PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni evlenen veya evlenecek olan tazeler buraya :D

Sayfa : 1 [2] 3 4 5

KÖROĞLU
09-08-2016, 13:13
Abi fiyatlar almış başını gitmiş, karar verdiğimiz 2-3 parça eşya var aslında İstanbul' da olmazsa gidip onları alacağız. Tek AVM' de ünite buldum 1250 TL' ye çok güzeldi onu mesela bu Cumartesi almayı düşünüyoruz :D

Hayırlı olsun. Mobilya işi zevk ve birbirine yakıştırabilme işi. Öyle dekorlar gördüm çok basit maliyetlerle yapılmış.

Öyle yerler gördüm para saçılmış ama berbat. Ev'e göre almak lazım en önemlisi o.

Yatak odayı biz 2 ye bölmüştük. Nasıl gaza geldiysek gardrop okadar büyükmüş evin içine girince anladık :D

emresener
09-08-2016, 13:55
Mobilyalar için İkea' ya dayanıksız ve kalitesiz malzemeleri diyolar? Şimdi benim mobilyalar kaldı sadece, Cumartesi günü Ikea' ya gittim fakat nakliye ve montaj için ayrı ayrı para alması midemi bulandırdı.

Normalde hatunun dayısının komşusuna yaptırcaktık ama adam telefona falan cevap vermedi, B planı olarak aklımda olsun diye mobilya aramaya devam.

IKEADA kampanya var 1500 üstü alışverişe naklite ucretsiz. kurulum 90tl.

ben hemnes divan aldım ıkeanın en cok satan urunu imiş. gayet kocaman bişey ama inanılmaz kullanışlı ve şık. kaliteside iyi.
ıkeadan herşey alınmaz doğru ama bazen çok iyi parçalar çıkıyor.
kurulum kendim yaparım dersen sinir-stres-bolbol-terleme ve gülme krizlerine hazır ol :D
1000 parçalı puzzle gibi namussuzlar :D

M_PROJECT
09-08-2016, 13:59
evlenme , banlarim !

Hala eski mesajlari okumayanlar var sanirim . Evlenmeyin !!!

AliGizda
09-08-2016, 14:24
IKEADA kampanya var 1500 üstü alışverişe naklite ucretsiz. kurulum 90tl.

ben hemnes divan aldım ıkeanın en cok satan urunu imiş. gayet kocaman bişey ama inanılmaz kullanışlı ve şık. kaliteside iyi.
ıkeadan herşey alınmaz doğru ama bazen çok iyi parçalar çıkıyor.
kurulum kendim yaparım dersen sinir-stres-bolbol-terleme ve gülme krizlerine hazır ol :D
1000 parçalı puzzle gibi namussuzlar :D

Ne zaman başladı bu kampanya? Ben Cumartesi oradaydım ama göremedim öyle bişey? Beğendiğimiz eşyalar vardı gidip alayım öyleyse.

Kadyr
09-08-2016, 14:26
mobilya bende bakıyorum 2 haftadır. ya mdf alıcaksın yada kaliteli suntalem midir nedir ondan ozaman fiyat mdf nin yarısına yaklaşıyor. mesela beğendiğimiz bir yatak odası 7500 tl mdf ama full mdf değil tabi sağlam durucak yerleri mdf. suntalem olunca 4bin tl :) salon koltuk takımlarıda 4-5 bin tl arası alınacak tiptekiler. yemek masası falanda 4-8 arası.

emresener
09-08-2016, 14:28
Ne zaman başladı bu kampanya? Ben Cumartesi oradaydım ama göremedim öyle bişey? Beğendiğimiz eşyalar vardı gidip alayım öyleyse.

30 temmuzda alışveriş yaptım ben. c.tesi pazarteside kuruluma geldiler.

Kadyr
09-08-2016, 14:31
ayrıca daha uyguna kaliteli mobilyacı varsa söyleyinde bakayım. salonii yazılmıştı mesela ama pahalı. modokoda kupa mobilya var orası fena değil ürünlerinde işe yarar çok var. bazı mağazalara giriyosun alınacak ürün yok çok basit oluyor vs.

emresener
09-08-2016, 14:34
ayrıca daha uyguna kaliteli mobilyacı varsa söyleyinde bakayım. salonii yazılmıştı mesela ama pahalı. modokoda kupa mobilya var orası fena değil ürünlerinde işe yarar çok var. bazı mağazalara giriyosun alınacak ürün yok çok basit oluyor vs.

ucuzluktan çok satışcının bilgili olması lazım yönlendirmesi lazım.
biz mesela ne kadar ölçü alıp gitsekte sorunlar yaşadık boyut konusnda. gözümüze orda ufak gelen salonda kocaman durdu :D

yineliyorum İSOR mobılyadan uzak durun.
İDER'i herkes met ediyor.

şu sıralar kayyuma geçen istikbal-bellonada kampanyalar mevcut oraları atlamayın derim ;)

AliGizda
09-08-2016, 15:03
30 temmuzda alışveriş yaptım ben. c.tesi pazarteside kuruluma geldiler.

Geçen Cumartesi gittim ama öyle bir kampanya göremedim. Yarın tekrar gideceğim ve artık uğraşmadan alıp geleceğim sanırım. Nakliye ve montajı kendim yaparım olmazsa

Kadyr
09-08-2016, 15:04
Iderin tasarimlari hosuma gitmedi kaplamalari sanki laminat kaplama gibi duruyor. Hep ayni tarz uzerinde gitmisler basit geldi

brv
09-08-2016, 15:04
İder'i bende sorayım.
Yatak odası vs diğer yerlere göre ciddi uygun.
Masko'da fiyatlar uçuk kaçık, modellerde pek beğenmedik.
Zaten Bursa'lıyım bir hafta sonu Bursa oradan da İnegöl yapmayı bile düşünüyorum :)
Yatak İstikbal olacak büyük ihtimal.
Net yorumları çok çeşitli, beğenen de var beğenmeyende.
Beyaz eşya Bosch aldık geçen ay. Tv kaldı bir tek onuda evlenmeye yakın alacağım yeni model indirim vs olur diye. Min 49inch olacak.

Kadyr
09-08-2016, 15:05
Hala eski mesajlari okumayanlar var sanirim . Evlenmeyin !!!

Elimiz nasir tuttu artik evlenmek gerek��

brv
09-08-2016, 15:06
MDF daha sağlam ve daha iyidir, sağlam kullanılacak eşyalarda MDF tercih edin.
Meşhur markaların laminatlarının altında bile suntalam var. O kadar para suntaya veremem.

by.gkn
09-08-2016, 15:07
Mobilyalar için İkea' ya dayanıksız ve kalitesiz malzemeleri diyolar? Şimdi benim mobilyalar kaldı sadece, Cumartesi günü Ikea' ya gittim fakat nakliye ve montaj için ayrı ayrı para alması midemi bulandırdı.

Normalde hatunun dayısının komşusuna yaptırcaktık ama adam telefona falan cevap vermedi, B planı olarak aklımda olsun diye mobilya aramaya devam.

Kardeşim ben çok memnunum ikea'dan. Eğer tasarımları hoşuna gidiyorsa bence git alıcı gözüyle oturup bir bak. Montajını sağlam yaptıktan sonra dayanıklılık sorunu yaşayanı görmedim. Misal benim koltuklar 10 yıl garantili. İskelet, minder gibi şeylerde bozulma olduğunda adamlar mırın kırın etmiyor. Ürettikleri ürünlerin büyük kısmı yıllardır olduğundan yedek parça sıkıntıları da yok. Taşıma içinde doblo varsa gayet yeterli. Ben arkadaştan uzun şase dobloyu aldım bütün salonu tek seferde sığdırıp taşıdım.

Birde kılıfları arada indirime giriyor geçenlerde hanım denk gelmiş tüm koltuklara farklı renk kılıf aldık. Salon komple yenilenmiş oldu. Buda çok büyük bir avantaj bence.

KÖROĞLU
09-08-2016, 15:09
Şimdi aklıma geldi bir tavsiyede bulunayım, Yatak odasına çok para harcamayın.

En ucuz ve kullanışlı olanı alın, hatta mümkünse sürgüsüz kapaklı alın, raydan çıktı düştü falan uğraşmazsınız.

Yatağa vereceğinize ise acımayın. Visco ciddi tavsiyedir, biraz terletir ama kuş gibi kalkarsın sabahları.

Y.odanısı bir siz göreceksiniz o yüzden uygun olanı alın. Çok gözlü , tarzınıza göre geniş askılıklı (ceket gömlek çok ise) alın.

Ağır kazık yemiş biri olarak (kendime attım kazığı) bu konuda uyarayım.

AliGizda
09-08-2016, 15:11
Kardeşim ben çok memnunum ikea'dan. Eğer tasarımları hoşuna gidiyorsa bence git alıcı gözüyle oturup bir bak. Montajını sağlam yaptıktan sonra dayanıklılık sorunu yaşayanı görmedim. Misal benim koltuklar 10 yıl garantili. İskelet, minder gibi şeylerde bozulma olduğunda adamlar mırın kırın etmiyor. Ürettikleri ürünlerin büyük kısmı yıllardır olduğundan yedek parça sıkıntıları da yok. Taşıma içinde doblo varsa gayet yeterli. Ben arkadaştan uzun şase dobloyu aldım bütün salonu tek seferde sığdırıp taşıdım.

Birde kılıfları arada indirime giriyor geçenlerde hanım denk gelmiş tüm koltuklara farklı renk kılıf aldık. Salon komple yenilenmiş oldu. Buda çok büyük bir avantaj bence.

Doblo eniştelerin vazgeçilmezi :) Dükkanda şu an kapalı kasa Connect var onu alır giderim o sıkıntı değil. O zaman yarın gidip alayım, Cumartesi bi koltuk modelini çok beğenmiştim. Hatta herşeyi beğenmiştim gidip yarın hepsini alayım. Bu arada 2000 TL' ye 200 TL indirim varmış ikea' da bilgilerinize :D

by.gkn
09-08-2016, 15:15
Doblo eniştelerin vazgeçilmezi :) Dükkanda şu an kapalı kasa Connect var onu alır giderim o sıkıntı değil. O zaman yarın gidip alayım, Cumartesi bi koltuk modelini çok beğenmiştim. Hatta herşeyi beğenmiştim gidip yarın hepsini alayım. Bu arada 2000 TL' ye 200 TL indirim varmış ikea' da bilgilerinize :D

Taşımasıda kurması da kolay. Tek ihtiyacın şarjlı tornavida :D Tornavida harici bir anahtar gerekiyorsa paketlerinin içinden çıkıyor. Eğer kurulumda çözemediğin birşey olursada youtube da çoğu ürünlerin montaj videosu bile var :D Geçenlerde kardeşimin odaya çok alengirli bir dolap aldık bir kısımda youtube üzerinden izleyerek devam ettik :D

AliGizda
09-08-2016, 15:27
Taşımasıda kurması da kolay. Tek ihtiyacın şarjlı tornavida :D Tornavida harici bir anahtar gerekiyorsa paketlerinin içinden çıkıyor. Eğer kurulumda çözemediğin birşey olursada youtube da çoğu ürünlerin montaj videosu bile var :D Geçenlerde kardeşimin odaya çok alengirli bir dolap aldık bir kısımda youtube üzerinden izleyerek devam ettik :D

Tamamdır o zaman kardeşim :) Allah razı olsun vallahi ben yarın gidip mobilyaları yatak odasını ve TV ünitesini falan halledeyim :)

by.gkn
09-08-2016, 15:34
Tamamdır o zaman kardeşim :) Allah razı olsun vallahi ben yarın gidip mobilyaları yatak odasını ve TV ünitesini falan halledeyim :)

Yatak odasını da oradan alacaksan bazalı olanların tabanı çok dandikti. Ben o yüzden yatağı oradan almadım. Onlara dikkat edersin.

Perdeyide çağrı marketin yanındaki perdeci ali'den hallettim orasıda aklında olsun perde için. :)

Thracian
10-08-2016, 12:28
Haftasonu nişanım var. Bizde bu yola girdik. Son çıkışn yerini tarif edecek olan var mı?

