PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Esnaflar İşleriniz Nasıl?

Sayfa : 1 2 3 4 [5]

exclusive
01-09-2019, 13:25
Son 4 senenin en iyi sezonuydu bence
bende konsinye araç sıkıntısı olmasına rağmen son yıllardaki en iyi satis yapılan 2 el dönemiydi bence. Mart ayından bu aya kadar beklentimin üzerindeydi satışlar.
Sıfır araçların fiyatları çok yüksek olduğu icin mecbur alınacak bu 2.el araçlar çaresi yok özellikle 50 ila 80 bin arası

Yigit-Y
01-09-2019, 13:53
Dolar kazandığım için sorun yok.

Faizler düştüğü için biraz kırgınım sadece :)

tiMachine
01-09-2019, 19:04
İşler sıkıntıda.

Servis işi yaz dönemine girildiğinde duruluyor. Okulların tatil olması ile işler bozuluyor ardndan temmuz mtvsi ve kasko derken bayağı şişiriyorsun kartları. Istanbulda tahdit mevzusu hala oturmuş değil. Sembolik bir rakam ile tahdit verilecek fakat hala verilmedi. Eylül ayı okul ayı bakalım yeni zamlar gelecek mi?

Servisini çektiğimiz iki inşaat satış ofisi ( ki arabaların ana işiydi ) işleri durdurduklarından dolayı servisleri de boşa çıkarttılar. Yaz dönemi bayağı sıkıntılı geçti bu nedenle kış dönemi araçları ölü saatte de çalıştırtacağız.

barisy
01-09-2019, 19:36
bu Kış sert geçer.

RafetAraç
02-09-2019, 00:21
bu Kış sert geçer.

kesinlikle...

denizhandinc
02-09-2019, 07:54
hicbir sey olmaz her yaz aynı muhabbet

Cimmeria
02-09-2019, 09:47
hicbir sey olmaz her yaz aynı muhabbet

Di mi ekonomi çoh iyi aslında

rebelh
02-09-2019, 10:42
dün doğalgaz aldım
çok şükür halimiz vaktimiz kötü değil
ama olmayanı düşününce keşke hiç kış olmasa diyorum

_opeth
02-09-2019, 17:33
dün doğalgaz aldım
çok şükür halimiz vaktimiz kötü değil
ama olmayanı düşününce keşke hiç kış olmasa diyorum

dün doğalgaz aldım derken?

Eyüp
02-09-2019, 17:47
dün doğalgaz aldım derken?

Ankarada kontör gibi kartada yükleyebiliyorsun..Büyük ihtimalle öyle birşey olmuştur :)

_opeth
02-09-2019, 19:28
Ankarada kontör gibi kartada yükleyebiliyorsun..Büyük ihtimalle öyle birşey olmuştur :)

ha doğrudur :)

_opeth
02-09-2019, 19:34
Bu arada ben değil ama tanıdığım galerici denk gelmiş 40binden başlayan scenic'in 32 binlik ilanını görmüş hemen geliyorum deyip 28 bine bağlamış; 2bin TL üzerine tamirini yapıp 36'yada satmış. tabi piyasası 40-42'den başlayan araç için 36bin'den ilan verince anında satılmış. Bugün dükkana uğradım Scenic ve yine uygun fiyata sattıkları CR-V'den dolayı oturacak yer yoktu

Otomobil alacak insanın aslında parası var düşeş bekliyor diye anlıyorum ben.

by erci
13-02-2020, 20:26
güncel esnaf abilerim durumlar nedir

johnie
13-02-2020, 20:33
Tuğrul Motor’s a sormak lazım konu başlığını..

ÖmerF.Bayar
13-02-2020, 21:01
Esnafı bilmem ama ihracatcılar pek mutlu degil,
İthalat çin kaynaklı yoğun, üretim için epey hammadde girişi var,
Haziran gibi ihracatta yine çin kaynaklı hammadde temini ve üretim sonrası patlama bekleniyormuş,
Hayırlısı bakalım, kurda tabiki çok önemli,

dorukky
13-02-2020, 21:11
Oto yedek parca ihracatta suan gayet tatminkar bi ocak ayi gecirdik.ozellikle fas cezayir tunus libyadan asiri talep var.2020 yi rekor ihracatla goturucez gibime geliyor.

kado
11-03-2020, 16:45
Arkadaşlar selam ,

Uzun zamandır açtığımız yerde işler çok düştüğünden , mevcuttaki yeri kapatıp taşınacağımız dükkan arayışımız mevcuttur. Sizin çevrenizde varsa tavsiye edebileceğiniz , önerebileceğiniz dükkan varsa değerlendirebilirim.

Kriterlerimiz :

- İstanbul / Avrupa yakası
-60-100m2 arası
-Araç ve yaya trafiği yoğun muhitte olması ve aynı zamanda önünde müşterilerin araçlarıyla gelip parkedebileceği yer olması en önemli kriterimiz.
-4000-4500 TL maksimum ( yere göre tekrar oturur konuşuruz)
-Mümkünse içi çok tadilat gerektirmeyen yapılı olursa iyi olur.

Varsa eşinizde dostunuzda bakabilirim.

kado
11-03-2020, 17:23
Arkadaşlar selam ,

Uzun zamandır açtığımız yerde işler çok düştüğünden , mevcuttaki yeri kapatıp taşınacağımız dükkan arayışımız mevcuttur. Sizin çevrenizde varsa tavsiye edebileceğiniz , önerebileceğiniz dükkan varsa değerlendirebilirim.

Kriterlerimiz :

- İstanbul / Avrupa yakası
-60-100m2 arası
-Araç ve yaya trafiği yoğun muhitte olması ve aynı zamanda önünde müşterilerin araçlarıyla gelip parkedebileceği yer olması en önemli kriterimiz.
-4000-4500 TL maksimum ( yere göre tekrar oturur konuşuruz)
-Mümkünse içi çok tadilat gerektirmeyen yapılı olursa iyi olur.

Varsa eşinizde dostunuzda bakabilirim.

edit yapamıyorum. Şuanda börekçi işletiyorum. İmalat yok , sadece pişirme yapılıyor. Havalandırması yapılacak orada sıkıntı yok.
Araç parketmekten kastım , müşteri park ettiğinde trafiğin etkilenmemesi gerekiyor.
Fiyatı söyledim ama ne kadar aşağıda olursa benim için o kadar iyi.

_opeth
11-03-2020, 19:44
edit yapamıyorum. Şuanda börekçi işletiyorum. İmalat yok , sadece pişirme yapılıyor. Havalandırması yapılacak orada sıkıntı yok.
Araç parketmekten kastım , müşteri park ettiğinde trafiğin etkilenmemesi gerekiyor.
Fiyatı söyledim ama ne kadar aşağıda olursa benim için o kadar iyi.

yerleşik müşterin varsa dükkanın çok uzağına taşınma derim ben

kado
12-03-2020, 08:34
yerleşik müşterin varsa dükkanın çok uzağına taşınma derim ben

yerleşik müşterim çok yok , o yüzden başka yer bakıyorum.

ChuckBartowsKi
13-03-2020, 10:33
Otel ve inşaat sektörü ile uğraşıyorum inşaat zaten bitik :) otel turizm tam iyi gidiyor derken corona çıktı bakalım ne olacak süreç nasıl etkilenecek şu an durum %30 düşüş seviyesinde geçen haftalara göre bu durum %50 üstüne çıkarsa bittik :)

Onun dışında yakın arkadaşım araç servisini kapatıp galeri açtı şansına genel olarak 40.yıl 3 serisi almıştı piyasalar artınca geçen oturduk babası da dükkanda servis-otel ne varsa satıp galeriyi büyütmüşler inanılmaz kazanç oluşturuyormuş maşallah diyelim bu araç sektörü yeni inşaat gibi 3-4 yıl patlayacak galiba...

Sinan'S2k
13-03-2020, 12:56
DSİ'ye baraj sulaması proje işleri yapıyorum. DSİ şu an batak vaziyette, ihale bile çıkmıyorlar. Müteahhid işleriyle ayakta duruyorum. 2020 sonu 40 yıllık firmayı kapatma ihtimalim var.

ahmet3425
13-03-2020, 13:00
bana kalırsa MAYA kardeslerimiz hesaplamayı 8 yıl yanlış yapmış kıyamet 2020 de kopmassa daha da birsey olmaz bu dunyaya.

