PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Esnaflar Ýþleriniz Nasýl?

Sayfa : 1 2 [3] 4 5

Yigit-Y
05-05-2017, 18:21
Geçen istanbula geldiðimde kapalý çarþýyý gezdim, eskiye göre fiyatlar çokta düþmüþtü ona raðmen kalabalýk deðildi ve kapalý çok dükkan gördüm. Heralde mal sahipleri eskisi gibi iþ yapýlabildiðini sanýp zamma devam ediyorlar ondan kapatýyorlar diye düþündüm.

Ýþin aslý nedir bilen varsa aydýnlatabilir. Esnafa biþi sormadým, çeneleri çok düþüyor çünkü sorunca. Mal sahibi olan esnaf için nankör diyor, kiracý esnaf mal sahibine gaddar diyor

Acýyormuyuzzzzzzzzzz

Verrrr mehteriiiii verrrrrrrrrrrrrr :):):)

Hayýrlý Cumalarrrrrrr :)

_muhaRRem
05-05-2017, 18:21
Süper akýyor maþallah

darkmoon
05-05-2017, 18:30
trilyonluk jeep de giderken metrobüsdeki insanlara üzülen abim sende bizdensin olsun ..

MK8800
05-05-2017, 18:35
trilyonluk jeep de giderken metrobüsdeki insanlara üzülen abim sende bizdensin olsun ..

Reyiz geri döndü :D

imprezaWRC
05-05-2017, 22:00
Geçen gün Caðaloðlu-Sirkeci-Sultanahmet civarýndaydým, Sultanahmet'te bir tane turist yok, öðle vakti restaurantlarda bomboþdu.
Bu arada biz Rusya'ya vizeyi kaldýrmýþýz ama Rusya'da bize kaldýrýp saplamýþ, adam baþý 850 TL'ye vize mi olur.

snan1910
05-05-2017, 22:05
denizli'deki kipa)) migros'a satýlmýþ... bir çok magaza çoktan kapalý...

Tesco Kipa Tr den çekiliyor, Migros kipayý komple aldý, yavaþ yavaþ hepsi dönüþecektir

arda35
05-05-2017, 22:16
Felaket tellallýðý yapacak deðilim. Lakin bir arkadaþýmýn babasý saymýþ geçenlerde; Alsancak'ta 80 adet boþ dükkan varmýþ. Sýk gitmememe raðmen benim de dikkatimi çekmiþti. Hava parasý yalan oldu çoðu yer için.

Yigit-Y
05-05-2017, 22:21
Arada mehter verin bu konu okuyuncaaaa

Ýnsann geberrrrr diye baðrýyor içinden nedensizceeee

aslanneron
05-05-2017, 22:46
Arada mehter verin bu konu okuyuncaaaa

Ýnsann geberrrrr diye baðrýyor içinden nedensizceeee

Mehter Marşları - Hucum Marşı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=a00tJMDj8LA) hucum hali daha bi iþe yarar sanki abi :D

aslanneron
05-05-2017, 22:49
Ýnþaat sektöründeyiz genelde köylüler ile iþ yapýyoruz paralarý hazýr oluyor ellerinde ona göre iþ istiyorlar çok rahat ediyoru.büyük firmalara olan taþeron iþlerinin hepsini býraktýk parayý almasý dert fazla adamla ugrasmasý dert. Birde tuðla fabrikasý için yatýrým yapýyoruz sonumuz hayrolsun bu piyasada . 2019 a kadar ab ülkesi bir yerde üretim tesisi kurup tugla üzerine ordan vatandaþlýk almak amaç burda 5 senelik plan dahi yapamýyoruz en azýndan bir çifte vatandaþlýk olursa çocuk için yatýrým gözüyle bakýyoruz

arabasýzadam
05-05-2017, 23:03
Bekir Coşkun: “Evet” deme dedik… – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/bekir-coskun/evet-deme-dedik-1832091/)

Mr.K
05-05-2017, 23:14
Ýnþaat sektöründeyiz genelde köylüler ile iþ yapýyoruz paralarý hazýr oluyor ellerinde ona göre iþ istiyorlar çok rahat ediyoru.büyük firmalara olan taþeron iþlerinin hepsini býraktýk parayý almasý dert fazla adamla ugrasmasý dert. Birde tuðla fabrikasý için yatýrým yapýyoruz sonumuz hayrolsun bu piyasada . 2019 a kadar ab ülkesi bir yerde üretim tesisi kurup tugla üzerine ordan vatandaþlýk almak amaç burda 5 senelik plan dahi yapamýyoruz en azýndan bir çifte vatandaþlýk olursa çocuk için yatýrým gözüyle bakýyoruz

hangi ülkede yapmaktasýnýz bilmiyorum fakat TR ile iliþkileri+çifte vatandaþlýk olayý var mý bir araþtýrýn isterseniz.

aslanneron
05-05-2017, 23:16
hangi ülkede yapmaktasýnýz bilmiyorum fakat TR ile iliþkileri+çifte vatandaþlýk olayý var mý bir araþtýrýn isterseniz.

burda tesis kuruldu zaten amaç orayada yeni bir tesis kurup vatandaþlýk almak yunanda iþler baya kolay araþtýrmalarýmýza göre sonuçta yatýrýmcý olarak gidicez oraya.

ama herþey daha kaðýt üzerinde bakalým hayýrlýsý yaz sonunu göremiyoruz baþýmýzdakiler sayesinde

Thracian
06-05-2017, 14:24
burda tesis kuruldu zaten amaç orayada yeni bir tesis kurup vatandaþlýk almak yunanda iþler baya kolay araþtýrmalarýmýza göre sonuçta yatýrýmcý olarak gidicez oraya.

ama herþey daha kaðýt üzerinde bakalým hayýrlýsý yaz sonunu göremiyoruz baþýmýzdakiler sayesinde

Vallahi aklýmdaki mesele bu. Ama aklýmý kurcalayan 2 mesele oldu. 1- malta devlet fonundan 250.000$ yatýrým yaparsan. Yatýrým boyunca. Eðer yatýrýmýn 5 seneyi tamamlanýnca ab dolaþým izni veriyor diye biliyorum.
2- eski ingiltere sönürgesi, þimdi baðýmsýz bir pasifik adasýndan (adý aklýmda yok) direk 25.000$ parasýný basýp pasaport alabiliyorsun diye biliyorum. avrupada geçerli pasaport.

Thracian
06-05-2017, 14:25
[QUOTE=Thracian;8328078]Vallahi aklýmdaki mesele bu. Ama aklýmý kurcalayan 2 mesele oldu. 1- malta devlet fonundan 250.000$ yatýrým yaparsan. Yatýrým boyunca. Eðer yatýrýmýn 5 seneyi tamamlanýnca ömür boyu ab dolaþým izni veriyor diye biliyorum.
2- eski ingiltere sönürgesi, þimdi baðýmsýz bir pasifik adasýndan (adý aklýmda yok) direk 25.000$ parasýný basýp pasaport alabiliyorsun diye biliyorum. avrupada geçerli pasaport.

korki
06-05-2017, 18:22
Bülent abi o kadar güzel bir noktaya deðinmiþsin ki, millet çýkan mineralin bir iþe yaradýðýný zannediyor galeyana geliyor. Borun iþlenmeden hiç bir deðeri yok, iþlenmesi için yapýlan hiç bir yatýrým, teknolojik iyileþtirme vb. yok. Çok merak ediyorum hangi imam hatipli boru iþleyebilecek.

Çýkan mineral deðil de hammadde diyelim bir iþe yarýyor elbette deðeri de var. Borun iþlenmesi farklý bir olay. Farklý sektörlerde kullaným alanlarý var. Hangi sektörde kullanacaðýna baðlý. Cam sektöründe kullanan farklý iþler , temizlik sektöründe kullanan farklý iþler.

korki
06-05-2017, 18:28
yaklaþýk 2 yýldýr EtiBor'un paketleme ve taþýma ihalelerinin çoðunu aile þirketimiz alýyor, insanlar bor madeninin çýkartýlmadan turþusunu kurduðumuzu 2023 te de satýp zengin olacaðýmýzý sanýyor, 1996 da Eskiþehir Kýrka'da bulunmuþtum öðrenciydim, 1990lardan beri bor zaten devamlý yurt dýþýna satýlýyor...

Yaklaþýk 1 sene öncesine kadar bende Kýrka'daydým. Aile firmanýzý tanýrým büyük bir ihtimalle en azýndan alacaklarý kalmýyordur.

ufuksaracci
06-05-2017, 18:35
Çýkan mineral deðil de hammadde diyelim bir iþe yarýyor elbette deðeri de var. Borun iþlenmesi farklý bir olay. Farklý sektörlerde kullaným alanlarý var. Hangi sektörde kullanacaðýna baðlý. Cam sektöründe kullanan farklý iþler , temizlik sektöründe kullanan farklý iþler.

Hocam bor doðada element olarak bulunmaz, bunun bileþikleri bulunur yani mineralleri. Madenden çýktýðý haliyle tabi ki bir deðeri var ama asýl deðeri iþlendikten sonra ortaya çýkýyor onu demek istedim. Yani basitçe madenden çýkan þey bir çeþit tuzdur.

korki
06-05-2017, 19:52
Hocam bor doðada element olarak bulunmaz, bunun bileþikleri bulunur yani mineralleri. Madenden çýktýðý haliyle tabi ki bir deðeri var ama asýl deðeri iþlendikten sonra ortaya çýkýyor onu demek istedim. Yani basitçe madenden çýkan þey bir çeþit tuzdur.

Hocam iþletmeden çýkan hammaddedir Na2B4O7 + 5H20 borax penta olarak satýlýr ayrýca az da olsa Na2B4O7 olarak ta satýlýr bu da susuz borax diye satýlýr. Na2B4O7 + 10H20 Deca olarak ta satýlýr. Bu müþterinin isteðine göre sipariþe göre deðiþir. Bu yeniden kristallendirilmeye veya ilgili prosese göre deðiþiklik gösterir. Bor doðada bileþik halinde bulunur. Ýçinde sodyum elementi bulunduðu için genel adý tuzdur. Yani sen sanayiye un üretiyorsun onlar pasta da yapar, börek te, ekmek te ben bunu demek istiyorum.

ghibli06
06-05-2017, 20:07
Yaklaþýk 1 sene öncesine kadar bende Kýrka'daydým. Aile firmanýzý tanýrým büyük bir ihtimalle en azýndan alacaklarý kalmýyordur.

hocam alacak kalmýyor ama, Bigadiç'teki ihaleye 1 mayýsta iþ baþlangýcý yapamadýk, 21 tane týrý konteynýrlarla beraber paramparça ettiler, iþçilere saldýrdýlar, yapan oradaki yerel kooperatif... polis 2 aðýr yaralý olmasýna raðmen hiç bir iþlem yapmadý, üzerine üstlük Etibor Bigadiç, iþ baþlangýcý yapýlmamýþtýr diye tutanak tuttu cezayý baþlattý... ben EtiMadendeki dönem arkadaþlarýmý aradým bana dedikleri 'kooperatifin arkasý siyasi olarak kuvvetli, yapacak bir þey yok!'... devlet kendi açtýðý ihaleyi inkar edecek duruma geldi, bunlar ne kadar ciddi durumlar kimse farkýnda deðil...

Ýbrahim33
06-05-2017, 20:22
Gelde araba al sat. Ýþin boku çýktý iyice afedersiniz. Olmadýk arabalar olmadýk paralara gidiyor.

Örn :

https://i.hizliresim.com/DP0Zr1.jpg

Bunun gibi neler neler. Anca bi rent a carcý turizmci yapsatçý arkadaþým araba getirirse ticaret dönecek gibi gözüküyor. Ýnternet fiyatlarýda ortada zaten. Allah yardýmcýsý olsun herkesin

Yigit-Y
07-05-2017, 10:17
https://www.youtube.com/watch?v=bSrKn97zxyo

Ceddin Deden - Mehteran & Red Russian Army Choir - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bSrKn97zxyo)

mehter veren yok ben verim esnaf kardeþlerime

Eski bir mehter Ruslarla seviþtiðimiz zamanlardan iyi seyirlerrr

VERRRRRRR MEHTERÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ

R.I.P
07-05-2017, 18:02
Gelde araba al sat. Ýþin boku çýktý iyice afedersiniz. Olmadýk arabalar olmadýk paralara gidiyor.

Örn :

Bunun gibi neler neler. Anca bi rent a carcý turizmci yapsatçý arkadaþým araba getirirse ticaret dönecek gibi gözüküyor. Ýnternet fiyatlarýda ortada zaten. Allah yardýmcýsý olsun herkesin

perþembe günü ikinciyeni den bir arkadaþa al-sat deðil kullanmalýk a180 alalým dedik 129'a bitti. sahibindende muadil max fiyat 132bin
ihaleyi kazanan hem al-sat yapan deðil hem de gaza geldi sanýrým :)

ido
24-02-2018, 17:46
bý durum sorgulayalým nasýl iþlerýmýz arkadaslar

Drive Fast
24-02-2018, 18:21
Geçen istanbula geldiðimde kapalý çarþýyý gezdim, eskiye göre fiyatlar çokta düþmüþtü ona raðmen kalabalýk deðildi ve kapalý çok dükkan gördüm. Heralde mal sahipleri eskisi gibi iþ yapýlabildiðini sanýp zamma devam ediyorlar ondan kapatýyorlar diye düþündüm.

Ýþin aslý nedir bilen varsa aydýnlatabilir. Esnafa biþi sormadým, çeneleri çok düþüyor çünkü sorunca. Mal sahibi olan esnaf için nankör diyor, kiracý esnaf mal sahibine gaddar diyor

Kapalý ve mýsýr çarþýsýndaki dükkanlar vakýf a baðlý yani dükkanlar þahýslarýn deðil normalde kira fiyatlarý sürekli yükseliyordu ama geçen sene zammý durdurup indirime gittiler diye biliyorum, dükkanlarýn kapanmasýnýn sebebi turistlerin olmamasý önceden çok fazla turist geliyor hu bölgede alýþveriþ yapýyordu artýk hiçbiri gelmiyor, bidr eskiden biz türklerde çok fazla alýþveriþ yapardý eminönü tahtakale kapalý çarþý mýsýr çarþýsýnda ama artýk bizimkilerde sadece gezmeye geliyor alýþveriþ yapan kesim çok az.

Deðerlerimizi kaybediyoruz, istanbul artýk bir ülke ilçeleride birer il gibi oldu eski sýcaklýðýndan ve mimarisinden yoksun býz gibi bir þehir olduk heryer avm, insanlarýn çarþý pazar kültürü kalmadý bu kültüründe kralý kapalý çarþý be mýsýr çarþýsý, eskiden kýyafetler çeyizlik eþyalar züccaciye aklýnýza gelecek herþey bu ikilinin etrafýndan alýnýrdý artýk insanlar gelmiyor çünkü artýk insanlara zor geliyor onun yerine avm den iþini hallediyor
Cidden avm ler bizi bitirdi (Bir eminönü esnafýnýn isyaný) :D

barakuda26
24-02-2018, 21:31
Kime sorsan iþler durgun, piyasa hareketsiz. Ama daha kimsenin de herhangi bir harcamasýndan kýstýðýný harcama yapmadýðýný görmedim. Aksi bi durum mevcut söz ve icraat arasýnda:)

ghibli06
24-02-2018, 21:37
Ulker grubunun 6 milyar TL odeyemedigi borc oldugu ve de sadece 1 milyar icin kredi alabildigini hangimiz biliyorduk???

MK8800
24-02-2018, 21:40
Kime sorsan iþler durgun, piyasa hareketsiz. Ama daha kimsenin de herhangi bir harcamasýndan kýstýðýný harcama yapmadýðýný görmedim. Aksi bi durum mevcut söz ve icraat arasýnda:)

Aynen , Borusan'da Makyajlý Land Rover'lar için falan sýra var ( ölüsü 1 milyon olmuþ araç beðenirsen kapora vermezsen imkansýz akþama kalmýyor :D )

Ama kime sorsan öldük , bittik ?

Lan madem öldün bittin ha bire krediye , kredi kartýna , bankaya , hazýrdan satýp yemeye abanma

2jz
24-02-2018, 21:48
Ulker grubunun 6 milyar TL odeyemedigi borc oldugu ve de sadece 1 milyar icin kredi alabildigini hangimiz biliyorduk???

Abi bunu baþka bir konuda konuþmuþtuk.

6 milyar tl deðil 9 milyar dolarlýk bir krediden bahsediliyordu en baþta.

Ödemeyeceðim demiyor ama yapýlandýrmada istediði ödeme þeklinin ödememekten pek bir farký yok.

Zaten Ülker tüm þirketlerini planlý olarak yurtdýþýna aktardý. Fetö korkusuna þirketleri yurtdýþýnda göstererek olasý bi el koyma durumunda uluslararasý tahkimden faydalanmak istiyor. Kendini o açýdanda garantiye almýþ durumda.

Borcun büyük bir kýsmý akbank'a. Bu kadar büyük bir kredi batýðý süphesiz etkiler bankayý.

Daha Telekom ve Türkcell'in geçen yýldan kalan borçlarý ne oldu gün yüzüne çýkarýlmýyor.

MBuðra
24-02-2018, 21:51
Piyasa bitik. Ýþ görüþmesine bile çaðýran yok mk.

Eworen
24-02-2018, 21:54
Etrafa bakinca bitek bende para yok gibi geliyor
Sorsan herkes öldüm bittim ama masallah hic bitmis gibi yasayan gormedim "0" km arabalar yatirimlik daireler..
Yahu milyonluk arabalar adim basi sanki almayani dovuyorlar
Ne is yaparsiniz ne yaparsiniz bizede anlatinda bizde milyonluk arabalarin bari 4 lastigini alalim..

hddsheriff
24-02-2018, 21:59
Bizim iþlerde azalma yok ama tahsilat çok sýkýntýlý salladýkça sallýyorlar en son noktada ödeme geliyor stres sýkýntý tonla. Allah'tan son 5 senedir ne kredi ne kredi kartý kullanmýyoruz , cebimizde ne varsa ona göre harcýyoruz.

enes_srb
24-02-2018, 22:32
Etrafa bakinca bitek bende para yok gibi geliyor
Sorsan herkes öldüm bittim ama masallah hic bitmis gibi yasayan gormedim "0" km arabalar yatirimlik daireler..
Yahu milyonluk arabalar adim basi sanki almayani dovuyorlar
Ne is yaparsiniz ne yaparsiniz bizede anlatinda bizde milyonluk arabalarin bari 4 lastigini alalim..

Abi gercekten oyle ya hafta sonu butun kafeler full, kafaya porsche ler mustangler cekilmis herkes gayet mutlu gozukuyo .Insallah daha cok kazanirlar ama kime sorarsan sor para yok , isler durgun ...

GokhanRS
24-02-2018, 22:41
bence sizin takýldýðýnýz mekanlarda problem var. ülkeni nüfusu 80m+,
eðer gerçekten parasýzlarý görmek isterseniz çok mekan var ama maalesef büyük þehirlerde nüfus çok fazla olunca bunlarýn bi kaç yüz bini bile lüks yaþasa tüm þehir zengin miþ gibi görünüyor.

fakiri kafelerde orda burda göremezsin, onlar evden iþe, iþten eve.

2jz
24-02-2018, 22:44
Gelir daðýlýmýndaki adaletsizlik sosyal yapý ve ekonomi için büyük bir problem. Lüks araç satýþlarýndaki patlama sorun olmadýðý anlamýna gelmiyor yani :)

SK10
24-02-2018, 23:03
Bence þuan iþ yok desek de yalan var desek de belirsizliðin içinde yaþýyoruz ama k.kartý denen birþey olmasa millet birbirini keser

Can1993
24-02-2018, 23:09
Gayrimenkul iþiyle ugraýsyorum ben hisse toplayýp tam tapuya dönüp yer satýyorum. Ýstanbul kocaeli balýkesir çanakkale calýsýyorum. istanbul kocaeli iþler neredeyse 0 a yakýn balýkesir canakkale ucuz diye yer satýlýyor yoksa piyasa bizim iþlerde baya bozuk

ErkanCanS
24-02-2018, 23:12
Ýþ var para yok.. Tahsilatta büyük sýkýntý var.

