PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerini ölüme terk edenler.

Sayfa : [1] 2

kelalper
13-04-2015, 15:32
Hani siyaset yapmayın diyen hükümet yanlısı laleler var ya. Buyursunlar izlesinler küçük enişte HDP yalan söylüyor diyordu ya Ağrıdaki çatışmalar hakkında. HDP de burada çatışma yok senaryo var dediğinde.
HDP yi günahım kadar da sevmem gördüğüm zamanda kafasına kurşunu acımadan sıkarım savaş durumunda. Ama adamlar hiç değilse bunlar gibi yalancı değil. Elimizde videosu var diyolardı videoyu koydular. Askerler yaralı yardım edenlerde HDPliler. Etrafta ne bir askeri yardım arabası ne de başka bişey. Yaralı olarak arazinin ortasında kendi başlarına bırakılmışlar. PKK vurdu diyorlar ama yardım edenler PKKnın adamları
Bunlar Gezi zamanında elimizde videolar var türbanlı bacımıza saldırdılar dediler videolar çıktı ama başkaları çıkardı esasında saldırının olmadığını. Cami de içki içtiler ayakkabı ile Camiye girdiler diye ağladılar. Evet arkalarından ateş edilen arkadaşlar can havliyle Camiye ayakkabı ile girdiler videolarda var canını kurtarmak için adam Cami kapısında ayakkabı mı düşünür.Eee daha sonra kendi resmide çıktı Cami içerisinde ayakkabılarıyla. Eee bira içmeyle ilgili videolar nerede. Bir tane ezilmiş bira kutusu o da olaylar bittikten polis camiye girdikten sonra yerleştirilmiş bir bira kutusunun fotoğrafı.
Senelerdir camide müezzinlik yapan adam hayır içki içilmedi dedi. Adama baskı yaptılar yalan söylemesi için. Adam yalan söylemedi yukarıda Allah var günde 5 vakit huzuruna çıkıyor nasıl yalan söylesin. Hoop adamı istanbul göbeğinden köyün birine sürdüler. Bana kimse bu adamlar için müslüman falan demesin. Kendi askerini yaralayıp ortada bırakan adamda ben müslümanım falan demesin. Buyrun videosu.

https://www.youtube.com/watch?v=UkUkOalbBik

Anıl E.
13-04-2015, 15:36
Zerre kadar askere gitmek istemiyorum ,ama mecburiyetten dolayı gidiyorum mayısın başında. Bakalım bizim başımıza neler gelecek ?

Bu ülkenin askeri anlamında savunulacak bir şeyi kalmadı, ben de dahil çoğu kişi soğudu ülkeden .

fthdrn
13-04-2015, 15:41
Sonra gidip hastanede askeri başından öpersin ak koyunlarda yer işte.

Anıl E.
13-04-2015, 15:43
Savcının ölümü ile ilgili doğru düzgün halkı bilgilendirmeyen ve saklayarak haber yapan adamlardan ne bekliyorsun . Savcıyı'da o iki genç öldürmedi bence .

Kahn23
13-04-2015, 15:52
2005'te Diyarbakır'da AMM Manga çavuşuydum. Bi gün bölük komutanı içtimada yanına çağırdı elindeki Tugay Karargahtan gelen resmi belgeyi okumamı istedi. Okumadan saniyeler içinde bi göz geçirdim içim ürküldü. Belki o zamanlar hatırlayanlar olabilir. Yazıda 5 askerin (1 Astek) boğazı mevzide kesilerek öldürüldüğüydü. Ama medyada askerlerimizin çatışmada öldüğü yazıldı,çizildi.

Adamların herşeyi yalan. İnananlar inanmaya devam etsin.

buristyle
13-04-2015, 15:56
https://www.youtube.com/watch?v=W6rHU6JDJpQ

TheAce
13-04-2015, 15:56
şu çatışmalar kimlerin işine yarar ona bakınca zaten olayı kimlerin yaptırdığı kabak gibi ortaya çıkıyor, her olayda olduğu gibi bunda da seçim önceleri provokasyon ile seçmen kitlesini gaza getirme operasyonları. yazık oluyor oradaki askerler emir kulu, hiçbirinin canı insanların kirli politikalarından değersiz değil.

buristyle
13-04-2015, 16:01
Zamaninda Osmanliyida böyle bitirdiler insanlari kiskirtmakla..

yusuf yılmaz
13-04-2015, 16:09
Alper güzel yazmışsın tebrik ederim
Ahmet Hakan | HDP, barajı nasıl aşamaz? (http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ahmet-hakan_131/hdp-baraji-nasil-asamaz_28719915#)

Mivec_4G63
13-04-2015, 16:22
Bu forumu bi türlü anlayamıyorum :)

http://i.hizliresim.com/6Z4AXW.jpg

Anıl E.
13-04-2015, 16:33
Ucu iktidara dokununca Mivec_4g63 rahatsız oldu .

Ama sorsak kesin sevmiyordur sadece forum kurallarını anlatmak istedi bizlere .

cabrioleter
13-04-2015, 16:37
Bu forumu bi türlü anlayamıyorum :)

bu kuralı herkes biliyor da işte dayanamıyor, mehmetçiğine edilen muamaleye dayanamıyor, ülkesine edilen eziyete dayanamıyor. patlıyor. bu rezaleti herkesin görmesini, dilsiz şeytanlığı oynamamak gerektiğini düşünüyor.

ghibli06
13-04-2015, 16:53
arabaya takılan açık hava filtresinden, pistte yapılan dereceden daha önemli şeyler var hayatta, insan bazen isyan ediyor haklı olarak... bu konu da silinecek ve silecek olan yönetim de haklı...

Yigit-Y
13-04-2015, 16:56

Vurdu gol oldu ......

Gry
13-04-2015, 17:01
Sene 2009 Van Başkalede vatani görevimi yaparken ;

90 küsür senelerinde Jandarma komandoların mayın döşemiş olduğu araziye karakol yapılması için Kurmay albay bu arazinin temizlenmesini istemişti. Mayın bölüğü komutanı üst teğmen ismini yazmayayım elindeki teçhizatın burası için yetersiz olduğunu ve gerekli teçhizatı Ankaradan temin edilmesi durumunda temizlenebileceğini bildirmesine rağmen askerleri ve komutanlarını ayrıca 2 uzm. çavuşunu ölüme iten Kurmay Albay yüzünden

2 uzm çavuş vefat etti 7-8 asker ağır yaralı - üst teğmenin bir ayağı koptu. hemde göz göre göre..

Akşamına medyada çıkan haber ise ; PKK nın döşemiş olduğu mayınlar yüzünden askerlerimiz vefat etmiştir. öyle olumuştur böyle olmuştur.

Velhasıl kelam ben ne bu medyaya nede diğerlerine asla ama asla inanmıyorum..

bunun gibi nice olaylar oldu kim bilir yıllardır uyutulduk.

Mivec_4G63
13-04-2015, 17:04

Hemşehrim senle bi gün oturur bu tür konuları konuşuruz. Ancak sen de biliyorsun ki burası yeri değil. BBP teşkilatında olduğumu herkes bilir, ancak ***** kişiler yüzünden teşkilatı ara vermek zorunda kaldık. Klavye başından yazıp bedelli askerlik naraları atanları da gördük.

Anıl E.
13-04-2015, 17:08
Hemşehrim senle bi gün oturur bu tür konuları konuşuruz. Ancak sen de biliyorsun ki burası yeri değil. BBP teşkilatında olduğumu herkes bilir, ancak ***** kişiler yüzünden teşkilatı ara vermek zorunda kaldık. Klavye başından yazıp bedelli askerlik naraları atanları da gördük.http://www.techturkey.com/forum/sohbet/93711-22-soysuz-yakalanmis.html?highlight=

Sen böyle bir konu da açmıştın hemşerim ne farkı var şimdi ? Hükümet yanlısı mı oldun birden ? BBP liderinide kimin öldürdüğü belli . Onun üstüne bile yanlıysan dava muhabbetine girmeye hiç gerek yok zaten

997TT
13-04-2015, 17:10
Nefret ettım bu hukumet ve ahlaksızca planlarından...
Bu kadar cahıl ve cuheyla mıllet olduk. Okadar olanlardan sonra hala arkasından kosuyorlar...
Askerımızı dahı olume terk edıp gıden bır zıhnıyet sonra karısını yanına almıs,40 tane kannalla askerı zıyarete gıdıyor!
Allah bıldıgı gıbı yapsın ama benım bu mılletten umudum yok!

Anıl E.
13-04-2015, 17:12
Şöyle bir zamanda askerin canı kıymetsizken yapabilecek gücü olan keşke bedelli yapsaydı . Benim yaşım tutsa ben de yapardım . Askerlik vatan millet sakarya olayları 2001 den önceydi kimse kusura bakmasın . Benim askerimin canı bazı ibnelerin canından daha kıymetsizse yazık günah kimse gitmesin boş yere . Atatürkün ne mücadele ile kurduğu meclise iki gün sonra O kadar şehitin ve çocuk katilinin kız kardeşi girecekse hiç gerek yok bazı şeyleri savunmaya

Mivec_4G63
13-04-2015, 17:13
Merak etme katilleri aradığımız için ihraç edildik. Mesele otomobil forumunda konuşulacak mesele değil. Ne kadar konuşsan da bir sonuca varamayacaksın. Size iyi muhabbetleri.

Caesar
13-04-2015, 17:13
HDP yi günahım kadar da sevmem gördüğüm zamanda kafasına kurşunu acımadan sıkarım savaş durumunda.

Bu olmamış bence.

Bazı kişilerin akılları yeni yeni dank etmeye başladı. Gezi olaylarında mutlaka ben gibi aramızdan giden olmuştur. Hatta merak edip forumun %80 i oraya gitmiştir. Polisin sıktığı gazdan kaçmıştır.

Ne oldu oraya gidenlerin alayı terörist ilan edildi dimi. Oysa biz terörist miyiz? Toprağımızı çok seven vatandaşız sadece.

Şimdi şuraya varacam konu olarak;

Bu PKK olayları senelerce hükümetler tarafından oy toplamak için millete yutturulan bir olay gibi geliyor bana.

Bizler nasıl gezi olayları içerisinde terörist olarak gösterildiysek PKK da bu şekilde bizim önümüze sunulan bir yemek olabilir.

Mantık çerçevesinde konuşalım ve düşünelim.

MIT şuanda sadece hükümete çalışan bir organizasyon oldu. Hükümet emir veriyor bir kamyon dolusu silah IŞİD'e teslim edilmek için yola çıkarken askerler tarafından durduruluyor.

Aratılmıyor içi ama durduran askerlerin hepsi şuan hapis cezası alıyor. Neden çünkü hükümet onlara paralel dediği için.

Bizde inanıyoruz.

2 tane cocuk savcıyı rehin alıyor. hükümet emri veriyor polsler tarıyor. Savcıda ölüyor 2 cocukda ölüyor.

Sonra hükümet diyorki savcıyı teröristler öldürdü.

Bizde inanıyoruz.

Hükümet oy toplayabilmek için bir takım gruplarla, cemaatlerle iş birliği yaparak onlara devlette görev veriyor. Sonra bir ters düşüyorlar; paralel bunlar, terörist bunlar diyor.

Bizde inanıyoruz.

Yıllardır belki kürd halkı bilerek kışkırtılıyor. Silahlanmak zorunda bırakılıyor. Sonra önlerine 3-5 er salınıyor. Çatışma çıkartılıyor. Bizde 3 er ölüyor onlarda 15 kişi. Sonra çıkıyor hükümet bunlar terörist nasılda öldürdük diyor.

Bizde inanıyoruz.

Siz hiç üst düzey bir askeri görevlinin PKK saldırısıyla öldürüldüğünü duydunuz mu?

Alın size en baştaki video. Hükümet tarafından terörist ilan edilen adamlar ve bu adamları destekleyen insanlar bizim askerimizi orada kurtarıyor.

Orada 1 tane devlet tarafından yardıma gönderilmiş ekip yok. Ve daha bu olayların ilk başında Cumhurbaşkanı yaptığı mitingde AKP yi desteklerken diyor ki;

20 tane PKK ile türk askeri şuanda canlı canlı çatışıyor.

Bizde inanıyoruz.

Ne ara saydın lan 20 tane?

Lafın özü; ya bize yıllarda aramızda bir çatışma olsun, bir ayrılık olsun, hiç bir zaman kardeş olamayalım kürdlerle diye bu terörist zırvaları yutturulduysa?

Hiç düşündünüz mü?

'Gerekirse Suriye’ye 4 adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretim, Süleyman Şah Türbesi’ne de saldırtırız' diyen MİT müsteşarı değil mi bu ülkenin?

Ya bunlar kurguysa? Tek olay oy toplayabilmek için halkı halka kırdırtmaksa?

Boş yere kulaktan dolma kimseye düşman olmayın. HDP lilerde bu vatanın evladı. Hepimizin kardeşi.

En azından hepsi benim kardeşim. İstanbulundan, diyarbakırına, hatayına, bodrumuna, ağrısına, şırnağına.

Hepsi kardeşim. Ölene kadar da böyle görecem hepsini.

İnşallah bir gün kendimizi, düşüncelerimizi ve insanlığımızı kullandırmayı bırakırız da gözlerimizi gerçekten açıp gerçekleri görebiliriz.

Anıl E.
13-04-2015, 17:16
Konunun özeti geldi aslında caesar tarafından

XoR
13-04-2015, 17:17
Muhsin Yazıcıoğlu Atam Atatürk'den sonra ülkemizin kaybettiği! en büyük değerlerde benim gözümde ikinci sıradadır.

Bu videoda yaşanan hadise mevcut hükümetin yaşadığı acizliğin gözler önüne serilmesidir. Bu ülkede adam gibi muhalefet olabilseydi her şey çok farklı olurdu Swordoğlu boş adamın tekidir gözümde.

BoraRS
13-04-2015, 17:19
Hemşehrim senle bi gün oturur bu tür konuları konuşuruz. Ancak sen de biliyorsun ki burası yeri değil. BBP teşkilatında olduğumu herkes bilir, ancak ***** kişiler yüzünden teşkilatı ara vermek zorunda kaldık. Klavye başından yazıp bedelli askerlik naraları atanları da gördük.

Askerligimi Bitliste yaptim. Ortamin en karisik oldugu donemlerdi. Zerre korku yasamadan gittim yaptim geldim. Fakat ne yalan soyliyim imkanim olsaydi ben de bedelli yapardim. Orduyu askeri sevmedigimden degil. Vatanimi korumak istemedigimden hic degil. Askerlige karsi oldugumdan hele hic degil. Askerdeki o korumaci icgudusu, o cesareti ben omru hayatimda hicbir yerde hicbir kavgada yasamadim. O bambaska bir duyguydu benim icin.

Ama bedelli naralari atmanin neresi kotudur onu da anlamis degilim. Keske firsatim imkanim olsaydi da ben de bedelli gidebilseydim. 6 ay seni 2 donumluk yere kapatarak, telefon yasak, internet yasak, kafana gore her gazeteyi okumak yok, bos bos etrafta dolas, izmarit topla, sana verilen anlamsiz sacma sapan isleri yap, gunun belli saatlerinde nobet tut, hicbir uretkenlik yapma, yorum yapma, her emre itaat et. Bunun neresi vatani gorev? Haa gidersin aslanlar gibi carpisirsin topragini korursun. Ama obur turlusu tamamen bu vatana bu millete agir ekonomik yuk getiriyor. Hem de cok agir.

Sahsen askerde komutanlarima kac kere soyledim dilimde tuy bitti. Gelin bana izin verin ben butun askerleri egiteyim onlara matematik ogreteyim, bilgisayar ogreteyim, ingilizce ogreteyim dedim. Aldigim cevap her seferinde sen karisma olmaz hayir oldu. Halbuki biraksalardi bana 6 aylik sure icinde izmarit toplatmak mintika temizletmek yerine en az 300 askeri aslanlar gibi egitirdim. %1' inin bile vizyonu degisse 3 tane insan yapar. Bu 3 insan da yasadigi koyu memleketi ailesini vatanini gurur duyulacak noktalara yerlere tasimaya fazla fazla yeterdi. Belki fazla idealist dusunuyorum ama ben boyle yetistirildim.

Uzun lafin kisasi, vatani gorev 6 ay veya 1 sene askeriyeye gidip orada hapis gibi kalip, yasaklar icerisinde mintika temizlemek veya temizletmek olmamali. Eger olacaksa da kimse kimseye neden Bedelli istiyorsun sen vatan haini misin de dememeli.

Gunes G.
13-04-2015, 17:22
Nefret ettım bu hukumet ve ahlaksızca planlarından...
Bu kadar cahıl ve cuheyla mıllet olduk. Okadar olanlardan sonra hala arkasından kosuyorlar...
Askerımızı dahı olume terk edıp gıden bır zıhnıyet sonra karısını yanına almıs,40 tane kannalla askerı zıyarete gıdıyor!
Allah bıldıgı gıbı yapsın ama benım bu mılletten umudum yok!

"Cahil cühela" yı yanlış yazıp millete giydirmek son zamanlarda gördüğüm en başarılı eserlerden oldu, tebrik ediyorum.

Bunun dışında benimde umudum yok, sağı solu ortası yanı hep aynı kafada.

Anıl E.
13-04-2015, 17:23
Hakedene giydirmek lazım ama . Birileri gerçek anlamda GİRİLMESİNDEN Haz alıyor olabilir ama almayan çoğunluk daha fazla o yüzden giydirmek lazım .

BoraRS
13-04-2015, 17:24
Bu olmamış bence.

Bazı kişilerin akılları yeni yeni dank etmeye başladı. Gezi olaylarında mutlaka ben gibi aramızdan giden olmuştur. Hatta merak edip forumun %80 i oraya gitmiştir. Polisin sıktığı gazdan kaçmıştır.

Ne oldu oraya gidenlerin alayı terörist ilan edildi dimi. Oysa biz terörist miyiz? Toprağımızı çok seven vatandaşız sadece.

Şimdi şuraya varacam konu olarak;

Bu PKK olayları senelerce hükümetler tarafından oy toplamak için millete yutturulan bir olay gibi geliyor bana.

Bizler nasıl gezi olayları içerisinde terörist olarak gösterildiysek PKK da bu şekilde bizim önümüze sunulan bir yemek olabilir.

Mantık çerçevesinde konuşalım ve düşünelim.

MIT şuanda sadece hükümete çalışan bir organizasyon oldu. Hükümet emir veriyor bir kamyon dolusu silah IŞİD'e teslim edilmek için yola çıkarken askerler tarafından durduruluyor.

Aratılmıyor içi ama durduran askerlerin hepsi şuan hapis cezası alıyor. Neden çünkü hükümet onlara paralel dediği için.

Bizde inanıyoruz.

2 tane cocuk savcıyı rehin alıyor. hükümet emri veriyor polsler tarıyor. Savcıda ölüyor 2 cocukda ölüyor.

Sonra hükümet diyorki savcıyı teröristler öldürdü.

Bizde inanıyoruz.

Hükümet oy toplayabilmek için bir takım gruplarla, cemaatlerle iş birliği yaparak onlara devlette görev veriyor. Sonra bir ters düşüyorlar; paralel bunlar, terörist bunlar diyor.

Bizde inanıyoruz.

Yıllardır belki kürd halkı bilerek kışkırtılıyor. Silahlanmak zorunda bırakılıyor. Sonra önlerine 3-5 er salınıyor. Çatışma çıkartılıyor. Bizde 3 er ölüyor onlarda 15 kişi. Sonra çıkıyor hükümet bunlar terörist nasılda öldürdük diyor.

Bizde inanıyoruz.

Siz hiç üst düzey bir askeri görevlinin PKK saldırısıyla öldürüldüğünü duydunuz mu?

Alın size en baştaki video. Hükümet tarafından terörist ilan edilen adamlar ve bu adamları destekleyen insanlar bizim askerimizi orada kurtarıyor.

Orada 1 tane devlet tarafından yardıma gönderilmiş ekip yok. Ve daha bu olayların ilk başında Cumhurbaşkanı yaptığı mitingde AKP yi desteklerken diyor ki;

20 tane PKK ile türk askeri şuanda canlı canlı çatışıyor.

Bizde inanıyoruz.

Ne ara saydın lan 20 tane?

Lafın özü; ya bize yıllarda aramızda bir çatışma olsun, bir ayrılık olsun, hiç bir zaman kardeş olamayalım kürdlerle diye bu terörist zırvaları yutturulduysa?

Hiç düşündünüz mü?

'Gerekirse Suriye’ye 4 adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretim, Süleyman Şah Türbesi’ne de saldırtırız' diyen MİT müsteşarı değil mi bu ülkenin?

Ya bunlar kurguysa? Tek olay oy toplayabilmek için halkı halka kırdırtmaksa?

Boş yere kulaktan dolma kimseye düşman olmayın. HDP lilerde bu vatanın evladı. Hepimizin kardeşi.

En azından hepsi benim kardeşim. İstanbulundan, diyarbakırına, hatayına, bodrumuna, ağrısına, şırnağına.

Hepsi kardeşim. Ölene kadar da böyle görecem hepsini.

İnşallah bir gün kendimizi, düşüncelerimizi ve insanlığımızı kullandırmayı bırakırız da gözlerimizi gerçekten açıp gerçekleri görebiliriz.

Harfi harfine katiliyorum. Amac milleti iyice kutuplastirip herkesi bir taraf olmaya zorlamak. Basbakanimiz zamaninda ne dedi? Bi-Taraf olmayan Bertaraf olur.

Ya da isin Amerikancasini soyleyelim. Bol, Parcala, Yonet. Cok guzel bolunuyoruz su anda. Plan inanilmaz guzel ilerliyor. Bundan guzel bolunme senaryosu olamazdi ve saat gibi tikir tikir isliyor. AKP' nin karsisindaki oylara bakin. Bolune bolune kusa dondu oylar. Bol ki karsinda tek guc tek kuvvet kimse kalmasin.

Bence mukemmel bir plan ve saat gibi isliyor.

ibozum
13-04-2015, 17:34
Bunun kurgu olduğunu, ordaki askerlerin yem edildiğini inanmayanların aklından şaşmak gerek zaten.. En basiti 12 saat çatışma oldu deniyor, çatışma olurken mitingen canlı yayın yapıyorsun ama nedense destek ekibi yardım ekibi göndermiyorsun..:S

Özel jetinle her yere hemen gidiyorsun ama askerler orada ölsün diye bekledikçe beklediniz.. Hainsiniz.. Hırsızsınız.. Sahtekar ve yalancısınız!..

fthdrn
13-04-2015, 17:35
Hdp liler de bu vatanın evladı demişsiniz. vatanı bölme stratejisi güden bir oluşumun içinde olan insanlar mı bu vatanın evladı ?

ghibli06
13-04-2015, 17:36
her şey algı yönetimi, 1994'te rahmetli Erbakan ''türbanlıları üniversiteye almıyorlar, başörtülü bacılarım kızlarım okuyamıyor'' dediğinde bizim okulda bir dünya türbanlı vardı, mescit vardı, kimse kimseye karışmazdı... işte o yıllarda en büyük hatayı nerede yaptık? her şey özgür olsun demek yerine ''beter olsunlar, girmesinler okula'' dedik...dedim... işte kamplaşma böyle provokasyonlarla başlayıp sonucu hiç tahmin etmediğiniz yerlerde bitiyor...

Gunes G.
13-04-2015, 17:38
Hakedene giydirmek lazım ama . Birileri gerçek anlamda GİRİLMESİNDEN Haz alıyor olabilir ama almayan çoğunluk daha fazla o yüzden giydirmek lazım .

Giydirmekle anca masturbasyon olur, arada güzeldir ama sürekli oldu mu o işte bir hata var demektir. Bir yere götürmez yani.

