Orijinalini görmek için týklayýnýz : Bisiklet kullananlar ?
105'in üst segmentleri bana biraz gereksiz geliyor açýkçasý.
Ultegra kullandým, hiç bir fark anlayamadým. Belki 100 gram fark vardýr toplamda 105'e göre.
F/P olarak en iyisi 105. Hatta son nesil Tiagralarda gayet yeterli.
Artýk ESKÝÞEHÝR"de %100 Yerli bisiklet üretiliyor arkadaþlar; kadro, komponentler hepsi yerli ve hepsinin testleri ülkemizdeki fabrikalarda yapýlýyor.
Bazý komponentler Japon oda sýkýntý deðil zaten :)
Corelli bisikleti Korel Elektronik üretiyor, zaten alüminyum alanýnda dünya çapýnda bir þirket.
Þu anda " DACRON" marka %100 Yerli setler üretiliyor.
Bisiklet alacaklar için en basit yöntemi söylüyorum.
Komponentler bu þekilde sýralanýyor, 2 seridede giriþ seviyesi Shimano Tourney olarak kullanýlýyor.
Bunlar þu andaki seri, daha eski serilerde tabiki hala kullanýlýyor.
DAÐ BÝSÝKLETÝ GRUBU:
-Shimano Tourney
-Shimano Altus
-Shimano Acera
-Shimano Alivio
-Shimano Deore
-Shimano Slx
-Shimano Xt
-Shimano Xtr
YOL BÝSÝKLETÝ GRUBU:
-Shimano Tourney
-Shimano Claris
-Shimano Sora
-Shimano Tiagra
-Shimano 105
-Shimano Ultegra
-Shimano Dura-Ace
Tepe Ýniþi Serilerindede Shimano Saint Ve Shimano Zee var, ikiside çok üst seviye.
Alt seviyeler dayanýksýz zannetmeyin sizi gömer Valla :D
105'in üst segmentleri bana biraz gereksiz geliyor açýkçasý.
Ultegra kullandým, hiç bir fark anlayamadým. Belki 100 gram fark vardýr toplamda 105'e göre.
F/P olarak en iyisi 105. Hatta son nesil Tiagralarda gayet yeterli.
vallahi herkes seti kullanmadan ultegra ile deðiþtir dedi.
Dün bodyfit' e gittim, tr' nin Specialized dist..
Fiti yapan arkadaþ bile dedi ki hiç gerek yok buna ultegra takmaya. Dura-Ace den aþaðý takacaksan masraf yapmaya deðmez dedi.
Eski bisikletimde komple 105-5800 var - þimdikinde 105 set praxis ayna kol var. Ultegra 105 arsýnda bir aynakolmuþ ve cidden geçiþleri çok güzel.
Çok memnunum, jant bakýyorum da þimdi yeter artýk. Almayacaðým bir þey.
deeperblack
26-02-2017, 03:50
Bu ara bu fatbike laa sardým görsel olarak çok güze duruyorlar.
Bunlar kum ve karda gitmek üzere tasarlanmýþ tamam ama bizbunu normal yolda kullansak ne gibi sýkýntýlar çýkartýr ?
Aþýrý yorma vb gibi þeyler mi olur sadece
Buarada sürekli bisiklet binen biri deðilim. Haftada bir birkaç saat binmeyi düþünüyorum. Beni çözermi bu tarz birþey yoksa yakýn gelecekte duvarda süs mü olur ?
Tecrübeli arkadaþlar yardýmcý olurlarsa sevinirim.
http://www.bisikletrotalari.com/wp-content/uploads/fatbike-11.jpg
vallahi herkes seti kullanmadan ultegra ile deðiþtir dedi.
Dün bodyfit' e gittim, tr' nin Specialized dist..
Fiti yapan arkadaþ bile dedi ki hiç gerek yok buna ultegra takmaya. Dura-Ace den aþaðý takacaksan masraf yapmaya deðmez dedi.
Eski bisikletimde komple 105-5800 var - þimdikinde 105 set praxis ayna kol var. Ultegra 105 arsýnda bir aynakolmuþ ve cidden geçiþleri çok güzel.
Çok memnunum, jant bakýyorum da þimdi yeter artýk. Almayacaðým bir þey.
Kesinlikle katýlýyorum 105 5800 gayet yeterli Dura-Ace sýnýfýna girmedikçe. 5700 varken Ultegra'nýn anlamý vardý fakat 5800 de fark çok kapandý. Dura Ace groupset için de araba parasý yatýrmak gerekiyor.
Bu ara bu fatbike laa sardým görsel olarak çok güze duruyorlar.
Bunlar kum ve karda gitmek üzere tasarlanmýþ tamam ama bizbunu normal yolda kullansak ne gibi sýkýntýlar çýkartýr ?
Aþýrý yorma vb gibi þeyler mi olur sadece
Buarada sürekli bisiklet binen biri deðilim. Haftada bir birkaç saat binmeyi düþünüyorum. Beni çözermi bu tarz birþey yoksa yakýn gelecekte duvarda süs mü olur ?
Tecrübeli arkadaþlar yardýmcý olurlarsa sevinirim.
http://www.bisikletrotalari.com/wp-content/uploads/fatbike-11.jpg
Abi týn týn keyif almak için binerim dersen sýkýntý çýkarmaz, rampalarda biraz zorlar.
Fakat A noktasýndan B noktasýna spor / ulaþým amaçlý kesinlikle önermem.
Naçizane tavsiyem, görseli güzel diye yanlýþ sýnýf bisiklet alma. Kullanamadýktan sonra kenarda duracak sadece.
Mesela spor / gezinti amaçlý görsel olarak çok dikkat çekici bir bisiklet önerebilirim. Türkiye'de Giant bayi var bildiðim kadarýyla temin edilebilir.
FastRoad CoMax 1 (2017) - Giant Bicycles | United States (https://www.giant-bicycles.com/us/fastroad-comax-1)
Artýk ESKÝÞEHÝR"de %100 Yerli bisiklet üretiliyor arkadaþlar; kadro, komponentler hepsi yerli ve hepsinin testleri ülkemizdeki fabrikalarda yapýlýyor.
Bazý komponentler Japon oda sýkýntý deðil zaten :)
Corelli bisikleti Korel Elektronik üretiyor, zaten alüminyum alanýnda dünya çapýnda bir þirket.
Þu anda " DACRON" marka %100 Yerli setler üretiliyor.
Bisiklet alacaklar için en basit yöntemi söylüyorum.
Komponentler bu þekilde sýralanýyor, 2 seridede giriþ seviyesi Shimano Tourney olarak kullanýlýyor.
Bunlar þu andaki seri, daha eski serilerde tabiki hala kullanýlýyor.
DAÐ BÝSÝKLETÝ GRUBU:
-Shimano Tourney
-Shimano Altus
-Shimano Acera
-Shimano Alivio
-Shimano Deore
-Shimano Slx
-Shimano Xt
-Shimano Xtr
YOL BÝSÝKLETÝ GRUBU:
-Shimano Tourney
-Shimano Claris
-Shimano Sora
-Shimano Tiagra
-Shimano 105
-Shimano Ultegra
-Shimano Dura-Ace
Tepe Ýniþi Serilerindede Shimano Saint Ve Shimano Zee var, ikiside çok üst seviye.
Alt seviyeler dayanýksýz zannetmeyin sizi gömer Valla :D
Yol bisikleti sýnýfýnda Tiagra aþaðýsý, Dað bisikleti sýnýfýnda Alivio hatta Deore aþaðýsý tercih etmezdim.
Ýlk aldýðým hybrid bisiklette Altus vardý, 1300 kilometrede çöp oldu.
Arada bir bisiklete binen biri için 1300 kilometre 5+ sene demek. Ben 2 ayda yaptým o kilometreyi.
Comax iyiymiþ. 10kg civarý olsa gerek. Kendi sitesinde aðýrlýk için top çevirmiþler, þu size iþin þu aðýrlýkta demek çok zor sanki.
Yol bisikleti sýnýfýnda Tiagra aþaðýsý, Dað bisikleti sýnýfýnda Alivio hatta Deore aþaðýsý tercih etmezdim.
Ýlk aldýðým hybrid bisiklette Altus vardý, 1300 kilometrede çöp oldu.
Arada bir bisiklete binen biri için 1300 kilometre 5+ sene demek. Ben 2 ayda yaptým o kilometreyi.
Shimano Tourney"le 40.000 yapanlar var diye biliyorum abi, bende Shimano Tourney kullanýyorum.
Bisikleti aldýðýmda 5.000"deydi desek 1000"de ben kullandým 6000 oldu ama týk yok.
Yüksek serilerin albenisi vites sayýsýnýn yüksek olmasý, bu sayede gücü ve torku daha iyi daðýtýyor.
Shimano Tourney"le 40.000 yapanlar var diye biliyorum abi, bende Shimano Tourney kullanýyorum.
Bisikleti aldýðýmda 5.000"deydi desek 1000"de ben kullandým 6000 oldu ama týk yok.
Yüksek serilerin albenisi vites sayýsýnýn yüksek olmasý, bu sayede gücü ve torku daha iyi daðýtýyor.
Doðrudur, belki de ben düzgün bakamadým.
Fakat sadece dayaným süreleri deðil, vites atma hýzý, sessizliði ve toplam bisiklet aðýrlýðýný da etkiliyor. Hatta ayarlarý da daha zor bozuluyor Sürüþ konforu ile direk alakalý esasýnda. En üst segmente çýkmaya gerek yok, Tiagra ve Alivio/Deore sýnýfýna çýkýldýðýnda f/p oraný baya iyi oluyor.
Altus'u 1300 km de belki 3-4 kere ayarlatmak durumunda kalmýþtým. Þimdi kullandýðým yol bisikletinde 105 var, bir kere bile ayar istemedi son 1500 kilometredir.
Comax iyiymiþ. 10kg civarý olsa gerek. Kendi sitesinde aðýrlýk için top çevirmiþler, þu size iþin þu aðýrlýkta demek çok zor sanki.
Comax bana göre þu anda yol bisikletine en yakýn hybrid bisiklet. Yol bisikletim Giant olmasaydý kesin hybridi de Giant alýrdým.
2015 model Comax'in aðýrlýðý 9.1 kg idi. Genelde Giant net aðýrlýk vermekten kaçýnýyor.
Doðrudur, belki de ben düzgün bakamadým.
Fakat sadece dayaným süreleri deðil, vites atma hýzý, sessizliði ve toplam bisiklet aðýrlýðýný da etkiliyor. Hatta ayarlarý da daha zor bozuluyor Sürüþ konforu ile direk alakalý esasýnda. En üst segmente çýkmaya gerek yok, Tiagra ve Alivio/Deore sýnýfýna çýkýldýðýnda f/p oraný baya iyi oluyor.
Altus'u 1300 km de belki 3-4 kere ayarlatmak durumunda kalmýþtým. Þimdi kullandýðým yol bisikletinde 105 var, bir kere bile ayar istemedi son 1500 kilometredir.
Comax bana göre þu anda yol bisikletine en yakýn hybrid bisiklet. Yol bisikletim Giant olmasaydý kesin hybridi de Giant alýrdým.
2015 model Comax'in aðýrlýðý 9.1 kg idi. Genelde Giant net aðýrlýk vermekten kaçýnýyor.
Bu yýl zaten Tourney 8"li, Altus-Alivio-Acera 9"lu olmuþ abi.
Ýþe akýcýlýk aðýrlýk girince üst seviyeler farkýný hissettiriyor.
Ki üst seviyelerde vites sayýsýnýn artmasýyla beraber diþli arasý mesafeler kýsalýp zincir inceliyor.
Buda tel mesafesinin kýsalmasýyla birlikte vites atarken yanýnda pratiklik getiriyor.
Yakýn zamanda yol bisikleti veya cyclocross ikilisinden birine geçmezsem Shimano Deore Setli Kron XC1000 alýp tur bisikleti olarak kullanmayý düþünüyorum, üst seviye farkýný o zaman tam olarak anlamýþ olurum.
kalipson
05-03-2017, 15:32
Ben de kalite bi yol bisikleti bakýyorum. Look, Trek, vb.. Bakalým
mkayam71
05-03-2017, 18:50
Bende de 1999 model arceligin sattýðý hobby var bi tane ara sýra kullanýrým
Ben de kalite bi yol bisikleti bakýyorum. Look, Trek, vb.. Bakalým
look daha çok aero bisiklet yapýyor abi, fiyatlarý da biraz can yakýyor :) Alt&Üst limit nedir ? Birde boyu söylersen ona göre öneride bulurum abi istersen..
Trek önermem açýkçasý..
kalipson
05-03-2017, 19:56
look daha çok aero bisiklet yapýyor abi, fiyatlarý da biraz can yakýyor :) Alt&Üst limit nedir ? Birde boyu söylersen ona göre öneride bulurum abi istersen..
Trek önermem açýkçasý..
Tabii ki. Ne demek. Her türlü tavsiyeye açýðým. Boy 1.75 diyelim. 51-54 üst borulu yani M kadrolu bisikletler bana uyar sanýrým.
Ama marka olsun istiyorum. Bu fýrsat kaçmaz denilen bi bisiklet düþerse (ikinci el de olur; yeter ki çiziði falan olmasýn) limitimi arttýrabilirim; bakmam lazým. Karbon kadro olsun. 2000-3000 arasý limit diyelim ama dediðim gibi bisiklete göre herþey deðiþebilir.
Bu rakama tabii ki Look olmaz ama þans... :)
Tabii ki. Ne demek. Her türlü tavsiyeye açýðým. Boy 1.75 diyelim. 51-54 üst borulu yani M kadrolu bisikletler bana uyar sanýrým.
Ama marka olsun istiyorum. Bu fýrsat kaçmaz denilen bi bisiklet düþerse (ikinci el de olur; yeter ki çiziði falan olmasýn) limitimi arttýrabilirim; bakmam lazým. Karbon kadro olsun. 2000-3000 arasý limit diyelim ama dediðim gibi bisiklete göre herþey deðiþebilir.
Bu rakama tabii ki Look olmaz ama þans... :)
abi o fiyatlara karbon bulunur ama eski olur, sistem falan da alt seviye olabilir. Eski kullandýðým bisiklet var Mosso, onun karbonlarý var ama 5-6 bin..
Cube Agree ler var seninfiyatlarýna yakýn 105-5800 var üzerinde. Tavsiye ederim gerçekten onu..
kalipson
05-03-2017, 21:04
Trek neden önermiyorsun? Karbonu mu kötü?
Cube de olabilir. Hatta Btwin'in üst seviyeleri bile olabilir. Ama sedona salcano kron felan kesinlikle istemiyorum. Ýyi olabilir; biþey diyemem de. Marka takýntým var.
Türkiye"de bisiklet diðer ülkelerden daha ucuz. :)
Bisikletimi güncellemek için bir hesap yaptým bugün, 3X10 Shimano Deore þeklinde.
Fiyatý görünce þok oldum.
Shimano Deore Aynakol=320 TL
Shimano Deore Arka Aktarýcý=180 TL
Shimano Deore Ön Aktarýcý=120 TL
Shimano Deore Zincir=80 TL
Shimano Deore Kaset Ruble=80 TL
Shimano Deore Vites Kollarý=200 TL
Shimano Deore Hidrolik Frenler=480 TL
Shimano Deore Rotorlar Ve Balatalar=240 TL
Shimano Deore Ön Göbek Ve Arka Göbek= 280 TL
Shimano Deore Vites Kablolarý=60 TL
Shimano Deore Pedallar=160 TL
Ettimi sana 2200 TL :D
Zaten Türkiye"de Kron XC1000 Shimano Deore setli 1700-1800 TL, üstelik Yerli malý ve tam bisiklet.
Tabi internetten indirimlerle falan 1900 TL"ye kadar bu set düþürülebilirdi, sadece 3X10"a geçmenin maaliyeti 1000 TL"yi buluyor.
Shimano Altus 3X9 olmuþ bu yýl, Türkiye"den Kron XC1000 alacak kadar bütçeyi oluþturamazsam Shimano Altus 3X9"la devam etmeyi düþünüyorum.
Aslýnda amacým yol-cyclocross ikilisinden birini almaktý ama fiyatlarý uçmuþ, bende tur bisikleti odaklý dað bisikleti toplamaya karar verdim.
Trance-R
11-03-2017, 11:25
Specialezed Enduro'm var ve Eþim'de de Bianchi Speed 3000 var...
Benim bisiklet, Alü. kadro, Hidrolik Frenler, 26" Michelin Lastik, 3x9 Shimano Deore XT Full vites sistemi, 26" Deore XT Jantlar, Çift Amortisör ve Ayarlý-Kitlenebilir... deli bir bisiklet :)
Lastik bakýyorum ve birkaç aksesuar... Tavisye edebileceðiniz web sitesi veya Esnaf var mýdýr ?
Shimano 105 5800 ortalýðý kasýp kavuruyor :)
Yol bisikletleri neden genelde 2"li aynakol ve 12-28 11-25 gibi diþli sistemi kullanýyorlar.
3"lü 30-39-50 aynakol ve 11-32 11-36 gibi kaset diþlisi kullanmamalarýnýn sebebi nedir?
Sonuçta avantajlarý çok fazla, yokuþta çýkarsýn hemde son hýza ulaþtýðýn diþlilere dokunmadan.
Specialezed Enduro'm var ve Eþim'de de Bianchi Speed 3000 var...
Benim bisiklet, Alü. kadro, Hidrolik Frenler, 26" Michelin Lastik, 3x9 Shimano Deore XT Full vites sistemi, 26" Deore XT Jantlar, Çift Amortisör ve Ayarlý-Kitlenebilir... deli bir bisiklet :)
Lastik bakýyorum ve birkaç aksesuar... Tavisye edebileceðiniz web sitesi veya Esnaf var mýdýr ?
Nasýl bir karakterde lastik arýyorsunuz, girdiðiniz arazi þekline göre lastik önerebilirim.
Birde bisikletinizin üzerindeki lastiðin ölçüsü nedir, 2.20 2.40 gibi mesela.
Shimano Deore XT kraldýr :)
Trance-R
11-03-2017, 13:20
Nasýl bir karakterde lastik arýyorsunuz, girdiðiniz arazi þekline göre lastik önerebilirim.
