Orijinalini görmek için tıklayınız : Esnaflar İşleriniz Nasıl?
1 ay süründürmeden çek yazdırmaya bende karşıyım. Çekini yazdırmak toparlamak için uğraşan adamları psikolojik çökertir ve birinin batışında son tekmeyi vuran durumuna düşebilirsiniz.
Ben yanlış anlamış olabilirim ama 1 ay nasıl süründüreceksiniz? 1 hafta vakti var zaten aynı şehir çeklerde. Sonra adi evrak.
GokhanRS
17-08-2018, 12:45
Ben yanlış anlamış olabilirim ama 1 ay nasıl süründüreceksiniz? 1 hafta vakti var zaten aynı şehir çeklerde. Sonra adi evrak.
süre muhabbetini hatırlamıyorum da yazdırılabilecek son güne bırakmak doğru olanı. esnaflığı bırakalı 6-7 sene oldu :) belki her şey değişmiş bile olabilir.
aslına bakarsan çek olaylarınında suyu çıktı. eskiden hapis mapis vardı. şimdi o da yok muş. sadece çekle dolandırıcılık yapanlar bile türemiş. uzak kaldığım için durumları pek bilmiyorum şuan ki.
şuan mesela çek tarihini 1 hafta geçerse bir daha bir şey yapılamıyor mu? eskiden en kötü ihtimalle abi bana 2 ay süre tanı v.s denirdi, eski çeki alıp 2 ay sonrasına yenisi yazılırdı v.s bir şekilde birbirini idare etmenin yolunu bulurdu insanlar.
Çekte hapis cezasını kaldırdılar önce. Tokatçılar bi güzel anasını belledi piyasanın.
Sorna tekrar hapis cezasını getirdiler, bu sefer ilk tokatçı grubun mağduru olan normal kesim hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.
Bugün denk geldi, adamdan alacağım var çeki yazılmıştı, icra dosyası mevcut, instagramdan takip isteği yollamış taştaş geçer gibi:) Hala da piyasada iş yapıyor.
Ha hapis cezası geldi ne oldu, hakim takdiri var yine, bakıyor hakim, çekin düzenlendiği günde keşideci ödeme niyetiyle mi yazmış, dolandırma niyetiyle mi.
Yani hiçbir şekilde çekten bir şey almak mümkün değil gibi ülkemizde..
Bu ara farkettiğim bir dolandırma çeşidi var, şimdi müteahhitlet, buluyor 3-5 enayi şirket kurup bunlara çek karnesi aldırıyor.
Bu kardeşlerimiz çek karşılığı tanıdık isimler filan kullanıp mal topluyor piyasadan.
Tabi çeklerin hepsi patlıyor.
Bu sefer bu kardeşimiz diyor ki, benim şurda bir dairem var, 700-800bin eder, onu vereyim.
Tabi alacağını kurtarma peşinde olanlar direk alalım diyor, gidiyor satış ofisine, fiyatlar cidden öyle.
Tabi aslında ederi 300-400bin arası bişey dairenin.
Daireyi satamayan müteahhit, mala çeviriyor, 800bin batağı olan kurtardığım kardır diyor vs..
Düzelmez bizim piyasa insanlar ahlaklı olmadığı sürece..
GokhanRS
17-08-2018, 13:04
Çekte hapis cezasını kaldırdılar önce. Tokatçılar bi güzel anasını belledi piyasanın.
Sorna tekrar hapis cezasını getirdiler, bu sefer ilk tokatçı grubun mağduru olan normal kesim hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.
Bugün denk geldi, adamdan alacağım var çeki yazılmıştı, icra dosyası mevcut, instagramdan takip isteği yollamış taştaş geçer gibi:) Hala da piyasada iş yapıyor.
Ha hapis cezası geldi ne oldu, hakim takdiri var yine, bakıyor hakim, çekin düzenlendiği günde keşideci ödeme niyetiyle mi yazmış, dolandırma niyetiyle mi.
Yani hiçbir şekilde çekten bir şey almak mümkün değil gibi ülkemizde..
Bu ara farkettiğim bir dolandırma çeşidi var, şimdi müteahhitlet, buluyor 3-5 enayi şirket kurup bunlara çek karnesi aldırıyor.
Bu kardeşlerimiz çek karşılığı tanıdık isimler filan kullanıp mal topluyor piyasadan.
Tabi çeklerin hepsi patlıyor.
Bu sefer bu kardeşimiz diyor ki, benim şurda bir dairem var, 700-800bin eder, onu vereyim.
Tabi alacağını kurtarma peşinde olanlar direk alalım diyor, gidiyor satış ofisine, fiyatlar cidden öyle.
Tabi aslında ederi 300-400bin arası bişey dairenin.
Daireyi satamayan müteahhit, mala çeviriyor, 800bin batağı olan kurtardığım kardır diyor vs..
Düzelmez bizim piyasa insanlar ahlaklı olmadığı sürece..
üstad ruslar veya avrupalılar çok mu düzgün insanlar sanki? inan kanunlar ürkütücü olmasa türkler dünyanın en masum halkı durumuna düşerdi, dolandırıcıların kralı ruslardan çıkar ama putin kanunları çok adam etti bir şekilde, insanlar devletten hakimden polisten ürküyor bu konularda.
bankalar yusuf yusuf olduğundan önüne gelene çek vermiyor hemen. dolayısıyla g.tüne don alamayan adam 1 koçan eline alıp bir anda iş adamı olamıyor.
yani emin ol halkları devlet adam ederse eder. zaten önce cezalar ve kanun korur, o nesil öldükten sonra ki nesil zaten büyüklerinden bu işi düzgün görünce cezalar olmasa bile kültür halini alır.
düşünsene türkiye altı üstü türk kürt sunni alevi v.s gibi çok az sayıda mezhep ve ırk çatışması içeriyor. oysa amerika o kadar karışık ve fazla mezhep ve ırka sahip ki, normalde en çok onların karışması batması gerekirken şuanda süper güçler.
daha 5-10 yıl önce rusya da sokak ortasında adam kesilirdi, mafya çatışmalarından tut, para için kendini trafikte araç önüne atanlar vs
geceleri sarhoşlar yüzünden sokakta gezmek güvenli değildi v.s v.s adam 5-10 yılda hepsini düzeltti. demekki devlet isterse yapar.
çekte var her şey var. zaten krediler de komik faizler var. yani bankayla anlaşmana göre nakit ödemiş gibi olabilirsin. zaten türkiye firmalarının sorunu bu.
faizler düşük olduğundan dolarla kredi çekti birçok Türk firması, ancak iç piyasaya tl ile iş yaptıysa şuan çoğu mıçtı.
ancak birçok ülkede çekin karşılıksız çıkma ihtimali yok, çünkü karşılığı olmasa da banka öder. çeki yazanla müşterisi değil banka uğraşır.
bizde çeki karşılıksız çıkarsa müşteri madur oluyor. yani aslında türkiyede çekin bir güvenilirliği yok bence.
Tam öğrenmek istediğim buydu.. Çekin hükmü yani.. Teşekkürler..
Bulgaristan'a okumaya gidip playboy olan yiğenine sorsana abi :D
He he bayramda sorarım artık ... Boeing koltuğundan jumper'ın koltuğuna düştü elini ayağını kırdı adam :D Playboyluğuna lafımız yok tabi de..
baskan96
17-08-2018, 15:11
üstad ruslar veya avrupalılar çok mu düzgün insanlar sanki? inan kanunlar ürkütücü olmasa türkler dünyanın en masum halkı durumuna düşerdi, dolandırıcıların kralı ruslardan çıkar ama putin kanunları çok adam etti bir şekilde, insanlar devletten hakimden polisten ürküyor bu konularda.
bankalar yusuf yusuf olduğundan önüne gelene çek vermiyor hemen. dolayısıyla g.tüne don alamayan adam 1 koçan eline alıp bir anda iş adamı olamıyor.
yani emin ol halkları devlet adam ederse eder. zaten önce cezalar ve kanun korur, o nesil öldükten sonra ki nesil zaten büyüklerinden bu işi düzgün görünce cezalar olmasa bile kültür halini alır.
düşünsene türkiye altı üstü türk kürt sunni alevi v.s gibi çok az sayıda mezhep ve ırk çatışması içeriyor. oysa amerika o kadar karışık ve fazla mezhep ve ırka sahip ki, normalde en çok onların karışması batması gerekirken şuanda süper güçler.
daha 5-10 yıl önce rusya da sokak ortasında adam kesilirdi, mafya çatışmalarından tut, para için kendini trafikte araç önüne atanlar vs
geceleri sarhoşlar yüzünden sokakta gezmek güvenli değildi v.s v.s adam 5-10 yılda hepsini düzeltti. demekki devlet isterse yapar.
Abi Putin sırf Rusya'yı değil civardaki eski Sovyet hükümetlerini de adam etti.. Kazakistan'da Bolat Nazarbayev'le Gazprom olayını mutlaka duymuşsundur Kurtlar Vadisi'ni aratmayacak cinsten :D Bunlardan dolayı eski Sovyet hükümetleri de ağır ağır demokratikleşmeye en azından medenileşmeye başladılar..
mikelazi
17-08-2018, 15:20
20dk. giren yok
çay içiyorum bende
mekanik ve havalandırma kanalı imalatı yapan eski şirketim kepeng indirmiş bugün duydum. Son 1-2 senedir hakedişten geçirip ayakta duruyordu oda bitmiş. Siyasi anlamda kendisine muhalif olduğum için bugünlerin geleceğini kendisine söylemiştim.Bana '' çekemiyorsunuz olum'' demişti.
ErkanCanS
17-08-2018, 19:20
İnşaatçılardan , hafriyatçılardan bu aralar çek-senet almayın :) Elimizde 10 dan fazla çek 10 dan fazla senet var yazılmış , patlamış şekilde. En küçüğü 46 bin lira , en yenisi 10 yıllık müşterimiz . Çekler padişah fermanı gibi geliyor. Cirolanmaktan yer kalmamış , yama üstüne yama yapılmış halde. Müteahhitler satamadıkları evlerin üstüne kredi çekti kurtaran kurtardı. Kurtaramayan gayri resmi çekini patlatıp , çekine karşılık satamadığı evi vermeye başladı..
i-vtec07
17-08-2018, 19:34
Eniştemin geçenlerde 2 milyon luk çek i gitti bi kaç parça halinde. Cek işleri çok tehlikeli .
tiMachine
18-08-2018, 08:29
Geçen hafta havaalanında çalıştığımı söylemiştiö, günlük ciromuz bayram dolayısı ile %25 arttı.​ Memleketin bir kısmı kan ağlarken bir kısmı hala çatır çatır harcayabiliyor çok adaletsiz gelir dağılımı var
rain man
18-08-2018, 10:48
Geçen hafta havaalanında çalıştığımı söylemiştiö, günlük ciromuz bayram dolayısı ile %25 arttı.​ Memleketin bir kısmı kan ağlarken bir kısmı hala çatır çatır harcayabiliyor çok adaletsiz gelir dağılımı var
Havaalanında neredesiniz bilmiyorum ama bayram öncesi ekonomiyi umursamadan köyüne giden vatandaş krizi henüz hissetmedi. Bugün sakaryadan ankaraya geçtim, inanılmaz bir yoğunluk vardı. Sabah 5ten 10bucuga ancak gelebildim.
Bence döviz ve yakıt direk 10 Tl olsun. Az gelmiş belli ki :)
Havaalanında neredesiniz bilmiyorum ama bayram öncesi ekonomiyi umursamadan köyüne giden vatandaş krizi henüz hissetmedi. Bugün sakaryadan ankaraya geçtim, inanılmaz bir yoğunluk vardı. Sabah 5ten 10bucuga ancak gelebildim.
3 küsüratlı rakamlardayken 5 olsun zengin fakir belli olsun diyorduk 5'i geçti 6 oldu 7'ye az kaldı. Trafikte değişen birşey yok.
İsterse 20 TL olsun birşey değişmeyecek ama kredi kartını ülke'den komple kaldır bak bakalım trafik kalıyor mu?
Depo fulleyip kredi kartı ile çektiren sonra bunu banka'ya komisyon ödeyerek taksitlendirenler biliyorum :)
Sektör Özel Üretim Mobilya / %75 i yurtdışı.
E1 belgeli Sunta ve orman ürünleri: döviz
yasaklı kimsayal olmayan sünger: döviz
FR ve AB belgeli döşemelik deri / kumaş: döviz
Sac boru profil (en az 1mm, kaplama ve boyamaya uygun) :döviz
bilenler bilir mobilya sektörünün yarısından fazlası fanatik derecede hükümet yanlısı, şimdi merdiven altı firmaları ve çok büyük firmaları hariç tutarak bizim gibi kobi seviyesinde "kıymetli mal üreten" hangi firma dayanabilir bu şartlar altında? Çok şükür biz yurtdışı odaklıyız ya yurtiçi olsa idik?
ayakkabı mağazasında çalışıyorum, millet o air'leri cat'leri nasıl alıyor bi görseniz aklınız durur, hiç kriz varmış da paramın değeri düşmüşte alakası yok gibi nerdeyse
o nıye öle söylım sana artık bu devırde herkes parasını uste başa arabaya yanı gosterıse harcıo adam alıo 3000 maas 2500 lirasıyla taksıt ödüyo luks arabaya bınıo. ben sarkuterıcıyım kahvaltılık satıs yerımız var. adamın/kadının kılık kıyafet o bıcım gelıyo en ucuz peynır hangısı dıye soruyo catlak ucuz yumurta satıoyomusunuz dıyo. kımse gorundugu gıbı degıl bu mılletın basına ne gelecekse bu sekılcılıkten gelecek bızım carsıda kahvede garsonluk yapan cocuk ıphone x aldı gunluk aldıgı para 70 lıra yövmiye falan
tiMachine
19-08-2018, 07:40
Sabiha Gökçen iç hatlardayım, anadoluya giden insanlar da geliyor İzmire Muğlaya tatile giden insanlar da geliyor ve iki grup da hunharca harcama yapıyor.​ Tabi yabancı uyruklu insanlar da var ki bunlar zaten ya estetiğe gelen araplar ya da dünya turuna çıkmış insanlar ( ki bunlar bile çok az)
Onun dışında havaalanı personeli içinde de alım farkı çok net belli oluyor. Pilotlar ve hostesler en özel kahvelerden tercih ederken ground team dedikleri kısım ( ground team ne anlama geliyor bilmiyorum soramadım hiç kimseye de) daha çok çay ve filtre kahve tercih ediyor
rain man
19-08-2018, 09:53
Sabiha Gökçen iç hatlardayım, anadoluya giden insanlar da geliyor İzmire Muğlaya tatile giden insanlar da geliyor ve iki grup da hunharca harcama yapıyor.​ Tabi yabancı uyruklu insanlar da var ki bunlar zaten ya estetiğe gelen araplar ya da dünya turuna çıkmış insanlar ( ki bunlar bile çok az)
Onun dışında havaalanı personeli içinde de alım farkı çok net belli oluyor. Pilotlar ve hostesler en özel kahvelerden tercih ederken ground team dedikleri kısım ( ground team ne anlama geliyor bilmiyorum soramadım hiç kimseye de) daha çok çay ve filtre kahve tercih ediyor
Uçmayan kesim olsa gerek :) işi karada olan.
Dediğim gibi henüz daha hissedilmedi. Bayram sonrası her şey daha net belli olur.
valla ben dün bi avm ye kuru temizleme işi için gittim yeminle avm nin otoparkında yer bulamadım altan yıkamacısından yukarıdaki her çeşit magaza ve fastfood katı full + full çakılıydı millet çılgın gibi alışveriş yapıyodu :D dolarmı dolmaz mı onu bilmem ama baya bi doluydu herbi yer :D
lnd_samet
19-08-2018, 16:50
piyasada en azından son satıcıların elinde eski mal eski fiyat var halen.
kimse mal çekmiyor.
hafiften korunmak amaçlı zamlar yapıyorlar.
yeni mal yeni kurlardan girince direk %50 zamlı giriş yapmış olacak. daha bunu kimse hissetmedi.
