs mü olur ?
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
http://www.bisikletrotalari.com/wp-content/uploads/fatbike-11.jpg
Abi tın tın keyif almak için binerim dersen sıkıntı çıkarmaz, rampalarda biraz zorlar.
Fakat A noktasından B noktasına spor / ulaşım amaçlı kesinlikle önermem.
Naçizane tavsiyem, görseli güzel diye yanlış sınıf bisiklet alma. Kullanamadıktan sonra kenarda duracak sadece.
Mesela spor / gezinti amaçlı görsel olarak çok dikkat çekici bir bisiklet önerebilirim. Türkiye'de Giant bayi var bildiğim kadarıyla temin edilebilir.
FastRoad CoMax 1 (2017) - Giant Bicycles | United States (https://www.giant-bicycles.com/us/fastroad-comax-1)
Artık ESKİŞEHİR"de %100 Yerli bisiklet üretiliyor arkadaşlar; kadro, komponentler hepsi yerli ve hepsinin testleri ülkemizdeki fabrikalarda yapılıyor.
Bazı komponentler Japon oda sıkıntı değil zaten :)
Corelli bisikleti Korel Elektronik üretiyor, zaten alüminyum alanında dünya çapında bir şirket.
Şu anda " DACRON" marka %100 Yerli setler üretiliyor.
Bisiklet alacaklar için en basit yöntemi söylüyorum.
Komponentler bu şekilde sıralanıyor, 2 seridede giriş seviyesi Shimano Tourney olarak kullanılıyor.
Bunlar şu andaki seri, daha eski serilerde tabiki hala kullanılıyor.
DAĞ BİSİKLETİ GRUBU:
-Shimano Tourney
-Shimano Altus
-Shimano Acera
-Shimano Alivio
-Shimano Deore
-Shimano Slx
-Shimano Xt
-Shimano Xtr
YOL BİSİKLETİ GRUBU:
-Shimano Tourney
-Shimano Claris
-Shimano Sora
-Shimano Tiagra
-Shimano 105
-Shimano Ultegra
-Shimano Dura-Ace
Tepe İnişi Serilerindede Shimano Saint Ve Shimano Zee var, ikiside çok üst seviye.
Alt seviyeler dayanıksız zannetmeyin sizi gömer Valla :D
Yol bisikleti sınıfında Tiagra aşağısı, Dağ bisikleti sınıfında Alivio hatta Deore aşağısı tercih etmezdim.
İlk aldığım hybrid bisiklette Altus vardı, 1300 kilometrede çöp oldu.
Arada bir bisiklete binen biri için 1300 kilometre 5+ sene demek. Ben 2 ayda yaptım o kilometreyi.
Comax iyiymiş. 10kg civarı olsa gerek. Kendi sitesinde ağırlık için top çevirmişler, şu size işin şu ağırlıkta demek çok zor sanki.
Yol bisikleti sınıfında Tiagra aşağısı, Dağ bisikleti sınıfında Alivio hatta Deore aşağısı tercih etmezdim.
İlk aldığım hybrid bisiklette Altus vardı, 1300 kilometrede çöp oldu.
Arada bir bisiklete binen biri için 1300 kilometre 5+ sene demek. Ben 2 ayda yaptım o kilometreyi.
Shimano Tourney"le 40.000 yapanlar var diye biliyorum abi, bende Shimano Tourney kullanıyorum.
Bisikleti aldığımda 5.000"deydi desek 1000"de ben kullandım 6000 oldu ama tık yok.
Yüksek serilerin albenisi vites sayısının yüksek olması, bu sayede gücü ve torku daha iyi dağıtıyor.
Shimano Tourney"le 40.000 yapanlar var diye biliyorum abi, bende Shimano Tourney kullanıyorum.
Bisikleti aldığımda 5.000"deydi desek 1000"de ben kullandım 6000 oldu ama tık yok.
Yüksek serilerin albenisi vites sayısının yüksek olması, bu sayede gücü ve torku daha iyi dağıtıyor.
Doğrudur, belki de ben düzgün bakamadım.
Fakat sadece dayanım süreleri değil, vites atma hızı, sessizliği ve toplam bisiklet ağırlığını da etkiliyor. Hatta ayarları da daha zor bozuluyor Sürüş konforu ile direk alakalı esasında. En üst segmente çıkmaya gerek yok, Tiagra ve Alivio/Deore sınıfına çıkıldığında f/p oranı baya iyi oluyor.
Altus'u 1300 km de belki 3-4 kere ayarlatmak durumunda kalmıştım. Şimdi kullandığım yol bisikletinde 105 var, bir kere bile ayar istemedi son 1500 kilometredir.
Comax iyiymiş. 10kg civarı olsa gerek. Kendi sitesinde ağırlık için top çevirmişler, şu size işin şu ağırlıkta demek çok zor sanki.
Comax bana göre şu anda yol bisikletine en yakın hybrid bisiklet. Yol bisikletim Giant olmasaydı kesin hybridi de Giant alırdım.
2015 model Comax'in ağırlığı 9.1 kg idi. Genelde Giant net ağırlık vermekten kaçınıyor.
Doğrudur, belki de ben düzgün bakamadım.
Fakat sadece dayanım süreleri değil, vites atma hızı, sessizliği ve toplam bisiklet ağırlığını da etkiliyor. Hatta ayarları da daha zor bozuluyor Sürüş konforu ile direk alakalı esasında. En üst segmente çıkmaya gerek yok, Tiagra ve Alivio/Deore sınıfına çıkıldığında f/p oranı baya iyi oluyor.
Altus'u 1300 km de belki 3-4 kere ayarlatmak durumunda kalmıştım. Şimdi kullandığım yol bisikletinde 105 var, bir kere bile ayar istemedi son 1500 kilometredir.
Comax bana göre şu anda yol bisikletine en yakın hybrid bisiklet. Yol bisikletim Giant olmasaydı kesin hybridi de Giant alırdım.
2015 model Comax'in ağırlığı 9.1 kg idi. Genelde Giant net ağırlık vermekten kaçınıyor.
Bu yıl zaten Tourney 8"li, Altus-Alivio-Acera 9"lu olmuş abi.
İşe akıcılık ağırlık girince üst seviyeler farkını hissettiriyor.
Ki üst seviyelerde vites sayısının artmasıyla beraber dişli arası mesafeler kısalıp zincir inceliyor.
Buda tel mesafesinin kısalmasıyla birlikte vites atarken yanında pratiklik getiriyor.
Yakın zamanda yol bisikleti veya cyclocross ikilisinden birine geçmezsem Shimano Deore Setli Kron XC1000 alıp tur bisikleti olarak kullanmayı düşünüyorum, üst seviye farkını o zaman tam olarak anlamış olurum.
kalipson
05-03-2017, 15:32
Ben de kalite bi yol bisikleti bakıyorum. Look, Trek, vb.. Bakalım
mkayam71
05-03-2017, 18:50
Bende de 1999 model arceligin sattığı hobby var bi tane ara sıra kullanırım
Ben de kalite bi yol bisikleti bakıyorum. Look, Trek, vb.. Bakalım
look daha çok aero bisiklet yapıyor abi, fiyatları da biraz can yakıyor :) Alt&Üst limit nedir ? Birde boyu söylersen ona göre öneride bulurum abi istersen..
Trek önermem açıkçası..
kalipson
05-03-2017, 19:56
look daha çok aero bisiklet yapıyor abi, fiyatları da biraz can yakıyor :) Alt&Üst limit nedir ? Birde boyu söylersen ona göre öneride bulurum abi istersen..
Trek önermem açıkçası..
Tabii ki. Ne demek. Her türlü tavsiyeye açığım. Boy 1.75 diyelim. 51-54 üst borulu yani M kadrolu bisikletler bana uyar sanırım.
Ama marka olsun istiyorum. Bu fırsat kaçmaz denilen bi bisiklet düşerse (ikinci el de olur; yeter ki çiziği falan olmasın) limitimi arttırabilirim; bakmam lazım. Karbon kadro olsun. 2000-3000 arası limit diyelim ama dediğim gibi bisiklete göre herşey değişebilir.
Bu rakama tabii ki Look olmaz ama şans... :)
Tabii ki. Ne demek. Her türlü tavsiyeye açığım. Boy 1.75 diyelim. 51-54 üst borulu yani M kadrolu bisikletler bana uyar sanırım.
Ama marka olsun istiyorum. Bu fırsat kaçmaz denilen bi bisiklet düşerse (ikinci el de olur; yeter ki çiziği falan olmasın) limitimi arttırabilirim; bakmam lazım. Karbon kadro olsun. 2000-3000 arası limit diyelim ama dediğim gibi bisiklete göre herşey değişebilir.
Bu rakama tabii ki Look olmaz ama şans... :)
abi o fiyatlara karbon bulunur ama eski olur, sistem falan da alt seviye olabilir. Eski kullandığım bisiklet var Mosso, onun karbonları var ama 5-6 bin..
Cube Agree ler var seninfiyatlarına yakın 105-5800 var üzerinde. Tavsiye ederim gerçekten onu..
kalipson
05-03-2017, 21:04
Trek neden önermiyorsun? Karbonu mu kötü?
Cube de olabilir. Hatta Btwin'in üst seviyeleri bile olabilir. Ama sedona salcano kron felan kesinlikle istemiyorum. İyi olabilir; bişey diyemem de. Marka takıntım var.
Türkiye"de bisiklet diğer ülkelerden daha ucuz. :)
Bisikletimi güncellemek için bir hesap yaptım bugün, 3X10 Shimano Deore şeklinde.
Fiyatı görünce şok oldum.
Shimano Deore Aynakol=320 TL
Shimano Deore Arka Aktarıcı=180 TL
Shimano Deore Ön Aktarıcı=120 TL
Shimano Deore Zincir=80 TL
Shimano Deore Kaset Ruble=80 TL
Shimano Deore Vites Kolları=200 TL
Shimano Deore Hidrolik Frenler=480 TL
Shimano Deore Rotorlar Ve Balatalar=240 TL
Shimano Deore Ön Göbek Ve Arka Göbek= 280 TL
Shimano Deore Vites Kabloları=60 TL
Shimano Deore Pedallar=160 TL
Ettimi sana 2200 TL :D
Zaten Türkiye"de Kron XC1000 Shimano Deore setli 1700-1800 TL, üstelik Yerli malı ve tam bisiklet.
Tabi internetten indirimlerle falan 1900 TL"ye kadar bu set düşürülebilirdi, sadece 3X10"a geçmenin maaliyeti 1000 TL"yi buluyor.
Shimano Altus 3X9 olmuş bu yıl, Türkiye"den Kron XC1000 alacak kadar bütçeyi oluşturamazsam Shimano Altus 3X9"la devam etmeyi düşünüyorum.
Aslında amacım yol-cyclocross ikilisinden birini almaktı ama fiyatları uçmuş, bende tur bisikleti odaklı dağ bisikleti toplamaya karar verdim.
Trance-R
11-03-2017, 11:25
Specialezed Enduro'm var ve Eşim'de de Bianchi Speed 3000 var...
Benim bisiklet, Alü. kadro, Hidrolik Frenler, 26" Michelin Lastik, 3x9 Shimano Deore XT Full vites sistemi, 26" Deore XT Jantlar, Çift Amortisör ve Ayarlı-Kitlenebilir... deli bir bisiklet :)
Lastik bakıyorum ve birkaç aksesuar... Tavisye edebileceğiniz web sitesi veya Esnaf var mıdır ?
Shimano 105 5800 ortalığı kasıp kavuruyor :)
Yol bisikletleri neden genelde 2"li aynakol ve 12-28 11-25 gibi dişli sistemi kullanıyorlar.
3"lü 30-39-50 aynakol ve 11-32 11-36 gibi kaset dişlisi kullanmamalarının sebebi nedir?
Sonuçta avantajları çok fazla, yokuşta çıkarsın hemde son hıza ulaştığın dişlilere dokunmadan.
Specialezed Enduro'm var ve Eşim'de de Bianchi Speed 3000 var...
Benim bisiklet, Alü. kadro, Hidrolik Frenler, 26" Michelin Lastik, 3x9 Shimano Deore XT Full vites sistemi, 26" Deore XT Jantlar, Çift Amortisör ve Ayarlı-Kitlenebilir... deli bir bisiklet :)
Lastik bakıyorum ve birkaç aksesuar... Tavisye edebileceğiniz web sitesi veya Esnaf var mıdır ?
Nasıl bir karakterde lastik arıyorsunuz, girdiğiniz arazi şekline göre lastik önerebilirim.
Birde bisikletinizin üzerindeki lastiğin ölçüsü nedir, 2.20 2.40 gibi mesela.
Shimano Deore XT kraldır :)
Trance-R
11-03-2017, 13:20
Nasıl bir karakterde lastik arıyorsunuz, girdiğiniz arazi şekline göre lastik önerebilirim.
Birde bisikletinizin üzerindeki lastiğin ölçüsü nedir, 2.20 2.40 gibi mesela.
Shimano Deore XT kraldır :)
selam,
Şuan üstünde, 26x2.25 var. 54-559 galiba :) 2.1 veya 2.25 uygun diye düşünüyorum :)
XT efsane güzel :)
selam,
Şuan üstünde, 26x2.25 var. 54-559 galiba :) 2.1 veya 2.25 uygun diye düşünüyorum :)
XT efsane güzel :)
http://m.n11.com/kenda-26-210-bisiklet-dis-lastik-P169873914
CST BLACKJACK MOUNTAIN 26X2.10 DIŞ LASTİK (http://www.deltabisiklet.com/CST-BLACKJACK-MOUNTAIN-26X210-DIS-LASTIK,PR-6896.html)
Abi yalnız çok üst düzey bişey istiyorsan fiyatı artırabilirsin, yalnız bence hiç gerek yok 2 lastiğe 400 TL vermeye :)
Siteler hakkında bilgim yok, bildiğim kadarıyla Deltabisiklet güvenilir bir marka. N11"den daha önce alışveriş yapmadım site hakkında bilgim yok :D
ozan gülle
11-03-2017, 14:30
Benim hatun tutturdu bana katlanan bisiklet al diye arabay koyup sahile gidecekmiş hangi marka alalım çok seçenek yok sanki
onursumer
11-03-2017, 14:31
benimde acil lastik tavsiyesine ihtıyacım var artık kullanım oranım %85 asfalt bozuk yol toprak vs çok nadir
shimano mt15 jant ,slx m675 hidrolik disk fren , xt m781 arka vites ,slx m670 krank takımı, rock shox recon 100mm vs vs diye gidiyor ekipmanlarım başarılı
şuan kullandığım lastik SCHWALBE SMART SAM 26X2.10 54-559
asfaltta ciddi yavaşlatıp yoruyor seçenek çok fazla tavsiyeleri alıyım :)
Benim hatun tutturdu bana katlanan bisiklet al diye arabay koyup sahile gidecekmiş hangi marka alalım çok seçenek yok sanki
Kron, Salcano,Sedona, Carraro, Ümit, Bisan, Bianchi bu bisikletlerin katlanır olanları diğer markalara göre biraz daha ucuz abi, çünkü Yerli malı yurdun malı herşey onu kullanmalı :)
Seçin beğenin alın, yalnız bisikletin gideceği güzergaha göre vites vb. oranlarını kararlaştırmanız gerekiyor.
%43 indirim | Katlanabilir Bisiklet Fiyatları ve Modelleri (http://www.hepsiburada.com/katlanabilir-bisikletler-c-19233)
Grimlord
11-03-2017, 14:48
Arkadaşlar selam, geçen sene çok uyguna aldığım bisikletin bakıma ihtiyacı var. Tek amörtisörlü, shimano vites
Sele acaip sertti, kılıfla bir nebze çözdüm.
Ön amörtisör hiç esnemiyor. Wd40 sıkmaya çalıştım ama pek faydası olmadı gibi. Sökmeden yapılmaz mı bu meret?
Bir de dağ bisikleti olduğu için lastikler feci kalın, düz yolda bile ciddi yoruyor. Şimdi ben buna ince lastik taksam çok komik olur mu acaba? :D
benimde acil lastik tavsiyesine ihtıyacım var artık kullanım oranım %85 asfalt bozuk yol toprak vs çok nadir
shimano mt15 jant ,slx m675 hidrolik disk fren , xt m781 arka vites ,slx m670 krank takımı, rock shox recon 100mm vs vs diye gidiyor ekipmanlarım başarılı
şuan kullandığım lastik SCHWALBE SMART SAM 26X2.10 54-559
asfaltta ciddi yavaşlatıp yoruyor seçenek çok fazla tavsiyeleri alıyım :)
Onur abi dağ bisikletleri için asfalt lastikleri 1,15"ten başlıyor ama çok ince olur o.
Benim tavsiyem 1.75 silik lastikler, daha inceside olur ama bir garip durur.
