Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : tdci-hdi psa grubu hakkinda hersey....

Sayfa : 1 [2] 3 4

maxima
23-11-2014, 17:33
s.a
arkadaşlar aracım 207 1.4 hdi
-yokuş aşagı inerken yada gazdan ayağımı çekince motordan sanki subap sesi gibi 'taka taka ' ses geliyor
-bende indim kaputu açtım yag kapagını çalışırken açtım baya baya 'taka taka taka' diye bişey vuruyor.
daha önce yoktu yeni başladı neden olur acaba?
saygılar

deryaank
24-11-2014, 18:00
Merhabalar, 220 000 km de Jaguar x type ile aranızdayım.Xtype ı merak eden varsa sorulara hazırım
Tdci olması büyük avantaj , 230 liraya bakımını yaptırıyorum .
2.0 TDCI Kullanıcıları hangi Yağı tercih ediyorlar?
Hava filtresi parçacımda olmadığından uzun zamandır değiştiremedim bunun ne gibi sıkıntısı olur?

morgy_drag
24-11-2014, 20:08
Selamlar..
1.4hdi Nemo kullanıcısıyım bende..20bin km den beri ecufast yazılım lı kullanıyorum..
Suanda 60bın kusurlerde..
Son 10-12bın km dır:sıcak soguk mazot az veya cok farketmeksızın,mutemadıyen,vıtes degıstırırken gazdan kaldırınca,aracın gaz vermeye devam ettıgını,devrın cok yavas dustugunu farkedıyorum..
Bunu dedıgım uzere bazen yapıyor bazen yapmıyor..
Benzer durumla karsılasan varmı?

efe_
24-11-2014, 20:22
Selamlar..
1.4hdi Nemo kullanıcısıyım bende..20bin km den beri ecufast yazılım lı kullanıyorum..
Suanda 60bın kusurlerde..
Son 10-12bın km dır:sıcak soguk mazot az veya cok farketmeksızın,mutemadıyen,vıtes degıstırırken gazdan kaldırınca,aracın gaz vermeye devam ettıgını,devrın cok yavas dustugunu farkedıyorum..
Bunu dedıgım uzere bazen yapıyor bazen yapmıyor..
Benzer durumla karsılasan varmı?

60 binde fiorino'ya baskı değiştirdim geçenlerde , debriyaj basılıyken araç sesinde hırıltı gibi ses geliyormu?

morgy_drag
24-11-2014, 20:30
60 binde fiorino'ya baskı değiştirdim geçenlerde , debriyaj basılıyken araç sesinde hırıltı gibi ses geliyormu?

Yok hayır..Herhangı bır ses yok..
Sadece o da arada sırada olmak sartıyla,yazılımdan sonra 20bın km lerde debrıyajım kacırmaya basladı..
Vıtes gecıslerde sıkıntı yok..rolantıde herhangı bır ses yok..Bayır yukarı kalkışlarda kacırma tıtreme vs yok..El frenı cekılı ve gaza yuklenınce stop edıyor..
Sadece anı gaza oturmalarda belırlı bır devır veya map tekı sanırım basınc aralıgında debrıyajın kacırdıgını farkedıyorum..

Sadık Özyer
18-12-2014, 16:55
s.a
arkadaşlar aracım 207 1.4 hdi
-yokuş aşagı inerken yada gazdan ayağımı çekince motordan sanki subap sesi gibi 'taka taka ' ses geliyor
-bende indim kaputu açtım yag kapagını çalışırken açtım baya baya 'taka taka taka' diye bişey vuruyor.
daha önce yoktu yeni başladı neden olur acaba?
saygılar
Enjektör pulu.

maxima
19-12-2014, 22:27
Arkadaşlar aracımda yazılım var fakat korumaya alıyor bu psa grubunda bu sorunu nasıl çözeriz arac bir yere kadar yüklene biliyot bu nedenden dolayı

burakgunay
23-12-2014, 15:06
Selamlar,
aracım 1.6 hdi 308 110 hp.
Bu araç için sabit ve hareketli volan hakkında bilgi alabilir miyim?
Aracımın üstünde şu an sabit volan var, sanırım yüzeyi tornalanmamış sıfır baskı takılırken onun için acayip şekilde titriyor kalkışta. Ve aracım şehir içi yaklaşık 6.8 lt yakıyor tamamen sakin kullanım. Eğer ben sıfır hareketli volan ve baskı balata takarsam bu yakıt miktarı azalır mı? Sabit volanın böyle bir etkisi var mıdır? Sabit volanda yığılmanın hareketliye göre fazla olduğunu, sürekli daha fazla gaza basma ihtiyacı doğurduğunu ve bu yüzden daha fazla yaktırdığını tahmin ediyorum. Görüşleriniz nelerdir? Hareketli volana geçersem bana artıları eksileri ne olur? Sabit volanı tornalayıp sıfır baskı balata takarsam artıları eksileri ne olur?
Teşekkürler.

EREN34
23-12-2014, 15:13
Arkadaşlar aracımda yazılım var fakat korumaya alıyor bu psa grubunda bu sorunu nasıl çözeriz arac bir yere kadar yüklene biliyot bu nedenden dolayı

arac model ve motor hacmini soylersen daha rahat yardimci olunabilir.

Osman Bahadır
23-12-2014, 15:25
Selamlar,
Aracımın üstünde şu an sabit volan var, sanırım yüzeyi tornalanmamış sıfır baskı takılırken onun için acayip şekilde titriyor kalkışta. Ve aracım şehir içi yaklaşık 6.8 lt yakıyor tamamen sakin kullanım. Eğer ben sıfır hareketli volan ve baskı balata takarsam bu yakıt miktarı azalır mı? Sabit volanın böyle bir etkisi var mıdır? Sabit volanda yığılmanın hareketliye göre fazla olduğunu, sürekli daha fazla gaza basma ihtiyacı doğurduğunu ve bu yüzden daha fazla yaktırdığını tahmin ediyorum. Görüşleriniz nelerdir? Hareketli volana geçersem bana artıları eksileri ne olur? Sabit volanı tornalayıp sıfır baskı balata takarsam artıları eksileri ne olur?
Teşekkürler.

Çift kütle volanın doğrudan yakıta etkisi yoktur. Esas etki harmonik balans düzenleyici olarak titremeye, konfora ve aktarma organlarının sağlığına ve ömrünedir.

Çift kütle volan ve uygun baskı balata alıp takarsanız kalkışta titreme kesilir. Yakıt değişmez. Belki titremesin diye yüksek devirde kaldırıyorsanız sadece ondan kaynaklı fark ortadan kalkar.

maxima
23-12-2014, 15:49
arac model ve motor hacmini soylersen daha rahat yardimci olunabilir.

207 1.4 hdi 68 hp
Şu anda araçta hard yazılımın biraz kısılmışı var dumanlı. bu yazılımda bile çok sıkıştırınca korumaya alıyor. hard yazılımda yurumuyor bile 1 dk gazlıyon korumaya alıyor istop edip calıştırmak gerekiyor.

atituti
23-12-2014, 16:32
Selamlar,
Teşekkürler.

aracın normal yakıyor , şehir içi ortalaman 6.8 ise , bu demektirki 10 litre yaktığında oluyor 5 litre yaktığında.benim 407 7 litre yakıyor ortalaması

Chn53
23-12-2014, 16:51
1.4 hdi c3 68 hp ü olan bi arkadaşım var , arabası aşırı yok yakıyor 6.7 6.8 lt civarlarında , benım c2 de biraz fazla yakıyor sanki ama ben kullandıgım güzergah sürekli yokuş çıktıgım için ona bağlıyorum benimki 6 6.1 arası gidiyor. bunun sebebi nedir iki arabada 150-160 k arasında

burakgunay
23-12-2014, 17:18
Çift kütle volanın doğrudan yakıta etkisi yoktur. Esas etki harmonik balans düzenleyici olarak titremeye, konfora ve aktarma organlarının sağlığına ve ömrünedir.

Çift kütle volan ve uygun baskı balata alıp takarsanız kalkışta titreme kesilir. Yakıt değişmez. Belki titremesin diye yüksek devirde kaldırıyorsanız sadece ondan kaynaklı fark ortadan kalkar.

Peki bu yakıtın sebebi ne olabilir Osman abi? Biraz fazla geliyor bana sanki, araba sokakta duruyor her gece buz gibi, sabah ısınana kadar fazla mı yakıyor acaba? Ne bileyim bir sürü şey düşünüyorum :D Şehir içi bu mazot fiyatlarıyla 28 29 kuruş fazla gibi geldi bana.

aracın normal yakıyor , şehir içi ortalaman 6.8 ise , bu demektirki 10 litre yaktığında oluyor 5 litre yaktığında.benim 407 7 litre yakıyor ortalaması

Abi yol bilgisayarında 6.3 diyor, ne zaman fullesem hep 6.8 civarı yakmış oluyorum hesaplayınca. Ama millet sanki daha az yakıyor benden gibime geliyor.

Sadık Özyer
23-12-2014, 17:31
Çok alt devirde basınca ve araç gerekli havaya yakıt veremezse hata veriyor. Bir çok sorun olabiliyor hdi de. Bende 3 bin altı ölü olduğu için yokuş çıkarken hata veriyor . Arabanızı görmekte gerekir , mutlaka basınç hatası olabilir.

Sadık Özyer
23-12-2014, 17:37
Bu arada yakıt olarak benim arabam 11 litre yakıyor tıpa gaz , yüklenmezkende 3.5 - 4 LT..

mbulur
23-12-2014, 23:37
Selamlar,
Teşekkürler.

110 luklarda orjinalde hareketli volan olması gerekir, eğer ki sonradan düz volana çevrilmediyse. 90 hp olanlar orjinalde sabit volanlıdır. Hareketli yani çift plakalı volan takmak yakıt tüketiminizi düşürmez, sabit volan performans için biraz daha iyidir çünkü daha hafiftir, hareketli volan oldukça ağır.
Yakıt tüketiminiz, aracı kullandığınız trafik, kullanım alışkanlığınız ve aldığınız yakıtın kalitesiyle doğrudan alakalıdır. Tabii bunda filtre elemanlarınızın temiz ve aracınızın bakımlarının tam olduğunu varsayıyorum. 6.8 litre civarı tüketim şehir içi için iyi bir tüketim sayılır, o arabayla zaten şehir içi 5 lt civarı yakmanız zor. Bu arada arabanız kaç model ve partikül filtresine sahip mi?

ferroo
27-12-2014, 22:02
Peki bu yakıtın sebebi ne olabilir Osman abi? Biraz fazla geliyor bana sanki, araba sokakta duruyor her gece buz gibi, sabah ısınana kadar fazla mı yakıyor acaba? Ne bileyim bir sürü şey düşünüyorum :D Şehir içi bu mazot fiyatlarıyla 28 29 kuruş fazla gibi geldi bana.

Abi yol bilgisayarında 6.3 diyor, ne zaman fullesem hep 6.8 civarı yakmış oluyorum hesaplayınca. Ama millet sanki daha az yakıyor benden gibime geliyor.

308 hala sendemı kanki :)

rebeloghy
27-12-2014, 23:46
Çift kütle yani hareketli volan yakıta etki etmez denmiş. Doğrudan etki etmeyeceğine katılıyorum. Osman abiye de katılıyorum kalkışta daha az gaz vererek yakıtın bir nebze düşecektir.

Fakat eklemek istediğim bir durum var ki bende 1.6 110luk 307 var. Aldığımızda hareketli fakat ömrü dolmaya yakın volan vardı. Son demlerinde kalkışta biraz gaz verip devirli kaldırıyordum. Yeni volan ve debriyaj seti ile daha az gaz vererek kaldırıyorum tabii.
Eklemek istediğim konu şöyle ki ; aynı aracın 1.6 90 lık sabit volanlısını da kullandım, sonradan sabite çevrilmiş araca da bindim. Gözlemlediğim nokta benim aracım ayağımı gazdan çektiğimde çok daha akıcı gidiyorken sabit volanlı araç daha çabuk yavaşlıyor. Aynı akıcılık yok.

Bu durum yakıta bence çok önemli derecede etki ediyor. Nasıl derseniz ben 1300kg civarı araçla ortalama hızım 24-28 km olarak 5 litre tüketimi geçmiyorum. Kullanımımın önemli kısmında kısa mesafe gitmeme rağmen bu ekonominin kaynağı hem benim gaza her gereksiz dokunuştan kaçınmam , kağnı gibi gitmekle alakası yoktur , hem de ayağımı gazdan çektiğimdeki akıcılığın rolü var.

Benim diyeceğim odur ki sachs oynar volanı ve debriyaj setini al burak , etkisi olacaktır.

Sadık Özyer
28-12-2014, 00:38
308 hala sendemı kanki :)
gel sana 10 direk çakayım karşim.

EREN34
28-12-2014, 09:50
Hareketli volan sabiten ağır denmiş.

Volanda oluşan ağırlık farkı yakıta neden etki etmesin?

mbulur
28-12-2014, 17:25
Peugeot 2012 yılından bu yana hareketli volan kullanmayı bıraktı. 308 1.6 hdi 110 hp de hareketli volanı düz volana çevirmek için volan, baskı, balata, bilya set olarak değişmesi gerek ve bu setin hareketli volan olan olan setten daha pahalı. Bunun sebebi hareketli volanın bozulup bolca satılmasıdır. Sadece sabit volan fiyatına hareketli volan, debriyaj baskı balata ve bilyayı alabiliyorsunuz. En azından ben geçen yıl aldığımda öyleydi. Sabit volanın fiyatı 950 TL iken ben hareketli volan (sachs) baskı balata (orjinal Peugeot) bilya (orjinal Peugeot) 800 TL'ye almıştım.
Sabit volana çevirenler genelde Konya yapımı yan sanayi bir parça var onu takıyor, fiyatı 400 TL ve hareketli volanın debriyaj setiyle uyumlu. Orjinal sabit volanın debriyaj setide farklı olduğundan sadece volan değişecekse sorun oluyor. Ancak yan sanayi sabit volana çevirdiğinizde kalkarken mutlaka inceden sarsıntı yapıyor.
Tüm bunları göz önüne aldığımda bana arabayı sabit volana çevirmek gereksiz geliyor. Çünkü Peugeot hareketli volanın sorunlu olması nedeniyle ve bozulup değiştirilmesi nedeniyle parçanın fiyatını ucuz tutuyor ve set olarak 800 TL'ye satılıyor. Hareketli volan nerden baksanız 100.000 km dayanıyor, çok uzun yol yapanlarda daha da uzun 180.000 km civarı gidiyor. Dolayısıyla orjinal sabit volana çevirip bir dünya masraf etmenize gerek yok.

Ko®ay
31-12-2014, 15:41
http://i.hizliresim.com/ZAdzGg.jpg (http://hizliresim.com/ZAdzGg)

Arkadaşlar 10 puanlık bir sorum var sizlere, kırmızı ile işaretlediğim turbo ile emme arasında bi sensör var,
Bu sensörğn olduğu ve olmadığı motorlar var F6JA-F6JB vs. kodları değişiyor,
Bu sensör bende yok, peki nedir bu sensör ?
Benim tahminim turbo basıncı ile alakalı bi sensör, olmasa ne olur?
olsa ne olur?

Kafamda deli sorular

maxima
31-12-2014, 16:01

Arkadaşlar 10 puanlık bir sorum var sizlere, kırmızı ile işaretlediğim turbo ile emme arasında bi sensör var,
olsa ne olur?

Kafamda deli sorular

motora giren sıcaklığı ölçen bir sensör ona göre yakıt veriyor motora
ben çıkarıp fişini dolaştım bi fark görmedim boş bişe yani :D

Sadık Özyer
31-12-2014, 16:02

olsa ne olur?

Kafamda deli sorularMap sensörü :) Her motorda yok bendede yok mesela gereksiz bir şey bence . Benim aracım map sensörü olsa 2.7 bar basamaz. Hata verir durur.

