PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Intercity İstanbul Park (GENEL)

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

ef186
28-10-2016, 04:32
Cahil ifadesiyle kimseyi kastetmedim, genel konustum, ordaki cahil sadece bir betimleme, emek verip birseyler yapan herkese saygim sonsuz, sadece verdigi emegi nimetten sayarak prim yapmaya calisan veya emek bile vermeden birseyler yaptigini dusunerek prim yaptigini sanan emeksizlere lafim.

Bu pist herkese acik, kurallar cercevesinde herkes birseyler icin cikiyor, ama ciktiktan sonra isin rengi degisiyor bence asil rollcu muhabbetini bu insanlar yapiyor, oyle oldu boyle olduyla olmaz bu is, maksat paylasimsa dozlu elestirileri kabullenmek lazim.

Zamaninda 11 e tam gaz girdik diye atilip tutulmayan kalmadi,sonra baktik ki millet feyz almis tapagaz 11 donuyor ama hakkaten arkadasim donuluyormus demiyor, igneyi kendimize cuvaldizi baskasina batirmayalim, kisi kendinden bilir isi hesabi..

Olay paylasimsa onyargilarinizi birakip yorum yapin, olay egoysa egonuz sarsildiginda salca olmayin baskalarini salca gibi gostererek.

Yigit bey sure yapmis, helal olsun, hala ona bile helal olsun deme kisvesi altinda ego yapanlar var...

Baska bi adam araba yapmis ama iddiasi yok keyfe keder kosuyor ona herkes goygoyda helal diyor..

YiÄ£it Bey can-ı gönülden tebrikler hakkaten tebriki hakaden bir performans, denk gelseydik orada da tebrik edecektim.

Burdan cikan sonuc su isin icinde haset var fesat var...

Yok o arabadan olmaz yok bu arabadan llur gibi sacma sapan konusanlara ise yapacak yorum dahi bulamiyorum, olmaz dediginiz araba oldurdugunda bakalim yorumunuz helal olsun mu olacak yoksa derece yapamadiginizdaki gibi oyleydi boyleydi mi olacak...

Ayrica konu icinde uslup bozanlar oldu acaba ceza aldilar mi cok merak ediyorum sayin tech yonetimi???

Tech yönetiminin uyelere hesap vermek gibi bir görevi yok sayın üye.

İyi forumlar

AlpEren
28-10-2016, 09:41

İyi forumlar

Bugra abi selam fiyatlar onumuzdeki sene duzenlemeye giricekmi acaba ?

mrbars
28-10-2016, 09:45
Bugra abi selam fiyatlar onumuzdeki sene duzenlemeye giricekmi acaba ?

Aynı soruyu pistte Buğra'ya sordum.
Buğra "önümüzdeki sene fiyatlarda misli uyg..." derkeen, misliden sonra bayılmışım, gerisini duyamadım.

barisy
28-10-2016, 09:53
Süper olur hocam, ne zaman derseniz gidelim. Bu sene hiç izmir yapamadık.

Havanın güzel olduğu bir hafta sonu yakalayıp gelin arkadaşlar. Burada volkicar eğlencesi yaparız, çok keyif alacağınıza eminim. Gelirseniz ben de mutlaka katılırım , ufak çaplı bir time trial yaparız.

ozoozo
28-10-2016, 10:00
Alfa diyince aklıma geldi, bir de beyaz Mito vardı baya baya iyi gidiyordu. Forumdaysa tebrik etmek isterim :)

Evet foruma üye , fatihob subaru turbolu vs bir mito kendisi :)

mrbars
28-10-2016, 10:01
Evet foruma üye , fatihob subaru turbolu vs bir mito kendisi :)

Kurtarcaz onu da Alfa'dan. 8nciye falan aks kesiyor :)

ef186
28-10-2016, 10:06
Aynı soruyu pistte Buğra'ya sordum.
Buğra "önümüzdeki sene fiyatlarda misli uyg..." derkeen, misliden sonra bayılmışım, gerisini duyamadım.

Yapmayız kimse fazla ödemiş olmaz :D

ozoozo
28-10-2016, 10:34
Kurtarcaz onu da Alfa'dan. 8nciye falan aks kesiyor :)

Ben çok söyledim abi :) Ayrıca arabayı da kaldırması gerektiğini sanırım 1.5-2 yıl önce falan konuştuk o sıralar kilit almamıştı :) hala kaldırmamış ama bu aks kesme son oldu galiba kaldırır artık :D

PiscocuK
28-10-2016, 10:50
Sende bi type r al hiç yok piste gelip rekabet edicek type r'cı bari grup şenlensin:)

bende o gruptan biriyim.okadar niyet ediyorum ama evin yolunu bulamıyorum bu ara yoğunluktan
akşam biyerde yatıp sabah başka biryerde uyanıyorum işler yoluna girsin bende biraz pist tecrübesi edinmek istiyorum

mrbars
28-10-2016, 10:57
Zamaninda 11 e tam gaz girdik diye atilip tutulmayan kalmadi,sonra baktik ki millet feyz almis tapagaz 11 donuyor ama hakkaten arkadasim donuluyormus demiyor, igneyi kendimize cuvaldizi baskasina batirmayalim, kisi kendinden bilir isi hesabi..

Kıvanç 11 konusu öyle değildi. Tapagazdan ziyade, 11e gelirken hangi araç 11 içinde 200 km/h ile apexi öpebilecek kadar hızlanabilir idi (Erhan'ın 230 HP Astra 200+ nasıl yapıyordan çıktıydı konu) . Kadran ve GPS konusu orda da tartışılmıştı. 230 HP ile 10'dan çıkıp 200'e gelinir mi üzerine bir konuydu özetle. Diğer ters argümanda da, Cem benim arabam 200'le dönmez diyordu, yine tapagaz dönülemez diyen Murat da, 458 ve GT3 ile dönemiyorum ben demişti (örnek sorunu var Murat'ın. Araba diyoruz uzay mekiğinden örnek veriyor)

Yigit bey sure yapmis, helal olsun, hala ona bile helal olsun deme kisvesi altinda ego yapanlar var...

Baska bi adam araba yapmis ama iddiasi yok keyfe keder kosuyor ona herkes goygoyda helal diyor..

Yiģit Bey can-ı gönülden tebrikler hakkaten tebriki hakaden bir performans, denk gelseydik orada da tebrik edecektim.

Burdan cikan sonuc su isin icinde haset var fesat var...

Goygoy derken benden bahsediyorsun sanırım. Yer ıslak, arabayla ilk çıkıyorum, beygir 340 varsa iyi, 2 jant 1 fren takıp napacaktık pist rekorunu kırmaya geldik mi diyecektik :) Çıktık arabayı tanıdık, eğlendik geldik. Coil geldiğinde bir daha deneme, bir daha goy goy.
Bu arada Yiğit'in süre ve rekor süper. Setup denerken ıslakta 2:20.4, boru değil. Murat da 2:20.7 yaptı. Hani onu da tebrik etmek istersen :)
Erhan ile görüştük konuştuk pistte, biz senle niye görüşmedik yahu. Yada görüştük mü?

erh
28-10-2016, 11:53
Ah bi fwd alaydım, buralar çok şenlenmiş :))

Yiğit ve Murat abi, ikinize de tebrikler, çok güzel süreler var. Bence her ikinizin de sürelerinin ineri var.
Baybars abi en çok tebrik sana. Clio'dan da takip ediyorum, inanılmaz bir ilerleme var. :)
Bu aralar en çok beğendiğim pistgünleri katılımcısı BMW M2 oldu :) Manuel ve arkadan itiş. Varsın yapılı cupra'dan yavaş kalsın :))

Ankara ekibinin de çıkıp dünya yol gelip İstanbul'da piste çıkması takdire şayan. Acaba pist Ankara'da olsa, piste çıkanların kaçı araba hazırlayıp Ankara'ya giderdi?

Herkesin pist için bişeyler yapıyor olması çok keyifli. Severek izliyoruz.teşekkürler Utku.. İstanbullu arkadaşlar çok avantajlı sürekli deplasmana geliyoruz biz.. :) elimizden geldigince katılımcı olmaya calıscaz.. ama bikaç değişiklik olsa pist gunlerinde cok daha guzel olur :)

erh
28-10-2016, 11:55
Kıvanç 11 konusu öyle değildi. Tapagazdan ziyade, 11e gelirken hangi araç 11 içinde 200 km/h ile apexi öpebilecek kadar hızlanabilir idi (Erhan'ın 230 HP Astra 200+ nasıl yapıyordan çıktıydı konu) . Kadran ve GPS konusu orda da tartışılmıştı. 230 HP ile 10'dan çıkıp 200'e gelinir mi üzerine bir konuydu özetle. Diğer ters argümanda da, Cem benim arabam 200'le dönmez diyordu, yine tapagaz dönülemez diyen Murat da, 458 ve GT3 ile dönemiyorum ben demişti (örnek sorunu var Murat'ın. Araba diyoruz uzay mekiğinden örnek veriyor)
Abi aslında öyle de değil konu.. :) 11 tam gaz dönülemez kimse dönemez denilince bende dönüyorum demiştim ve video eklemiştim. hızım yavastır denmişti ama gps ve kadaran verilerini söylemiştim.. sonrasında arkadasımızda deneyip yaw donulurmus bende dondum demişti hatta :)

997TT
28-10-2016, 15:01
Baybars,surayi duzelteyim;458 ile tam gaz donemiyordum ama GT3 ile 2.cikisimdan itibaren donuyordum. Zaten 2:12 ye indigim gun hep tam gaz. Gerekli ayari yapinca gt3 ile pist gayet keyifli.
458 speciale de bile rekoru kiran pilot yarim liftoff ile dondu,istese donerdi ama sadece "4" tur atti ve lastikler yeni degildi(Murat abinin araci)
458,gt3'den cokkkk hizli arac. Kadranda 263 gordugum oldu 458 ile. Gt3 ile roll yaparken ,458 sanki ben gaza basmiyormusum gibi uzuyordu. Arada 120hp var ve neredeyse kilolar esit idi...
458 ile cok ugrastik Onur ile. Onu arkayi indirim,kamber kaster bir cok seyiyle kafa patlattik... Hatta bende gt3 varken onur ile onlu arkali guzel cekimlerimiz oldu,fren ve apex de fark acarken,duzlukte 458 olumcul geliyordu.
GP2 ile yada clio ilede tam gaz donuyordum,sonucta ulastiklari hiz belli. Hatta 11'e gelmeden Baybarsi gectigimde de tam gaz dim,gorsel olarak onu Baybars anlatabilir. Videosu varsa super olur...
11'de ki en yuksek hizim budur...

http://hizliresimyukle.com/images/2016/10/28/IMG-20161028-WA0028.jpg

mrbars
28-10-2016, 15:46
Video yok çekmemiş orayı, senin 11'de Cupra ile döndüğünde soğutuyordum, baktım arkadan siyah acaip bişi geliyor. Sola yanaştım 11'de. Sen geçtin, arabanın arkası 10 cm kaydı 11 çıkışında tam sola oturdun gittin. Aklım çıktı hayvan gibi şaapıyorsun.

MOT
28-10-2016, 19:10
İşte bu tip tartışmalar kısır çekişmeler ve hakaretler yüzünden gerçekten bilgili saygılı feyz alabileceğimiz arkadaşlar artık hiç yazmıyorlar.
Belki de okuyup gülüp geçiyorlardır şu anda bu yazılanlara.Şu sidik yarışları bir bitse de bilgi yarışları başlasa bizde bilmediklerimizi
öğrensek.Unutmayın ki kimse herşeyi bilemez.Hepimizin bir diğerinden öğreneceği çok şey vardır.

Müthiş tespit. :)

KVNC
28-10-2016, 19:18
Havanın güzel olduğu bir hafta sonu yakalayıp gelin arkadaşlar. Burada volkicar eğlencesi yaparız, çok keyif alacağınıza eminim. Gelirseniz ben de mutlaka katılırım , ufak çaplı bir time trial yaparız.

Valla guzel dedin baris, emir de gitmeden yapsak sanlinda can da gelse biz de ankaradan cok keyifli olur, havalar nane molla ama

MOT
28-10-2016, 19:21
Baybars,surayi duzelteyim;458 ile tam gaz donemiyordum ama GT3 ile 2.cikisimdan itibaren donuyordum. Zaten 2:12 ye indigim gun hep tam gaz. Gerekli ayari yapinca gt3 ile pist gayet keyifli.
458 speciale de bile rekoru kiran pilot yarim liftoff ile dondu,istese donerdi ama sadece "4" tur atti ve lastikler yeni degildi(Murat abinin araci)
458,gt3'den cokkkk hizli arac. Kadranda 263 gordugum oldu 458 ile. Gt3 ile roll yaparken ,458 sanki ben gaza basmiyormusum gibi uzuyordu. Arada 120hp var ve neredeyse kilolar esit idi...
458 ile cok ugrastik Onur ile. Onu arkayi indirim,kamber kaster bir cok seyiyle kafa patlattik... Hatta bende gt3 varken onur ile onlu arkali guzel cekimlerimiz oldu,fren ve apex de fark acarken,duzlukte 458 olumcul geliyordu.
GP2 ile yada clio ilede tam gaz donuyordum,sonucta ulastiklari hiz belli. Hatta 11'e gelmeden Baybarsi gectigimde de tam gaz dim,gorsel olarak onu Baybars anlatabilir. Videosu varsa super olur...
11'de ki en yuksek hizim budur...

http://hizliresimyukle.com/images/2016/10/28/IMG-20161028-WA0028.jpg

Ben hiç tam gaz dönemedim 11'i. Bir tık yavaşlayıp açılırken gaza tam oturmak sanki düzlük sonu daha yüksek hız getiriyor. O 263, 254 veya 256 olmasın.

KVNC
28-10-2016, 19:22

Goygoy derken benden bahsediyorsun sanırım. Yer ıslak, arabayla ilk çıkıyorum, beygir 340 varsa iyi, 2 jant 1 fren takıp napacaktık pist rekorunu kırmaya geldik mi diyecektik :) Çıktık arabayı tanıdık, eğlendik geldik. Coil geldiğinde bir daha deneme, bir daha goy goy.
Bu arada Yiğit'in süre ve rekor süper. Setup denerken ıslakta 2:20.4, boru değil. Murat da 2:20.7 yaptı. Hani onu da tebrik etmek istersen :)
Erhan ile görüştük konuştuk pistte, biz senle niye görüşmedik yahu. Yada görüştük mü?

Seni kastetmemistim abi, valla pistte hayalet gibiydim, onceki gece baya kaynattik vs hangover modu vardi biraz, brifi bile kacirdim, birdahakine umarim. Gonul vermissin abi piste o yeter, rekorlar vs isin tuzu biberi, basarilar dilerim.

997TT
28-10-2016, 19:27
Ben hiç tam gaz dönemedim 11'i. Bir tık yavaşlayıp açılırken gaza tam oturmak sanki düzlük sonu daha yüksek hız getiriyor. O 263, 254 veya 256 olmasın.

263 kesin,zaten 255 ler hep gordugunuz suratler. Onemli olan 10'dan nasil cikildigi.
Ayrica 11 de giris hizi cok bir sure getirmiyor. Yani 210 ile 215 arasinda fark yok ama asil sure frende kazaniliyor 12 de.
458 yakaliyamadigim fren noktalarini gt3 ile yakaliyordum ve bu sayede surem 458 ile ayni oldu.

KVNC
28-10-2016, 19:35
263 kesin,zaten 255 ler hep gordugunuz suratler. Onemli olan 10'dan nasil cikildigi.
Ayrica 11 de giris hizi cok bir sure getirmiyor. Yani 210 ile 215 arasinda fark yok ama asil sure frende kazaniliyor 12 de.
458 yakaliyamadigim fren noktalarini gt3 ile yakaliyordum ve bu sayede surem 458 ile ayni oldu.

Size mubalefet gibi yazmis olmak icin yazmiyorum, kim bu postu yazsa aynisini yazardim bastan belirteyim;

Zaten pist bir butun, 11 e hizli giris etki etmiyor diyorsunuz ama asil olan 10dan nasil cikildigi geliyor ardindan, 10dan hizli cikarsan 11de de hizli giris yapabilirsin dogal olarak bu da 11 e giris sureyi etkilemiyor soyleminizi curutuyor. Fren konusu ise apayri, o da onceki viradan/sektorden cikis hizina bagli olarak degiskenlik gosterebiliyor.

Totalde baktigimizda 11e giris sureyi etkilemez diye birsey yok, 11 en krktik viraj sure getirir diye birsey de yok, ancak piste giren araclarin genel setuplarjna bakildiginda 11 biraz korkutucu oldugundan insanlar gaz kesebiliyor, alinacak yol olabilir ordan, tabi bu soylenilenlerin hepsi araca setupa gore degiskenlik gosterebilir. hersey totelde bircok degiskene bagli.

KVNC
28-10-2016, 19:45
İşte bu tip tartışmalar kısır çekişmeler ve hakaretler yüzünden gerçekten bilgili saygılı feyz alabileceğimiz arkadaşlar artık hiç yazmıyorlar.
Belki de okuyup gülüp geçiyorlardır şu anda bu yazılanlara.Şu sidik yarışları bir bitse de bilgi yarışları başlasa bizde bilmediklerimizi
öğrensek.Unutmayın ki kimse herşeyi bilemez.Hepimizin bir diğerinden öğreneceği çok şey vardır.

Kimmiş onlar ya, forumdan pistle ilgili piste girmeden ne öğrenilebilir ki? Hayir varsa öyle birileri hakkaten yazsin. Hayir bizde giriyoruz paylasiyoruz, benden de ogren, kotu orneksem de ha bu kotu ornek de, her soyledir boyledir diyenden bilgi alacaksan isin zor dostum

KVNC
28-10-2016, 20:36

İyi forumlar

Teşekkürler,

Peki online bir kayıt tutulsa da içerikte bir değişiklik olmadığı müddetce daha önce brifing almış olanlar brifinge girmek zorunda olmasa? Zaten sabah vey öğlen anca geliyoruz bir de daha önce bilmem kaç kere dinlediğimiz şeyleri dinlemek için vakit kaybetmesek? Ne dersiniz?

