Orijinalini görmek için tıklayınız : Ümraniye GT PERFORMANCE Şikayet !
alihansirin
02-10-2015, 21:59
Merhaba Kıymetli Techturkey ailesi;
Başımızdan geçen , Ümraniye Sanayi’deki GT PERFORMANCE ile yaşadığımız bu iğrenç olayı sizlere ders olması ve aynı hataya düşmemeniz için paylaşıyorum.
Konu yanlış yere açıldıysa yönetimden şimdiden özür dilerim...
Herşey Şubat ayı civarı soyadının Çakıroğlu olduğunu sandığım Serkan isimli arkadaşla tanışmamızla başladı.
O sırada Bostancı sanayide bi ustaya motor yaptırmış fakat verim alamamıştık. Canımız biraz sıkkındı kısacası 7000 TL çöp olmuştu. Bu arkadaşta yeni bir dükkan açtıklarını buyrun gelin bakalım gibi bir davette bulundu. “ Ümraniye Sanayi deki GT PERFORMANCE’aGittik görüştük baktılar falan baya güvendik. Dostane karşıladılar bizi. Özgür ile tanıştık. Serkan Özgür’e benim için eski arkadaşı olduğumu söylemiş vs. dediler baştan yapalım arabayı bizde yeni dükkanız sizin arabanızda yürür herkesi geçeriz araba tek olur öyle olur böyle olur dediler. Dedik tamamdır. Eyvallah. Ne olur ne biter ilk setup Racing Extreme dedikleri bir setup olarak kararlaştırdık. Max. 15.000 TL gibi bi rakam tutacağı söylendi kabul ettik. + - oynayabileceğini biliyorduk bu rakamın. Erdinç de 20.000TL para çekeyim, sonraki masraflar için para bulunsun dedi.
Sonra PPR ile görüşüldü Kaan Abi ile anlaşıldı. Allah razı olsun şu süreç içerisinde birtek onun işçiliği ile ilgili sıkıntı yaşamadık. Teşekkürlerimi buradan iletiyorum, ki kendisine de söyledim..
PPR yurtiçi çalışmıyor, çalışsa da referansla çalışıyor. Bizim arabanın da yapılması için araya birilerini soktular. Bu arada Kaan Abi’ye araba bizim dükkanın konsept arabası olacak diye yalan söylemişler. Araba bizim arabamız demişler. Belki de Kaan abi hala gerçeği bilmiyor… (Sonradan bizim tanıdıklarımızla da aslında PPR Kaan’dan bizim arabamızla uğraşmasını rica edip bizi geri çevirmeyeceğini de öğrendik.)
Başladık liste çıkartmaya Arabanın elektrik tesisatının değişmesi lazım dediler eyvallah dedik 1.500 liraya buldum dedi Serkan tamam dedik getirttir, tamam dedi yok kargoda ıvırda zıvırda diyerek 20 günlük süre içinde elektrik tesisatı gelmedi. Sonradan öğrendik ki böyle bişey yokmuş.
Sonra üst kapak buldum dedi dolu kapak herşeyi üstünde 4000 TL dedi. Bizde araştırıyoruz tabi bu sırada. Alt sokaktaki dükkanda olduğunu fiyatınında 1500 lira olduğunu öğrendik bu kapağın.
Bizim arabanın maliyeti 20.000 Liraları geçti bu arada. Setup u düşürün dedik o kadar para yok 15. Max arabaya 5.000 de ıvır zıvıra. Gerisi yok dedik.. ve 5000TL parayı nakit olarak TIKIR TIKIR ellerine saydık. 3000 TL yi de eve aldım güvence olarak dursun diye… 6500 TL Kaan abiye verdik.
Bizden bir önce yaptıkları bir jetta nın açığını kapatmaya çalışıyormuş bu arkadaş meğerse… Bunların üzerine bir gün Özgür bizle konuşması gerektiğini söyledi.
Gittim Ümraniye’deki evinden gece saat 2 de aldım. Kendi evime getirdim. Erdinç geldi konuştuk. Erdinçle excel yaptılar. Her şey dahil 16000TL gibi bir rakam çıktı. Bize sürekli Serkan’ın yalan söylediğini parçaların üzerine sürekli fiyat koymaya çalıştığını, durdurmaya çalışmasına rağmen durduramadığını söyledi. Bu konudan müzdarip olduğunu söyledi ve bizden yardım istedi. Dedik tamam nasıl yardım edelim. “Artık dükkan işletme olaylarına da girmeye başlamış bulunduk” Dedi ki gelin dükkana, öğrenmiş gibi yapın sıkıştırın beni yemin ettirin, patlatın olayı bende Serkan’dan kurtulayım. Gittim dükkana bikaç gün sonra Özgür’ün dediğini birebir yaptım. Ama Özgür de reddetti. Bana sonra yeterince yüklenmediğimi söyledi. Serkanla konuştum artık yapmayacakmış dedi. Peki dedim beni ilgilendirmez.
Bu sırada sanayiye gittiğimizde arabanın üzerinde çay bardakları kül tabakları içinde çöpler ıvır zıvır araba berbat durumda. Hep söyledik güzellikle arabanın boyası yeni biraz iyi bakın arabaya yıkayın edin vb. Özgür yıkadım ettim diyor ama araba hala leş gibi. Neyse biz bir şey demedik bu arada aramız müthiş yani. 40 yıllık arkadaş gibiyiz. Dedik ki evet güveniyoruz. Sonra araba bitmeye yaklaştı buraya kadar sıkıntı yok. Olay burada başlıyor zaten…
Araba bitti teslim aldık ayna sallanıyor akü kapağı kayıp. Beyin kapağı yok. Fren hidrolik kapağı yok. Cam fıskiyeleri yok arabada…Özgür dedim böyle böyle dedi getir kanka hallederiz. Bizde sıkıntı olmaz. Dedim helal olsun. Götürdüm arabayı. Aynayı yaptırayım derken kaportacı aynanın camını kırmış. Özgürün babası bi ton söylendi siz de elinizi cebinize atın gibilerinden dedim bizi ilgilendirmez. Araba size emanetti sahip çıkmadınız. Özgür hallederim dedi. Neyse yeni ayna alındı arabaya. Uyduruk bir fren hidrolik kapağı. Cam fıskiyeleri akü kapağı ve beyin kapağı yok tabii. Hala da yok…
Neyse bu sorunlar halloldu başladık rodaja. İlk yağ değişimi sorunsuz. 2. Yağ değişiminden sonra araba birden suyu boşalttı. Aradım dedim Arabayı toplayan tamirci “Dükkanın Tamircisi” Murat dedi yaparız ederiz geldiler arabayı bıraktığımız yerde yapmaya çalıştılar. İçinde kola kutusu falan. Yedikleri çöpü bırakmışlar. yapamadılar, biz çekiciyle götürdük. Ertesi gün gittim ne olmuş dedim ya Hortum çıkmış bişey yok dediler. Dedim ki murat değiştirelim bir daha çıkmasın, amacımız sadece bir daha arabada sıkıntı çıkmaması. Dedi ki yok çıkmaz diyosam çıkmaz sen rahat ol dedi. Eyvallah dedim çıktım. 2. Rodaj aşamasını da bitirdik. Artık son yağ değişimine gittik. Rodaj bitti diye.
26 Haziran 2015’te arabayı getirdik. Yağı değiştirdiler bi teste çıkıyoruz dediler. Bi çıktılar gittiler 1 saat yok adamlar.Ara ara arabanın sesi geliyor sağa sola sıkıyorlar arabayı. Bi anda arabanın sesi kesildi. Bi baktık yürüyerek geliyorlar.
+ Ne oldu ?
- Şanzıman kırıldı, zaten ses vardı dayanamadı kırıldı bizlik bi durum değil vs.vs.
Üstlerinden Attılar şanzımanı. Dedik ki insanlık hali olur. Kırılır yani Allah yapısı değil sonuçta. O sırada da yeğenimiz doğacak acil araba lazım yana yakıla arabayı çıkartma peşindeyiz. Gittik tee Sakarya dan ertesi günün (27 Haziran 2015) akşamına şanzımanı aldık geldik. Haber verdik, getiriyoruz diye. ( Cumartesi Akşamı) dükkanda başka bi arabanın motoru ile uğraşıyorlardı. Rica ettik hani bunu takın biz gidelim araba lazım diye. Baya bi nazlandılar toplamam etmem diye. Arabaya hiç dokunmadılar Allah var saat de baya geçti. Akşam 10de getirdik. Saat 11 oldu tık yok. 12 oldu artık Özgür’ün babasından rica ettik. Oda dedi Murat topla şanzımanı gönder adamları. Biz başladık işe 2 saat uğraştık. Murat dedi ki eski şanzıman şanzımancıda. Kolları da üstünde kol olmadan bunu takamayız. Yarın Pazar kapalıdır şanzımancı pazartesi gelin alın arabayı. Mecbur kaldık tabi. Saat gece 4te o sinirle Ümraniye saniyeden üsküdara yürüdük eve. Pazartesi gittik arabayı almaya. Hesap çıkarttılar. Biraz önce bahsi geçen hortum değişmiş. Yağ işçilik ıvır zıvır. Dedik tamam eyvallah. Bindim arabaya korna çalmıyor. Dedim çıktı heralde kablosu çağırdım muratı taktı kabloyu falan sis farları zaten allahlık Alibeyköy. Ulan bakıyorum arabanın kafası bi garip geliyor bana. Boya çatlakları falan var. Bi kıllandım ben. Kendim otomotiv sektöründe çalışıyorum Ekspertiz Uzmanı’yım ve taktir edersiniz ki çevrem az biraz var. Sigorta şirketlerine falan sorguladık arabayı kaza bela varmı diye çıkmıyor. Bi kaç gün içinde sabah 3.5 Sularında beni facebook’dan Alper Kalyoncu isimli bir sahte hesap ekledi. O sırada Erdinç Ankara’da organizasyonda. Dedi şurada burada tanışmıştık. Geçen de Çekmeköy’de gördüm geçmiş olsun kaza yapmışınız dedi. Dedim dur ? Dalga mı geçiyorsun arabada şanzıman yoktu şanzımanı olmayan bi araba nasıl kaza yapar ? Çocuk dedi ister inan ister inanma kaza oldu olduktan sonra “tarif ederek” şişman biriyle (Serkanla) zayıf uzun boylu biri (Özgür) geldi arabayı kaldırıma çektiler hatta kilitlemediler bile. Bende dedim ne rahatlık diye hatta sonra geldiler çekici ile arabayı alıp gittiler dedi. olayı anlattı. Adresi verdi ve facebook’u kapattı… Hesap ortadan kayboldu… Konuşma kayıtlarını Allahtan almıştım.
Arabanın panjuru bi söktüm Soğuk damga 2014. Ulan 2010 senesinden beri bizde araba. Panjuru2013te Erdinç komple boyaya soktu arabayı. 2014 olma şansı yok. Farları 0 orijinal almıştık. Far tarihleri karşıdan bakınca sol far 2013 sağ far 2014 meslek gereği bunlara hep dikkat ederim. İki far da aynı tarihti. Sağ farı bi açtım. Hoppalaaa far yan sanayi. Arkasında far motorumuz yok. Hatta biz farları yeni seri üretim aldığımız için eski orijinal farların arkaasındaki motorları takmıştık. Ordan uyandık. Neyse, 2 Temmuz’da akşam Gittik adamın verdiği adrese, kafamız yukarlarda mobese eds allah ne verdiyse arıyoruz. Benzinlik var bi tane oraya sorduk, kamera açısı orayı çekmiyor. 2 görgü tanığı var. Kamera kayıtlarına ulaşamadık. Tek çare blöf yapıp konuşturmaktı. Gittik aynı dükkana…. Özgür’ü yukarı çağırdım geldi. Dedim özgür geçmiş olsun kaza yapmışsınız neden söylemiyorsunuz ? Özgür gayet rahat bi tavırla ( Haberi olduğu bariz belli) Benim haberim yok Murat’a soralım dedi. Muratı çağırdı. Murat hemen öttü kaza yaptım diye. Pazar günü çıkartıyor arabayı kendine ev bakmaya Çekmeköy’e gidiyor bizim arabayla Haspam. Bi de gazlıyor duramıyor patlıyor öndekine. Yalap şalap toplayıp veriyor arabayı geri… Hortum da kaza esnasında kırılıyor onun parası da bizden tahsil edilmeye çalışılıyor.
Bu olaylar olurken biz Özgür’ün babasıyla konuştuk. Araba bekliyo 2 haftadır. Nolur bi el at da boşuna yatmasın araba dedik. Konuştuk şanzıman işçiliği yağ vs. bişey istemiyorum sizden dedi anlayışlı olun yeter. Eyvallah dedik.
Yine insan gibi davranıp Murat’a Oğlum olur böyle şeyler haber verseydin keşke dedik. Neyse dedik adam korktu haber veremedi. Toplayın arabayı dedik tamam dediler tabiii ki toplarız. Murat bizden 15 gün süre istedi. Dedik tamamdır. Araba Tam 2 ay boyacının önünde yattı. 200 TL para bulup arabayı boyacıdan alamadılar. Boyacı bizi arayıp siz nasıl araba sahibisiniz diye fırça atıyor bide. Biz de gece gittik arabanın halini görmeye bulduk arabayı. Hangi boyacıda olduğunu bile bilmiyorduk. Arabanın üstündeki toz katmanına parmağımızla Tarih Saat ve imza attık. Araba vasat durumda. Ertesi gün gündüz gidip boyacıyla konuştuk adam deli olmuş benim 200 liramı verin bi şey istemiyorum alın arabayı gidin diyor. Arabayı rehin aldı adam… Artık aramız bozulmaya başladı. Onlar bizden biz de onlardan nefret etmeye başladık.
Murat’la konuşalım hızlı bitirsin diye yanına gittik. Çıktık odaya konuştuk. Murat’ın zaten önceden birçok kazası varmış. Özgür’e bu kazalar sonucu 8-9000TL falan borcu varmış galiba. Dedik ki, madem sen burda maaş almıyorsun, git başka bi yere gir, para kazan, adamlara da borcunu ödemiş olursun. Hatta istersen biz sana müşteri getirelim çevremizi falan, dükkana para girsin, bizim arabayı çıkartırsınız dedik.
Bu arada Özgür ile babasına da madem siz bu kadar uğraşmak istemiyorsunuz o zamana adamı işten çıkartın gitsin iş bulsun borcunu ödesin size. Yanınızda kaldıkça siz zarar veriyor bu böyle döngü şeklinde devam eder dedik.
Sonunda araya birilerini soktuk. İsim vermeyeceğim. Rica ettik kıymetli bi abimizden aramış bunları artık fırça mı attı rica mı etti bilemem. Arabayı çıkarttılar. Arabanın halini görseniz ağlarsınız. Bizden bu durumlardan sonra şanzımanın işçiliğini istediler. Biz de size para falan yok dedik. Başıma bu kadar sıkıntı açacaksın. Benim sıkıntımı gidermeyeceksin sonra benden işçilik isteyeceksin. Hayırlı işler Paşam… Sonra dediler ki debriyaj bilyası ayırmıyor bilya değişmesi lazım. E para da kalmadı doğal olarak bizde. Dedik bulalım. Onlarda arıyorlar bizde. 1 ay bilya aradık yine yattı araba. Ona bir şey demiyoruz. Biz de bulamadık. Sonra bulduk dediler 100 TL ye. Dedim al hemen hayırlı olsun. Aldılar bu sırada Özgür Murat’ı işten atmış. Hayda bekle ki beyefendinin keyfini gelsin arabayı toplasın. 20 gün bilyadan sonra arabanın toplanmasını bekledik artık tehtidleşildi falan.
Bu sırada da özgür varsa babayiğit gelsin burdan bu arabayı 1 kuruş vermeden alsın, diye bize yürüyor. Arabayı rehin aldı. Parayı vermezsen arabanı vermem diyor. Haydaaa… Hakikaten de paramız yok bu arada. Bitti artık. Arabayı da toplayamıyorlar dedim çekici gönderiyorum arabayı yükleyin kardeşim ticaret bitti dedim. Bostancıda şahsi olarak tanıdığımız bi ustaya durumu anlattık abi dedim böyle böyle yardım et tamam oğlum üzülme dedi bindir çekiciye arabayı ben hallederim müsait olduğun zaman da bana ödersiniz dedi. Dedik allah razı olsun abi verdi çekici firmasının numarasını. Çekici firmasıyla konuştum. Çekici firması aramış Özgürü, Özgür de aracın borcu var teslim etmiyorum, demiş… Firma geri döndü arabayı alamıyoruz diye. Dedim tamam ben haber vericem. Özgüre dedik olm bilmiyor musun 20.000 lira para dökmedik mi sana ?
İşte Murat parçacılara borç takmış adam her gün parçalarını soruyor ben ne yapayım kendime istemiyorum parçacıları kapatayım diye ağlanıp durdu. Sonra babası beni aradı ben bu arabanın “ KAZADA DEĞİŞEN PARÇALARI”nı teslim ediyorum parçacıya kendi başınızın çaresine bakın diye. Bir de küfür yedik üstüne babasından. Dedim öyle bi dünya yok..
Kavga gürültü dedim arabayı almaya geliyorum bizde mi kalacak 300 500 liran diye ikna etmeye çalıştık 2-3 gün sonra tamam gelin alın arabayı murat topladı dedi. Gittim arabayı almaya. Marş bastım kimse yok. Takviye istedim 20 dk sonra takviye geldi çalıştırdık arabayı. Debriyaja bastım vites geçmiyor. Bi çektim ayağımı debriyaj dipte kalmış. Ruhsatı kayıp ön panjur yok çıtalar yok Özgür bunlar nerde dedim yok işte parçacı yok boyacı bilmem ne bi ton ağladı karıştırmadım daha fazla lanet olsun dedim. Ön tampon takılı değil kaput açma kolu kopmuş kapıdaki kolonlar nasıl olduysa vidalı kolonlar çıkmış kapasitör patlamış suyu akmış bagaja elektrik namına hiçbişey çalışmıyor arabada bir attı kafam. Aradım çekiciyi çektirdim bostancı sanayiye arabayı. 0 baskı aldık taktık arabanın üstüne baştan sona elektrikçiye girdi araba. Şu an kaportacıda kaza sonrası yapılmayanlar yapılıyor…
Kısacası arkadaşlar Biz yandık siz yanmayın. Esnaflığa sığmayacak hareketler gördük üzerine babasından küfür yedik. Arabamız gasp edildi. İyi niyetli davranmamıza rağmen her seferinde suiistimal edildi. Bu yazıyı da kinimden falan değil inanın bana sizlerin araçlarını yaptırmak isteyen arkadaşların mağdur olmamaları adına yazıyorum…
Haziran ayında araba bitti diye sevinirken, Eylül ayının sonunda arabayı çekiciyle dükkandan aldık ki hala daha yapılması gereken işler var. Bütün yaz araba yattı, ilgilenilmedi. Üstüne tehditler, para istemeler, küfürler. Herkes özünde iyi bir insan olabilir ama bilmediği işlere lütfen kalkışmasın. Belki bir hevesle yazılım yapmaya çalışan Özgür ve yanında bi baltaya sap olamamış ve Özgür’ü kullanan Serkan iyi insanlar olabilir. Ama bu piyasaya uygun değiller.
Umarım böyle esnafların sonu gelir de biz de kazıklanmaktan kurtuluruz artık.
Sevgi ve Esenle Kalın…
Erdinç VARGEL & Alihan ŞİRİN.
paranız çoksa 1-2 bin lirada bana saçsanız..
Bolkar1st
02-10-2015, 22:19
Tek solukta okudum boyle bir esnaflık boyle bir dükkan olamaz ya kendime yapılış gibi hissettim yemin ederim sinirim bozuldu. Allah sabır versin size ben olsam kan cikar o dükkandan net konuşuyorum!!
mehmet6r
02-10-2015, 22:22
Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. İnşaAllah aracınızı en kısa zamanda düşündüğünüz şekîlde alırsınız.
Şu forumdan ne kadar çok şey öğrendim anlatamam.
PiscocuK
02-10-2015, 22:25
Bir nefeste okudum icim sisti yemin ederim
Gecmis olsun
Bana düşmez belki fakat özgür özünde iyi biri,onu bitiren ustası olmuş bu durumda..
YunuscanVg
02-10-2015, 22:34
Gerçekten sabırlı insalarmışsınız bu kadar zaman nasıl bu durumlara sabrettiniz şaşırdım gerçekten
geçmiş olsun
Geçmiş olsun. Arabayı bitir bitirme de kaza nedir ya valla sabırlısınız. Araba nedir merak ettim
alihansirin
02-10-2015, 22:37
Yeni esnaflar, olur böyle problemler, zamanla aşılacaktır bir düzen kurmaya çalışıyorlar diye sürekli iyi niyetle karşıladık... Fakat her seferinde zarar gören taraf biz olduk. Herşey iyi niyetimizden anlayacağınız...
Vallaha suç tek tarafta değil objektif olalım yorum yaparken adam sizi 1 kere değil 50 kere dürtmüş anlattığınıza göre ama siz her defasın da nolur 1 kez daha nolur bak bu son bir kez daha dürt demişsiniz.
Kimse bilerek bu kadar dürtülmez.
Yanlış anlamayın.
Saygılar.
alihansirin
02-10-2015, 22:39
Aracımız 306 GTI Kubilay dostum.. Sağolun eksik olmayın ..
Grimlord
02-10-2015, 22:39
geçmiş olsun.
birazcık bile bile lades olmuş gibi..
alihansirin
02-10-2015, 22:40
Vallaha suç tek tarafta değil objektif olalım yorum yaparken adam sizi 1 kere değil 50 kere dürtmüş anlattığınıza göre ama siz her defasın da nolur 1 kez daha nolur bak bu son bir kez daha dürt demişsiniz.
Kimse bilerek bu kadar dürtülmez.
Yanlış anlamayın.
Saygılar.
Biraz önce de söylediğim gibi... Dürtülmek herkesin olduğu gibi bizimde hoşumuza gitmiyor. Fakat yeni esnaflar bir düzen kuracaklar diye sabrettik. Ama bu sabrı haketmemişler bu ayrı bir konu tabii.
Çok geçmiş olsun, ben burada okurken sinir oldum, sizi düşünemiyorum bile. İyi sabretmişsiniz, gereksiz sabretmişsiniz.
Büyük konuşmayayım ama, açıkçası böyle bir durumda yapılacak en güzel şey arabayı direk bırakıp parasını istemek. Sonuçta o arabaya binmeye heves kalmaz artık.
i-vtec07
02-10-2015, 22:42
bende okudum vallaha moralim bozuldu okurken akşam akşam. ne sabır varmış sizde
geçmiş olsun
free-hifi
02-10-2015, 22:42
Gecmis olsun Allah sabir versin yazik gunah ya
alihansirin
02-10-2015, 22:44
Çok geçmiş olsun, ben burada okurken sinir oldum, sizi düşünemiyorum bile. İyi sabretmişsiniz, gereksiz sabretmişsiniz.
Büyük konuşmayayım ama, açıkçası böyle bir durumda yapılacak en güzel şey arabayı direk bırakıp parasını istemek. Sonuçta o arabaya binmeye heves kalmaz artık.