Ko®ay
31-12-2014, 16:14
oldu o zaman yakşanlar teşekkürler :D

deryaank
31-12-2014, 17:42
Selamlar arkadaşlar , mondeo alt yapılı 2.0 tdci(131hp) jaguar x type a sahibim . Aracım son 2 aydır 1000 ile 1300 devir arasında titreşim yapıyor. Tabi bu devirlerde kullanmıyorum araç boşta iken gözlemledim. Ayrıca motor sesi artık transite doğru gidiyor. Yalıtım iyi olduğundan içeriden pek anlaşılmasa da dışardan biraz fazla gürültülü. Bir problem var mı ? 2.0 TDCİ dan anlayan aydınlatırsa sevinirim. Aracım 224000 kmde.

atituti
31-12-2014, 18:21
benimde son 1 aydır durum böyle rolantide birşey yok 1000 ile 1300 1400 arası hafif gaz verince titriyor sanki balansı bozuk jant gibi birkaç yere sordum kimse anlamadı

bLackModeL
31-12-2014, 20:46
benimde son 1 aydır durum böyle rolantide birşey yok 1000 ile 1300 1400 arası hafif gaz verince titriyor sanki balansı bozuk jant gibi birkaç yere sordum kimse anlamadı

motor kulagına baktırın ozellıkele arka kulaga

deryaank
01-01-2015, 20:38
Beyler bu aralar çok cenabet günler geçiriyorum sanırım. Bu sefer de otobanda gazlarken birden hararet yükselmeye başladı , çektim kenara kaputu açıp baktığımda radyatör haznesinden cıkıp sanırsam kalorifere giden bir hortum birleşim plastiğinden kırıldı , kaputu bir açtım duman cıkıyordu hortumdan , hararet göstergesini kontrol ederek 35 sefer dur kalk yaparak bir benzinliğe girdim . Japon yapıştırıcısı yardımıyla parçaları geri yapıştırdım eksilen suyuda geri doldurdum .
Yarın bostancı sanayiye gidip yaptırayım diyorum . Tanıdığı olan varsa yardımcı olabilir mi? Tanımadan gidince nasıl geçirdiklerini iyi bilirsiniz

Sadık Özyer
01-01-2015, 20:46
Beyler bu aralar çok cenabet günler geçiriyorum sanırım. Bu sefer de otobanda gazlarken birden hararet yükselmeye başladı , çektim kenara kaputu açıp baktığımda radyatör haznesinden cıkıp sanırsam kalorifere giden bir hortum birleşim plastiğinden kırıldı , kaputu bir açtım duman cıkıyordu hortumdan , hararet göstergesini kontrol ederek 35 sefer dur kalk yaparak bir benzinliğe girdim . Japon yapıştırıcısı yardımıyla parçaları geri yapıştırdım eksilen suyuda geri doldurdum .
Yarın bostancı sanayiye gidip yaptırayım diyorum . Tanıdığı olan varsa yardımcı olabilir mi? Tanımadan gidince nasıl geçirdiklerini iyi bilirsiniz

pis kıyafetler giyin. anlıyormuş ayağı yap..

deryaank
01-01-2015, 21:03
O iş baya yaş , değiştireceği parça küçük bir hortumun bağlantı plastiği ama arabayı gören dur şuna geçirelim jaguarı varsa parası da vardır gözüyle bakıyor. Mk3 tdci var diye aldık bakımı ıvırı zıvırı ucuz olur sonuçta.

Faruk_Vtec
03-01-2015, 22:28

olsa ne olur?

Kafamda deli sorular

arkadaşlarında dedığı gıbı map sensoru makyajlı kasa C2lerde de var bu sensor..

deryaank
05-01-2015, 22:04
Beyler 224k daki araca yazılım yaptırmam sıkıntılı olur mu dersiniz?

schizophrenic
05-01-2015, 22:15
Beyler 224k daki araca yazılım yaptırmam sıkıntılı olur mu dersiniz?

ben 240.000 deki aracıma yaptırdım hard yazılım 10 bin km ' dir kullanıyorum , debriyaj kaçırıyo sadece onun harici problem yok :)

dragon
07-01-2015, 08:04
Günaydın beyler.Adım Yavuz.İstanbul'da yaşıyorum..

2008 model 75.000km'de 110 luk 308 kullanıyorum.Araçta sadece Megachips yazılım var.Dyno öncesi 100hp,sonrasında 128hp çıktı.

Biraz gıdıklamak istesek neler yapılabilir? Yalnız şunu belirtmek isterim; Özel şoför olduğum için zaman sorunum var.Uygulamalar sonrası arıza ışığı filan olsun istemem,uğraşacak vakit bulamam :(

Şimdiden teşekkür ederim.

Sadık Özyer
07-01-2015, 11:56
Günaydın beyler.Adım Yavuz.İstanbul'da yaşıyorum..

2008 model 75.000km'de 110 luk 308 kullanıyorum.Araçta sadece Megachips yazılım var.Dyno öncesi 100hp,sonrasında 128hp çıktı.

Biraz gıdıklamak istesek neler yapılabilir? Yalnız şunu belirtmek isterim; Özel şoför olduğum için zaman sorunum var.Uygulamalar sonrası arıza ışığı filan olsun istemem,uğraşacak vakit bulamam :(

Şimdiden teşekkür ederim.

Km si hiç birşey , dp + sp + focus filtre + box = 150 hp tıkır tıkır.

ufuk_acar
07-01-2015, 15:27
Arkadaslar volvo c30 2007model 1.6tdci euro3 araca yazilim attirmak istiyorum. 109hp lik memnun etmiyor cok hantal kaliyor. En azindan duman attirmicak mevcut mekanigini yormicak bi guce cektigimizde son hiz ve imvelenmelerinde yaptirdigima deger bi artis olurmu?
120-125hp mesela. Box yada direkt beyine mi yaptirmali. Aracin debriyaj turbo ve kizdirma bujileri egr sifir. Ama enjektorler orjinal ve arac 156bin km ye geldi. Enjektorler yazilimdan sebep elimde kalabilirmi? Yada baska bir dezavantaji olabilirmi? Dpf yok. Egr iptali dusunmuyorum.

Sadık Özyer
07-01-2015, 16:05
Arkadaslar volvo c30 2007model 1.6tdci euro3 araca yazilim attirmak istiyorum. 109hp lik memnun etmiyor cok hantal kaliyor. En azindan duman attirmicak mevcut mekanigini yormicak bi guce cektigimizde son hiz ve imvelenmelerinde yaptirdigima deger bi artis olurmu?
120-125hp mesela. Box yada direkt beyine mi yaptirmali. Aracin debriyaj turbo ve kizdirma bujileri egr sifir. Ama enjektorler orjinal ve arac 156bin km ye geldi. Enjektorler yazilimdan sebep elimde kalabilirmi? Yada baska bir dezavantaji olabilirmi? Dpf yok. Egr iptali dusunmuyorum.

Egr iptali neden düşünmüyorsunuz ? Box la pek birşey değişmediğini söylemek isterim. yazılım bu konuda dizelde usta olan kişiler gitmelisiniz. Enjektörlerinizden emin değilseniz revizyon yaptırırsınız.. EGR çok saçma bir sistem egzoz gazını tekrar emme manifolduna veriyor.

ufuk_acar
08-01-2015, 08:23
Egr iptali neden düşünmüyorsunuz ? Box la pek birşey değişmediğini söylemek isterim. yazılım bu konuda dizelde usta olan kişiler gitmelisiniz. Enjektörlerinizden emin değilseniz revizyon yaptırırsınız.. EGR çok saçma bir sistem egzoz gazını tekrar emme manifolduna veriyor.

Egr yi sifir alip takmadan once eski egr me yazilimsiz egr yi conta ile kapatarak iptal etmistik arizla lambasi genelde yakmiyordu da. Yansada sonuyordu vs. Bi gun egr kendini kitleyi verdi. Yeni egr almak zorunda kaldim. Oyuzden yogurdu ufluyorum. Turboyu sifir aldim. Ve enjektorlerimin masallahi var 156bin km de hic temizlenmemis orjinal. Ama iste yazilim yuzunden enjektorlerim bozulursa diye endisem. Egr turbo debriyaj vs derken arac baya bi masraf yaptirdi bana. Bi de yazilim atip bunlari en azindan en pahali olani enjektor ve turbo egr vs masrafi acmasindan korkum.

Sadık Özyer
08-01-2015, 11:34
Egr yi sifir alip takmadan once eski egr me yazilimsiz egr yi conta ile kapatarak iptal etmistik arizla lambasi genelde yakmiyordu da. Yansada sonuyordu vs. Bi gun egr kendini kitleyi verdi. Yeni egr almak zorunda kaldim. Oyuzden yogurdu ufluyorum. Turboyu sifir aldim. Ve enjektorlerimin masallahi var 156bin km de hic temizlenmemis orjinal. Ama iste yazilim yuzunden enjektorlerim bozulursa diye endisem. Egr turbo debriyaj vs derken arac baya bi masraf yaptirdi bana. Bi de yazilim atip bunlari en azindan en pahali olani enjektor ve turbo egr vs masrafi acmasindan korkum.

Ben egr yi söktüm nereyi körlediniz anlamadım ki ? EGR çıkışına koycaksınız contayı.

Ko®ay
24-01-2015, 17:13
Arkadaşlar dizelde açık ahava filtresi ile alakalı bir sürü duyum var zararlı veya zararsız bişey olmaz gibi..

Sizlerin fikirleri yada tecrübeleri nelerdir bu konuda ?
Mantık kurduğum zaman turbonun çektiği daha soğuk ve kısa yoldan gelen kolay hava neden faydasız olsunki ?
Birde bu işlemi yaptıktan sonra herhangi bir yazılım güncellemesi gerekirmi

http://i20.photobucket.com/albums/b243/turboboss/inductionkit001.jpg

maxima
24-01-2015, 21:54
Arkadaşlar dizelde açık ahava filtresi ile alakalı bir sürü duyum var zararlı veya zararsız bişey olmaz gibi..

Sizlerin fikirleri yada tecrübeleri nelerdir bu konuda ?
Mantık kurduğum zaman turbonun çektiği daha soğuk ve kısa yoldan gelen kolay hava neden faydasız olsunki ?
Birde bu işlemi yaptıktan sonra herhangi bir yazılım güncellemesi gerekirmi

http://i20.photobucket.com/albums/b243/turboboss/inductionkit001.jpg

https://www.youtube.com/user/mightycarmods/videos bu arkadaşları izlemeni tavsiye ederim.

Hondafatih
26-01-2015, 10:25
ARKADAŞLAR YARDIMINIZ GEREKİYOR.

Aracım 2010 model ford fiesta dizel (YAZILIM VAR) geçen perşembe günü aracımın baskı balatasını değiştirim ve evimin önüne getirdim. Ertesi gün arabama inip bir yere gitmek için arabamı çalıştırdım çalışmadı.

Baskı balata değişiminden önce baskı balata değişiminden sonrsa herhangi bir arıza vs. oluşmadı,

Ustamı çağırdım geldi marşa bastı bastı almadı sonrasında son kez denediğinde çalıştı ama sanki birşeyler tıkalıymış gibi çalıştı araba rolentide bildiğiniz egzantirikli araba gibi çalışıyodu ve dumanlı çalışıyordu motor arıza lambası yakmıştı ve 3000 devri geçmiyordu.

Dolayısyla p.tesi günü için çekiciyle çektiricektim ustama arabayı çekiciyi aramadan önce arabayı çalıştırim dedim denemek istedim araba tek marşta çalıştı ama arıza okuyor 3000 d geçmiyordu riske girdim ve yakın olduğu için arabayı ustama yürüterek çektim bu süre zarfında herhangi bir eksiklik yaşamadım duman atma vs.

dükkana girdiğimde araba bir yerden mazot kaçırıyordu açtı usta baktı enjektörün birinden oluk oluk mazot atıyor dolaysıyla enjektörlere yöneldik söktük ve pompacıya gittik 2 tanesi tıkalı olduğunu ve tamiri mümkün olmadığını söylediler bizde tamam dedik ve düzgün 4 tane enjektör bulduk pompacıya gittik test ettirdik hiç bir problem yok arabaya taktık bütün herşey tamam marşa basmaya geldi sıra bas bas çalışmaz araba hala arıza okuyor...

bilgisayara bağlandı araba arıza okundu hava akışmetresi yakıt basınç sensörü çıktı sildik arızaları bastık çalıştı...

şimdi değişen parçalar baskı balata,mazot filitresi, enjektör,

Sorunumda şu bu işlemler yapıldıktan sonra araba inanılmaz siyah duman ve kalkışlarda hafif mavisimsi ve siyah duman karışımı atıyor rolentim arada düzensizleşiyor dur kalk trafikte rolantim 2 devire çıkıp iniyor durduğum yerde duman atma vs yok arabanın çekişi çok iyi yokuşta olsun düz yolda olsun her yönüyle iyi sadece duman atma ve arada istikrarsız düzensiz çalışması sizce neden kaynaklanır bu durum.

Osman Bahadır
26-01-2015, 10:34
ARKADAŞLAR YARDIMINIZ GEREKİYOR.
...

-Akışmetre
-Yazılım
-Enjektör

Rölantideki devir yükselmesi akışmetreye işaret ediyor.
Yeni enjektörlerin kalibrasyonu yapıldı mı bilmiyorum. Çıkma enjektör taktıysan enjektör sorunu da olabilir.
Yazılımında da sorun olabilir. Veya eski enjektörlerin bir şekilde öğrenilmiş değerlerle kendini tolare ediyormuştur da akü sökülünce yakıt düzeltmeleri sıfırlanmıştır vs. Yeniden yazılımın elden geçmesi de gerekebilir.

Hondafatih
26-01-2015, 11:23
[QUOTE=Osman Bahadır;7737709]-Akışmetre
-Yazılım
-Enjektör

Osman abi cevabın için teşekkür ederim,

Enjektörler 10 bin km yapmış pert araçtan söküldü ve servis bilgisine göre enjektörlerin herhangi bir kalibrasyona gerek olmadığının teydini aldım ne kadar doğru bir bilgidir bilmiyorum ve sanırım iki tip enjektör çıkıyormuş bu arabalarda simens ve bosch benim arabanın üzerindekiler simens'idi ve aynı markayla değişti.

Ve aldığım enjektörleri makineye bağlatıp sıfır sorun olduğunu söylediklerinden sonra arabama montajını yaptırdım.

Yazılım yaptırdığımdada duman atması vardı ama ona göre yapıldığı için belirli bir devirden sonra duman atması vardı bu kadar yoğun değildi yada en azından ilk kalkışta rutin kullanımda belirgin bir duman atması yoktu.

Yakıt zengin karışımı yaptığı için bu durum olmuş olabilir mi yani yakıt basınç müşüründen kaynaklanıyor olabilir mi?

bundan sonraki süreçlerde beni olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu olabilir mi?

Sadık Özyer
26-01-2015, 14:01
[QUOTE=Osman Bahadır;7737709]-Akışmetre
-Yazılım
-Enjektör

Osman abi cevabın için teşekkür ederim,

Enjektörler 10 bin km yapmış pert araçtan söküldü ve servis bilgisine göre enjektörlerin herhangi bir kalibrasyona gerek olmadığının teydini aldım ne kadar doğru bir bilgidir bilmiyorum ve sanırım iki tip enjektör çıkıyormuş bu arabalarda simens ve bosch benim arabanın üzerindekiler simens'idi ve aynı markayla değişti.

Ve aldığım enjektörleri makineye bağlatıp sıfır sorun olduğunu söylediklerinden sonra arabama montajını yaptırdım.

Yazılım yaptırdığımdada duman atması vardı ama ona göre yapıldığı için belirli bir devirden sonra duman atması vardı bu kadar yoğun değildi yada en azından ilk kalkışta rutin kullanımda belirgin bir duman atması yoktu.

Yakıt zengin karışımı yaptığı için bu durum olmuş olabilir mi yani yakıt basınç müşüründen kaynaklanıyor olabilir mi?

bundan sonraki süreçlerde beni olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu olabilir mi?

Fethiyedeysen gel bakayım kardeşim.

Hondafatih
27-01-2015, 07:57
[QUOTE=Hondafatih;7737790]

Fethiyedeysen gel bakayım kardeşim.

yok sadık değilim şimdi yazılımı güncelliycem serviste değişiklik olucak mı görücem

maxima
31-01-2015, 21:13
merhaba arkadaşlar 2 sorum olacak 10 puanlık :)
1-geçenlerde katın içini açtırıp düz boru kayatıp kapattırdım.araca taktırdım sonra ama sanki ondan sonra araç bi yerlerden hava kaçırıyor gibi ses vermeye başladı içeriye turbonun doldurduğu anlarda.
daha önce başına gelen varmı?