Birde bisikletinizin üzerindeki lastiðin ölçüsü nedir, 2.20 2.40 gibi mesela.
Shimano Deore XT kraldýr :)
selam,
Þuan üstünde, 26x2.25 var. 54-559 galiba :) 2.1 veya 2.25 uygun diye düþünüyorum :)
XT efsane güzel :)
selam,
Þuan üstünde, 26x2.25 var. 54-559 galiba :) 2.1 veya 2.25 uygun diye düþünüyorum :)
XT efsane güzel :)
http://m.n11.com/kenda-26-210-bisiklet-dis-lastik-P169873914
CST BLACKJACK MOUNTAIN 26X2.10 DIŞ LASTİK (http://www.deltabisiklet.com/CST-BLACKJACK-MOUNTAIN-26X210-DIS-LASTIK,PR-6896.html)
Abi yalnýz çok üst düzey biþey istiyorsan fiyatý artýrabilirsin, yalnýz bence hiç gerek yok 2 lastiðe 400 TL vermeye :)
Siteler hakkýnda bilgim yok, bildiðim kadarýyla Deltabisiklet güvenilir bir marka. N11"den daha önce alýþveriþ yapmadým site hakkýnda bilgim yok :D
ozan gülle
11-03-2017, 14:30
Benim hatun tutturdu bana katlanan bisiklet al diye arabay koyup sahile gidecekmiþ hangi marka alalým çok seçenek yok sanki
onursumer
11-03-2017, 14:31
benimde acil lastik tavsiyesine ihtýyacým var artýk kullaným oraným %85 asfalt bozuk yol toprak vs çok nadir
shimano mt15 jant ,slx m675 hidrolik disk fren , xt m781 arka vites ,slx m670 krank takýmý, rock shox recon 100mm vs vs diye gidiyor ekipmanlarým baþarýlý
þuan kullandýðým lastik SCHWALBE SMART SAM 26X2.10 54-559
asfaltta ciddi yavaþlatýp yoruyor seçenek çok fazla tavsiyeleri alýyým :)
Benim hatun tutturdu bana katlanan bisiklet al diye arabay koyup sahile gidecekmiþ hangi marka alalým çok seçenek yok sanki
Kron, Salcano,Sedona, Carraro, Ümit, Bisan, Bianchi bu bisikletlerin katlanýr olanlarý diðer markalara göre biraz daha ucuz abi, çünkü Yerli malý yurdun malý herþey onu kullanmalý :)
Seçin beðenin alýn, yalnýz bisikletin gideceði güzergaha göre vites vb. oranlarýný kararlaþtýrmanýz gerekiyor.
%43 indirim | Katlanabilir Bisiklet Fiyatları ve Modelleri (http://www.hepsiburada.com/katlanabilir-bisikletler-c-19233)
Grimlord
11-03-2017, 14:48
Arkadaþlar selam, geçen sene çok uyguna aldýðým bisikletin bakýma ihtiyacý var. Tek amörtisörlü, shimano vites
Sele acaip sertti, kýlýfla bir nebze çözdüm.
Ön amörtisör hiç esnemiyor. Wd40 sýkmaya çalýþtým ama pek faydasý olmadý gibi. Sökmeden yapýlmaz mý bu meret?
Bir de dað bisikleti olduðu için lastikler feci kalýn, düz yolda bile ciddi yoruyor. Þimdi ben buna ince lastik taksam çok komik olur mu acaba? :D
benimde acil lastik tavsiyesine ihtýyacým var artýk kullaným oraným %85 asfalt bozuk yol toprak vs çok nadir
shimano mt15 jant ,slx m675 hidrolik disk fren , xt m781 arka vites ,slx m670 krank takýmý, rock shox recon 100mm vs vs diye gidiyor ekipmanlarým baþarýlý
þuan kullandýðým lastik SCHWALBE SMART SAM 26X2.10 54-559
asfaltta ciddi yavaþlatýp yoruyor seçenek çok fazla tavsiyeleri alýyým :)
Onur abi dað bisikletleri için asfalt lastikleri 1,15"ten baþlýyor ama çok ince olur o.
Benim tavsiyem 1.75 silik lastikler, daha inceside olur ama bir garip durur.
Jantýnýzýn üzerinde desteklediði lastik aralýðý olmasý lazým, o yazýya bir göz atýn.
Arkadaþlar selam, geçen sene çok uyguna aldýðým bisikletin bakýma ihtiyacý var. Tek amörtisörlü, shimano vites
Sele acaip sertti, kýlýfla bir nebze çözdüm.
Ön amörtisör hiç esnemiyor. Wd40 sýkmaya çalýþtým ama pek faydasý olmadý gibi. Sökmeden yapýlmaz mý bu meret?
Bir de dað bisikleti olduðu için lastikler feci kalýn, düz yolda bile ciddi yoruyor. Þimdi ben buna ince lastik taksam çok komik olur mu acaba? :D
Bisikletinizin resmini atarsanýz yardýmcý olmaya çalýþabilirim :)
Grimlord
11-03-2017, 14:54
Bisikletinizin resmini atarsanýz yardýmcý olmaya çalýþabilirim :)
Kömürlükte yatýyor, inip atayým foto :)
onursumer
11-03-2017, 15:01
Onur abi dað bisikletleri için asfalt lastikleri 1,15"ten baþlýyor ama çok ince olur o.
Benim tavsiyem 1.75 silik lastikler, daha inceside olur ama bir garip durur.
Jantýnýzýn üzerinde desteklediði lastik aralýðý olmasý lazým, o yazýya bir göz atýn.
bende 2.0 duþunuyorum zaten Schwalbe Marathon serisi var fakat oyle bi lastikki modeline gore 180tl ye de var 250tl de
Schwalbe Marathon Plus 26x2.00 Dış Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marathon-plus-smart-guard-26x2-00-dis-lastik.html)
Schwalbe Marathon Plus Tour 26x2*00 Dış Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marthon-plus-tour-smard-guard-26x2-00-dis-lastik.html)
Schwalbe Marathon Mondial Double Defense 26x2.00 Dış Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marathon-mondial-double-defense-26x2-00-dis-lastik.html)
favorim :)
Kömürlükte yatýyor, inip atayým foto :)
Bekliyorum fotoðraflarý, aynakol, aktarýcý vs. detaylý fotoðraf atarsanýz sevinirim.
bende 2.0 duþunuyorum zaten Schwalbe Marathon serisi var fakat oyle bi lastikki modeline gore 180tl ye de var 250tl de
Schwalbe Marathon Plus 26x2.00 Dýþ Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marathon-plus-smart-guard-26x2-00-dis-lastik.html)
Schwalbe Marathon Plus Tour 26x2*00 Dýþ Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marthon-plus-tour-smard-guard-26x2-00-dis-lastik.html)
Schwalbe Marathon Mondial Double Defense 26x2.00 Dýþ Lastik (https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/dis-lastik-city-28/schwalbe-marathon-mondial-double-defense-26x2-00-dis-lastik.html)
favorim :)
2.10"la 2.0"ýn arasýndaki farký hissetmek biraz zor olabilir abi :D
rubena stu lastikler var üstelik yukarýda bahsettiðiniz markanýn yarý fiyatýna ayný özellikleri sunuyor, üstelik fiyat/performans tokatlar :D
2 lastiðe 400-500 TL vermek bana deðiþik geliyor, ben Kenda 1,95 lastik kullanýyorum.
Biraz hava basýnca çok iyi gidiyor, özellikle yol tutuþu çok iyi.
Hava basýncýda çok önemli.
onursumer
11-03-2017, 15:30
2.10"la 2.0"ýn arasýndaki farký hissetmek biraz zor olabilir abi :D
rubena stu lastikler var üstelik yukarýda bahsettiðiniz markanýn yarý fiyatýna ayný özellikleri sunuyor, üstelik fiyat/performans tokatlar :D
2 lastiðe 400-500 TL vermek bana deðiþik geliyor, ben Kenda 1,95 lastik kullanýyorum.
Biraz hava basýnca çok iyi gidiyor, özellikle yol tutuþu çok iyi.
Hava basýncýda çok önemli.
bakýnýyorum çoðu modeli incelerim 1.5 - 2.25 olculeri oluyor ama fazla inceltmek istemiyorum zaten yol lastiðine geçince performan doðru orantýlý artýcak surtunme azaldýðýndan , senelik bakým sýrasýnda bi takým alýcam artýk
Grimlord
11-03-2017, 15:40
Bekliyorum fotoðraflarý, aynakol, aktarýcý vs. detaylý fotoðraf atarsanýz sevinirim.
https://s10.postimg.org/d35etuqdx/IMG_3244.jpg (https://postimg.org/image/d35etuqdx/)
https://s10.postimg.org/rnr32faqd/IMG_3248.jpg (https://postimg.org/image/rnr32faqd/)
https://s10.postimg.org/gpftk8m51/IMG_3251.jpg (https://postimg.org/image/gpftk8m51/)
https://s10.postimg.org/3zbl75e6t/IMG_3252.jpg (https://postimg.org/image/3zbl75e6t/)
https://s10.postimg.org/wq8ex7k0l/IMG_3253.jpg (https://postimg.org/image/wq8ex7k0l/)
Þimdi ben bu bisikleti sýrf heves olsun diye geçen sene çok komik bir rakama aldým, ma-lum iyi bir bisiklet en az 1000 lira.
Sonra baktým dedim en azýndan shimano vitesi var, istediði kadar aðýr olsun kalitesiz olsun farketmez dedim. Kazýn ayaðý hiç öyle deðilmiþ tabii.TAhmin ediyorum Shimanonun 15-20 senelik vites takýmýdýr :D
Ama anladýðým kadarýyla aldýðým arkadaþ jantlarý ve lastikleri falan deðiþtirmiþ, þuan bisikletin kasa murat 131 jantlar orjinal advan veya enkei gibi duruyor :D
Alýr almaz vites ayarý yaptýrdým, bi kaç vitese geçmiyordu. Dediðim gibi ön amörtisör hiç esnemiyor, ama belki de sadece süstür. Esnemesi gerekmiyordur, tam bilmiyorum. Bi el at be Sinan üstadým, bir mucizenin doðuþuna þahit olalým :D Tek istediðim beni daha az yorsun. Zaten kasa olarak aðýr, bir de lastikler kalýn olunca epey yorucu oluyor. Kendim 62 kiloyum, yorulmamam lazým bu kiloyla :D
bakýnýyorum çoðu modeli incelerim 1.5 - 2.25 olculeri oluyor ama fazla inceltmek istemiyorum zaten yol lastiðine geçince performan doðru orantýlý artýcak surtunme azaldýðýndan , senelik bakým sýrasýnda bi takým alýcam artýk
Çok inceltince çok acayip oluyor abi :D
Kadrodan ince lastikler falan anormal duruyor.
https://s10.postimg.org/d35etuqdx/IMG_3244.jpg (https://postimg.org/image/d35etuqdx/)
https://s10.postimg.org/rnr32faqd/IMG_3248.jpg (https://postimg.org/image/rnr32faqd/)
https://s10.postimg.org/gpftk8m51/IMG_3251.jpg (https://postimg.org/image/gpftk8m51/)
https://s10.postimg.org/3zbl75e6t/IMG_3252.jpg (https://postimg.org/image/3zbl75e6t/)
https://s10.postimg.org/wq8ex7k0l/IMG_3253.jpg (https://postimg.org/image/wq8ex7k0l/)
Þimdi ben bu bisikleti sýrf heves olsun diye geçen sene çok komik bir rakama aldým, ma-lum iyi bir bisiklet en az 1000 lira.
Sonra baktým dedim en azýndan shimano vitesi var, istediði kadar aðýr olsun kalitesiz olsun farketmez dedim. Kazýn ayaðý hiç öyle deðilmiþ tabii.TAhmin ediyorum Shimanonun 15-20 senelik vites takýmýdýr :D
Ama anladýðým kadarýyla aldýðým arkadaþ jantlarý ve lastikleri falan deðiþtirmiþ, þuan bisikletin kasa murat 131 jantlar orjinal advan veya enkei gibi duruyor :D
Alýr almaz vites ayarý yaptýrdým, bi kaç vitese geçmiyordu. Dediðim gibi ön amörtisör hiç esnemiyor, ama belki de sadece süstür. Esnemesi gerekmiyordur, tam bilmiyorum. Bi el at be Sinan üstadým, bir mucizenin doðuþuna þahit olalým :D Tek istediðim beni daha az yorsun. Zaten kasa olarak aðýr, bir de lastikler kalýn olunca epey yorucu oluyor. Kendim 62 kiloyum, yorulmamam lazým bu kiloyla :D
Abi yanlýþýn olmasýn, bu Shimano vites sistemi günümüzde sýfýr bisikletlerde hala kullanýlýyor.
Kollar Shimano Revoshift 6-7 vites, arka aktarýcý ise Shimano Tourney TX35 6-7 vites. Çünkü bende ayný kombinasyonu kullanýyorum ve çok memnunum.
Bisikletinizin kadrosunu tam olarak göremedim, bir resimde varsa kadroyu resmini alýyým :)
Jantlar yeni zaten, Shimano Tourney setli 0 bisikletler 1000 TL"ye ve üzerine satýlýyor þuan.
Maþayý açýp yaðlamak lazým, eðer oda olmazsa 40-70 TL"ye bir sabit maþa alýrsýn 600-700 gramlýk ve bisiklet 1-1,5 kilo hafifler. Tabi gidon yükseltme aparatýnada ihtiyacýn olabilir.
Lastikler tam dað lastiði, bence maþayý açýp bir yaðlamak lazým.
Bisikletçiye bakýma verip maþa, vitesler tüm ayarlarýný yaptýrabilirsin ama abi elin anahtar tutuyorsa bence o kadar para vermeye gerek yok :D
Bekle link atýyorum abi :D
Grimlord
11-03-2017, 16:21
Abi yanlýþýn olmasýn, bu Shimano vites sistemi günümüzde sýfýr bisikletlerde hala kullanýlýyor.
Kollar Shimano Revoshift 6-7 vites, arka aktarýcý ise Shimano Tourney TX35 6-7 vites. Çünkü bende ayný kombinasyonu kullanýyorum ve çok memnunum.
Bisikletinizin kadrosunu tam olarak göremedim, bir resimde varsa kadroyu resmini alýyým :)
Jantlar yeni zaten, Shimano Tourney setli 0 bisikletler 1000 TL"ye ve üzerine satýlýyor þuan.
Maþayý açýp yaðlamak lazým, eðer oda olmazsa 40-70 TL"ye bir sabit maþa alýrsýn 600-700 gramlýk ve bisiklet 1-1,5 kilo hafifler. Tabi gidon yükseltme aparatýnada ihtiyacýn olabilir.
Lastikler tam dað lastiði, bence maþayý açýp bir yaðlamak lazým.
Bisikletçiye bakýma verip maþa, vitesler tüm ayarlarýný yaptýrabilirsin ama abi elin anahtar tutuyorsa bence o kadar para vermeye gerek yok :D
Bekle link atýyorum abi :D
Ýyi yav valla sevindirdin beni. Þu paranýn yokluðunda bi de bisiklete ekstra para vermeyelim :D
Ben yarýn maþayý sökmeye çalýþayým, eðer düzelirse yaðlamayla o zaman maþa da almamýþ olurum.
Kadroyu atmayý unutmuþum aynen ,
https://s12.postimg.org/oasaxt9sp/IMG_3243.jpg (https://postimg.org/image/oasaxt9sp/)
Vites ayarý da tekrar bozulursa yapmayý denerim. Küçükken bisikleti ters çevirip ayarlýyorduk iyi kötü, þimdi neden olmasýn :D
Bisiklet vites ayarý;
https://m.youtube.com/watch?v=TCB4OgPLTGI
Bisiklet lastik seçimi:
https://m.youtube.com/watch?v=chPZ5_H_2Fc&itct=CAoQpDAYBSITCJu2yt7RztICFR6iVQodojYFzjIGcmVsb WZ1SOKYrZ6gh56QTA%3D%3D&client=mv-google&gl=FR&hl=tr
Bisiklet maþa bakýmý:
http://www.velespit.net/tr/2014-01-23-14-29-17/172-on-masa-suntour.html
https://m.youtube.com/watch?v=CuTIXrDAEZ4
Videolardan bakýp kendiniz yapabilirsiniz :)
Ýyi yav valla sevindirdin beni. Þu paranýn yokluðunda bi de bisiklete ekstra para vermeyelim :D
Ben yarýn maþayý sökmeye çalýþayým, eðer düzelirse yaðlamayla o zaman maþa da almamýþ olurum.
Kadroyu atmayý unutmuþum aynen ,
https://s12.postimg.org/oasaxt9sp/IMG_3243.jpg (https://postimg.org/image/oasaxt9sp/)
Vites ayarý da tekrar bozulursa yapmayý denerim. Küçükken bisikleti ters çevirip ayarlýyorduk iyi kötü, þimdi neden olmasýn :D
Son attýðým mesajý sizin son mesajý görmeden önce attým, 12/12 tutturdum. Hissediyorum galiba :)
Bugün kaldýrýmdan 17-20 kilometre/saat arasýnda hýzlarla gidiyordum, taki bir tane haným abla kaldýrýmdaki dükkandan çýkýp önüme atlayana kadar.
Fren kolunu çekemeden maalesef haným ablaya çarptým. Þimdi al baþýna belayý 2 saat kim uðraþacak derken haným abla özür diledi. Bende özür diledim hiçbiþey olmamýþ gibi arabasýna arkadaþýyla binip gitti.
Dünyada ne insanlar var :)
Bugün kaldýrýmdan 17-20 kilometre/saat arasýnda hýzlarla gidiyordum, taki bir tane haným abla kaldýrýmdaki dükkandan çýkýp önüme atlayana kadar.
Fren kolunu çekemeden maalesef haným ablaya çarptým. Þimdi al baþýna belayý 2 saat kim uðraþacak derken haným abla özür diledi. Bende özür diledim hiçbiþey olmamýþ gibi arabasýna arkadaþýyla binip gitti.