Bunun dışında Alper, sende maksimum vatansever bir profil çizdiğini düşünüyorsun ya onun bunun kafasına sıkarım diyerek, yanlış yapıyorsun. Sıkarsın sıkamazsın (sıkmak nedir yahu yazarken tiksindim) degil mesele, hatanın özü bu söyleminin sadece bölücülük yapana fayda sağladığı. Bunu otur düşün, çürütmeye çalışmadan, karşıt fikir bulmadan, anlamaya çalışarak düşün lütfen.

Bir oyun var, burada değil dünyada oynanan büyük bir oyun. Bizler bu oyunun en ufak parçalarıyız. Gerçeği görmek bu kadar zor değil, yapmanız gereken düşünürken inançlarınızı ve önyargılarınızı bir kenara bırakmak.

XoR
13-04-2015, 17:39
her şey algı yönetimi, 1994'te rahmetli Erbakan ''türbanlıları üniversiteye almıyorlar, başörtülü bacılarım kızlarım okuyamıyor'' dediğinde bizim okulda bir dünya türbanlı vardı, mescit vardı, kimse kimseye karışmazdı... işte o yıllarda en büyük hatayı nerede yaptık? her şey özgür olsun demek yerine ''beter olsunlar, girmesinler okula'' dedik...dedim... işte kamplaşma böyle provokasyonlarla başlayıp sonucu hiç tahmin etmediğiniz yerlerde bitiyor...

Çok güzel değindin Bülent abim. Hata sadece mutahsıp yaşamayı seçen insanlarda değil bu bölünmeye farkında olmadan çanak tutan diğer kesimde de ayrıca.

İşin özü karpuzu ortadan yarar gibi böldüler toplumu kardeşim lami cimi yok bunun

jr1905
13-04-2015, 17:48
kimse kusura bakmasında hdp yi destekleyenle hdp ye oy verenle aynı vatanın evladı değilim ben.
Ben bu videodaki kadar insancıl olduklarına da inanmıyorum bunların. Ortada çok büyük düzmece bir senaryo, bir algı yönetimi var. Ve biz hiç bir zaman gerçeği öğrenemeyeceğiz.

Yiğit G.
13-04-2015, 17:49
1- Askeri orda bu adamların eline bırakanlara yazıklar olsun... Helikopterle 10 dakka da gidilecek mesafe ama yarım saat asker orda yatmış... Orda katledilirdi bu askerler belkide amaç oydu neyseki insan gibi insan çıktı ordakilerin birçogu yoksa çok çok kötü şeyler olabilirdi...

2-İnsan gibi insan ama şunuda demeden geçemicem videoda sizde bizim evladımızsınız yardım edicez tabi diyorlar , ulan ordaki asker seninde askerin tabiki yardım ediceksen barzo ya bak....

3- O 90 lardaki efsane tsk mız bitmiştir hayırlı olsun.Ben turkiyenin düşmanı olsam şu an saldırırdım....

atituti
13-04-2015, 17:49
hdpye barajı geçirtmek içindir bu iyimserlik numaraları.bakın bizim askerimiz yaralandı ama hdp koştu geldi vs. vs. bizimkilerde yer.

aybarsdnr
13-04-2015, 17:50
Hafta sonu Gaziantep ve Urfa daydım. Birecik, halfeti gibi yerlere de gittik. İlk defa o bölgeye gitme fırsatım oldu ve hayran kaldım. Tarih vs. bir yana, insanlar o kadar saygılı, yardım sever ki hayret ettim. Her yerde olduğu gibi tabiki kötüler de vardır araların da ancak bu kadar temiz insanların olabileceğini düşünmüyordum. Gerçekten sorgulamaya başladım, onların da bizlerin de büyük bir oyunun piyonları olduğumuz çok açık.

Yiğit G.
13-04-2015, 17:50
bedelliye *** atanların övündükleri osmanlı

http://i59.tinypic.com/4hf4zr.jpg

Buralar karışır

http://www.myfacewhen.net/uploads/6421-michael-jackson-eating-popcorn.gif

onat
13-04-2015, 17:59

Bu resimde üstte yazan yazıları tercüme etmiş yada içeriğini bilen biri var mı ? mesela arkadaşım sen paylaşmışsın ama nedir bu yazıların içeriği ? kaynak kimin kaynağı ?

atituti
13-04-2015, 18:01
valide osmanlıca biliyo tercüme ettiririm bu akşam

fthdrn
13-04-2015, 18:13
buraya bir şey koyuyorsunuz osmanlı zamanından kalma olduğunu nereden biliyorsunuz ? Ki öyle olsa bile ne alaka bunu burada paylaşınca ne oldu ?
Yani bazenden çok ilginç olabiliyorsunuz. 10 tane adam grup sex yapıyorsa giren çıkandan bize ne ? Tüm osmanlı tren şeklinde mi geziyordu ?

atituti
13-04-2015, 18:17
fatih hangi kesime ne giydirdiğimi biliyosun üzerime oynama :D

volkan23
13-04-2015, 18:18

Gayen ne. Konu ile alakası. Ne. Kusura bakma ama birader. Diktiri boktan Saçma sapan bi foto koymuşsun. Tüm Osmanlı'nın öyle OLDUĞUNU mu savunuyorsun bi daha böyle seyler yapma

Caesar
Bu resimde üstte yazan yazıları tercüme etmiş yada içeriğini bilen biri var mı ? mesela arkadaşım sen paylaşmışsın ama nedir bu yazıların içeriği ? kaynak kimin kaynağı ?

Osmanlı'da eşcinsellik - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%B1%27da_e%C5%9Fcinsellik)

Resim gerçekten osmanlı minyatürü. Osmanlıda gaylik normal birşeydi.

Askeriyede falan savaşlarda yeniçerilere hizmet etmesi için civelek ordusu kurulurdu.

Padişahlar kışları erkeklerle uyurdu vs vs.

Tarih okuyanlar bilir zaten bunları. İçlik oğlanları, civelekleri vs.

Ha kötü bişey mi? O zamanlar değilmiş. Saygıda duymak lazım.

Bide şuvar o zamanlar ki osmanlı bu günkü türkiyeden daha modernmiş orası gerçek.

Şu da farklı bir kaynak oluversin; (Burada içoğlanların sadece yatmak amacıyla kullanılmadığından bahsedilmiş)

İçoğlanı, Enderûn denilen İç Saray?da çalışan özenle ve dikkatle seçilmiş saray görevlilerine verilen bir isimdir. Osmanlı tarihinde, Topkapı, Galata, İbrahim Paşa ve Edirne Saraylarında yetiştirilen ve zamanla muhtelif devlet hizmetlerine çıkan devşirmeler olarak tarif edilmektedir.
iç oğlan denmesi, İç Saray?da istihdâm edilmelerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca burada istihdâm edilecek devşirmeler, Enderûn Mektebinde yetişmektedirler. Yani Enderûn aynı zamanda devlet adamı yetiştiren bir fakülte durumundadır. Nitekim buradan yetişen devlet adamları arasından pek çok beylerbeyiler ve sancakbeğleri çıkmıştır.

Bir de Yeniçeri Ocağının acemileri vardır; aslında bunlara iç oğlanı dense de, bunları saraydakilerden ayırmak için Şadi adı verilmektedir.

İkinci olarak, bazı yab(l)ancı seyyâhların ve bir kısım Türk/İslâm düşmanı tarihçilerin anlattıkları gibi, Enderun yani İç Saray?da çalışmak üzere yetiştirilen İç Oğlanlarının olması vePadişahların gayr-i meşru arzularını tatmin için orda bulundukları uydurmadır.

Toprak alanı 24 milyon km2yi bulan muhteşem bir devletin Devlet Başkanlığı sarayı demek olan bu mahalde çalışacak personel dikkatle seçilmeliydi. Gerçekten İç Saray?da çalışacak personel, sır tutmalı, eli ayağı düzgün olmalı, yalancı ve hâin insanlar olmamalıydı. İşte bütün bu özelliklere sahip devşirmeleri iç oğlanı adıyla tesbit edebilmek için bugün Kriminoloji veya benzeri ilimlerin yerine Osmanlı döneminde de İlm-i Sîmâ veya İlm-i Kıyâfet denilen bir ilim dalı vardı. Elinin, ayağının, gözünün ve kulağının özelliklerine göre, bir insanın ahlaki yapısı az çok tesbit edilmekteydi. İşte Enderûn denilen İç Saray?da çalışacak iç oğlan denilen personel, bu konuda uzman olan kişilerce seçilmekteydi. Gılmân veya İç oğlan denilmesinin bir sebebi de, burada bugünkü gibi kadın personel çalıştırılmamasındandır.

Dördüncü olarak bir hususa daha dikkat çekmek istiyoruz: iç oğlanlar, değişik hizmetleri görmektedirler. Bu hizmetlerden biri de Has Oda?nın hizmetlerini görmektir. Has Oda, Padişahın iç oğlanlar ile beraber olduğu ve gayr-i meşru hayat yaşadığı bir mekân değildir.

Gerçek Has Oda, Enderun odalarının birincisi ve en itibarlısı olup Fâtih tarafından personel mevcudu otuz kişi olmak üzere kurulmuştur. Daha sonra diğer Padişahlar tarafından genişletilmiştir. Harem?de değil Enderun?da yer almaktadır. Has Oda?da Hırka-ı Sa?âdet ve diğer mukaddes emânetler bulunmaktadır. Has Odalıların asıl vazifeleri de Hırka-ı Sa?âdet Dâiresini süpürmek, tozunu almak, mübârek gecelerde güzel kokularla donatmak ve gül suyu serpmek, Kur?ân-ı Kerim okumak, Padişaha ait hizmetleri görmek yani Saray içinde Padişahın hususî personeli olmaktır.

onat
konunun osmanlı ile hiç alakası yokken ne diye böyle bir paylaşım yapılır anlamış değilim...

optimus_prime
13-04-2015, 18:21
2 haftası kalmış bir asker olarak vatan evlatlarının oy için rant için bu kadar kolay harcamasini hazmedemiyorum. Yıllar önce darbeci dedikleri komutanlarin rüşvet yüzünden pkkyla ortak çalıştıklarını iddia ederek içeri aldılar şimdi daha beterini kendileri yapıyorlar olan yine bize türk askerine oluyor

onat
13-04-2015, 18:21
tüm dünya karı fofenkliyordu, bir tek osmanlı gaydi... velevki gaylerdi yada bir kesim bu şekilde yaşıyordu, olayın burayla bu konuyla n alakası var ? osmanlıda oğlancılık anlayışının olduğu tartışılmaz bi gerçek. bunda hem fikiriz. fakat konuyla n alakası var ? 1 tane kendini osmanlı sanan dürzü yüzünden osmanlı ile ilgili bu yaklaşım ne kadar doğru ?

srkn.ylc
13-04-2015, 18:22
buraya bir şey koyuyorsunuz osmanlı zamanından kalma olduğunu nereden biliyorsunuz ? Ki öyle olsa bile ne alaka bunu burada paylaşınca ne oldu ?
Yani bazenden çok ilginç olabiliyorsunuz. 10 tane adam grup sex yapıyorsa giren çıkandan bize ne ? Tüm osmanlı tren şeklinde mi geziyordu ?

Kardeşim şu zamanda bu olaylar yok ya osmanlıda oldu bitek bunlar he olduğuda belli değil osmanlıda ''oğlan'' lafını osmanlı karşıtı kişiler istediği gibi gördükleri için bu resmi çizmişler biraz araştırsalar oğlan lafı neden dendiğini anlarlar ha suda var velevki öyle okadar iyi şeyler yapmış bir devleti kişileri bunlarla karalamak doğrumu? Şu zamanda bile anadolu insanı ''benim oğlan, senin oğlan'' diye konuşuyor işte isteyen istediği gibi anladığı için...

Caesar
13-04-2015, 18:26
Bir başka kaynağa göre;

Kazıklı voyvoda namı değer drakula 2. Murat'ın içoğlanıdır zamanında.

İçoğlanı zamanında kendisine yapılan muameleye nıspeten osmanlı ordusu askerlerinin kafasını koparıp mızraklara asmıştır.

Yiğit G.
13-04-2015, 18:26
Osmanlı'da eşcinsellik - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%B1%27da_e%C5%9Fcinsellik)

Resim gerçekten osmanlı minyatürü. Osmanlıda gaylik normal birşeydi.

Askeriyede falan savaşlarda yeniçerilere hizmet etmesi için civelek ordusu kurulurdu.

Padişahlar kışları erkeklerle uyurdu vs vs.

Tarih okuyanlar bilir zaten bunları. İçlik oğlanları, civelekleri vs.

Ha kötü bişey mi? O zamanlar değilmiş. Saygıda duymak lazım.

Bide şuvar o zamanlar ki osmanlı bu günkü türkiyeden daha modernmiş orası gerçek.

+ en büyük bilinen aşk lardan biri fatih sultan mehmet ile güzel Radu (kazıklı voyvodanın yani drakulanın kardeşi) arasındadır.

Radu cel Frumos - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Radu_cel_Frumos)
The boys were taken to the various garrisons at Edirne. Radu became an intimate friend of the sultan's son, Mehmet II. According to Byzantium Chronicles Radu became Sultan’s lover, and thus after the relationships with him, Radu received a nickname “cel frumos” (the Beautiful).Their relationships were described by Greek chronicler Laonic Chalkokondyles:[2]

"The Emperor had with him the brother of Vlad, son of Dracul, and was his favourite, living with him. And so it happened that when he began to rule, the Emperor wanted to have a relation with this boy that almost killed him. Because he liked the boy, he invited him to parties and raised the cup with lust asking him into his bedchamber. And the boy was taken by surprise to see the Emperor rushing on him for such a thing and stood against it and did not concede to the Emperor’s craving. But the Emperor kissed him against his will and the boy sheathed a dagger and cut the Emperor’s thigh and then ran away. The doctors healed the Emperor’s wound. And the boy climbed a tree nearby and stayed hidden. Only after the Emperor left, the boy descended and walked away and then came back to the court and again he was the Emperor’s favourite."

Caesar
13-04-2015, 18:27
konunun osmanlı ile hiç alakası yokken ne diye böyle bir paylaşım yapılır anlamış değilim...

Orası çok doğru. Ben kaynak sordun diye gösterdim sadece. Konunun bununla uzaktan yakından alakası yok ama.

optimus_prime
Konu yine boka sardı

Osmanlı ve gaylikle bu konunun ne alakası var böyle adamların varlığı zaten hiç bir olayın cozulememesine sebep.

onat
Bir başka kaynağa göre;

Kazıklı voyvoda namı değer drakula 2. Murat'ın içoğlanıdır zamanında.

İçoğlanı zamanında kendisine yapılan muameleye nıspeten osmanlı ordusu askerlerinin kafasını koparıp mızraklara asmıştır.

eee sonuç ? nereye varıcaksın merak ediyorum ? osmanlı ibne mi diceksin ?

Caesar
13-04-2015, 18:29
eee sonuç ? nereye varıcaksın merak ediyorum ? osmanlı ibne mi diceksin ?

Lan onat ben bişey demiyorum kaynak sormadın mı gösterdim. Konuyuda ben açmadım :) osmanlı ibne olsa ne olur olmasa ne olur.

banane. Teşekkür et olm ben kaynak sordun diye yazdım.

Kişilerin yada imparatorlukların cinsel yaşam sitilini eleştirmem. Osmanlı benimde atam. İbneyse de üzülmem yani.

BaDCaT
13-04-2015, 18:29
Benim dedem Osmanogullarindan Dobloya bir Osmanli Tugrasi yapistirdim gectim.Mis gibi fiyakam da var.zamaninda ne guzel asip kesmisiz kraliz biz !!!!111

ghibli06
13-04-2015, 18:30
işte böyle bölünüyoruz konunun amacından saparak... bir müddet sonra 'biz neyi tartışıyorduk?' diyor, cambaza bak diyenlerin yaptıklarını göremiyoruz... Acun iyi cambazdır mesela...

Caesar
13-04-2015, 18:33
işte böyle bölünüyoruz konunun amacından saparak... bir müddet sonra 'biz neyi tartışıyorduk?' diyor, cambaza bak diyenlerin yaptıklarını göremiyoruz... Acun iyi cambazdır mesela...

Kanka o neden biliyor musun.

Biri kendi savunduğu partiyi aklamak için gelip buraya 'Sizdi pirili iskirlik yiptiniz ririri' diyor. Diğeride senin savunduğun deden böyle böyle yapmış diyor.

Ortaya salak saçma bir muhabbet çıkıyor :)

Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye. Nerem düzgün ki demiş.

Türke sormuşlar neden saçmalıyorsun diye. Oda sen önce kendi koca götüne bak demiş.

onat
13-04-2015, 18:34
Lan onat ben bişey demiyorum kaynak sormadın mı gösterdim. Konuyuda ben açmadım :) osmanlı ibne olsa ne olur olmasa ne olur.

banane. Teşekkür et olm ben kaynak sordun diye yazdım.

Kişilerin yada imparatorlukların cinsel yaşam sitilini eleştirmem. Osmanlı benimde atam. İbneyse de üzülmem yani.

ben o resimdeki yazıda ne yazdığını ve yazan kişinin kim olduğunu merak ettim. osmanlıda oğlancılık, ibnelik vs var oldğunu herkes gibi biliyorum.

şu konunun osmanlıyla uzaktan yakından alakası yokken ne diye paylaşırsın arkadaşım öle bir resmi ? rte osmanlıcılık narası atıyor diye osmanlıyı itibarsızlaştırmaktan başka birşey değil. eleştirininde bir dozu var. onlarca muhteşem padişah gelmiş geçmiş osmanlıdan. biri için fatiha okumaz gelmiş burda o resmi paylaşıyor. şimdi ben böyle yazdm diye de bana atarlancak. vallahi yazık bu memlekete.

ronay
13-04-2015, 18:35
Benim dedem Osmanogullarindan Dobloya bir Osmanli Tugrasi yapistirdim gectim.Mis gibi fiyakam da var.zamaninda ne guzel asip kesmisiz kraliz biz !!!!111

Sizinkiler fena trencilik oynuyomuş yanlız ( ;

atituti
13-04-2015, 18:36

Biri kendi savunduğu partiyi aklamak için gelip buraya 'Sizdi pirili iskirlik yiptiniz ririri' diyor. Diğeride senin savunduğun deden böyle böyle yapmış diyor.

Türke sormuşlar neden saçmalıyorsun diye. Oda sen önce kendi koca götüne bak demiş.

beni anlayan bir bu arkadaş cıktı.teşekkür ederim

Caesar
13-04-2015, 18:36
ben o resimdeki yazıda ne yazdığını ve yazan kişinin kim olduğunu merak ettim. osmanlıda oğlancılık, ibnelik vs var oldğunu herkes gibi biliyorum.

şu konunun osmanlıyla uzaktan yakından alakası yokken ne diye paylaşırsın arkadaşım öle bir resmi ? rte osmanlıcılık narası atıyor diye osmanlıyı itibarsızlaştırmaktan başka birşey değil. eleştirininde bir dozu var. onlarca muhteşem padişah gelmiş geçmiş osmanlıdan. biri için fatiha okumaz gelmiş burda o resmi paylaşıyor. şimdi ben böyle yazdm diye de bana atarlancak. vallahi yazık bu memlekete.

Fatih de yapmış. Fatih kötü mü olacak şimdi Yoooo. Bir kere önce boklamicaz. Sende aynısını yaptın. İç oğlan kullananları kötü diğerlerini iyi yaptın.

Yaptığı icraatlara bakacaz önce. Dinine, sex hayatına, konuşmasına alkolüne değil.

Fatih osmanlının görüp görebileceği en büyük, en zeki padişahtır.

İçoğlan kullandı diye boklanamaz. Kimseyide ilgilendirmez.

Atatürkde türkiyenin gördüğü en büyük askerdir.

Rakı içiyor diye boklanamaz.

Bu mantıkla ilerlersek bakın hiç bir problem çıkmayacak.

Yiğit G.
13-04-2015, 18:37

Benim hep takıldıgım şu.. Osmanlı tabiki bizim eski devletimiz.Yeri geri gururumuz olur yeri gelir olmaz vs.. Ama ben osmanlı torunuyum demek çok saçma... Osmanlı torunu olmak için hanedanlıktan olmak lazım.Kan olması lazım birkere.Eğer o zamana gidip "ben osmanlı torunuyum" desen kelleni anında verirler eline... Halktan biri çıkıp ben osmanlı torunuyum dicek ha :))) Geröek osmanlı torunları avrupada şu an google a "gerçek osmanlı torunları" yazarsanız bizden bile modern olan insanları görebilirsiniz.Burda ben osmanlı torunuyum diyen kişiler sadece osmanlı hükümdarlıgı altında yaşayan fakir halk olabilir ancak başka birşey değil , bulaşıkçı olarak bile almazlar saraya.. .Şu osmanlı torunuyum lafına , osmanlı mühürlerine bunların bu kadar basite indirgenmesine karşıyım..

Caesar
13-04-2015, 18:40
Benim hep takıldıgım şu.. Osmanlı tabiki bizim eski devletimiz.Yeri geri gururumuz olur yeri gelir olmaz vs.. Ama ben osmanlı torunuyum demek çok saçma... Osmanlı torunu olmak için hanedanlıktan olmak lazım.Kan olması lazım birkere.Eğer o zamana gidip "ben osmanlı torunuyum" desen kelleni anında verirler eline... Halktan biri çıkıp ben osmanlı torunuyum dicek ha :))) Geröek osmanlı torunları avrupada şu an google a "gerçek osmanlı torunları" yazarsanız bizden bile modern olan insanları görebilirsiniz.Burda ben osmanlı torunuyum diyen kişiler sadece osmanlı hükümdarlıgı altında yaşayan fakir halk olabilir ancak başka birşey değil , bulaşıkçı olarak bile almazlar saraya.. .Şu osmanlı torunuyum lafına , osmanlı mühürlerine bunların bu kadar basite indirgenmesine karşıyım..

Bi caps vardı çok gülmüştüm. Aynı onu demek istiyorsun koyayım şuraya.

http://galeri7.uludagsozluk.com/276/osmanl%C4%B1-torunlar%C4%B1-aras%C4%B1-farkl%C4%B1l%C4%B1klar_473005.jpg

BaDCaT
13-04-2015, 18:41

Sen bunu nasil dersin ?!?!?! Ben OSMANLI TORUNUYUM,benim DEDELERIM GEMILERI KARADAN YURUTMUS,ben o neslin torunuyum !!!! Onlar sayesinde astik kestik viyana kapilarina dayandik biz !!!!! Yasasin buyuk padisahimiz Kim Jong-Un !!

Doblom'da ve ya bilimum aracimda Osmanli Tugram var ayikss.

fthdrn
13-04-2015, 18:45

Abi bir şey soracağım, Sen verdiğin kaynağa ne kadar güvenebiliyorsun ? Bende yıllar evvel aynı şeyleri okuduğum için kendime de soruyorum ne kadar güvenli bir kaynak ?
Konunun zaten arası s*kildi diye devam ettim. Burada bazı gerizekalılar var asimile olmuşlar belli ki zamanında bu ibne osmanlılar kılıçtan geçirmiş onları. Hemen havlamaya başlamışlar.

ghibli06
13-04-2015, 18:51
PKK lı biri okusa şu konuyu, nasıl başladığı nasıl devam ettiğini, zevkten dört köşe olur totosuyla güler!!! az bile yapıyoruz der, sadece kendi kendinizi imha etme sürecinizi hızlandırdık der...

Caesar
13-04-2015, 18:52
Abi bir şey soracağım, Sen verdiğin kaynağa ne kadar güvenebiliyorsun ? Bende yıllar evvel aynı şeyleri okuduğum için kendime de soruyorum ne kadar güvenli bir kaynak ?
Konunun zaten arası s*kildi diye devam ettim. Burada bazı gerizekalılar var asimile olmuşlar belli ki zamanında bu ibne osmanlılar kılıçtan geçirmiş onları. Hemen havlamaya başlamışlar.