2 aya ağlamaya başlar herkes. iyi günlerimiz bunlar.
kendi işimizde kur 6 liranın üstüne fırladığı gibi %25 zamı yansıttım listelere. Kimse kusura bakamsın indirimleride kaldırdık. İşimizin kalitesi ve hızı aynen devam ama bu kurların altında zam kaçınılmaz. Parası olmayan yaptırmasın çünkü fiyat düşünce kazanamıyorum. Kimseyede acımıyorum valla ben oy vermedim oy verenler düşünsün...
GokhanRS
20-08-2018, 10:14
arap yağı bol bulunca lafı doğruymuş.
kur fırlayınca bütün araplar pahalı markaları satın alıp durdular. 10-15 bin tl ye çanta alanından tutunda kazağa 5bin tl veren adamlara kadar. yazıklar olsun beee. benim milyonum olsa da o paraları vermem. yani insan alın teri ile kazanıyorsa değerini bilir.
bazen indirimden polodan v.s 25-30 liraya gaza gelip tişört aldığımızda bile ulan acaba hata mı ettik diye düşünelim. milletin parayı kıydığı saçma sapan şeylere bak.
bu araplar nerden kazanıyor bu kolay parayı? hadi dubai filan biliyorum, onların şeyhi vatandaşına parayı saçıyor. 4 karı alsan 4 defa ekstra para, çocuk başına para, herhangi bir yabancı şirket açsa ortak oluyorsun para. adamlar evden çıkmadan 10k kazanıyor.
Peki suudiler filan nereden vuruyor voleyi?
tiMachine
20-08-2018, 12:33
arap yağı bol bulunca lafı doğruymuş.
kur fırlayınca bütün araplar pahalı markaları satın alıp durdular. 10-15 bin tl ye çanta alanından tutunda kazağa 5bin tl veren adamlara kadar. yazıklar olsun beee. benim milyonum olsa da o paraları vermem. yani insan alın teri ile kazanıyorsa değerini bilir.
bazen indirimden polodan v.s 25-30 liraya gaza gelip tişört aldığımızda bile ulan acaba hata mı ettik diye düşünelim. milletin parayı kıydığı saçma sapan şeylere bak.
bu araplar nerden kazanıyor bu kolay parayı? hadi dubai filan biliyorum, onların şeyhi vatandaşına parayı saçıyor. 4 karı alsan 4 defa ekstra para, çocuk başına para, herhangi bir yabancı şirket açsa ortak oluyorsun para. adamlar evden çıkmadan 10k kazanıyor.
Peki suudiler filan nereden vuruyor voleyi?
Çoğu din eşyaları satar. Devlet kurumlarında çalışanlar ciddi maaş kazanıyorlar.​ Hediyelik ıvır zıvır da yapıyorlar. Benim trde 100 liraya aldığım casio saati 60 dolara satıyorlar.​
turbo&quattro
20-08-2018, 13:03
Birkac gun once anneme banyo dolabi aldik cuma yada ctesi teslim edilecek diye. Bugun oldu hala yok . Geldim sordum noldu vs diye yok bugun gelecek de de de. Lan bugun arefe yarin bayram, madem gonderemeyeceksiniz niye satiyorsunz. Hepiniz batin insallah uzulenin aq.
Gecen hafta bi gitar alim dedim 465 liraydi (yurtdisi icin kütükten hallice denilecek bir gitar) kart limitimden dolayi alamadim ve bir haftada trump krizinden dolayi dolar firlayinca bugun 700 liraya gordum ilanda ve dogal olarak alamadim. Benim gibi düşünenler harcamalarini hep bu sekilde kisiyor. Hayatlarindan odun veriyor. Daha sig yasiyor tatil yapicaksa yapamıyor otel fiyati ucak fiyati yuzunden. Sosyallesecekse dolar kurundan yapamiyor. Ama gel gor ki bu hukumet en cok oyu bi battik bittik diyen insaatcilardan muteahhitlerden ve petrol uctu gitti diyip lpgli arabaya binip ekonomi yaptığını düşünen taksicilerden aliyor... Tuhaf bir milletiz... Değişmeyiz...
Bugün bi galerici arkadaştan 2016 doblo aldım. Muhabbet arasında dedim bayram üstü bayaa elden araba çıkarmışsındır diye en son bayramdan 1 hafta once araba verdim hepsi duruyor dedi. Geçen sene ben galercilik yaparken bayrama 1 hafta kala kendımızı kasmamıza rağmen en az 5-6 araba satardık
şu an birikim,tasarruf,kart ya da başka bir şey,para var...mesela bir bankanın genel müdürü ayşe teyzeden başlayıp şartların iyiliğinden bahsederken kurun 7 tl olması konusunda tek bir açıklama dahi yapamıyor .enteresan
kunteper
24-08-2018, 22:40
bankalar bence guzel seyler bekliyor, vergi indirier vs..
2 sene önceki Kurban bayramında da nöbetçiydim. fıldır fıldır yerinde destekler çıkardı. Bu sene de nöbetçiyim. bayramın son 2 günü film izledim. iş olmayınca sorun da çıkmıyor doğal olarak.
Ulan sabah fabrika yanmadı diye sevindik, az önce dedikodusu yayıldı şirket içinde, gelecek hafta beyaz yaka dahil acil işi olmayanları (süresi belli değil) izine çıkaracaklarmış.
Bu gün netleşecekmiş %99 gönderirler çünkü en büyük müşteri alımı durdurdu, kur dan dolayı hammadde alamıyoruz falan falan.
Hadi bakalım geçmiş olsun, 135 kişinin 100'ü potanın ucunda görünüyor şuan.
kendime alıntı yapayım, bahsettiğim izin eylül 2018 için ayda 8 gün olarak uygulandı.
Gelecek ay yani ekim ayında toplam 5 gün çalışma olacak kalanı komple izin, 100+ kişi sadece 5 gün çalışacak bu insanlar ne yer ne içer okula giden çocuğu olan var, bebeği olan var var oğlu var.
Kriz yok diyenleri selamlıyorum, gelin bir de bu adamlara sorun.
Bu arada üzüldüğüm adamların yarısından çoğu da kriz yok diyenlerin izinden gidenler.
Üzülmeyim diyorum ama yok olmuyor yine üzülüyorum...
kelalper
26-09-2018, 11:31
herkes yazın tatilci çok oldu antalyada bütün oteller doldu vs diye ekonomi iyi sanıyor ancak turizm sezonunda odalar aylar öncesinden satılır. Millet yılbaşında parasını ödediği tatile gitmeyecek mi? Olan otelcilere oldu. Adamlar ucuza Ekim Kasımda sattıkları odaların kahvaltısını yemeğini katlanmış olarak ödeyecekler şimdi toptancılara vadesi gelince.
mikelazi
26-09-2018, 11:45
herkes yazın tatilci çok oldu antalyada bütün oteller doldu vs diye ekonomi iyi sanıyor ancak turizm sezonunda odalar aylar öncesinden satılır. Millet yılbaşında parasını ödediği tatile gitmeyecek mi? Olan otelcilere oldu. Adamlar ucuza Ekim Kasımda sattıkları odaların kahvaltısını yemeğini katlanmış olarak ödeyecekler şimdi toptancılara vadesi gelince.
aynen
21 ağustos 2018 tatilimi ,yarı fiyatından daha düşük bir ücrete 2017 aralık ayında almıştım...
10 senedir erken rezervasyon herşey dahile giderim.son 4 senedir kalite inanılmaz düşmeye başladı.adamlarda haklı nedesek boş :(
aradan bir kaç ay geçmiş konu sessiz..
Esnaf işleriniz nasıl ?
GokhanRS
20-11-2018, 14:15
esnaf değilim ama bizim işler rusyada güzel ancak türkiye içinde bomb.k hale geldi. tabi sadece rusya tr deki işleri finanse edemez, dolayısı ile çıkarılan işçi sayısı 100ü buldu. 400 kişiden 300e düştük sanırım. umarım daha da küçülmeyiz. sonuçta 100 aile den 1er kişi işsiz kalmış oldu.
onursumer
20-11-2018, 14:31
valla işler super , oyun oynuyorum butun gun okadar süper yani :D
aradan bir kaç ay geçmiş konu sessiz..
Esnaf işleriniz nasıl ?
Süper!!!
Çalıştığım firmada süresi belli olmayan bir haftada 3 gün çalışıp kalan 2 gün tatil olarak devam etme durumu var.
Kendi işimde 5 kişi idik 2 sini çıkarmak zorunda kaldık. Şuan 3 kişi devam ediyoruz.
Ama böyle devam ederse eğer 1 kişiyi daha çıkarmak zorunda kalacağız ya da haftada 2 gün ücretsiz izin vermek yoluna gideceğiz.
Diğer yandan maliyetler hala yüksek zammı çakan çaktığı yerde bıraktı kur falan geri geldi diyip kimse indirim yapmıyor.
Arabayı daha eski bir araç alıp kalanıyla borç ödeme planıyla ilana koyduk bakalım 3-4 ay sonra ne olacak. Ya batacağız ya çıkacağız
Otomotiv sektöründeyim,markalar üretimde aylık 5000 adet x bir parçayı ürettirirken şuanda kimisi 2000 kimisi 1500 adetlere kadar düştü günlük üretimde,işçi çıkarma söz konusu şimdilik değil lakin üretime göre cumartesi günleri üretimdeki işçileri ücretsiz izine gönderiyoruz bazı haftalar.Yeni projeler almak için çalışıyoruz.Ve ağırlıklı olarak euro bazında çalıştığımız için aldığımız parçalar euro karşılığı geliyor seri üretim hazırlığında aşırı dikkatli çalışılıyor.
exclusive
20-11-2018, 15:33
Ekim ayında 12 adet 2.el araçtan sadece 1 adet o da ayın son günü satarak siftah yaptık bu ay siftah yok araç adedi 14 oldu 3 günde 2 kişi ararsa arıyor o kadar :)
hddsheriff
20-11-2018, 15:34
Parayı geçtim çek bile alamıyoruz. Kimse telefonuna bakmıyor kapılar duvar. Meb den mütahitlere ödenek çıkmıyor haliyle o tarafta da alacaklar dağ gibi birikti. Allah sonumuzu hayır etsin...
kelalper
20-11-2018, 16:12
Bugün elime konkordato listesi geçti içerisinde 524 adet firma ismi var. İçersindekilerden 1 tanesi malzeme tedarik ettiğimiz 3 taneside malzeme verdiğimiz firmalar. Allahtan peşin çalışıyoruz borç harç yok. İş geneline bakarsak geçen sene bu döneme göre %70 gerideyiz. Marin piyasası patatese bağladı. Bozulan aküyü tamir eden var mı diye soran manyaklar var.
valla işler super , oyun oynuyorum butun gun okadar süper yani :D
Onur hala Topkapı'da mısın?
İç piyasa bitik, ihracata yetişemiyoruz.
mert_can 41
20-11-2018, 16:33
Vallah yazdan beri çok kötü bir sezon geçiriyoruz tek ümidimi okul sezonuydu ama sağ olsun izmit büyük şehir belediyesi yandaşa yardım kampanyası yapmış küçük izmitte 10500 kişiye kırtasiye yardımı yapmış ihaleye falan açmadan tek bir kırtasiyeden.... İş yapabilceğimiz tek sezondada sayelerinde iş yapamadık. Eskiden her ay 5-6 kez arabayı ağzına kadar doldurup müşteriye giderdim 2 aydır 1 sefer bile gidemedim. Olan faturaları ödeyen yok bu sene çok zor başladı yaza kadar dayanabilirsek iyi yoksa kötü olucak ciddi manada bunaldım artık.
GokhanRS
20-11-2018, 16:37
Vallah yazdan beri çok kötü bir sezon geçiriyoruz tek ümidimi okul sezonuydu ama sağ olsun izmit büyük şehir belediyesi yandaşa yardım kampanyası yapmış küçük izmitte 10500 kişiye kırtasiye yardımı yapmış ihaleye falan açmadan tek bir kırtasiyeden.... İş yapabilceğimiz tek sezondada sayelerinde iş yapamadık. Eskiden her ay 5-6 kez arabayı ağzına kadar doldurup müşteriye giderdim 2 aydır 1 sefer bile gidemedim. Olan faturaları ödeyen yok bu sene çok zor başladı yaza kadar dayanabilirsek iyi yoksa kötü olucak ciddi manada bunaldım artık.
zaten bunu da anlamıyorum. yardım yapmasın demiyoruz ama yapıyorsa da adaletli yapsın. yaparsın piyasa araştırmanı koyarsın fiyatları, işine gelenlerden bu fiyata malzeme alacağım dersin. kabul eden esnaflardan eşit miktarda alır geçersin. birini çok zengin ederken diğerlerini cidden batırıyorlar. adamların yapacağı hayırda bile hayır yok.
mert_can 41
20-11-2018, 16:45
zaten bunu da anlamıyorum. yardım yapmasın demiyoruz ama yapıyorsa da adaletli yapsın. yaparsın piyasa araştırmanı koyarsın fiyatları, işine gelenlerden bu fiyata malzeme alacağım dersin. kabul eden esnaflardan eşit miktarda alır geçersin. birini çok zengin ederken diğerlerini cidden batırıyorlar. adamların yapacağı hayırda bile hayır yok.
ihale açmamasını geçtik mesela gebzede olan öğrenciler için ordaki kırtasiyeyi şehir içindekiler için ordaki kırtasiylerle anlaşsa sesim çıkarsa çarpılim yok bir kırtasiye tüm şehre tek başına iş yapıyor. Gerçekten bu eşitsizliklerden yıldım.
onursumer
20-11-2018, 17:52
Onur hala Topkapı'da mısın?
evet topkapı devam :)
Alacak koşturmaktan bitap düştüm eskiden olsa alacağımı dile getiremezdim şimdi neredeyse insanların boğazına yapışıyorum. Dün iki kişiden toplam 45.000 aldım cocuklar gibi sevindim bu alacaklarımı 1 senedir koşturuyordum.
Ben okuyorum da abim esnaf. Alüminyum ve PVC doğrama sektöründeyiz. Şunu söylesem ne kadar kötü olduğu belli olur herhalde. Kamyonetimiz 2 vize arası sadece 5 bin kilometre yol yapmış.
son 4 gündür dikkatimi çekiyor. 7.35 de evden çıktığımda 7.58 gibi iş yerinde olurdum.
2 senedir güzergah aynı 2 dk oynar oynamaz uzun süreli bir gözlem yani.
son 3 gündü 7.44 de evden çıkıyorum 7,55-7.58 gibi iş yerinde oluyorum. Güzergah adapazarının oldukça kalabalık bir ana atreti.
Araba yok neredeyse sokakta, fabrikalar izinde, çalışanlar yakıt harcamamak için muhtemelen arabaya binmiyor.
lnd_samet
21-11-2018, 11:27
yatış, gelen olsa, kasaya para düşsün diye gelişine vole çakıcam. ama soran eden yok. kötü çok kötü
kelalper
21-11-2018, 11:30
Saf mısın olm. Adamlar o kırtasiye üzerinden millete yardım ayağına cukka yapıo. Sizde neden bize gelmiyor diosunuz. İhale yok bişey yok. 10 bin dar gelirliye malzeme yardımı. İyi peki malzeme şunlar bunlar. Piyasası ne kadar. 100 bin lira. Tamam ok. Sana 100 bin yolluyoruz faturasını kes. Tamam baba. Bizim hanıma da çanta lazım şuradan çocuğa şu lazım onlarıda aradan çıkarıver. Hayır diyebilecek var mı?
Görevim gereği sürekli işyerlerindeyim, genelde çok da olumlu konuşmamaya çalışırlar bize karşı ama yine de geçen aya göre iyileşme olduğunu soylüyor isverenler
Parayı geçtim çek bile alamıyoruz. Kimse telefonuna bakmıyor kapılar duvar. Meb den mütahitlere ödenek çıkmıyor haliyle o tarafta da alacaklar dağ gibi birikti. Allah sonumuzu hayır etsin...