2-birde aracın elektrik tesisatında sanki bir sorun var tavan lambalarım otomatik yanmıyor ve ikisini birden yakmayınca hiçbiri yanmıyor ya ikisi birden açık olacak yada yanmayacak artı aracıma hız sabitlici taktırdım ali babadan aldım 25$ a fakat bazen çalışmıyor sanki bi dengesiz voltaj var arabada hatta ve hatta iphonem çakmaktan şarj ediyordum onu bile bozdu :)
nedir bu başına gelen varmı
saygılar

burakgunay
01-02-2015, 21:33
merhaba arkadaşlar 2 sorum olacak 10 puanlık :)
1-geçenlerde katın içini açtırıp düz boru kayatıp kapattırdım.araca taktırdım sonra ama sanki ondan sonra araç bi yerlerden hava kaçırıyor gibi ses vermeye başladı içeriye turbonun doldurduğu anlarda.
daha önce başına gelen varmı?

2-birde aracın elektrik tesisatında sanki bir sorun var tavan lambalarım otomatik yanmıyor ve ikisini birden yakmayınca hiçbiri yanmıyor ya ikisi birden açık olacak yada yanmayacak artı aracıma hız sabitlici taktırdım ali babadan aldım 25$ a fakat bazen çalışmıyor sanki bi dengesiz voltaj var arabada hatta ve hatta iphonem çakmaktan şarj ediyordum onu bile bozdu :)
nedir bu başına gelen varmı
saygılar

hocam öncelikle bu şekilde yazmayın, herkes gibi standart büyüklükte ve bold olmayan tarzda yazın. ve aracınız ne onu da belirtirseniz ona göre yardımcı olur bilen arkadaşlar.

Alper DEMİR
10-02-2015, 17:03
Merhaba,
Aracı ocak ayında aldım.Alırken hiç olmayan bir sorun çıktı rölanti dengesizliği ve seyir halinde aracın kesik kesik gaz yeme problemleri vardi akabinde baktirdik bilgisayara bağlanıp değerlere bakıldı ve pompanın püskürtmeyi orantısız yapması enjektorlerin olması gerekenden farklı çalışması bize iyi bir kulfiyet çıkardı..
Pompa da birşey çıkmadı, enjektorlerin temizliği yapıldı çok canımız sıkıldı ama yasayacagimiz varmış dedik.
-Enjektör temizliği,Mazot filtresi,yakıt basınç sensörü değişti (parça+işçilik 720 TL)
-Periyodik bakım 200 TL parçalar +işçilik
-Kat iptali
-EGR iptali yapıldı
Gel gelelim bir iki hafta düzelen araç aynı sorunu bir daha yaptı.Yolda giderken kızdırma buji lambası yakıp yığıldı.Eve gittim dahada araba çalışmadı,çekiciyle sanayi çektik.Yine aynı yere götürdüm bu sefer iki gün orda kaldı,sorun daha önceden enjektörler takım halinde orjinalleriyle değişmiş ama yanlış kodlamadan dolayı beyinle uyumsuzluğu varmış yeniden beyni sıfırlayıp yeni yazılımı yükleyip enjektörlerin kodlamasınada orjinale uygun olarak beyinle uyuşturmuşlar sonrasında aracı teslim aldım tabi bu işlemlere +200 TL daha bayıldık.
Aracı teslim aldım saat gibi hiçbir sorun sıkıntı yok iki hafta sonra inceden yine aynı sıkıntılar başladı ve gece bir yere gitmem gerekti (04:30) hava buz araç resmen sapıttı devir bir çıkıyor bir iniyor vites değişiyorum hiç gaz vermiyorum araç sanki tapagaz kendi kendine gazlıyor.. Pc vs.bağlıyoruz hiçbir sorun arıza gözükmüyor,sizce bu sorun nedir ?
Biraz uzun oldu ama ilginiz için teşekkürler(yerim İZMİT )
*NOT:Araç 2003 model 202 bin km'de,Sürekli aynı yerden yakıt alırım Shell gidişi çekişi tabiri caizse hayvan gibi Maşallah hiçbir sorun yok,yakıt ş.içi olması gereken gibi 10-11 lt arası

Sadık Özyer
10-02-2015, 18:49
Krank okuyucusuna bak derim bide.

Alper DEMİR
10-02-2015, 18:56
Acaba gaz pedalı elektronik potansiyometreli oluşundan olabilir mi ? Bozulmuş vs.?

burakgunay
20-02-2015, 10:41
selamlar, aracım 2008 model 1.6 hdi 110luk 308. Ben aracı aldıktan sonra kapaktan ve bloktan taşlandı, kapaktaki nerdeyse herşey değişti (sübap vs). Enjektörlerim sıkıntılıydı, 4 tane çıkma enjektör alındı, kontrol edildi takıldı, bi sıkıntım yok çok şükür. (1. enjektör dibinde mazot kaçırıyor ama sanırım tüm hdi larda var bu enjektör dibi mazot olayı)
Bu aracı biraz hızlandırıp, biraz da ekonomikleştirmek istiyorum. Rektefiye işlemi bi sıkıntı yaratır mı yazılım vs için?
EGR iptal edilmiş ben almadan önce, DPF yi de muayeneden sonra iptal etmek istiyorum. Yazılım egr ve dpf iptali beni kesecektir diye tahmin ediyorum. Arabadan çok iyi gitmesi gibi bi beklentim yok, sadece biraz daha tatminkar olsun, olabildiğince az yaksın ve mümkünse SIFIR ARIZA olsun. Başım ağrısın istemiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Ko®ay
22-02-2015, 16:57
Arkadaşlar bu 1.4 hdi ve tdci ların kullandığı kp35 turbonun max. açılabilecek basınç değeri hakkında bilgisi olan varmı ?
Benimki şu an max. 1.4 basıyor daha fazla açılabilirmi ? yada kaça kadar açılabilir sorunsuz ?

Sadık Özyer
22-02-2015, 17:14
Arkadaşlar bu 1.4 hdi ve tdci ların kullandığı kp35 turbonun max. açılabilecek basınç değeri hakkında bilgisi olan varmı ?
Benimki şu an max. 1.4 basıyor daha fazla açılabilirmi ? yada kaça kadar açılabilir sorunsuz ?

WG den aç ben yazılım yok haliyle 1.7 bastırıyordum da fön makinesi gibi olduktan sonra ne faydası var abi? İstersen 2.5 barda bastırırsın.

turci
22-02-2015, 18:25
arkadaşlar s max düşünüyorum bu aralar,
2.0 tdci motor powershift şanzuman ile nasıldır, kronik sorunları var mıdır?
teşekkürler..

Ko®ay
22-02-2015, 18:53
WG den aç ben yazılım yok haliyle 1.7 bastırıyordum da fön makinesi gibi olduktan sonra ne faydası var abi? İstersen 2.5 barda bastırırsın.

Niye fön makinesi olsun abicim cooler ı niye yaptık, kesme falan yaparmı belli basınçtan sonra onu merak ediyorum 2 bara kadar basasım var çünkü

Sadık Özyer
22-02-2015, 19:27
Niye fön makinesi olsun abicim cooler ı niye yaptık, kesme falan yaparmı belli basınçtan sonra onu merak ediyorum 2 bara kadar basasım var çünkü

Flowun düştüğü aralık olması lazım , o zaman benim fındık turboyla 30 bar basmam gerekiyor hayatta ısınmaz :)
1.5 bardan sonra boost cut yapar aracın muhtemelen abi.

by serçe
22-02-2015, 19:52
Beyler hazır konu canlıyken 1.4hdi egzantirik neler yapar nasıl bir egzantirik kullansak güzel sonuçlar alırız ?

Sadık Özyer
22-02-2015, 20:19
Beyler hazır konu canlıyken 1.4hdi egzantirik neler yapar nasıl bir egzantirik kullansak güzel sonuçlar alırız ?

Hnrkmsft , kemalde vardı sanırım.

OmerRS
22-02-2015, 21:55
arkadaşlar s max düşünüyorum bu aralar,
2.0 tdci motor powershift şanzuman ile nasıldır, kronik sorunları var mıdır?
teşekkürler..

Kronik bir sorunu yoki getrag üretimi gayet kaliteli şanzımanlardır. Yağ değişim periyotlarını da takip edip şanzıman yağ ve filtresini değiştirin.

OmerRS
22-02-2015, 21:56
Bu arada konunun Ford ve Peugeot olarak ayrılması gerekli, çünkü bütün TDCI motorlar ortak üretim değiller örneğin Mk3 Mondeo 2.0 TDCI'dakiler.

turci
22-02-2015, 22:20
Kronik bir sorunu yoki getrag üretimi gayet kaliteli şanzımanlardır. Yağ değişim periyotlarını da takip edip şanzıman yağ ve filtresini değiştirin.

teşekkürler..

Ko®ay
23-02-2015, 12:39
Flowun düştüğü aralık olması lazım , o zaman benim fındık turboyla 30 bar basmam gerekiyor hayatta ısınmaz :)
1.5 bardan sonra boost cut yapar aracın muhtemelen abi.

Peki sen 1.7 basarken kesme oluyormu hiç ? eğer olmuyorsa en azından 1.7 ye kadar açtırayım bende

CRUEL
23-02-2015, 21:20
sadece basınç açmakla olay bitmiyor. yakıtla desteklemek lazım. aksi durumda aracın geri bile düşebilir.

Ko®ay
23-02-2015, 22:18
sadece basınç açmakla olay bitmiyor. yakıtla desteklemek lazım. aksi durumda aracın geri bile düşebilir.

E illaki güncellmeyi sonuçta mapper yapacak hepsini bir açar herhalde, sonuçta benim hiç anlamadığım işler, bu arada bizim deneme işini biraz erteledik haberleşicez havalar normale dönerken :)

Sadık Özyer
24-02-2015, 15:17
Peki sen 1.7 basarken kesme oluyormu hiç ? eğer olmuyorsa en azından 1.7 ye kadar açtırayım bende

Benim arabamda map yokki boost cut yapsın. 2.5 3 bar bastığımda bile kesme yapmadı töbeler olsun yarabbim.

Sadık Özyer
24-02-2015, 15:20
Bu arada konunun Ford ve Peugeot olarak ayrılması gerekli, çünkü bütün TDCI motorlar ortak üretim değiller örneğin Mk3 Mondeo 2.0 TDCI'dakiler.

2.0 tdci da ne farklı ? enjektör ve beyin siemens mi?

OmerRS
24-02-2015, 15:37
2.0 tdci da ne farklı ? enjektör ve beyin siemens mi?

2006'ya kadar olan motorlar Transitte kullanılan motorlardan, 2006 sonrası ise PSA ile ortak olan bir motor. O yüzden birbirleriyle alakası olmayan motorlar bunlar.

ErayCerit
24-02-2015, 15:58
Benimki 2006 :) transit motor mu psa motor mu ? Kodundan cikarmamiz mümkünmüdür ?

OmerRS
24-02-2015, 16:01
Transit motoru. Mk3'lerin hepsi öyle.

Ko®ay
24-02-2015, 16:02
Benim arabamda map yokki boost cut yapsın. 2.5 3 bar bastığımda bile kesme yapmadı töbeler olsun yarabbim.

iyide ne fark var, vg üzerindenmi ayar yapılıyor o zaman ? bizde öyle yaptıralım beyinden açmayalım o halde

Sadık Özyer
24-02-2015, 16:45
iyide ne fark var, vg üzerindenmi ayar yapılıyor o zaman ? bizde öyle yaptıralım beyinden açmayalım o halde

Beyinden nasıl açılıyor basınç?

Ko®ay
24-02-2015, 17:07
Beyinden nasıl açılıyor basınç?

Ne bileyim olm :) benim basınç vg den yada mekanik bi şekilde açılmadı sonuçta, haritada ayar yaparken açılan yakıtmı basıncı destekliyor onu bilemem ama dediğim gibi mekanik bi şekilde değil yazılım esnasında açılıyor detayını bilmiyorum malesef

Sadık Özyer
24-02-2015, 17:49
Ne bileyim olm :) benim basınç vg den yada mekanik bi şekilde açılmadı sonuçta, haritada ayar yaparken açılan yakıtmı basıncı destekliyor onu bilemem ama dediğim gibi mekanik bi şekilde değil yazılım esnasında açılıyor detayını bilmiyorum malesef

WG n açılmıyordur normalde yazılımla açılıyordur. Basınçtan falan. Hortumu çek dene :)

Ko®ay
24-02-2015, 18:58
WG n açılmıyordur normalde yazılımla açılıyordur. Basınçtan falan. Hortumu çek dene :)

aynı şeyi konuşuyoruz sadık, beyin derken yazılımı kastediyorum bende ;)

CRUEL
24-02-2015, 20:44
bu motorlarda turbo basıncı mekanik kontrol edilir yani basıncı westegate den tahliye açma-kapanma ayar vidasını westegate yönüne doğru sıkdıkca basıncın artar. yazılımla yakıt basıncını arttırırsın sadece.

jr1905
24-02-2015, 20:53
Buaralar bende düşünüyorum 2004-2005 tdci fiesta. Alırken nelere dikkat etmemi önerirsiniz? Varsa kronik problemleri fln nelerdir acaba ?

Ko®ay
24-02-2015, 21:40
bu motorlarda turbo basıncı mekanik kontrol edilir yani basıncı westegate den tahliye açma-kapanma ayar vidasını westegate yönüne doğru sıkdıkca basıncın artar. yazılımla yakıt basıncını arttırırsın sadece.

kafam iyice çorba oldu şimdi :) benim defiden gördüğüm 1.5 bar lık basınç orjinalde bastığı basınç değil herhalde ? yada yakıt açılınca benim basıncı fazlamı görmemi sağlıyor ?
Basınç açma ile alakalı mapper ımla görüştüğümde kesme yapabileceğini söyledi bana mesela, ve bu zamana kadar hiç mekanik bir müdahalede bulunulmadı,ben yazılımdan açılıyor diye biliyorum çünkü

Sadık Özyer
24-02-2015, 23:25
Koray abi turbonun wg si 1.4 bara ayarlıdır fakat oem yazılımla turbon o kadar basamaz . yazılımla artan gaz miktarı turbonu daha çok spool ettirir. Sen gider açarsan biraz daha 1.7 basar ve bu flow a göre yakıt gönderir.

Ko®ay
25-02-2015, 08:46
Koray abi turbonun wg si 1.4 bara ayarlıdır fakat oem yazılımla turbon o kadar basamaz . yazılımla artan gaz miktarı turbonu daha çok spool ettirir. Sen gider açarsan biraz daha 1.7 basar ve bu flow a göre yakıt gönderir.

heh şimdi oldu işte anladım saol kardeşim, o zaman ben şimdi wg den ayar yaptırırsam ona göre yazılımda da güncellemeye ihtiyacım olacak..
kesme yapa dediği olayda buydu sanırım, mekanik müdahale olmadan yakıtı açtığı zaman bu sefer basınç az gelecek ve kesme yapacak, yani ben mekanik olarak basıncı açtıktan sonra yazılımı güncelleyince büyük ihtimal sıkıntı olmayacak

by serçe
25-02-2015, 09:10
heh şimdi oldu işte anladım saol kardeşim, o zaman ben şimdi wg den ayar yaptırırsam ona göre yazılımda da güncellemeye ihtiyacım olacak..
kesme yapa dediği olayda buydu sanırım, mekanik müdahale olmadan yakıtı açtığı zaman bu sefer basınç az gelecek ve kesme yapacak, yani ben mekanik olarak basıncı açtıktan sonra yazılımı güncelleyince büyük ihtimal sıkıntı olmayacak

:icon_tup: :icon_tup: :icon_tup: aynen öyle kardeşim

maxima
25-02-2015, 10:46

aylardır aradığım cevap hangi tarafa sıkarsam basınc artar diye :redspotda:redspotda

CRUEL
25-02-2015, 13:55
Kesme yapması yakıtı azdı basıncı çoktu mevzusu değil. Basıncı 1.7 yapar ip gibi yazılımıda güncellesen araç kesme yapacak. kesme dediği boostcut a giriyor. yani araç üzerindeki maf 1.5 bar üstünü gördüğü an korumaya geçer yakıtı keser araç bir anda yığılır.