Dünyada ne insanlar var :)
bisikletin yolu kaldýrým deðil. Ýlgili kanuna göre, suçlusunuz. Geçmiþ olsun.
bisikletin yolu kaldýrým deðil. Ýlgili kanuna göre, suçlusunuz. Geçmiþ olsun.
Bende biraz öyle düþünüyorum ama haným abla dükkandan saða sola bakmadan biranda yola atladýðý için kendini suçlu hissetti heralde.
Saðolasýn abi, ama mecburen kaldýrýmdan gidiyorum.
Yoldan gitmekle ilgili kötü tecrübelerim var.
Arkadaþlar bizim sporcularýmýzdan birisi galiba günde 500-550 kilometre rekoru koþmuþ, tabi ertesi gün durmadan yoluna devam etmek isteyince kas yýkýmý olmuþ.
Bu konu hakkýnda bilginiz varmý?
Ben sadece duydum, konu hakkýnda bilgim yok. maalesef.
"ALLAH(C.C)" acil sifa versin, kim bu sporcumuz?
Erdem K.
21-03-2017, 13:36
Arkadaþlar,
Donaným olarak birebir ayný 2 bisikletten birisi 2016 model (sýfýr) Specialized diðeri ise 2017 Giant ise, bu 2 markadan hangisini tercih edersiniz?
Fiyatlarý da ayný gibi, Specialized yaklaþýk 100 TL daha pahalý ...
Arkadaþlar,
Donaným olarak birebir ayný 2 bisikletten birisi 2016 model (sýfýr) Specialized diðeri ise 2017 Giant ise, bu 2 markadan hangisini tercih edersiniz?
Fiyatlarý da ayný gibi, Specialized yaklaþýk 100 TL daha pahalý ...
Hiçbirisi, bence Yerli bir markanýn daha üst düzey donanýmý.
Donaným kalitesine "X" deðeri verelim. Kriterlerimiz 1X-10X olsun.
2000 TL"ye alacaðýnýz specialized bir bisikletin donaným kalitesi 4X"ken, 2000 TL"ye alacaðýnýz bir Yerli bisikletin donanýmý 7X kalitesinde oluyor.
Ve Yerli markalarda ömür boyu kadro garantisi veriyor.
Ayný donanýmdaki bisiklete 2 kat para ödemek bana saçma geliyor.
Bahsettiðiniz bisikletlerin donanýmý nedir?
Erdem K.
22-03-2017, 07:17
Hiçbirisi, bence Yerli bir markanýn daha üst düzey donanýmý.
Donaným kalitesine "X" deðeri verelim. Kriterlerimiz 1X-10X olsun.
2000 TL"ye alacaðýnýz specialized bir bisikletin donaným kalitesi 4X"ken, 2000 TL"ye alacaðýnýz bir Yerli bisikletin donanýmý 7X kalitesinde oluyor.
Ve Yerli markalarda ömür boyu kadro garantisi veriyor.
Ayný donanýmdaki bisiklete 2 kat para ödemek bana saçma geliyor.
Bahsettiðiniz bisikletlerin donanýmý nedir?
yorumun için çok teþekkürler ancak donaným farký yani senin puanlamana göre 5x ile 7x arasýndaki farký benim gibi sadece h.sonlarý 40-50km yol yapacak birisi ayýrt edebilir mi?
specialized'ýn donanýmý þu þekilde: (keza gaint'ýn da aynýsý)
FRENLER: Die-cast, alloy V-brake, 60mm 1pc. pad, linear pull
FREN KOLLARI: Alloy V-brake, two-finger, linear pull
ÖN VÝTES: Shimano FD-M191
ARKA VÝTES: Shimano Altus, 8-speed
VÝTES KOLLARI: Shimano EF-51, EZ Fire
RUBLE: Shimano, 8-speed, 11-32
ZÝNCÝR: KMC X8
AYNAKOL: Shimano Altus, 8 Vites triple, 48/38/28T
ORTA YATAK: Cartridge bearings, square spindle
Örneðin Kia'nýn en full c segmenti bir aracýný alacaðýma, ayný para ise daha boþ ve hatta 1-2yaþ eski bir BMW veya Mercedes almayý yeðlerim ... bisiklette de bu mantýk yanlýþ mý olur? :)
yorumun için çok teþekkürler ancak donaným farký yani senin puanlamana göre 5x ile 7x arasýndaki farký benim gibi sadece h.sonlarý 40-50km yol yapacak birisi ayýrt edebilir mi?
specialized'ýn donanýmý þu þekilde: (keza gaint'ýn da aynýsý)
FRENLER: Die-cast, alloy V-brake, 60mm 1pc. pad, linear pull
FREN KOLLARI: Alloy V-brake, two-finger, linear pull
ÖN VÝTES: Shimano FD-M191
ARKA VÝTES: Shimano Altus, 8-speed
VÝTES KOLLARI: Shimano EF-51, EZ Fire
RUBLE: Shimano, 8-speed, 11-32
ZÝNCÝR: KMC X8
AYNAKOL: Shimano Altus, 8 Vites triple, 48/38/28T
ORTA YATAK: Cartridge bearings, square spindle
Örneðin Kia'nýn en full c segmenti bir aracýný alacaðýma, ayný para ise daha boþ ve hatta 1-2yaþ eski bir BMW veya Mercedes almayý yeðlerim ... bisiklette de bu mantýk yanlýþ mý olur? :)
Abi donaným sonuçta direk konfora etki eden birþey, zaten specialized ile Yerli bir markanýn kadro dýþýnda en ufak bir farký yok, ki Yerli markalarýnda kadrolarý ömür boyu garantili.
Üzerindeki donaným zaten ayný markanýn yani Shimano.
Bence bu mantýk yanlýþ, çünkü donanýmdaki X artýnca direk konfora ve aðýrlýða yansýyor.
Bütçeniz ne kadar ona göre size farklarý gösterebilirim.
Çünkü bisikletlerde kimse kendi komponentini kullanamýyor kafasýna göre. Herþey belli zaten kadroya boþu boþuna o kadar para vermeye gerek yok.
rain man
22-03-2017, 13:35
Ben de bu mantýða katýlmýyorum :) 2-3 sene öncesine kadar yoðun bir bisiklet kullanýmý içindeydim. Hatta otomobilde yaptýðým modifikasyonlarýn selefi sayýlacak iþlemleri bisiklete yapmýþýmdýr. 21 vitesten o zaman alivio komple set ile 24'lü sisteme geçmiþ bayaðý keyifli hale getirmiþtim sedona'mý. Ama kullandýkça diðer arkadaþlardan da test ettikçe farkettim ki specialized-giant-trek vs gibi markalarýn kadrosunun sürüþ hissiyatý kesinlikle bir salcano vs ile karþýlaþtýrýlacak gibi deðil. Evet yerli üreticiler de ayný donanýmlarý kendi kadrolarý üzerinde hatta fabrikasý falan da yok bildiðin dükkanda birleþtiriyorlar ama 2010'da edindiðim tecrübe sonrasý kesinlikle iyi bir markanýn giriþ seviyesi bisikletini alýrým demiþtim.
Tekrar edeyim þu an nasýl yerli markalar bilmiyorum. Belki amatör kullanýcý için kesinlikle sorun yaratmaz ama ömürlük bisiklet sever için kadro her þeydir. Bu bir nevi aracýn þasesinin ne kadar iyi olduðuyla benzetilebilir. Siz özünde iyi dirence ve tepkilere sahip olmayan bir þasesi olan araca ne yaparsanýz yapýn bir yerden sonra o tatminsizliðini belli eder. O hesap benim için.
Specialized Tarmac '16 / Rocket Red
Yeni yol arkadaþý :)
http://i.hizliresim.com/ZZY85o.jpg (http://hizliresim.com/ZZY85o)
Erdem K.
Ayný zamanda X5 ile X7 arasýnda vites sayýsýda fark ediyor, vites sayýsý arttýkça vites kollarý kaliteside artýyor haliyle aðýrlýkta azalýyor.
Mesela 5X 7 vites diyelim ve 7X"de 9 vites diyelim.
9 viteste;
-Kaset aralarý daha kýsa
-Vites aralýklarý daha kýsa
-Arka göbek kaset sistemli
-Zincir daha ince
7"li sistemde ise;
-Kaset aralarý daha uzun
-Vites aralýklarý daha uzun
-Arka göbek duruma göre vidalý veya kasetli
-Zincir daha kalýn
Yani:
9"lu sistemde vites geçiþleri daha rahat ve donaným aðýrlýklarý daha az.
7"li sistemler ise daha ucuz.
8"li sistemi 9"luya geçirmenin maddiyatý þu þekilde:
-9"lu Shimano Alivio arka aktarýcý 100 TL
-9"lu Shimano Alivio ön aktarýcý 60 TL
-9"lu Shimano Alivio zincir 60 TL
-9"lu Shimano Alivio kaset diþlisi 70 TL
Aynakolunda 9"lu sisteme uymasý tavsiye edilir ki Shimano Alivio aynakol ve aynakol göbeði 200 TL"den baþlýyor.
Sadece sistemi saðlýklý bir þekilde 9"lu sisteme çevirmenin maaliyeti 490 TL.
Birde üst set aldýðýnýz bir bisikletin yanýnda gelen frenlerinin jantlarýnýn vb. bir týk üst olmasýda var :)
Ben de bu mantýða katýlmýyorum :) 2-3 sene öncesine kadar yoðun bir bisiklet kullanýmý içindeydim. Hatta otomobilde yaptýðým modifikasyonlarýn selefi sayýlacak iþlemleri bisiklete yapmýþýmdýr. 21 vitesten o zaman alivio komple set ile 24'lü sisteme geçmiþ bayaðý keyifli hale getirmiþtim sedona'mý. Ama kullandýkça diðer arkadaþlardan da test ettikçe farkettim ki specialized-giant-trek vs gibi markalarýn kadrosunun sürüþ hissiyatý kesinlikle bir salcano vs ile karþýlaþtýrýlacak gibi deðil. Evet yerli üreticiler de ayný donanýmlarý kendi kadrolarý üzerinde hatta fabrikasý falan da yok bildiðin dükkanda birleþtiriyorlar ama 2010'da edindiðim tecrübe sonrasý kesinlikle iyi bir markanýn giriþ seviyesi bisikletini alýrým demiþtim.
Tekrar edeyim þu an nasýl yerli markalar bilmiyorum. Belki amatör kullanýcý için kesinlikle sorun yaratmaz ama ömürlük bisiklet sever için kadro her þeydir. Bu bir nevi aracýn þasesinin ne kadar iyi olduðuyla benzetilebilir. Siz özünde iyi dirence ve tepkilere sahip olmayan bir þasesi olan araca ne yaparsanýz yapýn bir yerden sonra o tatminsizliðini belli eder. O hesap benim için.
Abi alt seviyede specialized, giant falan fark etmiyor bence, ki Yerli markalarýn son yýllarda ciddi atýlýmlarý var.
Mesela Korel Elektronik Corelli bisikletlerinin kadrolarýný Eskiþehir"de kendi fabrikasýnda üretiyor.
Hatta aynakolunu bile kendisi üretiyor.
@Abi üzerinde set olarak Shimano 105 5800"mü var?
City bike tarzýnda veya hybrid tarzda bir bisiklet alýnýyorsa, yerli markalar ile aðýrlýk farký büyük boyutta deðilse yabancý markaya dolar + euro olarak öpülmek saçmalýk bence.
Özellikle Sedona gibi bir marka varken.
Erdem K.
22-03-2017, 14:38
Erdem K.
Ayný zamanda X5 ile X7 arasýnda vites sayýsýda fark ediyor, vites sayýsý arttýkça vites kollarý kaliteside artýyor haliyle aðýrlýkta azalýyor.
Mesela 5X 7 vites diyelim ve 7X"de 9 vites diyelim.
9 viteste;
-Kaset aralarý daha kýsa
-Vites aralýklarý daha kýsa
-Arka göbek kaset sistemli
-Zincir daha ince
7"li sistemde ise;
-Kaset aralarý daha uzun
-Vites aralýklarý daha uzun
-Arka göbek duruma göre vidalý veya kasetli
-Zincir daha kalýn
Yani:
9"lu sistemde vites geçiþleri daha rahat ve donaným aðýrlýklarý daha az.
7"li sistemler ise daha ucuz.
8"li sistemi 9"luya geçirmenin maddiyatý þu þekilde:
-9"lu Shimano Alivio arka aktarýcý 100 TL
-9"lu Shimano Alivio ön aktarýcý 60 TL
-9"lu Shimano Alivio zincir 60 TL
-9"lu Shimano Alivio kaset diþlisi 70 TL
Aynakolunda 9"lu sisteme uymasý tavsiye edilir ki Shimano Alivio aynakol ve aynakol göbeði 200 TL"den baþlýyor.
Sadece sistemi saðlýklý bir þekilde 9"lu sisteme çevirmenin maaliyeti 490 TL.
Birde üst set aldýðýnýz bir bisikletin yanýnda gelen frenlerinin jantlarýnýn vb. bir týk üst olmasýda var :)
haklý olabilirsin, senin kadar bisiklet donaným bilgim olmadýðý kesin :) ancak tüm bisikletçiler donanýmdan ziyade kadro önemli diyor, donanýmý deðiþtirmek bahsettiðin maliyetlerdeyken kadro deðiþimi çok daha yüksekmiþ ...
marka biraz da iþin artistliðinden olabilir bilemiyorum :)
City bike tarzýnda veya hybrid tarzda bir bisiklet alýnýyorsa, yerli markalar ile aðýrlýk farký büyük boyutta deðilse yabancý markaya dolar + euro olarak öpülmek saçmalýk bence.
Özellikle Sedona gibi bir marka varken.
siz çok biliyorsunuz sayýn A1 lover zýmbacý Baran Bey ...
Sedona'dan komisyon mu alýyorsunuz, bütün herkese Sedona öneriyorsunuz :)
Sasalýda al 2'ye geliyorum ...
Öpül öpül de akýllan. Psikolojik dersin sonra kadrom çoð eyi diye.
Erdem K.
Bende acemi kullanýcýyým sayýlýr abi, yani acemi demeyelimde orta seviye diyelim.
Haliyle donaným piyasasýný bayaa takip ediyorum.
En azýndan 1-2 günde bir set fiyatlarýna bakýp donaným bilgilerini araþtýrýrým, çünkü donaným piyasasýnda herþey çok çabuk deðiþiyor.
Önceleri Shimano Deore XT 9 vites iken þuanda Shimano Altus 9 vites.
Konuyla alakalý birþey söyleyeyim, daha 1 hafta önce bir maðazada bisikletlere bakýyorum yabancý bir maðaza.
800 euro"dan 700 euro"ya düþmüþ bir tane bisiklet.
Shimano Deore setli, yani 3200 TL"den 2800 TL"ye düþmüþ.
Türkiye"de ise Shimano Deore donaným Yerli bisikletlerimiz ortalama 1700-1800 TL arasýnda deðiþiyor.
Fiyat farký 1000 TL"den fazla bak :D
Bence aksiyona hiç gerek yok.
Öpül öpül de akýllan. Psikolojik dersin sonra kadrom çoð eyi diye.
Sedona son yýllarda çok feci uçtu abi, çok çok iyi bisikletleri var Sedona"nýn. Tasarým dehþet VALLAHA :D
ozan gülle
26-03-2017, 12:59
Geçenlerde yazmýþtým katlanýr bisiklet alacaðým diye geçtiðimiz perþembe günü decathlona uðradým btwin marka katlanýr bisiklet aldým gayet güzel kullanýþlý katlanýnca çok yer kaplamýyor ve hafif þimdilik tek sorunum selesi çok sert aldýðým ilk gün yokuþ aþaðý inerken arka frenin çok iyi tutmadýðýný farkedip ön freni sýktým allahtan düþmedim bu esnada nasýl olduðunu hatýrlamýyorum sanýrým seleye sert oturdum kuyruk sokumumda feci bi aðrý var sanýrým bu bisikletin selesi fazlasýyla sert daha konforlu sele önerisi olan varmý yada sele kýlýflar var iþe yararmý
Örnek sele
900 CITY JEL SELE - XL B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/900-city-jel-sele-xl--id_8386935.html)
Sele kýlýfý
500 SELE KILIFI - M, SİYAH B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/500-sele-kilifi-m-siyah-id_8381098.html)
ozan gülle
decathlon bisikletlerinin stok selesi zaten sert oluyor abi, seleden bariz kýsýyorlar.
Ýlk bisikleti aldýðýn zamanlar olur böyle þeyler ama btwin"lerin seleleri gerçekten çok sert.
Birde gösterdiðin ürünlerin bir tanesi büyük boy bir tanesi orta boy.
Yani o sele kýlýfý bahsettiðin seleye küçük gelir.
2. bir tavsiyem ise afedersiniz kalça kemiklerinizin (Kemiðin ismini tam olarak hatýrlayamadým) iz geniþlik ölçüsü almanýz lazým.
Eðer bu ölçüleri dikkate almazsan sele isterse sadece pamuktan yapýlsýn rahat edemezsin abi.
ozan gülle
26-03-2017, 13:51
ozan gülle
decathlon bisikletlerinin stok selesi zaten sert oluyor abi, seleden bariz kýsýyorlar.
Ýlk bisikleti aldýðýn zamanlar olur böyle þeyler ama btwin"lerin seleleri gerçekten çok sert.
Birde gösterdiðin ürünlerin bir tanesi büyük boy bir tanesi orta boy.
Yani o sele kýlýfý bahsettiðin seleye küçük gelir.
2. bir tavsiyem ise afedersiniz kalça kemiklerinizin (Kemiðin ismini tam olarak hatýrlayamadým) iz geniþlik ölçüsü almanýz lazým.
Eðer bu ölçüleri dikkate almazsan sele isterse sadece pamuktan yapýlsýn rahat edemezsin abi.
Ölçüleri dikkate almadan örnek olmasý açýsýndan attým sinan peki jel sele kýlflarý iþe yarýyormu yoksa seleyimi deðiþtireceðiz
Ölçüleri dikkate almadan örnek olmasý açýsýndan attým sinan peki jel sele kýlflarý iþe yarýyormu yoksa seleyimi deðiþtireceðiz
Abi jelli sele kýlýfý konusunda pek bir fikrim yok, daha önce kullanmadým.