Not: brifingin önemsiz olduğunu söylemiyorum, aksine bilinçaltına empoze eder şekilde vermek istediğiniz mesajları çok güzel.iletiyorsunuz ama sadece birçok kez aynı şeyi dinlemek için mecbur kılınmak ve araç başında yapmamız gerekenleri yapamamak sıkıntı yaratabiliyor.

Serhat Y.
28-10-2016, 22:06
Kimmiş onlar ya, forumdan pistle ilgili piste girmeden ne öğrenilebilir ki? Hayir varsa öyle birileri hakkaten yazsin. Hayir bizde giriyoruz paylasiyoruz, benden de ogren, kotu orneksem de ha bu kotu ornek de, her soyledir boyledir diyenden bilgi alacaksan isin zor dostum

sen bi kendine gel sivri sivri yazmayı bırak senden de insanlar bişey öğrensin. Demir abinin yazdığı şeyde sen neden böyle bi tespit çıkardınki, üzerine alındın. dostum diyosunda ne bu samiyet ayrıca?

iynn-RS
28-10-2016, 23:01
Pist dereceleri neden guncellenmiyor ozel bir sebebi varmi ???

ef186
29-10-2016, 09:13
Teşekkürler,

Peki online bir kayıt tutulsa da içerikte bir değişiklik olmadığı müddetce daha önce brifing almış olanlar brifinge girmek zorunda olmasa? Zaten sabah vey öğlen anca geliyoruz bir de daha önce bilmem kaç kere dinlediğimiz şeyleri dinlemek için vakit kaybetmesek? Ne dersiniz?

Not: brifingin önemsiz olduğunu söylemiyorum, aksine bilinçaltına empoze eder şekilde vermek istediğiniz mesajları çok güzel.iletiyorsunuz ama sadece birçok kez aynı şeyi dinlemek için mecbur kılınmak ve araç başında yapmamız gerekenleri yapamamak sıkıntı yaratabiliyor.

Onu şu şekilde açıklayayım. Bizde 1400 kez verdiğimiz brief ı 1401 inci kez vermek istemeyiz ancak motorsporlarinda F1 da dahi piste çıkmadan önce her seferinde briefing vardır. Biz her seferinde bu briefi vermenize rağmen birçok kişiyi atmak durumunda kalıyoruz...
Yoksa bencede sence katılıyorum.

ef186
29-10-2016, 09:17
Pist dereceleri neden guncellenmiyor ozel bir sebebi varmi ???

15 günlük aralıklarla güncellenmektedir.
Şuan çalışması yapıldı bir evvelki ile birlikte yayına alınacak. Özel bir sebebi yok .

iynn-RS
29-10-2016, 17:21
Pistte fotoğraf ceken bi arkadas vardi nasi ulasiriz yara fotoğraflar nerde yayınlaniyor bilen varmi

snrk
29-10-2016, 18:11
Pistte fotoğraf ceken bi arkadas vardi nasi ulasiriz yara fotoğraflar nerde yayınlaniyor bilen varmi

Benim bildiğim Eray ve Alperen var.

Eray Arslan (@eray5141) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/eray5141/)
Alperen Gokmen PhotoArt (@alperengokmenn) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/alperengokmenn/)

Dem-Er
29-10-2016, 21:57
sen bi kendine gel sivri sivri yazmayı bırak senden de insanlar bişey öğrensin. Demir abinin yazdığı şeyde sen neden böyle bi tespit çıkardınki, üzerine alındın. dostum diyosunda ne bu samiyet ayrıca?

Serhat .ım çok mersi ama daha da yazmam buraya...

Dem-Er
29-10-2016, 21:58
Angaralı genç kardeşim.Seninle Paşaoğlunda ve pistte görüştük.orda o kadar sert değilken neden bu kadar klavyede sertsin anlayamadım.Tamam ben cahlim pistte bilmiyoyorum ama bu saldırın nedir kişilelse valla pistte hesaplaşırız çok net bak bakalım kim ne yapıyor ne kadar bilgisiz yada tecrübesiz anlarsın....:heyoo

erh
29-10-2016, 22:25
Angaralı genç kardeşim.Seninle Paşaoğlunda ve pistte görüştük.orda o kadar sert değilken neden bu kadar klavyede sertsin anlayamadım.Tamam ben cahlim pistte bilmiyoyorum ama bu saldırın nedir kişilelse valla pistte hesaplaşırız çok net bak bakalım kim ne yapıyor ne kadar bilgisiz yada tecrübesiz anlarsın....:heyookaristirdin demir abi seninle pasaoglunda ve pistte gorusen bendim ;)
I

Dem-Er
29-10-2016, 22:41

Ben istedimki bilgi paylaşımı olsun muhabbet olsun ama olmuyor olmuyacakta bunu anladım .....

997TT
29-10-2016, 22:48
Ben istedimki bilgi paylaşımı olsun muhabbet olsun ama olmuyor olmuyacakta bunu anladım .....

Abı olur,merak etme. Iyı kotu bırseyler deneyıp buluyoruz. Sevdamız ortak. Soyle dusun,senınle bır restoranı cok sevıyoruz,sureklı gıdıyoruz,yemekten kıl cıktı dıye gıtmyecekmıyız? Kılı gormezden gelırız,olur bıter... Restoran gerekenı yapar...
Yanı yazmamazlım etme,bız bırbırımıze yeterız abı....

Dem-Er
29-10-2016, 22:50
Calİlİm hepİnden ÖzÜr dİlerİm..

erh
29-10-2016, 22:55

Abi cahilsin ne demek.. Ne guzel dusuncelerin var elbette birlikte sohbet ederek bilgi paylasarak cok daha iyi yerlere gelicez hem biz hem dereceler.. sen dogru yoldasin ve dogru seyler soyluyosun abi bence vazgecme dogru bildiginden..

Zero
29-10-2016, 22:59

Olur mu Demir abi senin unuttukların bizim öğrenmeye çalıştığımızdan fazla sen bilgini paylaş bizi mahrum bırakma. Boşver her yerde her zaman gereksizler var ve olacaktır sen küsersen o küserse ihtiyacı olanlar nerden alsın bilgiyi..

onursumer
29-10-2016, 23:22
Şuan çalışması yapıldı bir evvelki ile birlikte yayına alınacak. Özel bir sebebi yok .

şimdi kontrol ettimde gozden kaçmış olabilir 20.09.2015 tarihinde çıkışım eklenmiş fakat 27.08.2016 tarihinde çıktığım surem eklenmemiş daha bir de model olarak sadece polo yazmışlar polo bluegt yazarsak en azından zaman kıstasında daha yararlı olur :)

kelalper
30-10-2016, 08:44
Size mubalefet gibi yazmis olmak icin yazmiyorum, kim bu postu yazsa aynisini yazardim bastan belirteyim;

Zaten pist bir butun, 11 e hizli giris etki etmiyor diyorsunuz ama asil olan 10dan nasil cikildigi geliyor ardindan, 10dan hizli cikarsan 11de de hizli giris yapabilirsin dogal olarak bu da 11 e giris sureyi etkilemiyor soyleminizi curutuyor. Fren konusu ise apayri, o da onceki viradan/sektorden cikis hizina bagli olarak degiskenlik gosterebiliyor.

Totalde baktigimizda 11e giris sureyi etkilemez diye birsey yok, 11 en krktik viraj sure getirir diye birsey de yok, ancak piste giren araclarin genel setuplarjna bakildiginda 11 biraz korkutucu oldugundan insanlar gaz kesebiliyor, alinacak yol olabilir ordan, tabi bu soylenilenlerin hepsi araca setupa gore degiskenlik gosterebilir. hersey totelde bircok degiskene bagli.

Arkadas bosuna bos beles konusuyorsun. Isin gucun trol. Bundan zevk aliyorsun heralde. Sen piste gelme. Senin gibi adamlari pisttede forumda da gormek istemiyoruz. Evet opelden cacik olmaz. Erhanin arabasi buna uygun degil. Astra opcnin bile derecesi iyi bir soforle belli. Haa paran coktur komple soyarsin saseye kadar girisirsin ustunde astra kupasi olur astra dondu dersin. Direksiyon turlarindan arabanin frende ve viraj donerken ki tepkilerinden sasenin neye dayanip dayanamayacigi belli. Kullandigim bildigim bir araba yetenekleri sinirli.

KVNC
30-10-2016, 19:12
Arkadas bosuna bos beles konusuyorsun. Isin gucun trol. Bundan zevk aliyorsun heralde. Sen piste gelme. Senin gibi adamlari pisttede forumda da gormek istemiyoruz. Evet opelden cacik olmaz. Erhanin arabasi buna uygun degil. Astra opcnin bile derecesi iyi bir soforle belli. Haa paran coktur komple soyarsin saseye kadar girisirsin ustunde astra kupasi olur astra dondu dersin. Direksiyon turlarindan arabanin frende ve viraj donerken ki tepkilerinden sasenin neye dayanip dayanamayacigi belli. Kullandigim bildigim bir araba yetenekleri sinirli.

Bos beles konusma konusu ozneldir, sacmalama lutfen..
Sen kimsin ki bu bana piste gelme foruma yazma yetkisini kendine haiz goruyorsun? Siz kimsiniz gormek istemeyenler?
Beni seversin sevmezsin, fikrini belirtirsin, otesi saygisizliga girer. Her halti biliyormuscasina ahkam kesme, mantik cercevesinde paylasim tartisma yapabiliyorsan yap, hadsizlesme!

Erhanin arabasindan sanane trollugu yapan sensin, adamin arabasi parasi zevki, stock motorla daha iyi sure yapamamis megane i onerip astradan cacik olmaz diyosun, komiksin. Yetenekleri sinirli olan sensin bence..

KVNC
30-10-2016, 19:22
Angaralı genç kardeşim.Seninle Paşaoğlunda ve pistte görüştük.orda o kadar sert değilken neden bu kadar klavyede sertsin anlayamadım.Tamam ben cahlim pistte bilmiyoyorum ama bu saldırın nedir kişilelse valla pistte hesaplaşırız çok net bak bakalım kim ne yapıyor ne kadar bilgisiz yada tecrübesiz anlarsın....:heyoo

Abi, (abi diyorum cunku mesajininiza alinti yaparken baska birinin sizin mejanizin alintisindan gorup yapmistim, yasinizi bilmiyordum) soylediklerimin arkasindayim, uslubum sert olabilir kusura bakmayin bu da benim yapim, sadece "herkesin herseyi bildigi"bu ortamda insanlar yalan yanlis bilgi sahibi olmasin istiyorum kendimce. Bilen de paylassin bilmeyende elbet gercek dogrular gorulur.
Sahsinizla ilgili bir problemim yok, soylediklerimde de bir ima kinaye yok.

Pist zaten rekabeti icinde barindiri, her turlu rekabet centilmence kabulum, umarim firsat olur.

KVNC
30-10-2016, 19:23

Tarzim boyle, kendimdeyim, isine bak sen.

KVNC
30-10-2016, 19:28
Ben size cahil demedim, konu icinde de cahil tabiri icin aciklama yaptim.

Arkadasin biri ornek vermis, onyargili olmayin bencede, sevdiginiz restorana gitmeye devam edin, dusen kil yaninizdaki arkanisizin da olabilir.

KVNC
30-10-2016, 19:32
Gereksiz ego sahipleri atip tuttukca ben sivri dik agresifim, saygisizlik terbiyesizlik yaparsam pist yonetimince de forum yonetimincede gereken yapilir, fikirler uyusmayabilir, bana gore de egosuyla atip tutanlar gereksiz mide bulandirici, herkes dogru bildigini soylesin, ne kadar camur adamlar olsada gunes zaten balcikla sivanmaz ;)

kelalper
31-10-2016, 08:30
Bos beles konusma konusu ozneldir, sacmalama lutfen..
Sen kimsin ki bu bana piste gelme foruma yazma yetkisini kendine haiz goruyorsun? Siz kimsiniz gormek istemeyenler?
Beni seversin sevmezsin, fikrini belirtirsin, otesi saygisizliga girer. Her halti biliyormuscasina ahkam kesme, mantik cercevesinde paylasim tartisma yapabiliyorsan yap, hadsizlesme!

Erhanin arabasindan sanane trollugu yapan sensin, adamin arabasi parasi zevki, stock motorla daha iyi sure yapamamis megane i onerip astradan cacik olmaz diyosun, komiksin. Yetenekleri sinirli olan sensin bence..

arkadaş sen arabada yancısın ama herkesden fazla bilgin tecrüben var zaten. Opel ile ne kadar tücrübem var dersen erhanın arabasının bir önceki kasa 200lük versiyonunu da erhanın kullandığı arabanın aynısını ve cabriosunu da bayaa bi kullandım. Hatta cabriosu daha ağır olmasına rağmen şasesi daha güçlendirilmiş olduğu için coupe versiyonundan şase tepkisi olarak çok daha iyi. Her haltı biliyormuşum gibi bir derdim de yok. Ama tecrübe kısmına gelirsek pist tecrübesi konusunda bayaa senden fazlam vardır paşam.

ef186
31-10-2016, 11:23
En sevmediğim şey kuralları belli ölçüm standartları belli işlerde boş tartışmalar ...
Boşuna konusuzluktan tartışmaya gerek yok.
Herkez adabını uslubunu bir kez daha kontrol etsin ...

KVNC
31-10-2016, 19:06
arkadaş sen arabada yancısın ama herkesden fazla bilgin tecrüben var zaten. Opel ile ne kadar tücrübem var dersen erhanın arabasının bir önceki kasa 200lük versiyonunu da erhanın kullandığı arabanın aynısını ve cabriosunu da bayaa bi kullandım. Hatta cabriosu daha ağır olmasına rağmen şasesi daha güçlendirilmiş olduğu için coupe versiyonundan şase tepkisi olarak çok daha iyi. Her haltı biliyormuşum gibi bir derdim de yok. Ama tecrübe kısmına gelirsek pist tecrübesi konusunda bayaa senden fazlam vardır paşam.

Tanımadığın insanlar hakkında önyargılı olma, en senin tecrübeni değil yazdıkların ile ilgili oonuştum, sana tecrübesiz muqmelesi yapmadım.

Benim bilgimi en iyi ben bilirim orası seni alakadar etmez, bahsi gecti madem belirteyim astra f, astra g, astra h, hemen her modelini (cabrio coupe turbo atmo dizel) bende kullandim, senin tecruben senin olsun ben yorumuna bakarim.

kelalper
31-10-2016, 20:56
Benim yorumumda budur pasam. Bi laf vardir oyle saca boyle tarak diye. Senin gibi trolculerede boyle cevap. Git motorsporlari adina yanci olma disinda biseyler yap ondan sonra burada insanlarin pistteki sureleri ve tahminleri icin cahillik sifatini kullan. Trol yapmaktan herkese birsekilde igneleyici yazi yazip icini teknik olarak dolduramayacagin elestrilerle huzur kacirmayi birak.

KVNC
31-10-2016, 21:07
Teknik olarak kimin neyi dolduramadigi ortada, ben hadi yanciyim, yanci degilde aslolan da ayni seyi soyluyor git onunla tartis o zaman, kaldi ki ben yanciyken bile biseyleri gorup yorumlayabiliyorum sen sofor koltugunda dunyadan bihabersin belli ki, hayir bana yanci diyen mrbars in yaninda piste cikan adam.. ha pardon bilmem kactan beri pistlerdeydin dimi lol kusura bakma kaybedensin gozumde.. troll vs ithamlarin da cahillihinin gostergesi, selametle pasam seni dikkate almamam gerektigini algiladim lol

zamaninda kostugun pistlerdeki "ben neymisim be" ruzgarinla sana mutluluklar, ruzgarini kuvvetlendirip egonu biraz daha sisirebildiysem ne mutlu bana :)

Seninki gibi sisik egolar elbet birgun patlar, bu mesaj da burada dursun patlatan ben olacagim, patlatamazsamda ben bi trollmusum ozur dilerim demeyen kivanc adam degildir.

KVNC
31-10-2016, 21:12
Benim tarak da her saca uyar, ama sen kel oldugundan pek bi rahatsin bakiyorum, sikma canini sana da bi cozum buluruz..

ghibli06
31-10-2016, 21:21
konu pist mi başka bir şey mi?

KVNC
31-10-2016, 21:49
Abi konu herkesin herseyi cok bilmesi, kendileri gibi herseyi cok bilen biri daha olunca (burada kendimi onlarin seviyesine indiriyorum bunu diyerek ama olsun) rahatsiz olmalari... adamlarin aslinda kendinden haberleri yok, kendileri gibi davranan biri olunca burundukleri hapi ortada... ne halleri varsa gorsunler, sivri olur sert olur ne olursa olsun ben dogru bildigimi savunmaktan cekinmem.

kelalper
31-10-2016, 21:56
Bende de her g.te gore y.rrak var pasam. Senin gibileri icinde var. Piste geldigin zaman taktim ederim.

ghibli06
31-10-2016, 21:56
Abi konu herkesin herseyi cok bilmesi, kendileri gibi herseyi cok bilen biri daha olunca (burada kendimi onlarin seviyesine indiriyorum bunu diyerek ama olsun) rahatsiz olmalari... adamlarin aslinda kendinden haberleri yok, kendileri gibi davranan biri olunca burundukleri hapi ortada... ne halleri varsa gorsunler, sivri olur sert olur ne olursa olsun ben dogru bildigimi savunmaktan cekinmem.

bazen görmemek, cevap vermemek insanı daha iyi anlatır... track day ler bu tartışmaların hesaplaşma yeri haline gelmeye başlar yoksa...

ghibli06
31-10-2016, 21:59
Bende de her g.te gore y.rrak var pasam. Senin gibileri icinde var. Piste geldigin zaman taktim ederim.

bahsettiğim de buydu ben daha yazamadan cevap gelmiş, pist günlerinde slick lastik yerine sick sock tartışmaya başlarsak, pist günü falan kalmaz...

kelalper
31-10-2016, 22:21
Patron benim kimseye bisey ogretmek gibi bir misyonum yok. Tecrube paylasirim yorum yaparim ona gore ama hayatinda sadece yanci olup araba kullanmayi bakkala gitmek sananlar boylarindan buyuk laflar ettikleri zaman evet o zaman dusunuosun start finishe 75 ile giren 300 hplik araba kuleye gelene kadar kac sn gecer. Ben bu herifi tribunden hangi hizla piste firlatmaliyim ki o araba ile tam orta noktada bulussun diye muhendislik hesaplari yapmak zorunda kalioruz.

kalipson
31-10-2016, 22:36
Şaka maka, şu yeni Type-R'ı ne zaman pistte gerçek sahipleriyle göreceğiz arkadaş ? ? :D

ghibli06
31-10-2016, 22:36
bazen hanım diyor ki 'yahu şu sitede ne var, yazıyorsun çiziyorsun okuyorsun, bir de ben bakayım ne yapıyorsunuz?'