Yani haklısınız fakat arabanın 50 liralık panjuruna el koyacak kadar düşen bir esnafın bir araç bedeli ödeyebilme ihtimalini göremediğimiz için bu seçeneği değerlendiremedik...
Lakin , Kesinlikle haklısınız...
Ümraniye dedin zaten baştan kaybettin dostum , cebine 20 bin lira koyupta ümraniyeye gidenide ilk seni gördüm :)) Benim size tavsiyem insanlarda bundan sonra biraz kalite arayin..
Geçmiş olsun.
alihansirin
02-10-2015, 22:46
Çok samimi bir şekilde soracağım size; tüm bu yaşananlar sonrasında diyaloglar medenice devam edebiliyor mu gerçekten ?
Yani benim arabamla kaza yapacak bir de üste çıkacak.. Adamın amına koyarlar var mı öyle bir dünya.
Maalesef ki tarafımızca evet. Seviyesizlik yapanların seviyelerine inmeyi pek yeğlemiyoruz. Bu yüzden daha fazla muhattap olmak istemedik. Dükkanı yakıp yıkmak basit. Sonrasında bu gibi seviyesiz insanlar için hukuki zorluklar yaşayacak olmak ki sonucunda kaba kuvvet olduğu için haksız düşeceğimiz için saldırmadık. Böylesi bizce daha iyi... Samimiyetiniz için çok teşekkür ederiz.
onursumer
02-10-2015, 22:49
oha diyorum , uşenmedim okudum boyle esnaflık gerçekten olmaz , hadi çalışan kotu diyelim , iş veren ne yapıyor o sırada ?
alihansirin
02-10-2015, 22:50
oha diyorum , uşenmedim okudum boyle esnaflık gerçekten olmaz , hadi çalışan kotu diyelim , iş veren ne yapıyor o sırada ?
Hadsizlikle meşgul kendileri genellikle :)
Öncelikle şunu belirteyim, düzgün Türkçe ile yazınca en uzun yazılar bile bir solukta okunuyor.
Geçmiş olsun. Son günlerde açılan konuları gördükçe, arabaları satasım geliyor. Bu nasıl bir esnaflık, bu ne pişkinlik arkadaş. Çivisi çıkmış memleketin, 3 kuruş için haysiyetler satılır olmuş. Yazık.
Tekrar geçmiş olsun.
E21hamza
02-10-2015, 22:51
Okudukça ''Acaba ne zaman cinayet işlenecek'' diye beklemedim değil, peygamber sabrı böyle bi şey galiba. Neyse geçmiş olsun Allah bir daha kimseye yaşatmasın.
alihansirin
02-10-2015, 22:55
Okudukça ''Acaba ne zaman cinayet işlenecek'' diye beklemedim değil, peygamber sabrı böyle bi şey galiba. Neyse geçmiş olsun Allah bir daha kimseye yaşatmasın.
Bizde çok bekledik ne zaman cinayet işleyeceğiz diye ama Yüce Rabbim sabır verdi işte...
alihansirin
02-10-2015, 22:55
Öncelikle şunu belirteyim, düzgün Türkçe ile yazınca en uzun yazılar bile bir solukta okunuyor.
Geçmiş olsun. Son günlerde açılan konuları gördükçe, arabaları satasım geliyor. Bu nasıl bir esnaflık, bu ne pişkinlik arkadaş. Çivisi çıkmış memleketin, 3 kuruş için haysiyetler satılır olmuş. Yazık.
Tekrar geçmiş olsun.
Maalesefki öyle... 3 kuruş için haysiyetler satılır olmuş... Çok güzel bir cümle... Eksik olmayın..
ozgurugr
02-10-2015, 23:00
öncelikle işletme sahib benim bu durumların tamamında ben arabadan hiç kar almadan araba sırf dükkanı yeni açmış oldugumdan dolayı aldım ve yaptım araçla ilgili ppr kaan abi neler oldugunu yasayarak biliyor benim durumumu ben arkadaşlara en ufak şekilde ytanlış yaptıysam kesin halletmişimdir araçı genel olarak ne oldugunu söyleömiyim tartışmamı gerektiricek bir konu yok arkadaşlar ben arabanın yapılmaya başladıgımda sürekli parasal sıkıntılar yaşadılar insandır yasar (bu arada dukkan benim ise ben ve dukkanımda calısan elemanlar hakkında yorum yapıla bilir aracınızdaki her türlü zararı karşıladım direk olarak cogu seyde sıkıntılısınız ama ben baskılardan bahsedim sanzımanın kırılması kırıldımı kırıldı araçın son rodajından sonra sız bana bir test et dediniz ve ben test ettim ve özgün abiyi aradım devir döne birlirmiyim dedim ve bana asla 5000 rpm i geçme dedi ve bende aynen o şekilde geçmedim aracınızın şanzımanında sıkıntı oldugunu kırıldıktan sonra soyluyorsunuz ve bir saatt değil 20 dk oda gittiğim yerden geri yurume mesafesi ve geldikten sonra ikinci vitese atarken mi oldu diye sordunuz ondan sonra aracınızın parasını getirip almıyorsunuz araç kapının onunde yatıyor kaç ay sonucta ben bu arabanızın bir aya kadar baktım ondan sonra artık yapıcak birşeyim kalmadı cunku sürekli size alın dedim ve daha konunun tamamını bile okumudan yazıyorum şansızamanı getirdiniz ben yapmıyordum arabayı sizin yaptıklarınızdan sonra sesim bile cıkmadı yapmıyorum dedim zorla yaptırdınız ramazan ayında sabah 6 ya kadar burda arabayıo yaptırmak için bin bir yalan söylediniz ve beni tanıyan konuştugum insanlar beni tanır bir kuruşun bile bende kalmaz üç kuruş borcunuzu ödememek için bin bir türlü yalanla burda konu açmmışsınız okumama sebebimide söyliyim yukardan assaga okumaya başladıgımda yalan yağmuruna tutuldugumu sandım ve sizin bana okadaer yaptıklarınızdan sonra ben hala size insan gibi davrandığım için kendi insanlıgımdan utanıyorum birilerini şait göstermem bile gerek yok arac yapılarken yakından ilgilenip sürekli konularla içi içe olan büyüklerim var onlar kendileri konusursa gerçekler ortaya cıkar ama ben burda senin gibi insanlarla gerçekten ugrasamam hepinize iyi günler hayıtrlı forumlar
Allah akıl fikir versin size.. Yeni esnaflar, düzen oturtacaklar diye dünyaları saçmışsınız.. Hadi kolay kazansanız saçın, önemli değil de muhtemelen kolay da kazanmıyorsunuz parayı..
Bu kadar mı değersiz alın teriniz de elalemin düzen oturtması uğruna rahatlıkla harcayabiliyorsunuz?
İlk hatada affedin, ikinci hatada silin..
Kaza yapıp bunun haberini vermeyecek, tamir için yan sanayi mal kullanacak kadar karaktersiz olabildikten sonra ötesi yoktur bu işin..
3-4-5-6 burdan köye yol olmuş hatalar.. Bu noktadan sonra kabahat sizde.. Adamlarda belli ki haya yok, bulmuşlar dürttükçe ses çıkarmayanı boyna dürtmüşler boyna dürtmüşler..
alihansirin
02-10-2015, 23:06
Bahsi geçen esnaf arkadaşımız da teşrif etmişler... Para sıkıntısından bahsettiği durumun 20.000 TL yi canlı olarak gördüğünü hatırlatırım.. burada seninle kavga etmeyeceğim. Benim elimde herşeyin kaydı Vb. mevcut. Birde kaza dan hiç bahsetmemişsin. Yeni esnafsan düzgün iş yapar efendiliğinle kalırsın... Yazının baştan sona her harfi Tarihlerine kadar yalansızdır.. Ben buna yemin ederim ama sen edebilir misin Özgür ?
çok geçmiş olsun, bu tip yazıları okuyunca 0 km araç alıp stock binmek en güzeli olduğunu anlıyorum.
keyif için bunca masraftan sonra gelinen durum çok üzücü.
işin kötüsü bu tip yazıları son zamanda daha çok görmeye başladım, araç yaptırsak güveneceğimiz kim olacak bilmiyorum
Sti_Ozan
02-10-2015, 23:11
Abi bu aralar cok oluyo bu konular,okudukca benim bile moralim bozuluyo,gecmis olsun ettiginiz zarar yaniniza kalmis,bundan sonra cok daha iyi kisilerle ve cok daha iyi seylerle karsilasmaniz dilegiyle
ozgurugr
02-10-2015, 23:13
haklı olabilirsiniz ama müşteriye aracını yapmamk için zorladım ve kişiller aracını zorla biraktı ve ben mesuliyet kabul etmediğimi yapmıyacıgımı yaptırmak istemediğimi söyledim ve zorla yaptırdılar burda anlatılan ların tamamını dinlemeden yorum yapmak çok yanlış birilerinin anlattıklarına göre başkalarının vebaline girmek yanlış olur efendim cevap yazmıcaktım ama bu tarz konular sadece onlarının yalanlarını dogru kabul etmektte yanlış olur
öncelikle işletme sahib benim bu durumların tamamında ben arabadan hiç kar almadan araba sırf dükkanı yeni açmış oldugumdan dolayı aldım ve yaptım araçla ilgili ppr kaan abi neler oldugunu yasayarak biliyor benim durumumu ben arkadaşlara en ufak şekilde ytanlış yaptıysam kesin halletmişimdir araçı genel olarak ne oldugunu söyleömiyim tartışmamı gerektiricek bir konu yok arkadaşlar ben arabanın yapılmaya başladıgımda sürekli parasal sıkıntılar yaşadılar insandır yasar (bu arada dukkan benim ise ben ve dukkanımda calısan elemanlar hakkında yorum yapıla bilir aracınızdaki her türlü zararı karşıladım direk olarak cogu seyde sıkıntılısınız ama ben baskılardan bahsedim sanzımanın kırılması kırıldımı kırıldı araçın son rodajından sonra sız bana bir test et dediniz ve ben test ettim ve özgün abiyi aradım devir döne birlirmiyim dedim ve bana asla 5000 rpm i geçme dedi ve bende aynen o şekilde geçmedim aracınızın şanzımanında sıkıntı oldugunu kırıldıktan sonra soyluyorsunuz ve bir saatt değil 20 dk oda gittiğim yerden geri yurume mesafesi ve geldikten sonra ikinci vitese atarken mi oldu diye sordunuz ondan sonra aracınızın parasını getirip almıyorsunuz araç kapının onunde yatıyor kaç ay sonucta ben bu arabanızın bir aya kadar baktım ondan sonra artık yapıcak birşeyim kalmadı cunku sürekli size alın dedim ve daha konunun tamamını bile okumudan yazıyorum şansızamanı getirdiniz ben yapmıyordum arabayı sizin yaptıklarınızdan sonra sesim bile cıkmadı yapmıyorum dedim zorla yaptırdınız ramazan ayında sabah 6 ya kadar burda arabayıo yaptırmak için bin bir yalan söylediniz ve beni tanıyan konuştugum insanlar beni tanır bir kuruşun bile bende kalmaz üç kuruş borcunuzu ödememek için bin bir türlü yalanla burda konu açmmışsınız okumama sebebimide söyliyim yukardan assaga okumaya başladıgımda yalan yağmuruna tutuldugumu sandım ve sizin bana okadaer yaptıklarınızdan sonra ben hala size insan gibi davrandığım için kendi insanlıgımdan utanıyorum birilerini şait göstermem bile gerek yok arac yapılarken yakından ilgilenip sürekli konularla içi içe olan büyüklerim var onlar kendileri konusursa gerçekler ortaya cıkar ama ben burda senin gibi insanlarla gerçekten ugrasamam hepinize iyi günler hayıtrlı forumlar
20.000 tl verdik diyorlar, doğru mu?
doğruysa "karsız" 20.000 tl ye ne yaptın allah aşkına? :)
haklı olabilirsiniz ama müşteriye aracını yapmamk için zorladım ve kişiller aracını zorla biraktı ve ben mesuliyet kabul etmediğimi yapmıyacıgımı yaptırmak istemediğimi söyledim ve zorla yaptırdılar burda anlatılan ların tamamını dinlemeden yorum yapmak çok yanlış birilerinin anlattıklarına göre başkalarının vebaline girmek yanlış olur efendim cevap yazmıcaktım ama bu tarz konular sadece onlarının yalanlarını dogru kabul etmektte yanlış olur
Kaza yapıp haber vermemenin doğru, karakterli, edepli kısmı nedir?
Kaza yaptıktan sonra araç orijinal parçalarla mı toplandı yoksa yan sanayi / çıkma parçalarla mı?
Allah sabir versin geçmiş olsun iyi dayanmışsınız 20.000 tl de çöpe gitmiş kimseye güvenmiceksin tamirhanede bile araçın başında durucaksın. Yemin ederim hava filtresi mazot yağ ivir zivir bile değişirken yanında duruyorum. Paşa birde el arabasiyla gazlamaya çıkıyor özgüvene bak a.k
ozgurugr
02-10-2015, 23:18
ben tamamını okumadım ve benim yemin etmediğimi biyorsunuz ama okudugum kadarıyla yalan ve tektaraflı konuşma olarak yazdıgına yemin ederim kayıt yalanlarının ve iki ağızdan konuşup bu olaylardan sonra bana yanlış anlama araba benim değil benim referansımla geldi ondan böyle yapıyorum diyip başka seyler söylemenin alemi yok lütfen iki yüzlü olmayın özünüz sözünüz bir olsun herkezin düşüncesi kendine nasip bağdattansa cıkar gelir ama lütfen bu şekilde arkadan vurmaya ben alıştım yüzüme farklı konuşup arkamdan farklı konuşmak koyuyor naparsın her insanın kişliği bir değil iyi geceler
Harbi diyorum peygamber sabrı varmış , okurken bile elim ayağım titredi hani bu kadar arsızlık , yüzsüzlük görmedim . Açıkcası karşı tarafın açıklaması da geldi bunu da okudum yorumumu da ona göre yapicam . Şuan gözümde şu açıklama bile baştan savma gereksiz yani .. Allah düşmanımzı bile düşürmesin sorumsuz adamların eline yani yerine kendimi koyuyorum da 20.000 lira gibi bir ücret verip , verim almayı bırak arabayı bile sağ salim almayacağım , bir de yeni esnaflar diye eyvallah diyeceğim . Ben heralde kaza mevzusundan sonra arkadaşları soda şişesine oturtur 20.000 lirayı gerı getirecek tarzda bir kısa film çekerdim .
Not : acaba geneli tarafından haklı bulunan konularda böyle esnafların adlarını bi konuda sabitlesek mi ? sonuçta yedikleri haltlar belli uğraşan herkeste neredeyse birbirini yüz yüze tanıyor sonrasında başkalarının da başı yanmasın .
Çok geçmiş olsun konuyu okudukça geçmiş de yaşadığım olayım aklıma geldi, buna benzer usta saçmalıklarını bende yaşamıştım insan arabasız kaldığınamı yansın, giden parayamı ustanın triplerinemi.... Allah bir daha böyle kasaplara düşürmez inş.
AliDogukan
02-10-2015, 23:21
Geçmiş olsun.Hani demeyim demeyim diye kendimi tuttum da okurken çok ama çok gözümü tırmalıyor.
Yaptık,ettik,gittik,geldik,düşündük,aracımız.. Kaç kişisiniz abi ?
ozgurugr
02-10-2015, 23:21
bilgimiz olmadan bir kaç saat içinde arabayı toparlamış ve arabayı onlar teslimn alıp gitti ve bizim bilgimiz yok ken sonrada kendileri gelip benle konuşup bana bir şeyler soylediler ben orda öğrendim ve ondan sonra parça lar orjinal alındı ve ondan sonra bize olan borçlarını getirmeden kral ya kendileri ben kimseye bir kuruş vermem o arabamı ordan alırım dıyen artist benden araba alamaz param yok arabamı veririmisin demekle ben alırım demek farklı şey bunu duyduktan sonra özgün abi kaan abi eray abi ve daha sı olan büyükelrim konu hakkında detay lı bilgiye sahipler efendim konuyu ayrıntılı sormadan kimsenin vebaline girmeyin
ozgurugr
02-10-2015, 23:25
evet birde böyle bir sorun var efendim kişi olarak arabanın sahibi üç kişiden fazla mekan basmaya gelince de epey olup yaptıgı edepsizlik sayısı cok vazla gerçekten söylüyorum onlar kadar boş zamanım yok ve uzun uzun herşeyi yazamıyorum kusura bakmayı efendim
alihansirin
02-10-2015, 23:25
http://i.hizliresim.com/WE2QR8.jpg
Tehtidler gelmeye başladı... Tam da beklediğim tepkiler. Size de bu yakışırdı...
Tebrikler GT PERFORMANCE :)
alihansirin
02-10-2015, 23:26
Geçmiş olsun.Hani demeyim demeyim diye kendimi tuttum da okurken çok ama çok gözümü tırmalıyor.
Yaptık,ettik,gittik,geldik,düşündük,aracımız.. Kaç kişisiniz abi ?
2 kişiyiz Aracın sahibi arkadaşım ve bende çok samimi bir dostuyum. Kendisi araçlardan çok fazla anlamadığı için yardımımı istedi ve bu yüzden olaya bende dahil olmak zorunda kaldım...
alihansirin
02-10-2015, 23:30
Kaza yapıp haber vermemenin doğru, karakterli, edepli kısmı nedir?
Kaza yaptıktan sonra araç orijinal parçalarla mı toplandı yoksa yan sanayi / çıkma parçalarla mı?
Önce yan sanayilerle toplandı. Biz olayı farkettiğimizde sadece far orjinali ile değiştirildi. Panjur far altı çıta alındı fakat teslim edilmedi parçacıya geri vermişler. Ayrıca tampon duvarının değişmesi gerekliydi vida kaynak gibi malsemelerle tutturulmuştu. Onu da değiştirmediler. Araç tekrar kaportacıya girdi maalesef..
ozgurugr
02-10-2015, 23:31
Lütfen yalan söylemeyi kesin diyorum GT Performance da çalışan kişiker adına konusun bu isyerinde çalışmayan kişiler adına işyerime laf atmayın Allah büyük elbet benim bu durumumda neyin ne oldugunu görüyor benim hakkımı ve attıgın yalanların vebalını bırakmaz ama Allah hepiniz hakkında hayırlısını versin
SerkanÇakır
02-10-2015, 23:32
Buraya yazdiklarini sen gel yuzumuze karsi soyle buraya yazmakla olmaz kaan abiye bisuru laflar diyordun simdi yikama yaglamadasin delikanli ol lafinda dur dediysen yaz ona yaranmak icin yazma zaten kaan abi gorurse yazar herkese iyi forumlar
alihansirin
02-10-2015, 23:33
Yukarıda fotoğraflı olarak gönderdiğim mesaj bence herşeyi açıklıyor. Daha fazla konuşmaya gerek var mı ?
Müşterinin arabasıyla kaza yaptınız mı yapmadınız mı?
ozgurugr
02-10-2015, 23:34
Bu arada seni tehdit edicek bir durum görmüyorum çünkü sizin gibilerle uğraşmaya değcek insanlarda değilsiniz arkasından konustugunuz insanlara bur da abi diyip ondan cok memnumum falan demeler cok yanlış hep söylüyorum iki yüzlü olmayın neyseniz o olun ki kişilik sorunları yasamayın
alihansirin
02-10-2015, 23:35
Kimseye yaranmak için yazı yamıyorum. İnsanlar sıkıntı çekmesin, yaşadıklarımızı yaşamasın diye yazıyorum. Ayrıca Kaan Abi ile ilgili birşey söylemedik. Forumda açılan konu muhabbeti ile ilgili kendisi ile de yüz yüze görüştük. Fakat nedense Kaan Abi'nin kazadan haberi de yokmuş. Saklamış birileri..
alihansirin
02-10-2015, 23:36
Senden ricam şu soruyu cevaplar mısın ?
Bu arada seni tehdit edicek bir durum görmüyorum çünkü sizin gibilerle uğraşmaya değcek insanlarda değilsiniz arkasından konustugunuz insanlara bur da abi diyip ondan cok memnumum falan demeler cok yanlış hep söylüyorum iki yüzlü olmayın neyseniz o olun ki kişilik sorunları yasamayın
Sen boşver onu bunu 20.000 tl ile karsız ne yaptın onu açıkla bi. Boş boş yazma adam gibi türkçe ile satır başı yaparak tüm iddiaları cevapla bekliyoruz.
Müşteri arabasıyla kaza yaptığınızı söylüyor bunuda cevapla.
ozgurugr
02-10-2015, 23:40
arkadaşlar cumartesi gecesi kapatıyorlardum ve şanzımanını yapmıcam dedim ve zorla yaptırdılar parca eksik miş sabah saat sahur vaktinden bir saaat sonra bırakıp arcı sabaha kalmıştı ve eleman sabah aracı bitirmiş teste cıkmış ama bunarı ben bilmiyordum cunku işyerine geldimde araba bitmiş şekilde dukkandaydı ve onlarda bunu farketmeleri nden sonra aracı yaptırmaya gödnerdim ve yan sanayi parçalar sökülüp orjinal taktık ve bunlar bizim sucumuz oldugu için yaptırmaya verdim ve araç tamam gelin alın dediğimde biz para vermicez işcilik parası filan krallık yaptılar ben de aracı para vermeden kimse alamaz dedim ve onlarsadece yalanla devam ettile ben daha onlara birşey diyecek halim kalmadı
Bu araba bu garaja kazıklanmak için mi girdi? Racing extreme adı altına neler vardı ki? Sıkıntı extreme olmuş bu daha çok.
alihansirin
02-10-2015, 23:41
200 lira iççin kaportacıda 2 ay yattığını neden yazmıyorsun Özgür ? Bunlar ince ama önemli detaylar... Atlamamak lazım :)
Özgür kardeşim yazdıklarından hiçbirşey anlaşılmıyor.
i-vtec07
02-10-2015, 23:44
usta sen şu soruya bi cevap versene önce ? adamın arabasını çarptınızmı çarpmadınızmı ???
Valla kardesim baştan sona kadar okudum siz adamin her dediğine boyun büküp eyvallah dersen olacağı budur. Suçun coğu sende sen niye adamin her dedigine tamam diyosun ki adam arabanla kaza yapmiş bişe demiyosun.şanjimani kiriyor bise demiyon.panur citalar yok bise demiyon eee bakti ustada senden ses yok ne kopartirsam kârdir ki bide 20bin lira vermişsin ve arabani full eksik almissin valla dicek cok sey var ama neyse olmuş bitmis artik gecmis olsun.
arkadaşlar cumartesi gecesi kapatıyorlardum ve şanzımanını yapmıcam dedim ve zorla yaptırdılar parca eksik miş sabah saat sahur vaktinden bir saaat sonra bırakıp arcı sabaha kalmıştı ve eleman sabah aracı bitirmiş teste cıkmış ama bunarı ben bilmiyordum cunku işyerine geldimde araba bitmiş şekilde dukkandaydı ve onlarda bunu farketmeleri nden sonra aracı yaptırmaya gödnerdim ve yan sanayi parçalar sökülüp orjinal taktık ve bunlar bizim sucumuz oldugu için yaptırmaya verdim ve araç tamam gelin alın dediğimde biz para vermicez işcilik parası filan krallık yaptılar ben de aracı para vermeden kimse alamaz dedim ve onlarsadece yalanla devam ettile ben daha onlara birşey diyecek halim kalmadı
Yanlis anlamayin bize emanet gelince depoda kendi malimizi gerekirse ayirip emaneti onun yerine koyuyoruz ki yarin bir gun basina birsey gelmesin aman ne aciklama yapariz diye . Sizin eleman aracin test adi altinda ( ev bakma durumu gercekse daha da vahim bir de yan sanayii urunle tamir ettirmek tam rezillik ) araci carpiyor ve siz bundan haberim yoktu e madem oyle hadi orjinal yaptirdik bu da boyle olsun isciligimizi alalim da saglik olsun diyebiliyorsunuz . Cok affedersiniz yarin ben 20.000 lira ile kazasiz arac getirip biseyler yapmanizi istesem nasil guvenicem kime neyi emanet edicem de aksam evime rahat gidebilecegim?