Düz mantýktan gidersek yüzey alanýný yumuþatacaðý için cazip olabilir.
Sele almaya kalksan en az 80-100 TL masraf yapacaksýn, ki alacaðýn selede rahat olacakmý orasý var. 10 TL"ye sele kýlýfý almak bence daha mantýklý geliyor abi, hem maddiyat açýsýndan daha iyi hemde yeni bir sele alsan bile onun üzerindede kullanabilirsin.
Bence gereksiz masraf yapmaya gerek yok.
Benimde aynakol göbeði bozuldu 3-4 gün önce, anahtarý bile yok bende. Yeni bir bisiklet alana kadar veya vites sistemini güncelleyene kadar böyle kalacak mecburen.
Birde arkadaþlar 15 kilometre/saat üzeri hýzlarda rüzgardan dolayý gözleriniz kalýcý hasar alabilir.
Bu çok ciddi bir durum.
Bu yüzden bisiklet sürerken bisiklet gözlüðü kesinlikle ve kesinlikle kullanýn.
Normal gözlükler camdan üretilirken bisiklet gözlükleri plastikten üretilir.
Eee haliyle normal gözlüklerle bisikletten düþmek çok risklidir.
Cam direk daðýlýr ama plastik daðýlmaz.
Kask, eldiven, gözlük bu 3"ü hayati öneme sahiptir.
Emre Akçay
27-03-2017, 09:04
Bende jelli sele kýlýfý var, kýsa mesafede çok farkettirmese de 15 km üzeri sürüþlerde orjinal seleye göre daha rahat hissediyorsun. Durum imkan olunca Brooks B17 tek çözüm tabiki.
Geçenlerde yazmýþtým katlanýr bisiklet alacaðým diye geçtiðimiz perþembe günü decathlona uðradým btwin marka katlanýr bisiklet aldým gayet güzel kullanýþlý katlanýnca çok yer kaplamýyor ve hafif þimdilik tek sorunum selesi çok sert aldýðým ilk gün yokuþ aþaðý inerken arka frenin çok iyi tutmadýðýný farkedip ön freni sýktým allahtan düþmedim bu esnada nasýl olduðunu hatýrlamýyorum sanýrým seleye sert oturdum kuyruk sokumumda feci bi aðrý var sanýrým bu bisikletin selesi fazlasýyla sert daha konforlu sele önerisi olan varmý yada sele kýlýflar var iþe yararmý
Örnek sele
900 CITY JEL SELE - XL B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/900-city-jel-sele-xl--id_8386935.html)
Sele kýlýfý
500 SELE KILIFI - M, SÝYAH B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/500-sele-kilifi-m-siyah-id_8381098.html)
Brooks kesinlikle net çözüm olacaktýr. Fakat onlar genelde tur veya þehir bisikletlerine keyfi olarak takýlýyor veya fixilere. Fiyatýndan dolayý da pek fazla tercih edilmiyor ama konsofur seviyorsanýz alabilrsiniz :)
Sele seçimi içinde, aþaðýda ki linke bakabilirsiniz. Bu arkadaþ Türkiye' de ki en yetkili kiþi diyebilirim. Bisiklet ile ilgili.. Sele, bisiklet ölçüsü vs vs.. Sayfasýnda aradýðýnýz bir çok sorunun cevabý mevcut olabilir.
Bende jelli sele kýlýfý var, kýsa mesafede çok farkettirmese de 15 km üzeri sürüþlerde orjinal seleye göre daha rahat hissediyorsun. Durum imkan olunca Brooks B17 tek çözüm tabiki.
15 Km dediðiniz km hýz yapýyorsanýz eðer, güzel bir tayt çok rahat iþ görür. Sert sele de apiþ aranýzýn zarar görmesi çok yüksek.. Tayt bende giymem diyordum da taytsýz olmuyor :) Tayt en kalýcý çözüm, sele 2 sele kýlýfý 3. çözüm :)
Ýyi günler, yazýn bir hevesle satýn aldýðým 26' Bianchi Adrenaline bisikletimi satýyorum. Maksimum 7-8 kez üstüne çýktým. Toplamda 30km bile yol yapmamýþ. Detaylý özellikleriyle alakalý hiç bir bilgim yok. fiyat için pm. yorumu yanlýþ yere attýysam eðer silinsin.
Emre Akçay
27-03-2017, 13:55
Brooks kesinlikle net çözüm olacaktýr. Fakat onlar genelde tur veya þehir bisikletlerine keyfi olarak takýlýyor veya fixilere. Fiyatýndan dolayý da pek fazla tercih edilmiyor ama konsofur seviyorsanýz alabilrsiniz :)
Sele seçimi içinde, aþaðýda ki linke bakabilirsiniz. Bu arkadaþ Türkiye' de ki en yetkili kiþi diyebilirim. Bisiklet ile ilgili.. Sele, bisiklet ölçüsü vs vs.. Sayfasýnda aradýðýnýz bir çok sorunun cevabý mevcut olabilir.
15 Km dediðiniz km hýz yapýyorsanýz eðer, güzel bir tayt çok rahat iþ görür. Sert sele de apiþ aranýzýn zarar görmesi çok yüksek.. Tayt bende giymem diyordum da taytsýz olmuyor :) Tayt en kalýcý çözüm, sele 2 sele kýlýfý 3. çözüm :)
Min. 30 km ve üzeri sürüþlerde bende tayt giyiyorum vallahi, yoksa bir süre sonra bisiklet eziyete dönebiliyor. Benim sele Carraro'nun orjinal Selle Royal marka selesi. Biraz sert ama üstünde jelli kýlýf olup tayt giyilince sýkýntý kalmýyor.
johnie
Abi yol bisikletlerinde neden grup setten önce jantlara yatýrým yapýlýyor?
johnie
Abi yol bisikletlerinde neden grup setten önce jantlara yatýrým yapýlýyor?
2kg luk jant yerine 1550 gr 1300 gr jantla deðiþtirince fark yaratýyo, bisiklet hafiflediðinden dolayý. Eski jantlarým 2050 gr dý þimdikiler 1540 gr. Sýrada 1460 gr lýk var :D Hiç girmeyin bu iþe, çýkamýyorsunuz. Grup sette de kalitesine göre deðiþir..
6 kmlik ev iþ arasý için nasýl bir bisiklet önerirsiniz normalde sedona 711v kullanýyorum ama abime vericem bunu, yarýþ bisikleti gibi eðik gidonlu falanmý olmalý yoksa düz gidonlu mu birde spd pedal ile ölür müyüm herkes çok sakat diyor ??
not: izmir sahil bisiklet yolunda kullanýlacak
ozan gülle
27-03-2017, 19:13
[QUOTE=johnie;8306819]Brooks kesinlikle net çözüm olacaktýr. Fakat onlar genelde tur veya þehir bisikletlerine keyfi olarak takýlýyor veya fixilere. Fiyatýndan dolayý da pek fazla tercih edilmiyor ama konsofur seviyorsanýz alabilrsiniz :)
Hocam tavsiyeniz için teþekkür ederim bu iþin bu kadar detaylý olacaðýný hiç düþünmemiþtim masraflar artacak :) eklediðiniz linki göremedim malesef boroks diye arattýðýmda bir sürü sele çýktý fiyatlarda neredeyse bisiklet parasýnýn yarýsý
johnie
Anladým abi, gerçi sadece aðýrlýk azaltmanýn dýþýnda dönen birþeyin aðýrlýðýnýda azaltýyorsun.
Buda yuvarlanma direncinin düþmesi demek.
Zaten bisiklet iþine giren bir daha çýkamýyor;
grupsetler, jantlar, lastikler derken cepte para kalmýyor.
urukain
Abi yol-yarýþ bisikletiyle iþe gidip gelmek demek pist arabasýný aile arabasý olarak kullanmaya benzer.
Bence kesinlikle þehir bisikleti alýn.
Yol yarýþ bisikleti çok farklý bir kulvar.
Þehir bisikletine göre eksileri; (Ayný Fiyatlarda)
(BUNLAR KAÐIT ÜSTÜNDEKÝ DEÐERLER, PRATÝKTE DEÐÝÞEBÝLÝR. %100 DOÐRU DEMÝYORUM, BÝRAZDA KÝÞÝSEL GÖRÜÞÜMÜ KATTIM)
-Yoldaki taþ, çöp vs. nesneleri kullanýcýsýna daha çok belli ediyor.
-Fren mesafesi daha uzun.
-Aynakol diþli oranlarý daha büyük.
-Yokuþ çýkmak daha zor.
-Kum vb. yerlerde þehir bisikletine göre daha az yol tutuþu.
-Þehir bisikletine göre daha az konforlu.
-Genelde bagaj delikleri bulunmuyor.
Þehir bisikletine göre artýlarý;
-Enerjinizi yola daha iyi aktarabilmesi
-Hafif olmasý
-Daha çabuk hýzlanabilmesi
Kilitli pedal bence önemli bir detay çünkü pekala doðru basmanýzý saðlýyor. Buda saðlýk için gerçekten çok önemli.
Çünkü yanlýþ kadro ölçüsüne sahip bir bisiklete binmek, seleyi yanlýþ ayarlamak vb. durumlar size ileride çok ciddi saðlýk problemleri oluþturur açýkçasý.
KASK-ELDÝVEN-GÖZLÜK BÝSÝKLETÝ SATIN ALMADAN ÖNCE ALINACAKLAR LÝSTESÝ.
6 kmlik ev iþ arasý için nasýl bir bisiklet önerirsiniz normalde sedona 711v kullanýyorum ama abime vericem bunu, yarýþ bisikleti gibi eðik gidonlu falanmý olmalý yoksa düz gidonlu mu birde spd pedal ile ölür müyüm herkes çok sakat diyor ??
not: izmir sahil bisiklet yolunda kullanýlacak
Giant Escape 2 öneririm.
Erdem K.
28-03-2017, 07:27
Giant Escape-2 ile Specialized Sirrus arasýndaydým (Sirrus en basit olan modeli), Specialized aldým, h.sonu 23km yol yaptým, selesi bile konforlu :)
herkese tavsiye ederim ... Escape-2'nin de kadrosu güzel ancak renk olan sirrus beni cezbetti ... donanýmý neredeyse ayný ...
[QUOTE=johnie;8306819]Brooks kesinlikle net çözüm olacaktýr. Fakat onlar genelde tur veya þehir bisikletlerine keyfi olarak takýlýyor veya fixilere. Fiyatýndan dolayý da pek fazla tercih edilmiyor ama konsofur seviyorsanýz alabilrsiniz :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZbfBRxNYKzI
Buradan, nasýl bir sele alacaðýný boyutlarýný ayarlayabilirsin :) Sonra da keseye uygun brooks alabilirsin, istersen :)
Hocam tavsiyeniz için teþekkür ederim bu iþin bu kadar detaylý olacaðýný hiç düþünmemiþtim masraflar artacak :) eklediðiniz linki göremedim malesef boroks diye arattýðýmda bir sürü sele çýktý fiyatlarda neredeyse bisiklet parasýnýn yarýsý
Giant Escape-2 ile Specialized Sirrus arasýndaydým (Sirrus en basit olan modeli), Specialized aldým, h.sonu 23km yol yaptým, selesi bile konforlu :)
herkese tavsiye ederim ... Escape-2'nin de kadrosu güzel ancak renk olan sirrus beni cezbetti ... donanýmý neredeyse ayný ...
Sirrus bence de þehir bisikleti için çok ama çok doðru bir seçim. Donaným biraz alt ama bazý aksesuarlarý üst seviye diyebiliriz. Bir bisikletin en önemli yeri bence sele.
Ýzmir yollarýnda, güzel ve saðlýcakla pedallamanýz dileði ile :)
johnie
Anladým abi, gerçi sadece aðýrlýk azaltmanýn dýþýnda dönen birþeyin aðýrlýðýnýda azaltýyorsun.
Buda yuvarlanma direncinin düþmesi demek.
Zaten bisiklet iþine giren bir daha çýkamýyor;
grupsetler, jantlar, lastikler derken cepte para kalmýyor.
urukain
Abi yol-yarýþ bisikletiyle iþe gidip gelmek demek pist arabasýný aile arabasý olarak kullanmaya benzer.
Bence kesinlikle þehir bisikleti alýn.
Yol yarýþ bisikleti çok farklý bir kulvar.
Þehir bisikletine göre eksileri; (Ayný Fiyatlarda)
(BUNLAR KAÐIT ÜSTÜNDEKÝ DEÐERLER, PRATÝKTE DEÐÝÞEBÝLÝR. %100 DOÐRU DEMÝYORUM, BÝRAZDA KÝÞÝSEL GÖRÜÞÜMÜ KATTIM)
-Yoldaki taþ, çöp vs. nesneleri kullanýcýsýna daha çok belli ediyor.
-Fren mesafesi daha uzun.
-Aynakol diþli oranlarý daha büyük.
-Yokuþ çýkmak daha zor.
-Kum vb. yerlerde þehir bisikletine göre daha az yol tutuþu.
-Þehir bisikletine göre daha az konforlu.
-Genelde bagaj delikleri bulunmuyor.
Þehir bisikletine göre artýlarý;
-Enerjinizi yola daha iyi aktarabilmesi
-Hafif olmasý
-Daha çabuk hýzlanabilmesi
Kilitli pedal bence önemli bir detay çünkü pekala doðru basmanýzý saðlýyor. Buda saðlýk için gerçekten çok önemli.
Çünkü yanlýþ kadro ölçüsüne sahip bir bisiklete binmek, seleyi yanlýþ ayarlamak vb. durumlar size ileride çok ciddi saðlýk problemleri oluþturur açýkçasý.
KASK-ELDÝVEN-GÖZLÜK BÝSÝKLETÝ SATIN ALMADAN ÖNCE ALINACAKLAR LÝSTESÝ.
900 liralýk bisiklet ile baþladým, 5/6K ₺ e bisiklet mi alýnýr derken kendim almýþým da biniyorum. MT07 parasý harcamýþýmdýr total de..
antika bisiklet restorasyonuna giriyorum. kadro boyayý sanayide fýrýn boya þeklinde yaptýrmayý düþünüyorum. bu þekilde bir iþlem yaptýran, ankara'da tanýdýk boyacýsý olan var mý? bir de çamuruklara kromaj lazým. bu iþle ilgilenen bir yer arýyorum.
serkanaygün
28-03-2017, 17:40
Salcano NG750 ya da Bianchi speed 1000 arasýndan seçim yapýlacak olsa hangisini almak daha mantýklý olur?
BIANCHI SPEED 1000 ERKEK DAĞ 21-V VB 26'' - Bianchi Bisiklet (http://bianchi.com.tr/dag-bisikletleri/bianchi-speed-1000-erkek-dag-21-v-vb-26/)
NG750 26 V (http://www.salcano.com/index.php?route=product/product&path=59_61&product_id=103)
BarýþSever
28-03-2017, 20:07
Salcano NG750 ya da Bianchi speed 1000 arasýndan seçim yapýlacak olsa hangisini almak daha mantýklý olur?
BIANCHI SPEED 1000 ERKEK DAÐ 21-V VB 26'' - Bianchi Bisiklet (http://bianchi.com.tr/dag-bisikletleri/bianchi-speed-1000-erkek-dag-21-v-vb-26/)
NG750 26 V (http://www.salcano.com/index.php?route=product/product&path=59_61&product_id=103)
bianchi çelik..salcano aluminyum kadro bence salcano.çelik bisiklet mi?bidaha asla
johnie
Bisikletle ciddi derecede ilgilenmeye baþlayýnca verdiðin her Kuruþ"un getirisi var abi.
Mesela ben 600 gramlýk kilit taþýyorum yanýmda, saðlam olduðu için herneyse.
Bisikletim boþ haliyle 13.8 kilo.
Geçenlerde fren ayaklarý, fren papuçlarý, fren telleri, arka aktarýcý deðiþimi yapýp suluk demiri ve çamurluk taktým.
Eee yolda yanýma 600 gramlýk kilit, pompa ve sulukda alýyorum.
Bir baktým bu ekipmanlarla bisiklet 15 kiloyu aþmýþ 16 kiloya yaklaþýyor.
2,5 kilo yük gidince bisikletimin dnasý deðiþti, bu kadar fark olacaðýný düþünmüyordum.
Bence aðýrlýk çok önemli bir faktör, bugün anladým geçte olsa.
serkanaygün
Görüntü olarak Salcano NG750 bence bir týk üstün abi, Bianchi Speed 1000"de güzeldir.
Ama ben Salcano NG750 diyorum.
Ýkiside 3X7 Shimano Tourney vites sistemi kullanýyorlar.
rain man
28-03-2017, 22:04
Yalnýz aktarýcý kalitesi çok önemli ya. Ya da önceden öyleydi. Altus olan arka aktarýcý bile tourney'den çok farklý.
Bence ikisi de deðil
710 | SEDONA BİSİKLET (http://www.sedonabisiklet.com/sedona_bisiklet-710.html)
@rain men
Abi aktarýcý tabiki çok önemli ama aktarýcýlarýn model yýllarýna göre güncellenmesi olayý var.
2016"da Shimano Tourney yeni gelen güncellemelerle (Tabiki mühendislik+teknoloji) 8"li sisteme geçti yani 2015"in Shimano Altus"uyla ayný kalitede diyebiliriz.
Hele 2016"da Shimano Altus 9"lu sisteme geçti, yani kaset+zincir+arka aktarýcý+ön aktarýcý+vites kollarý+vites teli çekme mesafesi hepsi bir anda bir sonraki nesile geçti.
Model yýlýda çok önemli artýk, þuanda tahminimce 2015 Shimano Altus"la 2016 Shimano Tourney seviye olarak çok yakýnlar.
rain man þeklinde yazýlýyormuþ, galiba yanlýþ yazdým kullanýcý adýnýzý.
rain man
30-03-2017, 07:49
@rain men
Abi aktarýcý tabiki çok önemli ama aktarýcýlarýn model yýllarýna göre güncellenmesi olayý var.
2016"da Shimano Tourney yeni gelen güncellemelerle (Tabiki mühendislik+teknoloji) 8"li sisteme geçti yani 2015"in Shimano Altus"uyla ayný kalitede diyebiliriz.