şu ettiğimiz muhabbeti özellikle evli arkadaşlarımın hanımları sevgilileri okusa, bırakın piste gitmeyi sitenin ana sayfasını logosunu unuturuz, hepimizin özellikle de bizim gibi eşşek kadar adamların çocuk gibi sevindikleri pist günleri konusundaki yorumlarda seviyeyi bu kadar aşağı çekmemesi gerekir... lafım genel kimsenin özelinde yazmadım...

kalipson
31-10-2016, 22:52
Abi yapacak birşey yok.... İki çift laf edemiyorsun ki.. Bi bakmışsın kalite zınk diye okyanusun dibine çakılmış.
Küfürler, hakaretler, neler neler.... :D
Yapacak birşey yok... :D

KVNC
01-11-2016, 06:59
Edersin edersin, de pist bahsettigin taktim yeri pist degil, gorusmek uzere.

kelalper
01-11-2016, 07:51
Teknik olarak kimin neyi dolduramadigi ortada, ben hadi yanciyim, yanci degilde aslolan da ayni seyi soyluyor git onunla tartis o zaman, kaldi ki ben yanciyken bile biseyleri gorup yorumlayabiliyorum sen sofor koltugunda dunyadan bihabersin belli ki, hayir bana yanci diyen mrbars in yaninda piste cikan adam.. ha pardon bilmem kactan beri pistlerdeydin dimi lol kusura bakma kaybedensin gozumde.. troll vs ithamlarin da cahillihinin gostergesi, selametle pasam seni dikkate almamam gerektigini algiladim lol

zamaninda kostugun pistlerdeki "ben neymisim be" ruzgarinla sana mutluluklar, ruzgarini kuvvetlendirip egonu biraz daha sisirebildiysem ne mutlu bana :)

Seninki gibi sisik egolar elbet birgun patlar, bu mesaj da burada dursun patlatan ben olacagim, patlatamazsamda ben bi trollmusum ozur dilerim demeyen kivanc adam degildir.

Bir kere baybarsin yaninda ciktik yanci olduk. Vsy be. Birak yaristigim icinde oldugum organizasyon kadar senin piste gelmisligin yoktur. Sanayide bos bos takilan gelip burada senin gibiler arabaciyim ben herseyi biliyorum diye dolasiyor iste. Daha kullnadigin kelimenin ne anlama geldiginden haberin yok cahillikten bahsediyorsun. Git ego neymis ogren sonra patlatirsin. Onu da bulursan.

Mr.Bilal
01-11-2016, 07:51
Tartışılan mevzu Offtopic oldu. Lütfen bu konu başlığı altında birbirimizi daha fazla kırıp dökmeyelim. Konu kilit olacak ve 2-3 arkadaşımızın tartışması yüzünden bilgi almak isteyen diğer onlarla arkadaşın elleri boş kalacak.

kelalper
01-11-2016, 09:29
ben bundan sonra sadece kendi arkadaşlarımın yaptıkları hakkında yorum yapacağım. Bence başkalarıda aynı şeyi yapsın.

OrcunInce
01-11-2016, 10:18
ben bundan sonra sadece kendi arkadaşlarımın yaptıkları hakkında yorum yapacağım. Bence başkalarıda aynı şeyi yapsın.

abi benim yaptıklarımdan başlayabiliriz. bana dök içini. :D

Ewren
01-11-2016, 10:52
beyler siz piste değil ringe çıkın bence :) ne bu şiddet bu celal?

Parabolica
01-11-2016, 12:16
Aslinda garip bir durum yok. Olagan seyler bunlar, alistik artik :( Sadece motorsporlarinda degilki bu kisir catismalar, cekememezlikler, gereksiz didismeler, dedikodular, vs. Hayatimizin her parcasi boyle, is hayati, trafik, politika ve tabi en amotor spor branslarinda bile durum bu. Biraz kotumser bir yaklasim oldu ama gercekler maalesef boyle.

Hani bir fikra vardir bizi cok iyi anlatan...Cehennemde kazanlar yanarmis, baslarindada zebaniler beklermis kimse kacmasin diye, bizim Turklerin yandigi kazandada kimse beklemezmis. Niye diye soruldugunda "gerek yok" demis, zebaninin biri, "iclerinden biri disariya cikmayi becerse bile, digerleri onu ayagindan tutup iceri ceker"

ef186
01-11-2016, 14:25
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14611060_10154797513763469_7113390690471133211_n.j pg?oh=c5ad4938c3ee4704bcfebc77e0baa741&oe=588B9BCE

Kim olduğu önemli değil bu başlıkta 1 kelime daha tartışmaya devam edeni forumdan yollayacağım. Uyarmadı demeyin ...

Koca koca adamlarsınız şu yazdığımı yazarken ben utanıyorum siz yazdırmaya utanmıyorsunuz...

Son uyarı .

997TT
01-11-2016, 16:37
Nedense tartısma yaratan tek kısı,sadece karsısındakıler degısıyor... Uyarı anlayana yapılır.
Turkıye'de 2 ceyrek 1 tam pıstımız zaten,tartısabıldıgımız "1" konumuz var. Ne cızgı ne teknık nede baska bırsey konusabılıyoruz.
Aramızda Ferrarı Challage de yarısan var ama "1" tane soru yok. Yada benım gıbı bır cok kupa yada TPŞ takıp etmıs adam var,rallı kosan var ama en kucuk yazı yok.Guncel yarısanlar dahıl yazmıyorlar...
Yonetım satılıklara vs ceza verırken sahınlesıyorlarsa,burada da olsunlar lutfen. Kompleksle-laf sokmayla-boş yazılanlarla ınsanları kacırmaktan baska ıse yaramıyor. Gıttı cogu kısı konudan... Sunuda unutmayalım;cevap yazan abı yada arkadaslarım cevap verdı dıye suclamayın,tokat atana dıger yanagınızı cevırırmısınız? Adam sayıp cevap verdıler,dogru yazmamaları gerekırdı ama nereye kadar?
Konuya antıbıyotık gerek....

barisy
01-11-2016, 16:57
Refresh atayım konuya

Ben şu pilotların kullandığı yanıp sönen ışıklı zımbırtıyı merak ediyorum mesela. F1 pilotları da kullanıyor , yanan ışığa süresi içinde dokunmaya çalışıyorlar. Bu bir antrenman cihazı sanırım. Refleks arttırıyor mu acaba, odaklanma amaçlı bir cihaz herhalde.

Geçen benim ufaklığı oyun parkına götürmüştüm , orada Kung Fu pandanın aynı buna benzer bir oyuncağı var. Solda 3 tane sağda 3 tane buton. Oyuncağı görünce dedim açılın , kolları sıvadım. Full çektim 500 fiş kazandım :D

Daha profesyonel cihazı bulsak bir denesek güzel olurdu.

ef186
01-11-2016, 17:03
Refresh atayım konuya

Ben şu pilotların kullandığı yanıp sönen ışıklı zımbırtıyı merak ediyorum mesela. F1 pilotları da kullanıyor , yanan ışığa süresi içinde dokunmaya çalışıyorlar. Bu bir antrenman cihazı sanırım. Refleks arttırıyor mu acaba, odaklanma amaçlı bir cihaz herhalde.

Geçen benim ufaklığı oyun parkına götürmüştüm , orada Kung Fu pandanın aynı buna benzer bir oyuncağı var. Solda 3 tane sağda 3 tane buton. Oyuncağı görünce dedim açılın , kolları sıvadım. Full çektim 500 fiş kazandım :D

Welcome to the Official BATAK Website! (http://www.batak.com/) cihaz budur .

ef186
01-11-2016, 17:03
Refresh atayım konuya

barisy
01-11-2016, 17:10

İşte bu cihazdan bir tane alıp piste koymak lazım jetonlu :D Millet denesin, eğlensin.

Bu arada Jenson vurduğu butona bakmıyor bile. Nasıl bir geniş açı ile görüyorsa artık.

Bilgi için teşekkürler.

Parabolica
01-11-2016, 17:12
Daha basit bir oneride bulunayim. Yakin mesafeden (1-2mt) duvara bir elinizle tenis topu atip diger elinizle yakalamaya calisin

barisy
01-11-2016, 17:48
Daha basit bir oneride bulunayim. Yakin mesafeden (1-2mt) duvara bir elinizle tenis topu atip diger elinizle yakalamaya calisin

İşte bu türden pratik refleks geliştirici oyunlar oynamak , cihazları kullanmak , kondisyon sağlamak lazım aslında. Bizde yatırımı direk araca parça alma şeklinde yapıyoruz , sonra 1,5 adana +1 litre kola içip piste dalıyoruz süre kasmaya :D ( İşin espirisi)

Gelen araçlar tabii ki güzel ama kendimize de bir miktar yatırım yapmamız lazım bu iş için.

Çok pist tecrübem olduğundan değil de gevezelik olsun diye bir ufak anı paylaşayım. 4-5 sene önce Porsche'nin bir organizasyonunda bulunmuştum, katılımcılar arasında en iyi dereceyi yapmıştım parkurda. Bende hava bir milyon tabi. Sonra eğitmen arkadaş geldi( Alman genç kardeşimiz offical gt3 cup pilotu veya öyle bir şeydi) aynı arabaya bindi , yanına bir de katılımcı aldı ( 80-90 kg) üstüne bir de yağmur çiselemeye başladı yer ıslandı. Bu halde parkurdaki en iyi dereceden %10 daha iyi derece yaptı.

Yine benzer olayı geçen sene Finlandiya'da yaşadım. Yine uçuyorum kaçıyorum cayır cayır gazlıyorum buz üstünde. Derece süper tabi bende. Sonra pilot yanıma geldi ( Bu kez kardeşimiz Porsche le mans veya endurance pilotu idi.) Dedi ki boşa gaza basıp duruyorsun , 3000 deviri geçmeden tüm parkuru inanılmaz bir hızla döndü.

Demem şu ki , gönül veren arkadaşların arabadan önce kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.

KVNC
01-11-2016, 17:51
Tartişma üslup bozulduktan sonra zaten bitti buğra bey.

Burada kimseye hakaret etmedim, kimseye ithamda bulunmadım, fikirlerimi sunuşum üslup.olarak size yanlış veya sivri velebilir, bu da benim yapım ama bana söylenmeyen kalmadı, (bkz: sayfa icinde şahşın "adam sayıp" ifadesi kullanması :) )bu da o söylediğini bırakmayanların yüzeyselliğidir.

Hep söyledim yine söylüyorum burası forumsa herkes belli çerçevede fikrini belirtir karşı fikir görünca ayarınız kaçıyorsa sorun sizdedir.

Herkese iyi forumlar ben burdayım.

KVNC
01-11-2016, 19:34
İşte bu türden pratik refleks geliştirici oyunlar oynamak , cihazları kullanmak , kondisyon sağlamak lazım aslında. Bizde yatırımı direk araca parça alma şeklinde yapıyoruz , sonra 1,5 adana +1 litre kola içip piste dalıyoruz süre kasmaya :D ( İşin espirisi)

Gelen araçlar tabii ki güzel ama kendimize de bir miktar yatırım yapmamız lazım bu iş için.

Çok pist tecrübem olduğundan değil de gevezelik olsun diye bir ufak anı paylaşayım. 4-5 sene önce Porsche'nin bir organizasyonunda bulunmuştum, katılımcılar arasında en iyi dereceyi yapmıştım parkurda. Bende hava bir milyon tabi. Sonra eğitmen arkadaş geldi( Alman genç kardeşimiz offical gt3 cup pilotu veya öyle bir şeydi) aynı arabaya bindi , yanına bir de katılımcı aldı ( 80-90 kg) üstüne bir de yağmur çiselemeye başladı yer ıslandı. Bu halde parkurdaki en iyi dereceden %10 daha iyi derece yaptı.

Yine benzer olayı geçen sene Finlandiya'da yaşadım. Yine uçuyorum kaçıyorum cayır cayır gazlıyorum buz üstünde. Derece süper tabi bende. Sonra pilot yanıma geldi ( Bu kez kardeşimiz Porsche le mans veya endurance pilotu idi.) Dedi ki boşa gaza basıp duruyorsun , 3000 deviri geçmeden tüm parkuru inanılmaz bir hızla döndü.

Demem şu ki , gönül veren arkadaşların arabadan önce kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.
Dostum mütevazilik etme hic, o adamlar zaten profesyonel, amator biri olarak direksiyonun cok iyi belli ki, tecrube edindikce dahasi da cikar diyecegim ama tecrube de bi yere kadar sonrasi isin egitimi profesyonelligi oluyor, aslolan yetenek bence o da sende var, saygi duyuyorum dostum :)

Zero
01-11-2016, 21:46
Bu arada geçen konuştuğumuz konuya bir açıklık getireyim dün pboxla 217 km/h daki gps hızıma baktım 207-208 km/h gps te. Jant bu değildi ama ölçüler farklı daha mı yakın daha mı uzak gps hızı dün ölçtüğüm janta göre bilemiyorum. Bilen varsa hesaplayabilir ölçtüğüm jant 235/35/19 ibreden hesap etmeye çalıştığımız jant 225/40/18.

iynn-RS
01-11-2016, 21:52
Bu arada geçen konusu geçen konuya bir açıklık getireyim dün pboxla 217 km/h daki gps hızıma baktım 207-208 km/h gps te. Jant bu değildi ama ölçüler farklı daha mı yakın daha mı uzak gps hızı dün ölçtüğüm janta göre bilemiyorum. Bilen varsa hesaplayabilir ölçtüğüm jant 235/35/19 ibreden hesap etmeye çalıştığımız jant 225/40/18.

19 olan 18 den %1.5 daha büyük

ghibli06
01-11-2016, 22:15
nankanglar nasıldı bu arada?

iynn-RS
01-11-2016, 22:27
nankanglar nasıldı bu arada?

Abi valla ben ilk defa girdigim icin bi yorum yapamiyorum ama gayet memnun kaldım.

Erhan daha once kullandigi ns2r ve cup2 den daha iyi oldugunu soyluyor.

ahm_
02-11-2016, 08:43
Kvanç forumun semih öztürkü gibi :)

mrbars
02-11-2016, 09:38
Bu arada geçen konuştuğumuz konuya bir açıklık getireyim dün pboxla 217 km/h daki gps hızıma baktım 207-208 km/h gps te. Jant bu değildi ama ölçüler farklı daha mı yakın daha mı uzak gps hızı dün ölçtüğüm janta göre bilemiyorum. Bilen varsa hesaplayabilir ölçtüğüm jant 235/35/19 ibreden hesap etmeye çalıştığımız jant 225/40/18.

Kağıt üzerinde yuvarlanmaları 2000 mm 225/40R18, 2032 mm 235/35R19. %1,5 fark var yukarıda yazıldığı gibi.
Ek not: Diş kalınlığı azaldığında yuvarlanma da değişiyor. 1 mm diş azaldığında, 235/35R19'da kendi kendine %0,3 değişim oluyor gibi.

Bende 205/215 ve 220/231 gibi gps/kadran farkı var lakin kadran patır patır atlayarak gidiyor, GPS 0,1 sn'de update yapıyor.

iynn-RS
17-11-2016, 20:54

Hala guncellenmedi sanirim.26-27 Kasım oncesi gorebilseydik son durumu duzel olacakti.

Zero
25-11-2016, 01:41
Evet yılın son organizasyonu geldi çattı kimler var kimler yok kimseden ses çıkmıyor şu sıralar :) Hava güzel gözüküyor şartlar ideal keyifli 2 gün geçer umarım herkese kazasız sorunsuz günler şimdiden. İlk defa gelenler arabasını ve adını yazsın hatta tanışmak isteyenler de yazsın. Bir ara pist konusu biraz gergindi yeni gelecek arkadaşları teşvik edelim hala çok güzel bir ortam olduğunu bilsin herkes.. Buğra kayıt son günü ne zaman ?

WeLeT
25-11-2016, 08:23
Biz 3 arkadaş kayıt yaptırdık..Umarım güzel bi gün olur :)

Cem.B
25-11-2016, 08:25
Evet yılın son organizasyonu geldi çattı kimler var kimler yok kimseden ses çıkmıyor şu sıralar :) Hava güzel gözüküyor şartlar ideal keyifli 2 gün geçer umarım herkese kazasız sorunsuz günler şimdiden. İlk defa gelenler arabasını ve adını yazsın hatta tanışmak isteyenler de yazsın. Bir ara pist konusu biraz gergindi yeni gelecek arkadaşları teşvik edelim hala çok güzel bir ortam olduğunu bilsin herkes.. Buğra kayıt son günü ne zaman ?

Zeki biz evimizden sevmeye devam ediyoruz :)

edr55
25-11-2016, 09:08
daha önce hiç piste gitmedim, hatta istanbula geleli 3 ay olmadı bile

bugün bi' organizasyon varmış galiba, sadece seyretmek için neler yapmam gerekiyor baştan anlatabilecek olan var mı?