Jantınızın üzerinde desteklediği lastik aralığı olması lazım, o yazıya bir göz atın.
Arkadaşlar selam, geçen sene çok uyguna aldığım bisikletin bakıma ihtiyacı var. Tek amörtisörlü, shimano vites
Sele acaip sertti, kılıfla bir nebze çözdüm.
Ön amörtisör hiç esnemiyor. Wd40 sıkmaya çalıştım ama pek faydası olmadı gibi. Sökmeden yapılmaz mı bu meret?
Bir de dağ bisikleti olduğu için lastikler feci kalın, düz yolda bile ciddi yoruyor. Şimdi ben buna ince lastik taksam çok komik olur mu acaba? :D
Bisikletinizin resmini atarsanız yardımcı olmaya çalışabilirim :)
Grimlord
11-03-2017, 14:54
Bisikletinizin resmini atarsanız yardımcı olmaya çalışabilirim :)
Kömürlükte yatıyor, inip atayım foto :)
onursumer
11-03-2017, 15:01
Onur abi dağ bisikletleri için asfalt lastikleri 1,15"ten başlıyor ama çok ince olur o.
Benim tavsiyem 1.75 silik lastikler, daha inceside olur ama bir garip durur.
Jantınızın üzerinde desteklediği lastik aralığı olması lazım, o yazıya bir göz atın.
bende 2.0 duşunuyorum zaten Schwalbe Marathon serisi var fakat oyle bi lastikki modeline gore 180tl ye de var 250tl de
Schwalbe Marathon Plus 26x2.00 Dış Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marathon-plus-smart-guard-26x2-00-dis-lastik.html)
Schwalbe Marathon Plus Tour 26x2*00 Dış Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marthon-plus-tour-smard-guard-26x2-00-dis-lastik.html)
Schwalbe Marathon Mondial Double Defense 26x2.00 Dış Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marathon-mondial-double-defense-26x2-00-dis-lastik.html)
favorim :)
Kömürlükte yatıyor, inip atayım foto :)
Bekliyorum fotoğrafları, aynakol, aktarıcı vs. detaylı fotoğraf atarsanız sevinirim.
bende 2.0 duşunuyorum zaten Schwalbe Marathon serisi var fakat oyle bi lastikki modeline gore 180tl ye de var 250tl de
Schwalbe Marathon Plus 26x2.00 Dış Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marathon-plus-smart-guard-26x2-00-dis-lastik.html)
Schwalbe Marathon Plus Tour 26x2*00 Dış Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marthon-plus-tour-smard-guard-26x2-00-dis-lastik.html)
Schwalbe Marathon Mondial Double Defense 26x2.00 Dış Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marathon-mondial-double-defense-26x2-00-dis-lastik.html)
favorim :)
2.10"la 2.0"ın arasındaki farkı hissetmek biraz zor olabilir abi :D
rubena stu lastikler var üstelik yukarıda bahsettiğiniz markanın yarı fiyatına aynı özellikleri sunuyor, üstelik fiyat/performans tokatlar :D
2 lastiğe 400-500 TL vermek bana değişik geliyor, ben Kenda 1,95 lastik kullanıyorum.
Biraz hava basınca çok iyi gidiyor, özellikle yol tutuşu çok iyi.
Hava basıncıda çok önemli.
onursumer
11-03-2017, 15:30
2.10"la 2.0"ın arasındaki farkı hissetmek biraz zor olabilir abi :D
rubena stu lastikler var üstelik yukarıda bahsettiğiniz markanın yarı fiyatına aynı özellikleri sunuyor, üstelik fiyat/performans tokatlar :D
2 lastiğe 400-500 TL vermek bana değişik geliyor, ben Kenda 1,95 lastik kullanıyorum.
Biraz hava basınca çok iyi gidiyor, özellikle yol tutuşu çok iyi.
Hava basıncıda çok önemli.
bakınıyorum çoğu modeli incelerim 1.5 - 2.25 olculeri oluyor ama fazla inceltmek istemiyorum zaten yol lastiğine geçince performan doğru orantılı artıcak surtunme azaldığından , senelik bakım sırasında bi takım alıcam artık
Grimlord
11-03-2017, 15:40
Bekliyorum fotoğrafları, aynakol, aktarıcı vs. detaylı fotoğraf atarsanız sevinirim.
https://s10.postimg.org/d35etuqdx/IMG_3244.jpg (https://postimg.org/image/d35etuqdx/)
https://s10.postimg.org/rnr32faqd/IMG_3248.jpg (https://postimg.org/image/rnr32faqd/)
https://s10.postimg.org/gpftk8m51/IMG_3251.jpg (https://postimg.org/image/gpftk8m51/)
https://s10.postimg.org/3zbl75e6t/IMG_3252.jpg (https://postimg.org/image/3zbl75e6t/)
https://s10.postimg.org/wq8ex7k0l/IMG_3253.jpg (https://postimg.org/image/wq8ex7k0l/)
Şimdi ben bu bisikleti sırf heves olsun diye geçen sene çok komik bir rakama aldım, ma-lum iyi bir bisiklet en az 1000 lira.
Sonra baktım dedim en azından shimano vitesi var, istediği kadar ağır olsun kalitesiz olsun farketmez dedim. Kazın ayağı hiç öyle değilmiş tabii.TAhmin ediyorum Shimanonun 15-20 senelik vites takımıdır :D
Ama anladığım kadarıyla aldığım arkadaş jantları ve lastikleri falan değiştirmiş, şuan bisikletin kasa murat 131 jantlar orjinal advan veya enkei gibi duruyor :D
Alır almaz vites ayarı yaptırdım, bi kaç vitese geçmiyordu. Dediğim gibi ön amörtisör hiç esnemiyor, ama belki de sadece süstür. Esnemesi gerekmiyordur, tam bilmiyorum. Bi el at be Sinan üstadım, bir mucizenin doğuşuna şahit olalım :D Tek istediğim beni daha az yorsun. Zaten kasa olarak ağır, bir de lastikler kalın olunca epey yorucu oluyor. Kendim 62 kiloyum, yorulmamam lazım bu kiloyla :D
bakınıyorum çoğu modeli incelerim 1.5 - 2.25 olculeri oluyor ama fazla inceltmek istemiyorum zaten yol lastiğine geçince performan doğru orantılı artıcak surtunme azaldığından , senelik bakım sırasında bi takım alıcam artık
Çok inceltince çok acayip oluyor abi :D
Kadrodan ince lastikler falan anormal duruyor.
https://s10.postimg.org/d35etuqdx/IMG_3244.jpg (https://postimg.org/image/d35etuqdx/)
https://s10.postimg.org/rnr32faqd/IMG_3248.jpg (https://postimg.org/image/rnr32faqd/)
https://s10.postimg.org/gpftk8m51/IMG_3251.jpg (https://postimg.org/image/gpftk8m51/)
https://s10.postimg.org/3zbl75e6t/IMG_3252.jpg (https://postimg.org/image/3zbl75e6t/)
https://s10.postimg.org/wq8ex7k0l/IMG_3253.jpg (https://postimg.org/image/wq8ex7k0l/)
Şimdi ben bu bisikleti sırf heves olsun diye geçen sene çok komik bir rakama aldım, ma-lum iyi bir bisiklet en az 1000 lira.
Sonra baktım dedim en azından shimano vitesi var, istediği kadar ağır olsun kalitesiz olsun farketmez dedim. Kazın ayağı hiç öyle değilmiş tabii.TAhmin ediyorum Shimanonun 15-20 senelik vites takımıdır :D
Ama anladığım kadarıyla aldığım arkadaş jantları ve lastikleri falan değiştirmiş, şuan bisikletin kasa murat 131 jantlar orjinal advan veya enkei gibi duruyor :D
Alır almaz vites ayarı yaptırdım, bi kaç vitese geçmiyordu. Dediğim gibi ön amörtisör hiç esnemiyor, ama belki de sadece süstür. Esnemesi gerekmiyordur, tam bilmiyorum. Bi el at be Sinan üstadım, bir mucizenin doğuşuna şahit olalım :D Tek istediğim beni daha az yorsun. Zaten kasa olarak ağır, bir de lastikler kalın olunca epey yorucu oluyor. Kendim 62 kiloyum, yorulmamam lazım bu kiloyla :D
Abi yanlışın olmasın, bu Shimano vites sistemi günümüzde sıfır bisikletlerde hala kullanılıyor.
Kollar Shimano Revoshift 6-7 vites, arka aktarıcı ise Shimano Tourney TX35 6-7 vites. Çünkü bende aynı kombinasyonu kullanıyorum ve çok memnunum.
Bisikletinizin kadrosunu tam olarak göremedim, bir resimde varsa kadroyu resmini alıyım :)
Jantlar yeni zaten, Shimano Tourney setli 0 bisikletler 1000 TL"ye ve üzerine satılıyor şuan.
Maşayı açıp yağlamak lazım, eğer oda olmazsa 40-70 TL"ye bir sabit maşa alırsın 600-700 gramlık ve bisiklet 1-1,5 kilo hafifler. Tabi gidon yükseltme aparatınada ihtiyacın olabilir.
Lastikler tam dağ lastiği, bence maşayı açıp bir yağlamak lazım.
Bisikletçiye bakıma verip maşa, vitesler tüm ayarlarını yaptırabilirsin ama abi elin anahtar tutuyorsa bence o kadar para vermeye gerek yok :D
Bekle link atıyorum abi :D
Grimlord
11-03-2017, 16:21
Abi yanlışın olmasın, bu Shimano vites sistemi günümüzde sıfır bisikletlerde hala kullanılıyor.
Kollar Shimano Revoshift 6-7 vites, arka aktarıcı ise Shimano Tourney TX35 6-7 vites. Çünkü bende aynı kombinasyonu kullanıyorum ve çok memnunum.
Bisikletinizin kadrosunu tam olarak göremedim, bir resimde varsa kadroyu resmini alıyım :)
Jantlar yeni zaten, Shimano Tourney setli 0 bisikletler 1000 TL"ye ve üzerine satılıyor şuan.
Maşayı açıp yağlamak lazım, eğer oda olmazsa 40-70 TL"ye bir sabit maşa alırsın 600-700 gramlık ve bisiklet 1-1,5 kilo hafifler. Tabi gidon yükseltme aparatınada ihtiyacın olabilir.
Lastikler tam dağ lastiği, bence maşayı açıp bir yağlamak lazım.
Bisikletçiye bakıma verip maşa, vitesler tüm ayarlarını yaptırabilirsin ama abi elin anahtar tutuyorsa bence o kadar para vermeye gerek yok :D
Bekle link atıyorum abi :D
İyi yav valla sevindirdin beni. Şu paranın yokluğunda bi de bisiklete ekstra para vermeyelim :D
Ben yarın maşayı sökmeye çalışayım, eğer düzelirse yağlamayla o zaman maşa da almamış olurum.
Kadroyu atmayı unutmuşum aynen ,
https://s12.postimg.org/oasaxt9sp/IMG_3243.jpg (https://postimg.org/image/oasaxt9sp/)
Vites ayarı da tekrar bozulursa yapmayı denerim. Küçükken bisikleti ters çevirip ayarlıyorduk iyi kötü, şimdi neden olmasın :D
Bisiklet vites ayarı;
https://m.youtube.com/watch?v=TCB4OgPLTGI
Bisiklet lastik seçimi:
https://m.youtube.com/watch?v=chPZ5_H_2Fc&itct=CAoQpDAYBSITCJu2yt7RztICFR6iVQodojYFzjIGcmVsb WZ1SOKYrZ6gh56QTA%3D%3D&client=mv-google&gl=FR&hl=tr
Bisiklet maşa bakımı:
http://www.velespit.net/tr/2014-01-23-14-29-17/172-on-masa-suntour.html
https://m.youtube.com/watch?v=CuTIXrDAEZ4
Videolardan bakıp kendiniz yapabilirsiniz :)
İyi yav valla sevindirdin beni. Şu paranın yokluğunda bi de bisiklete ekstra para vermeyelim :D
Ben yarın maşayı sökmeye çalışayım, eğer düzelirse yağlamayla o zaman maşa da almamış olurum.
Kadroyu atmayı unutmuşum aynen ,
https://s12.postimg.org/oasaxt9sp/IMG_3243.jpg (https://postimg.org/image/oasaxt9sp/)
Vites ayarı da tekrar bozulursa yapmayı denerim. Küçükken bisikleti ters çevirip ayarlıyorduk iyi kötü, şimdi neden olmasın :D
Son attığım mesajı sizin son mesajı görmeden önce attım, 12/12 tutturdum. Hissediyorum galiba :)
Bugün kaldırımdan 17-20 kilometre/saat arasında hızlarla gidiyordum, taki bir tane hanım abla kaldırımdaki dükkandan çıkıp önüme atlayana kadar.
Fren kolunu çekemeden maalesef hanım ablaya çarptım. Şimdi al başına belayı 2 saat kim uğraşacak derken hanım abla özür diledi. Bende özür diledim hiçbişey olmamış gibi arabasına arkadaşıyla binip gitti.
Dünyada ne insanlar var :)
Bugün kaldırımdan 17-20 kilometre/saat arasında hızlarla gidiyordum, taki bir tane hanım abla kaldırımdaki dükkandan çıkıp önüme atlayana kadar.
Fren kolunu çekemeden maalesef hanım ablaya çarptım. Şimdi al başına belayı 2 saat kim uğraşacak derken hanım abla özür diledi. Bende özür diledim hiçbişey olmamış gibi arabasına arkadaşıyla binip gitti.
Dünyada ne insanlar var :)
bisikletin yolu kaldırım değil. İlgili kanuna göre, suçlusunuz. Geçmiş olsun.
bisikletin yolu kaldırım değil. İlgili kanuna göre, suçlusunuz. Geçmiş olsun.
Bende biraz öyle düşünüyorum ama hanım abla dükkandan sağa sola bakmadan biranda yola atladığı için kendini suçlu hissetti heralde.
Sağolasın abi, ama mecburen kaldırımdan gidiyorum.
Yoldan gitmekle ilgili kötü tecrübelerim var.
Arkadaşlar bizim sporcularımızdan birisi galiba günde 500-550 kilometre rekoru koşmuş, tabi ertesi gün durmadan yoluna devam etmek isteyince kas yıkımı olmuş.
Bu konu hakkında bilginiz varmı?
Ben sadece duydum, konu hakkında bilgim yok. maalesef.
"ALLAH(C.C)" acil sifa versin, kim bu sporcumuz?
Erdem K.
21-03-2017, 13:36
Arkadaşlar,
Donanım olarak birebir aynı 2 bisikletten birisi 2016 model (sıfır) Specialized diğeri ise 2017 Giant ise, bu 2 markadan hangisini tercih edersiniz?
Fiyatları da aynı gibi, Specialized yaklaşık 100 TL daha pahalı ...
Arkadaşlar,
Donanım olarak birebir aynı 2 bisikletten birisi 2016 model (sıfır) Specialized diğeri ise 2017 Giant ise, bu 2 markadan hangisini tercih edersiniz?
Fiyatları da aynı gibi, Specialized yaklaşık 100 TL daha pahalı ...
Hiçbirisi, bence Yerli bir markanın daha üst düzey donanımı.
Donanım kalitesine "X" değeri verelim. Kriterlerimiz 1X-10X olsun.
2000 TL"ye alacağınız specialized bir bisikletin donanım kalitesi 4X"ken, 2000 TL"ye alacağınız bir Yerli bisikletin donanımı 7X kalitesinde oluyor.
Ve Yerli markalarda ömür boyu kadro garantisi veriyor.
Aynı donanımdaki bisiklete 2 kat para ödemek bana saçma geliyor.
Bahsettiğiniz bisikletlerin donanımı nedir?
Erdem K.
22-03-2017, 07:17
Hiçbirisi, bence Yerli bir markanın daha üst düzey donanımı.
Donanım kalitesine "X" değeri verelim. Kriterlerimiz 1X-10X olsun.
2000 TL"ye alacağınız specialized bir bisikletin donanım kalitesi 4X"ken, 2000 TL"ye alacağınız bir Yerli bisikletin donanımı 7X kalitesinde oluyor.
Ve Yerli markalarda ömür boyu kadro garantisi veriyor.
Aynı donanımdaki bisiklete 2 kat para ödemek bana saçma geliyor.