Özel değil ise 2 sorum olucak.
Hangi dilden Türkçe'ye çeviriyorsunuz ?
Çeviri için hangi programı tavsiye edersiniz ?
Zira bu yukarıdaki dil Türkçe değil kesinlikle.
"arkadaşlar cumartesi gecesi kapatıyorlardum ve şanzımanını yapmıcam dedim ve zorla yaptırdılar parca eksik miş sabah saat sahur vaktinden bir saaat sonra bırakıp arcı sabaha kalmıştı ve eleman sabah aracı bitirmiş teste cıkmış ama bunarı ben bilmiyordum cunku işyerine geldimde araba bitmiş şekilde dukkandaydı ve onlarda bunu farketmeleri nden sonra aracı yaptırmaya gödnerdim ve yan sanayi parçalar sökülüp orjinal taktık ve bunlar bizim sucumuz oldugu için yaptırmaya verdim ve araç tamam gelin alın dediğimde biz para vermicez işcilik parası filan krallık yaptılar ben de aracı para vermeden kimse alamaz dedim ve onlarsadece yalanla devam ettile ben daha onlara birşey diyecek halim kalmadı " dye tek cümle ... Hayret ettim.
Ben dükkan sahibi arkadaşın dediği hiç birşeyi anlıyamıyorum yaw :S
müşterinin aracı ile kaza yapılsın sonra yan sanayi parçalarla toplansın bu arkadaş olmasa diğer (tecrübesiz)arkadaş olsa öle teslim olacak araç oh ne güzel.Araç ile kaza yapılıp toplandığı zaman ortada bi problem kalmıyor sanırım size göre üzerine bir de para istediğinize göre.Ayrıca bir gece önce kaza yapılan araç aynı gece içinde nasıl toplanıyor veyahut gündüz o araç toplandı diyelim siz nasıl bir işletmesiniz ustalarınız nasıl usta araçta bir anormallik olduğunu anlamadınız.Yada dükkanınızda bin bir türlü dolap dönüyor siz uyuyorsunuz.
öncelikle 306 gtı a 20000tl harcamak .bence bu konu güzel roman olur.
ümraniye ve performans 2nci cilt .
boyacının dramı 3ncü
ve yeniden doğuş olarak 4 bölümle hem seri yapıp hemde güzel gişe yapardınız.
neden araba yapmak .hobi mi?
arabamdan hoparlörümün vidasına tenezzül edilecek bende arabamı hala daha yapılsın diye emanet bırakıcam.çoook yanlış ilişkiler.
ozgurugr
02-10-2015, 23:52
Sımdı Ilk Olarak Bastan Acıklıyım Ilk Olarak Araba stage 3 Yapılacaktı Rollıng Icın Bundan Arkadaslarında Haberi Vardı Bu Setupta Aklınıza Gelebılecek Hersey Var Itb Harıcı PPR Kaan Abı Gorurse Yazar Zaten Sonra Arkadaslar Bızım Paramız Cıkmıyor Dedı Bızde Dedık Araba Dukkandan Cıkacagı Icın Bız Ustu Ne İse Verelim Dedik Kabul Görmedi Ondan Sonra Ilk Olarak Parcalar Verildigi İcin Kaan Abı Baslamıstı Bıle Yapmaya Sonra Setup Degıstırınce Gecenın 11 Inde Tesadufe Gıddık Konuşmaya Konustuk Zar zor Ikna Edebıldık Ama Islenmede Olan Parcalar Vardı (Kaan Abı Soyler tam olarak ). abı dedık bız stage 2 cadde tıpı ıstıyoruz bunun ıcınde pıston kol ana yatak gomlek yanı kısacası komple motor parcaları alındı. PPr Tarafından : Kapak Emme Manıfoldu Mekanık Itıcı BluePrınt Kollar ( Inceltme ) Yanı Kısacası Yapılabılcek Hersey Yapıldı.Bızım Aldımız Para 1500 TL Işcılık + 500 TL ( Rodaj Yagları + Motul Yag Konuldu ) Dedıler Fıskıyelerımız Yok Fıskıyelerını Aldık Ayna Kırık Gıddık Orjınal Ayna Aldık Bunlarada Ne Kadar Para Verdımızı Iyı Bılıyorlar. Kaza Olayına Gelıcek Olursak Evet Eskı Usta Yaptı Kazayı Bızden Habersız Ilk Yan sanayı parca kullandı Sonra Bız Orjınal Parca Kullandık. Cevap Budur. Not : Komple Motor Rektıfıye VS PPR Kaan Tarafından Yapılmıştır.
ozgurugr
02-10-2015, 23:54
Sımdı Gelelın Sanzıman Olayına Azıcık Allah Korkuları Var ise Erdınc Arac Sahıbı Dukkanda Ben Benım Calıstıgım yerın Ustunde Motorcuya Gıddım Sanzıman da Sıkıntı Var Dedı Demıstı.Sanzımana bız bırsey yapmadık yanı Azcık Allah Korkusu Var ıse Dogruları soylerler.
alihansirin
02-10-2015, 23:54
Motor rektefiye ile ilgili sıkıntımız yok. Gayet memnunuz. Burada motor lafı geçmiyor zaten. Arabanın halinden bahsediyoruz.. Bilmem anlatabiliyor muyum ?
Beyler bir araya girmeyin adam heycanlanıyor. Özgür her kelime başı harfi büyültme burası mirc değil.
Düzgün bir dille flood yapmadan tek mesaj içerisinde tüm olayı açıkla.
Kimse araya girmesin adamın beyni yanıyor. Bekleyelim ne yazacak.
Acil olarak tek mesaj da tüm konuları yanıtladığın ve satır başı yaparak anlatılır dilde bir mesaj bekliyorum senden.
Araya gireni banlarım girmeyin.
ozgurugr
02-10-2015, 23:58
Motor rektefiye ile ilgili sıkıntımız yok. Gayet memnunuz. Burada motor lafı geçmiyor zaten. Arabanın halinden bahsediyoruz.. Bilmem anlatabiliyor muyum ?
Sen Ilk Olarak Dogruları Konuşmaya Basladıgın Zaman Anlıyabıliriz Bazı Arkadaşlar 20 Bın Neye Harcandı Dıye Soyluyordu He Eger Cok Doğrucuysanız Arabanın Motoruna Birşey Olursa O Zaman PPR Ve Sızle Gorusmeyı Bılırız Demeyıde Bılıp Bunlarıda Soylersın Arkasından O Kadar Atıp Tuttun Alıhan Sımdı Gelıp Memnunuz Diyorsun Bılmem Anlıyormusun .
ozgurugr
03-10-2015, 00:00
Beyler bir araya girmeyin adam heycanlanıyor. Özgür her kelime başı harfi büyültme burası mirc değil.
Düzgün bir dille flood yapmadan tek mesaj içerisinde tüm olayı açıkla.
Kimse araya girmesin adamın beyni yanıyor. Bekleyelim ne yazacak.
Acil olarak tek mesaj da tüm konuları yanıtladığın ve satır başı yaparak anlatılır dilde bir mesaj bekliyorum senden.
Araya gireni banlarım girmeyin.
Ben Heyecanlanmıyorum Ilk Olarak Bastan Acıklıyorum Biraz uzun olucak.
Ben Heyecanlanmıyorum Ilk Olarak Bastan Acıklıyorum Biraz uzun olucak.
Tamam uzun olsun herkes bekleyecek ne yazacaksan yaz bekliyoruz. Ondan sonra yorumlanacak.
Yine diyorum araya kimse girmiyor!
ozgurugr
03-10-2015, 00:09
Sımdı Ilk olarak araba bızım dukkanımıza geldi bostancı sanayide arabayı yapmışlar beyenmemışler sorunlar devam ediyormuş baya konuşuldu edildi yüklenmeye karar verildi
Setup cıkartıldı araba icin en üst setup cıkartıldı sonrakı gun söküldü araba sökülmeden önce sorduk götürüyoruz diye tamam dediler ppr kaan a götürüldü
Parcalar stage 3 yapılıcak direk rol koşucak araba parçalar ppr kaan a teslim edildi yapıma başlanıldı sonra arac sahipleri paramız o kadar çıkmıyor dedi setupı düşürelim dedi, ama ppr kaan tarafından egzantirikler coktan işlenmişti biz setup iptal dedik ama iş işten gecmişti sonra bizi gece 11 de tesadüf cafeye cagırdı
ppr kaan abi askan zenginde ordaydı konuşuldu edildi biz arac sahiplerine paranız cıkmıyorsa biz verelim bizim dukkanın adına cıkıcak araba dedik ama ıptal oldu kaan abıyle konustuk cadde tipine dönüldü yani stage 2 ye ılk olarak zaten burası buyuk bi mevla tutuyor.
Kısaca Anlatım PPR Da yapılan ışcilik : Komple Rektifiye Emme Manıfoldu PPR Kapak Kol Kısaltma (BluePrınt) Mekanik İtici Pıston Kol Anayatak Gomlek Gezeylar Fıncanlar Kısacası Hersey Alındı Bızım Arkadaslardan Aldımız Para : 1500 tl Iscılık 500 tl Yaglar 3 Rodaj Yagı Sonda Motul Yag .Bundan Sonra Motoru Attık Ppr Kaan Abı Tam Pıst Tıpı Araba OLDU Dedi
Bir Arkadaş 200 Beygir İmkansz Demiş Ama PPR Kaan ABİ görürse Yazar
Translate ettim beyler /@Caesar
ozgurugr
03-10-2015, 00:12
Bundan Sonra MURAT eskı usta doru kaza yaptı fakat orjınal parcaları ıle tekrardan alındı araba bılya olayına gelcek olursakda bız dedık alın arabanızı burdan getırın bilya ama arkadaslar bız bulamadık sız bulun hep dedıler en sonunda bulduk ama oda bozuk cıktı tesekurler
Artık yorum yapabilirsiniz. Allahtan çok uzunmuş hacı.
Nacizane yorumum, kalkamayacağın işi kabul etmişsin ve eline yüzüne bulaştırmışsın.
Saygılar.
ozgurugr
03-10-2015, 00:15
Artık yorum yapabilirsiniz. Allahtan çok uzunmuş hacı.
Nacizane yorumum, kalkamayacağın işi kabul etmişsin ve eline yüzüne bulaştırmışsın.
Saygılar.
O sızın Yorumunuz Tesekurler ben Kalkamıcam Isın Altına Gırmem Arkadaslar Hep Yalan Peşindeler.
Çok geçmiş olsun uzun zor ve madden yikici bir süreç olmuş araç sahibi için..
Eğer özel değil ise 306 gti için 20 bin lira için anlaşılan setup ın içeriğini yazarmısınız? Birde itb siz?
ozgurugr
03-10-2015, 00:16
Motor Olayına Gelicek Olursak Motorda bi sıkıntı cıkarsa o zaman kötü olur ppr ve siz o zaman görürsünüz gibi şeyler herzaman herdaim söylendi arkasından hic konuşmadık hep memnunuz diyorsunuz emme manifoldu almaya gidemediniz 1 ayda gittiniz neden ? zaten kaan abi görürse yazar saygılar teşekürler
Eğer özel değil ise 306 gti için 20 bin lira için anlaşılan setup ın içeriğini yazarmısınız? Birde itb siz?
Edit atlamışım üstte usta yazmış yapılanları..
mert_can 41
03-10-2015, 00:18
Vallah konu sahibindeki sabır ve cesaret hayran bıraktı ben arabama bakım yaptırırken bile yağ kalmamışta yarın gelcek arabanı bırak dediler hava filitresini bujileri değiştirtip yağ filitresiyle yağıda arabayı ertesi gün getirip yaptırmışken aracımı bu kadar uzun ve başı boş bırakmak ve bu kadar şey olunca çıldırmamak takdire şayen aynalar için verdiğimiz para falan ortada diyosunuz ama aynalar zaten sizin dükkanda zarar görmüş bunu söylemeye gerek bile yok bence peki hoparlör ler neden söküldü orayı anlamadım ben.
ozgurugr
03-10-2015, 00:18
Ilk Olarak Komple Motor Yapılıyor Motor Bıtık Onlarıda Hesapa Katarak Hesaplıyabılırsınız Bırde Vazgecılen bır setup Var 20 Bının ıcınde emme kapak mekanık ıtıcı gazkelebegı kol ıcını kısaltma rektefıye yanı kısacası ppr stage 2 komple hersey bulunmaktadır tam detaylı olarak ppr kaan yazar tabı 20 bının hepsıde ppr kaan almamıştır.
ozgurugr
03-10-2015, 00:20
Vallah konu sahibindeki sabır ve cesaret hayran bıraktı ben arabama bakım yaptırırken bile yağ kalmamışta yarın gelcek arabanı bırak dediler hava filitresini bujileri değiştirtip yağ filitresiyle yağıda arabayı ertesi gün getirip yaptırmışken aracımı bu kadar uzun ve başı boş bırakmak ve bu kadar şey olunca çıldırmamak takdire şayen aynalar için verdiğimiz para falan ortada diyosunuz ama aynalar zaten sizin dükkanda zarar görmüş bunu söylemeye gerek bile yok bence peki hoparlör ler neden söküldü orayı anlamadım ben.
Bırsey demıyorum Arkadaşlar yalanı bıraksınlar ılk once sadece ayna olayı degıl enufak örnegi fiskiye yokmus kım nabıcaksa fiskiyeyi onudahi aldırttılar Saygılar.
alihansirin
03-10-2015, 00:23
Fıskiyeyi almadınız özgür. Yalan konuşma.
Aracın Üzerinde hala fıskiyeler yoktur. Bostancı sanayii de merak edenler için araç görülebilir.
hakotech
03-10-2015, 00:26
Bırsey demıyorum Arkadaşlar yalanı bıraksınlar ılk once sadece ayna olayı degıl enufak örnegi fiskiye yokmus kım nabıcaksa fiskiyeyi onudahi aldırttılar Saygılar.
Özgür Allah c.c aşkına her mesajın altına saygılar,teşekkürler,iyi geceler yazma gideceksin diye korkuyorum :)
Bu arada iki tarafada geçmiş olsun.. klasık bir cümle,bir ritüel..iki tarafıda tanımam !! Ancak özgür dükkan açmak sabır ister..dürüstlük gerektirir dimi kardeşim.. heleki
küfür etmek müsteriye..hiç hoş değil..
Ben burda seni haksız görüyorum ne yazıkki..
İyi geceler,teşekkürler,saygılar,saol..
Karışık mevzuu..
Yanlız dükkana araç nasıl girdiyse o şekilde teslim etmek sorumluluğunuzdadır ayna , fıskiye vs farketmez kaldıki yaşanan birde kaza var dükkanin ustasinin yapmiş olmasi pek birsey değiştirmez..
Yinede daha önceki bu tarz konulara nazaran muhattaplarin ikisininde düzgün üslupla sorulara cevap veriyor olmasi güzel..
306 ıcın harcanan rakam cıdden yuksek. Bunun karsılıgında yasananlarda skandal...
Olan olmus,sanırım yapılanda herkes tarafından gorulsun ıstenmıs kı goruldu.
Pekı su mumkun mu;esnaflık yaparak ve ozur dıleyerek,bu ozrude aracı sorunsuz teslım ederek yapabılırmısınız?
Buarada,zararın neresınden donulurse kardır,keske daha onceden alsaydınız aracınızı... Ve,yazarken sunu yapsanız;gondermeden once okuyup,kendınız anladıysanız gondersenız? Inanın bazı cumlelerın 2-3 farklı anlamı cıkıyor...
geçen akşam forester ını "900 hp" impreza ile takaslayan arkadaşı açık ara geride bıraktınız..
ozgurugr
03-10-2015, 00:27
Fıskiyeyi almadınız özgür. Yalan konuşma.
Aracın Üzerinde hala fıskiyeler yoktur. Bostancı sanayii de merak edenler için araç görülebilir.
Sızde Bu yalan Olduktan Sonra Doğrudur Alınmamıştır.Sanzıman Bozuk Olarak Teste Cıkarttırıyosunuz Bıle Bıle sonra sen bozdun neguzel erdıncın calıstıgı yerdekı ustaya gıdmemıstır hıc sanzıman oda bozuk dememıstır nese herkese ıyı forumlar.
ozgurugr
03-10-2015, 00:29
Özgür Allah c.c aşkına her mesajın altına saygılar,teşekkürler,iyi geceler yazma gideceksin diye korkuyorum :)
Bu arada iki tarafada geçmiş olsun.. klasık bir cümle,bir ritüel..iki tarafıda tanımam !! Ancak özgür dükkan açmak sabır ister..dürüstlük gerektirir dimi kardeşim.. heleki
küfür etmek müsteriye..hiç hoş değil..
Ben burda seni haksız görüyorum ne yazıkki..
İyi geceler,teşekkürler,saygılar,saol..
Doğru Söylüyorsunuz ama ben Kımseye Saygısızlık etmedım Ses Cıkartmadıkmı Hep Bırşeyler cıkarttılar sanzımanı bozuk oldugu halde bozdu dedıler ve daha neler nese herkese ıyı forumlar teşekürler
alihansirin
03-10-2015, 00:31
Doğru Söylüyorsunuz ama ben Kımseye Saygısızlık etmedım Ses Cıkartmadıkmı Hep Bırşeyler cıkarttılar sanzımanı bozuk oldugu halde bozdu dedıler ve daha neler nese herkese ıyı forumlar teşekürler
Gören de şanzımanı sana aldırttık zannedecek. Zaten olan oldu kırıldı onda kırılmasa bizde kırılacaktı kırılacağı varmış diyerek gidip şanzımanı kendi cebimizden aldık.
Ama olayın sizde olmuş olması hele ki ben 1000 KM rodaj yaptıktan sonra sizde kırılmış olması düşündürücü.
ozgurugr
03-10-2015, 00:31
306 ıcın harcanan rakam cıdden yuksek. Bunun karsılıgında yasananlarda skandal...
Olan olmus,sanırım yapılanda herkes tarafından gorulsun ıstenmıs kı goruldu.
Pekı su mumkun mu;esnaflık yaparak ve ozur dıleyerek,bu ozrude aracı sorunsuz teslım ederek yapabılırmısınız?
Buarada,zararın neresınden donulurse kardır,keske daha onceden alsaydınız aracınızı... Ve,yazarken sunu yapsanız;gondermeden once okuyup,kendınız anladıysanız gondersenız? Inanın bazı cumlelerın 2-3 farklı anlamı cıkıyor...
306 Zorla Harcatmadık Setup Degiştirler Biz demedik paranız yoksa verelim bile dedik bizim dukkandan cıkıcak sonucta araba o kadar cok yalan varki o yuzden siz istediniz gibi yorumlayabilirsiniz.
mert_can 41
03-10-2015, 00:33
bu arada sizi üslübunuz sayesinde taktir ettim hiç bir şekilde saygı sınırından çıkmıyosunuz dile getirmek istedim sizede tavsiye madem şanzımandan ses geliyo video ya alın bak zaten ses geliyodu diyin nebilim araba geldiği zaman bir fotoğrafını çekin sizde mağdur olmamak için dışı böyleydi diye.
Özgür adama bir kez daha yalancı dersen atarım forumdan seni uyarıyorum. Adam herşeyi düzgünce anlattı sen hiç birisine elle tutulur cevap veremedin üstüne 20.000 tl gerçekten çok fazla bir rakam. Adamın arabasıyla kaza yaptınız, adamın arabasını aylarca yatırdınız. Aramın arabasında olması gereken parçalar ortalıkta yok.
Bir kez daha yalancı dersen bir daha bu foruma giremezsin saygılar. Düzgünce ifade etme hakkın var kendini ama elle tutulabilir hiç bir bilgi vermiyorsun üstelik adamı yalancılıkla suçluyorsun.
Kanıtla kardeşim o zaman neler yalan??? Açıkla bizde öpğrenelim adam en ufaktan fıskiyem yok diyor. Alacaksın koyacaksın fıskiyesini sen dükkan sahibisin araçta senin dükkanında.
ozgurugr
03-10-2015, 00:33
Gören de şanzımanı sana aldırttık zannedecek. Zaten olan oldu kırıldı onda kırılmasa bizde kırılacaktı kırılacağı varmış diyerek gidip şanzımanı kendi cebimizden aldık.
Ama olayın sizde olmuş olması hele ki ben 1000 KM rodaj yaptıktan sonra sizde kırılmış olması düşündürücü.
Sızınde Sanzımanı Bozuk Oldugu halde bıze vermenız düşündürücü.
Ustanız bozuk sanzıman demedı dımı sıze neyse daha fazla konusmaya gerek yok dıcek yalanınız kaldı ise biz burdayız cevaplarız.
ScarpRex
03-10-2015, 00:35
Son günlerde açılan konulardan sonra araba alırken ve yaptırırken konu açıp aşama aşama yorum alarak yapacağım her şeyi :D
alihansirin
03-10-2015, 00:35
bu arada sizi üslübunuz sayesinde taktir ettim hiç bir şekilde saygı sınırından çıkmıyosunuz dile getirmek istedim sizede tavsiye madem şanzımandan ses geliyo video ya alın bak zaten ses geliyodu diyin nebilim araba geldiği zaman bir fotoğrafını çekin sizde mağdur olmamak için dışı böyleydi diye.
Herkes yetişkin. Ve konuşarak anlaşabilecek IQ lara sahibiz.
Ahlak sınırlarını aşmış yada aşacak olsaydık bir taraf mezarda bir taraf cezaevinde olurdu. Cana birşey olmasın para kazanılır.
"Para kazanılır, kişilik kazanmak zor zanaat."
Müşteri aracıyla kaza yapılmış bir durum var. Konuyu şanzıman, Kaan ve saygılara bağlamak dışında verilen bir cevap hala maalesef yok.
Detaylar mühim değil; müşterinin arabasıyla kaza yapıldıktan sonra gerekirse cepten 3-5 çıkartılır da iş bitirilir, özür dilenir; esnaflık ustalık işbilirlik budur.