PiscocuK
25-11-2016, 09:26
arkadaşlar daha önce sorulmuştur cevapta verilmiştir kesin ama motor hacmine göre fiyat listesini kontrol edebileceğimiz bir yer varmı?

birde pist ücretini ruhsatta yazan cc mi belirliyor.Daha açık sormam gerekirse 1100cc olan bir 106 ya gti motoru takıp piste girebilirmiyim girersem 1600cc mi 1100cc mi olarak ücretlendirilirim

aklımda bu tarz bir proje var hem pisti tanımak hem keyfini doya doya çıkarmak için

misal 1100 cc olacak ise ve bununda bedeli atıyorum 200 TL ise 2000 cc typer 2000 TL ise 106 ile 5 seans alıp kalanı ile çıkabilecek sorunları gideririm diye düşünüyorum

saçma cümleler kurmuş olabilirim kusura bakmayın :/

mrbars
25-11-2016, 09:28
arkadaşlar daha önce sorulmuştur cevapta verilmiştir kesin ama motor hacmine göre fiyat listesini kontrol edebileceğimiz bir yer varmı?

birde pist ücretini ruhsatta yazan cc mi belirliyor.Daha açık sormam gerekirse 1100cc olan bir 106 ya gti motoru takıp piste girebilirmiyim girersem 1600cc mi 1100cc mi olarak ücretlendirilirim

aklımda bu tarz bir proje var hem pisti tanımak hem keyfini doya doya çıkarmak için

misal 1100 cc olacak ise ve bununda bedeli atıyorum 200 TL ise 2000 cc typer 2000 TL ise 106 ile 5 seans alıp kalanı ile çıkabilecek sorunları gideririm diye düşünüyorum

ÖTV konusuyla pist konusu birleşti sandım :)
Beygire göre fiyatlar.

Intercity Shop (https://intercityshop.com/pist-gunleri/)

mrbars
25-11-2016, 09:31

Ben ilk geleceğim Zero kardeş. Arabam beyaz Çupra.
Coil takıp yere düşürsem pistte bir işe yarar mı acaba?

levent
25-11-2016, 09:50
daha önce hiç piste gitmedim, hatta istanbula geleli 3 ay olmadı bile

bugün bi' organizasyon varmış galiba, sadece seyretmek için neler yapmam gerekiyor baştan anlatabilecek olan var mı?

Piste gel aracınla otoparka girerken 20₺ veriyorsun tüm gün seyir serbest sonra :)

Zero seyre geliyoruz ahmetmalcok ile yarın , inş rekor görürüz cupralardan :) güzel Bi sezon sonu olur :)

PiscocuK
25-11-2016, 10:01
ÖTV konusuyla pist konusu birleşti sandım :)
Beygire göre fiyatlar.

Abi buradan anladığım araç ruhsatta 70 hp yazdığı için bu şekilde fiyatlandırılacak değilmi?
Transponder kiralama zorunluluğu varmı? birde max 3 seansmı alınabiliyor?

onursumer
25-11-2016, 10:06

emre cc değilde hp ile orantılı olduğundan 106 ile girdiğinde 150TL seans typer ile girdiğinde 600 TL seans

burdan aktif günlerde hp seçerek fiyat bakabilirsin

edit sayfa yenilemediğimden yazılmış zaten :D , ruhsat hp si onemli

mrbars
25-11-2016, 10:10
Abi buradan anladığım araç ruhsatta 70 hp yazdığı için bu şekilde fiyatlandırılacak değilmi?
Transponder kiralama zorunluluğu varmı? birde max 3 seansmı alınabiliyor?

Ruhsatta yazan beygir.
Ruhsatta yazmıyorsa fabrika verisi.

Zero
25-11-2016, 10:45
Ben ilk geleceğim Zero kardeş. Arabam beyaz Çupra.
Coil takıp yere düşürsem pistte bir işe yarar mı acaba?

Dip bas ama çamurluklardan lastiğin yanağının %20 sinden fazlası gözükmemesi lazım yoksa 16. virajda "güneş"i görürsen neden deme... birde turbo muffler delete diye bir parça var böyle boru şeklinde onuda tornacıda fara presslet ama sol fara lütfen. Son olarakta Nuri Alcon marka fren almışsın duyduğuma göre fena basıyormuş aman dikkat kardeş.. Teşekkürler , saygılar..

Zeki biz evimizden sevmeye devam ediyoruz :)

E gelsene Cem ben çıkmasam bile tribünden izleyince de keyif alıyorum mini bi tedavi gibi düşün :)

Piste gel aracınla otoparka girerken 20₺ veriyorsun tüm gün seyir serbest sonra :)

Zero seyre geliyoruz ahmetmalcok ile yarın , inş rekor görürüz cupralardan :) güzel Bi sezon sonu olur :)

Ben umutluyum bu haftasonu cupralardan 2 adet iddalı hızlı ruhu genç abim çıkıyor bakalım neler gelecek :)

997TT
25-11-2016, 10:55
Sankı gorev gıbı gelecegız,memurr hesabı. Bızım gıbı adamları ne zaman odullendırıcek Istanbul Park? Cok vefasızca ısler oluyor...
Bugra olmasa ınan gelmem,ınsan ısyan edıyor.
Araba hazırlamaktan yorukdum,3 gundur depoya gıdemedım yahu...
Baybars ın cupra ınanılmaz oldu,suan onu pıstte gecebılıcek olanın Turbo buyutmesı falan gerek. Bayıldım,harıka oldu arabası. Az buz degıl,50.000 tl harcadı:cool:
Krız mrız yok,basımızda reiz oldukca nıce 50'ler harcarız hamdolsun.
Cok sukur yenı otv mızde geldı,ıst park da su fıyatları artırsın,yakısmıyor zengın guzel ulkeme. Avrupaaaa,ayagını denk al ha!
Neoldu lan bana?

Zero
25-11-2016, 11:09
Tolyen keskin geldi keşke ben hazırlasaydım gitti senin kafa abi :D

997TT
25-11-2016, 11:57
Son duzenlemeyi yapmiyacaktim...
Neyse,isin ozu,nerde pist gunu var ben ordayim.
Baybars yeni ikonum benim :)

balcis
25-11-2016, 15:17
Cevabı var midir yok mudur bilemiyorum da geçen sefer cumartesi öğleden sonra geldim epey tenhaydı, özellikle cupra'lar hangi seansa çıkacak ne zaman gelelim önerirsiniz, pazar sabahtan damlayayım diyorum aksiyon için, müdavimler fikir verebilir mi?

ef186
25-11-2016, 15:25
Cevabı var midir yok mudur bilemiyorum da geçen sefer cumartesi öğleden sonra geldim epey tenhaydı, özellikle cupra'lar hangi seansa çıkacak ne zaman gelelim önerirsiniz, pazar sabahtan damlayayım diyorum aksiyon için, müdavimler fikir verebilir mi?

2 günde kayıtlar baya iyi keyifli bir hafta sonu olacak gibi gözüküyor. günler kısaldı aktivite erken tamamlanacağından tavsiyem erken gelinmesi olacaktır.

VWci
26-11-2016, 06:50
Aracım WRX normalde teknik verilerinde 165kw yazıyor ancak benım ruhsatta guc hanesi bos. Sıkıntı yaratır mı?

Tamamdır teknik verisi imis.... Kayıt oldum pazar icin... Hadi bakalım.... Yolumuz acık olsun...

PiscocuK
26-11-2016, 09:35
Arkadaslar pistte olan varmi? Etkinlik kacta baslayacak ona gore cikip gelsek?

WeLeT
26-11-2016, 09:52
Pazar için kayıt yaptırdık ama mail gelmedi hala ?

Ceyhan737
26-11-2016, 15:14
Merhabalar. Pist girişi öncesi 2 adet siyah ve büyük kasis yapılmış dün gece (öyle söylediler). Kesinlikle belli olmuyor. Maalesef uçtuk ama sıkıntısız atlattık. Sizler dikkatli olun.

İyi eğlenceler.

OrcunInce
26-11-2016, 15:56
sanırım önden çekerde ilk 4 sıra cupra'lar oldu, hayırlı olsun :)

BahadırALTUN
26-11-2016, 16:01
2:18:200 derece varmış .Tebrikler.

ProdriveSTI
26-11-2016, 16:07
997TT Hayırlı olsun abi,Tebrikler...

Mehmetmert
26-11-2016, 16:10
Biri cupralari durdursum :D

997TT
26-11-2016, 16:12
Bugun 2 rekor birden kırıldı. Bu yuzden verımlı ve keyıflı bır gundu....
Gabrielle geldı.Mehmet'in yarıstıgı pılot ve koc. Adam 2016 da kaldırmadıgı kupa kalmadı,sureklı Ring'de gorustugum bır pılottu...
Adam TrofeoR lı stok Turboyla ve ılk kez cıktıgı pıstte ılk seans 2:11 2. seans 2:08:600 yaptı. Helal olsun,hemde halk gununde...
Bende 2:18:200 yaptım ılk sensda,2. seansda sureklı kesme problemı yasadım 7 nın cıkısı yada 10'nun cıkısında.Megerse benzın azaldıgı ıcınmıs,bundan dolayı asagı ınmedı.darısı yarına.
Su aracların potansıyellerıne bayıldım,aslında coılover alıp dahada asagı ındırmek var ama sanayıye gıtmekten yoruldum,eskı motıvasyonum yok. Eger olursa Honda alıp,bırde onu denemek ıstıyorum.
Buarada sevdıgım bır arkadasım,arkamdan konusuldugunu soyledı,cok sevındım,demek kı dogru ısler yapıyormusum.Vakvaklara selam olsun.

ProdriveSTI
26-11-2016, 16:13
http://hizliresimyukle.com/images/2016/11/26/IMG-20161126-WA0016-1024x768.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2016/11/26/IMG-20161126-WA0017-1024x768.jpg

Octavia RS
26-11-2016, 17:45
Tebrikler süreler çok iyi
Belki absürd bir soru olcak ama neden Turbo S değilde Turbo acaba? 997TT
E36 sanırım 4 kapı olan M3, 2.27 güzel süre..
Imprezayı merak ettim bide, baya çeşitli gün olmuş anlaşılan

997TT
26-11-2016, 18:03
Arac Turbo S zaten?Farkları guc-aksesuar vs... Ayrıca bu arac mk2 TurboS.
Evet,Cesıtlı bır gundu,keyıflı ıdı :)

Octavia RS
26-11-2016, 18:13
Arac Turbo S zaten?Farkları guc-aksesuar vs... Ayrıca bu arac mk2 TurboS.
Evet,Cesıtlı bır gundu,keyıflı ıdı :)

Turbo diyince ben 500 lük Turbo sandım baya şaşırdım o yüzden :D

Parabolica
26-11-2016, 18:13
Murat tekrar tebrikler, cok iyi sure...

Bende kendimce dusuk 2:11 ler bekliyordum ama olmadi. Hem kotu kullandim, hemde cok kaydim.

Zero
26-11-2016, 19:18
:bravo:Murat abi tebrikler 2.18.2xx yarın biraz daha (0.4-0.5) iner ve kalır diye düşünüyorum bakalım.

jointofjah
26-11-2016, 19:35
Bugun 2 rekor birden kırıldı. Bu yuzden verımlı ve keyıflı bır gundu....
Gabrielle geldı.Mehmet'in yarıstıgı pılot ve koc. Adam 2016 da kaldırmadıgı kupa kalmadı,sureklı Ring'de gorustugum bır pılottu...
Adam TrofeoR lı stok Turboyla ve ılk kez cıktıgı pıstte ılk seans 2:11 2. seans 2:08:600 yaptı. Helal olsun,hemde halk gununde...
Bende 2:18:200 yaptım ılk sensda,2. seansda sureklı kesme problemı yasadım 7 nın cıkısı yada 10'nun cıkısında.Megerse benzın azaldıgı ıcınmıs,bundan dolayı asagı ınmedı.darısı yarına.
Su aracların potansıyellerıne bayıldım,aslında coılover alıp dahada asagı ındırmek var ama sanayıye gıtmekten yoruldum,eskı motıvasyonum yok. Eger olursa Honda alıp,bırde onu denemek ıstıyorum.
Buarada sevdıgım bır arkadasım,arkamdan konusuldugunu soyledı,cok sevındım,demek kı dogru ısler yapıyormusum.Vakvaklara selam olsun.

Abi video çektin mi?

snrk
26-11-2016, 22:35
Süreler müthiş, herkese tebrikler. Pisti cupralar bastı bugün. Kaç tane vardı saymadım :)
Şimdi süpersporlar düşünsün diyecektim ki onlarda da çıta yükselmiş. Daha neler görcez bakalım

mrbars
26-11-2016, 22:39
Gariban işi, 2:20. Murat sağolsun, sevinemedik :)

https://www.youtube.com/watch?v=lpUD3S7YyG8

erh
26-11-2016, 22:40
Tebrikler 997TT guzel sure gelmis.. Zeki ve baybars abi de de gelirtirmis sureyi baya onlara da ayri tebrikler :) yigit cikmadi galiba bugun diger cuprayla?

alicancalis
26-11-2016, 22:52
Tebrik ederim. 2.18 çok güzel süre. Çıtayı epey yükselttiniz.

snrk
26-11-2016, 23:00

11. virajda megane'dan dolayı gaz kesince 0.2 saniye gitmiş. Resmiyette olmasa da gönüllerde #under2:20'sin hocam üzülme :)

997TT
26-11-2016, 23:46
Vıdeo tabıkı var,hatta Baybars Gopro koydu arabaya.
Tesekkur ederım ıyı dılekler ıcın,eger sartlar uygun olursa 2.17 yapmayı ısterım. Daha ılerısı ıcın coıl ve turbo vs gerekır ama benden bu kadar. Zaten gecen ay satıcaktım Baybars sagolsun verdı gazı,tuttum ama haftaya satıcagım.
Artık yenı bır marka ıle heyecan aramak ıstıyorum :)
Supersporlarda sure aslında hala aynı yerde. 0.1 sec gelıstı sure ama ısterse cok daha ıyısını yapıcak bır profesyonel pılot....

997TT
26-11-2016, 23:48

https://www.youtube.com/watch?v=lpUD3S7YyG8

Garıban deme gozunu seveyım. Arabana haksızlık etme,suan acık ara en ıyı yapılmıs Cupra sende kı,bıraz havanı at canım :)
Yakında cok ck daha ıyısı gelıcek zaten... Ama sozun var unutma.

997TT
27-11-2016, 01:05
http://hizliresimyukle.com/images/2016/11/26/IMG-20161126-WA0016-1024x768.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2016/11/26/IMG-20161126-WA0017-1024x768.jpg

Yanimda ki sampiyon pilot Gabriell Pianna... Google yapin,fena hizli ve basarili...

yiğit
27-11-2016, 09:40
Tebrikler süreler çok güzel.Murat abinin gözü aydın,Zeki ve Baybars abide baya geliştirmişler ayrıca tebrikler.Dün arkadaşın düğün vardı gelemedim ama hava ve pist tam rekor kırmalık koşullardaymış kaçırdık.Maalesef benim çıktığım cupra satıldı tekrar gelebilseydim saliselerin çekiştiği bi mücadele olurdu mutlaka:) Pianna'ya helal olsun stock araçla ilk defa çıkıp rekor kırmak herkesin harcı değil.

Zero
27-11-2016, 11:32
Bu Piannanın ilk defa çıktığına eminmisiniz bu arada herkes ilk diyor ama ? Bana siması bayağı tanıdık geliyor da kendisine sormak lazım daha önce çıktın mı diye... yine de muhteşem tabi standart araç ile.

Parabolica
27-11-2016, 11:46
Evet Gabriele Piana belliki isini iyi bilen, tecrubeli ve yetenekli bir pilot. Tabiki bu dereceyi yapmak herkesin harci degil ama kendimizle karistirmayalim. Cunku arkadas bu isi senelerdir yapan bir profesyonel. Birde dun konusmalarda dikkatimi cekti: "Vay arkadas adam ilk defa piste cikti, rekoru kirdi gitti". Dogrudur ama iyi bir profesyonel icin yeni eski pist pek bir sey ifade etmiyor. Iki senedir bu adamlarin icindeyim, bunlarin en yavasi bile ilk defa bir piste ciktiginda orayi ogrenmesi, dogru cizgi, fren/gaz noktalari, dogru vites secimleri vb sadece 3-5 tur aliyor. Sonradan atacagi turlar ise genelde 1 saniye icindeki iyilestirmeler icin oluyor. Bizim gibi sonradan baslayan amatorlerde ise bu sure koc esliginde bile saatleri, gunleri buluyor. Son olarak arabanin stok olup olmamasin bu seviyede cok bir onemi yok, araba zaten kendi haliyle cok hizli ve piste uygun. Yani demek istemem sudurki bu tip dereceler bizi sasirtmasin, daha iyilerinin gelmesi cok normal. Sahsen ben Altin veya Platin kategorisinden bir GT pilotunun burada neler yapacagini cok gormek isterim

997TT
27-11-2016, 12:22
Zeki,ilk dediysem neden emin olmayim ki?3 yildir taniyorum,piste ilk gelisi zaten ilk olasa bile neden ilk desin??
Murat abi aynen oyle,adamlarin hayat gayesi bu. Muthis bir pilot.2015'de iyidi ama 2016'da muthis isler basardi,cok yetenekli bir adam. Arac stok oldugunu ozellikle soyluyorum cunku 991tt ye sadece yazilim ile guzel gucler geliyor. ***** bizim pist cok guc odakli. Ben GT3 ile apexleri 991tt den hizli donuyorum ama duzlukte muhtesem hizlaniyor.
Turbo daha daily drive bir arac...
Belki bu Emre'ye bahane olur da,track day'lere baslariz. Lastik havasini dengeliyemeden seans bitiyor :(
Bakalim bugun neler olucak....