Bahsettiğiniz bisikletlerin donanımı nedir?
yorumun için çok teşekkürler ancak donanım farkı yani senin puanlamana göre 5x ile 7x arasındaki farkı benim gibi sadece h.sonları 40-50km yol yapacak birisi ayırt edebilir mi?
specialized'ın donanımı şu şekilde: (keza gaint'ın da aynısı)
FRENLER: Die-cast, alloy V-brake, 60mm 1pc. pad, linear pull
FREN KOLLARI: Alloy V-brake, two-finger, linear pull
ÖN VİTES: Shimano FD-M191
ARKA VİTES: Shimano Altus, 8-speed
VİTES KOLLARI: Shimano EF-51, EZ Fire
RUBLE: Shimano, 8-speed, 11-32
ZİNCİR: KMC X8
AYNAKOL: Shimano Altus, 8 Vites triple, 48/38/28T
ORTA YATAK: Cartridge bearings, square spindle
Örneğin Kia'nın en full c segmenti bir aracını alacağıma, aynı para ise daha boş ve hatta 1-2yaş eski bir BMW veya Mercedes almayı yeğlerim ... bisiklette de bu mantık yanlış mı olur? :)
yorumun için çok teşekkürler ancak donanım farkı yani senin puanlamana göre 5x ile 7x arasındaki farkı benim gibi sadece h.sonları 40-50km yol yapacak birisi ayırt edebilir mi?
specialized'ın donanımı şu şekilde: (keza gaint'ın da aynısı)
FRENLER: Die-cast, alloy V-brake, 60mm 1pc. pad, linear pull
FREN KOLLARI: Alloy V-brake, two-finger, linear pull
ÖN VİTES: Shimano FD-M191
ARKA VİTES: Shimano Altus, 8-speed
VİTES KOLLARI: Shimano EF-51, EZ Fire
RUBLE: Shimano, 8-speed, 11-32
ZİNCİR: KMC X8
AYNAKOL: Shimano Altus, 8 Vites triple, 48/38/28T
ORTA YATAK: Cartridge bearings, square spindle
Örneğin Kia'nın en full c segmenti bir aracını alacağıma, aynı para ise daha boş ve hatta 1-2yaş eski bir BMW veya Mercedes almayı yeğlerim ... bisiklette de bu mantık yanlış mı olur? :)
Abi donanım sonuçta direk konfora etki eden birşey, zaten specialized ile Yerli bir markanın kadro dışında en ufak bir farkı yok, ki Yerli markalarında kadroları ömür boyu garantili.
Üzerindeki donanım zaten aynı markanın yani Shimano.
Bence bu mantık yanlış, çünkü donanımdaki X artınca direk konfora ve ağırlığa yansıyor.
Bütçeniz ne kadar ona göre size farkları gösterebilirim.
Çünkü bisikletlerde kimse kendi komponentini kullanamıyor kafasına göre. Herşey belli zaten kadroya boşu boşuna o kadar para vermeye gerek yok.
rain man
22-03-2017, 13:35
Ben de bu mantığa katılmıyorum :) 2-3 sene öncesine kadar yoğun bir bisiklet kullanımı içindeydim. Hatta otomobilde yaptığım modifikasyonların selefi sayılacak işlemleri bisiklete yapmışımdır. 21 vitesten o zaman alivio komple set ile 24'lü sisteme geçmiş bayağı keyifli hale getirmiştim sedona'mı. Ama kullandıkça diğer arkadaşlardan da test ettikçe farkettim ki specialized-giant-trek vs gibi markaların kadrosunun sürüş hissiyatı kesinlikle bir salcano vs ile karşılaştırılacak gibi değil. Evet yerli üreticiler de aynı donanımları kendi kadroları üzerinde hatta fabrikası falan da yok bildiğin dükkanda birleştiriyorlar ama 2010'da edindiğim tecrübe sonrası kesinlikle iyi bir markanın giriş seviyesi bisikletini alırım demiştim.
Tekrar edeyim şu an nasıl yerli markalar bilmiyorum. Belki amatör kullanıcı için kesinlikle sorun yaratmaz ama ömürlük bisiklet sever için kadro her şeydir. Bu bir nevi aracın şasesinin ne kadar iyi olduğuyla benzetilebilir. Siz özünde iyi dirence ve tepkilere sahip olmayan bir şasesi olan araca ne yaparsanız yapın bir yerden sonra o tatminsizliğini belli eder. O hesap benim için.
Specialized Tarmac '16 / Rocket Red
Yeni yol arkadaşı :)
http://i.hizliresim.com/ZZY85o.jpg (http://hizliresim.com/ZZY85o)
Erdem K.
Aynı zamanda X5 ile X7 arasında vites sayısıda fark ediyor, vites sayısı arttıkça vites kolları kaliteside artıyor haliyle ağırlıkta azalıyor.
Mesela 5X 7 vites diyelim ve 7X"de 9 vites diyelim.
9 viteste;
-Kaset araları daha kısa
-Vites aralıkları daha kısa
-Arka göbek kaset sistemli
-Zincir daha ince
7"li sistemde ise;
-Kaset araları daha uzun
-Vites aralıkları daha uzun
-Arka göbek duruma göre vidalı veya kasetli
-Zincir daha kalın
Yani:
9"lu sistemde vites geçişleri daha rahat ve donanım ağırlıkları daha az.
7"li sistemler ise daha ucuz.
8"li sistemi 9"luya geçirmenin maddiyatı şu şekilde:
-9"lu Shimano Alivio arka aktarıcı 100 TL
-9"lu Shimano Alivio ön aktarıcı 60 TL
-9"lu Shimano Alivio zincir 60 TL
-9"lu Shimano Alivio kaset dişlisi 70 TL
Aynakolunda 9"lu sisteme uyması tavsiye edilir ki Shimano Alivio aynakol ve aynakol göbeği 200 TL"den başlıyor.
Sadece sistemi sağlıklı bir şekilde 9"lu sisteme çevirmenin maaliyeti 490 TL.
Birde üst set aldığınız bir bisikletin yanında gelen frenlerinin jantlarının vb. bir tık üst olmasıda var :)
Ben de bu mantığa katılmıyorum :) 2-3 sene öncesine kadar yoğun bir bisiklet kullanımı içindeydim. Hatta otomobilde yaptığım modifikasyonların selefi sayılacak işlemleri bisiklete yapmışımdır. 21 vitesten o zaman alivio komple set ile 24'lü sisteme geçmiş bayağı keyifli hale getirmiştim sedona'mı. Ama kullandıkça diğer arkadaşlardan da test ettikçe farkettim ki specialized-giant-trek vs gibi markaların kadrosunun sürüş hissiyatı kesinlikle bir salcano vs ile karşılaştırılacak gibi değil. Evet yerli üreticiler de aynı donanımları kendi kadroları üzerinde hatta fabrikası falan da yok bildiğin dükkanda birleştiriyorlar ama 2010'da edindiğim tecrübe sonrası kesinlikle iyi bir markanın giriş seviyesi bisikletini alırım demiştim.
Tekrar edeyim şu an nasıl yerli markalar bilmiyorum. Belki amatör kullanıcı için kesinlikle sorun yaratmaz ama ömürlük bisiklet sever için kadro her şeydir. Bu bir nevi aracın şasesinin ne kadar iyi olduğuyla benzetilebilir. Siz özünde iyi dirence ve tepkilere sahip olmayan bir şasesi olan araca ne yaparsanız yapın bir yerden sonra o tatminsizliğini belli eder. O hesap benim için.
Abi alt seviyede specialized, giant falan fark etmiyor bence, ki Yerli markaların son yıllarda ciddi atılımları var.
Mesela Korel Elektronik Corelli bisikletlerinin kadrolarını Eskişehir"de kendi fabrikasında üretiyor.
Hatta aynakolunu bile kendisi üretiyor.
@Abi üzerinde set olarak Shimano 105 5800"mü var?
City bike tarzında veya hybrid tarzda bir bisiklet alınıyorsa, yerli markalar ile ağırlık farkı büyük boyutta değilse yabancı markaya dolar + euro olarak öpülmek saçmalık bence.
Özellikle Sedona gibi bir marka varken.
Erdem K.
22-03-2017, 14:38
Erdem K.
Aynı zamanda X5 ile X7 arasında vites sayısıda fark ediyor, vites sayısı arttıkça vites kolları kaliteside artıyor haliyle ağırlıkta azalıyor.
Mesela 5X 7 vites diyelim ve 7X"de 9 vites diyelim.
9 viteste;
-Kaset araları daha kısa
-Vites aralıkları daha kısa
-Arka göbek kaset sistemli
-Zincir daha ince
7"li sistemde ise;
-Kaset araları daha uzun
-Vites aralıkları daha uzun
-Arka göbek duruma göre vidalı veya kasetli
-Zincir daha kalın
Yani:
9"lu sistemde vites geçişleri daha rahat ve donanım ağırlıkları daha az.
7"li sistemler ise daha ucuz.
8"li sistemi 9"luya geçirmenin maddiyatı şu şekilde:
-9"lu Shimano Alivio arka aktarıcı 100 TL
-9"lu Shimano Alivio ön aktarıcı 60 TL
-9"lu Shimano Alivio zincir 60 TL
-9"lu Shimano Alivio kaset dişlisi 70 TL
Aynakolunda 9"lu sisteme uyması tavsiye edilir ki Shimano Alivio aynakol ve aynakol göbeği 200 TL"den başlıyor.
Sadece sistemi sağlıklı bir şekilde 9"lu sisteme çevirmenin maaliyeti 490 TL.
Birde üst set aldığınız bir bisikletin yanında gelen frenlerinin jantlarının vb. bir tık üst olmasıda var :)
haklı olabilirsin, senin kadar bisiklet donanım bilgim olmadığı kesin :) ancak tüm bisikletçiler donanımdan ziyade kadro önemli diyor, donanımı değiştirmek bahsettiğin maliyetlerdeyken kadro değişimi çok daha yüksekmiş ...
marka biraz da işin artistliğinden olabilir bilemiyorum :)
City bike tarzında veya hybrid tarzda bir bisiklet alınıyorsa, yerli markalar ile ağırlık farkı büyük boyutta değilse yabancı markaya dolar + euro olarak öpülmek saçmalık bence.
Özellikle Sedona gibi bir marka varken.
siz çok biliyorsunuz sayın A1 lover zımbacı Baran Bey ...
Sedona'dan komisyon mu alıyorsunuz, bütün herkese Sedona öneriyorsunuz :)
Sasalıda al 2'ye geliyorum ...
Öpül öpül de akıllan. Psikolojik dersin sonra kadrom çoğ eyi diye.
Erdem K.
Bende acemi kullanıcıyım sayılır abi, yani acemi demeyelimde orta seviye diyelim.
Haliyle donanım piyasasını bayaa takip ediyorum.
En azından 1-2 günde bir set fiyatlarına bakıp donanım bilgilerini araştırırım, çünkü donanım piyasasında herşey çok çabuk değişiyor.
Önceleri Shimano Deore XT 9 vites iken şuanda Shimano Altus 9 vites.
Konuyla alakalı birşey söyleyeyim, daha 1 hafta önce bir mağazada bisikletlere bakıyorum yabancı bir mağaza.
800 euro"dan 700 euro"ya düşmüş bir tane bisiklet.
Shimano Deore setli, yani 3200 TL"den 2800 TL"ye düşmüş.
Türkiye"de ise Shimano Deore donanım Yerli bisikletlerimiz ortalama 1700-1800 TL arasında değişiyor.
Fiyat farkı 1000 TL"den fazla bak :D
Bence aksiyona hiç gerek yok.
Öpül öpül de akıllan. Psikolojik dersin sonra kadrom çoğ eyi diye.
Sedona son yıllarda çok feci uçtu abi, çok çok iyi bisikletleri var Sedona"nın. Tasarım dehşet VALLAHA :D
ozan gülle
26-03-2017, 12:59
Geçenlerde yazmıştım katlanır bisiklet alacağım diye geçtiğimiz perşembe günü decathlona uğradım btwin marka katlanır bisiklet aldım gayet güzel kullanışlı katlanınca çok yer kaplamıyor ve hafif şimdilik tek sorunum selesi çok sert aldığım ilk gün yokuş aşağı inerken arka frenin çok iyi tutmadığını farkedip ön freni sıktım allahtan düşmedim bu esnada nasıl olduğunu hatırlamıyorum sanırım seleye sert oturdum kuyruk sokumumda feci bi ağrı var sanırım bu bisikletin selesi fazlasıyla sert daha konforlu sele önerisi olan varmı yada sele kılıflar var işe yararmı
Örnek sele
900 CITY JEL SELE - XL B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/900-city-jel-sele-xl--id_8386935.html)
Sele kılıfı
500 SELE KILIFI - M, SİYAH B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/500-sele-kilifi-m-siyah-id_8381098.html)
ozan gülle
decathlon bisikletlerinin stok selesi zaten sert oluyor abi, seleden bariz kısıyorlar.
İlk bisikleti aldığın zamanlar olur böyle şeyler ama btwin"lerin seleleri gerçekten çok sert.
Birde gösterdiğin ürünlerin bir tanesi büyük boy bir tanesi orta boy.
Yani o sele kılıfı bahsettiğin seleye küçük gelir.
2. bir tavsiyem ise afedersiniz kalça kemiklerinizin (Kemiğin ismini tam olarak hatırlayamadım) iz genişlik ölçüsü almanız lazım.
Eğer bu ölçüleri dikkate almazsan sele isterse sadece pamuktan yapılsın rahat edemezsin abi.
ozan gülle
26-03-2017, 13:51
ozan gülle
decathlon bisikletlerinin stok selesi zaten sert oluyor abi, seleden bariz kısıyorlar.
İlk bisikleti aldığın zamanlar olur böyle şeyler ama btwin"lerin seleleri gerçekten çok sert.
Birde gösterdiğin ürünlerin bir tanesi büyük boy bir tanesi orta boy.
Yani o sele kılıfı bahsettiğin seleye küçük gelir.
2. bir tavsiyem ise afedersiniz kalça kemiklerinizin (Kemiğin ismini tam olarak hatırlayamadım) iz genişlik ölçüsü almanız lazım.
Eğer bu ölçüleri dikkate almazsan sele isterse sadece pamuktan yapılsın rahat edemezsin abi.
Ölçüleri dikkate almadan örnek olması açısından attım sinan peki jel sele kılfları işe yarıyormu yoksa seleyimi değiştireceğiz
Ölçüleri dikkate almadan örnek olması açısından attım sinan peki jel sele kılfları işe yarıyormu yoksa seleyimi değiştireceğiz
Abi jelli sele kılıfı konusunda pek bir fikrim yok, daha önce kullanmadım.
Düz mantıktan gidersek yüzey alanını yumuşatacağı için cazip olabilir.
Sele almaya kalksan en az 80-100 TL masraf yapacaksın, ki alacağın selede rahat olacakmı orası var. 10 TL"ye sele kılıfı almak bence daha mantıklı geliyor abi, hem maddiyat açısından daha iyi hemde yeni bir sele alsan bile onun üzerindede kullanabilirsin.
Bence gereksiz masraf yapmaya gerek yok.
Benimde aynakol göbeği bozuldu 3-4 gün önce, anahtarı bile yok bende. Yeni bir bisiklet alana kadar veya vites sistemini güncelleyene kadar böyle kalacak mecburen.
Birde arkadaşlar 15 kilometre/saat üzeri hızlarda rüzgardan dolayı gözleriniz kalıcı hasar alabilir.
Bu çok ciddi bir durum.
Bu yüzden bisiklet sürerken bisiklet gözlüğü kesinlikle ve kesinlikle kullanın.
Normal gözlükler camdan üretilirken bisiklet gözlükleri plastikten üretilir.
Eee haliyle normal gözlüklerle bisikletten düşmek çok risklidir.
Cam direk dağılır ama plastik dağılmaz.
Kask, eldiven, gözlük bu 3"ü hayati öneme sahiptir.
Emre Akçay
27-03-2017, 09:04
Bende jelli sele kılıfı var, kısa mesafede çok farkettirmese de 15 km üzeri sürüşlerde orjinal seleye göre daha rahat hissediyorsun. Durum imkan olunca Brooks B17 tek çözüm tabiki.
Geçenlerde yazmıştım katlanır bisiklet alacağım diye geçtiğimiz perşembe günü decathlona uğradım btwin marka katlanır bisiklet aldım gayet güzel kullanışlı katlanınca çok yer kaplamıyor ve hafif şimdilik tek sorunum selesi çok sert aldığım ilk gün yokuş aşağı inerken arka frenin çok iyi tutmadığını farkedip ön freni sıktım allahtan düşmedim bu esnada nasıl olduğunu hatırlamıyorum sanırım seleye sert oturdum kuyruk sokumumda feci bi ağrı var sanırım bu bisikletin selesi fazlasıyla sert daha konforlu sele önerisi olan varmı yada sele kılıflar var işe yararmı
Örnek sele
900 CITY JEL SELE - XL B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/900-city-jel-sele-xl--id_8386935.html)
Sele kılıfı
500 SELE KILIFI - M, SİYAH B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/500-sele-kilifi-m-siyah-id_8381098.html)
Brooks kesinlikle net çözüm olacaktır. Fakat onlar genelde tur veya şehir bisikletlerine keyfi olarak takılıyor veya fixilere. Fiyatından dolayı da pek fazla tercih edilmiyor ama konsofur seviyorsanız alabilrsiniz :)
Sele seçimi içinde, aşağıda ki linke bakabilirsiniz. Bu arkadaş Türkiye' de ki en yetkili kişi diyebilirim. Bisiklet ile ilgili.. Sele, bisiklet ölçüsü vs vs.. Sayfasında aradığınız bir çok sorunun cevabı mevcut olabilir.