Şimdilik isteme, söz, nişan rahat ve sorunsuz geçti.

Fakat önümde sıvayla başlanacak ve elektrik, su, fayans, pencere ardından mobilya, beyaz eşya, çeyiziyle ev düzme kısmı var. Şimdi ağzı yanmış arkadaşlardan tavsiyeler alalım.

Örneğin; mutfaga 20-24 inç tv alacagım. Hanım ve arkadaşları geldiğinde falan mutfağa geçsinler. Yada doğalgazı petekli mi yapsam yerden ısıtmamı. Çatı kapatmam lazım. Çatı kapatmak yerine üstkatı epksi ile mi kaplasam. ( şu kovayla alınıp, yere fırçayla sürüken)

AliGizda
10-08-2016, 13:20
Haftasonu nişanım var. Bizde bu yola girdik. Son çıkışn yerini tarif edecek olan var mı?

Şimdilik isteme, söz, nişan rahat ve sorunsuz geçti.

Fakat önümde sıvayla başlanacak ve elektrik, su, fayans, pencere ardından mobilya, beyaz eşya, çeyiziyle ev düzme kısmı var. Şimdi ağzı yanmış arkadaşlardan tavsiyeler alalım.

Örneğin; mutfaga 20-24 inç tv alacagım. Hanım ve arkadaşları geldiğinde falan mutfağa geçsinler. Yada doğalgazı petekli mi yapsam yerden ısıtmamı. Çatı kapatmam lazım. Çatı kapatmak yerine üstkatı epksi ile mi kaplasam. ( şu kovayla alınıp, yere fırçayla sürüken)

Kardeşim TV konusunda Airport' ta Samsung' da fiyatlar iyi. 5 yıl garantili ürünler. Bakmanı öneririm.
Isıtma konusunda babamın evde yerden ısıtma var, hem yer işgal etmiyo hemde ısıtması daha güzel. Öneririm kesinlikle. Çatı konusunda tecrübem yok :) Ama kışın soğuk almamak adına herşeyi yap bence.

Bu arada Yataş' ta indirim var, yatak alıcak arkadaşlara duyurulur.

cookies
10-08-2016, 13:29
IKEA dandik fln değil, Kompakt, basit tasarımları uygun fiyata sunmaya çalışıyor.. Fason üretimi fazla tabi her ürün bir değil.. Lakin gidin elin iskandinav'ına verin paraları, cari açık artın bizim mobilyacılara düdüklenmeyin derim.. Ayrıca MDF suntadan dayanıklı diye bir şey yok su alsın suntadan çok şişiyor, diklemesine vida atın suntadan çok yarılıyor, mukavemeti suntadan fazla olabilir ama bu ev eşyasında pek işe yarayan bir şey değil.. Yani ekstradan tv alabileceğiniz parayı MDF ile çöpe atmayın.. Tabi gidip modalife flnda almayın ıkea'nın kalitesi gayet optimum..

Mümkünse evlenmeyin..

Kadyr
10-08-2016, 20:18
arkadaşlar enza home a bakmayan varsa baksın fiyatları uygun sayılır çok uygun değil çok pahalıda değil orta karar ve yatak odaları falan bayağı kaliteli geldi gözüme büyük ihtimal yatak ordasını oradan alacağım. yemek takımı ve koltuklarıda kilimden şuan görünen o.

Frid
10-08-2016, 20:54
En Yeniler (http://www.vivense.com/vivense-plus/yeni-urunler.html)

vivense için yorumları alabilir miyiz. nedir ne değildir?

Dragger
10-08-2016, 22:09
Arkadaşlar bu mobilya konusunda en önemli şey teslimat süresi, en baştan onu kesinleştirin. Çok uzun süreler veriyor iyi firmalar...

Bu arada enza fena değil ama bana salon ve yatak odası için 18bin fiyat çektiler, gittim sonra Lazzoniden 20 küsür binlere aldım. Ne kalite olarak, ne marka olarak kıyaslanır Lazzoni x2 hatta x3 her açıdan.

Kadyr
10-08-2016, 22:11
Teslimat 3-4 hafta enzada indirim var suan %25 ondan uygun gibi

AliGizda
11-08-2016, 09:52
Mobilya için Demirkapı Mobilyacılar Çarşısını ucuz diye önerdiler, hafta sonu gideceğim detayları buraya yazarım. Halı içinde Starcity' nin orada Merinos' un Outlet' i var, fiyatlar iyi gibi duruyor. Bilginize.

emresener
11-08-2016, 09:58
enza home da LED TV veriyor hediye

S.Saka
11-08-2016, 12:21
Arkadaşlar bende teklif edicem hatuna. Bu tek taş işi için 2500 bütçeyle iyi birşey nerden alabilirim ?

AliGizda
11-08-2016, 12:39
Arkadaşlar bende teklif edicem hatuna. Bu tek taş işi için 2500 bütçeyle iyi birşey nerden alabilirim ?

Kuyumcukent' te ALG Kuyumculuk var kardeşim. Geçen gün arkadaşımıda gönderdim oda oradan aldı. Uluslararası sertifika veriyor ve kesinlikle lekeli taş bulundurmuyor elinde. Eğer oradan almazsan bile kesinlike SI taş alma. Adamlar kredi kartına basıyor sertifika diye veriyorlar. Bende öyle bir tektaş aldım pişmanım. İstersen beraber gideriz, alyanslarımı oradan almıştım beni gittim mi tanırlar.

Black_Eagle
11-08-2016, 12:45
Kuyumcukent' te ALG Kuyumculuk var kardeşim. Geçen gün arkadaşımıda gönderdim oda oradan aldı. Uluslararası sertifika veriyor ve kesinlikle lekeli taş bulundurmuyor elinde. Eğer oradan almazsan bile kesinlike SI taş alma. Adamlar kredi kartına basıyor sertifika diye veriyorlar. Bende öyle bir tektaş aldım pişmanım. İstersen beraber gideriz, alyanslarımı oradan almıştım beni gittim mi tanırlar.

Bana birisi bir yer önerdi 800 dolar gibi bir fiyat verdi yüzük altın ama taş gerçek değil çok zor ayırt edilebilen 1. kalite falan dediler taşı falanda büyükmüş hani gerçek olsa 10.000 den aşağı olmazmış. Bana çok saçma geldi sahte taşa 2500 vermek. Hiç duydunuzmu bu tarz ürünler satıldığını

AliGizda
11-08-2016, 12:49
Bana birisi bir yer önerdi 800 dolar gibi bir fiyat verdi yüzük altın ama taş gerçek değil çok zor ayırt edilebilen 1. kalite falan dediler taşı falanda büyükmüş hani gerçek olsa 10.000 den aşağı olmazmış. Bana çok saçma geldi sahte taşa 2500 vermek. Hiç duydunuzmu bu tarz ürünler satıldığını

Zircon taş var, swarowski diye adlandırılan bir taş var benim bildiklerim ben mesela 3 taştanda aldım nişanlıma. En son swarowski beştaş aldım 150 TL' ye yemin ediyorum 15000 TL' ye aldı diyo arkadaşlarına kızların ağzının suyu akıyo :D Ben öyle sahte bir taşa 2500 TL vermem abi, Avcılar MiaVento diye bir yerden aldım Instgram hesabıda var, bak bir istersen 150 TL' ye aksesuar namına kullanabilir.

arsenikli
11-08-2016, 13:23
http://i64.tinypic.com/2rcaek1.jpg
http://i64.tinypic.com/160brte.jpg

tv ünitesi alıcak olanlara ufak bi fikir ünite almaktansa böle bişey yaptırdım ben hemde aynı paraya

barakuda26
11-08-2016, 18:12
Buzdolabı tavsiyesi alabilirim bende. Bimeksten alıcam mutlaka, arçelik beko bakamıyorum o yüzden. lg samsung bosh üzerinde gidip geliyorum, samsung ve lgde fiyat performans ürünleri var. lg kullanan tanıdığım var çok memnun. Samsung bayisiyle görüştüm oldukça övüyo satmak için tabi ama kalite dayanıklılık nasıldır bilemiyorum. Kalite derecesi nedir ne değildir minumum 500 lt fiyat olarakta max 3000tl'ye çıkabilirim.

Killah
11-08-2016, 18:14
http://i64.tinypic.com/2rcaek1.jpg
http://i64.tinypic.com/160brte.jpg

tv ünitesi alıcak olanlara ufak bi fikir ünite almaktansa böle bişey yaptırdım ben hemde aynı paraya

Oraya max hangi boyutlarda tv sigiyor?

Kadyr
11-08-2016, 18:39
Buzdolabı tavsiyesi alabilirim bende. Bimeksten alıcam mutlaka, arçelik beko bakamıyorum o yüzden. lg samsung bosh üzerinde gidip geliyorum, samsung ve lgde fiyat performans ürünleri var. lg kullanan tanıdığım var çok memnun. Samsung bayisiyle görüştüm oldukça övüyo satmak için tabi ama kalite dayanıklılık nasıldır bilemiyorum. Kalite derecesi nedir ne değildir minumum 500 lt fiyat olarakta max 3000tl'ye çıkabilirim.

BOSCH - KGN56VL30N - NoFrost, Kombi buzdolabı Celik gorunumlu dış yuzey kapılar (http://www.bosch-home.com.tr/store/product/KGN56VL30N/KGN56VL30N)
SIEMENS - KG56NVL30N - noFrost, Kombi soğutucu Inox gorunumlu kapılar (http://www.siemens-home.com.tr/urun-listesi/KG56NVL30N)
benım alacağım model bu.

barakuda26
11-08-2016, 19:02
BOSCH - KGN56VL30N - NoFrost, Kombi buzdolabı Celik gorunumlu dış yuzey kapılar (http://www.bosch-home.com.tr/store/product/KGN56VL30N/KGN56VL30N)
SIEMENS - KG56NVL30N - noFrost, Kombi soğutucu Inox gorunumlu kapılar (http://www.siemens-home.com.tr/urun-listesi/KG56NVL30N)
benım alacağım model bu.

alttan donduruculu olanlara kullanışsız diyolar o kafa karıştırıyo biraz onun dışında modeller güzel

Kadyr
11-08-2016, 19:10
neden öyle diyorlarki bence kullanışlıdır çünkü buzluk genelde kapalı

Dragger
11-08-2016, 19:16

Bu buzdolabından kullanıyorum, model nosunu falan değiştirmişler ama birebir aynısı. 2 senedir hiçbir sorun yaşamadım, müthiş soğutuyor ve herşey çok taze kalıyor. Koku vs de hiç olmuyor parasını sonuna kadar hakeder.

Bosch KGN57PI26N Buzdolabı Fiyatı ve Ozellikleri | Bimeks (http://www.bimeks.com.tr/urun/143848/bosch-kgn57pi26n-buzdolabi.aspx#photos)

cookies
12-08-2016, 10:11
benım alacağım model bu.

Bende de bu dolaptan var genel olarak memnunuz ama eşim hafif koku yapıyor diyor.. Ben koku moku almıyorum.. Çokta sessiz..
Barakuda26; Neden kullanışsız olsun alttan dondurucu? Sadece alışkanlık başka bir açıklaması yok.. Hem daha mantıklı günde 1kere derindondurucu açarken 40kere normal bölmeyi açarsın ddolayısıyla çok kullandığın yer elinin altında az kullandığın uzanması zor yerde aşağıda olur..

Kadyr
12-08-2016, 11:07
Koku no frostlarin kendi bi kokusu var omu acaba. Birde kapali saklamak lazim sanirim urunleri

emresener
12-08-2016, 13:58
ters kapak olayında yüksekliğe dikkat edin 185 aşağısı çok bulunmuyor. dolap içi gömme olacaksa sıkıntı yaratmasın.

aRSLaN
12-08-2016, 14:23
Bu buzdolaplarında en yüksek kaç oluyor. 197 üzerinde göremedim. 2.00-2.03 civarı var mı?