Ko®ay
25-02-2015, 14:48
Kesme yapması yakıtı azdı basıncı çoktu mevzusu değil. Basıncı 1.7 yapar ip gibi yazılımıda güncellesen araç kesme yapacak. kesme dediği boostcut a giriyor. yani araç üzerindeki maf 1.5 bar üstünü gördüğü an korumaya geçer yakıtı keser araç bir anda yığılır.

Tamam onada eyvallah.
peki ben turbo büyüttüm ve 2-3 bar basınç basmak istiyorum,o zaman maf bana problemmi çıkaracak ? böyle bi isteğim olduğu zaman nasıl bi yol izlicem

Ko®ay
25-02-2015, 14:50
beyinden maf iptal edilip hep aynı düzeyde yakıt verse, bu sefer ocağımıza incir ağacı dikilir :D

Kafamda deli sorular, bilenler bi yardımcı oluversin hele :)

CRUEL
25-02-2015, 15:19
Tamam onada eyvallah.
peki ben turbo büyüttüm ve 2-3 bar basınç basmak istiyorum,o zaman maf bana problemmi çıkaracak ? böyle bi isteğim olduğu zaman nasıl bi yol izlicem

2-3 bar lar hikaye.. 2-2.20 bas öp başına koy :)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=129196 bu işini görebilir.

Ko®ay
25-02-2015, 15:37
2-3 bar lar hikaye.. 2-2.20 bas öp başına koy :)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=129196 bu işini görebilir.

Hikaya tabi, örnek olarak söyledim onu :)

Bu arada ürünü inceledim, yani bundan almak şart gibi görünüyor basınç olaylarına gireceksek eğer, şimdilik biraz meşakatli geldi

Ahmetfikri
26-02-2015, 15:23
207 1,6 hdi ile fiesta 1,6 tdci motorları 1e1 aynımıdır yani kayışlar yağ yakıt filtreleri baskı balata volan vs. bilgisi olan varmı??

Sadık Özyer
26-02-2015, 16:04
207 1,6 hdi ile fiesta 1,6 tdci motorları 1e1 aynımıdır yani kayışlar yağ yakıt filtreleri baskı balata volan vs. bilgisi olan varmı??

enjektor beyin farkli , 90 liklarin sabit 110 liklarin hareketli volani var. filtre vs ayni

by serçe
26-02-2015, 16:30
http://i.hizliresim.com/58yY45.jpg (http://hizliresim.com/58yY45)

http://i.hizliresim.com/VlDElB.jpg (http://hizliresim.com/VlDElB)

hadi hayırlısı olsun bizde coolerı taktık :)

Sadık Özyer
26-02-2015, 16:32
hayirli olsun abicim

Ahmetfikri
26-02-2015, 16:47
enjektor beyin farkli , 90 liklarin sabit 110 liklarin hareketli volani var. filtre vs ayni

90lıklar için soruyorum ağır bakıma gircem ford parçacısı var hesaplı alabilir parçaları bana triger v kayışları rulman baskı balata yakıt filtresi uyumu lazım :)

by serçe
26-02-2015, 16:50
hayirli olsun abicim

eyvallah kardeşim benim

Sadık Özyer
26-02-2015, 17:42
90lıklar için soruyorum ağır bakıma gircem ford parçacısı var hesaplı alabilir parçaları bana triger v kayışları rulman baskı balata yakıt filtresi uyumu lazım :)

Mazot filtresi yağ filtresi yağ karter filtresi triger gergi , debriyaj aynı. şanzımanda aynı

Ko®ay
26-02-2015, 22:06
http://i.hizliresim.com/58yY45.jpg (http://hizliresim.com/58yY45)

http://i.hizliresim.com/VlDElB.jpg (http://hizliresim.com/VlDElB)

hadi hayırlısı olsun bizde coolerı taktık :)

Hayırlı olsun Sercanım :) detaylı fotoları varsa bizim intercooler konusunda paylaşırmısın,diğer arkadaşlara örnek teşkil açısından :)

by serçe
26-02-2015, 22:23
Hayırlı olsun Sercanım :) detaylı fotoları varsa bizim intercooler konusunda paylaşırmısın,diğer arkadaşlara örnek teşkil açısından :)

Saol kardeşim teşekkür ederim detaylı yok ama birkaç tane daha var onlarla birlikte konuda yarın paylaşırım kardeşim

Low-Rider
26-02-2015, 22:27
206 std halde ne basınç basıyor ?

Ko®ay
26-02-2015, 22:32
bizle aynı olduğunu düşünürsek 1-1.1 falan basıyormuş Özgür

Sadık Özyer
27-02-2015, 01:26
bizle aynı olduğunu düşünürsek 1-1.1 falan basıyormuş Özgür

O kadar var mı ya? 0.8 diye hatırlıyorum ben gerçi o turbo 5 bar bassa ne farkeder abi , çok küçük.

Ko®ay
28-02-2015, 00:31
ben biraz araştırdıydım, öyle diyorlar 1 bar falan

Ko®ay
28-02-2015, 10:26
Arkadaşlar;
100-120 hp civarı her türlü dizel bi toplansak muhabbet falan etsek bilgi paylaşımında bulunsak,iyi bi havada denk getirip çıkıp denesek araçlarımızı görsek nasıl olur ?
Bu akşam olabilir,haftaya cumartesi olur..

Konu açacaktım ama gerek duymadım burda konuşuyoruz zaten.
Ne dersiniz ?

by serçe
28-02-2015, 10:31
Arkadaşlar;
100-120 hp civarı her türlü dizel bi toplansak muhabbet falan etsek bilgi paylaşımında bulunsak,iyi bi havada denk getirip çıkıp denesek araçlarımızı görsek nasıl olur ?

Ne dersiniz ?

koray şunu hafta içi çarşamba perşembe yapalım kardeşim ya benim araba çıksın da güzel olur ya bende olmak isterim :)

Ko®ay
28-02-2015, 10:34
koray şunu hafta içi çarşamba perşembe yapalım kardeşim ya benim araba çıksın da güzel olur ya bende olmak isterim :)

Hiç farketmez kardeşim, biz yakınız ayrıda çıkarız :) ortak bi zaman belirleyelim dediğim gibi haftaya cumarteside olur bu akşam olması şart değil.

He bide unutmadan bigturbolu corsaları kabul etmiyoruz :) standart turbolular buyursun gelsin :D

güzel bi dizel meeting yapalım

by serçe
28-02-2015, 12:13
Hiç farketmez kardeşim, biz yakınız ayrıda çıkarız :) ortak bi zaman belirleyelim dediğim gibi haftaya cumarteside olur bu akşam olması şart değil.

He bide unutmadan bigturbolu corsaları kabul etmiyoruz :) standart turbolular buyursun gelsin :D

güzel bi dizel meeting yapalım

eyvallah kardeşim benim :icon_tup:

Alper DEMİR
28-02-2015, 22:35
Merhabalar,uc dort sayfa once bahsettiğim postumdaki rölanti dengesizliği kendi kendine gaz alıp yürüme problemleri hava 7 derecenin üstüne çıktığından beri yok ben bir türlü bu işi anlamadım bir mantık yürütebilen var midir ?
Birde bahsi gecen kesme problemi bendede var hard kullanımda 2500 devir üstünde vites degistrdigimde araç kendini bir sn.civarında kisip bırakıyor duman atma yok yağ eksiltme yok şuan için yazılımda yok araç 2.0 TDCİ mondi

Ko®ay
01-03-2015, 17:11
Çözemediğimiz bir sürü problem var, tam ustalara göstermeye yelteniyoruz problem nüks etmiyor, Allah kolaylık versin :)
Bendede garip garip sesler silkelenmeler falan var

Alper DEMİR
01-03-2015, 19:40
Aynen eski bir ford kullanıcısıyım ama bu dizelleri gerçekten çok garip..Dün obden bağlanıp baktık tüm elektroniğe beyne yakıt sistemine ondan sonra pompacıda ki ford cihazıyla girip baktık hiçbir arıza kodu vs.yok ama hava soğuyunca araba sapıtıyor,çok ilginç..

levent
01-03-2015, 20:27
EGR duruyor mu contalı mı Alper, geç çalışma sorunu ve hızlanırken kesme de varsa egr olabilir. Diğer türlü enjektörleri söküp kontrol edin derim, arıza yakmıyor olabilir.

levent
01-03-2015, 20:28
Arkadaşlar;

Ne dersiniz ?

Valla nisan sonrası getirebilirim arabayı, o zaman da böyle bir org olursa varım ben de :)

Alper DEMİR
01-03-2015, 21:26
EGR duruyor mu contalı mı Alper, geç çalışma sorunu ve hızlanırken kesme de varsa egr olabilir. Diğer türlü enjektörleri söküp kontrol edin derim, arıza yakmıyor olabilir.

Levent abi egr iptal edilmişti aradaki conta yanmıştı ben tekrar iptal ettim ama bu sorun o conta yanıkken çıkmıştı zaten tamamen iptal ettim yine aynı..Enjektörler zamanında takım olarak orjinlerle değişmiş bende aldıktan sonra aracı hepsini temizletip yeniden kodlattırıp taktırdım ama sorun geçmedi..Geç çalışma sorunu yok tek marş hemen alıyor.Kesmeyi hızlanırken değilde vites değişimlerinden sonra yapıyor

Sadık Özyer
09-03-2015, 10:40
Sağlıklı ise hiç oynaşmıcan devam.

schizophrenic
12-03-2015, 00:09
Arkadaşlar bildiğiniz üzere aracım 1.6 hdi 90 hp , yaklaşık 1 ay kadar önce üst taraf komple 0 landı subablar , iticiler , egzantirik zinciri vs hepsi değişti bununla birlikte 4 enjektörümde revizyon gördü .

Aracı teslim aldıktan 1 hafta sonra fln hafifden sanki vibrasyon sonucu bi kapak bi yere sürtüyomuş gibi bi ses duymaya başladım ara ara gelen , bu ses zamanla daha belirgin duyulur hale gelmeye başladı . Kasnaklardandır diye hepsini kontrol ettirdim alternatör kasnağını vs değiştirdim , ses kesilir umuduyla yola çıktım yine devam ediyo . İşin garip tarafı bazen yapıyo bazen yapmıyo ve ses bağımsız olarak şakırtlı bi şekilde 2. bi motor çalışıyomuş gibi geliyo motorun sol iç kısmından ve sesin frekansı gaza bassamda basmasamda değişmiyo sadece rolantideyken kesiliyo ve susuyo belirli bi süre sonra tekrar başlıyo .

Belki 10 usta gezdim hepsinin yorumu farklı oldu , bana göre sesi ya triger kayışının kasnaklarından biri yada egzantirik zinciri yapıyo daha önce başına böyle bişey gelen yardımcı olursa çok sevinirim , yoksa tekrardan kapak açtırmaya kadar gidecek :/

Sadık Özyer
13-03-2015, 14:07
gergi olabilir mi ?

Jön Türk
22-03-2015, 09:42
2012 508 e-hdi sahibiyim start stop'un çalışması diğer araçlardan gördüğümden farklı geldi.Araç tam durmadan stop ediyor mesela yada kırmızı ışıkta durduktan sonra çalıştırıyorum gaz vererek frene bastığım anda yine stop ediyor.Bu normal mi ? İkinci sorum ise şehir içi ort 6.2 lt yakıyorum yakıt ortalamam normal seviyede mi? (508 Sw)

EREN34
22-03-2015, 11:58
Bosch 110076 enjektor takimi yaklasik 2k tl. bilginiz olsun :)

burakgunay
23-03-2015, 16:28
eren abi fark hissediyor musun gidişinde?
yakıt da sorucam ama çok erken sanırım daha ölçmemişsindir.

EREN34
23-03-2015, 17:46
eren abi fark hissediyor musun gidişinde?
yakıt da sorucam ama çok erken sanırım daha ölçmemişsindir.

Yakit icin konusmak erken kardesim. Anlik yakit tuketiminde daha once girmedigim degerler gormeye basladim:D
x ornek bir yolda tam gazda gordugum anlik deger artarken, uslu giderken gordugum deger dustu. Ortalama simdilik ayni seviyelerde geziyor (enjektorlerle beraber sifirlamistim)

Perf. olarak ben birsey hissetmedim. Belki benim kalasligim bilemiyorum :)

ama araba daha stabil calisiyormus hissi uyandiriyor bende. Motor bir tik daha sessiz (ozellikle sabit devir gittigimde daha belirgin)

Soguk mars surem bariz kisaldi. Sicakta da fark var.

Daha da ne olsun? Her ne kadar pahalida olsa alti ustu enjektor iste :)

sevo16
05-04-2015, 00:24
Aracım ara sıra genelde 3. Ve 4. Viteste 2000 devir civarı giderken yada hafif hızlanırken sanki gaz yemiyor gibi oluyor ama bu olay bi yada iki saniye Sürüyor sonrasında hemen toparlıyor kendini çok yüzeysel bir anlatım oldu ama sebebi hakkında herhangi bi fikriniz var mı araç 2008 focus II tdci manuel

EREN34
05-04-2015, 08:38
Aracım ara sıra genelde 3. Ve 4. Viteste 2000 devir civarı giderken yada hafif hızlanırken sanki gaz yemiyor gibi oluyor ama bu olay bi yada iki saniye Sürüyor sonrasında hemen toparlıyor kendini çok yüzeysel bir anlatım oldu ama sebebi hakkında herhangi bi fikriniz var mı araç 2008 focus II tdci manuel

Enjektorleri bir kontrol ettirin derim. Enjektor icindeki valfte sikinti var gibi. Basinc artinca yakit kaciriyor geri donuse olabilir.

EREN34
03-05-2015, 21:02
Güncel yakıt değerlerimi paylaşayım da konu hareketlensin.

3 kişi+full bagaj 830 km (İst-Fethiye) gittim, Full depodan çeyrek depo kaldı. Kalanı Fethiye, Ölüdeniz vs. derken orada tükettim. Dönerken 3 kişi+full bagaj+4. yolcu yeri de komple bagaj.

Toplamda, 350 TL=1850km.
Fethiye'ye girdiğimde yol pc 4.4l/100km
Fethiye'den çıkarken 4,8l/100km
İst'da evin önünde 4,6lt/100km

Gidiş: Gece ve klima kapalı
Dönüş: Gündüz ve klima sürekli açık.

Gidiş:200tl depo fullendi
Dönüş: 150tl alındı, depo 3/4 oldu. Evin önüne park edildi.

Araç 2.0 hdi 206

Arabamı bir kez daha sevdim :)

Tayfun.O
07-05-2015, 01:39

Km yüksekse turbo ölüyor olabilir veya 1.6 tdci ları tam bilmiyorum turbo tam olarak dolmuyor da olabilir. Anlatımınız bizim aracın 1500-1800 civarı da yaptığı şeyler 1 tık aşağısı ölü 1 tık yukarısı canavar oluyor. Turboya bi baktırın bizim kisi 150.000 bakımlarında değişecek . Gaza ani yüklenmelerde az da olsa kara duman atma oluyor mu?

RSX
07-05-2015, 22:44
207 1.6 hdi egr iptali sıkıntı çıkartıyor mu ? Birde hard yazılım yaptıran var mı aranızda ?

schizophrenic
07-05-2015, 23:35
207 1.6 hdi egr iptali sıkıntı çıkartıyor mu ? Birde hard yazılım yaptıran var mı aranızda ?