16EC813
13-03-2020, 14:38
DSİ'ye baraj sulaması proje işleri yapıyorum. DSİ şu an batak vaziyette, ihale bile çıkmıyorlar. Müteahhid işleriyle ayakta duruyorum. 2020 sonu 40 yıllık firmayı kapatma ihtimalim var.

yakında bizim baya bi ihalelerimiz olacak ,içmesuyu şebeke ve kanal atıksu şebeke ve arıtma tesisleri bilmiyorum karne durumunu ve takip durumunu ama bi takip et istersen

16EC813
13-03-2020, 14:40

editt : yakın tarihli olanlar mustafakemalpaşa ,karacabey ,erdek inrgölün ihalesi yapıldı yakında başlıycaz ona

Sinan'S2k
13-03-2020, 16:20
yakında bizim baya bi ihalelerimiz olacak ,içmesuyu şebeke ve kanal atıksu şebeke ve arıtma tesisleri bilmiyorum karne durumunu ve takip durumunu ama bi takip et istersen

İş bitirmem yok o konularda

İş bitirmem baraj, gölet, borulu şebeke ve kanal üstüne. Belediye ihalelerine de giremiyorum. Bu güne kadar sıkıntı yoktu. 2 senedir Genel Müdürlük tek ihale bile çıkmadı.

Sinan'S2k
13-03-2020, 16:20
editt : yakın tarihli olanlar mustafakemalpaşa ,karacabey ,erdek inrgölün ihalesi yapıldı yakında başlıycaz ona

Sen nerede çalışıyorsun hocam? Devlet mi özel mi?

16EC813
13-03-2020, 16:33
Sen nerede çalışıyorsun hocam? Devlet mi özel mi?

iller bankası

MK8800
13-03-2020, 20:25

Kapıda 3 milyon döndü diyolaaaaaa

altima
14-03-2020, 09:59
özel bir dil okulunda bilgi işlem sorumlusuyum.

şubeler hariç (onlarda da 2 kişi çalışcakış) ayın 30 una kadar ÜCRETSİZ izin verdiler.
hem işe gitmicez,, hemde yarı maaş alcaz bir sonraki ay.

oda kovmazlarsa..

zordayım(z) daha kötü olmaz inşallah

Rıdvan :(

mehmetbirdall
14-03-2020, 15:21
elektronik güvenik sistemleri üzerine işler yapıyorum orta halli bir firmam var son zamanlarda işin içinden çıkamaz olduk.
şöyle düşünün 50 tane restoran sahibi bir firma paramız yok diye şubelerin kamera sistemlerini yaptırmıyor :)
bizim sektörde başta güvenlik kamerası her işletmenin neredeyse zorunlu ihtiyacı fakat insanlar kiralarını ödeyemiyor kamera sistemi eksik kalsın diyor.
Kullandığımız ürünler %90 ÇİN üretimi ufak ufak zamlar gelmeye stok yok denmeye başladı sonu ne olur bilmiyorum.

Herkese bol şans :)

johnie
14-03-2020, 16:03
Sektörün en büyük darbesini yedik diyebiliriz.
'16 dan '18 e kadar zaten pek bir şey yoktu. En azından o ara olan olaylar biter insanlar gelir diyorduk da şu an durum çok çok farklı..
'19 da çok güzel iş olmuştu, bu sene 2 katını bekliyorduk. Fakat şu an insanlar evlerinden çıkmadığından dolayı turizm ciddi bir darbe yedi.
Umarım bunları telafi edecek paketler yaparlar da zor durumlarda kalmayız.
Bir çok charter uçuşlarımız, paskalya uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldık..
En kısa zamanda her şey yoluna girer de bu sıkıntılar biter..

Yigit-Y
14-03-2020, 19:09
Turizm Transferde çözüm ortaklığı yapıyorduk bir firmaya bugün itibari ile o sektör patates oldu.

Dizi filme çekimlere divam o sektör daha iyi olur millet evden çıkmayınca sanırım.

bu gidişle ülkeden taşınma fırsatı bulsam bile çıkmayacağım sanıırm :)

AşkınS.
14-03-2020, 19:55
Oto tamir-yedek parça dükkanımız var. Son 1 haftadır yaprak kımıldamıyor. Yedek parça zaten x2 oldu olacak..

16EC813
16-03-2020, 07:59
Kapıda 3 milyon döndü diyolaaaaaa

nasıı anlamadımm ?

mikelazi
16-03-2020, 08:05
an itibariyle kadıköy bom boş

_opeth
16-03-2020, 08:19
Oto tamir-yedek parça dükkanımız var. Son 1 haftadır yaprak kımıldamıyor. Yedek parça zaten x2 oldu olacak..

İstanbul'da mı?

Kahn23
16-03-2020, 08:27
Bu kadar olağanüstü durumda bakalım devlet küçük-orta-büyük ölçekli işletmelere nasıl yardımda bulunacak.

AşkınS.
16-03-2020, 08:31
İstanbul'da mı?

Yok zonguldak merkezde

Met
16-03-2020, 11:59
Corona mevzusundan beri işler %40 civarı düştü.

Diğer yandan, sağlam olduğunu bildiğimiz, ödemeleri düzenli yapan 2 firma ödeme yapmadı geçen hafta. Sonumuz hayır olsun..

AdoneuS
16-03-2020, 14:59
Tıp merkezinde çalışıyorum saç ekimi yapıyoruz malesef corona'dan dolayı günde 10 12 vaka alırken önümüzdeki butün rezervasyonlar iptal oldu 1 hasta anca bulabiliyoruz. Malesef işlerimiz çok kötü Allah yardımcımız olsun.

VETTE
16-03-2020, 22:14
8 yıldır çalıştığım ecza deposu(ihale usulü devlet ve üniversite hastanelerine ilaç tedarik eden) ihale departmanını kapatma kararı alması üzerine 05.03.2020 tarihinde tüm haklarım verilerek işten çıkartıldım.

Ahmet Saraçoğlu
17-03-2020, 01:25
üst segment düğün ve kurumsal organizasyon yapan bi firmada çalışıyorum.Abartısız gece gündüz proje sunumlarına tasarım hazırlıyordum.Açıklama yapıldığı gece de çalışıyorduk ofiste.O andan bu yana tüm işlerimiz ertelendi - iptal edildi.Bugün pcleri evlere dağıttık , en azından bu hafta evde çalışıcaz ama şu an ne yapılacak , hangi işe çalışıcaz bilmiyorum.Durum çok kötü.Resmen ve bu sıkıntı bittiğinde de psikolojik olarak bizim sektör bitti.

turbo&quattro
17-03-2020, 03:02
Floridanin en prestijli otellerinin birinde calisiyorum, galiba uc bes gune otel kapaniyor.

BARR
17-03-2020, 07:15
Bizde sıkıntı yok tam tersi üretim yetiştiremiyoruz, fabrikada mavi yaka çalışmaya devam ediyor, beyaz yaka bugünden itibaren evde çalışıyoruz.

Eşim de aynı şekilde Kreatif Direktör olarak evden çalışmaya başladılar ajans olarak.

Black_Eagle
17-03-2020, 07:31
Yurt dışı bir forex aracı kurumunda yöneticiyim finansal piyasalardaki dalgalanmaların, hareketlerin çok büyük olması sebebiyle 2 aydır inanılmaz iş oluyor. Çalışma hayatımın rekor primlerini alıcam şubat ve mart için ama her alandan olan yatırımcıların halini hatırını, işlerini sorduğumuzda sıkıntı yaşamayan yok.

ghibli06
17-03-2020, 07:46
bu sene sadece 1 adet teklif verdim, son 6 ayda ise 3... eskiden teklif vermediğimde müşteri bozulurdu, 2018 deki krizden sonra zaten inşaat sektörü uzatmaları oynuyordu şu anda tamamen bitik... iş almayacağım bir müddet tam farklı sektörlere bakınırken bir anda bu virüs çıktı bir de, dünya şu anda şok ekonomisi uyguluyor ama süreç uzarsa sadece zengin ülkeler bu ekonomiyi sürdürebilir, Almanya Fransa İngiltere hariç bütün Avrupa çöker, ABD ve Kanada haricinde kimse ayakta kalamaz, şimdiden aşı için rüşvetler başladı ABD 1 milyar teklif etmiş Almanya'ya... şu an bir süre evde oturmakta fayda var zaten yapacak bir şey de yok...

cagalazade
21-03-2020, 00:56
eşim ve ben esnafız, sabit gelir yok haliyle... ama giderler sabit!
son zamanlarda zaten hissedilir bir düşüş vardı ama idare ediyorduk, son 15 gündür dükkanlar kapalı, borçlar ve ödemeler birikmeye başladı... bizim gibi olan bir çok arkadaşımız var etrafımızda, yatırım yapan, sezon bekleyen, umutlarını eken...

umarım düzelir, daha doğrusu umarım düzelinceye kadar dayanabiliriz... umutlarımız giderek azalıyor

semavi
21-03-2020, 05:10
Floridanin en prestijli otellerinin birinde calisiyorum, galiba uc bes gune otel kapaniyor.