Kadyr
12-08-2016, 14:27
yok galiba hiç görmedim.

barakuda26
12-08-2016, 19:41
en alçak dolap 1.80, dolabı annem için alıcam. en üst bölümüne uzanmak sıkıntı olur onun dışında alttan donduruculuda mantklı gelmiyo değil, hangisi denk gelirse bakıcam artık konuyu takipteyim

ido
13-08-2016, 08:12
en alcak dolap 1.72 den baslıyor kombi modellerde genelde

arsenikli
13-08-2016, 09:57
Oraya max hangi boyutlarda tv sigiyor?

109 cm. İsteğe gore küçülebilir yada buyutebılırsınız farklı bı dekor yaptırabılırsınız.

HarunToprak
13-08-2016, 10:03
23 Eylül'de kısmetse düğün. Dün gidip arçelikten aldım beyaz eşyaları. Model mevzusundan pek anlamam nişanlım seçti bulaşık çamaşır buz dolabı ort. 5.000 civarı tuttu. Sorunsuz uzun yıllar kullanırız inşallah.

Korollacı
15-08-2016, 05:08
Bu buzdolabından kullanıyorum, model nosunu falan değiştirmişler ama birebir aynısı. 2 senedir hiçbir sorun yaşamadım, müthiş soğutuyor ve herşey çok taze kalıyor. Koku vs de hiç olmuyor parasını sonuna kadar hakeder.

Bosch KGN57PI26N Buzdolabı Fiyatı ve Ozellikleri | Bimeks (http://www.bimeks.com.tr/urun/143848/bosch-kgn57pi26n-buzdolabi.aspx#photos)

bizde bu dolabi kullaniyoruz ici cok genis ve urunler cekmeceli olan gozde gercekten cok daha uzun sure taze kaliyor.

AliGizda
15-08-2016, 08:31
Mobilya işini de Eskidji' nin en üst katında bir mobilyacıdan hallettik. Bizim hatun biraz zor beğenir içine sinince hemen alayım dedim. Yatak odası takımı+TV Ünitesi+Mekanizmalı Koltuk Takımı+Yemek Odası Takımına toplamda 12000 TL verdim. 15 Güne malları teslim edeceğini söyledi. Sonradan okuyacak arkadaşlara yön gösterici olur umarım. Yatak oda takımım hariç hiç birinde sunta yok ağaç bir çok yeri.

emresener
15-08-2016, 08:52
Burada 15 milyon lira yandı - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/burada-15-milyon-lira-yandi-40193598)

benim mobilyacı haberlerde.

fthdrn
15-08-2016, 09:02
Az öteye kayın bende geldim aranıza :)

AliGizda
15-08-2016, 09:10
Az öteye kayın bende geldim aranıza :)

Vay kardeşim hoşgeldin, senin düğün ne zaman?

fthdrn
15-08-2016, 10:43
Vay kardeşim hoşgeldin, senin düğün ne zaman?

Hosbuldukkk 10 gun sonra söz olucak insallah düğünde seneye eylülde yapmayı planlıyorum. 6-7 ay sonra kaba inşaattan bi daire alıp içini dizayn edip eşyaları ufaktan almaya başlayacağım. Bi aksilik cikmazsa planim bu :D

AliGizda
16-08-2016, 10:30
Hosbuldukkk 10 gun sonra söz olucak insallah düğünde seneye eylülde yapmayı planlıyorum. 6-7 ay sonra kaba inşaattan bi daire alıp içini dizayn edip eşyaları ufaktan almaya başlayacağım. Bi aksilik cikmazsa planim bu :D

Hadi Allah utandırmasın kardeşim, hayırlı uğurlu olsun şimdiden.

fthdrn
16-08-2016, 10:53
Hadi Allah utandırmasın kardeşim, hayırlı uğurlu olsun şimdiden.

Eyvallah girdik ucu olmayan bir yola hakkımızda hayırlısı :)

brv
16-08-2016, 14:53
Samsung ue55k6500 55inch curved. A101'de 2.900 TL piyasada 3.300 TL.
Alınır mı sizce?

ef186
16-08-2016, 14:56
Alınır mı sizce?

Yarına açık kalırsa 101 alınır bence güzel ürün :D

AliGizda
16-08-2016, 15:23
Alınır mı sizce?

Ben 49 inch olanını 3000 TL' ye aldım 1 hafta önce, kesinlikle çok iyi rakam.

brv
16-08-2016, 15:41
Yarına açık kalırsa 101 alınır bence güzel ürün :D

Ticari olarak iş yaptığımız bir firma sıkıntı yok şimdilik.
A101'in bağlı olduğu holding şirketlerinde hiç bir hareketlilik yok.

KÖROĞLU
16-08-2016, 15:49
Sabah gördüm a101'İn camında ürünü. 55 Curved Vestel'i daha pahalı aldık. Samsung'un 1 tık daha iyi olacağı aşikar.

O rakama alınır her türlü.

Kadyr
16-08-2016, 17:15
Arkadaslar beyaz esyada siemens bosch grubunda donanimhaberde bir uye var cetmen magazasi calisani en uygun fiyat ondan aliniyor haberiniz olsun

XoR
18-08-2016, 08:42
Bu tongalara gelmeyin dikkat 13 madde :D

Duğun Yaparken Vermek Zorunda Kalınan ve Yureğe Evlat Acısı Gibi Oturan 13 Harcama - onedio.com (https://onedio.com/haber/dugun-yaparken-vermek-zorunda-kalinan-ve-yurege-evlat-acisi-gibi-oturan-13-harcama-726523?utm_source=onediocom&utm_campaign=facebook_page&utm_medium=facebook)

fthdrn
18-08-2016, 11:19
Bu tongalara gelmeyin dikkat 13 madde :D

Duğun Yaparken Vermek Zorunda Kalınan ve Yureğe Evlat Acısı Gibi Oturan 13 Harcama - onedio.com (https://onedio.com/haber/dugun-yaparken-vermek-zorunda-kalinan-ve-yurege-evlat-acisi-gibi-oturan-13-harcama-726523?utm_source=onediocom&utm_campaign=facebook_page&utm_medium=facebook)
Hatunla çoğunda hem fikiriz yapmayacağız :D hem cebe hem göze israf :D

AliGizda
01-09-2016, 14:33
Allah nasip ederse Ekim ayında nikahım var nikah şekeri yapacağım. Ben şu küçük vosvos' lardan yapayım diyorum. Çevrenizde küçük oyuncak araba satan eden varmıdır? Ucuz yollu nereden alırız?

Miata91
01-09-2016, 14:58
Allah nasip ederse Ekim ayında nikahım var nikah şekeri yapacağım. Ben şu küçük vosvos' lardan yapayım diyorum. Çevrenizde küçük oyuncak araba satan eden varmıdır? Ucuz yollu nereden alırız?

ali expresseten toptan al bence?

fthdrn
01-09-2016, 15:00

Ebaydan alsın :D AliGizda
Tahtakalede en uyguna bulabilirsin hocam

Miata91
01-09-2016, 15:02
Bu arada nikah şekerini yapınca resim yüklersin :D Benim de düğün var yakında. Şu arabanın işleri bitsin de :D

AliGizda
01-09-2016, 15:08

Kardeşim Ekim' e yetişmez ordan alırsak :)

Ebaydan alsın :D AliGizda
Tahtakalede en uyguna bulabilirsin hocam

Tahtakaleye bu hafta sonu bakacağım :)

Bu arada nikah şekerini yapınca resim yüklersin :D Benim de düğün var yakında. Şu arabanın işleri bitsin de :D

Yüklerim kardeşim :) Aklımda aslında Murat 124 yapmak var ama bulabilirmiyim bakalım.

Farklı fikri olan varsa onuda alabilirim bu arada.

AliGizda
07-09-2016, 14:22
Profilo BM4224EG A+,13 Ki (http://www.istanbulbilisim.com.tr/profilo-bm4224eg-a-13-kisilik-bulasik-makinesi-fiyati,107058.html?ref=akakce&v=1.17)

Bulaşık makinesi alıcak olanlara tavsiyemdir. Kesinlikle çok güzel bir ürün. Tam bir f/p ürünü.

Uur
07-09-2016, 14:29
Ekim de benim düğün 1 hafta içinde 16k alışveriş yaptım ne olduğunu anlamadan biriktirin öyle evlenin ağlamayın sonra :D

Bu arada TV arayışına girdim nişanlım ne gerek var düğünden sonra alalım zaten 2 hafta daha olmucaz dedi bi rahatlama geldi :D

Diyadin
07-09-2016, 14:33
Bosch beyaz eşya uygun nereden bulabilirim sadece fırın eksik nakit alacağım.

Uur
07-09-2016, 14:35
Profilo BM4224EG A+,13 Ki (http://www.istanbulbilisim.com.tr/profilo-bm4224eg-a-13-kisilik-bulasik-makinesi-fiyati,107058.html?ref=akakce&v=1.17)

Bulaşık makinesi alıcak olanlara tavsiyemdir. Kesinlikle çok güzel bir ürün. Tam bir f/p ürünü.

Bende Akasya Avm deki arçelik bayiini öneririm bir çok yere gittik cebimizde para alacağız hemen pahalıyı iteleme çabası ama oradaki arkadaşlar gerçekten çok ilgili ve ucuz pahalı gerekli gereksiz her konuda yönlendiriyor. Birde avizeler için benim gibi koçtaşa bauhause a filan dürtülmeyin gidin gaziosmanpaşa da avizeciler çarşısı var oradan alın.

Şimdilik düğüne 1 ay kalaya kadar tecrübelerim bunlar :)

AliGizda
07-09-2016, 14:54
Bende Akasya Avm deki arçelik bayiini öneririm bir çok yere gittik cebimizde para alacağız hemen pahalıyı iteleme çabası ama oradaki arkadaşlar gerçekten çok ilgili ve ucuz pahalı gerekli gereksiz her konuda yönlendiriyor. Birde avizeler için benim gibi koçtaşa bauhause a filan dürtülmeyin gidin gaziosmanpaşa da avizeciler çarşısı var oradan alın.

Şimdilik düğüne 1 ay kalaya kadar tecrübelerim bunlar :)

Bende avizelerimi Avizeciler Çarşısı Özcan Aydınlatmadan aldım, 650 TL tuttu sanırım hepsi. Çok şık ve çok güzel modeller var ve indirim vardı ürünlerde.
Arçelik ben düşünmedim hiç ama Profilo gerçekten özellikli bir alet. Çatal kaşıklığı en üstte ayrı ve hareketli sepet özelliği var. Fiyatına göre gerçekten çok iyi.

streetracer_nos
07-09-2016, 15:19
yanlız kimse evlenmeyin 30 a kadar yolu var dememiş he ilginç

Volkann
07-09-2016, 15:20
TV için ayırdığım bütçe 2000-2500 arası birşey düşünüyorum. tavsiyelerinizi alabilirim.

atituti
23-10-2016, 11:00
beyler yeni işe başladım e5 üzerinde mobilya mağazasındayım hertürlü ev dekorasyonunda mimarisinde mobilya tv ünitesi yemek yatak odası vs. yardımcı olabilirim :D ayrıca otellere farklı mekanlara hertürlü tasarımı yapıp dekore edebiliyoruz

537 692 71 57 whatsapp mesaj arama olarak ulaşabilirsiniz

Frid
20-11-2016, 22:35
cam ankastre set için hangi markaları önerir siniz?

serkanokan
20-11-2016, 22:42
Ankara'da ev alma niyetinde olan var mıdır acaba bu aralar?

rebel
20-11-2016, 22:46
Kendi konumu görünce bi garip oldum �� arkadaşlar tüm beyaz eşyayı siemens aldık tv sadece vestel ve hepsinden cok memnunuz.

Caesar
20-11-2016, 23:21
Kendi konumu görünce bi garip oldum �� arkadaşlar tüm beyaz eşyayı siemens aldık tv sadece vestel ve hepsinden cok memnunuz.