Şimdi şöyle;

1. Ana dilim türkçe. Ben böyle roman okumayı sevmem. Tarih kitabı okumaya bayılırım. Okurkende hayal ederim o anlarda yaşadığımı. Alır beni götürür.

2. yabancı dil biliyorum. İngilizce. Genellikle türkçeleştirilen (tercüme edilen) değilde direk ingilizce olan kaynaklarda alır okurum. Merak ederim. şimdi bizim tarih bilimcileri böyle demiştir dur karşı tarafada söz verelim ne diyor diye.

Yani tam emin olmadan bişey paylaşmam. O resim minyatürleri bizzar osmanlı sanatçılar tarafından resmedilen minyatürler.

Hem türk kaynaklardan hemde yabancı kaynaklardan erişilebiliyor.

Türkler genelde göz önünde bulundurmuyor. Yeni nesil ataları hakkında yanlış düşünmesin diye. Biraz saklanıyor.

Kütüphanelerde (uni) ve internetten araştırılırsa direk buunup okunabilir.

ronay
13-04-2015, 18:58

sorunun ne biliyomusun sadece inanmak istediğin kaynakları okuMak.

Sadece bu konudan ve sadece senden bahsetmiyorun biz toplum olarak GERÇEKLERE değil inanmak istediğimiz kaynaklara güveniyoruz

nitekim hükümetimizde bize inanmak istediklerimizden bahsediyor bizde inanip oyumuzu veriyoruz.hepsi bu

rodya
13-04-2015, 19:03
hdpye barajı geçirtmek içindir bu iyimserlik numaraları.bakın bizim askerimiz yaralandı ama hdp koştu geldi vs. vs. bizimkilerde yer.

hdp barajı geçerse tek başına hükümet olamaz akp. ama barajı geçemeyip bunun yerine mhp ve chp'nin oylarından alırlarsa, aha o zaman zıçtık.

doncarlo
13-04-2015, 19:05
Osmanlıyla akpyi ve o zihniyeti bağdaştıran kafa neyin kafasıdır acaba ? Bakın bakalım Osmanlı'da iç ayaklanma olmuş mu , olmuşsa karşılığı ne olmuş.Osmanlıyı çok sevdiğimden değil bu düşünce yapınızdan dolayı yazma gereksinimi duydum.Bir minyatürden dolayı Osmanlı gay olmaz.Bir namussuzdan dolayı Türkiye batmaz.

Ağrı olayınında sebebi sonucu bellidir.Pkk kurulurken mit destek verdiği gibi şimdi de birilerine akıl verebilir.

fthdrn
13-04-2015, 19:07
sorunun ne biliyomusun sadece inanmak istediğin kaynakları okuMak.

Sadece bu konudan ve sadece senden bahsetmiyorun biz toplum olarak GERÇEKLERE değil inanmak istediğimiz kaynaklara güveniyoruz

nitekim hükümetimizde bize inanmak istediklerimizden bahsediyor bizde inanip oyumuzu veriyoruz.hepsi bu

Başkan ben Osmanlıda eşcinsellik olayını 3-4 sene evvel araştırdım. Yerli-yabancı kaynaklardan zaten biliyorum neyin ne olduğunu. Sen benim neyi sormak istediğimi anlayamamışsın sanırım.
Osmanlı zamanın tümünde değil de, fetret devrinden daha sonra gerçekleşen hadiseler. 600 küsür senenin 100-200 senesi gibi..

Anıl E.
13-04-2015, 19:08
https://www.youtube.com/watch?v=O-k5sVKnN7M

Siyasi geleceği ve ideolojisi tartışılır elbet ama böyle insanlara yani en azından askeri ve vatan sevgisi yüksek kişilere ihtiyaç var.

Konu taşmasın osmanlıcılıktan falan o yüzden koyuyorum bu kısa videoyu. 7 sene önce doğru olanı söylemiş Pamukoğlu

''Türkiye tasfiye ediliyor.''

34btr1907
13-04-2015, 19:16
90lı yıllarda askerlık yapan bı abımız bana devletın pusu sonrası bunlara telsızden dedıgı bı kac cumleyı soylemıstı hala unutmam

analar cok asker dogurur ama helikopter veremez,bakın basınızın çaresıne.

bu devlete hala güvenen varsa bı an once uyansın o uykudan.

burkaykalyon
13-04-2015, 19:19
Bu konunun gidişatı:

Şu an 4. Sayfada konu ve tahminimce 7.-8. sayfada(olur da konu kapanmazsa) falan biri cikip "akp'yi sevmem ama bunun akp ile ne alakasi var?" , "akp'yi sevmem ama olayin asli su bu bla bla" diye vik vik leyenler cikicak. Aha buraya yaziyorum. Sonra herkes hurraaa o laflari soyleyene saldircak. Sonra pm leşmeler falan fıstık. Sırf ışığız.

Ve kapanış. Sonuc?

Siradaki konu gelsiiinnn....

OrcunInce
13-04-2015, 19:26
Bugün dolar rekor kırdı, birine sordum 'ne düşünüyorsun' dedim, bana ben maaşımı tl alıyorum banane, iktidar işini bilir' dedi.
Bu video'da kurmacadır, tape'lerde kurmacaydı zaten.

inş cnm.

Mivec_4G63
13-04-2015, 19:33
Forumda Osmanlı Devleti hakkında o kadar çok bilgisiz ama fikir sahibi insan var ki, neresinden tutsan elinde kalıyor. Gerçi haklılar... Osmanlı hanedanına mensup kişilerin ülkelerinden kovulması, Osmanlı Devleti yönetimine dair bütün belgelerin yakılması, çoğunun yabancı devletlere tarihi eser adı altında verilmesi... Ne yazık tarihimizi ve soyumuzu bize unutturmaya çalıştılar. Dedemin babası, bulgaristana hibe edilen devlet erkanını ilgilendiren önemli mektupları göz yaşları ile okumuş... Osmanlı Devleti'ni şuan anlatan en iyi kaynaklar yabancı kaynaklardır. Size tavsiyem azcık ilgileniyorsanız bu yabancı kaynakları okuyup anlamaya çalışın. Osmanlı hukukunun kusursuz işleyişin, vatandaşlar arasındaki hoşgörüyü ve daha bir sürü şey. Şuan zerresi olmayan bir sürü şey...

ghibli06
13-04-2015, 19:45
Forumda Osmanlı Devleti hakkında o kadar çok bilgisiz ama fikir sahibi insan var ki, neresinden tutsan elinde kalıyor. Gerçi haklılar... Osmanlı hanedanına mensup kişilerin ülkelerinden kovulması, Osmanlı Devleti yönetimine dair bütün belgelerin yakılması, çoğunun yabancı devletlere tarihi eser adı altında verilmesi... Ne yazık tarihimizi ve soyumuzu bize unutturmaya çalıştılar. Dedemin babası, bulgaristana hibe edilen devlet erkanını ilgilendiren önemli mektupları göz yaşları ile okumuş... Osmanlı Devleti'ni şuan anlatan en iyi kaynaklar yabancı kaynaklardır. Size tavsiyem azcık ilgileniyorsanız bu yabancı kaynakları okuyup anlamaya çalışın. Osmanlı hukukunun kusursuz işleyişin, vatandaşlar arasındaki hoşgörüyü ve daha bir sürü şey. Şuan zerresi olmayan bir sürü şey...

kim Osmanlı'yı neden inkar etsin? tabii ki çoğumuzu atası dedesi Osmanlı sancağı altında yaşamış savaşmış... Ne yapalım peki, Paris'ten Londra'dan, Milano'dan çağırıp, Osmanoğullarının torunları Jonathan ile Michael'a ülkeyi mi teslim edelim? bana 150 sene önceki yönetimin iyi olduğuna kim inandırabilir? keza şimdi iyi idare edildiğimize beni kim inandırabilir? olay her zamanki gibi saçma sapan yerlere gitti!

Mivec_4G63
13-04-2015, 20:03
Osmanoğulları keyfinden gitti haklısınız... Aşağıda bir kaç örnek var vakit ayıyırsanız izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=aWKQzUkWgCo

https://www.youtube.com/watch?v=KPU6abuh2-0

ghibli06
13-04-2015, 20:08
Osmanoğulları keyfinden gitti haklısınız... Aşağıda bir kaç örnek var vakit ayıyırsanız izleyebilirsiniz.

yahu keyfinden ya da değil, sene 2015, ne yapalım diyorum? torunlarını çağıralım bir de halifelik mi verelim? ülke bölünmesin diye düşünce üretmeye çalışıyoruz, Osmanlı neden gittiyi tartışıyoruz, Osmanlıdaki sapkınlıkları koyuyoruz... gerçi haklısınız, biri Osmanlı sapıktı der diğer tarafsa Osmanlı Allah'ın bize lütfuydu bilemedik kıymetini kara gözlümün der, PKK birileriyle birlik olup ülkeyi böler ama her iki taraf da zerre kadar bu sığ tartışmanın bir amacı olmadığını anlamaz...

Canselmo
13-04-2015, 20:13
Konu nerden nereye geldi

Mivec_4G63
13-04-2015, 20:14
Şuanki adalet sistemi ile osmanlı zamanındaki adalet sistemini kıyaslıyoruz. Farkında mısınız bilmiyorum ama rejim değişti Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Kimse osmanlı başa gelsin demiyor. Benim karşı çıktığım osmanlı devletinin itin götüne sokup çıkarılması.

ErkanCanS
13-04-2015, 20:30
Forumda belli başlı kişiler var bu tarz konularda ortaya bombayı atıp yok oluyorlar.Ortada Osmanlıyla ilgili bir konu yokken muhaliflik yaptığını sanarak , alaycı bir şekilde konuyu hep aynı yere çekiyorlar.Bu yaptıklarının kendi ayağına sıkmaktan başka bişey olmadığını söylemek gerek.Konunun başlarında konuşulanlarla şimdi konuşulanların ne alakası var.Hep muhalefet partilerini eleştiriyoruz da biraz çuvaldızı kendimize batıralım.Şu durumun muhalefet partilerinin yaptıklarından hiç farkı yok bence.Malesef toplumumuzda konu odaklı eleştirme söz konusu değil. Bir olayı , bir siyasi partiyi , bir futbol takımını , bir araba markasını mikro olarak eleştiremiyoruz. Yüzyıllardır ufak bir azınlığın kalabalık toplumların üstünde hakimiyet kurması , onlara tepeden bakması , hatta kendilerini onlardan üstün görmeleri gibi tarihsel alışkanlıklarımızdan olsa gerek , gayet alaycı bir şekilde ülkedeki çoğunluk kesimin önem verdikleri ve manevi değer saydıkları objelere laf söylenebiliyor.Bu tutum çok yanlış.İnsanları kutuplaştırmak tamda böyle birşey.Bu iktidarın bu kadar oy almasının en büyük sebebide geçmişimizde de bu tarz yaklaşımların olmasıdır diye düşünüyorum.Kimse benle dalga geçtiler , bana laf soktular , beni yerden yere vurdular diye sandıkta oyunu değiştirmez aksine daha bir hırsla basar o oy damgasını.

Frid
13-04-2015, 20:58
http://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/s306x306/e15/11032926_794916137255829_819514616_n.jpg

Ne zaman bir birimizi ötekileştirmekten vazgeçeceğiz bilmem, herkesi olduğu gibi olacağı gibi kabul edebilsek, ülke, vatan tek esas değer olsa, bu ülke bölünür mü? Bölünebilir mi hacılar?

kelalper
13-04-2015, 21:12
Beyler ilk önce Türk müsünüz yoksa Osmanlı mı ona karar verin. Çünkü Türk demek Osmanlı demek değil. Osmanlı birçok birlikten kurulmuş bir imparatorluk. İçerisinde Arapta ve Çerkezde var Türkte var. Var oğlu var. Gidin ilk önce Osmanlıda Türklüğün ne olduğunu Türklerin itin münasip yerlerine sokulup çıkarıldıklarını savaşlarda ne görev verildiklerini sarayda ve hanedana a yakın yerlerde görev almalarının neden yasaklandığını araştırın sonra Osmanlı mısınız nesiniz ona karar verirsiniz. Bu 1. Eğer Osmanlı çok süper yönetiliyor olsaydı o bahsettiğiniz müthiş hukuk sistemi makinenin dişlisi gibi işliyor olsaydı orada görev yapan kadılar nasıl zengin oldular. Padişahın verdiği toprakla mı? Toprak o zaman para etmiyordu onu da hatırlatiim. O kadılar müthiş adaletli olsalardı 1. dünya savaşında dünya kadar ayaklanma vs çıkar mıydı yoksa ayaklanma çıkarmaya çalışanı alıp münasip tarafından bi tarafa mı asardı halk. Osmanlı denen bitmiş yapıyı gidip Atatürk yıkmadı. Cumhuriyet kurulurkende davet etti. Ama OSmanlı soysuzları sinsilikle onu da ele geçirmeye çalıştı. Kazım Karabekir vs nin ters düşmesinin nedeni de budur.
Adamlarda gaylik vs devede kulak konular dünya kadar çarpıklığın içerisinde.
HDP ye gelince ben Yeşilyurtta doğdum büyüdüm. Kapıcılar ya Kastamonulu ya da Karslı kürttü. Hepsinin çocuklarıyla da arkadaşlık yaptık beraber top oynadım vs. Hiç birine de sen şusun diye bakmadım. Eve de gelirlerdi vs. Olay ne zaman koptu bilio musunuz? Ne zamanki PKK diye bişey ortaya çıktı ve asker dışında oradaki halkı yakıp yıkmaya başladılar ve bu dürzüler de ben destekliyorum demeye başladılar film koptu. Benim askerime benim halkıma zulm yapanın kafasının çatısına mermiyi sıkarım. Bu devletin toprağını ayırmaya çalışanın çatısının ortasına mermiyi sıkarım. Ulan senelerce kardeş kardeş yaşadık. Senin yoktu ben seninle paylaştım. Ne oldu da birden yok orası benim orayı bana ver demeye başladın.GAP projesinden sonra değerlenmeye başlayınca. Yani benim paramla benim yaptığım şeyi benden almaya başladığın zaman . kimse kusura bakmasın ama yedirmezler. Haa yediririm nasıl yediririm. Bütün devlet dairelerini yıkar içlerini boşaltırım. Bütün elektrik üreten su üreten tesisleri kapatır sökerim.Okulları boşaltırım bu tarafa geçmek isteyenleri bir yere yerleştiririm orada kalmak isteyenlere de derim ki kapıyı kapatıyorum arkadaş size bundan sonra yağmurlu hava da su yok ne mok y,yosan yiyebiliosan ye bu tarafa da babayı geçersin derim. Bak bakalım PKK HDP kalıyor mu ortada.

Yiğit G.
13-04-2015, 21:21
Beyler ilk önce Türk müsünüz yoksa Osmanlı mı ona karar verin. Çünkü Türk demek Osmanlı demek değil. Osmanlı birçok birlikten kurulmuş bir imparatorluk. İçerisinde Arapta ve Çerkezde var Türkte var. Var oğlu var. Gidin ilk önce Osmanlıda Türklüğün ne olduğunu Türklerin itin münasip yerlerine sokulup çıkarıldıklarını savaşlarda ne görev verildiklerini sarayda ve hanedana a yakın yerlerde görev almalarının neden yasaklandığını araştırın sonra Osmanlı mısınız nesiniz ona karar verirsiniz. Bu 1. Eğer Osmanlı çok süper yönetiliyor olsaydı o bahsettiğiniz müthiş hukuk sistemi makinenin dişlisi gibi işliyor olsaydı orada görev yapan kadılar nasıl zengin oldular. Padişahın verdiği toprakla mı? Toprak o zaman para etmiyordu onu da hatırlatiim. O kadılar müthiş adaletli olsalardı 1. dünya savaşında dünya kadar ayaklanma vs çıkar mıydı yoksa ayaklanma çıkarmaya çalışanı alıp münasip tarafından bi tarafa mı asardı halk. Osmanlı denen bitmiş yapıyı gidip Atatürk yıkmadı. Cumhuriyet kurulurkende davet etti. Ama OSmanlı soysuzları sinsilikle onu da ele geçirmeye çalıştı. Kazım Karabekir vs nin ters düşmesinin nedeni de budur.
Adamlarda gaylik vs devede kulak konular dünya kadar çarpıklığın içerisinde.
HDP ye gelince ben Yeşilyurtta doğdum büyüdüm. Kapıcılar ya Kastamonulu ya da Karslı kürttü. Hepsinin çocuklarıyla da arkadaşlık yaptık beraber top oynadım vs. Hiç birine de sen şusun diye bakmadım. Eve de gelirlerdi vs. Olay ne zaman koptu bilio musunuz? Ne zamanki PKK diye bişey ortaya çıktı ve asker dışında oradaki halkı yakıp yıkmaya başladılar ve bu dürzüler de ben destekliyorum demeye başladılar film koptu. Benim askerime benim halkıma zulm yapanın kafasının çatısına mermiyi sıkarım. Bu devletin toprağını ayırmaya çalışanın çatısının ortasına mermiyi sıkarım. Ulan senelerce kardeş kardeş yaşadık. Senin yoktu ben seninle paylaştım. Ne oldu da birden yok orası benim orayı bana ver demeye başladın.GAP projesinden sonra değerlenmeye başlayınca. Yani benim paramla benim yaptığım şeyi benden almaya başladığın zaman . kimse kusura bakmasın ama yedirmezler. Haa yediririm nasıl yediririm. Bütün devlet dairelerini yıkar içlerini boşaltırım. Bütün elektrik üreten su üreten tesisleri kapatır sökerim.Okulları boşaltırım bu tarafa geçmek isteyenleri bir yere yerleştiririm orada kalmak isteyenlere de derim ki kapıyı kapatıyorum arkadaş size bundan sonra yağmurlu hava da su yok ne mok y,yosan yiyebiliosan ye bu tarafa da babayı geçersin derim. Bak bakalım PKK HDP kalıyor mu ortada.

"türk değil mi, merzifon'un eşeği,
eşek değil, köpekten de aşağı."

dizeleri türkler için ne düşündüklerini açıklar sanırsam..

ErkanCanS
13-04-2015, 21:24
Siz Osmanlı tarihini hangi kaynaklardan öğrendiniz öncelikle sizin kaynaklarınızdan araştırıp karar verelim ne olduğumuza :)

BamBam
13-04-2015, 21:27
Vay monaco güzelim konuyu nası da hiç ettiniz be ya?? aklım almıyor...insana saygıdan, kandırıldığımızdan, dönen oyunlardan vsvs bahsedilirken olay nereye gelmiş pehh...ben maaşımı TL alıyorum ki diyen adam şurayı okusa "yeyin lan birbirinizi, daha kendi aranızda iki kelam konuşamıyorsunuz bir de memleket mi yöneteceksiniz" der k*çıyla güler valla...çekirdek kolasını almış apolitikler de "adam haklı beyler" der çekilir köşesine...

turboman
13-04-2015, 21:40
bu videodan şöyle bi şey aklıma geldi sanki burda hdplileri yani kürtleri iyi biri olarak tanıtma yani imralıdaki o.ç. nun salıverilmesi gibi olayları yavas yavas alıştırma binevi kurdu koyun olarak millete yutturmaya çalışıyolarmış gibi bişey oluştu aklımda benim gibi düşünen vardır heralde ve dahada böyle video ve düzmece veya gerçek şeyler kaooyuna sunarlar gibime gelio

kelalper
13-04-2015, 21:49
Siz Osmanlı tarihini hangi kaynaklardan öğrendiniz öncelikle sizin kaynaklarınızdan araştırıp karar verelim ne olduğumuza :)

Osmanlı senin okulda okuduğun düzmece bilgilerden oluşmuyor. Bununla alakalı dünya kadar derlenmiş kitap var. Okulda okuduğun savaşlar zaferlerle alakalı dünya kadar bilgi farklı farklı kaynaklarda hep farklı şekilde anlatılırken yani şüpheliyken benim okuduğum öğrendiğim şeyler tek bir noktadan öğrenilen bilgiler değil ve birbirini destekleyici bilgiler. Yani benim önüme okulda al bunu oku bana özetini çıkar demedi uluslararası ilişkiler okurken hocalarım. Bana şu şu seneler arasında şurada şununla alakalı neler olmuş özetle. Tek noktadan yazarsan da bırakırım dendi. Mensur Akgün sayesinde tarih okumaktan nefret eden orta okul lisede tarihten sürekli ite kaka geçen ben mühendisken üstüne hadi askere gitmiim daha yaş genç bi de uluslararası ilişkiler okurum yaw kolay bitiririm diye girip Türk ve Osmanlı tarihini sevene okuyan bir adam oldum. Her ders hazırlanırken farklı farklı kitaplardan ortaya karışık bir tez sunarak hazırlanıp derste adamla tartışıodum.

kelalper
13-04-2015, 21:54
bu videodan şöyle bi şey aklıma geldi sanki burda hdplileri yani kürtleri iyi biri olarak tanıtma yani imralıdaki o.ç. nun salıverilmesi gibi olayları yavas yavas alıştırma binevi kurdu koyun olarak millete yutturmaya çalışıyolarmış gibi bişey oluştu aklımda benim gibi düşünen vardır heralde ve dahada böyle video ve düzmece veya gerçek şeyler kaooyuna sunarlar gibime gelio

bu videonun amacı şu arkadaşlar. Tayyip çıkıp orada pkk ile çatışılıyor dediği anda HDP panik yapıyor PKK savaşıyor diye. Ama elde edilen bilgilerden PKKnın orada askerlerle savaşmadığı ortaya çıkıyor. Bunun üzerine HDPliler olayın geçtiği yere gidiyorlar ve yaralı askerleri görüyorlar. Yani HDP ve PKK kendilerinin savaşmadığını göstermek atılan iftirayı ortadan kaldırmak için video çekiyorlar.

fthdrn
13-04-2015, 21:59
Osmanlıyı geçin artık..
Şu en büyük gerçek bu ülkede kimse terörün bitmesini istemiyor. O yüzden yeni bir kurtarıcının gelmesini bekleyeceğiz.

overblack
13-04-2015, 22:02
Doğru olan tek şey var,Türk bir SOY'dur. Osmanlı toplama kampı.Ne zamanki bir milletin milli duygularını bitirirler o zaman savaşmadan ele geçirmişlerdir zaten. Ümmetçilik falan filan g.t ayağı.Hani ümmetçiysek neden amerika libyayı ırak'ı,suriye'yi bombaladığında alkış tutuyoruz? Evet Osmanlı çok büyük bir imparatorluktur,sonu da aynı diğer imparatorlukların bitişi gibi dağılarak ve çözülerek olmuştur. Çünkü insanları birbirine bağlayan bir milli değer yoktu.Şu an yapmak istenilen zaten budur.

kado
13-04-2015, 22:06
https://www.youtube.com/watch?v=-3VZ93Xmrt4

İyi uykular Türkiye'm

SerkanYazgan.
13-04-2015, 22:06
Ne kadar sığ insanlar var aramızda. Osmanlı bir devletti ve yıkıldı. Yerine kurulan devletinde durumu ortada. Tarih kitaplarının çoğu yanlı, tüm kitapları okuyup kendinizin bilgi çıkarması gerekir ki bunun içinde kafayı sıyırmak lazım . Velhasıl; isimleri geçelime efendiler. Sadece uyanıp etrafımıza bakalım.