çıkarmaz , hard yazılımla korumaya alır aracın map sensörünü yanıltman gerekir

RSX
10-05-2015, 11:26
çıkarmaz , hard yazılımla korumaya alır aracın map sensörünü yanıltman gerekir
Pololardaki gibi hardla 150leri goruyor mu merak ediyorum

levent
10-05-2015, 12:47
Pololardaki gibi hardla 150leri goruyor mu merak ediyorum

110/115hp lik versiyon değilse görmez 90/92/95hp lik versiyonlar 135 civarında kalır diye biliyorum.

sevo16
10-05-2015, 23:30
aracın km 157 bin dediklerinin aynısı var 10 bin bakımını bekliyorum ustaya baktırmak için ayrıca turbo sesi iyice duyulmaya başladı baya baya üflediği duyuluyor

Tayfun.O
11-05-2015, 00:13
aracın km 157 bin dediklerinin aynısı var 10 bin bakımını bekliyorum ustaya baktırmak için ayrıca turbo sesi iyice duyulmaya başladı baya baya üflediği duyuluyor

Sıkıntı yok o zaman turbo değişir hal olur. tdci yabana atılacak motor değil canını alıyorum bu haliyle bana mısın demiyor :D

by serçe
11-05-2015, 09:12
1.4 hdi 'a sök tak olabilecek 1.6 turbosu ne var bilen varmı acaba ? yani manifltu değiştirmeden yada flnş yaptırmadan uyumlu olan bir turbo

RSX
11-05-2015, 15:42
blow off taktıranlardan yorumlarını alabilir miyim kararsızım taktırsam mı taktırmasam mı

ferroo
16-05-2015, 14:36
19 gun sonra ankaradayim allah izin verirse ankarada stock 1.6 dizellerle deneyebilirim konuya yazym dedim

by serçe
16-05-2015, 16:06
Yazdığım soru arada kaynamış galiba :) 1.4 hdi al tak ne turbosu olur ? Mnfltu yğlma hortumudu uğraşmadn

Sadık Özyer
16-05-2015, 18:20
Yazdığım soru arada kaynamış galiba :) 1.4 hdi al tak ne turbosu olur ? Mnfltu yğlma hortumudu uğraşmadn

Yine aynı turbo :D

RSX
17-05-2015, 19:55
19 gun sonra ankaradayim allah izin verirse ankarada stock 1.6 dizellerle deneyebilirim konuya yazym dedim

Senin aracta yazilim yok mu konunun birinde yazilimli yazmissin hatta biri alintiyla link vermisti kardesim

ferroo
18-05-2015, 05:50
Senin aracta yazilim yok mu konunun birinde yazilimli yazmissin hatta biri alintiyla link vermisti kardesim

Konularima bak bi kardesim yazilimli olan bundan onceki focusumdu:)

asmisinsan
18-05-2015, 23:25
Persembeye insallah 1.4 tdci ile aranizdayim yillarca renodan sonra birazda ford da binelim��

CRUEL
27-05-2015, 20:52
arkadaşlar elimde 1.4 hdi, tdci için racechip box mevcut uygun fiyata vereceğim bilginize..

RSX
28-05-2015, 19:59
arkadaşlar elimde 1.4 hdi, tdci için racechip box mevcut uygun fiyata vereceğim bilginize..

1.6 hdi için uyumlu değil dimi

B.Koçer
29-05-2015, 08:43
1.6 hdi için uyumlu değil dimi

1.6 hdi için uyumlu olan bir abimin elinde var max 5.000 km kullandı
düşünürseniz pm atabilirsiniz :)

Sadık Özyer
03-06-2015, 02:37
1.4 1.6 hdi ayni makineler . beyin ayni ise her biseyi olur . tutupta 16 v nin egzanttirigini 8v yye takamazsiniz

korki
22-06-2015, 12:22
Merhabalar 2006 mondeo 2.0 tdci araca sahibim. Araca yaklaşık 10bin km önce yazılım yaptırmıştım (Soft olarak) . Ayrıca EGR valfini de beyinden iptal ettirdim. Aracı genellikle uzun yolda kullanıyorum.(Eskişehir - Ankara) Son gidip gelişimde 200km üstü süratlerde dip gaz konumunda veya orantılı gaza bastığımda (3/4 oranında) belli bir süreden sonra hararet yükseliyor. Yavaşlıyorum (160km-170km) hararet normal sıcaklık olan orta kısımda kalıyor. 160km-170km hızla seyirlerde bu olay olmuyor.

Araç 198bin km'de acaba katalitik konvertör tıkandığından dolayı mı yapıyor? (Araca kat iptali yaptırsam mı diye düşünüyorum ama muayenesine bir kaç ay kaldı)

Emme temizliği yaptırmalı mıyım? (Motor ısısını pek etkileyeceğini düşünmüyorum ama)

Aklıma da başka bir şey gelmiyor. Onun dışında 1hafta önce araç servisteydi. Radyatör (yeni değişmişti),su devirdaim hepsine bakıldı,egzozdan olabileceği söylendi.

Ayrıca araç 210-215km gibi süratlere oldukça güzel ivme ile hızlanıyor. Her ne kadar top speed'e yakın da olsa bir anda o süratten sonra duvar oluyor. O ivme bir anda kayboluyor. Sanki aracı tutan bir şey var gibi.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Yarbay
22-06-2015, 12:53
Merhabalar 2006 mondeo 2.0 tdci araca sahibim. Araca yaklaşık 10bin km önce yazılım yaptırmıştım (Soft olarak) . Ayrıca EGR valfini de beyinden iptal ettirdim. Aracı genellikle uzun yolda kullanıyorum.(Eskişehir - Ankara) Son gidip gelişimde 200km üstü süratlerde dip gaz konumunda veya orantılı gaza bastığımda (3/4 oranında) belli bir süreden sonra hararet yükseliyor. Yavaşlıyorum (160km-170km) hararet normal sıcaklık olan orta kısımda kalıyor. 160km-170km hızla seyirlerde bu olay olmuyor.

Araç 198bin km'de acaba katalitik konvertör tıkandığından dolayı mı yapıyor? (Araca kat iptali yaptırsam mı diye düşünüyorum ama muayenesine bir kaç ay kaldı)

Emme temizliği yaptırmalı mıyım? (Motor ısısını pek etkileyeceğini düşünmüyorum ama)

Aklıma da başka bir şey gelmiyor. Onun dışında 1hafta önce araç servisteydi. Radyatör (yeni değişmişti),su devirdaim hepsine bakıldı,egzozdan olabileceği söylendi.

Ayrıca araç 210-215km gibi süratlere oldukça güzel ivme ile hızlanıyor. Her ne kadar top speed'e yakın da olsa bir anda o süratten sonra duvar oluyor. O ivme bir anda kayboluyor. Sanki aracı tutan bir şey var gibi.

Yardımlarınız için teşekkürler.

aracınızdaki hararet yazılımdan öncede varmıydı? yazılımı aktifden normal stock hale çevirmek oldukça kolay aracınıza göre 10dk ile 1 saat arası bir işlem, yazılımı atan firmaya gidip stock halini yükletip tekrar aynı koşullarda deneyin derim.

eğer halen yapıyorsa bilirsinki yazılımdan kaynaklı değil, ama şunuda unutma yazılımdan yada yazılımdan dolayı değil her türlü 198bin kmde 9 yaşında bir araç için yazılım zaten ağır kaçacaktır üstüne birde hararet eklersen bence soruna davetiye çıkarmış oluyorsun.

korki
22-06-2015, 18:31
aracınızdaki hararet yazılımdan öncede varmıydı? yazılımı aktifden normal stock hale çevirmek oldukça kolay aracınıza göre 10dk ile 1 saat arası bir işlem, yazılımı atan firmaya gidip stock halini yükletip tekrar aynı koşullarda deneyin derim.

eğer halen yapıyorsa bilirsinki yazılımdan kaynaklı değil, ama şunuda unutma yazılımdan yada yazılımdan dolayı değil her türlü 198bin kmde 9 yaşında bir araç için yazılım zaten ağır kaçacaktır üstüne birde hararet eklersen bence soruna davetiye çıkarmış oluyorsun.

Yazılımsız halini bırakın, yazılımlı halinde bile daha yeni yapmaya başladı bu sorunu, yazılımdan olsa ilk yapıldığında bu sorunu verir ki. Bahsettğim süratlerde daha fazla gitmişliğim mevcut. Bu sorunun yazılımdan kaynaklanabileceğini düşünmüyorum. 198binde 9 yaşında bir araç için soft bir yazılım niye ağır kaçsın ki. Yazılım aracın durumu ile ilgilidir ki. Yazılım yaptırmadan önce turbonun değerlerine (turbo daha önceki bakımında orijinali ile yetkili serviste değiştirilmişti.) ve enjektör değerlerine bakılmış ,düzgün çıkmış (yaşı gereği yıpranma değerleri göz önünde bulundurularak) ve genel bakımdan sonra yapılmıştır.

Araç 0 olarak çıktığından itibaren genellikle uzun yol yapmıştır. Bende de o şekilde kullanılmaktadır. Yazılımdan sonra bakım aralıkları daha da sıklaştırılmıştır.

Kısaca aracın km sinin ve yaşının ne kadar büyük olmasından ziyade nasıl , hangi şartlarda kullanıldığı önemlidir bence. Bakınız 0 alınan İstanbul trafiğinde kullanılan kiralık filo araçları

tolga_55
26-06-2015, 07:32
beyler 168 bin km de 1.6 hdi 110 bg fap iptal araç için mobil 5-30 mu kullanayım yoksa 0w40 mı?

by.gkn
02-07-2015, 13:24
2008 model (2007 çıkışlı) Focus 2 1.6 tdi 109bg aracımız var. Araç şuan 80K km civarlarına geldi. Henüz triger değişmedi. Servise göre 5yıl/90.000km süreyi doldurunca değişmesi gerekiyor. Bu sene uzun yola çıkmadan değiştirelim diye düşünüyoruz. Yurt dışı sitelerde de aynı motor olan araçlar için 10yıl/200.000km süre söyleniyor. Bu konuda tecrübesi olanlar var mı kaç km de değiştirmek gerekiyor.

Birde servis 1500 e yakın fiyat verdi. Netten parça fiyatlarına bakıyorum 5 de biri bile tutmuyor. Güvenilir, göçertmeyen Anadolu Yakasın'da Ford özel servis tanıdığı olan var mı?

RSX
02-07-2015, 14:40
2008 model (2007 çıkışlı) Focus 2 1.6 tdi 109bg aracımız var. Araç şuan 80K km civarlarına geldi. Henüz triger değişmedi. Servise göre 5yıl/90.000km süreyi doldurunca değişmesi gerekiyor. Bu sene uzun yola çıkmadan değiştirelim diye düşünüyoruz. Yurt dışı sitelerde de aynı motor olan araçlar için 10yıl/200.000km süre söyleniyor. Bu konuda tecrübesi olanlar var mı kaç km de değiştirmek gerekiyor.

Birde servis 1500 e yakın fiyat verdi. Netten parça fiyatlarına bakıyorum 5 de biri bile tutmuyor. Güvenilir, göçertmeyen Anadolu Yakasın'da Ford özel servis tanıdığı olan var mı?

207 içinde servise sordum 180 bin km dediler değişmesi için ama özel servisteki bütün ustalar 5 yıl yada 90bin dediler o yüzden işin ehli bir özel serviste değiştirdim malzemeleri kendim aldım rutin bakımları dahil 400 tl verdim. 90bini geçirme triger bu önemli.

Yarbay
02-07-2015, 15:19
Yazılımsız halini bırakın, yazılımlı halinde bile daha yeni yapmaya başladı bu sorunu, yazılımdan olsa ilk yapıldığında bu sorunu verir ki. Bahsettğim süratlerde daha fazla gitmişliğim mevcut. Bu sorunun yazılımdan kaynaklanabileceğini düşünmüyorum. 198binde 9 yaşında bir araç için soft bir yazılım niye ağır kaçsın ki. Yazılım aracın durumu ile ilgilidir ki. Yazılım yaptırmadan önce turbonun değerlerine (turbo daha önceki bakımında orijinali ile yetkili serviste değiştirilmişti.) ve enjektör değerlerine bakılmış ,düzgün çıkmış (yaşı gereği yıpranma değerleri göz önünde bulundurularak) ve genel bakımdan sonra yapılmıştır.

Araç 0 olarak çıktığından itibaren genellikle uzun yol yapmıştır. Bende de o şekilde kullanılmaktadır. Yazılımdan sonra bakım aralıkları daha da sıklaştırılmıştır.

Kısaca aracın km sinin ve yaşının ne kadar büyük olmasından ziyade nasıl , hangi şartlarda kullanıldığı önemlidir bence. Bakınız 0 alınan İstanbul trafiğinde kullanılan kiralık filo araçları

yazılımı iptal etmek, yeniden fabrika ayarlarına getirmek bedavamı? bedava değilmi? o halde o hale getirip denemekle kaybedecek birşeyiniz varmı? bence yok yinede size kalmış ne diyim.

yazılım ile zaten yaptırdım çat motor indi gibi bir durum olmazki, yanlış atılan bir yazılım yavaş yavaşta zarar verebilir ve belli bir süre sorun baş gösterebilir, keza turbonun ve/veya motorun durumuda yavaiş yavaş sorun gösterecek şekilde yazılımdan zarar görmüş olabilir.

turbo değiştirmek,enjektör değerinin iyi çıkması yanlış anlamayın ama koca bir yanardağda bir ağaç kadar kısa kalacak bir cümle olur yazılıma uygundu aracım demeye.

yazılım aracınızdaki turbo basıncını yükseltir, pulse yani enjektör püskürtme süresini uzatır, enjektörün mazot püskürtme basıncını artırır, bunuda pompa en başta sağlar.

özetle en başta motorunuzun kompresyonu önemli sıfırında 220psi gelen bir piston,komresyon ölçüsünde motor ikinci el 170-160 altındayda hemde 1 tek silindirde bile çöptür ya valf yada segman kaçırıyordur.

ama sanırsam bu sizde yoktur çünkü zaten yeni ustadan radyatör için gelmişsiniz adam eşşek değilse görürdü.

yalnız dediğim gibi turbo basıncı artı 10 yıllık turbo hortumumu çatladı, turbo intercooler kaynak noktalarımı sızdırıyor, pompamı koyuverdi, enjektör değerinin en başta iyi olması hiçbirşey ifade etmez yanlış birkaç adımla sıfır bile enjektör arıza verebilir, yada dün sapasağlamdı demek değil dün alınan iyi değer siz basıncı atırırak o iyi değeri zaten bozma riskini artırıyorsunuz.

özetle yerinizde olsam öncellikle denemesi bedava diye gider yazılımı fabrika ayarına getirtirdim kime yaptırdıysanız ve bir güzel 1000-2000km öyle sürer bakardım sorun gidiyormu, gitmiyorsa akabinde radyatör değişti diyorsun belki usta işi sağlam yapamadı sonuçta tesadüf belki ama hararet ve radyatör doğru noktalar sanki o sebeble adamın işçiliğini kullanılan malzeme kalitesini bir başka ustaya danışırdım.

acep su pompası gitmiş yada gidiyor olabilirmi, radyatör suyunda hava olabilirmi? suda fazla konsantre antifriz olabilirmi yada korozyon olabilirmi su kanallarında.

sonra en son dediğim parçalara bakardım enjektör,pompa vs

Low-Rider
15-07-2015, 20:53
Peugeot, Citroen kullanan arkadaşlar

Yolda giderken, araç vitesteyken gazı bırakınca yol bilgisayarında 0'ı göremiyorum 40-50saniye sonra anca 0'a geliyor o süreçte 1.1-1.5 arası tüketim gösteriyor. Normalde gazı bırakınca 0 olması lazım. Sizde nasıl bu durum ?

Faruk_Vtec
15-07-2015, 21:37
Peugeot, Citroen kullanan arkadaşlar

Yolda giderken, araç vitesteyken gazı bırakınca yol bilgisayarında 0'ı göremiyorum 40-50saniye sonra anca 0'a geliyor o süreçte 1.1-1.5 arası tüketim gösteriyor. Normalde gazı bırakınca 0 olması lazım. Sizde nasıl bu durum ?

hıç bır araba da sıfır olmaz dıe bılıorm cunku araç rolantıde çalışıp yakıt tuketıyor bellı bır kıllometrenın altına duşunce sıfır oluo dur 40km/30km gıbı..
ve tam hatırlamamakla beraber sankı benım aracım 0.8 gıbı bır rakamlar da gezıyordu..

Low-Rider
15-07-2015, 22:10
hıç bır araba da sıfır olmaz dıe bılıorm cunku araç rolantıde çalışıp yakıt tuketıyor bellı bır kıllometrenın altına duşunce sıfır oluo dur 40km/30km gıbı..
ve tam hatırlamamakla beraber sankı benım aracım 0.8 gıbı bır rakamlar da gezıyordu..
207'de gazı bıraktığımda anlık tüketim 0 oluyordu, ancak boşa atarsam 0.2,0.3lerde geziyordu yine evde kullandığımız megane2 de de bu şekilde yanlış hatırlamıyorsam.