Dur daha ne kadar oldu beyaz eşyada memnunum diyebilmek için en qazından bi 2 sene geçmesi lazım naptın sen

mtay
20-11-2016, 23:58
Büyük gün 27 Ağustostu benim için... Bu yolda bütün arkadaşlara kolaylıklar diliyorum...Biraz zor ve meşakkatli bir yol, tek tavsiyem ufak şeyleri büyütmeyin sorunsuz halletmeye çalışın...Basit birkaç tamam deyip geçiştirmeniz inanın ki çok şey kazandıracaktır size...

rebel
21-11-2016, 00:24
Dur daha ne kadar oldu beyaz eşyada memnunum diyebilmek için en qazından bi 2 sene geçmesi lazım naptın sen

Haklisin abi aslinda yanlis oldu fiyat performans alisveris sirasinda memnun oldum demek daha dogru. En az bi 1 2 yil kullanip yorumlamak lazım.

Doğu
21-11-2016, 07:24

ben bakıyorum ama mevki konusunda karar veremedim henüz, kelepir varsa görelim hemen:cool:

220T
21-11-2016, 09:12
N11 kuponlarını kaçırmamışsınızdır umarım.

Uur
21-11-2016, 09:14
ben bakıyorum ama mevki konusunda karar veremedim henüz, kelepir varsa görelim hemen:cool:

Porsuklar tarafından aldı kuzenim. 105 bine gayet de güzel bir incele derim.

AliGizda
21-11-2016, 09:42
Bende Ekim ayında evlendim. Tüm beyaz eşyalarımı Samsung aldım. Şu an için memnunuz.
Mobilyayı Haramidere Eskidji' den aldık. Sakın mobilyanın parasını peşin vermeyin, içerde hep bir bakiye bırakın. Ben evlendikten sonra tamamladılar bazı şeyleri.

PiscocuK
21-11-2016, 09:49
götüm götüm yanaşayım bende konuya :D

serkanokan
21-11-2016, 09:52

Ben de ev bakıyorum ama daha tam karar veremedim, onun için sormuştum :)
Herkes kriz gelecek diye bas bas bağırıyor ama mütahitler burnundan kıl aldırmıyor, bekleyip göreceğiz :)

DoguErdogan
21-11-2016, 09:57
Haklisin abi aslinda yanlis oldu fiyat performans alisveris sirasinda memnun oldum demek daha dogru. En az bi 1 2 yil kullanip yorumlamak lazım.

Mesela ben evleneli 3 yıl oldu Siemens buzdolabım bozuldu :) 3. yılda 560 tl istiyorlar tamirine.

burcinkarabacak
21-11-2016, 12:41

biz çankaya üniversitesi karşısından aldık 4+1 golfkent diye geçiyor ismi. fiyatı uygun geldi bilmiyorum sizlerin aralıkları nasıl.

semavi
21-11-2016, 12:43
Yeni evlenecek teyzeler diye okudum başlığı :D

Mutlu Değerli
21-11-2016, 13:28
Konuyu takipteyim. Bende yakında başımı bağlıyorum hayırlısıyla inşaallahhh

VolkanA.
21-11-2016, 13:55
İzmir'deki arkadaşlara mutfak hakkında her konuda yardımcı olabilirim😀

serkanokan
21-11-2016, 20:36
biz çankaya üniversitesi karşısından aldık 4+1 golfkent diye geçiyor ismi. fiyatı uygun geldi bilmiyorum sizlerin aralıkları nasıl.

Üst limitim 280 bin benim, Çetin emeç cd. hakimevi civarı veya ikinci alternatif olarak bağlıca ve etrafına bakıyorum. Dediğiniz yeri de şimdi araştıracağım, teşekkürler.

gökan
21-11-2016, 21:16
kastamonuda düğün yapıcam varmı tanıdık

Serhat
21-11-2016, 22:46
Büyük gün 27 Ağustostu benim için... Bu yolda bütün arkadaşlara kolaylıklar diliyorum...Biraz zor ve meşakkatli bir yol, tek tavsiyem ufak şeyleri büyütmeyin sorunsuz halletmeye çalışın...Basit birkaç tamam deyip geçiştirmeniz inanın ki çok şey kazandıracaktır size...

Bir sonraki sene Allah kısmet ederse bende 27 ağustos'ta yapacağım.

------

Tv soran arkadaş vardı , ona bende bu tv yi öneririm, bu hafta içinde aldım, pusuya yatırdım :)

PHILIPS 49PUS6401/12 4K UHD Ambilight Android Smart Ultra İnce LED TV | Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İcin Teknoloji (http://www.teknosa.com/urunler/110015760/philips-49pus640112-4k-uhd-ambilight-android-smart)

Frid
20-12-2016, 16:46
%50 şansım var zaten diye her şeyi vestelden aldım bahtımıza artık :D

Ewren
21-12-2016, 14:29
tazeleri teyzeler okudum

PiscocuK
21-12-2016, 14:44
ev fiyatları uçmuş..kira en güzeli olacak sanırım

burak_2885
21-12-2016, 15:49
Arkadaşlar bende şimdi böyle ciddi işlerin arefesindeyim. Yakında söz var sanırım :D
Kız arkadaşımla planımız 2018 yazında evlenmek. Sorum şu;

Şimdi benim oturacağım evin piyasa değer 260-270 bin lira falan. Evlendikten sonra (öncesi zor açıkçası) o evi satıp 450binlik bi eve geçmek bizi kasar mı? Tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim :)

Buarada ikimizde çalışıyoruz şuan ki maaşlarımız 1500+1500 ama 1,5 sene sonra ikimizinde maaşları değişir zaten. Ödenir mi dersiniz nasıl bi yol izleyebiliriz

Kahn23
21-12-2016, 15:56
Arkadaşlar bende şimdi böyle ciddi işlerin arefesindeyim. Yakında söz var sanırım :D

Şimdi benim oturacağım evin piyasa değer 260-270 bin lira falan. Evlendikten sonra (öncesi zor açıkçası) o evi satıp 450binlik bi eve geçmek bizi kasar mı? Tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim :)

Buarada ikimizde çalışıyoruz şuan ki maaşlarımız 1500+1500 ama 1,5 sene sonra ikimizinde maaşları değişir zaten. Ödenir mi dersiniz nasıl bi yol izleyebiliriz

200k'dan 120 ay kredi çektiğini varsaysak nerden baksan 400k'ya yakın geri ödeme yaparsın.
Ev sana 600k'lara gelir. Bu devirde bu kadar borcun altına elime sokabilirim dersen neden olmasın :)

STP
21-12-2016, 16:00

ev senınse hııııc kasınma derım :)

burak_2885
21-12-2016, 16:12
200k'dan 120 ay kredi çektiğini varsaysak nerden baksan 400k'ya yakın geri ödeme yaparsın.
Ev sana 600k'lara gelir. Bu devirde bu kadar borcun altına elime sokabilirim dersen neden olmasın :)

Valla aynen dediğin gibi bi borç oluyor açıkçası okadar faiz ödemek koyar bana :D

ev senınse hııııc kasınma derım :)

Abim öyle de hani yeni düzen kuruyorken oda yeni olsun istiyor insan ama tabi imkanlar dahilinde :)

ÖmerF.Bayar
21-12-2016, 16:17
Ayni dertten muzsaribim, Allahdan Turkiyede olmiycaz o biraz rahatlatiyor ama yinede yine dugun yeri va baya stresli
Is, daha tarih net belli degil ama yaz sonu dusunuyorum, Allah yardimcimiz olsun :)
Yaz dugunu icin guzel mekan tavsiyesi olan varsa alirim fiyatlari ucmamislardan :)

PiscocuK
21-12-2016, 16:41
ben bugün baktım hadi 400 ev olsun 200 peşin 200 kredi dedim 120 ay 3000 TL geri ödeme..
bu memlekette okadar yaşayacağımız muamma 1500 kiraya çıkarım daha iyi

Thracian
21-12-2016, 19:26

Öncelikle 2+1 veya üstü bir evin varsa ve borcunuz falanda yoksa hiç kaşınmayın. Borclanmak yerine yatırım yapın.

Mesela 150.000 lik bir ev daha alın kiraya verin 500 gelsin. Üstünü de siz ödeyin. O şekil devam edin. Büyük evin ısıtması bir dert, temizliği bir dert, içini doldurmak için mobilya döşemek ayrı dert.

gökan
21-12-2016, 19:35
kastamonuda düğün salonu arıyorum

Diyadin
22-12-2016, 08:12

Merhaba bende aynı hazırlıklar içindeyim.

Çok şükür kendi evim var ama olmasaydı almayı asla düşünmezdim

Yeni evler çok güzel kiraya çıkar 5 senede bir sıfır daireye geçerdim.

Bütün evlenecek arkadaşlara kolay gelsin.

Thracian
22-12-2016, 08:42
Merhaba bende aynı hazırlıklar içindeyim.

Çok şükür kendi evim var ama olmasaydı almayı asla düşünmezdim

Yeni evler çok güzel kiraya çıkar 5 senede bir sıfır daireye geçerdim.

Bütün evlenecek arkadaşlara kolay gelsin.

İlk mantıklı hareket bu fakat evler zamanla değer artışı yaşıyor ve bu ödediğin kiradan daha fazla oluyor.

Ama benim ilk tercihim imkan varken borçsuz şekilde 2+1 ekonomik daireye satın almak. Zamanla bu evi satıp üstüne kredi çekilecek şekilde evi yenilemek yada büyütmek olmalı.

Yani şuanki bütcenizle 350bin tl kredi çekip 5-10 sene faizi ödemek yerine 150.000 e bir daire alıp ödeyip. Sonra daireyi büyütmek daha daha mantıklı

Diyadin
22-12-2016, 08:46
İlk mantıklı hareket bu fakat evler zamanla değer artışı yaşıyor ve bu ödediğin kiradan daha fazla oluyor.

Ama benim ilk tercihim imkan varken borçsuz şekilde 2+1 ekonomik daireye satın almak. Zamanla bu evi satıp üstüne kredi çekilecek şekilde evi yenilemek yada büyütmek olmalı.

Yani şuanki bütcenizle 350bin tl kredi çekip 5-10 sene faizi ödemek yerine 150.000 e bir daire alıp ödeyip. Sonra daireyi büyütmek daha daha mantıklı

Sahibi olmak tabi ki güzel bişey ama arkadaşın 1500+1500=3000 geliri var ileride örneğin bebek olursa yenge hanım büyük ihtimalle doğum izni sonrası işten çıkarılır.

Yada bebek vs geçtim iki çalışandan biri işten çıksa sonrası bunalım olur. Garanti 5000 gelir olsa yada evin yarı parası birikmiş olsa alsınlar tabiki.

Şimdilik kirada idare edip milletin sıfır dairesini eskitsinler bir yandan otomobil alıp model yükseltmeye çalışsınlar sonra onu satıp eve peşinat yaparlar :)

memincbn
22-12-2016, 09:24

Şimdi şöyle oluyor,
Yapacağınız düğün tahmini kaç kişilik?
Kaç bilezik gelir?
Kaç çeyrek görünümlü gram gelir?
Düğün sonrası ev alma işinde arkadaş çevrenin takı performansıda çok önemli :D
Ev satıp ev almaktansa eğer yapabiliyorsanız evinizi kiraya verip krediye eklemek olabilir. İyice düşünüp hesap yapmak lazım tabiki.

burak_2885
22-12-2016, 12:44
Şimdi şöyle oluyor,
Yapacağınız düğün tahmini kaç kişilik?
Kaç bilezik gelir?
Kaç çeyrek görünümlü gram gelir?
Düğün sonrası ev alma işinde arkadaş çevrenin takı performansıda çok önemli :D
Ev satıp ev almaktansa eğer yapabiliyorsanız evinizi kiraya verip krediye eklemek olabilir. İyice düşünüp hesap yapmak lazım tabiki.