Houstonun yukselen yildizi zora motors kepenk indirecek :D

Eworen
21-03-2020, 07:02
Evde kal Turkiye !!
Simdi bir cogumuz bi kac zamandir secim yapmanin stresinde evde kalip maddi olarak yok olmak mi yoksa ise giderek hastalik kapip yok olmak mi
Senelerdir bir cok yerde soylendik durduk ama hep vatan haini olduk ama devlet kavrami yanimizda yok hic bir zaman olmadi her daim almanin derdinde idi hic bir zaman veren el olmadi bu durum zor zamanda iyice ortaya cikti
Dukkanlari kapatin peki kapattik
Evden cikmayin peki cikmayalim
Iyide sonrasi ?
Sonrasi yok iste arkadaslar bunun sebebide belli " Ak akce kara gun icindir " demisler bosuna degil
Sen merkez bankasinin kefen parasini yedin
Fon kurdun icine milyarlar akti onuda yedin
Calisanin maasinin her ay yarisini aldin onuda yedin
Millet bi araba kendine bi araba sana aldi onuda yedin
Fabrikalari sattin arsalari sattin onuda yedin
Yedin yedin bitiremedin dedik ya evet sonunda bitirdin
Ama bizide bitirdin.
Simdi yardim edecek vaat edilecek para da kalmadi
Kirasi elektrigi calisanin maasi sgk si vergisi ne olacak tik yok
Evde coluk cocuk ac kalacak tas mi yiycez tik yok
Daha da zor gunler cok yakin marti bi sekil kapaticaz ama nisan dan sonrasi karanlik cok karanlik..

Ozgu_Akcan
21-03-2020, 07:14
aile şirketi olarak kozmetik ve gıda takviyesi üretiyoruz. yaklaşık 1 yıldır iç piyasa zaten bitik genel olarak ihracaat ağırlıklı çalışıyorduk zaten şuan elimizdeki siparişleri gönderemiyoruz depolarımız şişti haliyle paramızıda alamıyoruz. son çare olarak dezanfektan ürettik dezanfektan çeviricek bizi gibi görünüyor. muhtemelen haftayada şirketi kapatıcaz sanırım bu coronadan dolayı allahım hepimize güç kuvvet versin sonumuzu hayır etsin inşallah

ghibli06
21-03-2020, 07:19
Evde kal Turkiye !!
Simdi bir cogumuz bi kac zamandir secim yapmanin stresinde evde kalip maddi olarak yok olmak mi yoksa ise giderek hastalik kapip yok olmak mi
Senelerdir bir cok yerde soylendik durduk ama hep vatan haini olduk ama devlet kavrami yanimizda yok hic bir zaman olmadi her daim almanin derdinde idi hic bir zaman veren el olmadi bu durum zor zamanda iyice ortaya cikti
Iyide sonrasi ?
Sonrasi yok iste arkadaslar bunun sebebide belli " Ak akce kara gun icindir " demisler bosuna degil
Ama bizide bitirdin.
Daha da zor gunler cok yakin marti bi sekil kapaticaz ama nisan dan sonrasi karanlik cok karanlik..

yıllardır bunu anlatamadık işte, ABD ve AB ülkeleri ekonomik paket açıklarken vatandaşına en az %80 ücret garantisi diyor... bizde vatandaşla alakalı 1 tane cümle geçmiyor, konut peşinatı %10, işverene kredi kolaylığı (yani ben sana kredi vereyim ödeyemediğinde ben sana çökeyim!), vergiler vs 3 ay öteleme (yine af yok çalışılmayan dönemin de vergisinden vaz geçmiyor!), SGK öteleme (yahu iş yerim kapalı, adamları işten çıkartmamak için direniyorum bari SGK sını sen öde, YOK!'...

corona sonrası hem dünya hem de TR çok değişik olaylara gebe maalesef, sefilliğe doğru gideceğiz ama bu halka müstehak, yandaşlar bugün bakanlar ve reis hakkında güzellemelere devam ediyor...

dorukky
21-03-2020, 07:26
Su durum gosterıyokı ınsanın kendı yarattıgı devlet ve hukumet kavramına aslında ıhtıyacı olmaması. Bukadar ınsan calısıp cabalayıp vergı verıp bırılerı zırhlı araclarla gezsın dıyemıydı? Bu zor gunde devlet cıkıp 2 3ay dogalgaz bızden sogukta kalmayın dıyemıyosa evınızde kalın gerekenı bız yaparız dıyemıyosa benım devlete ıhtıyacım yok buda benım beka meselem.

Anıl E.
21-03-2020, 08:11
Evde kal Turkiye !!
Iyide sonrasi ?
Ama bizide bitirdin.

Bu tarz cümleleri söylediğin de ise,durumu senden benden kötü olan adam ''sus lan vatan haini'' diyecek .

zOnstyLe
21-03-2020, 09:13
Her seyi sen ben biz dusunuyoruz, onlar dusunmuyor.. Din en buyuk morfindir demisler ya hakkaten dogru, cikti allahin izniyle bunu atlatacagiz dua ile dedi ese dosta kiyagini gecti kolonyayi ikram etti hadi eyvallah.. Gectigimiz yil buyuk uzuntu ile is yerimi devretmistim simdi iyiki devretmisim diyorum, Zaten batacakmisim esnafi ipleyen yok.

bason
21-03-2020, 10:03
İnşaat sektöründe çalışıyorum elimizde 2 iş kaldı, onlarıda teslim edince yani 1 ay kadar sonra önümüz boş. Biryanda da şantiyede çalışmanın riski, hanım hamile, ailede tek genç ben kaldım izmir'de yaşlılara da ben koşuyorum... Hem yorucu, hem dikkat gerektiren zamanlar... Ne yapacağımı şaşırdım...

cess
21-03-2020, 11:39
Bira fabrikasında lojistik bölümündeyim. Tırlar ve fabrika dezenfekte edilip sevkiyatlar devam ediyor. Fiziken evden çalışma imkanımız yok. Bir yandan şirket izin versede işe gitmesem diyorum, bir yandan da şirketin işleri kötüleşirse bizim sonumuz ne olur diye düşünmeden edemiyorum. İki ucu *** değnek

dorukky
21-03-2020, 12:05
oto yedek parça ithalat ihracat.İşlerde azalma suanlık yok.Çalışmaya devam kıyamet kopmasını beklıyolar evden calısmamız ıcın

free-hifi
21-03-2020, 12:59
Ekspertiz işi yapıyorum saat 14 siftah olmadı. Günlük min 30 bakıyordum. Tanıdık galerilerde 45 gün içinde 3 4 araba ancak satan esnaf ta var.

axcel
21-03-2020, 13:16
turizm bölgelerinde durum çok daha vahim büyük ölçekli birçok otel açmama kararı aldı eğer bu süreç mayıs ayına kadar uzar ve geçerse tatil beldelerindeki çalışan yada işveren aklınıza gelebilecek tüm sektördeki esnaflara Allah rahmet eylesin..

SCfr
22-03-2020, 01:32
Lojistik firmasinda çalışıyorum. İthalat,ihracat gonderileri taşıyoruz. İhracatta azalma var sektorlerde özellikle Dezenfektan ve ilaç sektörü Hava yuklerinde hep yer kapliyor. İthalat asyadan yeni yeni düzeliyor musterilerimde ama işler kesiyor yavaştan Allah sonumuzu hayir etsin.

hakan308
22-03-2020, 07:53
30 Nisana kadar nafaka alacakları hariç yeni icra takibi başlatılamayacak. Fakat kararnamede anlayamadığım birşey var. Taraf ve takip işlemleri de yapılmayacak diyor. Heralde daha önceden açılmış icra takiplerinde de işlem yapılmayacak.

Borcu harcı olan vatandaş ve esnaf en azından mayıs ayına kadar haciz tehdidinden kurtuldu.

Fakat bu sefer herkes gibi avukatlar da sıkıntıya düşecek. İcra takibi olmazsa sıcak para dönmez malesef...

ghibli06
22-03-2020, 08:01
30 Nisana kadar nafaka alacakları hariç yeni icra takibi başlatılamayacak. Fakat kararnamede anlayamadığım birşey var. Taraf ve takip işlemleri de yapılmayacak diyor. Heralde daha önceden açılmış icra takiplerinde de işlem yapılmayacak.

Borcu harcı olan vatandaş ve esnaf en azından mayıs ayına kadar haciz tehdidinden kurtuldu.