Bende jelli sele kılıfı var, kısa mesafede çok farkettirmese de 15 km üzeri sürüşlerde orjinal seleye göre daha rahat hissediyorsun. Durum imkan olunca Brooks B17 tek çözüm tabiki.
15 Km dediğiniz km hız yapıyorsanız eğer, güzel bir tayt çok rahat iş görür. Sert sele de apiş aranızın zarar görmesi çok yüksek.. Tayt bende giymem diyordum da taytsız olmuyor :) Tayt en kalıcı çözüm, sele 2 sele kılıfı 3. çözüm :)
İyi günler, yazın bir hevesle satın aldığım 26' Bianchi Adrenaline bisikletimi satıyorum. Maksimum 7-8 kez üstüne çıktım. Toplamda 30km bile yol yapmamış. Detaylı özellikleriyle alakalı hiç bir bilgim yok. fiyat için pm. yorumu yanlış yere attıysam eğer silinsin.
Emre Akçay
27-03-2017, 13:55
Brooks kesinlikle net çözüm olacaktır. Fakat onlar genelde tur veya şehir bisikletlerine keyfi olarak takılıyor veya fixilere. Fiyatından dolayı da pek fazla tercih edilmiyor ama konsofur seviyorsanız alabilrsiniz :)
Sele seçimi içinde, aşağıda ki linke bakabilirsiniz. Bu arkadaş Türkiye' de ki en yetkili kişi diyebilirim. Bisiklet ile ilgili.. Sele, bisiklet ölçüsü vs vs.. Sayfasında aradığınız bir çok sorunun cevabı mevcut olabilir.
15 Km dediğiniz km hız yapıyorsanız eğer, güzel bir tayt çok rahat iş görür. Sert sele de apiş aranızın zarar görmesi çok yüksek.. Tayt bende giymem diyordum da taytsız olmuyor :) Tayt en kalıcı çözüm, sele 2 sele kılıfı 3. çözüm :)
Min. 30 km ve üzeri sürüşlerde bende tayt giyiyorum vallahi, yoksa bir süre sonra bisiklet eziyete dönebiliyor. Benim sele Carraro'nun orjinal Selle Royal marka selesi. Biraz sert ama üstünde jelli kılıf olup tayt giyilince sıkıntı kalmıyor.
johnie
Abi yol bisikletlerinde neden grup setten önce jantlara yatırım yapılıyor?
johnie
Abi yol bisikletlerinde neden grup setten önce jantlara yatırım yapılıyor?
2kg luk jant yerine 1550 gr 1300 gr jantla değiştirince fark yaratıyo, bisiklet hafiflediğinden dolayı. Eski jantlarım 2050 gr dı şimdikiler 1540 gr. Sırada 1460 gr lık var :D Hiç girmeyin bu işe, çıkamıyorsunuz. Grup sette de kalitesine göre değişir..
6 kmlik ev iş arası için nasıl bir bisiklet önerirsiniz normalde sedona 711v kullanıyorum ama abime vericem bunu, yarış bisikleti gibi eğik gidonlu falanmı olmalı yoksa düz gidonlu mu birde spd pedal ile ölür müyüm herkes çok sakat diyor ??
not: izmir sahil bisiklet yolunda kullanılacak
ozan gülle
27-03-2017, 19:13
[QUOTE=johnie;8306819]Brooks kesinlikle net çözüm olacaktır. Fakat onlar genelde tur veya şehir bisikletlerine keyfi olarak takılıyor veya fixilere. Fiyatından dolayı da pek fazla tercih edilmiyor ama konsofur seviyorsanız alabilrsiniz :)
Hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim bu işin bu kadar detaylı olacağını hiç düşünmemiştim masraflar artacak :) eklediğiniz linki göremedim malesef boroks diye arattığımda bir sürü sele çıktı fiyatlarda neredeyse bisiklet parasının yarısı
johnie
Anladım abi, gerçi sadece ağırlık azaltmanın dışında dönen birşeyin ağırlığınıda azaltıyorsun.
Buda yuvarlanma direncinin düşmesi demek.
Zaten bisiklet işine giren bir daha çıkamıyor;
grupsetler, jantlar, lastikler derken cepte para kalmıyor.
urukain
Abi yol-yarış bisikletiyle işe gidip gelmek demek pist arabasını aile arabası olarak kullanmaya benzer.
Bence kesinlikle şehir bisikleti alın.
Yol yarış bisikleti çok farklı bir kulvar.
Şehir bisikletine göre eksileri; (Aynı Fiyatlarda)
(BUNLAR KAĞIT ÜSTÜNDEKİ DEĞERLER, PRATİKTE DEĞİŞEBİLİR. %100 DOĞRU DEMİYORUM, BİRAZDA KİŞİSEL GÖRÜŞÜMÜ KATTIM)
-Yoldaki taş, çöp vs. nesneleri kullanıcısına daha çok belli ediyor.
-Fren mesafesi daha uzun.
-Aynakol dişli oranları daha büyük.
-Yokuş çıkmak daha zor.
-Kum vb. yerlerde şehir bisikletine göre daha az yol tutuşu.
-Şehir bisikletine göre daha az konforlu.
-Genelde bagaj delikleri bulunmuyor.
Şehir bisikletine göre artıları;
-Enerjinizi yola daha iyi aktarabilmesi
-Hafif olması
-Daha çabuk hızlanabilmesi
Kilitli pedal bence önemli bir detay çünkü pekala doğru basmanızı sağlıyor. Buda sağlık için gerçekten çok önemli.
Çünkü yanlış kadro ölçüsüne sahip bir bisiklete binmek, seleyi yanlış ayarlamak vb. durumlar size ileride çok ciddi sağlık problemleri oluşturur açıkçası.
KASK-ELDİVEN-GÖZLÜK BİSİKLETİ SATIN ALMADAN ÖNCE ALINACAKLAR LİSTESİ.
6 kmlik ev iş arası için nasıl bir bisiklet önerirsiniz normalde sedona 711v kullanıyorum ama abime vericem bunu, yarış bisikleti gibi eğik gidonlu falanmı olmalı yoksa düz gidonlu mu birde spd pedal ile ölür müyüm herkes çok sakat diyor ??
not: izmir sahil bisiklet yolunda kullanılacak
Giant Escape 2 öneririm.
Erdem K.
28-03-2017, 07:27
Giant Escape-2 ile Specialized Sirrus arasındaydım (Sirrus en basit olan modeli), Specialized aldım, h.sonu 23km yol yaptım, selesi bile konforlu :)
herkese tavsiye ederim ... Escape-2'nin de kadrosu güzel ancak renk olan sirrus beni cezbetti ... donanımı neredeyse aynı ...
[QUOTE=johnie;8306819]Brooks kesinlikle net çözüm olacaktır. Fakat onlar genelde tur veya şehir bisikletlerine keyfi olarak takılıyor veya fixilere. Fiyatından dolayı da pek fazla tercih edilmiyor ama konsofur seviyorsanız alabilrsiniz :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZbfBRxNYKzI
Buradan, nasıl bir sele alacağını boyutlarını ayarlayabilirsin :) Sonra da keseye uygun brooks alabilirsin, istersen :)
Hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim bu işin bu kadar detaylı olacağını hiç düşünmemiştim masraflar artacak :) eklediğiniz linki göremedim malesef boroks diye arattığımda bir sürü sele çıktı fiyatlarda neredeyse bisiklet parasının yarısı
Giant Escape-2 ile Specialized Sirrus arasındaydım (Sirrus en basit olan modeli), Specialized aldım, h.sonu 23km yol yaptım, selesi bile konforlu :)
herkese tavsiye ederim ... Escape-2'nin de kadrosu güzel ancak renk olan sirrus beni cezbetti ... donanımı neredeyse aynı ...
Sirrus bence de şehir bisikleti için çok ama çok doğru bir seçim. Donanım biraz alt ama bazı aksesuarları üst seviye diyebiliriz. Bir bisikletin en önemli yeri bence sele.
İzmir yollarında, güzel ve sağlıcakla pedallamanız dileği ile :)
johnie
Anladım abi, gerçi sadece ağırlık azaltmanın dışında dönen birşeyin ağırlığınıda azaltıyorsun.
Buda yuvarlanma direncinin düşmesi demek.
Zaten bisiklet işine giren bir daha çıkamıyor;
grupsetler, jantlar, lastikler derken cepte para kalmıyor.
urukain
Abi yol-yarış bisikletiyle işe gidip gelmek demek pist arabasını aile arabası olarak kullanmaya benzer.
Bence kesinlikle şehir bisikleti alın.
Yol yarış bisikleti çok farklı bir kulvar.
Şehir bisikletine göre eksileri; (Aynı Fiyatlarda)
(BUNLAR KAĞIT ÜSTÜNDEKİ DEĞERLER, PRATİKTE DEĞİŞEBİLİR. %100 DOĞRU DEMİYORUM, BİRAZDA KİŞİSEL GÖRÜŞÜMÜ KATTIM)
-Yoldaki taş, çöp vs. nesneleri kullanıcısına daha çok belli ediyor.
-Fren mesafesi daha uzun.
-Aynakol dişli oranları daha büyük.
-Yokuş çıkmak daha zor.
-Kum vb. yerlerde şehir bisikletine göre daha az yol tutuşu.
-Şehir bisikletine göre daha az konforlu.
-Genelde bagaj delikleri bulunmuyor.
Şehir bisikletine göre artıları;
-Enerjinizi yola daha iyi aktarabilmesi
-Hafif olması
-Daha çabuk hızlanabilmesi
Kilitli pedal bence önemli bir detay çünkü pekala doğru basmanızı sağlıyor. Buda sağlık için gerçekten çok önemli.
Çünkü yanlış kadro ölçüsüne sahip bir bisiklete binmek, seleyi yanlış ayarlamak vb. durumlar size ileride çok ciddi sağlık problemleri oluşturur açıkçası.
KASK-ELDİVEN-GÖZLÜK BİSİKLETİ SATIN ALMADAN ÖNCE ALINACAKLAR LİSTESİ.
900 liralık bisiklet ile başladım, 5/6K ₺ e bisiklet mi alınır derken kendim almışım da biniyorum. MT07 parası harcamışımdır total de..
antika bisiklet restorasyonuna giriyorum. kadro boyayı sanayide fırın boya şeklinde yaptırmayı düşünüyorum. bu şekilde bir işlem yaptıran, ankara'da tanıdık boyacısı olan var mı? bir de çamuruklara kromaj lazım. bu işle ilgilenen bir yer arıyorum.
serkanaygün
28-03-2017, 17:40
Salcano NG750 ya da Bianchi speed 1000 arasından seçim yapılacak olsa hangisini almak daha mantıklı olur?
BIANCHI SPEED 1000 ERKEK DAĞ 21-V VB 26'' - Bianchi Bisiklet (http://bianchi.com.tr/dag-bisikletleri/bianchi-speed-1000-erkek-dag-21-v-vb-26/)
NG750 26 V (http://www.salcano.com/index.php?route=product/product&path=59_61&product_id=103)
BarışSever
28-03-2017, 20:07
Salcano NG750 ya da Bianchi speed 1000 arasından seçim yapılacak olsa hangisini almak daha mantıklı olur?
BIANCHI SPEED 1000 ERKEK DAĞ 21-V VB 26'' - Bianchi Bisiklet (http://bianchi.com.tr/dag-bisikletleri/bianchi-speed-1000-erkek-dag-21-v-vb-26/)
NG750 26 V (http://www.salcano.com/index.php?route=product/product&path=59_61&product_id=103)
bianchi çelik..salcano aluminyum kadro bence salcano.çelik bisiklet mi?bidaha asla
johnie
Bisikletle ciddi derecede ilgilenmeye başlayınca verdiğin her Kuruş"un getirisi var abi.
Mesela ben 600 gramlık kilit taşıyorum yanımda, sağlam olduğu için herneyse.
Bisikletim boş haliyle 13.8 kilo.
Geçenlerde fren ayakları, fren papuçları, fren telleri, arka aktarıcı değişimi yapıp suluk demiri ve çamurluk taktım.
Eee yolda yanıma 600 gramlık kilit, pompa ve sulukda alıyorum.
Bir baktım bu ekipmanlarla bisiklet 15 kiloyu aşmış 16 kiloya yaklaşıyor.
2,5 kilo yük gidince bisikletimin dnası değişti, bu kadar fark olacağını düşünmüyordum.
Bence ağırlık çok önemli bir faktör, bugün anladım geçte olsa.
serkanaygün
Görüntü olarak Salcano NG750 bence bir tık üstün abi, Bianchi Speed 1000"de güzeldir.
Ama ben Salcano NG750 diyorum.
İkiside 3X7 Shimano Tourney vites sistemi kullanıyorlar.
rain man
28-03-2017, 22:04
Yalnız aktarıcı kalitesi çok önemli ya. Ya da önceden öyleydi. Altus olan arka aktarıcı bile tourney'den çok farklı.
Bence ikisi de değil
710 | SEDONA BİSİKLET (http://www.sedonabisiklet.com/sedona_bisiklet-710.html)
@rain men
Abi aktarıcı tabiki çok önemli ama aktarıcıların model yıllarına göre güncellenmesi olayı var.
2016"da Shimano Tourney yeni gelen güncellemelerle (Tabiki mühendislik+teknoloji) 8"li sisteme geçti yani 2015"in Shimano Altus"uyla aynı kalitede diyebiliriz.
Hele 2016"da Shimano Altus 9"lu sisteme geçti, yani kaset+zincir+arka aktarıcı+ön aktarıcı+vites kolları+vites teli çekme mesafesi hepsi bir anda bir sonraki nesile geçti.
Model yılıda çok önemli artık, şuanda tahminimce 2015 Shimano Altus"la 2016 Shimano Tourney seviye olarak çok yakınlar.
rain man şeklinde yazılıyormuş, galiba yanlış yazdım kullanıcı adınızı.
rain man
30-03-2017, 07:49
@rain men
Abi aktarıcı tabiki çok önemli ama aktarıcıların model yıllarına göre güncellenmesi olayı var.
2016"da Shimano Tourney yeni gelen güncellemelerle (Tabiki mühendislik+teknoloji) 8"li sisteme geçti yani 2015"in Shimano Altus"uyla aynı kalitede diyebiliriz.
Hele 2016"da Shimano Altus 9"lu sisteme geçti, yani kaset+zincir+arka aktarıcı+ön aktarıcı+vites kolları+vites teli çekme mesafesi hepsi bir anda bir sonraki nesile geçti.
Model yılıda çok önemli artık, şuanda tahminimce 2015 Shimano Altus"la 2016 Shimano Tourney seviye olarak çok yakınlar.
Bilgilendirmen için teşekkürler kardeşim. Ben altustan alivio'ya geçerken bile bariz farklılıklar hissetmiştim. O bağlamda söyledim. Tabi bunları aynı jenerasyon içinde değerlendirdim. Eskinin iyisi yeninin kötüsü ile denk olabilir :)
serkanaygün
30-03-2017, 14:43
bianchi çelik..salcano aluminyum kadro bence salcano.çelik bisiklet mi?bidaha asla
Görüntü olarak Salcano NG750 bence bir tık üstün abi, Bianchi Speed 1000"de güzeldir.
Ama ben Salcano NG750 diyorum.
İkiside 3X7 Shimano Tourney vites sistemi kullanıyorlar.
İyi kötü çok kafa karıştırmadan gidip NG 750 aldım dün :) . Bakalım bu bisiklet işinde kararlı olursam seneye falan satıp daha üst düzey bi bisiklet alırım kendime.
rain man
Kesinlikle haklısın abi, markalar ürünlerini özelliklerine göre kategorilendirmek zorunda. Shimano"da böyle yapıyor doğal olarak. Tıpkı bizim arabalardaki gibi A, B, C, D, E diyebiliriz.
serkanaygün
Hayırlı olsun abi, bisiklet işini Salcano"yla seveceğine eminim. Çok güzel bir başlangıç bisikleti.
Benimde kadrom boyuma göre çok büyük olduğu için sağlık sorunları yaşamaya başladım.