KemalHDH
24-02-2018, 23:19
Onca yýldýr esnaflýðýn içindeyiz sorduðumuz zaman daha bir kiþinin aðzýndan iþler çok iyi çok þükür diyeni duymadýk. Nazar deðmesin diyemi yapýyorlar yada para istemesinler diyemi bilmiyorum ama Panameraya binen adamda Partnere binen adamda sýkýntý var diyor.

Ýþler kesat
Aktar dönder evir çevir yapýyoruz
Battýk bittik
Sýcak para sýkýntýsý var
Ýþler dönmüyor
Alacaklarý toplayamýyoruz
Piyasa bitik
Kriz var
vs vs vs

Bunlarý o kadar çok insan o kadar çok ortamda söylüyorki piyasada psikolojik olarak yerleþik bir hal alýyor bitiklik. Gerçek anlamda sýkýntýda olana lafým yok ama herkesin doðru söylediðine inanmýyorum ben. Yalana ihtiyaç gerek yok biz yýlbaþýndan önce 3 tane güzel iþ baðladýk BMWye yöneldik baþka forumda söylemiþtim araç arýyoruz kiralama yada satýn alma arefesindeyiz diye. Bunu öldük diyerek dramatize etmenin anlamý yokki. Hiç iyi birþey söyleyemiyorsan çok þükür yuvarlanýp gidiyoruz de lan Yunanistanmýsýnýz anasýný satýyým herkes batak. Özellikle son iki yýldýr sýkýntý var doðrudur ama herkeste deðil.

Eyüp
24-02-2018, 23:35
Ýþleri çok bozuk adam zaten aðlamayýp ''çok þükür çorba kaynýyor..'' diyor..Geri kalanlar inandýrýcý deðil..

AþkýnS.
25-02-2018, 00:11
Valla piyasa þu an karýþýk. 1hafta iþ yok oturuyoruz,1 gün iþ var yemeðe vakit bulamýyoruz. Herkes sözleþip geliyor sanki..
Devlet her þekilde yakamýzda,vergiye zam,sigortaya zam,muhasebesi zam,aldýðýmýz/sattýðýmýz parçaya zam.. yani müþteriye "abi zam geldi"dediðimde suçu bende buluyor :)
Þükür evimize bi þekilde ekmek getiriyoruz ama bizden daha kötü durumda olanlar var. Allah yardýmcýlarý olsun hepsinin

Mutlu Deðerli
25-02-2018, 00:21
Ýstanbula her gittigimde yeni bir gökdelen görüyorum ve hepsi bir sonraki geliþimde dolmuþ oluyor. Keza þu internetten 2+1'i 450.000tl den baþlayan lansman fiyatlarýyla diye sunulan evler varya, heh iþte onlar bile doluyor.

Piyasa durgun iþ yok deniyor ama ben anlamýyorum son kasa 5 serisinde millet hýnçla alýyor. Bunu kim alýyor F10unu satan alýyor biliyorum ama F10'larda piyasada. Onu E60cýlar alsa tofaþý satýp kredi çeken adamda E39a biniyor. Bi þekilde yatan araçta yok ha bire araç sayýsý artýyor.

Anlamýyorum millet yok diyorda, var olanlarý hep görüyorsak yok olanlar nerede... Milletin 4te 3ünde var heralde hep onlarýmý görüyoruz anlamadým ki

Mutlu Deðerli
25-02-2018, 00:22
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/28058720_772782336254495_9121161745355615590_n.jpg ?oh=088e0ddb12d1a369d534c647fbf8186d&oe=5B45A091

ChuckBartowsKi
25-02-2018, 02:45
2015 yýlýndan itibaren sýkýntýsýz geçen ay olmadý desem yeridir bu yýl zirve yaptý iþ aslýnda bir þekilde var ama satýþ yok kimse de para yok.

Met
25-02-2018, 07:37
Önceki yýllara göre Aralýk ayý iyiydi 2017 de. Ama Ocak ve Þubat 2018 resmen sýfýr. Küçük esnafa iþ yok. Büyük firmalarýn bile týrlarýnýn hepsi çalýþmýyor ki dýþarýya, bize iþ paslasýn. 2 aya yakýndýr bizim araba yatýyor. Haftada 1-2 iþ anca çýkýyor. Son 7-8 ayýn en kötü zamanlarýndayýz þuan sektör olarak. Zaten tahsilat ayrý mesele, herkesin söylediði gibi ödemeler hep geç. Allah yardýmcýmýz olsun.

ghibli06
25-02-2018, 08:31
Bizim hayatta basari kistasimiz araba ev gece hayati seklinde maalesef o nedenle isin icinde olmayanlar f10 range alindiginda mekanlar doldugunda ekonominin kotu olduguna inanmak istemiyor... oysa ki bir sekilde isletme ceviren icin bunlar zor degil ki, cogu kredi ile alinir isin avansi ile alinir bazen kiralanir... firmanin 10 milyon kredi borcu vardir gider 1 milyonunu range alir, sorarsan isler kotu der ne diyecek?

Ekonominin iyi olmasi demek piyasada para olmasi demek, ihracat yapmak demek, yurtdisinda sube demek, global projelerin icinde olmak demek, kabzimalin koyluden 10 kurusa aldigi meyveyi Ankarada 3 liraya satmasiyla alinan F10 ekonominin iyi oldugunu degil, belli bir azinligin cogunlugu somurdugunu gosterir..

Can1993
25-02-2018, 10:59
Sokaktaký range ve panameralarýn cogu kredili ;) o görülen evlerde ya ipotekli yada 240 ay vadeli alýnmýþ evler.Ama artýk milletin diline dolanmýþ para yok.Allaha þükür diyebilmeli. bizim millette oda yok. Çorba kaynýyor deyip geçmeli. Ghibli06 doðru demiþ olay mekan arabaya göre kýstas edilmemeli. Cebine 100-200 koyan gece hayatýna cýkýyor sabaha simit çay yapýyor.Neler gördük valeye verecek parasý olmayýp arabayý yan sokaga býrakýp mekana gelenlerde bunu ezmek için söylemiyorum.Kriz gece hayatý yada araba ile ölcülmemeli.

mert_can 41
25-02-2018, 11:38
Son iki senedir iþler hiç iyi deðil müþteri konusunda sýkýntý yok allaha þükür her geçen gün yeni bir müþteri kazanýyoruz ancak ödeme almak oldukça sýkýntý. Ýþ yaptýðým büyük bir firmalardan bile ödeme alamýyorum koskoca firma 2 aydýr 300 liralýk faturasýný ödeyemiyor rezillik resmen ne zaman gitsem patron için bir bahne söylüyorlar. Ayný þekilde bir banka ile çalýþýyoruz faturanýn ertesi günü tutar hesaba yatardý 4 gün sonra alabildim onuda gerçekten durumlar kötü. Bulunduðumuz yerde iþ yapabilen kalmadý gibi bir þey tüm esnaf artýk oturup tavla oynuyor. Ancak yüksekte torpili olanlar ihaleden ihaleye koþturuyor........

mert_can 41
25-02-2018, 11:42
Edit geri gelse lüks arabayý ekonomi ile kýstas yapmak çok saçma cebinde 30 bini olan bir adam bile rahatlýkla f30 f10 binebiliyor artýk bu devirde artýk galeriler senetle araba satmaya baþladý bir sürü finans kuruluþu kuruldu bankalar haricinde. Eskidendi o bmw mercedes kullananlarýn zengin olduðu dönemler.

uygarr
25-02-2018, 11:50
Bizim hayatta basari kistasimiz araba ev gece hayati seklinde maalesef o nedenle isin icinde olmayanlar f10 range alindiginda mekanlar doldugunda ekonominin kotu olduguna inanmak istemiyor... oysa ki bir sekilde isletme ceviren icin bunlar zor degil ki, cogu kredi ile alinir isin avansi ile alinir bazen kiralanir... firmanin 10 milyon kredi borcu vardir gider 1 milyonunu range alir, sorarsan isler kotu der ne diyecek?

Ekonominin iyi olmasi demek piyasada para olmasi demek, ihracat yapmak demek, yurtdisinda sube demek, global projelerin icinde olmak demek, kabzimalin koyluden 10 kurusa aldigi meyveyi Ankarada 3 liraya satmasiyla alinan F10 ekonominin iyi oldugunu degil, belli bir azinligin cogunlugu somurdugunu gosterir..

Gerçekten söylediðiniz gibi bunu sömürüyü zaten yapýyorlar En baþtaki oluþumdan en altýna kadar

SK10
25-02-2018, 12:24
Edit geri gelse lüks arabayý ekonomi ile kýstas yapmak çok saçma cebinde 30 bini olan bir adam bile rahatlýkla f30 f10 binebiliyor artýk bu devirde artýk galeriler senetle araba satmaya baþladý bir sürü finans kuruluþu kuruldu bankalar haricinde. Eskidendi o bmw mercedes kullananlarýn zengin olduðu dönemler.

cebinde 30lirasý olan alýrda kaç ay binebilir onuda hesaba katmak lazým :)

mert_can 41
25-02-2018, 12:48
cebinde 30lirasý olan alýrda kaç ay binebilir onuda hesaba katmak lazým :)

Nolucak kullanmýcak arabayý bakým yaptýrmýcak haftada bir lüks mekanda fotoðraf o hafta devamlý fotoðraf çekilir sosyal medyalara koyulur al sana zengin adam modeli þuan piyasadaki çoðu tip böyle. Bir sene binse yeter bir senede tbt olarak yükler fotoðraflarý al sana iki senelik sükse :D

Kadir Salim
25-02-2018, 12:52
Nolucak kullanmýcak arabayý bakým yaptýrmýcak haftada bir lüks mekanda fotoðraf o hafta devamlý fotoðraf çekilir sosyal medyalara koyulur al sana zengin adam modeli þuan piyasadaki çoðu tip böyle. Bir sene binse yeter bir senede tbt olarak yükler fotoðraflarý al sana iki senelik sükse :D

Özellikle göze hoþ gelen tüm arabalar bundan dolayý dökülmedi mi :) ?
Ayraný yok içmeye tahterevalli ile gidiyor mýçmaya hesabý :D

mert_can 41
25-02-2018, 13:11
Özellikle göze hoþ gelen tüm arabalar bundan dolayý dökülmedi mi :) ?
Ayraný yok içmeye tahterevalli ile gidiyor mýçmaya hesabý :D

F30 arýyordum yemin ederim arabanýn saðlamýný bulmak çok zor bulsan ya mpaket deðil yada boþline o yüzden f10a yöneldim cidden onun temizi daha rahat bulunuyormuþ neden acaba :D ondada comfort modeller daðýlmýþ mpluslar falan saðlam :D Yazýma yanlarken patlayanlarý eklemeyi unutmuþum :D

prodorian
25-02-2018, 13:46
Gayrimenkul iþiyle ugraýsyorum ben hisse toplayýp tam tapuya dönüp yer satýyorum. Ýstanbul kocaeli balýkesir çanakkale calýsýyorum. istanbul kocaeli iþler neredeyse 0 a yakýn balýkesir canakkale ucuz diye yer satýlýyor yoksa piyasa bizim iþlerde baya bozuk

Can çanakkaleye geldiðinde görüþelim mutlaka

vectra-tuner
25-02-2018, 13:54
https://youtu.be/MCbUjcvR0oY

vectra-tuner
25-02-2018, 13:55
https://youtu.be/MCbUjcvR0oY

vectra-tuner
25-02-2018, 14:02
Her taraf lüx araç dolu evet ama bu bizim milletin genlerinde var.. Yemez içmez en lüxünü alýr aslýnda görmemiþlikten gelir

https://youtu.be/TdUva4D750k

Drive Fast
25-02-2018, 14:51
Biz çeyizlik iç giyim sektöründeyiz bizim piyasa için konuþuyorum, perakendeci toptancýya 12,13,14,15 ay çek vererek dükkanýný dolduruyor dükkanýn sirkülasyonu hýzlý olduðu için ilk verdiði çek tarihi gelene kadar zaten hem ayný toptancýdan hemde farklý yerlerden mal çekiyor güzelce

malý sattý cebine parasýný koydu o parayla abimiz evini arabasýný aldý veya arabasýnýn modelini yükseltti mekanlarda yedi çek tarihi geldiðinde zaten toptancýdan 3 belki 4 kere daha mal çektiði için son çektiði mallardan sattýðý nakitle çekleri ödedi ama toptancý zaten parayý alana kadar 150-200 bin liralýk mal verdi hala verdiði son 3 sevkiyatýn çeklerini bekliyor bu böyle devam ediyor perakendeciler toptancýya toptancýlar imalatçýya imalatçý yapabilirse ki bu çok zor kumaþçýya dantelciye çalýþtýðý atölyeye diye gidiyor zincirin en son halkasý kimse onda patlýyor,

ticaret ahlakýmýz yok bizim iyi esnaflarýn hepsi ya komple ticareti býrakýyor yada yatýrým yapýp emekli oluyor

GokhanRS
25-02-2018, 16:12
vallahi býkmadýnýz þu iftira atma olayýndan.

arkadaþ devlet yalan mý söylüyor? istanbulda araç sayýsý 3.8 milyon bunun %53ü otomobil, yani 2milyon otomobil var istanbulda gerisi kamyonet ve motosiklet.

istanbulun Nüfusu 20milyon civarýnda þuan ve yani nüfusun %10 u kadar otomobil var istanbulda hadi bunun bikaç yüzbini lüks araç olsun.

sanki 20 milyonun hepsi zenginmiþ gibi atýp tutmaya devam ediyorsunuz. diyorum size tamamen sizin takýldýðýnýz çevre ile alakalý.

bu dünyada nüfus sayýnýn üstünde otomobil sayýsýna sahip ülkeler var ve siz nüfusunun %10u kadar otomobile sahip bir il de hala herkesin altýnda bmw ayaklarý yapýyorsunuz.

þunuda not edeyim, bmw nin lükslük göstergesi olduðunu düþünen kimseye de saygým yok bilin. bmw dediðiniz çöp araba bir çok ülkede birkaç maaþla alýnabilen bilen bir hurda.

Muharrem C.80
25-02-2018, 16:13
Ülkede herkes Oscar Wilde olmuþ sonradan görmelik zirve yaptý lüksler ihtiyaçlardan daha elzem oldu götünde ayý baðýrýyor hala borç harç alýþtý millet borçlu yaþamaya. Kapitalizim wins.

GokhanRS
25-02-2018, 16:14
yani o trafiðin araç sayýsýndan deðil, yollarýn ve þehir planlamasýnýn b.ktanlýðýndan olduðunu da anlayýn artýk...

mert_can 41
25-02-2018, 16:36
yani o trafiðin araç sayýsýndan deðil, yollarýn ve þehir planlamasýnýn b.ktanlýðýndan olduðunu da anlayýn artýk...

Kesinlikle katýlýyorum izmitte trafik sýkýntýsý yokken tek e5 i iki þerit yapýp sað tarafada otobüs duraklarý koyunca her sabah iþ ve çýkýþ saatimde trafik çekiyorum. Gerçekten yol planlamasý çok saçma ülkemizde. Eskiden 3 þerit git gel e5 varken trafiðin t sini bilmezdik ancak kaza olduðunda kapanýrdý yol.

2jz
25-02-2018, 16:55
Her taraf lüx araç dolu evet ama bu bizim milletin genlerinde var.. Yemez içmez en lüxünü alýr aslýnda görmemiþlikten gelir

Süpriz sonlu olmuþ :D

mert_can 41
25-02-2018, 20:47
Almancý bir arkadaþým almanyada bizleri tanýmak çok kolay demiþti niçin dedim bir arabanýn en lüksünü en dolusunu alýyorsa biri %80 Türktür demiþti :D Almanlar genelde orta sýnýf boþ arabalara binermiþ :D

AþkýnS.
25-02-2018, 21:56
Almancý bir arkadaþým almanyada bizleri tanýmak çok kolay demiþti niçin dedim bir arabanýn en lüksünü en dolusunu alýyorsa biri %80 Türktür demiþti :D Almanlar genelde orta sýnýf boþ arabalara binermiþ :D

Orda uzun yýllar yaþamýþ türk bi amca da boþline e220 ile gelmiþti
Sorduðum soru da bedava aldýn herhalde olmuþtu :D

KemalHDH
25-02-2018, 22:16
Almanlar genel olarak kullanmayacaklarý donanýmlara para vermezler. Kumaþ koltuklu manuel klimalý çok E39 W211 görmüþümdür eskisen yaz aylarýnda. Onlar aracýn alt yapýsýna para verirler. Donaným ihtiyaçtan ibarettir. Bizde ise koltuklarda elektrikli bel ve baldýr desteði + masaj + ýsýtma + soðutma ve 4 bölge klima olmazsa olmaz ayýp olur yoksa.

GokhanRS
25-02-2018, 22:25
Almanlar genel olarak kullanmayacaklarý donanýmlara para vermezler. Kumaþ koltuklu manuel klimalý çok E39 W211 görmüþümdür eskisen yaz aylarýnda. Onlar aracýn alt yapýsýna para verirler. Donaným ihtiyaçtan ibarettir. Bizde ise koltuklarda elektrikli bel ve baldýr desteði + masaj + ýsýtma + soðutma ve 4 bölge klima olmazsa olmaz ayýp olur yoksa.

ben onu þöyle düþünüyorum, örneðin kia rio 8bin küsür euro sýfýrý bazý ülkelerde, þimdi ek paketlerle aracý zenginleþtireyim desen araç 15bin euro oluyor, yani iki katýna çýkýyor fiyat. adamda sanroofu g.tmemi sokucam niye ki katý para ödiyim ki diyip arabýyý baz fiyattan alýp eskitip hatta çöpe atýyor iþi bitince.

ayný araç bizde 100 bin tl ama dolusu en fazla 120 bin olunca aradaki fark %20 bile olmayýnca 100ü veren 115i 120yide verir diyip alýyor.

halbuki insanýmýz farkýnda deðil, bizim dolu ile boþ aracýn arasýndaki fiyat farkýna millet yurtdýþýnda araba alýyor. nerden mi biliyorum?

ben aþaðýdaki araca 7bin dolar teklif ettim adam ýsrarla 8bin dolarda anlaþalým diyor da :)

https://avatars.mds.yandex.net/get-autoru-all/401064/420c702fc60cbba5c35669d50b69ef9f/1200x900

https://avatars.mds.yandex.net/get-autoru-all/877357/044462b19c0a9e0384f46ea999465093/1200x900

KemalHDH
25-02-2018, 22:39
A4ün içindeki sýfýr duruþa diriliðe hasta oldum. Karýn kýþýn içinde bile nasýl düzgün duruyor bayýlýyorum arkadaþ. Bizde yýkayýp cilalasan böyle diri fotoðraf çýkmýyor. Makyajsýz kasa birde. Bu arada araçta hýz sabitleme ve fonksiyonel direksiyon yok. Boþ ama göz alýcý temizlikte.

GokhanRS
25-02-2018, 22:42
makyaja fonksiyona 1000 1500 dolar vermek istemiyorum bende :) alman olmasam da ayný kafadayým. 4 sene sonra 4bi dolara zor satacaðým araca niye ekstra fazla para ödiyim. iki koltukta da ýsýtma var daha ne olsun soðuk memlekette.