Patisever
13-04-2015, 22:09
Bugün izledim bunu asrın kahpeliği donuyor piyasada ismi mismi.lazım değil vatana millete kim karsıya olsun NE MUTLU TURKUM DİYENE

Anıl E.
13-04-2015, 22:12
Osmanlı muhabbetini kapatsak mı ?

halilcakir
13-04-2015, 22:13
Asker yalnız kaldıdan başlamış osmanlının topluğundan çıkılmış :)

Bize düşmana gerek yokki ,bende dahil biz zaten birbirimizi en güzel şekilde yer hiçbir işe de yaramadan öyle bir hayat yaşar gideriz işte:)

Sabancı üniversitesinden bir finans profesörünün sevdiğim bir sözü vardı şunun gibi birşey idi :

bencil olun yalnızca siz önemlisiniz

siz kendinizi kurtarın zaten memleket kurtulur diye

benim anladığım bundan;işinize bakın işinizi iyi yapın kendinizi kurtarın herkes sen gibi kendini kurtarsa memleket zaten kurtulur :)

ama yani memlekette siyaseti meslek edinmiş ciddi bir kesim var

adamın geçimi bu

en büyük hedefi de vekil olup ömür boyu yüksek emekliyi yakalamak öncesinde de vekillik sırasında yiyebileceği rüşveti yemek

mesela keşke şu vekillere maaş kalksa sonra seçildikleri andan itibaren tüm 1. derecen akrabaları ve kendilerinin hesap hareketleri incelemeye alınmaya başlasa vs

eminim vekilliğe aday adam kalmaz valla :D

turboman
13-04-2015, 22:14
bu videonun amacı şu arkadaşlar. Tayyip çıkıp orada pkk ile çatışılıyor dediği anda HDP panik yapıyor PKK savaşıyor diye. Ama elde edilen bilgilerden PKKnın orada askerlerle savaşmadığı ortaya çıkıyor. Bunun üzerine HDPliler olayın geçtiği yere gidiyorlar ve yaralı askerleri görüyorlar. Yani HDP ve PKK kendilerinin savaşmadığını göstermek atılan iftirayı ortadan kaldırmak için video çekiyorlar.peki hdpliler yaralı askere yardım ediyorda askeri kim vurmuş o zaman düzmece yani o zaman zaten videoda komutanda bişeyden haberi yokmuş gibi bizde emirleri uyguluyoruz diyor birisi onlara talimat vermiş çok yazık türk askeri türk milleti nelerle uğrasio yazık...

ibozum
13-04-2015, 22:29
Askeri kim vurmuş? Kim vurduya gidecek ortam var.. Kendi toprağına füze atıp, askerlerini öldürecek bir yönetim varken katili dışarılarda aramamak gerek..

Kurgulanmış, oynanıyor.. Biz de seyrediyoruz..

lethaldoze
13-04-2015, 22:33
Şu Osman paşa meclise bi girse... tanınacak iyice ve ben çok ümitliyim....

mert_can 41
13-04-2015, 22:38
Savcının ölümü ile ilgili doğru düzgün halkı bilgilendirmeyen ve saklayarak haber yapan adamlardan ne bekliyorsun . Savcıyı'da o iki genç öldürmedi bence .
Benle aynı düşünen biri daha varmış.

Bu arada eskiyi tarihte bırakmak varken bir kaç kişi o tarihi tugralar falan yapıştırarak günümüze getirmeye çalışıyosa buna gerici zihniyet denir ne tartışırsanız tartışın her zaman onlar haklıdır .

Ahmetfikri
13-04-2015, 22:44
gabarda bagokta cudide eruhta sırnak hakkari kırsalında olsa tamam bi nebze insanı KANDIRIRSINIZ ama ağrı diyadin nedir yahu

iktidarda büyük telaş var chpnin oyları her seçim yükselmesi merkez sağın mhpye yönelmesi sol sosyalist kesimin hdpde birleşmesi yeni yeni senaryolar üretmeye zorluyor ve cemaatle olan ayrılık artık akılcı senaryo üretmeyide zorlaştırıyor son 1 yılda sayısız örnekleri var

Zorbey
13-04-2015, 22:52
Beyler ilk önce Türk müsünüz yoksa Osmanlı mı ona karar verin. Çünkü Türk demek Osmanlı demek değil. Osmanlı birçok birlikten kurulmuş bir imparatorluk. İçerisinde Arapta ve Çerkezde var Türkte var. ..

Abiye katılıyorum tamamıyla.

Ayrıca Çin'in 3 te 1 inin Türk olma ihtimali var desem ?

Okuduğum bölümün kuruluş amacı Çin kaynaklarında Türk tarihini araştırmak. Okuduğumda oldukça şaşırmıştım.

ErkanCanS
13-04-2015, 22:53
Osmanlı senin okulda okuduğun düzmece bilgilerden oluşmuyor. Bununla alakalı dünya kadar derlenmiş kitap var. Okulda okuduğun savaşlar zaferlerle alakalı dünya kadar bilgi farklı farklı kaynaklarda hep farklı şekilde anlatılırken yani şüpheliyken benim okuduğum öğrendiğim şeyler tek bir noktadan öğrenilen bilgiler değil ve birbirini destekleyici bilgiler. Yani benim önüme okulda al bunu oku bana özetini çıkar demedi uluslararası ilişkiler okurken hocalarım. Bana şu şu seneler arasında şurada şununla alakalı neler olmuş özetle. Tek noktadan yazarsan da bırakırım dendi. Mensur Akgün sayesinde tarih okumaktan nefret eden orta okul lisede tarihten sürekli ite kaka geçen ben mühendisken üstüne hadi askere gitmiim daha yaş genç bi de uluslararası ilişkiler okurum yaw kolay bitiririm diye girip Türk ve Osmanlı tarihini sevene okuyan bir adam oldum. Her ders hazırlanırken farklı farklı kitaplardan ortaya karışık bir tez sunarak hazırlanıp derste adamla tartışıodum.

Bu konular üzerinde onlarca proflar doçentler uzmanlar bilmem neler yıllardır buldukları kaynaklar üzerinden tartışırken , sizin ben uluslararası ilişkiler okurken çok araştırdım hocamlada tartıştım aradım taradım ve ben tamamım demeniz beni şaşırttı :) Bende bu konularda çok meraklı biriyim ve araştırmalarımı okul kitaplarından yapmadığımı bilin. Siz ne kadar kaynak sunarsınız bende o kadar kaynak sunabilirim.Sonra o kaynak yalan bu kaynak doğru falan filan diye tartışma açılır.Zaten tarihte kaynakların doğruluğu her zaman tartışma konusu olur bunu sizde bilirsiniz. Ben sadece böyle bir konuda osmanlının açılmasını doğru bulmadım. Ortaya biri bu konuda olmaması gereken alakasız birşey atıyor başkalarıda devamını getiriyor bir anda konu bambaşka yerlere gidiyor. Konunun gidişatını değiştirmek yerine osmanlıyı kendine dert edinen veya bu konuda insanları bilgilendirmek isteyenler açsın bir konu ordan devam edilsin bence çok basit birşey bu.Ne zaman hükümetin yediği bir haltla ilgili konu açılsa 2-3 sayfa sonra o ***** foto,doblo,osmanlı tuğrası ve osmanlı muhabbeti baş gösteriyor asıl konu unutuluyor.Hani diyoruz ya başımızdaki hükümdar çok güzel halkı uyutuyor ve gündemi değiştirebiliyor diye bunu yapmasada o gündem hep değişiyor zaten.Bakınız içinde bulunduğumuz konu :)

fthdrn
13-04-2015, 22:58
Abiye katılıyorum tamamıyla.

Ayrıca Çin'in 3 te 1 inin Türk olma ihtimali var desem ?

Okuduğum bölümün kuruluş amacı Çin kaynaklarında Türk tarihini araştırmak. Okuduğumda oldukça şaşırmıştım.
Çinden ayrı dünyada milyarlarca Türk soyundan insan yaşamakta. En eski adet ve gelenekleriyle yaşayan şamanizme inanan Türk kabileleri var.

Anıl E.
13-04-2015, 23:06
Sektir edin bence aynı konuları başa sarıyoruz osmanlı mosmanlı.

Bence bizi çok bomba günler bekliyor seçim öncesi ve sonrası . Çok büyük olaylar olacak klasik iktidar hamleleri ve inananlar her zaman oyunu kullanacak. Bir caps vardı "merak etmeyin ben şimdi Allah diyeceğim inanacaklar ." Her şeyi özetliyor aslında .

Tek dileğim ülke daha fazla boka sarmadan birinin ya da birilerinin müdahale etmesi. Seçimle bunların gideceğine kimse inanmıyordur herhalde değil mi ?

BaDCaT
13-04-2015, 23:31
Bu konular üzerinde onlarca proflar doçentler uzmanlar bilmem neler yıllardır buldukları kaynaklar üzerinden tartışırken , sizin ben uluslararası ilişkiler okurken çok araştırdım hocamlada tartıştım aradım taradım ve ben tamamım demeniz beni şaşırttı :) Bende bu konularda çok meraklı biriyim ve araştırmalarımı okul kitaplarından yapmadığımı bilin. Siz ne kadar kaynak sunarsınız bende o kadar kaynak sunabilirim.Sonra o kaynak yalan bu kaynak doğru falan filan diye tartışma açılır.Zaten tarihte kaynakların doğruluğu her zaman tartışma konusu olur bunu sizde bilirsiniz. Ben sadece böyle bir konuda osmanlının açılmasını doğru bulmadım. Ortaya biri bu konuda olmaması gereken alakasız birşey atıyor başkalarıda devamını getiriyor bir anda konu bambaşka yerlere gidiyor. Konunun gidişatını değiştirmek yerine osmanlıyı kendine dert edinen veya bu konuda insanları bilgilendirmek isteyenler açsın bir konu ordan devam edilsin bence çok basit birşey bu.Ne zaman hükümetin yediği bir haltla ilgili konu açılsa 2-3 sayfa sonra o ***** foto,doblo,osmanlı tuğrası ve osmanlı muhabbeti baş gösteriyor asıl konu unutuluyor.Hani diyoruz ya başımızdaki hükümdar çok güzel halkı uyutuyor ve gündemi değiştirebiliyor diye bunu yapmasada o gündem hep değişiyor zaten.Bakınız içinde bulunduğumuz konu :)

Osmanliya Doblo'ya aslinda neden geliyor biliyor musun ?

Bizim insanimiz kraldan cok kralcidir.Bak etrafina hizli araba yapanin dostu coktur.Herkes onu taniyorum bunu taniyorum der.Arabayi satani,bu isleri birakani sokakta gorseler tanimazlar.

Osmanli'da boyledir hala bu yuzden takilirim bu konuya.Insanlar tarih okumaz,ogrenmez,arastirmaz.Üç beş kişi çıkar anlatır kafasına göre.Osmanli zamaninda her yeri almis,asmis,kesmis tabii bunu ilkokul siralarinda duyan insanimiz aoouuuu superiz lan biz diyerekten kapilir bir omur boyu boyle devam eder.Halbuki kazanılan toprak sadece güçlü yapmaz bir devleti.

Bir ailenin sahip oldugu topraklardan kendine pay cikarmaya calismak,ayni rollingte hizli olan arabaya bizim araba yeaaaaa diye ortaklık biçen adamdan bir farki yoktur.Gucu sahiplenmek ve ezikligi bastirmaktir.

Suan insanlara sunulan sey de budur.Osmanli torunuyuz bakin super olucaz boyle olucaz diyerek bu eziklik uzerinden prim yapmaktir.

Asip kesmekle bir yere gelemezsin,bilim lazim,teknoloji lazim,VIZYON LAZIM.Atip tutmakla olmaz muhendis olmak lazim.Calismak lazim.Sagdan soldan kendi adamini alip saga sola koyarak degil.Bu her zaman boyleydi son dönemlerin siyasi değerlendirmesi olarak degil.Bunu avrupa yaptı biz hala yapamadık 200 senedir.

Dolar 2.67 bu arada...

Neler oluyor ve dönüyor kim bilir.

ErkanCanS
14-04-2015, 00:03
Osmanliya Doblo'ya aslinda neden geliyor biliyor musun ?

Bizim insanimiz kraldan cok kralcidir.Bak etrafina hizli araba yapanin dostu coktur.Herkes onu taniyorum bunu taniyorum der.Arabayi satani,bu isleri birakani sokakta gorseler tanimazlar.

Osmanli'da boyledir hala bu yuzden takilirim bu konuya.Insanlar tarih okumaz,ogrenmez,arastirmaz.Üç beş kişi çıkar anlatır kafasına göre.Osmanli zamaninda her yeri almis,asmis,kesmis tabii bunu ilkokul siralarinda duyan insanimiz aoouuuu superiz lan biz diyerekten kapilir bir omur boyu boyle devam eder.Halbuki kazanılan toprak sadece güçlü yapmaz bir devleti.

Bir ailenin sahip oldugu topraklardan kendine pay cikarmaya calismak,ayni rollingte hizli olan arabaya bizim araba yeaaaaa diye ortaklık biçen adamdan bir farki yoktur.Gucu sahiplenmek ve ezikligi bastirmaktir.

Suan insanlara sunulan sey de budur.Osmanli torunuyuz bakin super olucaz boyle olucaz diyerek bu eziklik uzerinden prim yapmaktir.

Asip kesmekle bir yere gelemezsin,bilim lazim,teknoloji lazim,VIZYON LAZIM.Atip tutmakla olmaz muhendis olmak lazim.Calismak lazim.Sagdan soldan kendi adamini alip saga sola koyarak degil.Bu her zaman boyleydi son dönemlerin siyasi değerlendirmesi olarak degil.Bunu avrupa yaptı biz hala yapamadık 200 senedir.

Dolar 2.67 bu arada...

Neler oluyor ve dönüyor kim bilir.

Ağrıda askerlerle pkklılar çatışma yaşadı.Acaba bilinçli mi yapıldı.Hükümet kendi propagandasını yapmak için böyle oyun mu oynadı. Olay sonrasının videosu. Bu olayda HDPnin payı ne falan filan konuşuluyor. İnsanlar birşeyler yazıp çiziyor değerlendirme yapıyor.Sonra hoooop Osmanlıda oğlancılık vardı şok şok şok ! Osmanlıda kralcılık vardı .Osmanlı yakıp yıktı hep.Osmanlı torunu değiliz onlar bir aileydi bizi sindirdiler yönettiler. Ya tamam belki doğruda olabilir ama bu konudaki yeri ne bunun. Açın bir osmanlı konusu yazalım çizelim herkes içini boşaltsın bi rahata erelim hep beraber :) Demek istediğim şu ; Osmanlı konusunda bazı şeylere tutulmuş olabilirsiniz zaten herkes bişeylere birilerine bilenmiş bu ülkede ama böyle yaparak asıl konuşulması gerekenler es geçiliyor. Ben mesela merak ediyorum bu işi devlet tezgahladıysa pkklı nasıl ölüyor.Pkk ile beraber hareket ettiyse devlet , pkk hdp nin barajı geçmesini istemiyor mu ? Hdp barajı geçemezse pkk nasıl davranacak ? Silah bırakmazsa devlet nasıl tavır izler ? Çözüm süreci dedikleri şey nasıl olur ? Bu konuda bir tartışma ortamı dönse fena mı olurdu. 108 tane mesaj var burda sizin söylediklerinizle kim koşa koşa tarih kitaplarına saldırcak veya mühendislik için ygs lys kitabı kovalayacak. O doblolulardan bahsederken kimleri hedef aldığınızı biliyoruzda burası akturkey mi sanki.Hiç değilse hedef kitlenizde olmayan ama bir şekilde ecdadına laf edilmesini sevmeyen insanların kalbini kırmayın.Çok zor bişey değil heralde bu. Bu arada dolar aldı başını gitti zaten.

FK.Sub
14-04-2015, 00:45
Seçim sonrasında olaylar bizi bekler..Anıl e yazdığın yazılarla seni takdir ediyorum aynı düşüncede olduğumuzdandır belkide içi temiz olan nadir insanlardansın.

cabrioleter
14-04-2015, 02:29

tarih böyle okunmaz, araştırılmaz, öğrenilmez. alıntı yaptığım mesajın bir kaç üstündeki mesajınızda tarih bilmediğinizi çok güzel ortaya koymuşsunuz.
rusyada devrim olduğunda ne yaptılar biliyor musun? çarın çoluk çocuk demeden sülalesini kuruttular. bizim Atamız o kadar büyük adam ki osmanlının artıklarının başımıza bela olabileceğini bile bile yurtdışına sürdü. Yoksa o dönemde vardı çarın başına gelenleri burada Osmanlı'nın kalan hanedanına uygulayacak. Al şimdi kalan hanedan mensupları şu ada bizim bu arazi bizim geri verilsin diye ötmeye başladı. Bir tanesi de çıkmış padişahçılık oynuyor. şu an bile tehlikeler bu ülke için. Hepsinin kökünün kazınmadığına şükredeceğiniz yerde gelmişsiniz sürüldü diye ağlıyorsunuz. hanedandan biri gelip var olan malına mülküne zamanında benimdi vereceksin bana dese arabanı falan istese en başta sizin gibi neo-osmanlıcılar Osmanlı düşmanı olur. sizin gibiler yüzünden tarihi bilmeyen sözde okumuş kesim ise bumerang etkisiyle Osmanlı düşmanı oluyor. aferin böyle devam

cabrioleter
14-04-2015, 02:45
Osmanlıyı geçin artık..
Şu en büyük gerçek bu ülkede kimse terörün bitmesini istemiyor. O yüzden yeni bir kurtarıcının gelmesini bekleyeceğiz.

Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiç bir şey öğretememişim demektir... M.K.Atatürk..

ScarpRex
14-04-2015, 05:01
Osmanlı torunları Osmanoğulları, Osmanlı halkı yani çiftçisi, askeri, kölesi Osmanlı torunu mu oluyor ? Geçmişe saygı duymak eyvallah, fakat geçmişte kaldığı gerçeğini değiştirmiyor.

Yigit-Y
14-04-2015, 05:46
O tren fotosundan sonra bu osmanlının taaa @mk tüh be

Kusacam sabah sabah top herifler ulan nasıl adamlar yönetmiş bu ülkeyi

ggtoker
14-04-2015, 06:58
Sirnak yaslitepe us bolgesinde askerlik yaptim....

12 saat sabit gece nobeti
yemek yok
su yok
yatacak yer yok
tv yok Boyle uzarda gider.....

Donemin tumen komutani us bolgesine ziyarete gelir tek bir askere oglum bir ihtiyaciniz bir eksiginiz varmi yokmu die sormaz.... ama teroristten donme korucu basini koltugunun altina alir bir eksiginiz ihtiyaciniz varmi die sorar.. o gunden sonra ne bnm nede orada olan silah arkadaslarimin tsk ya guveni kalmamistir... bu olay sadece bgnun olayi degildir ve bnn gibi bir cok ornegi mebcuttur.....

Dou
14-04-2015, 07:36
Osmanlı isminin sadece hanedan adı olduğunu, yani ülkenin isminin Türkiye - Turkey olduğunu ve bütün dünya tarafından böyle bilindiğini

Osmanlıca diye bir dilin olmadığını, adının eski Türkçe olduğunu

Ne zaman öğreneceğiz?

Dipnot: Bir de şu Türkçe klavye kullanıp, ingilizce klavye gibi yazan tayfa var. Bu arkadaşlar millete "cahil" demeden önce, yazmayı öğrenmeleri gerekiyor.

Örnek, "i" harfi yerine "ı" yazanlar. "gıdıyorum - gelıyorum" vs.

Dou
14-04-2015, 07:45
Bu arada, çok iyi ve hatasız yazdığımı kesinlikle iddia etmiyorum.

Ama ingilizce klavye kullanmama rağmen, Türkçe karakterlerle yazmaya çalışıyorum eğer telefon - ipad ile yazmıyorsam.

Konu ile alakalı diyecek pek bir şey yok. Sözün bittiği yer zaten Oslo'da başladı.

Anıl E.
14-04-2015, 08:05
Televizyon kanalı olarak fox'dan başkası da yalan. Diğer geri kalanların hepsi yanlı ve korkak.

Fatih Portakal'dan valilere tepki! | GAZETE VATAN (http://www.gazetevatan.com/fatih-portakal-dan-valilere-tepki--779366-medya/)

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır .

kelalper
14-04-2015, 08:28
Genelkurmaydan açıklama var beyler. Yaralı askerlerimizi kurtaran bölge halkına teşekkür ederiz diye. Ayıptır ulan.
Olayların olduğu yere bakıyorum dağlık tepelik vs değil. Dümdüz arazi. Dümdüz araziye AT attırmışlar askere. Keklik gibi vurulsunlar diye. Ancak bi istihbarat olacak ki. Karşı tarafta çıksın açık araziye yerleşip gizlensin uzun namlulu Kanas ile geleni vursun. PKK şimdiye kadar yaptığı hiç bir eylem için ben yapmadım demedi. Ama bu olayda adamlar biz yapmadık diyorlar. Eee vurulan teröristlerin kimlikleri açıklanmadı. Eskiden her birinin kimliği açıklanırdı. Biz de salağız yedik.

Sanmasınlar bunlar hesabı sorulmayacak. Genelkurmay dahil hepsinin burnundan fitil fitil getirilecek bunlar. CB olmakla da kurtulamayacak uzun.

wolrath
14-04-2015, 08:31
Bir yzb. olarak tsk nin kendi icinde maddi manevi coktugunu, halk uzerindeki guvenirliligini de kaybettigini soyleyebilirim. Bu durum bazilarinin hosuna gidiyor, simdilik sorun da gozukmuyor ama ileride olusacak kriz durumlarinda isimiz/isiniz zor... allah hepimizin sonunu hayir eylesin.

Anıl E.
14-04-2015, 08:32
Genelkurmaydan açıklama var beyler. Yaralı askerlerimizi kurtaran bölge halkına teşekkür ederiz diye. Ayıptır ulan.
Olayların olduğu yere bakıyorum dağlık tepelik vs değil. Dümdüz arazi. Dümdüz araziye AT attırmışlar askere. Keklik gibi vurulsunlar diye. Ancak bi istihbarat olacak ki. Karşı tarafta çıksın açık araziye yerleşip gizlensin uzun namlulu Kanas ile geleni vursun. PKK şimdiye kadar yaptığı hiç bir eylem için ben yapmadım demedi. Ama bu olayda adamlar biz yapmadık diyorlar. Eee vurulan teröristlerin kimlikleri açıklanmadı. Eskiden her birinin kimliği açıklanırdı. Biz de salağız yedik.

Sanmasınlar bunlar hesabı sorulmayacak. Genelkurmay dahil hepsinin burnundan fitil fitil getirilecek bunlar. CB olmakla da kurtulamayacak uzun.

Öyle bir yiyorlar ki abi . Öyle bir yiyen kesim var ki aklın hayalin durur . Adamlar bildiğin tapıyor ,inanıyor kimseyi hor görmüyorum da aynı memlekette yaşamak bile koyuyor böyle insanlarla . Evet oy verenlerden bahsediyorum . Siz yıllardır bu ve buna benzer gerçekleri göremeyip hala bizi dikilmekten beter etmelerine yardımcı olduğunuz için

Emre Ekrem
14-04-2015, 08:35
Nasıl bir vicdandır bu, lanet olsun.

ES353
14-04-2015, 08:37
Benim anlamadigim bu kadar kisi iktidara karsiyken bu adamlar hala nasil iktidar

Anıl E.
14-04-2015, 08:40
Dolar 2.67 oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=P7EdruXKil4

Yazar kasa fırlatan esnaf ve esnafları pistlere bekliyoruz . O zamanlar gerçekten demokrasi varmış .

''ES353'' çoğunluk olarak karşıyız herhangi bir azınlık değiliz;ama gözleri kör olup hala deli gibi oy verenler fazla yarısını da çalıyorlar zaten. Yine bir elektrik kesintisi falan derken o iş tamam.