E21hamza
03-10-2015, 00:40
Benim naçizane fikrim: İki tarafta da sıkıntılar olmuş diyelim, fakat sonuçta araba sizin dükkanınızda çalışan biri tarafından (söylenilene göre keyfi bir kullanımda) kazaya karışmış bunu saklamak ve yan sanayi parçalar kullanarak aracı eski haline getirmek yerine durumu araç sahibine söyleyip anlayışla karşılamasını elimizden geleni yapıp aracı eski haline getireceğinizi söylemeliydiniz. Ki bence böyle bir davranış sergilediğinizde olaylar bu kadar büyümezdi bile. Araç sahibi bu parçaların yan sanayi olduğunu ya da kaza yapıldığını anlamasaydı bu durumda içiniz rahat edebilecek miydi? Diğer tüm konuları geçsek bile bu durum her şeyi özetliyor bence.
ozgurugr
03-10-2015, 00:41
Özgür adama bir kez daha yalancı dersen atarım forumdan seni uyarıyorum. Adam herşeyi düzgünce anlattı sen hiç birisine elle tutulur cevap veremedin üstüne 20.000 tl gerçekten çok fazla bir rakam. Adamın arabasıyla kaza yaptınız, adamın arabasını aylarca yatırdınız. Aramın arabasında olması gereken parçalar ortalıkta yok.
Bir kez daha yalancı dersen bir daha bu foruma giremezsin saygılar. Düzgünce ifade etme hakkın var kendini ama elle tutulabilir hiç bir bilgi vermiyorsun üstelik adamı yalancılıkla suçluyorsun.
Kanıtla kardeşim o zaman neler yalan??? Açıkla bizde öpğrenelim adam en ufaktan fıskiyem yok diyor. Alacaksın koyacaksın fıskiyesini sen dükkan sahibisin araçta senin dükkanında.
O Sizin düşünceniz ben öyle düşünmüyorum ben herşeyı acıkca yazdım ve hangi parcası yok acaba arasında onu tam anlıyamadım ben doğruları konuşuyorum zaten konuyu bilen kişiler yazdığı zaman herkes anlar.
hddsheriff
03-10-2015, 00:41
Ben garaj sahibinin konunun ilk mesajını okumadığını düşünüyorum.
Gerekmeyen elektrik tesisatı için 1500 tl istediniz mi istemediniz mi ?
Alt sokaktan 1500 tl ye alınan üst kapağa 4000 tl istediniz mi ?
Ustanız kaza yapınca çekiciye arabayı siz mi yüklediniz ? (Görgü tanıkları olduğu iddia ediliyor)
Serkan denen şahsı dükkandan göndermek için araç sahibiyle plan yaptınız mı ?
Vs.vs.
Siz takmışsınız bir şanzıman ve fıskiyeye her mesajda aynı şeyi yazıyorsunuz.
Aracı nihai hale getirmek ne kadar tutuyor bilmiyorum ama asgari müşterekte buluşup işi çözmek en mantıklısı gibi... yoksa sakız gibi uzatıp gidecek kimseyede faydası olmuyor haliyle...
Bu modifiye işinin garantisi olmadığını her zaman savundum. Setup hazırlanır verim alınır alınmaz problem bu değil.
Müşteri aracıyla kaza yapmak nedir Allah aşkına? Hadi yaptın istemeden oldu, birde çaktırmadan arabayı toplayıp müşteri yerse diye beklemişsin.
Kusura bakmada "dürüstlük" "emanet" gibi kavramlar sindirilmeden "esnaf" olunamıyor.
Geçmiş olsun araç sahiplerine.
Valla alihan ne gibi bir yalan söyleyebilirki ben bunlari düşünüyorum , hala diyosun ki şanziman bozuktu sanki parasini sen vermişşsin gibi..
Hem sen adamlarin arabasini çarp hem de hem yatir işlerini yapma sonra yalancilardi bilmemneydi ,
Ulan parayi veren bu adam zaten neyin yalanini söylicek sana işi yapan sensin , eline yüzüne bulaştiranda sensin yok öğle yağma.
Hem Sana para yok demelerinin sebebi daha fazla dürtmeni istemediklerinden olabilir mi ?
ozgurugr
03-10-2015, 00:43
Biz Kimsenin Arabasını Aylarca Yatırmadık Bilya Bulun dedık tamam dediler bulamadılar enson geldıler buılamıyoruz sız bulun dedıler araştırdık bulduk ama olmadı konuyu saptırıyolar benım cevap veremedım seylerı soyleyın teker teker cevap verim
alihansirin
03-10-2015, 00:44
Aracı nihai hale getirmek ne kadar tutuyor bilmiyorum ama asgari müşterekte buluşup işi çözmek en mantıklısı gibi... yoksa sakız gibi uzatıp gidecek kimseyede faydası olmuyor haliyle...
Bu arkadaşlar tarafından gelecek 1 toplu iğneyi bile Allah esirgesin.
Deminde söylediğim gibi para kazanılır. Olması gereken hale ben getiririm aracı.
Problem değil.. Olayı herkes görsün insanlar temkinli olsun.
Herkesin bizim gibi arabasını değer kıymet bilmez insanlara teslim edecek kadar durumları olmayabilir..
ben ümraniye sanayiye bisiklet sokmam siz 306 gti sokup bide 20 bin para dökmüşsünüz... büyük geçmiş olsun
Ustanız kaza yapınca çekiciye arabayı siz mi yüklediniz ? (Görgü tanıkları olduğu iddia ediliyor)
Vs.vs.
Açiklığa kavuşturulmasi gereken sorular özetle bunlar bencede
ozgurugr
03-10-2015, 00:46
Tek Tek Hepsıne Cevap veriyorum
ErkanCanS
03-10-2015, 00:46
Vs.vs.
Arada kaynamasın..
alihansirin
03-10-2015, 00:50
Yarın işe gitmek zorundayım. Kayda değer birşey gelmeyeceğini bildiğim için artık yatıyorum.
Yarın sabah konuya dahil olacağım. Herkese iyi geceler ,
Bu yazı ile canı sıkılan arkadaşlar var. Onlardan da canlarını sıktığımız için tekrar özür dilerim.
Keyifli Forumlar.
Biz Kimsenin Arabasını Aylarca Yatırmadık Bilya Bulun dedık tamam dediler bulamadılar enson geldıler buılamıyoruz sız bulun dedıler araştırdık bulduk ama olmadı konuyu saptırıyolar benım cevap veremedım seylerı soyleyın teker teker cevap verim
ben size solıyım nelere cevap veremıyorsunuz.
Başladık liste çıkartmaya Arabanın elektrik tesisatının değişmesi lazım dediler eyvallah dedik 1.500 liraya buldum dedi Serkan tamam dedik getirttir, tamam dedi yok kargoda ıvırda zıvırda diyerek 20 günlük süre içinde elektrik tesisatı gelmedi. Sonradan öğrendik ki böyle bişey yokmuş.
Nerede elektrik tesisatı ?
Sonra üst kapak buldum dedi dolu kapak herşeyi üstünde 4000 TL dedi. Bizde araştırıyoruz tabi bu sırada. Alt sokaktaki dükkanda olduğunu fiyatınında 1500 lira olduğunu öğrendik bu kapağın
1500 liralık kapaga 4000 istedin mi ?
Araba bitti teslim aldık ayna sallanıyor akü kapağı kayıp. Beyin kapağı yok. Fren hidrolik kapağı yok. Cam fıskiyeleri yok arabada
emanet malın üzerindeki parçalara gerekli özen gösterdiniz mi ?
Çocuk dedi ister inan ister inanma kaza oldu olduktan sonra “tarif ederek” şişman biriyle (Serkanla) zayıf uzun boylu biri (Özgür) geldi arabayı kaldırıma çektiler hatta kilitlemediler bile.
ustam kaza yaptı haberim yok diyorsun seni kaza yerinde görenler var ? arabayı çekiciye atarken ordasında yan sanayı toplanırkenmı orda değilsin ?
Debriyaja bastım vites geçmiyor. Bi çektim ayağımı debriyaj dipte kalmış. Ruhsatı kayıp ön panjur yok çıtalar yok Özgür bunlar nerde dedim yok işte parçacı yok boyacı bilmem ne bi ton ağladı karıştırmadım daha fazla lanet olsun dedim
bu şekilde mi araba topluyorsunuz ?
müsteriye küfür ettiniz mi ?
ozgurugr
03-10-2015, 00:57
Vs.vs.
Siz takmışsınız bir şanzıman ve fıskiyeye her mejda aynı şeyi yazıyorsunuz.
1.Gerekmeyen Elektrık tesisatı Derken Yıpranmış Olan kabloların cogu acık olan bobınlerın ve sensonlerın tum motor tesısatı yıpranmıs kablo ucları acık bu kadar yuklu motor yaptımız ıcın herangı bır elektırıkselden dolayı hata gelmesın dıye bız elektırık tesısatı bulun dedik bulumadıkları ıcın bız bulduk bulduktan sonra ellerındekı para aracın bıtımıne yetmedıgı ıcın bızsoketler alıp gereken tamıraleetları yaptık ıstenırse fotograf cekıp atsınlar ve sadece soket ucretlerı yazdık.
2.Komple Ust Dolu Kapak Alınıcaktı Ve Bunun Fiyatını sordugumuzda bu fiyat dediler ve biz hatta arkadaşlara pahalı geldigini soyleyerekten ve ppr kaan ust kapagı verdımızde catlaklarını ve rektıfıyesını kendı yapabılıcegını soyledıgı ıcınbız almaktan vazgectık ve tamamen ppr kaan tarafından yapıldı ıstersenız ppr kaan tarafından yapıldı bloktakı catlakların fotografları hala kaan abıde vardır.
3.Yalan Kendılerı bıle bılmıyolardı bız onlrla bırlıkte ogrendık
4.Hayır Serkan Denılen kısı yazılım muhendısı okudugundan dolayı sanayı kosesınde surtmemesı ıcın okulu sureklı asıp 1 yılını bosa harcamasından dolayı boyle bı sebepten dolayı yazılıma atıldık
ozgurugr
03-10-2015, 01:01
ustam kaza yaptı haberim yok diyorsun seni kaza yerinde görenler var ? arabayı çekiciye atarken ordasında yan sanayı toplanırkenmı orda değilsin ?
Emanet mala saygı gosterdık hatta dışarda kalmasından dolayı olusan ufak tefek seylerıde yaptırdık.
Müşteriye Küfür Etmedim Hicbir Şekilde Şahsi Olarak
ozgurugr
03-10-2015, 01:13
cevap verildi bi önceki postta tamamen
soketler 1500 tl mı tuttu?
sız bu arkadaslardan 20 000 tl aldınız mı ? evet/hayır seklınde cevaplayın artık.
ozgurugr
03-10-2015, 01:15
sız bu arkadaslardan 20 000 tl aldınız mı ? evet/hayır seklınde cevaplayın artık.
Hayır ElektırıkTesisatı 1500 tl Soketler 70 Tl Tuttu.20 000 tl almadık.
hakotech
03-10-2015, 01:17
Hakim bey ben öldürdüm !!! Yahu öle bi giriş yaptınki yapmadığım bişeyi itiraf ettirdin.. kardeşim heycanın solmasın inşallah güzel güldüm saol :D
kadioglu
03-10-2015, 01:22
Ya ben mi piyasadan çok uzak kaldım yoksa rektifiye + modifiye işlerimi çok pahalandı. 20.000 lira verilmiş. Bunun 6500 lirası ppr'a verilmiş. Kalan 13.500 lira elektrik tesisatı bile değişmeden harcanmış. Bana çok mantıksız geliyor. Bu 306 nın sandık motoru kaç lira? Bu hesabın içinden çıkamadım ben. 10.000 lira gibi rakamlara araba turbolanır bu memlekette. Parça parça hesaplayıp 20.000 liraya tamamlayabilen birisi varsa bir çıkarabilir mi bu hesabı acaba?
Sonra sahura kadar uğraşılıp toparlanamayan şanzuman; saat 6 ya kadar toparlanıp sabaha kadar kaza yapılıp araba tekrar mı toparlanıyor? Bence iş yeri sahibi yalan söylüyor. Eğer kazadan haberi yoksa bile arabadaki değişimi dükkana girer girmez anlaması laazım. Ya da bu işleri bırakması. Sabaha karşı bıraktığın arabanın farı değişmiş, tamponu bilmem ne olmuş, panjuru yenilenmiş. Kimse kusura bakmasın ama biraz arabadan anlayan biri bir bakışta farkı görür.
Son olarak : Araç sahibi kardeşim. Kusura bakma ama çok safmışsın. 20.000 liraya neler neler yapılır. İnsan yinede bir araştırır bir soruşturur öyle başlatır. Bunun yanında sabrın için seni tebrik ediyorum. Allah başa vermesin büyük sıkıntı.
yaa merak ettım bırıncı sayfadan berı okuyorum 20 bın tl yok ortada :D
kadioglu
03-10-2015, 01:24
Hayır ElektırıkTesisatı 1500 tl Soketler 70 Tl Tuttu.20 000 tl almadık.
Sanki önceki postlarından birinde elektrik tesisatına paraları yetmedi sadece soketleri değiştirdik gibi bir şey yazmıştın. Ben mi yanlış hatırlıyorum?
hakotech
03-10-2015, 01:25
yaa merak ettım bırıncı sayfadan berı okuyorum 20 bın tl yok ortada :D
Yok artık onu da ben almadım... üstüme atma şimdi :D yaa hakaten yapılan işlerin ücretlerini kalem kalem yazabilirmisin özgür ? Araçların dosyalarını tutuyosanız pc de falan yapılan işlerin fiyatı belliyse yazabilirmisin buraya ??
ozgurugr
03-10-2015, 01:25
Ya ben mi piyasadan çok uzak kaldım yoksa rektifiye + modifiye işlerimi çok pahalandı. 20.000 lira verilmiş. Bunun 6500 lirası ppr'a verilmiş. Kalan 13.500 lira elektrik tesisatı bile değişmeden harcanmış. Bana çok mantıksız geliyor. Bu 306 nın sandık motoru kaç lira? Bu hesabın içinden çıkamadım ben. 10.000 lira gibi rakamlara araba turbolanır bu memlekette. Parça parça hesaplayıp 20.000 liraya tamamlayabilen birisi varsa bir çıkarabilir mi bu hesabı acaba?
Sonra sahura kadar uğraşılıp toparlanamayan şanzuman; saat 6 ya kadar toparlanıp sabaha kadar kaza yapılıp araba tekrar mı toparlanıyor? Bence iş yeri sahibi yalan söylüyor. Eğer kazadan haberi yoksa bile arabadaki değişimi dükkana girer girmez anlaması laazım. Ya da bu işleri bırakması. Sabaha karşı bıraktığın arabanın farı değişmiş, tamponu bilmem ne olmuş, panjuru yenilenmiş. Kimse kusura bakmasın ama biraz arabadan anlayan biri bir bakışta farkı görür.
Son olarak : Araç sahibi kardeşim. Kusura bakma ama çok safmışsın. 20.000 liraya neler neler yapılır. İnsan yinede bir araştırır bir soruşturur öyle başlatır. Bunun yanında sabrın için seni tebrik ediyorum. Allah başa vermesin büyük sıkıntı.
PPR Kaana verılen parayı onlar daha ıyı bılıyorlar. Pıstonlar kollar gezaylar anayataklar fıncanlar yanı kısacası tum parcalar ppr kaan tarafından alındı ,ppr kaan şuan burada olmadıgından dolayı fıyatları tam hatırlamıyorum.
ozgurugr
03-10-2015, 01:28
Yok artık onu da ben almadım... üstüme atma şimdi :D yaa hakaten yapılan işlerin ücretlerini kalem kalem yazabilirmisin özgür ? Araçların dosyalarını tutuyosanız pc de falan yapılan işlerin fiyatı belliyse yazabilirmisin buraya ??
ben parcaları yazarım sız hesaplıyabılırsınız eger farklı cıkarsa o zaman boyle konusma hakkında bulunabilirsiniz
PPR Kaan Suan uyudugu ıcın tam olarak hatırlamıyorum fıyatları,fiyatlarıda kaan abi kaat vermişti orada yazıyor tamamen arac sahıplerıde o kaatlarıda ımzaladı orda tum ucretlerı yazıyor kol pıston gezaylar vs kendılerı resımlerını cekıp atsınlar.
Ne pc si dayı.
ozgurugr
03-10-2015, 01:30
Sanki önceki postlarından birinde elektrik tesisatına paraları yetmedi sadece soketleri değiştirdik gibi bir şey yazmıştın. Ben mi yanlış hatırlıyorum?
ben burdada hayır elektırık tesısatı 1500 tl dedım yanı almadık sadece soket aldık.
ozgurugr
03-10-2015, 01:31
6500 tl denılen para sadece polıshler ıcın kaan abıde bılıyor hatta kaan abı anlattı arac sahıplerınede neler yapıldıgını kendılerıde ımzalıyarak aldılar bu paranın ıcınde motor parcaları yok.
arac sahibinin hatalarını gençligine veriyorum birşey demeye gerek yok,arkadaş müşterinin aracını dışarı çıkartıp kaza yapmak şansuman kırmak nedir ya ,kimin yaptıg önemli değilki sonuçta o aracın dükkandan çıkmaması lazım,birde aracın orjinal parcaları sökülmüş, ibretlik olay
ozgurugr
03-10-2015, 01:32
tam olarak acıkliyim elektrik tesisatına paraları yetmedigi icin sadece soketlerını degıstırdık ve tamır gormesı gereken kabloları yaptık o kadar arac sahıplerıde bılıyor.
hddsheriff
03-10-2015, 01:34
1.Gerekmeyen Elektrık tesisatı Derken Yıpranmış Olan kabloların cogu acık olan bobınlerın ve sensonlerın tum motor tesısatı yıpranmıs kablo ucları acık bu kadar yuklu motor yaptımız ıcın herangı bır elektırıkselden dolayı hata gelmesın dıye bız elektırık tesısatı bulun dedik bulumadıkları ıcın bız bulduk bulduktan sonra ellerındekı para aracın bıtımıne yetmedıgı ıcın bızsoketler alıp gereken tamıraleetları yaptık ıstenırse fotograf cekıp atsınlar ve sadece soket ucretlerı yazdık.
2.Komple Ust Dolu Kapak Alınıcaktı Ve Bunun Fiyatını sordugumuzda bu fiyat dediler ve biz hatta arkadaşlara pahalı geldigini soyleyerekten ve ppr kaan ust kapagı verdımızde catlaklarını ve rektıfıyesını kendı yapabılıcegını soyledıgı ıcınbız almaktan vazgectık ve tamamen ppr kaan tarafından yapıldı ıstersenız ppr kaan tarafından yapıldı bloktakı catlakların fotografları hala kaan abıde vardır.
3.Yalan Kendılerı bıle bılmıyolardı bız onlrla bırlıkte ogrendık
4.Hayır Serkan Denılen kısı yazılım muhendısı okudugundan dolayı sanayı kosesınde surtmemesı ıcın okulu sureklı asıp 1 yılını bosa harcamasından dolayı boyle bı sebepten dolayı yazılıma atıldık
2. Ve 4. Sorulara verdiğin cevaplar olmamış :)
1500 tl ilk kapağa 4000 tl istedin mi istemedin mi ?
mert_can 41
03-10-2015, 01:34
Abi boşver gel iki kalem sanat icraa edelim şiir yazalım okuyalım :D :D
hakotech
03-10-2015, 01:36
ben parcaları yazarım sız hesaplıyabılırsınız eger farklı cıkarsa o zaman boyle konusma hakkında bulunabilirsiniz
PPR Kaan Suan uyudugu ıcın tam olarak hatırlamıyorum fıyatları,fiyatlarıda kaan abi kaat vermişti orada yazıyor tamamen arac sahıplerıde o kaatlarıda ımzaladı orda tum ucretlerı yazıyor kol pıston gezaylar vs kendılerı resımlerını cekıp atsınlar.
Böyle konusma hakkında bulunabilirsiniz nedir ?? Özgürcüm anlaşılır yazarmısın,yok atar gider mi yapıyosun anlayamadım :)
Ne pc si dayı.
Yahu yapılan işler bilgisayarda yokmu dıyorum yanı..bı kaydı kuydu..
ozgurugr
arac sahibinin hatalarını gençligine veriyorum birşey demeye gerek yok,arkadaş müşterinin aracını dışarı çıkartıp kaza yapmak şansuman kırmak nedir ya ,kimin yaptıg önemli değilki sonuçta o aracın dükkandan çıkmaması lazım,birde aracın orjinal parcaları sökülmüş, ibretlik olay
kaza yapmış fakat sanzımanı test ederken yapmıs ve bu bızım bılgımıze gectıgı anda herseyı yapılmıs orjınal olarak alınmıs fakat arac sahıplerı ahkam kestıler işcilik parası vermıceklerını ve bızı tehdıtkar mesajlarla abımız dedımız kısılerı arıyarak sıkayet ederek bızı rencıde etmelerınden sonra ve mekanımızı basıp o arabayı hıcbırsekılde para vermeden alırız dıye konusmaları argo argo konusmalarından sonra bende bu dukkandan ıscılık parası verılmeden bu arabayı alabılecek hıcbır kımse yok dedım, ücreti odemelerınden dolayı bana yalan yanlış şeyler söyleyip yok cebimde para yok yok su demelerınden dolayı aracı eksik olarak bana olan borcunun yarısından daha az tutan parcaları bu sebeblerden dolayı verilmemıstır.
ottoman32
bu konu uzar da uzar çay demledim çekirdek de hazır F5'ler başlasın :)
ozgurugr
03-10-2015, 01:37
2. Ve 4. Sorulara verdiğin cevaplar olmamış :)
1500 tl ilk kapağa 4000 tl istedin mi istemedin mi ?
ıstemedım 1500 tl ye dolu ust kapak zaten yok oyle bırsey dedıgımız fıyat parcacıdan alınmıstır.
4.soruya verdıgım cevapta bana gore olmustur tesekurler
ozgurugr
03-10-2015, 01:38
Böyle konusma hakkında bulunabilirsiniz nedir ?? Özgürcüm anlaşılır yazarmısın,yok atar gider mi yapıyosun anlayamadım :)
bizde bulmak icin arastırıyoruz ama arac sahıplerınde yazılı olarak kaat bulunmakta,yapılmayan herhangı bır ıslem yazılmamıstır ve arac sahıblerının ımzalarıda vardı.r
Canselmo
03-10-2015, 01:44
Valla acıkcası aracın kaza olayına kadar bazı şeyleri kendi aranızda çözebilirdiniz veya haklı oldgunuz belki yerde olabilirdi..
Eğer esnaflık yapıyorsanız ve arac sizin dükkandan kişisel amaclar için cıkıp kaza yapıyorsa... işte o an isterseniz 'Ben Peygamberliğimi ilan ettim diyin'(HAŞA) yine de haklı cıkamazsınız.
Aracın sahibi bu olaydan sonra size gram para vermek zorunda değildir bana göre, hatta size dava vs de acabilirdi.
Lütfen olayı birde karşınızdaki kişinin gözünden analiz edin.
hakotech
03-10-2015, 01:45
bizde bulmak icin arastırıyoruz ama arac sahıplerınde yazılı olarak kaat bulunmakta,yapılmayan herhangı bır ıslem yazılmamıstır ve arac sahıblerının ımzalarıda vardı.r
Tamam araç sahipleri koysun ozaman şu yapılan işlemleri bakalım ne nekadar dıye..ona göre daha net rakamlar cıkar zaten..20 bin lirada neye harcandı sorusu cevap bulur ve ınsanların aklındakı soru işaretleride kalkar ozaman..
artık para konusuna bısey dıyemıyorum sen almadık dıyorsun karsı taraf verdık dıyor kım dogru kım yanlıs allah yukarda cıkar elbet.
sızın tek yanlısınız emanet mala vermedıgınız deger.