63owen63
27-11-2016, 17:37
Bugün güzeldi seanslar, 2 kez pistten çıktım, birinde çakıllarla dans ettim, fwd bir araçta bile arka lastigin nedenli onemli oldugu tecrübe ettim.. Herkesin ayagına sağlık

Ufuk
27-11-2016, 20:35
Murat abinin eski gt3'e yol vermek için bende epey kastım. Adam ışınlanıyordu maşallah. Start finishte son virajdan çıktığında ben sf'in ortalarındaydım. Ben ilk viraja girerken hemen arkamdaydı.

Parabolica
27-11-2016, 21:07
Bugun cok sessiz. Herkes cokmu yorgun yoksa fazla aksiyonmu yoktu :) Kimsede bugunun siralama ekran goruntusu yokmu?

Aslinda su pist gunlerindeki sonuclar, sector zamanlari, vb, Intercity web sitesine otomatik olarak yuklese ve genel siralamayida otomatik guncellese ne guzel olur. Iyi bir yazilimla niye olmasin :) Haa birde arka duzluk fren noktasi oncesi bir speed trapte muthis olur.

Mike, cokmu istedik? :D

997TT
27-11-2016, 21:09
Piste yabancı bıraz,umarım alısır. Altında kı fecı bır alet....
Guzel bır sezondu,eylul ayında tekrar onden cekere donus yaptım. 2:22'den baslayan macera once 2:20 sonra 2:18:200'de son buldu....
Umarım seneye cok daha ıyı sartlarda,halk gunlerının yanında track day lerınde oldugu,fıyatların daha makul sevıye cekıldıgı gunlerde gorusuruz ınsallah....

997TT
27-11-2016, 21:12
Bugun cok sessiz. Herkes cokmu yorgun yoksa fazla aksiyonmu yoktu :) Kimsede bugunun siralama ekran goruntusu yokmu?

Aslinda su pist gunlerindeki sonuclar, sector zamanlari, vb, Intercity web sitesine otomatik olarak yuklese ve genel siralamayida otomatik guncellese ne guzel olur. Iyi bir yazilimla niye olmasin :) Haa birde arka duzluk fren noktasi oncesi bir speed trapte muthis olur.

Mike, cokmu istedik? :D
Ahh nerdee abı,su ıse bıraz egılseler ve fıyatı gecen sene kı yerlere cekseler,orasını yıkarlar, nasıl dıyım YIKARLARR :)
Bakalım Bugra ve Sadi den artık pıst meraklılarına ve bızım gıbı sadık musterılerını sevındırıcek aksıyonlar beklıyoruz kı zaten sozunu verdıler....

Erukay
27-11-2016, 21:17
Tribündeydik, general lee charger, yeşil clio cup ve evo sese doyurdu resmen. Murat abi start finishi ışınlanarak geçtiğinden pek göremedik :)

2 seans çıkan astra gsi a ayrıca maşallah, çıkışta bp de gördüm ama vakit yoktu selam veremedim buradan ise okur belki.

mrbars
27-11-2016, 21:32
Bugün Amerikanlar ciddi renk kattı. Camaro'nun sahibi Taylan dün gezmeye geldi, 458, önden çekerler, muhabbet derken 5 dakikada zehri kaptı bugün pistteydi.
Pist günlerinde 5-6 düzenli gelen yanarlı dönerli hızlı araç ve tatlı rekabet hemen yeni katılımcı yaratıyor. Keşke her gün böyle olsa. Müdavimler geldikçe yeni katılımcılar ve yeni müdavimler de artacaktır.
Yönetimin rakamları gözden geçirmesi dileğiyle.

levent
27-11-2016, 21:48
Dün çok keyifliydi izlemesi, muhabbeti :) bugün gelemedim maalesef.
Dünden videolar var geneli sf flyby ları, yarın itibari ile upload edip eklerim :)

Zero
27-11-2016, 21:49
Mantıklı bir fiyat politikası düzenlemesi yapılırsa özellikle sadakat bonuslu veya seans sayısına göre kat sayı ile artan bir fiyat eski keyfine gelir tekrar ortam.

Mehmetmert
27-11-2016, 22:10
Yokmu video yükleyinde keyiflerle izleyelim,baybars abininkinde replay ede ede ezberledim :D

Mehmetmert
27-11-2016, 23:07
Yokmu video yükleyinde keyiflerle izleyelim,baybars abininkinde replay ede ede ezberledim :D

Derken bildirim geldi :D
Istanbul Park Önden Çeker Rekoru 2:18:200 Murat Engin - YouTube (https://youtu.be/zA2yzqVDkKo)

https://youtu.be/zA2yzqVDkKo

Mr.Bilal
27-11-2016, 23:25
Derken bildirim geldi :D
Istanbul Park Önden Çeker Rekoru 2:18:200 Murat Engin - YouTube (https://youtu.be/zA2yzqVDkKo)

https://youtu.be/zA2yzqVDkKo
Tebrik ederim

997TT
28-11-2016, 08:46
Baybars hem kamerayı monte ettı hemde vıdeoyu benım hesabıma yukledı.
Helal olsun kardesım,elıne saglık. Ben anca telefondan yapabılıyorum :)
Konusunu actım....

ef186
28-11-2016, 09:16
Baybars hem kamerayı monte ettı hemde vıdeoyu benım hesabıma yukledı.
Helal olsun kardesım,elıne saglık. Ben anca telefondan yapabılıyorum :)
Konusunu actım....

Adam pirrofosyonel dirrayvir teknoloji ile arasi iyi senin gibi cahil değil Mike ahahahahahah :) mrbars halen gülüyorum kaputtaki duruma :))))

PROMINENT
28-11-2016, 12:40
gaz fren tepkileri devir hiz gosteren program var onu de eklesen super olur aslinda ��basarilar.

997TT
28-11-2016, 12:50
Bu orogramlarin alasini kullaniyorum ama bana cekince direk yukleyen is gerek. Eve gel,kes bic bana gore degil valla.
Cepten cekince,hemen kirp hoopp yuotube'a yukle :)
Baybars ciddi arastiriyor ve biliyor bu isi :)

Parabolica
28-11-2016, 13:19
AiM SmartyCam cameras (http://www.aim-sportline.com/eng/products-car/smartycam-hd-rev2.1/choose_smartycam.htm)

Parabolica
28-11-2016, 13:41
Elde ettigin goruntu bu Ferrari 458 Speciale Istanbul Park Video - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=FgLU0hnhaJ8&feature=youtu.be)

mrbars
28-11-2016, 14:53
Gariban işi çözüm için:

Gopro yada telefonun kamerası
OBD-II bluethooth
10 Hz external GPS receiver
Telefon
Datayı toplayacak Racechrono yada Harrys laptimer gibi bir program
PC'de data+videoyu birleştirmek için Racerender (Telefonla video çekilirse Racechrono/Harrys telefonda kendi de yapabiliyor)

997TT
28-11-2016, 16:06
Dun gruba attigim goruntuleri buraya nasil koyarim bilmiyorum ama bende de iyibir program var...
En guzeli arkadasin gelip koyuyor kamerayi,acayip kolay benim icin :)

levent
28-11-2016, 20:59
Bol bol start finish geçişi, telden upload edince 360p olmuş kusura bakmayın :(

26.11.2016 Intercity Istanbul Park - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=buFIcc4RHas)

https://www.youtube.com/watch?v=buFIcc4RHas

Mehmetmert
28-11-2016, 22:31
Cupralar çok iyi değilmi ya hepsi aynı yerde zaaarrrrttt :D

Zero
28-11-2016, 23:10
Bol bol start finish geçişi, telden upload edince 360p olmuş kusura bakmayın :(

26.11.2016 Intercity Istanbul Park - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=buFIcc4RHas)

https://www.youtube.com/watch?v=buFIcc4RHas

Eline sağlık Levent . Benim 911 turbo S sahnesini aradı gözlerim ama onu çeken var mı acaba varsa atabilir mi :)

levent
28-11-2016, 23:18
Eline sağlık Levent . Benim 911 turbo S sahnesini aradı gözlerim ama onu çeken var mı acaba varsa atabilir mi :)

mesafeden dolayı çekmedim, karınca gibi çıkardınız diye açıkçası :D Varsa çok güzel sahneydi, upload etsin bi zahmet elinde olan :)

Zero
28-11-2016, 23:34
mesafeden dolayı çekmedim, karınca gibi çıkardınız diye açıkçası :D Varsa çok güzel sahneydi, upload etsin bi zahmet elinde olan :)

991Turbo S Start Finish Incar Geciş Anı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=COgoRAN-yg8)

Bende bu var ama dışarıdan görmek lazım ne kadar yakınımda çıkıp nerede yol verdiğimi falan :D

997TT
28-11-2016, 23:37
12 de 15-20mt yanlıyarak durmam var mı acaba?Aslında gopro da olmalı,Baybars baksan suna...
Bırde onume kopek cıktı 10'nın cıkısında,oda acayıp bır sahneydı,karsıdan karsıya gectı zaar onumden...

levent
28-11-2016, 23:42
991Turbo S Start Finish Incar Geciş Anı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=COgoRAN-yg8)

Bende bu var ama dışarıdan görmek lazım ne kadar yakınımda çıkıp nerede yol verdiğimi falan :D

canlı gözle tarif gerekirse, sola geçtiğinle yanına gelmeye başlıyor, sen fren yapana kadar yanında gidiyor :D okuyanlar hayal edip canlandırabilirler :D

12 de 15-20mt yanlıyarak durmam var mı acaba?Aslında gopro da olmalı,Baybars baksan suna...
Bırde onume kopek cıktı 10'nın cıkısında,oda acayıp bır sahneydı,karsıdan karsıya gectı zaar onumden...
mrbars danışmadan bekleniyorsunuz :D

shkodra
29-11-2016, 14:17
Sezon bitti , inşallah gelecek sezon fiyatlandirmada düzeltmeler yapılır.
Ayricana " protesto ediyorum piste girmiycem " diyen arkadaşların piste girmeleri çok olumlu bir hareketti ..

snrk
01-12-2016, 18:04
Bu da benim video arkadaşlar. Ayrı bi konu açmadım fazla bir esprisi yok diye. Süreyi 1,5 saniye kadar geliştirebildim, 2:22:17 geldi B seansı ikinci turunda. Lastikler tam ısınmadığından hafif kaymalar oldu. Hedefim hala 2:20 ama görebilecek miyim bilmiyorum :) Belki de trofeo'lara geçme vakti geldi artık :)

https://www.youtube.com/watch?v=ClE1OiGvGvg

Zero
01-12-2016, 18:18
Bu da benim video arkadaşlar. Ayrı bi konu açmadım fazla bir esprisi yok diye. Süreyi 1,5 saniye kadar geliştirebildim, 2:22:17 geldi B seansı ikinci turunda. Lastikler tam ısınmadığından hafif kaymalar oldu. Hedefim hala 2:20 ama görebilecek miyim bilmiyorum :) Belki de trofeo'lara geçme vakti geldi artık :)

Frenlerde daha çok payınız var gibi gözüküyor. Gelişim için tebrikler zamanla iniyor süreleriniz ağır ağır bu da araç aynı olduğuna göre sizde ilerleme var demek. Dışardan kendini izlemekte keyifli oluyormuş bu arada sayenizde izlemiş oldum teşekkürler :)

snrk
01-12-2016, 18:27
Frenlerde daha çok payınız var gibi gözüküyor. Gelişim için tebrikler zamanla iniyor süreleriniz ağır ağır bu da araç aynı olduğuna göre sizde ilerleme var demek. Dışardan kendini izlemekte keyifli oluyormuş bu arada sayenizde izlemiş oldum teşekkürler :)

Sürüşüm pek iyileşmedi gibi izleyince çok kızıyom kendime. Bir öncekine göre farkın sebebi sanırım pistin biraz daha kuru olması + önüme kimsenin çıkmaması. Bir de petrol ofisi yerine shell nitro+ koydum bu sefer :D ama çok farketmedi gibi.
Edit: carcam olmak isterdim size ama nefesim yetmedi hehe :)

997TT
01-12-2016, 23:03
Suruz ıyılesır,yeter kı bır bılenle bırkac tur atın...
Aracının ve hobının keyfını sur...

levent
02-12-2016, 00:01
snrk

abi bence brz ile yaşadığın talihsizliğin ürkekliği mevcut bu araçta da, pist üzerinde de olsa..
en başta frenlerde çok pay var, hele ki canlı gözle o frenlerin çapını, kaliperleri videoyu izleyen birisi görse ayağının ucuyla bastığını düşünür frene :)
viraj çıkışlarından da alırın var daha :)

yeni sezonda #under2.20 li süreler görürüz umarım :)

snrk
02-12-2016, 09:34
Suruz ıyılesır,yeter kı bır bılenle bırkac tur atın...
Aracının ve hobının keyfını sur...
Kesinlikle çok faydası olur, videolardan izlemek yerine bir bilenin yanında oturmak lazım. Eğitim şart :)

snrk

abi bence brz ile yaşadığın talihsizliğin ürkekliği mevcut bu araçta da, pist üzerinde de olsa..
en başta frenlerde çok pay var, hele ki canlı gözle o frenlerin çapını, kaliperleri videoyu izleyen birisi görse ayağının ucuyla bastığını düşünür frene :)
viraj çıkışlarından da alırın var daha :)

yeni sezonda #under2.20 li süreler görürüz umarım :)
Malesef öyle. Bir kere arabayı sadece pistten piste kullandığım için sürüşü pekiştiremedim. Boş bir alan bulup çalışmam lazım ama çok üşengeç bir adamım :)
Frene hem erken hem de az basıyorum Zero nun da dediği gibi. Yabancı forumlarda stok padleri 1 günde bitirdim diyen adam var. Ben 12 seanstır kullanıyorum (+4 seans izmit). :) Sadece sağ öndeki biraz eridi. İstanbul'da yaşasam bir tık daha rahat basardım :)

shkodra
02-12-2016, 11:51
Sürüşüm pek iyileşmedi gibi izleyince çok kızıyom kendime. Bir öncekine göre farkın sebebi sanırım pistin biraz daha kuru olması + önüme kimsenin çıkmaması. Bir de petrol ofisi yerine shell nitro+ koydum bu sefer :D ama çok farketmedi gibi.
Edit: carcam olmak isterdim size ama nefesim yetmedi hehe :)

Bence mükemmel surmussunuz , bundan iyisi profesyonellerin işi , siz keyfinize bakın. Ben videodan çok keyif aldım..

997TT
02-12-2016, 14:08
Yarin Track Day vardi,iptal oldu katilim azligindan ama pek uzilmedim,bu hafta yoktum insallah yakin zamanda olucak ve katilirim. Katilmak isteyen bana ulasabilir,yonlendiririm...

mrbars
02-12-2016, 14:43
Kesinlikle çok faydası olur, videolardan izlemek yerine bir bilenin yanında oturmak lazım. Eğitim şart :)

Malesef öyle. Bir kere arabayı sadece pistten piste kullandığım için sürüşü pekiştiremedim. Boş bir alan bulup çalışmam lazım ama çok üşengeç bir adamım :)
Frene hem erken hem de az basıyorum Zero nun da dediği gibi. Yabancı forumlarda stok padleri 1 günde bitirdim diyen adam var. Ben 12 seanstır kullanıyorum (+4 seans izmit). :) Sadece sağ öndeki biraz eridi. İstanbul'da yaşasam bir tık daha rahat basardım :)

Rot ayarlarına baktırdın mı? :)
Senin ön toelar çok kapalı, arkalar da çok açık çıkacak gibi geliyor bana.

snrk
02-12-2016, 14:46
Bence mükemmel surmussunuz , bundan iyisi profesyonellerin işi , siz keyfinize bakın. Ben videodan çok keyif aldım..
Teşekkürler. İnsan kendine bir hedef koyunca ister istemez hırslanabiliyor. Dediğiniz gibi öncelik keyif almak olmalı.

Yarin Track Day vardi,iptal oldu katilim azligindan ama pek uzilmedim,bu hafta yoktum insallah yakin zamanda olucak ve katilirim. Katilmak isteyen bana ulasabilir,yonlendiririm...
Ben katılabilirim hocam yer olursa. Ön lastikleri parçalamıştım yalnız önce onları bir değiştirmem lazım. Ne zaman olacağı belli mi?

snrk
02-12-2016, 14:49
Rot ayarlarına baktırdın mı? :)
Senin ön toelar çok kapalı, arkalar da çok açık çıkacak gibi geliyor bana.

Valla baktıramadım hocam çok üşendim ne yalan söyliyim :) Ama aklımda duruyor.
Astra'nın da yıllık bakımı geçeli 3 ay oldu gitmedim. elim değmiyor valla :D

Mr.Bilal
02-12-2016, 16:42

Videolarınızı keyifle izliyorum. Aracınız maşallah çok güzel. Sizi takip ettigim kadariyla stock olarak aracı kullaniyorsunuz. Ozellikle bu videonuzu izlerken dikkatimi çeken vites yollarının uzun olması. Uygulaması sizin aracınız için var mı bilmiyorum ama varsa Short Shifter taktırırsanız daha pratik sürüş elde edebilirsiniz diye düşnüyorum. Birde araç güçlü oldugu için arkası hiç istemediginiz zamanlarda geliyor. Bunun için downforce u artırmak için resimdeki gibi bir Spoiler uygulaması güzel olur diye duşünuyorum. Coilover varmi araçta yoksa coil ilede çok iyi downforce alip arkayi daha iyi tutabiliriniz. Spoiler a örnek olarak.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--Ne1Hm6iF--/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/1485675938432856611.jpg
Keyifli sürüşler

snrk
02-12-2016, 18:42
Videolarınızı keyifle izliyorum. Aracınız maşallah çok güzel. Sizi takip ettigim kadariyla stock olarak aracı kullaniyorsunuz. Ozellikle bu videonuzu izlerken dikkatimi çeken vites yollarının uzun olması. Uygulaması sizin aracınız için var mı bilmiyorum ama varsa Short Shifter taktırırsanız daha pratik sürüş elde edebilirsiniz diye düşnüyorum. Birde araç güçlü oldugu için arkası hiç istemediginiz zamanlarda geliyor. Bunun için downforce u artırmak için resimdeki gibi bir Spoiler uygulaması güzel olur diye duşünuyorum. Coilover varmi araçta yoksa coil ilede çok iyi downforce alip arkayi daha iyi tutabiliriniz.