Fakat bu sefer herkes gibi avukatlar da sıkıntıya düşecek. İcra takibi olmazsa sıcak para dönmez malesef...

bu ortamda ancak e-haciz yapılabilirdi zaten onun da ne derece gerçekliği olur, asıl mayıstan sonra ne olacak o önemli...

dorukky
22-03-2020, 08:26
bu ortamda ancak e-haciz yapılabilirdi zaten onun da ne derece gerçekliği olur, asıl mayıstan sonra ne olacak o önemli...

Maas hacizlerindeki kesintide dururmu acaba

hakan308
22-03-2020, 11:04
Zaten bankalara e tebligat olarak yapiliyordu ama simdi icra mudurlukleri anladigim kadariyla talep almayacagindan mevduat haczide olmayacak

hakan308
22-03-2020, 11:05
Maas hacizlerindeki kesintide dururmu acaba
Mevcut hacizler devam eder kanaatimce...

dragstar
31-03-2020, 21:14
ihracat kendi firmamda Mart ayında %60 azaldı, nisan ayı daha kötü olur herhalde

YellowCanaries
31-03-2020, 21:57
Restoranım var.16 Mart kapattık.Açsan ne gelen var ne giden kadıköy de kimseler kalmayınca paket işi de bitti.Sigorta primlerini ödedim maaşları kısa çalışma ödeneği için başvuru yaptık ama öde öde bitmiyor nisan ayının da böyle gideceği söyleniyor.Hakkımızda hayırlısı.Düzelmesi umuduyla bir beklentideyiz ama belirsiz durum.

Year One
01-04-2020, 13:59
detailing işi yapıyorum, bereket versin kendini döndürüyor, kira fatura ödüyor diyeyim geriye çok bişey bırakmıyor. ancak 10 gündür kapattım ne olur ne olmaz. vatandaşın aracını temizlemek mesele değil de, ya virüs varsa eve getirirsem diye korkuyorum. o yüzden kapattım

Merto
01-04-2020, 14:00
Gümrük Müşavirliği, ihracat devam özellikle gıda maddeleri. İthalat durma noktasında.

deeperblack
20-04-2020, 01:18
Yeri burasımıdır bilmiyorum ama,
E-ticaret işiyle uğraşıyoruz.İşyerimiz kavacıkta ve eleman ihtiyacımız var.
Ehliyeti olan ; İst. belli bölgelerindeki tedarikçilerimizden ürün tedariği yapabilecek (Navigasyon kullanmasını bilen)
Ofiste kaldığı zamanlardada bize yardımcı olabilecek, bilinci - şuuru - algısı - öğrenme isteği açık olması bizim için yeterlidir.
Riskli dönemde olduğumuz için ulaşımını toplu taşıma ile yapmaması gerekiyor.
Öm ile iletişime geçebilirseniz sevinirim...

Kahn23
20-04-2020, 01:40
Yeri burasımıdır bilmiyorum ama,
E-ticaret işiyle uğraşıyoruz.İşyerimiz kavacıkta ve eleman ihtiyacımız var.
Ehliyeti olan ; İst. belli bölgelerindeki tedarikçilerimizden ürün tedariği yapabilecek (Navigasyon kullanmasını bilen)
Ofiste kaldığı zamanlardada bize yardımcı olabilecek, bilinci - şuuru - algısı - öğrenme isteği açık olması bizim için yeterlidir.
Riskli dönemde olduğumuz için ulaşımını toplu taşıma ile yapmaması gerekiyor.
Öm ile iletişime geçebilirseniz sevinirim...

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/186542-_arayanlar_genel_-3.html#post7560779

Buraya yaz istersen.

mrtysn
30-05-2020, 15:19
Normalde finans uzerine bir firmada calisiyorum, bizim taraf sakin ama aileden kaynaklı tel sektoruyle ic iceyim. Ciddi hareket var piyasada.

İşi bilen bilmeyen herkes ozellikle maske isi yuzunden dalmıs durumda, sacma sapan paralara kiiloyla tel satıyorlar.

Maske sektorunde olan varsa yardımcı olabilirim ayrıca maske teli konusunda.

2jz
15-10-2020, 22:42
Tam işleri yoluna sokmaya başladık diyordum bir yerden patlıyor ... ya.

Çok sevgili ortağımın bir kaç haftadır bir şeyler çevirdiğini biliyordum ama bu akşam resmi olarak yan çizmeye başladı. Güvene dayalı sistemde böyle döte geliyor insan. Herkesten duyduğumuz kulağımıza küpe olacak gibi.

Daha öncede çok büyük patlamıştım ama akıllanmayınca akıllanmıyor insan.

ghibli06
15-10-2020, 23:00

Çok sevgili ortağımın bir kaç haftadır bir şeyler çevirdiğini biliyordum ama bu akşam resmi olarak yan çizmeye başladı. Güvene dayalı sistemde böyle döte geliyor insan. Herkesten duyduğumuz kulağımıza küpe olacak gibi.

ortaktan yediğin kazığı başka kimseden yemezsin, tecrübeye sabit... çok geçmiş olsun zarar çok büyük değildir inşallah?

yıldırımbyzt
15-10-2020, 23:27

Geçmiş olsun abi. Amcamın hep dediği şey ortak karıya girerim ortak işe girmem.
Kendi durumumuz için iş elbisesi imalatı yapıyoruz sezon hızlı akıyor ama kumaş bulmakta zorlanıyoruz bazen dolar arttığı için fiyatlar yükseliyor bu halimize de şükür

2jz
15-10-2020, 23:48
ortaktan yediğin kazığı başka kimseden yemezsin, tecrübeye sabit... çok geçmiş olsun zarar çok büyük değildir inşallah?

Geçen sefer vadeli ödemeden patlamıştım ve dedim ki nakit akışı düzgün bir iş koluna gireyim. Baktım e-ticaret tam benlik. Tabi ömrünün yarısından fazlasını geçirdiğin arkadaşınla beraber yapma fikri de mantıklı geldi.

O dönem maddi olarak sıfır olduğumdan ortağın şirketten yaptık tüm resmi işleri. Ömrünün yarısından fazlasını geçirmişsin, aileden fazla onu görmüşsün. Toplumsal zaafımız ortaklıklar... Bende işin yazılımsal, teknik, iş organizasyonu... gibi kısımlarını hallettim.

Resmiyette şirkete bağım yok, ay sonu faturalaşıyoruz. Marka tescili, sanal mağazalar, hesaplar... hiç biri bende değil.

Durup dururken masaya yatırdık akşam akşam.

KÖROĞLU
16-10-2020, 07:21
Geçen sefer vadeli ödemeden patlamıştım ve dedim ki nakit akışı düzgün bir iş koluna gireyim. Baktım e-ticaret tam benlik. Tabi ömrünün yarısından fazlasını geçirdiğin arkadaşınla beraber yapma fikri de mantıklı geldi.

O dönem maddi olarak sıfır olduğumdan ortağın şirketten yaptık tüm resmi işleri. Ömrünün yarısından fazlasını geçirmişsin, aileden fazla onu görmüşsün. Toplumsal zaafımız ortaklıklar... Bende işin yazılımsal, teknik, iş organizasyonu... gibi kısımlarını hallettim.

Resmiyette şirkete bağım yok, ay sonu faturalaşıyoruz. Marka tescili, sanal mağazalar, hesaplar... hiç biri bende değil.

Durup dururken masaya yatırdık akşam akşam.

Çok benzer hikayelere sahibiz, paranın yüzü tatlıdır. Ortağını tanımıyorum hakkında da kötü söz etmek istemem amam.

Sistem stabil akmaya başladıysa şu kafaya ulaşmıştır muhtemelen, ulan her şey benim üzerimden dönüyor ben neden parayı paylaşayım.

Arkadaş olmak / abi kardeş olmak falan bunlar ortaklığın sağlıklı ilerlemesini sağlamıyor. Çünkü bu iki durumda da genel olarak ortak çıkarlar etrafında toplanıyoruz,

abi kardeş aile bağı diyelim / arkadaş ile de genelde keyif alıcı şeyler yapılıyor sohbet / muhabbet / hadi maça gidelim, çıkalı arabayla gazlayalım vs.

İşte para pul kısacası çıkar işleri işin içine girince sistem değişiyor. Nacizane batmış biri olarak (peşin verdiğim parayı 36 ay da TL olarak geri alıyorum şuan ) bu durum sana en güzel tecrübeyi verecek, umarım zararın çok olmaz.

Ne yapıyorsan kendin yapacaksın, yapamıyorsan yapmayacaksın ben bunu öğrendim son 2 sene de.

2jz
16-10-2020, 09:12
Çok benzer hikayelere sahibiz, paranın yüzü tatlıdır. Ortağını tanımıyorum hakkında da kötü söz etmek istemem amam.