Mehmetmert
03-10-2015, 01:45
Vallahi çok üzüldüm ne olucak bu piyasaya böyle...Yazık günah be valla vebali boynunuza bu işlerin...
ozgurugr
03-10-2015, 01:48
Valla acıkcası aracın kaza olayına kadar bazı şeyleri kendi aranızda çözebilirdiniz veya haklı oldgunuz belki yerde olabilirdi..
Eğer esnaflık yapıyorsanız ve arac sizin dükkandan kişisel amaclar için cıkıp kaza yapıyorsa... işte o an isterseniz 'Ben Peygamberliğimi ilan ettim diyin'(HAŞA) yine de haklı cıkamazsınız.
Aracın sahibi bu olaydan sonra size gram para vermek zorunda değildir bana göre, hatta size dava vs de acabilirdi.
Lütfen olayı birde karşınızdaki kişinin gözünden analiz edin.
Bizim İşyerimizden Kaza yapıldıgı ıcın suclu oldugu ıcın farkındayız ve bız ogrendık sonra araca gereklı ıslemlerın tamamı yapılmıstır.Bu sorunların yasanmasının sebebı musterılerın argo konusması ıscılık paralarını vermıcem dıyıp ve bızı tehdıt etmesınden kaynaklı sebeblerden dolayı bu olay gerceklesmıtır.
ozgurugr
03-10-2015, 01:49
Tamam araç sahipleri koysun ozaman şu yapılan işlemleri bakalım ne nekadar dıye..ona göre daha net rakamlar cıkar zaten..20 bin lirada neye harcandı sorusu cevap bulur ve ınsanların aklındakı soru işaretleride kalkar ozaman..
arac sahıblerı 20 bın tl lık kredı cekmıslerdır.Bu paranın 6500 tl sı dırek kaana 3500 tl dırek kendılerıne dıgerlerıde parca ıscılık yag arabanın benzın parası ve ona benzer aracla ılgılı yapılan ıslemlerde kullanılmıstır ve bu kagıt arac sahıblerınde bulunmaktadır.
Ne kaydı abi :D biri birine kaydı yapmış zaten sende pc diyorsun ya :D
yurt dısından stage 3 parçaları alıp toplasanız bukadar tutmaz bu 20.ooo tl nedır? Birde herşey için 15.ooo TL gibi rakama anlasılıyor ıvır zıvır ıcın fazladan 5.ooo daha kenara koyuyor arkadas ve üstüne olan talisızlikler. Valla arac sahibinde Peygamber sabrı varmış.
Parça işcilik yağ 10.000 oda iyiymiş maşallah...
ozgurugr
03-10-2015, 01:52
artık para konusuna bısey dıyemıyorum sen almadık dıyorsun karsı taraf verdık dıyor kım dogru kım yanlıs allah yukarda cıkar elbet.
sızın tek yanlısınız emanet mala vermedıgınız deger.
Emanet mala hıcbırsekılde ıhanet etmedık.Arac Ister ıstemez dukkanımızın alanı kucuk olmasından dolayı ve yatarı uzun oldugundan dolayı arac parcaları tamamen ozel olarak yapıldıgı ıcın dogal hava kosullarından kaldıgından dolayı kırlenıp cızılmesı ruzgar yemesı ve bu tarz dogal sebeblerden kaynaklı sıkıntılar harıcınde olan şeyler tarafımızdan karşılanmıştır ve aracın 2.sahıbı ıle bırlıkte gıdıp parcalar temın edılıp araca takılmıştır.
yurt dısından stage 3 parçaları alıp toplasanız bukadar tutmaz bu 20.ooo tl nedır? Birde herşey için 15.ooo TL gibi rakama anlasılıyor ıvır zıvır ıcın fazladan 5.ooo daha kenara koyuyor arkadas ve üstüne olan talisızlikler. Valla arac sahibinde Peygamber sabrı varmış.
Daha bir de itb yok beyin falanda yok sanırım aşırı saçma rakamlar dolaşıyor muhabbette..
hakotech
03-10-2015, 01:53
arac sahıblerı 20 bın tl lık kredı cekmıslerdır.Bu paranın 6500 tl sı dırek kaana 3500 tl dırek kendılerıne dıgerlerıde parca ıscılık yag arabanın benzın parası ve ona benzer aracla ılgılı yapılan ıslemlerde kullanılmıstır ve bu kagıt arac sahıblerınde bulunmaktadır.
Tamam güzel kardeşim,koyarlar neye harcadıklarını ınsanların merakıda gıderılmiş olur...
Bu arada bugun cok cok cok sakin ve mutlu bir günüm özgürcüm..neden mutlu bir gün..? Kız arkadasımın elını ılk defa tuttum,cok güzel seylerden, ılerıden bahsettık,seninle paylaşmak istedim :) :) bigün yolum düşerse baban ve seninle tanışıcam :)
ozgurugr
03-10-2015, 01:54
Arkadaşımızın Elındekı Fıyat Lıstesını Cıkartmasını beklıyoruz orayı gordukten sonra hak verecenızı dusunuyorum.
Tamam güzel kardeşim,koyarlar neye harcadıklarını ınsanların merakıda gıderılmiş olur...
Bu arada bugun cok cok cok sakin ve mutlu bir günüm özgürcüm..neden mutlu bir gün..? Kız arkadasımın elını ılk defa tuttum,cok güzel seylerden, ılerıden bahsettık,seninle paylaşmak istedim :) :) bigün yolum düşerse baban ve seninle tanışıcam :)
Şiir den bence o :D :D
hakotech
03-10-2015, 01:55
Şiir den bence o :D :D
Şiir de güzel di bee 10 defa dınlemişimdir :D
hddsheriff
03-10-2015, 01:57
Emanet mala hıcbırsekılde ıhanet etmedık.Arac Ister ıstemez dukkanımızın alanı kucuk olmasından dolayı ve yatarı uzun oldugundan dolayı arac parcaları tamamen ozel olarak yapıldıgı ıcın dogal hava kosullarından kaldıgından dolayı kırlenıp cızılmesı ruzgar yemesı ve bu tarz dogal sebeblerden kaynaklı sıkıntılar harıcınde olan şeyler tarafımızdan karşılanmıştır ve aracın 2.sahıbı ıle bırlıkte gıdıp parcalar temın edılıp araca takılmıştır.
Senin ustanın Yaptığı kaza emanete ihanet olmuyor mu ? Sen istediğin kadar yaptık ettik de "ihanet " gerçeği değişmiyor.
arkadaşlar konu yavaş yavaş amacı dışına kaymaya başladı, özüne ve madde madde evet/hayır yada rakamlara dökülürse daha net anlaşılabilir. ben ilk görüşümü zaten başta yazdım
işte o an isterseniz 'Ben Peygamberliğimi ilan ettim diyin'(HAŞA) yine de haklı cıkamazsınız
bundan sonra peygamber gelmeyeceği için zaten böyle bir şeyi söyleyen kişi en büyük yalancı olur, dediğim gibi konuyu daha teknik ve somut yazarsak daha faydalı olacak
"yapılan harcamalar kaat da yazıyor" derken, aslında ifade etmek istediğiniz " biz anlaşma yaparken aramızda konuştuk ve parçalar ile işçilik dahil net fiyatları çıkartıp aramızda mutabık kaldık, bunu da yazılı olarak not aldık" diyorsunuz sanırım. üst üstte kaat ta yazıyor diyince ancak düşünüp anlayabildim.
hepinize iyi akşamlar
ozgurugr
03-10-2015, 02:01
araça kol piston anayatak gezay egzantrik+polish ve setup ı sonradan değişmesinden sonra yeni egzantrik alınıp kaan abiye tekrardan polish parası verildi gündüz vakti kaan abi de (ppr) listesi varsa bunu size sunucaz efendim
Daha bir de itb yok beyin falanda yok sanırım aşırı saçma rakamlar dolaşıyor muhabbette..
kanka x bi arabaya motoru kırmıs olsanda 10 lira motoru toplasan 10 lirayada ister turbo ıster atmosferık toplarsın
Arkadaşımızın Elındekı Fıyat Lıstesını Cıkartmasını beklıyoruz orayı gordukten sonra hak verecenızı dusunuyorum.
Konuyu baştan sona okudum. Araç sahibi ile sizin aranızdakı dialogta okudugum kadarıyla aracı stage 3 yapmak ıcın 15.ooo TL gibi rakama anlaşılmız zaten, extra olarakta 5ooo tl kenara koymus. bu stage 3 olması ıcın 15.ooo tl lik motor işlemı tam olarak nedır gercekten merak ettım? Ben kendı aracıma 15.ooo tl para harcasam bunun ıcınde beyın , headers , emme ,gaz ve bir sürü ıvır zıvır yapılabılır yani. Birde birşey daha sormak istiyorum parçaları polish vs yapmak yerıne parça alsaydınız daha uyguna gelmezmıydı ? 6500 tl polish için yuksek geldı acıkcası bana.
Sti_Ozan
03-10-2015, 02:03
Konunun heyecani kalmadi,pas.
ozgurugr
ve motorun toplanması rektifiye işciliği dahil sonradan o tutar içersinde verilmiştir
ErkanCanS
Kaza yapıldıktan sonra değişen parçaların yan sanayi olduğunu siz kendi kendinize mi anladınız ? Yoksa araç sahibi mevzuya uyandı gelip dükkana ne bu rezillik mi dedi ? Aracın kaza yaptığını , araç sahibine siz mi söylediniz ? Yoksa araç sahibi kendisi mi ayıktı mevzuyu ? Boyacıya 200 lira verilemiyor diye araba günlerce yatıyor ama akşam kaza yapan araba sabaha apar topar toplanabiliyor. Bu durumdan da dükkan sahibinin haberi yok.
Bence bu konu acilen mahkemeye taşınmalı. Kazanın yapıldığı yerde dükkan sahibini gören görgü tanıkları mahkemeye tanık diye sunulmalı. Tuttuğunu koparan bir avukatla anlaşılıp bu olayın üstüne giderdim ben. Tehdit mesajı da işin tuzu biberi olurdu.
arac sahibleri bunları tehdit ettig için ,bunlarda misilleme olarak araca işkence yapmış,yani araç şamar oglanına dönmüş
Sanayide yatıp kalkanlar bilir. Garajda hizli bir araba varsa bitirim kalfa onu denemek için ustasını iki biraya ikna eder. Manitaya şekil yapçam der alır. Benim öyle çok tanıdığım insan var. Bmwyi alıp s virajinda patlayan :D gecenin bir saatinde kiralık ev bakılmaz ayrıca boş evdir o bence.
ozgurugr
03-10-2015, 02:11
kanka x bi arabaya motoru kırmıs olsanda 10 lira motoru toplasan 10 lirayada ister turbo ıster atmosferık toplarsın
Konuyu baştan sona okudum. Araç sahibi ile sizin aranızdakı dialogta okudugum kadarıyla aracı stage 3 yapmak ıcın 15.ooo TL gibi rakama anlaşılmız zaten, extra olarakta 5ooo tl kenara koymus. bu stage 3 olması ıcın 15.ooo tl lik motor işlemı tam olarak nedır gercekten merak ettım? Ben kendı aracıma 15.ooo tl para harcasam bunun ıcınde beyın , headers , emme ,gaz ve bir sürü ıvır zıvır yapılabılır yani. Birde birşey daha sormak istiyorum parçaları polish vs yapmak yerıne parça alsaydınız daha uyguna gelmezmıydı ? 6500 tl polish için yuksek geldı acıkcası bana.
Araca Atmosferik Olarak Bır Motor Icerısınde ne kadar parca varsa ppr kaan tarafından hepsı yapılmıstır.
http://i.hizliresim.com/QWXVqZ.jpg (https://hizliresim.com/QWXVqZ)
ozgurugr
03-10-2015, 02:14
Bu 20 bın tl nın ıcınde beyın egzoz wıdeband ve bu tarz ıslemlerde vardır.Arkadasların tamamen 20 bın tl yı bıze yıkmaları dogru degıldır.
1998corsa
03-10-2015, 02:14
Herkese hayirli forumlar:
Yazicaklarimi klavye yuzunden turkce`ye uygun yazamiyorum.
Kagit`a kaat diye yazan birinden ben pek birsey beklemem acikcasi....
Saygilar
ozgurugr
03-10-2015, 02:17
tehdit mesajı benim kendi işyerimde calısan sigortalı bir elamnıma ait değil aracın kaza olayı on taraftan sürtme ve bunu sahipleri alırken farketmemiş bende farkettim ve elemanım kendi yaptıgı pislği öğrendikten sonra pisliğini temizletip işine son verdim benim tarafımdan hiçbir tehtid mesajı atılmamıstır ve tam tersine müşteri tarafından gelmiştir
ozgurugr
03-10-2015, 02:18
hiç bir şekilde öyle bir işlem yapılmamamıstır bu işlemer en sonunda gerçekleşiyor ve hiçbir ürüne bilerek ve istiyerek zarar vermedim
ozgurugr
03-10-2015, 02:20
araç gececıkma imkanı yok efendim parca eksiği vardı diye teslim edemedikaracı gece kapatılıp cıkıldı ve pazar günü bu olay gerçekleşmiş
boosted_pug
03-10-2015, 02:23
anladığım motor başka bir yerde toplandı siz sadece söktünüz dağıttınız ve toplanmış motoru üzerine attınız bu işlemler içinde 1500tl artı işcilik aldınız sanırım buraya kadar ki kısım doğru anladım bu arada arkadaşların durumu el vermediği için araç biraz yattı.
zaten buraya kadar olan kısımda arkadaşların bir itirazı ve inkarı yok, olay şanzıman kırıldıkdan ve sizin ustanızın araç ile kaza yapmasından sonra başlıyor.
bir mesajda usta kaza yapmış ve yansanayi parçalarla toplatmış dediniz bir diğerinde benim haberim yokdu ben öğrenince orjinal parçalar ile toplattım dediniz bir başkasında ise babanızın sonradan alınan orjinal parçaları geri iade edildiği yazıldı vs. vs.
merak ettiğim diyelim ki usta sizin haberiniz olmadan kaza yaptı ertesi gün dükkana geldiğinizde bu araba nerde veya bu arabaya ne olmuş diye soramadınızmı ? araba kaza yaptıkdan sonra 4,5 saat içindemi toplandı? bence yani yan sanayi toplama kısımından bence haberiniz vardı.
şanzıman kırıldı ok anlarım (be3 şanzımanı 200hp makina ile nasıl kırıdınız orası ayrı) zaten arkadaşlar şanzımanı almışlar , arkadaşın yazdığına göre arabayı almaya geldiğinde debriyaj dipde ve vites geçmiyormuş siz aracı kontrol etmedinizmi ? veya bozuk olan bilyayı göre göre mi şanzımanın içine taktınız? bu nasıl ustalıktır. artı siz sanayide ustasınız kaza yapan araca bile dünya kadar parça almışken bir tane debriyaj bilyası yüzündenmi araç 2 ay yattı.
zaten arkadaşın arabası ile kaza yapmışsınız doğal olarak bi mahcubiyet olması lazım şanzıman indir bindir 200 tl işcilik olsun birkaç post yukarıda bende kimsenin kuruşu kalmaz yazmıştınız ayıp değilmi işciliğimi vermeden arabanı alamazsın burdan demek doğrumudur. zaten işe başlarken en başta 1500 tl artı yağvs. parasını almıştınız 200 tl almasanız ne olurdu?
son olarak aracın sahibi kardeşim araç yaptırıyorsun hatırı sayılır bir miktarda para harcıyorsun bu forumda bir civata için bile konu açılırken keşke buraya olayların sonunda konu açıcağına en başında istanbulda arabamı kime yaptırırım die konu açsayın bukadar ay bekleme ve sitresle uğraşmasaydın.
kaza yapmış fakat sanzımanı test ederken yapmıs ve bu bızım bılgımıze gectıgı anda herseyı yapılmıs orjınal olarak alınmıs fakat arac sahıplerı ahkam kestıler işcilik parası vermıceklerını ve bızı tehdıtkar mesajlarla abımız dedımız kısılerı arıyarak sıkayet ederek bızı rencıde etmelerınden sonra ve mekanımızı basıp o arabayı hıcbırsekılde para vermeden alırız dıye konusmaları argo argo konusmalarından sonra bende bu dukkandan ıscılık parası verılmeden bu arabayı alabılecek hıcbır kımse yok dedım, ücreti odemelerınden dolayı bana yalan yanlış şeyler söyleyip yok cebimde para yok yok su demelerınden dolayı aracı eksik olarak bana olan borcunun yarısından daha az tutan parcaları bu sebeblerden dolayı verilmemıstır.
saat itibariyle okudumda ayıkamadım birtürlü o işcilik parasından kastınız yaptıgınız kazanın düzeltmesine harcanan iscilik degil heralde dimi genel tüm paranın 20binin icinde degilmiydi o
ErkanCanS
03-10-2015, 02:34
Benim anlamadığım bir kaç konu var . Hazır bu işin içinde olan ve işi bilen kimseler varken sorayım. Benim bildiğim ticarette minimum x tüzel-gerçek kişisi ve y tüzel-gerçek kişisi vardır. Bir sözleşme veya buna benzer hukuksal dayanağı olan yazılı-sözlü anlaşma sonucu ticaret gerçekleştirilir ve ödeme yapılır. Ödemenin ne koşullarda ve nasıl yapılacağı sözleşmede belirtilir. Sadece bu forumda bile böyle anlaşmazlıklar yüzünden yüzlerce konu varken , hala nasıl paranın hepsi tıkır tıkır peşin veriliyor bunu anlayamıyorum. Hizmet verebilmek için gerekli sermayesi mi yok bu işletmelerinde para peşin kırmızı meşin sistemiyle yürüyor işler. Bu işleri yapan işletmeler , ödemeyi iş bittikten sonra almayı kabul etmiyorlar mı ? Veya bu işlerde müşteri kendini ( parasını ) nasıl sağlama alabilir ? Araba belirli bir sıraya göre yapılmıyor mu , en azından bu sıraya göre işlemler yapıldıkça kalem kalem ödenemez mi ? Bu şekilde müşterinin de aldığı hizmeti daha iyi takip etmesi sağlanamaz mı ?
araç gececıkma imkanı yok efendim parca eksiği vardı diye teslim edemedikaracı gece kapatılıp cıkıldı ve pazar günü bu olay gerçekleşmiş
usta sen çok sanslı adammıssın... iyi niyetli adamlara denk gelmıssın... bu devirde 100 tl için baba oğul birbirine giriyor ki adamlar 20.000 tl den bahsediyorlar sen hala burda far diyorsun fiskiye diyorsun....
aybarsdnr
03-10-2015, 02:40
Hocam durmadan "kaan abi biliyor, kaan abi söyler, kaan abide yapıldı" vs. diyorsun. Adam bu aracı senin dükkanına bırakmış dimi? Sen nasıl bilmiyorsun ne yapıldı, kaç paraya yapıldı?
Sanki hatalarına ortak bulmaya çalışıyor gibisin. Adam motordan yana sıkıntım yok diyor zaten. Sen bırak kaan abinin yazmasını falan. Şuna şu kadar buna bu kadar diye yaz.
Ayrıca hem adamın arabasını gidin çakın hem çaktırmadan toplayın sonra da lütufmuş gibi orjinal parçayla topladık de. Kusura bakma ama sen çok yumuşak müşterilerle karşılaşmışsın. Esnaflığa böyle başlayıp devam edersen çok canın yanar, psikopatın birine denk gelirsin bir gün
ozgurugr
03-10-2015, 02:40
anladığım motor başka bir yerde toplandı siz sadece söktünüz dağıttınız ve toplanmış motoru üzerine attınız bu işlemler içinde 1500tl artı işcilik aldınız sanırım buraya kadar ki kısım doğru anladım bu arada arkadaşların durumu el vermediği için araç biraz yattı.
zaten buraya kadar olan kısımda arkadaşların bir itirazı ve inkarı yok, olay şanzıman kırıldıkdan ve sizin ustanızın araç ile kaza yapmasından sonra başlıyor.
bir mesajda usta kaza yapmış ve yansanayi parçalarla toplatmış dediniz bir diğerinde benim haberim yokdu ben öğrenince orjinal parçalar ile toplattım dediniz bir başkasında ise babanızın sonradan alınan orjinal parçaları geri iade edildiği yazıldı vs. vs.
merak ettiğim diyelim ki usta sizin haberiniz olmadan kaza yaptı ertesi gün dükkana geldiğinizde bu araba nerde veya bu arabaya ne olmuş diye soramadınızmı ? araba kaza yaptıkdan sonra 4,5 saat içindemi toplandı? bence yani yan sanayi toplama kısımından bence haberiniz vardı.
şanzıman kırıldı ok anlarım (be3 şanzımanı 200hp makina ile nasıl kırıdınız orası ayrı) zaten arkadaşlar şanzımanı almışlar , arkadaşın yazdığına göre arabayı almaya geldiğinde debriyaj dipde ve vites geçmiyormuş siz aracı kontrol etmedinizmi ? veya bozuk olan bilyayı göre göre mi şanzımanın içine taktınız? bu nasıl ustalıktır. artı siz sanayide ustasınız kaza yapan araca bile dünya kadar parça almışken bir tane debriyaj bilyası yüzündenmi araç 2 ay yattı.
zaten arkadaşın arabası ile kaza yapmışsınız doğal olarak bi mahcubiyet olması lazım şanzıman indir bindir 200 tl işcilik olsun birkaç post yukarıda bende kimsenin kuruşu kalmaz yazmıştınız ayıp değilmi işciliğimi vermeden arabanı alamazsın burdan demek doğrumudur. zaten işe başlarken en başta 1500 tl artı yağvs. parasını almıştınız 200 tl almasanız ne olurdu?
son olarak aracın sahibi kardeşim araç yaptırıyorsun hatırı sayılır bir miktarda para harcıyorsun bu forumda bir civata için bile konu açılırken keşke buraya olayların sonunda konu açıcağına en başında istanbulda arabamı kime yaptırırım die konu açsayın bukadar ay bekleme ve sitresle uğraşmasaydın.
aracı ilk başta motoru standart toplamak için açtık motoru araç parçalandı rektifiyeye gitti ve rektifiyeci kapagın rektifiye olmuyacagını ve kapak gerektiğini söyledi bir motoru indir parçala rektifiyeyegönderdikten sonra gelen motorun toplanması ve üzerie atılması 1500 lira zaten motocu parçalar rektifiye yapılır ve toplanır
babamızın parçaları alması değil araca yapılan servis işcilik ve mekanik parçalarını ödememek için çeşitli yalanlar söyleyip sonrada beni ben para vermeden alırıp diyip bir kişinin işyerine adam getirip astımlı kestimli konuşmasından kaynaklı sebeblerden dolayı bu olay gerçekleşmiştir
aracın sadece far cizilmiş kaput çizilmiş ve bunlarıda pasta yaparak geçirmiş ve araç zaten yeni yıkanmıstı ve aracı sahipleri alırken onlar bile fark etmediler
araç toplanırken üzerinde kırık bilya vardı ve sokturdum arkadaşlar bir bilyayapara vermemk için bir ay beklettiler ve ben tekrar şanzımanı indirip ben bilyayıcıkma buldum ve araca taktım ama onları bir ay bekledim sıfır bilye almadılar ve cıkma bilye yine kırıldı ve sadece bir şanıman kırıldı oda arızalıymıs ve soylemiyorlar ve bana aracı test etmemi kendileri soyluyor
biz kontol ettik ve araca yeni bilye alınması gerektıgını soyledik ama almdaılar sebebi gtı ın baskısı ile bilyesi bir satılıyor araca bronz baskı yapıldıgı ıcın baskı ile birlikte diye almdılar
ve sizin ondan sonra yasananlardan sonra ben aracın yapmak istemediğimi söyledim cunku cok sıkıntı yasadım bundan dolayı bu olaların yasanılacagını biliyorum cunku araç sahibi baskası herkez arabayı soruyor sahibi belli ama baska kişilerle muhattab olunuyor bu yuzden yapmak istememiştim o parayı zaten ben istemicektim ama onlar eski den kalan borçlarını dahil odememk için cok yalan soylediler he şimdide ödemediler ama diyecek birşeyim yok
mhuratboz
03-10-2015, 02:45
Üşenmedim sonuna kadar baştan aşşa okudum 2 taraf içinde empati kurdum.