Faruk_Vtec
15-07-2015, 22:59
207'de gazı bıraktığımda anlık tüketim 0 oluyordu, ancak boşa atarsam 0.2,0.3lerde geziyordu yine evde kullandığımız megane2 de de bu şekilde yanlış hatırlamıyorsam.

yol bılgısayarınızı uzun zamandır sıfırlamadınız mı..

Low-Rider
15-07-2015, 23:14
Her yakıt alışımda sıfırlıyorum..

B16
15-07-2015, 23:59

Clio 3 hb 1.5 dCi'da aynısı oluyor. Viteste gaza basmasken 0 gösteriyor anlık boşta olunca 0.3 gibi değer oluyor. Hatta bunu teknik olarak açıklamıştı biri gaza basmassan enjektörler işemeyi kesiyor gibi mi ne açıklaması vardı

EREN34
16-07-2015, 00:05
Her yakıt alışımda sıfırlıyorum..

Benim arabada araç vitesteykem gazı bıraktığımda yani injection cut-off konumumda: anlık değer hemen 0.6lata falan düşüyor. Daha sonra 0.1 basamak halinde 5-6 sn içinde 0 oluyor.

Aldığımda da böyleydi. 10k km önce enjektörler sıfırlandı hala böyle

murci
20-07-2015, 10:33
Herkese iyi forumlar geçmiş bayramınız kutlu olsun ,arkadaşlar aracım peugeot 308 hdi 90 lık aracımda genellikle araba ısınınca olan 2800 devir de bi kesilme gelip gidiyor bazen 3000 devirde yapıyor yanı o devirlerde bi gelip gitme var bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim bu arada aracım 107000 de

B.Koçer
20-07-2015, 11:05
Herkese iyi forumlar geçmiş bayramınız kutlu olsun ,arkadaşlar aracım peugeot 308 hdi 90 lık aracımda genellikle araba ısınınca olan 2800 devir de bi kesilme gelip gidiyor bazen 3000 devirde yapıyor yanı o devirlerde bi gelip gitme var bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim bu arada aracım 107000 de

Enjektör is coming

bi ustanıza danısın fakat genelde belli olmuyor bu git geller ustada yapmıyor :D

RSX
20-07-2015, 16:19
207 1.6 hdi vitesteyken gazı bırakınca direk anlık tuketim 0 oluyor

murci
20-07-2015, 16:43
Enjektör is coming

bi ustanıza danısın fakat genelde belli olmuyor bu git geller ustada yapmıyor :D
aynen çözemedim bende enjetörler bakımı yapıldı ondan değil galiba turbo olabilrmi diye düşünüyorum

bomonti
17-08-2015, 23:07
aynen çözemedim bende enjetörler bakımı yapıldı ondan değil galiba turbo olabilrmi diye düşünüyorum

Enjektörle alakası yok, olabilir belki ama akla hemen en kötüsünü getirmemek lazım. Forumlar da yorum ya turbo bitiktir yada enjektör :)

Yakıtı nereden alıyorsunuz ?

Işık yanık çok mu geziyorsunuz ? ( pompa açısından soruyorum ) gibi birçok sorgulanması gereken şey var. Önce kullandığınız yakıtı değiştirmekle başlayın yine olmazsa würth ün yakıt katkılarından koyun problem çözülecektir. Çözülmezse o zaman turbo mu wg mi enjektör mü sorgulayabilirsiniz..

levent
17-08-2015, 23:27

EGR yi temizlediniz mi?

EGR valfi gibi geldi bana açıkçası, veya yazılım güncellemesi adı altında bişey yapıldı mı? Beyin veya egzantrik sensörü hatası da olabilir o kesintinin sebebi. Ama %90 EGR valfi diyorum.

murci
19-08-2015, 18:04
Enjektörle alakası yok, olabilir belki ama akla hemen en kötüsünü getirmemek lazım. Forumlar da yorum ya turbo bitiktir yada enjektör :)

Yakıtı nereden alıyorsunuz ?

Işık yanık çok mu geziyorsunuz ? ( pompa açısından soruyorum ) gibi birçok sorgulanması gereken şey var. Önce kullandığınız yakıtı değiştirmekle başlayın yine olmazsa würth ün yakıt katkılarından koyun problem çözülecektir. Çözülmezse o zaman turbo mu wg mi enjektör mü sorgulayabilirsiniz..

Benden önceki sahibi biraz öyle geziyordu ben ikinci sahibiyim şimdi bu dediklerini 15 gün önce yaptım, aldım alalıda opetten yakıtı almaya başadım würth ü de kullandım araba bariz bi şekilde kendine geldi performansıda baya iyileşti sorun kalmadı neredeyse

murci
19-08-2015, 18:05
EGR yi temizlediniz mi?

EGR valfi gibi geldi bana açıkçası, veya yazılım güncellemesi adı altında bişey yapıldı mı? Beyin veya egzantrik sensörü hatası da olabilir o kesintinin sebebi. Ama %90 EGR valfi diyorum.

egr valfi nin hiç temizletmedim kardeşim bi müsait vaktimde onada el atacam ama sıkıntı %90 gitti

by serçe
19-08-2015, 18:59
207 1.6 hdi vitesteyken gazı bırakınca direk anlık tuketim 0 oluyor

Arada sırada yapıyor öyle şeyler bendede var 207 kronik galiba

B16
19-08-2015, 19:02

editasyon trol.avi

Berkan
19-08-2015, 19:50
enjektör işemeyi bıraktığı için anlık 0 gösterir. arıza değil normal birşey

Sazan.avi :hahaha:

naci özkan
20-08-2015, 10:58
Merhaba arkadaşlar.Uzun süredir siteyi illegal olarak(misafir) takip ediyordum.Forumun genel olarak bilgi durumu olsun saygı çerçevesi içinde anlaşmaları olsun gayet iyi bence.Ve Sonunda bende üye olmaya karar verdim.
Arabam Ford Focus titanium tdci.Aracımda şuan için yazılım var egr ve kat iptali var. 150 hp civarı güç aldık.Her ne kadar başlarda tatmin edici olsada insan daha fazlasını istiyor hep :D:hiihi:
Herkese keyifli forumlar...

RSX
21-08-2015, 22:50

low rider için yazmıştımda alıntı yapmayı unutmuşum yukardaki postu için.

CVK
27-08-2015, 13:03
1.6 tdci 8v 115 beygir motorda, enjektor ogrenme verileri gibi bir hata aliyorum hatanin ismini tam olarak hatirlayamiyorum aracin yakiti da bir miktar artti, bu enjektor ogrenme verisi olayi nedir bilgisi olan var mi? Daha once serviste enjektorler yeniden programlandi yakit surekli shellden aliniyor sorun ne olabilir?

naci özkan
31-08-2015, 13:04
Yazılımlı tdci focuslarınızın baskısı kaç km dayanıyor?

Ufuk
31-08-2015, 20:06
Yazılımlı tdci focuslarınızın baskısı kaç km dayanıyor?

Pasaoglu yazılımli focusum vardı. Ömrünün bir kısmını büyük turbo setupiyla kalan kisminida Orj turbo hard yazılım ile geçirdi. 60.000 km dayandı. Bu 60.000 km nin 30 bini büyük turbo 30 bini Orj turbo hard yazılım olacak sekildeydi.

naci özkan
03-09-2015, 11:54
Pasaoglu yazılımli focusum vardı. Ömrünün bir kısmını büyük turbo setupiyla kalan kisminida Orj turbo hard yazılım ile geçirdi. 60.000 km dayandı. Bu 60.000 km nin 30 bini büyük turbo 30 bini Orj turbo hard yazılım olacak sekildeydi.

gayet iyi dayanmış. ben yazılım yaptım 30 bin bindim,baskıyı değiştirdim şuan 25 bin oldu kaçırma yok ama üstten kavramaya başladı

CVK
29-09-2015, 18:43
Arac artik sık sık rejenerasyon yapmaya basladi, 80k kmde downpipe yaptirirsam eger yazilim da yaptirmam lazim heralde, onun yerine icini bosaltsam egzoz pulunda sorun olur mu?

guneycimen
30-09-2015, 10:08
egzoz emisyonu vizede değil dışardan yaptırt sorun olmaz ben öyle yaptırdım adam cihaza bile bağlamadan pulu verdi.

guneycimen
30-09-2015, 10:09
Bronz baskıya geç o setupla çok fark edecektir draglarda 2. vites 3.000 devirde kalk kafa çıkartırsın

CVK
30-09-2015, 17:21
egzoz emisyonu vizede değil dışardan yaptırt sorun olmaz ben öyle yaptırdım adam cihaza bile bağlamadan pulu verdi.

Peki downpipe mı içini mi kırdırayım dpf in?

naci özkan
01-10-2015, 20:16
Arac artik sık sık rejenerasyon yapmaya basladi, 80k kmde downpipe yaptirirsam eger yazilim da yaptirmam lazim heralde, onun yerine icini bosaltsam egzoz pulunda sorun olur mu?

ben hard yazılımla girdim egzos emisyonuna değerler gayet normal çıktı.sorun olmaz geçersin

KÖROĞLU
04-12-2015, 10:21
2007 1.6 HDİ 110 luk MCP aldım 3 gün önce. Tüm filtreleri netten aldım, yağı da total öneriliyormuş 5w40 olarak aldım.

Şimdi bunları taktıracağım dikkat etmem gerek birşey var mı arkadaşlar ?

Ayrıca araba yakıtsız kaldı ondan yakıt göstergesi çalışmıyor, sigorta falan fişman dediler.

Nette bakıyorum belli bir lt altı ( 15 gibi yazılmış oha emenike dedim) göstermiyor dediler.

Çok sıkıntı değil aslında ben yakıt aldığımda km sıfırlarım hep. Böyle birşey yaşayan var mıdır ?

emp:)
04-12-2015, 12:38
2007 1.6 HDİ 110 luk MCP aldım 3 gün önce. Tüm filtreleri netten aldım, yağı da total öneriliyormuş 5w40 olarak aldım.

Ayrıca araba yakıtsız kaldı ondan yakıt göstergesi çalışmıyor, sigorta falan fişman dediler.

Nette bakıyorum belli bir lt altı ( 15 gibi yazılmış oha emenike dedim) göstermiyor dediler.

Çok sıkıntı değil aslında ben yakıt aldığımda km sıfırlarım hep. Böyle birşey yaşayan var mıdır ?

7 lt'den az yakıt alırsanız ibre oynamaz.20-25 litre yakıt alın en az hala gösterge çalışmıyorsa sorunu araştırırsınız.

KÖROĞLU
04-12-2015, 16:52
7 lt'den az yakıt alırsanız ibre oynamaz.20-25 litre yakıt alın en az hala gösterge çalışmıyorsa sorunu araştırırsınız.

Depoda hiç yakıt olmadığını var sayar isek geçen gün 50 TL aldım.

Bu da yaklaşık 13.4 Lt yapıyor. Demek ki gösterge ya da şamandıra bozuk.

Yarın bakım için gideceğim o zaman bir sorayım bakalım hemen tespit edebilecekler mi.

ferroo
05-12-2015, 22:03
arkadaşlar abiler gaza yuklendıgım zaman aracta acaip bı duman var sımsıyah. sanki hard bı yazılım varmış gibi sizce neden yapoar bunu? aracın sesınde,gıdısınde hıcbıryerınde bı sıkıntı yok bakımlarını duzenlı yaptırırım hıcbır eksıgını ıhmal etmem yalnız bılgı ıcın soluyorum suan uzerınde katalızoru duruyor o tıkanmıs olabılırmı yada egr dolu olabılırmı neden yapar bu dumanı bukadar cok duman nıye olur yanı?

OscaRR
05-12-2015, 22:16
arkadaşlar abiler gaza yuklendıgım zaman aracta acaip bı duman var sımsıyah. sanki hard bı yazılım varmış gibi sizce neden yapoar bunu? aracın sesınde,gıdısınde hıcbıryerınde bı sıkıntı yok bakımlarını duzenlı yaptırırım hıcbır eksıgını ıhmal etmem yalnız bılgı ıcın soluyorum suan uzerınde katalızoru duruyor o tıkanmıs olabılırmı yada egr dolu olabılırmı neden yapar bu dumanı bukadar cok duman nıye olur yanı?

Ferhat egrde sıkıntı varsa arıza kodu düşürür sisteme pozisyon hatası diye. Duman tam olarak nasıl toz gibi mi atıyo hangi devirlerde atıyo tam olarak? Vnt açımında bir problem var mı piston tam hareket ediyo mu? Gidişinde bir problem yoksa enjektörler sağlamdır büyük ihtimalle, arıza kodlarında da birşey gözükmüyorsa katalizör yüksek ihtimal. :)

ferroo
05-12-2015, 23:46
Ferhat egrde sıkıntı varsa arıza kodu düşürür sisteme pozisyon hatası diye. Duman tam olarak nasıl toz gibi mi atıyo hangi devirlerde atıyo tam olarak? Vnt açımında bir problem var mı piston tam hareket ediyo mu? Gidişinde bir problem yoksa enjektörler sağlamdır büyük ihtimalle, arıza kodlarında da birşey gözükmüyorsa katalizör yüksek ihtimal. :)

Kardeşim duman normal kullanımda rolantide felan yok dıp gaz yapınca attıgı duman ole bole degıl hard yazılım yapılsa bukadar olmaz duman :) şaka bir yana duman sadece dıp gazda ve gaz tepkisinde gıdısınde,rolantıde calısma sesınde felan bı sıkıntı yok. kat dolu olsa yaparmı yada egr dolu olsa bukadar duman atarmı dıp gazda?olmazsa katı bosalttrıyım dıyorum egr yıde temızllettırıyım dıyorum?

dqn
06-12-2015, 09:32
Kardeşim duman normal kullanımda rolantide felan yok dıp gaz yapınca attıgı duman ole bole degıl hard yazılım yapılsa bukadar olmaz duman :) şaka bir yana duman sadece dıp gazda ve gaz tepkisinde gıdısınde,rolantıde calısma sesınde felan bı sıkıntı yok. kat dolu olsa yaparmı yada egr dolu olsa bukadar duman atarmı dıp gazda?olmazsa katı bosalttrıyım dıyorum egr yıde temızllettırıyım dıyorum?

Benim aracımda da bu durum var.Yazılım soft ama duman dip gazda biraz fazla.Özellikle yakıtı kötü yerden alırsam çok daha fazla artıyor duman.Sanırım enjektörlerden.Ama bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Sizde yakıtı po dan falan alıyorsanız almayın.Shell i falan deneyin.Shell alıyorsanız başka yerleri deneyin.Yakıt çok fark ediyor bende.

Ufuk
06-12-2015, 09:40

sen ne konuşuyon tirrek piston falan.
Ferhat reyiz sen sök bi kat'ı çek oraya bi dp . Egzoza yıkamacıda bas suyu sonra çalıştır kussun egzozdaki bütün kurumu miss.. :D

levent
06-12-2015, 09:50
ferroo kısa mesafe kullanılınca yakıt kaynaklı biraz kurum tutuyor gerek kat gerek enjektörler, katalizör ama temel sebep o dumana..

