Orijinalini görmek için tıklayınız : Intercity İstanbul Park (GENEL)
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
NakkaSss
27-09-2016, 15:41
Buna benzer bir uygulama Modena' da ferrari museum çevresinde var. Saatlik yada turluk olarak istediğiniz bir ferrari modelini kiralayabiliyorsunuz. Burada da olmaması için bir neden yoktur sanırım.
Buna benzer bir uygulama Modena' da ferrari museum çevresinde var. Saatlik yada turluk olarak istediğiniz bir ferrari modelini kiralayabiliyorsunuz. Burada da olmaması için bir neden yoktur sanırım.
Olmaması için çok sebep var aslında en başta sigorta :( bakalım kısmet ...
NakkaSss
27-09-2016, 16:19
Olmaması için çok sebep var aslında en başta sigorta :( bakalım kısmet ...
İnşallah bir çözüm bulunur. :D
Black_Eagle
28-09-2016, 10:51
The Experiences -– Dream Racing (http://www.dreamracing.com/the-experiences/)
Vegasa giderken gördüm gitmediğim için pişmanlığım halen var. Gerçi bilmiyorum bu egzotikleri herkese sürdürürlermi ama çok değişik bir deneyim olabilirdi. Maserati GranTurismo MC Stradale nin 5 turu 199 usd. Fiyatlarda çok çok uygun bence.
NakkaSss
28-09-2016, 11:51
The Experiences -– Dream Racing (http://www.dreamracing.com/the-experiences/)
Vegasa giderken gördüm gitmediğim için pişmanlığım halen var. Gerçi bilmiyorum bu egzotikleri herkese sürdürürlermi ama çok değişik bir deneyim olabilirdi. Maserati GranTurismo MC Stradale nin 5 turu 199 usd. Fiyatlarda çok çok uygun bence.
Yanında hoca eşliğinde sürdürüyorlar. Keşke gitseymişsiniz. :)
Arkadaslar merhaba.
23 ekim istanbul park icin ankaradan 4 araclik cekici ayarladik.Aracın biri iptal oldu , 1 araclik yer var cekicide. Cumartesi aksam 4-5 gibi sasmazdan yuklenecek pazar sabah istanbul parkta olacak sekilde , geri donus pazar aksam 5 de. gidis gelis ucreti 500 tl. Gelmek isteyen olursa benimle irtibata gecebilir.
0536 356 otuz altı 37
ibrahim
İbrahim hocam cupra mı geliyor yoksa :)
23 Ekim kalabalık olacak gibi gözüküyor :)
İbrahim hocam cupra mı geliyor yoksa :)
Evet bu sefer sıra Cuprada :)
Hadi bakalım hem yolculuk hem pist kazasız belasız geçsin herkes için. Cupra stage 5 mi?
Hadi bakalım hem yolculuk hem pist kazasız belasız geçsin herkes için. Cupra stage 5 mi?
Tesekkurller. evet stage 5 3076 turbo.
Tesekkurller. evet stage 5 3076 turbo.
Neler yaptınız,bılgı verebılırmısınız?
Ozellıkle yureyen mekanık ıle ılgılı...
Bende Cupra ıle gelecegım,4 seans aldım 2 gun ıcın.
Neler yaptınız,bılgı verebılırmısınız?
Ozellıkle yureyen mekanık ıle ılgılı...
Bende Cupra ıle gelecegım,4 seans aldım 2 gun ıcın.
mk2 cupra aracim.Forged motor gtx3076 turbo var.1 bar basicaz.
Yuruyen pist icin ozel bi hazirligimiz olmadi hadi bunuda alalim dedigimiz parcalar pist icin fena sayilmaz yinede. tarox disk ve ds2500 balata,whiteline arka sway bar ,koni sertlik ayarli amortisor ,hr yay , nankang Ar1 semi slick
AR-1 çok fena duruyor yalnız resimlerden, daha önce hiç duymamıştım bu lastiği. Merakla bekliyorum.
Aynen görüntüsü güzel baya :) Bakalim yol tutus nasil.
Lastik yeni cikti zaten.Tr de ilk biz deneyecegiz 1 takimda erhanin Gtc de var.
http://i.hizliresim.com/PQbrY7.jpg (http://hizliresim.com/PQbrY7)
ghibli06
20-10-2016, 20:58
Aynen görüntüsü güzel baya :) Bakalim yol tutus nasil.
Lastik yeni cikti zaten.Tr de ilk biz deneyecegiz 1 takimda erhanin Gtc de var.
http://i.hizliresim.com/PQbrY7.jpg (http://hizliresim.com/PQbrY7)
öncelikle kazasız belasız gidin gelin, lastik konusundaki tecrübelerinizi merak ediyorum :)
mk2 cupra aracim.Forged motor gtx3076 turbo var.1 bar basicaz.
Yuruyen pist icin ozel bi hazirligimiz olmadi hadi bunuda alalim dedigimiz parcalar pist icin fena sayilmaz yinede. tarox disk ve ds2500 balata,whiteline arka sway bar ,koni sertlik ayarli amortisor ,hr yay , nankang Ar1 semi slick
Basarılar,lastık slıcks e bır kala olmus,cok ıddıalı duruyor. TW sı kac?
Buarad hedefledıgınız sure var mı?
TW 80 diyor. Baya iddalı bir değer. Bakalım gerçek kullanıcı tecrübeleri gelsin bende denemek isterim. Ölçüleride güzel.
Tw iddialı eğer kullanıcı yorumu da olumlu gelirse fiyatıda uygunsa cup2 trofeo gibi lastiklere göre iyi bir alternatif olabilir. Nankang deyip göz ardı etmemek lazım a048 e benziyor sanki lastik tarz olarak.
Lastik cikali 6-7 ay oluyor fakat dagitim yeni oldu. Aylardir bekliyodum cunku kullananlar cok ovuyor.. nankangin yanaklari zaten cok iyiydi, hamuru sertti bu lastikte biraz daha yumusatmislar ama yanaklar ayni kalmis guzel :) tr ye gelir gelmez bi set iboya bi set kendime gelen lastiklerin hepsine coktuk :) yeni partide devami gelecek daha fazla ebatla beraber.. bakalim ilk denemem olcak bu pazar yorumlari yazarim..
öncelikle kazasız belasız gidin gelin, lastik konusundaki tecrübelerinizi merak ediyorum :)
Teşekkür ediyorum. Asil tecrübe yorumlari erhandan gelir bence. kendisi daha once ns2r ve cup2 ile girdi piste bu 3. lastigi olacak test ettigi. Benim lastik hakkinda yorum yapacak fazla tecrubem yok.
tw yazmis arkadaşlar. süre olarak bisey soyleyemiyorum.Turbo k04 olsa az cok biseyler tahmin edilebiliyor ama buyuk turbo pistte ne yapacak bilemiyorum şu an.
NS-2R'de de 80 TW model vardı bu arada
Gucu cok vermeden,kılıtı max sevıyede kullanıcak ayar en ıyısı.
Lastıkler cok kafa karıstırıcı,cıddı ıs yapıcak gıbı duruyor...
Lastikler son zamanlarda gördüğüm en yakışıklı, en agresif lastik.
banami yazdiniz anlamadim ama kilit yok aracimda
Kılıt olmadan bu kadar gucle bıraz savasıcaksınız.öozellıkle gec fren yada hızlı cıkıs ıcın ısınız zor. Ama lastıkler gorundugunu verırse,yardımcı olucaktır....
Kılıt olmadan bu kadar gucle bıraz savasıcaksınız.öozellıkle gec fren yada hızlı cıkıs ıcın ısınız zor. Ama lastıkler gorundugunu verırse,yardımcı olucaktır....
Söylediğim gibi pist icin hazirlanmis bi arac değil. Belki seneye kilit alabilirim ışık görursem :)
güc 1 barda 370-380 hp 300nm civarı oluyor.5 binde full boost yapiyor. Tek umudum buyuk turboyla düşen tork degeri.
Söylediğim gibi pist icin hazirlanmis bi arac değil. Belki seneye kilit alabilirim ışık görursem :)
güc 1 barda 370-380 hp 300nm civarı oluyor.5 binde full boost yapiyor. Tek umudum buyuk turboyla düşen tork degeri.
Rakamlar düşük tork yüksek beygir ve önden çeker bir araç için pist kullanımına uygun gözüküyor ama pratikte nasıl olacak bakmak lazım belki kilit olmaması sıkıntı olabilir. Tavsiyem içeride egt yağ sıcaklığı gibi değerleri imkan varsa takip etmeniz. Hava her ne kadar serin sayılsada pistte işler biraz değişik oluyor biliyorsunuzdur.
NS-2R'de de 80 TW model vardı bu arada
Ns2-r da 80 tw yok 120 ve 180 var :)
Kilit şart kilit :) lastikler fotoğraf çektirmelik güzel bakalım pistte nasıl olacak.Kilit olsa lastiği anlamak daha güzel olur aslında ama
Sonra şikayet gelince 100 TW çıkarmışlar yurt dışında. Şikayetler kesilmeyince yol lastiği karkasından semslick yapmaktan vazgeçip AR1 i üretmişler. Direk motorsport lastiği karkası olarak üretilmiş. Silikası felanda özel seçilmiş. Ben dün gece biraz araştırdım baya beğenmişler. 1 dakika 40 saniye civarı dönülen pistlerde 1.5 saniye gibi bir süre kazandırmış M3 Cup aracına.
2016 son çeyrekde 205-40-17 ölçüsüde gelicek ki bu küçük hothatchler için çok iyi. Birde 15 ölçüde 205 ve 195 taban için 50 yanak veriyor. 45 yanak olsaydı 15 için harika olurdu. Bakalım Türkiye fiyat politikası nasıl olacak.
onursumer
21-10-2016, 10:08
215/40/17 si de olsaymış iyi olurmuş aslında poloya uygun lastik bulmuş olurdum :D
Rakamlar düşük tork yüksek beygir ve önden çeker bir araç için pist kullanımına uygun gözüküyor ama pratikte nasıl olacak bakmak lazım belki kilit olmaması sıkıntı olabilir. Tavsiyem içeride egt yağ sıcaklığı gibi değerleri imkan varsa takip etmeniz. Hava her ne kadar serin sayılsada pistte işler biraz değişik oluyor biliyorsunuzdur.
Bakalim bende merak ediyorum nasil olacak. Yag ve egt saatlerim var.Alarm ozelligide var.Gozum onlarda olacak zaten.
Kilit şart kilit :) lastikler fotoğraf çektirmelik güzel bakalım pistte nasıl olacak.Kilit olsa lastiği anlamak daha güzel olur aslında ama
Erhanda kilit var.pist cikisi sorguya cekersiniz,lastik siparişleride alinir :)
255/35R18 ve 265/35R18 ebatları için TW80 var :)
Nankang Tyre UK - NS-2R (http://www.nankangtyre.co.uk/performance/motorsport/ns-2r)
Shendelzare
21-10-2016, 14:03
215/40/17 si de olsaymış iyi olurmuş aslında poloya uygun lastik bulmuş olurdum :D
Az önce lastikçim ile konuştum, 215/40R17 tırdaymış şuanda 10-15 güne gelicek dediler. Fiyatlar umarım uygun olur, Pazar günü Erhan abi bi test etsin bakalım ona göre bende almayı düşünüyorum.
Arkadaslar merhaba.
23 ekim istanbul park icin ankaradan 4 araclik cekici ayarladik.Aracın biri iptal oldu , 1 araclik yer var cekicide. Cumartesi aksam 4-5 gibi sasmazdan yuklenecek pazar sabah istanbul parkta olacak sekilde , geri donus pazar aksam 5 de. gidis gelis ucreti 500 tl. Gelmek isteyen olursa benimle irtibata gecebilir.
0536 356 otuz altı 37
ibrahim
Guncellllll
onursumer
21-10-2016, 14:44
Az önce lastikçim ile konuştum, 215/40R17 tırdaymış şuanda 10-15 güne gelicek dediler. Fiyatlar umarım uygun olur, Pazar günü Erhan abi bi test etsin bakalım ona göre bende almayı düşünüyorum.
çok güzel haber valla ben testine falan bakmam lastik yok zaten :D fiyatları belli olunca haber verirsen 1 takımda ben alıyım :)
Mr.Bilal
21-10-2016, 15:31
Bu bahsi geçen TW değeri nedir? bilgilendirirseniz sevinirim :)
Birde track day yapacak arkadaşlar için bol eğlenceler bizler içinde bol videolar diyorum :)
Shendelzare
21-10-2016, 16:12
Bu bahsi geçen TW değeri nedir? bilgilendirirseniz sevinirim :)
Birde track day yapacak arkadaşlar için bol eğlenceler bizler içinde bol videolar diyorum :)
Uniform Tire Quality Grading - Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Uniform_Tire_Quality_Grading#Treadwear)
Burada anlatılıyor, kısaca ve basitçe düşünürsek tw ne kadar düşükse o kadar iyi yola tutunuyor lastik ancak daha çabuk ömrünü tamamlıyor.
neothenew
21-10-2016, 21:06
215/40/17 için +1 beni de yazabilirsiniz. Semi slick çok farklı oluyor. En kötüsü bile yol lastiğinden daha iyi oluyor.
bende hep izleyici oluyordum bu sefer katılımcı olucam ancak saat kaçta orda olmam lazım hangi seansta çıkıcam?
aracın üstüne reklam olarak sticker yapıştırabiliyormuyuz ?
ufak bir eğitim brifing veriliyormuş onada katılmak istiyorum bilgi verebilecek abilerim varmı ?
bende hep izleyici oluyordum bu sefer katılımcı olucam ancak saat kaçta orda olmam lazım hangi seansta çıkıcam?
aracın üstüne reklam olarak sticker yapıştırabiliyormuyuz ?
ufak bir eğitim brifing veriliyormuş onada katılmak istiyorum bilgi verebilecek abilerim varmı ?
Kaçta orda olmanız gerektiği söyleyen bir mail gönderecekler size. Hangi seansa çıkacağınızı kayıt esnasında göreceksiniz. (O seansın etiketi verilecek size)
Reklam stickeri yapıştıranlar çok gördüm. İzin veriliyor.
İstemeseniz de o brifieng'e katılacaksınız zaten :) Saatini yine kayıt yaptırırken öğrenebilirsiniz.
Kaçta orda olmanız gerektiği söyleyen bir mail gönderecekler size. Hangi seansa çıkacağınızı kayıt esnasında göreceksiniz. (O seansın etiketi verilecek size)
Reklam stickeri yapıştıranlar çok gördüm. İzin veriliyor.
İstemeseniz de o brifieng'e katılacaksınız zaten :) Saatini yine kayıt yaptırırken öğrenebilirsiniz.
bana şuana kadar sadece kayıt olduğum bilgilerin maili geldi :) o zaman yarın gelir diye tahmin ediyorum :) bilgiler için çok teşekkür ederim :)
Gereksiz e-posta bolumunu kontrol ettinizmi
bana şuana kadar sadece kayıt olduğum bilgilerin maili geldi :) o zaman yarın gelir diye tahmin ediyorum :) bilgiler için çok teşekkür ederim :)
Pazar için kayıt olduysanız cumartesi akşamı hatta gecesi gelebilir. Ben de başlarda hiç gelmicek sanıyodum ama geliyor :)
Adamlar cok yogun,oyuzden epostalar bu sefer cokk gec gitti.
***** cmtesi aksami 25.yil kutlamalari var... Etraf toz duman.
Pazar günü cupra ile süreyi tazelemek için ordayım.geçen sefer aksilikler yüzünden fwd rekorunun 0.2sn gerisinde kalmıştım bakalım bu sefer kırılıcakmı şeytanın bacağı :)
Mümkünse video bekliyoruz çıkanlardan, gelemeyenler olarak daha sonra izleme listesi yaparız böylelikle :)
Yigit Megane ile neden cikmiyorsun?