KemalHDH
25-02-2018, 22:48
Ayný kafadayým. Isýtma o soðukta ihtiyaç ve olmalý. Ayrýca LED far sunroof yok ve jantlar en küçüðünden ama o kadar sýfýr bir duruþu varki showroomdan yeni çýkmýþ gibi birader direksiyonu hep eldivenlemi kullandýn sýfýr ya. 8000 Dolardan inse inse herhalde bir 200 Dolar iner galiba burdaki gibi olmuyor orda iþler sanýrsam. Burda 8000 Dolara Vectra var uzay kasa CDX olabilir. :)

said_
25-02-2018, 22:57
Þu aralar üniversitelerden arýyorlar, bakanlýk destekli proje yazýcaz kabul edilirse satýn alma olucak diye.

onun dýþýnda özel sektöden hiç haraket yok yatýrým yapýlmýyor hiç

Birde savunma sanayisine çalýþanlarda haraket var.

elektronik ve teknoloji tabanlý çalýþan firmalar için bu böyle þuan.

bu sene endiþe verici gözüküyor. Euro nun artmasý çok çok zorluyor þuan.

20 bin euro ya sattýðýmýz cihaz 95 bin TL yapýyor. Ýnsanlara artýk söylerken çekinir oldum.

Malesef dýþa baðýmlýlýðýmýzý döviz kuru yükseldikçe dahada farkediyorum.

KemalHDH
25-02-2018, 23:02
Teminatlý olarak yurtdýþý fon kredisi ihtiyacý olan varsa yardýmcý olurum. Sicil falan önemli deðil. Yalnýz en az 15 en fazla 50 milyon dolar veriyorlar. Birkaç milyon dolarlýk iþlere bakmýyorlar. Yýllýk geri ödemeli 5 yýl vadeli faiz oraný basit faiz üzerinden %6. TRdeki bankalar %8den veriyorlar. Proje üzerinede alabiliyorsunuz normal borç yapýlandýrma diyerekde alabiliyorsunuz. Genel Þartlarýn bulunduðu bir yazý var elimde isteyen olursa gönderebilirim.

MBuðra
25-02-2018, 23:36
1,5 ay oldu yurtdisindan geleli, is bakiniyorum. Yagmur gibi cv gonderiyorum, 1 yerden donus oldu sadece. Piyasa bitmis.

Deniz, deniz ticaret alaninda is aramaktayim. Avukatim. Ingilterede bu alanda yuksek yaptim.

Varsa o sektorde olan veya ilgili kisilere kontak kurmami saglayacak, isi alirsam ilk maasim kendisinin :)

SK10
26-02-2018, 00:06
F30 arýyordum yemin ederim arabanýn saðlamýný bulmak çok zor bulsan ya mpaket deðil yada boþline o yüzden f10a yöneldim cidden onun temizi daha rahat bulunuyormuþ neden acaba :D ondada comfort modeller daðýlmýþ mpluslar falan saðlam :D Yazýma yanlarken patlayanlarý eklemeyi unutmuþum :D

Reis bende saðlam f30 var haberin olsun hemde 3 tane 3üde beyaz biri m plus paket iki tane 40yýl var birtanesi ilanda þuan vereyim sana valla iþ olsun ticaret olsun :)

MK8800
26-02-2018, 00:20
KemalHDH

Abi öncelikle paragrafýnla alakalý yorumlarýmý ; haksýzsam yaþýnýn tecrübesiyle hoþ göreceðini düþünerek yazýyorum .

Ayýbý yok bu iþlerin ben de gizli saklý konuþmayý veya konuyu saptýrmayý sevmem .

Bahsettiðin iþin rakamlarýný görünce önce güldüm sonra da aklýmdakileri bi yazayým dedim vaktim çok nasýlsa .

Yurtdýþý kredi fonlarý ile alakalý kendi þirketimizin finans kýsmýnda bir takým tecrübeler edindim , ki bana göre en azýndan yorum yapabilecek yeterlilikteyim ( yanlýþ ya da eksik olduðum yerde daha tecrübeli olan abilerimiz , kardeþlerimiz düzeltirse sevinirim ) .

Þimdi öncelikle 15 / 50 milyon dolar gibi rakamlarý bugün Türkiye þartlarýnda talep edebilmek için ( dikkatinizi çekerim fon baþvurusundan önceki baþvurabilir miyim TALEBÝ ) ; '' BABAYIM AÐAYIM PAÞAYIM HOLDÝNG'IM VAR TEMINATIM VAR '' diyen adam bile önce bizzat Ekonomi Bakaný'ýnýn kendisinden ve en az 2 özel kalem danýþmanýndan belli þartlarý karþýladýðýný göstererek DESTUR almak zorunda :D . ( iþleyiþin en basite indirgenmiþ mahalle aðzý kýsmý burasý aslýnda ; konuya en uzak arkadaþýmýz bile az çok kavrayabilsin diye tek cümle de kaç kiþinin yolluk alacaðýný ve zaten geçmiþten süregelen bir ticari aktivite ve önyeterlilik olmadan imkansýza yakýn olduðunu anlatmak istedim :D )

Þimdi abi demiþsin ki SÝCÝL önemsiz , bizde diyelim ki yukaridaki duruma raðmen gaza geldik niyetlendik ? Elindeki yazýnýn içeriði tam olarak nedir bilmiyorum ama yukarýda bahsettiðim Ticari kýsmý bir kenara býrakarak TEMÝNATLI ÞAHIS üzerinden yürüyorum ve kafamda kurup þuraya baðlýyorum .

1 - 15 milyon kredi için minimum 30 MÝLYONLUK TAÞINMAZ VEYA BORSA DEÐER ENDEKSLÝ HÝSSE SENEDÝM MEVCUT ( yurtdýþý fonlarý baþka teminat kabul etmiyor )
2 - Benim bu kadar varlýðým varken özellikle YURTDIÞINDAN FON'A ÝHTÝYACIM VAR GOOGLE'DA FORUMLARDA ARIYORUM .

Yukarýdaki kýsmý baþtan sona okuyunca sence mantýklý mý ? Bence deðil :D

Benimde bütün bunlarý kafamda birleþtirince kafamda 2 ihtimal oluþuyor herkesin affýna sýðýnýyorum haksýz da olabilirim ama yazicam :D

YA SEN YOLUNA ÇIKTIN INCEDEN NE DOLANDIRIRSAM KARDIR DIYE DUSUNUYORSUN
YA DA HARBIDEN PALM JUMERIAH'IN ASYA/AVRUPA TEMSILCILIGINDE ONEMLI BI CEO'SUN BIZIMLE KAFA BULUYORSUN .

KemalHDH
26-02-2018, 01:24
Mikail, önemli deðil dýþarýdan bakan birisi için gayet normal. Olaðan yani. Öncelikle alýnmadým. Anlattýðým þey bize gelmiþ bir iþ. Ortadoðu temsilcisiyle bizzat görüþtük. Fonun TR merkezinde bulunduk daha önceki kredilerini hesaplarýný aklýnýza ne geliyorsa fizibilitesini yaptýk ve saðlamlýðýný gördük. Yoksa burda çýkýpta þöyle birþey var diye hiçbir iþe kefil olamam. Þahsen bizim gücümüz yetmez o miktarlarda teminat yada hisse mümkün deðil. Olsa ve yeterli gelse biz zaten girerdik. Sicil olayý þu þekilde, eðer referansýnýz (vekil olur vs olur) kuvvetliyse problem yok. Benim burdaki çýkarým nedir peki yazdýklarýndan meselenin asýl göze batan noktasý bu onu söyleyim. Kimseden bir þey talep etmiyorum. Ben Ceo yada yetkili deðilim sonuçta fonda. Krediye yönlendiririm karþý taraf kredisini alýr bende komisyon olarak ne anlaþtýysam onu alýrým. Herkes istediðini elde etmiþ olur. Yeni yeni toparlýyoruz büyük br firmaya bu konuda aracýlýk etsem elime geçenle çok rahatlarýz. Yoksa arkasý boþ bir iþle ne kendimi nede baþkasýný yormaya gerek yok.

Kimseyle kafa bulmuyorum. : ) Lafým meclisten dýþarý kimse salak deðil. Kimseyi enayi yerine koyacakta deðiliz. Techturkeyde üye arkadaþlarýn üye profillerinin durumlarý belli zaten varmý burda iþ adamý yada trilyoner? Sanmam çevresinde olan varsa diye söyledim zaten. Bizim oðlanýn Organizede iþini baðladýðý bir abisi vardý ahþap farbrikssý var hatta Koçtaþa üretim yapýyor ona sunduk. Ýnanmadý adamki kendi nezdinde kredimiz ticaretimiz on numaradýr bilir bizi ama mantýklý gelmedi. Sonra geçen hafta Ýstanbul'a geldik beraber aha dedik gördü herþeyi. 3 gün araþtýrdý etti teminatýný hazýrladý ama bu rakamlara göre 8 milyon dolar kadar açýðý çýktý teminat yetersiz geldi yani. Her neyse bahsettiðim rakamlar 300 500bin olsa dersinki ha bunda bir iþ var ama asgari 15 milyon usd diyorum.

Velhasýl kelam düþündüðün gibi deðil dostum. Bu forumdan çok dolandýrýcý geçti eskiden beridir sadece okuyarak takip ederim postacýsý vardý galericisi vardý vs ister istemez negatif düþünmekte haklýsýnýz ona birþey diyemem ama dediðim gibi fikrimiz zikrimiz bozuk olsa böyle birþeyi burdan yapacak deðiliz burdan beklenmez yani öyle birþey.

KemalHDH
26-02-2018, 01:49
Konuyu burada kapatalým yanlýþ anlaþýlma olmasýn. Mikail benim bahsettiðim fon ile ilgili seninde bir GPT yapacaðýný rica ederek (gerekli bilgileri verdikten sonra) konuya pm ile devam edelim ricam bu kardeþim. Rahatsýz olurum ben hakkýmda yanlýþ intibadan negatif düþünülmesinden.

hddsheriff
15-05-2018, 16:15
Bilindik bir inþaat firmasýnýn trafo deplase iþini yaptým. Tapu da sýkýntý yaþýyoruz diye sözleþmeye tarih koymadýlar 9 ay tapu iþlerini bekledik, iþimizi bitirdik geçici kabul için Ayedaþ tedaþ vs nin keyfini bekledik. Firmaya 17 þubatta evraklarý teslim ettim referandumdan sonra ödeme yapýcaz dediler. Sözleþmede yazan vade 5 Mayýs'a doluyor ödeme nakte döndü anlayacaðýnýz , bugün aradýlar gel ödemen hazýr diye gittik 20 bin tl gecikme cezasý kesip 90-120 günlük 2 çek vermeye kalktýlar. Mahkemelik olucaz orasý kesin de camiden çýkmayýp boþ vakitlerinde umre ziyaretleri eksik olmayan hak yemeye geldi mi en kaymaklýsýndan yiyen ****** çocuklarýný ne yapýcaz ? Piyasa kötü ama piyasanýn kötülüðünü bahane edip hak yiyenler oldukça fazla.

O iþle ilgili hiç kimseye borcum kalmadý araba alacaktým gelecek parayla vaktim çok faiziyle alýrým kaç Yýl geçerse geçsin iþ inada bindi :)

geçmiþ olsun, memleket benim hayratlarýmla doldu, bari ismimi verin diyorum bir anlamý olsun!!!

Bugün icra iþlemlerine baþladýk cari borç olduðu için bugünden baþlayacakmýþ faiz iþlemeye. 'DEMÝRLÝ' yapýnýn yanýna kar kalacak 2 sene sallamasý.

DOHC
15-05-2018, 16:54
Bugün icra iþlemlerine baþladýk cari borç olduðu için bugünden baþlayacakmýþ faiz iþlemeye. 'DEMÝRLÝ' yapýnýn yanýna kar kalacak 2 sene sallamasý.

Barter olarak ev isteseydin keþke öncelikle.

Anýl E.
15-05-2018, 17:28
Bu kemal forumun baþýna bir gün iþ açacak.

demedi deme ibrahim.

16EC813
15-05-2018, 17:47
bizim çok iyi vallaa durmadan döþüyozz :D

hddsheriff
15-05-2018, 18:00
Barter olarak ev isteseydin keþke öncelikle.

bizim sektörde öldüm desen vade 120 gün barter iþi pek mantýklý deðil o yüzden.

exclusive
15-05-2018, 18:33
2.el araç iþimiz berbat 6 yýldýr gördüðüm en zayýf dönem. 40 bin liralýk 100 bin km deki araç bile satýlmýyor. Akaryakýt desen fiyatlar ortada kar oranlarýna müdahale edildi. Bu devirde aydan aya býrak kar yapmayý baþa baþ getiren haline þükretsin

997TT
15-05-2018, 19:28
40 yýllýk sýrketýmýz ýlk kez bu sene zarar ýle yýlý kapatýcak...
Býz bu haldeysek,dýgerlerýný dusunemýyorum.
Emegý gecen herkesýn allah belasýný versýn.

exclusive
15-05-2018, 19:40
40 yýllýk sýrketýmýz ýlk kez bu sene zarar ýle yýlý kapatýcak...
Býz bu haldeysek,dýgerlerýný dusunemýyorum.
Emegý gecen herkesýn allah belasýný versýn.

Sizin daðýtým firmasý galiba

Yigit-Y
15-05-2018, 19:49
Sizin daðýtým firmasý galiba

Firma vermiyeyim

LPG Depolama ve Dolum Tesisileri var kendisinin öyle biliyorum

997TT
15-05-2018, 20:29
Sorun yok,býzým herseyýmýz acýk. Dagýtým,depolama ve dolum.
Ayrýca naklýye,ýstasyon vs vs.....

Anýl E.
15-05-2018, 20:39
Bugün bir mükellefimizin daha iþi býrakma dilekçesini vermiþ bulunuyoruz. 70 adetlerden 43 e kadar düþtük.

Allah emeði geçen herkesten razý olsun.

R.I.P
15-05-2018, 20:46
ikinciyeninin açýk arttýrmalarýný takip ediyorum bir süredir, bakýldýðýnda tam esnaf iþi piyasa arabasý diye nitelendirilecek dizel otomatik düþük kmli aile araçlarýna teklif bile verilmiyor.

ErkanCanS
15-05-2018, 21:34
Önceden yazdým , yine yazayým. Ýþ var , ödeme yok. Bu arada kriz sadece orta ve küçük ölçekleri vurmamýþ olacak ki , 3. Havalimanýnda taþöronlarý þutladýlar.

2jz
30-06-2018, 00:00
Geçen yýl iþimizi kaybettikten sonra ''bir daha camdan dýþarý kafamý uzatmam'' demiþtim ama bu süre içinde nasýl becerebildiysem geberip gitmediðim için, mecburen bir iþ yapmam gerekti.

Askerlik, tecrübe gibi bahanelerle iþ bulamadýðým için mecburen baþka alternatifler aradým. Hobi olarak denediðim e-ticareti normal bir þekilde yapayým dedim ve ocaktan beri yapmaya çalýþýyorum.

Ocak, þubat 1-2 sipariþle baþladý, martta yine pek sipariþ yoktu ama sonrasýnda 100'lü sipariþlere yaklaþtým. Ýlk baþta kar marjým yüksekti. Pahada pek hafif olmayan þeyler sattýðým için güzel çevirmeye baþlayacak gibiydi ki bu aya kadar.

Kargo þirketim ocaktan beri 2. kez fiyatlara zam geldi diye mail attý.

Son 2 ayda tüm ambalaj malzemeleri %30 civarý zamlandý.

Kulandýðým ham madde dolarla.

Yaptýrdýðým iþlemin saati euro cinsinden

Boya fiyatlarý zamlandý. Sadece son 15 günde m2 fiyatý %20 arttý

Tek artmayan þey fiyatlarýmýz. Kar marjý, yaptýðýna deðmeyecek düzeye gelmeye baþladý ama mecbur uðraþýyorsun. Birde üstüne sürüm düþmeye baþladý.

http://i68.tinypic.com/10ct309.png

Bu son 1 aylýk satýþ grafiðim. 2 haftadýr görüldüðü üzere çok durgun. Son 1 ay 29 satýþ, son 2 hafta sadece 5 satýþ. Nisanda 72, mayýsta 106 sipariþim vardý.

Þuan fiyata zam yapmam lazým ama tamamen kesilirse ne yapacaðým?

Elim kolum baðlandý yine ya.

Kazanýp vergilendirilme diye bir þey yok ki. Devlet kazansada kazanmasada sürekli üreten insanýn tepesinde.

AþkýnS.
30-06-2018, 00:53
Dalgalý gidiyor bi gün çok iyi bi gün kötü. Müþteriye zam geldi diyorsun,iþçilikten indirim yap diyor.

evliya
30-06-2018, 01:36
Bu aralar bütün ödemeler çek olarak geldiði için bankada limitim doldu, sanýrým kimsede nakit yok, var mýdýr burda faktoringle uðraþan?

mert_can 41
30-06-2018, 03:57
Hiç bir firmadan para alamýyoruz 2 fatura biriktiriyorlar ödeme alana kadar caným çýkýyor birde yok patron yok yok yemeðe çýktý tarzý beyaz yalsnlar yüzünden iki kuruþ karýmda benzin parasýna gidiyor. Piyasada kimsede para yok iki büyük firmaya mal vermeyi kesmek zorunda kaldým ödeme alamadýðýndan. Geçen 2-3 ay önce rafta sattýðým ürün fiyatýna ayný ürünü alamýyorum haliyle maðzaya gelen müþterilerlede anlaþamýyoruz. Sanki ülkenin halinden haberleri yokmuþ gibi pahlýcýsýnýz falan diyen oluyor kimide anlýyor zaten. Sinir stresten kafayý yeme eþiðine geldik artýk. Durum her geçen gün kötüye gidiyor ve deðiþiceðine her þey ayný kalýyor :(

ghibli06
30-06-2018, 05:57
seçim bitti, pazartesi günü Zeytinburnu LocaMahall projesinden aradýlar, 'tamam hadi gelin de bitirelim þu iþi!'... yaklaþýk 4 aydýr uðraþýyorum iþi almaya...
seçim bitti, salý günü Ankara'dan büyük bir projeden aradýlar 'analizleri güncelleyip fiyatýmýzý hazýrlayalým'... dün akþam 18:000 'hayýrlý olsun!'...

eldeki projeler süratle tamamlanacak görünen o, ama ötesini bilemiyorum, sadece inþat yapmaya devam edersek en fazla 2 sene daha gider ülke...

Octane
30-06-2018, 10:52
seçim bitti, pazartesi günü Zeytinburnu LocaMahall projesinden aradýlar, 'tamam hadi gelin de bitirelim þu iþi!'... yaklaþýk 4 aydýr uðraþýyorum iþi almaya...
seçim bitti, salý günü Ankara'dan büyük bir projeden aradýlar 'analizleri güncelleyip fiyatýmýzý hazýrlayalým'... dün akþam 18:000 'hayýrlý olsun!'...

eldeki projeler süratle tamamlanacak görünen o, ama ötesini bilemiyorum, sadece inþat yapmaya devam edersek en fazla 2 sene daha gider ülke...

2 sene götürsün yeter diye düþünüyorlardýr zaten.
Abi ileriye dönük plan yapsalar zaten kayma deðer yaratan üretim iþine girerlerdi yýllar önce. Kýçýmýzý yýrttýk üretim de üretim diye.
Ama bunlar günü kurtarma peþinde.

Günkut
30-06-2018, 11:00
Uzun süredir otomotivdeyim sektör ne kadar daha canlý kalacak bilmiyorum. Ki kanserli bir vücut gibi þuanda otomotiv yavaþ yavaþ iflas ediyor, perakende satýþlar düþerken rent kiralamalar artýyor.