Düğün değil de nikah olcak bizde ama takıdan umudum var açıkçası. Anamın zamanında yatırımları geri döner heralde yamuk yapmazlarsa :D
Evi kiraya verirsek yeni ev alıp oturmak zor olur hayli, ondan dolayı yaparsamda sat ekle otur yaparım anca :/

Kahn23
22-12-2016, 12:52
Düğün değil de nikah olcak bizde ama takıdan umudum var açıkçası. Anamın zamanında yatırımları geri döner heralde yamuk yapmazlarsa :D
Evi kiraya verirsek yeni ev alıp oturmak zor olur hayli, ondan dolayı yaparsamda sat ekle otur yaparım anca :/

Bu zamanda düğünden gelecek takılara güvenip ciklet bile alma :D
Mesela şu an oturduğun evin kira getirisi ne kadar? Kiraya verip ordan gelen gelir ile daha iyi bir semt'e taşınmaksa niyet üstüne eklenip kiraya geçilebilir. Tabi bu düşünce göreceli. Herkes kabul etmeyebilir.
Sahibinden'e baktığın zaman pahalı ev alan birçok kişi devrediyor. Ödeme zorluğu çekiyor birçoğu..

clioGT
22-12-2016, 12:56

bırak evliliği, normal hayat için bile o kadar borcun altına bu devirde hele ki ülkenin durumu böyleyken ben olsam girmem ne için olursa olsun...

Berkan
22-12-2016, 13:50
Emlak balonu da patlarsa kotü seyler oluşabilir bence biraz daha kurcalamadan var olanda durmak mantıklı gibi ki 2018de faizi kredisi nolur o bile muamma şuanlık

emir91
22-12-2016, 13:51
Evini kiraya verip üstüne koyarak daha iyi bir evde oturmak kısa vadede daha mantıklı bu belirsizlikte o kadar yüklü borç adamı bunaltır sürekli kafada soru işareti

Emre Akçay
22-12-2016, 14:23
2 haftadır ev bakıyorum. 4 günde 50.000 TL zam geldi evlere. Gözümle görmesem inanmazdım. Allah yardımcısı olsun evlenecek arkadaşlara.

burak_2885
22-12-2016, 14:48
Bu zamanda düğünden gelecek takılara güvenip ciklet bile alma :D
Mesela şu an oturduğun evin kira getirisi ne kadar? Kiraya verip ordan gelen gelir ile daha iyi bir semt'e taşınmaksa niyet üstüne eklenip kiraya geçilebilir. Tabi bu düşünce göreceli. Herkes kabul etmeyebilir.
Sahibinden'e baktığın zaman pahalı ev alan birçok kişi devrediyor. Ödeme zorluğu çekiyor birçoğu..

Ya güvenim yok zatende bi umut işte :D Şuan ki evin getirisi 900 lira, ben düzgün bi eve geçsem kafadan 500 eklemem gerekiyor üstüne. Kendi evimde oturur o parayı kenara atarım daha mantıklı geliyor bu bana :D

cix boy
22-12-2016, 16:20
bende 5 aylık evliyim valla yuva kurana ALLAH yardım ediyor ya güzel bir duygu evlilik düzenli bir hayat oluyor falan çok artılar oldu hayatım da:)

brv
24-01-2017, 14:03
Çıtır bir hort çekeyim konuya,
Eve tencere tava vs alınacak,
İlk defa alınacağı için araştırmanın suyunu çıkardım fakat sonuca ulaşamadım,
Titanyum diye birşey varmış Tefal'de sadece, o bile kendi içinde kalite kalite ayrılıyor, fiyatlar klasik tefal,dengesiz,
Granit illa döküm olması gerekiyormuşi kaplamalar çabul çiziliyormuş vs.
Granit için makinada yıkanabilir diyorlar, doğal olarak gözenekli bir malzeme nasıl deterjanla yıkanabiliyor çözemedim?
Klasik çelik tencere en iyisi diyen de var,
Almışken düzgün sağlıklı bir şey olsun istiyorum, fakat karar veremiyorum :)

AliGizda
24-01-2017, 14:21
Benim hatun Bernardo' dan almıştı herşeyini, evlilik seti vardı hepside vardı içinde bir kaç ıvır zıvır hariç. Hem kaliteli hemde fiyatı abartı değil, bakmanızı öneririm.

Kadyr
24-01-2017, 14:36
Çıtır bir hort çekeyim konuya,
Eve tencere tava vs alınacak,
İlk defa alınacağı için araştırmanın suyunu çıkardım fakat sonuca ulaşamadım,
Titanyum diye birşey varmış Tefal'de sadece, o bile kendi içinde kalite kalite ayrılıyor, fiyatlar klasik tefal,dengesiz,
Granit illa döküm olması gerekiyormuşi kaplamalar çabul çiziliyormuş vs.
Granit için makinada yıkanabilir diyorlar, doğal olarak gözenekli bir malzeme nasıl deterjanla yıkanabiliyor çözemedim?
Klasik çelik tencere en iyisi diyen de var,
Almışken düzgün sağlıklı bir şey olsun istiyorum, fakat karar veremiyorum :)

karacadan bir ürün almada nereden alırsan al. adamlardan nezaman mal alsak ya eksik ya kırık geliyor. alıcaksanda görmeden alma. tencere olayın çok kafa yorarsan fiyatlar yükseliyor gerçek granit granit kaplama vs diye. al normal seramik ve emaye bozuldukça at gitsin :)

brv
24-01-2017, 15:39
Karaca müşteri hizmetleri efsaneymiş, kendi çapında kanun uyduruyormuş sanırım :)
İnternet yorumları troll kaynadığı için çok fazla güven olmuyor maalesef,
Bernardo'ya hiç bakmadık,
Valla en aklıma yatanı çelik tencere aslında, ikna edersek bizimkini öyle yapıcaz en kötü...

Kadyr
24-01-2017, 18:24
Bernardo biraz daha iyi. Karacanin anasini aglattim. Bir tane sosluk eksik cikti sonra yok efendim icinde yoktu bilmem ne. Dedim internet satisinda yaziyor vereceksiniz vs derken bagirip cagirip magazayi bir kac kez basinca gonderdiler. Sonra bir sene sonra baska urun alayim dedim hem kirik hem eksikti. Hic bir sey degismemis anlicaginiz

GC8 GT
24-01-2017, 19:06
bende 7 ay önce 2+1 doşedim. çok zordu. 1.5 ay boyunca eve gelen giden onu bunu kuranın haddi hesabı yok
Çetmen mobilya'dan tüm beyaz eşya ve mobilya ları kredi kartsız senetle alabilirsiniz hemde uygun paraya.
ben öyle yaptım gayette memnun kaldım.

Onamdar
29-01-2017, 13:28
Evet beyler konuyu bi hortlatayım
Beyaz eşya konusunda öberiye ihtiyacım var.
Herhangi bi marka için ne kadar iyi yorun okuduysam o kadar kötü yorum var. Bir tek vestelin çöp olduğu konusunda herkes hemfikir.
Onun dışında hotpoint aristonlar fiyat ve tasarım olarak öne çıkıyorlar ama çokda güvenemedim. Var mı önerileriniz

KÖROĞLU
29-01-2017, 14:48
Herhangi bi marka için ne kadar iyi yorun okuduysam o kadar kötü yorum var. Bir tek vestelin çöp olduğu konusunda herkes hemfikir.
Onun dışında hotpoint aristonlar fiyat ve tasarım olarak öne çıkıyorlar ama çokda güvenemedim. Var mı önerileriniz

Biraz şans işi ama vesteli gömmüşler resmen. Şuan evde 9. Senesinde olan beyaz eşyaları var tık demedi. Evliyken Samsung dan bulaşık mak almıştım kapağı bozuldu onarım beklerken adamlar sıfır makina gönderdi. umarım ne alırsan sorunsuz olur.

VW6R
29-01-2017, 14:49

Bosch Alman üretim buz dolabı, çamaşır ve bulaşık Mak. Aldım evlenirken çok memnunuz. Evlenirken çok az kullanılmış yine Bosch elektrikli süpürge vardı bekar evimde onu kullaniyorduk geçen haftaya kadar lanet etmiştik artık tozdan geçen hafta roventa 4 A performansli supurge aldik 800 TL ye huzura erdik.

dirk
29-01-2017, 15:49
eve alınan beyaz eşya önemli değil kullanıyorsun parasını hakediyor ben bosch almıştım 3 kez taşındım 4 yıllık evliyim canavar gibi Mobilya türü şeyleri ucuz olanlardan alın cok fazla sizinle yaşamıyor. dağılıyor ve eskiyor koltuk vsde dahil perde ve halılardan nefret ediyorum.. para düşmanı orta sehpalarının allah belasını versin. en büyük tuzak bu sakın düşmeyin

powERS
29-01-2017, 15:51

vestel arcelık beko bana göre evladıyelık olmayan seyler... arcelık bır ara herkesın mutfagındaymıs sanırım ama o zaman hem bu kadar cesıtlılık yoktu hemde sanırım saglamdı.. yada beklentılerı karsılıyordu.. neyse

hacı eger daha once kullandıysan bılemem ama kurutmalı camasır mak. pek tavsıye etmem ha tamam guzel teknolojı guzelde kurutuyor fakat aynı makınada sıkıntı..

elektrık sarfıyatı yuksek yıkaması uzun kurulaması uzun.. arıstondan almıstık arkadaslarda sadece yıkamalısı vardı bızım kısa yıkama 50 dk dan baslıyordu arkadaslar 13 dk da cıkartıyordu makınadan..

ve kurutma ısı elbıselerın üzerinde süslemedir lastiktir varsa byebye...

hak_on
29-01-2017, 23:13

benm şahsi önerim bosch yönünde. ürünlerinin cogunda alman üretim olarak gonderim mevcut. diğer markaların hepsi tr toplama oldugu için sorun cıkabiliyor. bunu kendileride kabul ediyor. o nedenle alman üretim bosch almanızı öneririm. bütün beyaz eşyamız bosch. 2 sene olucak herhangi bir sıkıntı yasamadık. aksine aşırı memnunuz. a ++ almanızı öneririm. elektrik tüketimi ciddi düşüyor :icon_tup:

aqustic
30-01-2017, 07:30
Bosch ve Samsung arasında kalıp samsungu tercih ettik.
Çamaşır makinesi kurutmalı ve sürekli olarak kurutmalı programda kullanıyoruz.Şimdiye kadar sorun olmadı.
Buzdolabı ve çamaşır makinesi de yine aynı şekilde problemsiz

Onamdar
30-01-2017, 08:00
Aristondan vazgeçtim Beko ve arçelik baktık biraz fena değildi Bosch da bi tık pahalı arçelik grubuna göre ama verilir o kadar fark herhalde.
Son durum bosch olcak gibi bakalım daha vaktimiz var

Kadyr
30-01-2017, 08:09
ben hepsini siemens aldım zaten bosch siemens aynı. hangisi uygun fiyat verirse ondan alıcam diye karar kılmıştım. bayilerden fiyat alınca arçelik beko grubu bosch tan daha pahalıydı. gidipte aynı parayı onlara vermem. bosch ta siemenste çoğu beyaz eşyası burada üretiliyor. bu arada ben donanımhaber forumunda çetmen mağazalarında çalışan bir eleman var serdar diye ondan aldım arkadaşımda ondan aldı. toplamda 500-600 daha ucuza geldi. mallar yine siemensten geliyor direkt olarak. foruma gidin bulursunuz zaten tavsiyede ederim. güvenilir arkadaş oradan da bir çok kişiye satış yapmış sonrasında iki arkadaş bizde aldık. ama sadece siemens ürünlerinde bukadar indirim oluyor.

Ome_RS
30-01-2017, 08:19
benim beyaz eşyalar da buzdolabı harici bosch. sadece buzdolabını siemens almıştım. zaten alayı çerkezköy de üretiliyor.
herhangi bir sıkıntı yaşamadım gayet memnunum. daha önce yakın çevrede 2 kişi arçelik den sıkıntı yaşayınca hiç bakmamıştım.
şuan kurutma makinası ihtiyacım var. sadece kışın ve az kullanılacağı için en uygun fiyatı olan beko'yu alacağım. b sınıfı tüketimi olan bir modeli var 650tl civarı fiyatları. garanti uzatma yaptırıcam. 7 sene sonra bozulursa direk çöpe atarım.

Low-Rider
03-02-2017, 09:30
Son dakika: Bu urunlerde OTV sıfırlandı - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-bakanlar-kurulundan-flas-otv-ve-kdv-karari-40354333)

STP
03-02-2017, 09:40
6,7 oranında ındırım gelecek demekkı 10bın lırada 670 tl fark pekte onemlı sayılmaz

semavi
03-02-2017, 09:48
Evlendiğimde aldıklarım:

Vestel Buzdolabı... 2 kapılı, o zamanın üst modeliydi... İnanılmaz memnunum (Daha sonrasında başka bir sebepten vestelden kişisel olarak nefret ettim!)
Ariston Bulaşık ve Ariston Çamaşır makinası... Bulaşıktan memnunum, çamaşır makinası kötüydü...
Bosch logixx8 çamaşır makinas, çok memnunuz
Bosch kurutma, 8 kiloluk, çok memnunuz...