Teşekkürler, hepsi çok faydalı iyileştirmeler ancak stok dışına çıkmayı düşünmüyorum malesef (huyum batsın :))
Vitesten ben de pek memnun değilim açıkçası, brz'yi mumla aratıyor.
Bu arabaya yapacağım tek değişiklik fren balataları olacak. Pagid'in endurance serisi pad almayı düşünüyorum. Tam benim gibi tembeller için, tak ve unut, ömür boyu kullan :)

997TT
02-12-2016, 19:10
Kesinlikle alma. Disklerini traslarsin. Track day kullanimi icin rsc1 daha uygun.
Ayrica istanbul'da ise rot tezgahinda goruselim,eski 1M-M3 vs vs kullanicisi olarak tuyolar veririm... Trofeo zamani gelmis...

snrk
02-12-2016, 20:08
Kesinlikle alma. Disklerini traslarsin. Track day kullanimi icin rsc1 daha uygun.
Ayrica istanbul'da ise rot tezgahinda goruselim,eski 1M-M3 vs vs kullanicisi olarak tuyolar veririm... Trofeo zamani gelmis...

Hocam bahsettiğim pad şu: RSL 29 - PAGID Racing (http://www.pagidracing.com/products/racing-brake-pads/product-family-rsl/rsl-29.html)

Yorumlara göre özellikle "disc life" ve "wear rate" özelliklerini övüyorlar. RSL serisinin eski üyeleri dediğiniz gibi diske zarar verebiliyormuş.
Pagid RS29 Track Pads for your M2 (http://f87.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1252411)

yiğit
03-12-2016, 13:53
Hocam bahsettiğim pad şu: RSL 29 - PAGID Racing (http://www.pagidracing.com/products/racing-brake-pads/product-family-rsl/rsl-29.html)

Yorumlara göre özellikle "disc life" ve "wear rate" özelliklerini övüyorlar. RSL serisinin eski üyeleri dediğiniz gibi diske zarar verebiliyormuş.
Pagid RS29 Track Pads for your M2 (http://f87.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1252411)

Rs29 tavsiye ederim çok iyi balata halen kullanıyoruz.bende trophy için rst2 aldım ap j hook disklerle birlikte 0 taktım daha rodajda diski yedi.rs29u yakamazsınız kolay kolay istanbulparkta bence alın derim.

mrbars
03-12-2016, 22:42
Soner, DS UNO senin kalipere varsa, direk denemeni öneririm. Günlük kullanımda RS29a nazaran daha sessiz olacaktır, disklere de daha nazik deniliyor.

snrk
03-12-2016, 23:07
Soner, DS UNO senin kalipere varsa, direk denemeni öneririm. Günlük kullanımda RS29a nazaran daha sessiz olacaktır, disklere de daha nazik deniliyor.

Hocam internetten biraz baktım da çok fazla bilgi bulamadım, yeni çıkan bir ürün mü? Genelde hep DS2500 ve DS1.11 çıkıyor M3,M4 için.
Günlük kullanım benim için önemli değil. Uzun ömürlü olması yeterli. Bir de bu Ferodo'lar Türkiye'de kolay bulunabiliyor mu? Yoksa yurtdışından mı getiriyorsunuz?

atituti
03-12-2016, 23:15
Hocam internetten biraz baktım da çok fazla bilgi bulamadım, yeni çıkan bir ürün mü? Genelde hep DS2500 ve DS1.11 çıkıyor M3,M4 için.
Günlük kullanım benim için önemli değil. Uzun ömürlü olması yeterli. Bir de bu Ferodo'lar Türkiye'de kolay bulunabiliyor mu? Yoksa yurtdışından mı getiriyorsunuz?

ds2500 u ferodoyu turkiyeye getiren dist. bile bilmiyor ,getirmek icin isinin piri bir garajla irtibata gecmekte fayda var yada kendi imkanlarinizla getireceksiniz

levent
03-12-2016, 23:27
Ben listeye bakındım da snrk Soner abi, M2 olarak direk belirtmemişler Ferodo'da. Ancak M3 ve M4 için "make to order" yani sipariş üzerine üretim seçeneği var, eğer kaliperler aynı ise o şekilde sipariş verilebilir.

DS UNO baya "all in one" tarzı bi seçenek olmuş katalogdan baktığım kadarıyla.
İncelemek isteyen olur belki,
http://www.ferodoracing.com/pdf/catalogues/Ferodo_car_racing_catalogue.pdf

snrk
03-12-2016, 23:44
levent, evet M4 ile aynı kaliperi kullanıyor. Bu arada RS29 endurance olarak, DS UNO ise semi-endurance olarak geçiyor. Bana sanki RS29 daha uzun ömürlü olacakmış gibi geliyor.
edit: tabi bu adlandırmalar sadece ticari bir etiket de olabilir :)

mrbars
04-12-2016, 00:08
Ben listeye bakındım da snrk Soner abi, M2 olarak direk belirtmemişler Ferodo'da. Ancak M3 ve M4 için "make to order" yani sipariş üzerine üretim seçeneği var, eğer kaliperler aynı ise o şekilde sipariş verilebilir.

DS UNO baya "all in one" tarzı bi seçenek olmuş katalogdan baktığım kadarıyla.
İncelemek isteyen olur belki,
http://www.ferodoracing.com/pdf/catalogues/Ferodo_car_racing_catalogue.pdf

Ben son sefer UNO ile çıktım. Kendim getirttim. Pek memnun kaldım. Sokakta ötüyor ötmüyor arası. Günlük kullanmayı düşünmüyorum ama kullanılabilir.
DS2500 seans başına 2-3 mm giderken, UNO 1-2 mm gidiyor. Diske de pek nazikti.

levent, evet M4 ile aynı kaliperi kullanıyor. Bu arada RS29 endurance olarak, DS UNO ise semi-endurance olarak geçiyor. Bana sanki RS29 daha uzun ömürlü olacakmış gibi geliyor.

RS29 günlük kullanımda o sebeple üzebilir. Daha hardcore bir balata.

snrk
04-12-2016, 00:20
Ses iyiymiş :) Bi de kamyon kornası taktık mı tamam.

https://youtu.be/nYzSIBDssGE

ayhanas
04-12-2016, 01:27
Ses iyiymiş :) Bi de kamyon kornası taktık mı tamam.

https://youtu.be/nYzSIBDssGE

Durakta tam durmaya yaķın otobüs sesini hatirlatti .Tıssssd diye kapılarda açılacak mı diye bekledim .:D

Dem-Er
07-12-2016, 21:24
edit: tabi bu adlandırmalar sadece ticari bir etiket de olabilir :)

Selam :)
Yazmadan edemicem :)
Ben yaklaşık bir senedir Rs 29 kullanıyorum.önceden feredo 2500 kullanmıştım aracımda.
Pagid 29 gerçekten üst seviye bir balata ve günlükte kullana biliyorum.Pistte kolay kolay yakamazssınız ben soğutmadan pite girmek zorunda kaldım bir seferinde balatadan kor düştüğünü gördüm jantın içine fakat hala aylardır hiç sorunsuz kullanıyorum.Tek sorun uzun zaman aracı yıkatmadan kullanırsam ötme yapıyor bu doğru.bunuda 2/3 günde bir yıkatarak çözdüm :) balatalara su tutturuyorum mis oluyor.feredo 3000 de diğer günlük aracımda kullanıyorum hiç sorun yok ötmede yok fakat piste hiç çıkmadım bilmiyorum ne yapar.eminim oda iyidir ama.
Kısaca tavsiye ederim.

Dem-Er
07-12-2016, 21:34
Eğer aracınız için Endless endurance varsa üretilmişse hiç düşünmeden alın derim.Çok pahalı ama mükemmel.Ring deki araçların % 60/70 i Endless kullanıyor.bende aldım Almanyadan getirdim arka balataları 1 seneden fazladır kullanıyorum.daha yarıya gelmedi ve ötme hiç yok.önleri önümüzdeki günlerde yeni sıfır disclerle takıp kullanacağım.disc dostu ve uzun ömürlü ve ısıya ağır baskıya çok dayanıklı.

snrk
07-12-2016, 22:24
Eğer aracınız için Endless endurance varsa üretilmişse hiç düşünmeden alın derim.Çok pahalı ama mükemmel.Ring deki araçların % 60/70 i Endless kullanıyor.bende aldım Almanyadan getirdim arka balataları 1 seneden fazladır kullanıyorum.daha yarıya gelmedi ve ötme hiç yok.önleri önümüzdeki günlerde yeni sıfır disclerle takıp kullanacağım.disc dostu ve uzun ömürlü ve ısıya ağır baskıya çok dayanıklı.

Tavsiyeler için teşekkürler hocam. Türkiye distribütörünü bulunca geçen gün RS29 siparişi verdim bile. :) Ötmesini göze almıştım ama yıkayınca geçmesi de bonus oldu.
Endless endurance'ın M2,M3,M4 için modelini bulamadım. MX72 ve ME20 var. Onlar da endurance değil sanırım.

KVNC
11-01-2017, 18:28
...

Selamlar, sanırım bu sene yok ama yine de sorayım, pistgünlerinde seanslık araç kiralama gibi bir projeksiyon var mı acaba?

Cem.B
11-01-2017, 18:30
Bende sorayim beygire gore muhabbeti kalkacakmi acaba belli oldumu

iynn-RS
11-01-2017, 18:38
Bir soruda ben sorayim ama benim soru kabak tadi verdi.

Pist süreleri ne zaman güncellenecek ?

7 aydir sureler guncellenmemis. Yada benmi yanlis yere bakiyorum.

PiscocuK
11-01-2017, 18:39
istanbul parka ilk kez çıkacağım çok heyecanlıyım sanırım en son 2008 yada 2009 da körfeze çıkmıştım
yaz gelsin artık :)
ayrıca beygir fiyatlandırmasında umarım iyileştirme olur :D

KVNC
11-01-2017, 19:55
Bir soruda ben sorayim ama benim soru kabak tadi verdi.

Pist süreleri ne zaman güncellenecek ?

7 aydir sureler guncellenmemis. Yada benmi yanlis yere bakiyorum.

Görmemişin süresi olmuş lol

R.S.C
12-01-2017, 11:01
bu sene pist fiyatları ne olur Buğra bey :)

BARR
27-01-2017, 10:24
Beyler önümüzdeki pist günü takvimi belli mi? İlk organizasyon ne zaman?

Caner B.
27-01-2017, 10:38
Henuz belli olmadi intercity sitesini takip ediyorum 2017 takvimi hala yok bekliyoruz :)

levent
27-01-2017, 13:53
Buğra abi açıklar diye tahmin ediyorum yakında ef186

Mart sonu olmazsa Nisan'da olur muhtemelen sezon açılışı diye tahmin ediyorum bende.

atituti
27-01-2017, 15:33
takvimden önemlisi fiyatlar bellimi :D

fatihob
29-01-2017, 00:06
Buğra abi 28.08.2016ta transponder almıştım, site güncellenmedi, o gün yukarıda hiç arkadaşımda yoktu tvden süremin kaç olduğunu öğrenemedim. Eğer kayıtlar hala duruyorsa bana senin süren şu falan diye söylesen çok mutlu olurum. Ofical süremi bileyim Mitoyla :)

Mehmetmert
06-02-2017, 08:36
Beyler adsfugnhadufhna Fiyatlar yalvarılsa,yakarılsada geri dönmüyormuş :D
Artık arabalara paranız yetmiyorsa İstanbul Park Minibus tur sizlerle uygun fiyatlarla yakın zamanda :D
Oto STİL Dergisi'ni hazırlarken eğleniyor muyuz? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gM0LTjGCaV0)

https://www.youtube.com/watch?v=gM0LTjGCaV0

ef186
06-02-2017, 08:41
Çok pis minibüs kullanırım :)

997TT
06-02-2017, 09:03
Ring de turist gunleri
otobusle cikilabiliyor gezi amacli. Artik fiyatlari karsilayamanlara boyle bir hizmet dusunmus yonetim :)
Bugra;ne zaman pist gunleri? Fiyat mantikli rakamlara geliyir mu? Liste neden guncel degil?
Bize birseyler yaz artik mike...

ef186
06-02-2017, 11:57
Ring de turist gunleri
otobusle cikilabiliyor gezi amacli. Artik fiyatlari karsilayamanlara boyle bir hizmet dusunmus yonetim :)
Bugra;ne zaman pist gunleri? Fiyat mantikli rakamlara geliyir mu? Liste neden guncel degil?
Bize birseyler yaz artik mike...

Fiyatlar, takvim ve güncel liste bir arada yayınlanacak 2017 Programı ortaya çıkmış olacak.
Bizde bekliyoruz hayırlısı diyelim ;)

997TT
06-02-2017, 12:08
Doktor;herkes acikladi bir siz kaldiniz. Ver bize guzel haberler artik... Dagit su karamsar havayi...

63owen63
06-02-2017, 12:11
Vural Ak' umarim halk gunlerini öldürmez.

Mr.Bilal
06-02-2017, 13:12
Aynı motor ama fabrika çıkışlı farklı beygir olan araçlar inş. bu sefer aynı klasmanlarda yer alabilirler. örneğin

1.4 tsi 160 hp golf üst sınıfta yer alıp fazla ücret veriyordu tabloya göre
1.4 tsi 150 hp golf ise normal ücretlendirme oluyordu.

KVNC
07-02-2017, 17:08
Pist gunleri acisindan 2015 e bakilacak, 2016 ya bakilacak, kiyaslama yapilacak, karlilikta degisen birsey yoksa fiyatlarda da degisen bisey olmayacak bence :)

Bu senenin fiyatlari bunun cevabi olacak bi anlamda...

ef186
07-02-2017, 17:59
Pist gunleri acisindan 2015 e bakilacak, 2016 ya bakilacak, kiyaslama yapilacak, karlilikta degisen birsey yoksa fiyatlarda da degisen bisey olmayacak bence :)

Bu senenin fiyatlari bunun cevabi olacak bi anlamda...

Yok o öyle olmuyor o hesap

KVNC
07-02-2017, 18:22
Yok o öyle olmuyor o hesap

Sen oyle diyosan oyledir abi :)

Schumi
07-02-2017, 19:25
Fiyatlarda umarım iyileştirme olmuştur. Ayrıca websitesi uzun zamandır güncellenmiyor. :)

KVNC
07-02-2017, 19:42
Fiyatlarda umarım iyileştirme olmuştur. Ayrıca websitesi uzun zamandır güncellenmiyor. :)

Fiyatlar, takvim ve güncel liste bir arada yayınlanacak 2017 Programı ortaya çıkmış olacak.
Bizde bekliyoruz hayırlısı diyelim ;)

2017ye 5i1yerde tadinda bomba hibi gelecek sanirim intercity :)

997TT
07-02-2017, 19:59

En azından takvım ve sureler guncellense...
Ona gore hazırlıgımızı yaparız. Rıng,Spa track day programlarını yaptık. Serres de hazır... Insallah cakısmaz,cok gec kaldınız mike :(

D.Demir
09-02-2017, 00:08
Beyler adsfugnhadufhna Fiyatlar yalvarılsa,yakarılsada geri dönmüyormuş :D
Artık arabalara paranız yetmiyorsa İstanbul Park Minibus tur sizlerle uygun fiyatlarla yakın zamanda :D
Oto STİL Dergisi'ni hazırlarken eğleniyor muyuz? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gM0LTjGCaV0)

https://www.youtube.com/watch?v=gM0LTjGCaV0

Kaptan şurdan bir 8. viraj alırmısın:D

AlpEren
15-02-2017, 11:37
Tarihleri ve fiyatlari heyecanla bekliyoruz ef186

atituti
26-02-2017, 23:43
mart ayında kesin pist günü olacak mı ? martın 28 ine kadar

levent
27-02-2017, 00:13
mart ayında kesin pist günü olacak mı ? martın 28 ine kadar

Bu zamana kadar açıklanmadığına göre ben sanmıyorum bro.

Nisan en erken diye tahmin ediyorum, Buğra abi yok mu bir gelişme? Tarihler ve fiyatlandırma hakkında? ef186

hamza
12-03-2017, 12:46
yolcu taşımak için üretilen otomobilleri burda çok zorlamak nekadar dogru f1 veya dtm gibi birşey olmayınca

ef186
12-03-2017, 12:55
Mart değil nisan başında başlıyoruz. Detaylar ve güncellenmiş tur zamanları haftaya sizlerle olacak.
Bu arada zamanlar güncellendiğinde pist rekorları ile ilgili bir süpriz ile karşılaşabilirsiniz :)
Fiyatlar ile ilgili bilgilendirme de aynı anda sitemiz Intercity İstanbul Park (http://www.intercitypark.com) da olacaktır.

Görüşmek üzere .

ef186
12-03-2017, 12:55
Mart değil nisan başında başlıyoruz. Detaylar ve güncellenmiş tur zamanları haftaya sizlerle olacak.
Bu arada zamanlar güncellendiğinde pist rekorları ile ilgili bir süpriz ile karşılaşabilirsiniz :)
Fiyatlar ile ilgili bilgilendirme de aynı anda sitemiz Intercity İstanbul Park (http://www.intercitypark.com) da olacaktır.

Görüşmek üzere .

Zero
12-03-2017, 14:02

Görüşmek üzere .

Heyecan oldu :D Hadi tüyo istemeyelimde 1 hafta daha bekleyelim bakalım..

mrbars
13-03-2017, 10:11
Heyecan oldu :D Hadi tüyo istemeyelimde 1 hafta daha bekleyelim bakalım..

niye tiyo istemiyoruz olm. isteyenin bir, vermeyenin iki yüzü kara.