Hurda yasasý çýkardýlar ama hurda yasasý tam devreye girene kadar araçlar 4 yada 5 defa zamlandý ve müþterilerin alacaklarý max 10 bin araçlarýn üstüne geçirildi :)

Þuan 1.25 rio orta ayar 70bin , 1.4 dizel baþlangýç 90 bin oldu. Ben düþünüyorum çýkamýyorum iþin içinden bu tarz araçlara bu paralar komik geliyor :)

Kamyonet satýyoruz ki 1.5 yýl önce 45 bin gibi dünyalarý sattýk þuan 2018'i 80bin gibi geliyor. Kamyonet bu araç yani ekstra hiçbirþeyi yok ve bunu alan adam para kazanacak ,evine ekmek götürecek.

Geçtiðimiz yýla bakýyorum birde geçirdiðimiz ilk yarýma bakýyorum ciddi çöküyoruz. Herkez için geçerli bu ama insanlarý anlamakta zorluk çekiyorum. O parti bu parti olayýda deðil olay aslýnda. Herkez gýrtlaða kadar kredi kartlarýna girmiþ durumda. Þuan ülkede sanmýyorum borçsuz insan olsun ama 3 ama 5 muhakkak bir çýtýr tüketici vardýr.

Allah sonumuzu hayýr etsin, gidiþat hiç iyi deðil ve nereye kadar dayanýlacak bilmiyorum.

emrhn28
30-06-2018, 11:31
25 yaþýndayým copy center'da çalýþýyorum. Patronum abim gibidir, abi kardeþ çalýþtýrýyoruz. Tamamen perakendeyiz þuan toptan yaptýðýmýz büyük iþlerin hiç biri kalmadý. 200 tl'den büyük iþ bastýðýmýz çok nadir. 3 5 20 tl diye gidiyor her müþteri. Ýþler iyi gibi ama toplanan giderlere ancak yetiyor. Herþeyimiz kurla doðal olarak Türk malý hiç bir þey yok dükkanda. Kalemden kaðýda herþey yabancý, makineleri zaten saymýyorum... Fiyatlarýmýzý zamladýk biraz, bir çok ürün ve baskýda da zam yapamadýk kardan yiyoruz. Bakýn seri siyah beyaz fotokopi 15 kuruþ oldu! Benim için bile çok bu fiyat ama ne yapalým... Müþteri tepki gösteriyor haber izliyormusunuz diyorum, kurlar kaç para diyorum? cevap vermiyor müþteri... Göz göre göre krizdeyiz ama insanlar ya farkýnda deðil ya da umurlarýnda deðil. 5 tl'ye kart veriyorlar. Hayýrlýsý olsun ne diyelim halkýmýz seçti %52 ile o yüzden acýmak yok. Ýndirim falan yok liste fiyatý neyse o artýk

korki
30-06-2018, 15:58
Calistigim firma iflasini istedigi icin is sahibinden 3 maasini alabiliyorsun. Genellikle devlet kurumlari ile calistigim icin Tokiden mumkun degil bir donus yok , bildigin banane diyorlar ��, iller bankasýndan alirim diye dusunuyordum avukatima yazi yazdirdim resmi yazi olarak tamam dediler 3aydir bekliyorum telefonlarina bakmiyorlar ��. Devletten yasa olarak, hakkim olan maasimi alamiyorum , esnafin isi cidden cok zor.

Lee-on!
30-06-2018, 18:00
Bu insanlar kim o zaman bu para kazananlar kim? Kim bu 52? Herkesin alacaðý varmýþ burda, sozde en çok iþ yapýlan sektör olan inþaat sektöründe muhendisim 4 aylýk alacaðým içerde. Mahkemelik olacam hafta baþý firma ile. Madem herkes böyle kim bu halinden memnun son model araçlara binen kesim? Otomobil piyasasi bitti diyorsunuz showroom larda sýra var gitseniz araba alamýyorsunuz. Satýcýlar burnundan kýl aldýrmýyor. Emlak battý diyorlar 25 26 yaþýnda arkadaþlarým az çok demiyor krediyle 300 400 bine eve giriyorlar. Alan memnun satan memnun arkadaþlar. Kendimizi kandirmayalim. Bu çark dönüyor bir þekilde. Bizim milletimiz alýþmýþ artýk. Eylem yok protesto yok. Borç da harç da olsa almaya yemeye devam ediyor. Ben 10 lira harcarken 50 kez hesap kitap yapýyorum...

mert_can 41
30-06-2018, 20:26
Bu insanlar kim o zaman bu para kazananlar kim? Kim bu 52? Herkesin alacaðý varmýþ burda, sozde en çok iþ yapýlan sektör olan inþaat sektöründe muhendisim 4 aylýk alacaðým içerde. Mahkemelik olacam hafta baþý firma ile. Madem herkes böyle kim bu halinden memnun son model araçlara binen kesim? Otomobil piyasasi bitti diyorsunuz showroom larda sýra var gitseniz araba alamýyorsunuz. Satýcýlar burnundan kýl aldýrmýyor. Emlak battý diyorlar 25 26 yaþýnda arkadaþlarým az çok demiyor krediyle 300 400 bine eve giriyorlar. Alan memnun satan memnun arkadaþlar. Kendimizi kandirmayalim. Bu çark dönüyor bir þekilde. Bizim milletimiz alýþmýþ artýk. Eylem yok protesto yok. Borç da harç da olsa almaya yemeye devam ediyor. Ben 10 lira harcarken 50 kez hesap kitap yapýyorum...

Eylem yapsak duyan yokki ülkenin %52 si halen durumdan çok memnun adama durma icra geliyor bana bu avukatý tanýyormusun diye soruyor devamlý. Seçim günü bana ülke çok iyi çok iyi kalkýnýyoruz vb diye masal anlatýyor. Ciddi derecede bizim insanýmýz sorunlu. Bizim dükkana belediye baþkaný geldi iþleriniz nasýl vb bizden beklentiniz ne diye geziyormuþ. Ýþler kötü dedi annem beklentiniz ne dedi belediyenin hiç olmasa ihale zamanýndan haberdar olup teklif vermek dedi hiç duyrulmuyor dedi durma ayný firma alýyor çünkü neden acaba bize dediði cevap bende kýrtasiyeciydim kapattým sizde kapatýn dedi dalga geçer gibi bu zihniyette bir adamla kalkýnmayý bekleyemez kimse. Ev araba alma konusunda kimseye bir þey diyemem çünkü az gözü karartýrsa insan en mantýklý þey kenardaki param 1 ayda üzerine 1 lira bile ekleyememiþken oturduðum semteki emlak fiyatlarý iki ayda iki katý arttý. Araba fiyatlarýný saymýyorum bile çektiðim kredinin faizi yüksek olmasýna raðmen daha 4 ay geçmeden öldü þuan sýfýr araçlara %60 gümrük zammý getiricek bmw o zaman ne hale gelir bilmiyorum bile hal böyleyken kimseye bir þey diyemeyiz. Ev araba alýyor diye.

Lee-on!
30-06-2018, 23:50
Ev araba almak bakkaldan þeker almak gibi bir þey deðil ki. 26 bitti 27 olduk bu zamana kadar hem okudum hem çalýþtým hatta iki iþ birden yapýyorum çoðu zaman yine de ay sonunu zor getiriyorum. Aldigim maaþý da soylim burdaki ketum arkadaþlara inat, genelde 2500 lira veriyorlar bulunduðum yerde muhendise. Onu da alabilirseniz düzenli olarak... Yol ev yemek de size ati. 4 yýllýk iliþkim var daha söz yapamadým. Ben bu durumdayken golf olmuþ 180 lira 2+1 evler 200k dan basliyor. Imkaný yok benim gözüm kesmez. Var ki alýyor millet. Hesap kitap yapýyorum içinden cikamiyorum. Sadece ikinci el kýytýrýk bi Clio için 60 lira taþýt kredisi çeksem bile aylýk ödemesi en az 2000 lira olacak. Az para deðil. Buna raðmen millet çarkýný döndürdüðü için eyiye gidiyik diyor. Aslýnda yatsýnlar kalksinlar kendilerini borçlandýran mortgage ve kredi sistemine sukretsinler. Bi de ana baba banka... Aslýnda paranin esiri olup yaslanýp gidiyoruz çalýþarak da haberimiz yok...

mert_can 41
01-07-2018, 00:10
Ev araba almak bakkaldan þeker almak gibi bir þey deðil ki. 26 bitti 27 olduk bu zamana kadar hem okudum hem çalýþtým hatta iki iþ birden yapýyorum çoðu zaman yine de ay sonunu zor getiriyorum. Aldigim maaþý da soylim burdaki ketum arkadaþlara inat, genelde 2500 lira veriyorlar bulunduðum yerde muhendise. Onu da alabilirseniz düzenli olarak... Yol ev yemek de size ati. 4 yýllýk iliþkim var daha söz yapamadým. Ben bu durumdayken golf olmuþ 180 lira 2+1 evler 200k dan basliyor. Imkaný yok benim gözüm kesmez. Var ki alýyor millet. Hesap kitap yapýyorum içinden cikamiyorum. Sadece ikinci el kýytýrýk bi Clio için 60 lira taþýt kredisi çeksem bile aylýk ödemesi en az 2000 lira olacak. Az para deðil. Buna raðmen millet çarkýný döndürdüðü için eyiye gidiyik diyor. Aslýnda yatsýnlar kalksinlar kendilerini borçlandýran mortgage ve kredi sistemine sukretsinler. Bi de ana baba banka... Aslýnda paranin esiri olup yaslanýp gidiyoruz çalýþarak da haberimiz yok...

18 yaþýmdan beri bende çalýþýyorum. Geçen emekliliðime ne kadar varmýþ diye meraktan bakim dedim daha 30 senem daha var 65 yaþýnda emekli olabiliyorum. Bizim ailede o yaþý gören adam yok mezarda emekli olucam sanýrým :) Sýfýrdan baþlamak gerçekten zor sýfýrdan bir þey sahibi olmak çok zor. Allah yardýmcýnýz olsun sizinde.

R.I.P
01-07-2018, 20:32
0,98 hamlesi de sona erdiðine ve yakýnda genel seçim de olmayacaðýna göre sanýrým artýk emlak piyasasýndaki aþýrý doygunluk nedeni ile fiyatlar olmasý gereken seviyelere gelir.
örnek verecek olursam oturduðum sitede 2 tane ev hala satýlýk(birisi 1 yýlý geçti, diðeri 6 ayý geçti) karþýmda bir apartmanda var o da 1 yýldýr satýlýk. büyük çaplý bir proje 2017-Aralýk teslimdi hala teslim edecek ve bir çok daire satýlýk, peyzaj lansmandakinden çok farklý hale geldi sürekli daha da basitleþiyor. bunlar yakýnýmdakiler tabi, birkaç sokak ötedeki aylardýr satýlýklara girmiyorum bile.

16EC813
01-07-2018, 20:55
Calistigim firma iflasini istedigi icin is sahibinden 3 maasini alabiliyorsun. Genellikle devlet kurumlari ile calistigim icin Tokiden mumkun degil bir donus yok , bildigin banane diyorlar ��, iller bankasýndan alirim diye dusunuyordum avukatima yazi yazdirdim resmi yazi olarak tamam dediler 3aydir bekliyorum telefonlarina bakmiyorlar ��. Devletten yasa olarak, hakkim olan maasimi alamiyorum , esnafin isi cidden cok zor.

ana yüklenicide mi çalýþýyorsunuz ? veya resmi altyüklenicide mi çalýþýyorsunuz ? yoksa ana firmanýn alt taþerenunda mý çalýþýyorsun ?
haa bunlarý niyemi soruyorum ? çünkü biz iller bankasý olarak sadece bizim ana firmanýn veye ana firmaya resmi alt yüklenici olarak çalýþaný firmalarýn iþçi alacaklarýna bakýyoruz her hakediþte bunu bize yazýlý olarak veriri iþçi alacagý yoktur diye aksi taktirde bizden hakediþ ödemesi alamaz ,daha sonra bununla ilgili bi sorun olursada iller bankasý çözer aksi taktirde verdiðiniz dilekçenin veya yazýnýn hçbi hükmü ve yaptýrýmý yoktur umarým tez zamana alýrsýnýz paranýzý bizde bu þekilte alt teþaronlarýn biçogunu alacagý var ( kalýðçý demirci vs vs )

16EC813
01-07-2018, 21:03
bu arada geçen hafta 50 küsür milyonluk ihalesi bitmiþ iþimizin yer teslimini yaptýk ,bu hafta da 30 küsür milyonluk ihalesi bitmiþ iþimizin yer teslimini yapýcaz yüklenicilerimize

2jz
01-07-2018, 21:51
0,98 hamlesi de sona erdiðine ve yakýnda genel seçim de olmayacaðýna göre sanýrým artýk emlak piyasasýndaki aþýrý doygunluk nedeni ile fiyatlar olmasý gereken seviyelere gelir.
örnek verecek olursam oturduðum sitede 2 tane ev hala satýlýk(birisi 1 yýlý geçti, diðeri 6 ayý geçti) karþýmda bir apartmanda var o da 1 yýldýr satýlýk. büyük çaplý bir proje 2017-Aralýk teslimdi hala teslim edecek ve bir çok daire satýlýk, peyzaj lansmandakinden çok farklý hale geldi sürekli daha da basitleþiyor. bunlar yakýnýmdakiler tabi, birkaç sokak ötedeki aylardýr satýlýklara girmiyorum bile.

0.98 çok az kiþiye kullandýrýldý. Durumu ortalama, kredi geçmiþi düzgün olan bir tanýdýðýma vermemiþler. Adamýn evi yok kirada oturuyor. Morali aþýrý bozulmuþ. ''Tanýdýðýn varsa neden çýkmadý öðrenebilir miyiz'' dedi. Tanýdýðým bir þube müdürünü aradým '' Kimseye vermiyoruz zaten, bu ay þube olarak 1 müþteriye verdik'' dedi.

Kullandýrýlan kiþi sayýsýyla, ayný dönem kredili alýnan konut sayýsýna oranlarsak zaten gerçek ortaya çýkýyor.

arda35
01-07-2018, 22:19
0.98 çok az kiþiye kullandýrýldý. Durumu ortalama, kredi geçmiþi düzgün olan bir tanýdýðýma vermemiþler. Adamýn evi yok kirada oturuyor. Morali aþýrý bozulmuþ. ''Tanýdýðýn varsa neden çýkmadý öðrenebilir miyiz'' dedi. Tanýdýðým bir þube müdürünü aradým '' Kimseye vermiyoruz zaten, bu ay þube olarak 1 müþteriye verdik'' dedi.

Kullandýrýlan kiþi sayýsýyla, ayný dönem kredili alýnan konut sayýsýna oranlarsak zaten gerçek ortaya çýkýyor.

Bu bilgi yanlýþ. Bayram öncesi ve sonrasýnda bir hayli kredi daðýttýlar. Seçim sonrasý normale döndü iþler.

streetracer_nos
01-07-2018, 22:26

Konut tarafýnda doygunluk olamaz cunku alttan surekli yeni nufus gelmekte.Balon proje satmayan proje ev illaki vardir fakat konut sektörünü asil yavaslatan doviz dalgalanmasi ve faizler .Konut kredilerinin 400 500 bine kadar etki edecegini bunun üstünde ev alanin birikimiyle aldigini dusunuyorum.yada cok kucuk miktar kredi kullarak

Fiyatla ilgili birsey demeyim pahaliydi ucuzdu fakat su an faizler 10 ve alti olsa divizde duz zeminde ilerlese insanlar tekrat konuta yonelirler faizler cazip geldigi icin para dolasima girmiyor

Belediye secimleri var onumuzde

ErkanCanS
01-07-2018, 23:06
0.98 i ev alacaklar için mi çýkardýlar sanýyorsunuz :D Devlet , satýþ yapamayýp týkanan müteahhitler için indirdi faizleri. Krediler çekildi o mevzu kapandý.

Thracian
01-07-2018, 23:12
Bu bilgi yanlýþ. Bayram öncesi ve sonrasýnda bir hayli kredi daðýttýlar. Seçim sonrasý normale döndü iþler.

0.99 tam bir dümen. Nasýl mý?
Öncelikle benim oturduðum evi alamýyorsun.
Yada mahalledeki 4 katlý müstakil apt danda 0.99 krediyleev alamýyorsun

0.99 la ancak anlaþmalý olunan (aðaoðlu vb) firmalardan alabiliyorsun. Onlarda bu dönemde eldeki stoklarý eritmeye yöneldi. Satýlan satýlýr satýlmayaný düzgün personellere satýlýp 0.99 la ticari kredi kullanmak için yapýyorlar.

Haaa ben bunu nerden mi biliyorum. Arkadasýn evini 0.99 la almak istedim. Arkadaþýn evinden gelen paraylada enparada mevduata yatýrcaktýk. %16,50 veriyor banka. Yani aylýk bankadan gelen paraya az ekleyip taksit ödeyecektik.

MCN21
02-07-2018, 02:33
0.99 tam bir dümen. Nasýl mý?
Öncelikle benim oturduðum evi alamýyorsun.
Yada mahalledeki 4 katlý müstakil apt danda 0.99 krediyleev alamýyorsun

0.99 la ancak anlaþmalý olunan (aðaoðlu vb) firmalardan alabiliyorsun. Onlarda bu dönemde eldeki stoklarý eritmeye yöneldi. Satýlan satýlýr satýlmayaný düzgün personellere satýlýp 0.99 la ticari kredi kullanmak için yapýyorlar.

Haaa ben bunu nerden mi biliyorum. Arkadasýn evini 0.99 la almak istedim. Arkadaþýn evinden gelen paraylada enparada mevduata yatýrcaktýk. %16,50 veriyor banka. Yani aylýk bankadan gelen paraya az ekleyip taksit ödeyecektik.

Benim arkadaþým beþiktaþta 30-40 yýllýk binadan ev aldý. 5 yada 6 katlý bina (2 katý kot). 0.99 la kredi kullandý.

Herkes farklý birþey söylüyor. Sanýrým bankaya ve þubeye baðlý. Tersinden kalktýlarsa kredi vermiyorlar...

EnesAksu
02-07-2018, 07:05
Kastamonuda 0.98 le 20 yaþýnda daire aldým. Þubeyle alakalý müdür hatta babamý istanbulda dairesi olan vs vs adamý kabul etmeyip köydemi amcamý kabul etti.

arda35
02-07-2018, 07:42
Tek bir kredi baþvurusu üzerinden nasýl bu kadar genelleme yapýyorsunuz hayret ediyorum. Kamu bankalarýndan biri çatýr çatýr kredi sattý 0.98'le. Eksperler iþ yetiþtiremedi. Alan þahýslar da senin benim gibi normal vatandaþ.

Doðu
02-07-2018, 07:47

Yanlýþ deðil tamamen doðru. Sadece ben belki 10 farklý kiþi adýna baþvuru yaptým, aylýk belgelenebilir geliri 17 bin TL olaný da vardý aralarýnda. Sadece 1 kiþiye 300.000 TL çýktý, ondada 150.000 TL hesapta güvence gördükten sonra kredi kullandýrýldý.
Kredi daðýtýldýðý falan hikaye yani.

Bu arada geçtiðimiz 1-2 ay içinde dsi ve tarým bakanlýðýndan devam eden iþlerimiz için, yeterli ödenek olmadýðý için 2. bir talimata kadar iþleri durdurmamýz gerektiði, ödenek alamayacaðýmýzý bildiren yazýlar geldi.

16EC813
02-07-2018, 07:52
Yanlýþ deðil tamamen doðru. Sadece ben belki 10 farklý kiþi adýna baþvuru yaptým, aylýk belgelenebilir geliri 17 bin TL olaný da vardý aralarýnda. Sadece 1 kiþiye 300.000 TL çýktý, ondada 150.000 TL hesapta güvence gördükten sonra kredi kullandýrýldý.
Kredi daðýtýldýðý falan hikaye yani.