FeVıDun
14-04-2015, 09:06
Mardin dargeçit de yaptım askerliğimi 6 sene önce gece termal tarama yapılırken görüntu alınıyor ve domuz diyerek geçişdiriliyor.
Başka bir olay ise telsizlerden özel harekat ın sabaha kadar olan catişmasını dinliyoruz ve yukarıdan hiç bir zaman öldür emri gelmiyor bırakın gitsin. Yazık degilmidir bu vatana bu insana. Adam menzilimde 30 metre hedef diyor bırakın dokunmayınbdeniliyor. Yazık yazık.

KOSEREN
14-04-2015, 10:47
Benim anlamadigim bu kadar kisi iktidara karsiyken bu adamlar hala nasil iktidar

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz Nasıl Birisi ? - YouTube (http://youtu.be/cikIOU3cHOA)
Bu sorunun cevabı bu videoda.
Dikkat beyin yakar..

kelalper
14-04-2015, 10:53
o spikerin kafasındaki cübbeyi münasip bi tarafına takacaksın. Lan KK mülayimin teki onu biliyoruz da sen neye hizmet ediosun yavşak.

stlegal
14-04-2015, 10:56
Bu arada, çok iyi ve hatasız yazdığımı kesinlikle iddia etmiyorum.

Ama ingilizce klavye kullanmama rağmen, Türkçe karakterlerle yazmaya çalışıyorum eğer telefon - ipad ile yazmıyorsam.

Konu ile alakalı diyecek pek bir şey yok. Sözün bittiği yer zaten Oslo'da başladı.

sanki tum turkler hanedanliktan geliyor herkeste boyle tugralar falan ulan turksun iste hanedanliga ne hayran insanlarmissiniz gelmis karamanin koyunden ordandan nereden geldigi bellid degil osmanli ya bi sihtir yaa...

fthdrn
14-04-2015, 11:03
Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiç bir şey öğretememişim demektir... M.K.Atatürk..

Beklemiyor musun elin kolun bağlı bir şekilde ? Ben avazım çıktığı kadar bağırıyorum meydanlarda. Elimden geleni yapıyorum. 3 kere göz altına alındım. 1 tane şartlı tahliyem var, zaman aşımını bekliyorum. Kimse kendine düşen görevi yapmazsa evet bir kurtarıcının gelmesini bekleyeceğiz yine. Çünkü bu millet cahil ancak yumurta tavuğun götüne geldiği zaman ayaklanıp "hopp noluyoruz amk" der. O zaman da yeni haritalar, yeni sevrler çoktan imzalanmış olur. Ülkede Bop'dan beri gelen sürede bölünme aşamasına girildi zaten.

xILuciferIx
14-04-2015, 11:23

Abi işin garip tarafı tüm bunlar olurken tarafsız olacağına dair şerefi ve namusu üzerine yemin eden, sonra milletten 400 diye oy dilenen şerefinin kaç paralık olduğu belli biri yaptığı mitingde çatışmaların devam ettiğini söylüyor. Zor mu takviye kuvvet yollamak hani sen dünya lideriydin 3-5 çakalla uğraşamayan demagojiden başka bir *** bilmeyen dünya lideri mi olur. TSK'nın da Allah belasını versin askere kendi vatanında yavşak yavşak konuşan it sürülerine teşekkür açıklaması yayınlıyor.İnsanlık dersi vereceklermiş köpekler, 15 gün sonra askerim ne bekliyor bu vatan benden ölürsem şehit mi? olacam yoksa kelle mi? barış süreciymiş sözde dindar ya bunlar demiyecek mi ulan o kadar vatanı için ölen insan biz neden! öldük neden!!

TheAce
14-04-2015, 11:39
https://www.youtube.com/watch?v=ZnsftqyDGLQ

ke(n)di bakanları söylemiş mevzuyu zaten bu konuyu uzatmaya gerek yok,

askerleri yem olarak atanları Allah ıslah etsin.

ErkanCanS
14-04-2015, 11:53
Dolar 2.6804 ile bugün yeni bir rekor kırdı.Anlaşılan o ki biz her sabah yeni bir rekorla uyanıcaz artık. Kimse çıkıp ekonomi ile ilgili adam gibi açıklama yapmıyor.Sokağa çıksak ekonomi bakanı kimdir diye sorsak 100 kişinde 98 i bilmeyecek zaten.3 liralık bilgisayar alıcam fiyatları gördükçe lanet olsun diyip vazgeçiyorum. Ticaret yapan insanlar şirketler bu kurlarla nasıl iş yapabiliyor veya yapabiliyor mu ? Bence bu seçimlerde iktidar partisi değişmesede halktan sağlam bir tokat yiyecektir oy anlamında.

sagi
14-04-2015, 12:19
Ulan lanet olsun beee her seferinde bağırıp çağırmaktan arkadaşlarımı uyarmaktan yoruldum, akp li olan arkadaşlarım var onlarda farkında herşeyin ama sadece uyanık olduğunu sanıyorlar 1.5-2 liraya çalışmak onlara az geliyor hükümet yanlısı olunca parasının çoğaldığını kendi söylüyor da, ben anlamıyorum bu vatana verilen şehitler, canlar, para uğruna bu kadar kolay kaybetmeye değer mi ? Körü körüne biat eden gerzeklerin bir an önce derin uykudan uyanmaları dileğimle :(

Caesar
14-04-2015, 12:28
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz Nasıl Birisi ? - YouTube (http://youtu.be/cikIOU3cHOA)
Dikkat beyin yakar..

Assadasd nasıl cahillik fışkırtıyorlar etraflarına. Aha oradaki tipler belirliyor işte türkiyenin geleceğini.

Allah aşkına küçümsemek değil de nasıl yönetiliceğinizi belirleyen sınıfın aha bunlar olması üzmüyor mu sizi?

sagi
14-04-2015, 12:29
Assadasd nasıl cahillik fışkırtıyorlar etraflarına. Aha oradaki tipler belirliyor işte türkiyenin geleceğini.

Allah aşkına küçümsemek değil de nasıl yönetiliceğinizi belirleyen sınıfın aha bunlar olması üzmüyor mu sizi?

Aklımda bir an Aysun Kayacı gibi belirdin olgar abi :D

Caesar
14-04-2015, 12:32
Aklımda bir an Aysun Kayacı gibi belirdin olgar abi :D

Kanka öyle belirlediysen durum sıkıntı sulanırsında şimdi bana jsahdasd

MBuğra
14-04-2015, 12:34
ulan döviz kuruna bak, yurtdışında yüksek lisans hayalimiz vardı, gerçekten hayal oldu.

ynsemr
14-04-2015, 12:37
Ben bu olayın,ordaki terör yanlılarını cici gösterme operasyonu olduğunu düşünüyorum

fthdrn
14-04-2015, 12:43
Ben bu olayın,ordaki terör yanlılarını cici gösterme operasyonu olduğunu düşünüyorum
Hdpli köpeklerin barajı geçebilmesi için oynanan kirli oyun işte.

Jackie
14-04-2015, 13:04
Sanki yavaş yavaş tabanda da farkındalık oluşuyor gibi geliyor bana, en azından gün içinde muhattap olduğum insanlardan bunu çıkarıyorum.

ghibli06
14-04-2015, 13:10
son zamanlarda etrafımdan çok duyuyorum, XYZ partiliyim ama HDP ye oy vereceğim, barajı geçsinler ki tek başlarına iktidar olamasınlar...

işte bu kadar beyinsiziz, HDP barajı geçerse koalisyona girecek tek parti olur, şimdi 3 istiyorsa iktidar ortağı olarak 30 ister...

Ah Aziz Nesin ahhh!!!!

kelalper
14-04-2015, 13:28
abi 1.si hdp koalisyona girerse ülkede taş taş üstünde kalmaz.
2. si herkes hala bunun HDP nin cici gösterilmek için kurgulandığını söylüyor. Lan fakir beyinliler HDP nin barajı geçmesi AKP nin neden işine gelsin. Adam tek başına mı yönetip ülkeyi soyup soğana çevirmek ister herşeye karışan koalisyonla mı. Erdoş kalp krizi geçirir ki bi anlamda sevinirim o ayrı. Bunun amacı HDP oylarını düşürüp adamları kötüleyip oy almalarını engelleyip baraja takılmasını sağlamak. Bu kadar basit bir katakulliyi çözemiyor musunuz? AKP oylarının bir kısmı HDP ye kayıyor. Haa şu da var. Ben VATAN a oyumu atıcam. KK gerzeğinden de cacık olmaz Bahçeliden de. Vatan partisinin kadrosu gerçekten çok düzgün. Bu seçimde aşamazlar ama yavaş yavaş büyüyeceklerdir. AKP HDP koalisyonunun ömrü gerçekten kısa sürer. Halk kesin ayağa kalkar.

buristyle
14-04-2015, 13:32
Arkadaslar sorun aslinda bizim millette kimse kusura bakmasin. Hayatimda bizim millet kadar bukadar gerizekali insan görmedim, ya bi avrupali gibi olamadik. Elin gevuru bile bizden dürüst. TR'de adam aksam yatarken yarin öbürkini nasil tokatlarim diye düsünüyo. Kime sorsam param yok der ama altinda 0 araba iphone 6lar falan. Yok osmanliymis yok atatürkmüs yok tayyibmis. Ulan 70milyon yasiyo bu ülkede kime sorsam tayyibe ana avrat küfür eder ama oylamalara bakinca adam yüzde 50yi kapar. Hersey yalan a.k. Bu ülkede adam babasina bile güvenmez oldu... Arkadaslar eger harbiden bisey yapilmasi gerekse, ilk önce bi kendimizi degistirelim. Gerisi zaten kendiliginden gelir.. Eninde sonunda hepimiz gidiciyiz.. Allah C.C bize hangi partiyi tuttun diye sorgulamicak. Bunuda unutmayin.. Saygilar.

sagi
14-04-2015, 13:39
Kanka öyle belirlediysen durum sıkıntı sulanırsında şimdi bana jsahdasd

sola yatırmazsan bir düşüneyim ben bunu asdhuasdh :D

fthdrn
14-04-2015, 13:41
abi 1.si hdp koalisyona girerse ülkede taş taş üstünde kalmaz.
2. si herkes hala bunun HDP nin cici gösterilmek için kurgulandığını söylüyor. Lan fakir beyinliler HDP nin barajı geçmesi AKP nin neden işine gelsin. Adam tek başına mı yönetip ülkeyi soyup soğana çevirmek ister herşeye karışan koalisyonla mı. Erdoş kalp krizi geçirir ki bi anlamda sevinirim o ayrı. Bunun amacı HDP oylarını düşürüp adamları kötüleyip oy almalarını engelleyip baraja takılmasını sağlamak. Bu kadar basit bir katakulliyi çözemiyor musunuz? AKP oylarının bir kısmı HDP ye kayıyor. Haa şu da var. Ben VATAN a oyumu atıcam. KK gerzeğinden de cacık olmaz Bahçeliden de. Vatan partisinin kadrosu gerçekten çok düzgün. Bu seçimde aşamazlar ama yavaş yavaş büyüyeceklerdir. AKP HDP koalisyonunun ömrü gerçekten kısa sürer. Halk kesin ayağa kalkar.
Kim sokağa çıkıcak kim ayaklanıcak Alper abi Allah aşkına ? Sen diyorsun ki Akp neden Hdpyi yanında istesin. amaç aynen o aslında. apo itinin geçen ay yaptığı açıklamadaki isteklerin aynısı şimdi gerçekleşiyor işte. hdp masumlaştırılarak oy kazanma çalışmaları güdülüyor. Tayyibin işine gelir emin ol. it itle her türlü anlaşır.

darkmoon
14-04-2015, 13:51
facede video var olay çekildiğinde sıcağı sıcağına.. orda asker malzemelere basmayın diyor oranın halkı boşver malzemeyi lanet gelsin malzemeye arkadaşın ölüyor diyor.. iki farklı dünya iki farklı bakış açısı..

ibozum
14-04-2015, 14:11
facede video var olay çekildiğinde sıcağı sıcağına.. orda asker malzemelere basmayın diyor oranın halkı boşver malzemeyi lanet gelsin malzemeye arkadaşın ölüyor diyor.. iki farklı dünya iki farklı bakış açısı..

Video varsa link atarsanız izlemek isterim..

darkmoon
14-04-2015, 14:13
burda var..
https://www.facebook.com/video.php?v=608753482593194

ghibli06
14-04-2015, 14:18
Doğulu bir müteahhitin işini yapıyorum, az önce muhabbeti geçti, şimdi bir de karşı tarafın söylemini dinleyelim!!!!

'tendürek dağında ağaç dikme festivali var, i...e vali gerillanın arasına 15 tane askeri indirtti, taciz ateş emri verdi, gerilla askere ateş açtıi HDP liler çember oluşturdu askerleri korudu, asker HDP lilere ateş açtı 2 kişi öldü!!!!'

neyin barış süreci ki bu???

Anıl E.
14-04-2015, 14:45
27 Milyon Liran (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/254115/27-milyon-liranin-cope-gitmesi)

Yalnız ne para yiyorlar ya hay maşallah 27 milyon lira .

Yiğit G.
14-04-2015, 14:46
Arkadaslar sorun aslinda bizim millette kimse kusura bakmasin. Hayatimda bizim millet kadar bukadar gerizekali insan görmedim, ya bi avrupali gibi olamadik. Elin gevuru bile bizden dürüst. TR'de adam aksam yatarken yarin öbürkini nasil tokatlarim diye düsünüyo. Kime sorsam param yok der ama altinda 0 araba iphone 6lar falan. Yok osmanliymis yok atatürkmüs yok tayyibmis. Ulan 70milyon yasiyo bu ülkede kime sorsam tayyibe ana avrat küfür eder ama oylamalara bakinca adam yüzde 50yi kapar. Hersey yalan a.k. Bu ülkede adam babasina bile güvenmez oldu... Arkadaslar eger harbiden bisey yapilmasi gerekse, ilk önce bi kendimizi degistirelim. Gerisi zaten kendiliginden gelir.. Eninde sonunda hepimiz gidiciyiz.. Allah C.C bize hangi partiyi tuttun diye sorgulamicak. Bunuda unutmayin.. Saygilar.

https://eksisozluk.com/baraji-asan-hdpnin-baskanlik-icin-destek-vermesi--4753755?a=popular

Jackie
14-04-2015, 14:46

Özlettin kardeşim. Bu sefer sakince sonlandırabilmişsin mesajını

buristyle
14-04-2015, 14:57
Özlettin kardeşim. Bu sefer sakince sonlandırabilmişsin mesajını

Kardesim. Ara sira benim klavye kendinden geciyo :D bugün sakin kendisi :D

Anıl E.
14-04-2015, 15:20
Chp Se (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/254316/chp-secim-kampanyasina-suc-duyurusu-yapilmasi)

Şunu da izlemenizi tavsiye ediyorum. ''Chp`nin "Milletçe Alkışlıyoruz" reklam kampanyasına bir vatandaş alkışlar beni tahrik ediyor diyerek suç duyurusunda bulundu.''

Gerçekten şunların cebine giren para belki de dönüp dolaşıp bizlere geliyor . Öyle iğreniyorum öyle nefretim var ki aynı binada bile yaşamaya hevesim yok artık bunlarla .

stlegal
14-04-2015, 15:23
Beyler cogunuz yapti belki yapicak belki gotunun korkusuna askerden kacanda vardir aramizda yapanlar bilir ama anlatmaz anli sanli turk ordusuna gittiginzde neler yasadiniz yasatildiniz hersey yalan bu ulkede

Anıl E.
14-04-2015, 15:30
56.6 Milyon Se (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/254276/566-milyon-secmene-74-milyon-oy-pusulasi)

Artık her şeyi göz göre göre yapıyorlar :)

jr1905
14-04-2015, 16:22
Chp Se (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/254316/chp-secim-kampanyasina-suc-duyurusu-yapilmasi)

Şunu da izlemenizi tavsiye ediyorum. ''Chp`nin "Milletçe Alkışlıyoruz" reklam kampanyasına bir vatandaş alkışlar beni tahrik ediyor diyerek suç duyurusunda bulundu.''

Gerçekten şunların cebine giren para belki de dönüp dolaşıp bizlere geliyor . Öyle iğreniyorum öyle nefretim var ki aynı binada bile yaşamaya hevesim yok artık bunlarla .

Kadının diz kapağından ayak bileğinden tahrik olan kafa yapısı alkıştan da tahrik olur yadırgamamak lazım. Konuşan beyinsizide araştırın ya atama bekleyen öğretmendir yada devletle bir işi vardır onu çözemiyordur.

A.Kepez
14-04-2015, 16:38
olayın olduğu yere yaklaşık 30 40 km mesafede yaşıyorum. yukarıda bazı arkadaşlar demiş hdp kendini cici göstermeye çalışıyor diye. şunu belirteyim hdp li falan değilim ama bölgede görev yapan biri olarak söyleyeyim olay tamamen hükümetin hdp yi kötü gösterip barajın altında kalmasını sağlayıp böylece doğudaki oyları kendine çekip padişahlık sistemini gerçekleştirmek. uzmanından üst düzey subayına kadar tanıdığım var burada hepsi söylüyor ağrı dağı ve tendürekteki kamplarda kaç tane pkk lı var ne yiyip ne içiyorlar ne yapıyorlar her şeyden haberleri var. sen devlet olarak tutup 15 tane askeri o kadar pkk lının arasına gönderiyorsun.olayın geçtiği tendürek dağı ve civarında karşı tepelerde 2-3 tane kalekol var yoldan geçerken gördüğüm. madem orada o kadar pkk lı yok neden kalekol yapıyorsun. tendürek geçidinden gece kimse geçmez bilir herkes gece yola indiklerini yol kestiklerini. yerel seçimlerde bdp doğunun çogu yerini kazanınca pkk tendürek geçidini kesip milleti araçtan indirip herkese halay çektirmişti zorla sonra serbest bırakmıştı. bu olayın olduğu yere 10 dk mesafede bulunan birlikten asker gelmedi olay yerine neden aman barış süreci bozulmasın oy kaybetmeyelim. ığdırdan gece 11 gibi dönerken yolun kenarında elinde keleşle bekleyen pkklılar gördü bu gözler askeriyenin 10 15 km ilerisinde. ama ne oldu baktı ki oylar gidiyor zamanında o kadar göz yumdu bunlara şimdi onlar hiç olmamış gibi davranıp pkk yeniden hortladı diyor. hayır hortlamadı hep vardı ama sen göstermedin halka.

KOSEREN
14-04-2015, 17:03

Gılıçdaroğlı beni vurdurmasın diyen teyze favorim

mert_can 41
14-04-2015, 18:40
Dikkat beyin yakar..
Artı 18 yaş sınırı getirilmeli bunlar nasıl evin yolunu buluyo ya nasıl bir zaka seviyesi bu kafayı yicem yaa nasıl bir beyni yıkanmışlıktır bu

Onamdar
14-04-2015, 19:11
Dikkat beyin yakar..

Bu insalar bu iq ile nasıl hayatta kalıyorlar o yaşa kadar yaşıyorlar insan hayret ediyor. Bi japon balığının muhakeme yeteneği ne kadarsa bunlarında o kadardır. Gerçekten çok takdir ettim o insanları bu akıl fakirliğinde evleniyorlar çalışıyorlar sosyalleşiyorlar filan hakaten büyük başarı kendi çaplarında.

dj_batukaan
14-04-2015, 19:56
artık küfür etmekten başka yazacak birşey bulamıyorum, nasıl bir devlet olduk nasıl bir mllet olduk... artık insanlar okadar dolduki herkez birbirine düşman :( aslında hedeflerine ulaştılar.. bizi bize düşman ettiler...

eskinde tek düşman PKK idi şimdi kürtler aleviler bilmem neler herkes ayrıldı İNSANLIK kelimesinin bir anlamı yok hayvanlar gibi sınıflandırılıyoruz :(

Yigit-Y
14-04-2015, 20:24
Hamile kadından tahrik olan var bu zihniyette osmanli ayağı yapip milleti padisahlik sistemini enjekte etmek.istiyor.

Bunlar vatan hainligin kitabını yeni bir yorum getirdiler.tarih bunlari yazmaya utanacak ama bunlar allahtan korkup tovbe etmeyecek.

Bunları başımıza getiren kul hakki yemelerine yardımcı olduklarindan hala farkında değil allah katında hesabı sorulunca anlayacak ben ne yaptim diye.

Ulkenin gelecegini peşkeş çektiler .

Köprü yol yaptı.. .. girsin

t-jet ali
14-04-2015, 21:48
Doğulu bir müteahhitin işini yapıyorum, az önce muhabbeti geçti, şimdi bir de karşı tarafın söylemini dinleyelim!!!!

'tendürek dağında ağaç dikme festivali var, i...e vali gerillanın arasına 15 tane askeri indirtti, taciz ateş emri verdi, gerilla askere ateş açtıi HDP liler çember oluşturdu askerleri korudu, asker HDP lilere ateş açtı 2 kişi öldü!!!!'

neyin barış süreci ki bu???

Bu bile ülkenin geldiği durumu özetlemiyormu?
Ülkenin içinde terörist meşrulaştırılmış, elinde silahlarıyla elini kolunu sallayarak geziyor, eee yöre halkıda artık tamamen ülkenin ordusunu , polisini değilde gerilla diye meşrulaştırılan vatan hainlerini tanıyor.

snan1910
14-04-2015, 22:59
Hani diyorlar ya
Bilmem kaç milyar yıllık dünyada topu topu 70 yıl yaşayacağız, o da Türkiye de bu hükümet dönemine rastgeldi şansa bak diye ötesi yok sanırım.

Birde konu için söyleyeyim seçime kadar çok daha fazlaları yaşanacak.
Yaklaşık 1 aydır üniversitelere, dışardan, üniversiteyle alakası olmayan baltalı, sallamalı, cüppeli adamlar baskın yapıyorlar. Adam dövüyorlar ve Türkiyenin heryerinde ki üniversitelerde oluyor bu olaylar.

Seçim öncesi kaos yaratıp seçimle sukünet geleceğini enpoze ediyorlar. Ortalık zaten karışık, ekonomi kötü, pkk ^yeniden^ canlanıyor birde uzun adam başkan olamazsa ne olur düşünün?? mantığı

Anıl E.
14-04-2015, 23:01
Beyler burası bir otomobil forumu bunu kabul etmemiz lazım . Ben de dahil hızlı ve piyasa arabalara binmiş insanlar aramızda bunu inkar edemeyiz ,ama ülkemizi bir karanlık bekliyor hatta uzun zamandır bu karanlık ortada zaten. Ben dün veya survivor da izlerim ama gerçekleri de unutmayın bizim zaten en büyük suçumuz UNUTMAK. Ülkede neler oldu unutuldu unutulmadı mı? Ülkenin belkide uzun yıllardır ilk kez karşılaştığı savcı olayı yaşandı unutulmadı mı ? Gayet unutuldu üstü kapalı bir şekilde. Şimdi dizilere programlara devam ,ortaya attılar bir ağrı olayını .. Sadece buraya yazmıyorum aileden gelen yıllardır siyasi bir oluşuma sahibim . Benim işimin gücümün dışında her gün her saatimde siyaset içimizde bizim. Elimden geldiğince insanları uyandırmak amacım .

Elimden geldiğince her tartışma programını , yanlı veya yansız olsun her türlü kitabı okurum herkesi dinlerim. Bu konuda da video anlamında paylaşımlarım oldu.