Doğu
03-02-2017, 10:01
bugün yarın buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi alıcam.
biraz internete bakayım dedim, yapıldığı hammaddesinden motorunun parçasına kadar karşılaştırma yapanları gördüm ve beyin error verdi.
her markanın ürünleri için, iyi diyen kadar kötü diyen de var, anlamadım gitti.
bosch ve arçelik mantıklı geliyor. 3ü için 8 bin gibi bir üst limit düşündüm. Bu yoldan yakın zamanda geçen, nokta atışı model verebilecek varsa çok iyi olur.
araştırma işine girince, mevzudan hiçte anlamayınca kafa allak bullak oluyor. :D
bu arada siyah ürünler tercih sebebi. :icon_tup:

Kadyr
03-02-2017, 10:42
bugün yarın buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi alıcam.
biraz internete bakayım dedim, yapıldığı hammaddesinden motorunun parçasına kadar karşılaştırma yapanları gördüm ve beyin error verdi.
her markanın ürünleri için, iyi diyen kadar kötü diyen de var, anlamadım gitti.
bosch ve arçelik mantıklı geliyor. 3ü için 8 bin gibi bir üst limit düşündüm. Bu yoldan yakın zamanda geçen, nokta atışı model verebilecek varsa çok iyi olur.
araştırma işine girince, mevzudan hiçte anlamayınca kafa allak bullak oluyor. :D
bu arada siyah ürünler tercih sebebi. :icon_tup:

bendekiler

SIEMENS - SN26M832TR - jetMatic Bulaşık makinesi, 60 cm Solo - paslanmaz celik (http://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/SN26M832TR)
SIEMENS - WM12T460TR - Otomatik camaşır makinesi (http://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/camasir-ve-kurutma-makineleri/camasir-makineleri/solo-camasir-makineleri/WM12T460TR#/tab=section-technicalspecs)
SIEMENS - HB559E1T - Ankastre Fırın (http://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/pisirme-grubu/ankastre-firinlar/iq100-firinlar/HB559E1T?breadcrumb=builtinovens)
SIEMENS - KG56NVL30N - noFrost, Kombi soğutucu Inox gorunumlu kapılar (http://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/buzdolaplari-ve-derin-dondurucular/buzdolaplari/solo-buzdolaplari/KG56NVL30N)

livaneli
03-02-2017, 11:19
Başlık gözüme çarptı, tebliğ görevimi yapayım diye girdim. :)
Evlenmeyi planlayan kardeşlerim,
Bir kez daha düşünün.
Düşündüğünüz halde planınızı değiştirmeye karar vermemişseniz yeterince ve akılcı düşünmemişsiniz demektir; lütfen bir kez daha düşünün.

sanctuary35
04-02-2017, 14:29
vestel arcelık beko bana göre evladıyelık olmayan seyler... arcelık bır ara herkesın mutfagındaymıs sanırım ama o zaman hem bu kadar cesıtlılık yoktu hemde sanırım saglamdı.. yada beklentılerı karsılıyordu.. neyse

hacı eger daha once kullandıysan bılemem ama kurutmalı camasır mak. pek tavsıye etmem ha tamam guzel teknolojı guzelde kurutuyor fakat aynı makınada sıkıntı..

elektrık sarfıyatı yuksek yıkaması uzun kurulaması uzun.. arıstondan almıstık arkadaslarda sadece yıkamalısı vardı bızım kısa yıkama 50 dk dan baslıyordu arkadaslar 13 dk da cıkartıyordu makınadan..

ve kurutma ısı elbıselerın üzerinde süslemedir lastiktir varsa byebye...

arçelik aralarında en pahalı olanı. arçelik kalitelidir. en az bir bosh kadar. arçelikten sonra beko gelir oda siemensle kafa kafaya gelir.

bu arada ankastre bakıorum ama bütün beyaz eşyacılar ötv indirimi bişi deiştirmez diyo anlamadım bende

Gta1994
04-02-2017, 14:45
bende bu yola adım atmaktayım , allah herkese sabır versin .

10 senelik bosch çamaşır makinesi . ( tamir ettim )
4 senelik hotpoint ariston buzdolabı , ( bakım yapıldı )
1 haftalık seg bulaşık makinası ( ayda bir kullanacağım diye seg tercih ettim )
Resmi nikah halloldu düğün mecburi yurtdışı ;

Maliyet = 19.000 tl ile kurtardım işi , eşime ne kadar teşekkür etsem azdır heralde.

ailemle beraber yaşamak paha biçilemez :)

Gta1994
04-02-2017, 14:56
Nikah küçük salonda ve hafta içi 100 lira civarında ,
Haftasonu 750 lira. fiyatlar kadiköy evlendirme dairesi içindir .

Eğer aileniz hafta içi gelme imkanı varsa daha uyguna gelir .

Artanı yakıt masrafı , otel yada herhangi biryerde kullanılır .

Arkadaşlar herkesin durumuna karışacak halim yok ama
Herkes rüya gibi bir düğün yapmak zorunda değil ,

50k ve üstü rakamlar ve kredi işin içine girecekse
Uzun yıllar borç altına girmek bu ekonomide anlamsız bence .

Herkese mutluluklar dilerim, rabbim mutlu bahtiyar etsin hepimizi

Kadyr
04-02-2017, 15:17
arçelik aralarında en pahalı olanı. arçelik kalitelidir. en az bir bosh kadar. arçelikten sonra beko gelir oda siemensle kafa kafaya gelir.

bu arada ankastre bakıorum ama bütün beyaz eşyacılar ötv indirimi bişi deiştirmez diyo anlamadım bende
Bosch ile siemens arasinda kalite farkli yok yanlis biliyorsun. Bekoya denk gelir falan yanlis bence. Arcelik ile bekoda ayni kalitede biliyorum

sanctuary35
04-02-2017, 18:36
Bosch ile siemens arasinda kalite farkli yok yanlis biliyorsun. Bekoya denk gelir falan yanlis bence. Arcelik ile bekoda ayni kalitede biliyorum

iki grubunda arasında 200-300 tl fiyat farkı var cok uçurum kalite farkları yok elbette

Kadyr
04-02-2017, 21:10
Fiyat farki marka reklamdan. Siemens bayilerinde fiyatlar daha yuksek ama ben boschtanda ucuza almistim. MAllar ayni zaten

ayhanas
12-02-2017, 14:59
Nikah şekeri yaptıracak arkadaşlar için güzel olabilir .
Yeni nikah şekeri modelleri | Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı (http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/kampanyalar/yeni-nikah-sekeri-modelleri/)

PiscocuK
12-02-2017, 15:31
Beyazesya tv supurge kil tuy icin esnafmi degerlendirilir yoksa medimarkt teknosa gibi yerlermi?

Kisa bir sure sonra alisverise baslayacagim kismetse

Kadyr
12-02-2017, 15:37
Nerden ucuz getirirsen ordan al:) internetten modelleri belirle. Ben kucuk ev aletlerini netten aldim

Serhat
12-02-2017, 18:22
Küçük ev aletlerinde vs. büyük mağazalardaki indirimleri kovalamak gerekiyor. Esnaflar artık üzerine koya koya, büyük mağazadakilerinde üzerine çıkartıyorlar artık, tabi istisnalarda vardır elbette. Ben neredeyse hepsini teknosa yada vatan'dan aldım.

powERS
13-02-2017, 08:51
Ya bu buyuk magzaların bıze getırdıgı bır dezavantaj var farkındamısınız. herseyde yıyecekten gıyecege ev esyasına su bu herseyde..

fıyatlarda artık kımse eskısı gıbı pazarlık yapmıyor.

avm lerde kı fıyatlarda oynama olmadıgı ıcın artık kımse normal esnafada gıtse bıze ne olur demıyor..

ben hatırlıyorum eskıden herseyde ozellıkle gıysı ayakkabı vs de alısverıs yaparken bı pazarlık olurdu.. kaca bırakırsın ? sımdı yok bole bısey..

pekı durum ne ? avm ler ucuza satıyor ve esnaf onlara gore fıyatmı ayarlıyor.. yoksa avmler de pahalı satıyor fakat esnafta ındrım yapmıyor mu ?

Cihan KESKİN
13-02-2017, 11:00
beyaz eşyaları samsung yetkili bayisinden aldım dışarda fiyat araştırması yapıp pazarlığın dibine vurdum.

buzdolabı, bulaşık, çamaşır ve tv 9100 lira fiyat vermişti 6850ye karta 6 taksit'e ayarlayıp satışı bitirdim..

herkes için önemli olan cebinden çıkan miktar sonuçta :D modelleri belirleyin fiyat araştırması yapın uygun neresi geliyosa ordan almaya bakın garanti markaya ait nasılsa aldığınız firmaya değil..

Ome_RS
13-02-2017, 11:45
Hoover ve Grundig markası hakkında bilgisi olan araştıran var mı? Kurutma makinası alacağım çok para vermek istemiyorum.
Grundig 7 yıl garanti kampanyası var. 8kg A+ makinası 1300Tl civarında. Isı pompalı
Hoover 800-1100Tl arası modelleri var. B sınıfı.
Grundig niyetliyim yerli ve arçelik beko garantisi diye. Fiyatta uygun 7 sene sonra bozulursa atınca çokta koymaz. ne dersiniz?

powERS
13-02-2017, 12:26
Bizde bu yakında yeni bir çamaşır makinası alıcaz. marka lar neler olmalı beyler, bir yandan ariston a gidesim var gene sadece yıkama olarak. samsung filan sizce iyimidir

rain man
13-02-2017, 12:37
***** nisana kadar ötv indirimi var. Eşyalarımı şimdiden alıp hazır olmak istiyorum. Gerçekten piyasa fiyatları düştü mü? Burayı pek takip edemedim kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var. Genel olarak bayiden mi yoksa internetten mi satın alıyorsunuz ürünleri? Bayağı soru sordum sanki :) Bir de şimdi al dükkanda kalsın eve taşınınca evine gönderelim gibi bir uygulama var mı?

Emre Akçay
13-02-2017, 13:01
***** nisana kadar ötv indirimi var. Eşyalarımı şimdiden alıp hazır olmak istiyorum. Gerçekten piyasa fiyatları düştü mü? Burayı pek takip edemedim kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var. Genel olarak bayiden mi yoksa internetten mi satın alıyorsunuz ürünleri? Bayağı soru sordum sanki :) Bir de şimdi al dükkanda kalsın eve taşınınca evine gönderelim gibi bir uygulama var mı?

ÖTV indirimi tam olarak fiyatlara yansımamış benim gezdiğim yerlerde. Sadece kendi kampanyaları oluyor. İşte bulaşık makinesi alırsan buzdolabının fiyatı düşüyor gibi. Genel olarak toplu alınacaksa bayiden fiyat almak daha mantıklı. Artı olarak hediyeler vs olabiliyor. Şimdi alınırsa garantiyi başlatıyorlar, fakat kendi depolarında kutulu olarak bekletebiliyorlar.

e.mustu
13-02-2017, 13:38
Dün arçelik bayisine gittim evlilik hazırlığı beyaz eşya bakmaya fiyatlar gayet makul seviyelerde 9kg çamaşır makinası ankastre set fırın ocak davlumbaz 4 programlı bulaşık makinası ve mikrodalga fırın için toplamda 4500 lira fiyat aldım. Yanlız şöyle bi durumvar alıp yaza kadar bekletecek olanlar 7 sene garanti kampanyasından faydalanamıyor.

onurcu
08-03-2017, 11:15
ÖTV indirimi tam olarak fiyatlara yansımamış benim gezdiğim yerlerde. Sadece kendi kampanyaları oluyor. İşte bulaşık makinesi alırsan buzdolabının fiyatı düşüyor gibi. Genel olarak toplu alınacaksa bayiden fiyat almak daha mantıklı. Artı olarak hediyeler vs olabiliyor. Şimdi alınırsa garantiyi başlatıyorlar, fakat kendi depolarında kutulu olarak bekletebiliyorlar.