Bu arada geçtiðimiz 1-2 ay içinde dsi ve tarým bakanlýðýndan devam eden iþlerimiz için, yeterli ödenek olmadýðý için 2. bir talimata kadar iþleri durdurmamýz gerektiði, ödenek alamayacaðýmýzý bildiren yazýlar geldi.

biz yüzde 25 ini hemen ödüyoruz

arda35
02-07-2018, 07:58
O zaman biz burada olmayan evleri hayali þahýslar için deðerledik. Hepsi aslýnda yoktu.

Böyle kampanyalarda elbet iþi sýký tutacak banka. Karnesinde sýkýntý vardýr vermez, fi tarihinde ödeme düzensizliði bulur vermez, evin yasal deðeri beyan edilenden çok düþüktür hiç vermez.

Krediler gayet daðýtýldý arkadaþlar. Kanlý canlý insanlar kullandý hem de.

bomberr
02-07-2018, 08:17
Benim de çevremde 0.98 kullananlar oldu

tayreep_john
02-07-2018, 09:11
süper iþlerimiz bursa esnafý olarak parayý koycak yer bulamyoruz yeri olan varsa söylesin verebiliriz bi kýsmýný :D

korki
02-07-2018, 09:17
ana yüklenicide mi çalýþýyorsunuz ? veya resmi altyüklenicide mi çalýþýyorsunuz ? yoksa ana firmanýn alt taþerenunda mý çalýþýyorsun ?
haa bunlarý niyemi soruyorum ? çünkü biz iller bankasý olarak sadece bizim ana firmanýn veye ana firmaya resmi alt yüklenici olarak çalýþaný firmalarýn iþçi alacaklarýna bakýyoruz her hakediþte bunu bize yazýlý olarak veriri iþçi alacagý yoktur diye aksi taktirde bizden hakediþ ödemesi alamaz ,daha sonra bununla ilgili bi sorun olursada iller bankasý çözer aksi taktirde verdiðiniz dilekçenin veya yazýnýn hçbi hükmü ve yaptýrýmý yoktur umarým tez zamana alýrsýnýz paranýzý bizde bu þekilte alt teþaronlarýn biçogunu alacagý var ( kalýðçý demirci vs vs )

Iller bankasinin ana yuklenicisinde calismistim. Sgk kaydim da ve calisan listesinde muhendis olarak ismim geciyor. Iller bankasi hak edis icin firmayi oyaladigindan dolayi hak edisi cekememisti , bu zamana kadar cekmistir. Ayrica iceride verilmis olan teminati da mevcut. Kontrollerden hiçbiri biz bunlara hakedis oduyoruz bu adamin maasi ödendi mi dedigini zannetmiyorum. Cunku odenmedi. Hatta iller bankasinin diger bolge mudurlugunde de baska bir proje icin calistim. Oradan da alacagim var. Bunu yazi olarak belirttigimde odenmis sgk kayidimi gonderdiler. Biraksan sigorta yapmadan calistaracaklar yani. Resmi yazi olarak belirttigim sey bana iller bankasinin kurumundan geldi. Imzali, kaseli. Maasinizin odenmedigini ispatlayin , odemenizi yapalim diye. Ben de firmanin bana verdigi banka hesap para girislerini bankadan imzali olarak gönderdim , 3ay oldu , ses yok. Ariyorum kontrolleri telefonlarina bakmiyorlar.

16EC813
02-07-2018, 09:51
Iller bankasinin ana yuklenicisinde calismistim. Sgk kaydim da ve calisan listesinde muhendis olarak ismim geciyor. Iller bankasi hak edis icin firmayi oyaladigindan dolayi hak edisi cekememisti , bu zamana kadar cekmistir. Ayrica iceride verilmis olan teminati da mevcut. Kontrollerden hiçbiri biz bunlara hakedis oduyoruz bu adamin maasi ödendi mi dedigini zannetmiyorum. Cunku odenmedi. Hatta iller bankasinin diger bolge mudurlugunde de baska bir proje icin calistim. Oradan da alacagim var. Bunu yazi olarak belirttigimde odenmis sgk kayidimi gonderdiler. Biraksan sigorta yapmadan calistaracaklar yani. Resmi yazi olarak belirttigim sey bana iller bankasinin kurumundan geldi. Imzali, kaseli. Maasinizin odenmedigini ispatlayin , odemenizi yapalim diye. Ben de firmanin bana verdigi banka hesap para girislerini bankadan imzali olarak gönderdim , 3ay oldu , ses yok. Ariyorum kontrolleri telefonlarina bakmiyorlar.

Resmi prosedür baþladýysa alýrsýn maaþýný

MK8800
02-07-2018, 10:21
Davetiyeli iþler harici hakediþler biraz sorunlu bizim olmasa da çevre esnaflarda %30 ancak alýyorlar

Ihale þartnamelerine dikkat etmek lazým

CafCaf
02-07-2018, 11:44
konuþulan paralara bak milyon dolarlar bin tl ler flan ben bir çok sektör yaptým þimdi az çalýþýp karnýmý doyuracaðým bir sektörü seçtim boyasýz hasar onarým iþi yapýyorum günde 2 araç yapýp 500 tl mi alýyorum haydi eyvallah :)

Lee-on!
02-07-2018, 15:33
Kredi olayinin tamamen kullanýlan banka ve kredi veren danýþmanlarla ilgili olduðunu düþünüyorum. Zira bana bir türlü israrla kredi vermeyen danýþman, üstelik prosedür gereði asla alamazsýn bizden ayaðý yapiyordu, buna raðmen ayný bankanýn baþka bir temsilcisi sorgusuz sualsiz çýkardý krediyi. Biraz insiyatif var sanirim. Bankacý arkadaþlar daha iyi bilecektir ama gördüðüm bu þekilde.

R.I.P
02-07-2018, 21:00
Konut tarafýnda doygunluk olamaz cunku alttan surekli yeni nufus gelmekte.Balon proje satmayan proje ev illaki vardir fakat konut sektörünü asil yavaslatan doviz dalgalanmasi ve faizler .Konut kredilerinin 400 500 bine kadar etki edecegini bunun üstünde ev alanin birikimiyle aldigini dusunuyorum.yada cok kucuk miktar kredi kullarak

Fiyatla ilgili birsey demeyim pahaliydi ucuzdu fakat su an faizler 10 ve alti olsa divizde duz zeminde ilerlese insanlar tekrat konuta yonelirler faizler cazip geldigi icin para dolasima girmiyor

Belediye secimleri var onumuzde

doygunluktan kastým birey sayýsý daire sayýsý oraný deðildi. son birkaç yýlda fiyatlar çok ciddi artýþ göstermiþken alým gücündeki artýþ buna paralel gitmedi. dolayýsý ile atýyorum 300 bin olan daireyi 4-5 yýl öncesi alabilecek insan sayýsý ile günümüzde 500bin olan ayný niteliklerdeki daireyi alabilecek insan sayýsý bir deðil. artýk dairelerin yatýrýmlýk olarak satýþýný çok mümkün görmediðim için fiyatlarýn eski hýzý ile artýþ gösteremeyeceðini öngörüyorum. hatta ülkedeki mevcut ekonomik durumu düþününce borçla yatýrýmlýk alanlarýn ve müteahhitlerin karlarýndan zarar eder pozisyona geçebileceklerini düþünüyorum.

GokhanRS
02-07-2018, 22:07
aslýnda ev fiyatlarý düþtü. ben evimi aldýðýmda 125bin tl idi. dolar olarak 62,500 usd

þuanda 200-220 arasý ayný yerde evler yani 45bin USD. hadi ben aç gözlüyüm 250bin istesem 53bin usd..

bize ne abi biz usd kullanmýyoz kiii diyenlere selamlar :D

usd kullanmýyoruz da elin gavuruda hiç birþeyi tl ile vermiyor iþte. hafriyatçýsý mazotu öpücükle veya 5 sene önceki fiyatla almýyor. maalesef anlatamayýz derdimizi. mahalle deðerlendi sanýyor bizim orda kamiller. 65e aldýðý eve 50k usdye satamýyor þuan ooo ben 50 bin tl kardayým diyor kamiller. 50bine 2 sene sonra tofaþ alacak anca haberleri yok.

Ýbrahim33
03-07-2018, 08:32
Valla benim görüþüm ve acý bir þekilde tecrübe ettiðim. Önemli olan parayý kazanmak deðil , tutabilmek. hayat aþýrý pahalý. bir market alýþveriþi erzak ývýr zývýr 700 - 800 tl. Arabanýn yakýtý ayda 500 - 600 , belki fazlasý. apartman aidatý elektrik su internet cep telefonu digitürk dükkanýn interneti ývýr zývýrý , Kendi yediðin içtiðin , hele ki alkol varsa vay haline.

ayda 20 - 30 lirada kazansan harcaman düzensiz dengesizse bir yere varamýyorsun. Dün hesaba oturdum. 6 ayda ne yapmýþým diye. Kazanç güzel yerinde , ocak ayýndaki mevcuta bakýyorum , kazancýma göre %30-40 arasý sermayenin üstüne koymuþ olmam lazým. ama ben %10 koyabilmiþim. nereye gidiyor bu para. asgari ücretle insanlar nasýl ev geçindiyor anlamayorum. parayý zaten seven bir insan deðilim , öyle aþýrý lüks bir harcamamda yok , orta direk bir vatandaþ gibi yaþýyorum. mesela gidip lüks restoranda 500 hesap ödemek yerine 200 ödüyorum. barda 150 - 200 ödeyeceðime evde ya da manzaraya karþý içiyorum arabada. 70 liraya kurtarýyorum.

vectra-tuner
03-07-2018, 10:10
Haziranda otomotiv satýþlarý %39 düþmüþ ki bence gerçek rakam daha da fazla

Link : ODD: Otomobil ve hafif ticari arac satışları Haziran'da yıllık % 39 duştu - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2135488-odd-otomobil-ve-hafif-ticari-arac-satislari-haziran-da-yillik-39-dustu)

MK8800
03-07-2018, 10:12

Link : ODD: Otomobil ve hafif ticari arac satýþlarý Haziran'da yýllýk % 39 duþtu - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2135488-odd-otomobil-ve-hafif-ticari-arac-satislari-haziran-da-yillik-39-dustu)

Nerede düþmüþ ? Bayiilerde 2 milyonluk vogue’lar maybach’ler de sýra var eylülden önce araba yok boþ 1.16d aliyim diyorsun peynir ekmek stoktan düþerse falan anca

enes_srb
03-07-2018, 10:14

Link : ODD: Otomobil ve hafif ticari arac satýþlarý Haziran'da yýllýk % 39 duþtu - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2135488-odd-otomobil-ve-hafif-ticari-arac-satislari-haziran-da-yillik-39-dustu)
Abi satislarin dusmesi bence istenen sey , disari cikicak para ne kadar az tutulursa cari acik acisindan o kadar iyi yanlis dusunuyoda olabilirim ...

vectra-tuner
03-07-2018, 10:16
Nerede düþmüþ ? Bayiilerde 2 milyonluk vogue’lar maybach’ler de sýra var eylülden önce araba yok boþ 1.16d aliyim diyorsun peynir ekmek stoktan düþerse falan anca

Linki okuyun lüften., Odd açýklamasý bu

Maybachler de sýra olabilir elbette.. Kriz herkesin bitmesi batmasý demek deðildir, tam tersi alt kesimi daha çok etkiler

Ormanci
03-07-2018, 10:39
Otomotivciler daha 1-2 ay önce süper memnundu, þöyle sattýk böyle ettik diye.

Ya yaz rehaveti, normal karþýlýyorlar, ya da yakýnda aðlamaya baþlarlar, kurlar ve vergiler bizi büktü mahvetti diye.

Yani bu veri belki de spekülatif amaçlý olarak yanlýþ kullanýlýyor, ne olduðuna bakmak lazým :)

Bu arada konu baþlýðýna iliþkin ekleme yapayým, bizde "esnaf" en iyi olduðu zamanda bile aðlar.
Kriz zamanlarýnda krizi derinleþtirir, komþusunun batmasýný saðlar.
Elinde para vardýr, krizi bahane eder, borcunu ödemez. Zincir reaksiyonu þeklinde millet etkilendikçe etkilenir.
Türk tipi esnaflýk bunu gerektirir :D
O yüzden ben "esnaf"ýn Allah bir dediðine inanýrým anca... Çok büyük genelleme yaptým farkýndayým. Ama böyle.

BARR
03-07-2018, 12:07
Ben 911 Targa'nýn sipariþini verdim %52 ile elhamdülillah önümüzü görebiliyoruz artýk. Kriz var diyen vatan hainidir.

ozoozo
03-07-2018, 14:54
Kriz dönemi maybachlar , sler , vogueler için sýra olmasý çok normal :) Kriz dönemlerinde her zaman voleyi vuran birileri vardýr hele de bu ülke Türkiye gibi bir ülkeyse :) Mühim olan her kesimin öyle yada böyle ulaþabildiði araçlardýr. Sektörde ki bir çok arkadaþ satamadýklarýný , iþ olmadýðýný söylüyor son 2 aydýr.

Anýl E.
03-07-2018, 15:02
Kriz dönemi maybachlar , sler , vogueler için sýra olmasý çok normal :) Kriz dönemlerinde her zaman voleyi vuran birileri vardýr hele de bu ülke Türkiye gibi bir ülkeyse :) Mühim olan her kesimin öyle yada böyle ulaþabildiði araçlardýr. Sektörde ki bir çok arkadaþ satamadýklarýný , iþ olmadýðýný söylüyor son 2 aydýr.

Büyük adamlara zaten ekonomi çok dokunmaz,dokunur da hissetmezler. Misal bize 5-10 bin dokunur o adam tadým kuruyemiþ yerine peyman yer ya da baþka bir çerez :)

blackZS
03-07-2018, 15:17
Kriz de azdan az çok dan çok gider önemli olan bu zamanda olaný korumak.

EOZDAG
03-07-2018, 21:14

Dayým onlar Iran ambargosuna vole çakanlardýr :D

DOHC
03-07-2018, 21:57
Linki okuyun lüften., Odd açýklamasý bu

Maybachler de sýra olabilir elbette.. Kriz herkesin bitmesi batmasý demek deðildir, tam tersi alt kesimi daha çok etkiler

Kriz demek paranýn yok olmasý demek deðil ki. Krizde para kaybolmaz, yanmaz, el deðiþtirir. Yani "birileri" parayý emer, voleyi çakar ve bu para "milyonlarca" insandan çýkan paradýr.

Quantum
03-07-2018, 22:03
Ýþleri kötüleþen, krize giren kiþiler/firmalar alýr özellikle maybach larý, vogue larý aman dikkat!..

Piyasaya, "ne krizi yahu, benim iþlerim eskisinden de daha iyi, bana sözüme de güvenin para babasýyým ben" imajý verirler bu yeni arabalarýyla..

Ýþi kötü giden ya da kötüleþecek olan kiþilerin, çevresine güven telkin etme aracýdýr sýfýr km aldýklarý bu marka araçlar.. Aklýnýzda olsun..

fthdrn
03-07-2018, 22:26
Büyük adamlara zaten ekonomi çok dokunmaz,dokunur da hissetmezler. Misal bize 5-10 bin dokunur o adam tadým kuruyemiþ yerine peyman yer ya da baþka bir çerez :)

Peymanýn asorti mixi tadýmýn kokteylinden daha güzel ve kalitelidir.... Viski içen adamsýn bilmen lazým.

Eyüp
04-07-2018, 00:01
Ýþleri kötüleþen, krize giren kiþiler/firmalar alýr özellikle maybach larý, vogue larý aman dikkat!..

Piyasaya, "ne krizi yahu, benim iþlerim eskisinden de daha iyi, bana sözüme de güvenin para babasýyým ben" imajý verirler bu yeni arabalarýyla..

Ýþi kötü giden ya da kötüleþecek olan kiþilerin, çevresine güven telkin etme aracýdýr sýfýr km aldýklarý bu marka araçlar.. Aklýnýzda olsun..

Aynýsýný bir bankanýn kredi bölge müdürü söylemiþti..Kaldýki iþleri bozulan bir tanýdýðým sýfýr panamera aldý :)

AþkýnS.
04-07-2018, 08:55
Aynýsýný bir bankanýn kredi bölge müdürü söylemiþti..Kaldýki iþleri bozulan bir tanýdýðým sýfýr panamera aldý :)

Burda da oldu,adam 6 7 range dan egea lara düþtü,sonra 2 tane s350 4matic çaktý,þu an aslanlar gibi :D

XoR
04-07-2018, 09:05
Peymanýn asorti mixi tadýmýn kokteylinden daha güzel ve kalitelidir.... Viski içen adamsýn bilmen lazým.

Bu çok iyi ama eþþek gibi pahalý :D Pikan cevizi & Breziya fýstýðý yerken twerk halusinasyonu yaratýyor :hehe:

https://images1cdn.sanalmarket.com.tr/images/1000/urun//large/08090857_large.jpg

Anýl E.
04-07-2018, 09:42

Ben it öldüren kullanýyorum.

Almanci Tane-R
11-08-2018, 09:44
bu hafta 2 tane damacana su iþi yapan arkadaþým kepenk kapattý

Yigit-Y
11-08-2018, 09:49
Çok þükür diyelim

Son olaylara bakarsak :)

canimrecepcim
11-08-2018, 09:50
Sürücü kursu þubesi 2 dönemdir fazladan adayla dönem açýyor enteresan þekilde son 2 - 3 yýlýn altýn dönemi gibi.
Src þubesinde telefon çalmýyor, geçen ayýn kirasý, sigortasý ve maaþý hep diðer þubeden ödedik.Bu ay yine ayný sýkýntý.

zOnstyLe
11-08-2018, 11:37
Ýzmir Bucada telefon aksesuarý ve teknik servis dukkaným var yeni faliyete gectik. Piyasa durgun ama umudumuz var.

emrhn28
11-08-2018, 11:39
Ýstanbul þirinevler copy center çalýþtýrýyoruz. Yaz dönemi %50 düþtü... Yeni sezon sýkýntýlý geçecek gibi, maliyetler yüksek zam yaptýk müþteri gelmiyor. Perakendeye döndük tamamen toptan iþimiz hiç kalmadý. Allah yardýmcýmýz olsun...

AþkýnS.
11-08-2018, 13:43
Yedek parçada muazzam bi artýþ var,dolar endeksli sürekli zam zam zam.. perþembe 1650 tl olan malzeme cuma günü 2000 fiyat aldým

KÖROÐLU
11-08-2018, 13:57
Yýllardýr gönlümde olan iþe girdim, normalde beyaz yakayým ( hala da öyle firma batarsa eðer çýkýcaz *****)

Mutfak Mobilya dekorasyon vs vs diyebiliriz. Ýþler kötü diyemem ama iyi olmasýnýn arka planýnda ortaðýn 15 yýllýk çevresi var diyelim.

Gel gelelim 2 günde membran kapaklarýn m2 sine %30 zam geldi. Ve adamlar açýk hesabý kapattýlar, önce para sonra mal'a döndüler.

Çok hacimli de deðiliz aylýk 10K TL lýk mal alýrýz almayýz. Hani miniminnacýk bir kobi düþünün. Teslim edilmemiþ iþler için geçeceðimiz sipariþler var para yok.

Kepenk kapatmayýz belki ama çok zorlanacaðýmýz aþikar. Ulan azýcýk hayallerin peþinden koþalým dedim ülke battý þansýma edeyim.

yilmazcatalbas
11-08-2018, 17:39
Yýllardýr gönlümde olan iþe girdim, normalde beyaz yakayým ( hala da öyle firma batarsa eðer çýkýcaz *****)

Mutfak Mobilya dekorasyon vs vs diyebiliriz. Ýþler kötü diyemem ama iyi olmasýnýn arka planýnda ortaðýn 15 yýllýk çevresi var diyelim.