Bu yüzden bisikletimi evladiyelik olarak kullanıma kaldırdım.
http://hizliresim.com/Bry8aD
http://hizliresim.com/ldbEqp
http://hizliresim.com/ldbEqp
http://hizliresim.com/Bry8aD
kalipson
30-03-2017, 18:33
TIME yol-yarış bisikleti için ne diyorsunuz? Sahibinden'de var bi tane ama bütçemin üzerinde şu an.
http://i.hizliresim.com/Bry8aD.jpg (http://hizliresim.com/Bry8aD)
http://i.hizliresim.com/ldbEqp.jpg (http://hizliresim.com/ldbEqp)
Resimler çıktımı?
serkanaygün
30-03-2017, 21:00
Sinan58 Kardeşim alırken bilmeden mi aldın? Şimdi ne sürmeyi düşünüyosun?
serkanaygün
Abi büyük olduğunu bile bile kadrosunu çok beğendiğim için almıştım, vede bisikleti aldığım yerde(2. El Aldım) Shimano donanımlı sadece bu bisiklet vardı.
Tabi bel ağrıları felaket bir hal almaya başlayınca daha fazla sağlığımı tehlikeye atmak istemedim doğal olarak.
Şu an birkaç ay bisiklete bilemeyeceğim maalesef, yeni bir sıfır bisiklet almayı düşünüyordum ama fiyatlar uçuk maalesef.
TIME yol-yarış bisikleti için ne diyorsunuz? Sahibinden'de var bi tane ama bütçemin üzerinde şu an.
Abi marka hakkında bilgim yok ama bütçenizi söylerseniz size yardımcı olabilirim.
Yol bisikleti konusunda forumda çok tecrübeli insanlar var, eminimki yardımcı olacaklardır.
kalipson
30-03-2017, 21:35
Kardeşim maksimum 3bin diyelim. Biraz, en ön olsun, cam kenarı ve bayan yanı olsun demek gibi olacak ama marka ve karbon bişey istiyorum. Salcano, Sedona, vb. markalar istemiyorum. Kullanan arkadaşlar varsa alınmasınlar lütfen.
Kardeşim maksimum 3bin diyelim. Biraz, en ön olsun, cam kenarı ve bayan yanı olsun demek gibi olacak ama marka ve karbon bişey istiyorum. Salcano, Sedona, vb. markalar istemiyorum. Kullanan arkadaşlar varsa alınmasınlar lütfen.
Yabancı markalara tam olarak hakim değilim abi, bu konulara johnie Abi daha hakim.
Keşke birkaç ay önce alsaydın, çok ciddi zam geldi çünkü.
kalipson
30-03-2017, 22:10
Çiziksiz olursa ikinci el düşünüyorum zaten. Sıfır elit marka alamayız.
PiscocuK
05-05-2017, 09:10
Arkadaşlar günlük 14 km kullanım için önerebileceğiniz bir bisiklet varmı.
Ev iş arası kullanmak istiyorum.amacım sıkılaşmak ve kilo vermek.Hem spor olur hem yaz geldi vs vs bir sürü sebep sayabilirim
Tek yön 7 km geneli düz diyebiliriz yol için.Hafif eğimler var ama çok zorlayacağını düşünmüyorum.
kalıp geniş olduğu için hatta totom 2 dönüm olduğu için sele olayı çok önemli.Normal bisiklet ile iki tur atınca oturamıyorum.Zaten normal seleler bende tanga etkisi yaratıyor :)
Bu şartlarda kullanmak üzere önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar :D
johnie danışmaya lütfenn :)
PiscocuK
08-05-2017, 16:19
şu tarz bir bisiklet almaya karar verdim.Bisikletten anlamam fiyat vs takılmayın sadece şekil görüntü olarak en rahat edeceğim bu bisiklet gibi geldi bana
amacım hız değil spor yapmak ve sağlıklı kilo vermek
olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.Olmazsa büyük bisiklet bakacağım
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2017-tern-link-a7-katlabilir-bisiklet-7-vites-9-taksit-motlas-434596757/detay)
Halkalı civarı var mı birileri beraber pedallarız
şunu şöyle bırakayım hayalini falan kuran olur belki :D
Outlaw Tracker - An Electric Bike in Collaboration with Rod Emory – Vintage Electric Bikes (https://vintageelectricbikes.com/pages/emory-outlaw-tracker-electric-bike)
şu tarz bir bisiklet almaya karar verdim.Bisikletten anlamam fiyat vs takılmayın sadece şekil görüntü olarak en rahat edeceğim bu bisiklet gibi geldi bana
amacım hız değil spor yapmak ve sağlıklı kilo vermek
olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.Olmazsa büyük bisiklet bakacağım
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2017-tern-link-a7-katlabilir-bisiklet-7-vites-9-taksit-motlas-434596757/detay)
Emre Abi katlanır bisikletlerde (genelde) 105 kg sınırı var bilgin olsun.
Tern güzel bir markadır ama normal vitesli yerine göbekten vitesli bir katlanır alırsan ömürlük binersin.
Göbekten vites kapalı kutu ve ayar gerektirmez, bozulmaz, vites geçişlerinde "şakırtı şukurtu" sesi duymazsın, pedal çevirmediğin zamanlarda bile vitesi hangi konuma alırsan o vitesle basar gidersin, vites çoktan geçmiş olur.
Bende Dahon var göbekten vitesli, inanılmaz memnunum. Arabanın bagajında çoğu yere götürdüm ve özellikle İstanbul'a geldiğimde arabayı bırakıp çok kez vapura, metroya bisikletle gidip işimi hallettim.
Bu fiyatlarda düşünüyorsan Carraro'nun göbekten vitesli modeli var katlanır, ona da bak derim.
CARRARO FLEXI 107 NEXUS 7-V VB 20" Katlanır Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-107-nexus-7-v-vb-20/)
1. linkteki Nexus 7 vitesli. Hâli hazırda kullandığım bisiklet Nexus 7'li ve ciddi anlamda memnunum. Geçen sene Nexus 3 vitesli bisiklet kullanıyordum ve o da gayet güzeldi ama 3 vites yetersiz kalıyordu bana.
CARRARO FLEXI 103 NEXUS 3-V VB 20" Katlanır Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-103-nexus-3-v-20/)
2. linkteki ise Nexus 3 vitesli. Ama ön tekerde de göbekten dinamo var ve orijinal far var. Gerçi tercih yapıldıktan sonra orijinal dinamo ve far bayi ile görüşülüp yine taktırılabilir, keza Dahon'a o şekilde uygulama yaptırmıştım ben alırken.
Yine diyorum, Tern ciddi güzeldir ama normal vites almazdım ben senin yerinde olsam.
Sele konusunda da standart selelerde pek rahat edemezsin. Paraya kıyıp alacaksın bir Brooks ya da Selle Royal sele. :)
PiscocuK
09-05-2017, 10:26
Emre Abi katlanır bisikletlerde (genelde) 105 kg sınırı var bilgin olsun.
Tern güzel bir markadır ama normal vitesli yerine göbekten vitesli bir katlanır alırsan ömürlük binersin.
Göbekten vites kapalı kutu ve ayar gerektirmez, bozulmaz, vites geçişlerinde "şakırtı şukurtu" sesi duymazsın, pedal çevirmediğin zamanlarda bile vitesi hangi konuma alırsan o vitesle basar gidersin, vites çoktan geçmiş olur.
Bende Dahon var göbekten vitesli, inanılmaz memnunum. Arabanın bagajında çoğu yere götürdüm ve özellikle İstanbul'a geldiğimde arabayı bırakıp çok kez vapura, metroya bisikletle gidip işimi hallettim.
Bu fiyatlarda düşünüyorsan Carraro'nun göbekten vitesli modeli var katlanır, ona da bak derim.
CARRARO FLEXI 107 NEXUS 7-V VB 20" Katlanır Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-107-nexus-7-v-vb-20/)
1. linkteki Nexus 7 vitesli. Hâli hazırda kullandığım bisiklet Nexus 7'li ve ciddi anlamda memnunum. Geçen sene Nexus 3 vitesli bisiklet kullanıyordum ve o da gayet güzeldi ama 3 vites yetersiz kalıyordu bana.
CARRARO FLEXI 103 NEXUS 3-V VB 20" Katlanır Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-103-nexus-3-v-20/)
2. linkteki ise Nexus 3 vitesli. Ama ön tekerde de göbekten dinamo var ve orijinal far var. Gerçi tercih yapıldıktan sonra orijinal dinamo ve far bayi ile görüşülüp yine taktırılabilir, keza Dahon'a o şekilde uygulama yaptırmıştım ben alırken.
Yine diyorum, Tern ciddi güzeldir ama normal vites almazdım ben senin yerinde olsam.
Sele konusunda da standart selelerde pek rahat edemezsin. Paraya kıyıp alacaksın bir Brooks ya da Selle Royal sele. :)
niye eziyorsun kardeşim 105 falan :D tamam bizde kilo vermek için alıyoruz işte
yanlız sen verdiğin linklerde bunlar vitesli demişsin ama ben göremedim.temsili resim falan mı yoksa yanlışmı bakıyorum
Amcamda elektrikli bisiklet var işe onunla gidip geliyor tam 8 km X2 şeklinde bir yolumuz var.Geneli düz ve hafif eğimli
Sen bilgili bir abimize benziyorsun beni biraz daha aydınlatırsan gidip alabilirim :)
bu arada ben kullanım kolaylığı açısından bu tarz bir bisiklet düşündüm.Yani dik duruş ve kolay indi bindi olsun diye.
niye eziyorsun kardeşim 105 falan :D tamam bizde kilo vermek için alıyoruz işte
yanlız sen verdiğin linklerde bunlar vitesli demişsin ama ben göremedim.temsili resim falan mı yoksa yanlışmı bakıyorum
Amcamda elektrikli bisiklet var işe onunla gidip geliyor tam 8 km X2 şeklinde bir yolumuz var.Geneli düz ve hafif eğimli
Sen bilgili bir abimize benziyorsun beni biraz daha aydınlatırsan gidip alabilirim :)
bu arada ben kullanım kolaylığı açısından bu tarz bir bisiklet düşündüm.Yani dik duruş ve kolay indi bindi olsun diye.
Kullanım kolaylığı açısından rahat edersin. Dik sürüş sağlar ve kolay inip binersin. Taşıması, saklaması vb kolaydır.
Koyduğum bisikletler de vitesli zaten. Vites sistemi arka tekerleğin içindeki göbek sistemindedir.
http://store.donanimhaber.com/4d/9d/7f/4d9d7fc4830603b35749df884b2145e6.jpg
Senin verdiğin linkteki bisiklette ise dıştan vites olarak tabir edilen sistem vardır. Arka tekerin sağındaki değiştirici/aktarıcı vardır ve 7'li ruble vardır.
Göbekten viteste ise ruble tektir ve vites değişimi ruble üzerinde değil göbek sistemi içinde gerçekleşmektedir. Ve yine senin koyduğun linkteki sistemde her vites değişiminde zincir farklı pozisyonda yer alacakken göbekten visteste zincirin pozisyonu hiç değişmez. Zincir atması gibi bir durum da söz konusu olmaz.
Katlanır bir bisiklet senin işini fazlasıyla görür.
Bir mağazaya gidip hem dıştan vitesli hem de göbekten vitesli herhangi bir bisikleti test et, farkını kendin gör.
Ondan sonra hoşuna giden bir göbekten vitesli katlanır al derim.
Bütçe biraz daha artabilirse şayet direk kullandığım bisiklet olan Dahon Vitesse i7 modelini al, ardına bile bakma derim.
PiscocuK
09-05-2017, 10:47
Şimdi aydınlatıcı oldu kardeşim.Teşekkürler bilgiler için. SErhat.
PiscocuK
11-05-2017, 12:16
sanırım bunda karar kıldım bugün yarın alırım
Emre Akçay
11-05-2017, 13:53
Güzel tercih, fiyatına göre güzel bisiklettir.
PiscocuK
12-05-2017, 09:18
Güzel tercih, fiyatına göre güzel bisiklettir.
bisikleti aldım dün 2,3 km deneme sürüşü yaptım.Sanırım en son 20 sene belki daha fazla bir süre önce kullanmıştım.
eve geldiğime ufak çaplı başdönmesi ve bacaklarda titreme oldu :D
ortalama 30 dk kullanımda kaç kalori yakılır bir hesap listesi yada tablo varmı?
net olmasada ortalamayı merak ediyorum
Emre Akçay
12-05-2017, 09:50
bisikleti aldım dün 2,3 km deneme sürüşü yaptım.Sanırım en son 20 sene belki daha fazla bir süre önce kullanmıştım.
eve geldiğime ufak çaplı başdönmesi ve bacaklarda titreme oldu :D
ortalama 30 dk kullanımda kaç kalori yakılır bir hesap listesi yada tablo varmı?
net olmasada ortalamayı merak ediyorum
Ben Road Bike isimli program kullanıyorum 1 saatlik sürüşte 300 kalori civarı yazıyor.
PiscocuK
12-05-2017, 09:55
Ben Road Bike isimli program kullanıyorum 1 saatlik sürüşte 300 kalori civarı yazıyor.
teşekkürler deneyeceğim bende
saglık sorunu yuzunden bende artık zıke zıke bınıcem. o yuzden bunu aldım
https://alve-a.scdn.gr/images/sku_main_images/006374/6374724/20170117120915_bianchi_aspid_39.jpeg
Ucanadamyoktur
12-05-2017, 12:27
Bende 2 sene önce GHOST SE 1175 almıştım bu sene baya bi aktif olarak kullanıyorum haftada rahat 200 km civarında biniyorum fazlasıda mevcut fakat artık üstündeki komponentleri değiştirme düşüncesi var herşeyden önce hafifletmeyi düşünüyorum ve bu işe ilk olarak maşadan başlayacağım sanırım. Üzerinde srsuntour xct sf13 100 mm maşa var hem boşluk yaptı hemde gereksiz derecede ağır (2450 g) bunun yerine havalı maşa almayı planlıyorum ya 2. el srsuntour epicon veya sıfır manitou. Manitouya biraz daha sıcak bakıyorum 1400 gram gibi bir ağırlığa sahip buda bisikletteki 1 kg gibi bir hafiflemeye denk geliyor ki dağ bisikletinde bir anda düşürülebilecek güzel değerde ağırlık. Arka attırıcımız altus ve ayrarı çok çabuk kaçan bir attırıcı onuda deore veya deore xt ile değiştirip dişliyi yine deore xt 10lu kasete çevirmek isityorum şu anda 8li. Haliyle kollarda değişecek tek sıkıntım aynakolun değişmesine gerek var mı acaba ? Birde schwalbe black jackten kurtulup hafif yol lastiklerine geçip kullanım keyfine tam anlamıyla varma düşüncesindeyim :) Ağırlık olarak 15 kg olan bir bisiklet bildiğiniz Alman tankı yani bu komponent değişiklikleriyle muhtmeleen 13-13.5 civarlarına gerileyeceğiz :)
Hayırlı olsun Abi.
Güzel bir seçim yapmışsın. F/P olarak mantıklı bir katlanır almışsın.
Strava uygulamasını telefonuna indirip tüm sürüşlerini kayıt altına alıp, civarındaki bisikletçileri de görebilirsin.
saglık sorunu yuzunden bende artık zıke zıke bınıcem. o yuzden bunu aldım
https://alve-a.scdn.gr/images/sku_main_images/006374/6374724/20170117120915_bianchi_aspid_39.jpeg
Selçuk kilo problemi nedir sen bayagi bir fitsin maşallah: D
Geçen sene aldım ama iyi bakıyorum:)
Kron xc 500 den sonra çok iyi geldi.
https://i.hizliresim.com/69dA7v.jpg (https://hizliresim.com/69dA7v)
https://i.hizliresim.com/ALWRZv.jpg (https://hizliresim.com/ALWRZv)
34btr1907
29-07-2017, 13:54
düşünen varsa...
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/227648-corelli-forte-2-0-fatbike-kar-ve-kum-bisikleti.html
sweatcaptain
02-08-2017, 18:46
tuzla pendık tarafında uzun yol yapan varmı bırlıkte pedallasak ?
PiscocuK
03-08-2017, 08:43
ben varım 7 km yapıyorum :) yersen
EnesAksu
03-08-2017, 12:18
Kartal soğanlık tarafı varsa birlikte pedal basalım.
Bende 700-800 butceyle gunluk 10 km civari yol yapacagim bisiklet ariyorum. Haftasonlari 30-40 km rotalarda yapabilirim . Var midir tavsiyesi olan , eger bunu al sikinti yasamazsin asla dediginiz model varsa butcemi artirabilirim. Ayrica kaldirima hafif cimenlik araziye falan da girebilecegim model ariyorum . Suan bir heves geldi , cok pahali birsey alip sonra kenara atmak istemiyorum.