Bitime çok yakın inşaatı bırakan mutahit var Sakarya'da bu yuzden
hddsheriff
21-11-2018, 12:13
Bırakanlar oldu onun yerine yenileri geliyor sıkıntı değil işi bırakması.
serkanOC
21-11-2018, 12:50
benimki pek esnaflik sayilmaz.. turizm ne benim hizmet kalitemle ne de vatandasin gelir seviyesiyle dolayli olarak pek alakali degil.. orta dogu icin ayni seyi soyleyemem ama uzak dogu ve avrupali icin hayatta kalma olasiligi yuksek olmasi yeterli buraya gelmeleri icin.. Allah var benim tahminimden cok daha cabuk toparladi turizm vesselam..
abim tam esnaf.. bi kenarda tekel bufe isletiyordu.. hakikaten alkol tuketimiyle direkt baglantili ekonomik seviye.. yakin zamanda daha uygun bir yere gecmek ve biraz da dinlenmek icin devretti.. 2 bucuk aydir Istanbul un her kosesine bizzat gidip bakti bazilarina beraber gittik.. ben mesela burasi varos burda is yapamazsin diyorum bana guluyor.. 5 liradan asagi dukkan yok 50 metre kare.. biz 10 a da raziyiz ama bu kalin dukkanlarin sahibi hep mi haci arkadas ?
arabasızadam
21-11-2018, 13:00
18 aydır çalıştığım firmada dün ilk defa avanlar yatmadı.
Bizde aksine; 2 hafta önce kadar hobi için bile bakmaya gelen, muhabbet için bile arayan yoktu. 2 haftada 2 daire verdik, tabi eskisi gibi istediğimiz rakamda diretemiyoruz yada bir kısmına vadeli senetli falan satıyoruz ama yinede dönmeye başladı.
mikelazi
21-11-2018, 13:24
bende ve çevremde son 2-3 haftadır baya durgun
2-3 kuruluş eğitim filan oluyor ama işlerin pek de bir zevki yok. Günübirlik İzmir'e gitmeler filan sıkıyor. zincir müşteri olmayınca da iş daha uzun oluyor.
Restoran otomasyonu
Büyüklerden birisinin sağlam rakamlarda çekleri döndü geçen ay duyduk.
Geçmişte de tokatçılık yapıp milleti mağdur eden çok firma oldu. Mobilya (mutfak üzerine) sektöründeyiz asem de 1 kata 5 lira kira istiyorlardı geçen 2 katı 3'e verelim dediler.
Dükkanlar patır patır boşalıyor, fason kesim ebatlamacıya rica minnet mal kestiriyoruz. Hepsi peşine dönme peşinde.
Müşteriler ayrı değişik, iş bitimi konuşuyoruz 2K para için 2 aydır 20 kere aratan var.
3 haftadır sessiz buralar. doğru düzgün destek telefonu bile çalmıyor.
ErkanCanS
26-12-2018, 23:32
Devlete çalışan ( yol , köprü , metro , havalimanı vsvs ) büyük firmalardan alacağınız varsa tahsil etmeye bakın. Bir kaçı konkordato ilan etti. İşleri durdurdular. '' Ödeme mi ? O da neymiş ? '' modundalar. Özellikle 3.havalimanıyla alakalı firmalarda bakiye biriktirmeyin diyorum ve çekiliyorum :)
Devlete çalışan ( yol , köprü , metro , havalimanı vsvs ) büyük firmalardan alacağınız varsa tahsil etmeye bakın. Bir kaçı konkordato ilan etti. İşleri durdurdular. '' Ödeme mi ? O da neymiş ? '' modundalar. Özellikle 3.havalimanıyla alakalı firmalarda bakiye biriktirmeyin diyorum ve çekiliyorum :)
Yorumun kaynağı nedir merak ettim
Konkordato ilan eden firmalar için site yapmışlar, günlük paylaşıyorlar.
Konkordato Nedir? Konkordato Alan Firmalar. | KONKORDATO (http://www.iflaserteleme.com/iflas-erteleme-haberleri/)
Fakat arama yapılamıyor, tam listeyi de parayla satıyorlar. Bu bile gelir kalemi oldu, vay anasını..
https://paratic.com/dsg-insaat-konkordato-ilan-etti/
İstanbul Havalimanı’nda Çalışan DSG İnşaat Konkordato İlan Etti
Yeni havalimanına iş yapan Bilin Group'un uc şirketinden konkordato - Diken (http://www.diken.com.tr/yeni-havalimanina-is-yapan-bilin-groupun-uc-sirketinden-konkordato/)
Yeni havalimanına iş yapan Bilin Group’un üç şirketinden konkordato
3. havalimanı icin calışan şirketten konkordato kararı - Gercek Gundem (https://www.gercekgundem.com/ekonomi/46827/3-havalimani-icin-calisan-sirketten-konkordato-karari)
3. havalimanı için çalışan şirketten konkordato kararı
Farklı sektörden gelen konkordato ilanlarının ardından 3. havalimanının (İstanbul Havalimanı) kargocusu da konkordato ilan etti.
ghibli06
27-12-2018, 09:19
elimdeki işleri bitirip uzun süre projeye girmeme kararı aldım, yeter yahu ne tat kaldı ne de tuz!!!
Selamlar.
Bir kaç sorum olacaktı, bilen arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.
Küçük bir işletme iflas talebini nereye yapar?
iflas talebinden sonra devlete olan vergi ile özel sektöre olan borçların durumu ne olur.
Mal varlığı haciz yolu ile alınırsa ve kalan borçlar için ödeme yapılamayacak durumda ise kalan borçlar hakkında ne gibi işlemler yapılır?
Market işi ile ilgili bu sorularım.
cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.
Çocuğuna Konkordato diye isim koyan esnafları da göreceğiz yakında.
https://paratic.com/dsg-insaat-konkordato-ilan-etti/
İstanbul Havalimanı’nda Çalışan DSG İnşaat Konkordato İlan Etti
Yeni havalimanına iş yapan Bilin Group'un uc şirketinden konkordato - Diken (http://www.diken.com.tr/yeni-havalimanina-is-yapan-bilin-groupun-uc-sirketinden-konkordato/)
Yeni havalimanına iş yapan Bilin Group’un üç şirketinden konkordato
3. havalimanı icin calışan şirketten konkordato kararı - Gercek Gundem (https://www.gercekgundem.com/ekonomi/46827/3-havalimani-icin-calisan-sirketten-konkordato-karari)
3. havalimanı için çalışan şirketten konkordato kararı
Farklı sektörden gelen konkordato ilanlarının ardından 3. havalimanının (İstanbul Havalimanı) kargocusu da konkordato ilan etti.
Geçen sene düzenlenen taşeron sözleşme şartlarına tabii verilen işlere göre
Ana yüklenicilerden birinin hakedişi/fatura tarihine göre 60 gün geciktirdiği takdirde
Taşeron tarafından yapılan işlere gönderilen eksper görüşünde %80 tamamlanmışlığı kanuna uygun rapor edilirse
X/Y/Z birleşiminden herhangi bir ana yüklenici zararı karşılamak için aracı yoluyla iş birliğine gidip ödeme planını kabul etmek zorunda
-Not;
Sözleşmesiz , şartsız , hukuksuz
Buraya para akıyor nasılsa çözülür diye biz a-b firmaları aramızda sözleşmeyle iş aldık mantığıyla girersen ana yüklenici veya devletin garantör kurumundan ancak hava alırsın
İş Hukuku konusunda uzman bir avukatınız varsa bilgi alabilirsiniz
3.havalimanına iş yapan birden fazla firma iflastan bir önceki adım olan konkordato ilan etmiş mi?
Vatandaş olarak beni ilgilendiren kısmı bu.
İş hukuku uzmanı avukatlarla söz konusu firmaların diyaloğa geçmesinde fayda var, hukuki detaylar vatandaşın pek umurunda değil diye düşünüyor
ghibli06
27-12-2018, 10:30
Geçen sene düzenlenen taşeron sözleşme şartlarına tabii verilen işlere göre
Ana yüklenicilerden birinin hakedişi/fatura tarihine göre 60 gün geciktirdiği takdirde
Taşeron tarafından yapılan işlere gönderilen eksper görüşünde %80 tamamlanmışlığı kanuna uygun rapor edilirse
X/Y/Z birleşiminden herhangi bir ana yüklenici zararı karşılamak için aracı yoluyla iş birliğine gidip ödeme planını kabul etmek zorunda
-Not;
Sözleşmesiz , şartsız , hukuksuz
Buraya para akıyor nasılsa çözülür diye biz a-b firmaları aramızda sözleşmeyle iş aldık mantığıyla girersen ana yüklenici veya devletin garantör kurumundan ancak hava alırsın
İş Hukuku konusunda uzman bir avukatınız varsa bilgi alabilirsiniz
konkordato ilan ettiği için ödemelerin bir kısmı kayyum tarafından yapılıyor, firmaya haciz vs gidemiyor... işin en kötüsü ise, adam çek yazmış ödememiş, çeki yazana haciz yok ama cirocuya haciz var... yani olan taşeronlara oluyor, kayyum da önce iş bitsin mantığı ile işe devam eden işçilerin maaşını ödüyor, mal alıyor vs ama yazılan çeklere sıra hiç bir zaman gelmiyor...
kelalper
27-12-2018, 11:23
tabi canım çeki ciro ettiğin anda çeki sen kesmiş oluyorsun. Heriflerde zaten bunun için çek kesiyor. Tekstil sektöründe makine satarken 2008 yılında Müşterilere gittiğimde adamlar isyan ediyordu. Herifin biri arkasındaki kasayı açtı bir deste lastikle bağlanmış çek çıkardı. Al dedi bunlardan seç beğen al. Tarihleri geldiğinde avukata gidecek. Ben cirolamıyorum piyasaya yeniden sürmüyorum ben uğraşmamak için dedi. Batık olarak almış kasaya kaldırmış. 5-6 aylık çekler. Tarihinin dolmasına da 7 ay falan var. Ama herifler çoktan batmış.
Yılbaşından beri batık kredi oranı %44 artmış. Fazla söze gerek yok.
Batık kredi oranı 8 yılın zirvesinde - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201812271036825464-batik-kredi-orani-sekiz-yilin-zirvesinde/)
ghibli06
27-12-2018, 12:25
Bir de insaat taahhut islerinde en buyuk derdimiz fatura, yani alacaginiz olsa da firmaya 'hadi ben faturami kestim' diyemiyorsunuz, hakedis yapilacak 8-10 imza atilacak muhasebeye gidecrk onlar da OK derse fatura kesebiliyoruz, cogu taseron alacagini bile ispatlayamiyor fatura kesemedigi icin...
Konu bile memleket özeti. Konuşulan esnaflığın %80'i inşaat ve yan dalları üzerine.
ErkanCanS
27-12-2018, 19:07
Özellikle 3.havalimanı ve çevre yollarını yapan İGA ve RSY dahil bir çok firmayla çalışıyoruz. Yorumumun kaynağı muhasebe. Yolları yapan firmaların birkaçı işleri durdu ve konkordato ilan etti.İsim yazmak olmaz çalıştığımız firmalar sonuçta. İga'da şu anda sıkıntı yok ama ödemeleri yapılandırıyorlar. Her an herşey olabilir modunda. İski , igdaş , ibb ve ilçe belediye taşeronlarının ödemelerinde de problem var. Hafriyat bu taraflarda (3.bölge) zaten bitmişti. Betoncular işleri durduruyor.Koskoca akçansa bile 1/4 faaliyete geçti. Maden ocaklarının bir kaçı battı , kalanı da Allah'a emanet. Ee bunların yüzlerce nakliyecisi , tedarikcisi , tamircisi falan filan herkes zincirleme gidici.
Selamlar.
Bir kaç sorum olacaktı, bilen arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.
Küçük bir işletme iflas talebini nereye yapar?
iflas talebinden sonra devlete olan vergi ile özel sektöre olan borçların durumu ne olur.
Mal varlığı haciz yolu ile alınırsa ve kalan borçlar için ödeme yapılamayacak durumda ise kalan borçlar hakkında ne gibi işlemler yapılır?
Market işi ile ilgili bu sorularım.
cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.
Asliye ticaret mahmekesine başvurmanız gerekiyor. Şahıs işletmesi olduğunuz düşünüyorum ( ltd ya da a.ş değil)
İflas durumunda haciz işlemi öncelikle 3. kişiler taraffından başlatılmışsa amme alacakları (vergi borcu vs) garamaten taksim olunur.
Yani 200.000 TL mal varlığınız var Ahmet'e 400.000 TL ve devlete de 100.000 TL borcunuz var.
Toplam borç 500.000 TL ve devletin alacağı bu borcun %20 si olmuş oluyor.
Ahmet haciz işlemini önce başlatırsa 200.000 TL lik mal varlığını %80 ini yani 160.000 TL sini devlet de %20 sini yani 40.000 TL sini alır.
Ama Ahmetten önce devlet haciz koymuşsa amme alacağının tamamı tahsil edildikten sonra müflisin kalan bir varlığı var ise kalanlara paylaştırılır.
Kalan borç haczedilen varlıktan fazla ise diğer alacaklılar maalesef hiç bir şey talep edemez.
Burada önemli kısım şahıs işletmesinde tacir tüm mal varlığıyla sorumludur alacaklılarına karşı.
Asliye ticaret mahmekesine başvurmanız gerekiyor. Şahıs işletmesi olduğunuz düşünüyorum ( ltd ya da a.ş değil)
İflas durumunda haciz işlemi öncelikle 3. kişiler taraffından başlatılmışsa amme alacakları (vergi borcu vs) garamaten taksim olunur.
Yani 200.000 TL mal varlığınız var Ahmet'e 400.000 TL ve devlete de 100.000 TL borcunuz var.
Toplam borç 500.000 TL ve devletin alacağı bu borcun %20 si olmuş oluyor.
Ahmet haciz işlemini önce başlatırsa 200.000 TL lik mal varlığını %80 ini yani 160.000 TL sini devlet de %20 sini yani 40.000 TL sini alır.
Ama Ahmetten önce devlet haciz koymuşsa amme alacağının tamamı tahsil edildikten sonra müflisin kalan bir varlığı var ise kalanlara paylaştırılır.
Kalan borç haczedilen varlıktan fazla ise diğer alacaklılar maalesef hiç bir şey talep edemez.
Burada önemli kısım şahıs işletmesinde tacir tüm mal varlığıyla sorumludur alacaklılarına karşı.
Çok teşekkür ederim. Peki şahıs şirketi ise nasıl oluyor bu iş?
Tam emin değilim ama öyle hatırlıyorum. Şahıs şirketi diye.
Çok teşekkür ederim. Peki şahıs şirketi ise nasıl oluyor bu iş?
Tam emin değilim ama öyle hatırlıyorum. Şahıs şirketi diye.
kaşe üzerinde İsminiz yazıyor ise ve ltd / aş ibaresi yoksa şahıs şirketidir.
Alacaklılara karşı tüm malvarlığı ile sorumluluk söz konusudur.
Ev / araba ne varsa borçlarınız için haciz edilebilir.
Mal gitmesin diye eş / çocuk / aynı soyadı taşıyan kimsenin üzerine bir satış gerçekleşir ise muvazaalı olarak değerlendirilip bozuluyor.
Bizde aksine; 2 hafta önce kadar hobi için bile bakmaya gelen, muhabbet için bile arayan yoktu. 2 haftada 2 daire verdik, tabi eskisi gibi istediğimiz rakamda diretemiyoruz yada bir kısmına vadeli senetli falan satıyoruz ama yinede dönmeye başladı.
Şom ağzımı seveyim, bu tarihin üzerine ilk defa telefon çaldı o da bakıcı muhtemelen :)
2 haftadır tek bir müşteri girmedi dükkandan içeriye.
İşini aldığımız bir abimizin (çocuk odaası yapılacaktı) aynı gün abisi ve 6 aylık yavrusu vefat etti.
Şimdi tahsilatı yapmıştık onun geri ödemesi için uğraşacağız.
Az sonra fabrika çıkışı gidip bir personelin işine istemeyerek de olsa son vereceğim.
İmalatı mağazaya taşıyıp alt katı imalat üst katı showroom yapma planım var dükkan sahibini ikna edersek.
En azından 1 kira+stopaj az öderim. Geçen hafta ortağın arabayı sattık bir kısım borç kapadık.
Bu hafta da allahtan kosgeb'e başvurmuştum biraz oradan gelecek rakam var ayı çıkarırız.