Gel gelelim 2 günde membran kapaklarýn m2 sine %30 zam geldi. Ve adamlar açýk hesabý kapattýlar, önce para sonra mal'a döndüler.

Çok hacimli de deðiliz aylýk 10K TL lýk mal alýrýz almayýz. Hani miniminnacýk bir kobi düþünün. Teslim edilmemiþ iþler için geçeceðimiz sipariþler var para yok.

Kepenk kapatmayýz belki ama çok zorlanacaðýmýz aþikar. Ulan azýcýk hayallerin peþinden koþalým dedim ülke battý þansýma edeyim.

Ayný sektörde, ayný bölgedeyiz. Bugün canlý canlý þahidi olduðum durumdur; piyasada teminatsýz mal veren, rahat toptancýlar dahi bir çok kiþiyi kapýlarýndan çevirdi, yýlbaþýnda baðlantý yapan firmalar alabildi sadece yani artýk dertleri mal satmak deðil, satmamak çünkü duran malýn kar ettireceði aþikar...

tylan
11-08-2018, 18:50
büfede iþler durgun son 10 yýlýn en kötü sezonunu yaþýyoruz.Taksiler zaten bitik merkezdeki kazandýrýyor 3-5 ama lapsekýdeký harbi bitik. 2 tane kepçemiz var geçen sene iþlere yetiþemiyorduk, Bu sene iþ yok. þükür köprü inþaatýna kýraya verdikte rahatladýk operatörlerin yaðcýlarýn parasýný kepçelerin kredilerini ödüyor en azýndan þuan kafa kafaya çýkarýyorum masraflarýmý kýyýya köþeye para atamýyorum günlük yediðim içtiðim kar kalýyor. geçen seneye kadar her yaz sonu bi ev, bi araba yapardým kendýme. bu sene ikiside hayal :)

RafetAraç
11-08-2018, 23:15
büfede iþler durgun son 10 yýlýn en kötü sezonunu yaþýyoruz.Taksiler zaten bitik merkezdeki kazandýrýyor 3-5 ama lapsekýdeký harbi bitik. 2 tane kepçemiz var geçen sene iþlere yetiþemiyorduk, Bu sene iþ yok. þükür köprü inþaatýna kýraya verdikte rahatladýk operatörlerin yaðcýlarýn parasýný kepçelerin kredilerini ödüyor en azýndan þuan kafa kafaya çýkarýyorum masraflarýmý kýyýya köþeye para atamýyorum günlük yediðim içtiðim kar kalýyor. geçen seneye kadar her yaz sonu bi ev, bi araba yapardým kendýme. bu sene ikiside hayal :)

maþallah abicim her yaz sonu bi ev bi araba he :) geçen yazlara sayacan o zaman :)

tylan
12-08-2018, 04:23
maþallah abicim her yaz sonu bi ev bi araba he :) geçen yazlara sayacan o zaman :)

Benim çalýþtýðým tempoyla çalýþan her insan alýr. Bak þimdi dükkaný kapadým 10 da kalkýcam taksiye çýkacam. Akþam 8 de dükkana gidicem.Bu her gün böyle devam ediyor. Hep borcla krediyle alýyordum diðer sene kapýyordum. Bu sene biþey kazanamadýk borcun altýna giremem. Zaten yanlýþ yazmýsým birazda araba alýyorsam yaz sonu diðeri kalmýyordu satýp üstüne koyup yüksek modelini alýyordum,Evide öyle 1+1 aldýysam satýp 2+1 alýyordum. Öyle böyle donduruyordum kendimi ama bu sene kafa kafaya zor cýktým. Piyasadan alacaðým çok fazla var kimsede vermeyi düþünmüyor.

-Murat Özcan-
12-08-2018, 09:08
Belediye de Memurum. Þükür diyelim..

KÖROÐLU
12-08-2018, 11:59
Ayný sektörde, ayný bölgedeyiz. Bugün canlý canlý þahidi olduðum durumdur; piyasada teminatsýz mal veren, rahat toptancýlar dahi bir çok kiþiyi kapýlarýndan çevirdi, yýlbaþýnda baðlantý yapan firmalar alabildi sadece yani artýk dertleri mal satmak deðil, satmamak çünkü duran malýn kar ettireceði aþikar...

Deme yahu iyiymiþ tanýþalým bir müsait zamanda. Çark sanayi giriþindeyim. 2yapý firma adýmýz. Akrilik mal kesmedi bir fasoncu her zaman 50-100 plaka mal olurdu elinde 3 plaka lazýmdý bende 1 plaka var kusura bakma dedi.

Benim öngörüm þuan sezon hýzlý yapýlan iþlerden dönen paralar var piyasa dönüyor biraz. 2 ay sonra hem sezondan dolayý iþ hacmi azalacak hem de millet kabuðuna çekilip iþ yaptýrmayacak. O zaman ne yapacaðýz emin deðilim eðilim.

YAS
12-08-2018, 12:11
Belediye de Memurum. Þükür diyelim..

Esnaf yeri gibi konuþtun.Devlet dairesindesin hocam yapmayýn

207_TR
12-08-2018, 12:21

Sözleþmeliyse esnaf gibi konuþabilir...

phoenixs
12-08-2018, 12:28
Belediye = referans

Keþke bizimde referansýmýz olsa

fthdrn
12-08-2018, 14:04
Torpilin adý referans mý olmuþ.
Tahsilat iþleri ile ilgileniyoruz ailecek. Batýk paralar, karþýlýksýz çekler senetler þükür diyelim eve ekmek götürebiliyoruz..

onursumer
12-08-2018, 14:17
valla ayýn 1 inde 5.178tl fiyat verdiðim ürüne bugun 7000tl fiyat veriyorum nasýl iþ olsunki ?

mahmut0382
12-08-2018, 14:22
Benim iþler þahlandý ekonomi gibi .

207_TR
12-08-2018, 14:25
valla ayýn 1 inde 5.178tl fiyat verdiðim ürüne bugun 7000tl fiyat veriyorum nasýl iþ olsunki ?

Müþteri servisimize geliyor.

Giriþte fiyat veriyoruz.
3-4 saat sonra servis bitimindeki fiyat deðiþmiþ oluyor.

Hadi gelde müþteriye anlat 😄

Kullanýcý
12-08-2018, 14:51
Müþteri servisimize geliyor.

Giriþte fiyat veriyoruz.
3-4 saat sonra servis bitimindeki fiyat deðiþmiþ oluyor.

Hadi gelde müþteriye anlat ��

Ýyi müþteri küfür edip kavga çýkarmýyor adam geliyor diyelim 2000 tl diyorsunuz sonra 2500 böyle saçmalýk mý olur

Zati Yetkili servislerden nefret ederim bir boqtan da anlamazlar özel servisin eski yýldýz ustalarýna can kurban

AþkýnS.
12-08-2018, 15:53
Ýyi müþteri küfür edip kavga çýkarmýyor adam geliyor diyelim 2000 tl diyorsunuz sonra 2500 böyle saçmalýk mý olur

Zati Yetkili servislerden nefret ederim bir boqtan da anlamazlar özel servisin eski yýldýz ustalarýna can kurban

Kardeþ kafan mý güzel?

Kullanýcý
12-08-2018, 16:07
Kardeþ kafan mý güzel?

yoo Senin abi?

Yigit-Y
12-08-2018, 18:13
Yurtdýþýndan mal alýp stoklarý olanlar satýþ yapmasýn

10 gün kadar 10 gün sonra yeni kurdan satýn

Bu millet özlemiþtir stokçuluðu

Daha stoklar bitince alýnamayacak mallar olacak mal bulunmayýnca ne olacak acaba

Esnafý düþünen kim

Bizim dövizle iþimiz mi varmýþ

Allah bizi neden bunlarla sýnýyor 16 yýldýr anlamýþ deðilim

GokhanRS
12-08-2018, 18:17
Yiðit senin AKP propagandasý yapan biri olman lazým artýk. Aldýðýn dolarý 6.5katina TL ye çeviriyorsun :) gel almancý reisci olak :)

Yigit-Y
12-08-2018, 18:22
Yiðit senin AKP propagandasý yapan biri olman lazým artýk. Aldýðýn dolarý 6.5katina TL ye çeviriyorsun :) gel almancý reisci olak :)

Kanka doblo bakýyorum

Osmanlý tuðralý

Dombra cd si hazýr

Bundan sonra eyyyy abd

Ýçimden adamsýn trump diyerek

Yaþayacaðým

Dolarýn belini kýracaðýz

Not: :)

207_TR
12-08-2018, 18:30

Bi boktan anlamýyor dediðin insanlar ekmeðinin peþinde çalýþan insanlar. Dikkat et senide tamir etmesinler.

Servisleri sevmeyebilirsin bir nedene dayandýrarak fakat insanlara ve yaptýðý iþlere sebepsiz hakaret edemezsin.

23 yýlda ne kadar çok yetkili servisle muhattap oldun acaba?

-Murat Özcan-
12-08-2018, 18:32

Sözleþmeliyim ama öyle konuþmam çok normal

Sözleþmeliyse esnaf gibi konuþabilir...

Çok doðru dedin hocam

Belediye = referans

Keþke bizimde referansýmýz olsa

Allah herkese hayýrlý iþler nasip etsin hocam

Kullanýcý
12-08-2018, 18:35
Bi boktan anlamýyor dediðin insanlar ekmeðinin peþinde çalýþan insanlar. Dikkat et senide tamir etmesinler.

Servisleri sevmeyebilirsin bir nedene dayandýrarak fakat insanlara ve yaptýðý iþlere sebepsiz hakaret edemezsin.

23 yýlda ne kadar çok yetkili servisle muhattap oldun acaba?

Sana özel muamele gösterip tamir etmiþler galiba direk bu laflarý kullandýða göre

23 yýl az çok servis gördüm ayriyetten internet de görüyoruz konularý

Yigit-Y
12-08-2018, 18:39
CUMHURİYETİN COCUKLARI™ on Instagram: “Destek icin sayfamızı takip edin canlar” (https://www.instagram.com/p/BmUIKZIDxri/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1sq8r53uwa8yj)

Bu amcanýn tarikatýndan olanlar oldukça ve arttýkça

Bu dolar çok esnaf batýrýr

ckrc
12-08-2018, 19:55
İnşaat sektöründen bahsedeyim;
İş yok, güç yok, bütün projeler durduruldu. Müteahhit arkadaşlarım 2 sene önce özele iş yapmamaya başladılar, özel sektör 2 sene önce bitmişti, okeye dönüyordu. Bütün müteahhit arkadaşlarım sadece devlet işi yapıyorlardı artık onlar bile zarar yazıyor. İş bitirmeye iş yapıyorlar resmen.

Bakanlığın verdiği birim fiyatlarına göre inşaat kalemlerinin malzemelerinin tamamına yakını %20'den fazla zam gördü. Çoğu ihale kırımla alınınca tamamen zarar yazmaya başladı çoğu kalem.

Örneğin,C25/30 Betonun metreküpü şu an 190 TL bandında, Devletin belirlediği metreküp başına kırımsız hakkediş bedeli 185,90 TL buna işcilik vs. dahil. Ben kırımsız iş alsam bile zarar ediyorum.
Q14-28 Nervurlu donatının ton metrajına kırımsız hakkediş bedeli, 3,504,78 TL iken(İşcilik, yatay, düşey nakliye dahil.) Q14-18 nervurlu donatının tonu 3930 TL şu an. Donatı işlerinde, sadece donatıdan ton başına 426 TL zarar ediyorum, buna yatay ve düşey nakliyeyi ve işciliği de katınca yaklaşık 550-600 TL zarar ediyorum.

Plywood, H20, Membran vb. diğer kaba inşaat malzemelerinin tamamı $ ve € endeksli. Finishing kısmında durum daha kötü, bütün malzemeler ama bütün malzemeler $ ve € endeksli. Özetle, inşaat işi bitti, müteahhitlik bitti. Bu devirde ayakta kalabilen 3-5 tane büyük müteahhitler kalır. Onların da başka sektörlerden, ülkelerden gelirleri mevcut ise.

Ben gözümü karartım, 22 Ağustos itibari ile MSc ile Avrupaya yerleşiyorum. Türkiyede para kazanmak, hayat yaşamak iyice zorlaşıyor. Bırakamayacak olanlar, işi, yeri, yurdu, malı mülkü olanlara Allah sabırlar versin.

ckrc
12-08-2018, 19:59
Ýnþaat sektöründen bahsedeyim;
Ýþ yok, güç yok, bütün projeler durduruldu. Ýþten adam çýkartmalar baþladý. Müteahhit arkadaþlarým 2 sene önce özele iþ yapmamaya baþladýlar, özel sektör 2 sene önce bitmiþti, okeye dönüyordu. Bütün müteahhit arkadaþlarým sadece devlet iþi yapýyorlardý artýk onlar bile zarar yazýyor. Ýþ bitirmeye iþ yapýyorlar resmen.

Bakanlýðýn verdiði birim fiyatlarýna göre inþaat kalemlerinin malzemelerinin tamamýna yakýný %20'den fazla zam gördü. Çoðu ihale kýrýmla alýndýðýndan çoðu kalem zarar yazmaya baþladý.

Örneðin,C25/30 Betonun metreküpü þu an 190 TL bandýnda, ÇSGB'nin belirlediði metreküp baþýna kýrýmsýz hakkediþ bedeli 185,90 TL buna iþcilik vs. dahil. Ben kýrýmsýz iþ alsam bile zarar ediyorum.
Q14-28 Nervurlu donatýnýn iþlenmesinin ton metrajýna kýrýmsýz hakkediþ bedeli, 3,504,78 TL iken(Ýþcilik, yatay, düþey nakliye dahil.) Q14-18 nervurlu donatýnýn tonu 3930 TL þu an. Donatý iþlerinde, sadece donatýdan ton baþýna 426 TL zarar ediyorum, buna yatay ve düþey nakliyeyi ve iþciliði de katýnca yaklaþýk 550-600 TL zarar ediyorum.

Plywood, H20, Membran vb. diðer kaba inþaat malzemelerinin tamamý $ ve € endeksli. Finishing kýsmýnda durum daha kötü, bütün malzemeler ama bütün malzemeler $ ve € endeksli. Özetle, inþaat iþi bitti, müteahhitlik bitti. Bu devirde ayakta kalabilen 3-5 tane büyük müteahhitler kalýr. Onlarýn da baþka sektörlerden, ülkelerden gelirleri mevcut ise.

Ben gözümü karartým, 22 Aðustos itibari ile MSc ile Avrupaya yerleþiyorum. Türkiyede para kazanmak, hayat yaþamak iyice zorlaþýyor. Býrakamayacak olanlar, iþi, yeri, yurdu, malý mülkü olanlara Allah sabýrlar versin.

GokhanRS
12-08-2018, 20:12
Üstad inþaat sektörü eninde sonunda patlayacaktý zaten, daha 5 yýl önce sinyallerini verdi o sektör, ihtiyacýn çok çok fazlasý lüks yapýlar yapýldý. Devletin bazý iþlerinde taþeronun taþeronunun da taþeronu türedi.

Projeye özel inþaat þirketleri kuruldu, yandaþýn yandaþý kazandý iþi yapan asýl firmalar ucu ucuna kapattý yýlý.

Bizim aydýnlatmasýný milyon dolarlara yaptýðýmýz rezidanslar iþ bittikten sonra 5 yýlda 3 firma deðiþtirdi, hâlâ daha %50 satýþ oranýna ulaþamadýlar. Gerçekten 1 daireye 11 milyon euro verecek kaç bin kiþi olabilir ki gidip 100 bin adet bu tarz daire yaptýlar.

Avm leri saymýyorum bile, ilk üç ay kira almayýp kar edemezsen kirayý ödemeden çýkma imkaný sunan avm ler türedi :)

Yigit-Y
12-08-2018, 20:56
Ýþ yok, güç yok, bütün projeler durduruldu. Ýþten adam çýkartmalar baþladý. Müteahhit arkadaþlarým 2 sene önce özele iþ yapmamaya baþladýlar, özel sektör 2 sene önce bitmiþti, okeye dönüyordu. Bütün müteahhit arkadaþlarým sadece devlet iþi yapýyorlardý artýk onlar bile zarar yazýyor. Ýþ bitirmeye iþ yapýyorlar resmen.

Bakanlýðýn verdiði birim fiyatlarýna göre inþaat kalemlerinin malzemelerinin tamamýna yakýný %20'den fazla zam gördü. Çoðu ihale kýrýmla alýndýðýndan çoðu kalem zarar yazmaya baþladý.

Örneðin,C25/30 Betonun metreküpü þu an 190 TL bandýnda, ÇSGB'nin belirlediði metreküp baþýna kýrýmsýz hakkediþ bedeli 185,90 TL buna iþcilik vs. dahil. Ben kýrýmsýz iþ alsam bile zarar ediyorum.
Q14-28 Nervurlu donatýnýn iþlenmesinin ton metrajýna kýrýmsýz hakkediþ bedeli, 3,504,78 TL iken(Ýþcilik, yatay, düþey nakliye dahil.) Q14-18 nervurlu donatýnýn tonu 3930 TL þu an. Donatý iþlerinde, sadece donatýdan ton baþýna 426 TL zarar ediyorum, buna yatay ve düþey nakliyeyi ve iþciliði de katýnca yaklaþýk 550-600 TL zarar ediyorum.

Plywood, H20, Membran vb. diðer kaba inþaat malzemelerinin tamamý $ ve € endeksli. Finishing kýsmýnda durum daha kötü, bütün malzemeler ama bütün malzemeler $ ve € endeksli. Özetle, inþaat iþi bitti, müteahhitlik bitti. Bu devirde ayakta kalabilen 3-5 tane büyük müteahhitler kalýr. Onlarýn da baþka sektörlerden, ülkelerden gelirleri mevcut ise.

Ben gözümü karartým, 22 Aðustos itibari ile MSc ile Avrupaya yerleþiyorum. Türkiyede para kazanmak, hayat yaþamak iyice zorlaþýyor. Býrakamayacak olanlar, iþi, yeri, yurdu, malý mülkü olanlara Allah sabýrlar versin.

Mükemmel anlatmýþsýn

Çok batan var ünlülerden ama devlet izin vermiyor dedikodularýda var

Ýnþaat sektöründe satýþ rakamlarý saçmalamasýda durgunluðu getirdi

Bu da suriyelilerdem kaynaklandý

Kayaþehir de saçma sapan konumda trilyonlar isteniyorsa

Bu sektör maliyetlerini geçtim satým ayaðýnda yerli yatýrýmcý direk uzaklaþýyor

Çok kiþi iþten çýkarýlacak malesef o sektör daha derin darbe almýþ durumda

Thracian
12-08-2018, 21:38
Dolar 7.20
Euro 8.10

ckrc
12-08-2018, 21:48
Mükemmel anlatmışsın

Çok batan var ünlülerden ama devlet izin vermiyor dedikodularıda var

İnşaat sektöründe satış rakamları saçmalamasıda durgunluğu getirdi

Bu da suriyelilerdem kaynaklandı

Kayaşehir de saçma sapan konumda trilyonlar isteniyorsa

Bu sektör maliyetlerini geçtim satım ayağında yerli yatırımcı direk uzaklaşıyor

Çok kişi işten çıkarılacak malesef o sektör daha derin darbe almış durumda

İnşaat sektörü denince akla sadece Yap-Sat şeklinde, sokak müteahhitleri geliyor. Yap-Sat sektördeki en karlı işlerden bir tanesi eğer satabilirsen ama satamıyorlar artık, insanlar alamıyor. Ufak çaplı müteahhitlerin ellerinde çok ama çok sayıda daire, proje kaldı. Bu arkadaşların çoğusu da, kısa vadeli borçlanıp, kısa vadeli iş yaptıkları için battılar ve/veya kaçtılar. Batmayanlardan akıllı olanlar ise, bu işe girmenin saçma olduğunun farkındalar. En basitinden, kat karşılığı iş yapan bir müteahhitin en az 1,1.5 milyon tl nakit parasının olması gerekiyor ki işini döndürebilsin. 5-6 Aylık süreci atlatabilsin, kalfasına ödemesini yapabilsin, kira desteğini çıkabilsin, kaba ve/veya ince malzemeler çekebilsin. 1, 1.5 Milyon TL'yi 5-6 ay bu işe yatırmaktansa, dolara yatırsa, euroya yatırsa aynı parayı kazanacağını fark edenler de bu işe girmiyor artık. Çünkü satabileceğinin garantisi yok, uğraşmak istemiyor. Büyük sayılan, reklamını iyi yapan sadece konut projesi yapan firmalar da büyük kredilerle, batırdıkları taşeronlar ile bir şekilde konut projelerini yapıyor, tamamlıyorlar.