Sistem stabil akmaya başladıysa şu kafaya ulaşmıştır muhtemelen, ulan her şey benim üzerimden dönüyor ben neden parayı paylaşayım.

Arkadaş olmak / abi kardeş olmak falan bunlar ortaklığın sağlıklı ilerlemesini sağlamıyor. Çünkü bu iki durumda da genel olarak ortak çıkarlar etrafında toplanıyoruz,

abi kardeş aile bağı diyelim / arkadaş ile de genelde keyif alıcı şeyler yapılıyor sohbet / muhabbet / hadi maça gidelim, çıkalı arabayla gazlayalım vs.

İşte para pul kısacası çıkar işleri işin içine girince sistem değişiyor. Nacizane batmış biri olarak (peşin verdiğim parayı 36 ay da TL olarak geri alıyorum şuan ) bu durum sana en güzel tecrübeyi verecek, umarım zararın çok olmaz.

Ne yapıyorsan kendin yapacaksın, yapamıyorsan yapmayacaksın ben bunu öğrendim son 2 sene de.

Senin olayı hatırlıyorum yazmıştın burada o dönem.

Bizim sistem stabil dönmeye başladı, durup dururken elindeki gücü kullanıyor şuan. Yoksa buradan gelen para, gelirinin çok küçük bir kısmı. Gücü elinde tuttuğunu ilk kez beyan etmiş oldu.

Dediğin gibi ne yapıyorsan kendin yapacaksın. Yapamıyorsan yapamayacaksın, olmuyorsa kendine söveceksin :)

pirasa
16-10-2020, 09:23
geçmiş olsun. yaşın daha genç tekrar başlarsın düzenini kurarsın yakın zamanda. bundan sonra yapacağın işlerde evraksız, sözleşmesiz iş yapmayarak kendini garanti altına alırsın umarım.

KÖROĞLU
16-10-2020, 09:52
Senin olayı hatırlıyorum yazmıştın burada o dönem.

Bizim sistem stabil dönmeye başladı, durup dururken elindeki gücü kullanıyor şuan. Yoksa buradan gelen para, gelirinin çok küçük bir kısmı. Gücü elinde tuttuğunu ilk kez beyan etmiş oldu.

Dediğin gibi ne yapıyorsan kendin yapacaksın. Yapamıyorsan yapamayacaksın, olmuyorsa kendine söveceksin :)

Mevzu patlamadan önce sen kendi kendine dönecek sisteme taşımaya başla kendini. Şimdi ilk işaret fişeği daha gerilmedi ortalık.

bir zaman sonra işin rengi değişecek. En çok da para dan ziyade arkadaşını kaybettiğin için üzüleceksin ileride.

by erci
07-12-2020, 01:20
Güncel şu zor günlerde esnaflar durumlar nasıl

2jz
07-12-2020, 11:34
Bazı sektörler ***** zorunlu kısıtlamalardan dolayı ölmüş durumda.

İmalat sanayiinde ve bunların etkilediği sektörlerde yoğunluktan kafayı kaldıramaz halde insanlar. Metal sanayi coşmuş durumda. Tanıdığım mobilya-ahşap-mutfak-kapı... gibi imalat sektördeki insanlarda iş almayı geçtim yetiştirmek için telefonlara bakamaz halde şuan.

Kendim e-ticaret, smm ve dijital pazarlama işleri yapıyorum aşırı yoğunum şuanda. Eve gittiğimde çorba kaşığını tutamaz halde oluyorum. Noel zamanının etkisi var ufaktan ama özellikle yurtdışı satışlar 3 yıllık emeğimizin karşılığını 1 aya yakın sürede fazlasıyla verdi.

Bir kaç post önce yazmıştım ortakla sorunlar devam ediyor ama birbirimizi görecek zamanımız olmuyor aynı ofiste.

kado
07-12-2020, 11:50
İkinci dükkanı da kapattık. Bir şekilde dönmeye çalışıyoruz.

DOHC
14-12-2020, 15:04
Otomobilde sıfır faiz mujdesi - Ekonomi Haberleri - Sayfa 3 (https://www.cnnturk.com/ekonomi/otomobilde-sifir-faiz-mujdesi?page=3)

inanalım mı

ghibli06
14-12-2020, 15:10
İkinci dükkanı da kapattık. Bir şekilde dönmeye çalışıyoruz.
kado Kadircim geçmiş olsun, Allah kolaylık versin ortam giderek ağırlaşıyor maalesef...

ghibli06
14-12-2020, 15:11
Otomobilde sıfır faiz mujdesi - Ekonomi Haberleri - Sayfa 3 (https://www.cnnturk.com/ekonomi/otomobilde-sifir-faiz-mujdesi?page=3)

inanalım mı

100 bin tl lik araba zaten 500 bine satılıyor, 700 bin tl %0 faiz dersen kapış kapış alır halkım...

kado
14-12-2020, 16:44
kado Kadircim geçmiş olsun, Allah kolaylık versin ortam giderek ağırlaşıyor maalesef...

Abi sağolasın , Allahtan evi müteahhite verdik ordan bir miktar para geldi de şuanda düzde gibiyiz.

_opeth
14-12-2020, 22:15
Abi sağolasın , Allahtan evi müteahhite verdik ordan bir miktar para geldi de şuanda düzde gibiyiz.

geçmiş olsun

osmanaydo
15-12-2020, 09:52
Bir yıl önce, eski şirketten ayrılıp, kendi yerimi açtım.
İşler fena değil :)

https://i.pinimg.com/736x/05/be/4e/05be4ec10dd1ced2e750d135d62fdb13.jpg

makif84
15-12-2020, 10:29
[QUOTE=osmanaydo;8690065]Bir yıl önce, eski şirketten ayrılıp, kendi yerimi açtım.
Ne işle uğraşıyordunuz hocam Belki faydamız dokunur.

orkuteren
15-12-2020, 11:02
[QUOTE=osmanaydo;8690065]Bir yıl önce, eski şirketten ayrılıp, kendi yerimi açtım.

hayırlı işler mehmet akif

makif84
15-12-2020, 11:06
[QUOTE=makif84;8690069]

hayırlı işler mehmet akif

Teşekkürler Orkunum,sanada hayırlı işler

TolgaEsentepe
15-12-2020, 11:12
esnafın hali nasıl olabilirse öyleyiz :) medikalci olmak varmış şu dönemde tanıdığım var kiradan çıktı dükkan aldı kendine 1 milyona :)

makif84
15-12-2020, 11:36
esnafın hali nasıl olabilirse öyleyiz :) medikalci olmak varmış şu dönemde tanıdığım var kiradan çıktı dükkan aldı kendine 1 milyona :)

Medikalin çok fazla sektörü var.Mesela ben fizik tedavi ve kardiyoloji cihazları satıyorum.Devlet ödemesi 300 gün Özel dışardan büyük gözüken Çoğu hastane 150 gün ödeme diye anlaşırsın 250 gün olur hala ödeme alamazsın.2,3 aydır doğru düzgün fatura kesmedim öyle deyim sen anla

osmanaydo
15-12-2020, 11:43

Teşekkür ederim.
Tabela, dijital baskı, pleksiglas.

emresener
15-12-2020, 12:30
Medikalin çok fazla sektörü var.Mesela ben fizik tedavi ve kardiyoloji cihazları satıyorum.Devlet ödemesi 300 gün Özel dışardan büyük gözüken Çoğu hastane 150 gün ödeme diye anlaşırsın 250 gün olur hala ödeme alamazsın.2,3 aydır doğru düzgün fatura kesmedim öyle deyim sen anla

ek olarak
devlete yıl içinde fatura kesersin sonra gelir %25 feragat et der falan. bende tıbbı cihaz dişçilik sektöründeyim. inanılmaz baskı var devlet borçlarını silmemiz için :D

MCN21
15-12-2020, 12:44
ek olarak
devlete yıl içinde fatura kesersin sonra gelir %25 feragat et der falan. bende tıbbı cihaz dişçilik sektöründeyim. inanılmaz baskı var devlet borçlarını silmemiz için :D

ek2; Bu dönemde çoğu ameliyatta durduruldu. Özellikle ortopedi implantı üreticileri zor durumda.

Satışını yurtdışına yapanlar biraz daha rahat bu dönemde

TolgaEsentepe
15-12-2020, 13:02

alkolsüz organik dezenfektan satıyorlar. Artık nerelere pazarlıyor bilemem ama sağlık bakanlığı ödeme yapmadığını biliyorum. Yıllardır aynı bakanlığın hastanelerin durumu.

tiMachine
06-01-2021, 16:32
Servis sektöründe peder bey, okullar açılmazsa daha dönemeyiz gibi duruyor. 3 araç 18-20 tek arası atıyorduk simdi 2 arac 8 teke düştük...