Gökhan Kavuştu
22-10-2016, 09:34
Piste çıkacak herkese başarılar. Özellikle Cupra'lardan video bekliyoruz :)
Yigit Megane ile neden cikmiyorsun?
Enjektörler %110 çalışıyo pistte çekiniyorum kitlenir bozulur vs diye.büyük enjektörü taktıktan sonra çıkıcam
Yeni yeni rekorlar geldi şimdiden taze bakalım pazara o da gelişecek mi :) 2.22.016 Cupra ile Murat abidedir yeni yol aracı rekoru
Ah be yigit,benim cocuk ortaokula gecti,hala su bebegi piste cikarmadin :(
Pisti yada rekoru anlaticak olursam;arac cokk yumusak pist icin,kesinlikle coil over gerekli. Onunla en az 2 sec iner. Ustune viraj demiri ile kendine gelir. Kafa inanilmaz kayiyor. Zeki gibi elk kiliti calistiramadim. Marti gibiydim,hep yavas girmek zorunda kaldim. Kilit isini cozersem 0,8-1,2sec net iner.
Frenler fena degil ama 4.turda balatalar bitmeye basladigi icin kacirdi,o tur soguttum ama lastikler cok sistigi icin zamana kasamadim. ***** demir perde ulkesi kurali gibi oldugu icin pistimiz,zaman kisitli,gir cik 2 tur öluyor,normalde 36 ya sisen alstikleri indirmem gerek. Duy sesimizi yonetim,Track Day istiyoruz....
Orjinal jant ve yuruyenle bu. Dahasi var bu halde ama su zikkim kiliti devreye sokmasini ogrenmem gerek. Hos Zeki gosterdi ama kasap havasi kivaminda :)
Piste olmak guzel,ne olursa olsun. Artik genclerin sureyi 20'nin altina indirme vakti geldi. İmkanda var,hazirlikta. Haydi Yigit-Zeki ve diger arkadaslarim...
Ah be yigit,benim cocuk ortaokula gecti,hala su bebegi piste cikarmadin :(
Pisti yada rekoru anlaticak olursam;arac cokk yumusak pist icin,kesinlikle coil over gerekli. Onunla en az 2 sec iner. Ustune viraj demiri ile kendine gelir. Kafa inanilmaz kayiyor. Zeki gibi elk kiliti calistiramadim. Marti gibiydim,hep yavas girmek zorunda kaldim. Kilit isini cozersem 0,8-1,2sec net iner.
Frenler fena degil ama 4.turda balatalar bitmeye basladigi icin kacirdi,o tur soguttum ama lastikler cok sistigi icin zamana kasamadim. ***** demir perde ulkesi kurali gibi oldugu icin pistimiz,zaman kisitli,gir cik 2 tur öluyor,normalde 36 ya sisen alstikleri indirmem gerek. Duy sesimizi yonetim,Track Day istiyoruz....
Orjinal jant ve yuruyenle bu. Dahasi var bu halde ama su zikkim kiliti devreye sokmasini ogrenmem gerek. Hos Zeki gosterdi ama kasap havasi kivaminda :)
Piste olmak guzel,ne olursa olsun. Artik genclerin sureyi 20'nin altina indirme vakti geldi. İmkanda var,hazirlikta. Haydi Yigit-Zeki ve diger arkadaslarim...
Abi bırak nerde çıkmadım sende hep aynı şeyi diyosunda kaç kere çıktım sadece rekor için çıkmadım henüz.tebrikler bu arada lastikler neydi trofeo mu?geçen sefer cupranın yumuşaklığını bende hissettim coilover siparişi verildi bidahaki sefere yetişir inşallah deneriz.frenler 4 tur götürdüyse yeter zaten hotlap ve rekor için.fren yetmese yağı suyu ısınır gidemezsin soğutmak gerekir 7 tur hotlap atıcak hot hatch yok daha:) yarın 2.20 hedefle çıkıcam bi anda altına inip 2-3 sn hızlanmak mümkün değil coil,viraj demiri vs olmadan
MErhaba, bakindim ama seans zamanlarini goremedim, ogleden sonra da bi etkinlik var midir?
Padoka gectim 2'de imis.
Yahu soylerim tabi,ne kadar zaman gecti,megane ile 23 yapman gerek en kotu.
Cupra'da coil viraj demiri yok mu? Alsaydin be ya,kotu olmus... Lastik jant ne var? Bende trofeo var. Yumusak araba cidden,adami deli ediyor. Recete belli;hafif jant coil viraj demiri ve 20'nin alti cepte....
Rekor için tebrikler 997TT
Sonunda canlandı buralar, video da isterük :)
Mr.Bilal
22-10-2016, 13:53
Tebrikler süre için. Videoları bekliyoruz
Suan balatalarimi taktirdim Baris usta'da,sagolsun beni bekledi. Cikan balatalar,benden bu kadar kardesim der gibi bakiyordu :)
Video var,aksam eve gidince atarim. Tesekkur ederim iyi dilekler icin. Ben sirami savdim,sira genclerde.
Mütevazi olma yarın temiz 21 in var daha lütfen, bitmedi :)
21 olur canim ama asagisi gelmez mike...
Viraj demiri-hafif jant gerek.
19 icinde coil...
http://www.hizliresimyukle.com/images/2016/10/22/IMG-20161022-WA0014.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2016/10/22/IMG-20161022-WA0016.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2016/10/22/IMG-20161022-WA0018.jpg
SOS veren balatalarim 2. seansin 3.turunda oteki dunyaya goctu :)
Yarin yeni balata deniyecegim insallah. Hedef 21,6 sec...
Bu balataların çabuk bitmesinin sebebi yarış tipi olması falan mı? Daha mı yumuşak yapıyorlar daha iyi tutması için?
Benden oncekı sahıbı rodaj kısmını cabuk atladıgı ıcın olabılır yada uretım hatası. Balatalar ds2500 yanı yarısdan ote cadde tıpı. Asırı ısıda erıyorlar. Bundan dolayı beding denılen kısmı ozenle yapmak gerek.
Yigit 2:20:400 yapti. Tebrik ederim. Aslinda daha iyisi gelirdi ama hidrolik patladi. Arabasi guzel olmus,cok begendim...
Mehmetmert
23-10-2016, 11:46
2.20 cok ama cok ciddi bir sure,tebrik ederim :)
Mr.Bilal
23-10-2016, 12:02
Gerçekten güzel süre yapmış. Tebrik ederim. Videoları en kısa zamanda bekliyoruz
Zemin yağmurlu ve pist kalabalık olduğu için bende beklemiyodum bu kadar ama ona rağmen sürem fena değil şimdilik.Teşekkürler
63owen63
23-10-2016, 13:50
Zemin yağmurlu ve pist kalabalık olduğu için bende beklemiyodum bu kadar ama ona rağmen sürem fena değil şimdilik.Teşekkürler
Tebrikler Yigit, video var mı ? Çok iyi süre, bu zemine göre,
OrcunInce
23-10-2016, 14:12
Yiğit ellerine sağlık kardeşim, konuştuğumuz gibi çok sevindim. :)
https://s22.postimg.org/ce0wmmt5t/Whats_App_Image_2016_10_23_at_14_49_13.jpg
Video var akşam pc ye aktarıp paylaşırım.dün gece sabaha kadar yağmurlu olması sabah pistin ıslak olması şanssızlığımdı biraz ama olsun kuruda ilerleywn zamanda fren ve yakıt problemini halledince tekrar çıkabilirim.toluen yetersiz geldiği için çoğu yerde hızlanırken kesinti yaptı videodan belli olur izleyince zaten.
Mr.Bilal
23-10-2016, 15:39
997TT tahmininden daha iyi bir derece çıkartmış. 1. Ve 2. Arası süreler kafa burun omuş :)
Mehmetmert
23-10-2016, 16:50
Yanliz Cupralar pistin krali olmus :D
Yiğit ellerine sağlık kardeşim, konuştuğumuz gibi çok sevindim. :)
https://s22.postimg.org/ce0wmmt5t/Whats_App_Image_2016_10_23_at_14_49_13.jpg
En yavas leon biz olmusuz yaa :)
leon sahibi olarak cupra'lara özenmemin ne kadar doğru olduğunu gördüm, bu sefer cesaret edemedim gerçi ama piste çıkan arabalara bakınca yakın bile olsa dengim yoktu, iyi ki çıkmamışım dedim. bir sonraki sefere olursa kısmet daha zayıf arabalarla birlikte aracımın limitlerini bir sınarım.
rekorları tebrik ediyorum, videoları yüklerseniz iyi olur, görelim feyz alalım.
Bugün süper hızlıydı herkes tebrik ederim emek harcayan ve bu emeğe saygı duyan herkesi. Daha da inecek bu süreler zamanı var biraz sadece. Ayrıca Yiğit ve Murat abiyi tekrar tekrar tebrik ediyorum çok eğlenceliydi bugün ortalık sayenizde :)
Cok kalabalik bir gundu. Bende ilk seansa degil 2.ye gireyim dedim ama 2.deans dahada doluydu. İlk seans 25 arac ikinci seans 33 arac vardi. Yagmurdan kacarken doluya tutuldum :)
Dun ilk kez ciktim cupra ile,araci denemek icin ama frenlerim cok az oldugu icin 2.seansi yarida kesmek zorunda kaldim. Bugun icin balatalarimi degistirdim,on sag koltuk ve arka koltugu soktum. Frenlerim harika olmustu,keske dun icin hazirlasaymisim,pintilik ettim resmen. Dun cok daha sakindi.
Aracin arka lastikleri eski hatta cikma. Hunter sagolsun,yunanistana giderken cikma takmisti,o kadar yol ve pist yapti,hala takili. :) Amacim arkasinin biraz gelmesi. One kamber verilemedigi icin,kafa cokk kayiyor.
Yigit soylemese bu seansada cikmicaktim ama verdi gazi ciktim,sadece ilk turda bos tur atabildim :( Lastiklerim sogukken 2:20 cikti,bende sevindim,19 cepte dedim ama olmadi.
Aracimin viraj demirine ihriyaci var,cunku gunlukde dusunuldugu icin arac cok yumusak. Ve agir olan jantlarimi degistirmem gerek. Yuruyenden hafiflemek bir cok seye fayda ediyor����
Buda tur zamanlarimin ciktisi,ilk tur hedefin acikca gostergesi;
http://hizliresimyukle.com/images/2016/10/23/IMG-20161023-WA0009-1024x768.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2016/10/23/IMG-20161023-WA0010-1024x768.jpg
İlk turda 14 arac geciyorum,12 tanesi bu videoda mevcut.
Bu kadar araci e-5'de goruyorum :)
İstanbul Park'da halk gunu. Ben haric 33 arac var! - YouTube (https://youtu.be/ib8HlRgRQCE)
ProdriveSTI
23-10-2016, 18:07
İlk turda 14 arac geciyorum,12 tanesi bu videoda mevcut.
Bu kadar araci e-5'de goruyorum :)
İstanbul Park'da halk gunu. Ben haric 33 arac var! - YouTube (https://youtu.be/ib8HlRgRQCE)
Tebrikler abi,44.sn'de Porsche uçmuş :D
Bu arada listede'ki Clio 4 RS'mi.
Tebrikler tekrar abi.güzel boşluk yakalamışsın ilk seanstan bikaç araç fazla olduğu halde hotlap te boş dönebilicek fırsatı yakalamışsın ilk tur hepsini geçerek.ben ısınma turunda basmadığım için hotlap atarken geçmek zorunda kaldım herkesi :(
Listedeki Clio 2 RS Cup.
Aracın ayarları ıslak zemine göre olmadığı için fren ve lastik açısından olumsuzluklar yaşadım.Beklentimin altında geçti.ilk seans .2.seans zemin kurudu sevindim süremi aşşağı çekmeye niyetliydim ki yağ sızıntısı sebebiyle piste giremedim.Aslında güvenlik açısında doğrusu yapıldı olması gerekende buydu.
Bir dahakine diyelim artık.çok keyifli bir gündü eğlenceliydi.Hele arka düzlük bitiminde fır fır dönmem ayrı bir an oldu bana :)
Demir abinin Clio'su.
Tebrikler tekrar abi.güzel boşluk yakalamışsın ilk seanstan bikaç araç fazla olduğu halde hotlap te boş dönebilicek fırsatı yakalamışsın ilk tur hepsini geçerek.ben ısınma turunda basmadığım için hotlap atarken geçmek zorunda kaldım herkesi :(
İlk tur aceleyle gectim ama ilk turda ki sure soguk lastik malesef,sonrasi zaten olamadi. İlk seansa gore 8 arac fazla,dert o degil,her yerde arac vardi. Zaten ilk turda ki sure yapilmasi gerekeni gosteriyor.
Oyle cekimler var ki,3. Turda tum araclari apexde yakalamisim,artik isyan edip sogutmusum. Sonra ilk sektor kimse yok,derken zart 6'nin gobeginde arac ve 7 de duran arac yuzunden yavaslayan trafik vs vs...
Simdi pbox verilerine bakiyorum. 3 ve 6.turda ki apex hizlarimin 2-3 tanesi haric hepsi en hizli turumdan hizli. Hatta fren noktalarim cok farkli,mesela 6.turda ki arka duzluk hizim 1.turdan 17km hizli!! Datalari inceledikce sinir oluyorum....
Kalabalıktı ama güzel gündü. İlk seans yerler çok ıslaktı, ilk 3-4 tur 11de kaya kaya bir hal olduk.
Değiştiğim frenlere ve arabaya hala alışamadım. Her 2 seans da 2 kişi çıktık, eğlendim baya.
2.20 yapan Murat ve Yiğit'e tebrikler.
Cupra, 2 kişi, tırsak mrbars ve 2.23.9 videosu (bol küfür içerir)
https://www.youtube.com/watch?v=UbTo0wSZdKM
Kalabalıktı ama güzel gündü. İlk seans yerler çok ıslaktı, ilk 3-4 tur 11de kaya kaya bir hal olduk.
Değiştiğim frenlere ve arabaya hala alışamadım. Her 2 seans da 2 kişi çıktık, eğlendim baya.
https://www.youtube.com/watch?v=UbTo0wSZdKM
Tam seans videosu var mı abi :D Upload edersen açar açar keyifle izlerim :D Bu kesmedi açıkçası 1 saat önce izledim :)
Özel nedenlerden dolayı bu sefer çıkamadım ama çok güzel bir hafta sonu olmuş anlaşılan. Kasım'da bir aksilik olmazsa 2:20'nin altına inilecek artık anlaşılan :)
kalipson
23-10-2016, 21:57
2:20'nin altına bişey kalmamış ki zaten
Bugün bile fren hortumu gitmeseydi 2.seans kuruda dönebilsem 2.19 rahat gelirdi ama bidahaki sefere artık bişey kalmadı 2.19a
Aslında 2.19 a ineli çok oldu Yiğit sadece şu an resmi olarak önümüzde değil :) dur bakalım daha devam
Kalabalığa ve ıslak zemine rağmen süreler müthiş! Tebrikler herkese.
Ben de cup2'lerle çıktım bu sefer. İkinci seansta 2:23 yapmışım. (İlk seans ıslakta 2:28). Ne ara geldi süre anlamadım, hiç temiz tur attığımı hatırlamıyorum. Videolara bakınca görecez artık :)
1-2 kere de ufak tehlike atlattım. Lastiklerin huyunu tam çözemedim. Kopunca tam kopuyor. Pilot Super Sport'ta kopmadan sonrasını daha iyi kontrol edebiliyordum sanki.
Kalabalığa ve ıslak zemine rağmen süreler müthiş! Tebrikler herkese.
Ben de cup2'lerle çıktım bu sefer. İkinci seansta 2:23 yapmışım. (İlk seans ıslakta 2:28). Ne ara geldi süre anlamadım, hiç temiz tur attığımı hatırlamıyorum. Videolara bakınca görecez artık :)
1-2 kere de ufak tehlike atlattım. Lastiklerin huyunu tam çözemedim. Kopunca tam kopuyor. Pilot Super Sport'ta kopmadan sonrasını daha iyi kontrol edebiliyordum sanki.