üniversite yıllarında barda tanıştığım kızdan beri bu atasözünü kullanmamıştım.
not: vermediydi.

997TT
13-03-2017, 12:34
Tek temennim;insallah eski yanlislar devam etmez ve pistin katilimcilarinin makul/mantikli sikayet ve istekleri cevap bulur. Yoksa yine bize Spa/Ring ve Hockenheim yollari tastan. Listeye Serres ve Izmir de eklendi. Patron duy sesimizi,Ist park'i seviyoruz.

iynn-RS
13-03-2017, 12:42
Onden çeker rekorda surpriz bi degisiklik olmaz insallah :)

Birileri pist kapaliyken girip rekora koşmuşmudur.

mkerim
13-03-2017, 14:16
Tek temennim;insallah eski yanlislar devam etmez ve pistin katilimcilarinin makul/mantikli sikayet ve istekleri cevap bulur. Yoksa yine bize Spa/Ring ve Hockenheim yollari tastan. Listeye Serres ve Izmir de eklendi. Patron duy sesimizi,Ist park'i seviyoruz.

bence şimdiden oralara bakmaya başlayın.
opel i yada şampiyonlar yarışını bile yapmaya yanaşmadılar.
vardır bir bildikleri. yada içeride gezecek birilerini onlarda dışarılardan getirmesin

mrbars
13-03-2017, 14:19
Onden çeker rekorda surpriz bi degisiklik olmaz insallah :)

Birileri pist kapaliyken girip rekora koşmuşmudur.

Kaçak girip tedbili araba ile pistteki köpeklerin arasına karıştık. Her gün gazladık valla. Buğra duymasın.

http://33.media.tumblr.com/tumblr_li17neHCXG1qcdprko1_500.gif

997TT
13-03-2017, 14:31
Genel rekor diye dusunuyorum.
Simdiden program hazir hazirana kadar. Ist park takvimi aciklamakta cok gec kaldi. Sanirim nisanda baslarlar.
Hatta aklimda ilginc bir arac almak vardi ama hayaller sulara gomulecek gibi...

ef186
13-03-2017, 16:53
bence şimdiden oralara bakmaya başlayın.
vardır bir bildikleri. yada içeride gezecek birilerini onlarda dışarılardan getirmesin

Pist ve pistin yaptığı yarışlar ile ilgili mesajlarınız taraflı, bilgisiz ve boş mesajlar.
Buda onlardan biri. Sizin Intercity İstanbul Park ile sıkıntınızın ne olduğunu bilemiyorum, merakta etmiyorum.
Bu mecrada buna devam etmenize izin vermeyeceğim bilginiz olsun.

Bilmediğiniz, içinde olmadığınız, kulaktan dolma dedikodularınızı konuların içindeymişsiniz gibi yazmamanızı tavsiye ederim.
Yukarıda bold ile belirttiğim kısımda yazdıklarınız alenen yalandır. Böyle bir konuyu burda bu şekilde yazıyorsanız, aksini ispatlayamazsanız yalancısınız.

İyi forumlar.

ef186
13-03-2017, 16:56
Kaçak girip tedbili araba ile pistteki köpeklerin arasına karıştık. Her gün gazladık valla. Buğra duymasın.

http://33.media.tumblr.com/tumblr_li17neHCXG1qcdprko1_500.gif

Bende diyorum veteriner hekim neden bizden hızlı bir otomobil istedi :D

mkerim
13-03-2017, 19:14
Pist ve pistin yaptığı yarışlar ile ilgili mesajlarınız taraflı, bilgisiz ve boş mesajlar.
Buda onlardan biri. Sizin Intercity İstanbul Park ile sıkıntınızın ne olduğunu bilemiyorum, merakta etmiyorum.
Bu mecrada buna devam etmenize izin vermeyeceğim bilginiz olsun.

Bilmediğiniz, içinde olmadığınız, kulaktan dolma dedikodularınızı konuların içindeymişsiniz gibi yazmamanızı tavsiye ederim.
Yukarıda bold ile belirttiğim kısımda yazdıklarınız alenen yalandır. Böyle bir konuyu burda bu şekilde yazıyorsanız, aksini ispatlayamazsanız yalancısınız.

İyi forumlar.

Tanımadığın birine yalancı demek adam kalitesini ortaya koyuyor. Ama kibarlığımda. Sana cevap vereyim.
Bir sürü yarısın yapıldığı bir yerde sen hiçbir federasyon takviminde olan yarışa ev sahipliği yapma. Esas senin ne alıp veremediğin var otomobil ve motosiklet federasyonu ile. Yazdığım mesajlar taraflı demişsin ben sana tarafımın ne olduğunu söyleyeyim. Bu davranışlarınla bu pistin neden kendi kendine olduğu ortada. Kavga ederek bir yere varamazsın. Ona sataş buna sataş hayat geçmez. Bir organizasyon için katılımcı toplamaya çalıştığın zaman ki mesajlardan bahsettiğini zannediyorum. Yaptığın organizasyon ile ilgili sorduğum sorulara son derece amatör cevap verip amaç sadece para kazanmaya odaklı olduğunu düşündüğüm için be bu düşüncemi sana belli ettiğim için rahatsız oldun. Zaten bi durumlardan da genel bir rahatsızlık var anladığım kadarı ile. Benim sana önerim tanımadığın bilmediğin kişilere uzaktan atıp tutma. Bu senin için sıkıntılı bir durum. Ayrıca yalancı bence sensin. Bu yazdığım mesajda ne beğenmediğini anlamadım. Ama seni rahatsız eden milletin İzmir'de eğlenmesi olmuş anlaşılan.

onursumer
13-03-2017, 19:35
mkerim

tanımaya gerek yok

iddasını ıspatlayamazsınız yalancısınız denmiş ki bilip bilmeden sizin yaptığınız çokmu kaliteli bir davranış ?

ki çokta açık yazılmış direk yalancı denmemişte

kelalper
13-03-2017, 21:07
Mkerim madem dediklerin konusunda iddialisin dediklerini ispatla birader. Bosu bosuna birilerinin gaziyla burada kiralik katillik yapmaya kalkma. Madem boyle bir iddian var dersin ki ahanda yazili olarak basvurduk kabul etmediler. Yoksa pistin kapisindaki guvenlikle konusup abi ya biz piste cikip yarismak istiyoruz dediyseniz onlar bile sizi kaale almamis olabilir.

mrbars
13-03-2017, 22:56
Tanımadığın birine yalancı demek adam kalitesini ortaya koyuyor. Ama kibarlığımda. Sana cevap vereyim.
Bir sürü yarısın yapıldığı bir yerde sen hiçbir federasyon takviminde olan yarışa ev sahipliği yapma. Esas senin ne alıp veremediğin var otomobil ve motosiklet federasyonu ile. Yazdığım mesajlar taraflı demişsin ben sana tarafımın ne olduğunu söyleyeyim. Bu davranışlarınla bu pistin neden kendi kendine olduğu ortada. Kavga ederek bir yere varamazsın. Ona sataş buna sataş hayat geçmez. Bir organizasyon için katılımcı toplamaya çalıştığın zaman ki mesajlardan bahsettiğini zannediyorum. Yaptığın organizasyon ile ilgili sorduğum sorulara son derece amatör cevap verip amaç sadece para kazanmaya odaklı olduğunu düşündüğüm için be bu düşüncemi sana belli ettiğim için rahatsız oldun. Zaten bi durumlardan da genel bir rahatsızlık var anladığım kadarı ile. Benim sana önerim tanımadığın bilmediğin kişilere uzaktan atıp tutma. Bu senin için sıkıntılı bir durum. Ayrıca yalancı bence sensin. Bu yazdığım mesajda ne beğenmediğini anlamadım. Ama seni rahatsız eden milletin İzmir'de eğlenmesi olmuş anlaşılan.

Önceden sorduğun sorulara göz atalım.

kimsenin sormadıklarını sorayım. belki organizasyon da daha düşünmemiştir.
Yarışlar kaç tur
kaç tur yada kaç saat antrenman yapılacak.
her yarış yeni lastik var mı?
sezon sonunda araba ne olacak
her otomobil aynı güçte mi? arada torpilliler olacak mı
arabalar başka organizasyonlarda da kullanılacak mı?
araçlara reklam alınıyor mu ?
organizasyondan sonra araçlar ne olacak.
daha var ama bunlar önemli olanlar.

Arabalara ne olacak, arabalara sonra ne olacak; ruhsat mı veriyoruz dedi adamlar? "Torpil", "organizasyon düşünmemiştir" derken direk renk belli aslında ama, Buğra üşenmemiş cevap vermiş; cevap gelince de yok ralli daha iyiye çevirmişsin. Amaç belli, güdüm belli; belliyken niye soru sorayım oradan sataşayım yapılmış anlamak mümkün değil. Şimdi de nerden bağlamışsın yine anlaşılmıyor ama para kazanma muhabbetine çevrilmiş. Bakkala da adres sorup sonra peynirden para kazanıyor musun diye arıza çıkartıyor musun, yoksa takıntı sadece Intercity mi?

mkerim
14-03-2017, 09:24
Önceden sorduğun sorulara göz atalım.

Arabalara ne olacak, arabalara sonra ne olacak; ruhsat mı veriyoruz dedi adamlar? "Torpil", "organizasyon düşünmemiştir" derken direk renk belli aslında ama, Buğra üşenmemiş cevap vermiş; cevap gelince de yok ralli daha iyiye çevirmişsin. Amaç belli, güdüm belli; belliyken niye soru sorayım oradan sataşayım yapılmış anlamak mümkün değil. Şimdi de nerden bağlamışsın yine anlaşılmıyor ama para kazanma muhabbetine çevrilmiş. Bakkala da adres sorup sonra peynirden para kazanıyor musun diye arıza çıkartıyor musun, yoksa takıntı sadece Intercity mi?

çok iyi bir noktadan yakalamışsın ama bazı işlerde hep tecrübe öne çıkmıştır. Yani bu işi biliyorum diyen adama ilk sorum şu olur. daha önce yaptın mı ?? cevap muhtemelen titrek evet . (sizin cevap 50.000 tane kiralık arabam var ) daha üzerine gidersen kaç tane yaptın sorusu gelir ve o zaman durumdaki tecrübesizlik ortaya çıkar. yaptığı işten para kazanacak tabiki ama bu işlerde organizatör para kazanırken para harcayanda eğlenecek. sen eğlence vaad et sonra ne yapalım bu kadar dı yandı biletler de. para veren olarak bu soruları sormak en doğal hak değilmidir. bu işlerde kimi organizasyon sana arabayı satar kimisi de sezonluk sana verir. yani diyorsun ki sen parayı ver gerisine karışma. sorduğum diğer soruları yazmaman neden acaba ????? Seyirci olacak mı ??? bu sorunun cevabı 50.000 otomobilimiz var kiralıkta. konudan uzak kişilerin amacı sadece para kazanmak ise bunu doğrudan söylemek daha az tepki çeker.
sana bir iş önersem ve para istesem sen sormazmısın her türlü detayı. detayları anlatamamak işin içinde bir sıkıntı olduğunu göstermez mi??? gelelim yazmadığı ve benim söylediklerime yani işine gelmeyene. arabaların sigortası. önce var sonra yok demek ne oluyor. sen sigorta için para istiyorsun ama bir sigorta poliçesi gösteremiyorsun. kimin dürüst olduğunu sana soruyorum. cevap vereceğini hiç tahmin etmiyorum ama sormuş olayım.
arada yazıp konuşanlara cevabım sen ne yaptın ki adamlar sende hiç bir organizasyon yapmıyor.
şimdi işin an acı tarafını söyleyeyim sana.....

pisti ilgilendiren iki tane federasyon var hiç mi gelip bir şey istemediler yada adamlara ne yaptın ki sana gelmiyorlar. bunu düşüneceğine sen her sorunun altında bir şey ara.

Çok güzel bir mağazan var içindeki malzemelerde güzel ama ne hikmetse kimse gelip senden alışveriş yapmıyor. durumu buna benzetsek yanlış olmaz zannedersem. kavgacı bir tutumda olmanız aslında sorunun ana nedeni.
bir laf var. takkeyi koy önüne düşün ben ne yapmalıyım diye.
atıp tutacağınıza oturun devletin federasyonlarını nasıl bizim pistimize getiririz diye düşünün.

ef186
14-03-2017, 10:03
çok iyi bir noktadan yakalamışsın ama bazı işlerde hep tecrübe öne çıkmıştır. Yani bu işi biliyorum diyen adama ilk sorum şu olur. daha önce yaptın mı ?? cevap muhtemelen titrek evet . (sizin cevap 50.000 tane kiralık arabam var ) daha üzerine gidersen kaç tane yaptın sorusu gelir ve o zaman durumdaki tecrübesizlik ortaya çıkar. yaptığı işten para kazanacak tabiki ama bu işlerde organizatör para kazanırken para harcayanda eğlenecek. sen eğlence vaad et sonra ne yapalım bu kadar dı yandı biletler de. para veren olarak bu soruları sormak en doğal hak değilmidir. bu işlerde kimi organizasyon sana arabayı satar kimisi de sezonluk sana verir. yani diyorsun ki sen parayı ver gerisine karışma. sorduğum diğer soruları yazmaman neden acaba ????? Seyirci olacak mı ??? bu sorunun cevabı 50.000 otomobilimiz var kiralıkta. konudan uzak kişilerin amacı sadece para kazanmak ise bunu doğrudan söylemek daha az tepki çeker.
sana bir iş önersem ve para istesem sen sormazmısın her türlü detayı. detayları anlatamamak işin içinde bir sıkıntı olduğunu göstermez mi??? gelelim yazmadığı ve benim söylediklerime yani işine gelmeyene. arabaların sigortası. önce var sonra yok demek ne oluyor. sen sigorta için para istiyorsun ama bir sigorta poliçesi gösteremiyorsun. kimin dürüst olduğunu sana soruyorum. cevap vereceğini hiç tahmin etmiyorum ama sormuş olayım.
arada yazıp konuşanlara cevabım sen ne yaptın ki adamlar sende hiç bir organizasyon yapmıyor.

pisti ilgilendiren iki tane federasyon var hiç mi gelip bir şey istemediler yada adamlara ne yaptın ki sana gelmiyorlar. bunu düşüneceğine sen her sorunun altında bir şey ara.

Çok güzel bir mağazan var içindeki malzemelerde güzel ama ne hikmetse kimse gelip senden alışveriş yapmıyor. durumu buna benzetsek yanlış olmaz zannedersem. kavgacı bir tutumda olmanız aslında sorunun ana nedeni.
atıp tutacağınıza oturun devletin federasyonlarını nasıl bizim pistimize getiririz diye düşünün.

Kulaktan dolma, içinde olmadığınız, halk arasında dedikodu olarak adlandırılan yazılarınıza bir tanesini daha eklediniz.
Okadar ki 2017 takvimine bakıp orda tesisimizde yapılacak yarışları bile göremeyecek kadar körsünüz. Hatta 2015 ve 2016 da Pistte neler olduğundan bile haberiniz yok, şampiyonlar şampiyonasında yarışacak olan Clio Cup pilotlarımızdan da...
Maksadınız sadece çamur atmak ötesi değil. 50.000 otomobil diye tutturmuşsunuz. Servis hizmetleri hususunda gururla bu rakamı telafuz edebiliriz ama anladığım kadarı ile sizin rahatsız olma durumunuz zaten bu büyüklük, bu işlere bir kurumun özgürce yatırım yapabilmesi ve ortaya konan işin işin ''içinde'' olan pilotlar tarafından taktir kazanması.
Amacınız farklı güdümünüz belli bu nedenle burada demogoji ile yürümez işler boşuna bu anlamsız çabanız...
Her kelimenize ve satırınıza yarım sayfa '' GERÇEK'' bilgi ile yanıt verebilirim ama şuan size bu yazıyı yazarken pistimizde gerçekleşen ülkenin en önemli fabrika takımının yeni motorsporları araç testine dahil olmam sonrasında önümüzdeki günlerde başlayacak olan tek marka kupalarımız ile ilgili görüşmelerime devam etmem gerekiyor. Gerçekten bildiğiniz bir konu olsa ve bu saldırma değilde merak etme amacı ile yazdığınız yazılar ile ilgili olsa size günlerimi ayırırım severek. Şuan satırlarım bile fazla.

İyi forumlar dilerim,

mkerim
14-03-2017, 10:07
şuan size bu yazıyı yazarken pistimizde gerçekleşen ülkenin en önemli fabrika takımının yeni motorsporları araç testine dahil olmam .