EnesAksu
03-08-2017, 13:31
Murat kartal tarafına gelirsen maltepeye doğru basalım
uzun yapan yok sanırım :)
sweatcaptain
03-08-2017, 18:44
ben varım 7 km yapıyorum :) yersen
sana ozelden atıyorum gereklı paylasımı :D aksamada burda yayınlarım askım :D
Kartal soğanlık tarafı varsa birlikte pedal basalım.
enes yarın sabah tuzla kadıkoy tuzla yapıcam musaıtsen katılırsın bana :D
uzun yapan yok sanırım :)
mın 50 km ıle donuyorum sahsen her cıkısımda haftada 3-4 gun cıkıyorum genelde
EnesAksu
04-08-2017, 06:51
sana ozelden atıyorum gereklı paylasımı :D aksamada burda yayınlarım askım :D
enes yarın sabah tuzla kadıkoy tuzla yapıcam musaıtsen katılırsın bana :D
mın 50 km ıle donuyorum sahsen her cıkısımda haftada 3-4 gun cıkıyorum genelde
:) 8-6 çalışıyorum. akşamları çıktığım zaman haber veririm
Beylikdüzü-Büyükçekmece tarafı var mı kimse? sahilde turlasak
Beşiktaş civarı olan varmı?
Ataköy de otuturken Tholl-ga ile bayaa biniyodukta şimdi uzak kaldık
Tholl-ga
04-08-2017, 12:07
ortada buluşuruz canısı :)
M köy de oturuyorum - Genelde akşamları 19:30 sonrası sahilden h limanı yapıyorum Avg : 30 - 32 değişiyor.
cembozbey
22-08-2017, 13:51
idealtepe sahildeki veledroma gelen varmı
Perşembe günleri geliyorum. Orada 10-15 dakika döndükten sonra Narcity' i tırmanıyoruz..
Bazen de sadece Veledrom' da 30-35 Km sürüyoruz..
M köy de oturuyorum - Genelde akşamları 19:30 sonrası sahilden h limanı yapıyorum Avg : 30 - 32 değişiyor.
bende son bi haftadır sahilden ortakoy-sarıyer yapıyorum ama ortalamam 20-22 arası malesef
cembozbey
22-08-2017, 14:23
Perşembe günleri geliyorum. Orada 10-15 dakika döndükten sonra Narcity' i tırmanıyoruz..
Bazen de sadece Veledrom' da 30-35 Km sürüyoruz..
bende hafta içi 1-2 gun kesin geliyorum bazen ordan cıkıp kadıkoy yapıyoruz
bende hafta içi 1-2 gun kesin geliyorum bazen ordan cıkıp kadıkoy yapıyoruz
sizde bisiklet ne var ? Ben oradan sonra birde Mecidiyeköy'e dönüyorum, baya yorucu oluyor.. Takım ile çalıştığımdan.. Gelmek zorunda kalıyorum :(
tiMachine
22-08-2017, 20:35
Bisikletim için ucuz yollu kaliteli hızölçer ve mesafe ölçer arıyorum, bulabilir miyim ve montajını kendim yapabilir miyim ?
cembozbey
23-08-2017, 10:09
sizde bisiklet ne var ? Ben oradan sonra birde Mecidiyeköy'e dönüyorum, baya yorucu oluyor.. Takım ile çalıştığımdan.. Gelmek zorunda kalıyorum :(
carraro 012 var biz amator takılıyoruz =)
PiscocuK
11-04-2018, 16:50
selam günceli yaz geldi :)
selam günceli yaz geldi :)
Kışın turlar seyrelse de Yaz kış biniyorum :) Bu sene 24 Saatte Ankara niyetim var. Antrenmanlara asılmak lazım :)
PiscocuK
11-04-2018, 19:31
Ben bugun basladim benim ufaklikla. İse gidip geldim. Oturamiyorum :D
::ZaFeR::
11-04-2018, 22:14
kron'nun tx serisinden bisiklet almayı düşübüyorum ben de.disk fren mi yoksa v fren mi iyidir arkadaşlar
EnesAksu
12-04-2018, 06:48
kron'nun tx serisinden bisiklet almayı düşübüyorum ben de.disk fren mi yoksa v fren mi iyidir arkadaşlar
hidrolik fren tavsiye edebilirim. Anadolu yakası Kartal civarı varmı ? yaz geldi haftasonu çıkıp siftah düşünüyorum. Muhabbet tanışma pedal çevirebiliriz :)
rain man
12-04-2018, 11:49
Üniversite yıllarında hem keyfi hem de okula gidiş gelişte kullanmak için sedona borla almıştım biriktirdiğim para ile. amatör bir üründü..hala da duruyor. Ama gerek dağ bisikleti olması gerek son 3 4 yıldır hiç kullanılmamış olmasından ötürü yeni bir bisiklet arayışındayım.
Şimdi gideceğim şehir de düz ayak gibi duruyor. Hastaneye gidiş gelişlerde tekrar bisiklet kullanabilirim. Ne alabilirim? Hafif olması önceliğim, ben bakarken işte colnago, merida, Scott, trek Vs iyi markalardı. Ne tavsiye edersiniz?
konu dışı olacak ama normal bir insan işe gitmek için bisiklet tercih etse 55 kmlik yolu ne kadar sürede alır?
55km günlük işe gidip gelmek için yüksek bir km.
2 saati aşar mı?
iş yerime servis var ama spor olsun diye bazı günler için düşünüyorum
tek yön 2 saat
Low-Rider
12-04-2018, 12:35
Ben bugun basladim benim ufaklikla. İse gidip geldim. Oturamiyorum :D
Popo ilk başlarda çok ağrıyor, bir kaç güne alışıyor :D
Merhaba herkese inşallah yakın zamanda ben de şehir bisikleti ile aranızda olacağım :D
mosso marka bir bisiklet düşünüyorum,sivas bayiisine gelecekmiş yakın zamanda en azından test ederim. Hem spor hem de araç yakıtından dolayı tercih edicem kendisini. Ne zamandır da hevesleniyordum bu işe
2 saati aşar mı?
iş yerime servis var ama spor olsun diye bazı günler için düşünüyorum
tek yön 2 saat
Ortalama hızınızı 15km/s olarak düşünürsek, 1 saatte 15km yaparsınız buna göre hesaplayın. Yani 3,5-4 saat arası. Neden 15 dedim, durması kalkması yavaşlaması vs temposuz 15 dedim hadi 20 yaptık biz onu kondisyonunuz iyi 2,5 saat civarı eder.
Volkan ile görüştüm ama buraya da yazayım adettendir,techturkey den güzel tavsiyeler çıkar :)
limit 1000-1500 tl arası daha aşağısı olursa bile makbule geçer . Şehir bisikleti düşünüyorum,boy aralığım 1.70-72 kilo 70 kadro aralığım volkanın söylemesine göre 52 ama internet forumlarına yazdığımda 46-48 çıkıyor.
salcano'yu çok öneren yok,carraro mosso ve bianchi arasında gidip geliyorum
Ortalama hızınızı 15km/s olarak düşünürsek, 1 saatte 15km yaparsınız buna göre hesaplayın. Yani 3,5-4 saat arası. Neden 15 dedim, durması kalkması yavaşlaması vs temposuz 15 dedim hadi 20 yaptık biz onu kondisyonunuz iyi 2,5 saat civarı eder.
eyw sagan 46 km gitmişti pariste son yarışta
dedim bende 25 gidermiyim ama buradan bakıldığı gibi olmuyordur o işler diye size sordum
teşekkürler
PiscocuK
12-04-2018, 12:55
Yengeç gibi yan yan sürüyorum.Kasa geniş olunca sele Tanga gibi oluyor :D
Volkan ile görüştüm ama buraya da yazayım adettendir,techturkey den güzel tavsiyeler çıkar :)
limit 1000-1500 tl arası daha aşağısı olursa bile makbule geçer . Şehir bisikleti düşünüyorum,boy aralığım 1.70-72 kilo 70 kadro aralığım volkanın söylemesine göre 52 ama internet forumlarına yazdığımda 46-48 çıkıyor.
Diğer konuya da yazdım ama buradan detaylı yazayım boy kilo %99 aynı senle.
Bizim hatun eski milli bisikletçi günde bazen 100+ km yollar yapıyor.
Onun tavsiyesiyle şunu aldım. Kendisinde de aynısı var fotosunu da ekleyeyim.
Sürüşü çok keyifli, sele istediğin gibi ayarlanıyor, katlanır ve hafif olması avantaj.
Frenleri baya iyi durduruyor. (pedaltürk n11 mağazasından aldım tavsiye ederim)
Daha önce de salcana ng650'm vardı onu kullanırken bundaki keyfi almadım.
Yol bisikleti alışmamış adama sert kalıyor, hem oturma poz. hem de kullanım açısından.
İlk akşam (çok uzun süre sonra) 12 KM yol yapmışız, popoda ufak tefek bir ağrı /acı var ama hayatı olumsuz etkilemiyor.
Selesi rahat gerçekten.
https://i.hizliresim.com/gO1mDL.jpg (https://hizliresim.com/gO1mDL)
MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/49-20-marine-2d)
yok dayı tipini beğenmedim mosso nun bir modeli var şehir bisikleti ondan alırım sanırım volki de onu tavsiye etmişti.
Popo demişken 2 hafta önce sezonu açtım yine İzmir Seferihisar yaptık arkadaşımla 90.5km, 2 gün yürüyemedim :)
Silikon destekli tayt almam gerekiyor artık.. 30km sonrasında acıtıyor.
Low-Rider
12-04-2018, 13:57
Popo demişken 2 hafta önce sezonu açtım yine İzmir Seferihisar yaptık arkadaşımla 90.5km, 2 gün yürüyemedim :)
Tayt hayat kurtarıyor hakkaten, şart.
yok dayı tipini beğenmedim mosso nun bir modeli var şehir bisikleti ondan alırım sanırım volki de onu tavsiye etmişti.
Almadan önce illaki dene, süper görünen bir bisiklet çok keyifsiz olabilir. O zaman da soğursun bisikletten.
Bu gidişatla sanırım istisnasız hepimiz bisiklete bincez. Otomobilleriniz konusunun yerini bisikletleriniz alacak.
onursumer
12-04-2018, 14:32
ben slikionlu koltuk kılıfı aldım oda bayağı iş yapıyor
2 haftaya bende çıkarırım benim bisikleti yavaştan sezona hazırlık
orkuteren
12-04-2018, 14:34
zafer hocam kron yerine mosso legarda serisne bakabilirsiniz. Fiyat performans ürünü. Sakarya'da ben v fren kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım :)
Merhaba herkese inşallah yakın zamanda ben de şehir bisikleti ile aranızda olacağım :D
mosso marka bir bisiklet düşünüyorum,sivas bayiisine gelecekmiş yakın zamanda en azından test ederim. Hem spor hem de araç yakıtından dolayı tercih edicem kendisini. Ne zamandır da hevesleniyordum bu işe
Mosso legarda serisi güzel bisiklet para çokomelde. Yada ilinizde güzel ithal bir ikinci el temiz bisiklette bakabilirsiniz.
üst limit 1300 gibi olsun bence çünkü bunun yanında kask eldiven suluk kafesi vs erken bir 200 lük daha olursunuz. Ama üst limit 1500 ise Kron tx450 güzeldir birde Sedona Marka 2015 - 2016 güzel modeller var ve akıcılığı hafiifliği gayet tatminkar
Low-Rider
12-04-2018, 14:36
Anıl E., Sedona da bakabilirsin. Bisikletleri güzel ve fiyat/performans olarak rakiplerine göre iyiler.
300 | SEDONA BİSİKLET (http://www.sedonabisiklet.com/bisiklet-detay-2018/sedona-300.html)
MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/62-legarda-1821-mdm-v)
ikisinden birine niyetlendim,sedona'nın bir modeli daha var o da olabilir.
Uzun bir aradan sonra 2 hafta önce bende bisiklet binmeye başladım. Başlangıç modeli sayılabilecek bir şehir bisikleti aldım. Hatta alırken özellikle ön amortisörün kilitlenip kilitlenmediğine dikkat ettim(derdim kilitli binmekti amortisör ne ki diyordum). En azından alacağınız şehir bisikletinde ön amortisör olsun yollar ***** *** gibi lastiklerde ince olunca kilitli hali gidonda çok sarsıntılı oluyor, sürüş keyfini düşürüyor.(yinede kilitli olmasını tercih edin yokuş çıkarken kitlemek gerekebilir)
Tam sezonu olduğu için fiyatlar biraz yüksekçe dükkanlarda internetten araştırma yapmanızı tavsiye ederim fiyatı uygun olduğundan Kron TX500 2017 tercih ettim, kurması çok basit zaten. 1200-1300tl vermişken 200-300tl daha verin ön arka makinası daha üst model, amortisörü kilitli, disk frenli bir bisiklet alın.
imprezaWRC
12-04-2018, 15:33
Diğer konuya da yazdım ama buradan detaylı yazayım boy kilo %99 aynı senle.
Bizim hatun eski milli bisikletçi günde bazen 100+ km yollar yapıyor.
Onun tavsiyesiyle şunu aldım. Kendisinde de aynısı var fotosunu da ekleyeyim.
Sürüşü çok keyifli, sele istediğin gibi ayarlanıyor, katlanır ve hafif olması avantaj.
Frenleri baya iyi durduruyor. (pedaltürk n11 mağazasından aldım tavsiye ederim)
Daha önce de salcana ng650'm vardı onu kullanırken bundaki keyfi almadım.
Yol bisikleti alışmamış adama sert kalıyor, hem oturma poz. hem de kullanım açısından.
İlk akşam (çok uzun süre sonra) 12 KM yol yapmışız, popoda ufak tefek bir ağrı /acı var ama hayatı olumsuz etkilemiyor.
Selesi rahat gerçekten.
https://i.hizliresim.com/gO1mDL.jpg (https://hizliresim.com/gO1mDL)
MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/49-20-marine-2d)
Serdivan avm ?
Serdivan avm ?
Biraz mesafe var avm ile bu fotonun çekildiği yer arasında, uzaydan görünen bir kavşak yaptılar. Bisiklet yolu vs için tam ortasından bir kare.
Dur görsel koyayım daha net olsun. İyi tarafı bisiklet yolları güzel, sevmem belediyesini ama yapmış adamlar hakkını verelim şimdi.
http://resim.medyabar.com/b/b4dea69b78744739924ee3893b483f99d3b283aa3eee4901a7 22946e71f287ce.jpg
orkuteren
12-04-2018, 16:37
sakarya'daki arkadaşlar bisiklet turu buluşması yapalım :)
rain man
12-04-2018, 19:03
sakarya'daki arkadaşlar bisiklet turu buluşması yapalım :)
Gelip yerleştikten sonra neden olmasın :)
12-04-2018, 21:02
zafer hocam kron yerine mosso legarda serisne bakabilirsiniz. Fiyat performans ürünü. Sakarya'da ben v fren kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım :)
Abi arkadaşımda Kron Tx250 var.O yüzden kronlara yoğunlaştım biraz.Mossoları da bi araştırayım bakalım.Gittigidiyor'da Kron'nun tx500 modeli vardı kampanyalı fiyatı 1600 lira civarında.Ben Kaynarca ilçesinde çalışıyorum.Adapazarı - Kaynarca yolu bisikletçilerin tercih ettiği bi güzergah.
orkuteren
12-04-2018, 21:24
300 | SEDONA BİSİKLET (http://www.sedonabisiklet.com/bisiklet-detay-2018/sedona-300.html)
MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/62-legarda-1821-mdm-v)
ikisinden birine niyetlendim,sedona'nın bir modeli daha var o da olabilir.
Abi arkadaşımda Kron Tx250 var.O yüzden kronlara yoğunlaştım biraz.Mossoları da bi araştırayım bakalım.Gittigidiyor'da Kron'nun tx500 modeli vardı kampanyalı fiyatı 1600 lira civarında.Ben Kaynarca ilçesinde çalışıyorum.Adapazarı - Kaynarca yolu bisikletçilerin tercih ettiği bi güzergah.
hergün neredeyse Erenler-söğütlü arası ring yapıyorum aklımda kaynarca yoluda var haftaya orayı kullanıcam inşallah. Kronlarda aynakol küçük şehir dışı turlarda yorar seni mosso güzel önceliğin onda olsun . Ama kron illa alacağım dersen muhakkak ulaş gelişine yakın rakama alabiliriz.
egemenerenk
12-04-2018, 21:40
carraro 032 yol bisikletime yanlışlıkla mtb papucu sipariş etmişim bu papuçları taksam sıkıntı yaratır mı ? birde orijinal papuçlarından bulma şansım var mıdır
Grimlord
12-04-2018, 22:43
Kaykay süren yok mu ya, kayalım azıcık :D
Gelip yerleştikten sonra neden olmasın :)
Hahahha adam bizden daha çok sakaryalı oldu maşallah :) Ben seni de alırım çevre yoluna ordan kuzey terminal , ordan serdivan oradan da yeni cami 15 km falan gezmiş oluruz.
orkuteren sen merkezde misin ? rainman'ı yeni stad civarına yerleştiriyoruz, ben çıracılardayım.
orkuteren
13-04-2018, 12:25
Erenler belediyesi yeni binasının karşısında oturuyorum. Ada center çevre yolundan söğütlü bazen poyrazlar git gel yapıyorum
rain man
13-04-2018, 12:27
Hahahha adam bizden daha çok sakaryalı oldu maşallah :) Ben seni de alırım çevre yoluna ordan kuzey terminal , ordan serdivan oradan da yeni cami 15 km falan gezmiş oluruz.
orkuteren sen merkezde misin ? rainman'ı yeni stad civarına yerleştiriyoruz, ben çıracılardayım.