Abi uzun video lütfen :D 2-3 dk lık videoları yüklerken gelemeyenlere de acıyın :)
Cup2 gibi lastikleri iyi isitmak gerek,hissiz olabiliyor bu durumlarda.
2:19 cepte,hedef 2:18 olmali kesinlikle Yigit...
Aklimda yapmak istedigim 2 sey vardi,Cupra nin gidisini gorunce birde yazilim eklendi :)
Abi uzun video lütfen :D 2-3 dk lık videoları yüklerken gelemeyenlere de acıyın :)
Tamam bakayım da abidik gubidik hareketler yapmadıysam hepsini koyayım. :)
Istanbulpark Cupra 290 Fwd Record 23/10/2016 by YGT - YouTube (https://youtu.be/x7gvCzquXxA)
Sonunda video yüklendi.Islak zeminden dolayı sürekli turunma problemi yaşadım.seans zaten kalabalık geçmekle uğraştım.bide toluen az olduğu için kesinti yaptı arada videoda seslerden belli olur.spinden önce son 1 tur temiz atabilmişim sadece.2.seansa çıkabilseydim 2.20nin altına inerdim rahat ama sağlık olsun kuruda fren problemi yaşamadan hedef 2.18 zaten
Istanbulpark Cupra 290 Fwd Record 23/10/2016 by YGT - YouTube (https://youtu.be/x7gvCzquXxA)
Sonunda video yüklendi.Islak zeminden dolayı sürekli turunma problemi yaşadım.seans zaten kalabalık geçmekle uğraştım.bide toluen az olduğu için kesinti yaptı arada videoda seslerden belli olur.spinden önce son 1 tur temiz atabilmişim sadece.2.seansa çıkabilseydim 2.20nin altına inerdim rahat ama sağlık olsun kuruda fren problemi yaşamadan hedef 2.18 zaten :icon_tup:
https://youtu.be/x7gvCzquXxA
Tebrikler Yigit hakkini vermissin :) tte525 takilmis heralde 7.7 yuruyormus die soylediler gecende,verimlimi sence bizim kasAlarada tte480 cikti bende onu merak ediyorum ?
Tebrikler Yigit hakkini vermissin :) tte525 takilmis heralde 7.7 yuruyormus die soylediler gecende,verimlimi sence bizim kasAlarada tte480 cikti bende onu merak ediyorum ?
Takılmadı henüz yollamadılar turboyu ama var diye söylenti yapıyolar duydum bende.3 ay önce sipariş verilmiş parasını yolladıkları halde gelmemiş turbo daha. Tte ile papaz olmuşlar ya parayı yolla yada turboyu diye bekliyolar hala
Sonunda video yüklendi.Islak zeminden dolayı sürekli turunma problemi yaşadım.seans zaten kalabalık geçmekle uğraştım.bide toluen az olduğu için kesinti yaptı arada videoda seslerden belli olur.spinden önce son 1 tur temiz atabilmişim sadece.2.seansa çıkabilseydim 2.20nin altına inerdim rahat ama sağlık olsun kuruda fren problemi yaşamadan hedef 2.18 zaten
Şu ana kadar izlediğim en iyi istanbul park videolarından biri açık ara. Bileğine sağlık hocam. Bu zeminde bu kadar limitte gitmek cesaret ister. 10:35'de korkuttun bizi ama :)
Böyle sağ koltukta adamı gaza getiren biri herkese lazım asında, resmen +50 hp veriyor :D
Şu ana kadar izlediğim en iyi istanbul park videolarından biri açık ara. Bileğine sağlık hocam. Bu zeminde bu kadar limitte gitmek cesaret ister. 10:35'de korkuttun bizi ama :)
Teşekkür ederim zemin kötü,çok ıslaktı ilk seans çıkanlar bilir.başta trofeo ile ıslak zemin tedirgin etti temkinli gittim biraz o yüzden.nerde ne yapacağını ne zaman kopacağını kestirmek mümkün değil sonuçta.
Gökhan Kavuştu
24-10-2016, 06:23
Pistin ıslak ve kalabalık olmasına rağmen 2.20 çok güzel süre, ikinizi de tebrik ediyorum YiGiT, 997TT! :)
Murat abinin de söylediği gibi 2.19 cepte, hedef daha alt süreler olmalı.. Tekrardan tebrikler.
Yıgıt tekrar tebrıkler,cızgını yuzyuze yorumlarız,daha cokk yol var. 3-4 yerı degıstırsen bıle kafı. 2:18 hedef net hedef olmus,yanı coıl moıl falan uzerıne zırnık koymasan bıle gelır.
Yazılım yada araca yapılan guc artırma ne ıse ınanılmaz olmus. Benım aracım 100-200km 9 sec yuruyor. Senden hızlı s/f duzlugune cıkıyorum,yaklasık 6km ama sen benden 11km daha fazla hıza ulasıyorsun fren noktasında. Ben 10,81sec de kat edıyorum sen 10,42 sec de ve fren noktasına ulastıgımızda. Bayıldım resmen,hele arka duzluk hızın saheser,kı 11 de lıft off yapmana ragmen. Aracın bu yazılımını kesın bende yaptıracagım,hem stabıl(o kesmeler dedıgıne ragmen) hem hızlı.
Bol keyıfler kardesım,konu ac ve pıstte ucan cupra adını koy. Bu sureler ıyı pılot M3 surelerı,yabana atılıcak cınsden degıl. Artık type R da gorelım,o kadar hazırlanan araclar var,senlensın suralar artık. Sakın lafımı yanlıs anlamayın arkadaslar,dun 5-6 cupra vardı sanırım.
kelalper
24-10-2016, 09:22
Dün ilk seans baybars ile çıktım. Alcon frenlere bayıldım. Böyle bir fren gücü şimdiye kadar hissetmedim. Tek kelime ile muazzam. Şimdi 3 tane hothatch için şu yorumu yapiim. Cupranın şase ve amortisörleri orta seviye ne çok kötü ne çok iyi. Motor ve dsg inanılmaz stabil. Çok fazla ısınmıyor ve hemen soğuyor. Kilit yok olarak kabul ediyorum ki videolardan da belli oluyordur. Kilit diye çalışan saçma sapan bir sistem ve çok yapay. Cupranın amortisörleri 5 tur sonunda sabun oldu Rebound diye bişey kalmadı. Seke seke viraj döner hale geldik. Şase sürekli burulduğu için kafa itaatkar değil kafayı çekmeye çalıştığın zaman şase oynuyor kıçı hala düz gitmeye çalışıyor. Tabii şu da var arabalar stock değil ve bayaa hızlı.
Motor içi yapılmadan megane ın bu süreleri yapabilmesi hayal olur çünkü arabalar çok hızlı ve daha payları var maalesef megane ın stock internal ile bu hızları yakalaması imkansız. Motor içi yapılı ve frenleri güçlendirilmiş megane bu pistte harikalar yaratır. CTR nin pistteki sorunu belli. Bu kadar leonun çıktığı yerde en azından bir tane CTR olması gerekirdi diye düşünüyorum. Ama yok. CTR ler klavyede ve rollingde hızlı. Megane zaten 2-3 tane biri Muratta diğeri Yiğitte. Onlarda başka arabalarla çıkıyorlar megane a sıra gelmiyor.
Sürlere gelirsek Yiğitin arabası gerçekten çok hızlı. Videoları izledikten sonra çok çok belli oluyor. Islak ve kararsız zemine rağmen süre çok çok iyi. Hothatch SS gibi gidiyor ve duruyor. Yiğitte iyi idare etmiş. Hele fren gittiğindeki soğukkanlılığı herşeyi belli ediyor. Çoğu şöför direksiyona delice tutunur frene basabildiği kadar basar belki tutar diye ve avazı çıktığı kadar da bağırıp kaçınılmaz sonun gelmesini bekler.
Muratta E5 trafiğinde milletten kaçarak tek tur atabildi onda da soğuk lastikle bu kadar oldu. Süre olarak o da geliştirecektir bayaa ki videosunu izledim frendan daha alabileceği çok süre var.
Baybarsım a yazık oldu ilk seansta yanına benim gibi camışı aldı gazlamaya çalıştı. Frenler bana rağmen inanılmaz iş çıkardı.
Alper ile ilk seans kıkır kıkır güldüğümüz enstantane videomuz ahaha. Frenle ilk çıkınca viral fren reklamı olmuş bizim ilk seans.
2 kişi 240 kilo falanız, araba oldu 2 ton. Titanic ile döndük pisti.
Süre 2.26 yapmışız ilk seans.
https://www.youtube.com/watch?v=iZG3fLCoy24
abi neymiş bu parasını verince olan yeni frenler :D
Ahah son video efsane olmuş :)
OrcunInce
24-10-2016, 10:55
Senin kuru zemin ve trafiksiz bir günde 2.17'in var, burada dursun zamanı gelince değerlenir :)
Gökhan Kavuştu
24-10-2016, 11:10
Son video çok iyi :D
Videodan sonra gidip fren alasim geldi :D
kelalper
24-10-2016, 12:19
ibo hiç acıma git al. İnanılmaz. Ne ısındı ne pedal aşağı indi ne titredi ne performansı düştü. Kaya gibi girdi kaya gibi çıktı seanstan. Kullanmadığım halde daha ısınıma turunun en başında kırmızı Audinin arkasındayken frene dokunduğunda hisettim dozajını ve tutuşunu.
Araba düzlükte hızlı diyosunuzda dışardaki gibi gitmiyo pistte.içerdeki boxın verilerinde pistteki 100-200 leri 8.5-87 arası görünüyo.diğer cupralarla arasında çok az bi fark var düzlükte videolardan kıyasladığım kadarıyla.pist çok ıslak olduğu için süre yapma amacıyla çıkmamıştım aslında yani eksiğimi çizgimi ne yapmam gerektiğini biliyorum süre için çıktığımda daha çok ineri var sürenin sonda ben bile şaşırmışım hatta ne 2.20 mi falan diye inanmadım bi :)
Çok güzel bir gündü ilk seans çok kalabalık değildi ama yerler çok ıslaktı tutunma problemi çoktu, 2 seans kuru ve serin bir hava vardı tam süre yapılacak seanstı fakat bu seferde çok kalabalık olduğundan süreler gene beklenenin altında çıktı.Şahsım adına önümü açmaya çok çalıştım ama sürekli kötü noktalarda önüme araçlar çıktı bu sebepten ancak 2,28.1 yapabildim mk2 cupra ile , ayrıca yiğiti ve murat abiyi tebrik ederim. Yiğitin yağmurda ve sürekli önüne araç çıkması şansızlığı olmuş ama ona rağmen 2.20 çok çok iyi bir süre , Murat abininde daha lastikleri ısınmadan 1 tur atabilmesi ve yiğite göre aracının çok yavaş olmasından olayı yapmış olduğu 2.20 lik süre çok büyük başarı.Tebrikler.
Çok güzel bir gündü ilk seans çok kalabalık değildi ama yerler çok ıslaktı tutunma problemi çoktu, 2 seans kuru ve serin bir hava vardı tam süre yapılacak seanstı fakat bu seferde çok kalabalık olduğundan süreler gene beklenenin altında çıktı.Şahsım adına önümü açmaya çok çalıştım ama sürekli kötü noktalarda önüme araçlar çıktı bu sebepten ancak 2,28.1 yapabildim mk2 cupra ile , ayrıca yiğiti ve murat abiyi tebrik ederim. Yiğitin yağmurda ve sürekli önüne araç çıkması şansızlığı olmuş ama ona rağmen 2.20 çok çok iyi bir süre , Murat abininde daha lastikleri ısınmadan 1 tur atabilmesi ve yiğite göre aracının çok yavaş olmasından olayı yapmış olduğu 2.20 lik süre çok büyük başarı.Tebrikler.
Malesef ilk seans ıslak zemin sıkıntı çektirdi keşke fren gitmeseydide murat abiyle 2.seans kuru ve serinde çıkabilseydim dedim.haliyle ıslak zeminde lastiğide ısıtamadık aynı şekilde.Murat abinin arabasından çok hızlı falan değildi benim kullandığım.murat abinin araç normalde 8.8 100-200 gidiyo full takılı oem 19 jantla yakıtsız halde.bendeki sökük yakıtlı 18 oz jant ile 7.7 gidebildi en iyi.yani murat abininde o gün full sökük yan koltuk dahil olduğunu göz önünde bulundurursak arada 0.6sn civarı max fark vardır kaba hesapla ki yakıt ve jant koysa denk olabilir.diğer beyaz sökük cupra içinde cumartesi günü düzlükte beni aça aça gidiyo çok hızlı benden demişti ama 2.25-2.26 civarı dönmüş o araçta :)
ibo hiç acıma git al. İnanılmaz. Ne ısındı ne pedal aşağı indi ne titredi ne performansı düştü. Kaya gibi girdi kaya gibi çıktı seanstan. Kullanmadığım halde daha ısınıma turunun en başında kırmızı Audinin arkasındayken frene dokunduğunda hisettim dozajını ve tutuşunu.
Abi dün baybars abinin yaninda oturan senmiydin brifingde.Tam arkanda ben vardim :) Tanısmak isterdim valla.
Abi dün baybars abinin yaninda oturan senmiydin brifingde.Tam arkanda ben vardim :) Tanısmak isterdim valla.
Bilmiyorum ben değildim heralde kapının girişindeydim ben :)
Bilmiyorum ben değildim heralde kapının girişindeydim ben :)
Alper abiye yazdım :)
Alper abiye yazdım :)
Hee pardon dikkat etmedim ona telefondan girince:)
Ben aramızda kı farkı sabah hesaplıyayarak ust tarafda yazdım.Beyaz her yerı stıckerlı olan arac hızlı ama sahıbı 50 kusur yasında bu ıse basladıgı ıcın yavas yıgıt.
Sana sunu ekleyım;ben yada baskası senın aracın hızlı oyuzden bu sureyı yaptın demıyor,sen aracın normal hızda gıdıyormus gıbı davrandıgın ıcın bu yorumlar gelıyor.
Aracın hızlı sevgılı kardesım.Vıdeoyu sen yukledın,hızlandırılmıs falanda degıl.Bız "veteranların" da didikledigi bır sey yok,matematık koyuyoruz sadece.Motor da kı avansmıs-retardmıs-basıncmıs hıc yorumlamıyorum farkındaysan... Hatta bır "veteran" olrak ılk sureyı yaptıgımda "ben sıramı savdım artık sıra genclerde" yazdım...
Valhasıl,senın yada baskasının ıyı sureler yapması,vıdeosunu eskı futbolcu edasıyla yorumlamayı hatta ahkam kesmeyı ısterım,vıdeonu sabah ızledım,2:18 netto dedım.Hemde sartlar degısmeden...
Ilk basta hatta pazar gunu bu sayfaya ılk yazılan post dakı dedıgımı tekrar edıyorum;arabası cok guzel olmus cok begendım,hıdrolık patlamasa daha ıyısı gelırdı.....
Ben aramızda kı farkı sabah hesaplıyayarak ust tarafda yazdım.Beyaz her yerı stıckerlı olan arac hızlı ama sahıbı 50 kusur yasında bu ıse basladıgı ıcın yavas yıgıt.
Sana sunu ekleyım;ben yada baskası senın aracın hızlı oyuzden bu sureyı yaptın demıyor,sen aracın normal hızda gıdıyormus gıbı davrandıgın ıcın bu yorumlar gelıyor.
Aracın hızlı sevgılı kardesım.Vıdeoyu sen yukledın,hızlandırılmıs falanda degıl.Bız "veteranların" da didikledigi bır sey yok,matematık koyuyoruz sadece.Motor da kı avansmıs-retardmıs-basıncmıs hıc yorumlamıyorum farkındaysan... Hatta bır "veteran" olrak ılk sureyı yaptıgımda "ben sıramı savdım artık sıra genclerde" yazdım...