AFy
07-01-2021, 09:17
2. el durmuş durumda maliyetler sebebi ile.

kesici
09-01-2021, 06:50
Nargile kafeler nolur sizce?

ghibli06
09-01-2021, 11:32
1 senedir proje yapmıyorum, ülkede devam eden projeler var elbette ama, pandemi şartlarında bir olumsuzluk olursa hiç bir garantimiz yok... vaka çıktı şantiye kapandı, o süre boyunca sgk sı işçiliği vergisi algısı işlemeye devam ediyor, işçiyi çıkartamıyorsun çalışmayan adamın da yükü bizde, sokağa çıkma ve seyahat yasakları var, iş sahibi 'ben anlamam adamlar eksiksiz olacak' derse bunu sağlayamazsın, zaten para vermek gibi bir niyetleri yok, bu konulardan ceza yediğinde itiraz edecek merci yok... 5 müteahitin şantiyelerinde batan batana, ölen ölene ama 1 tane haber göremezsiniz, işçiler ayaklanır 'bunlar terörist' denir içeri atılır... sorun sadece pandemi değil, ekonomik olarak çöküşü 3 sene hızlandırdı sadece...

YellowCanaries
09-01-2021, 11:50
Kadıköy de gördüğüm kadarıyla sayılı sayıda mekan kaldı.

Eworen
09-01-2021, 14:25
Is olsa ayri sıkıntı
Olmasa bambaska bi sıkıntı
Is oldugunda para kazanmak, karlilik cok zor cunku maliyetler dogrultusunda zam yapamiyorsunuz size kalan kisim daraldikca daraliyor yani yapilan ise oranla kazanilan para orani dusuk
Yatirim yapmak tam cesaret isi cunku ekonomik olarak yarinin ne olacagi hic belli degil dogal olarak buyumedikce kuculuyorsunuz buyumeye calisirken yok olmak da var isin ucunda ortada kalmak diye bisey kalmadi..
Yasam sartlarini zaten soylemeye gerek yok para yetismiyor yetismiyor..

berkaym
09-01-2021, 15:42
Nargile kafeler nolur sizce?

Yok olur. Covid komple bitse bile psikolojik kısmından dolayı eski potansiyel olmaz. Sürekli içenler zaten evde yapıyor ve içiyor. Evde kendi kalitesini tutturanda dışarda o tadı alamaz. Zaten 1 senedir kapalılar neredeyse özetle bence baya sayıları azalır. Ek olarak 1 senedir maliyetlerde arttı genel kafe giderleri için orası başka boyut

said_
09-01-2021, 16:30
bu kadar uzun kapatmaların, insan harcama alışkanlıkları üzerinde kalıcı etki bırakacağını söylüyorlar.
Restorant farklı bir durum olabilir ama bu cafelere gitme ciddi oranda düşebilir, normale dönüş ile.

Hizmet sektöründe çalışanların Allah yardımcısı olsun cidden. aylarca kapalı kaldılar, nakiti olan belki dayanır ama çok sayıda işletme çalışanı ve sahibi büyük zarar alıcak.

Bazı sektörler hiç etkilenmeden çalışmaya devam ediyor. para bir nevi yer değiştiriyor bu süreçte.

cookies
09-01-2021, 22:50
Döner/fast food franchise veren bir sektörde reklam bölümündeyim.. Piyasanın doğrudan ve 1.derecede etkilediği bir sektör..
Ayrı markalara ait toplam 51 bayimiz vardı.. Süreçten sonra şirket ikiye ayrıldı.. Evden çalıştık olmadı ofisten çalıştık call center da çalışanı bile şubede kasaya gönderdiler..
Süreç ilerledi Elde kalan şube sayısı 8.. Toplantı yaptık tamam mı devam mı sanırım son kale düşene kadar devam.. Elden gelen bir şey yok paket servis bir yere kadar.. Ama işini bilen de 2 olan moto kurye sayısını 7ye 8 e çıkardı o da ayrı..
Bende dışarıdan başka sektörlere iş almasaydım sıfırı tüketmiştim.. Bu ay maaş alamadığım 3. ay oldu.. Kıdemim için işten de ayrılamıyorum ha bugün ha yarın bakalım ne olacak hesabında..

GokhanRS
09-01-2021, 22:59
Domino's pizza için hâlâ cirosu çok iyi diyorlar. Pandemiden öncede zaten paket servis odaklı olduğundan ciro düşüşü yaşamadığını iddia ediyor yetkilileri.

Gerçekse bu tarz bir iş mi yapmak lazım? Gerçi dominos un franchise ücretleri çok kazık.

Aramızda var mı dominos vb paket servisi franchise arkadaşlar?

cookies
09-01-2021, 23:22
Domino's pizza için hâlâ cirosu çok iyi diyorlar. Pandemiden öncede zaten paket servis odaklı olduğundan ciro düşüşü yaşamadığını iddia ediyor yetkilileri.

Gerçekse bu tarz bir iş mi yapmak lazım? Gerçi dominos un franchise ücretleri çok kazık.

Ciro genelde evet yüksek.. Satışları online yemek sipariş platfomlarda başarılı olan şubeler satışın %65-70 ini bu kanaldan yaptığından masa müşterisini çok özlemiyorlar..
Bizim ayakta kalan bayilerimizin ciroları 8-10 bin bandında.. Kar marjı %10- Günlük net karlılıkları 1000-1200 civarı.. 30günün sonunda 30 bin civarı cebine koyuyor.. Hatta dün gelen ciro raporunda İdealtepe şubemiz 15.500 lira ciro yapmıştı..
Motokuryeler günlük yevmiyeli çalışıyor 20TL saati ve bayiilerin en çok yakındıkları sorunda bu.. Nitekim Dominos'ta benzer kanallardan benzer yöntemlerle satış yaptığından söylenti doğru olabilir..
Franchise ücretleri yüksek olması normal.. Ama derseniz ki bizde global bir marka kuralım yardımcı oluruz :)

GokhanRS
09-01-2021, 23:33
Ciro genelde evet yüksek.. Satışları online yemek sipariş platfomlarda başarılı olan şubeler satışın %65-70 ini bu kanaldan yaptığından masa müşterisini çok özlemiyorlar..
Bizim ayakta kalan bayilerimizin ciroları 8-10 bin bandında.. Kar marjı %10- Günlük net karlılıkları 1000-1200 civarı.. 30günün sonunda 30 bin civarı cebine koyuyor.. Hatta dün gelen ciro raporunda İdealtepe şubemiz 15.500 lira ciro yapmıştı..
Motokuryeler günlük yevmiyeli çalışıyor 20TL saati ve bayiilerin en çok yakındıkları sorunda bu.. Nitekim Dominos'ta benzer kanallardan benzer yöntemlerle satış yaptığından söylenti doğru olabilir..
Franchise ücretleri yüksek olması normal.. Ama derseniz ki bizde global bir marka kuralım yardımcı oluruz :)

%10 tüm giderler düşülmüş marj mı? Kira personel vs?

2jz
09-01-2021, 23:48

Krizi fırsata çeviren yerler var.

Mesela etli ekmek yediğim bir yer var. Küçücük dükkan 3 masası var sadece. İşletmeler kapatılınca adamlar düzgün ve hızlı şekilde paket servis olayını çözdü. Sıcak çıtır çıtır getiriyor pakette bile. Yemek sepetinde ana ekranda 9.5 puanı var en üstteki 2 restorandan biri olarak çıkıyor. Geçenlerde önünden geçerken selam verdim, hal hatır sordum. Adam 20’ye katladı bizim iş çoluk çocuk yeğen paket dağıtıyoruz dedi.

Koca koca restoranlar yemek sepetine girmiş. Paket servis becerileri sıfır. Yemek soğuk, geç, bulamaç gibi geliyor. Kötü yorum yazıyorsun sinirlenip saçma cevap yazıyor. Koca platformda ülkeye rezil oluyor, puanı düşük olduğundan yemek sepeti uyarı veriyor standartlarımızın altında restoran sipariş vermek istediğine emin misin diye :)

alper_pug
09-01-2021, 23:59
Spa-fitness sektöründe birden fazla işletmesi olan arkadaşım , coronadan 7-8 ay önce Beylikdüzünde lahmacun-pide dükkanı açtı. Açmasaydım şuan çoktan sıfırı görmüştüm diyor ve spa-fitness sektöründen çıkıp şubeleşmeyi düşünüyor :D

cookies
10-01-2021, 00:25
%10 tüm giderler düşülmüş marj mı? Kira personel vs?