Motor işinden hiç anlamam ama okuduğum kadariyla is motordan çıkmış oraya kadar sorun yok
1.cisi araç sahibi gerçekten şanzımanın arızalı olduğunu biliyormuydu ? Biliyorsa araç denenirken dagılması tamamen şans benim gözümde ve karşılıklı olarak o konuda anlaşılırdı.
2.kaza yerinde gördü tanıkları sizi ve serkanın olduğunu söylemiş kapıyı kitlemeden gitmişsiniz. Daha sonra arac sahibi size zarf attiginda benim kazadan haberim yok diyorsunuz ama ben farkettim diyorsunuz ve değiştim diyorsunuz,madem farkettiniz ilk sordugunda neden haberim yok diyorsunuz çok çelişkili konusuyorsunuz bence araç sahibi farketmese degiseceginizi hiç zannetmiyorum.
3.ise kimse kolay kolay esnaf lafını haketmez herkez esnaf olamaz bi dükkan açan hemen kendini esnaf zannederler.
Madem esnafsınız o araba dükkanda yatıcak koyarsanız bi köşeye üstüne branda cekersiniz işiniz olduğu zaman isinizi yaparsınız ne öyle çay içip üstüne koymalar yok arabanın içi kola pislik vs vs esnaf kişiye yakışmaz böyle şeyler
Velhasıl Kerim Allah İki Tarafada Sabır Versin Rabbim Kimseye Kaldiramicak Güç Vermesin
Konu sahibinin dediği gibi hersey elbet geri gelir mal mülk ,ama piyasada adın çıktınmı 90'a İnmez 80'e Artık herkez iş yaptırırken whatsaptan tut konuşma kayıtlarına kadar kaydediyor çünki insanlar guvenemiyor gidiyor ama rm yakınıda olsa arabalarni teslim ederken hep bi acaba ne olucak arabaya heh yaparlarmı arabaya sahip çıkarlarmı sağı solu çizilirmi
Benden bu kadar sayıda küsür ettiysem affola
oww konu ucmu Güzel ben bu konuyu bayadir biliyorumda
Bana maal edilmeye çalışılmıştı düzeltilmiş olmasına sewindim :)
araç sahibine asormak istiyorum 20 bin Tl yi eldenmi verdiniz ? neler için verdiniz söylermisiniz ? bir listeniz vardır elinizde okadarda salak olmazsssınız sokaktan geçen 20 bin tl ver seni ucurucam demez kimse bunun için oturup konuşmussunuzdur illaki bizlede paylaşında verdiğinzi paranın kanıtını görelim bizde. kaza olayında haklısınız kötü olmuş gerçekten üzüldüm :(
Özgür seninde hatan 5 para etmez insanları yanında barındırmandır nedemek ya arabayla gezmek afedersin de adamı s... ler ya cocuğa yada birine vurdsaydı neolcuaktı ozaman ? senmi hapise giricektin serkanmi muratmı arabanın sahibi giricekti cocuğun ne sucu var? yanlış !
özgür sende harcanılan paraları buraya yaz hep beraber görelim karar verelim
şak şak cılık yapmaında konu dağılmasın beyler
Absyrtos
03-10-2015, 03:01
Yahu sizde hiç mi sinir stres yok biri önüme kırınca zor tutuyorum kendimi biri aracıma şu şekilde zarar verse olay çok farklı boyuta taşınırdı.
Valla herkes az çok diyor ama ben müşterinin talep ettiği bu işlerin ve firmanın yaptığı bu işlerin normal bir yoğunlukta çalışan bir dükkanda ne kadar zamanda ve ne kadar maliyetle toplanabileceğini bilemiyorum.
Konu öyle bir yere geldi ki arabanın bir yağ değişmiş, elektrik tesisatı kontrol edilmiş 20.000 tl almışlar üstüne arabayı sağa sola vurmuşlar... mal sahibinin bir anlaşması bir yapılacak listesi yok mu?
Mevzu ne kadar içeride, ne bileyim uzlaşma sağlanamaz mı anlamak pek mümkün değil, gerçi araç sahibi artık ümidi kesmiş sanırım ama...
Ezbere çok ya da az demeden, bu model arabayı bilen ve modifiye işlerini tecrübe etmiş birileri bahsedilen tüm kapsamda (dükkan sahibinin kaza olayı hariç) ya da kendi bildiği kapsamlarda tek tek yaklaşık da olsa işçilik ücretleri ayrı olmak üzere maliyetleri çıkarabilecek olan var mı?
Yani dükkan sahibi 4.000 tl dese ne olur 35.000 tl dese ne olur ne ile karşılaştırılacak...
ya da herkes mevzunun tüm detayına hakim ama bilgisini kendisine saklıyor...
araç sahibine geçmiş olsun. cevapları vs okudum elle tutulur yanı yok.
aracın içinin leş gibi olması kola kutuları bilmem ne olmasıda nekadar titiz çalıştığınızın göstergesidir. okadar şeyde sonra hastanelik olmamanız büyük şans bence
PiscocuK
03-10-2015, 07:25
Ozgur sen kimsin???
Mal sahibimi, bina sahibimi, caycimi , ustami?
Sen esnafim diyeceksin! Yeni dukkan acacaksin ! Insanlar sana araba getiricek yaptiricak ama aciklamayi Kaan abi gorurse yapacak
Sen ustasi oldugun arabaya yapilacak islemi bilmiyormusun 20 lira talep ederken Kaan abi gorurse yaparmi dedin yoksa ben senin aracina bunu bunu yapicam yaptiricammi dedin
Tutki Kaan yapmadi eksik yapti yanlis yapti.Peki sen ne yaptin? Arac yapiyorum diyorsun ama araca ne yaptigini bilmiyorsun daha
Kendi yazdiklarinla kendin celisiyorsun
Insallah Kaan konuyu gorurde yazar yoksa yandik
BurakOzdemir
03-10-2015, 08:05
ulan hepsimi aynı be!
alihansirin
03-10-2015, 08:45
http://dosya.co/7smg5jv0kn4w/306-gti.xlsx.html
20.000 TL için ayrıntıyı merak edenlere konu ile ilgili excel tablosu linkte sunuldu.
Beyin yazılım evet 20.000 TL nin içine dahildi, fakat kırılan şanzıman toparlanmayan kaporta bitiremedikleri hatta beceremedikleri arabayı başka bir ustaya toplatmak derken beyin ve yazılımın parası otomatik olarak bu gereksiz işlere gitmiş oldu.
Sn. Oz'
Sanırım konu ile ilgili birbirimizi yanlış anlamışız. Olayın ucu size gitmeye başladığı, kontrolden çıktığı, aracımızı alamadığımız,sıkıntımızın giderilmediği ve üzerine pişkinlikle devam edildiğini bildirmek takiben sizden yardım istemek için sizi rahatsız etmiştik. Bu konuyu önce Eray Abi ile görüşmüştüm. En uygunu sizinle görüşmem ve bir araya oturup orta yolu bulmaya çalışmaktı. Bu yüzden sizi rahatsız ettik. Yanlış anlaşılma olmuş sa ki belli ki olmuş, bunun için özür dileriz.
Gelelim asıl ince ama önemli konulardan birine.
12 saat oldu neredeyse fakat hala bu soruya bir yanıt gelmedi.
Gecenin 3'ünde araç sahibinin evinde Serkan denen şahsı saf dışı bırakmak için plan yaptın mı ?
Evet özgür yaptın... Sana gelirken gece trafik cezası yedim hatta. Goygoyunu bile yapmıştık sen ödeyeceksin vs. diye.
Hatta Erdinç Mesaiden kravat gömlek geldi, dandik kuruyemiş aldı diye dalga geçtik ? Annem içeride uyudu, konular konuşuldu plan yapıldı. Sonra bu yukarıda paylaştığım excel tablosunu Erdinç ile birlikte hazırlamadınız mı?
Serkan'dan kurtarın beni Allah Aşkına demedin mi ? Sizi 6 aydır tanıyormuş bana öyle söyledi. Bak buda yalanmış hep fazla para kazanmak istiyor
O yüzden parçalara sürekli koyup işlere müdahale ediyor demedin mi ?
Gerçi benim konuşmama baştan sona yalan diyorsun, saçma sapan açıklama yapıyorsun...
Tekrar söylüyorum, üstüne basarak hatta altını çizerek. Motor ile ilgili bir sıkıntı, problem yaşamadık.
Burada söz konusu olan sizin araca nasıl davrandığınız. Kendi ağzınla kendi ustanın senden habersiz çekmeköye ev bakmaya gittiğini söyledin. Şimdi de test diyorsun.
Hadi diyelim test olsun, hangi testte 58 KM yol yapılıp çeyrek depo benzin yenir ? ben değil sen söyle bana.
Buradaki tüm soru ve soru işaretlerini erdemlikle cevaplayabilirim. Peki ya sen ? Görüldüğü gibi her soruya kaçamak cevap veriyorsun. Buda durumu ortaya konuyor.
Neyse 20.000 TL yi merak eden arkadaşlar için bu excel tablosu Araç sahibi ve sözü geçen şahıs Özgür ile birlikte hazırlanmıştır.
Bilgilerinize arz ederim.
Keyifli forumlar...
ilkerist
03-10-2015, 08:49
5. sayfadan sonra okuma gereği hissetmedim de herkes gerekli şeyleri sormuşta,şanzıman konusunu öne getirip durmuş garaj sahibi de zaten adamlar ceplerinden almışlar,şanzımanı sana al dememişler ama bu adamdan bu araba için 20.000TL para almışsınız şanzımanını açıp kontrol etmeden mi teslim ettiniz?306 için en pahalı parçalardan biri egzantirikleridir,20.000TL için yazılan liste de egzantirikte göremedim,atladığım,görmediğim,okumadığım ya da anlamadığım birşeyler mi var?
alihansirin
03-10-2015, 08:51
5. sayfadan sonra okuma gereği hissetmedim de herkes gerekli şeyleri sormuşta,şanzıman konusunu öne getirip durmuş garaj sahibi de zaten adamlar ceplerinden almışlar,şanzımanı sana al dememişler ama bu adamdan bu araba için 20.000TL para almışsınız şanzımanını açıp kontrol etmeden mi teslim ettiniz?306 için en pahalı parçalardan biri egzantirikleridir,20.000TL için yazılan liste de egzantirikte göremedim,atladığım,görmediğim,okumadığım ya da anlamadığım birşeyler mi var?
Yukarıda paylaştığım excel tablosunda herşey mevcut. Bu arkadaş gibi bir konuya odaklanmak değil amaç.
İnsanlar merak ettikleri için listeyi yukarıda paylaştım.
free-hifi
03-10-2015, 09:10
DÜN İLK postu görüp mesaj atmıştım şimdi işi gücü bıraktım 10 sayfayı da okudum. Ama adaşım olan özgür isimli şahıs elle tutulur hiç bir cevap vermemiş saygılar sevgiler Allah a emanet olun iyi forumlar öptüm vsvs sonra kaan bilir kaan söyler kaan cevaplar ya alihan kaan lık bir durum yok diyor benim aracıma yapılan muameleden bahsediyor sen ne yazıyorsun. Senin ustan yada çırağın kaza yapmış fark etmez suçlu sensin arkadaş alihan seni mahkemeye verse öttürür tazminatını da alır her türlü.
alihansirin
03-10-2015, 09:14
Üzerine bu kaza olayından sonra benim yapabileceğim bişey yok muratla konuşun muratla görüşün murata sorun ben mi vurdum abi murat vurdu gibi söylemlerle konuyu uzaklaştırmaya çalışmış, artık uyanmış olmamız ve üzerine gittiğimiz için konuyu üzerinden atamamıştır bu arkadaş...
neyse yahu olan oldu biten bitti. Benden açıklamam istenen birşey olursa seve seve açıklarım...
Herkes neyin ne olduğunu görsün işte...
streetracer_nos
03-10-2015, 09:15
http://dosya.co/7smg5jv0kn4w/306-gti.xlsx.html
20.000 tl için ayrıntıyı merak edenlere konu ile ilgili excel tablosu linkte sunuldu.
Beyin yazılım evet 20.000 tl nin içine dahildi, fakat kırılan şanzıman toparlanmayan kaporta bitiremedikleri hatta beceremedikleri arabayı başka bir ustaya toplatmak derken beyin ve yazılımın parası otomatik olarak bu gereksiz işlere gitmiş oldu.
Sn. Oz'
sanırım konu ile ilgili birbirimizi yanlış anlamışız. Olayın ucu size gitmeye başladığı, kontrolden çıktığı, aracımızı alamadığımız,sıkıntımızın giderilmediği ve üzerine pişkinlikle devam edildiğini bildirmek takiben sizden yardım istemek için sizi rahatsız etmiştik. Bu konuyu önce eray abi ile görüşmüştüm. En uygunu sizinle görüşmem ve bir araya oturup orta yolu bulmaya çalışmaktı. Bu yüzden sizi rahatsız ettik. Yanlış anlaşılma olmuş sa ki belli ki olmuş, bunun için özür dileriz.
Gelelim asıl ince ama önemli konulardan birine.
12 saat oldu neredeyse fakat hala bu soruya bir yanıt gelmedi.
Gecenin 3'ünde araç sahibinin evinde serkan denen şahsı saf dışı bırakmak için plan yaptın mı ?
Evet özgür yaptın... Sana gelirken gece trafik cezası yedim hatta. Goygoyunu bile yapmıştık sen ödeyeceksin vs. Diye.
Hatta erdinç mesaiden kravat gömlek geldi, dandik kuruyemiş aldı diye dalga geçtik ? Annem içeride uyudu, konular konuşuldu plan yapıldı. Sonra bu yukarıda paylaştığım excel tablosunu erdinç ile birlikte hazırlamadınız mı?
Serkan'dan kurtarın beni allah aşkına demedin mi ? Sizi 6 aydır tanıyormuş bana öyle söyledi. Bak buda yalanmış hep fazla para kazanmak istiyor
o yüzden parçalara sürekli koyup işlere müdahale ediyor demedin mi ?
Gerçi benim konuşmama baştan sona yalan diyorsun, saçma sapan açıklama yapıyorsun...
Tekrar söylüyorum, üstüne basarak hatta altını çizerek. motor ile ilgili bir sıkıntı, problem yaşamadık.
burada söz konusu olan sizin araca nasıl davrandığınız. Kendi ağzınla kendi ustanın senden habersiz çekmeköye ev bakmaya gittiğini söyledin. Şimdi de test diyorsun.
Hadi diyelim test olsun, hangi testte 58 km yol yapılıp çeyrek depo benzin yenir ? Ben değil sen söyle bana.
Buradaki tüm soru ve soru işaretlerini erdemlikle cevaplayabilirim. Peki ya sen ? Görüldüğü gibi her soruya kaçamak cevap veriyorsun. Buda durumu ortaya konuyor.
Neyse 20.000 tl yi merak eden arkadaşlar için bu excel tablosu araç sahibi ve sözü geçen şahıs Özgür ile birlikte hazırlanmıştır.
Bilgilerinize arz ederim.
Keyifli forumlar...
dosyada vİrus var ...
alihansirin
03-10-2015, 09:16
DÜN İLK postu görüp mesaj atmıştım şimdi işi gücü bıraktım 10 sayfayı da okudum. Ama adaşım olan özgür isimli şahıs elle tutulur hiç bir cevap vermemiş saygılar sevgiler Allah a emanet olun iyi forumlar öptüm vsvs sonra kaan bilir kaan söyler kaan cevaplar ya alihan kaan lık bir durum yok diyor benim aracıma yapılan muameleden bahsediyor sen ne yazıyorsun. Senin ustan yada çırağın kaza yapmış fark etmez suçlu sensin arkadaş alihan seni mahkemeye verse öttürür tazminatını da alır her türlü.
Ayrıca da mahkemeden kurtulmuş değil, şu an dağınık olan kanıt verilerini toplamakla meşgulüm. Veriler toplandığında Mahkeme'ye de başvuracağız zaten :)
yilmazcatalbas
03-10-2015, 09:18
dosyada virüs var ve açılmıyor ss alıp atarsanız daha rahat görünür
alihansirin
03-10-2015, 09:22
http://i.hizliresim.com/o9QX5X.png
Buyrum SS buradadır.
Nightfish
03-10-2015, 09:33
Beyler sanırsam sayfadaki yanlış indirme linkine tıkladınız. Sayfanın altında ufak bir indirme butonu açılıyor 5 saniye sonra. Virüs yok onda, sorunsuz indirdim ben.
alihansirin
03-10-2015, 09:48
Dosya da virüs yok arkadaşlar, sayfada yönlendirme linki var sanırım ona tıklıyorsunuz. 5 saniye beklediğinizde en altta çıkan ufak link sayesinde indirebiliyorsunuz.
burak_2885
03-10-2015, 09:48
Konuyu gözkırpmadan okudum resmen ve bi okadar rahat okudum. Bu kadar okunur yazdığın için ayrı bi teşekkür ederim ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum :)
Bu esnaf(!) arkadaş içinde bi klavye siparişi verdim muhtemelen nokta tuşu falan çıkmış.
Valla bi araba parası harcanmış falan ve iyi sabır göstermişsiniz. Aylarca arabasız kal, küfür ye mağdur ol arabanı vursunlar yapsınlar kırsınlar. Ne bileyim değişik şeyler hiç bana göre değil ve ben kendimi biliyorsam ne pahasına olursa olsun ciddi ciddi ELİMDEN GELENİ ARDIMA KOYMAM. Çünkü alınteridir, uğraştır, emektir bu hiçe sayılmasına imkanı yok izin vermem..
ilkerist
03-10-2015, 09:49
Dosya da virüs yok yahu :)
@ozgurgr
istersen mukemmel esnaflik yap, araclarin 900 hp olsun ama esnaf degilsin "usta yapmis kazayi benim haberim yok" diyorsan patronda degilsin, sana degil araba kirli coraplarimi birakmam.
Ne demek "usta yapmis haberim yok" bu adam.senin yaninda calismiyor mu?
ARABALAR EMANET HABER VERMEDEN BINMEYECEKSINIZ DEMIYORMUSUNUZ?
ben kartal sanayide ki ustama araba birakiyorum adam forklifte cekerken bile beni ariyor, kendi arabasini sanayide birakti bir gun "cenk iceride boya yapicak arac vardi, kapali bir yer yoktu bende eve goturuyorum arabayi icim rahat etmez haberin olsun." diye ariyorken bu anlattiginiz seyler sizi hakli cikarmaz.
streetracer_nos
03-10-2015, 09:55
Dosya da virüs yok yahu :)
Eset buluyor indirdikten sonra
http://s2.postimg.org/gcbtqcd15/vir_s.png
ilkerist
03-10-2015, 09:57
Eset buluyor indirdikten sonra
http://s2.postimg.org/gcbtqcd15/vir_s.png
Bende de eset var ama yakalamadı birşey,ilginç.
alihansirin
03-10-2015, 10:01
http://s6.dosya.tc/server3/p1thac/306-gti.xlsx.html
Site güvenilirliği açısından dosyayı başka bir siteden yükledim.
Virüs taramasını yaptım. buradan indirebilirsiniz. Temizdir.
11 sayfayı da okudum, bütün maraz kaza olayından çıkıyor.
ve maalesef işi yapan arkadaş bu olayın altından düzgün kalkamıyor. şahsi görüşüm bir hata da, servis isen eğer ne olursa olsun böylesine maliyetli bir iş alıyorsan müşterinin şanzıman sıkıntısını bilerek aracı o şekilde toplamamalısın. ben de servislik işi yapıyorum, otomobil sektörü değil ama makinede ne arıza var ise ve bu benim başımı ağrıtacak birşey ise müşteri ne derse desin makineyi kusurlu olarak onarmıyorum.
ilk başta dediğim gibi bütün olay kaza meselesinde, ustalarının çalışanlarının yarattığı problemleri maalesef adamları işten atarak çözemezsin. çalışan hatalarını telafiden milyarlarca lira para harcadım bu güne kadar ve işin kötü tarafıda onarım, tamirat, bakım işleri yapıyorsanız; eleman çalıştırıyorsanız bu zararları göze alacaksınız maalesef.
kaza olayı başa geldikten sonra sizin ne yapıp edip müşteriyi memnun etmeniz lazım, konu ne kadar saçma veya sizle alakalı olmayan bir durum olsa da; büyük suçu işleyen sizsiniz.
mustafa_a
03-10-2015, 10:14
Benim sanayideki arkadaşım ustası geç çıktığı işten müşterisinin arabası ile eve gittiği için işten çıkartıyor. Bu yazılanları okuduktan sonra hayretlere düştüm. Çok geçmiş olsun
Redfocus
03-10-2015, 10:17
İnsan gerçekten hayret ediyor.Ben arabadan vida söktürsem geri takılırken nasıl sıkıldı gevşek mi kaldı diye tamirden çıktıkdan sonra kontrol eden adamım başıma böyle bişey gelse allah korusun gençliğim çürür.
Bizim İşyerimizden Kaza yapıldıgı ıcın suclu oldugu ıcın farkındayız ve bız ogrendık sonra araca gereklı ıslemlerın tamamı yapılmıstır.Bu sorunların yasanmasının sebebı musterılerın argo konusması ıscılık paralarını vermıcem dıyıp ve bızı tehdıt etmesınden kaynaklı sebeblerden dolayı bu olay gerceklesmıtır.
sen argo konuşmuş diyorsun da ben olsam konuşmazdımda. adamın verdiği para yada vermediği para vs önemli değil. aslında önemlide şu noktada değil. özgün güzel birşey söylemiş. senin elemanın o arabayla bir cana kıysa, ne olacaktı ? sizin gibiler yüzünden birgün araba yaptıracak olsam kırk kere düşünürüm. nasıl insansınız siz ya ? nasıl esnafsınız ? nasıl adamsınız ? bırakın adamdan idda ettiğiniz parayı almayı, sizin o adama tek kelime edememeniz lazım, mahcubiyetten. arabamla, benim iznim olmadan teste çıkıcak, kaza yapıcak, aracı kitlemeyecek bile olay yerinde bırakacak, sonra kaza yaptğını söylemeyecek ve ben anlicam bide. adamlar da evliya sabrı varmış hakkaten. allah dağına göre kar veriyor işte. oraganize işlerdeki ayıltıp ayıltıp dövüyorlar sahnesini yaşatırdım bana yapılsaydı.