şubat ve sonrasında ya tamam ya devam diyeceğiz. Kur konusundaki tahminler tutarsa (7 tl olursa)
Konuya "müflis" olarak devam edeceğim sanırım. Gün doğmadan neler doğar'a sarılıyoruz şimdilik.
Mert Safa
15-01-2019, 17:25
3 senedir 5 yıldızlı bir otelde önce depo sonrasında satın alma sorumlusu olarak calısıyordum.
Kasımpaşada 1960 yılından beri esnafız. dedik bizde dükkanımızın başına geçelim esnaf olalım.. yazın sonunda geçtik dükkana (Bakkaldan büyük bir market.) yılların esnafı babam bile şaşkın iş falan yok. tekrardan kapatıp işime dönmeyi düşünüyorum acıkcası en azından gelir belli gider belli.
İga dan neden ayrılmak istiyor acaba ortaklardan biri :)
RafetAraç
15-01-2019, 20:26
2 haftadır tek bir müşteri girmedi dükkandan içeriye.
İşini aldığımız bir abimizin (çocuk odaası yapılacaktı) aynı gün abisi ve 6 aylık yavrusu vefat etti.
Şimdi tahsilatı yapmıştık onun geri ödemesi için uğraşacağız.
Az sonra fabrika çıkışı gidip bir personelin işine istemeyerek de olsa son vereceğim.
İmalatı mağazaya taşıyıp alt katı imalat üst katı showroom yapma planım var dükkan sahibini ikna edersek.
En azından 1 kira+stopaj az öderim. Geçen hafta ortağın arabayı sattık bir kısım borç kapadık.
Bu hafta da allahtan kosgeb'e başvurmuştum biraz oradan gelecek rakam var ayı çıkarırız.
şubat ve sonrasında ya tamam ya devam diyeceğiz. Kur konusundaki tahminler tutarsa (7 tl olursa)
Konuya "müflis" olarak devam edeceğim sanırım. Gün doğmadan neler doğar'a sarılıyoruz şimdilik.
ahh be abi yazını okuyunca canım sıkıldı nedense. allah yardımcımız olsun hepimizin.
Geçtiğimiz haziran çok durgundu. Sonrasında normalleşmeye başladı derken 1 kasımdan beri çok kötü yine. 1 kasımdan bugüne kadar geçen toplam 2,5 aylık dönemde, ekim ayında kestiğim faturanın 7'de birini kestim.
Yabancı birine anlatsam güneş kremi falan satıyorum sanacak.
Paypalın eksikliğinden dolayı yurt dışına satışta imkansız hale geliyor maalesef
Şuan çoğu firma işten çıkarmalarda artışa geçti. İsim vermeyeyim ama sadece bugün 170 kişiyi işten çıkarmış devamı da gelecekmiş. Çıkardığı gibi tazminat vs de vermiyor muhtemelen çoğu iflas gösterecek.tabi bu benim düşüncem.
Firmalar arası alacaklarda da sorun baya var,fatura tahsilatı konusunda problem yaşıyor firmalar. Herkes için hayırlısı olsun
Iga sıkıntılı bir isletme. Daha once havalimani tecrubesi yok karma oldugu icin dayi ahbap cavus iliskisi cok fazla var.Yapim isi bir sekilde taseronlar uzerinden halledildi ki terminal bolgesinde eksiklikler mevcut.Su an bir kismi isletme asamasina gecti. Yani ibre igaya dondu ama isletme kapasitesi malesef yok ayrica cok gereksiz yerlere gereksiz sayida alim yaptilar ki yine bir ise yaramadi. Yapimini bitirdigimiz yerin 4 ay isletmesini yaptik gelenlere sistemi anlattik ama bir turlu isletmesini kendi uzerlerine alamadilar. Bu da haliyle sirkete kayip olarak donuyor.Isletmeci olarak aldiklari kisilerin maas kartlari ziraata dondu. Maas zamanlarinda aksamalar oldu. Kisaca artik orada para dongusu yok. Bu ana muteahhit 5 firma icin de yavas yavas kopma asamasi yakindir radikal degisiklikler yapmadiktan sonra.
hava alanı için firmalar gerekli gereksiz fazla fazla harcamalar yaptılar, misli ile alacağız diye ekonomi ve devlet politikalarını hesaba katsalar da dünya dengeleri işi bozuyor.
Kolin’e 50 milyon TL’lik fatura - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/koline-50-milyon-tllik-fatura-3146987/)
Ben sürekli havalimanı trasnferi yapıyorum
Günde 5 bazen 7 kere çıkıp giriyorum
Ahl taşınma işinin daha uzun süreceğini söylüyor
İGA sezon başlamadan geçiş bitirmek istiyor
Ama yeni havalimanı ciddi sorunlar var
Bu kısa sürede çözülmesi imkansız gibi
Ortak ayrılması ben ona bağlıyorum
50 milyon bu adamlar için çerez
Yeni havalimanı bir an önce gecsek cok iyi olacak
Yerli yabancı vatandaslarimiza gereken top yekün ulaşım gecirmesini yapacagiz inşallah
Yeni havalimanı sultanahmet 150 tl
Ahl sultanahmet 70 tl
Var gerisini siz düşünün
Millet şuan farkında değil
Oraya bir gecilsin anlayacaklar
Yerli yabancı vatandaslarimiza gereken top yekün ulaşım gecirmesini yapacagiz inşallah
Ahl sultanahmet 70 tl
Var gerisini siz düşünün
Personel için müthiş zulüm bir konumda. Allah herkese sabır versin orada çalışacak.
Mert Alpay
16-01-2019, 12:27
Yaklaşık 1 haftadır hiç iş yok boş oturuyorum (Reklamcıyım tasarım-baskı-web sitesi vs..)ama yinede şükür bugünümüze :)
Ahl sultanahmet 70 tl
Var gerisini siz düşünün
Valla havalimanında çalışırken, doların 7.5 olduğu zaman taksiciler sultanahmet için 25 dolar istiyordu turistlerden, var şimdi kaç ister siz hesap edin.
ghibli06
16-01-2019, 12:34
şimdi ben şunu merak ediyorum, hadi bazı fotoğraflar fake ya da shoplu ama şu an İGA ın ciddi bir sel problemi var, hemen her yoğun yağışta bir yerleri su basıyor ve de bunun çözümü için artık çok geç, Kanal İstanbul'dan çıkan hafriyatı burayı yükseltmek için kullanmaları gerekiyordu, bu gerçekleşmeyince kotlar bilmem kaç metre aşağıda kaldı, eğer bu haliyle açıldığında atıyorum British Air Ways uçağı selin içinde kalırsa bu havalimanına uluslararası hiç bir uçak indiremezler artık, bu durumda devlet taahhütlerini nasıl yerine getirecek İGA ya yani taahhüt ettiği paraları verecek mi? şu an durum çok kritik...
mikelazi
16-01-2019, 13:02
yanımdaki pasaj içinde kafe vardı.bahçeli falan güzel bir mekandı ama pasajın içinde olması sıkıntıydı.
zaten geçen hafta sonu uzadılar :)
benim gözümde kirası 2.5-3bin arasıydı.mal sahibi geldi.ağlıyor zırlıyor.7 aydır kirada vermiyordu,peşinede kaçtılar diye.dedim nekadar yapıyor 7 aylık kira.35bin demezmi.ohaa dedim.
şimdi aynı dükkana 6.5k istiyor 150binde hava parası.ulan piyasanın durumu belli.7 aydır 5bin kirayı alamamışsın.şimdi 6.5 istiyorsun.bide pişmiş herif kendi dükkanına 150bin hava parası istiyor.
isteyenemi kızayım-verenemi bende bilemedim.
bu tarz mal sahipleri yüzünden bizim kiralarda şişiyor :(
ghibli06
16-01-2019, 13:05
yanımdaki pasaj içinde kafe vardı.bahçeli falan güzel bir mekandı ama pasajın içinde olması sıkıntıydı.
benim gözümde kirası 2.5-3bin arasıydı.mal sahibi geldi.ağlıyor zırlıyor.7 aydır kirada vermiyordu,peşinede kaçtılar diye.dedim nekadar yapıyor 7 aylık kira.35bin demezmi.ohaa dedim.
şimdi aynı dükkana 6.5k istiyor 150binde hava parası.ulan piyasanın durumu belli.7 aydır 5bin kirayı alamamışsın.şimdi 6.5 istiyorsun.bide pişmiş herif kendi dükkanına 150bin hava parası istiyor.
ben zaten bu nasıl kriz anlamadım, 2008 krizinde arabalar ve gayrı menkuller gitti, yarı fiyatı bile değildi, şimdi malı olan çarpı bir buçuk yapmaya çalışıyor...
şimdi ben şunu merak ediyorum, hadi bazı fotoğraflar fake ya da shoplu ama şu an İGA ın ciddi bir sel problemi var, hemen her yoğun yağışta bir yerleri su basıyor ve de bunun çözümü için artık çok geç, Kanal İstanbul'dan çıkan hafriyatı burayı yükseltmek için kullanmaları gerekiyordu, bu gerçekleşmeyince kotlar bilmem kaç metre aşağıda kaldı, eğer bu haliyle açıldığında atıyorum British Air Ways uçağı selin içinde kalırsa bu havalimanına uluslararası hiç bir uçak indiremezler artık, bu durumda devlet taahhütlerini nasıl yerine getirecek İGA ya yani taahhüt ettiği paraları verecek mi? şu an durum çok kritik...
Onunun dışında, ben yazın motor kullanırken burada dışın hiçbiryerde bu kadar rüzgar yemedim. Bildiğin bayrak gibi dalgalanıyorduk yazın ortasında yanından geçerken. :) Umarım biz saçmalıyoruzdur da, çok başarılı olur proje. Bizler yanlış tespit yapmış oluruz.
ghibli06
16-01-2019, 13:11
Onunun dışında, ben yazın motor kullanırken burada dışın hiçbiryerde bu kadar rüzgar yemedim. Bildiğin bayrak gibi dalgalanıyorduk yazın ortasında yanından geçerken. :) Umarım biz saçmalıyoruzdur da, çok başarılı olur proje. Bizler yanlış tespit yapmış oluruz.
inşallah tabii ki, dünyanın en iyi havalimanlarından birine sahip olmak, onun yarattığı ekonomiden mutlu olmamak vatan hainliği olur... Ama hatalı bir proje ise bunun bedeli kim tarafından nasıl ödenecek? Bakın Ankara Esenboğa Havalimanı Çubuk ovasında, yazın bile sisten sefer iptal oluyor düşünün...
Zaten yapılaşma normal de tepeciklerde olur
Çukura yaptığın yerin alt yapısı su tahliyesinde yetersiz kalırsa daha çok haber olur bu tarz yapılar
individual
16-01-2019, 14:14
Zaten yapılaşma normal de tepeciklerde olur
Çukura yaptığın yerin alt yapısı su tahliyesinde yetersiz kalırsa daha çok haber olur bu tarz yapılar
https://i.cnnturk.com/ps/cnnturk/75/1280x720/5b656e9261361f2bfcd2d4b0.jpg
bizim millet sever dere yatağına dere dibine ev yapmayı.
https://i.cnnturk.com/ps/cnnturk/75/1280x720/5b656e9261361f2bfcd2d4b0.jpg
bizim millet sever dere yatağına dere dibine ev yapmayı.
Rizeli hemsehrim yapmış
Tam bir mallık örneği
İTU de mimarlık dersine konu olmuş diyorlar bunun için olumsuz örneklere :)
Ahl sultanahmet 70 tl
Var gerisini siz düşünün
Haberlere göre Mart sonunda taşınma başlıyormuş, bizim de yeni h limanına gidip inspection yapmamız gerekiyor da hala yapacağız..
Oranın taşınması çoooook sürer.
Yeni havalimanı yaptım diye reklam yapıyorsun ama ulaşım yok!
Metrosu, otobüsü, toplu taşımasını açmadan h limanı açan bir tek biziz herhalde..
3 ay alır , 4. ay gene başlar dert yanmaya kira alamıyorumda bla bla bla..
Haberlere göre Mart sonunda taşınma başlıyormuş, bizim de yeni h limanına gidip inspection yapmamız gerekiyor da hala yapacağız..
Metrosu, otobüsü, toplu taşımasını açmadan h limanı açan bir tek biziz herhalde..
Bugün mart 3 itibari ile ahl finito
Haberi geldi
Personel isyanda yalnız
Çok eglenecegim ben kesin :)
RafetAraç
16-01-2019, 19:18
abi o adama pişmiş denmez pişmemiş çiğ herif denir :)
arabasızadam
16-01-2019, 21:16
Bilmediğimden soruyorum kanal İstanbul inşaatı gerçekten başladımı ?
ghibli06
16-01-2019, 21:49
Bilmediğimden soruyorum kanal İstanbul inşaatı gerçekten başladımı ?
tabii ki başlayamadı...
Terminal tarafinin tam anlami ile bitmesi 8ay sürer
Bu ara işler biraz yoğun 6 kişi destekte var 2'si yeni çevirdiğimiz yer kuruluşu için Eskişehir'e gidince işler yığıldı doğal olarak. Biraz geliştirme biraz destek. Ama eski yoğunluğu yok tabi.
Yeni nesil entegrasyonun geçiş zamanı doldu ama sıfır denetim sağolsun müşteriler ceza da yemediğinden ağır aksak ilerliyor işler. Elimizde muhtemelen 30 civarı düşük kurdan alınan POS var. Uzun süre gider.
Sektör Restoran otomasyonu distribütörlüğü
Reis kendi kendine fantezi yaptı. 0'dan alan yapıp bittiği gün kullanıma açma isteği konusunda. Orası yılsonuna kadar tam kapasite ile anca çalışır.
valla büfede işler iyice durdu eskiden 24 saat açık olan mekanı gece 2 de kapatıyorum çünkü iş yok.eskiden büfenin başından ayrılamazdım şimdi uğramıyorum bile taksi işi zaten durdu valla binek araba olarak kullanıyorum artık durağa uğramıyorum bile. araba alım satımı ocaktan önce iyiydi 1 ayda 12 araba alıp satmıştık 17 gündür 1 tane araba satılmadı Arabasını bozdurmaya gelenlerde kafayı yemiş. bugün bi uno getirdiler 2000 model 70s 12.000 den aşağı vermem diyor herif ulan ben bunu kaça satıcam dıyorum 16-17 piyasası var dıyor :)
arabasızadam
12-02-2019, 19:53
Güncelliyelim konuyu ,ben yapı ve reklam malzemesi satan bi firmada çalışıyorum iki haftadır işlerde bi hareklenme var ,seçim öncesi bi hareket gibi geliyor.
VTec_king
13-02-2019, 14:37
İstanbul anadolu yakasında aktif olarak çalışan bir emlak ofisi sahibiyim,Satışlar çok zayıf sadece kiralamalar yaparak ayımızı geçiriyoruz,seçim gelsede napıcağımızı bilsek..
RafetAraç
13-02-2019, 19:14
İstanbul anadolu yakasında aktif olarak çalışan bir emlak ofisi sahibiyim,Satışlar çok zayıf sadece kiralamalar yaparak ayımızı geçiriyoruz,seçim gelsede napıcağımızı bilsek..
abi emlakçıların en çok etkilendiği dönemlerden biridir şu zamanlar. millet gayrimenkul yerine faizi terch ediyor.
zOnstyLe
14-02-2019, 16:11
Geçen ay telefon aksesuar ve tamir dukkanımı devrettim, içim biraz buruk ama Allahtan iptv işimiz güzel gidiyor. Hoş diğer platformlarda aylık paket fiyatları bu kadar yukselmişken bizim işler bozulmaz gibi.
Şu sıralar 2. El hızlandı ama 25.000 e kadar olan arabalar satılıyor. Resmen hurdacı olduk 2000 modelden üstü gitmiyor artık onlarında karı 1000-2000 lira en fazla
CeSaNCeEm
16-02-2019, 08:25
Ankara Sitelerde Mobilyacıyız. Bahçe mobilyaları imalatı ve perakende satışı yapan mağazalarımız var. Sezonluk bir iş yapıyoruz aslında ama geçen seneye oranla toptan ve perakendede %60-70 arasında düşüş yaşıyoruz. Daha kötüsü toptan müşterilerimize mal satmaya korkar olduk. Aldığımız evraklar bankadan malesef onay alamıyor. Çok sağlam olduğunu düşündüğümüz firmalarda bile red yiyoruz. Daha da acı bir geçek var. Karacakaya caddesi Türkiye pazarı için mobilyanın en işlek hareketli caddesi idi. 2 sezon önceye kadar dükkanlar el altından inanılmaz hava paraları ile devir olurdu. Günün şartlarında caddede 14 adet Kiralık tabelası asılı dükkan var benim bildiğim 11 adette devretmeye çalışan var. Siteler Esnafı resmen kan ağlıyor. Varın siz düşünün sonrasını...