Evet %10 diye yuvarladım ama net kalan o civarda.. 2. şubeyi Göztepe'te açacak ''Maydonoz Döner'' soslu döner.. Tavuk / Et.. Evvelinden Aslı Börek bayilikleri vardı..

Krizi fırsata çeviren yerler var.

Mesela etli ekmek yediğim bir yer var. Küçücük dükkan 3 masası var sadece. İşletmeler kapatılınca adamlar düzgün ve hızlı şekilde paket servis olayını çözdü. Sıcak çıtır çıtır getiriyor pakette bile. Yemek sepetinde ana ekranda 9.5 puanı var en üstteki 2 restorandan biri olarak çıkıyor. Geçenlerde önünden geçerken selam verdim, hal hatır sordum. Adam 20’ye katladı bizim iş çoluk çocuk yeğen paket dağıtıyoruz dedi.

Koca koca restoranlar yemek sepetine girmiş. Paket servis becerileri sıfır. Yemek soğuk, geç, bulamaç gibi geliyor. Kötü yorum yazıyorsun sinirlenip saçma cevap yazıyor. Koca platformda ülkeye rezil oluyor, puanı düşük olduğundan yemek sepeti uyarı veriyor standartlarımızın altında restoran sipariş vermek istediğine emin misin diye :)

Doğrudur.. Bütün olay online platformları iyi yönetebilmek, Joker seçimlerden müşteriyi kazanıp hizmetin sürekliliğini sağlama becerisi..

GokhanRS
10-01-2021, 00:51
Bence büyük düşünüp yemek sepetine daha kullanışlı alternatif çıkarmak lazım. Yemeksepetini hangi esnafa sorsam canımızı okuyor. Komisyonları geç ödemesi vs hep şikayetçiler. Esnaf mı haklı yoksa yemek sepeti mi bilmiyorum ama %12 + aidat fazla gibi.

2jz
10-01-2021, 00:56
4 yıla yakın süredir e-ticaretle meşgulüm. İlk seneyi saymıyorum hazırlık süreciyle geçti.Pandemi patladığından beri sürekli rekor kırıyorduk. Kasım ayında 3 yılın toplamı kadar, aralık ayının ilk 20 günü 3 yılın toplamının 2-3 katı kadar satış yaptık. Satışların %90’ına yakını yurtdışı şuanda. Bunca sene yurtiçinde boşa uğraşmışız dedirtti.

Herkes için aynı gitmiyor. Benimle benzer sektörde, çok daha büyük bir firma pandemi başında elemanları çıkarıp, reklamları kapatıp, fiyatları artırıp kendi işini kendisi bozdu.

Ağustosta fiziki mağazadan e-ticarete geçen entegrasyonlarını kurup, reklamlarını ayarladığım bir firma kasım ayında 65 milyon ciro yaptı. Öncesinde ticaretin içinden gelen tedarik sorunu olmayan bir firmaydı. Sadece işini dijitale taşıdık. 2019 cirosunun 5 katından fazlasını 1 ayda yapmış oldu. (Bunun sektörü giyim üzerine)

E-ticaret dışarıdan bakanlar için hiç bir şey yapmadan gelir getiren iş olarak algılanıyor. Pasif gelirciler, finansal özgürlükçüler, dropshippingciler, YouTubecular yüzünden herkeste öyle bir algı var. Kasım ve aralıkta gün içinde yemek yemeye çay içmeye fırsat bulamadığım günler oldu. Akşam eve girdiğimde kaşığı tutamıyordum yorgunluktan :)

2jz
10-01-2021, 01:08
Bence büyük düşünüp yemek sepetine daha kullanışlı alternatif çıkarmak lazım. Yemeksepetini hangi esnafa sorsam canımızı okuyor. Komisyonları geç ödemesi vs hep şikayetçiler. Esnaf mı haklı yoksa yemek sepeti mi bilmiyorum ama %12 + aidat fazla gibi.

Abi bugün pazaryerlerinde kategorisine bağlı %5’ten %40’a kadar değişen komisyon oranları var. Kargo fiyatım 2 desilik ürün için 8 liradan, 17 euroya kadar değişiyor.

Ben kendimden örnek vereyim kendi websitem, türkiyede 8 pazaryeri, yurtdışında 11 pazaryerinde satış yapıyorum. Ürün hangi platformdan satılırsa satılsın, depodan çıkıp İstanbul’ada gitse, Londra’yada gitse, Pasifik’in ortasındaki adayada gitse kar miktarı birebir aynı.

Komisyon oranı müşteriyi ilgilendiriyor. Müşteri güvenlik için pazaryerinden alıyorsa komisyonu fiyat farkıyla ödemiş oluyor. Tüm tercih ona ait :)

cookies
10-01-2021, 01:18
O iş bayağı zor.. İmkansız gibi.. Esnaf ciroyu Y.S den yapıyor ama para vermekte istemiyor.. Kazan kazan tekrar kazan yöntemi gibi bir yöntem yok bu hizmet bedelini ödeyeceksin.. Yada çok sağlam Alo paket gel-al yakalacaksın..
Y.S kesintisi zincir mağazalarda %10 - Bi kaç yılın sonunda %8lere fln düşebiliyor..
Yani bir çok denemesi var, hatta hazır kullanıma hazır şabonları da var ama trendyol yemek, getir yemek bile bocalıyor hazır donanımlı alt yapıları olduğu halde.. Y.S karşısında ..
Getir yemek 'esnafınımız yanındayız' diye pay kapmak için reklam veriyor ama bu olay şey gibi 10 yıl Iphone kullanıp androidi deneyip alışamamak tekrar Ios a geri dönmek..

ckrc
10-01-2021, 05:29
YS'ni bitirecek tek durum ülkeye Uber eats, Rappi, iFood gibi alternatifler girerse olur.

Öteki türlü, kimse YS'yi geçemez, getir'in en büyük hatası ayrı app çıkartmaması oldu, mevcut app acquisitionunu da kullanmak için risk aldılar Ama UX ve UI'ye alışan ve app pozisyonalamasını kafasında "acil ihtiyaçlar" için getir olarak kodlayan kullanıcıya ulaşamadılar.

YS'nin bütün rakipleri, devşirme appler veya hizmetler. Kullanıcı alışamaz bu duruma, tutmaz yani.

Brezilya'da bütün işci gücü olmayanlar bu firmalara delivery olarak çalışıyor, ufacık bir bisiklet ile, bir restaurantların önünde bekleyip, gelen siparişleri götürüyorlar.

Hem işssizlik azaliyor, hem son kullanıcı hızlı ürün aliyor, hem de kuryelerın tek şansı ve para kaynağı delivery yaptıkça olduğu için hizmet mükemmele yakın oluyor.

DOHC
10-01-2021, 11:10
Abi bugün pazaryerlerinde kategorisine bağlı %5’ten %40’a kadar değişen komisyon oranları var. Kargo fiyatım 2 desilik ürün için 8 liradan, 17 euroya kadar değişiyor.

Ben kendimden örnek vereyim kendi websitem, türkiyede 8 pazaryeri, yurtdışında 11 pazaryerinde satış yapıyorum. Ürün hangi platformdan satılırsa satılsın, depodan çıkıp İstanbul’ada gitse, Londra’yada gitse, Pasifik’in ortasındaki adayada gitse kar miktarı birebir aynı.

Komisyon oranı müşteriyi ilgilendiriyor. Müşteri güvenlik için pazaryerinden alıyorsa komisyonu fiyat farkıyla ödemiş oluyor. Tüm tercih ona ait :)

O kadar yazmışsın, bari sektör, ürün grubu hatta web siten varsa yazsaydın. Belki bize de hitap ediyordur :)

GokhanRS
10-01-2021, 12:03
YS'ni bitirecek tek durum ülkeye Uber eats, Rappi, iFood gibi alternatifler girerse olur.

Moskovadayım ve burada Yandex, delivery club, uber eats filan var hepside iyi iş yapıyor. Dediğin gibi bisikleti kapan para kazanıyor. Hemde asgari ücretin çok üstünde. Üstelik delivery nin yani en çok iş yapanın başında Türk var. Yani yapılamaz değil. Zamanla birileri gözü karartır umarım.

kesici
11-01-2021, 07:58
Abi 2015 yilinda franchise bedeliniz nekadar idi

cookies
11-01-2021, 13:02
Firmayı 2018 Ağustosta kurduk.. 75Bin+KDV isim hakkı (Şuan 50bin) + Kurulum Maliyetleri.. Aylık 2bin TL aidat alınıyor..