Hele 2016"da Shimano Altus 9"lu sisteme geçti, yani kaset+zincir+arka aktarýcý+ön aktarýcý+vites kollarý+vites teli çekme mesafesi hepsi bir anda bir sonraki nesile geçti.
Model yýlýda çok önemli artýk, þuanda tahminimce 2015 Shimano Altus"la 2016 Shimano Tourney seviye olarak çok yakýnlar.
Bilgilendirmen için teþekkürler kardeþim. Ben altustan alivio'ya geçerken bile bariz farklýlýklar hissetmiþtim. O baðlamda söyledim. Tabi bunlarý ayný jenerasyon içinde deðerlendirdim. Eskinin iyisi yeninin kötüsü ile denk olabilir :)
serkanaygün
30-03-2017, 14:43
bianchi çelik..salcano aluminyum kadro bence salcano.çelik bisiklet mi?bidaha asla
Görüntü olarak Salcano NG750 bence bir týk üstün abi, Bianchi Speed 1000"de güzeldir.
Ama ben Salcano NG750 diyorum.
Ýkiside 3X7 Shimano Tourney vites sistemi kullanýyorlar.
Ýyi kötü çok kafa karýþtýrmadan gidip NG 750 aldým dün :) . Bakalým bu bisiklet iþinde kararlý olursam seneye falan satýp daha üst düzey bi bisiklet alýrým kendime.
rain man
Kesinlikle haklýsýn abi, markalar ürünlerini özelliklerine göre kategorilendirmek zorunda. Shimano"da böyle yapýyor doðal olarak. Týpký bizim arabalardaki gibi A, B, C, D, E diyebiliriz.
serkanaygün
Hayýrlý olsun abi, bisiklet iþini Salcano"yla seveceðine eminim. Çok güzel bir baþlangýç bisikleti.
Benimde kadrom boyuma göre çok büyük olduðu için saðlýk sorunlarý yaþamaya baþladým.
Bu yüzden bisikletimi evladiyelik olarak kullanýma kaldýrdým.
http://hizliresim.com/Bry8aD
http://hizliresim.com/ldbEqp
http://hizliresim.com/ldbEqp
http://hizliresim.com/Bry8aD
kalipson
30-03-2017, 18:33
TIME yol-yarýþ bisikleti için ne diyorsunuz? Sahibinden'de var bi tane ama bütçemin üzerinde þu an.
http://i.hizliresim.com/Bry8aD.jpg (http://hizliresim.com/Bry8aD)
http://i.hizliresim.com/ldbEqp.jpg (http://hizliresim.com/ldbEqp)
Resimler çýktýmý?
serkanaygün
30-03-2017, 21:00
Sinan58 Kardeþim alýrken bilmeden mi aldýn? Þimdi ne sürmeyi düþünüyosun?
serkanaygün
Abi büyük olduðunu bile bile kadrosunu çok beðendiðim için almýþtým, vede bisikleti aldýðým yerde(2. El Aldým) Shimano donanýmlý sadece bu bisiklet vardý.
Tabi bel aðrýlarý felaket bir hal almaya baþlayýnca daha fazla saðlýðýmý tehlikeye atmak istemedim doðal olarak.
Þu an birkaç ay bisiklete bilemeyeceðim maalesef, yeni bir sýfýr bisiklet almayý düþünüyordum ama fiyatlar uçuk maalesef.
TIME yol-yarýþ bisikleti için ne diyorsunuz? Sahibinden'de var bi tane ama bütçemin üzerinde þu an.
Abi marka hakkýnda bilgim yok ama bütçenizi söylerseniz size yardýmcý olabilirim.
Yol bisikleti konusunda forumda çok tecrübeli insanlar var, eminimki yardýmcý olacaklardýr.
kalipson
30-03-2017, 21:35
Kardeþim maksimum 3bin diyelim. Biraz, en ön olsun, cam kenarý ve bayan yaný olsun demek gibi olacak ama marka ve karbon biþey istiyorum. Salcano, Sedona, vb. markalar istemiyorum. Kullanan arkadaþlar varsa alýnmasýnlar lütfen.
Kardeþim maksimum 3bin diyelim. Biraz, en ön olsun, cam kenarý ve bayan yaný olsun demek gibi olacak ama marka ve karbon biþey istiyorum. Salcano, Sedona, vb. markalar istemiyorum. Kullanan arkadaþlar varsa alýnmasýnlar lütfen.
Yabancý markalara tam olarak hakim deðilim abi, bu konulara johnie Abi daha hakim.
Keþke birkaç ay önce alsaydýn, çok ciddi zam geldi çünkü.
kalipson
30-03-2017, 22:10
Çiziksiz olursa ikinci el düþünüyorum zaten. Sýfýr elit marka alamayýz.
PiscocuK
05-05-2017, 09:10
Arkadaþlar günlük 14 km kullaným için önerebileceðiniz bir bisiklet varmý.
Ev iþ arasý kullanmak istiyorum.amacým sýkýlaþmak ve kilo vermek.Hem spor olur hem yaz geldi vs vs bir sürü sebep sayabilirim
Tek yön 7 km geneli düz diyebiliriz yol için.Hafif eðimler var ama çok zorlayacaðýný düþünmüyorum.
kalýp geniþ olduðu için hatta totom 2 dönüm olduðu için sele olayý çok önemli.Normal bisiklet ile iki tur atýnca oturamýyorum.Zaten normal seleler bende tanga etkisi yaratýyor :)
Bu þartlarda kullanmak üzere önerilerinizi bekliyorum arkadaþlar :D
johnie danýþmaya lütfenn :)
PiscocuK
08-05-2017, 16:19
þu tarz bir bisiklet almaya karar verdim.Bisikletten anlamam fiyat vs takýlmayýn sadece þekil görüntü olarak en rahat edeceðim bu bisiklet gibi geldi bana
amacým hýz deðil spor yapmak ve saðlýklý kilo vermek
olumlu olumsuz yorumlarýnýzý bekliyorum.Olmazsa büyük bisiklet bakacaðým
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2017-tern-link-a7-katlabilir-bisiklet-7-vites-9-taksit-motlas-434596757/detay)
Halkalý civarý var mý birileri beraber pedallarýz
þunu þöyle býrakayým hayalini falan kuran olur belki :D
Outlaw Tracker - An Electric Bike in Collaboration with Rod Emory – Vintage Electric Bikes (https://vintageelectricbikes.com/pages/emory-outlaw-tracker-electric-bike)
þu tarz bir bisiklet almaya karar verdim.Bisikletten anlamam fiyat vs takýlmayýn sadece þekil görüntü olarak en rahat edeceðim bu bisiklet gibi geldi bana
amacým hýz deðil spor yapmak ve saðlýklý kilo vermek
olumlu olumsuz yorumlarýnýzý bekliyorum.Olmazsa büyük bisiklet bakacaðým
sahibinden.com - Satýlýk, Kiralýk, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alýþveriþ, Hizmet, Kariyer, Ýþ Ýlanlarý, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, Ýþ Makinesi fiyatlarý - ilan ve alýþveriþte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2017-tern-link-a7-katlabilir-bisiklet-7-vites-9-taksit-motlas-434596757/detay)
Emre Abi katlanýr bisikletlerde (genelde) 105 kg sýnýrý var bilgin olsun.
Tern güzel bir markadýr ama normal vitesli yerine göbekten vitesli bir katlanýr alýrsan ömürlük binersin.
Göbekten vites kapalý kutu ve ayar gerektirmez, bozulmaz, vites geçiþlerinde "þakýrtý þukurtu" sesi duymazsýn, pedal çevirmediðin zamanlarda bile vitesi hangi konuma alýrsan o vitesle basar gidersin, vites çoktan geçmiþ olur.
Bende Dahon var göbekten vitesli, inanýlmaz memnunum. Arabanýn bagajýnda çoðu yere götürdüm ve özellikle Ýstanbul'a geldiðimde arabayý býrakýp çok kez vapura, metroya bisikletle gidip iþimi hallettim.
Bu fiyatlarda düþünüyorsan Carraro'nun göbekten vitesli modeli var katlanýr, ona da bak derim.
CARRARO FLEXI 107 NEXUS 7-V VB 20" Katlanır Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-107-nexus-7-v-vb-20/)
1. linkteki Nexus 7 vitesli. Hâli hazýrda kullandýðým bisiklet Nexus 7'li ve ciddi anlamda memnunum. Geçen sene Nexus 3 vitesli bisiklet kullanýyordum ve o da gayet güzeldi ama 3 vites yetersiz kalýyordu bana.
CARRARO FLEXI 103 NEXUS 3-V VB 20" Katlanır Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-103-nexus-3-v-20/)
2. linkteki ise Nexus 3 vitesli. Ama ön tekerde de göbekten dinamo var ve orijinal far var. Gerçi tercih yapýldýktan sonra orijinal dinamo ve far bayi ile görüþülüp yine taktýrýlabilir, keza Dahon'a o þekilde uygulama yaptýrmýþtým ben alýrken.
Yine diyorum, Tern ciddi güzeldir ama normal vites almazdým ben senin yerinde olsam.
Sele konusunda da standart selelerde pek rahat edemezsin. Paraya kýyýp alacaksýn bir Brooks ya da Selle Royal sele. :)
PiscocuK
09-05-2017, 10:26
Emre Abi katlanýr bisikletlerde (genelde) 105 kg sýnýrý var bilgin olsun.
Tern güzel bir markadýr ama normal vitesli yerine göbekten vitesli bir katlanýr alýrsan ömürlük binersin.
Göbekten vites kapalý kutu ve ayar gerektirmez, bozulmaz, vites geçiþlerinde "þakýrtý þukurtu" sesi duymazsýn, pedal çevirmediðin zamanlarda bile vitesi hangi konuma alýrsan o vitesle basar gidersin, vites çoktan geçmiþ olur.
Bende Dahon var göbekten vitesli, inanýlmaz memnunum. Arabanýn bagajýnda çoðu yere götürdüm ve özellikle Ýstanbul'a geldiðimde arabayý býrakýp çok kez vapura, metroya bisikletle gidip iþimi hallettim.
Bu fiyatlarda düþünüyorsan Carraro'nun göbekten vitesli modeli var katlanýr, ona da bak derim.
CARRARO FLEXI 107 NEXUS 7-V VB 20" Katlanýr Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-107-nexus-7-v-vb-20/)
1. linkteki Nexus 7 vitesli. Hâli hazýrda kullandýðým bisiklet Nexus 7'li ve ciddi anlamda memnunum. Geçen sene Nexus 3 vitesli bisiklet kullanýyordum ve o da gayet güzeldi ama 3 vites yetersiz kalýyordu bana.
CARRARO FLEXI 103 NEXUS 3-V VB 20" Katlanýr Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-103-nexus-3-v-20/)
2. linkteki ise Nexus 3 vitesli. Ama ön tekerde de göbekten dinamo var ve orijinal far var. Gerçi tercih yapýldýktan sonra orijinal dinamo ve far bayi ile görüþülüp yine taktýrýlabilir, keza Dahon'a o þekilde uygulama yaptýrmýþtým ben alýrken.
Yine diyorum, Tern ciddi güzeldir ama normal vites almazdým ben senin yerinde olsam.
Sele konusunda da standart selelerde pek rahat edemezsin. Paraya kýyýp alacaksýn bir Brooks ya da Selle Royal sele. :)
niye eziyorsun kardeþim 105 falan :D tamam bizde kilo vermek için alýyoruz iþte
yanlýz sen verdiðin linklerde bunlar vitesli demiþsin ama ben göremedim.temsili resim falan mý yoksa yanlýþmý bakýyorum
Amcamda elektrikli bisiklet var iþe onunla gidip geliyor tam 8 km X2 þeklinde bir yolumuz var.Geneli düz ve hafif eðimli
Sen bilgili bir abimize benziyorsun beni biraz daha aydýnlatýrsan gidip alabilirim :)
bu arada ben kullaným kolaylýðý açýsýndan bu tarz bir bisiklet düþündüm.Yani dik duruþ ve kolay indi bindi olsun diye.
niye eziyorsun kardeþim 105 falan :D tamam bizde kilo vermek için alýyoruz iþte
yanlýz sen verdiðin linklerde bunlar vitesli demiþsin ama ben göremedim.temsili resim falan mý yoksa yanlýþmý bakýyorum
Amcamda elektrikli bisiklet var iþe onunla gidip geliyor tam 8 km X2 þeklinde bir yolumuz var.Geneli düz ve hafif eðimli
Sen bilgili bir abimize benziyorsun beni biraz daha aydýnlatýrsan gidip alabilirim :)
bu arada ben kullaným kolaylýðý açýsýndan bu tarz bir bisiklet düþündüm.Yani dik duruþ ve kolay indi bindi olsun diye.
Kullaným kolaylýðý açýsýndan rahat edersin. Dik sürüþ saðlar ve kolay inip binersin. Taþýmasý, saklamasý vb kolaydýr.
Koyduðum bisikletler de vitesli zaten. Vites sistemi arka tekerleðin içindeki göbek sistemindedir.
http://store.donanimhaber.com/4d/9d/7f/4d9d7fc4830603b35749df884b2145e6.jpg
Senin verdiðin linkteki bisiklette ise dýþtan vites olarak tabir edilen sistem vardýr. Arka tekerin saðýndaki deðiþtirici/aktarýcý vardýr ve 7'li ruble vardýr.
Göbekten viteste ise ruble tektir ve vites deðiþimi ruble üzerinde deðil göbek sistemi içinde gerçekleþmektedir. Ve yine senin koyduðun linkteki sistemde her vites deðiþiminde zincir farklý pozisyonda yer alacakken göbekten visteste zincirin pozisyonu hiç deðiþmez. Zincir atmasý gibi bir durum da söz konusu olmaz.
Katlanýr bir bisiklet senin iþini fazlasýyla görür.
Bir maðazaya gidip hem dýþtan vitesli hem de göbekten vitesli herhangi bir bisikleti test et, farkýný kendin gör.
Ondan sonra hoþuna giden bir göbekten vitesli katlanýr al derim.
Bütçe biraz daha artabilirse þayet direk kullandýðým bisiklet olan Dahon Vitesse i7 modelini al, ardýna bile bakma derim.
PiscocuK
09-05-2017, 10:47
Þimdi aydýnlatýcý oldu kardeþim.Teþekkürler bilgiler için. SErhat.
PiscocuK
11-05-2017, 12:16
sanýrým bunda karar kýldým bugün yarýn alýrým
CARRARO FLEXI 107 NEXUS 7-V VB 20" Katlanır Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-107-nexus-7-v-vb-20/)
Emre Akçay
11-05-2017, 13:53
CARRARO FLEXI 107 NEXUS 7-V VB 20" Katlanýr Bisiklet (http://carrarobisiklet.com/katlanir-bisiklet/carraro-flexi-107-nexus-7-v-vb-20/)
Güzel tercih, fiyatýna göre güzel bisiklettir.
PiscocuK
12-05-2017, 09:18
Güzel tercih, fiyatýna göre güzel bisiklettir.
bisikleti aldým dün 2,3 km deneme sürüþü yaptým.Sanýrým en son 20 sene belki daha fazla bir süre önce kullanmýþtým.
eve geldiðime ufak çaplý baþdönmesi ve bacaklarda titreme oldu :D
ortalama 30 dk kullanýmda kaç kalori yakýlýr bir hesap listesi yada tablo varmý?
net olmasada ortalamayý merak ediyorum
Emre Akçay
12-05-2017, 09:50
bisikleti aldým dün 2,3 km deneme sürüþü yaptým.Sanýrým en son 20 sene belki daha fazla bir süre önce kullanmýþtým.
eve geldiðime ufak çaplý baþdönmesi ve bacaklarda titreme oldu :D
ortalama 30 dk kullanýmda kaç kalori yakýlýr bir hesap listesi yada tablo varmý?
net olmasada ortalamayý merak ediyorum
Ben Road Bike isimli program kullanýyorum 1 saatlik sürüþte 300 kalori civarý yazýyor.
PiscocuK
12-05-2017, 09:55
Ben Road Bike isimli program kullanýyorum 1 saatlik sürüþte 300 kalori civarý yazýyor.
teþekkürler deneyeceðim bende
saglýk sorunu yuzunden bende artýk zýke zýke býnýcem. o yuzden bunu aldým
https://alve-a.scdn.gr/images/sku_main_images/006374/6374724/20170117120915_bianchi_aspid_39.jpeg
Ucanadamyoktur
12-05-2017, 12:27
Bende 2 sene önce GHOST SE 1175 almýþtým bu sene baya bi aktif olarak kullanýyorum haftada rahat 200 km civarýnda biniyorum fazlasýda mevcut fakat artýk üstündeki komponentleri deðiþtirme düþüncesi var herþeyden önce hafifletmeyi düþünüyorum ve bu iþe ilk olarak maþadan baþlayacaðým sanýrým. Üzerinde srsuntour xct sf13 100 mm maþa var hem boþluk yaptý hemde gereksiz derecede aðýr (2450 g) bunun yerine havalý maþa almayý planlýyorum ya 2. el srsuntour epicon veya sýfýr manitou. Manitouya biraz daha sýcak bakýyorum 1400 gram gibi bir aðýrlýða sahip buda bisikletteki 1 kg gibi bir hafiflemeye denk geliyor ki dað bisikletinde bir anda düþürülebilecek güzel deðerde aðýrlýk. Arka attýrýcýmýz altus ve ayrarý çok çabuk kaçan bir attýrýcý onuda deore veya deore xt ile deðiþtirip diþliyi yine deore xt 10lu kasete çevirmek isityorum þu anda 8li. Haliyle kollarda deðiþecek tek sýkýntým aynakolun deðiþmesine gerek var mý acaba ? Birde schwalbe black jackten kurtulup hafif yol lastiklerine geçip kullaným keyfine tam anlamýyla varma düþüncesindeyim :) Aðýrlýk olarak 15 kg olan bir bisiklet bildiðiniz Alman tanký yani bu komponent deðiþiklikleriyle muhtmeleen 13-13.5 civarlarýna gerileyeceðiz :)
Hayýrlý olsun Abi.
Güzel bir seçim yapmýþsýn. F/P olarak mantýklý bir katlanýr almýþsýn.