Birşey sormak istiyorum beyaz eşya konusunda ben 2016 nın son ayında arçelik ten beyaz eşya aldım 5bin küsür tuttu parasını ödedim lakin eşyaları evlendikten sonra alacağım icin garantisi başlamasın diye faturasını kestirmedim bu ötv indiriminden yararlanabilir miyim eşyalar bayide duruyor

samara
08-03-2017, 11:30
Birşey sormak istiyorum beyaz eşya konusunda ben 2016 nın son ayında arçelik ten beyaz eşya aldım 5bin küsür tuttu parasını ödedim lakin eşyaları evlendikten sonra alacağım icin garantisi başlamasın diye faturasını kestirmedim bu ötv indiriminden yararlanabilir miyim eşyalar bayide duruyor

Aynı durum şuanda bendede var.ALdım henüz getirmedim eve.Faturası kesildiği için ötv indiriminden faydalanamayız diye düşünüyorum.Gidip sormayada fırsatım olmadı açıkçası

Frid
08-03-2017, 11:42

bayinin karı olursa elbette yararlanırsın bayinin keyfi yani.

kdv indiriminden yararlanmak için fatura kesilmesi gerekiyor. fatura kesilince garanti süresi işlemeye başlıyor.

mobil yada enza home tercih eden var mı? nedir kalite, ömür, servis yorum alabilir miyim?

24 şubattan beri yeni seri ürünleri sitelerine koymadılar, istememe rağmen görsel göndermediler. hala koyacaklar haber bekliyoruz,tutarsız bir firma gibi geldi.

samara
08-03-2017, 11:44
bayinin karı olursa elbette yararlanırsın bayinin keyfi yani.

kdv indiriminden yararlanmak için fatura kesilmesi gerekiyor. fatura kesilince garanti süresi işlemeye başlıyor.

mobil yada enza home tercih eden var mı? nedir kalite, ömür, servis yorum alabilir miyim?

24 şubattan beri yeni seri ürünleri sitelerine koymadılar, istememe rağmen görsel göndermediler. hala koyacaklar haber bekliyoruz,tutarsız bir firma gibi geldi.

Ben oturma gruplarını enzadan aldım.Daha oturmak nasip olmadı :) kullanan arkadaşlarım çok memnun olduğu için enza tercih ettim

gökan
08-03-2017, 11:48
Doğuda göreb yaptığım için hiç esya almicam bekar evi gbi 2 sene idare edicez artık bakalım:(

Frid
08-03-2017, 12:01
Ben oturma gruplarını enzadan aldım.Daha oturmak nasip olmadı :) kullanan arkadaşlarım çok memnun olduğu için enza tercih ettim

Duruşu tarzı diğer markaları geride bırakıyor ama kalitesini çözemiyorum hiç kullanmadık. Birde bu görsel katalog yollama olayı ve istediğimiz model de sadece sürgülü dolap var diyen bir mağaza çalışanı var, sonrasında sadece fiyat listesi olan bir katalog da 4,5,6 kapılı dolap seçenekleri gördüm. Ön yargı ve soğuma geldi markaya karşı ama hatunu üzmek istemiyorum. Birde bir kaç düzensiz çalışan yüzünden, gerçekten kaliteliyse markadan mahrum kalmak istemiyorum. :)

samara
08-03-2017, 12:06
Duruşu tarzı diğer markaları geride bırakıyor ama kalitesini çözemiyorum hiç kullanmadık. Birde bu görsel katalog yollama olayı ve istediğimiz model de sadece sürgülü dolap var diyen bir mağaza çalışanı var, sonrasında sadece fiyat listesi olan bir katalog da 4,5,6 kapılı dolap seçenekleri gördüm. Ön yargı ve soğuma geldi markaya karşı ama hatunu üzmek istemiyorum. Birde bir kaç düzensiz çalışan yüzünden, gerçekten kaliteliyse markadan mahrum kalmak istemiyorum. :)

Şöyle söyliyim.Dolapları kendim isteğime göre mobilyacıya yaptırdım.Koltuk modelleri aldığım mağzasında yoktu.Katologtan sipariş verip getirttim.30-40 gün arası bir gelme süresi var.

gökan
08-03-2017, 14:25
Davetıyecı varmı aranızda guzel bir davetıye modeli önerisi olan

barakuda26
13-03-2017, 20:13
bi güncel çekelim...

yemek odası takımı tavsiyesi olan varmı marka olur model olur değişik dizayn markalar olur(bilinmeyen ama kaliteli firmalar) sağlamlık ve fiyat ön planda. masa sandalye konsol için bütçe 5000TL civarı. diğer öncelik ceviz tonlarında olması gerek.

bunun yanı sıra mobilyalarından uzak dur yada çok kaliteli diceğiniz markalar varmı? direk link yada isim paylaşırsanız sevinirim :)

ayhanas
13-03-2017, 21:18
Nikah şekeri yaptıracak arkadaşlar için güzel olabilir .
Yeni nikah şekeri modelleri | Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı (http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/kampanyalar/yeni-nikah-sekeri-modelleri/)

Davetıyecı varmı aranızda guzel bir davetıye modeli önerisi olan

Ben bir kaç önceki postda paylaşmıştım .Güzel bir iş inşallah işine yarar .

Thracian
06-05-2017, 14:27
Konuya güncel atayım.

Ötv indirimi uzadı ve bosch beyaz eşya bakıyoruz.

metin_1989
06-05-2017, 14:29
Konuya güncel atayım.

Ötv indirimi uzadı ve bosch beyaz eşya bakıyoruz.

vallaha bende boschtan aldım hepsini gercekten cok iyiler kurutmalı camaşır makinesi efso :D

Yigit-Y
06-05-2017, 14:48
Arçelik bakanlara bana pm den ulaşsın en iyi bayiden fiyatı verecek adamı tanıyorum :D

Thracian
06-05-2017, 23:23
vallaha bende boschtan aldım hepsini gercekten cok iyiler kurutmalı camaşır makinesi efso :D

model fiyat bilgisi verirmisin

metin_1989
14-05-2017, 18:16
hocam model olarak kurutma makınalı bırtan var zaten 3600 flndı sanırım ama diğer markalarda en iyisi

canozgur106
08-07-2017, 15:34
Konu güncel olsun

Lee-on!
08-07-2017, 15:55
Internette fiyatlar bayağı uygun gibi ama hb artık farkli saticilarla anlasma yaptigi icin toplu alimda en az bi 300 500 kargo fiyati biniyor. Şöyle üstünkörü butun beyaz eşyalara bi bakayim dedim netten kaca patlar diye, buzdolabından tv ye blendera tost makinesine kadar toplam 11bin tutuyor. Dışarıdan alsak daha pahaliya gelir sanirim.

korkmazz
09-07-2017, 19:51
Bosch siemens beyaz eşya alacak olanlar varsa pm den ulaşsın Yardımcı olurum

AliGizda
10-07-2017, 07:39
8 ay önce aldığım Samsung marka bulaşık makinemi yeni evde ankastre bulaşık makinesi bulunduğu için satacağım. Düşünenler PM ile ulaşabilirler.

Aranel Ciryatan
10-07-2017, 07:57
2 aylık evliyim uzun araştırmalar sonucunda aldım bütün eşyalarımı. Bulaşık makinem dışında bütün beyaz eşyalar ve TV Samsung. Kurulumundan telefon desteğine kadar her an memnun kaldık aldığımızdan beri. Bulaşık makinem ankastre olduğu için Arçelik. Daha bir sorun yaşamadık ama biraz leke bırakma durumu var.

En önemli konulardan biri elektrik süpürgesi. Arkadaşım Hoover'da müdür. Hem onun bilgileri hemde okuduğum 1400 sayfalık elektrikli süpürge seçimi konusu konusunda Arnica Terra Premium modelini aldım Turbo fırçalı ve toz torbalı. Hoover'da müdür olan arkadaşımın ve o 1400 sayfalık konuda tek söylenen. Toz torbasız süpürge kandırmacası. Hem kısa sürede bozuluyorlar. Hemde hijyenik değiler. Hepa filtre olmasına rağmen toz salınımı çok fazla hepsinin. Philips'lerde ciddi kronik problemler var. Uzak durun kesinlikle.

Elektrik süpürgesi 400-500 TL'yi geçmez diyor arkadaşım. Eğer üşenmiyor ve her temizlik sonrası ayrıca elektrik süpürgesini de temizlerim diyorsanız sulu modelleri tercih edin. Ama eşiniz üşenip temizlemezse bir mikrop yuvasına dönüşüyorlar. Genelde bayanlar üşenip temizlemiyor. Sonra koku vs gibi şikayetler geliyor.

Ben şahsen çok memnunum aldığımız üründen, çekiş gücü çok iyi. Benim hatun tam güçte çalışırken arada zor hareket ettiriyor. Bide ufak bir Arnica modeli aldım. Oda mutfakta duruyor. Yere falan birşey dökülünce hemen pratik almak için. Terrar için 400 TL, ufak model için 100 TL verdim.

Mobilya konusunda İder mobilyayı tercih edebilirsin. Orta kalitededir ve ürünleri genelde gençlere yöneliktir ve fiyatları uygundur. Ben Salon takımı + yemek takımı + yatak odası + zigonlara toplam 9200 para verdim. Aynı ürünleri farklı markalarda almak istediğimde 13-14 bin TL leri bulan fiyatlara ulaştım.

canozyavuz
10-07-2017, 08:06
Bir soru da benden. Bu evidea ; evmanya sitelerinden birşeyler alan var mıdır? Antre için vestiyer almayı düşünüyoruz kurulum dahil ama sistemin işleyişi memnun kalma olayı nedir acaba?

KÖROĞLU
10-07-2017, 09:38
Bir soru da benden. Bu evidea ; evmanya sitelerinden birşeyler alan var mıdır? Antre için vestiyer almayı düşünüyoruz kurulum dahil ama sistemin işleyişi memnun kalma olayı nedir acaba?

Görsellere aldanıp bir arkadaşım tv ünitesi aldı, tamam ürün özellik olarak aynı ama görsek olara değil. Görsel de vida kapamaları yok, her yer yekpare gibi duruyor, alıp monte ediyorsun alt üst sağ sol beyaz kapama pulu kaynıyor. fiyat olarak iyi ama.

220T
10-07-2017, 10:07
Siemens iq500 çamaşır makinesi internet ve bayi fiyatı aynı.Yakın bir mağazadan temin edebilirsiniz.

FaBeRgE
10-07-2017, 11:59
kaç para bi düğün :D

Orhan
10-07-2017, 12:13

bu hatuna bağlı
500 liralık oda nikahından 5.000.000.000 liralık ada düğününe kadar gidiyor :D

fthdrn
10-07-2017, 12:24

orta halli standart bir düğün, kır düğünü olmayacak şekilde hesap ettik 80-90 bin tl civarı bir masraf oluyor :D

emoro
10-07-2017, 12:26
16 eylülde düğünüm var Allah izin verirse, 13 bin salona gitti Modoko'dan aldım 13 bin Yatak odası yine modoko, düğün altın vs derken ortalama 65 bin para gidiyor Allah herkese kolaylık versin :)

Aranel Ciryatan
10-07-2017, 12:53
16 eylülde düğünüm var Allah izin verirse, 13 bin salona gitti Modoko'dan aldım 13 bin Yatak odası yine modoko, düğün altın vs derken ortalama 65 bin para gidiyor Allah herkese kolaylık versin :)

Ne yaptın sen kardeş :)

Ben 9200'e salon+yemek+yatak odası düzdüm :D Düğün sezonu şuan çakal mobilyacılara dikkat.