Ssamet
11-01-2021, 13:56
4 yıla yakın süredir e-ticaretle meşgulüm. İlk seneyi saymıyorum hazırlık süreciyle geçti.Pandemi patladığından beri sürekli rekor kırıyorduk. Kasım ayında 3 yılın toplamı kadar, aralık ayının ilk 20 günü 3 yılın toplamının 2-3 katı kadar satış yaptık. Satışların %90’ına yakını yurtdışı şuanda. Bunca sene yurtiçinde boşa uğraşmışız dedirtti.

Herkes için aynı gitmiyor. Benimle benzer sektörde, çok daha büyük bir firma pandemi başında elemanları çıkarıp, reklamları kapatıp, fiyatları artırıp kendi işini kendisi bozdu.

Ağustosta fiziki mağazadan e-ticarete geçen entegrasyonlarını kurup, reklamlarını ayarladığım bir firma kasım ayında 65 milyon ciro yaptı. Öncesinde ticaretin içinden gelen tedarik sorunu olmayan bir firmaydı. Sadece işini dijitale taşıdık. 2019 cirosunun 5 katından fazlasını 1 ayda yapmış oldu. (Bunun sektörü giyim üzerine)

E-ticaret dışarıdan bakanlar için hiç bir şey yapmadan gelir getiren iş olarak algılanıyor. Pasif gelirciler, finansal özgürlükçüler, dropshippingciler, YouTubecular yüzünden herkeste öyle bir algı var. Kasım ve aralıkta gün içinde yemek yemeye çay içmeye fırsat bulamadığım günler oldu. Akşam eve girdiğimde kaşığı tutamıyordum yorgunluktan :)

Selamlar hocam.Ben de e ticaret işi yapan bir firmada çalışıyorum. 6 aydır bu sektördeyim.Özellikle doğru reklamı , tanıtımı yapmakta zorlanıyoruz.Sizden bu konularda tavsiye almak isterim.:)

2jz
11-01-2021, 20:11
Selamlar hocam.Ben de e ticaret işi yapan bir firmada çalışıyorum. 6 aydır bu sektördeyim.Özellikle doğru reklamı , tanıtımı yapmakta zorlanıyoruz.Sizden bu konularda tavsiye almak isterim.:)

Reklam tavsiyesi vermek çok zor bir şey. İşletmenin stratejisi, ürünler, satış politikası... her şeyi dikkate almak, ciddi manada üzerine kafa yormak lazım. Dikkate almadan, ezbere yapılacak öneri tamamen verimsiz olur ve bütçeyi çöpe atmaktan farkı yok.

Benim ilk etapta fikir alış verişi yaptığım insanlar şuan yaptığım strateji ile uzaktan yakından alakası olmayan stratejiler önerdi. Bunlar sektör profesyonelleri denilen koca koca ajansların yöneticileri sahipleri :)

Sektörün aşırı derecede önem verdiği google bende %1’den az reklam bütçesine sahip. Sosyal medya instagram ve pinterest en büyük hacme sahip. Bazen pazar yerlerinde reklam veya reklam dışında yaptığım çalışmalar var. Onlarıda reklama dahil edebiliriz.

Bazı işletmelerde tamamen pazaryeri üzerinden hareket ediyoruz, bazen google, bazen youtube, bazen sosyal medya, bazen influencer...

Mesela bir işletmeyle çalışma yaptık gidip adamlara youtube kanalı, instagram, tiktok, pinterest açtık. Adam kendi haftasonu kamp yapıyor kendi ürününü kullanıyor. Video, instagram fotoğrafı reels hikaye, tiktok için video üretip geliyor. Hatrı sayılır bir takipçi kitlesi var şuan. Kendi ürününe link vererek kendi reklamını kendi yapıyor. Kamp ateşinde reels göndermiş 3 milyon kişi izlemiş. Bir gönderiyi 3 milyon kişiye öne çıkarmanın maliyeti gayet büyük bir meblağ.

Bunun benzeri bir çalışmayı Abd’de yaşayan ve Türkiyede yaşayan 2 farklı kişiye yapacağız anlaşabilirsek

Ssamet
11-01-2021, 23:06
Reklam tavsiyesi vermek çok zor bir şey. İşletmenin stratejisi, ürünler, satış politikası... her şeyi dikkate almak, ciddi manada üzerine kafa yormak lazım. Dikkate almadan, ezbere yapılacak öneri tamamen verimsiz olur ve bütçeyi çöpe atmaktan farkı yok.

Benim ilk etapta fikir alış verişi yaptığım insanlar şuan yaptığım strateji ile uzaktan yakından alakası olmayan stratejiler önerdi. Bunlar sektör profesyonelleri denilen koca koca ajansların yöneticileri sahipleri :)

Sektörün aşırı derecede önem verdiği google bende %1’den az reklam bütçesine sahip. Sosyal medya instagram ve pinterest en büyük hacme sahip. Bazen pazar yerlerinde reklam veya reklam dışında yaptığım çalışmalar var. Onlarıda reklama dahil edebiliriz.

Bazı işletmelerde tamamen pazaryeri üzerinden hareket ediyoruz, bazen google, bazen youtube, bazen sosyal medya, bazen influencer...

Mesela bir işletmeyle çalışma yaptık gidip adamlara youtube kanalı, instagram, tiktok, pinterest açtık. Adam kendi haftasonu kamp yapıyor kendi ürününü kullanıyor. Video, instagram fotoğrafı reels hikaye, tiktok için video üretip geliyor. Hatrı sayılır bir takipçi kitlesi var şuan. Kendi ürününe link vererek kendi reklamını kendi yapıyor. Kamp ateşinde reels göndermiş 3 milyon kişi izlemiş. Bir gönderiyi 3 milyon kişiye öne çıkarmanın maliyeti gayet büyük bir meblağ.

Bunun benzeri bir çalışmayı Abd’de yaşayan ve Türkiyede yaşayan 2 farklı kişiye yapacağız anlaşabilirsek

Sorularımın en büyük sebebi kendim bu tarz çalışmaları öğrenmek ve ilerleyen zamanda kazanç elde edebilmek. Halihazırda kendi arkadaşlarım içinde ilk adım olan mağaza açma adımını attık.

Benim çalıştığım firma Çelik Tencere , Çaydanlık ve Alüminyum Döküm ürünler yapıyor. Çok uzatmadan özet geçmem gerekirse Google Ads , İnstagram reklamı ve İnfluencer olarak ele alacak olursak en iyi verimi İnfluencerdan aldık. Fakat bir adım sonra ne yapabiliriz açıkçası bilemiyorum. Sizi de görünce o yüzden danışmak istedim :)

2jz
11-01-2021, 23:35
Sorularımın en büyük sebebi kendim bu tarz çalışmaları öğrenmek ve ilerleyen zamanda kazanç elde edebilmek. Halihazırda kendi arkadaşlarım içinde ilk adım olan mağaza açma adımını attık.

Benim çalıştığım firma Çelik Tencere , Çaydanlık ve Alüminyum Döküm ürünler yapıyor. Çok uzatmadan özet geçmem gerekirse Google Ads , İnstagram reklamı ve İnfluencer olarak ele alacak olursak en iyi verimi İnfluencerdan aldık. Fakat bir adım sonra ne yapabiliriz açıkçası bilemiyorum. Sizi de görünce o yüzden danışmak istedim :)

İşletmeyi, markayı, ürünü, konumlandırmayı... her şeyi iyi sindirmek gerek. Araştırma ve ufak denemeler. Verimlilik için teknik olsrak destek alınabilir en son aşamada.

2jz
13-01-2021, 19:42
O kadar yazmışsın, bari sektör, ürün grubu hatta web siten varsa yazsaydın. Belki bize de hitap ediyordur :)

Öncelikle forumu reklam veya ticaret alanı olarak görmemem. Çok iyi tanışıklığım olan insanlar var hiç biriyle aramızda ticaret veya para mevzusu geçmedi. Yardım isteyen istediğini sorabilir vaktim veya bilgim yettikçe yardımcı olmaya çalışırım.

Forumda konuşulan konularda insanın hayatını hiçe sayıp iftira atıp bimere, cimere, emniyete yazıp ölsün bitsin diyen bir kitle var. Konuşma özgürlüğümüzü geçtim bu adamlar şirketi bilseler oraya buraya şikayet edip insanın ekmeğine el uzatmaktan çekinmezler.

Bu ihtimali düşününce ticari kaygı olmadan “arkadaşlar bu benim yaptığım iş olumlu olumsuz yorum yapın kedimizi geliştirelim” diye düşünüp bile yazamıyor insan açıkçası.

Forumun geneli iyi niyetli, yardımsever, medeni insanlardan oluşuyor olabilir ama birkaç çürük domates tüm kasayı mahvedebiliyor...