Valhasıl,senın yada baskasının ıyı sureler yapması,vıdeosunu eskı futbolcu edasıyla yorumlamayı hatta ahkam kesmeyı ısterım,vıdeonu sabah ızledım,2:18 netto dedım.Hemde sartlar degısmeden...
Ilk basta hatta pazar gunu bu sayfaya ılk yazılan post dakı dedıgımı tekrar edıyorum;arabası cok guzel olmus cok begendım,hıdrolık patlamasa daha ıyısı gelırdı.....
Bende aradaki farkı söyledim zaten benimde demek istediğim sanıldığı kadar hızlı değil diğer leonlarda 3 aşşağı 5 yukarı çok yakın hızlarda konuşulduğu gibi diğerleriyle arasında sanki çok ciddi fark varmış ışınlanıp gidiyomuş havasında konuşulduğu için açıklama gereği duydum o kadar.box verilerininde fotosu var çok takılan olursa hız konusuna paylaşırım.bende zaten bütün gece yağan yağmurdan sonra ıslak piste slickle gelip en iyi süreyi yapim modunda çıkmadım o amaçla çıksam 20nin altındaydım zaten ki aksilik olmasa 2.seansa çıkabilseydim kuru ve serinde 20 nin altını denerdim
kelalper
25-10-2016, 08:31
evet ibo bendim.
Yiğit ufak bi bilgi veriim senin 8 8.5 çıkardığın yerlerde diğer leonlar 9 9.5 çıkardı o gün. Telemetrilerine kadar var. Pistte 1 sn için bayaa bir güç gerek. Kimse sana sen yavaşsın araban hızlı demiyor sadece sen ben çok hızlıyım arabam diğerleri kadar gidiyor modundasın. Fark bu. Bi de allah aşkına rekor için gelseydim daha iyi süre yapardım lafını bırak. Videolar ortada. Gayette sakınarak basmamışsın. O trafikte bundan iyisi zaten tehlikeye atmadan çıkmaz. Tehlikeye atabilme şansında yok siyah bayrak kuleden fırlar. Bu şartlarda en iyisi bu demen gerekiyor bence.
benim araba gariban start finishte 200u bile yok :)
Abi zaten belli yiğitin cupranın aşırı hızlı olduğu tribünden bile izlerken ışınlanıomuş gibi gidio sen s/f çıktın sigara yaktım sigaram bitti sen hala gidiodun =) bu arada 2.20 öyle sallanarak gelmemiş bence aşırı risk alınmış daha nasıl alınması gerekiyor.220 küsürle 11 i dönemeyip çimenlerden dönülmüş ben çok kez piste çıktım hiç orda çimene çıkacak kadar risk almadım. Süre çok iyi tabi ona lafım yok ama sizinkiler clio cup gibi kalmış o aracın yanında =)
kelalper
25-10-2016, 11:27
Abi zaten belli yiğitin cupranın aşırı hızlı olduğu tribünden bile izlerken ışınlanıomuş gibi gidio sen s/f çıktın sigara yaktım sigaram bitti sen hala gidiodun =) bu arada 2.20 öyle sallanarak gelmemiş bence aşırı risk alınmış daha nasıl alınması gerekiyor.220 küsürle 11 i dönemeyip çimenlerden dönülmüş ben çok kez piste çıktım hiç orda çimene çıkacak kadar risk almadım. Süre çok iyi tabi ona lafım yok ama sizinkiler clio cup gibi kalmış o aracın yanında =)
Baybarsla çayır çimeni biz gösterecektik 11 de ısınma turunda ucundan döndük.
Baybarsla çayır çimeni biz gösterecektik 11 de ısınma turunda ucundan döndük.
170 km/h ile 11'den mangala çayıra çıkan adamlar aha bu diye Buğra pist girişine tabela asardı valla.
evet ibo bendim.
Yiğit ufak bi bilgi veriim senin 8 8.5 çıkardığın yerlerde diğer leonlar 9 9.5 çıkardı o gün. Telemetrilerine kadar var. Pistte 1 sn için bayaa bir güç gerek. Kimse sana sen yavaşsın araban hızlı demiyor sadece sen ben çok hızlıyım arabam diğerleri kadar gidiyor modundasın. Fark bu. Bi de allah aşkına rekor için gelseydim daha iyi süre yapardım lafını bırak. Videolar ortada. Gayette sakınarak basmamışsın. O trafikte bundan iyisi zaten tehlikeye atmadan çıkmaz. Tehlikeye atabilme şansında yok siyah bayrak kuleden fırlar. Bu şartlarda en iyisi bu demen gerekiyor bence.
Bende yolladım pistteki dbn verilerini görmüşlerdir 8.7-9 arası gitmiş pistte.aracın gücü konusunu açan ben değilim murat abi lafı oraya getirdi o yüzden açıklama gereği duydum sanki ben 5sn gidiyorumda diğerleri 9 gidiyomuş uçan cupra muhabbetine getirildiği için dedim.Videolar ortada tabiki o gün kuru açık hava bekliyodum o zaman süre için çıkacaktım ama pisti full ıslak görünce bi hedefle çıkmadım o kaymalar dışa çıkmalar benim zorlamamdan değil geçen pistten kalma trofeolarla ıslak zeminde tutunma problemi yaşayıp istemsiz tepkiler vermesinden dolayı.piste ilk seans çıkanlar zeminin nasıl olduğunu bilirler ki videonun sonunda pite girerken tribünden arayıp 2.20 küsür döndün dediler ben bile inanmadım farkındaysanız nasıl olur bu zeminde bu trafikte bu sürüşle diye kafamı karıştırdı.
170 km/h ile 11'den mangala çayıra çıkan adamlar aha bu diye Buğra pist girişine tabela asardı valla.
O zaman ben de eski yarışçı alıntılarından devam ediyim,
"There's more grip on the black than on the green." - Martin Brundle
absolutely right :hehe::hehe::hehe::hehe:
mami_makinen
25-10-2016, 13:43
herkes herşeyin farkında madem çok biliyosunuz hepinizin imkanıda yerinde yapın edin rekoru kırın uzatmanın anlamı ne bi insanı tebrik etmek bu kadarmı zor
kelalper
25-10-2016, 13:43
Bende yolladım pistteki dbn verilerini görmüşlerdir 8.7-9 arası gitmiş pistte.aracın gücü konusunu açan ben değilim murat abi lafı oraya getirdi o yüzden açıklama gereği duydum sanki ben 5sn gidiyorumda diğerleri 9 gidiyomuş uçan cupra muhabbetine getirildiği için dedim.Videolar ortada tabiki o gün kuru açık hava bekliyodum o zaman süre için çıkacaktım ama pisti full ıslak görünce bi hedefle çıkmadım o kaymalar dışa çıkmalar benim zorlamamdan değil geçen pistten kalma trofeolarla ıslak zeminde tutunma problemi yaşayıp istemsiz tepkiler vermesinden dolayı.piste ilk seans çıkanlar zeminin nasıl olduğunu bilirler ki videonun sonunda pite girerken tribünden arayıp 2.20 küsür döndün dediler ben bile inanmadım farkındaysanız nasıl olur bu zeminde bu trafikte bu sürüşle diye kafamı karıştırdı.
yiğit start finish süreleriniz bile arabanın ne kadar hızlı olduğunu gösterir. Adamdan daha yavaş virajdan çıktığın halde ne kadar önce bitiriyorsun düzlüğü. Bu mudur hemen hemen aynı yürüyen arabalar? Yiğit hala anlayamadığın nokta biz sanki yerioruz sizleri. Turbo varmış yokmuş önemli değil ki kardeşim. Hybrid Turbo olması suç mu değil hatta helal olsun denemişler yürüyor deriz şu anda da helal olsun arabada hızlı yiğitte iyi kullanıyor diyoruz. Ne var bunda ben onu anlayamıyorum. Hiç biriniz stock değilsiniz ki? Stock arabalar üzerinden bunlar konuşulsa ok de ne murat ne sen ne de gri cupra ne de baybars ya da zeki hepiniz değişik setuplarda arabalar kullanıosunuz. Fark olmasıda gayet normal. Pist genel rekorunu kıran Emrenin 911 i de stock değil. Bu kadar basit.
kelalper
25-10-2016, 13:44
herkes herşeyin farkında madem çok biliyosunuz hepinizin imkanıda yerinde yapın edin rekoru kırın uzatmanın anlamı ne bi insanı tebrik etmek bu kadarmı zor
mami neyi tebrik etmedik ki kardeşim. Yazdıklarımızı iyi oku yaw.
mami_makinen
25-10-2016, 13:47
mami neyi tebrik etmedik ki kardeşim. Yazdıklarımızı iyi oku yaw.
aslında biz bu arabayı pistte 2.10 dönsün diye yaptık fakat yiğit kardeşim baya yavaş dönmüş artık bunla idare etcez
kelalper
25-10-2016, 13:54
mami o havada o trafikte o şartlarda yapabileceği bu kadar yiğitin.
yiğit start finish süreleriniz bile arabanın ne kadar hızlı olduğunu gösterir. Adamdan daha yavaş virajdan çıktığın halde ne kadar önce bitiriyorsun düzlüğü. Bu mudur hemen hemen aynı yürüyen arabalar? Yiğit hala anlayamadığın nokta biz sanki yerioruz sizleri. Turbo varmış yokmuş önemli değil ki kardeşim. Hybrid Turbo olması suç mu değil hatta helal olsun denemişler yürüyor deriz şu anda da helal olsun arabada hızlı yiğitte iyi kullanıyor diyoruz. Ne var bunda ben onu anlayamıyorum. Hiç biriniz stock değilsiniz ki? Stock arabalar üzerinden bunlar konuşulsa ok de ne murat ne sen ne de gri cupra ne de baybars ya da zeki hepiniz değişik setuplarda arabalar kullanıosunuz. Fark olmasıda gayet normal. Pist genel rekorunu kıran Emrenin 911 i de stock değil. Bu kadar basit.
Niye yavaş çıkıyorum düzlüğe çünkü bizim seans pist ıslak tutunamıyorum onların seans kuru.aradaki hız farkını yaratan hafif jant ve toluenle avansın daha yüksek olması.turbo olduğu zamanda tekrar çıkarız farkı görürüz sorun değil varsa daha hızlı yapan çıksın kırsın daha ineri var bu sürenin rahat.bidahaki sefere kuru olursa rekor için uygun şartlarda çıkınca görürüz...
mami_makinen
25-10-2016, 13:59
mami o havada o trafikte o şartlarda yapabileceği bu kadar yiğitin.
Onu kendisi daha iyi bilir sonuçta arabayı kullanan o videodan izleyerek hiç bi sonuca varamayız
Şimdi bazı arkadaşlar videoyu zumlayarak aracın basıncına bakıyormuş isteyen aracın sağ koltuğuna oturup basıncı kontrol edebilir hatta isteyende turboyu söktürüp baktırabilir
Parabolica
25-10-2016, 15:13
ama sahıbı 50 kusur yasında bu ıse basladıgı ıcın yavas yıgıt.
..
Desene bizde hiç ümit yok :sorybom:
:D:D
Araba hızlı kardeşim en azından bizim cupralardan dbn de ortalama 1 saniye falan daha hızlı kesin bir şekilde. Bu yüzden arabayı yapanı tebrik edip rekoru kıranı ayrıca tebrik etmek gerekli. Burası kılıçların çekildiği yere döndü kimse yavaş hızlı diye ayrılmıyor önden çeker önden çekerdir ister 200 hp ister 1000hp olsun. Eline sağlık Yiğit daha iyileri de gelecektir daha bir çok kişiden ve senden, gelişecektir bu süreler.
Araba hızlı kardeşim en azından bizim cupralardan dbn de ortalama 1 saniye falan daha hızlı kesin bir şekilde. Bu yüzden arabayı yapanı tebrik edip rekoru kıranı ayrıca tebrik etmek gerekli. Burası kılıçların çekildiği yere döndü kimse yavaş hızlı diye ayrılmıyor önden çeker önden çekerdir ister 200 hp ister 1000hp olsun. Eline sağlık Yiğit daha iyileri de gelecektir daha bir çok kişiden ve senden, gelişecektir bu süreler.
Tabiki veriler ortada bu araç 7.7 çıkarmıştı 140kg Yusuf abiyle sökükken murat abide 8.2-8.3 almış gece deneyip e bi hafif jantta takarsa fark kapanır gibi demekki oda normal o kadar.Dediğin gibi 500hp yapsınlar önden çekiş geçsinler sıkıntı yok kategori hızlı yavaş diye ayrılmıyo.daha gelişme olucak sürelerde belliki saliselerin savaşına doğru gider bu :)
Yiğit cupranin specleri nedir tam.olarak
Desene bizde hiç ümit yok :sorybom:
:D:D
Yok be abi,sen isin Nirvana'sinda yarisiyorsun. Saygim ve sevgim sonsuz.
Fazla testesteron kokuyordu,ornek verdim abicim.
Yiğit cupranin specleri nedir tam.olarak
Wagner intercooler,İskender custom 90mm komple egsoz,injen cai,turbo muffler delete,yakıtlı yazılım
Parabolica
25-10-2016, 15:48
Biliyorum bende espri olsun diye yazdım :)
Akşam geliyormusun davete?
Yigit sana kim dedi 8,2 yaptigimi? Cevaplarsan sevinirim...
Ayrica hala murat abi arabam sanki 5 sec yuruyor gibi yorum yapiyor demissin,abartmak hosuna mi gidiyor? Sana en basindan "rakamlarla" "matematik" yaparak,ne kadar hizli oldugunu milisaniyesine kadar verdim. Hala neyin cabasindasin anlamiyorum ki?
En basindan tebrik eden-yazan hatta 2:18 cepte diye benim ama ya fazla gaza getiriliyorsun yada yazdiklarimi baska bir gozle okuyorsun.
Sokakta yuruyup eve gidince ona buna laf sokan konunuya dondu burasi. Ulan surda bir pist zevkimiz var,testesteronla yikamayin...
Hizli olmak sucmi yigit,birak su kompleksi. 50 kere arabayi cok begendim,hizi stabilitesi harika dedim hatta sahibine bile bu yazilimdan istiyorum dedigim halde zirt pirt adimi kullanarak sacma yazilar yaziyorsun. Birak,keyfini sur,2:18 yapicagin gunu dusun.
Biliyorum bende espri olsun diye yazdım :)
Akşam geliyormusun davete?
Evet abi sinan onur ben ordayiz,bolbol muhabbet ederiz. Fena bir parti olmayacak,2017'yi konusuruz orada.
Parabolica
25-10-2016, 15:53
Ama dediğin doğru. Aynı kabiliyette aynı zamanda başlayan çok genç biri daha yaşlı olana en az 1-2 san. fark atar.
OrcunInce
25-10-2016, 15:55
Tabiki veriler ortada bu araç 7.7 çıkarmıştı 140kg Yusuf abiyle sökükken murat abide 8.2-8.3 almış gece deneyip e bi hafif jantta takarsa fark kapanır gibi demekki oda normal o kadar.Dediğin gibi 500hp yapsınlar önden çekiş geçsinler sıkıntı yok kategori hızlı yavaş diye ayrılmıyo.daha gelişme olucak sürelerde belliki saliselerin savaşına doğru gider bu :)
Yiğit telefonda ben 8.5 dedim az önce :)
ben iki sayfa geride de söyledim, yiğitin araba daha hızlı ama iyi gitmiş diye. birbirimizi yemenin bir manası yok işi rolling'e dökmeyelim derim.
Yigit sana kim dedi 8,2 yaptigimi? Cevaplarsan sevinirim...
Ayrica hala murat abi arabam sanki 5 sec yuruyor gibi yorum yapiyor demissin,abartmak hosuna mi gidiyor? Sana en basindan "rakamlarla" "matematik" yaparak,ne kadar hizli oldugunu milisaniyesine kadar verdim. Hala neyin cabasindasin anlamiyorum ki?