TorqueTuning
16-02-2019, 11:27
Ankara Sitelerde Mobilyacıyız. Bahçe mobilyaları imalatı ve perakende satışı yapan mağazalarımız var. Sezonluk bir iş yapıyoruz aslında ama geçen seneye oranla toptan ve perakendede %60-70 arasında düşüş yaşıyoruz. Daha kötüsü toptan müşterilerimize mal satmaya korkar olduk. Aldığımız evraklar bankadan malesef onay alamıyor. Çok sağlam olduğunu düşündüğümüz firmalarda bile red yiyoruz. Daha da acı bir geçek var. Karacakaya caddesi Türkiye pazarı için mobilyanın en işlek hareketli caddesi idi. 2 sezon önceye kadar dükkanlar el altından inanılmaz hava paraları ile devir olurdu. Günün şartlarında caddede 14 adet Kiralık tabelası asılı dükkan var benim bildiğim 11 adette devretmeye çalışan var. Siteler Esnafı resmen kan ağlıyor. Varın siz düşünün sonrasını...
"AKP'ye devam" hep dijj güçlerin oyunu bu, yılma Reizzz eğilme bu esnaf hep seninle!!!
Ankara da hafif ticari servisiyiz isuzu iveco ve karsan olarak. Son 1 Aydır Para akışı ve iş yoğunluğu çok düştü. Ortalama 30 - 35 dan aşağı araç girişi düşmezdi.
Bugün 15 araç girişi var. Malesef gidişat hiç iyi değil allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
yucelebeci
16-02-2019, 18:35
Arsa alıp satıyorum 4 yıldır, son 1 senedir çok ama çok kötü eskiden en azından insanlar fiyat sormaya ararlardı , elinde biraz birikimi olan biraz da kredi çekerim yatırım yaparım diyordu bu faizlerle kredi işleri hayal oldu, uzun zamandır arsayla ilgili arayan kimse olmadı, geçen ay bütün arsalarımı satıştan çektim. Bu ara genellikle ederinin yarısına kapatmaya çalışan ölücüler çıktı sahneye ne yazıkki. Gayrimenkul işleri bence en azından 1,5 sene daha bu şekilde gider
yusufcan_k
16-02-2019, 20:42
Bugün uZun süre sonra avm ye girdim Ankarada 365 avm ye bi gezindim çıktım 27 mağaza kapanmıştı 2 taneside kapatıyoruz afişi asmış.. ama hep cehape zihniyeti yüzünden bunlar
Kasımın birinden beri işler kesat. Kasımdan önce haftalık yaptığımız işi şuan ayda yapamıyoruz. Geçtiğimiz haziran ayında yine böyleydi, son 3.5 aydır yine berbat.
https://www.youtube.com/watch?v=ycUzFinqbOI
i-vtec07
17-02-2019, 12:49
https://www.youtube.com/watch?v=ycUzFinqbOI
Teyze ben ne yaptım ya evde oturuyodum güzel güzel :D
ghibli06
20-02-2019, 18:42
İGA güncel bilgisi olan???
free-hifi
20-02-2019, 22:59
Esnaf kredisi kullanan yada başvuru halinde olan var mi
ErkanCanS
20-02-2019, 23:49
İGA güncel bilgisi olan???
Ödemelerle alakalı sıkıntı yok şu anda . Yetkililer medyayı suçluyor, seçim öncesi karalama kampanyası diye. Herşey bir yana taşınma işi yine ertelenecek gibi. Bir firma daha hissesini devredecek önümüzdeki günlerde. Bunlar bizim ve iganın personelinden edindiğim bilgiler. Havalimanında sahada çalışan bir arkadaşım bazı makinalar bozuk çıktı sıkıntı var dedi . Airporthaberden takip ettiğim kadarıyla , thy taşınmak istemiyormuş. Hatta arkadaşın bahsettiği aletleri de yazmışlar haberde. Havalimanının bağlantı yollarını ve kuzey marmara otoyolunu yapan bir kaç firma konkordato ilan etmişti. Onların yaptığı-yapacağı işler hala yarım yamalak duruyor. Bizim ödemelerde aynı şekilde duruyor aylardır. :)
Esnaf kredisi kullanan yada başvuru halinde olan var mi
Bir arkadaşım kullandı aldı parayı. Şahıs şirketlerine veriyorlar sadece. 100 bin lira. 60 ay vade ( isteğe bağlı vadeyi kısaltabiliyorsunuz. ) 125 bin geri ödeme . Ben bugün inceledim. Yarın evrakları toparlayıp başvuracağım.
https://i.hizliresim.com/0RWb39.jpg (https://hizliresim.com/0RWb39)
ErkanCanS
20-02-2019, 23:51
Fotoğraf büyük oldu , yetkililerin gazabına uğramayız inşallah :)
Fotoğraf büyük oldu , yetkililerin gazabına uğramayız inşallah :)
Getir 100 lirayı işletelim :)
ErkanCanS
21-02-2019, 00:11
Getir 100 lirayı işletelim :)
Müşterisi hazır :)
[QUOTE=ErkanCanS;8552067]Ödemelerle alakalı sıkıntı yok şu anda . Yetkililer medyayı suçluyor, seçim öncesi karalama kampanyası diye....... Bizim ödemelerde aynı şekilde duruyor aylardır. :)
Ödemelerde sıkıntı yok ama sizin ödemeler duruyor. Tam anlayamadım.
Siz hangi branşındasınız havaalanının?
GokhanRS
21-02-2019, 08:07
[QUOTE=ErkanCanS;8552067]Ödemelerle alakalı sıkıntı yok şu anda . Yetkililer medyayı suçluyor, seçim öncesi karalama kampanyası diye....... Bizim ödemelerde aynı şekilde duruyor aylardır. :)
bana ironi yapmış gibi gözüktü. yetkililere sorsanız hiç sorun yok gibi.
ghibli06
21-02-2019, 08:38
3. havaalanı uçuşları askıda, bilet satışları da iptal.. dün bütün şantiyelerde İGA konkordatoya başvurdu söylentisi vardı...
2-3 gündür Ankaradaydım. O bölgedeki çimento, alçı/alçıpan, gazbeton firmalarını ziyaret ettim. 2-3 tane fabrikası olan firmalar birinde üretimi durdurup diğer fabrikaya yönlendirmiş ve fabrikayı satışa çıkarmış. Yabancı firmalar ücretli/ücretsiz izin değil direk tesislere kapanış vermeye başlamış. Türk sanayiciler dayanabildiğimiz kadar devam edeceğiz diyor. Çimento imalatçıları odası sektör ayakta kalsın bir süre yollarda asfalt yerine beton kullanın diye uğraşıyor. 3 katı maliyet daha az ömürlü olmasına rağmen. 2001 ve 2008 krizini yaşayanlar bile bu sefer sağlam bir şey geliyor diyor. Nakit yok, kredi çok gelir az. piyasadaki durgunluk seçim durgunluğu gibi değil hiç. İnşaat ve ona bağlı olan sektörler yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi gidiyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
free-hifi
21-02-2019, 09:29
Ödemelerle alakalı sıkıntı yok şu anda . Yetkililer medyayı suçluyor, seçim öncesi karalama kampanyası diye. Herşey bir yana taşınma işi yine ertelenecek gibi. Bir firma daha hissesini devredecek önümüzdeki günlerde. Bunlar bizim ve iganın personelinden edindiğim bilgiler. Havalimanında sahada çalışan bir arkadaşım bazı makinalar bozuk çıktı sıkıntı var dedi . Airporthaberden takip ettiğim kadarıyla , thy taşınmak istemiyormuş. Hatta arkadaşın bahsettiği aletleri de yazmışlar haberde. Havalimanının bağlantı yollarını ve kuzey marmara otoyolunu yapan bir kaç firma konkordato ilan etmişti. Onların yaptığı-yapacağı işler hala yarım yamalak duruyor. Bizim ödemelerde aynı şekilde duruyor aylardır. :)
Bir arkadaşım kullandı aldı parayı. Şahıs şirketlerine veriyorlar sadece. 100 bin lira. 60 ay vade ( isteğe bağlı vadeyi kısaltabiliyorsunuz. ) 125 bin geri ödeme . Ben bugün inceledim. Yarın evrakları toparlayıp başvuracağım.
https://i.hizliresim.com/0RWb39.jpg (https://hizliresim.com/0RWb39)
Küçük esnaf olup odaya kayıt olma şartı var sanırım 200 r kadar dediler sanki
ghibli06
21-02-2019, 09:44
Yeni ekonomi bakani hersey yolunda diyor, saldiriyi el birligiyle puskurtmusuz. Guzel ama bir Allahin kulu da koca koca projeler verdiginiz muteahhitler konkordato veriyor, 50 yillik Pamukkale ve Ulusoy iflas ediyor, ayakkabicilarin en buyukleri batti diye soramiyor... Beyler kim nereye oy veriyorsa eyvallah da, bu sorularin cevabini almadan kimin is hayati nasil olacak? Biktik artik her 5 senede bir dibe vurmaya...
Yeni ekonomi bakani hersey yolunda diyor, saldiriyi el birligiyle puskurtmusuz. Guzel ama bir Allahin kulu da koca koca projeler verdiginiz muteahhitler konkordato veriyor, 50 yillik Pamukkale ve Ulusoy iflas ediyor, ayakkabicilarin en buyukleri batti diye soramiyor... Beyler kim nereye oy veriyorsa eyvallah da, bu sorularin cevabini almadan kimin is hayati nasil olacak? Biktik artik her 5 senede bir dibe vurmaya...
Pamukkale ve Ulusoy bence Metronun tekelleşmesi ile zaten ekonomi güllük gülistanlık bile olsa bu şekilde eriyecekti. Belirli firmalar ve kişiker tekelleştirilmek üzere pohpohlandığı için şaşırmadım.
TorqueTuning
21-02-2019, 14:48
Bunu sormaya kalkan adamı yada hesap sorma formatına bürünen medyayı ertesi gün FETÖ'cü ilan edip tüm malvarlıklarına çöküp şirkete de kayyum atarlar. "T.C. => GAME OVER" please insert new coin!!!
Abi o sunum sonrasında güler sabancının röportajını izledin mi ? İktisada giriş 1'i alan öğrenci hemen hemen benzer bir sunum yapardı zaten.
Güler hanım'ın yüzündeki sahte ifade inanılamazdı. Zaten sonrasında maltadan falan vatandaşlık aldılar, hatta hatırı sayılır paraları y.dışına çıkardıklarına da eminim.
ErkanCanS
21-02-2019, 18:31
Küçük esnaf olup odaya kayıt olma şartı var sanırım 200 r kadar dediler sanki
Bugün incirlide esnaflar odasında başka bir işletmenin kaydını kapattım , yeni bir işletmeye geçiş yaptık. 50 lira kapama , 720 lira açılış ücreti çıkardılar.
İga ve Rsy ile alakalı ödemelerde sıkıntı yok şu anda. Havalimanının çevre yollarını , köprüleri , viyadükleri yapan firmaların bazılarında sıkıntı var. Aynı sıkıntı iski taşeronları , ibb taşeronları , bazı ilçe belediyelerinin taşeronlarında da mevcut.
Havalimanı için konuşmak gerekirse gerçekten yetkililere sorsanız sıkıntı yok ama senelerdir bir çok sıkıntı vardı çoğu medyaya yansımadı bile. Birimin başındaki şahıs bunlar vatan haini medya olayları şişiriyor yalan haber yapıyorlar diyor , aynı gün aynı adamın sağ kolu protestolarda gözaltına alınıyor falan. Genel olarak anladığım şu. Havalimanını yapanlar ve yaptıranlar ( kredi kullanlar ve kredi verenler ) tamam işte alın size yeni liman geçin diyor , kullanacak olanlar ise eksikleri görüp yarım yamalak işletmeye geçmek istemiyorlar. Sözleşmede çok büyük paralar var . Krediyi döviz kuruyla almış ve borcu katlanmış bir kesim var , krediyi devlet bankaları aracılığıyla vermiş ve deli sayılarda yolcu garantisi vermiş bir kesim var , benim şu haliyle burayı kullanmamın bir anlamı yok diyen bir kesim var , bir uçak bileti parası da taksiye verip havalimanına mı gideceğim diyen bir kesim var. Herkes haklı ama herkes haksız. İki ucu b.klu değnek derler ya o hesap.
Piyasada para bittiyse darphane nerede.. Para basıp sürsünler piyasaya yetti artık!
Piyasada para bittiyse darphane nerede.. Para basıp sürsünler piyasaya yetti artık!
Yan gelip yatıyorlar ayıptır ya insan para basar...
Cahilliğime bağışlarsanız bilenler şu soruyu cevaplar mı ?
Bu yeni yapılan hava limanına gerçekten ihtiyaç var mıydı ?
Mevcut olan havalimanı ihtiyacı karşılamıyor muydu ya da genişletme ve revizyon yapılıp kapasitesi arttırılamıyor muydu ?
Mevcut olan havalimanı ihtiyacı karşılamıyor muydu ya da genişletme ve revizyon yapılıp kapasitesi arttırılamıyor muydu ?
en fazla rötar yiyen havaalanı idi yetmiyordu ama bu kadar büyüğüne gerek var mıydı onu ben de bilmiyorum.
muzurasd
22-02-2019, 07:49
en fazla rötar yiyen havaalanı idi yetmiyordu ama bu kadar büyüğüne gerek var mıydı onu ben de bilmiyorum.
bugunun yatırımı olarak düşünmeyin nasıl 20 sene önce yapılanlar şimdi yetmiyorsa mevcut olanda yetmicek o yüzden bu kadar büyük yatırım yapıldı
punto_multijet
22-02-2019, 08:03
Bende bilmediğimden soruyorum. İzmir ADB vs havalimanlarına aktarmalı uçuşlar için kullanılsa rahatlamaz mıydı acaba Atatürk Havalimanı
yani havalimanında esas eleştiri konusu yapım süreci ve yapım şekli
arazinin belirlenmesinden itibaren hep bir nemalanma durumu söz konusu yoksa ihtiyaçtır yapılır
ama son dönemlerin büyük projeleri hep birilerine devlet bütçesinin aktarılma şekli
ha şu an devlet o ödenekleri ödemekte de güçlük çekiyor daha havaalanı inşaatı tam bitmemişken garanti para ile çalışan firmalar kaçma yolunu arıyorlar
çünkü para gelmiyor bir sürü borca girdiler
Ahl iç hatlara
Yeni havalimanı dış hatlar kargo
Olmalıydı.
Gelen turistlerden daha çok para almalıydik
Ahl bugün sifirdan yapsak milyar dolarlar gidecekken kapatmak saçmalık.
3. Havalimanı lafı saçmalık.
Şu tasinma olayindan sebep bizimde işler karışık
Ahl de tavdan otopark kiralamasi yapiyorduk
Ay başı güya tasinacakti
Yine turşu olduk :)
ardicli2000
22-02-2019, 08:44
Atatürk Havalimanı yetmiyor. Yalandan bir Sabiha Gökçen yapıldı. Şu an o da yetmiyor. Tek pisti var o da patlak. Tamiri için limanın 6 ay 1 yıl kapatılması gerekiyor.
Ayrıca tüm dünyada güvenlik ve trafik gibi nedenlerden ötürü şehir içi havalimanları giderek şehir dışına alınıyor.
ISL'ye gelen en büyük eleştiri coğrafi olarak konumu. Liman açıkçası şehirleşmenin az ve ormanlaşmanın yüksek olduğu bölgeye yapıldı. 20 milyon nüfusa sahip bir şehirde, dünyanın neresinde olursa olsun, böyle devasa bir liman yaparsanız, oranın etrafı şehirleşir ticarileşir. Bunun önünü alamasınız. Esasen alınmaya dair bir çaba da yok. İnsanlar biraz buna kızıyor. Trakya'ya doğru yapılabilirdi mesela.