Şimdi paylaşacağım video'da Levent Gültekin isimli bir gazeteci yazarımızın konuşması var . Eski RTE destekleyen insanlardan birisi zaten bunu inkar etmiyor. Ancak gerçekleri görüp konuşmasını bilen adamlardan. Ne oldu bu adama biliyor musunuz ? Bu konuşmayı yaptıktan 3-4 gün sonra gazeteden ayrıldı ya da ayrılmak zorunda kaldı siz anladınız ne demek istediğimizi. Bu konuşmayı yaptığı gün izledim zaten televizyonda paylaşmak istedim mayısın başında askere gidecek bir TÜRK evladı olarak.

https://www.youtube.com/watch?v=Mg0RF64GZ1E

Hakan-N
14-04-2015, 23:42
Bu ülkede köklerini, geçmişini savunmak gericilik olarak algılandığı sürece, kürtler; kürdüm dediğinde özgürlükçü fakat Türk; Türk'üm dediğinde ırkçı lanse edildiği sürece kimse özgürlükten haktan hukuktan bahsetmesin, kaldı ki bu devlet adliyedeki savcısını koruyamamış daha da kötüsü olay sonrasında sosyalistçi eşitlikçi avukatlar kendilerini halktan üstün görüp aranmaya karşı çıkmışlar, maalesef ki siyasetçilerin gözünde askerin hiç değeri olmadığından bunları önemsemezler o ayrı.. Ha ben ırkçımıyım evet görüş olarak ırkçıyım fakat sağda solda haktan hukuktan bahsedenlerin yaptıklarına bakınca hümanist kalıyorum yanlarında.

cabrioleter
15-04-2015, 00:00
https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10155724_1083039778378821_8255104844983798030_n.jp g?oh=c111daa39a5ff36245f49410f84aa55f&oe=55A26159

https://www.facebook.com/turkcenindirilishareketi/photos/a.153134031369405.32788.153104751372333/1083039778378821/?type=1&theater

uzaklarda aramayın terörü. bu kardeşiniz İzmir Halkapınarda boynunda ayyıldızlı kolye var diye hastanelik olmuş. geçtiğimiz aylarda üniversitede teröre kurban giden de İzmirde okuyan bir kardeşimizdi. terör artık doğuda değil memleketin dört bir yanında.

Berat
15-04-2015, 01:03
10 sayfa boyunca bir bebek katilinin barış getirmesini beklediğimiz ülkemiz içinmi konuşuyorsunuz :) bence atı alan üsküdarı çoktan geçti. Ülkedeki tüm siyasi partiler a dan z ye (az sayıdaki temiz siyasetçileri tenzih ediyorum) hiçbirinin derdi vatandaş değil. Hepsi rant,cebi doldurma peşinde. En basiti Üniversite diyoruz özgürlük diyoruz ama karşıt görüşlü diye öğrenciler birbirini öldürür hale geldi. İstanbulun göbeğinde adliyede savcı öldürüldü. Ve işin garibi bu tarz olayların 3 günde unutulması :) Allah sonumuzu hayır etsin.

fthdrn
15-04-2015, 08:00
Berat, karşıt görüş diye bir şey yok üniversitede, medyanın pkkyı masumlaştırması var.

Anıl E.
15-04-2015, 08:11
https://www.facebook.com/video.php?v=780445428703972

''Paralel yapı yaptı heeee.'' İşte bu adamlardan dolayı kaybediyoruz . Ben en azından aynı çatı altında olmadığımız için çok ama çok mutluyum..

buristyle
15-04-2015, 08:42
Bu ülkede köklerini, geçmişini savunmak gericilik olarak algılandığı sürece, kürtler; kürdüm dediğinde özgürlükçü fakat Türk; Türk'üm dediğinde ırkçı lanse edildiği sürece kimse özgürlükten haktan hukuktan bahsetmesin, kaldı ki bu devlet adliyedeki savcısını koruyamamış daha da kötüsü olay sonrasında sosyalistçi eşitlikçi avukatlar kendilerini halktan üstün görüp aranmaya karşı çıkmışlar, maalesef ki siyasetçilerin gözünde askerin hiç değeri olmadığından bunları önemsemezler o ayrı.. Ha ben ırkçımıyım evet görüş olarak ırkçıyım fakat sağda solda haktan hukuktan bahsedenlerin yaptıklarına bakınca hümanist kalıyorum yanlarında.

Devletin gözünde mehmetcigin bir degeri kalmadigindan bende cok rahatsiz oluyorum ama, eskiden türk kürt laz cerkez diye birsey yoktu. Hepimiz birbirimizin gözünde Müslümandik hepimiz KARDESDIK! Bende iste bu ayrimciliktan rahatsiz oluyorum. ezanin türkceye cevrilmesinden, kürt kardeslerimize artik kürtce yasaktir diye baski altina sokmak bence cok büyük bir yanlisti. Biz onun icin birbirimize düsman kesildik zamaninda. (yanlis anlamayin, vatanini seven kürt kardeslerimden bahsediyorum) PKK, HDP, Türk düsmanlarinin zaten Allah bin belasini versin.

Hakan-N
15-04-2015, 09:35
Devletin gözünde mehmetcigin bir degeri kalmadigindan bende cok rahatsiz oluyorum ama, eskiden türk kürt laz cerkez diye birsey yoktu. Hepimiz birbirimizin gözünde Müslümandik hepimiz KARDESDIK! Bende iste bu ayrimciliktan rahatsiz oluyorum. ezanin türkceye cevrilmesinden, kürt kardeslerimize artik kürtce yasaktir diye baski altina sokmak bence cok büyük bir yanlisti. Biz onun icin birbirimize düsman kesildik zamaninda. (yanlis anlamayin, vatanini seven kürt kardeslerimden bahsediyorum) PKK, HDP, Türk düsmanlarinin zaten Allah bin belasini versin.

Zaten aklı başında bir insanın ( kürt laz cerkez fark etmez) Doğuda ayrı bir devlet kurma düşüncesine karşı çıkması lazım. Devlet kurmak kolaymı? Kurduğun anda bütün sistemleri oturta bilecekmisin diye sorarlar. TC bu günlere kolay gelmedi yüzyıllarımızı aldı şehitlerimizi aldı nice devletler yıktık, yıktırdık. Bu etnik köken mevzuları aşağı yukarı Rus harbi zamanlarından beri var buna ek olarak bide mezhep mücadelesiyle uğraşıyoruz ki bu ülkede alevi sorunu olmadığı halde insanları karşı karşya getirmeye çalışıyorlar. He şunu bizzat kendim duydum dinledim ; güneydoğuda kürt köylerini pkk dan koruyacak bir devlette yok orada pkk kafasına göre milletten koyun topluyor para topluyor halk da dogal olarak korktugu icin ses edemiyor Ee şimdi nerde bu devlet demeden de edemiyor insan

KÖROĞLU
15-04-2015, 09:38
Nereden tutsan elinde kalan bir olay, ve ben şahsi olarak orada vatani görevini yapanların "oy" uğruna düzenlenen bir oyunda figüran olduklarını düşünüyorum.

(Bkz: üç kişi gönderirim Suriyeye iki bomba atarlar savaş gerekçesi sayarım diyebilecek sığlıkta insanlar tarafından yönetilen bir ülkede ben her şeyi beklerim.)

1-) Sen istihbarat yapmadan oraya o kadar az adamla nasıl gidiyorsun ?

2-) Olay sonrasında bahsedilen 10 bin mermi durumu neye göre ? kim sıkmış nereye sıkmış ?

3-) Her zaman övgüyle bahsedilen koskoca TSK nasıl oluyor da sivillerin intikal ettiği yere kısa sürede intikal edemiyor.

4-) Madem intikal sırasında helikopterin vuruldu gidemedin, Sana ateş eden pkk lılar bir avuç mehmedi nasıl sağ bırakıyor.

5-) Yaralıların hepsi ne hikmetse ayaklarından ve bel altı bölgeden yaralı, haberlere göre ölü yok.

6-) O taraftaki birlikten aldığım duyuma göre 4 şehit var deniyor, hangisi doğru ?

7-) Hükümetin yaptığı "kenarından tutmak suretiyle" yardım edilmiştir ile TSK nın "takdire şayan" açıklaması nasıl bir tezattır.

8-) Ulan orda bir sürü ana kuzusu ne şartlarda görev yapıyor siz saraylarınızda yatın diye, hiç mi vicdanınız sızlamıyor.

9-) Çıkıp yandaş kanallarınızla hastane de şov yapmak nasıl bir acizliktir onu da anlamış değilim.

diye uzar gider.

M3CSL
15-04-2015, 09:50
Bize yüzyıllardır beynimize bunlar doğrudur diye dayattılar, kafamızı yalan yanlış şeylerle doldurdular uyuttular düşünme yeteneğimizi aldılar.
Zihni kontrol altına alma yolları var bunlardan en önemlilerinden biri sürekli tekrar..
Medyada sürekli tekrar ediceksin millete empoze ediceksin, insanlar ona inanıcak, sürü psikolojisi gereğide inanmayanlarda dışlanmamak için inanmak zorunda kalıcak.
Eğitim adı altında zırvalıklarla dolu bilgi yığınını insanlara öğreticeksin, kendini okumuş gören insanda kendini bir halt biliyo zannedecek. Halbuki senin bilmen gereken değil, beynini meşgul edicek şeyleri öğreticekler.
Medyada köşe yazarlarını satın alıcaksın, insanları mutlak taraf tutmaya zorlucaksinki millet bilinci ortadan kalksın. herkes bir görüşü savunsun ortak doğruları bulamasın.
Ayni şekilde bilmesi gereken bilgilerin tam tersini vericeksin. Bunları söyleyenlerde azınlık olduğu için "herkes doğru biliyor bir sen mi biliyorsun komplo teorici seni" diyiceksin

Okumuş kesim cahili küçümseyecek, cahil okuyupta ne b.k oluyo ben herşeyi biliyorum diyicek. Hoşgörü ortadan kalkıcak.
Dini kendine göre yorumlayacaksın kendine en kolay geleni yapıcaksın , çalışmak birine yardım etmek gibi zor gelen şeyleri yapmıcaksın.

Aferin bize aynen böyle devam..

Onamdar
15-04-2015, 10:38
dolar olmuş 2.70
Durmak yok yola devam daha dün tüsiad'a çaktı.
Arkadaş bi insanın her konuda bi fikri olur mu sen ne anlarsın ekonomiden.
E tabi danışman yiğit bulut olunca normal.

AyrtonSenna
15-04-2015, 13:10
benim kısaca görüşüm şudur abilerim bizden sonraki nesillerin iyi bir gelecek ve hayat gibi bir şansımız yok çünkü başımızdakiler sağ olduğu sürece bu çok zor :redspotda:redspotda:mad2::mad2::mad2::fire::fire:

AyrtonSenna
15-04-2015, 13:11
kusura bakmayın ilk iki simgeyi yanlış koydum:(

Yigit-Y
15-04-2015, 17:05
Dolar 2.72

Bakan kura bakmayın o kendi kendine duzelir diyor

Padişah kur dengede diyor.

Ben ise allah belanizi versin diyor :)

kelalper
15-04-2015, 17:40
Mürettebat: Kaptan!!! su alıyoruz.
Kaptan: Kedidir o kediii.

ilbeyyagci
15-04-2015, 18:26
https://eksisozluk.com/turkiyeden-siktir-olup-gitmek--3843083?p=310

serdar_07
15-04-2015, 18:26
hdp'nin propaganda videosunu xxx partinin provokasyonu olarak gösteren zihniyeti ayakta alkışlıyorum..

kelalper
15-04-2015, 21:41
Bende mal gibi Vatan a oy vericem diodum ki Doğu Perinçek saolsun gerçek niyetinin ne olduğunu açıkladı. Babayı alır benden oyu.

63owen63
15-04-2015, 21:47
bu ülkeden bi .ik olmaz, kimse kusuruma bakmasın.

kelalper
15-04-2015, 21:54
hdp'nin propaganda videosunu xxx partinin provokasyonu olarak gösteren zihniyeti ayakta alkışlıyorum..

Serdar peki senin dediğin gibi HDP propaganda videosu olsunda. Yaralılar Türk askeri değil mi? Halk yardıma gelebiliyor ama hiç bir Türk birliği yardıma gelemiyor. Adamları hastaneye de bu insanlar götürüyor. Çatışma alanında 5 terörist öldürüldü deniyor e bunlar yaralı ortada çatışmada yok başka Türk askeride yok e ölü teröristler nerede o zaman. Açık alana ne zaman AT atılmış gündüz vakti Türk silahlı kuvvetleri tarihinde. Açık alana AT gece atılır. Bi yere mevzilenir yatarsın kamufle olup beklersin. gündüz olur hava kararana kadarda kontrol edersin. Karardıktan sonra da çekilirsin. Pkk şimdiye kadar yaptığı her saldırıyı kabul etti. Ama bunu kabul etmiyorlar. Savaşan da çatışanda biz değiliz diyorlar ve oraya insan yolluyorlar. Kameraya çekme nedenleri de kendilerini temize çıkarmak. Propagan da diyorsan evet propaganda ama kendilerini temize çıkarmak için yaptıkları birşey. Bizim mehmetçikleri gündüz göz göre göre açık araziye salıyorlar uzun mesafeden de kanasla birisi vuruyor. Başka çatışma falan da yok.

Cimmeria
15-04-2015, 22:14

sosyalistçi eşitlikçi avukatlar kendilerini halktan üstün görerek aranmaya karşı çıkmadılar, avukatlar aranıyorsa savcılar ve hakimler de aransın dediler. haberiniz olsun.

Irkçılık kadar garip bir yaklaşım olamaz, insanları seçme şansları olmayan doğdukları ırklara dayanarak değerlendirmek hakikaten komik.

İnsana insan olduğu için kıymet vermek lazım, müslüman olduğu için, türk olduğu için, kürt olduğu için, vs vs değil. İnsan gibi insan olduğu için kıymet verebilsek zaten daha yaşanabilir bir yerde yaşardık hep beraber.

Ne yazık ki yıllardır var olan eğitim politikaları sayesinde o kadar cahil ve boş nesiller yetiştirildi ki çoktan geçmiş olsun hepimize.

Ahmetfikri
15-04-2015, 23:50
ırkçı kardeş üstün türk ırkı orta asyadan çıktıktan sonra çok değişti bırakın artık bunları kafa tasçılık kime ne kazandırdı

@cimmeria : çok haklısın bu ülkede tü kaka olarak lanse edilen çocukluktan itibaren salak saçma şeylerle öğretilen alevilikte insana insan olduğu için verilen değer hiç bir dinde öğretide yok ama hep dışlanan insanlardır kendileri

cabrioleter
16-04-2015, 00:30
Bende mal gibi Vatan a oy vericem diodum ki Doğu Perinçek saolsun gerçek niyetinin ne olduğunu açıkladı. Babayı alır benden oyu.

ne dedi yine o eski Türk düşmanı şimdinin yeni ulusalcısı?

ırkçı kardeş üstün türk ırkı orta asyadan çıktıktan sonra çok değişti bırakın artık bunları kafa tasçılık kime ne kazandırdı

Türk ırkı sadece orta asyada bulunmuyordu. şu an yaşadığımız coğrafya binlerce yıllık Türk yurdu. ırkçılık bak bakalım fransaya, isveiçreye, ingiltereye, amerikaya ne kazandırdı? bizi saf gibi uyuttular herkes kardeşimiz şöyle böyle diye bizse ırkına, milletine sahip çıkmayan ülke olarak ne haldeyiz şimdi. bu dünyada ne kadar refahı yüksek, halkı zengin ve mutlu ülke ise var ise bunları ırkçılığına borçlu. (burada bahsettiğim ırkçılık olgusu kafatasçılık değil kendi ulusunun, kendi ırkının refahını başarısı isteyen bir nevi milliyetçi duruştur.)

kelalper
16-04-2015, 08:14
ne dedi yine o eski Türk düşmanı şimdinin yeni ulusalcısı?

Türk ırkı sadece orta asyada bulunmuyordu. şu an yaşadığımız coğrafya binlerce yıllık Türk yurdu. ırkçılık bak bakalım fransaya, isveiçreye, ingiltereye, amerikaya ne kazandırdı? bizi saf gibi uyuttular herkes kardeşimiz şöyle böyle diye bizse ırkına, milletine sahip çıkmayan ülke olarak ne haldeyiz şimdi. bu dünyada ne kadar refahı yüksek, halkı zengin ve mutlu ülke ise var ise bunları ırkçılığına borçlu. (burada bahsettiğim ırkçılık olgusu kafatasçılık değil kendi ulusunun, kendi ırkının refahını başarısı isteyen bir nevi milliyetçi duruştur.)

Apo dahil hepsine af çıkaracakmış yavşak.

buristyle
16-04-2015, 08:29
sosyalistçi eşitlikçi avukatlar kendilerini halktan üstün görerek aranmaya karşı çıkmadılar, avukatlar aranıyorsa savcılar ve hakimler de aransın dediler. haberiniz olsun.

Irkçılık kadar garip bir yaklaşım olamaz, insanları seçme şansları olmayan doğdukları ırklara dayanarak değerlendirmek hakikaten komik.

İnsana insan olduğu için kıymet vermek lazım, müslüman olduğu için, türk olduğu için, kürt olduğu için, vs vs değil. İnsan gibi insan olduğu için kıymet verebilsek zaten daha yaşanabilir bir yerde yaşardık hep beraber.

Ne yazık ki yıllardır var olan eğitim politikaları sayesinde o kadar cahil ve boş nesiller yetiştirildi ki çoktan geçmiş olsun hepimize.

Dinimiz zaten senin dediklerini emrediyor :)

Peygamberimiz şöyle buyuruyor:

"Allah Teâlâ sizin sûretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Sizin kalplerinize ve işlerinize bakar"
"İnsanlar tarağın dişleri gibi eşittir. Hiç kimsenin başkası üzerinde -Allah korkusu hariç- bir üstünlüğü yoktur."

M3CSL
16-04-2015, 09:19
Yalnız burada eşitlik derken Kanun önünde eşittir anlamı olabilir, yoksa aslında eşitlik yoktur,insanlığa hizmet eden birisi (yada yardım eden diyelim) ile beş para etmez bencil birisi manevi anlamda eşit değildir ki, olmamalıdır zaten.

serdar_07
16-04-2015, 09:25
Serdar peki senin dediğin gibi HDP propaganda videosu olsunda. Yaralılar Türk askeri değil mi? Halk yardıma gelebiliyor ama hiç bir Türk birliği yardıma gelemiyor. Adamları hastaneye de bu insanlar götürüyor. Çatışma alanında 5 terörist öldürüldü deniyor e bunlar yaralı ortada çatışmada yok başka Türk askeride yok e ölü teröristler nerede o zaman. Açık alana ne zaman AT atılmış gündüz vakti Türk silahlı kuvvetleri tarihinde. Açık alana AT gece atılır. Bi yere mevzilenir yatarsın kamufle olup beklersin. gündüz olur hava kararana kadarda kontrol edersin. Karardıktan sonra da çekilirsin. Pkk şimdiye kadar yaptığı her saldırıyı kabul etti. Ama bunu kabul etmiyorlar. Savaşan da çatışanda biz değiliz diyorlar ve oraya insan yolluyorlar. Kameraya çekme nedenleri de kendilerini temize çıkarmak. Propagan da diyorsan evet propaganda ama kendilerini temize çıkarmak için yaptıkları birşey. Bizim mehmetçikleri gündüz göz göre göre açık araziye salıyorlar uzun mesafeden de kanasla birisi vuruyor. Başka çatışma falan da yok.

ben orada yatanlar türk askeri değil demedim tabiki türk askeri bizim evladımız...ben tsk nın hatası değil de demedim..ama kalkıp pkk sempatizanı hatta pkk tv diyebilirim bunun yaptığı haberi doğruluyorsunuz beni bu üzüyor..bunu dile getirmek istedim..birde pkk yaptığı her saldırıyı kabul etti bunu kabul etmedi diyorsunuz yani pkk nın açıklamasına inanıp tsk nın açıklamasına inanmıyorsunuz işte bu gerçekten acı..

Hakan-N
16-04-2015, 09:59

Medyadan gördüğünü kendi saçma fikirlerine göre yorumluyorsun hepsi bundan ibaret savcısıyla hakimiyle alakası yok yıllarca üzerlerinin aranmaması bir hataydı bundan sonra da aratmak istemediler kendilerini üstün gördükleri için kaldı ki bu istanbul barosu baskanı da militanın önde gideni değilmiydi ?
Irkçılığa gelince yıllarca en büyük ırkçılığı komunist rusya ve diger komunist ülkeler yapmadımı? madem insanı insan olduğu için seviyordun geziparkı olaylarında dhkpc burakcan'ı öldürdüğünde neden hiçbir sol kesimden kınama dahi çıkmadı? Daha da yakın zamana gelelim fırat cakıroglu üniversitede öldürüldüğünde hümanist zıvırtıcı insanlar neredeydi de tepki vermedi?
evet bu eğitim sistemi malesef çok saçma zihinler yetiştirdi milletini köklerini bilmeyen insanlar ortalıkta cirit atıyor burda haklısın

Cimmeria
16-04-2015, 15:31
Medyadan gördüğünü kendi saçma fikirlerine göre yorumluyorsun hepsi bundan ibaret savcısıyla hakimiyle alakası yok yıllarca üzerlerinin aranmaması bir hataydı bundan sonra da aratmak istemediler kendilerini üstün gördükleri için kaldı ki bu istanbul barosu baskanı da militanın önde gideni değilmiydi ?
Irkçılığa gelince yıllarca en büyük ırkçılığı komunist rusya ve diger komunist ülkeler yapmadımı? madem insanı insan olduğu için seviyordun geziparkı olaylarında dhkpc burakcan'ı öldürdüğünde neden hiçbir sol kesimden kınama dahi çıkmadı? Daha da yakın zamana gelelim fırat cakıroglu üniversitede öldürüldüğünde hümanist zıvırtıcı insanlar neredeydi de tepki vermedi?
evet bu eğitim sistemi malesef çok saçma zihinler yetiştirdi milletini köklerini bilmeyen insanlar ortalıkta cirit atıyor burda haklısın

Birincisi aramızda 10 yaş var, senli benli konuşmadan önce biraz dikkat.

İkincisi avukatlar konusunda saçma sapan fikrim yok, medyaya göre de yorumlamıyorum, avukat arkadaşlarım var onlarla konuşarak ve dinleyerek bu kanıya varıyorum. Avukatlar üstümüz aranmasın demiyor, bizim üstümüzü arayacaksanız hakimle savcıları da arayın diyorlar bunda bu kadar garip olan nedir ? Hakimlerle savcılar üstünler mi ki üstleri aranmıyor ? Ya da bu istekle barolar birliği başkanının militanlığı ne alaka ?

Üçüncüsü ırkçılığı yıllarca kominist rusyanın yapıp yapmaması ırkçılığın geri kalmış ve boş bir anlayış olmasını değiştirmiyor ne yazık ki, rusya da yapsa aynı, amerika da yapsa aynı derece geri kalmış bir yaklaşım ırkçılık benim gözümde.

Dördüncüsü Gezi parkı olaylarına nereden geldin bilmiyorum ama sol kesimden kınama çıkmamasının gene insanı insan olduğu için sevmeme neden engel olacağını hakikaten anlamıyorum. Solcular kınama yapmadı diye insanları mı sevmeyelim ? Irkçı mı olalım solcular Fırata sahip çıkmadı diye ? Dinibütün iktidar partisi ölen bir çocuğun anasını yuhalattı diye hepimiz din düşmanı mı olalım mesela ? Bu kadar saçma bir mantık seninkisi.

Eğitim sisteminin ne kadar okuduğunu anlamaktan uzak, üzerinde konuştuğu kavramlar hakkında hiç bir bilgisi olmadan konuşan, kendi geçmişini anlamaktan aciz, saygısız ve boş gençler yetiştirdiğini çok kolay görebiliyoruz.