Yüklenicilik daha doğrusu gerçekten müteahhitlik yapanlardan çok azı ayakta kalabildi. Sektörde batmasa da, darboğazda,çıkmazda olan çok firma var ancak bu devirde batma işi artık, eli eteği çekelim, battığımızı duyuralım proje almayalım şeklinde olmadığından kimse farkında değil. Şu an yeni proje alıp, istihdamını arttırıp, projeye başlayabilecek 3,4 firma var. Onlar da yurt içinde çalışmıyorlar.
Gülermak Heavy, ENKA, Yapı Merkezi,Gama,Rönesans vb.) Bunların dışındaki, Türkiye'de çalışan, Türkiye'de iş alan firmalar; Kalfaların yevmiyesine, şirketin iş bitirmesine ve şirketin kendini döndürebilmesine çalışıyorlar. Çoğunda çok az sayıda teknik personel kaldı, tecrübeli, iyi maaş alabilecek herkes çıkartıldı ve/veya sayıları azaltıldı.

Yurtdışında biz büyük projelerin taşeronluklarını yaparken, inşaat altın zamanını yaşarken bu sektör ülkeye döviz kazandırıyordu. İstihdam sağlıyordu. Şu an tamamen iç piyasaya çalışıyoruz, çalışırken dışarıdan malzeme alıyoruz, bu balonun patlayacağı kesindi ve balon delindi bu dolar kuru ile dayanabilmesi çok zor.

ckrc
12-08-2018, 21:51
Mükemmel anlatmýþsýn

Mükemmel anlatmýþsýn

Ýnþaat sektörü denince akla sadece Yap-Sat þeklinde, sokak müteahhitleri geliyor. Yap-Sat sektördeki en karlý iþlerden bir tanesi eðer satabilirsen ama satamýyorlar artýk, insanlar alamýyor. Ufak çaplý müteahhitlerin ellerinde çok ama çok sayýda daire, proje kaldý. Bu arkadaþlarýn çoðusu da, kýsa vadeli borçlanýp, kýsa vadeli iþ yaptýklarý için battýlar ve/veya kaçtýlar. Batmayanlardan akýllý olanlar ise, bu iþe girmenin saçma olduðunun farkýndalar. En basitinden, kat karþýlýðý iþ yapan bir müteahhitin en az 1,1.5 milyon tl nakit parasýnýn olmasý gerekiyor ki iþini döndürebilsin. 5-6 Aylýk süreci atlatabilsin, kalfasýna ödemesini yapabilsin, kira desteðini çýkabilsin, kaba ve/veya ince malzemeler çekebilsin. 1, 1.5 Milyon TL'yi 5-6 ay bu iþe yatýrmaktansa, dolara yatýrsa, euroya yatýrsa ayný parayý kazanacaðýný fark edenler de bu iþe girmiyor artýk. Çünkü satabileceðinin garantisi yok, uðraþmak istemiyor. Büyük sayýlan, reklamýný iyi yapan sadece konut projesi yapan firmalar da büyük kredilerle, batýrdýklarý taþeronlar ile bir þekilde konut projelerini yapýyor, tamamlýyorlar. Suriyeliler konusunda hem fikir deðiliz, doðrudan inþaat sektörüne bir etkileri yok, hatta katkýlarý var, çoðu küçük çaplý, kalfalýktan gelme, H100-Sorento-Q5-Q7 þeklinde ilerleyen yap-sat müteahhitleri sigortasýz, ucuza suriyelileri çalýþtýrýyorlar.

Yüklenicilik daha doðrusu gerçekten müteahhitlik yapanlardan çok azý ayakta kalabildi. Sektörde batmasa da, darboðazda,çýkmazda olan çok firma var ancak bu devirde batma iþi artýk, eli eteði çekelim, battýðýmýzý duyuralým proje almayalým þeklinde olmadýðýndan kimse farkýnda deðil. Þu an yeni proje alýp, istihdamýný arttýrýp, projeye baþlayabilecek 3,4 firma var. Onlar da yurt içinde çalýþmýyorlar.
Gülermak Heavy, ENKA, Yapý Merkezi,Gama,Rönesans vb.) Bunlarýn dýþýndaki, Türkiye'de çalýþan, Türkiye'de iþ alan firmalar; Kalfalarýn yevmiyesine, þirketin iþ bitirmesine ve þirketin kendini döndürebilmesine çalýþýyorlar. Çoðunda çok az sayýda teknik personel kaldý, tecrübeli, iyi maaþ alabilecek herkes çýkartýldý ve/veya sayýlarý azaltýldý.

Yurtdýþýnda biz büyük projelerin taþeronluklarýný yaparken, inþaat altýn zamanýný yaþarken bu sektör ülkeye döviz kazandýrýyordu. Ýstihdam saðlýyordu. Þu an tamamen iç piyasaya çalýþýyoruz, çalýþýrken dýþarýdan malzeme alýyoruz, bu balonun patlayacaðý kesindi ve balon delindi bu dolar kuru ile dayanabilmesi çok zor.

arda35
12-08-2018, 22:53
Ülkeyi batýracaklar matmazel.

15'er milyonluk iki ayrý mülkü olan müþteri, 5 bin liralýk ürünü satýn almýyor (iki defa pazarlýk yaptýlar). Mevcut ürünlerini yenileme yolunu seçiyor. Allah sonumuzu hayretsin.

Grimlord
12-08-2018, 22:56
Benim iþler þahlandý ekonomi gibi .

Eczacý mýsýn abi? Vazelin satýþlarý ne alemde :)

207_TR
12-08-2018, 23:06
Sana özel muamele gösterip tamir etmiþler galiba direk bu laflarý kullandýða göre

23 yýl az çok servis gördüm ayriyetten internet de görüyoruz konularý

Güzel kardeþim saygýsýzlýðýný devam ettirme !

B16
12-08-2018, 23:28
Eczacý mýsýn abi? Vazelin satýþlarý ne alemde :)

tarikat lideri bence :)

Kullanýcý
12-08-2018, 23:30
Güzel kardeþim saygýsýzlýðýný devam ettirme !

Saygýsýzlýk diyorsun baþtan belden aþaðý laflarý sen söylüyorsun nasil olcak bu iþ?

Ayrýca da babamýn tek ogluyum öyle kardeþim filan yazma. yazýlaný yourumu beðenmiyorsan yanlýþ konuþuyorsun dersin olur biter

Mercedes'de çalisiyorsun anladik ama babanýn malý gibi savunma

2jz
12-08-2018, 23:36
Tüm hammaddesini dövizle aldýðým, kendim ürettiðim ve TL ile 15-30 gün vadeli sattýðým üründen daha þimdiden %40 zararým var.

Öncesinden 75 gün vadeli verip parasýný daha almadýðým ürünlerden %100'e yakýn zararým var.

mk1.5
12-08-2018, 23:49
Pazar günü 22 ayar bileziði 225 den sattýk bu gün ayný gramý vitrine 250 tl den koyucaz. 12.500 tl zarar var sonumuz hayrolsun

GokhanRS
13-08-2018, 00:00
Þinasi sen misin? Nerdesin çýk ortaya :)

207_TR
13-08-2018, 07:11
Saygýsýzlýk diyorsun baþtan belden aþaðý laflarý sen söylüyorsun nasil olcak bu iþ?

Ayrýca da babamýn tek ogluyum öyle kardeþim filan yazma. yazýlaný yourumu beðenmiyorsan yanlýþ konuþuyorsun dersin olur biter

Mercedes'de çalisiyorsun anladik ama babanýn malý gibi savunma

Saygýdeðer Forum üyesi

Benim bir marka yada kurumu savunduðum bir yazý var mý ?

Servis çalýþanlarýna bir boktan anlamýyor dediðin ve gereksiz bir saygýsýzlýk yaptýðýn için sana tepki gösterdim.

Uzatmaya gerek yok senin mesajýna bir tepki verdim bu tepki de haklý bir tepkiydi.

YAS
13-08-2018, 07:21
hangi madde kafasý bu :) insanlara bir þey denmeye gelmiyor

Evrenoz
13-08-2018, 07:29
Kullanýcý 207_TR

Uzatmayýn artýk ya

ACTPK
13-08-2018, 07:30
hangi madde kafasý bu :) insanlara bir þey denmeye gelmiyor

Kardeþim þeker bu þeker. Gýda, gýda.

ACTPK
13-08-2018, 07:36
Bende yazayým, Ham maddeyi dolarla alan üreticiyim. Perþembe günü aldýðým 18ton malzemeye dün gece dolar 7TL'yi gördüðü anda 24 bin lira zam geldi. Piyasadan cari alacaðým TL ile. Dolarla alýp TL ile satýyordum (Mecburum. rakiplerim bu þekilde satýyor.) Cuma günü tüm teklifleri iptal ettiðimi söylediðim bir bildiri gönderdim (e-posta ve faks yolu ile). Fiyatlarý artýk dolarla vereceðimizi yazdým. Ýyi ki malzemeyi peþin alýyorum. Dolarla satýn alým yapmama raðmen döviz borçlanmamýþým diyorum. Tek tesellim bu. Birkaç haftada sermayem yarý yarýya küçüldü neredeyse.

rebelh
13-08-2018, 08:07
Bende yazayým, Ham maddeyi dolarla alan üreticiyim. Perþembe günü aldýðým 18ton malzemeye dün gece dolar 7TL'yi gördüðü anda 24 bin lira zam geldi. Piyasadan cari alacaðým TL ile. Dolarla alýp TL ile satýyordum (Mecburum. rakiplerim bu þekilde satýyor.) Cuma günü tüm teklifleri iptal ettiðimi söylediðim bir bildiri gönderdim (e-posta ve faks yolu ile). Fiyatlarý artýk dolarla vereceðimizi yazdým. Ýyi ki malzemeyi peþin alýyorum. Dolarla satýn alým yapmama raðmen döviz borçlanmamýþým diyorum. Tek tesellim bu. Birkaç haftada sermayem yarý yarýya küçüldü neredeyse.

döviz borcunuzun olmamasý çok iyi
peþin çalýþýn küçülmek dert deðil þu dönemde

yilmazcatalbas
13-08-2018, 10:44
Deme yahu iyiymiþ tanýþalým bir müsait zamanda. Çark sanayi giriþindeyim. 2yapý firma adýmýz. Akrilik mal kesmedi bir fasoncu her zaman 50-100 plaka mal olurdu elinde 3 plaka lazýmdý bende 1 plaka var kusura bakma dedi.

Benim öngörüm þuan sezon hýzlý yapýlan iþlerden dönen paralar var piyasa dönüyor biraz. 2 ay sonra hem sezondan dolayý iþ hacmi azalacak hem de millet kabuðuna çekilip iþ yaptýrmayacak. O zaman ne yapacaðýz emin deðilim eðilim.

Müsait zamanda uðramaya çalýþýrým hem tanýþýr çay içeriz, hem biraz iþ güçten laflar memleketi kurtarýrýz :)

KÖROÐLU
13-08-2018, 10:47
Müsait zamanda uðramaya çalýþýrým hem tanýþýr çay içeriz, hem biraz iþ güçten laflar memleketi kurtarýrýz :)

18.45 sonrasý oradayým genelde, olmadý asker kokoreç'in arada imalat var orada olurum buyur gel her zaman :)

BARR
13-08-2018, 10:51
Türkiyenin sayýlý sanayi kuruluþlarýndan birisinde çalýþan bir arkadaþým var ona sorucam wolkanku :D

Dragger
13-08-2018, 12:15
Maalesef rezalet iþler güçler.

Allah sonumuzu hayýr etsin.

Günkut
13-08-2018, 12:39
Maalesef rezalet iþler güçler.

Allah sonumuzu hayýr etsin.

+1 diyorum ne araç fiyatlarý fiyat ve kredileri kredi artýk müþteriye fiyat söylerken benim bile garibime gidiyor ve bu araçlara bu paralar verilir mi diye sormadan edemiyorum kendi kendime.

B16
13-08-2018, 13:48
Jaguar parçasý ithal ediyorum. Milli para birimim Pound (Sterlin) sabahtan beri stok programýna girip fiyatlara bakýp vay emenike diyip ulan bu fiyata bunlarý kim alacak diye kendi kendime söyleniyorum. Bizde X-Type olduðu için amortisör, su deposu, radyatör vb. elimde adetli olan parçalarý kenara kaldýrdým. Bu fiyatlara bir daha alamam o yüzden kendi arabamýza lazým olursa kullanýrým diyerekten.
Sabahtan beri 4 kiþi aradý 2 tanesine fiyat pahalý geldi 1 tanesi çýkma ana yatak ve kol yatak sordu 1 tanesi de yanlýþ numaraydý :)

Perþembe günü ürün sattým cuma günü arasýnda 150TL fark oldu. Bugün ise o fark 230TL'ye çýktý. Bu saat'ten sonra arayanlara da cevap vermicem zaten.

Ya sermaye artýrýp ayakta kalmaya çalýþýcam yada küçülmeye giderek ufak, tefek þeyler getiricem.

Not: 1 Sterlin 9TL.

Günkut
13-08-2018, 14:01
Jaguar parçasý ithal ediyorum. Milli para birimim Pound (Sterlin) sabahtan beri stok programýna girip fiyatlara bakýp vay emenike diyip ulan bu fiyata bunlarý kim alacak diye kendi kendime söyleniyorum. Bizde X-Type olduðu için amortisör, su deposu, radyatör vb. elimde adetli olan parçalarý kenara kaldýrdým. Bu fiyatlara bir daha alamam o yüzden kendi arabamýza lazým olursa kullanýrým diyerekten.
Sabahtan beri 4 kiþi aradý 2 tanesine fiyat pahalý geldi 1 tanesi çýkma ana yatak ve kol yatak sordu 1 tanesi de yanlýþ numaraydý :)

Perþembe günü ürün sattým cuma günü arasýnda 150TL fark oldu. Bugün ise o fark 230TL'ye çýktý. Bu saat'ten sonra arayanlara da cevap vermicem zaten.

Ya sermaye artýrýp ayakta kalmaya çalýþýcam yada küçülmeye giderek ufak, tefek þeyler getiricem.

Volvoyu satýp jaguara gircektim iyi ki diyorum o zaman kendi kendime, hata volvoyu verip reno filan düþünülebilir artýk.

johnie
13-08-2018, 14:07
Volvoyu satýp jaguara gircektim iyi ki diyorum o zaman kendi kendime, hata volvoyu verip reno filan düþünülebilir artýk.

Reno bile artýk lüx sayýlacak ki sayýlýyor olsa gerek.

GokhanRS
13-08-2018, 14:10
Reno bile artýk lüx sayýlacak ki sayýlýyor olsa gerek.

dandik megane 4 ler 120bin tl idi. þimdi 150 olur artýk. o paralara burada neredeyse süperport filan alýrsýn :D

hele bmw passat cc filan direk ferrari parasý.

MK8800
13-08-2018, 14:16

Arkadaþ doðru söylüyor , kendisinden vogue body kit ve jant istedim ; fiyat olarak comfortline passat parasý istedi

Kendisi hala telsim kullanýyor yalnýz Cem Uzan’la baðlantýsý olabilir

burkaykalyon
13-08-2018, 14:52
Aydýnlatma/Avize iþindeyim.

Bugün tüm gün Þiþhane'deydim. Sektörün bilinen ithalatçýlarýndan biri olan firma 4-5 katlý bina kiralamýþtý tam 2,5 ay önce. Geçen hafta orayý kapattý. Küçük ofise geçtiler.

Beyoðlu Bankalar Caddesi'nde kargo þubeleri var. Menevþe Han'ýn önünde. Piyasadaki iþ durumunu oradaki kargolara göre analiz ederiz. Þiþhane meydana kadar kargo kolisi olurdu. Bugün 10-15 ufak paket ya vardý ya yoktu.

Bütün millet oturuyor. Ýthalatçýlar tüm sipariþlerini durdurmuþ elde kalan mallar altýn deðerinde.

Sýkýntý büyük bizim sektörde.

Benim iþim üretim ve ihracat aðýrlýklý Allah'tan. Akmasa da damlýyor þükür. Ancak ham madde fiyatlarý uçmuþ durumda.

b.arica
13-08-2018, 15:13
Tekstil sektöründeyim, desinatörüm. Bugün patronla muhabbet ettik biraz bayramdan sonra iþ gelmezse hepimiz iþsiz kalacaðýz dedi. kaðýt ve boya alamýyoruz þuan ve þirket özkaynaklara girmiþ durumda.

TaGo
13-08-2018, 15:17
Birçoðunuzun bildiði gibi Amerikan ürünlerinde birkaç markanýn Türkiye distr. yüm. Þuanki durumu yorumlamam gerekirse. Amerikalýnýn kendi ülkesinde rafýndan aldýðý üründen bile ucuza kendi ülkemde o malý satýyorum. Ona raðmen satýlan ürün adedi çok düþtü. Yeni ithalat içinse þuan hiçmi hiç acele etmiyorum. Çünkü buraya gelecek fiyatýndan ülkemde alýcý bulmasý oldukça zor

ChuckBartowsKi
13-08-2018, 16:18
inþaat sektörü dipte 3 yýldýr olduðu gibi geri dönüþüm boru sektörü kendi içinde çýrpýnýyor büyük firmalarýn alýmlarý sayesinde ama yurt dýþýndan getirimi tamamen durdurduk. ( yurt dýþýndan çöp ithal ediyoruz yanlýþ anlaþýlmasýn önceden 800€ ya getirdiðimiz yer artýk 600€ vermeye razý ama biz istemiyoruz kur ekseni çok etkiliyor...) otel ise kendi halinde dönüyor 3 sektör de yerlerde gerçi sektörü iyi olan tanýdýðým hiç yok herkes parasýný döviz yapýp yurtdýþýyla iþ yapmayý deniyor.

Met
13-08-2018, 16:48
Bu tarz krizlerden en az etkilenen sektör çok net gýda sektörü, çalýþtýðým þirkette sipariþler azalmýyor arkadaþ.

tiMachine
13-08-2018, 16:52
Sabiha Gökçen Havaalanýnda bir kahve dükkanýnda çalýþýyorum. Kira, personel giriþ kartlarý, havaalanýna dair her harcama euro üstünden ve yaklaþýk 1 ayda harcama 3 katýna çýktý. Geçen ay günlük ciromuz yeterli geliyorken bu ay ciro maliyetin yarýsýný karþýlýyor. Neden euro üstünden olduðunu sorarsanýz sb gökþen bile satýlmýþ ya da iþletim hakký verilmiþ ( malaysian airlines'a)

emrhn28
13-08-2018, 17:05
Bu tarz krizlerden en az etkilenen sektör çok net gýda sektörü, çalýþtýðým þirkette sipariþler azalmýyor arkadaþ.

Vallahi bizim komþu çið köfteci çok memnun, ülke süper diyor. Adam haklý millet artýk tavuk döner bile yiyemiyor ki... Çift lavaþ dürüm ayran 4 tl ahanda doydun. 3 lavaþ isteyende varmýþ.