İkincisi, havalimanlarına insanlar gider. Bizde her zaman olduğugibi yine önce saha sonra yol çalışması yapılıyor. Halbuki önce otobanı, metrosu, otobüsü vs halledilmeliydi. Açıldığında büyük curcuna yaşanacak.
Ve gelelim en büyük soru işaretine.... Maliyeti... Çin'de benzer büyüklükte bir havalimanı yarı fiyatından daha aza mal oluyor. Diyeceksiniz ki parasını vermedik... Vermedik ama garanti verdik. Bugün atatürk 40 milyonla uçuyor. ISL'ye 80-120 milyon garanti verildi. Yalnızca TR den uçanlarla bu sayıyı tutturmak mümkün değil. Amsterdam, Frankfurt ve Londra trafiğini üzerinize çekmelisiniz. Avrupalı gözünden bakarsam tek bir şey söyleyebilirim: "İMKANSIZ".... Dubai'yi elemeniz de mümkün değil inanılmaz zengin bir şehir... Ayrıca gelişen teknolojiyle uçak menzilleri artıyor. Uçakların aktarma ihtiyaçları da azalacak. Bu durumda parası çıkmayınca hazine cepten verecek...
Şimdilerde ortaklar hisselerini satıyor. THY'nin %40'ını alacağı söyleniyor. Bir 10 yıl artık THY gelirleri hazine bonosu alınarak devlete aktarılır, oradan da hazine limanı öder. Kısacası dünyanın en iyi hava yollarından biri olan THY limanı yapacak gibi duruyor....
enesakkurt
22-02-2019, 10:11
belki evet belki hayır. birine sorarsın gerekiyordu Atatürk yetmiyordu der, birine sorarsın Atatürk yetiyordu üzerine bir de sabiha vardı der. Burada oturduğunuz lokasyon, uçak biletine ayıracağınız para, havalimanının merkezi yerde olup olmayışı gibi etkenler barındırıyor. Ha ama eğer ki gerçekten gerekiyorsa bile, o kadar saçma bir yerde yapılmasının hiçbir anlamı yoktu. Adamlar bi havalimanı yaptı, herkese uzak. Ne anladım ben bu işten?
enesakkurt
22-02-2019, 10:12
Delta Elektrikte ihracat pazarlaması yapıyoruz bu arada :) UPS (Kesintisiz güç kaynağı) & AVR (Otomatik voltaj regülatörü) ihtiyacınız olursa iletişime geçin, yardımcı olurum. İç pazar veya ihracat fark etmez
Dünyanın her yerinde artık havaaalanları uzak bu konuda hem fikiriz. Şehirden uzakta olması kadar doğal bir durum yok, kimse bunu yadırgamasın ANCAK;
Bütün dünyada bu havaalanları şehirden çok uzağa da olsa yapılır iken yolcuların ulaşım sorunu yoktur. Mutlaka raylı sistem, metro, özel otoyollar vs alternatifli şekilde yapılır ve o şekilde hizmete girer. Bizde eksik bu.
Delta Elektrikte ihracat pazarlaması yapıyoruz bu arada :) UPS (Kesintisiz güç kaynağı) & AVR (Otomatik voltaj regülatörü) ihtiyacınız olursa iletişime geçin, yardımcı olurum. İç pazar veya ihracat fark etmez
toplu alım mı perakende mi?
enesakkurt
22-02-2019, 10:33
toplu alım mı perakende mi?
bizde hepsi var, toptan veya perakende ne lazımsa yardımcı olurum hocam
İç Mimarlık ve Dekorasyon ofisim var İstanbul'da, kime fiyat versek 1-2 ay sonra geri dönüyor, bu seferde aynı fiyatı veremiyoruz ve iş kaçıyor. :)
Genel olarak insanlarda para yok olanda harcamıyor.
künefeciye gidiyorsun ıslak kek satıyor
kafeye gidiyorsun katmer satıyor
2 sene dükkan çalıştırdım 8 kişi sulu yemek kebap ızgara döner pide hepsi vardı aylık 10 bin lira zarar yazdım hep
son 3 ayda kapattım her şeyi sadece ekmek arası tavuk-et döner sattım 3 kişi ile kar ettim
birde ben işletme mezunuyum derslerini aldım bu işlerin ama teori ile pratik çok farklı
simple is the best !!
bizde hepsi var, toptan veya perakende ne lazımsa yardımcı olurum hocam
pm attım hocam
İç Mimarlık ve Dekorasyon ofisim var İstanbul'da, kime fiyat versek 1-2 ay sonra geri dönüyor, bu seferde aynı fiyatı veremiyoruz ve iş kaçıyor. :)
Aynı sektördeyiz bende Çorlu'da taahhüt işleri yapıyorum.2018 Ekimde bir iş için anlaştık işe başladık. Şuan iş bitmek üzere her ne kadar piyasayı ön görerek fiyatları yüksek tutsamda bazı ürünlere gelen zamlardan gol yedim ve kafa kafaya çıksam şükür diyorum şuan.
künefeciye gidiyorsun ıslak kek satıyor
kafeye gidiyorsun katmer satıyor
2 sene dükkan çalıştırdım 8 kişi sulu yemek kebap ızgara döner pide hepsi vardı aylık 10 bin lira zarar yazdım hep
son 3 ayda kapattım her şeyi sadece ekmek arası tavuk-et döner sattım 3 kişi ile kar ettim
birde ben işletme mezunuyum derslerini aldım bu işlerin ama teori ile pratik çok farklı
simple is the best !!
Millet ucuz ne varsa yiyor çiğköfte,döner yemek sektörünün yıldızı oldu resmen :)
Ben de bir heves haziran 2018 de böyle bir işe ortak oldum.
Sorsan işletme okuduk, muhasebe denetim yüksek lisansı yaptık yetmedi mali müşavir olduk.
Gel gelelim ortağın maliyetleri yanlış hesaplaması benim de güvenip kontrol etmediğim için 100K zarar ettik.
Şimdi zararı kapatıp kar etmeye çalışıyoruz, şirketi ayakta tutalım diye ne var ne yok sattık resmen.
İşler toparlansın hissleri satıp çıkacağım, geleceği parlak bir iş ama çok yıprattı beni 8 ayda.
Havalardan sanırım biraz hareketlenme var 4-5 proje aldık şükür.
Yeni havalimanı projesi daha gündemde yokken o bölgedeki arsaları bedava paraya alıp kenara çekilenler şuan evli mutlu çocuklu :)
Google Earth güzel program. Açıp bakıyorsun , Avrupa yemyeşil. Sonra güzel ülkeme bakıyorsun , karadeniz sınırında çizgi halinde yeşiliz. Batıda biraz var , güney sahillerimiz görece yeşiliz. Orta kısımlar ve doğu , güneydoğu maalesef. Yani ülkenin büyük çoğunluğu yeşil değil. Tabii ki coğrafi sebeper söz konusu , bir Almanya gibi silme yeşil göremiyoruz.
Sonra İstanbul'a yaklaşarak bakıyorsun , o da ne ? Zaten az biraz yeşil şerit var ( o kadar kalmış yani) karadeniz sınırında , orada da uzaydan görülecek şekilde dev bir hava alanı. 1 milyon ağaç kesildi , geçen sene meclise taşındı bu konu. Bir milyon diyorum bak. Yukarıda bir arkadaşın da gayet doğru tespiti var, hava alanı dediğin zaman etrafı dolar. Ref Sabiha gökçen.
Ulaşıma ve şehir merkezine olan mesafeye bakıyorsun, uzak. Metro - raylı sistem bir defa şart, olmazsa olmaz. Bunu sadece yolcu için değil , hava kargo işleri , gelen giden yüklerin taşınması , nakliyesi , gümrükçüsü vs derken korkunç bir zaman ve maddi kayıp var.
Yapılış maliyetine söyleyecek sözüm yok. Herşey açık ortada. Tabi bu yatırımların 10 sene 20 sene sonraki kullanım durumuna bakmak lazım ama örneğin köprü verilen taahhütlerin TL karşılığı olmadığı göz önüne alınınca değişen bir şey olmaz , daha doğrusu olur da daha beter olur. İstanbul İzmir otoyolu bugünkü hesapla bitse dahi 250-280 TL falan olacak fiyatı. O da sübvanse edilmiş hali. Normalde sadece köprü bugünün parası 220 TL olması lazım.
Yani yatırım yapılsın dev projeler tabi güzel bir şey de ,tanzim satış noktaları önünde kuyrukların olduğu bir ülkede bilmem kaç milyar dolarlık yatırımları taahhütle yaptırmak ne kadar mantıklı ? Halkın kullanamayacağı kadar pahalı olduktan sonra durduğu yerde temiz temiz çürür bunlar.
Acı gerçek ise bu kararlar verildi , bu yatırımlar yapıldı artık , muhtemelen karar vericiler çoktan bu hayattan göçmüş olacak bizler ve çocuklarımız borçlarını öderken .
GokhanRS
22-02-2019, 17:11
bence dertlenmeyin bu kadar. Açın A Haber izleyin. Bir süredir A haber dışında hiç bir kanalı izlemiyorum. Yemin ediyorum psikolojim düzeldi, vatan sevgime sevgi kattım. osmanlı sevdalısı oldum. hatta padişahlık gelsin artık diye bekliyorum.
sizde izleyin mutlu olun. ciddi ciddi işe yarıyor. 1 ay izledim denedim. az daha facebook profil fotomu ampül yapıyordum ki, dedim napıyorum ben. artık hergün yerine haftada 1 saat/doz izliyorum. böylece hem bağımlı olmuyorum hem de moralim bozulmuyor.
her şey çok iyimiş memlekette boşverin. hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz işte, ne 1 fazla, ne de 1 eksik.
Geçen A haberde soğansız yemek tarifleri, soğanın aslında vücuda zararları vs konulu bir haber vardı.. Baya haber yapmışlar gümbür gümbür yayınladılar..
Aklıma ben çocukken "et yemeyin, et yerine mercimek yiyin, mercimekteki protein vitamin, mineral, ve daha sayamadığım bi sürü şey in hiç birisi ette yok valla bak" konulu programlar yapılırdı.. her ama her akşam.. teyzenin birisi takıktı mercimeğe.. insanlar da kuzu gibi evet yahu mercimek kraldır kafasına girmişti.. Özal zamanı olabilir.. Ya da Çiller zamanı, tam hatırlayamadım.
Benim yaşıma yakın kişiler hatırlar belki programları..
Bu soğansız yemek programı ile karşılaştığımda o aklıma geldi direkt..
O zamanlarda Et yemeyin, mercimek yiyin deniyordu,
Şimdi soğan yemeyin, yerine de bişey yemeyin ne gerek var deniyor.. Fark.. Süper..
Soğan yerine mesela nohut koy dese kalbimi fethedecek de, yapmıyor işte..
GokhanRS
23-02-2019, 16:43
.........Soğan yerine mesela nohut koy dese kalbimi fethedecek de, yapmıyor işte..
Aslında boşa uğraşıyorlar, isviçreli bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre; soğan yiyen erkeklerden, kadınların çok iğrendiği ortaya çıktı diye haber yapsalar direk çalışır.
osmanaydo
23-02-2019, 16:57
bence dertlenmeyin bu kadar. Açın A Haber izleyin. Bir süredir A haber dışında hiç bir kanalı izlemiyorum. Yemin ediyorum psikolojim düzeldi, vatan sevgime sevgi kattım. osmanlı sevdalısı oldum. hatta padişahlık gelsin artık diye bekliyorum..
Gökhan bey, arka cama tuğra ister misiniz?
GokhanRS
23-02-2019, 17:25
Gökhan bey, arka cama tuğra ister misiniz?
Üstad doblo alabilsem düşünmüyor değilim :)
EnesAksu
27-02-2019, 07:18
bence dertlenmeyin bu kadar. Açın A Haber izleyin. Bir süredir A haber dışında hiç bir kanalı izlemiyorum. Yemin ediyorum psikolojim düzeldi, vatan sevgime sevgi kattım. osmanlı sevdalısı oldum. hatta padişahlık gelsin artık diye bekliyorum.
sizde izleyin mutlu olun. ciddi ciddi işe yarıyor. 1 ay izledim denedim. az daha facebook profil fotomu ampül yapıyordum ki, dedim napıyorum ben. artık hergün yerine haftada 1 saat/doz izliyorum. böylece hem bağımlı olmuyorum hem de moralim bozulmuyor.
her şey çok iyimiş memlekette boşverin. hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz işte, ne 1 fazla, ne de 1 eksik.
Walking dead'deki zombilerin kanalı.
Bir ara soğanın papatesin fiyatı tavan yaptığı dönem de soğanın vücuda zararları haber yapmışlardı.
Geçen A haberde soğansız yemek tarifleri, soğanın aslında vücuda zararları vs konulu bir haber vardı.. Baya haber yapmışlar gümbür gümbür yayınladılar..
Aklıma ben çocukken "et yemeyin, et yerine mercimek yiyin, mercimekteki protein vitamin, mineral, ve daha sayamadığım bi sürü şey in hiç birisi ette yok valla bak" konulu programlar yapılırdı.. her ama her akşam.. teyzenin birisi takıktı mercimeğe.. insanlar da kuzu gibi evet yahu mercimek kraldır kafasına girmişti.. Özal zamanı olabilir.. Ya da Çiller zamanı, tam hatırlayamadım.
Benim yaşıma yakın kişiler hatırlar belki programları..
Bu soğansız yemek programı ile karşılaştığımda o aklıma geldi direkt..
O zamanlarda Et yemeyin, mercimek yiyin deniyordu,
Şimdi soğan yemeyin, yerine de bişey yemeyin ne gerek var deniyor.. Fark.. Süper..
Soğan yerine mesela nohut koy dese kalbimi fethedecek de, yapmıyor işte..
Ekmeğe israf ayarı geliyor - Ahaber (https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2017/11/11/ekmege-israf-ayari-geliyor-1510365643)
M.alum kanalın zamanında ekmek zammı için yaptığı haber. Ekmek çok ısraf edildiği için 250 gramdan 200 grama düşürülecek. Ama fiyatı aynı kalacak :)
Çokta şaşırmamak lazım
İbrahim33
27-02-2019, 21:04
işler iyi de , hayat çok pahalı. kazanıyorum kazanıyorum ortada para yok amk.
dieselpower
27-02-2019, 22:16
Varlık yönetim şirketinde çalışıyorum,
Geçen ay gerçekten rezaletti, bu ayı kötünun iyisi şeklinde kapatıyoruz. Bu ay özellikle çok yüklü miktarlarda tazminat ödemesi geldi işten çıkartilip tazminati ödenen çok dosya var. Seçime kadar hareketlenme düşünmüyorum ben, bu şekilde 2 ileri 1 geri devam eder
Bunu söylediğim zaman sen tutumsuzsundur ondan oluyor diyenler var
Suratlarına kürek vurmalık
2 poşet market alışverişi = 100 TL
Ocak ayını tum işlerde eksıde kapadık....
Sureklı gıttıgım sanayı esnafı,hal ve imalathaneler durmus durumda...
Ama hazıne bakanına gore cok iyiyiz...
3 Aylık kızım var pasaport çıkartalım dedik belki bi yurtdışına gideriz bulunsun diye.
Harç bedeli ve defter bedeli 3+ yıl için 945 lira.
Sosyal hakkım olan pasaport nasıl 945 lira olur benim aklım almıyor. Pasaport bu ya, diğer ülkeler bedava veriyor vatandaşına.
mikelazi
01-03-2019, 11:15
pantolonun 2 cebi var
1 cep devlete
1 cep mal sahibine
ortadakide bana
2 aylık maaş içeride... Tahsilat sıfır. Belediyeler çalışanlarına maaş ödeyemiyormuş. Elimizde 2 iş var 2 sini teslim edelim başka iş gelmedi daha... Onlardan paramızı alırız, yabancı firmalar çat ödüyor valla... Proje, teklif veriyoruz hele bir dursun diyorlar... Herkes beklemede... Sonumuz hayra çıksın...