İyi forumlar dilerim,

ben seni işinden almayayım zaten son noktayı koymuşşun. İYİ TESTLER

ef186
14-03-2017, 10:32
ben seni işinden almayayım zaten son noktayı koymuşşun. İYİ TESTLER

Size de güle güle.

mrbars
14-03-2017, 12:44
çok iyi bir noktadan yakalamışsın ama bazı işlerde hep tecrübe öne çıkmıştır. Yani bu işi biliyorum diyen adama ilk sorum şu olur. daha önce yaptın mı ?? cevap muhtemelen titrek evet . (sizin cevap 50.000 tane kiralık arabam var ) daha üzerine gidersen kaç tane yaptın sorusu gelir ve o zaman durumdaki tecrübesizlik ortaya çıkar.
Titrek evet derler derken; geçen sene 2 grup kendi kupalarını yaptılar. Motorsporları açısından gayet de başarılı bir organizasyondu. Bunun dışında pist günleri formatını oluşturan ve on yıldır uygulayan adama soru soruyorsun, neye titrek cevap versin ki?

yaptığı işten para kazanacak tabiki ama bu işlerde organizatör para kazanırken para harcayanda eğlenecek. sen eğlence vaad et sonra ne yapalım bu kadar dı yandı biletler de. para veren olarak bu soruları sormak en doğal hak değilmidir. bu işlerde kimi organizasyon sana arabayı satar kimisi de sezonluk sana verir. yani diyorsun ki sen parayı ver gerisine karışma. sorduğum diğer soruları yazmaman neden acaba ????? Seyirci olacak mı ??? bu sorunun cevabı 50.000 otomobilimiz var kiralıkta. konudan uzak kişilerin amacı sadece para kazanmak ise bunu doğrudan söylemek daha az tepki çeker.
sana bir iş önersem ve para istesem sen sormazmısın her türlü detayı. detayları anlatamamak işin içinde bir sıkıntı olduğunu göstermez mi???
Yanan ne, nedir kafandaki saplantı yine anlamadım. Vaat edilip de yapmadıkları bir durum mu var? Arabayı üstüne yapacağız deyip vermediler mi?

gelelim yazmadığı ve benim söylediklerime yani işine gelmeyene. arabaların sigortası. önce var sonra yok demek ne oluyor. sen sigorta için para istiyorsun ama bir sigorta poliçesi gösteremiyorsun. kimin dürüst olduğunu sana soruyorum. cevap vereceğini hiç tahmin etmiyorum ama sormuş olayım.
Hasarı kendi bünyelerinde karşılıyorlar. Pilot belli bir tutara kadar mesul. Clio'da x lira, Megane'da y lira, Caterham'da z lira. Hepsinin tutarı belli, söylendi. 30 sayfa sözleşme ile katılıyorsun, bilmemkaç milyar dolar aktifi olan, 100 tane avukatı olan şirket bu; sokaktan geçen adam değil ki 3 soruda bozasın. Bu arada sigorta poliçesini napacaksın, fotokopi ile ehliyeti alıp kaza tutanağı mı tutacaksın yarışta? Sigorta için para istiyorsun demişsin, o nerden çıktı?

Organizasyon yapmıyorlar demek düpedüz mantıksızlık. Organizasyon yoksa neyin sorusunu sordun sen, organizasyon sorusu değil mi? Pist günleri var, 3 tane kupa var, endurance ile de 4. Offroadda ceplerinden pist yaptılar, 2 senedir hayrına yarış düzenliyorlar. Diğer yarışlar için de her gelene de pisti verecekler diye bir kaide yok. Mekan ve pistin parasını kira olarak ödeyen bir şirket, her yarışa her gelene de evet deme gibi bir zorunlulukları yok. Misal sen geleceksin, burda yazdığın mantıksızlıkların çeyreğini yapsan marketten ekmek vermezler sana, oturup bir de pisti mi versinler?

Her sorunun altında birşey aramaya gelince, konuya soru ile girip sonra gelen cevaba bakmadan aslı astarı olmadan bir takım beyanlar yazan ben değilim. Intercity babamın şirketi değil, Vural Ak'ı tanımam. Müşterisiyim. Eleştirdiğim kısımları var, ama bunları kafamda uydurduğum dünya üzerinden yapmıyorum. Birşeyler duyup kurmuşsun kafanda, algı beton olmuş yazılanlara cevaplara da bakmıyorsun. Pahalı dersin anlarım. Daha çok organizasyon olsun dersin yine anlarım. Ama senenin 15-20 günü yüz küsür gözetmenle yarış düzenleyen F1 boyutlarındaki bir piste hiç iş yapmıyorlar, bomboş demek nasıl bir düşünce yapısı onu anlayamıyorum.

mkerim
14-03-2017, 12:51
Titrek evet derler derken; geçen sene 2 grup kendi kupalarını yaptılar. Motorsporları açısından gayet de başarılı bir organizasyondu. Bunun dışında pist günleri formatını oluşturan ve on yıldır uygulayan adama soru soruyorsun, neye titrek cevap versin ki?

Yanan ne, nedir kafandaki saplantı yine anlamadım. Vaat edilip de yapmadıkları bir durum mu var? Arabayı üstüne yapacağız deyip vermediler mi?

Hasarı kendi bünyelerinde karşılıyorlar. Pilot belli bir tutara kadar mesul. Clio'da x lira, Megane'da y lira, Caterham'da z lira. Hepsinin tutarı belli, söylendi. 30 sayfa sözleşme ile katılıyorsun, bilmemkaç milyar dolar aktifi olan, 100 tane avukatı olan şirket bu; sokaktan geçen adam değil ki 3 soruda bozasın. Bu arada sigorta poliçesini napacaksın, fotokopi ile ehliyeti alıp kaza tutanağı mı tutacaksın yarışta? Sigorta için para istiyorsun demişsin, o nerden çıktı?

Organizasyon yapmıyorlar demek düpedüz mantıksızlık. Organizasyon yoksa neyin sorusunu sordun sen, organizasyon sorusu değil mi? Pist günleri var, 3 tane kupa var, endurance ile de 4. Offroadda ceplerinden pist yaptılar, 2 senedir hayrına yarış düzenliyorlar. Diğer yarışlar için de her gelene de pisti verecekler diye bir kaide yok. Mekan ve pistin parasını kira olarak ödeyen bir şirket, her yarışa her gelene de evet deme gibi bir zorunlulukları yok. Misal sen geleceksin, burda yazdığın mantıksızlıkların çeyreğini yapsan marketten ekmek vermezler sana, oturup bir de pisti mi versinler?

Her sorunun altında birşey aramaya gelince, konuya soru ile girip sonra gelen cevaba bakmadan aslı astarı olmadan bir takım beyanlar yazan ben değilim. Intercity babamın şirketi değil, Vural Ak'ı tanımam. Müşterisiyim. Eleştirdiğim kısımları var, ama bunları kafamda uydurduğum dünya üzerinden yapmıyorum. Birşeyler duyup kurmuşsun kafanda, algı beton olmuş yazılanlara cevaplara da bakmıyorsun. Pahalı dersin anlarım. Daha çok organizasyon olsun dersin yine anlarım. Ama senenin 15-20 günü yüz küsür gözetmenle yarış düzenleyen F1 boyutlarındaki bir piste hiç iş yapmıyorlar, bomboş demek nasıl bir düşünce yapısı onu anlayamıyorum.

ben sormayı unuttum seyirci var mı ???
yoksa oradaki herkes eş dost akraba mı ??

ekmek konusuna gelince şimdi para versem pisti bana özel hale getirmeyecek mi?? yada sen nereye para verdiğini sormayacak kadar kolay para kazanıyorsan bir şey söyleyemem.

gene söylüyorum Bir dükkan var içinde malzeme dolu ama hiç satış yapamıyorlar. sorun bu aslında.
benim testlerim var meşgulüm daha yazamayacağım....

Zero
14-03-2017, 13:59
Şimdi olay ürün satılan mağazadaki satışlara geldi :) ne kadar satış yapıldığı hakkında bu kadar kesin yargılarla nasıl konuşabiliyorsunuz, muhasebe biriminden misiniz intercitynin ? Ben en çok itiraz edenlerden biriyim fiyat politikasına ama bu yaptıkları işi takdir etmememiz manasına gelmiyor yiğidi öldürüp hakkını vermek erdemdir. Bir çok amatör pilota kendini geliştirme imkanı veriyor bir çok fırsat sunuyorlar. Orada "organizasyon düzenleyebilecek ve bunun altından kalkabilecek" ciddiyette olduklarına inandıkları bütün firmalara açık o tesisin kapısı. Kulaktan duyma veya "kulaktan" uydurma söylemler bence dışarıdan ilgilenenleri bilinçli yanlış yönlendirme politikasıdır.

mrbars
14-03-2017, 14:52
ben sormayı unuttum seyirci var mı ???
yoksa oradaki herkes eş dost akraba mı ??

ekmek konusuna gelince şimdi para versem pisti bana özel hale getirmeyecek mi?? yada sen nereye para verdiğini sormayacak kadar kolay para kazanıyorsan bir şey söyleyemem.

gene söylüyorum Bir dükkan var içinde malzeme dolu ama hiç satış yapamıyorlar. sorun bu aslında.
benim testlerim var meşgulüm daha yazamayacağım....

Seyirci yok, yasak. Birinci derece akrabalar dışında içeri alınmıyor. Geçen biri seyirci diye geldi, ana kapıda korumalar dövmüşler.

Parasını verirsen de pisti ters, düz, çapraz her türlü dönebilirsin. Üstüne 3 5 daha atarsan çimenleri kırmızıya bile boyatırsın. Para kazancına gelince, sen pistte arabayla 2 tur dönecem diye bu kadar para harcıyorsan çok kolay para kazanıyorsun. Yılda 100bin km yol yapıyorum, kimse para istemiyor. Yolda kullanmak daha ucuz. Akıl fikir kadar ucuz...

kelalper
15-03-2017, 23:26
Olm allahaskina beyinozurlulere neyin cevabini vermeye calisiosunuz. Organizasyon yok diyor lan pist devletin elindeyken copluktu birak organizasyonu gece bekcilerinin okuzlugu sayesinde pit alanindan tribun tarafina tunelde sidik kokusunu almamak icin tek nefeste gecmeye calisirdik. Pist intercitynin birader isterse sana inat tursusunu kurar kimseyi almaz. Kirada oturdugun evde mal sahibine kimin gelecegini kimin gidecegini soyluyor musun?
Seyircinin gelmemesi intercitynin sucu mu? Formula 1 e ilk sene disinda kac kisi geliodu haberin var mi? Satilan ya da satilmayan urunlerden sanane bilader derdi tasasi sana mi kaldi? Mali senden aldilarda sana mi odemediler? Simdi de pistin icinde dolasan kopeklerden saldiri yapar bu zerzevat diyecem zerzevata ayip olacak

Yigit-Y
15-03-2017, 23:36
Olm allahaskina beyinozurlulere neyin cevabini vermeye calisiosunuz. Organizasyon yok diyor lan pist devletin elindeyken copluktu birak organizasyonu gece bekcilerinin okuzlugu sayesinde pit alanindan tribun tarafina tunelde sidik kokusunu almamak icin tek nefeste gecmeye calisirdik. Pist intercitynin birader isterse sana inat tursusunu kurar kimseyi almaz. Kirada oturdugun evde mal sahibine kimin gelecegini kimin gidecegini soyluyor musun?
Seyircinin gelmemesi intercitynin sucu mu? Formula 1 e ilk sene disinda kac kisi geliodu haberin var mi? Satilan ya da satilmayan urunlerden sanane bilader derdi tasasi sana mi kaldi? Mali senden aldilarda sana mi odemediler? Simdi de pistin icinde dolasan kopeklerden saldiri yapar bu zerzevat diyecem zerzevata ayip olacak

Haklısın

Beğenmeyen gitmez piste çıkmaz

Burası türkiye paran yoksa hiçbirşeye hakkın yok

Unutuyorlar reyisss

Burayı zannediyor ki nürburgring pisti

Fakirlik işte :)

Not:Yazan uçuk rakamlı seyirciye bile tahammül edemeyen bu pisten nefret eden fakir forum üyesiyim :)

iynn-RS
16-03-2017, 08:02
Alper abi adama beyin ozurlu diyorsunuzda , adam örnek olarak yazmis "bir magazan var ama kimse senden alisveris yapmiyor" cumlesini. Yani komple istanbul parki bir magazaya benzetmis.
Icerideki "Omp" magazasindan bahsetmiyot yani.

Bence Önyargili olmak cok daha tehlikeli.

mkerim
16-03-2017, 08:19
Olm allahaskina beyinozurlulere neyin cevabini vermeye calisiosunuz bu zerzevat diyecem zerzevata ayip olacak

bunun sen olduğunu düşünüyorum doğru mu anladım acaba ??
ne demek istendiğini anlamayan sen olduğun için bu şekilde anlaşılıyor

997TT
16-03-2017, 08:35
Istanbul Park'ın 365 gun kıralama gunu varsa belkı bunun 220-230 gunu sımdıden dolu. Neyın dukkanı neyın boslugu?
Buna cupları dahıl etmıyorum.... Su konuyu ıcı bos tartısmalarla mesgul edıp kırletmesek. Tarıhler acıklanıcak ınsallah bu hafta sonu....

ghibli06
16-03-2017, 09:40
öncelikle bu işi organize eden kişi bizim arkadaşımız, eleştiri yaparken bile bunu göz ardı edemeyiz... yeri geliyor en ağır eleştirileri yapıyoruz evet ama sonuçta Buğra da evinin bahçesini karting için bize açmıyor, piste para vermiş bir kuruluşun pist işlerini organize ediyor, başka görevleri var mıdır bilmiyorum kuruluşta ben sadece pistle alakalı konuşuyorum... yıllardır, ortada İstanbulPark yokken bile pist organizasyonları yapan biri şimdi neden bundan kaçsın ki? karpuz değil ki pist yattığı yerde büyüsün, ama geçen seneden beri bariz bir şekilde halk günleri programında bir gariplik var, beygirlerin havada uçuştuğu bir ortamda HP ye göre sınıflandırma, ücretlerdeki artış, pist derecelerinin aylarca güncellenmemesi vs... belki de İstanbulPark yönetimi halk günü istemiyordur, eskiden halk günleri büyük önem taşırken artık marka organizasyonları daha değerlidir onlar için, cup lar daha karlıdır bunu biz bilemeyiz... benim itiraz ettiğim nokta, Buğra tek yetkiliymiş gibi bütün oklar onda toplanıyor, eleştiriler hep ona gidiyor belli bir yerden sonra da tartışma olabildiğince kısır oluyor... eğer Türkiye Pist Şamp. için pisti vermediyse İstanbulPark, bırakın federasyon düşünsün? federasyondan daha mı etkili oluyoruz bu konu içinde birilerine yüklenince? bizim konuşmamız gereken konular bellidir, sayfa sayfa yazıyoruz, şunlar olsa daha iyi olur, bunlar olsa daha güzel olur diye, elimizde 3 tan pist var zaten org. yapılabilecek ama bunun en güzel olanında turlamak hepimizin hayali, inşallah bu sene daha mantıklı kararlarla güzel halk günleri yaşarız...

kelalper
16-03-2017, 09:57
bunun sen olduğunu düşünüyorum doğru mu anladım acaba ??
ne demek istendiğini anlamayan sen olduğun için bu şekilde anlaşılıyor

o yazdıklarımın açık açık kim olduğu bi b.ktan haberi yokken salak saçma yazanlar olduğu belli. Üstüne alınmak istiyorsa cuk diye üstüne oturur senin için biçilmiş kaftan.

kelalper
16-03-2017, 10:06
Alper abi adama beyin ozurlu diyorsunuzda , adam örnek olarak yazmis "bir magazan var ama kimse senden alisveris yapmiyor" cumlesini. Yani komple istanbul parki bir magazaya benzetmis.
Icerideki "Omp" magazasindan bahsetmiyot yani.

Bence Önyargili olmak cok daha tehlikeli.

olm OMP mi satmıyor pist mi satmıyor komik misiniz? Geçen ctesi pistteydim megane cup testi için. Yağmurlu havada bile millet gelip ompden malzeme alıyordu. Bunlar katılımcı falan değil. Pist mi boş. Pistin hemen hemen her dakikası dolu. Sürekli organizasyon var. Şirketler organizasyon düzenliyor çalışanlarını piste porsche ile çıkarıyor. Allah aşkına pist boş olsa potansiyeli olmasa AMG ve Porsche oraya para yatırıp teknik elemanlarını gönderir mi sürekli dursun die. Pistin üzerinde sürekli yarış yok doğru ama pistin üzerinde sürekli bir motorsporları organizasyonu var. Bu mu satmayan mal?

iynn-RS
16-03-2017, 10:22
Abi ben o konuda bisey soyledimmi.Satıyor veya satmiyor diye.

Ornek vermiş onu yanlis anlamissin onu belirttim.

mrbars
16-03-2017, 11:22
Hala anlayamayanlar için: PİSTİN 200 küsür GÜNÜ DOLU.
Sonra vay efendim pist boş. Sen gelmeyince boş mu sanıyorsun pisti. Tek başına mı dolduruyorsun asfaltı.

Genel sorunumuz bu. Bilmeden yorum yapmak. Kafa var ya, o kafada her düşündüğün haltı doğru sanmak.
Biri atıp tutmuş, ne yazdığı neyi nerden bağladığı belli değil; sonra otur 50 kişi kuyuda taş ara.

Ulan pist günlerine indirim istemeye konuya giriyorum, yeminle bu daha müstehak değil daha da zam yapsınlar kıvamına geldim, avukatı ettiniz pistin.

milksop
16-03-2017, 11:30
muhtemelen arkadaşın istediği, hep halk günü olsun bide hep ucuz olsun, sürümden kazansınlar:) dükkan ana baba günü gibi olsun.

BARR
16-03-2017, 13:36
Buğra bey,

Şehir dışından gelicek katılımcılar için veya 34 plaka harici olan araçlar için bir gönül okşayıcı indirim düşünür müsünüz?

cKatmer
16-03-2017, 16:36
Buğra abiye pist hakkında amatör cevap veriyorsun denildi ya sadece gülüyorum.

Zero
16-03-2017, 18:27
Ben yıllardır amatör olarak hobi niyetine pistlere elimden geldiğince giderim çıkamasamda gider izlerim. İlk pistimde org da yine Buğra vardı İzmitte. Bugünde aklıma pist denince ilk o sakallı, güler yüzlü, sabırlı, tersi ters adam gelir. He ama bilmiyor bu işleri en kalabalık pist organizasyonlarını şans eseri yapabiliyor hemde en ufak sorun yaşanmadan. 200 küsür günü dolu klişesine girmiyorum herkes orayı sadece pist günlerinden ibaret falan sanıyor heralde.

Cem.B
16-03-2017, 18:45
Bosuna tartisiyorsunuz valla dolu bos beni pek ilgilendirmiyor

Tek merak ettigim fiyatlardaki hp sacmaligi duzelecekmi

Pist dolu bos size ne abi parasini bizmi kazaniyoruz :)

DRIVE34
16-03-2017, 23:26
İnşallah Kazasız Belasız Güzel Eğlenceli Bir Sezon Olur ; Hem Pilotlar Hem Seyirciler İçin ... Başarılar