Böyle birşey olamaz ya. Bunlara 20.000 lira değil 20 tl bile çok. Balata bile degistirilmez..baba dedigin örnek olur ama babalari da ayni bokun laciverti işte..
mikelazi
03-10-2015, 11:03
bu konuyu ve buna benzer konuları okuduktan sonra ustama gittim sarıldım öptüm.
kendisini 2002den beri tanırım.2005ten beride araçlarımı ona götürürüm.bana kıl gökhan der.hep kızardım artık kızmıcam. :P
usta bulmak zor,hele esnaf usta bulmak dahada zor.
allah herkezin gönlüne göre versin.
alihansirin
03-10-2015, 11:33
Ne yazık ki bu duruma düşen bizim gibi binlerce hatta yüzbinlerce belkide milyonlarca insan mevcut...
Böyleleri yüzünden gerçek ustalara yazık oluyor.. Bunları görüp okudukça sanayiden soğuyor insan..
Her şey geçilir de müşteri arabası ile kaza yapıp, söylemeden saçma salak toplanması ne demektir.. Bir de bunun savunmasını yapabiliyor arkadaş daha ya ne diyelim.. Önce insanlık ve dürüstlük şart.. Haysiyet önemli..
alihansirin
03-10-2015, 11:55
Böyleleri yüzünden gerçek ustalara yazık oluyor.. Bunları görüp okudukça sanayiden soğuyor insan..
Her şey geçilir de müşteri arabası ile kaza yapıp, söylemeden saçma salak toplanması ne demektir.. Bir de bunun savunmasını yapabiliyor arkadaş daha ya ne diyelim.. Önce insanlık ve dürüstlük şart.. Haysiyet önemli..
Kesinlikle haklısınız... Bir de yalancılıkla suçlanıyoruz :) Her zaman söylediğim gibi Para kazanılır, ama haysiyet biraz zor...
İzzet Göçmen
03-10-2015, 11:59
4 Sayfaya kadar dayanabilirdim 20 binlira param olucak ve usta benden habersiz arabayla kaza yapıcak sanzuman kırıcak kusura bakmayında o arabayı o adamın G*** ne sokarım ne evi ne barkı kalır sonra kaputa oturdur düz duvara vururum o kişiyi kimse kimsenin hakkını yemesin degiştirdigi 100 liralik yagı yazmıs aldıgı 20 bin lira içinden nerde lan bu 20 bin lira ?
allah böyle insanlarla karşılaştırmasın adamı katil ederler.
mhuratboz
03-10-2015, 12:03
Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur. Konu Sahibi Arkadasa Helal Olsun O Bilmiyormu Milleti Toplayıp Darma Duman Yapmayı Bi *** Olmuş Ve Burda Afişlemis Ne Olduğunu Bittiğini Sizde Görün Ona Göre Ayağınızı Denk Alın Diyor.
Çok değişik olaylar. Çok üzüldüm aracınızın böyle kasapların eline geçmesine artık yapılcak şey hukuki yollara başvurulmasıdır.
Ben forumda kimseyi tanımıyorum her gün takip ederim ancak şahsi kimseyi tanımam.
sürekli bi kaan açıklar kaan yapar kaan eder. Nerde kaan.
Alihan kardeşim birdaha araba yaptırırken iyi araştır reveranslara iyi bak bence çok geçmiş olsun.
Yine kurtlar vadisine çevirmişsiniz forumu onu buna biyerlere sokmaya başlamışsınız. İnternet delikanlılığı yapmayın.
Yapacaksanız adam gibi yorum yapın yada bir daha techturkeye giremezsiniz. Burası donanımhaber falan değil. Terbiyenizi takının yada gidin kadinlarkulubu ne falan üye olun.
Burada nasıl saygılı konuşulur öğreneceksiniz. Aileniz öğretmediyse ben öğretcem.
Saygılar.
alihansirin
03-10-2015, 12:16
Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur. Konu Sahibi Arkadasa Helal Olsun O Bilmiyormu Milleti Toplayıp Darma Duman Yapmayı Bi *** Olmuş Ve Burda Afişlemis Ne Olduğunu Bittiğini Sizde Görün Ona Göre Ayağınızı Denk Alın Diyor.
Dükkanı darma duman etmek problem değil. birilerini toplamaya da gerek kalmaz duruma göre. Lakin bu adamlara fiziki zarar vermek bizi haklıyken haksız konuma düşürür...
Bu konu elbette hukuki bir boyut alacak. bu sadece bu sürecin giriş ve başlangıcı... Şu saatten sonra özür de dileseler bu iş bitti artık.
Burada savunma yapıp bizi yalanlayacağına aslında eline geçmiş olan bu son şansı iyi değerlendirmiş ve özür dilemiş olsalardı, belki peşini bırakabilirdim. Ama özelden gelen tehtidler cabası oldu işin. Tüm verileri biriktiriyorum. En kısa zamanda savcılığa Dolandırıcılık ve birçok maddeden dava açılacak. Sağlam bir avukat ile alt yapı hazırlanıyor...
Ortada bir mahkeme kararı yok. Bizlerde hakim yada savcı değiliz. Yorum yaparken bunları göz önünde bulundurun insan gibi yorum yapın.
Biz kimin haklı yada kimin haksız olduğuna karar veremeyiz. Çünkü gerekli mevkiler biz değiliz.
Bizim burada yapacağımız tek şey bak kardeşim sen bana göre haksızsın bence bu konuyu düzeltten öteye gidemez.
Kişiye şahısa ailesinden birisine hakaret edene acımam.
Hayatında sanayiden çıkmamış daha türkçe konuşmasını bilmeyen aile terbiyesi almamış adamların burada hakim savcı kesilmesi inanılmaz ironik.
Tekrar diyorum ya adam gibi yorum yapmasını hakaret etmemesini öğrenin yada çıkın gidin buradan.
Gereksiz üyeye ihtiyacımız olsa üyelik onayını kaldırır her önüne geleni üye yaparız.
Burası saygı çerçevesinde yürüyen bir forum. Bunu unutmayın.
serkanaygün
03-10-2015, 12:22
Okuyup kaçırmış olabilirim, ben arkadaşın şu dediğine takıldım, iddiasi cevap buldu mu acaba?
Birisinin parçalara fazla para yazdığı, diğerinin gelip şikayet edip bu durumu çözmek için gelip öğrenmiş gibi yap, dükkandan uzaklaştıralım elemanı dediği.
Telefondan yazıyorum, geri dönüp alıntı yapamadım kusura bakmayın.
alihansirin
03-10-2015, 12:26
Okuyup kaçırmış olabilirim, ben arkadaşın şu dediğine takıldım, iddiasi cevap buldu mu acaba?
Birisinin parçalara fazla para yazdığı, diğerinin gelip şikayet edip bu durumu çözmek için gelip öğrenmiş gibi yap, dükkandan uzaklaştıralım elemanı dediği.
Telefondan yazıyorum, geri dönüp alıntı yapamadım kusura bakmayın.
Bu konuyu yanıtlamadı zaten... Evimin içine kadar girmişken bunu reddedecek hali yok diye düşünüyorum. Ama bende bekliyorum sabırsızlıkla...
kelalper
03-10-2015, 12:45
Özgür esnafsan arkadaşın arabasını ücretsiz olarak şu anda bulunduğu yerden alıp tertemiz her tarafı toplanmış ve yürür şekilde geriye vermen gerekir. Gerçek esnaflık budur. Sen hatam var ama para harcamadan para kaybetmeden işten nasıl yırtarım diye uğraşıyorsun. Yeri gelecek bazı işlerden kar edeceksin bazı işlerden de yanında çalışan aşağılık herifler yüzünden zarar edeceksin. Bu işten aman zarar etmiim diye kurtarmaya çalışırsan böyle afişe de olursun rezil de olursun hakkında konu da açılır. Sonuçta taşıdığın Dr.ECU diye bir marka ismi var. Buna yakışır şekilde davranman gerek.
Usta kaza yapmış ne demek abi. Denemeye test etmeye usta neden çıkar. Nasıl ve ne hakla çıkar.
BaybuRtlu69
03-10-2015, 12:59
Her iki taraf içinde can sıkıcı şeyler olmuş belli, ortada 20.000 TL gibi bir para söz konusu,
Alınan parayla, başka aracın eksiklerinin yapıldığı söylenmiş vs. vs.
Sonuç olarak, GT PERFORMANCE 'dan halen daha konuyu açıklayacak herhangi bir yazı yok, haksız olduklarının bir anlamda kanıtı gibi.
Mağdur olan arkadaş bile bile lades olmuş gibi, bu gibi konular başkalarının canının yanmasını önlüyor bir anlamda.
Başlamadan kendinizi bitirmişssiniz açıkcası GT PERFORMANCE olarak..
alihansirin
03-10-2015, 12:59
Özgür esnafsan arkadaşın arabasını ücretsiz olarak şu anda bulunduğu yerden alıp tertemiz her tarafı toplanmış ve yürür şekilde geriye vermen gerekir. Gerçek esnaflık budur. Sen hatam var ama para harcamadan para kaybetmeden işten nasıl yırtarım diye uğraşıyorsun. Yeri gelecek bazı işlerden kar edeceksin bazı işlerden de yanında çalışan aşağılık herifler yüzünden zarar edeceksin. Bu işten aman zarar etmiim diye kurtarmaya çalışırsan böyle afişe de olursun rezil de olursun hakkında konu da açılır. Sonuçta taşıdığın Dr.ECU diye bir marka ismi var. Buna yakışır şekilde davranman gerek.
Usta kaza yapmış ne demek abi. Denemeye test etmeye usta neden çıkar. Nasıl ve ne hakla çıkar.
Arabayı değil 1 dakika şu saatten sonra ümraniyeden bile geçirmem... Arabayı yapayım diye alacak yine birşeylerini mahvedecek. İstemem kalsın. Ben kendim aracı toparlarım. Ne olduğunu insanlar bilsin bizim düştüğümüz şu duruma düşmesin yeter.
Ustanın kaza yapmasına da eyvallah , ona da birşey demeyiz insanlık halidir olur... Ama bizim haberimiz yok. Farketmesek arabayı gagalayacaklar bize. Sonra ne bilelim kaza yapıp suçu bizim üstümüze atmadığınızı diye üste çıkacaklar. Great Job.
Ahmetfikri
03-10-2015, 13:02
soluksuz okudum ama son paragraftaki "Belki bir hevesle yazılım yapmaya çalışan Özgür ve yanında bi baltaya sap olamamış ve Özgür’ü kullanan Serkan iyi insanlar olabilir. Ama bu piyasaya uygun değiller." bölümü baya güldürdü :)
Valla buyuk gecmis olsun. Esnaflik bu kadar mi yerlere dustu arkadas. Kazayi yapan senin elemanin yan sanayi parca takan senin elemanin. Araba sende emanet ve araba ne halde hala kalkmis ppr kaan,ppr kaan diyip duruyorsun. Verdigin cevaplarin elle tutulur yani yok. Kagit diyecegine kaat diyorsunuz. Kusura bakmayinda siz ne mezunusunuz ?
alihansirin
03-10-2015, 13:04
"Hayat OquLu MheZunuyUzzZ qHardeShim"
Yazarsa şaşmamak gerekiyor... sanırım yazacak :)
Sti_Ozan
03-10-2015, 13:09
Sherlock holms un dahili numarasi kac yav,bu isi anca o cozer artik,kimse hata bende demiyo
Ben olsam param yoksa bile şu konudan sona kredi çeker yine o arabayı çiçek yapıp teslim ederim.
AyrtonSenna
03-10-2015, 13:39
Ya arkadas benim hala zoruma giden esnaf adamsin musteri sana arabayi birakiyor guzel bir hale getir diye ama sen emanete ihanet edersen o baska is emanet arabayla kaza yapmak nedir tamam test ederken insanlik hali olabilir ama sen kendin ozel isin icin araci kullanirken olursa isler degisir ustune ustluk para istiyorsan burada haksizsin iste
hddsheriff
03-10-2015, 13:53
Adam gibi servislerin test güzergahı olur ve dükkan sigortası olur. O güZergahta kaza olursa sigorta hasarı karşılar. Görünen o ki bunlarda o da yokmuş.
Bütün sayfaları fazla okumadım.
Araç 306GTI ve 20k tl'den bahsedildiği için yazıyorum, bu araçlar hakkında az çok tecrübem ve bilgim var.
Forged Piston 1500-2000
Forged Kol 1000-1500
Dereceli Egzantrik 1500-2000
Mekanik Set ?-?
Ecu 1500-2000
Itb 1500-2000
Port/Polish 500-1000
İşçilik 1000-1500
Rodaj, conta takımı, 1000-2000
yağ, filtreler,
oil catch tank vs vs
En düşük 9500 TL
En yüksek 14000 TL
Kaba taslak olarak, mekanik set olmadan.
Herşey dahil 20bin TL neti var, fazlası çıkmaz.
Yani şunu demek istiyorum, bu parçalardan hangisi aracınızda vardı?
Daha önce 306GTI yapan-yükleyen-tecrübeli olan kimseler ile hiç mi konuşma yapmadınız?
Geçmiş olsun hocam valla Allah göstermesin büyükte konuşmayım ama bütün paramı alıp aylarca oyalaycaklar üstüne arabamın parçalarını çalacaklar içindekilerle yakarım dükkanı...
alihansirin
03-10-2015, 14:42
Bütün sayfaları fazla okumadım.
Araç 306GTI ve 20k tl'den bahsedildiği için yazıyorum, bu araçlar hakkında az çok tecrübem ve bilgim var.
Forged Piston 1500-2000
Forged Kol 1000-1500
Dereceli Egzantrik 1500-2000
Mekanik Set ?-?
Ecu 1500-2000
Itb 1500-2000
Port/Polish 500-1000
İşçilik 1000-1500
Rodaj, conta takımı, 1000-2000
yağ, filtreler,
oil catch tank vs vs
En düşük 9500 TL
En yüksek 14000 TL
Kaba taslak olarak, mekanik set olmadan.
Herşey dahil 20bin TL neti var, fazlası çıkmaz.
Yani şunu demek istiyorum, bu parçalardan hangisi aracınızda vardı?
Daha önce 306GTI yapan-yükleyen-tecrübeli olan kimseler ile hiç mi konuşma yapmadınız?
Forged Piston 1500-2000
Forged Kol 1000-1500
Ecu 1500-2000
Itb 1500-2000
Aracımızda bunlar yok. Forged yerine mahle kullanıldı.
Yine söylüyorum. Motordan şikayetçi değiliz... Arabanın gördüğü muamele problem..
Kardeşim forged pistonun yanında mahle nedir ya?
Ecu yok
Itb yok
Forged kol yok
Ama motordan şikayetim yok diyorsun.
Yahu bunlar kalite, sağlamlık demektir.
Senin mahle dediğin piston, forged pistonun yanında çerez kalır mesela, o motoru çok geçmez kucağa alırdın.
İkincisi bu parçalar yok ve 20k TL'den bahsediyorsun.
Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz siz motordan şikayetim yok diyorsunuz?
Paranızı har vurup harman savurmayın, paranızın karşılığını malzeme olarak almamışsınız ama umrunuzda değil.
Problemin buradan başlaması lazım bence.
Geçmiş olsun, ne diyelim.
alihansirin
03-10-2015, 14:50
Kardeşim forged pistonun yanında mahle nedir ya?
Ecu yok
Itb yok
Forged kol yok
Ama motordan şikayetim yok diyorsun.
Yahu bunlar kalite, sağlamlık demektir.
Senin mahle dediğin piston, forged pistonun yanında çerez kalır mesela, o motoru çok geçmez kucağa alırdın.
İkincisi bu parçalar yok ve 20k TL'den bahsediyorsun.
Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz siz motordan şikayetim yok diyorsunuz?
Paranızı har vurup harman savurmayın, paranızın karşılığını malzeme olarak almamışsınız ama umrunuzda değil.
Problemin buradan başlaması lazım bence.
Geçmiş olsun, ne diyelim.
Şunca olaydan sonra birde bunlarla canımı sıkmayacağım. Uyarınız için çok teşekkür ederim. Sağolun eksik olmayın..
meLaNchoLic
03-10-2015, 14:58
ben arabaya bi araba parası daha dökücem.. sonrada eskisinden beter halde çekiciyle ordan kaldırıcam.. gözüm görmez dükkanın içinde yakarım arabayı.. hepsi beraber yansın!
burakcan
03-10-2015, 15:18
Tek solukta okudum boyle bir esnaflık boyle bir dükkan olamaz ya kendime yapılış gibi hissettim yemin ederim sinirim bozuldu. Allah sabır versin size ben olsam kan cikar o dükkandan net konuşuyorum!!
aynı duygular içerisindeyim allah size iyi sabır vermiş
Yine imzama uygun bir konu,geçmiş olsun.
ozgurugr
03-10-2015, 18:49
Forumdaki herkese cevaben yazıyorum, dün gece konuyu gördüğümde sinirle azımdan bazı şeyler çıktı ve garip garip cümleler kurdum bunun farkındayım geceden beri düşündüm yazdım çizdim ve kafamı toparlayıp anlaşılır bir şekilde sizleri bilgilendirmek ve yazmak istedim.
Konuyu kısaca özetlicem bu araç bize ilk başta farklı bir proje için getirildi hesap kitap yapıldı 15000-20000 tl arası bir rakama yapılabilir olduğu söylendi kaan abi ile görüşmeler yapıldı. hesaplandı ve bu rakamlar konuşuldu. araç yapılması için söküldü. Yapılırken maddiyat ile ilgili yaşanan bazı sorunlar sonrası aracın projesinde değişiklik oldu bunu zaten arkadaşlar inkar etmiyorlar, egzantriklerin işlenmesi için extra ücretler ödenmek zorunda falan kalındı neyse parasal konularla alakalı çok fazla uzun uzun yazmak istemiyorum zaten hesap listeleri atıldı yazıldı çizildi. maddi olarak arkadaşların bir mağduriyeti olmadığını kendileri de dile getirdi.
Yaşanan ve arkadaşları üzen olaylar zaten beni de fazlasıyla üzmüş durumda bunu defaten de açıkladım. kaza olayından gerçekten haberim yoktu. pazar günü gündüz olan kazayı bende aynı gün öğrenmedim bunu da kendileri biliyorlar. aracı teslim ettiğimizde kendileri de benim gibi fark etmedi. yaklaşık 1 ay sonra dükkanıma geldiler ve araç sizdeyken kaza yapmış dediklerinde benim gerçekten haberim olmadığını söyledim bunu da kendileri dile getiriyorlar.
O dönemde yanımızda mekanik ustası olarak çalışan murat ustaya sorduğumda evet ben araçla test amaçlı çıktığımda böyle bir sorun yaşadım dedi. bunun üzerine mağduriyet olmaması için ustanın benden habersiz taktığı yan sanayi parçaları araçtan söküp orjinal parçalar ile yapılması için kaportacıya gönderdim. Araç orada yapılırken hatta aracın yedek anahtarı ile gidip bizim haberimiz olmadan arabayı almaya çalışmışlar araç bitmediğinden dolayı üzerine tarih atıp gitmişler (söylenen bir cümle yazmak istedim : aracın yedek anahtarı bizde istersek alırız ordan sende hiç birşey diyemezsin ) arkadaşlara bu tavırla yaklaştıkları halde gene kötü bir cümle kullanmadım. dünden bu yana her konuda suçlamaları beni gerçekten çok üzdü evet ortada bir gerçek var benim dükkanımda benim haberim olmadan müşterimin arabası alınıp gidilmiş ve kaza yapılmış olmaması gereken bir durum ama malesef elde olmayan sebeplerden ötürü yaşanmış bu konuyla alakalı gerçekten çok üzgünüm ve aracın kaporta far vs. ile alakalı bir sorunları var ise ( 2 kere aracı boyaya gönderdim ilkinde beğenmediler sonra tekrar boyandı ) gene söylüyorum sonuna kadar arkasındayım buyursunlar araçlarını getirsinler yapılması gereken ney ise yardımcı olayım.
Gelelim şanzıman konusuna bunu daha önceki yazdıklarımda açıkladım. tekrar daha detaylı açıklıyorum. aracın rodajı bitti gelindi yağlar değişti kontroller yapıldı aracı onların isteği doğrultusunda test etmek için yola çıktım fakat çıkarken şanzıman ile ilgili bir problem olduğunu bana söyleyen olmadı test sırasında devir dönüp dönmeme konusunda kararsız kaldım kaan abiyi aradım. Abi araç geldi rodajı bitti gerekli yağ kontrollerini yaptım test edicem sence ne yapmalıyım diye sordum kendisi bana sıkıntı yoksa yola çık çok zorlamadan dene dedi kendimi garantiye almak için özgün abiyi de aradım abi durum bu test edicem ne yapayım diye oda bana sakın devir dönme maksimum 5000 devir dön daha fazlası araca zarar verir çünkü araçta daha beyin takılı değil dikkatli ol diyerek uyardı. böyle bir durumda sizce ne kadar cahilce hareket edip dedikleri gibi dibine kadar basıp test ederim ? neyse devir dönmeden aracı denedim fakat yolda şanzıman arızalandı. dükkana yakın olduğum için aracı dükkana getirdik. ilk önce şanzıman da bir şey yoktu dediler, daha sonra kendi aralarında konuşurken alihan araç sahibi erdinç'e şanzıman da sorun olduğunu özgür biliyor mu şeklinde konuştuklarını duydum. bunun üzerine şanzımanı söktük sökerken usta bu şanzımanı ben daha önce baskı balata koyarken bu şekilde toplamadım. siz bunu kurcaladınız mı dedi. alihan da biz size güvenmedik o yüzden şanzımanı başka yerde söktük kontrol ettik dedi. anlayağınız üzere biz araca baskı koyduktan sonra başka yerde sökülmüş kontrol edilmiş ve araç bize test için getirilmiş bu konuşmalar olduktan sonra zaten kendileri itiraz etmeden şanzıman bulup getirdiler. bunu kendileri söyleyecektir. şimdi size soruyorum bu konuda benim bir suçum varmı ? ben olmadığını düşünerek şanzıman konusunda zaten hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmedim.
Söyleyeceklerim bundan ibaret ben yaptığım şeylerin arkasındayım motor konusunda zaten sorun yok, harcanan edilen konusunda problem yok tek sorunumuz aracın ben dışında gelişen olayla kaza yapması, tekrar söylüyorum bu konuyla alakalı bir mağduriyet varsa ben sonuna kadar arkasındayım. buyrun gelin ne yapılması gerekiyorsa yapalım. iyi yada kötü yorum yazan herkese teşekkürler.
alihansirin
03-10-2015, 19:57
Forumdaki herkese cevaben yazıyorum, dün gece konuyu gördüğümde sinirle azımdan bazı şeyler çıktı ve garip garip cümleler kurdum bunun farkındayım geceden beri düşündüm yazdım çizdim ve kafamı toparlayıp anlaşılır bir şekilde sizleri bilgilendirmek ve yazmak istedim.