Birkan61
06-12-2015, 09:53
duman için basit şeylerde sorun olabiliyor

motor içi hortumlarınızı iyice kontrol edin

bizim transporter 284 bin km'de hayvan gibi duman atıyordu ve aracın çekişi bize normal geliyordu

turboya bağlantılı hortumlardan biri sıkıntılıydı komple değiştirdim hortumu dumanda kesildi ve araç dahada canlandı

OscaRR
06-12-2015, 13:54
Ferhatım egr dolmaz kurum oluşunca hareket etmez kalır :D Eğer ki 3. 4. viteslerde ve 2.de 4000rpm sonrası atıyosa normal Dv6'da zaten dip gaz için. Turbo basıncına vnt pistonuna elektrovanasına bi bak ne olur ne olmaz. Enjektörde şakırtı yoksa mekanikte sıkıntısı yoktur diğer türlü zaten arıza ışığını yakar. Debimetre, Isıtma bujisi de olabilir küçük bi ihtimal onlarda arıza yakmaz bazen ama arıza kodu kesin bırakır.(P1351-ısıtma bujisi P0100-debi hatası P0104-debi eksik okuyo P0488-P04** egr) Ama tahminim mevzu katalizördür çok yatınca bile belli zaman kurumlanıyo zaten sağlamı. Sen en güzeli fordun cihazında bi değerlere baktır oradan çıkar zaten :)

sen ne konuşuyon tirrek piston falan.
Ferhat reyiz sen sök bi kat'ı çek oraya bi dp . Egzoza yıkamacıda bas suyu sonra çalıştır kussun egzozdaki bütün kurumu miss.. :D
Terbiyesiz panda seni sonra da patlayan turboyu gt1752v ile geri toplasın dimi :D

OscaRR
06-12-2015, 14:03

5W-40 Euro4 Psa için doğru tercih Totalin yağı hem yeterli hem uygun. Bakım paketi oem filtre yağ ile ve bi iki ekstrasıyla 150 lira civarıydı 2 kere aldım sıkıntı yaşatmadı. Mutlaka diagbox-pp2000 yani psa servis cihazı olan bi ustaya gidin değerlerine baksın. Yakıt göstergesi 7Lt altı çalışmaz ama 6.5ltde yani 30 liralık alındığında sorun yapmıyo. Eğer 7lt altı koyacaksanız sağ arkada koltuk altında şamandıranın fişini söküp takınca içindeki değeri okur. Sarı ışığı da son 7lt kalınca yakar bu arada uzunda mecbur kalırsanız 180-190 götürüyo :)

naci özkan
06-12-2015, 18:06
bendede aynısı olmuştu,dip gazlarda artan yoğun bir duman vardı.turbo hortumunda kaçak çıktı.yaptırdım düzeldi.katalizörden olmaz kat dolmuş olsa dumanın azalırdı zaten,yeterli dumanı boşaltamıyor.kat iptalinden sora benm aracım hem canlandı hemde duman biraz artmıştı

Birkan61
06-12-2015, 21:31
bendede aynısı olmuştu,dip gazlarda artan yoğun bir duman vardı.turbo hortumunda kaçak çıktı.yaptırdım düzeldi.katalizörden olmaz kat dolmuş olsa dumanın azalırdı zaten,yeterli dumanı boşaltamıyor.kat iptalinden sora benm aracım hem canlandı hemde duman biraz artmıştı

duman konusunda tam anlamıyla bu olay başıma gelmişti..

ferroo
06-12-2015, 22:47
[QUOTE=OscaRR;7995835]Ferhatım egr dolmaz kurum oluşunca hareket etmez kalır :D Eğer ki 3. 4. viteslerde ve 2.de 4000rpm sonrası atıyosa normal Dv6'da zaten dip gaz için. Turbo basıncına vnt pistonuna elektrovanasına bi bak ne olur ne olmaz. Enjektörde şakırtı yoksa mekanikte sıkıntısı yoktur diğer türlü zaten arıza ışığını yakar. Debimetre, Isıtma bujisi de olabilir küçük bi ihtimal onlarda arıza yakmaz bazen ama arıza kodu kesin bırakır.(P1351-ısıtma bujisi P0100-debi hatası P0104-debi eksik okuyo P0488-P04** egr) Ama tahminim mevzu katalizördür çok yatınca bile belli zaman kurumlanıyo zaten sağlamı. Sen en güzeli fordun cihazında bi değerlere baktır oradan çıkar zaten :)

tamamdır dedıklerıne bı baktırıyım enjektorlerde sakırtı felan yok gayet rolantı sesınde gıdıste normal performansta gayet ıyı su katı bı bosalttırıyım egr yıde bı temızlettırıyım ben en ıyısı :)

ferroo
06-12-2015, 22:48

turbo hortumunda kacak olsa performans dusuk olmazmı benımkı 110 luk saglıklı bı focus nasıl gıdıyosa ole gıdıyo yanı hortumlarda kacak olsa hem ses olarak hemde performans olarak dusus olmazmı sızce?

ferroo
06-12-2015, 22:50
duman konusunda tam anlamıyla bu olay başıma gelmişti..

sızındemı hrtumlarda kacak vardı ?

naci özkan
06-12-2015, 23:36
turbo hortumunda kacak olsa performans dusuk olmazmı benımkı 110 luk saglıklı bı focus nasıl gıdıyosa ole gıdıyo yanı hortumlarda kacak olsa hem ses olarak hemde performans olarak dusus olmazmı sızce?

benimkide aynı motor.performansta düşüklük olur ama çok az bir kaçak olsa bile yanma odasına yeterli yakıt girdiği halde yeterli hava giremeyince mazotu yakamaz duman olarak atar

KÖROĞLU
07-12-2015, 16:33
5W-40 Euro4 Psa için doğru tercih Totalin yağı hem yeterli hem uygun. Bakım paketi oem filtre yağ ile ve bi iki ekstrasıyla 150 lira civarıydı 2 kere aldım sıkıntı yaşatmadı. Mutlaka diagbox-pp2000 yani psa servis cihazı olan bi ustaya gidin değerlerine baksın. Yakıt göstergesi 7Lt altı çalışmaz ama 6.5ltde yani 30 liralık alındığında sorun yapmıyo. Eğer 7lt altı koyacaksanız sağ arkada koltuk altında şamandıranın fişini söküp takınca içindeki değeri okur. Sarı ışığı da son 7lt kalınca yakar bu arada uzunda mecbur kalırsanız 180-190 götürüyo :)

Cevap için teşekkürler, ben tüm filtreleri (bosch marka) ve yağıda total 9000 olarak 145 TL ye aldım.

100 km arayla 50 +50 olmak üzere yakıt aldım. Buna rağmen hareket etmedi. Bakım sırasında cihaza bağlamışlar bırakmak lazım dediği için usta,

(cihazları var) baktıramadım. Şamandıra sigorta, koltuk altı fiş olayına bir bakalım neler çıkacak.

tolga_55
27-12-2015, 07:34
Filtreleri nerden aliyosunuz hocam

mr.korhan
27-12-2015, 08:34
Arkadaşlar 2011 1.4dizel citroen c3 aldım 68hp gündelik kullanım için, yakıtı şehir içi 5.2 gösteriyor gayet memnunum.
Bu aracın üstündeki motor nedir , ne üretimidir, yakıt ne kullanalım yağ ne kullanalım, tecrübelerinizi ve egr ,yazılım,kat Hakkında reçetelerinizi yazarmısınız hem daha ekonomik hem daha canlı olabilmek için.
Teşekkürler şimdiden hepinize

Birkan61
27-12-2015, 09:22
sızındemı hrtumlarda kacak vardı ?

geç gördüm biraz ama :)

evet, hortumu direk değiştirdik sıkıntı kalmadı canavar gibi.

sanctuary35
27-12-2015, 21:17
motor dışında ama 2006 model 307imde uzun farlar takılı kalıyor. Gösterge panelinde kapalı gözükmesine rağmen farlar açık kalıyor bunun nedeni nedir? nasıl tamir edilir? maliyeti nedir?

RSX
02-01-2016, 15:33
1.6 90lık hdi'cılar ışık yandığında 50 tl shell mazot alıyorum şehir içi 200 km gidiyor ışık yanıyor sizde durumlar nasıl ? Araçta yazılım yok kat içi boş sadece

EREN34
02-01-2016, 17:35
1.6 90lık hdi'cılar ışık yandığında 50 tl shell mazot alıyorum şehir içi 200 km gidiyor ışık yanıyor sizde durumlar nasıl ? Araçta yazılım yok kat içi boş sadece

2.0 hdi 206 kullanıyorum. İzmit merkezde ş.i. 50 tl motorine 220-230 km yapıyorum. ***** havalar soğudu yakıt tüketimi arttı. Birde timer kullanıyorum. Rölantide çalışma durumu fazla.

Fitre yazılım vs standart. Kat vs. yok. Sadece 1 tane susturucu var.

KÖROĞLU
02-01-2016, 19:56
Filtreleri nerden aliyosunuz hocam

Soru sanırım bana. Ben n11 üzerinden bir firmadan aldım. İsmini hatırlamıyorum şuan. Hafta içi bakar yazarım eğer istersen.

RSX
03-01-2016, 14:10

Ek soru bakım ve debriyajı geldi, yağ olarak 5 40 motul koysam mı diye düşünüyorum motorun daha sağlıklı ve sessiz çalışması açısından faydası olur mu ? Deneyen bilen gören duyan var mı ?

EREN34
03-01-2016, 14:56
Ek soru bakım ve debriyajı geldi, yağ olarak 5 40 motul koysam mı diye düşünüyorum motorun daha sağlıklı ve sessiz çalışması açısından faydası olur mu ? Deneyen bilen gören duyan var mı ?

Debriyaj seninde bildiğin gibi yakıtı olumsuz etkiler. Yağ konusunda std. motor için tavsiye edilen yağ dışına çıkma derim ben.

güneşbalkan
10-02-2016, 17:39
70 hplik 1.4hdi c2'yi 120-130 hplere getirmek için neler yapmak gerekir tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum :)

tolga_55
12-02-2016, 17:31
Arkadaslar 1.6 hdi lar pcv biraz sikintili baya baya yag veriyor . Oil catch tank takan oldu mu aramizda ? Sanirim kronik bi sorun bu ? Sensorleride kirletiyor en basitinden turbo selenoidiyle ilgili sikinti cikarir.

Faruk_Vtec
12-02-2016, 21:35
70 hplik 1.4hdi c2'yi 120-130 hplere getirmek için neler yapmak gerekir tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum :)

68hplık 1.4 hdı C2 ıçın yapılcaklar;

ıntercooler
downpıpe
yazılım
egr ıptalı

bu speclerle 100/105 aralığına geliyor..

daha fazlası ıçın buyuk turbo ışıne gırmek lazım ama fazla uğraşıldığında sorunlar baş göstermeye başlıyor..

tolga_55
13-02-2016, 09:59
Arkadaşlar ön kızdırma arızası performans düşüklüğüne neden olur mu? arızayı verdiğinde 2000-3000 devir arası sanki bişeyler sıkıyomuş gibi oluyor . 3000 den sonra kendine geliyor. ön kızdırma arızasını verdiği anda depollotion fault görünüyo bilgi ekranında. Ustalarla konuştum performansa etkisi olmaz dediler. ama arabanın sesi değişiyor..tabi gidişide

dqn
13-02-2016, 11:35
1.6 tdcı da beyinden partikül iptali oluyor mu yazılımla?

mira
13-02-2016, 13:06
Arkadaşlar ön kızdırma arızası performans düşüklüğüne neden olur mu? arızayı verdiğinde 2000-3000 devir arası sanki bişeyler sıkıyomuş gibi oluyor . 3000 den sonra kendine geliyor. ön kızdırma arızasını verdiği anda depollotion fault görünüyo bilgi ekranında. Ustalarla konuştum performansa etkisi olmaz dediler. ama arabanın sesi değişiyor..tabi gidişide
Oluyor. değiştirmiyorsam haftada 2-3 takım çekiş düşüklüğünden kızdırma değiştiriyoruz

tolga_55
13-02-2016, 13:52
1.6 hdi da ve 1.6 tdci da yazilimla dpf iptali yapiliyor. Ben yeni yaptirdim

tolga_55
13-02-2016, 13:53
Oluyor. değiştirmiyorsam haftada 2-3 takım çekiş düşüklüğünden kızdırma değiştiriyoruz

Sokmesi cok skntili mi hocam yuzde 80 ihtimlle kirilir silindir kapaginin icinde kalir. Kapagi sokmek zorunda kaliriz diyolar

RSX
13-02-2016, 13:59
psacılar 1.6 hdi sessiz çalışması için totalden baska hangi yağ önerirsiniz ? yada illa totalden şaşmamak mı lazım ? castrol edge veya mobil 1 önerileri nasıldır ?

B.Koçer
13-02-2016, 14:04
psacılar 1.6 hdi sessiz çalışması için totalden baska hangi yağ önerirsiniz ? yada illa totalden şaşmamak mı lazım ? castrol edge veya mobil 1 önerileri nasıldır ?

mobil1 kullanıyorum memnunum :) 5-30

Birkan61
13-02-2016, 14:34
2.0 hdi ile uğraşan var mı 110luk :)

neler yapılabilir abartmamak kaydıyla

RSX
13-02-2016, 15:20
mobil1 kullanıyorum memnunum :) 5-30

Sessizlik açısından nasıl kardeşim :)

mimit
13-02-2016, 19:58

308 hdi euro 5 motor a 15.000 km içinde total castrol ve son olarak mobil esp 5w30 koydum, sorasında başka bir şeye gerek kalmadığını anladım, euro5 motor euro4 e göre zaten oldukça sessiz ama mobil den sonra kabinde rolanti de 0 motor sesi oldu diyebilirim.Bulabilirseniz Motul ünde uygun yağları tavsiye ediliyor.

EREN34
13-02-2016, 20:05
2.0 hdi ile uğraşan var mı 110luk :)

neler yapılabilir abartmamak kaydıyla

dw10 serisi motordan bahsediyorsun sanırım.

90hplik olanı var bende. 90lık için biraz araştırma yaptığımda karşıma çıkann aşağıdakiler oldu. Zaten alt yapı aynı biliyorsun. Bir incele istersen

http://www.hdi-tuning.co.uk/ecu-remapping/custom-remaps/peugeot-tuning/peugeot-307-remap/peugeot-307-tuning-2-0-HDI90.html

CemBerk
14-02-2016, 19:19
1.4 hdi 92lik c3'üm var ortalama yakıtı 6.3 litre gösteriyor. Geçen 20tl'lik mazotla(5.8lt) dur kalk trafiğe pek girmeden 90-100km yaptım bu yakıt normal mi?

Bir diğer sorunum da araç yokuşta 1. Viteste tam gazda bile hızlanmıyor taki turbo gelene kadar(1.700rpm) bu neden olabilir?

EREN34
14-02-2016, 19:24
1.4 hdi 92lik c3'üm var ortalama yakıtı 6.3 litre gösteriyor. Geçen 20tl'lik mazotla(5.8lt) dur kalk trafiğe pek girmeden 90-100km yaptım bu yakıt normal mi?

Bir diğer sorunum da araç yokuşta 1. Viteste tam gazda bile hızlanmıyor taki turbo gelene kadar(1.700rpm) bu neden olabilir?

O kadar yakıtı ben yakamıyorum 2.0 hdi ile.

hızlanma konusu kulağıma normal geldi

CemBerk
14-02-2016, 19:40
O kadar yakıtı ben yakamıyorum 2.0 hdi ile.

hızlanma konusu kulağıma normal geldi

Neden bu kadar yakıyor olabilir ki periyodik bakımı yeni, kullanım devrim 1500-2500 arası ama bir ince baskı balata istiyor gibi ama bu kadar artırır mı yakıtı? Hele bir de dur kalk trafiğe girersem 80km falan anca gidiyor.

B.Koçer
14-02-2016, 20:02
Neden bu kadar yakıyor olabilir ki periyodik bakımı yeni, kullanım devrim 1500-2500 arası ama bir ince baskı balata istiyor gibi ama bu kadar artırır mı yakıtı? Hele bir de dur kalk trafiğe girersem 80km falan anca gidiyor.

Seni ısının ehli bir ustaya yonlendireyim mi kardesim PSA da uzman :)

B.Koçer
14-02-2016, 20:03
Sessizlik açısından nasıl kardeşim :)

Bana gore normal Tdi dan sessiz geliyor ama kişiden kişiye değişir ses fakat mal10 numara
kat iptalinden sonra ses arttı biraccik :)

EREN34
14-02-2016, 20:22

Debriyajın tabiki etkisi olur ama bu denli değil. Madem sende İzmir desin, tavsiye edilen ustaya bir git derim.

CemBerk
14-02-2016, 20:33

Valla iyi olur adresi pmden alayım müsait olduğum bir zaman baktırayım

powERS
17-02-2016, 17:14

o pm yi banada atıver bide sen bana birşey daha sölücektin.

Birde birşey daha sorayım bu beynimizi kurcuklayan kim var servis dışında teybin aux unu açtırıcam.