Strava uygulamasýný telefonuna indirip tüm sürüþlerini kayýt altýna alýp, civarýndaki bisikletçileri de görebilirsin.
saglýk sorunu yuzunden bende artýk zýke zýke býnýcem. o yuzden bunu aldým
https://alve-a.scdn.gr/images/sku_main_images/006374/6374724/20170117120915_bianchi_aspid_39.jpeg
Selçuk kilo problemi nedir sen bayagi bir fitsin maþallah: D
Geçen sene aldým ama iyi bakýyorum:)
Kron xc 500 den sonra çok iyi geldi.
https://i.hizliresim.com/69dA7v.jpg (https://hizliresim.com/69dA7v)
https://i.hizliresim.com/ALWRZv.jpg (https://hizliresim.com/ALWRZv)
34btr1907
29-07-2017, 13:54
düþünen varsa...
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/227648-corelli-forte-2-0-fatbike-kar-ve-kum-bisikleti.html
sweatcaptain
02-08-2017, 18:46
tuzla pendýk tarafýnda uzun yol yapan varmý býrlýkte pedallasak ?
PiscocuK
03-08-2017, 08:43
ben varým 7 km yapýyorum :) yersen
EnesAksu
03-08-2017, 12:18
Kartal soðanlýk tarafý varsa birlikte pedal basalým.
Bende 700-800 butceyle gunluk 10 km civari yol yapacagim bisiklet ariyorum. Haftasonlari 30-40 km rotalarda yapabilirim . Var midir tavsiyesi olan , eger bunu al sikinti yasamazsin asla dediginiz model varsa butcemi artirabilirim. Ayrica kaldirima hafif cimenlik araziye falan da girebilecegim model ariyorum . Suan bir heves geldi , cok pahali birsey alip sonra kenara atmak istemiyorum.
EnesAksu
03-08-2017, 13:31
Murat kartal tarafýna gelirsen maltepeye doðru basalým
uzun yapan yok sanýrým :)
sweatcaptain
03-08-2017, 18:44
ben varým 7 km yapýyorum :) yersen
sana ozelden atýyorum gereklý paylasýmý :D aksamada burda yayýnlarým aským :D
Kartal soðanlýk tarafý varsa birlikte pedal basalým.
enes yarýn sabah tuzla kadýkoy tuzla yapýcam musaýtsen katýlýrsýn bana :D
uzun yapan yok sanýrým :)
mýn 50 km ýle donuyorum sahsen her cýkýsýmda haftada 3-4 gun cýkýyorum genelde
EnesAksu
04-08-2017, 06:51
sana ozelden atýyorum gereklý paylasýmý :D aksamada burda yayýnlarým aským :D
enes yarýn sabah tuzla kadýkoy tuzla yapýcam musaýtsen katýlýrsýn bana :D
mýn 50 km ýle donuyorum sahsen her cýkýsýmda haftada 3-4 gun cýkýyorum genelde
:) 8-6 çalýþýyorum. akþamlarý çýktýðým zaman haber veririm
Beylikdüzü-Büyükçekmece tarafý var mý kimse? sahilde turlasak
Beþiktaþ civarý olan varmý?
Ataköy de otuturken Tholl-ga ile bayaa biniyodukta þimdi uzak kaldýk
Tholl-ga
04-08-2017, 12:07
ortada buluþuruz canýsý :)
M köy de oturuyorum - Genelde akþamlarý 19:30 sonrasý sahilden h limaný yapýyorum Avg : 30 - 32 deðiþiyor.
cembozbey
22-08-2017, 13:51
idealtepe sahildeki veledroma gelen varmý
Perþembe günleri geliyorum. Orada 10-15 dakika döndükten sonra Narcity' i týrmanýyoruz..
Bazen de sadece Veledrom' da 30-35 Km sürüyoruz..
M köy de oturuyorum - Genelde akþamlarý 19:30 sonrasý sahilden h limaný yapýyorum Avg : 30 - 32 deðiþiyor.
bende son bi haftadýr sahilden ortakoy-sarýyer yapýyorum ama ortalamam 20-22 arasý malesef
cembozbey
22-08-2017, 14:23
Perþembe günleri geliyorum. Orada 10-15 dakika döndükten sonra Narcity' i týrmanýyoruz..
Bazen de sadece Veledrom' da 30-35 Km sürüyoruz..
bende hafta içi 1-2 gun kesin geliyorum bazen ordan cýkýp kadýkoy yapýyoruz
bende hafta içi 1-2 gun kesin geliyorum bazen ordan cýkýp kadýkoy yapýyoruz
sizde bisiklet ne var ? Ben oradan sonra birde Mecidiyeköy'e dönüyorum, baya yorucu oluyor.. Takým ile çalýþtýðýmdan.. Gelmek zorunda kalýyorum :(
tiMachine
22-08-2017, 20:35
Bisikletim için ucuz yollu kaliteli hýzölçer ve mesafe ölçer arýyorum, bulabilir miyim ve montajýný kendim yapabilir miyim ?
cembozbey
23-08-2017, 10:09
sizde bisiklet ne var ? Ben oradan sonra birde Mecidiyeköy'e dönüyorum, baya yorucu oluyor.. Takým ile çalýþtýðýmdan.. Gelmek zorunda kalýyorum :(
carraro 012 var biz amator takýlýyoruz =)
PiscocuK
11-04-2018, 16:50
selam günceli yaz geldi :)
selam günceli yaz geldi :)
Kýþýn turlar seyrelse de Yaz kýþ biniyorum :) Bu sene 24 Saatte Ankara niyetim var. Antrenmanlara asýlmak lazým :)
PiscocuK
11-04-2018, 19:31
Ben bugun basladim benim ufaklikla. Ýse gidip geldim. Oturamiyorum :D
::ZaFeR::
11-04-2018, 22:14
kron'nun tx serisinden bisiklet almayý düþübüyorum ben de.disk fren mi yoksa v fren mi iyidir arkadaþlar
EnesAksu
12-04-2018, 06:48
kron'nun tx serisinden bisiklet almayý düþübüyorum ben de.disk fren mi yoksa v fren mi iyidir arkadaþlar
hidrolik fren tavsiye edebilirim. Anadolu yakasý Kartal civarý varmý ? yaz geldi haftasonu çýkýp siftah düþünüyorum. Muhabbet tanýþma pedal çevirebiliriz :)
rain man
12-04-2018, 11:49
Üniversite yýllarýnda hem keyfi hem de okula gidiþ geliþte kullanmak için sedona borla almýþtým biriktirdiðim para ile. amatör bir üründü..hala da duruyor. Ama gerek dað bisikleti olmasý gerek son 3 4 yýldýr hiç kullanýlmamýþ olmasýndan ötürü yeni bir bisiklet arayýþýndayým.
Þimdi gideceðim þehir de düz ayak gibi duruyor. Hastaneye gidiþ geliþlerde tekrar bisiklet kullanabilirim. Ne alabilirim? Hafif olmasý önceliðim, ben bakarken iþte colnago, merida, Scott, trek Vs iyi markalardý. Ne tavsiye edersiniz?
konu dýþý olacak ama normal bir insan iþe gitmek için bisiklet tercih etse 55 kmlik yolu ne kadar sürede alýr?
55km günlük iþe gidip gelmek için yüksek bir km.
2 saati aþar mý?
iþ yerime servis var ama spor olsun diye bazý günler için düþünüyorum
tek yön 2 saat
Low-Rider
12-04-2018, 12:35
Ben bugun basladim benim ufaklikla. Ýse gidip geldim. Oturamiyorum :D
Popo ilk baþlarda çok aðrýyor, bir kaç güne alýþýyor :D
Merhaba herkese inþallah yakýn zamanda ben de þehir bisikleti ile aranýzda olacaðým :D
mosso marka bir bisiklet düþünüyorum,sivas bayiisine gelecekmiþ yakýn zamanda en azýndan test ederim. Hem spor hem de araç yakýtýndan dolayý tercih edicem kendisini. Ne zamandýr da hevesleniyordum bu iþe
2 saati aþar mý?
iþ yerime servis var ama spor olsun diye bazý günler için düþünüyorum
tek yön 2 saat
Ortalama hýzýnýzý 15km/s olarak düþünürsek, 1 saatte 15km yaparsýnýz buna göre hesaplayýn. Yani 3,5-4 saat arasý. Neden 15 dedim, durmasý kalkmasý yavaþlamasý vs temposuz 15 dedim hadi 20 yaptýk biz onu kondisyonunuz iyi 2,5 saat civarý eder.
Volkan ile görüþtüm ama buraya da yazayým adettendir,techturkey den güzel tavsiyeler çýkar :)
limit 1000-1500 tl arasý daha aþaðýsý olursa bile makbule geçer . Þehir bisikleti düþünüyorum,boy aralýðým 1.70-72 kilo 70 kadro aralýðým volkanýn söylemesine göre 52 ama internet forumlarýna yazdýðýmda 46-48 çýkýyor.
salcano'yu çok öneren yok,carraro mosso ve bianchi arasýnda gidip geliyorum
Ortalama hýzýnýzý 15km/s olarak düþünürsek, 1 saatte 15km yaparsýnýz buna göre hesaplayýn. Yani 3,5-4 saat arasý. Neden 15 dedim, durmasý kalkmasý yavaþlamasý vs temposuz 15 dedim hadi 20 yaptýk biz onu kondisyonunuz iyi 2,5 saat civarý eder.
eyw sagan 46 km gitmiþti pariste son yarýþta
dedim bende 25 gidermiyim ama buradan bakýldýðý gibi olmuyordur o iþler diye size sordum
teþekkürler
PiscocuK
12-04-2018, 12:55
Yengeç gibi yan yan sürüyorum.Kasa geniþ olunca sele Tanga gibi oluyor :D
Volkan ile görüþtüm ama buraya da yazayým adettendir,techturkey den güzel tavsiyeler çýkar :)
limit 1000-1500 tl arasý daha aþaðýsý olursa bile makbule geçer . Þehir bisikleti düþünüyorum,boy aralýðým 1.70-72 kilo 70 kadro aralýðým volkanýn söylemesine göre 52 ama internet forumlarýna yazdýðýmda 46-48 çýkýyor.
Diðer konuya da yazdým ama buradan detaylý yazayým boy kilo %99 ayný senle.
Bizim hatun eski milli bisikletçi günde bazen 100+ km yollar yapýyor.
Onun tavsiyesiyle þunu aldým. Kendisinde de aynýsý var fotosunu da ekleyeyim.
Sürüþü çok keyifli, sele istediðin gibi ayarlanýyor, katlanýr ve hafif olmasý avantaj.
Frenleri baya iyi durduruyor. (pedaltürk n11 maðazasýndan aldým tavsiye ederim)
Daha önce de salcana ng650'm vardý onu kullanýrken bundaki keyfi almadým.
Yol bisikleti alýþmamýþ adama sert kalýyor, hem oturma poz. hem de kullaným açýsýndan.
Ýlk akþam (çok uzun süre sonra) 12 KM yol yapmýþýz, popoda ufak tefek bir aðrý /acý var ama hayatý olumsuz etkilemiyor.
Selesi rahat gerçekten.
https://i.hizliresim.com/gO1mDL.jpg (https://hizliresim.com/gO1mDL)
MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/49-20-marine-2d)
yok dayý tipini beðenmedim mosso nun bir modeli var þehir bisikleti ondan alýrým sanýrým volki de onu tavsiye etmiþti.
Popo demiþken 2 hafta önce sezonu açtým yine Ýzmir Seferihisar yaptýk arkadaþýmla 90.5km, 2 gün yürüyemedim :)
Silikon destekli tayt almam gerekiyor artýk.. 30km sonrasýnda acýtýyor.
Low-Rider
12-04-2018, 13:57
Popo demiþken 2 hafta önce sezonu açtým yine Ýzmir Seferihisar yaptýk arkadaþýmla 90.5km, 2 gün yürüyemedim :)
Tayt hayat kurtarýyor hakkaten, þart.
yok dayý tipini beðenmedim mosso nun bir modeli var þehir bisikleti ondan alýrým sanýrým volki de onu tavsiye etmiþti.
Almadan önce illaki dene, süper görünen bir bisiklet çok keyifsiz olabilir. O zaman da soðursun bisikletten.
Bu gidiþatla sanýrým istisnasýz hepimiz bisiklete bincez. Otomobilleriniz konusunun yerini bisikletleriniz alacak.
onursumer
12-04-2018, 14:32
ben slikionlu koltuk kýlýfý aldým oda bayaðý iþ yapýyor
2 haftaya bende çýkarýrým benim bisikleti yavaþtan sezona hazýrlýk
orkuteren
12-04-2018, 14:34
zafer hocam kron yerine mosso legarda serisne bakabilirsiniz. Fiyat performans ürünü. Sakarya'da ben v fren kullanýyorum bir sýkýntý yaþamadým :)
Merhaba herkese inþallah yakýn zamanda ben de þehir bisikleti ile aranýzda olacaðým :D
mosso marka bir bisiklet düþünüyorum,sivas bayiisine gelecekmiþ yakýn zamanda en azýndan test ederim. Hem spor hem de araç yakýtýndan dolayý tercih edicem kendisini. Ne zamandýr da hevesleniyordum bu iþe
Mosso legarda serisi güzel bisiklet para çokomelde. Yada ilinizde güzel ithal bir ikinci el temiz bisiklette bakabilirsiniz.
üst limit 1300 gibi olsun bence çünkü bunun yanýnda kask eldiven suluk kafesi vs erken bir 200 lük daha olursunuz. Ama üst limit 1500 ise Kron tx450 güzeldir birde Sedona Marka 2015 - 2016 güzel modeller var ve akýcýlýðý hafiifliði gayet tatminkar
Low-Rider
12-04-2018, 14:36
Anýl E., Sedona da bakabilirsin. Bisikletleri güzel ve fiyat/performans olarak rakiplerine göre iyiler.
300 | SEDONA BİSİKLET (http://www.sedonabisiklet.com/bisiklet-detay-2018/sedona-300.html)
MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/62-legarda-1821-mdm-v)
ikisinden birine niyetlendim,sedona'nýn bir modeli daha var o da olabilir.
Uzun bir aradan sonra 2 hafta önce bende bisiklet binmeye baþladým. Baþlangýç modeli sayýlabilecek bir þehir bisikleti aldým. Hatta alýrken özellikle ön amortisörün kilitlenip kilitlenmediðine dikkat ettim(derdim kilitli binmekti amortisör ne ki diyordum). En azýndan alacaðýnýz þehir bisikletinde ön amortisör olsun yollar ***** *** gibi lastiklerde ince olunca kilitli hali gidonda çok sarsýntýlý oluyor, sürüþ keyfini düþürüyor.(yinede kilitli olmasýný tercih edin yokuþ çýkarken kitlemek gerekebilir)
Tam sezonu olduðu için fiyatlar biraz yüksekçe dükkanlarda internetten araþtýrma yapmanýzý tavsiye ederim fiyatý uygun olduðundan Kron TX500 2017 tercih ettim, kurmasý çok basit zaten. 1200-1300tl vermiþken 200-300tl daha verin ön arka makinasý daha üst model, amortisörü kilitli, disk frenli bir bisiklet alýn.
imprezaWRC
12-04-2018, 15:33
Diðer konuya da yazdým ama buradan detaylý yazayým boy kilo %99 ayný senle.
Bizim hatun eski milli bisikletçi günde bazen 100+ km yollar yapýyor.
Onun tavsiyesiyle þunu aldým. Kendisinde de aynýsý var fotosunu da ekleyeyim.
Sürüþü çok keyifli, sele istediðin gibi ayarlanýyor, katlanýr ve hafif olmasý avantaj.
Frenleri baya iyi durduruyor. (pedaltürk n11 maðazasýndan aldým tavsiye ederim)
Daha önce de salcana ng650'm vardý onu kullanýrken bundaki keyfi almadým.
Yol bisikleti alýþmamýþ adama sert kalýyor, hem oturma poz. hem de kullaným açýsýndan.
Ýlk akþam (çok uzun süre sonra) 12 KM yol yapmýþýz, popoda ufak tefek bir aðrý /acý var ama hayatý olumsuz etkilemiyor.
Selesi rahat gerçekten.
https://i.hizliresim.com/gO1mDL.jpg (https://hizliresim.com/gO1mDL)
MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/49-20-marine-2d)
Serdivan avm ?
Serdivan avm ?
Biraz mesafe var avm ile bu fotonun çekildiði yer arasýnda, uzaydan görünen bir kavþak yaptýlar. Bisiklet yolu vs için tam ortasýndan bir kare.
Dur görsel koyayým daha net olsun. Ýyi tarafý bisiklet yollarý güzel, sevmem belediyesini ama yapmýþ adamlar hakkýný verelim þimdi.
http://resim.medyabar.com/b/b4dea69b78744739924ee3893b483f99d3b283aa3eee4901a7 22946e71f287ce.jpg
orkuteren
12-04-2018, 16:37
sakarya'daki arkadaþlar bisiklet turu buluþmasý yapalým :)
rain man
12-04-2018, 19:03
sakarya'daki arkadaþlar bisiklet turu buluþmasý yapalým :)
Gelip yerleþtikten sonra neden olmasýn :)
12-04-2018, 21:02
zafer hocam kron yerine mosso legarda serisne bakabilirsiniz. Fiyat performans ürünü. Sakarya'da ben v fren kullanýyorum bir sýkýntý yaþamadým :)
Abi arkadaþýmda Kron Tx250 var.O yüzden kronlara yoðunlaþtým biraz.Mossolarý da bi araþtýrayým bakalým.Gittigidiyor'da Kron'nun tx500 modeli vardý kampanyalý fiyatý 1600 lira civarýnda.Ben Kaynarca ilçesinde çalýþýyorum.Adapazarý - Kaynarca yolu bisikletçilerin tercih ettiði bi güzergah.
orkuteren
12-04-2018, 21:24
300 | SEDONA BÝSÝKLET (http://www.sedonabisiklet.com/bisiklet-detay-2018/sedona-300.html)
MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/62-legarda-1821-mdm-v)
ikisinden birine niyetlendim,sedona'nýn bir modeli daha var o da olabilir.