Müsait olduğum her an katılırım. Tabi 4 senelik ayrılık sonrası hem bisiklete hem kendime kondisyon kazandırmam lazım önce :)
Bende bisiklet aldım bu sene, birkaç kez kullanım ama her binmemden sonra popo efsane acıyor yahu sele değiştirmeden nasıl bir çzöüm buluruz :)
Low-Rider
13-04-2018, 14:33
Bende bisiklet aldım bu sene, birkaç kez kullanım ama her binmemden sonra popo efsane acıyor yahu sele değiştirmeden nasıl bir çzöüm buluruz :)
Silikon destekli taytlar var, onlar iş görüyor. Decathlon'da bulabilirsin. Bir de bisikleti düzenli kullanmaya başladıkça alışıyor zaten :D
Grimlord
13-04-2018, 14:56
Jel şeklinde sele kılıfları var Decathlonda, ağrıyı ciddi azaltıyor :D
custom exhaust yapabiliyor muyuz ? :D
13-04-2018, 21:21
Ben de yeni stadın oralardayım.Sakarya'da mavi bi Lancer görürseniz benimdir.Zaten başka mavi Lancer yok :D
Ben de yeni stadın oralardayım.Sakarya'da mavi bi Lancer görürseniz benimdir.Zaten başka mavi Lancer yok :D
Geçen bir yerde gördüm ama akıyordu yol renk çok iyi gerçekten. Rain Man ı senin civara yerleştiriyoruz hayırlısıyla. Müsait zamanda tanışalım. Bisiklet işe olur bisiklet siz olur. Tüm sakarya lı arkadaşlar ile beraber. Bu arada hayırlı kandiller herkese.
Kron marka bisikletler nasıldır ?
rain man
14-04-2018, 09:32
Kron marka bisikletler nasıldır ?
4 5 yıl önce en son ilgilenirken baya fiyat performans ürünleri vardı. Kadrosu falan giriş seviyesinde bile baya sağlamdı.
3yıl 10.000km salcano 270sv kullandım 27 vites acera donanım çok ucuza almıştım,yakın zamanda sattım,bisiklet alırken markaya değil donanımına bakmanızı tavsiye ederim.bisiklet deyip geçmeyin gene masrafları oluyor :D
Memlekette bisikletçi dostumuz yok ki gidip seçelim sonra da alalım :) .
Kısmetse bu hafta alıcam , çoğu markanın da bayiisi var sivasta daha önce ilgilenmediğim için dikkat etmemiştim ama maşallahı varmış bu konuda. Kron-Sedona-Bianchi-Salcano-Mosso
Hangisini tercih edeyim şehir bisikleti olarak ? Dükkana girip bisiklete bakacağım zaman nelere dikkat etmeliyim? Kadro boyumu nasıl ayarlamalıyım ? Bilgi verir misiniz
Kısmetse bu hafta alıcam , çoğu markanın da bayiisi var sivasta daha önce ilgilenmediğim için dikkat etmemiştim ama maşallahı varmış bu konuda. Kron-Sedona-Bianchi-Salcano-Mosso
Hangisini tercih edeyim şehir bisikleti olarak ? Dükkana girip bisiklete bakacağım zaman nelere dikkat etmeliyim? Kadro boyumu nasıl ayarlamalıyım ? Bilgi verir misiniz
merhaba bana göre bisikletin markası önemsiz,vites ,fren ,amortisör özellikleri önemli,almaya gitmeden önce ufak bir araştırma yapmanızı öneririm,vites modelleri hangisi iyi hangisi daha üst model vs fren içinde geçerli biraz araştırırsanız seçiminiz kolaylaşır.
Markaya takilma pek. Dag bayir cikmayacaksan one amortisor almani onermem bosa 2-3 kg agirlik eklemeye gerek yok.
Dag bisikleti ya da hybrid aliyorsan Shimano Alivio ve uzeri (hatta tercihen Deore)
Yol bisikleti aliyosan Tiagra ve uzeri (tercihen 105) alirsan uzun yillar kullanirsin.
Emrecan-R
15-04-2018, 21:33
Anıl E. ön amortisörü açılıp kapanan olsun yavaş giderken açıyorum ben sahilde son vites yapıştırınca kapatıyorum iyi oluyor sertlik ayarlı coil gibi :D :D birde frenler hidrolik olsun kesin.Sahilde önüme küçük çocuk atladı çimlerden hidrolik fren olmasa belki çarpardım inanılmaz duruyor.Vites sistemi ne üstündeki bilmiyorum ama dsg gibi değiştiriyor her vites attığımda gülüyorum istemsiz :D bisikleti arkadaşa verdim bende olsa bakıp yazardım benimkinin markası Ghost
Anıl E. ön amortisörü açılıp kapanan olsun yavaş giderken açıyorum ben sahilde son vites yapıştırınca kapatıyorum iyi oluyor sertlik ayarlı coil gibi :D :D birde frenler hidrolik olsun kesin.Sahilde önüme küçük çocuk atladı çimlerden hidrolik fren olmasa belki çarpardım inanılmaz duruyor.Vites sistemi ne üstündeki bilmiyorum ama dsg gibi değiştiriyor her vites attığımda gülüyorum istemsiz :D bisikleti arkadaşa verdim bende olsa bakıp yazardım benimkinin markası Ghost
benim acera vites sisteminde ses bile gelmezdi bazen dönüp rubleye bakardım vites attı mı diye.
Emrecan-R
15-04-2018, 21:42
benim acera vites sisteminde ses bile gelmezdi bazen dönüp rubleye bakardım vites attı mı diye.
benimki arada sarsıyor smg gibi ahahahahhaha acayip hoşuma gidiyor
Emrecan-R
15-04-2018, 21:44
benimki arada sarsıyor smg gibi ahahahahhaha acayip hoşuma gidiyor
orkuteren
16-04-2018, 13:11
mosso ve sedona daha hafif ağırlık olarak diğer markalara göre. Mosso para çokomelde en iyisi diyebiliriz onuda ümit bisiklet üretiyor o yüzden uygun zaten. Kron sağlam güzel ama donanım artınca bence fiyatları biraz anlamsız oluyor onun sedonaya bakabilirsin. Yolları bilmiyorum ama düz maşalı bisiklet herzaman daha atik ve hafif oluyor haliyle.
gördüm birkaç kez ama kavşak içindeydin selam veremedim. mavi lancerın dikkat çekmemesi imkansız zaten.
Sedona 345 verip yol bisikleti almak ne kadar mantıklı olur sizce ülkemizin yollarında çok kararsız kaldım.
orkuteren
16-04-2018, 14:33
direk al kardeşim. Ben tur bisikletinden yarışa geçtim böyle bir keyif yok. Ama akacağın bisiklet en az tiagra donanımlı olması lazım
Tiagra altını almam zaten ama sadece kullanışlılık çok mu ölür diye endişe ediyorum.
orkuteren
16-04-2018, 15:38
Tiagra altını almam zaten ama sadece kullanışlılık çok mu ölür diye endişe ediyorum.
ilk baş zor oluyor ama gerisi çorap söküğü gibi geliyor . Yani belirli bir alışmadan sonra fazla kilolu değilsen 100 km ler normal tur tadında oluyor
orkuteren abi pm attım bakar mısın ?
Beyler satılık Sedona 345 :)
Emre Akçay
16-04-2018, 16:18
Bende Carraro Sportive 227 kullanıyorum, önde tarafta gidondan kilitlemeli maşa falan da var, 1.5 sene oldu alalı çok memnunum. Performans kasmak istemeyen rahatına düşkün arkadaşlara tavsiye ederim.
Yol bisikletini kesinlikle oneririm bende. Ozellikle uzun yolculuklarda (30+ km) oturma ve gidon tutus acisini degistirdiginiz icin cok rahat oluyor.
Yol bisikletinde TR'de cok yokus oldugu icin arka dislileri 32-11 almani oneririm. Tiagra ile 105 arasindaki tek fark arkada 10 vs 11 vites olmasi. Rampa cikacaksaniz 105 daha rahat ettirir sizi.
Yol bisikletini kesinlikle oneririm bende. Ozellikle uzun yolculuklarda (30+ km) oturma ve gidon tutus acisini degistirdiginiz icin cok rahat oluyor.
Yol bisikletinde TR'de cok yokus oldugu icin arka dislileri 32-11 almani oneririm. Tiagra ile 105 arasindaki tek fark arkada 10 vs 11 vites olmasi. Rampa cikacaksaniz 105 daha rahat ettirir sizi.
Evet rampalı güzergahlarım, alabileceğim bisikletler belli olmadı upgrade yapıcam.
PiscocuK
17-04-2018, 08:43
Ufak bir bilgi geçeyim kendimce
Bu bisikleti kullanıyorum.Daha çok pedal çevirir efor sarfederim diye düşündüm.Bu tarz bisiklet alacaklar için kullanıcı bilgisi vereyim.Amaç sakin sakin sahilde takılmaksa evet çok güzel ama biraz rampalı bir yolsa yada hafif tempolu kullanmaksa amaç yanlış bisiklet
Ev-iş arası kısmen düz diyebilirim ufak rampaları var ve pedal çevirmeden gidemiyorum.Belkide bisiklete çok ağır geldiğim için olabilir MAX 30 kmh ulaştım oda (bilenler için) Neomarinin arkasındaki köprüden aşağı inerken.Normal şartlarda bir bisiklet ile 8-10 pedal çevirip hızlansan en kötü 4-5 mt akar gidersin pedalsız bunda öyle bişey yok habire çeviriyorum.
Alışık olmadığım için bana öyle gelmişte olabilir ama 30 kmh ile indiğim köprü rampasını (max 100 mt) dil dışarıda nefes nefese çıkıyorum.Efor sarfetmek için bu bana daha uygun gibi ama hadi kalktım Tuzla'dan Kadıköy'e gittim dersem yolda ölebilirim :D
Low-Rider
17-04-2018, 08:56
Bu bisikleti kullanıyorum.Daha çok pedal çevirir efor sarfederim diye düşündüm.Bu tarz bisiklet alacaklar için kullanıcı bilgisi vereyim.Amaç sakin sakin sahilde takılmaksa evet çok güzel ama biraz rampalı bir yolsa yada hafif tempolu kullanmaksa amaç yanlış bisiklet
Ev-iş arası kısmen düz diyebilirim ufak rampaları var ve pedal çevirmeden gidemiyorum.Belkide bisiklete çok ağır geldiğim için olabilir MAX 30 kmh ulaştım oda (bilenler için) Neomarinin arkasındaki köprüden aşağı inerken.Normal şartlarda bir bisiklet ile 8-10 pedal çevirip hızlansan en kötü 4-5 mt akar gidersin pedalsız bunda öyle bişey yok habire çeviriyorum.
Alışık olmadığım için bana öyle gelmişte olabilir ama 30 kmh ile indiğim köprü rampasını (max 100 mt) dil dışarıda nefes nefese çıkıyorum.Efor sarfetmek için bu bana daha uygun gibi ama hadi kalktım Tuzla'dan Kadıköy'e gittim dersem yolda ölebilirim :D
Tespitler doğru, bisiklet seçimi çok yanlış olmuş.
Dağ bisikleti lastiği ile şehir lastiği arasında inanılmaz fark var . Direk akıcılığı, performansa yansımasını hissediyorsun.
PiscocuK
17-04-2018, 09:16
Tespitler doğru, bisiklet seçimi çok yanlış olmuş.
Dağ bisikleti lastiği ile şehir lastiği arasında inanılmaz fark var . Direk akıcılığı, performansa yansımasını hissediyorsun.
Benim amacım sürekli pedal çevirip efor sarfetmekti ama ilk başlarda ciddi zorluyor
8 km yi 28 dk da gidebiliyorum şuan için
aynı yolu 1 saat 22 dk da yürüdüm
her iki denemede de sınırları zorlamadım ama hafif tempoda da gitmedim normal kullandım/yürüdüm
1 ay sonra Rambo olabilirim yada Roberto Carlos :D
Low-Rider
17-04-2018, 09:21
Benim amacım sürekli pedal çevirip efor sarfetmekti ama ilk başlarda ciddi zorluyor
8 km yi 28 dk da gidebiliyorum şuan için
aynı yolu 1 saat 22 dk da yürüdüm
her iki denemede de sınırları zorlamadım ama hafif tempoda da gitmedim normal kullandım/yürüdüm
1 ay sonra Rambo olabilirim yada Roberto Carlos :D
Ben evde trainer kullanıyorum.
Kendi yol bisikletimin ince dişli lastiği ile trainer'da götümden ter akıyordu resmen, 20 dakikayı zor çıkartıyordum.
Daha sonra dişsiz trainer lastiğine geçtim, o zor geçtiğim 20 dakikayı çok çok rahat yapmaya başladım.
Aynı eforu yine harcıyorum ama kendimi paralamadan hem de keyif alarak.
Kendi yol bisikletimin ince dişli lastiği ile trainer'da götümden ter akıyordu resmen, 20 dakikayı zor çıkartıyordum.
Daha sonra dişsiz trainer lastiğine geçtim, o zor geçtiğim 20 dakikayı çok çok rahat yapmaya başladım.
Hangi model? Memnun musun ben de kış ayları için istiyorum açıkçası.
PiscocuK
17-04-2018, 09:26
1-2 haftalık süreklilik yapayım bakalım ne gibi değişiklikler olacak performans, zaman ve nefes olarak
Satıcı söylemişti bu bisiklet için kilonuz fazla diye bende olsun zayıflarım demiştim :D lafta kaldı
Low-Rider
17-04-2018, 09:32
Hangi model? Memnun musun ben de kış ayları için istiyorum açıkçası.
IN'RIDE 100 HOME TRAINER B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/inride-100-home-trainer-id_8402844.html)
Bunu aldım, valla memnunum.
Muadil en ucuz ürünler 700+ TL fiyatlarla başlıyor ve gidiyor.
Benim evde işimi görüyor şu anda. Bisikletin kendi lastikleriyle kullanırken az da olsa sürtünme sesi vardı ama rahatsız etmiyordu. Trainer lastiği sonrası tamamen sessiz oldu nerdeyse.
Edit: Yukarıda yol bisikleti yazmışım, benim ki şehir bisikleti
Bu arada yol bisikleti için şöle bir model düşünüyorum;
CARRARO CR-RACE 052 ERKEK YARIŞ 20-V 28'' - Carraro Bisiklet (https://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/carraro-cr-race-052-erkek-yaris-20-v-28-2/)
orkuteren
17-04-2018, 22:02
Bar35 İzmirde çok güzel 2.el yol yarış bisikletleri var onları kovalasana.
orkuteren
17-04-2018, 22:03
3500 e 1500 setli bisiklet çok rahat bulursun
O tekerlerle 30 km yapmak ep3 ile 300 yapmak gibi bir sey :D
Bu arada yol bisikleti için şöle bir model düşünüyorum;
CARRARO CR-RACE 052 ERKEK YARIŞ 20-V 28'' - Carraro Bisiklet (https://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/carraro-cr-race-052-erkek-yaris-20-v-28-2/)
11-28 kaset yerine 11-32 takarsaniz ben gayet guzel kullanilabilecegini dusunuyorum. 11-25 ve 11-28 yarislara katilmiyorsaniz cok gereksiz.
Bunun yerine ikinci el Giant - Trek vs.. bulunamaz mi yakin paralara?
Burak Mehmet
18-04-2018, 08:34
merhaba arkadaÅŸlar...
çok yoÄŸun bir bisiklet kullanıcısı deÄŸilim 2 senedir btwin hoprider 300 ÅŸehir bisikleti kullanıyordum yaklaşık 4000 km yapmıştım ki bisikletim çalındı. Åimdi bir bisiklet almak istiyorum ama ÅŸehir bisikletimi yol bisikletimi derken omuzumda kas kopardım ve bisiklet haricinde baÅŸka spor yapamayacağım için bisiklete ağırlık verip yol bisikletinde karar kıldım..
fakat bütçeyi yüksek tutamıyorum ne olacağımı bilmediğim için 2000 max limit ile şu iki bisiklet arasında kaldım..
bi inceleyip yorumlarsanız sevinirim...