En basindan tebrik eden-yazan hatta 2:18 cepte diye benim ama ya fazla gaza getiriliyorsun yada yazdiklarimi baska bir gozle okuyorsun.
Sokakta yuruyup eve gidince ona buna laf sokan konunuya dondu burasi. Ulan surda bir pist zevkimiz var,testesteronla yikamayin...
Hizli olmak sucmi yigit,birak su kompleksi. 50 kere arabayi cok begendim,hizi stabilitesi harika dedim hatta sahibine bile bu yazilimdan istiyorum dedigim halde zirt pirt adimi kullanarak sacma yazilar yaziyorsun. Birak,keyfini sur,2:18 yapicagin gunu dusun.
Evet abi biraz abartıyosunuz yalan değil uçan cupra diye yorum yazıyodun başta şimdi fark 1sn bile olmadığını hepimiz biliyoruz önce tebrik ettim şöyle dedim diyosun arkasından imalı imalı konuşup laf yerleştirmedende duramıyosun klasik.matematik ortada biliyoruz herkesin süresini hesabını kitabını vs illa yazmaya gerek yok çok uzatıyosunuz kompleks yüzünden sonra bırak kompleksi deme bari kendinizi anlatıyosunuz benmişim gibi herkes neyin nolduğunu biliyo çıksın daha iyisini yapabilen varsa yapsın buyursun bizde öğrenelim bişeyler kendimizi geliştirelim
. birbirimizi yemenin bir manası yok işi rolling'e dökmeyelim derim.
aynen rolling yapan 3. sinif insanlar gibi kavga etmeye gerek yok.
Bu arada röpteşambırımı pistte dusurmusum goren oldumu.
Serhat Y.
25-10-2016, 16:09
mışmışmışta muşmuşmuş. hakkaten dunden beri bende takipteyimde adamın arabası hızlı diye bide özür dilicek sizden nerdeyse oraya doğru itiyosunuz Yiğit i. belliki var bişeyler işte araçta. süre temiz 2.20 gelmiş. burdanda tebrik koyuyorum Yiğit :D
Wagner intercooler,İskender custom 90mm komple egsoz,injen cai,turbo muffler delete,yakıtlı yazılım
Bende hybrid turbo flan biseyler var sandim.
Yoksada oldugu ima edilmis sanırım bazi yerlerde.
Allah.kolaylik versin sana.
Yigit sana laf yasiyanlarin once diline koyim bu birr...
Sen onun bunun gazina gelip sacmalicaksan meydan senin.
Demir abiye sor bakim,ucan cupra diye neden yazmisim,burayada degil face de acilan konuya yazdim. Once dogruyu ogren,sonra laf sok.
Sana iyilik bu kadarmis demek ki,taktin arabanin hizina. Sana rakamlarla soyledim. Ama sen nasil anladin? Arabam hizlida oyuzden 2:20 yaptim. Normal,insanin fikri neyse zikride o oluyor ama suc sende degil,artik kim nasil doldurup laf tasiyorsa.
Bak arabayida olctum gece,8,6 ve 8,5 cikti -2,7 de. Dogrusunu ogren bari.
Birak laf tasiyanlardan yada gazcilardan duyupda yazdigini. Sana pist konusunda en cok soylenen benimdir,haydi yigit,cik artik yigit diye ama sen durumu 3.sinif gazci agzina cevirdin.
Kimse sana demiyor aracinda turbo var piston egzantrik hatta jet motoru. Sen anlamak istedigin gibi anliyorsun. Sebebide acik;hibrit turbomu ne haltsa onun dedikodusu yapildigi icin herseyi o gozle anliyorsun. Sacma sacma laf yestistirmeden duramiyorsun diye seviyeyi iyice ayaklar altina aliyorsun.
İstersen motoru buyut,kim ne diyebilir ki? Kompleks mi aynen.... Rahat birak.
2:20'nin keyfini sur,dedikodu yapanlardan uzak dur. Kim ne demek istiyor iyi anla.
Yigit sana laf yasiyanlarin once diline koyim bu birr...
Sen onun bunun gazina gelip sacmalicaksan meydan senin.
Demir abiye sor bakim,ucan cupra diye neden yazmisim,burayada degil face de acilan konuya yazdim. Once dogruyu ogren,sonra laf sok.
Sana iyilik bu kadarmis demek ki,taktin arabanin hizina. Sana rakamlarla soyledim. Ama sen nasil anladin? Arabam hizlida oyuzden 2:20 yaptim. Normal,insanin fikri neyse zikride o oluyor ama suc sende degil,artik kim nasil doldurup laf tasiyorsa.
Bak arabayida olctum gece,8,6 ve 8,5 cikti -2,7 de. Dogrusunu ogren bari.
Birak laf tasiyanlardan yada gazcilardan duyupda yazdigini. Sana pist konusunda en cok soylenen benimdir,haydi yigit,cik artik yigit diye ama sen durumu 3.sinif gazci agzina cevirdin.
Kimse sana demiyor aracinda turbo var piston egzantrik hatta jet motoru. Sen anlamak istedigin gibi anliyorsun. Sebebide acik;hibrit turbomu ne haltsa onun dedikodusu yapildigi icin herseyi o gozle anliyorsun. Sacma sacma laf yestistirmeden duramiyorsun diye seviyeyi iyice ayaklar altina aliyorsun.
İstersen motoru buyut,kim ne diyebilir ki? Kompleks mi aynen.... Rahat birak.
2:20'nin keyfini sur,dedikodu yapanlardan uzak dur. Kim ne demek istiyor iyi anla.
He hee ben yaptım zaten evet videoyu attıktan sonra altına yazanlar ve yazılanlar belli polyannacılığa gerek yok herkes herşeyi biliyo fikir zikir ortada ima edilmeye çalışılanları anlamicak salakta yoktur bunları iyi bişey gibi göstermeye çalışıp banada istediğini diyebilirsin ben daha yazmam abi bu konuda.koymak isteyen çıkar süreyi koyar sonra konuşur
BahadırALTUN
25-10-2016, 17:01
Aslanmı kazanır kaplanmı kazanır a dönmüş konu
Süre güzel. Duruma sektör sektör bakarsak daha hızlı geçilen fakat muhtelif sebeplerden ( trafiğe yakalanma, aracın kestiği bir kaç an vs) yavaş atılan turlar mevcut.
Ben inanıyorum ki aynı pilot aynı araç ile kuru ve daha sakin pistte süreyi rahatlıkla aşağı çekecektir. Araca da maşallah diyelim.
11. viraja göstergede 220 km hız ile girdi çimene çıktığında. Bazı süperspor araçlar dahi o hızda giremiyor. Muhtemelen çıkmadan dönse idi bu araç için referans olacaktı. En hızlı turu attığında ise 200 km ye sabitleyip rahatça döndü.
Tekrar rekorunuz hayırlı olsun , bir sonraki pist gününü heyecanla bekleyeceğiz.
Kuru olursa ibrede 217 220 lerle girmekte herhangi bir sorun olmuyor hatta sola açılmadan neredeyse ortadan bile dönebiliyorsunuz (stok yürüyen ve cup2 ile elde edilen tecrübe).
Kuru olursa ibrede 217 220 lerle girmekte herhangi bir sorun olmuyor hatta sola açılmadan neredeyse ortadan bile dönebiliyorsunuz (stok yürüyen ve cup2 ile elde edilen tecrübe).
Bilgiler için teşekkürler. Bu durumda düşündüğümden bile daha hızlı dereceler gelecektir.
Yigit;telde 20 dak konustuk ama hala bunu yaziyorsan,demek ki akillar baska yerde,baska calisiyor.
Benim dusuncelerim belli,hala arkasindayim. Yigitide gercekten severim ama bulbullerinin diline tukureyim...
Yakinda hizli arac sahibi olunca,falakaya yatiricaklar heralde. Jet motoru var mi?
Yigit;telde 20 dak konustuk ama hala bunu yaziyorsan,demek ki akillar baska yerde,baska calisiyor.
Benim dusuncelerim belli,hala arkasindayim. Yigitide gercekten severim ama bulbullerinin diline tukureyim...
Yakinda hizli arac sahibi olunca,falakaya yatiricaklar heralde. Jet motoru var mi?
Onu yazalı 2 saat geçti sen geç kalmışsın abi bidaha bak :)
Onu yazalı 2 saat geçti sen geç kalmışsın abi bidaha bak :)
Ozaman serefe... :)
Beyler biraz sakin yaw:)
Harbiden gereksiz bir konu yaratılmış ve onun üzerinden kalpler kırılıyor gerek yok.Ben buraya farklı bakış açısı getirmek istiyorum......
Bundan önce bir çok FWD araç rekor kırdı hiç birinde araç hızlı gibi bir konu görmedim.set up lar tartışıldı hep fakat bu sanırım
bir ilk oluyor.Tabiiki araba hızlı diğer Cupra lardan bencede daha hızlı set up ında eksiklikler olsada iyi yürüyor lakin bu süre Trofeo gibi
bir lastikle ıslakta yapıldı.Ayrıca suyla sürekli temas eden bir lastik çok zor ısınır.ideal ısısına getirmek imkansızdır.Basıncı yüksek yada güçlü bir aracı ıslak zeminde kullanmak ayrıca zordur.Basncı az daha sakin bir aracı daha rahat kontrol edersiniz bu net.Kuru zeminde alınan verilerle ıslak zeminde alınan verileride kıyaslamak yanlış olur.(viraja giriş çıkış hızları ,fren vs..) gibi.
Bence bu hususları gözden kaçırmamak öyle yorumlamak gerekir.Bu süreler illaki daha da aşşağılara inecektir sakin olup kalp kırmadan
bekleyip görelim derim.yoksa kısırdöngü ye gider bu tartışma.
Murat tada Baybars ada Yiğit tede tebrikler..inşallah birdahaki pist gününe daha çok iddalı araç olur bizde keyif alırız.olmalıda bence.
Şu hızlı Fwd larınıza acımayında gelin sizde.
Bu da farklı bi açıdan 23 ekim pazar.
http://i.hizliresim.com/lEV4mQ.jpg
kelalper
26-10-2016, 10:52
Arkadaş dünya kadar tayyar satıldı bir tanesi bile gelmiyor piste. Nerede bu tayyarlar.
OrcunInce
26-10-2016, 11:32
11'de adamın üstüne yatıracak kadar hırs yapıp süre yapamayınca sanırım biraz Neyse başta oluyor böyle şeyler, zamanla alışıyorsun.
11'de adamın üstüne yatıracak kadar hırs yapıp süre yapamayınca sanırım biraz çirkefleşiyor insan. Neyse başta oluyor böyle şeyler, zamanla alışıyorsun.
Kim yapmis bu hareketi ben kacirdim sanirim o bölümü ?
Acik konusursan kimse zan altinda kalmasin.
kelalper
26-10-2016, 12:09
lan olm ibo sen yapmışsın kendi videonda var. Ahmeti kovalayacam diye 11. virajda apex e 208 in çizgisine girmişsin.
OrcunInce
26-10-2016, 12:28
https://s21.postimg.org/44ndp8kbr/asd.png
Senin hareket yanlış 11 de ...
Şans eseri 208 az kapanıyor yoksa kaza kaçınılmaz. Bu şekilde pist günü içinde olamazsın bunları briefing de defalarca anlattım sende diğer katılımcılar da dinledi...
Videonun olduğu konuya yazdım gerikalanını.
lan olm ibo sen yapmışsın kendi videonda var. Ahmeti kovalayacam diye 11. virajda apex e 208 in çizgisine girmişsin.
Abi ben orda 208 ın yol verdıgını dusundum.hafıf gazı cektım ahmetın arkasına gırermı dıye , baktım gırmıyor devam ettım sonra 208 ıcerı gırdı.
Olmaması gereken bıseydı ama anlık olabılıyor.
Ama bu arkadasın derdı baska. Daha oncede kendını bılmez cumlelerı oldu. Derdi sanırım bızım ankaradan gelıp arkadasın babasnın pıstıne gırmemız.
Nedir bu çekemezlik anlamıyorum. Rolling yapanları bi 3. sınıf ınsan olarak gormeler. Ukela konusmalar.
Bize diyordu ki 2 kere piste girdiniz soz sahıbımı oldunuz. ben o zamanda dedım 2 kere geldık gelmeye devam edecegız.imkanımız oldukcada gelecegız. ama daha o arkadası ben pıstte gomedım ne hıkmetse.
Benım hırsla yada sure yapma derdıyle pıste geldıgım flan yok. Ki ıstedıgım sueyıde yaptım. Arkadaslarla 30-35 aralıgı yaparım dıe ıddıaya bıle gırdık.Yanı beklentılerımız o kadar dusuktu.ilk seans 33 yaptık sevındık. oyle 20 yapıyım rekor kırıyım derdıyle gırmedık.
20 dakıaklık vıdeom var kıme ne yanlıs hareket yapmısım.
Ben bu sene 2 kere pıste gırmısım , 1 kere konya mahallı draga gırmısım , defalarca rollıng yapmısım. Ben bu işi sevıyorum arkadas. Piste gelmek ıcın harcadıgım parada ortada.Lan cupraya kılıt alalım , coıl alalım sunu yapalım bunu yapalım rekora kosalım dıye değil Seneyede clio ile gelelim diye plan yaparak cıktık pıstten. Cekıcıyle araba yollamısım , baska rabaya bınıp gelmısım , otelde kalmısım vs. yaptıgım harcamalar orada. Cıkıp dangalagın bırı bana hırs yapmıssın , cirkefsın dıyemez.
Senin hareket yanlış 11 de ...
Şans eseri 208 az kapanıyor yoksa kaza kaçınılmaz. Bu şekilde pist günü içinde olamazsın bunları briefing de defalarca anlattım sende diğer katılımcılar da dinledi...
Videonun olduğu konuya yazdım gerikalanını.
Soyledıgım gıbı orda yol verdıgını dusundum. Yanlıs bı hareket oldu. Ama hırs yaptıgım ve cırkeflık yaptıgımı kımse soyleyemez.
Orda sure flan kasmıyorum.Ondekı aracın sahıbı ahmetle uzun zamandır bılg alısverısı yapıyorum muhabbetımız var. Ben sogutma turundayken ahmetı gorup arkasından devam edıyrum. Tek amac gazlamak.
Soyledıgım gıbı orda yol verdıgını dusundum. Yanlıs bı hareket oldu. Ama hırs yaptıgım ve cırkeflık yaptıgımı kımse soyleyemez.
Orda sure flan kasmıyorum.Ondekı aracın sahıbı ahmetle uzun zamandır bılg alısverısı yapıyorum muhabbetımız var. Ben sogutma turundayken ahmetı gorup arkasından devam edıyrum. Tek amac gazlamak.
Ben böle bişeymi yazdım anlamadım ?
Ben pistte bu tip hareketlere izin vermem. 208 çizgisinde giden bir otomobil ve sağa doğru yanaşırken içine dalıyorsun. Yapmaman lazım birdaha tekararlarsan seanstan almak durumundayım bil diye yazdım.
Gazlamakta sorun yok onun için pist var ama pistinde kuralları var ben sadece bu hususu sana son kez hatırlatmak istedim ki bilgilen tekrarlama keyifle gazlasın herkez kazasız belasız.
Hakaret kısmını kim kime ne sebeple olursa olsun tasvip etmiyorum. Konuşarak her konunun çözüleceğine inanıyorum ama hakaret bu konuşmaların içinde olmamalı ...
Buda forum yöneticisi olarak tavrımdır biline ...
Tamam hatalıyım kabul edıyorum. Peki bu vıdeo ıcın dusunceler neler ?
https://www.youtube.com/watch?v=ib8HlRgRQCE&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=xZG7kRA9cRo
İstanbul park s3 fail - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=xZG7kRA9cRo)
Buda bizim araç içinden bir görüntü S3 cü arkadaşın önümüze geçmesine ne demeli. Ve briefing de anlattıgınız sarı bayraklarda yavaşlama olayına astralar yol kenarındayken kimse takmadı.