3 Aylık kızım var pasaport çıkartalım dedik belki bi yurtdışına gideriz bulunsun diye.
Harç bedeli ve defter bedeli 3+ yıl için 945 lira.
Sosyal hakkım olan pasaport nasıl 945 lira olur benim aklım almıyor. Pasaport bu ya, diğer ülkeler bedava veriyor vatandaşına.
yıl dönmeden 10 yıllık aldım. bir de şirket için aldım yok efendim pasaport parası vermiyorlarmış ben de haber verilmedi sonra maaşımdan kesildi diye patrona söyleyip 1 yıllık parasını aldım. yurtdışına çıkarken bir de çıkış pulu alıyorsun 15TL'ye bunun da açıklaması yok zaten.
kaç aydır satış yapamadık bu yüzden 10 yıllık birikimimizi yok parasına satıp çekleri ödemeye çalışıyoruz malzeme desen almış başını gitmiş mecburen elemanların çoğunu işten çıkardık. bakalım nereye kadar böyle gidecek
Piyasanın aksine , bu zamana kadar hareketli ve yetişemediğimiz zamanlar oluyordu.
Şubat ayı biraz sakin geçti. Ama yinede şükür tabi. Ancak seçim öncesi iyice durgunlaşmaya başladı.
Haftaya plan program tahtası boş mesela..
Sektör : Otomatik kapı ve otomasyon sistemleri.(Kepenk,panjur,Bahçe kapıları vb.)
Bursa ve farklı şehirler için otomatik kapılarda yardımcı olabilirim.
Hep kötüyken yazdım, ki cidden kötüydü. Şu son 1 0 günde bir hareketlenme oldu, yaptığımız iş mevsimle de ilintili biraz,
Kimse karda kışta evine çivi çaktırmak istemiyor.
Bakalım projeler böyle giderse sezonda geçen yılın zararını belki karşılar sıfıra geliriz.
Ama sektör çok kötü durumda gerçekten. Nakit dönmüyor, herkes karta ve çeke yüklenmiş.
Çek almıyorum desen işi alamıyorsun, risk = getiri den yürüyoruz. Sonumuz ne olacak merak ediyorum.
ilginç bir şekilde destekler çoğaldı ama sebebini bilemedim - restoran otomasyonu
arabasızadam
02-03-2019, 15:01
Bikaç haftadır bizde işler hareketli yapı ve reklam malzemesi satıyoruz ,seçim ve bodrumda ufaktan sezon başlıyor.
Müteahhitler ne durumda acaba? kredi faizleri sürekli düşüyor, etkisi oldu mu? ya da alıcı için fırsat mı?
Thracian
02-03-2019, 17:54
İlk projede silivri şehir merkezinin kuzeyine yapılması planlanmakta idi. Önce 20 lir m2 olan yerleri yabancılar aldı. neden aldıklarını anlamadık sonra havaalanı projesi açıklandı. 70tl/mt ye kadar çıktı imarsız tarlalar. bir kaç yıl yapıldı yapılacak derken fiyatlar 100tl/m2 ye kadar çıktı. sonrada tayakadına taşındı proje bir anda.
Sonradan öğrendik 20ye alanlar 70-100 arasında satmışlar silivrideki arsaları, gidip tayakadından 15 liradan arsa toplamışlar.
Yetermiydi sorusuna gelince yeni havalimanı taksime 38km, çorlu hava limanı 110 km. yani 3 katı. ama 70km kısmında yerleşim yok. Çok uygun maliyetlerle raylı sistem döşenebilirdi Ataturk havalimanına kadar. Türkiyedeki iç hatların yoğun saatleri oraya rahatça kaydırılırdı. bu kadar paraya zamana işe gerek olmazdı.
Ama 3.köprü, yeni otoban, yeni havalimanı, Orhangazi, bunlar devleti soyma projeleri
ilginç bir şekilde destekler çoğaldı ama sebebini bilemedim - restoran otomasyonu
nöbetçiyim uzun zamandır bu kadar çok telefon baktığımı hatırlamıyorum. cuma cumartesi toplamı 34 çağrım oldu
ghibli06
04-03-2019, 10:52
İlk projede silivri şehir merkezinin kuzeyine yapılması planlanmakta idi. Önce 20 lir m2 olan yerleri yabancılar aldı. neden aldıklarını anlamadık sonra havaalanı projesi açıklandı. 70tl/mt ye kadar çıktı imarsız tarlalar. bir kaç yıl yapıldı yapılacak derken fiyatlar 100tl/m2 ye kadar çıktı. sonrada tayakadına taşındı proje bir anda.
Sonradan öğrendik 20ye alanlar 70-100 arasında satmışlar silivrideki arsaları, gidip tayakadından 15 liradan arsa toplamışlar.
Yetermiydi sorusuna gelince yeni havalimanı taksime 38km, çorlu hava limanı 110 km. yani 3 katı. ama 70km kısmında yerleşim yok. Çok uygun maliyetlerle raylı sistem döşenebilirdi Ataturk havalimanına kadar. Türkiyedeki iç hatların yoğun saatleri oraya rahatça kaydırılırdı. bu kadar paraya zamana işe gerek olmazdı.
Ama 3.köprü, yeni otoban, yeni havalimanı, Orhangazi, bunlar devleti soyma projeleri
Cuma aksami İSL den uctum Ankaraya, Alibeykoyden servise bindim 30 dakkada ulasti, 16 tl verdim, makul, Kadikoy-Sabiha 15 tl sonucta... Terminale geldim, kesinlikle hayal kirikligi... Yerlerde koca koca seramikler kullanilmis, bunun standardi 3-4 cm lik granit olmaliydi, yazik catir catir kirilacak sonrasinda bolgesel olarak devamli tadilat... Guvenlik cok komik, topu topu 3 ucus var gorsen JFK havalimani pozundalar, laptopun ekranina kadar actirdilar, yarin burasi yogun oldugunda gorurum ben bunu yapabilecekler mi? İnternette ucak 19:55 ama bileti satin alinca 19:25 gorunuyor, deske gittim cevap veremediler, 6 da icerdeydim ucagin gate belli degil, ne zaman kalkacagi belli degil... Ekranlar sikintili cok az yerde var, ben ekranlardan birinin kardisina oturdum ne olur ne olmaz diye, saat 7 de gate belli olur olmaz boarding baslattilar, kostura kostura kapiya gittik... Bu arada korukler calismiyor, shuttle la gittik ucaga... Dedim iyi en azindan erken kaljacak, 19:20 de boarding tamamlandi, 19:50 ye kadar kipirdamadi... 19:50 de hareket ettigimizde 20:20 de kalkis yapacagi piste ancak gelmisti, ben Dudullu giselerden cikio otobana salacak sandim... Buyuk havalimanlarinda terminal ortadadir pist papatya gibi acilir, burada terminal bi yerde pistler apayri bir yerde... Umarim yanilirim ama burasi acildigi zaman ucak ve para yagacagini hic sanmiyorum...
tiMachine
11-03-2019, 12:42
Istanbulda servisçilik sektörü ağlıyor.
Firmaların çoğu nakit ödeme yapmıyor, yakıtla geçiştiriyorlar.
Araçlar pahalı, kış lastikleri, alınması gereken bir sürü evrak ( her evrak için absürt rakamlar )
Çıkmayan plaka tahdidi
İyi firmaların hep 0-3 yaş crafter,sprinter istemesi ( 250bin lira olmuş mercedes)
mtv, trafik, kasko,şöför sigortası vs derken sektör cidden kan ağlıyor.
2019 şubat faturası kestim, 2018 kasım parasını alamadım daha...
Kontak kapatmadığımız sürece şartlar düzelmeyecek, çünkü hakkımızı savunsun diye seçilen şahıs güçlünün yanında, sonumuz hayrola...
Mart ayında başlıyor ekim ayına kadar yoğun bir şekilde devam ediyor.Bende aynı sektördeyim :)
Mart ayında başlıyor ekim ayına kadar yoğun bir şekilde devam ediyor.Bende aynı sektördeyim :)
kuruluşlar azaldığından pek atraksiyon olmaması gerek ama derken azaldı zaten.
meLaNchoLic
14-03-2019, 10:03
İGA'nın yapımına vs. başlamadan önce, acemi bir gamer ile SimCity 'de mi simule ettiler acaba?!!
yusufcan_k
14-03-2019, 10:43
mali müşavirlik ofisimiz var adamların herşeyini biz yapıyoruz gelen giden bütün parası ay sonu bankalarında gözüküyor ciddi rakamların döndüğü firmalarımız var ama sorsan abi cebimde 20 tl var gel bölüşelim istersen diye cevaplar alıyoruz
Ben de bir heves haziran 2018 de böyle bir işe ortak oldum.
Sorsan işletme okuduk, muhasebe denetim yüksek lisansı yaptık yetmedi mali müşavir olduk.
Gel gelelim ortağın maliyetleri yanlış hesaplaması benim de güvenip kontrol etmediğim için 100K zarar ettik.
Şimdi zararı kapatıp kar etmeye çalışıyoruz, şirketi ayakta tutalım diye ne var ne yok sattık resmen.
İşler toparlansın hissleri satıp çıkacağım, geleceği parlak bir iş ama çok yıprattı beni 8 ayda.
Havalardan sanırım biraz hareketlenme var 4-5 proje aldık şükür.
şuan bizde de ufak ufak bir hareket var ama önümü henüz göremiyorum.
bu iş ölmeyecek bir iş ama bu süreç sonrası ayakta kalanlar kazanacak.
bende turizm lisans mezunuyum, 16 yıllık kariyerimi sektörün geldiği noktada sonlandırma kararı aldım.
bizde baba mesleği olduğu için bildiğim bir iş ve kuzenimle beraber girdim ben ve çok şükür sorunsuz gidiyoruz ama sürüm yakalamamız şart.
umarım her şey iyi olur adına, hemen pes etme derim, edindiğin tecrübeyle yekten devam edebiliyorsan da en güzeli olur adına.
2. El işi iyice bitti daha 1 ay evvel yine ayda 3-5 araba satıyordum 1 aydır 1 tane araba anca gitti. Zaten ortak olduğum galeriden ayrıldım artık kendim elden satıcam tabiki vergiye tabi olarak.Ticari taksiler iyice bitik zaten onları söylemiyorum bile büfe de işler iyi çok şükür ama aldığımız tüm ürünler 1 senede %50 pahalandı biz hala aynı fiyattan veriyoruz kar marjımız yerlerde
2. El işi iyice bitti daha 1 ay evvel yine ayda 3-5 araba satıyordum 1 aydır 1 tane araba anca gitti. Zaten ortak olduğum galeriden ayrıldım artık kendim elden satıcam tabiki vergiye tabi olarak.Ticari taksiler iyice bitik zaten onları söylemiyorum bile büfe de işler iyi çok şükür ama aldığımız tüm ürünler 1 senede %50 pahalandı biz hala aynı fiyattan veriyoruz kar marjımız yerlerde
Evet bu ay 2. el işi iyice zayıfladı. 2015ten itibaren iyi iyi dedik hep nazar değdi:)
İHL 6 nisanda açılıyor kesin olarak.
Seçimden sonraki ilk icraat ya hani.
Bana kimse orası hazır diyemedi
TGS den THY bir sürü firma ile ic iceyim
Abi başımız agriyacak tadımiz kacacak dediler
Pilot reyislerim vardı çoğu katar a geçtiler
Durum vahim
zamanında çuval çuval kazandıklarına sayarsın :D çanakkalenin yarısı lapsekinin tamamı olan bi şahsiyete hiç yakışmayan hareketler bunlar :D
GokhanRS
18-03-2019, 08:44
ben ekonominin kötü gittiğini en çok TT projeler kısmından anlıyorum.
Eskiden bu forumda her ay bir proje konusu açılırdı. Kriz başlayacak muhabbetleri çıktığı günden bu güne doğru düzgün 1 proje çıkmadı. Sadece godless i takip ediyoruz. Demek ki herkes kemer moduna geçmiş. Zengin fakir demeden millet beklemede. Harcamak istemiyor kimse.
Dün eren holding'in indirim mağazasına gittim t-shirtler 250-570 tl Keza ayakkabılar benzer fiyatlarda.. Alanda gayet var.. Satın almasız çıkıştan çıkan bir ben vardım herhalde.. Ekonomi kime iyi kime kötü çoğunlukta olan kim bu önemli..
Dün eren holding'in indirim mağazasına gittim t-shirtler 250-570 tl Keza ayakkabılar benzer fiyatlarda.. Alanda gayet var.. Satın almasız çıkıştan çıkan bir ben vardım herhalde.. Ekonomi kime iyi kime kötü çoğunlukta olan kim bu önemli..
indirimdeki çatırda 500 e tişört mü :D
şuan bizde de ufak ufak bir hareket var ama önümü henüz göremiyorum.
bu iş ölmeyecek bir iş ama bu süreç sonrası ayakta kalanlar kazanacak.
bende turizm lisans mezunuyum, 16 yıllık kariyerimi sektörün geldiği noktada sonlandırma kararı aldım.
bizde baba mesleği olduğu için bildiğim bir iş ve kuzenimle beraber girdim ben ve çok şükür sorunsuz gidiyoruz ama sürüm yakalamamız şart.
umarım her şey iyi olur adına, hemen pes etme derim, edindiğin tecrübeyle yekten devam edebiliyorsan da en güzeli olur adına.
Güzel temenniler için teşekkürler, herkesin işleri iyi olsun. Netice de ihtiyaçlarımız bitmiyor.
Yekten devam etme durumu zor çünkü şirketteki işim gayet yerinde, özellikle sigorta brütten ödendiği için hatırı sayılır bir rakam bundan vazgeçmek şu belirsiz ortamda büyük hata olur.
Bu işe ortak olmamdaki amaç zaten şirketteki baskıdan (üst baskısı ve şirket ortamının dezavantajları) kurtulup kendi işimin patronu olmaktı.
Ama 9 ay oldu içeride alamadığım paramı sayarsak cebime giren şirketteki 1 aylık maaşım kadar değil.
Kaldı ki geçen sene temmuz-ekim arası 8-18 şirket 18-23 arası mobilya da çalıştım, fiziki olarak çok yıprandım.
İstediğim sistemi oturtamadım, işin gerçeği maddi imkansızlıktan mal alamadığımız zaman da çok oldu, bundan ötürü de ciddi gecikmeler yaşadık.
Bir süre cepten takviye ettim, baktım ne verdiysem gidiyor geri gelmiyor onu kestim. Bu arada arabayı falan satmak zorunda kaldım vs vs.
Ortakla ilgili bir sorun yok o açıdan hakkını yiyemem. Ama benim yerimde başkası olsa şimdiye kan gövdeyi götürürdü, ben gereksiz sakinim şimdiye kadar.
Huzursuzluk yeteri kadar var hayatımda bir de bunu ekleyemem açıkçası.
Devir işi için eğer alıcı olursa ortağı da zorda bırakmadan vereceğim, ama bu piyasada kimse ortak işe yatırım yapmak istemez.
o yüzden elden geldiğince işi kurtarmaya çalışacağız, batarsak da batacağız yapacak bir şey yok.
Kimler gitti bizim ayakta kalmamız zaten mucize şu ana kadar.
indirimdeki çatırda 500 e tişört mü :D
Markalar nautica lacoste armani AX Burberry terlikte mesela 990 TL yazıyordu.. Armani t-shirt 500tl evet..
Tuhaf olan markalar ve fiyalardan ziyade çoğu Made in Turkey fason üretim ve indirim adı altında bu fiyatlara insanla dolu kocaman bir mağazada satılması..
Hayatı sorguladım bir köşede insanlara bakıp :)
Markalar nautica lacoste armani AX Burberry terlikte mesela 990 TL yazıyordu.. Armani t-shirt 500tl evet..
Tuhaf olan markalar ve fiyalardan ziyade çoğu Made in Turkey fason üretim ve indirim adı altında bu fiyatlara insanla dolu kocaman bir mağazada satılması..
İnsanımız kaliteye değil etikete para veriyor.