Konuyu kısaca özetlicem bu araç bize ilk başta farklı bir proje için getirildi hesap kitap yapıldı 15000-20000 tl arası bir rakama yapılabilir olduğu söylendi kaan abi ile görüşmeler yapıldı. hesaplandı ve bu rakamlar konuşuldu. araç yapılması için söküldü. Yapılırken maddiyat ile ilgili yaşanan bazı sorunlar sonrası aracın projesinde değişiklik oldu bunu zaten arkadaşlar inkar etmiyorlar, egzantriklerin işlenmesi için extra ücretler ödenmek zorunda falan kalındı neyse parasal konularla alakalı çok fazla uzun uzun yazmak istemiyorum zaten hesap listeleri atıldı yazıldı çizildi. maddi olarak arkadaşların bir mağduriyeti olmadığını kendileri de dile getirdi.
Yaşanan ve arkadaşları üzen olaylar zaten beni de fazlasıyla üzmüş durumda bunu defaten de açıkladım. kaza olayından gerçekten haberim yoktu. pazar günü gündüz olan kazayı bende aynı gün öğrenmedim bunu da kendileri biliyorlar. aracı teslim ettiğimizde kendileri de benim gibi fark etmedi. yaklaşık 1 ay sonra dükkanıma geldiler ve araç sizdeyken kaza yapmış dediklerinde benim gerçekten haberim olmadığını söyledim bunu da kendileri dile getiriyorlar.
O dönemde yanımızda mekanik ustası olarak çalışan murat ustaya sorduğumda evet ben araçla test amaçlı çıktığımda böyle bir sorun yaşadım dedi. bunun üzerine mağduriyet olmaması için ustanın benden habersiz taktığı yan sanayi parçaları araçtan söküp orjinal parçalar ile yapılması için kaportacıya gönderdim. Araç orada yapılırken hatta aracın yedek anahtarı ile gidip bizim haberimiz olmadan arabayı almaya çalışmışlar araç bitmediğinden dolayı üzerine tarih atıp gitmişler (söylenen bir cümle yazmak istedim : aracın yedek anahtarı bizde istersek alırız ordan sende hiç birşey diyemezsin ) arkadaşlara bu tavırla yaklaştıkları halde gene kötü bir cümle kullanmadım. dünden bu yana her konuda suçlamaları beni gerçekten çok üzdü evet ortada bir gerçek var benim dükkanımda benim haberim olmadan müşterimin arabası alınıp gidilmiş ve kaza yapılmış olmaması gereken bir durum ama malesef elde olmayan sebeplerden ötürü yaşanmış bu konuyla alakalı gerçekten çok üzgünüm ve aracın kaporta far vs. ile alakalı bir sorunları var ise ( 2 kere aracı boyaya gönderdim ilkinde beğenmediler sonra tekrar boyandı ) gene söylüyorum sonuna kadar arkasındayım buyursunlar araçlarını getirsinler yapılması gereken ney ise yardımcı olayım.
Gelelim şanzıman konusuna bunu daha önceki yazdıklarımda açıkladım. tekrar daha detaylı açıklıyorum. aracın rodajı bitti gelindi yağlar değişti kontroller yapıldı aracı onların isteği doğrultusunda test etmek için yola çıktım fakat çıkarken şanzıman ile ilgili bir problem olduğunu bana söyleyen olmadı test sırasında devir dönüp dönmeme konusunda kararsız kaldım kaan abiyi aradım. Abi araç geldi rodajı bitti gerekli yağ kontrollerini yaptım test edicem sence ne yapmalıyım diye sordum kendisi bana sıkıntı yoksa yola çık çok zorlamadan dene dedi kendimi garantiye almak için özgün abiyi de aradım abi durum bu test edicem ne yapayım diye oda bana sakın devir dönme maksimum 5000 devir dön daha fazlası araca zarar verir çünkü araçta daha beyin takılı değil dikkatli ol diyerek uyardı. böyle bir durumda sizce ne kadar cahilce hareket edip dedikleri gibi dibine kadar basıp test ederim ? neyse devir dönmeden aracı denedim fakat yolda şanzıman arızalandı. dükkana yakın olduğum için aracı dükkana getirdik. ilk önce şanzıman da bir şey yoktu dediler, daha sonra kendi aralarında konuşurken alihan araç sahibi erdinç'e şanzıman da sorun olduğunu özgür biliyor mu şeklinde konuştuklarını duydum. bunun üzerine şanzımanı söktük sökerken usta bu şanzımanı ben daha önce baskı balata koyarken bu şekilde toplamadım. siz bunu kurcaladınız mı dedi. alihan da biz size güvenmedik o yüzden şanzımanı başka yerde söktük kontrol ettik dedi. anlayağınız üzere biz araca baskı koyduktan sonra başka yerde sökülmüş kontrol edilmiş ve araç bize test için getirilmiş bu konuşmalar olduktan sonra zaten kendileri itiraz etmeden şanzıman bulup getirdiler. bunu kendileri söyleyecektir. şimdi size soruyorum bu konuda benim bir suçum varmı ? ben olmadığını düşünerek şanzıman konusunda zaten hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmedim.
Söyleyeceklerim bundan ibaret ben yaptığım şeylerin arkasındayım motor konusunda zaten sorun yok, harcanan edilen konusunda problem yok tek sorunumuz aracın ben dışında gelişen olayla kaza yapması, tekrar söylüyorum bu konuyla alakalı bir mağduriyet varsa ben sonuna kadar arkasındayım. buyrun gelin ne yapılması gerekiyorsa yapalım. iyi yada kötü yorum yazan herkese teşekkürler.
Şimdi arkadaşın yazdığı yazıyı şu şekilde düzeltmek isterim.
Bizden teslim aldılar 1 ay sonra geldiler demiş. Bu yalandır. Bununla ilgili olan kanıt da aşağıda mevcuttur.
Biz aracın yağ değişimine 26 Haziranda gittik. Cuma akşamı.. Şanzıman kırıldı 27 Haziranda şanzımanı bırakmaya gittik. 28 haziran pazar günü araç yattı biz aracı 29 Haziran Pazartesi günü teslim aldık.
Bahsedilen sahte facebook hesabı ise tarafıma 2 Temmuz Sabah 05:00 Sularında ulaştı. Akşamına olayı öğrenmek için çekmeköyde kanıt araştırması yaptık bulamayınca da dükkana gittik. Yani aracı teslim aldıktan 3 gün sonra farketmiş olduk.
http://i.hizliresim.com/0Lbb3R.png
Aracın şu anki anahtarı sustalı olduğu için orjinal anahtarındaki immobilizer sustalı anahtara takıldı. Yani şu an orjinal anahtar sadece mekanik olarak kapıları açıyor.
Otomotiv sektöründe olan birisi olarak immobilizersiz yedek anahtarla arabayı almaya çalışacak kadar salak değilim. Ki bunu siz de farketmişsinizdir...
Aracın üzerine Tarih , takip ediyoruz araba hala yatıyor izlenimi verilmek için atılmıştır. Hatta o gece Bagajda yapıştırılmış olan GT performance yazısı da sökülmüştür !
Yaptığı işin arkasında olduğunu söyleyen arkadaş aracın PANJURUNA ve FAR ALTI ÇITASINA el koymuş bulunmaktadır. Yaptığı işin o kadar arkasında ki kendini garantiye alıp kendi kırdıkları parçaları teslim etmiyorlar...
Ayrıca arkadaş aracın Ruhsatını da kaybettiklerinden hiç bahsetmemiş. Artık kayıp mı ettiler ona da el mi koydular şüpheliyim tabii..
Gelelim şanzıman konusuna... Aracın şanzımanındaki tek sorun 2.Vites senkromencinin cırtlatmasından başka değildir. Bu hali ile o araç 3 sene kullanıldı. Gerek sıkıştırıldı gerek sakin kullanıldı. Fakat bir senkromenç dişlisinin komple Grubu dağıtmış olma ihtimali söz konusu bile değil. Ki dağıtmış olsa bile zaten zararı her türlü biz karşıladığımız için bu arkadaşların söz hakları olduğunu düşünmüyorum...
Bu arada dükkan önünde Özgürün duyacağı şekilde arkasından konuşacak kadar salak değilim. Biz bu gibi durumlarda Erdinç ile mesajlaşırız durumla ilgili yan yanayken. En temizidir...
Diğer bir sorun şanzımanı kimseye söktürmedik, ve böyle birşeyi kesinlikle beyan etmedik. Doğruluk payı yoktur sarf edilmiş bu cümlenin. Ayrıca teste benim isteğimle değil, yağı değiştirdikten sonra "dur şunu bi test edek ya" Tavrı ile direksyona kendisi atlamıştır. ve biz de güvencimizden dolayı sesimizi çıkartmamışızdır.
Ayrıca bu arkadaş hala gecenin 3 ünde gelip ortağını saf dışı etmek için plan yaptığı iddiasına bir yanıt vermemiş bulunmakta.. Eğer biraz daha bu soruya yanıt vermez, kabullenmez ise ben kanıtları ortaya dökmek zorunda kalacağım.
Durum kısacası şundan ibaret gayet doğal olarak bu arkadaş şu anda savunma pozisyonunda... Buna diyecek bir lafım yok, medenice tartışıyoruz. Ama ben hala bu kadar çizgimi bozmamışken neden beni arayıp evet oldu böyle birşey biz de hata yaptık. Ama bu yazı benim için kötü oldu bu olayı tatlıya bağlamak için ne yapmamız gerekir diye sormuyorsun da? Hala çirkeflik peşindesin anlamış değilim..
Haa bu arada şu küfür olayını da aydınlatayım. Küfürü Özgür'den değil Babasından yedim. Telefonda bilmemneyapılmadık tarafım kalmadı " KAZADA DEĞİŞEN PARÇALARIN PARASINI ÖDEMEYİ REDDETTİĞİM İÇİN"
Ayrıca Ruhsat'ı tekrar hatırlatırım.
Mahkemede görüşmek üzere... Esen kal :)
alihansirin
03-10-2015, 20:32
Ayrıca atlamadan ;
Bu aracın yapımına 10 Mart'da başlandı.. Aracın motor işlemleri Haziran ayının başında bitti teslim aldık.
28 haziranda yapılan kaza sonrasında ben aracı Eylül sonunda çekici ile dükkandan aldım. Yani koca motorun yapımı 3 ay sürmüşken
"sürtme diye tabir ettikleri kazanın" onarımı 3 ay sürdü hatta onarılamaması...
Madem arkadaş sonuna kadar maduriyetin arkasında şöyle söylemek isterim...
Derse ki ben mahkemelerle uğraşmak istemiyorum. Bu konuyu tatlıya bağlayalım ;
Ben aracı şu saatten sonra değil sana ümraniye sınırlarına sokmam. Ama yapamadığın işin arkasında durmayı çok istiyorsan ;
*Aracın ruhsat çıkartma masrafları
*Elektrikçiye ödenen tutar
*Çekici ile alındığı için çekici ücreti
*Aracın Panjur ve far altı çıtası
*Patlamış kapasitör
*Kaput açma kolu
*Ön tampon duvar değişimi.
*Yerine takılmayan tamponun ve kaportacıda yarım kalan işlerin tamamlanması için gereken işçilik ücreti
*Cam fıskiyeleri
*Akü kapağı
*Beyin kapağı
*Orjinal fren hidrolik kapağı
*çalışmayan korna
*Şanzımanı tekrar söktürüp taktırdığımız için ödenen işçilik
masrafları karşılanır, konu da burada kapanır.
Ama ben bu arkadaşın bunları karşılamayacağına veya karşılayamayacağına adım kadar emin olduğum için, böyle birşeyi hiç talep etmedim. Hala da etme taraftarı değilim...
Lakin uzlaşmak için 1 adım atarlarsa biz kimseyi yarı yolda bırakmayız...
Konu şöyle devam eder araştırmalar yapılır herkesin gözü önünde fiyatlar söylenir Verilen hesaba parayı yatırır makbuzu buraya koyarsın olay herkesin gözleri önünde kapanmış olur.
Konu başlığının yanına da parantez içinde (ÇÖZÜLDÜ) yazılır.
Saygılar
Bolkar1st
03-10-2015, 21:09
Olaya bak ya hersey normal harcanan para normal tek sorun kaza mağduriyetinde takılan orjinal parçaların parasını almamak öylemi ? Esnafligin böylesi.
Bu yazı seni madem kotu etti neden hala buraya girip konuşup yazma gereği duruyorsun oda merak konusu.
Konusturma madem insanları kendini madare etme daha fazla ne tutuyorsa orjinal parçaların fiyatı kazada hasar gören eksik olan herseyi öde tek kalemde insanlar o zaman hakkında esnaf bu adam desin..
Bolkar1st
03-10-2015, 21:12
Alıntı yapmak istemiyorum yemin ederim Sabrina hayran kaldım ben olsam sinirle bu kadar mantıklı
Dusunemedim.
ozgurugr
03-10-2015, 21:32
ben soylicegimi soyledim dedim ama bakiyorumda hala suclama var hatali oldugum yeride soyledim benim hatam degil eleman hatasi dedim ama benim dukkanim haklisin dedim ama anlamak istemiyosan ne diyim ne istiyorsan onu yap panjur ve citan hala boyasiz olarak dukkanda duruyo yaptirmak istersen buyur gel dedim ama sen olayi art niyete tasiyosun senin araban burda 3 ay getiremedigin bilya yuzunden yatti kaportayla alakasi yok bunu cok iyi biliyosun simdi burda tek hatali benmisim edasi yaratma lutfen ayrica binkere soledim ruhsatin bende falan degil arabayi almissin ruhsati napicam allah askina neyine el koyucam hala hakaret pesindesin dahada yazmicam kusura bakma yaptirmak istiyorsan dukkanda telefonda belli rica ediyorum buyur gel yaptiralim istemiyosanda burdan saldirip durma git mahkemeye aklinda bisey kalmasin.
alihansirin
03-10-2015, 21:41
Son şansını da teptin... neyse artık birşey demeyeceğim sana. burada konuyu okan 700 kişiden ortalama 250 tane yorum geldi ve bu yorumların en az 200ünde suçlunun sen olduğu düşünülüyor. geri kalan 50 yorum da senle benim yorumlarım.
Haydi ben yanlış düşünüyorum. Ya bu 200 yorumun sahibi ?
Neyse ki herkes neyin ne olduğunu anlamış durumda. Bu bize yeter. Biz alacaklarımız için buraya konu açmadık. İnsanlar temkinli olsun diye açtık. Diğer konuları mahkemede görüşeceğiz zaten sıkıntı yok.
İyi forumlar herkese...
1 günde şanzıman bulup gelen adam 3 ayda debriyaja bilya mı bulamamış? merakımı mazur görün.
alihansirin
03-10-2015, 21:56
o Konuda yalan söylemiyor. Doğru bilyayı bulamadık. Fazla masraf ettiğimiz için Set almak istemedik.
Allah yukarıda o bilya için 37 gün bekledik.
Yani inanılır gibi olmasa da doğru söylüyor bilya konusunda ama 3 ay olayı abartı tabii 37 gün bekledik bilyayı.
aracı ilk başta motoru standart toplamak için açtık motoru araç parçalandı rektifiyeye gitti ve rektifiyeci kapagın rektifiye olmuyacagını ve kapak gerektiğini söyledi bir motoru indir parçala rektifiyeyegönderdikten sonra gelen motorun toplanması ve üzerie atılması 1500 lira zaten motocu parçalar rektifiye yapılır ve toplanır
babamızın parçaları alması değil araca yapılan servis işcilik ve mekanik parçalarını ödememek için çeşitli yalanlar söyleyip sonrada beni ben para vermeden alırıp diyip bir kişinin işyerine adam getirip astımlı kestimli konuşmasından kaynaklı sebeblerden dolayı bu olay gerçekleşmiştir
aracın sadece far cizilmiş kaput çizilmiş ve bunlarıda pasta yaparak geçirmiş ve araç zaten yeni yıkanmıstı ve aracı sahipleri alırken onlar bile fark etmediler
araç toplanırken üzerinde kırık bilya vardı ve sokturdum arkadaşlar bir bilyayapara vermemk için bir ay beklettiler ve ben tekrar şanzımanı indirip ben bilyayıcıkma buldum ve araca taktım ama onları bir ay bekledim sıfır bilye almadılar ve cıkma bilye yine kırıldı ve sadece bir şanıman kırıldı oda arızalıymıs ve soylemiyorlar ve bana aracı test etmemi kendileri soyluyor
biz kontol ettik ve araca yeni bilye alınması gerektıgını soyledik ama almdaılar sebebi gtı ın baskısı ile bilyesi bir satılıyor araca bronz baskı yapıldıgı ıcın baskı ile birlikte diye almdılar
ve sizin ondan sonra yasananlardan sonra ben aracın yapmak istemediğimi söyledim cunku cok sıkıntı yasadım bundan dolayı bu olaların yasanılacagını biliyorum cunku araç sahibi baskası herkez arabayı soruyor sahibi belli ama baska kişilerle muhattab olunuyor bu yuzden yapmak istememiştim o parayı zaten ben istemicektim ama onlar eski den kalan borçlarını dahil odememk için cok yalan soylediler he şimdide ödemediler ama diyecek birşeyim yok
sızın dedıgınıze göre kazada far çizilmis kaput çizilmiş e hani önce yan sanayı parcalarla toplanmıstı sonra farkedilince orjinal parçalar ile topladım dedınız hangi parça değişti kullanılan pasta polishmi yan sanayi ürünüydü :)
Bu ne saçmalıktır ya ? böyle saçmalık olurmu ? size bir iş emri gelmiş iş emrini kabul edip parasını belirlemişssiniz niye adam gibi yapmıyorsunuz kardeşim işinizi siz ? para çokmu geldi size ?
Adam özene bezene aldığı vuruksuz çarıksız aracını sana emanet ediyor ve verilen iş emri o araba için ? sen onla kaza yap üstünede yan sanayi malzemeleri kullan sonra onları çıkar orjinallerini taktım diye hava at :S
Bi garip insan olmuşsunuz , sen bırak orijinal malzeme takmayı ve bunla hava atmayı ; adamın aracını mahvetmenin maddi ve manevi bedelini bi öde ; araç hasarsızdı ve sen onu hiç ettin ? değerini düşürdün ; o saatten sonra orijinal parça taksan neolur takmasan neolur ; böyle bir ticaret olmaz , olamaz ; dünyanın hiç bir yerinde böyle bir ticaret şekli yok ; cibutide falan sanıyorsunuz kendizi herhalde ? Orda bile bu olmaz , işler bu şekilde yürümez ;
Esnaf adam böyle bi durumda direk esnaflığını konuşturur; "kardeşim kaza oldu , adı üstünde kaza ama oldu bikere , aracının önünü hiç ettik (sen yada ustan yada yanında çalışan eleman herneyse) , eğer izin verirsen hiç ettğimiz bölümleri orijinal parçalrıyla + orjinalmiş gibi özenerek tamir edelim artı olarak sana biz bu aracı senin istediğin speclerde değilde biraz daha güçlendirip verelim buda bizim hatamızı affettirmemizin ve işi tatlıya bağlamamızın adı olsun" dersin bu iş hiç problemsiz bir şekilde tarihin tozlu sayfalarında başı kirli sonu mutlu ve temiz olarak kalırdı ; daimi müşterin çoğalır ekmek teknen herzaman tüterdi ; bu arada taşıdığın dr.ecu bayiliğinide zan altında bırakmış oldun aslında zan altında bırakmasanda sen dr.ecunun bayisi olduğun için iyi niyetli olmayan rakip insanlar aha bakın zaten bunlardan böyle bir şey beklenir hepsi aynı gibi kendi aralarında konuşma fırsatını yakalamış oldu ; ağızlarına sakız verdin şimdi..
Bu yolda tek başına değilsin hataların sadece seni değil senle bağlantılı herşeye mal edileceğini bilmen ve ona göre davranman gerekirdi..
Seni tanımıyorum ama şiddetle kınıyorum ; lütfen bu arkadaşın aracını en yakın zamanda adam gibi hale getir ne istiyorsa özenek kendi aracınmış gibi yap ve adama teslim et.. Bizde senin iyi bir esnaf olduğunu esnaflığı geçtim iyi bir insan olduğunu her yerde vurgulayalım , bilelim ve bildirelim;
Hem bize (bütün forum) yakışmaz böyle işi yarım bırakmak bizim kitabımızda yazmaz böyle şeyler.. milletin ağzına bakla verme son diyeceğim budur sana...
sıçıp sıvama tabiri anlamını bu konuda buldu bence..
BuğraTuna34
03-10-2015, 22:56
Adam Türkçe konuşamıyor. 20k'ya araba yapamıyor. Birde müşteri arabasıyla kaza yapıyor.
Böyle kolay para atyarısında yok
Ahmet
canimrecepcim
03-10-2015, 23:29
20k para harcayıp böyle esnafı nasıl tutturuyorsunuz pes . Geçmiş olsun yine de , bu kadar olayın üzerine hala yapıcı konuşmak da takdire değer.
Genel olarak güzel ülkemizde
ticaret
veya
uzun sürecek iş yapıyorsan böyle nakit parayı saymıyacan
saydınmı mallarda yerinde sayıyo cok garip bi döngü
araç sahibi arkadaş herşeye satır satır cevap vererek kendini ve derdini gayet güzel anlatıyor , garaj sahibi arkadaş hep aynı eksende dönüp duruyor gibi geliyor..
daha önce farklı bir konuyada aynı örneği vermiştim ama yine yazma gereksinimi hissettim ;
Rodajdan çıkan 106 mı ilk deneme gecesinde anahtarı resmen zorla üstüne fırlatıp ustama kullandırdım ilk denemede araba piston eritti arabayı yanıma bile getirmeden dükkana gönderdi eskisinden daha bir şekilde bana teslim etti birtek yağ parası aldı ki oda zorla..
Usta olmak kolay ama esnaf olmaak farklı
individual
03-10-2015, 23:42
Artık sanayide heryer GARAGE olmuş.
Cep telefonu bayi gibi.
Ecu yazılır.
Gizli özellik açılır.
Filtre takılır.
dün geceden sonra yazılanları okuyorumda sanki eksik birşeyler var hikayede.
dükkan sahibinin bilgisi az.
ne olup ne bittiğine çok fazla hakim değil.kalfa-usta-çıraktan hiç bahsetmiyorum onlar baya baya anasnın gözüymüş diyesim geliyor.
ama sanki araç sahibide biraz safa yatıyor gibi.
bir dükkanınız olsa.1 araç gelse.deseki 1 vida sökücen ardından söktüğün parçayı başkasına vericez ve 3 ay burda arabam yatacak deseler ne kadar işçilik isterdiniz ben çok merak ettim açıkcası tech ahalisi.
kaza olmuş.keşke kaza sonrası bi resim olsaymış.ne boyutta olduğu onemlı .kabullenılmesı zor olay ama adı ustunde kaza.teslim alındıktan 5 dk ka sonrada yapılabilinirdi.
bunun telafisi için parçalarda alınmış.bunları takmak için verilen parayı musterıden ıstemekte olmaz ama sankı 20 bin alınmış ve ustune yatılmış gibi görülüyor olayın özünde ama öyle bir durumda yok.
bnce burda en zararlı dükkanında araç bulunduğu için firma sahibi.
Allah sabır vermiş valla , geçmiş olsun inşallah başka bi aksilik yaşanmaz