B.Koçer
17-02-2016, 17:20
o pm yi banada atıver bide sen bana birşey daha sölücektin.

Birde birşey daha sorayım bu beynimizi kurcuklayan kim var servis dışında teybin aux unu açtırıcam.

Attım abi ben sana pm gelmedi mi yahu :(

sanctuary35
17-02-2016, 22:29
aslında banada, com2000 değiştirebilecek, kırık sağ aynayı değiştirebilecek ve cruse control takabilecek bi usta lasım.

B.Koçer
17-02-2016, 22:33
Hepsi bende mevcut :D kendi aracımı yaptırdıgım yer fakat reklama gırer vs dıye paylasım yapmıyorum

Satanael
18-02-2016, 00:36
Hazır konusunu denk getirmişken sormak istediğim var onlar konusunda daha önceden ilgilenen uğraşan arkadaşlar varsa biraz bilgi verebilirlerse sevirinim.

Yakın zamanda 1.6hdi 207 almayı düşünüyorum ve sanırım stock olarak pek kullanmam illaki yazılım ve egsoz sistemi icin bişiler yaparım.Fakat benim merak ettiğim yazılım ve egsoz sistemi icin neler olabilir ve alınabilen değerler nelerdir? daha önce turbo yada dizel arac deneyimim olmadıgı icin pek bilgi sahibi değilim acıkcası.. Hani yapılırsada ne gibi iyileştirmeler ile sorunsuz ve güzel verim alınabilir?

enesarda
18-02-2016, 14:33
arkadaşlar yukarıda arkadaş belirtmiş ama bende sorayım. 207 hdi 1.6 sahibiyim. yazılım + ses için neler yapmam gerekiyor ? stage1 + kat iptali egr iptali son susturucu iptal , dp, freeflow, qtp , warex vs. liste nasıl olmalı? uğraşmaya değer mi ? daha önce aynı motorda sorun yaşayan oldu mu ?lamba yakar mı? yoksa hiç bulaşmadan sadece stage 1 mi uygulanmalıdır ?

sadun94
19-02-2016, 06:13
.................

sadun94
19-02-2016, 06:14
Hazır konusunu denk getirmişken sormak istediğim var onlar konusunda daha önceden ilgilenen uğraşan arkadaşlar varsa biraz bilgi verebilirlerse sevirinim.

Yakın zamanda 1.6hdi 207 almayı düşünüyorum ve sanırım stock olarak pek kullanmam illaki yazılım ve egsoz sistemi icin bişiler yaparım.Fakat benim merak ettiğim yazılım ve egsoz sistemi icin neler olabilir ve alınabilen değerler nelerdir? daha önce turbo yada dizel arac deneyimim olmadıgı icin pek bilgi sahibi değilim acıkcası.. Hani yapılırsada ne gibi iyileştirmeler ile sorunsuz ve güzel verim alınabilir?

Stock turbosu fazla kucuk, o yuzden sadece yazilim falan gibi basit islemlerle cok zevk alamassiniz bence. En iyisi buyuk turbo, buyuk nozzle'lar, yazilim, egr iptali, dp falan filan. Yani oyle 1.6 tdi lar gibi bi yazilim bi downpipe yaptim 160hp oldu degil bunlar. Ancak cok saglam motorlar oldugunu soylebilirim. Uygun turbo, yazilim, nozzle (uygun olcude buyutulmus), ve diger destekleyici islemlerle 200hp alinabilir. Tabi balata lazim, ayrica nozzle buyutme isin icine girdikten sonra, baya duman atiyo (ki bence 10 numero bisi )

Arkadasimdan gordugum tecrubeyle yaziyorum, umarim yardimi dokunur.

KÖROĞLU
19-02-2016, 08:02
1.6 Hdi Otomatik c4 var, Şamandıra arızam hala devam ediyor. Söküp bakacağım bir türlü elim gitmedi.

Yakın zamanda enjektör diplerinden mazot geldiğini farkettim (sıkıştırdım biraz) pompacı ya gitti araba o ringler ve 1 enj. için meme değişti.

Şuan bir sızıntı yok. Sadece 3000 devir civarı gereksiz bir şıkırdama duyuyorum ve az da olsa perf düşüklüğü mevcut.

Tüm filtreler değişeli 6.000 km oldu. Sabah çalıştırdığımda arabanın etrafından geçersem iğrenç bir koku geliyor bunu neden yapar ?

Ayrıca bilgi ekranında "risk of filter blocking" yazıyor. Bu ne anlama geliyor ?

araç 216 bin de egr vs temziliği faydalı olur mu ? DPF iptali yazılmış ama benim araçta mevcut mu bu ? Yazılım ile nasıl kapatılır.

100 tane soru sordum ama cahillik dert başa.

Samet25
20-02-2016, 15:02
arkadaşlarım abilerim 1.6tdci 2005 model focus sahibiyim. dün aracımın kat ını boşalttırdım ve susturucu iptal ettirdim güzel bi ses aldım tadın da oldu. ama biraz daha homurdanmasını istiyorum ve biraz daha agrasif olsun istiyorum ne yaptırmam gerekiyor. ( yakın zamanda yazılımda atılacak yazılımdan sonra seste değişim olur mu ? )

B.Koçer
20-02-2016, 17:20
arkadaşlarım abilerim 1.6tdci 2005 model focus sahibiyim. dün aracımın kat ını boşalttırdım ve susturucu iptal ettirdim güzel bi ses aldım tadın da oldu. ama biraz daha homurdanmasını istiyorum ve biraz daha agrasif olsun istiyorum ne yaptırmam gerekiyor. ( yakın zamanda yazılımda atılacak yazılımdan sonra seste değişim olur mu ? )

Boru çapını büyüt :)

Ufuk
20-02-2016, 18:04
Kardes şimdi Apaçi olarak ben en başı çekiyorum. Eski focusumda 4 kez ( aldığımda olan egzoz ile 5) komple baştan sona egzoz sistemi yaptım.
En sesli hali;
60 lik Krom DP ve 76lik duzboru.
Yazılım seste artış sağlıyor biraz.

Haa ama baştan söylüyorum geri düşer aracın. Hani ses istiyorsan olacak en sesli hali bu şekilde alırsın ama araban çok geri düşer. Pedal boş gibi bir his bırakıyor.
Yazılımda yapacaksan en güzeli;
60lik DP 60lik ara boru sonda no name freeflow susturucu. Hem gaz tepkin olur hem yürür.

Satanael
20-02-2016, 23:20
Stock turbosu fazla kucuk, o yuzden sadece yazilim falan gibi basit islemlerle cok zevk alamassiniz bence. En iyisi buyuk turbo, buyuk nozzle'lar, yazilim, egr iptali, dp falan filan. Yani oyle 1.6 tdi lar gibi bi yazilim bi downpipe yaptim 160hp oldu degil bunlar. Ancak cok saglam motorlar oldugunu soylebilirim. Uygun turbo, yazilim, nozzle (uygun olcude buyutulmus), ve diger destekleyici islemlerle 200hp alinabilir. Tabi balata lazim, ayrica nozzle buyutme isin icine girdikten sonra, baya duman atiyo (ki bence 10 numero bisi )

Arkadasimdan gordugum tecrubeyle yaziyorum, umarim yardimi dokunur.

Dediklerinde cok mantıklı seyler ama ben zaten 120-130 hp limitleri benim icin yeterince tatminkar olacaktır.Sonucta cogu zaman eşim ve cocugumla kullanıyorum aracı arada bi gazlamak icinde bukadar masraf benim icin cok zahmetli olur..Benim beklentim dediğim gibi o güclerde motorun bana kısa vadede sorun cıkarmaması.. Suan 1.6 16v palio kullanıyorum hani üzerine harcadıgım para yerine swap yapaydım yeminle daha ucuza gelirdi.Bana hem masrafsız olacak tabiri caizse taş gibi olacak hemde biraz zevk vericek söyle bastımmıda uzıcak kanser etmicek :D

Dizel e gecmemdeki en büyük sebeplerden biriside bu.Yoksa Atmosferik aracın benim gönlümde yeri büyük.Şimdi hayatım boyunca hep 8000 devirmi döndüm hayır ama ne bileyim benzinli aracın devir bandı olsun egsoz sesleri olsun daha güzel geliyor.böyle vites yükseltmeden bagıra bagıra gezicek o araba:D

İşin icine turbo girdimi olay değişiyor işte ufacık bi yazılım ile bile cok tatminkar gücler elde edilebiliyor bu gücleri atmosferde almak haha nerde :D

ee dizellerdeki yakıt ekonomisi *****.Hani suanki aracımdanda biliyorum basmazsan yakmıyor ama basıncada yakmam demiyor yani.ama dizellerde bukadar ucurum yok arada.

Turbo dizellerin benim icin gözümde en büyük artısı düşük devir yüksek tork buda şehir ici şartlarına bambaşka bişi trafikte bile ne devir dönmeye gerek kalıyor nede cayır cayır devirli gitmeye...

Sizlerinde dedigi gibi hdi motorların saglamlıgı benim icin önemli olanda bu.Bakalım bide dizeli deniyelim belki vazgecilmez olur benim icin bilemem :D

sadun94
21-02-2016, 01:29
Dediklerinde cok mantıklı seyler ama ben zaten 120-130 hp limitleri benim icin yeterince tatminkar olacaktır.Sonucta cogu zaman eşim ve cocugumla kullanıyorum aracı arada bi gazlamak icinde bukadar masraf benim icin cok zahmetli olur..Benim beklentim dediğim gibi o güclerde motorun bana kısa vadede sorun cıkarmaması.. Suan 1.6 16v palio kullanıyorum hani üzerine harcadıgım para yerine swap yapaydım yeminle daha ucuza gelirdi.Bana hem masrafsız olacak tabiri caizse taş gibi olacak hemde biraz zevk vericek söyle bastımmıda uzıcak kanser etmicek :D

Dizel e gecmemdeki en büyük sebeplerden biriside bu.Yoksa Atmosferik aracın benim gönlümde yeri büyük.Şimdi hayatım boyunca hep 8000 devirmi döndüm hayır ama ne bileyim benzinli aracın devir bandı olsun egsoz sesleri olsun daha güzel geliyor.böyle vites yükseltmeden bagıra bagıra gezicek o araba:D

İşin icine turbo girdimi olay değişiyor işte ufacık bi yazılım ile bile cok tatminkar gücler elde edilebiliyor bu gücleri atmosferde almak haha nerde :D

ee dizellerdeki yakıt ekonomisi *****.Hani suanki aracımdanda biliyorum basmazsan yakmıyor ama basıncada yakmam demiyor yani.ama dizellerde bukadar ucurum yok arada.

Turbo dizellerin benim icin gözümde en büyük artısı düşük devir yüksek tork buda şehir ici şartlarına bambaşka bişi trafikte bile ne devir dönmeye gerek kalıyor nede cayır cayır devirli gitmeye...

Sizlerinde dedigi gibi hdi motorların saglamlıgı benim icin önemli olanda bu.Bakalım bide dizeli deniyelim belki vazgecilmez olur benim icin bilemem :D

120-130hp de stock turboyla mantikli degil bence, cunku gercekten ama gercekten kucuk o turbo (207 1.6 hdi'den bahsediyorum). Extreme bir tuning yapmadanda, kucuk capli turbo oynamalari lazim bence, sonucta stock turboyla 120hp almak ile sadece ici veya komple buyutulmus turbodan 120hp almak farkli olucaktir, cunku turbonun uzun donemdeki yorulmasi daha az olucaktir. Sadece kucuk bir not olsun bu size :)

Satanael
21-02-2016, 01:40
120-130hp de stock turboyla mantikli degil bence, cunku gercekten ama gercekten kucuk o turbo (207 1.6 hdi'den bahsediyorum). Extreme bir tuning yapmadanda, kucuk capli turbo oynamalari lazim bence, sonucta stock turboyla 120hp almak ile sadece ici veya komple buyutulmus turbodan 120hp almak farkli olucaktir, cunku turbonun uzun donemdeki yorulmasi daha az olucaktir. Sadece kucuk bir not olsun bu size :)

bakıcaz bakalım dediginiz gibi belkide bi turbo değişimi gerekebilir ama bunlarda olucaksa uzun vadede olur zaten. hayırlısıyla su paliom bi satılsa ozaman bakıcazda :D

RSX
21-02-2016, 12:05
bakıcaz bakalım dediginiz gibi belkide bi turbo değişimi gerekebilir ama bunlarda olucaksa uzun vadede olur zaten. hayırlısıyla su paliom bi satılsa ozaman bakıcazda :D
Motoru zorlamadan normal custom bi yazılım+dp sona kadar düz boru+egr iptali+kutu içi filtre sağlıklı şekilde zorlamadan 125 130 olur, pal büyütmeye orasıyla burasıyla turbonun oynamaya gerek yok

Samet25
21-02-2016, 12:05
çok ta aşrı bi ses istemiyorum gaza basınca biraz daha tatmin olayım istiyorum.. ama denicem bu tavsiyenizi :D

No23
22-02-2016, 09:28

alacağın 207' de orjinalde kat yada dpf olacak birde son susturucu. turbonu kontrol ettirirsin, turbonda üfleme , yağ sızdırma vb sıkıntılar yoksa, enjektörlerin sağlıklıysa, dp, egr iptali ve yazılım en ideali ve masrafsızı. biraz daha yüklenirsen baskı balata kaçıracak vb birsürü sıkıntı. günlük kullanım için en ideali arkadaşların da belirttiği gibi dp, egr iptali ve yazılım. opel astra 95hp 1.3 dizel motorların turbosu avuç kadar ama 2 senedir sorunsuz 130 hp gezen arkadaşım var. motoru ısıtmadan sıkarsan, soğutmadan kapatırsan her aracın turbosu erken vakitte bozulur.

powERS
22-02-2016, 14:56
Hepsi bende mevcut :D kendi aracımı yaptırdıgım yer fakat reklama gırer vs dıye paylasım yapmıyorum

Bak sana face ten de yazdım dönmedin, yakında bakımım var bu motorlarla kım oynasıyo kım ıyı anlıyo pek bılmıyorum, servısede egılesım hıc yok, bı donus reca edıyorum senden kardesım.

Satanael
22-02-2016, 18:28
alacağın 207' de orjinalde kat yada dpf olacak birde son susturucu. turbonu kontrol ettirirsin, turbonda üfleme , yağ sızdırma vb sıkıntılar yoksa, enjektörlerin sağlıklıysa, dp, egr iptali ve yazılım en ideali ve masrafsızı. biraz daha yüklenirsen baskı balata kaçıracak vb birsürü sıkıntı. günlük kullanım için en ideali arkadaşların da belirttiği gibi dp, egr iptali ve yazılım. opel astra 95hp 1.3 dizel motorların turbosu avuç kadar ama 2 senedir sorunsuz 130 hp gezen arkadaşım var. motoru ısıtmadan sıkarsan, soğutmadan kapatırsan her aracın turbosu erken vakitte bozulur.

Peki bu 1.6 hdi motorları alırken baktırmamız gereken başka bişi varmı? bu turbo bakım işlemlerine ekspertizler bakarmı yoksa servislermi bakıyor?

B.Koçer
22-02-2016, 18:37
Bak sana face ten de yazdım dönmedin, yakında bakımım var bu motorlarla kım oynasıyo kım ıyı anlıyo pek bılmıyorum, servısede egılesım hıc yok, bı donus reca edıyorum senden kardesım.

Kontrol ettim gelen giden yok :D facebookta

B.Koçer
22-02-2016, 18:44
Ayrıca direksiyonla ilgili özel mesaj da yolladım onuda ekleyeyim :)

http://i.hizliresim.com/LAPQ3V.jpg

Satanael
22-02-2016, 18:49
birde peugeot kullanan arkadaşlara bi sorum olacak.İzmirde beğendiğim bi araç var anlaşabilirsek onu almaya gelicem izmirede bu aracı orada baktıracagım güzel işini yapan bi ekpertiz - servis gibi tavsiyesinde bulunabileceğin bir yer varmı acaba? bu sefer sorunlu arac almak istemiyorum acıkcası. güzelcene bana baksınlar yani.

sanctuary35
22-02-2016, 20:33
izmirde iztek var, halil öztürk var, 6.sanayi sitesinin orda expertiz merkezleri var