CARRARO CR-RACE 012 ERKEK YARIŞ 14-V 28'' - Carraro Bisiklet (https://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/carraro-cr-race-012-erkek-yaris-14-v-28-2/)
Kron Bisiklet (http://www.kronbisiklet.com.tr/Bicycle/Detail/90)
NOT: boy 175 ama 52 kadroda darlanıyorum ve dönüşlerde gidon dizime değiyor.biraz darlanmam gerekir mi kendi bildiğim gibi devam edeyim mi yoksa ?
Burak Mehmet
18-04-2018, 08:35
merhaba arkadaşlar...
çok yoğun bir bisiklet kullanıcısı değilim 2 senedir btwin hoprider 300 şehir bisikleti kullanıyordum yaklaşık 4000 km yapmıştım ki bisikletim çalındı. Şimdi bir bisiklet almak istiyorum ama şehir bisikletimi yol bisikletimi derken omuzumda kas kopardım ve bisiklet haricinde başka spor yapamayacağım için bisiklete ağırlık verip yol bisikletinde karar kıldım..
fakat bütçeyi yüksek tutamıyorum ne olacağımı bilmediğim için 2000 max limit ile şu iki bisiklet arasında kaldım..
bi inceleyip yorumlarsanız sevinirim...
CARRARO CR-RACE 012 ERKEK YARIŞ 14-V 28'' - Carraro Bisiklet (https://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/carraro-cr-race-012-erkek-yaris-14-v-28-2/)
Kron Bisiklet (http://www.kronbisiklet.com.tr/Bicycle/Detail/90)
NOT: boy 175 ama 52 kadroda darlanıyorum ve dönüşlerde gidon dizime değiyor.biraz darlanmam gerekir mi kendi bildiğim gibi devam edeyim mi yoksa ?
Bu kararsızlık huyum beni yedi bitirdi,zaten mosso bulamıyorum memlekette anca dayamışlar salcano ve bianchi başka hiçbir şey yok. Bi de kron marka buldum .
2-3 tane sedona var dün de carraro buldum. Carraro 24 vites ön amortisörlü,arkadaşımız volkan yeni başlıyorsun fazladan ağırlaya gerek yok ön amortisörlü tercih etme dedi,bisikletçi 1700 tl son diyor ama pazarlık yaparım.
Sedonanın modeli de sedona 300
Anıl Sedona 345 vereyim sana ben de yol bisikleti alayım çizik vs yok hızlı cilalı tozsuz :)
Anıl Sedona 345 vereyim sana ben de yol bisikleti alayım çizik vs yok hızlı cilalı tozsuz :)
ne kadara vericen kardeşim,kadro boyu kaç ,nasıl yollayacaksın vs. :D
orkuteren
18-04-2018, 11:10
Anıl senin için 345 Nirvana olur.
yigitblr
18-04-2018, 11:43
Bu kararsızlık huyum beni yedi bitirdi,zaten mosso bulamıyorum memlekette anca dayamışlar salcano ve bianchi başka hiçbir şey yok. Bi de kron marka buldum .
2-3 tane sedona var dün de carraro buldum. Carraro 24 vites ön amortisörlü,arkadaşımız volkan yeni başlıyorsun fazladan ağırlaya gerek yok ön amortisörlü tercih etme dedi,bisikletçi 1700 tl son diyor ama pazarlık yaparım.
Sedonanın modeli de sedona 300
Ben Carraro sportive 224 kullanıyorum.Okula gidip gelmek ve arada da 30-40 km kısa turlar yapmak için aldım. Alalı 7-8 ay oldu daha herhangi bir sorun çıkarmadı. Benim bisiklette tourney set var. Her ne kadar giriş düzeyinde olsa da benim gibi yeni başlayanlar için gayet yeterli olduğu kanaatindeyim.Ben 1150 liraya almıştım.Bence parasını hakediyor tavsiye ederim. 1700 lira dediğiniz de sportive 225 galiba
Ben Carraro sportive 224 kullanıyorum.Okula gidip gelmek ve arada da 30-40 km kısa turlar yapmak için aldım. Alalı 7-8 ay oldu daha herhangi bir sorun çıkarmadı. Benim bisiklette tourney set var. Her ne kadar giriş düzeyinde olsa da benim gibi yeni başlayanlar için gayet yeterli olduğu kanaatindeyim.Ben 1150 liraya almıştım.Bence parasını hakediyor tavsiye ederim. 1700 lira dediğiniz de sportive 225 galiba
olabilir kardeşim internetten araştırdığımda model ve fiyat bilgisi 225 i işaret ediyor ama bugün gidip bakıcam detaylı.
ön amortisörü var 24 vites ,ön amortisör çok sorun teşkil eder mi acaba ağırlık olarak
yigitblr
18-04-2018, 12:02
olabilir kardeşim internetten araştırdığımda model ve fiyat bilgisi 225 i işaret ediyor ama bugün gidip bakıcam detaylı.
ön amortisörü var 24 vites ,ön amortisör çok sorun teşkil eder mi acaba ağırlık olarak
Ben çok sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Ben bisikletle kaldırımlardan inip çıktığım için bence gerekli.
Ben çok sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Ben bisikletle kaldırımlardan inip çıktığım için bence gerekli.
CARRARO SPORTIVE 225 ERKEK ŞEHİR 24-V HD 28'' (https://carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/carraro-sportive-225-erkek-sehir-24-v-hd-28-2/)
gördüğüm bisiklet buydu
şehir kullanımında bence amortisör önemli çok işime yaradı ama artık şehir içi kullanmıyorum uzun yol ağırlıklı o yüzden ihtiyacım kalmadı. İzmirden kargoya veririm ya da otobüse Anıl nasıl istersen :)
19'' M kadro.
Daha önce Salcano dağ bisikletim vardı tam modeli hatırlamıyorum ama idmansız bir şekilde uzun bir tura çıkmıştım arkadaşlarla ve yorgunluktan bitmiştim. sonra soğuyup sattım zaten.
şimdi tekrar hevesleniyorum, bu sefer ince tekerlekli şehir bisikleti bakıyorum. bakalım başlayacağım yine inşallah.
yigitblr
18-04-2018, 12:27
CARRARO SPORTIVE 225 ERKEK ŞEHİR 24-V HD 28'' (https://carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/carraro-sportive-225-erkek-sehir-24-v-hd-28-2/)
gördüğüm bisiklet buydu
Oturuş pozisyonu rahat, kullanımı rahat fakat dikkat etmek gerekiyor. Bendeki de mat siyah ve sert bir yüzeyle temasında anında boyası kalkıyor. Boyasının pek kaliteli olduğunu söyleyemem. Ağırlığın sorun yaratacağını sanmıyorum. Bence gayet güzel bir şehir bisikleti
orkuteren
18-04-2018, 19:00
Anıl la Bar35 anlaşın
İlk sahibinden boyasız, bebekler bebeği Sedona 345.
Dr.Ecu Soft yazılım, 3mm Eibach Amortisör ve özel Motul Zincir yağı ile bakımları aksatılmadan yapılmıştır.
Sonunda aldım modeli sedona 410 2016 model sıfır . Daha önce neden böyle bisiklet merakım olmamış keşke olsaydı :)
https://i.hizliresim.com/gOB765.jpg (https://hizliresim.com/gOB765)
EnesAksu
20-04-2018, 08:04
Haftasonları Soğanlık - Kadıköy ordu evinden dönüp geliyorum. Denk gelebilrsek görüşebiliriz :) Soğanlığa tırmanmak biraz üşengeçlik yapıyor ama olsun.
sportwagon
20-04-2018, 13:27
Hafta sonu kullanmak için linkteki bisikleti aldım , Göztepe / Kadıköy sahil yollarında kullanırım diye düşünmüştüm yanlış tercih mi yaptım acaba? 5-10 KM lik yollarda çok farkı lolurmu yol-dağ bisikleti arasında ?
Kron Xc 150 27,5 Hd Bisiklet Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/kron-xc-150-27-5-hd-bisiklet-p-HBV000003AVIA?magaza=Yk%20Bisiklet&wt_gl=cpc.nelk.6810.spor-pla-nc&gclid=EAIaIQobChMIl9D_vN7I2gIVj8myCh2fzgzJEAQYAyAB EgJjF_D_BwE)
Hafta sonu kullanmak için linkteki bisikleti aldım , Göztepe / Kadıköy sahil yollarında kullanırım diye düşünmüştüm yanlış tercih mi yaptım acaba? 5-10 KM lik yollarda çok farkı lolurmu yol-dağ bisikleti arasında ?
Kron Xc 150 27,5 Hd Bisiklet Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/kron-xc-150-27-5-hd-bisiklet-p-HBV000003AVIA?magaza=Yk%20Bisiklet&wt_gl=cpc.nelk.6810.spor-pla-nc&gclid=EAIaIQobChMIl9D_vN7I2gIVj8myCh2fzgzJEAQYAyAB EgJjF_D_BwE)
şehir içinde yani sahil yolunda kullanacağın için yanlış seçim yapmışsın dağ bisikleti almışsın. O kalın lastiklerle pek keyif alamazsın şehir içinde
Selam arkadaşlar bisiklet için önerilerinize ihtiyacım var. Kilom 103 ve boyum 1.72. işe gidip gelmek için bir bisiklet almayı düşünüyorum. İşe gidiş-geliş güzergahı çok yoğun olmayan bir trafiğe sahip. Yol kalitesi biraz düşük; soğuk asfalt mıcırlı yol ve yamalarla dolu. İşe girerken pedal çevirmeye gerek kalmayacak kadar rampa aşağı. Tabi çıkış tam tersi. Boy,kilo ve kullanım alanlarını göz önünde tutarak sağlamlık ve rahat kullanım için tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Selam arkadaşlar bisiklet için önerilerinize ihtiyacım var. Kilom 103 ve boyum 1.72. işe gidip gelmek için bir bisiklet almayı düşünüyorum. İşe gidiş-geliş güzergahı çok yoğun olmayan bir trafiğe sahip. Yol kalitesi biraz düşük; soğuk asfalt mıcırlı yol ve yamalarla dolu. İşe girerken pedal çevirmeye gerek kalmayacak kadar rampa aşağı. Tabi çıkış tam tersi. Boy,kilo ve kullanım alanlarını göz önünde tutarak sağlamlık ve rahat kullanım için tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Butce nedir paylasabilirseniz daha iyi yardimci oluruz
Butce nedir paylasabilirseniz daha iyi yardimci oluruz
Özür dilerim yazmayı unutmuşum. 750 TL üst limit giriş seviyesi için yeterlidir umarım
orkuteren
24-04-2018, 06:22
yapacağınız km nedir işe git gel olarak.
Evet kimse sıfır kıvamında çiziksiz Sedona 345 istemiyor sanırım. Bisikletçime vericem o zaman :)
7-8 kilometre.
o fiyatlara ikinci el bulabilirsin,biraz üstüne koyarsan sıfır salcano alabilirsin;yanlış anlama boyuna göre kilon çok fazla bisiklet sürerken rahatsızlık çekebilirsin spor geçmişin yok ise.
Evet biraz göbeğe yatırım yaptım bu aralar :) Doğa yürüyüşü yapmayı severim. Sigara vs kullanmadığım için 8 10 km arazi yürüyüşü beni çok zorlamıyor. Eski evimde bisiklet kullanarak işe gidip geliyordum. Ama trafik şartlarında zor oluyordu. Kilo ve bozuk zeminle baş edebilecek bisiklet önerilerini bekliyorum :) dolar sağolsun üst limit 150 lira daha yükseldi :D
Burak Mehmet
24-04-2018, 09:56
kron RC1000 için bisikletçiye gitmiştim ki hiiiç bana göre olmadığını anladım. yine Kron TX300 ile seviyeli bir bakışmamız ve kısa bir testimiz olduktan sonra birbirimize kaynaştık... Ve artık beraberiz.
Bu arada bütün araştırmalarımı hep internet üzerinden yapıyordum internet fiyatları ile bayi fiyatları çok farklı.. Ankarada bisiklet alacaklar özellikle 100.yılda ılgaz bisiklete baksınlar.internet fiyatına göre 250-300 daha ucuza alınabiliyor...
Hayırlı olsun,çok güzel bir uğraş keşke daha önceden başlasaydım :) kask ıvır zıvır ,led aydınlatma her şeyi aldım gelsin de bi tur yapıcam :)
Evet kimse sıfır kıvamında çiziksiz Sedona 345 istemiyor sanırım. Bisikletçime vericem o zaman :)
Konsinye satıyorlarsa uğraşmaya değmez.
Yok direkt olarak vericem bu gidişle 100lira altı olsun.
Buradan birinin işine yarasın diye düşünmüştüm ama araba konusunda nasıl sıfır Symbol alma ikinci el VW al diyoruz aynı mantıkla tanıdığa gitsin dedim cık, istemiyor kimse :)
ottoman32
24-04-2018, 10:58
sabah evin önünden geçen bisiklet tayfasıyla birlikte bisiklet aşkım kabarmış durumda çocukluğu saymazsak doğru düzgün bisiklete binmedim herhangi bir bilgimde yok bu konu hakkında başlangıç olarak ne önerirsiniz? yaz akşamları takılmalık günlük 20-30 km yapmalık bişey düşünüyorum, kilom 96 boy 1.68 max bütçe 900 tl civarı
Yok direkt olarak vericem bu gidişle 100lira altı olsun.
Buradan birinin işine yarasın diye düşünmüştüm ama araba konusunda nasıl sıfır Symbol alma ikinci el VW al diyoruz aynı mantıkla tanıdığa gitsin dedim cık, istemiyor kimse :)
istediğiniz fiyat nedir, geçmiş sayfalara bakındım ama göremedim
Burak Mehmet
24-04-2018, 11:13
sabah evin önünden geçen bisiklet tayfasıyla birlikte bisiklet aşkım kabarmış durumda çocukluğu saymazsak doğru düzgün bisiklete binmedim herhangi bir bilgimde yok bu konu hakkında başlangıç olarak ne önerirsiniz? yaz akşamları takılmalık günlük 20-30 km yapmalık bişey düşünüyorum, kilom 96 boy 1.68 max bütçe 900 tl civarı
kron tx150 olabilir o fiyat aralığı için.. Tabi bu yorumumu asfaltta şehir içinde bineceğinizi düşünerek söyledim
ottoman32
24-04-2018, 11:19
kron tx150 olabilir o fiyat aralığı için.. Tabi bu yorumumu asfaltta şehir içinde bineceğinizi düşünerek söyledim
şehir içi abi, baktım bisiklete de bu seleler korkutuyor ufak gibi acıtmasın emaneti :)
şehir içi abi, baktım bisiklete de bu seleler korkutuyor ufak gibi acıtmasın emaneti :)
acıtıyor zaten hepsi,tek çözüm jelli kılıf ya da tayt :)
ottoman32
24-04-2018, 11:56
birazdan kron bisiklet ile carraro ya bir de sedona ya bakacağım Isparta da alayı varmış ilginç, birinde jelli kılıf vardır ha :)
Satmayı dusunuyorum arkadaşlar
Giant ATX L Kadro
Rocx shox Ön amortısor
Komple Deore LX Set
Deore LX Hıdrolık Fren
Ritchey Gidon ve sele borusu
Sigma Kablosuz km saatı
1 takım Michelin Jant lastık
1 Takım Yol için düz Jant Lastik
Ve bir çok yedekleri ile
https://i.hizliresim.com/W75262.jpg
Temiz ve sıkıntısız salcano XRS 200 - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 554810890 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-temiz-ve-sikintisiz-salcano-xrs-200-554810890/detay)
bu bisiklet için düşünceleriniz nedir?
başlangıç için
Emre Akçay
24-04-2018, 16:01
Temiz ve sıkıntısız salcano XRS 200 - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 554810890 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-temiz-ve-sikintisiz-salcano-xrs-200-554810890/detay)
bu bisiklet için düşünceleriniz nedir?
başlangıç için
Boyunuz nedir bilmiyorum ama kadrosu çok ufak.
SekoLive
24-04-2018, 16:26
memleketimiz bunu kaldırmaz aman gözüm...
24-04-2018, 17:54
Corelli markası için ne diyorsunuz arkadaşlar.Geçen bir bisikletçide inceleme fırsatım oldu.Fena durmuyor gibiydi.İncelediğim model buydu bu arada
BİSİKLET - CORELLI (http://corelli.com.tr/bisikletler.php?lng=tr&kid=103&bisiklet=dusty_2)
aslanneron
24-04-2018, 20:47
boy 1.75 kilo 105 civarı bayadır içimde var hatta jel sele falanda lazım biraz kilo verirsem tayt bile giyerim :D mabadı korumak için ama acımaması önemli tabi fiyat 1500 e kadar olabilir heralde daha bakma aşamasındayım yani yardımcı olursanız sevinirim :)