Mesajından anladığım kadarıyla genel bir sol düşmanlığı var sende, bunun üzerinden beni eleştiriyorsun fakat ne yazık ki yanlış adres, benim oyun Anadol Partisine Emine Tarhan'a olacak :)

KÖROĞLU
16-04-2015, 16:01
https://eksisozluk.com/efkan-ala-ve-agri-valisinin-ses-kaydi--4756409?a=popular&p=2

iddialar gerçek ise çok büyük sıkıntı var.

Bir yandan doğru çıksın da şu millet görsün gerçekleri diyorum.

Diğer yandan böyle bir vicdansızlık gerçek olamaz diye düşünüyorum.

yakında patlar.

Hakan-N
16-04-2015, 18:54
Birincisi aramızda 10 yaş var, senli benli konuşmadan önce biraz dikkat.

İkincisi avukatlar konusunda saçma sapan fikrim yok, medyaya göre de yorumlamıyorum, avukat arkadaşlarım var onlarla konuşarak ve dinleyerek bu kanıya varıyorum. Avukatlar üstümüz aranmasın demiyor, bizim üstümüzü arayacaksanız hakimle savcıları da arayın diyorlar bunda bu kadar garip olan nedir ? Hakimlerle savcılar üstünler mi ki üstleri aranmıyor ? Ya da bu istekle barolar birliği başkanının militanlığı ne alaka ?

Üçüncüsü ırkçılığı yıllarca kominist rusyanın yapıp yapmaması ırkçılığın geri kalmış ve boş bir anlayış olmasını değiştirmiyor ne yazık ki, rusya da yapsa aynı, amerika da yapsa aynı derece geri kalmış bir yaklaşım ırkçılık benim gözümde.

Dördüncüsü Gezi parkı olaylarına nereden geldin bilmiyorum ama sol kesimden kınama çıkmamasının gene insanı insan olduğu için sevmeme neden engel olacağını hakikaten anlamıyorum. Solcular kınama yapmadı diye insanları mı sevmeyelim ? Irkçı mı olalım solcular Fırata sahip çıkmadı diye ? Dinibütün iktidar partisi ölen bir çocuğun anasını yuhalattı diye hepimiz din düşmanı mı olalım mesela ? Bu kadar saçma bir mantık seninkisi.

Eğitim sisteminin ne kadar okuduğunu anlamaktan uzak, üzerinde konuştuğu kavramlar hakkında hiç bir bilgisi olmadan konuşan, kendi geçmişini anlamaktan aciz, saygısız ve boş gençler yetiştirdiğini çok kolay görebiliyoruz.

Mesajından anladığım kadarıyla genel bir sol düşmanlığı var sende, bunun üzerinden beni eleştiriyorsun fakat ne yazık ki yanlış adres, benim oyun Anadol Partisine Emine Tarhan'a olacak :)
birincisi sen insanların görüşlerine saygı duymazsan insanlarda senin yaşına saygı duymaz bu çok doğaldır kalkıp bana mesaj yazan sensin.
ikincisi basit bir avukatla savcı ve hakim birmi sence? dikkat edersen öldüren kişi avukat kılığında içeri girip savcıyı öldürdü savcı kılığında avukat öldürmedi bu soruların cevabı için yeterlidir.
üçüncüsü Türk ırkçılığı siyonizm stalincilik veya nazizim ya da bildiğin ırkçılık vb tarzı birşey değildir ön yargılarını aşıp biraz araştırsaydın bunları bilmen gerekirdi.
Dördüncüsü senin düşüncene göre insanı insan olduğu için sevmeye kalkarsak katil teröristlerin resmini sırf insan diye poster yapıp duvarımıza asmamız lazım ki bu da doğal olarak bana ayrıkır birşey. Fırat ı öldürende insan savcıyı öldüren de insan ama insan olduğu için sevmeye devam edebilirsin bu teröristleri sen o senin görüşün.
Eğitim sistemini senin düşüncende biriyle tartışmaya girmem anlatsamda anlamak istemeyeceksindir.

sol görüşe degil şuursuz sol görüşe karşıyım ocaklarda yetiştim ben oyumu Mhp ye veriyorum senin oyunu kime verdiğin de seni ilgilendirir o partinin başarısını da göreceğiz seçimlerde kamuoyunda beyaz türkler diye adlandırılan insanlardan şahsen samimiyetine hiç de inanmıyorum dediğim gibi istersen hdp ye ver bu seni ilgilendirir farklı düşüncelere saygım vardır bana saldırmadığı sürece.

most_evil
16-04-2015, 19:55
birincisi sen insanların görüşlerine saygı duymazsan insanlarda senin yaşına saygı duymaz bu çok doğaldır kalkıp bana mesaj yazan sensin.
ikincisi basit bir avukatla savcı ve hakim birmi sence? dikkat edersen öldüren kişi avukat kılığında içeri girip savcıyı öldürdü savcı kılığında avukat öldürmedi bu soruların cevabı için yeterlidir.
üçüncüsü Türk ırkçılığı siyonizm stalincilik veya nazizim ya da bildiğin ırkçılık vb tarzı birşey değildir ön yargılarını aşıp biraz araştırsaydın bunları bilmen gerekirdi.
Dördüncüsü senin düşüncene göre insanı insan olduğu için sevmeye kalkarsak katil teröristlerin resmini sırf insan diye poster yapıp duvarımıza asmamız lazım ki bu da doğal olarak bana ayrıkır birşey. Fırat ı öldürende insan savcıyı öldüren de insan ama insan olduğu için sevmeye devam edebilirsin bu teröristleri sen o senin görüşün.
Eğitim sistemini senin düşüncende biriyle tartışmaya girmem anlatsamda anlamak istemeyeceksindir.

sol görüşe degil şuursuz sol görüşe karşıyım ocaklarda yetiştim ben oyumu Mhp ye veriyorum senin oyunu kime verdiğin de seni ilgilendirir o partinin başarısını da göreceğiz seçimlerde kamuoyunda beyaz türkler diye adlandırılan insanlardan şahsen samimiyetine hiç de inanmıyorum dediğim gibi istersen hdp ye ver bu seni ilgilendirir farklı düşüncelere saygım vardır bana saldırmadığı sürece.

Bu nasıl bir mantıktır yahu.Bugün adliyeye kimin serbest girişi var hakim,savcı,avukat adamlarda bu üçünden avukat kılığında girmeyi seçmiş demi.Diyelim avukatlar aranarak giriyor kim kaldı hakim,savcı, aynı tarz bir eylem yapılacak seçenekler ne hakim,savcı eee sonuç ben aynı tarz bir olay yapacaksam bu sefer ya hakim ya savcı kılığında giremem mi? Yani avukatın özel bi durumu yoktu üç seçenek vardı biri seçildi. Bunu algılamak bu kadar zor olmamalı

Hakan-N
16-04-2015, 20:04
Bu nasıl bir mantıktır yahu.Bugün adliyeye kimin serbest girişi var hakim,savcı,avukat adamlarda bu üçünden avukat kılığında girmeyi seçmiş demi.Diyelim avukatlar aranarak giriyor kim kaldı hakim,savcı, aynı tarz bir eylem yapılacak seçenekler ne hakim,savcı eee sonuç ben aynı tarz bir olay yapacaksam bu sefer ya hakim ya savcı kılığında giremem mi? Yani avukatın özel bi durumu yoktu üç seçenek vardı biri seçildi. Bunu algılamak bu kadar zor olmamalı
sence bu söylediğini sen biliyorsun da koskoca devlet bilmiyormu? Hiç araştırdınmı bilmiyorum fakat baronun verdiği üzerinde bandrol dahi olmayan avukat kartı ile devletin verdiği savcı ve hakim kartları birmi? Ayrıca adliyeye giren savcılar ve hakimler belirli ve aynı kişiler güvenlik hepsini tanıyor fakat günde binlerce avukat girip çıkıyor elini sallasan hukuk mezununa denk gelen bir ülkede yaşıyoruz.

most_evil
16-04-2015, 20:26
Benim demek istediğim avukatlar aranmasın değil,konu aranmakla alakalı bir güvenlik zafiyeti ise bu zafiyete yol açan herşey bütün olarak değerlendirilsin.Hakim,savcı tanınıyor diyorsun da bilindiği üzere hakim ve savcıların da bu aralar jet hızıyla görev yerleri değiştiriliyor aynı derecede olmasa da benzer oranda güvenlik zafiyeti oluşuyor.Tam emin değilim ama haberlerden duyduğum kadarıyla da avukat kimlikleri de okuyucudan geçirilmekte. Gene son dönemlerde telefonda kendini savcı,polis olarak tanıtıp milleti dolandıranlar var aynı mantıkla o zaman savcının,polisin vb. telefon kullanması yasaklansın diyebilir miyiz? diyemeyiz.O zaman önlem, istismara konu olan meslek grubuna yönelik değilde bilinçlendirmeye ve kimseyi zan altında bırakmadan çözüm yoluna gitmek olmalı bence.

Hakan-N
16-04-2015, 20:47
Benim demek istediğim avukatlar aranmasın değil,konu aranmakla alakalı bir güvenlik zafiyeti ise bu zafiyete yol açan herşey bütün olarak değerlendirilsin.Hakim,savcı tanınıyor diyorsun da bilindiği üzere hakim ve savcıların da bu aralar jet hızıyla görev yerleri değiştiriliyor aynı derecede olmasa da benzer oranda güvenlik zafiyeti oluşuyor.Tam emin değilim ama haberlerden duyduğum kadarıyla da avukat kimlikleri de okuyucudan geçirilmekte. Gene son dönemlerde telefonda kendini savcı,polis olarak tanıtıp milleti dolandıranlar var aynı mantıkla o zaman savcının,polisin vb. telefon kullanması yasaklansın diyebilir miyiz? diyemeyiz.O zaman önlem, istismara konu olan meslek grubuna yönelik değilde bilinçlendirmeye ve kimseyi zan altında bırakmadan çözüm yoluna gitmek olmalı bence.

Ya bunlar işin siyaset kısmı zaten yani savcılarıda arasalar seni beni de arasalar öldürmek istedikten sonra evine giderkende öldürür oraya roket atarakta öldürür benim demek istediğim avukatlar aranmamak için kendilerine bahane arıyorlar bana göre. Herkesin fikri farklıdır bu benim şahsi fikrim.

Dayı
16-04-2015, 21:07
kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum; http://web.e-baro.web.tr/uploads/00/Mevzuat/Yonergeler/Avukat_Kimlik_Karti_Barokart_Entegre_Akilli_kart_B asim_Yonergesi2011.pdf üzerinde bandrol dahi olmayan avukat kartı bunlarmı?

sence bu söylediğini sen biliyorsun da koskoca devlet bilmiyormu? Hiç araştırdınmı bilmiyorum fakat baronun verdiği üzerinde bandrol dahi olmayan avukat kartı ile devletin verdiği savcı ve hakim kartları birmi? Ayrıca adliyeye giren savcılar ve hakimler belirli ve aynı kişiler güvenlik hepsini tanıyor fakat günde binlerce avukat girip çıkıyor elini sallasan hukuk mezununa denk gelen bir ülkede yaşıyoruz.

Cimmeria
16-04-2015, 21:42

Birincisi basit avukat dedigin adamin okudugu yasa kitaplarini okuyup universite bitirmek disaridan gozuktugu kadar basit degil, avukatlik da basit bir meslek degil. Adamlarin istekleri son derece mantikli bizi ariyorsan guvenlik gerekcesiyle hakimle savciyi da ara. Bana gayet dogal geliyor.

Bu ulkede bir adli ornek uzerinden sonuc cikarmaya kalkarsam gezi parkinda bellerinde polis telsizleriyle polislere molotof atan sivilleri hatirlatirim sana, kimin eli kimin cebinde belli olmaz o yuzden tekil olaylardan yola cikarak genelleme yapmamani tavsiye ederim.

Bir irkin digerinden ustun oldugunu dusunmek bana mantikli gelmiyor, turk irkciligini yazdigin saldirgan ve insanlari katleden irkcilikla karsilastirmadim, surekli olaylari benim yazmadigim noktalara getirerek yazilar yazma mantiksiz oluyor. Irkciligin sundan dolayi mantigi yok, sen turk irkinin daha ustun oldugunu dusunursun, gelir elin ingilizi ingiliz irki turkten ustundur der kimse de mantikli bir arguman sunamaz sacma sapan bir diyalog ortaya cikar.

Teroristi insan oldugu icin niye seveyim adam yasalara aykiri davraniyorsa ceksin cezasini nasil anlamiyorsun yazdiklarimi belli degil. Insani insan oldugu icin sevmekten kastim herhangi bir irka ait oldugu icin daha az veya daha cok sevmenin mantikli olmamasi. Teroristin nesini seveyim niye seveyim yazdiklarimdan nasil olur da boyle bir kaniya varabilirsin.

Zaten senin dusuncende biriyle tartismak istemem diyen biriyle ben de oturup bir sey tartismaya cok merakli olmam.

Herkes istedigi partiye oy verebilir kendi bilecegi istir, ulkede binlerce insanin olumunden sorumlu adama sayin ocalan diyen parti baskanina sahip bir parti ne yazik ki agziyla kus tutsa benden oy alamaz.

Emine hanimin samimiyetini sorguluyorsan belki once Devlet bahcelinin samimiyetini sorgulamasin. 99 secimlerinde elinde iple apoyu asacagim diye secim vaatleri veriyordu Devlet bahceli, sirf bu vaadi icin oyumu Mhpye vermistim. Sonra ne oldu hatirlarmisin yasin tutarmi bilmiyorum, apoyu asacagim vaadiyle hukumete giren Bahceli, idami kaldirip aponun yasamasina izin veren yasanin altina imzasini atti. O yuzden bence samimiyet sorgusunu once kendi icinde yapmalisin.

fthdrn
16-04-2015, 21:55
Apoyu Mhp asmadı dersen hiç bir şey bilmiyorsun demektir.

MBuğra
16-04-2015, 22:00

Asmadı tabi, astı mı? Bahçeli zamanında Ecevit ve Mesut Yılmaz zaman isteme kandırmacasıyla istedikleri sonuca ulaştılar mı ulaştılar. Haticeye değil, neticeye bak.

fthdrn
16-04-2015, 22:07
Asmadı tabi, astı mı? Bahçeli zamanında Ecevit ve Mesut Yılmaz zaman isteme kandırmacasıyla istedikleri sonuca ulaştılar mı ulaştılar. Haticeye değil, neticeye bak.
Burada idam kalksın diye oy kullananların listesi var,
http://i.hizliresim.com/8gn1yd.jpg
Kimse Kabul Etmedi. (http://www.46medya.com/haber/kimse-kabul-etmedi-iste-idami-kaldiranlarin-gercek-listesi_h4468.html)

Tayyibin ağzıyla konuşmayın bilip bilmeden. Karar metnini görüp de 3 lü koalisyonda olan tek partiyi suçlayamazsınız.

Cimmeria
16-04-2015, 22:15

apoyu asicam diyerek benim oyumu alan mhp apoyu asti mi ? asmadi. asmayan hukumetin icinde mhp varmiydi vardi.

bilmediklerimi anlatsana bir ogreneyim heralde asildi apo ama bizim haberimiz yok, ya da mhp hukumette degildi heralde biz yanlis biliyoruz. ya da hukumette apoyu asmaya calisti asamayinca hukumetten istifa etti tepkisini gostermek icin bizim haberimiz olmadi degil mi ?

fthdrn
16-04-2015, 22:27
Mhp evet seçim propagandası olarak apoyu getireceğiz asacağız dedi. Fakat 3lü koalisyona takıldı. 2 kere kanun tasarısını tekrar gönderdi. Ama AB yi bahane ederek asmadılar. Ne yapması gerekir Bahçelinin ? İstifa etseydi diyorsun da etti zaten 2 kere biz istemedik. Hani tayyip diyor ya bahçeli sen assaydın diye, aynı sizin yaptığınız gibi bilmeyen insanların beynini yıkıyor işte. Neyse forumda siyaset yasak o yüzden partiler üstü konuşun konuşacaksanız yoksa bana cevap hakkı doğuyor.

cabrioleter
16-04-2015, 22:32
Burada idam kalksın diye oy kullananların listesi var,
http://i.hizliresim.com/8gn1yd.jpg
Kimse Kabul Etmedi. (http://www.46medya.com/haber/kimse-kabul-etmedi-iste-idami-kaldiranlarin-gercek-listesi_h4468.html)

Tayyibin ağzıyla konuşmayın bilip bilmeden. Karar metnini görüp de 3 lü koalisyonda olan tek partiyi suçlayamazsınız.

O zaman delikanlı gibi çıkıp bana bunu astırtmıyorlar ey halkım istifa ediyorum beni tek başıma iktidara sokun asacağım deseydi hala tek başına iktidardı. Koltuk daha tatlı geldi teröristi asmaktan.

Ahmetfikri
16-04-2015, 22:45
Bu ortamda bırakın asmayı apo olurda eceli gelip ölürse işte o zaman ülke için büyük sıkıntı olur terör olaylarından kafamızı çıkartamayız

fthdrn
16-04-2015, 22:49
O zaman delikanlı gibi çıkıp bana bunu astırtmıyorlar ey halkım istifa ediyorum beni tek başıma iktidara sokun asacağım deseydi hala tek başına iktidardı. Koltuk daha tatlı geldi teröristi asmaktan.

Sen Bahçeliyi tanıyor musun ki koltuk muhabbeti yapabiliyorsun ? Ya da hiç mitingini konuşmasını sonuna kadar izledin mi ? Püskeviti vs söylemiyorum genel kurul toplantılarını o döneme ait dinledin mi ? Yaş itibari ile yetişemeyebilirsin o döneme kaldı ki bende yetişemedim. Ama arşivden bulup izledim. Peki sen böyle bir yorumda bulunurken araştırıp izledin mi mitinglerini açıklamalarını ? Medyanın ne denli taraflı olduğunu bilmiyor musun ?

cabrioleter
16-04-2015, 23:04
Sen Bahçeliyi tanıyor musun ki koltuk muhabbeti yapabiliyorsun ? Ya da hiç mitingini konuşmasını sonuna kadar izledin mi ? Püskeviti vs söylemiyorum genel kurul toplantılarını o döneme ait dinledin mi ? Yaş itibari ile yetişemeyebilirsin o döneme kaldı ki bende yetişemedim. Ama arşivden bulup izledim. Peki sen böyle bir yorumda bulunurken araştırıp izledin mi mitinglerini açıklamalarını ? Medyanın ne denli taraflı olduğunu bilmiyor musun ?

yahu ben mhp'yi de kültürünü de çok iyi tanıyorum biliyorum sen hiç merak etme, benim hala bağım var partiyle. adam koalisyon ortağı medyada böyle bir söylemde bulunsa gündeme otururdu merak etme. çıkıp delikanlı gibi bırakabildi mi koltuğu bırakamadı.. hala da bırakabilmiş değil. koltuk sevdası bahçelide yok diyen yanılır bu kadar basit. hatta en yakın örneklerden biri koray aydın ve destekçilerine genel kurulda yapılanlar. ecevit gibi olana kadar ya da ölene kadar da bahçeli o koltuğu bı-rak-maz..

Anıl E.
16-04-2015, 23:11
fthdrn

Kardeşim adın galiba fatih. Siyaset anlamında iyi kötü bilgin olduğunu düşünüyorum ve mhp kökenli olduğunu belirtiyosun. Yalnız şu var kılıçdaroglu da dahil ikiside o koltuğu bırakmaları lazım acı ama gerçek . Dürüstlük ve adamliklarına diyecek bir şey yok . Ecevit tarzı dürüstlük modeli bu ülkede yetmiyor artık herkes vasıflı bir lider arıyor . İkisinde de lider olacak potansiyel yok ki devletin başına geçtiklerini varsayalım yakışmazlar şu an Davutoğlu örneği gibi ..

MHP nin genç ve kaliteli siyaset yapabilecek lidere ihtiyacı var Oktay Vural olmasa bile mesela sinan oğan. .

Chp'de en istediğim muharrem ince idi o da olmaz herhalde.

Uzun lafın kısası bu iki partinin oylarının azalmasinda ya da cogalmamasında başındaki iki isimden kaynaklanıyor. Oy almamız gereken bazı kesimlerden bu yüzden oy alamıyoruz . En son ki seçimden sonra istifa etmeleri lazımdı ama etmediler partiye zarar verdiklerinden haberleri yok.

fthdrn
16-04-2015, 23:12
Ben çok gördüm öyle benim bağım var partiyle, eskiden mhpliydim diyenleri. Bahçelinin de üzerinde insanlar var madem partiyle bağın var bunu bilmen gerekir. 2 kere istifa etti bu adam parti tabanı sokağa indi. Bahçeli kötü bir siyasetçi olabilir. Ama koltuk sevdasında diyemezsin o adam için. Geleceğini her şeyini bir davaya adayan bir insan bilmem kaç yaşına gelmiş ne koltuğun sevdasından bahsediyorsun ki. Koray aydın mevzusu kendi kendine yaptıkları bir sorundu. Öyle olmasa hala partide olmazdı.

fthdrn
16-04-2015, 23:23
Evet ismim Fatih. Anıl ben siyasetin içindeyim ve burda değilde dost meclisinde seninle sabaha kadar derin siyaset konuşabilecek seviyede bilgim var. Buraya üstün körü yazıp geçiyorum sadece. Devlet Bahçeli mecburi olarak o koltukta bu bir vasiyet. Ben daha fazla siyaset konuşmak istemiyorum. İyi geceler.

Anıl E.
16-04-2015, 23:25
Evet ismim Fatih. Anıl ben siyasetin içindeyim ve burda değilde dost meclisinde seninle sabaha kadar derin siyaset konuşabilecek seviyede bilgim var. Buraya üstün körü yazıp geçiyorum sadece. Devlet Bahçeli mecburi olarak o koltukta bu bir vasiyet. Ben daha fazla siyaset konuşmak istemiyorum. İyi geceler.

Aynen ben de siyasetin içindenim çok yakın mhp li dostlarımda var . İnşallah bir gün yüz yüze konuşmak nasip olur , telefonunu da verebilirsin . İyi geceler kardeşim

cabrioleter
16-04-2015, 23:33
fthdrn

Kardeşim adın galiba fatih. Siyaset anlamında iyi kötü bilgin olduğunu düşünüyorum ve mhp kökenli olduğunu belirtiyosun. Yalnız şu var kılıçdaroglu da dahil ikiside o koltuğu bırakmaları lazım acı ama gerçek . Dürüstlük ve adamliklarına diyecek bir şey yok . Ecevit tarzı dürüstlük modeli bu ülkede yetmiyor artık herkes vasıflı bir lider arıyor . İkisinde de lider olacak potansiyel yok ki devletin başına geçtiklerini varsayalım yakışmazlar şu an Davutoğlu örneği gibi ..

MHP nin genç ve kaliteli siyaset yapabilecek lidere ihtiyacı var Oktay Vural olmasa bile mesela sinan oğan. .

Chp'de en istediğim muharrem ince idi o da olmaz herhalde.

Uzun lafın kısası bu iki partinin oylarının azalmasinda ya da cogalmamasında başındaki iki isimden kaynaklanıyor. Oy almamız gereken bazı kesimlerden bu yüzden oy alamıyoruz . En son ki seçimden sonra istifa etmeleri lazımdı ama etmediler partiye zarar verdiklerinden haberleri yok.

sinan oğan gibi adam listede yokken bozkurt işaretini dahi yapamayan ne idüğü belirsiz adam rica üzerine birinci sıradan vekil adayı. bunca başarısızlığa milyonlarca seçmeni sandığa küstürmesine rağmen.