Tamam hatalıyım kabul edıyorum. Peki bu vıdeo ıcın dusunceler neler ?
https://www.youtube.com/watch?v=ib8HlRgRQCE&feature=youtu.be
1:12 de 996 nın frenle solda kalıp yol vermesi ve kullanan kim ise onunda içeriden çizgisinde devam etmesi benim gördüğüm bu ... diğer virajlarda da kimsenin çizgisine bi '' dalma '' yok aksine araçları geçmek için çizgi dışından rahatsızlık vermeden geçiyor ...
Ek not : Bu arada virajlarda geçmek yasak doğru yapıyor demiyorum bu da yanlış anlaşılmasın ...
Buda bizim araç içinden bir görüntü S3 cü arkadaşın önümüze geçmesine ne demeli. Ve briefing de anlattıgınız sarı bayraklarda yavaşlama olayına astralar yol kenarındayken kimse takmadı.
s3 senin geldiğinden habersiz muhtemelen . Aynalarına bakmıyor yoksa kimse bilinçli olarak 200 le gelen aracın önüne atmaz kendini yada senin fikrin ne kaza yapmak için mi böle davranmış ?
Bence bu kasti bir durum değil böle görüyorum ben .
OrcunInce
26-10-2016, 13:24
Rolling muhabbetine çevirmeyin dememin sebebi; sidik yarışına dönmesindi. Pist babamın değil, son 3 organizasyona da katılmadım bu arada.
Kendimizi geliştirelim, başkası ile uğraşmayalım demek için yazdım, ki birini hedef gösterip de yazmadım. Bu konuya daha önce uzun bir yazı yazmıştım, pistte hepimizin canı birbirine emanet diye. 11. virajdaki hareket için gerekli olanları Buğra yazmış zaten, bana bir şey demek düşmez.
s3 senin geldiğinden habersiz muhtemelen . Aynalarına bakmıyor yoksa kimse bilinçli olarak 200 le gelen aracın önüne atmaz kendini yada senin fikrin ne kaza yapmak için mi böle davranmış ?
Bence bu kasti bir durum değil böle görüyorum ben .
Bizde birşey demedik zatende konu açılınca paylaştım :) Yani demekki bu tarz şeyler olabiliyor dikkatli olmak lazım.
Yahu bu videoyu ben koydum ama beni konuya dahil etmeye calisiyorsun,amacin nedir senin?
Ben hataliyim,bak bunlarda hatali diyerek kendini korumaya mi calisiyorsun?
Ha illa aciklama bekliyorsan buyur; Alfa virajin saginda kalarak yol veriyor,tipki Volvo gibi,neden? Daha yeni cikmisiz pitten,millet alistiriyor aracini,sagdan yumusak yuruyorlar.
Gelelim 8'e;senin gibi yapsaydim M3'u gecmem gerekirdi,ki adam beni goruyorum ama ben ne yapiyorum? Kurala ve saygiya uyarak bekliyorum adamin 8'i bitirmesini. Hatta frene basiyor cikista,yine bekliyorum sonra geciyorum. Carrera ise solda frene basiyor,onu gorur gormez cizgimi degistirip erkenden 11'i aliyorum....
Gereksiz bir caba.
Bak arkadan 200+ gelirken,"ideal cizgi" uzerinde sag sol yapiyordun sanki kimse pist ustunde yokmis gibi. 1 kez yazistik ve konuyu kapattik. Once kendi onunu temizle,sonra baskalarina baslariz. Yaptigin cok yanlis... Eminim benimde yanlislarim olmustur,ist parkda yuzlerce turum var,kabul edip bir dahakine dikkatli olmaya calisirim... Bunun 3. sinif yada 5. sinifla alakasi yok... Bunun insan olup,birbirimize saygi ile alakasi var... Hakaret yada asagilama olmadan.
Bizde birşey demedik zatende konu açılınca paylaştım :) Yani demekki bu tarz şeyler olabiliyor dikkatli olmak lazım.
40 otomobilin pistte olduğu her an dikkatli olmak lazım.
Rolling muhabbetine çevirmeyin dememin sebebi; sidik yarışına dönmesindi. Pist babamın değil, son 3 organizasyona da katılmadım bu arada.
Kendimizi geliştirelim, başkası ile uğraşmayalım demek için yazdım, ki birini hedef gösterip de yazmadım. Bu konuya daha önce uzun bir yazı yazmıştım, pistte hepimizin canı birbirine emanet diye. 11. virajdaki hareket için gerekli olanları Buğra yazmış zaten, bana bir şey demek düşmez.
Kardesım hala aynı yolda gıdıyosun. Rollıng yapıca ne oluyor cıdden bı anlat ya.Ayıpmı rollıng yapmak.
Ben sana rollıng yapanı nıye 3. sınıf ınsan olarak goruyosun dıyorum. Sen bana cırkeflık yapma,pıste sure yapmaya gelmıssın yapamamıssın dıyosun. İçindekileri kusmak ıcın fırsatmı kolluyosun.Hatamı gorduysen soylersın konusuruz , hatalıysak kabul ederız.
63owen63
26-10-2016, 14:00
Pistte viraj içi kullanım kurallarına ve trafikte aynaya baktıgımız sıklıktan çok daha sık ve dikkatli şekilde (kör nokta kontrolleriyle ) bakarak hareket etmek lazım..
Örnek : Arka düzlükte hafif sağa eğimli viraja girdim, 170 gibi bir hızda ilerliyorum, tam viraj öncesi kendimi sağa yaslayıp frenleyecegim, 200 'lü hızlarda bir porsche yanımdan vınladı gitti.( sağımdan ) Eğer ki ben, ayna kontrolü yapmadan o an kendimi ideal çizgime alacagım diye sağa çeksem, ikimizde feci bir kazaya karışacagız..
S3 kullanan benim, ve payladtigin goruntude ben bir yanlis yaptigimi dusunmuyorum. Arkadan geliyorsun seni gordugun an cizgin bozulmasin die sola acilip yol veriyorum. Daha ne yapabilirim ???
S3 kullanan benim, ve payladtigin goruntude ben bir yanlis yaptigimi dusunmuyorum. Arkadan geliyorsun seni gordugun an cizgin bozulmasin die sola acilip yol veriyorum. Daha ne yapabilirim ???
Yani ortaya video atmışım hala yanlış birşey yok diyorsanız yapıcak yorum yok. size iyi günler
Yani ortaya video atmışım hala yanlış birşey yok diyorsanız yapıcak yorum yok. size iyi günler
Yanlış bişey göremedim ben.
63owen63
26-10-2016, 15:02
Ben gördüm, video da yanlış olan, s3'ün hotlap atmamasına rağmen o viraja hızlıların çizgisinden girmesi , tabi arkasından akan trafigi aksatmamak için iyi niyetli yaptıgı bu hamleyi yanlış zamanda ve yerde yapması.. Yavaş bir tur yada soğutma yapıyorsa,daha geniş girip, çizgi takip etmeyebilirdi. Ama kötü niyetli bir hamle değil,tamamen zamanlama hatası.
Yanlış bişey göremedim ben.
Frene basmasak vururduk :) Ok birşey göremediniz ok
Bu tarz durumlar çok yaşanıyor malesef. Yani önündekinin yol verip vermeyeceği, ne taraftan geçsem daha iyi olur, vs. baya karışık. O yüzden bu tip durumlarda arkadan gelenin yavaşlaması lazım. Zaten şu durumda 11.virajın içerisinde geçmek yasak değil mi? Yasak. Öndeki yol verirse geçilebilir o ayrı. Ama yol vermek zorunda değil. Yol vermek zorunda olmadığı içinde yol verecekmiş gibi düşünmemek lazım :)
OrcunInce
26-10-2016, 15:12
Frene basmasak vururduk :) Ok birşey göremediniz ok
Bir şey söylemek istiyorum; hızlı geliyorsunuz arkadan doğal olarak, öndekinin hatası 4'lülerini yakmamış olması ona da okeyim. Ama yine de adamı viraj içinde geçmiş olacaktınız öyle değil mi? Bu tarz sorunların önüne geçmek için viraj içinde adam geçmeyiniz diyor Buğra. Hatırlatmak istedim. :)
Tamam uzatmayın müdahil olmayın ! Konuyu kapattık. Buğra beyle konuştuk zaten, dışardan yorum yapmayı ne cok seviyorsunuz be
Sol yerine ki sizin virajdan çıkış noktanızın gerisi s3 ün konumu yani ideal çizgiyi kurtarıyor gibi görünüyor videodan, sağa geçmesinden daha az tehlikeli. O hızla ayak frendeyken sert sol yapsanız orada direk pist dışında kalırdınız.
Ama S3 ün olayı Mehmet ve Orçun'un da dediği gibi, yanlış zamanlama, uyarısız hareket hali.
Geçmiş olsun, ortalık gerildi biraz ancak takılmayın o kalabalıkta olası şeyler bunlar. Daha temkinli olmakta fayda var daima :)
Parabolica
26-10-2016, 15:53
Bu iste bir yanlışlık olmalı. Hangi araba ile çok merak ettim. Ben Speciale ile 2:11 yaptığım bir turda 11e yaklaşma süratım max. 218kmh (GPSden alınan veri) Biraz lift off ile apeks süratım 211-211kmh ve ilahaki sola açılmak zorundayım. Hadi diyelimki arabayı tam limitlerinde kullanamadım ve çok iyi bür sürüş ile 9-10dan daha iyi çıktım ve süratım olsa olsa en fazla 225 olur ve bu arabanın bu haliyle 11i sola iyice açılarak ve soğuk terler dökerek döneceği limit TrofeoR lastiklerle 215-218kmh geçemez.
Hal böyleyken, hangi stok araba 10dan çıkıp 11e 220 üstü ile gelebiliyor, apeksi 220 ile alıp birde çıkışını rahatça yolun ortasından yapıyor gerçekten bilmek isterim. demekki solada açılıp iyice zorlansa 11i 225 ile geçmekte mümkün ki bence bu standart bir arabada imkansız.
Ya göstergede ciddi bir hata var yada araba slick lastikli bir 488GT3 veya benzeri klasta bir araba. Zaten bu dediğiniz yapılabiliyor olsa genel pist rekoruda kırılmış olması gerekirdi. Gerçekten çok merak ettim.
Canselmo
26-10-2016, 16:14
Bu iste bir yanlışlık olmalı. Hangi araba ile çok merak ettim. Ben Speciale ile 2:11 yaptığım bir turda 11e yaklaşma süratım max. 218kmh (GPSden alınan veri) Biraz lift off ile apeks süratım 211-211kmh ve ilahaki sola açılmak zorundayım. Hadi diyelimki arabayı tam limitlerinde kullanamadım ve çok iyi bür sürüş ile 9-10dan daha iyi çıktım ve süratım olsa olsa en fazla 225 olur ve bu arabanın bu haliyle 11i sola iyice açılarak ve soğuk terler dökerek döneceği limit TrofeoR lastiklerle 215-218kmh geçemez.
Hal böyleyken, hangi stok araba 10dan çıkıp 11e 220 üstü ile gelebiliyor, apeksi 220 ile alıp birde çıkışını rahatça yolun ortasından yapıyor gerçekten bilmek isterim. demekki solada açılıp iyice zorlansa 11i 225 ile geçmekte mümkün ki bence bu standart bir arabada imkansız.
Ya göstergede ciddi bir hata var yada araba slick lastikli bir 488GT3 veya benzeri klasta bir araba. Zaten bu dediğiniz yapılabiliyor olsa genel pist rekoruda kırılmış olması gerekirdi. Gerçekten çok merak ettim.
Bahsedilen araç Leon Cupra
Parabolica
26-10-2016, 16:24
O zaman, göstergeyle gerçek sürat arasında bayağı fark olmalı
Abı forum bılgılensın dıye yazıyorum,(konu muhattabı Zekı yazıcaktır)bıraz once telde konustugumuz gıbı,Zekı burada "kadran" suratını yazmıs,sız "gps" verılerını.Yanı cupranın kadranı 10-12km fazla gosterıyor :)
Buarad bu yenı nesıl hothatch ler fena abı,ıkı tanesı var bende,apexlerde SS darlıyorlar :)
GT3 ve 458 ıle apex hızlarıma bakıyorum,Megane cup ve Leon ıle olanlar ınsanı sasırtıyor. Allah bu araclar 160 lardan sonra yavaslıyorda SS surelerını yakalıyamıyorlar,yoksa 400.000euro verıp alınan aracın suresını yakalaması fena ....
Yuruyeni yapili motoru yazilim vs stage 1 astra h gtc 11in apexine kadranda 200 ile cok rahat giriyor, gps 180+,
11i kadranda 220 ile apex donmek atla deve degil
Şahin yanlar apaci olur m3 yanlar drift olur, rolling mujabbeti pist muhabbeti ayrimi da bunun gibi, sidik yarisi ikisinde de var ama iste guya kalite farki var...
Sen yaparsin barbekü o yapar mangal hesabi lol
Murat Abi, önden çeker 150bin liralık arabalar 40-50 TL harcamayla (jant lastik intercooler coilover fren vb. ) pro sürücüyle uygun koşullarda 2:15 yapabilir hale geldi. Islakta hızlı 2 pist günü pilotu arabayla daha 2nci çıkışlarında, alışmadan, setup oturmadan 2:20 yaptı. Feci durumlar :)
Canselmo
26-10-2016, 17:08
Murat Abi, önden çeker 150bin liralık arabalar 40-50 TL harcamayla (jant lastik intercooler coilover fren vb. ) pro sürücüyle uygun koşullarda 2:15 yapabilir hale geldi. Islakta hızlı 2 pist günü pilotu arabayla daha 2nci çıkışlarında, alışmadan, setup oturmadan 2:20 yaptı. Feci durumlar :)
40 -50 tl derken abi :D
Coıl(3000 euro)
Fren(3000 euro)
Cooler(1000 euro)
Fıltre (900 euro)
Yazılım (300 euro)
Lastık(1200 euro)
Jant (2000 euro)
Egsoz (komple 2000 euro)
Kıl tuy seyler vardır ama onlarda 500-1000 euro tutsa 14.000 euro yapar. Bu lısteye azaltıp cogaltmak mumkun. Cokmus be :(
Şimdi şöyle açıklayayım Murat bey , bizim ibrelerdeki sapmalar SS araçlara göre özellikle yüksek hızlarda bayağı fazla. Mesela ben ibrede 100 sabit giderken gps hızım 97 oluyor kesin ölçtüm ama bu %3 demek değil çünkü bu 200 le giderken 194 değilde 192 oluyor(bu rakamı attım örnek için). Yani ben ibrede 217 km/h hızı gördüğümde 11 in sağ apeksinde tahmini söylüyorum 205+ sanırım 208 kmh falan gibi bir hızda oluyorum. Lastik cup2 yürüyen tamamen standart. Bu hızda dönme sebebimde daha fazla hızlanmaması orada yani tahminimce +7 8 km civarı hızlı da olsa tamamen açıldıktan sonra ecel teri dökmeden döner hatta trofeo ile daha rahat dönecektir çünkü tam açılmadan da dönüyor gps te 208 civarı bir hızda mecbur kalınca. Bizim en büyük sorunumuz bir supersport kadar hızlanamamamız ve duramamamız. Birde lastik tabanı faktörü var ki 225 taban lastikten bahsediyorum bu hız örneğimde bir supersport gibi 285 305 taban falan lastik takabilsek (hızlanmadaki - etkisini yok var sayarak) çoğu supersporttan daha hızlı dönmek mümkün yeni nesil hothatchlerle. He şöyle düşünün ben oraya ibrede 217 ile deyip 11 sonunda frene basmadan ibrede 240lı bir rakamı bir sefer gördüm bir daha da görmek istemem açıkçası çünkü duramıyoruz asıl ecel teri orda atılıyor :) ss lerin asıl farkı gitme ve durma ve bunu ısınmadan daha çok sefer yapabilmeden kaynaklı yani.
kalipson
26-10-2016, 17:20
Egzos az bile olmuş Murat abi.