ChuckBartowsKi
13-08-2018, 18:42

Nevzat Aydýn'ýn bir açýklamasý vardý kriz zamanlarýnda yemeksepetinde iþler artýyormuþ bir seminerde de rakam vermiþti yanlýþ hatýrlamýyorsam %20-30 arasý bir artýþ olmuþ.

EREN34
13-08-2018, 18:59
Sabiha Gökçen Havaalanýnda bir kahve dükkanýnda çalýþýyorum. Kira, personel giriþ kartlarý, havaalanýna dair her harcama euro üstünden ve yaklaþýk 1 ayda harcama 3 katýna çýktý. Geçen ay günlük ciromuz yeterli geliyorken bu ay ciro maliyetin yarýsýný karþýlýyor. Neden euro üstünden olduðunu sorarsanýz sb gökþen bile satýlmýþ ya da iþletim hakký verilmiþ ( malaysian airlines'a)

THY satýnalmaya çalýþýyor. Bakarsýn alýr da TL’ye döner. Gerçi havacýlýk tamamen $ üzerinden yürüdüðünden en fazla $ yaparlar

mert_can 41
13-08-2018, 19:38
Hiç bir þey yazýp çizesim gelmiyor gerçekten zaten son aylarda iþler çok kötüydü perakende anlamda dükkan boþaldý resmen gelende fiyatý çok buluyor sanki hiç bir þey zamlanmýyormuþ gibi davranýyorlar toptanla ayakta durmaya çalýþýyoruz gününde faturasýný ödeyen müþterim bile ödeme yapamýyor çalýþanlarýna dahi maaþ veremediðini söylüyor. Yeni bir dalda daha geniþlim dedim iþ kolu konusunda dolar sað olsun 7 lira oldu oda patladý vallah bilmiyorum napýcaðýmýzý olan iþim elden gidiyor farklý bir iþ alanýna yönelim diyorum dolar 2 günde piyasanýn anasýný aðlattý oda patladý gerçekten hiç bir çýkar yolu gelmiyor aklýma bunlara destek veren emeði geçen herkese ciddi anlamda küfür ediyorum beðendinizmi yediðiniz boku çok merak ediyorum. Elden hiç bir halt gelmiyor öylecene duruyoruz daha ne kadar batabiliriz ne zaman boðuluruz bilmeden.

tiMachine
13-08-2018, 19:42
THY satýnalmaya çalýþýyor. Bakarsýn alýr da TL’ye döner. Gerçi havacýlýk tamamen $ üzerinden yürüdüðünden en fazla $ yaparlar

Abi mekanda tv yayýný yapmak bile günlüðü 36 euro, maliyetleri sen göz önüne al. Bu durumda ne thy ne Malezya bana faydasý yok ikisi de sömürücü maðazalarý

bilalMW
13-08-2018, 19:52
4,6 lt yað yað filtresi tapa hava polen filtre cam suyu en ölü bakým olmuþ 1200 TL. parçalara zam geldi þimdi iþçiliklere de zam geliyor. iþler ciddi düþtü.

hddsheriff
13-08-2018, 21:41
Kablo fabrikalarý mal vermiyor. Yalvar yakar 1 tanesini ikna ettik o da sadece nakit kabul edip %20 iskonta yapýyor.

ckrc
13-08-2018, 21:48

Pazartesi günceli çekeyim.

Bugün 4500 TL'den Q14-28 Donatýyý zorla ama zorla çekti bir arkadaþým piyasadan, 4500 TL'ye donatý satan yok piyasada.
Sancaktepe-Çekmeköy-Alemdað arasýndaki hafriyatýn m3 fiyatý 45-50 lira þu an. Devletin %25 kýrýmla ödediði para 18 TL boþaltma, 7 TL yükleme. 50 lt mazota çalýþan kamyonlar birbiriyle yarýþýyor þu an þantiyeye gelmek için, mazot alýcak para yok hafriyatçýlarda neredeyse.
C25/30- C30/35 tipi katkýlý betonlarýn m3'une bugün 25 TL daha zam geldi. Bir fore kazýk ve ankarajdan para kazanýlýyordu onlarda da 40-45 bandýna yapacak taþeron bulamýyorsun þu an.

Pek çok müteahhit teminat yakmayý bile düþünüyor, aldýklarý iþleri deðil zararsýz, þirketi batýrmadan götürebilen kendisini þanslý sayýyor. Devlet inþallah el atar tekrardan, ihalelerin fiyatlarýna revize gelir, bir þekilde çözülmesi lazým bu iþin.
Allah kolaylýk versin herkese.

ilkerist
13-08-2018, 22:40
Alüminyum cephe giydirme iþi yapýyorum.Bugün sektörün büyük sistem üreticileri malzeme fiyatý vermiyorlar,doðal olarak malzeme de çýkarmýyorlar.Hatýra binayen faturayý istediðiniz zaman,istediðiniz tutardan kesersiniz diyerekten malzeme aldým ve sevk irsaliyesi bile kesmeden çýkartmýþlar aracý,keza camcýlardan da malzeme alamýyorum.Devlet ihalesi yapýyorum,verilmiþ teminatlarýmýz vs. var,bakalým ne yapacaðýz,Allah sonumuzu hayýr etsin.

Gko
13-08-2018, 22:40
ayakkabý maðazasýnda çalýþýyorum, millet o air'leri cat'leri nasýl alýyor bi görseniz aklýnýz durur, hiç kriz varmýþ da paramýn deðeri düþmüþte alakasý yok gibi nerdeyse

rain man
13-08-2018, 22:44
Vallahi bizim komþu çið köfteci çok memnun, ülke süper diyor. Adam haklý millet artýk tavuk döner bile yiyemiyor ki... Çift lavaþ dürüm ayran 4 tl ahanda doydun. 3 lavaþ isteyende varmýþ.

Göreceli olarak ucuza satýlan fast food zýmbýrtýsý daha da coþar. Domatesin kilosu 6 yý salatalýk 3 4ü geçmiþ. Patates desen yine öyle. Bir öðün yapmak için harcayacaðýn parayla dýþardan 10-15 tl'lik menü daha cazip her anlamda. Hele bi de çið köfte falan ölümüne patlar. Acýkan çiðköfte yer. Uzun dönemde mide barsak kanseri artar bilim elemanlarý da 20 yýl sonra çalýþma yapar. Azalan hayat kalitesinin sindirim sistemi kanseri ile baðlantýsýný kurup tez yazar :)

emresener
13-08-2018, 22:52
Sonuçlanmýþ ihaleler hariç hiç bir satýþ pazarlýk teklif verme þirkette yok. Çay çorba be bol bol pazarlama goygoylarý ile uðraþýoz.
Diþ sektöründeyim. Týbbý cihaz vs satýþý.

+soner
13-08-2018, 23:26
Tekirdað da inþaat taahhüt iþleri yapýyorum. Vitesi küçülttüm resmen. Eskiden ayný anda 2 3 yerde iþim oluyordu þuan 1 yerde iþim olsun, para saðlam olsun yeter diyorum.

HaKo
13-08-2018, 23:49
42 yýllýk firmayýz , ilk defa dün müþterilere euro fiyat listesi yolladýk. hammadde almanyadan , bu sene 5. fiyat listesi güncelledik , artýk bizde isyan ettik euroya döndük , nereye varacak bu iþin sonu bilmiyorum

300E
14-08-2018, 01:45
Valla ben evden ufak tefek, jant lastik, otomobil parçalarý alýp satýyordum, benim iþler bile yavaþladý, eskiden aldýðým jantý arabaya yükleyip eve indirmeden satardým, þimdi çok uygun fiyatlara tek takýmý zor satýyorum, iþ bulup çalýþmak istiyorum artýk ama, bu krizde de kim iþ verir Allah bilir..

KÖROÐLU
14-08-2018, 07:17
Sabah sabah moral bozukluðu ile iþe baþladýk,

Ýþe bir geldim yan fabrikadan dumanlar çýkýyor. Gece 3 ten beri yanýyormuþ,

Osb ye girince bizim taraftan gelen dumaný görünce aha dedim fabrika gitti, biz de bir þey yok ama yan fabrika kül olmuþ.

Yazýk bir sürü insan açýkta kaldý þimdi :(

Skyhawk34
14-08-2018, 07:36
ayakkabý maðazasýnda çalýþýyorum, millet o air'leri cat'leri nasýl alýyor bi görseniz aklýnýz durur, hiç kriz varmýþ da paramýn deðeri düþmüþte alakasý yok gibi nerdeyse

Maðaza müdürü bir arkadaþýmý haftadonu ziyarete gittim. Maðazadaki insanlarýn alýþveriþini gördüm. Kimse belindeki çýkýntýya takmadan, fütursuzca alýþveriþ yapýyordu. Helal olsun dedim.

M3CSL
14-08-2018, 07:40
Mercedeste sýfýrda çatýr çatýr araba satýldý dün, özellikle lüks segmentte, parasý olanlar ya yolunu buldu yada fiyatlar artmadan araba alma derdindeler yada her ikisi:)

mikelazi
14-08-2018, 07:41
kadýköydeki kuyumcular basýyor kalayý aðýzlar hep +18

yiyin lan birbirinizi.

_opeth
14-08-2018, 07:44
resturant otomasyon sektöründeki firmada maraba olarak çalýþýyorum (Teknik Destek elemaný). 1-2 ay önce yapýlmýþ satýþlarýn kuruluþlarýný yapmaktayýz ondan iþler yoðun. Bayramdan sonra muhtemelen sinek avlarýz. Euro düþükken aldýðýmýz makineleri %35-40 indirimlerle satmaya baþlarýz heralde. Yeni kuruluþlar olmayacaðýndan uzun süre o makinelerle takýlýrýz heralde.

Asýl bomba Ocak ayýnda destek anlaþmalarý zamaný patlayacaktýr muhtemelen. Neyseki çok þükür %12 zam verdiler. doviz karþýsýnda eridi ama hiç yoktan iyidir modundayým artýk. Kariyer.net'te ise doðru düzgün iþ ilaný yok. Olan da A'dan Z'ye herþeyi istiyor. Doðal olarak da bulamýyor.

makif84
14-08-2018, 08:19
Medikal sektöründeyim.Eskiden teklifleri 30 günlük veriyordum,þuan 3 5 gün geçerli olacak þekilde verebiliyorum.20 gün önce aldýðýmýz bir ihale var iptal ettirmek için uðraþýyorum.

GokhanRS
14-08-2018, 08:24
resturant otomasyon sektöründeki firmada maraba olarak çalýþýyorum (Teknik Destek elemaný). 1-2 ay önce yapýlmýþ satýþlarýn kuruluþlarýný yapmaktayýz ondan iþler yoðun. Bayramdan sonra muhtemelen sinek avlarýz. Euro düþükken aldýðýmýz makineleri %35-40 indirimlerle satmaya baþlarýz heralde. Yeni kuruluþlar olmayacaðýndan uzun süre o makinelerle takýlýrýz heralde.

Asýl bomba Ocak ayýnda destek anlaþmalarý zamaný patlayacaktýr muhtemelen. Neyseki çok þükür %12 zam verdiler. doviz karþýsýnda eridi ama hiç yoktan iyidir modundayým artýk. Kariyer.net'te ise doðru düzgün iþ ilaný yok. Olan da A'dan Z'ye herþeyi istiyor. Doðal olarak da bulamýyor.

kariyer nete çok güvenmemek lazým. bizim firma 2 sene önce iþe aldýðý elamanlarý halâ arýyor kariyer net te :) ik ya diyorum yazýk deðil mi ne oynuyorsun milletin duygularýyla. baþvursunlar kanka belki iþten çýkan olursa talep çok olsun modunda. ihtiyacýn 200 katý kadar baþvuru oluyormuþ. hayat emeklilere güzel þu saatten sonra be :D her bayram al bin TL ni bak keyfine. adamlar bununla mutlu. avrupa emeklisi gibi dünya turu hayalleri filan hiç olmamýþ ki adamlarýn.

gcapraz
14-08-2018, 08:35
32 yillik elektronik ve elektrikli ev aletleri uretimi yapan bir firmayiz ve sektorde ailemizin 60 yillik deneyimi var. Hammaddelerimiz yurtdisindan yani usd cinsinden alim yapiliyor. Fiyatlarimiz son 3 yildir TL bazindaydi. Bu sene erken secim kelimesini duyunca ulkenin iyi durumda olmadigini ongorduk. Yaz sezonu vantilator imalati yapan ulkedeki sayili firmalardan biriyiz. Sezonluk isimiz oldugundan ve hammadde alimlarini sezon oncesi imalat asamasinda yaptigimizdan dolayi satisini yaptigimiz tum urunlerden kur artisi oraninda zararimiz var. Yani ayni adetteki urunu seneye tekrardan uretmek suan icin imkansiz. Matematik gunumuzde yetersiz kaliyor. Dun itibari ile 1 aylik fabrikayi ucretsiz izine cikarttik. Bayram sonrasi ne yapacagimiza karar vericez. Cok zor gunler bizleri bekliyor.

Ome_RS
14-08-2018, 08:36
Ýki tane devlet ihalesi aldýk birisi 45 diðeri 60 gün vadeli. Ýkisi de zarar yazdý. Birisinde ödemeyi 36 gün geciktirerek ödediler. Aradaki kur farkýndan 260Bin Tl girdi.
Diðer iþ 11 gün geciktirdiler. 17bin girdi. sadece kurdan býrak kar etmeyi iki iþ toplam 300bine yakýn zarar soktu. Adamlara ödemeyi gectiktirdin ödeyeceðin gün kur buydu bugün ödedin kur bu bana bu kadar kur frký öde de diyemiyosun. Zaten belliydi birþey olacaðý. Beklettiler beklettiler parayý verdiler ertesi gun daha euroya çeviremeden parayý kur 60krs birden arttý. Devamý da geldi sonrsýnda. Emeði geçenlerin Allah bin belasýný versin.

_opeth
14-08-2018, 08:37
kariyer nete çok güvenmemek lazým. bizim firma 2 sene önce iþe aldýðý elamanlarý halâ arýyor kariyer net te :) ik ya diyorum yazýk deðil mi ne oynuyorsun milletin duygularýyla. baþvursunlar kanka belki iþten çýkan olursa talep çok olsun modunda. ihtiyacýn 200 katý kadar baþvuru oluyormuþ. hayat emeklilere güzel þu saatten sonra be :D her bayram al bin TL ni bak keyfine. adamlar bununla mutlu. avrupa emeklisi gibi dünya turu hayalleri filan hiç olmamýþ ki adamlarýn.

valla önceki iþlerimi de kariyer netten buldum. hatta en son güzel bir yere girecektim de yerime baþkasýný aldýlar :( bu dolar euro fýrlamadan önce

K0213
14-08-2018, 08:44
Bende iç dekorasyon tadilat iþlerine girdim, þuan tedarikçilerim stoklarýný tüketmedikleri için iþ yapýyorum ama bu hafta itibariyle aksamaya baþlar.
gerçi nasýl iþ yapýcaz bilemiyorum çünkü sabahki fiyat akþamý tutmadýðýndan tedarikçiler þiþirilmiþ fiyat listeleri yollamaya devam ediyor.

KÖROÐLU
14-08-2018, 09:10
Ulan sabah fabrika yanmadý diye sevindik, az önce dedikodusu yayýldý þirket içinde, gelecek hafta beyaz yaka dahil acil iþi olmayanlarý (süresi belli deðil) izine çýkaracaklarmýþ.

Bu gün netleþecekmiþ %99 gönderirler çünkü en büyük müþteri alýmý durdurdu, kur dan dolayý hammadde alamýyoruz falan falan.

Hadi bakalým geçmiþ olsun, 135 kiþinin 100'ü potanýn ucunda görünüyor þuan.

seref1
14-08-2018, 17:13
Herkez bayram telaþýnda.kimse farkýnda deðil.bayramdan sonra zararlarý daha çok görülücek.Allah bugunlerimizi aratmasýn diyelim

AþkýnS.
14-08-2018, 22:05
Oto tamirhane ve yedek parçamýz var,stok yapmýþtýk þükür güzel rakamdan.
Bi daha o rakamdan almamýz çok zor. Motor yaðýna adet baþýna 40 tl zam geldi,gene gelecek dediler..

EOZDAG
16-08-2018, 13:21
Az önce babamla konuþtum; balkon camlarýný yaptýrýcaz, kimse fiyat teklifi vermiyor. Parasýyla mal alamýyoruz....

B.Koçer
16-08-2018, 13:56
Toptancýlar mal satmayý durdurdu sýmdý bayram sonu dýyorlar artýk adý zam degýl lutfen fýyat guncelleme

dolar yukseekken kýmse mal almadý sýmdý yuksekten almýs gýbý mýllete gommeye calýscaklar selam yený tr :)

tylan
16-08-2018, 22:24
Bugün güvendiðim piyasada 60 yýldýr olan bi tarým firmasýnýn çeki patladý elimde. o kadar güveniyordum ki 6 aylýk çeki pesin saymýþtým.çekin sahibi yalvardý telefonda yazdýrma,bayram sonu ödeyeceðim diye. Ama yazdýrdým valla kimseye güvenmem bu devirde.

Yigit-Y
16-08-2018, 22:43
Bugün güvendiðim piyasada 60 yýldýr olan bi tarým firmasýnýn çeki patladý elimde. o kadar güveniyordum ki 6 aylýk çeki pesin saymýþtým.çekin sahibi yalvardý telefonda yazdýrma,bayram sonu ödeyeceðim diye. Ama yazdýrdým valla kimseye güvenmem bu devirde.

Ýyi yapmýþsýn

Bir arkadaþýmýn baþýnada geldi ayný olay

Köklü inþaat firmasý güya o da yazdýrdý

Ekonomik durumlar belli olsun kim ak kim kara

6 aylýk çek þu piyasada nakit zaten :)

ChuckBartowsKi
17-08-2018, 11:32
Sektör de ödemeler genel de 3-4 ay içinde yapýlýr o nakit sayýlýr bizim için 6 aylýk çek nakit hatta altýn deðerinde ama þu piyasa da tanýdýðýnýz güvendiðiniz dürüst insanlarýn çeklerini yazdýrmamaya çalýþýn sonrasýnda yazýlan çek zaten adamý baðlar size de patlar.

GokhanRS
17-08-2018, 11:39
1 ay süründürmeden çek yazdýrmaya bende karþýyým. Çekini yazdýrmak toparlamak için uðraþan adamlarý psikolojik çökertir ve birinin batýþýnda son tekmeyi vuran durumuna düþebilirsiniz.

cookies
17-08-2018, 12:32
Arkadaþlar yurtdýþýnda var mý bu çek çük olaylarý.. Nakit harici toplu para nasýl vadelendiriliyor..

GokhanRS
17-08-2018, 12:36
Arkadaþlar yurtdýþýnda var mý bu çek çük olaylarý.. Nakit harici toplu para nasýl vadelendiriliyor..

çekte var her þey var. zaten krediler de komik faizler var. yani bankayla anlaþmana göre nakit ödemiþ gibi olabilirsin. zaten türkiye firmalarýnýn sorunu bu.

faizler düþük olduðundan dolarla kredi çekti birçok Türk firmasý, ancak iç piyasaya tl ile iþ yaptýysa þuan çoðu mýçtý.

ancak birçok ülkede çekin karþýlýksýz çýkma ihtimali yok, çünkü karþýlýðý olmasa da banka öder. çeki yazanla müþterisi deðil banka uðraþýr.

bizde çeki karþýlýksýz çýkarsa müþteri madur oluyor. yani aslýnda türkiyede çekin bir güvenilirliði yok bence.

B16
17-08-2018, 12:38

Bulgaristan'a okumaya gidip playboy olan yiðenine sorsana abi :D