Abi instagramda 500 like 500 lira işte :D
Evet bu ay 2. el işi iyice zayıfladı. 2015ten itibaren iyi iyi dedik hep nazar değdi:) aynen bi kaç aydır modelli araba satamıyordum zaten 25-30 lira bandın daki arabalar gidiyordu şimdi onlarda durdu sahibindene koyuyorum eskiden en azından arayan olurdu şimdi çekçi senetçi bile aramıyor :)
zamanında çuval çuval kazandıklarına sayarsın :D çanakkalenin yarısı lapsekinin tamamı olan bi şahsiyete hiç yakışmayan hareketler bunlar :D ahahahah yok amca Çanakkale de benim :) şaka bi yana 1-2 sene evvel köprü muhabbetinden güzel arazi sattık ama salaklık ettik sıcak parayı tutmadık kazandığımız para nın yarısınla taksi plakası, arazı aldık yarısını karı kızla yedik :D yediğim parayı faize yatırsaydım şimdi babalar gibi yaşıyordum
tiMachine
22-03-2019, 11:45
ahahahah yok amca Çanakkale de benim :) şaka bi yana 1-2 sene evvel köprü muhabbetinden güzel arazi sattık ama salaklık ettik sıcak parayı tutmadık kazandığımız para nın yarısınla taksi plakası, arazı aldık yarısını karı kızla yedik :D yediğim parayı faize yatırsaydım şimdi babalar gibi yaşıyordum
ticaret bu bir düşer bir yükselirsiniz, tecrübeleri iyi kullanmak gerek
ahahahah yok amca Çanakkale de benim :) şaka bi yana 1-2 sene evvel köprü muhabbetinden güzel arazi sattık ama salaklık ettik sıcak parayı tutmadık kazandığımız para nın yarısınla taksi plakası, arazı aldık yarısını karı kızla yedik :D yediğim parayı faize yatırsaydım şimdi babalar gibi yaşıyordum
ahhh canım içim sızla alimünyum daha ne kazanacan :D 1 liralık yerleri köprü ayagına millete 1000 liraya çaktınız şimdi alanların da elinde patladı :D
GokhanRS
25-03-2019, 13:38
ahhh canım içim sızla alimünyum daha ne kazanacan :D 1 liralık yerleri köprü ayagına millete 1000 liraya çaktınız şimdi alanların da elinde patladı :D
silivri 1, çanakkale 2 :D
Cimmeria
25-03-2019, 13:49
istanbul dediğimiz şehir 20 milyonluk bir şehir, avrupanın bir çok ülkesinden kalabalık, şehirde dönen para bir çok ülkeden yüksek. Dolayısıyla bu tip 500 liraya tshirt alanlar, kadıköyde barları dolduranlar, istinye parkta alışveriş yapanlar gibi gözlemler ekonomiyle bağlantılı değil. bu kadar insanın olduğu şehirde bunlar her zaman olacak.
değerlendirme yapmak isteyenin şuna bakması daha sağlıklı
işsizlik oranı
ülkenin büyüme oranı
sanayi üretim endeksi
enflasyon - özellikle üfe tüfe farkı
bunlarda ışık varsa ekonomide ışık olur :)
Valla çok değil kriz bi 3 sene daha patlak vermeseydi bi köprü de ben yapıcaktım lapsekiye :D :D şimdi parça parça Dünya yerim var elimde kaldı. Memlekette bakkaldan fazla emlakçı vardı hepsi kapandı büyük emlakçıların hepsi aç şimdi. Valla yer alanların şuanlık elinde patladı doğru artık torunu çoluğu çocuğu parayı kırar :D
ticaret bu bir düşer bir yükselirsiniz, tecrübeleri iyi kullanmak gerek
5 nesildir esnafız çok alanda faliyet gösterdik hala gösteriyoruz battığımızda oldu çıktığımızda bu günlerde geçer diye ümit ediyorum. Zaten yediğim paradan pişman değilim haydan geldi huya gitti
5 nesildir esnafız çok alanda faliyet gösterdik hala gösteriyoruz battığımızda oldu çıktığımızda bu günlerde geçer diye ümit ediyorum. Zaten yediğim paradan pişman değilim haydan geldi huya gitti
aklın halendaha babanın sana vermediği yiyemediğinlerde demi laa :D
aklın halendaha babanın sana vermediği yiyemediğinlerde demi laa :D sorun değil amca pederim gayrimeşrular çıkmazsa ilerde yine ben yicem :D :D şaka bi yana gerçekten piyasa çok durgun herkes seçimi bekliyor millet nakiti çekti resmen bugün 2017 a4 desing düştü hatasız boyasız daha 2000 km de sahibi yalvardı bana 180 e al bunu diye almadım. Başka esnafları da gezmiş kimse almamış çünkü eminim seçimden sonra piyasa daha da bozulacak 2019 dan kimse hayır beklemesin
Bir tişört e hiç 50 tl den fazla para verdiğimi hatırlamıyorum vermem versem bile sadece özel günlerde giyerim sanırım :D :D
Annem italyadan bitane almıştı 22 avromu neydi 1-2 yıl giymemiştim ahahahah
oranın kalabalıgının ekonomıyle ılgısı yok cunku toplum olarak gösterıs meraklısı toplumuz armanı prada gıyecek adam eren holdıng kovalamaz gıder ıstınyeden alır cıkar. var mesela benım arkadaslarım gıdıp cıtysden ıstınyeden alıp gıyıyoolar bı kere agızlarından cadır lafı duymadım. zengın görunmeye calısan fakırlerın yerı orası alayının kartları patlak asgarısını bıle zor öduyo bı cogu.
sorun değil amca pederim gayrimeşrular çıkmazsa ilerde yine ben yicem :D :D şaka bi yana gerçekten piyasa çok durgun herkes seçimi bekliyor millet nakiti çekti resmen bugün 2017 a4 desing düştü hatasız boyasız daha 2000 km de sahibi yalvardı bana 180 e al bunu diye almadım. Başka esnafları da gezmiş kimse almamış çünkü eminim seçimden sonra piyasa daha da bozulacak 2019 dan kimse hayır beklemesin
160 binle geliyom a4 ü almaya balık rakı yapçan mı :D
baskan96
27-03-2019, 07:57
Lapsekide dostun var atıyon habanı
Ezinede tarlan var sürecen sefanııı :D
Lapsekide dostun var atıyon habanı
Ezinede tarlan var sürecen sefanııı :D
ezinedeki halk kadar tembel bi halk görmedim yaww parası olanda olmayan da :D biz ilbank olarak ezinenin komple altyapı içmesuyu şebekesini yeniliyoruz ve 2 tane hem atıksu hem içmesuyu arıtma tesisi yapıyoz yani 2 sene işvar gel adama çalış diyoz şantiyede o işler bana göre değil deyip kavede pişpirik oynuyolar :S
160 binle geliyom a4 ü almaya balık rakı yapçan mı :D
160 a bıraksa ben kaparım :) Gel amcam başımla beraber ben diyette olduğumda içemiyorum ama sana rakıda söylerim balıkta :D
ezinedeki halk kadar tembel bi halk görmedim yaww parası olanda olmayan da :D biz ilbank olarak ezinenin komple altyapı içmesuyu şebekesini yeniliyoruz ve 2 tane hem atıksu hem içmesuyu arıtma tesisi yapıyoz yani 2 sene işvar gel adama çalış diyoz şantiyede o işler bana göre değil deyip kavede pişpirik oynuyolar :S
O tembellik değil
Adamın kazandığı adama yetiyor.
Zengin olayım dertleride yok.
Adamlarin miki dasdaslarina denk :)
O tembellik değil
Adamın kazandığı adama yetiyor.
Zengin olayım dertleride yok.
Adamlarin miki dasdaslarina denk :)
aynen dogru da fakiride o kafayı yaşıyo :D
ghibli06
29-03-2019, 13:07
eveeet, çok güzel, seçimden önce kimse usd alıp da kuru yükseltmesin diye piyasadan TL çektiler... dünyada örneği var mıdır bilmiyorum ama ayın son günü, ödemelerimiz var ama kimsede para zaten yoktu, şimdi olanda da yok! artık ben bu ülkede daha fazla ne olabilir çok merak ediyorum...
eveeet, çok güzel, seçimden önce kimse usd alıp da kuru yükseltmesin diye piyasadan TL çektiler... dünyada örneği var mıdır bilmiyorum ama ayın son günü, ödemelerimiz var ama kimsede para zaten yoktu, şimdi olanda da yok! artık ben bu ülkede daha fazla ne olabilir çok merak ediyorum...
Borca sadıklık diye bir kavram vardı hepten bitti.Kimse çeki yazılmış,kredisini ödeyememiş,kartın günü geçmiş vs. önemsemiyor. 'Abi alamadık dolasıyla sana veremedik' diyorlar eldeki kaynak bitince sende mecburen aynı şeyi söylüyorsun.
ghibli06
29-03-2019, 14:53
Borca sadıklık diye bir kavram vardı hepten bitti.Kimse çeki yazılmış,kredisini ödeyememiş,kartın günü geçmiş vs. önemsemiyor. 'Abi alamadık dolasıyla sana veremedik' diyorlar eldeki kaynak bitince sende mecburen aynı şeyi söylüyorsun.
3 kişiden 2 sini ödediysem 1ine bu cümleleri kurdum ben de...
tiMachine
29-03-2019, 15:04
3 kişiden 2 sini ödediysem 1ine bu cümleleri kurdum ben de...
Bu ay biz de kredi ödemelerinde zorlandık parayı kırdırdık... Ödeme alamıyorum bakım günü geldi bugün 1500 lira bakım için kartı da patlattık en son sonumuz hayrola.. Belki şirketler babında büyük meblağlar değil ama elinde nakiti olmayan küçük esnaf için sıkıntı bu durumlar. Ayın 10'una kadar ekstra bir masraf çıkarsa 5 kuruş para yok...
Esnaflar durumlar nasıl allah hepinizin yardımcısı olsun çok zor durumlar
dieselpower
08-07-2019, 21:37
Millet uzatmaları oynuyor valla durum murum kalmadı :)
benim gibi batın rahatlayın. zaten böyle giderse batmayan kalmayacak gibi duruyor. (allahtan işten ayrılmamışım gaza gelip kendi işimizi yapalım diye)
Şakası bir yana, şahsen zorunlu ihtiyaçlar harici hiçbir lüks tüketim yapmıyorum. En büyük gider yakıt, haricinde en ekonomik ne varsa onu tercih ediyorum.
Sadece esnaf olup ev bark geçindirene de sabır diliyorum çok zor gerçekten.
Sanıyorum yakında sadece yiyecek alabilmek için çalışan bir toplum haline geleceğiz birileri boğaz da manitacılık oynarken.
Herkes ağlıyor işler böyle işler şöyle diye ama avmler dolu, yollar dolu, tatil yöreleri dolu. Altlarına 0 araba çekiyorlar. 10 dükkandan 2si kapalı diğerleri açık.
Ben anlamadım bu işi anlayan varsa anlatsın.
İşi şuanda güzel olana Allah daha çok versin.
Herkes ağlıyor işler böyle işler şöyle diye ama avmler dolu, yollar dolu, tatil yöreleri dolu. Altlarına 0 araba çekiyorlar. 10 dükkandan 2si kapalı diğerleri açık.
Taşıma suyuyla değirmen döndüren çok.
ErkanCanS
09-07-2019, 00:44
Yapılan iş yarıya düşerken , alacak beş katına çıkıyor.
Yapılan iş yarıya düşerken , alacak beş katına çıkıyor.
Ya sen para satmıyomusun ne işi :D
yilmazcatalbas
09-07-2019, 07:25
İşler ciddi olarak tökezledi, bir çok firma yatırım kararını erteledi, hatta yarım bırakanlar bile oldu ama diğer taraftan bakınca herkes tatilde lüks yaşantı dibine kadar vs sanırım sorun sadece bizde yada herkes ayranım yok içmeye tahterevalli ile giderim s*çmaya modunda anlayamadım. Bir çok esnaf arkadaşım kirasını ertelemeye başladı ki bilen bilir bu artık son demlerdeyim böyle devam ederse patlıyorum demektir.
zengin daha zengin fakir daha fakir olduğundandır.
Aramızda bayramda her gün Çeşmede şişe açtırıp arabasına para harcarken 100TL'nin hesabını yapanlar var. Erdem K.
Ağlamak ata sporu, iyi becerenler yolunu buluyor. :D
İyi durumda yaşamaya devam edenler; 1) 657'liler, 2) dötüne güvenen beyaz yakalar :) Kapının önüne asla konmayacakmış gibi yaşayanlar
TarıkS #direnbeyazyaka :D
ErkanCanS
09-07-2019, 13:08
Ya sen para satmıyomusun ne işi :D
Senin bastığın paralar dönüyor müşteriler mutsuz acil bi meeting set etmek lazım :D
Cimmeria
09-07-2019, 14:39
Ülke 85 milyon, sadece istanbul 18 milyon, bu kadar insanın yapsa yapsa 1,5 milyonu tatil yapıyor, bir zahmet tatil yöreleri dolsun. Ki antalya alanya gibi ciddi kalabalık turist çeken yerlerin çoğu 50-100 dolara 2 hafta tatil yapan çöp turist dolu.
Avmlerin de dolu olması normal, o dolu olan avmlerde gezenlerin elleri torba dolu olmadığı sürece kimseye faydası yok, avmlerde tek iş yapan yerler yemek katları ve kahveciler. Onların da ne kadarı nakitle dönüyor bir sorun, herkes kredi kartına çalışıyor :)
Aglayanda para coktur.Cevremde hep aglayanlari goruyorum her ay bi daire yada dukkan ekliyolar portfoylerine.
is cok yogun hatta ama kar orani cok dusuk eskiden 2 birim mal satip 10 kazaniyosak suan 10 birim satip 2 kazaniyoruz.Giderler cok yuksek.
Piyasa gerçekten bitik 2. El işi bitti işlerim eskisi gibi diyen galerici yalan söyler şükür ben bu işe bel bağlamadığımdan beni pek vurmadı ama yaşadığım ilçede benden hariç 3 galerici battı hepsi ya kahve açtı ya da boş geziyor. Benim çeklerim eskiden nakit para sayılırdı. Artık kimse kolay kolay çek kabul etmiyor onlara da hak veriyorum. Bu sene aklım hayalim almayacak insanlar battı
Piyasa gerçekten bitik 2. El işi bitti işlerim eskisi gibi diyen galerici yalan söyler şükür ben bu işe bel bağlamadığımdan beni pek vurmadı ama yaşadığım ilçede benden hariç 3 galerici battı hepsi ya kahve açtı ya da boş geziyor. Benim çeklerim eskiden nakit para sayılırdı. Artık kimse kolay kolay çek kabul etmiyor onlara da hak veriyorum. Bu sene aklım hayalim almayacak insanlar battı
zamanında ki kazandıgın 1 e 10 lara say :D sana bişey olmaz ,lapsekinin tamamı çanakkalenin yarısına sahip adamsın sen :D
Ara sokaklarda boş dükkan bulamazdım, şuan heryer ya satılık ya kiralık esna kapatmış gitmiş, yazık... Kahveler insan dolu, çay yetişmiyor. Piyasa çok daraldı, işleri iyi olan tabiki vardır. Bizimde çok şükür boş kalmıyoruz ama maliyetler yükseldi gelirleri arttıramıyoruz kâr oranları azaldı baya, Allah yardımcımız olsun.
zamanında ki kazandıgın 1 e 10 lara say :D sana bişey olmaz ,lapsekinin tamamı çanakkalenin yarısına sahip adamsın sen :D
Amca onu bunu bırakta bi arıtma tesisi yaptınız iki günde bir sular kesiliyor ne. İş :D
Amca onu bunu bırakta bi arıtma tesisi yaptınız iki günde bir sular kesiliyor ne. İş :D
çok fazla mıçıyonuzdur su yetmiyodur arıtmaya amq :D
İhracatta rekorlar kırıyoruz elhamdülillah.
çok fazla mıçıyonuzdur su yetmiyodur arıtmaya amq :D
Valla mıçan bence bizim belediye oldu
esnaf arkadaşlar durumlar nedir
mikelazi
31-08-2019, 17:00
ciddi düşük
eylülde tahminim böyle geçer.ekim toparlar diyorum
bakkal gogo :)
inşallah dediğiniz gibi olur. ekonomistlere göre kış çok geçecek.