Ben Megane 2 RS için komple Supersprint aldım. Şimdiki haliyle bile 6000'i geçti ki bi 2000 lirası daha var acil olmayan. (Bu 6000 lira da BTG'den indirim yapılarak ulaşabildiğimiz dip rakam.) Onları da getirirsek 8000'i hayli hayli geçmiş olacak.
Egzos 2000 EUR derken napıyorsunuz titanyum mu taktırıyorsunuz yahu?
Kokulu çay kutusuna oyil ketç ken yapılan konu nerede, ben orada takılacam. Pis zenginler.
Evet benım Megane da da komple supersprınt var,fıyatı az olmus.Cupra da Mıltek var komple.
Zekı guzel anlatmıssın... SS ler yuksek sure-atte kontrolu daha kolay,hızlı gıtmekte alısınca kolay.Ama onden cekere bu kadar yuk,sorunlar getırıyor.
Receteyı yazmıstım.buraya da yazayım;Duz vıtes-Sub8 paketlı-tek kapı cupra artı bu set up. Olumcul olur.(cam tavansız)
Evet benım Megane da da komple supersprınt var,fıyatı az olmus.Cupra da Mıltek var komple.
Zekı guzel anlatmıssın... SS ler yuksek sure-atte kontrolu daha kolay,hızlı gıtmekte alısınca kolay.Ama onden cekere bu kadar yuk,sorunlar getırıyor.
Receteyı yazmıstım.buraya da yazayım;Duz vıtes-Sub8 paketlı-tek kapı cupra artı bu set up. Olumcul olur.(cam tavansız)
İstedik aynı dediğin gibisini vermediler bir sen alırsın sende alma ayı dediler.
sub8'in frenleri sanmıyorum Murat'a artık yetsin.
Yeter yahu,gayet etkılı.
Zekı;vızyon o kadar ıste. Duz fites araba satmaz- Sunroofsuz araba olmaz. Muzık sıstemlı kıl tuy aksesuarlı olmalı... Falan fılan...
Ss olmayinca pilotaj devreye giriyor yani lol
Kokulu çay kutusuna oyil ketç ken yapılan konu nerede, ben orada takılacam. Pis zenginler.
İşlev gördükten sonra ne farkı var? Hoşuma gitmesede erh nin gıyabında konuşacağım onun da hoşuna gitmez bu durum biliyorum ama hatrım var gönül koymaz, kendisi de roll'cüydü simdi ketç ken in kralini üretti satıyor, kullananlar çok memnun, piste hazirladigi arac da ortada...
Demem o ki bu kadar ön yargılı olmayalım ufku bu kadar dar tutmayalım..
kalipson
26-10-2016, 18:27
Torun torbalık ürünler; ondan. Evladiyelik değil :D
Parabolica
26-10-2016, 18:28
Açıklamalar için teşekkürler. Doğrusu kadranla gerçek sürat arasında bu kadar fark olcağını tahmin etmedim. Ama bence forumlarda çok sapması olan kadran sürati ile şu viraj şu hızda çok rahat alınıyor diye örnek vermemek lazım. Bu işe yeni başlayan ve kadran sürati doğru olan biri için tehlikeli olabilir.
Açıklamalar için teşekkürler. Doğrusu kadranla gerçek sürat arasında bu kadar fark olcağını tahmin etmedim. Ama bence forumlarda çok sapması olan kadran sürati ile şu viraj şu hızda çok rahat alınıyor diye örnek vermemek lazım. Bu işe yeni başlayan ve kadran sürati doğru olan biri için tehlikeli olabilir.
Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz ancak bence ufak bir eksik var o da şu, birincisi hem kadran hızı ile reel hız farkını bilmemek pist koşan biri için bence cahillik, ikincisi ise buradan okuduklarıyla tecrübe edinip o viraja o hızlarda girmeyi düşünmek apayrı bir cahillik ;)
OrcunInce
26-10-2016, 18:58
Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz ancak bence ufak bir eksik var o da şu, birincisi hem kadran hızı ile reel hız farkını bilmemek pist koşan biri için bence cahillik, ikincisi ise buradan okuduklarıyla tecrübe edinip o viraja o hızlarda girmeyi düşünmek apayrı bir cahillik ;)
Kadran ve gps hızını bilmeyen dediğin adam senin hayatın kadar telemetri okumuş, hayatın kadar bunun tartışmasını yapmıştır. Genelde kimse gps hızını bilmiyor, videolarda da kadran hızı görünüyor diye öyle açıklamıştır. ;)
Kadran ve gps hızını bilmeyen dediğin adam senin hayatın kadar telemetri okumuş, hayatın kadar bunun tartışmasını yapmıştır. Genelde kimse gps hızını bilmiyor, videolarda da kadran hızı görünüyor diye öyle açıklamıştır. ;)
Beni ne kadar taniyarak bu kaniya vardiniz bilmiyorum ancak ben alinti yaptigim sahsin bilgisini sorgulamadim, yazdigi cevabi dikkate alarak ve kim oldugunu bilmeden sadece bence diyerek yorumumu dile getirdim.
Oyle yalmistir boyle yapmistir oylesindir boylesindir diye varsayimlarda bulunmamanizi size sizi tanimayan biri olarak ama bu postunuza istinaden tavsiye ederim.
Kaldı ki aslında alınti muhatabının dahil olması gereken bir konuyken siz balıklama atladınız diye söylüyorum, beyfendi madem sizin dediğiniz kadar hakim olaya (yani pist odaklı biri), bu durumda kadran ve gps farkını bilmemesi çok doğal, bu güne kadar tüm süreleri gps odaklı aldıysa.. ancak burada doğan soru da şu; size ne oluyor?
Bu konu neden bu kadar gerildi anlamıyorum. Önceden gelen kişiler arasında oluşan negatif elektrik burada benzini alevlendirmiş. Yapmayın lütfen başka şeyler konuşalım.
Misale tam slick ile çıkmayı düşünen var mı FWD araçlarda? Semi slick ile 2:15 yapılır mı. 400 hp lerde stabil yürüyen FWD bir araç ile slick ile 2:10 zorlamak isteyen var mı ?
Çünkü çok düşük güce sahip Alfa 156 yarış aracı cage süspansiyon full slick ve profesyonel yarış pilotu ile uyması gereken kurallara rağmen 2.04 yaptı. Daha özgür ve çok daha hızlı otomobiller ile 2:10 lara yaklaşılabilinir.
OrcunInce
Bu rollcu pistci olayini veya sikintini ben cozemedim. Sen diyosun ya su kadar piste ciktim sole yaptim bole yaptim diye.. boyle bi sayginlik mi kazanmaya calisiyosun anlamadim.. kraldan cok kralciligi birak bence. Cunku soylemeye calistigin sey dogru bile olsa bu tavirla Malesef itici oluyor soylediklerin. Konuyla alakali degilim ama bu da izleyen ve rahatsiz olan bir goz olarak burda dursun
Bu konu neden bu kadar gerildi anlamıyorum. Önceden gelen kişiler arasında oluşan negatif elektrik burada benzini alevlendirmiş. Yapmayın lütfen başka şeyler konuşalım.
Misale tam slick ile çıkmayı düşünen var mı FWD araçlarda? Semi slick ile 2:15 yapılır mı. 400 hp lerde stabil yürüyen FWD bir araç ile slick ile 2:10 zorlamak isteyen var mı ?
Çünkü çok düşük güce sahip Alfa 156 yarış aracı cage süspansiyon full slick ve profesyonel yarış pilotu ile uyması gereken kurallara rağmen 2.04 yaptı. Daha özgür ve çok daha hızlı otomobiller ile 2:10 lara yaklaşılabilinir.
Kesinlikle cok haklisin.. simdilik bi sezon daha yol araci olarak sonrasinda da tam slick ile girmeyi dusunuyorum ben..
kalipson
26-10-2016, 20:28
Üslup sıkıntısı var bazı insanların. Oradan çıkıyor herşey. Özünde ve birebirde çok iyiler anladığım kadarıyla ama bunu yani kafadaki düşünceleri doğru düzgün klavyeye yansıtabilen kişi sayısı çok az.
Bi de buna orada burada gıcık kapılacak olaylar ya da durumlar eklenince başlıyor mevzu :)
Kesinlikle cok haklisin.. simdilik bi sezon daha yol araci olarak sonrasinda da tam slick ile girmeyi dusunuyorum ben..
Bu arada 400 hp demişim ama aslında o 500 hp olucaktı.
OrcunInce
26-10-2016, 20:38
OrcunInce
Bu rollcu pistci olayini veya sikintini ben cozemedim. Sen diyosun ya su kadar piste ciktim sole yaptim bole yaptim diye.. boyle bi sayginlik mi kazanmaya calisiyosun anlamadim.. kraldan cok kralciligi birak bence. Cunku soylemeye calistigin sey dogru bile olsa bu tavirla Malesef itici oluyor soylediklerin. Konuyla alakali degilim ama bu da izleyen ve rahatsiz olan bir goz olarak burda dursun
1) Rollingci ve pistçi olarak ikiye ayırmıyorum burada bir anlaşalım. Ben de rolling yaptım, gerektiğinde de yapıyorum. Olay rolling yapmak değil, sonrasında dönen dedikodu ve kava - gürültü. Bu yüzden bu örneği veriyorum ve bu noktaya gelmeyelim diyorum.
2) kralcılık? murat abiyi falan mı koruduğumu düşünüyorsun? kendisinin yüzü burada, daha dün tartıştık. ayrıca forumda pist ile ilgili en büyük kavgayı da kendisi ile verdim, sen o dönem pistte değildin ama konusu var bulabilirsin.
3) bu forumda hepinizden çok pist konusunda yardımım dokunmuştur insanlara. hepsinin de yüzleri burada. gerek parça bulmak için, gerek çizgisine yardım etmek için, gerek motivasyon için.
4) son olarak; burada hiç bir zaman ben şöyle süre yaptım, bunun içinden şöyle geçtim demedim. hatta çizgi öğrenmek isteyenler için sunum hazırladım, 4 sayfa uzun uzun anlattım. pisti sahiplenmek için kralcı olmana da çok hızlı araban olmasına da gerek yok, kültüre bir şey katman yeterli.
umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir.
kelalper
26-10-2016, 20:53
Bosuna havanda su dovuyorsunuz beyler. Baskasinin yazdiklarina ve yapacaklarina cahillik de ne demek. Cahil dediginiz adam gecen aya kadar pist rekoruna sahipti stock frenlerle. Yariscilarda cahil zaten o yuzden surekli olarak daha hizli donmeye calisiyorlar. Beyler bi b.k ureteniyorsunuz bari uretmeye calisanlarin yapmak istedikleri icin cahilce yorum yapmayin.
1) Rollingci ve pistçi olarak ikiye ayırmıyorum burada bir anlaşalım. Ben de rolling yaptım, gerektiğinde de yapıyorum. Olay rolling yapmak değil, sonrasında dönen dedikodu ve kava - gürültü. Bu yüzden bu örneği veriyorum ve bu noktaya gelmeyelim diyorum.
2) kralcılık? murat abiyi falan mı koruduğumu düşünüyorsun? kendisinin yüzü burada, daha dün tartıştık. ayrıca forumda pist ile ilgili en büyük kavgayı da kendisi ile verdim, sen o dönem pistte değildin ama konusu var bulabilirsin.
3) bu forumda hepinizden çok pist konusunda yardımım dokunmuştur insanlara. hepsinin de yüzleri burada. gerek parça bulmak için, gerek çizgisine yardım etmek için, gerek motivasyon için.
4) son olarak; burada hiç bir zaman ben şöyle süre yaptım, bunun içinden şöyle geçtim demedim. hatta çizgi öğrenmek isteyenler için sunum hazırladım, 4 sayfa uzun uzun anlattım. pisti sahiplenmek için kralcı olmana da çok hızlı araban olmasına da gerek yok, kültüre bir şey katman yeterli.
umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir.
Seviyeli oldugu taktirde tartismanin kimseye zarar verecegini dusunmuyorum hatta tam tersine herkese katki saglayacagini dusunuyorum. Bu yuzden istersen rollde istersen pistte farketmez yeterli seviye dusmesin..
Hayir ben murat enginle ilgili bisey soylemedim. Sadece herkesin yerine konulara baliklama atlayip ukala uslubunla yazdigin yazilardan bahsettim. Ayriyetten hala ayni seyi yapiorsun sen yoktun fln gibi sozler :) sen yokken ben forumlarda vardim o zamanlardan bilirim forumlarda nasil konusulmasini rahat ol ;) sene 2002 de draglara araba hazirlardim pistlerde de vardim da track kosmuyordum ;) napcaz simdi? Kim daha eskiyse o mu bildi herseyi kazandi? Anlatmak istedigimi anlayabildin.umarim.. uslup farkli bisey ve insanlara nasil hitap edecegini bilmek en buyuk erdem..
Tamam en cok sen yardimci oldun herkese.. iyi guzel tebrik ederim hatta tesekkur ederim.. sunumlarindan da yararlanan herkese de ne mutlu.. ama bu seni insanlari boyle yazarak siniflandirmaya veya kendince assagilamana hak taniyor mu ? Ben cok yardim ettim ben bole yazarim mi demek bu ? Farkettiysen tek yazdigim sey uslubun ve hitap seklin. Yazdiklarinin dogru yanlis olduguyla ilgili hicbisey soylemiyorum cunku senin fikirlerin. Hakli oldugunda bile bu hitabetle baskasindan boyle bir tepki aliyorsun.. sana kime nasil davranacagini soylemek haddime degil ama burasi hepimize acik ve hepimize yonelik bir yazi yaziyorsan bende ayni sekilde rahatsiz oldugum seyi soyleme hakkina sahip goruyorum kendimi.
Parabolica
26-10-2016, 20:55
Sn. KVNC
Cahillik konusunda beni hedef almadığınızı sanıyorum. Eğer öyleysede bunu bilmemek cahillik değil. Çoğu arabanın reel hızıyla kadran hızı arasında makul farklılıklar olacaktır, buda gayet normal ama bu hiç zaman 10-15kmh farklı olmaması gerekir. Arabayı standart donanımından çıkarıp, farklı çap lastikler vb işlemler ile veya kalibrasyonu yanlış hız göstergeleri bu farkın kabul edilebilir sapmalarında dışına çıkması ve bu süratlerin buralarda yazılması normal değildir. Çünkü bu değişkenlik her arabada her setupta başka hızlar verebilir. Bir arabada reel sürat kadrana göre -15kmh iken başkasının arabasında -5kmh olabilir veya tam tersi belkide reeel sürat kadrana göre dahada fazla çıkabilir. Limite yakın sürüşlerde viraj içi hızlarda 3-5kmh fark bile arabayı yoldan çıkarmaya, spin veya çok ciddi kazalara yol açabilir. Bu yüzden kişilerin kadran sürelerini doğruymuş gibi paylaşması yanlıştır diyorum.
Benim uyarım bu işe yeni başlayanlara idi veya arabasının ve kendinin limitlerini tam olarak bilmeyenler içindi ki bir çoğumuz öyleyiz. Aynı futbolda olduğu gibi futbolu ve hakemliği en iyi biz biliriz ama uluslararası platforma çıkıncada boyumuzun ölçüsünü hep alırız. Motorsporlarındada durum hiç farklı değil, caddede herkesten iyi biz gazlarız, pistte bizden iyi pilot yoktur, teknik konuları, araba setuplarını en kıralına öğretiriz, ama yurtdışında ciddi başarı varmı dersen ???