Abi arkadaþýmda Kron Tx250 var.O yüzden kronlara yoðunlaþtým biraz.Mossolarý da bi araþtýrayým bakalým.Gittigidiyor'da Kron'nun tx500 modeli vardý kampanyalý fiyatý 1600 lira civarýnda.Ben Kaynarca ilçesinde çalýþýyorum.Adapazarý - Kaynarca yolu bisikletçilerin tercih ettiði bi güzergah.
hergün neredeyse Erenler-söðütlü arasý ring yapýyorum aklýmda kaynarca yoluda var haftaya orayý kullanýcam inþallah. Kronlarda aynakol küçük þehir dýþý turlarda yorar seni mosso güzel önceliðin onda olsun . Ama kron illa alacaðým dersen muhakkak ulaþ geliþine yakýn rakama alabiliriz.
egemenerenk
12-04-2018, 21:40
carraro 032 yol bisikletime yanlýþlýkla mtb papucu sipariþ etmiþim bu papuçlarý taksam sýkýntý yaratýr mý ? birde orijinal papuçlarýndan bulma þansým var mýdýr
Grimlord
12-04-2018, 22:43
Kaykay süren yok mu ya, kayalým azýcýk :D
Gelip yerleþtikten sonra neden olmasýn :)
Hahahha adam bizden daha çok sakaryalý oldu maþallah :) Ben seni de alýrým çevre yoluna ordan kuzey terminal , ordan serdivan oradan da yeni cami 15 km falan gezmiþ oluruz.
orkuteren sen merkezde misin ? rainman'ý yeni stad civarýna yerleþtiriyoruz, ben çýracýlardayým.
orkuteren
13-04-2018, 12:25
Erenler belediyesi yeni binasýnýn karþýsýnda oturuyorum. Ada center çevre yolundan söðütlü bazen poyrazlar git gel yapýyorum
rain man
13-04-2018, 12:27
Hahahha adam bizden daha çok sakaryalý oldu maþallah :) Ben seni de alýrým çevre yoluna ordan kuzey terminal , ordan serdivan oradan da yeni cami 15 km falan gezmiþ oluruz.
orkuteren sen merkezde misin ? rainman'ý yeni stad civarýna yerleþtiriyoruz, ben çýracýlardayým.
Müsait olduðum her an katýlýrým. Tabi 4 senelik ayrýlýk sonrasý hem bisiklete hem kendime kondisyon kazandýrmam lazým önce :)
Bende bisiklet aldým bu sene, birkaç kez kullaným ama her binmemden sonra popo efsane acýyor yahu sele deðiþtirmeden nasýl bir çzöüm buluruz :)
Low-Rider
13-04-2018, 14:33
Bende bisiklet aldým bu sene, birkaç kez kullaným ama her binmemden sonra popo efsane acýyor yahu sele deðiþtirmeden nasýl bir çzöüm buluruz :)
Silikon destekli taytlar var, onlar iþ görüyor. Decathlon'da bulabilirsin. Bir de bisikleti düzenli kullanmaya baþladýkça alýþýyor zaten :D
Grimlord
13-04-2018, 14:56
Jel þeklinde sele kýlýflarý var Decathlonda, aðrýyý ciddi azaltýyor :D
custom exhaust yapabiliyor muyuz ? :D
13-04-2018, 21:21
Ben de yeni stadýn oralardayým.Sakarya'da mavi bi Lancer görürseniz benimdir.Zaten baþka mavi Lancer yok :D
Ben de yeni stadýn oralardayým.Sakarya'da mavi bi Lancer görürseniz benimdir.Zaten baþka mavi Lancer yok :D
Geçen bir yerde gördüm ama akýyordu yol renk çok iyi gerçekten. Rain Man ý senin civara yerleþtiriyoruz hayýrlýsýyla. Müsait zamanda tanýþalým. Bisiklet iþe olur bisiklet siz olur. Tüm sakarya lý arkadaþlar ile beraber. Bu arada hayýrlý kandiller herkese.
Kron marka bisikletler nasýldýr ?
rain man
14-04-2018, 09:32
Kron marka bisikletler nasýldýr ?
4 5 yýl önce en son ilgilenirken baya fiyat performans ürünleri vardý. Kadrosu falan giriþ seviyesinde bile baya saðlamdý.
3yýl 10.000km salcano 270sv kullandým 27 vites acera donaným çok ucuza almýþtým,yakýn zamanda sattým,bisiklet alýrken markaya deðil donanýmýna bakmanýzý tavsiye ederim.bisiklet deyip geçmeyin gene masraflarý oluyor :D
Memlekette bisikletçi dostumuz yok ki gidip seçelim sonra da alalým :) .
Kýsmetse bu hafta alýcam , çoðu markanýn da bayiisi var sivasta daha önce ilgilenmediðim için dikkat etmemiþtim ama maþallahý varmýþ bu konuda. Kron-Sedona-Bianchi-Salcano-Mosso
Hangisini tercih edeyim þehir bisikleti olarak ? Dükkana girip bisiklete bakacaðým zaman nelere dikkat etmeliyim? Kadro boyumu nasýl ayarlamalýyým ? Bilgi verir misiniz
Kýsmetse bu hafta alýcam , çoðu markanýn da bayiisi var sivasta daha önce ilgilenmediðim için dikkat etmemiþtim ama maþallahý varmýþ bu konuda. Kron-Sedona-Bianchi-Salcano-Mosso
Hangisini tercih edeyim þehir bisikleti olarak ? Dükkana girip bisiklete bakacaðým zaman nelere dikkat etmeliyim? Kadro boyumu nasýl ayarlamalýyým ? Bilgi verir misiniz
merhaba bana göre bisikletin markasý önemsiz,vites ,fren ,amortisör özellikleri önemli,almaya gitmeden önce ufak bir araþtýrma yapmanýzý öneririm,vites modelleri hangisi iyi hangisi daha üst model vs fren içinde geçerli biraz araþtýrýrsanýz seçiminiz kolaylaþýr.
Markaya takilma pek. Dag bayir cikmayacaksan one amortisor almani onermem bosa 2-3 kg agirlik eklemeye gerek yok.
Dag bisikleti ya da hybrid aliyorsan Shimano Alivio ve uzeri (hatta tercihen Deore)
Yol bisikleti aliyosan Tiagra ve uzeri (tercihen 105) alirsan uzun yillar kullanirsin.
Emrecan-R
15-04-2018, 21:33
Anýl E. ön amortisörü açýlýp kapanan olsun yavaþ giderken açýyorum ben sahilde son vites yapýþtýrýnca kapatýyorum iyi oluyor sertlik ayarlý coil gibi :D :D birde frenler hidrolik olsun kesin.Sahilde önüme küçük çocuk atladý çimlerden hidrolik fren olmasa belki çarpardým inanýlmaz duruyor.Vites sistemi ne üstündeki bilmiyorum ama dsg gibi deðiþtiriyor her vites attýðýmda gülüyorum istemsiz :D bisikleti arkadaþa verdim bende olsa bakýp yazardým benimkinin markasý Ghost
Anýl E. ön amortisörü açýlýp kapanan olsun yavaþ giderken açýyorum ben sahilde son vites yapýþtýrýnca kapatýyorum iyi oluyor sertlik ayarlý coil gibi :D :D birde frenler hidrolik olsun kesin.Sahilde önüme küçük çocuk atladý çimlerden hidrolik fren olmasa belki çarpardým inanýlmaz duruyor.Vites sistemi ne üstündeki bilmiyorum ama dsg gibi deðiþtiriyor her vites attýðýmda gülüyorum istemsiz :D bisikleti arkadaþa verdim bende olsa bakýp yazardým benimkinin markasý Ghost
benim acera vites sisteminde ses bile gelmezdi bazen dönüp rubleye bakardým vites attý mý diye.
Emrecan-R
15-04-2018, 21:42
benim acera vites sisteminde ses bile gelmezdi bazen dönüp rubleye bakardým vites attý mý diye.
benimki arada sarsýyor smg gibi ahahahahhaha acayip hoþuma gidiyor
Emrecan-R
15-04-2018, 21:44
benimki arada sarsýyor smg gibi ahahahahhaha acayip hoþuma gidiyor
orkuteren
16-04-2018, 13:11
mosso ve sedona daha hafif aðýrlýk olarak diðer markalara göre. Mosso para çokomelde en iyisi diyebiliriz onuda ümit bisiklet üretiyor o yüzden uygun zaten. Kron saðlam güzel ama donaným artýnca bence fiyatlarý biraz anlamsýz oluyor onun sedonaya bakabilirsin. Yollarý bilmiyorum ama düz maþalý bisiklet herzaman daha atik ve hafif oluyor haliyle.
gördüm birkaç kez ama kavþak içindeydin selam veremedim. mavi lancerýn dikkat çekmemesi imkansýz zaten.
Sedona 345 verip yol bisikleti almak ne kadar mantýklý olur sizce ülkemizin yollarýnda çok kararsýz kaldým.
orkuteren
16-04-2018, 14:33
direk al kardeþim. Ben tur bisikletinden yarýþa geçtim böyle bir keyif yok. Ama akacaðýn bisiklet en az tiagra donanýmlý olmasý lazým
Tiagra altýný almam zaten ama sadece kullanýþlýlýk çok mu ölür diye endiþe ediyorum.
orkuteren
16-04-2018, 15:38
Tiagra altýný almam zaten ama sadece kullanýþlýlýk çok mu ölür diye endiþe ediyorum.
ilk baþ zor oluyor ama gerisi çorap söküðü gibi geliyor . Yani belirli bir alýþmadan sonra fazla kilolu deðilsen 100 km ler normal tur tadýnda oluyor
orkuteren abi pm attým bakar mýsýn ?
Beyler satýlýk Sedona 345 :)
Emre Akçay
16-04-2018, 16:18
Bende Carraro Sportive 227 kullanýyorum, önde tarafta gidondan kilitlemeli maþa falan da var, 1.5 sene oldu alalý çok memnunum. Performans kasmak istemeyen rahatýna düþkün arkadaþlara tavsiye ederim.
Yol bisikletini kesinlikle oneririm bende. Ozellikle uzun yolculuklarda (30+ km) oturma ve gidon tutus acisini degistirdiginiz icin cok rahat oluyor.
Yol bisikletinde TR'de cok yokus oldugu icin arka dislileri 32-11 almani oneririm. Tiagra ile 105 arasindaki tek fark arkada 10 vs 11 vites olmasi. Rampa cikacaksaniz 105 daha rahat ettirir sizi.
Yol bisikletini kesinlikle oneririm bende. Ozellikle uzun yolculuklarda (30+ km) oturma ve gidon tutus acisini degistirdiginiz icin cok rahat oluyor.
Yol bisikletinde TR'de cok yokus oldugu icin arka dislileri 32-11 almani oneririm. Tiagra ile 105 arasindaki tek fark arkada 10 vs 11 vites olmasi. Rampa cikacaksaniz 105 daha rahat ettirir sizi.
Evet rampalý güzergahlarým, alabileceðim bisikletler belli olmadý upgrade yapýcam.
PiscocuK
17-04-2018, 08:43
Ufak bir bilgi geçeyim kendimce
Bu bisikleti kullanýyorum.Daha çok pedal çevirir efor sarfederim diye düþündüm.Bu tarz bisiklet alacaklar için kullanýcý bilgisi vereyim.Amaç sakin sakin sahilde takýlmaksa evet çok güzel ama biraz rampalý bir yolsa yada hafif tempolu kullanmaksa amaç yanlýþ bisiklet
Ev-iþ arasý kýsmen düz diyebilirim ufak rampalarý var ve pedal çevirmeden gidemiyorum.Belkide bisiklete çok aðýr geldiðim için olabilir MAX 30 kmh ulaþtým oda (bilenler için) Neomarinin arkasýndaki köprüden aþaðý inerken.Normal þartlarda bir bisiklet ile 8-10 pedal çevirip hýzlansan en kötü 4-5 mt akar gidersin pedalsýz bunda öyle biþey yok habire çeviriyorum.
Alýþýk olmadýðým için bana öyle gelmiþte olabilir ama 30 kmh ile indiðim köprü rampasýný (max 100 mt) dil dýþarýda nefes nefese çýkýyorum.Efor sarfetmek için bu bana daha uygun gibi ama hadi kalktým Tuzla'dan Kadýköy'e gittim dersem yolda ölebilirim :D
Low-Rider
17-04-2018, 08:56
Bu bisikleti kullanýyorum.Daha çok pedal çevirir efor sarfederim diye düþündüm.Bu tarz bisiklet alacaklar için kullanýcý bilgisi vereyim.Amaç sakin sakin sahilde takýlmaksa evet çok güzel ama biraz rampalý bir yolsa yada hafif tempolu kullanmaksa amaç yanlýþ bisiklet
Ev-iþ arasý kýsmen düz diyebilirim ufak rampalarý var ve pedal çevirmeden gidemiyorum.Belkide bisiklete çok aðýr geldiðim için olabilir MAX 30 kmh ulaþtým oda (bilenler için) Neomarinin arkasýndaki köprüden aþaðý inerken.Normal þartlarda bir bisiklet ile 8-10 pedal çevirip hýzlansan en kötü 4-5 mt akar gidersin pedalsýz bunda öyle biþey yok habire çeviriyorum.
Alýþýk olmadýðým için bana öyle gelmiþte olabilir ama 30 kmh ile indiðim köprü rampasýný (max 100 mt) dil dýþarýda nefes nefese çýkýyorum.Efor sarfetmek için bu bana daha uygun gibi ama hadi kalktým Tuzla'dan Kadýköy'e gittim dersem yolda ölebilirim :D
Tespitler doðru, bisiklet seçimi çok yanlýþ olmuþ.
Dað bisikleti lastiði ile þehir lastiði arasýnda inanýlmaz fark var . Direk akýcýlýðý, performansa yansýmasýný hissediyorsun.
PiscocuK
17-04-2018, 09:16
Tespitler doðru, bisiklet seçimi çok yanlýþ olmuþ.
Dað bisikleti lastiði ile þehir lastiði arasýnda inanýlmaz fark var . Direk akýcýlýðý, performansa yansýmasýný hissediyorsun.
Benim amacým sürekli pedal çevirip efor sarfetmekti ama ilk baþlarda ciddi zorluyor
8 km yi 28 dk da gidebiliyorum þuan için
ayný yolu 1 saat 22 dk da yürüdüm
her iki denemede de sýnýrlarý zorlamadým ama hafif tempoda da gitmedim normal kullandým/yürüdüm
1 ay sonra Rambo olabilirim yada Roberto Carlos :D
Low-Rider
17-04-2018, 09:21
Benim amacým sürekli pedal çevirip efor sarfetmekti ama ilk baþlarda ciddi zorluyor
8 km yi 28 dk da gidebiliyorum þuan için
ayný yolu 1 saat 22 dk da yürüdüm
her iki denemede de sýnýrlarý zorlamadým ama hafif tempoda da gitmedim normal kullandým/yürüdüm
1 ay sonra Rambo olabilirim yada Roberto Carlos :D
Ben evde trainer kullanýyorum.
Kendi yol bisikletimin ince diþli lastiði ile trainer'da götümden ter akýyordu resmen, 20 dakikayý zor çýkartýyordum.
Daha sonra diþsiz trainer lastiðine geçtim, o zor geçtiðim 20 dakikayý çok çok rahat yapmaya baþladým.
Ayný eforu yine harcýyorum ama kendimi paralamadan hem de keyif alarak.
Kendi yol bisikletimin ince diþli lastiði ile trainer'da götümden ter akýyordu resmen, 20 dakikayý zor çýkartýyordum.
Daha sonra diþsiz trainer lastiðine geçtim, o zor geçtiðim 20 dakikayý çok çok rahat yapmaya baþladým.
Hangi model? Memnun musun ben de kýþ aylarý için istiyorum açýkçasý.
PiscocuK
17-04-2018, 09:26
1-2 haftalýk süreklilik yapayým bakalým ne gibi deðiþiklikler olacak performans, zaman ve nefes olarak
Satýcý söylemiþti bu bisiklet için kilonuz fazla diye bende olsun zayýflarým demiþtim :D lafta kaldý
Low-Rider
17-04-2018, 09:32
Hangi model? Memnun musun ben de kýþ aylarý için istiyorum açýkçasý.
IN'RIDE 100 HOME TRAINER B'TWIN... (https://www.decathlon.com.tr/inride-100-home-trainer-id_8402844.html)
Bunu aldým, valla memnunum.
Muadil en ucuz ürünler 700+ TL fiyatlarla baþlýyor ve gidiyor.
Benim evde iþimi görüyor þu anda. Bisikletin kendi lastikleriyle kullanýrken az da olsa sürtünme sesi vardý ama rahatsýz etmiyordu. Trainer lastiði sonrasý tamamen sessiz oldu nerdeyse.
Edit: Yukarýda yol bisikleti yazmýþým, benim ki þehir bisikleti
Bu arada yol bisikleti için þöle bir model düþünüyorum;
CARRARO CR-RACE 052 ERKEK YARIŞ 20-V 28'' - Carraro Bisiklet (https://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/carraro-cr-race-052-erkek-yaris-20-v-28-2/)
orkuteren
17-04-2018, 22:02
Bar35 Ýzmirde çok güzel 2.el yol yarýþ bisikletleri var onlarý kovalasana.
orkuteren
17-04-2018, 22:03
3500 e 1500 setli bisiklet çok rahat bulursun
O tekerlerle 30 km yapmak ep3 ile 300 yapmak gibi bir sey :D
Bu arada yol bisikleti için þöle bir model düþünüyorum;
CARRARO CR-RACE 052 ERKEK YARIÞ 20-V 28'' - Carraro Bisiklet (https://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/carraro-cr-race-052-erkek-yaris-20-v-28-2/)
11-28 kaset yerine 11-32 takarsaniz ben gayet guzel kullanilabilecegini dusunuyorum. 11-25 ve 11-28 yarislara katilmiyorsaniz cok gereksiz.
Bunun yerine ikinci el Giant - Trek vs.. bulunamaz mi yakin paralara?
Burak Mehmet
18-04-2018, 08:34
merhaba arkadaÅŸlar...