Ben çok gördüm öyle benim bağım var partiyle, eskiden mhpliydim diyenleri. Bahçelinin de üzerinde insanlar var madem partiyle bağın var bunu bilmen gerekir. 2 kere istifa etti bu adam parti tabanı sokağa indi. Bahçeli kötü bir siyasetçi olabilir. Ama koltuk sevdasında diyemezsin o adam için. Geleceğini her şeyini bir davaya adayan bir insan bilmem kaç yaşına gelmiş ne koltuğun sevdasından bahsediyorsun ki. Koray aydın mevzusu kendi kendine yaptıkları bir sorundu. Öyle olmasa hala partide olmazdı.

bahçeli zamanında kendini onun üstünde görenleri temizledi bu partiden. yaptığı sayılı iyi işlerden biridir. sonra ne yaptı küskünler partiye dönsün dedi. şimdi birtanesi milletvekili adayı. bu işin yaşla alakası yok. koltuk sevdası yaş mı dinler? ömrünün sonuna kadar yese bitiremeceği parası olanlar hala iş hayatının içinde değil mi? koray aydın mevzusu neyin ne olduğu çok güzel gözler önüne seren bir şeydi. siyaset alabildiğine kirli bir şey. zamanında nasıl parti dışına itilenler geriye davet ediliyorsa koray aydının olayı da odur. keşke koray bey daha dik durabilseydi bu konuda.

aybarsdnr
17-04-2015, 00:21
Türkiye de gelecek vaat eden bir lider ve merkez sağdan bir parti kurulmadığı sürece hiçbir şey değişmeyecek. Yazdığım yanlış anlaşılmasın. Ne sağcı, ne solcu ne de başka bir şeyim. Hatta artık böyle ayrımların olduğuna inanmıyorum. Gerçekten olabildiğince dürüst, vatanını, milletini seven ve geliştirmek için adım atan, soymayan, ayak üstünde halkını s.kmeyen, ister dindar ister ateist, kim olursa olsun milletin menfaati için çalışan herkesi destekleyebilirim.

İnsanların, özellikle maddi geliri ve eğitim seviyesi düşük halkın gözünde bir kahraman olması gerekir. Bunu da şuan dini alet ederek çok güzel bir şekilde hala devam ettiriyorlar. Bu adamlara ne yaparsan yap sol görüşlü bir partiye yönelmelerini sağlayamazsın. Bir Akp li x bir partiye oyunu verebilir ancak Chp ye vermez. Chp ne yaptığı politikayla ne de reklamla oy yüzdesini tek başına iktidar olacak seviyeye getiremeyecektir. Yeni bir reklam kampanyası yapmışlar. "Chp Retro". Yahu varoşta yaşayan, köyde yaşayan halk "Retro" nedir bilir mi? Bu kafayla böyle devam edecektir.

Zamanında Ak parti nasıl ortaya çıkıp, anap, dyp (dp), fazilet (refah) ve hatta chp, dsp gibi partilerin oyunu taban sayesinde alıp bu güce ulaştıysa bunu yine ancak hafif sağ görüşlü olduğunu gösterebilen bir parti sağlayabilir.

Bir çok kişinin söylediği gibi ben de hdp nin barajı aşması veya aşamamasının bir şeyi değiştireceğine inanmıyorum. Sadece aşarsa RTE Hdp nin desteğine muhtaç kalacak ve çok daha fazla imtiyazda bulunacak. Ayrıca, şuan gündemde oluşturulan yeni bir algı operasyonu var. Bakın tüm yandaş medyada bile Hdp barajı aşarsa-aşmazsa tartışması yapılıyor. Yani karşıt görüşlü insanların zihninde "acaba oyumu x partiye vermektense Hdp ye mi versem" algısı oluşturuyorlar. Bu ikilem en çok kimin işine yarar? Tabiki RTE nin. Oylar bölünür, dağılır ve yine karşısında ses çıkaramayan, çıkarsa bile toz olup dağılan bir muhalefet olur.

ErkanCanS
17-04-2015, 03:07
Ne eski Mhpliyim nede yeni . Bu işin içine uzaktan yakından giren biri böyle bir kavram olmadığını bilir zaten. Seçimler haricinde partiyle bir alakam olmadı. Devlet Bahçelinin koltuk sevdasının olmadığını hayatını araştıran biri çok kolay anlar. Bu zamana kadar hiç bir MV maaşına dokunmamış hepsini şehit ailelerine bağışlamış bir adam.Kaldı ki varlıklı bir aileden geliyor zaten.Özel hayatı yok denecek kadar az. Çoğu zaman partinin bütçesiyle alınan makam araçlarına bile binmez. Genellikle DB plakalı parasını kendi verdiği s80 ve kortejini kullanır. Koltuk sevdası yoksa bu adam niye hala bırakmıyor ? Cevabı çok basit. O koltukta kalmak zorunda. Devlet Bahçeli'nin o koltuktan inmesi demek ülkücü hareketin sokaklara dökülmesi ve Türkiye'nin 80 li yıllara dönmesi demek. Gezi parkında , Cengiz abinin şehit edilmesinde , Ege üniversitesi ülkü ocakları başkanı fırat çakıroğlunun şehit edilmesinde bu ülke önemli virajları atlatmıştır. Devlet Bahçelinin o koltukta oturmamasını bırakın , bu durumlarda bir sağduyu açıklaması yapmaması bile çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. Gel gelelim şaşırtıcı bir şekilde Ülkü Ocaklarına nedense anlamsız bir tavrı var.Yıllardır ocak menşeili dava adamları görmezden geliniyor. Siyaset dışı bırakılıyor. Azmi karamahmutoğlu gibiler çıkıp yeniden illegalite ilan edip kürsüyü falan dağıtmadan bu işin sonu gelmeyecek gibi :)

ronay
20-04-2015, 18:04
Başkan ben Osmanlıda eşcinsellik olayını 3-4 sene evvel araştırdım. Yerli-yabancı kaynaklardan zaten biliyorum neyin ne olduğunu. Sen benim neyi sormak istediğimi anlayamamışsın sanırım.
Osmanlı zamanın tümünde değil de, fetret devrinden daha sonra gerçekleşen hadiseler. 600 küsür senenin 100-200 senesi gibi..

dostum homoseksüelliğin (ibneliğin) devri zamanımı olur ?
neye göre araştırdın araştırdığın kaynaklar nedir belki sen bunu osmanlı devletine yakıştıramıyosun ama böle yapman saçmalık bu Kuran ı kerimde bile ayet olarak geçiyor (lanetleniyor) yani osmanlıdan önce vardı osmanlı devrinde ara verilip sonra tekrar devammı edildi

bana yazmışsın gözümden kaçmış cvplamadan edemedim

fthdrn
20-04-2015, 18:20
dostum homoseksüelliğin (ibneliğin) devri zamanımı olur ?
neye göre araştırdın araştırdığın kaynaklar nedir belki sen bunu osmanlı devletine yakıştıramıyosun ama böle yapman saçmalık bu Kuran ı kerimde bile ayet olarak geçiyor (lanetleniyor) yani osmanlıdan önce vardı osmanlı devrinde ara verilip sonra tekrar devammı edildi

bana yazmışsın gözümden kaçmış cvplamadan edemedim

yok ibnelik son buldu demek istememiştim orada. Padişahların iç oğlan hadiselerini kast ettim. yoksa diğer türlü sizin dedikleriniz doğru ;)

ArMy
21-04-2015, 20:47
Görenininz olmuştur mutlaka.Cumhurbaşkanı Çanakkale Zaferi için reklam filmi çektirmiş.Şehitleri anmak bahane seçim çalışması şahane..

https://www.youtube.com/watch?v=KZyTYxPxLFI
https://www.youtube.com/watch?v=KZyTYxPxLFI

ÇALIŞKAN
23-07-2015, 16:01
Diyarbakır'da Polise Silahlı Saldırı: Bir Şehit, Bir Ağır Yaralı

http://www.haberler.com/diyarbakir-da-polis-ekiplerine-gerceklestirilen-7534127-haberi/

ÇALIŞKAN
23-07-2015, 16:02
Kilis'te Askere Saldırı! 1 Astsubay Şehit, 1 Uzman Çavuş Yaralı

http://www.haberler.com/kilis-te-askere-saldiri-1-astsubay-sehit-1-7534738-haberi/

doncarlo
23-07-2015, 16:17
Artık okul kitaplarına geçmesi gerek Türkiyenin üç tarafı sularla dört bir tarafı ****** çocuklarıyla çevrilidir diye.Ne kadar militan kılıklı kahpe evladı varsa doluşmuş ülkeye kimi özgürlük der kimi foşik kimi Allah'ın adını ağzına alır.Sağlam bir temizlik gerek ülkeye bu tarz yıkıkların başının ezilmesi lazım artık.Umarım artık haberlerde '' barış '' kelimesini duymadığımız unuttuğumuz günlerde gelir.Çünkü nerde barış , özgürlük kelimeleri dolaşır olursa orda kahpelik ****** çocukluğu kol gezer oldu.

Küfürler için herkesten özür dilerim.

clioGT
23-07-2015, 16:38
Diyarbakır'da Polise Silahlı Saldırı: Bir Şehit, Bir Ağır Yaralı

http://www.haberler.com/diyarbakir-da-polis-ekiplerine-gerceklestirilen-7534127-haberi/

Kilis'te Askere Saldırı! 1 Astsubay Şehit, 1 Uzman Çavuş Yaralı

http://www.haberler.com/kilis-te-askere-saldiri-1-astsubay-sehit-1-7534738-haberi/

kimlerin payı varsa, kimler sebep oluyorsa, kimlerin çıkarınaysa bu durumlar, bu ölümler, şehitlerimiz, yukarda Allah var, inşallah bu acılarıni bu kayıpların misli mislini yaşarlar.

Kadyr
23-07-2015, 16:45
ya a koyım ya boyle seyın nasıl bu ıse el atmazlar yahu bukadarmı serefsız lık olur anasını sıkım bunların pkkyı gorupte vur emrı vermeyen komutanında ona o emrı veren buyuklerınde a koyım ben yazık gunah ****** cocukları

majesty
23-07-2015, 16:49
sawaşımız hayırlı olsun, bizi bu pisliğe iten kahpelerinde allah belasını wersin.paranızada koltuğunuzada görüşünüzede....

bir ölür bin dirilir!!!

ÇALIŞKAN
23-07-2015, 16:53
adım adım bataklıga çekiliyoruz bir sen eksiktin ışid belası

MertSerhanÖ.
23-07-2015, 17:15
besleyenler utansın..

atituti
23-07-2015, 17:16
adamın biri yazmış facede durun bi nani rvp kaçacak daha maça cıkmadılar diye amk

Onurkk06
23-07-2015, 21:07
ışıd olayı değil bence ışıd saldıracak olsa bu zamana kadar niye beklesin 2 füze sallatırım diyenlerin oyunları bence bunlar adamlar çatır çatır pkklı kesiyodu ne oldu da oklar bi anda tr ye döndü işin içinde pis oyunlar var belli

mert_can 41
23-07-2015, 21:18
ışıd olayı değil bence ışıd saldıracak olsa bu zamana kadar niye beklesin 2 füze sallatırım diyenlerin oyunları bence bunlar adamlar çatır çatır pkklı kesiyodu ne oldu da oklar bi anda tr ye döndü işin içinde pis oyunlar var belli

bence tam tersi pkk trollüyo suruç olayınıda bu olayıda onlar trollüyo en büyük düşmanlarını yok etmek için suruç olayından sonra iki polisi vurup intikam alın onlardan diye yaptık falan demeleri hep bunu gösteriyo durum çok vahim ne yazıkki her yer suriyeli ve yurt dışı kaynaklarına göre hepsi türkiyede kamplarda işid için eğtim alıyo allah sonumuzu hayır etsin

Mutlu Değerli
23-07-2015, 22:02
Ülkeyi öle bi *** yoluna soktularki artık pkklılarla yan yana ışide karşı savaşır olduk olacagız, o konuma geldik.

Zaten meclisede girmeyi başardılar. Üstten gelen her emir anında meclise tasarı yasa olarak sunulmak istenecek. Bir de televizyonlarda halen ''biz kardeşlik özgürlük istiyoruz bla bla bla'' diyolar.

ATATÜRK şu halimizi görse gerçekten yüzümüze tükürür.

ghibli06
23-07-2015, 23:06
sosyal medyadaki yandaşları gördükçe hem acıyor hem de lanet okuyorum... geçen yıllarda bizler PKK ya apo itine saydırırken 'kafatasçı' olduk, 'faşist' olduk... şehitler için '3 tane Mehmet öldü diye TBMM toplanmaz' dendi hepiniz yediniz bu sözü, şehitler için 'MHP cenazeleri provoke ediyor, olayları abartmayın' dendi, yutkunduk sadece, 'analar ağlamasın, şehit cenazeleri gelmediği için birileri kuduruyor, ekmekleri kesildi!' dediler, kafamızı eğdik... ya bu gün???

KAHROLSUN PKK!!! GİTTİNİZ OYUNUZU BAŞKA PARTİLERE VERDİNİZ, HEPİNİZ ONLARIN DESTEKÇİSİNİZ HEPİNİZ TERÖRİST SEMPATİZANISINIZ!!! diye bildiğin anırıyorlar... sesiniz cidden öyle geliyor bana kusura bakmayın... Süleyman Şah kalksa hepinizin yüzüne tükürürdü!

Zorbey
23-07-2015, 23:10
Sosyal medyada suruçtaki olayı protesto edenler şehidimiz olduğunda tek bir harf yazmıyorlar. Sorduğumda ise polise ne acıyım diyorlar. ''Onlarda özgürlükleri için çabalıyorlar diyen vardı.'' Acaba ben mi vatan hainiyim bu duruma üzüldüğüm için onlar mı ?
Lafa gelince faşist,gerici,anti sosyal oluyoruz. Hani solcu olunca insancıl olmuyomuyduk ? dünyada barıştı sloganımız, herkes eşitti. Ne oldu benim vatanım için görev yapan insan ölünce bir zil takıp oynamadığınız kaldı.

vectra-tuner
23-07-2015, 23:18
Işid Türkiyeye saldırmaz bence, ABD ve PKK nın işine gelir ancak bu. Işid salakmı karşısına burnunun dibinde olan Tsk yı alsın? Pkk daha yeni polisimizi askerimizi şehit etti, neden onlara karşı operasyon olmadı da Işid vuruldu hemen?

ghibli06
23-07-2015, 23:18
polise askere silah sıkan şerefsizdir, ellerini ayaklarını bağlayıp kafasına sıkan o.ç. dur, kaza var deyip göreve giden trafik polisine pusu kuran kokak ödlek soysuzdur!!! bununla birlikte Aynel Arab'a koridor açan, davul zurna ile geçişlerini sağlayan devlet masum ama oraya gitmeye çalışan öğrencilere kafadan terörist yaftasını yapıştıranlar çok mu masumdur??? izin verme arkadaş o zaman, gidemezsin de, içinizde terörist var de, alet olmayın de!

ne Kürt ölsün ne Türk, teröristin dini de milleti de olmaz, hangisi teröristse cezasını ver ki, şu ayrışma bitsin artık, çünkü cidden ayrışmaya devam edersek çok kan akacak çook!!!!

ghibli06
23-07-2015, 23:19
Işid Türkiyeye saldırmaz bence, ABD ve PKK nın işine gelir ancak bu. Işid salakmı karşısına burnunun dibinde olan Tsk yı alsın? Pkk daha yeni polisimizi askerimizi şehit etti, neden onlara karşı operasyon olmadı da Işid vuruldu hemen?

nerden biliyorsun IŞID in saldırmayacağını? sen kendi başına hareket eden terörist gördün mü?

majesty
23-07-2015, 23:22
adamsın...

vectra-tuner
23-07-2015, 23:38
nerden biliyorsun IŞID in saldırmayacağını? sen kendi başına hareket eden terörist gördün mü?

Işidin Türkiyeye Saldırması için Türkiyenin güç kaybetmiş zayıflamış olması gerekir bir nevi Allah korusun suriye gibi... Durduk yere Cephe açmazlar, burnunun dibinde T.s.k gibi bir ordu varken saldırganların için aptal olmaları gerekir.Benim söylemek istediğim şu ; pkk dün 2 polisimizi bugünde askerimizi şehit etti, neden Pkk ya operasyon yapılmıyorda sadece ışid vuruluyor? Pkk sürekli olarak her türlü şerefsizliği yapıyor o çözüm süreci dönen zamanda dahi yine askerimizi polisimizi şehit etti... PKK nın bir ayrıcalığını mı var?

ghibli06
23-07-2015, 23:43
Işidin Türkiyeye Saldırması için Türkiyenin güç kaybetmiş zayıflamış olması gerekir bir nevi Allah korusun suriye gibi... Durduk yere Cephe açmazlar, burnunun dibinde T.s.k gibi bir ordu varken saldırganların için aptal olmaları gerekir.Benim söylemek istediğim şu ; pkk dün 2 polisimizi bugünde askerimizi şehit etti, neden Pkk ya operasyon yapılmıyorda sadece ışid vuruluyor? Pkk sürekli olarak her türlü şerefsizliği yapıyor o çözüm süreci dönen zamanda dahi yine askerimizi polisimizi şehit etti... PKK nın bir ayrıcalığını mı var?

yaşlarımız müsait, El Kaide neden saldırmıştı Türkiye'ye? PKK ya neden operasyon yapılmadığını 1 senedir ülkeyi yönetenlere, apo itiyle masaya oturanları, açılım saçılım söylemleriyle halkını uyutanlara sorabilirsin...

vectra-tuner
23-07-2015, 23:53
yaşlarımız müsait, El Kaide neden saldırmıştı Türkiye'ye? PKK ya neden operasyon yapılmadığını 1 senedir ülkeyi yönetenlere, apo itiyle masaya oturanları, açılım saçılım söylemleriyle halkını uyutanlara sorabilirsin...

Işidin ileride Türkiyeye saldırma planları var, şöyle peygamber efendimizin istanbulun fethi ile ilgili hadisini örnek gösteriyorlar. Ama şimdi saldırmazlar, Bence suruc bombalama olayını ışid yada benzeri radikal bir örgüt gerçekleştirdi, Pkk da Türkiyenin ışide destek verip pkk yı bu şekilde ateşe dokunmadan hırpaladığını (ışid) kullanarak düşündüğü için misilleme olarak askerimizi ve polisimizi şehit etti.

ghibli06
23-07-2015, 23:55
http://media.sondevir.com/250x190/2011/11/20/el-kaide.jpg

müslüman kardeşlerimiz bize saldırmazlar, bizi sever onlar... Filistin'de Mısır'da Libya'da teröristlik yaparlar ama bize asla...

vectra-tuner
24-07-2015, 00:06
http://media.sondevir.com/250x190/2011/11/20/el-kaide.jpg

müslüman kardeşlerimiz bize saldırmazlar, bizi sever onlar... Filistin'de Mısır'da Libya'da teröristlik yaparlar ama bize asla...

Abd - İsrail - Almanya - Yunanistan - Suriye gibi pekçok ülke Pkk yı desteklediler ve devam da ediyorlar... Onun için Türkiyede başka devletlere karşı bunu yapabilir, hatta yapması da gerekir... El Kaide abd yapımı, ışid de batı üretimi... Madem pkk ya biz birşey yapamıyoruz hatta yaralı pkk lılar tsk helikopterkeriyle şirinlik olsun diye hastanelere taşıyorsak bırakın ışid bursun bu işleri sonrasını düşünürüz

ghibli06
24-07-2015, 00:15
Abd - İsrail - Almanya - Yunanistan - Suriye gibi pekçok ülke Pkk yı desteklediler ve devam da ediyorlar... Onun için Türkiyede başka devletlere karşı bunu yapabilir, hatta yapması da gerekir... El Kaide abd yapımı, ışid de batı üretimi... Madem pkk ya biz birşey yapamıyoruz hatta yaralı pkk lılar tsk helikopterkeriyle şirinlik olsun diye hastanelere taşıyorsak bırakın ışid bursun bu işleri sonrasını düşünürüz

düşmanımın düşmanı dostumdur düşüncesi, dünyanın en aşağılık görüşüdür... ancak hiç bir fikri ve politikası olmayan ülkelerin yapacağı şeylerdir...

Tayfun.O
24-07-2015, 00:25
2015 Türkiye için çok zor geçecek anlaşılan. Allah Türkiye nin Birliği ve Beraberliği için çalışan herkese kolaylık versin ve sabır . Başka diyecek söz yok zaten.

vectra-tuner
24-07-2015, 00:26
düşmanımın düşmanı dostumdur düşüncesi, dünyanın en aşağılık görüşüdür... ancak hiç bir fikri ve politikası olmayan ülkelerin yapacağı şeylerdir...

Abi iyide bize yıllardır yapıyorlar , İsrail ve ABD PKK'ya istihbarat verdi, Her sabah şehit haberiyle uyanıyorduk resmen akp hükümeti diz çöktü, böyle pislik bir örgüte mi acıycam? Siz hiç abd hükümetinin kendi içinde neden Türkiye karşı pkk yı destekliyorsunuz dediklerini duydunuzmu? Akp hükümeti ekonomi bozulmasın aman sıcak para kaçmasın, diyarbakırı veriririm kürt petrolünü alırım hatta sınırları genişletirim mantığı ile hep taviz verdi göz yumdu sonuç ortada artık pkk daha güçlü ve Batı gözünde legalize oldu
. Onu da geçtim halk bizzat meclise soktu..Yani öncelik Pkk..

Germanian
24-07-2015, 00:36
Suan tsk nin isidle catismaya girdigi haberleri geciyor.

Hatta suriyeye gectigimiz bile konusuluyor ekside..

Tayfun.O
24-07-2015, 00:38
Abi iyide bize yıllardır yapıyorlar , İsrail ve ABD PKK'ya istihbarat verdi, Her sabah şehit haberiyle uyanıyorduk resmen akp hükümeti diz çöktü, böyle pislik bir örgüte mi acıycam? Siz hiç abd hükümetinin kendi içinde neden Türkiye karşı pkk yı destekliyorsunuz dediklerini duydunuzmu? Akp hükümeti ekonomi bozulmasın aman sıcak para kaçmasın, diyarbakırı veriririm kürt petrolünü alırım hatta sınırları genişletirim mantığı ile hep taviz verdi göz yumdu sonuç ortada artık pkk daha güçlü ve Batı gözünde legalize oldu
. Onu da geçtim halk bizzat meclise soktu..Yani öncelik Pkk..

Pkk güçlü lafınıza katti süretle katılmıyorum.
Güç tanımınız silah gücü üstüne olmasın teknoloji ilerledi 1 tane güvenlik açığı Ülkelerden milyar dolarlar kaybettirir. Dönem Siber savaş devri.

vectra-tuner
24-07-2015, 00:39
Suan tsk nin isidle catismaya girdigi haberleri geciyor.

Hatta suriyeye gectigimiz bile konusuluyor ekside..

Onlara itibar etmeyin , böyle kararlar hemen sıcağı sıcağına alınmaz, savunmaturk adlı site var ordan bakmanız daha doğru olur

ghibli06
24-07-2015, 00:42
5 tane ışid itine operasyon yapmışız, Süleyman Şah'ı kaçırdığımız gibi kahramanlık hikayeleri türetilmeye başladı!

vectra-tuner
24-07-2015, 00:47
Pkk güçlü lafınıza katti süretle katılmıyorum.
Güç tanımınız silah gücü üstüne olmasın teknoloji ilerledi 1 tane güvenlik açığı Ülkelerden milyar dolarlar kaybettirir. Dönem Siber savaş devri.

Tsk geçmişte pkk nın üstünden silindir gibi geçti , ama artık pkk abd nin has adamı... Havadan abd vuruyor karadan pkk.. Artık legalize oldular., birde güneydoğuya yolunuz düşerse bir bakın anlarsınız ne demek istediğimi, Pkk kendisi güçlenmedi bizzat hükümet eliyle bu noktalara getirildi... Adamlar istanbulda MHP den daha fazla oy aldılar hesabını yapın