Ben %100 emimiki bu forumu izleyen bu işe yeni başlayan veya kendini geliştirmek isteyen bir çok kişi buraya yüklenen videoları ve paylaşılan verileri yanlış yorumlayabilir veya bilemiyebilir. Örneğin bir kişi yahu ben 11i 200 ile fena dönmüyorum, bak, adamın teki 220 ile rahat dönüyormuş hemde çıkışta ortada bile kalıyormuş, dur şimdi bir dahaki track dayde 210 ile gireyim dese ve bu arkadaşın kadranıda reel sürate çok yakın gösteriyorsa, Ne olacak?? Sonuç belkide facia. Bunun ismine ister cahillik ister eğitimsizlik değin fark etmez. Trafik, iş vb kazalarında dünya rekorları kırılan ülkemizde, bu çok bilmişlik, bize bir şey olmaz saplantısı ve cahillik her yerde her faaliyette mevcut. Bu yüzden bunları pisttede beklememiz ve yanlış sonuçlara az bir ihtimalde yol açabilecek paylaşımlardan uzak durmamız lazım derim.
OrcunInce
26-10-2016, 20:58
Seviyeli oldugu taktirde tartismanin kimseye zarar verecegini dusunmuyorum hatta tam tersine herkese katki saglayacagini dusunuyorum. Bu yuzden istersen rollde istersen pistte farketmez yeterli seviye dusmesin..
Hayir ben murat enginle ilgili bisey soylemedim. Sadece herkesin yerine konulara baliklama atlayip ukala uslubunla yazdigin yazilardan bahsettim. Ayriyetten hala ayni seyi yapiorsun sen yoktun fln gibi sozler :) sen yokken ben forumlarda vardim o zamanlardan bilirim forumlarda nasil konusulmasini rahat ol ;) sene 2002 de draglara araba hazirlardim pistlerde de vardim da track kosmuyordum ;) napcaz simdi? Kim daha eskiyse o mu bildi herseyi kazandi? Anlatmak istedigimi anlayabildin.umarim.. uslup farkli bisey ve insanlara nasil hitap edecegini bilmek en buyuk erdem..
Tamam en cok sen yardimci oldun herkese.. iyi guzel tebrik ederim hatta tesekkur ederim.. sunumlarindan da yararlanan herkese de ne mutlu.. ama bu seni insanlari boyle yazarak siniflandirmaya veya kendince assagilamana hak taniyor mu ? Ben cok yardim ettim ben bole yazarim mi demek bu ? Farkettiysen tek yazdigim sey uslubun ve hitap seklin. Yazdiklarinin dogru yanlis olduguyla ilgili hicbisey soylemiyorum cunku senin fikirlerin. Hakli oldugunda bile bu hitabetle baskasindan boyle bir tepki aliyorsun.. sana kime nasil davranacagini soylemek haddime degil ama burasi hepimize acik ve hepimize yonelik bir yazi yaziyorsan bende ayni sekilde rahatsiz oldugum seyi soyleme hakkina sahip goruyorum kendimi.
Tek bir şey söyleyeceğim, sen yoktun derken sana laf soktuğumu sanacak kadar alıngansınız. Görmemiş olabilirsin, açıp okuyabilirsin diyorum. Hitap şeklimle ilgili bir problemin olabilir, bunu bir dahaki pist gününde yüz yüze de konuşabiliriz, oldukça medeni bir insanımdır.
Bu arada bundan önceki tüm videolarına 'emeklerin için helal olsun' yazan da benim, hatırlatmak istedim sadece.
Son olarak drag'lara hiç girmedim, bu konuda da ben senden bir şeyler öğrenebilirim ve bundan da hiç gocunmam.
Sevgiler.
İşte bu tip tartışmalar kısır çekişmeler ve hakaretler yüzünden gerçekten bilgili saygılı feyz alabileceğimiz arkadaşlar artık hiç yazmıyorlar.
Belki de okuyup gülüp geçiyorlardır şu anda bu yazılanlara.Şu sidik yarışları bir bitse de bilgi yarışları başlasa bizde bilmediklerimizi
öğrensek.Unutmayın ki kimse herşeyi bilemez.Hepimizin bir diğerinden öğreneceği çok şey vardır.
Simdi pistin fwd rekoru kimde?
Tek bir şey söyleyeceğim, sen yoktun derken sana laf soktuğumu sanacak kadar alıngansınız. Görmemiş olabilirsin, açıp okuyabilirsin diyorum. Hitap şeklimle ilgili bir problemin olabilir, bunu bir dahaki pist gününde yüz yüze de konuşabiliriz, oldukça medeni bir insanımdır.
Bu arada bundan önceki tüm videolarına 'emeklerin için helal olsun' yazan da benim, hatırlatmak istedim sadece.
Son olarak drag'lara hiç girmedim, bu konuda da ben senden bir şeyler öğrenebilirim ve bundan da hiç gocunmam.
Sevgiler.
Haklisiniz belkide ben alinganlik yaptim.. belkide yazilarda mimik anlasilamadigi icin boyle yanlis anlayabiliyoruz birbirimizi.bir sonraki pist gununde yuzyuze tanismak uzere..
Orcun madem bu kadar yardimsever ve paylasimci birisin.Benim koydugum videoyu izledigin halde neden yorum yapip hatalarımi yada eksiklerimi soylemek yerine cirkeflikle sucladin beni merak ettim. ayrica sure kastigimi ve o sureye ulasamadigimi nerden cikardin ogrenebilirmiyim
OrcunInce
26-10-2016, 21:20
Orcun madem bu kadar yardimsever ve paylasimci birisin.Benim koydugum videoyu izledigin halde neden yorum yapip hatalarımi yada eksiklerimi soylemek yerine cirkeflikle sucladin beni merak ettim. ayrica sure kastigimi ve o sureye ulasamadigimi nerden cikardin ogrenebilirmiyim
Bir rolling - pist konusunda daha bana 'elit' dediğin için olabilir mi ? Dediklerim yanlış anlaşılmayacak ise seve seve de yorumlarım..
OrcunInce
26-10-2016, 21:21
Haklisiniz belkide ben alinganlik yaptim.. belkide yazilarda mimik anlasilamadigi icin boyle yanlis anlayabiliyoruz birbirimizi.bir sonraki pist gununde yuzyuze tanismak uzere..
Böyle düşünmene çok sevindim, ben de yazdıklarıma daha çok smiley koymaya çalışırım. Görüşmek üzere :)
Bir rolling - pist konusunda daha bana 'elit' dediğin için olabilir mi ? Dediklerim yanlış anlaşılmayacak ise seve seve de yorumlarım..
ya kardesim elit demisim hakaretmi bu. sen yine rolling yapanlari 3. sinif insan muamelesi yapmistin. konu orda kapandi gitti.
Simdi alakasiz yere beni suclamanin sebebi o zamanki tartismamiz yani. Bumudur bu ise verdigin emek.
OrcunInce
26-10-2016, 21:36
ya kardesim elit demisim hakaretmi bu. sen yine rolling yapanlari 3. sinif insan muamelesi yapmistin. konu orda kapandi gitti.
Simdi alakasiz yere beni suclamanin sebebi o zamanki tartismamiz yani. Bumudur bu ise verdigin emek.
Yahu ben gerçekten bir şeyleri anlamıyorum. Bak kronolojik olarak sıralıyorum, anlaması daha kolay olacak.
- Yiğit'in arabası ile ilgili bir tartışma çıkıyor.
- Ben orta yolu bulmak için 'rolling geyiği yapmayalım, konuyu kapatalım' yazıyorum.
- sen üstüne bana
diyorsun.
Konunun seninle ne alakası var? Kimse sana tek kelime bir şey dedi mi? 'Rolling' denen bir şahsiyet ise ve bu senin bir yakınınsa senden özür dilerim.
Uzatmayalım derim.
Sevgiler.
Ayni dili konusup anlasamamak çok kötü.
Serhat Y.
26-10-2016, 22:14
rolling iyidir yaa. elit rolling istiyoruz :) 10-15 sn de bitiyor çokda keyifli valla. iddialı olacaksan karar vericen ama maalesefki roll de iyi olan araç pistte çuvallıyor yada tam tersi. cupraları sevmeye başladım son zamanlarda ama oda gerçek. sen çık h.içi fk2 geç rolling de iddialı yarış olsun, hafta sonuda git pistin rekorunu kır, hakkaten kıskandım.
konu tam popcorn.gif'lik olmuş; bu seans crt öğleden sonra gelebildim ama umarım bu tartışmalar ortamı gereksiz soğutmazsa bir sonraki pazar ne olursa olsun sabahtan orda olmak gerektiği sonucunu çıkarıyorum.
saygılar.
Bosuna havanda su dovuyorsunuz beyler. Baskasinin yazdiklarina ve yapacaklarina cahillik de ne demek. Cahil dediginiz adam gecen aya kadar pist rekoruna sahipti stock frenlerle. Yariscilarda cahil zaten o yuzden surekli olarak daha hizli donmeye calisiyorlar. Beyler bi b.k ureteniyorsunuz bari uretmeye calisanlarin yapmak istedikleri icin cahilce yorum yapmayin.
Stok motor stok yürüyen disk balatalı 1 senedir yeni geçilen süreyi yapana cahil diyecek kadar cahil olduğunu sanmıyorum arkadaşın .
kelalper
27-10-2016, 08:58
Stok motor stok yürüyen disk balatalı 1 senedir yeni geçilen süreyi yapana cahil diyecek kadar cahil olduğunu sanmıyorum arkadaşın .
Cahil cühela sen sus antibiyotik manyaa.
konu tam popcorn.gif'lik olmuş; bu seans crt öğleden sonra gelebildim ama umarım bu tartışmalar ortamı gereksiz soğutmazsa bir sonraki pazar ne olursa olsun sabahtan orda olmak gerektiği sonucunu çıkarıyorum.
saygılar.
Tartışmalar olmasa süreler bu kadar inmezdi. İyidir tatlı rekabet.
Kasımda hava iyi olur inşallah.
Herkes 3 aşağı 5 yukarı arabaları denedi, tanıdı; hedefler ne acaba?
Mevcut setuplarla benim gördüğüm Yiğitte 2-3 sn direk var. Murat'ta da 2 sn.
2.18 görürüz doğru şartlarda. Fikirler nedir, yiğit, 997TT ?
Ah bi fwd alaydım, buralar çok şenlenmiş :))
Yiğit ve Murat abi, ikinize de tebrikler, çok güzel süreler var. Bence her ikinizin de sürelerinin ineri var.
Baybars abi en çok tebrik sana. Clio'dan da takip ediyorum, inanılmaz bir ilerleme var. :)
Bu aralar en çok beğendiğim pistgünleri katılımcısı BMW M2 oldu :) Manuel ve arkadan itiş. Varsın yapılı cupra'dan yavaş kalsın :))
Ankara ekibinin de çıkıp dünya yol gelip İstanbul'da piste çıkması takdire şayan. Acaba pist Ankara'da olsa, piste çıkanların kaçı araba hazırlayıp Ankara'ya giderdi?
Herkesin pist için bişeyler yapıyor olması çok keyifli. Severek izliyoruz.
ukku ,teşekkür ederim :)
avatarı değiştir bence :) imzanda bile minicik yazmışsın güzelim M2 yi
avatarı değiştir bence :) imzanda bile minicik yazmışsın güzelim M2 yi
İlk göz ağrım o benim :) Zaten kuma getirdim diye kızıyor. Daha fazla şaapmayalım :)
Benim hedef bu set up da yani zirnim koymadan 2:19 baslari. Ama eksiklerim giderilirse dahada duser.
Utku senide bekliyoruz,hos her gun ayni pistte dondugun icin halk gunu keyif vermez sana. :)
Herşey çok güzelde fiyatları indirsinler biraz,hala saçma sapan beygire göre muhabbeti devam ediyor
PiscocuK
27-10-2016, 16:31
konuyu okumak piste katılmaktan daha heyecanlı :D
Yiğit ve Murat abi, ikinize de tebrikler, çok güzel süreler var. Bence her ikinizin de sürelerinin ineri var.
Baybars abi en çok tebrik sana. Clio'dan da takip ediyorum, inanılmaz bir ilerleme var. :)
Bu aralar en çok beğendiğim pistgünleri katılımcısı BMW M2 oldu :) Manuel ve arkadan itiş. Varsın yapılı cupra'dan yavaş kalsın :))
Ankara ekibinin de çıkıp dünya yol gelip İstanbul'da piste çıkması takdire şayan. Acaba pist Ankara'da olsa, piste çıkanların kaçı araba hazırlayıp Ankara'ya giderdi?
Sende bi type r al hiç yok piste gelip rekabet edicek type r'cı bari grup şenlensin:)
Cahil ifadesiyle kimseyi kastetmedim, genel konustum, ordaki cahil sadece bir betimleme, emek verip birseyler yapan herkese saygim sonsuz, sadece verdigi emegi nimetten sayarak prim yapmaya calisan veya emek bile vermeden birseyler yaptigini dusunerek prim yaptigini sanan emeksizlere lafim.
Bu pist herkese acik, kurallar cercevesinde herkes birseyler icin cikiyor, ama ciktiktan sonra isin rengi degisiyor bence asil rollcu muhabbetini bu insanlar yapiyor, oyle oldu boyle olduyla olmaz bu is, maksat paylasimsa dozlu elestirileri kabullenmek lazim.
Zamaninda 11 e tam gaz girdik diye atilip tutulmayan kalmadi,sonra baktik ki millet feyz almis tapagaz 11 donuyor ama hakkaten arkadasim donuluyormus demiyor, igneyi kendimize cuvaldizi baskasina batirmayalim, kisi kendinden bilir isi hesabi..
Olay paylasimsa onyargilarinizi birakip yorum yapin, olay egoysa egonuz sarsildiginda salca olmayin baskalarini salca gibi gostererek.
Yigit bey sure yapmis, helal olsun, hala ona bile helal olsun deme kisvesi altinda ego yapanlar var...
Baska bi adam araba yapmis ama iddiasi yok keyfe keder kosuyor ona herkes goygoyda helal diyor..
Yiģit Bey can-ı gönülden tebrikler hakkaten tebriki hakaden bir performans, denk gelseydik orada da tebrik edecektim.
Burdan cikan sonuc su isin icinde haset var fesat var...
Yok o arabadan olmaz yok bu arabadan llur gibi sacma sapan konusanlara ise yapacak yorum dahi bulamiyorum, olmaz dediginiz araba oldurdugunda bakalim yorumunuz helal olsun mu olacak yoksa derece yapamadiginizdaki gibi oyleydi boyleydi mi olacak...
Ayrica konu icinde uslup bozanlar oldu acaba ceza aldilar mi cok merak ediyorum sayin tech yonetimi???
ukku ,teşekkür ederim :)
Dostum 2. Seans sonrasi hem sureni sormak hem de vedalasmak icin cok bakindim sana ama goremedim, keyif aldin sanirim hakkate ikinci seans, ilk seansin garipligini attin, izmir yapalim bir ara ankara tayfasi hep birlikte :)
jointofjah
27-10-2016, 21:42
Arkadaşla üşenmedik bi alfa giulietta bi yeni kasa hyundai i20 Ankara dan piste gittik. Keşke dediğin gibi Ankara da da olsa böyle şeyler
Yeni izleyebildim helal olsun abi :)
Sessiz sedasız herşeyi okuyup alabileceğim herşeyi almaya çalışıyorum sizden ve dediğiniz gibi paylaştığınız bilgiler benim gibiler için cidden önem arz ediyor
Dostum 2. Seans sonrasi hem sureni sormak hem de vedalasmak icin cok bakindim sana ama goremedim, keyif aldin sanirim hakkate ikinci seans, ilk seansin garipligini attin, izmir yapalim bir ara ankara tayfasi hep birlikte :)
Süper olur hocam, ne zaman derseniz gidelim. Bu sene hiç izmir yapamadık.
Arkadaşla üşenmedik bi alfa giulietta bi yeni kasa hyundai i20 Ankara dan piste gittik. Keşke dediğin gibi Ankara da da olsa böyle şeyler
Alfa diyince aklıma geldi, bir de beyaz Mito vardı baya baya iyi gidiyordu. Forumdaysa tebrik etmek isterim :)