çok yoğun bir bisiklet kullanıcısı değilim 2 senedir btwin hoprider 300 şehir bisikleti kullanıyordum yaklaşık 4000 km yapmıştım ki bisikletim çalındı. Şimdi bir bisiklet almak istiyorum ama şehir bisikletimi yol bisikletimi derken omuzumda kas kopardım ve bisiklet haricinde başka spor yapamayacağım için bisiklete ağırlık verip yol bisikletinde karar kıldım..
fakat bütçeyi yüksek tutamıyorum ne olacağımı bilmediğim için 2000 max limit ile şu iki bisiklet arasında kaldım..
bi inceleyip yorumlarsanız sevinirim...
CARRARO CR-RACE 012 ERKEK YARIŞ 14-V 28'' - Carraro Bisiklet (https://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/carraro-cr-race-012-erkek-yaris-14-v-28-2/)
Kron Bisiklet (http://www.kronbisiklet.com.tr/Bicycle/Detail/90)
NOT: boy 175 ama 52 kadroda darlanıyorum ve dönüşlerde gidon dizime değiyor.biraz darlanmam gerekir mi kendi bildiğim gibi devam edeyim mi yoksa ?
Burak Mehmet
18-04-2018, 08:35
merhaba arkadaþlar...
çok yoðun bir bisiklet kullanýcýsý deðilim 2 senedir btwin hoprider 300 þehir bisikleti kullanýyordum yaklaþýk 4000 km yapmýþtým ki bisikletim çalýndý. Þimdi bir bisiklet almak istiyorum ama þehir bisikletimi yol bisikletimi derken omuzumda kas kopardým ve bisiklet haricinde baþka spor yapamayacaðým için bisiklete aðýrlýk verip yol bisikletinde karar kýldým..
fakat bütçeyi yüksek tutamýyorum ne olacaðýmý bilmediðim için 2000 max limit ile þu iki bisiklet arasýnda kaldým..
bi inceleyip yorumlarsanýz sevinirim...
CARRARO CR-RACE 012 ERKEK YARIŞ 14-V 28'' - Carraro Bisiklet (https://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/carraro-cr-race-012-erkek-yaris-14-v-28-2/)
Kron Bisiklet (http://www.kronbisiklet.com.tr/Bicycle/Detail/90)
NOT: boy 175 ama 52 kadroda darlanýyorum ve dönüþlerde gidon dizime deðiyor.biraz darlanmam gerekir mi kendi bildiðim gibi devam edeyim mi yoksa ?
Bu kararsýzlýk huyum beni yedi bitirdi,zaten mosso bulamýyorum memlekette anca dayamýþlar salcano ve bianchi baþka hiçbir þey yok. Bi de kron marka buldum .
2-3 tane sedona var dün de carraro buldum. Carraro 24 vites ön amortisörlü,arkadaþýmýz volkan yeni baþlýyorsun fazladan aðýrlaya gerek yok ön amortisörlü tercih etme dedi,bisikletçi 1700 tl son diyor ama pazarlýk yaparým.
Sedonanýn modeli de sedona 300
Anýl Sedona 345 vereyim sana ben de yol bisikleti alayým çizik vs yok hýzlý cilalý tozsuz :)
Anýl Sedona 345 vereyim sana ben de yol bisikleti alayým çizik vs yok hýzlý cilalý tozsuz :)
ne kadara vericen kardeþim,kadro boyu kaç ,nasýl yollayacaksýn vs. :D
orkuteren
18-04-2018, 11:10
Anýl senin için 345 Nirvana olur.
yigitblr
18-04-2018, 11:43
Bu kararsýzlýk huyum beni yedi bitirdi,zaten mosso bulamýyorum memlekette anca dayamýþlar salcano ve bianchi baþka hiçbir þey yok. Bi de kron marka buldum .
2-3 tane sedona var dün de carraro buldum. Carraro 24 vites ön amortisörlü,arkadaþýmýz volkan yeni baþlýyorsun fazladan aðýrlaya gerek yok ön amortisörlü tercih etme dedi,bisikletçi 1700 tl son diyor ama pazarlýk yaparým.
Sedonanýn modeli de sedona 300
Ben Carraro sportive 224 kullanýyorum.Okula gidip gelmek ve arada da 30-40 km kýsa turlar yapmak için aldým. Alalý 7-8 ay oldu daha herhangi bir sorun çýkarmadý. Benim bisiklette tourney set var. Her ne kadar giriþ düzeyinde olsa da benim gibi yeni baþlayanlar için gayet yeterli olduðu kanaatindeyim.Ben 1150 liraya almýþtým.Bence parasýný hakediyor tavsiye ederim. 1700 lira dediðiniz de sportive 225 galiba
Ben Carraro sportive 224 kullanýyorum.Okula gidip gelmek ve arada da 30-40 km kýsa turlar yapmak için aldým. Alalý 7-8 ay oldu daha herhangi bir sorun çýkarmadý. Benim bisiklette tourney set var. Her ne kadar giriþ düzeyinde olsa da benim gibi yeni baþlayanlar için gayet yeterli olduðu kanaatindeyim.Ben 1150 liraya almýþtým.Bence parasýný hakediyor tavsiye ederim. 1700 lira dediðiniz de sportive 225 galiba
olabilir kardeþim internetten araþtýrdýðýmda model ve fiyat bilgisi 225 i iþaret ediyor ama bugün gidip bakýcam detaylý.
ön amortisörü var 24 vites ,ön amortisör çok sorun teþkil eder mi acaba aðýrlýk olarak
yigitblr
18-04-2018, 12:02
olabilir kardeþim internetten araþtýrdýðýmda model ve fiyat bilgisi 225 i iþaret ediyor ama bugün gidip bakýcam detaylý.
ön amortisörü var 24 vites ,ön amortisör çok sorun teþkil eder mi acaba aðýrlýk olarak
Ben çok sorun teþkil edeceðini sanmýyorum. Ben bisikletle kaldýrýmlardan inip çýktýðým için bence gerekli.
Ben çok sorun teþkil edeceðini sanmýyorum. Ben bisikletle kaldýrýmlardan inip çýktýðým için bence gerekli.
CARRARO SPORTIVE 225 ERKEK ŞEHİR 24-V HD 28'' (https://carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/carraro-sportive-225-erkek-sehir-24-v-hd-28-2/)
gördüðüm bisiklet buydu
þehir kullanýmýnda bence amortisör önemli çok iþime yaradý ama artýk þehir içi kullanmýyorum uzun yol aðýrlýklý o yüzden ihtiyacým kalmadý. Ýzmirden kargoya veririm ya da otobüse Anýl nasýl istersen :)
19'' M kadro.
Daha önce Salcano dað bisikletim vardý tam modeli hatýrlamýyorum ama idmansýz bir þekilde uzun bir tura çýkmýþtým arkadaþlarla ve yorgunluktan bitmiþtim. sonra soðuyup sattým zaten.
þimdi tekrar hevesleniyorum, bu sefer ince tekerlekli þehir bisikleti bakýyorum. bakalým baþlayacaðým yine inþallah.
yigitblr
18-04-2018, 12:27
CARRARO SPORTIVE 225 ERKEK ÞEHÝR 24-V HD 28'' (https://carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/carraro-sportive-225-erkek-sehir-24-v-hd-28-2/)
gördüðüm bisiklet buydu
Oturuþ pozisyonu rahat, kullanýmý rahat fakat dikkat etmek gerekiyor. Bendeki de mat siyah ve sert bir yüzeyle temasýnda anýnda boyasý kalkýyor. Boyasýnýn pek kaliteli olduðunu söyleyemem. Aðýrlýðýn sorun yaratacaðýný sanmýyorum. Bence gayet güzel bir þehir bisikleti
orkuteren
18-04-2018, 19:00
Anýl la Bar35 anlaþýn
Ýlk sahibinden boyasýz, bebekler bebeði Sedona 345.
Dr.Ecu Soft yazýlým, 3mm Eibach Amortisör ve özel Motul Zincir yaðý ile bakýmlarý aksatýlmadan yapýlmýþtýr.
Sonunda aldým modeli sedona 410 2016 model sýfýr . Daha önce neden böyle bisiklet merakým olmamýþ keþke olsaydý :)
https://i.hizliresim.com/gOB765.jpg (https://hizliresim.com/gOB765)
EnesAksu
20-04-2018, 08:04
Haftasonlarý Soðanlýk - Kadýköy ordu evinden dönüp geliyorum. Denk gelebilrsek görüþebiliriz :) Soðanlýða týrmanmak biraz üþengeçlik yapýyor ama olsun.
sportwagon
20-04-2018, 13:27
Hafta sonu kullanmak için linkteki bisikleti aldým , Göztepe / Kadýköy sahil yollarýnda kullanýrým diye düþünmüþtüm yanlýþ tercih mi yaptým acaba? 5-10 KM lik yollarda çok farký lolurmu yol-dað bisikleti arasýnda ?
Kron Xc 150 27,5 Hd Bisiklet Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/kron-xc-150-27-5-hd-bisiklet-p-HBV000003AVIA?magaza=Yk%20Bisiklet&wt_gl=cpc.nelk.6810.spor-pla-nc&gclid=EAIaIQobChMIl9D_vN7I2gIVj8myCh2fzgzJEAQYAyAB EgJjF_D_BwE)
Hafta sonu kullanmak için linkteki bisikleti aldým , Göztepe / Kadýköy sahil yollarýnda kullanýrým diye düþünmüþtüm yanlýþ tercih mi yaptým acaba? 5-10 KM lik yollarda çok farký lolurmu yol-dað bisikleti arasýnda ?
Kron Xc 150 27,5 Hd Bisiklet Fiyatý - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/kron-xc-150-27-5-hd-bisiklet-p-HBV000003AVIA?magaza=Yk%20Bisiklet&wt_gl=cpc.nelk.6810.spor-pla-nc&gclid=EAIaIQobChMIl9D_vN7I2gIVj8myCh2fzgzJEAQYAyAB EgJjF_D_BwE)
þehir içinde yani sahil yolunda kullanacaðýn için yanlýþ seçim yapmýþsýn dað bisikleti almýþsýn. O kalýn lastiklerle pek keyif alamazsýn þehir içinde
Selam arkadaþlar bisiklet için önerilerinize ihtiyacým var. Kilom 103 ve boyum 1.72. iþe gidip gelmek için bir bisiklet almayý düþünüyorum. Ýþe gidiþ-geliþ güzergahý çok yoðun olmayan bir trafiðe sahip. Yol kalitesi biraz düþük; soðuk asfalt mýcýrlý yol ve yamalarla dolu. Ýþe girerken pedal çevirmeye gerek kalmayacak kadar rampa aþaðý. Tabi çýkýþ tam tersi. Boy,kilo ve kullaným alanlarýný göz önünde tutarak saðlamlýk ve rahat kullaným için tavsiyelerinizi bekliyorum. Teþekkürler.
Selam arkadaþlar bisiklet için önerilerinize ihtiyacým var. Kilom 103 ve boyum 1.72. iþe gidip gelmek için bir bisiklet almayý düþünüyorum. Ýþe gidiþ-geliþ güzergahý çok yoðun olmayan bir trafiðe sahip. Yol kalitesi biraz düþük; soðuk asfalt mýcýrlý yol ve yamalarla dolu. Ýþe girerken pedal çevirmeye gerek kalmayacak kadar rampa aþaðý. Tabi çýkýþ tam tersi. Boy,kilo ve kullaným alanlarýný göz önünde tutarak saðlamlýk ve rahat kullaným için tavsiyelerinizi bekliyorum. Teþekkürler.
Butce nedir paylasabilirseniz daha iyi yardimci oluruz
Butce nedir paylasabilirseniz daha iyi yardimci oluruz
Özür dilerim yazmayý unutmuþum. 750 TL üst limit giriþ seviyesi için yeterlidir umarým
orkuteren
24-04-2018, 06:22
yapacaðýnýz km nedir iþe git gel olarak.
Evet kimse sýfýr kývamýnda çiziksiz Sedona 345 istemiyor sanýrým. Bisikletçime vericem o zaman :)
7-8 kilometre.
o fiyatlara ikinci el bulabilirsin,biraz üstüne koyarsan sýfýr salcano alabilirsin;yanlýþ anlama boyuna göre kilon çok fazla bisiklet sürerken rahatsýzlýk çekebilirsin spor geçmiþin yok ise.
Evet biraz göbeðe yatýrým yaptým bu aralar :) Doða yürüyüþü yapmayý severim. Sigara vs kullanmadýðým için 8 10 km arazi yürüyüþü beni çok zorlamýyor. Eski evimde bisiklet kullanarak iþe gidip geliyordum. Ama trafik þartlarýnda zor oluyordu. Kilo ve bozuk zeminle baþ edebilecek bisiklet önerilerini bekliyorum :) dolar saðolsun üst limit 150 lira daha yükseldi :D
Burak Mehmet
24-04-2018, 09:56
kron RC1000 için bisikletçiye gitmiþtim ki hiiiç bana göre olmadýðýný anladým. yine Kron TX300 ile seviyeli bir bakýþmamýz ve kýsa bir testimiz olduktan sonra birbirimize kaynaþtýk... Ve artýk beraberiz.
Bu arada bütün araþtýrmalarýmý hep internet üzerinden yapýyordum internet fiyatlarý ile bayi fiyatlarý çok farklý.. Ankarada bisiklet alacaklar özellikle 100.yýlda ýlgaz bisiklete baksýnlar.internet fiyatýna göre 250-300 daha ucuza alýnabiliyor...
Hayýrlý olsun,çok güzel bir uðraþ keþke daha önceden baþlasaydým :) kask ývýr zývýr ,led aydýnlatma her þeyi aldým gelsin de bi tur yapýcam :)
Evet kimse sýfýr kývamýnda çiziksiz Sedona 345 istemiyor sanýrým. Bisikletçime vericem o zaman :)
Konsinye satýyorlarsa uðraþmaya deðmez.
Yok direkt olarak vericem bu gidiþle 100lira altý olsun.
Buradan birinin iþine yarasýn diye düþünmüþtüm ama araba konusunda nasýl sýfýr Symbol alma ikinci el VW al diyoruz ayný mantýkla tanýdýða gitsin dedim cýk, istemiyor kimse :)
ottoman32
24-04-2018, 10:58
sabah evin önünden geçen bisiklet tayfasýyla birlikte bisiklet aþkým kabarmýþ durumda çocukluðu saymazsak doðru düzgün bisiklete binmedim herhangi bir bilgimde yok bu konu hakkýnda baþlangýç olarak ne önerirsiniz? yaz akþamlarý takýlmalýk günlük 20-30 km yapmalýk biþey düþünüyorum, kilom 96 boy 1.68 max bütçe 900 tl civarý
Yok direkt olarak vericem bu gidiþle 100lira altý olsun.
Buradan birinin iþine yarasýn diye düþünmüþtüm ama araba konusunda nasýl sýfýr Symbol alma ikinci el VW al diyoruz ayný mantýkla tanýdýða gitsin dedim cýk, istemiyor kimse :)
istediðiniz fiyat nedir, geçmiþ sayfalara bakýndým ama göremedim
Burak Mehmet
24-04-2018, 11:13
sabah evin önünden geçen bisiklet tayfasıyla birlikte bisiklet aşkım kabarmış durumda çocukluğu saymazsak doğru düzgün bisiklete binmedim herhangi bir bilgimde yok bu konu hakkında başlangıç olarak ne önerirsiniz? yaz akşamları takılmalık günlük 20-30 km yapmalık bişey düşünüyorum, kilom 96 boy 1.68 max bütçe 900 tl civarı
kron tx150 olabilir o fiyat aralığı için.. Tabi bu yorumumu asfaltta şehir içinde bineceğinizi düşünerek söyledim
ottoman32
24-04-2018, 11:19
kron tx150 olabilir o fiyat aralığı için.. Tabi bu yorumumu asfaltta şehir içinde bineceğinizi düşünerek söyledim
þehir içi abi, baktým bisiklete de bu seleler korkutuyor ufak gibi acýtmasýn emaneti :)
þehir içi abi, baktým bisiklete de bu seleler korkutuyor ufak gibi acýtmasýn emaneti :)
acýtýyor zaten hepsi,tek çözüm jelli kýlýf ya da tayt :)
ottoman32
24-04-2018, 11:56
birazdan kron bisiklet ile carraro ya bir de sedona ya bakacaðým Isparta da alayý varmýþ ilginç, birinde jelli kýlýf vardýr ha :)
Satmayý dusunuyorum arkadaþlar
Giant ATX L Kadro
Rocx shox Ön amortýsor
Komple Deore LX Set
Deore LX Hýdrolýk Fren
Ritchey Gidon ve sele borusu
Sigma Kablosuz km saatý
1 takým Michelin Jant lastýk
1 Takým Yol için düz Jant Lastik
Ve bir çok yedekleri ile
https://i.hizliresim.com/W75262.jpg
Temiz ve sıkıntısız salcano XRS 200 - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 554810890 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-temiz-ve-sikintisiz-salcano-xrs-200-554810890/detay)
bu bisiklet için düþünceleriniz nedir?
baþlangýç için
Emre Akçay
24-04-2018, 16:01
Temiz ve sýkýntýsýz salcano XRS 200 - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 554810890 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-temiz-ve-sikintisiz-salcano-xrs-200-554810890/detay)
bu bisiklet için düþünceleriniz nedir?
baþlangýç için
Boyunuz nedir bilmiyorum ama kadrosu çok ufak.
SekoLive
24-04-2018, 16:26
memleketimiz bunu kaldýrmaz aman gözüm...
24-04-2018, 17:54
Corelli markasý için ne diyorsunuz arkadaþlar.Geçen bir bisikletçide inceleme fýrsatým oldu.Fena durmuyor gibiydi.Ýncelediðim model buydu bu arada
BİSİKLET - CORELLI (http://corelli.com.tr/bisikletler.php?lng=tr&kid=103&bisiklet=dusty_2)
aslanneron
24-04-2018, 20:47
boy 1.75 kilo 105 civarý bayadýr içimde var hatta jel sele falanda lazým biraz kilo verirsem tayt bile giyerim :D mabadý korumak için ama acýmamasý önemli tabi fiyat 1500 e kadar olabilir heralde daha bakma aþamasýndayým yani yardýmcý olursanýz sevinirim :)