Yukarıda bir düğün fiyatı mevzusu olmuş. Nikah + 50 kişilik eğlence olarak organizasyon yaptım ben. 4 Göbek akrabayı eğlendirmeye gerek yok. Nikah 500 (Küçükyalı evlendirme dairesi), 600 TL foto video mevzu, 6500'de Küçükyalı sahilde Pürneşem meyhanesi. 50 kişilik yemekli, gece Aldo çıktı eğlenceye bide dansöz çıktı :D

Uçmayın arkadaşlar sonra aylarca borç ödemeye çalışıyorsunuz. 2 aylık evliyim. Sıfır borcum var. Eşimle evliliğimizin keyfini sürüyoruz.

FaBeRgE
10-07-2017, 12:58
2014 yılında direkten döndük, o zamanki hesabım tahmini 100bin idi,

900 kişilik et yemekli düğün salonu tek başına 30bin lira zaten.

Sezgin
10-07-2017, 13:18
2014 yılında direkten döndük, o zamanki hesabım tahmini 100bin idi,

900 kişilik et yemekli düğün salonu tek başına 30bin lira zaten.

O salon bir de Kütahya fiyatıdır muhtemelen. Aynısını istanbulda eli yüzü düzgün bir otelde yapmaya kalksan rakam şuan için 70.000 +

Orhan
10-07-2017, 14:29
Arkadaşlar size biraz adice gelebilir ama söyle bi durum var
bi düğün burdaki hesaba göre 100-150 bin liraya mal oluyor size
Buda hemen hemen 30.000 dolar yapar
Yani 300 kere rus randevusu
iki haftada bir farklı hatunla görüşseniz 12 yıl sizi idare eder
Yani dırdır yok esyalar eskidi yok cocuğun özel okulu vs. yok
Balayı yok
Bence bu kadar masrafı ederken iyi düşünün
Artı evliliğin ilk 2-3 yılından sonrasına ayda bir bile anca olacak üstelik yaşlanma durumuda var boşanma tazminat vs
Bence bu iyi bir yatırım değil

AliGizda
10-07-2017, 14:35
Arkadaşlar size biraz adice gelebilir ama söyle bi durum var
bi düğün burdaki hesaba göre 100-150 bin liraya mal oluyor size
Buda hemen hemen 30.000 dolar yapar
Yani 300 kere rus randevusu
iki haftada bir farklı hatunla görüşseniz 12 yıl sizi idare eder
Yani dırdır yok esyalar eskidi yok cocuğun özel okulu vs. yok
Balayı yok
Bence bu kadar masrafı ederken iyi düşünün
Artı evliliğin ilk 2-3 yılından sonrasına ayda bir bile anca olacak üstelik yaşlanma durumuda var boşanma tazminat vs
Bence bu iyi bir yatırım değil

Bunlara ek yıpranma payı yok :)

Vallahi abi banada 1 kilo süt için koca inek beslenmez demişlerdi ama evlendim :) Şu an 8. aydayım, mutluyum ama bu hesabı evlenmeden görseydim işler değişirdi :D

Orhan
10-07-2017, 14:54
Bunlara ek yıpranma payı yok :)

Vallahi abi banada 1 kilo süt için koca inek beslenmez demişlerdi ama evlendim :) Şu an 8. aydayım, mutluyum ama bu hesabı evlenmeden görseydim işler değişirdi :D

Valla fazla masraf etmeye değmez demek için yazmıştım için fesatmış yanlış anlamışssın :D

XoR
10-07-2017, 14:58
2015 de evlendim.

Yemekli düğün bize mantıksız geldiği için içkili düğünü tercih ettik :D yaklaşık olarak 150 kişi geldi. Gündüzde Nikah vardı nikaha 4 göbek akrabayı çağırıp geceye açıkçası bizimle eğlenebilecek kişileri çağırmayı tercih ettik.

Maçka Hilton'un terasını kendi yaptığımız dekorasyon ve kiraladığımız ışık sistemleri ile gece kulübüne çevirdik gece 2'ye kadar gönlümüzce eğlendik. Bistirolar kuruldu herkes ayaktaydı. Dinlenmek isteyenler için terasın kenarları müsaitti oturdular.

150 Kişiye yemekli düğünün 4\1 i fiyatına mükemmel eğlenmiş olduk.

Unutmayın düğün sizin milleti doyurup eğlendireceğiniz bir organizasyon olmamalı. Sizin ve eşinizin en mutlu gününde bol bol eğleneceği bir gün olmalı.

AliGizda
10-07-2017, 15:00
Valla fazla masraf etmeye değmez demek için yazmıştım için fesatmış yanlış anlamışssın :D

Öyle olmuş abi :D

Bencede düğün çok gereksiz bir harcama, ben sadece nikah yaptım eşimin içinde ukte kalmasın diye güzel bir kına organizasyonu yaptım bitirdim işi. (Bari böyle toparlıyim :) )

Lee-on!
10-07-2017, 15:17
Ulan herkes 30+ da evlenmiş biz acele mi ediyoruz napiyoruz dedim bir an zaten gözüm kesmiyor şuan :D ben 75 civarinda tutar demiştim düğünü derneği incigi boncuğu çeyizi çuvalı bavulu ile. Siz naptınız 100+ beyler valla yürek dayanmaz.

Tunacan
10-07-2017, 15:21
Abi saygılar :)) Orhan

altugkocer
10-07-2017, 15:31
En mantıklısı gündüz nikah dairesinde nikah, akşam da arkadaş-genç kuzen çevrenle dımtıs dımtıs eğlence :D Nikaha istersen 3000 kişi çağır, gece de 50-100 kişi çağırırsın mükemmel.

Ben de böyle yapmak isterdim lakin aileler pek sıcak bakmadığı için yapamadık. Yemekli, alkolsüz düğün yaptım.

Her şeyi tecrübe ettikten sonra daha iyi anlıyorsun. Şu an olsa ne yapar ne eder ailemi ikna eder ve yukarıda dediğim gibi yapardım.

İsterseniz 1milyonluk düğün yapın o akrabalarınızdan ya da başkalarından mutlaka düğüne b0k atacak kişiler çıkacaktır. Herkesi tatmin etmek imkansız. Biri yemeği beğenmez, biri otoparkı yok der, biri müziği beğenmez, biri servisi beğenmez vs... uzar gider

XoR Koray Abi'nin şu cümlesine sonuna kadar katılıyorum;

Unutmayın düğün sizin milleti doyurup eğlendireceğiniz bir organizasyon olmamalı. Sizin ve eşinizin en mutlu gününde bol bol eğleneceği bir gün olmalı.

Aranel Ciryatan
10-07-2017, 15:44
Valla altugkocer ve XoR zaten yeterli mesajları vermiş :D Akrabayı eğlendirmenin anlamı yok. Ailelere de biraz diş gösterin. Ben şahsen öyle yaptım. Ben evleniyorum siz değil. Ben nasıl istiyorsam öyle yapıcam dedim. Bitti. Ben kendim evlendim, her şeyimi kendim aldım. Tabi doğal olarak bu söz hakkı bana aitti. Ama bazı çok erken yaşta evlenen arkadaşlar var ve her şeylerini aileleri alıyor ediyor işte o zaman iş değişiyor tabi. Söz hakkı olmuyor :D

Ama yeni evlenmiş biri olarak kesinlikle tavsiyem borcunuzun minimum olması. İş arkadaşım 70 binlik düğün yaptı. 15 binlik salon takımı aldı. Yapma etme o kadar borca girme dedim ama dinlemedi. :D Bu arada kurumsal bir firmada çalışıyoruz iyide kazanıyoruz ama bir anda o kadar borcun anlamı yok. Şimdi kara kara düşünüyor nasıl ödeyeceğim diye, taksit hesaplıyor. Ödüyor mu evet ödüyor ama yaşantılarından kısıyorlar.

Bir tavsiye daha. Özellikle İstanbul'da yaşıyorsanız sakın ama sakın araba süslemeyin. Mümkünse şöförlü VIP araç kiralayın 600 TL bişi tutuyor. Başını ağrımaz. Bizim araç süslü olmadığı halde 2 yerde önümüzü kestiler. Şöför abi iyi ki süs istemediniz yoksa yanmıştık dedi. Suriyeliler bizden 1 hafta önce aracın aynalarını kırmışlar düşünün. Onları da tabii ki damat ödemiş. 1500x2 :D

O yüzden mantıklı düşünerek hareket eden. Kapılmayın milletin gazına. Hatunu ikna edin. Çevresindekilere uymasın. Çevresindeki hatunlar çok gaza getiriyorlar. Annesinin arkadaşları, kendi arkadaşları vs. :D Ben bütün bunları stratejik hareketler ile atlattım. Sağ olsun benim hatunda sevmiyordu pek zaten öyle işleri. Ama arada bir aklını çeldikleri oldu. Ben güzel sözler ile tekrar ikna ettim :D

XoR
10-07-2017, 16:04
Aynen araba işini eklemeyi unuttum. Bende zindan camlı bir Vito kiraladım şöförlü, sabahtan geldi hanımı ve ailesini otelden aldı kuaför ıvır zıvır her yere koşturdu. Otelden nikah dairesi ve geri otel derken işi bitti 200 liraya çözmüştüm bu konuyu :)

Araba süslemek vs falan çok demode konular artık :D

https://static5.bobiler.org/monte/2014/6/26/anlamsiz--oeqywm1e.jpg

fthdrn
10-07-2017, 16:08
Valla altugkocer ve XoR zaten yeterli mesajları vermiş :D Akrabayı eğlendirmenin anlamı yok. Ailelere de biraz diş gösterin. Ben şahsen öyle yaptım. Ben evleniyorum siz değil. Ben nasıl istiyorsam öyle yapıcam dedim. Bitti. Ben kendim evlendim, her şeyimi kendim aldım. Tabi doğal olarak bu söz hakkı bana aitti. Ama bazı çok erken yaşta evlenen arkadaşlar var ve her şeylerini aileleri alıyor ediyor işte o zaman iş değişiyor tabi. Söz hakkı olmuyor :D

Ama yeni evlenmiş biri olarak kesinlikle tavsiyem borcunuzun minimum olması. İş arkadaşım 70 binlik düğün yaptı. 15 binlik salon takımı aldı. Yapma etme o kadar borca girme dedim ama dinlemedi. :D Bu arada kurumsal bir firmada çalışıyoruz iyide kazanıyoruz ama bir anda o kadar borcun anlamı yok. Şimdi kara kara düşünüyor nasıl ödeyeceğim diye, taksit hesaplıyor. Ödüyor mu evet ödüyor ama yaşantılarından kısıyorlar.

Bir tavsiye daha. Özellikle İstanbul'da yaşıyorsanız sakın ama sakın araba süslemeyin. Mümkünse şöförlü VIP araç kiralayın 600 TL bişi tutuyor. Başını ağrımaz. Bizim araç süslü olmadığı halde 2 yerde önümüzü kestiler. Şöför abi iyi ki süs istemediniz yoksa yanmıştık dedi. Suriyeliler bizden 1 hafta önce aracın aynalarını kırmışlar düşünün. Onları da tabii ki damat ödemiş. 1500x2 :D

O yüzden mantıklı düşünerek hareket eden. Kapılmayın milletin gazına. Hatunu ikna edin. Çevresindekilere uymasın. Çevresindeki hatunlar çok gaza getiriyorlar. Annesinin arkadaşları, kendi arkadaşları vs. :D Ben bütün bunları stratejik hareketler ile atlattım. Sağ olsun benim hatunda sevmiyordu pek zaten öyle işleri. Ama arada bir aklını çeldikleri oldu. Ben güzel sözler ile tekrar ikna ettim :D

bu mesajı direk hatuna yolluyorum :D

KÖROĞLU
10-07-2017, 16:36
XoR konuyu kapatan fotoyu atmış, çok iyi ya, harbiden çok çok iyi, ps mu bilmem ama müthiş yapmış yapan.

Şimdi genç kardeşlerin için örnek olması açısından yazayım çok masraf etmeyin, bende evlenirken bir kere oluyor ulan nidasıyla mobilyaya 18K bayılmış biriyim.

Sonra boşanırken popomdaki boxer ile kaldım :) Hala borç ödüyorum. Hayat size güzellikler getirsin tabi ama işin böyle de bir boyutu var. Amacım iç karartmak değil ama it gibi çalışıp aldığınız 11K lık yatak odasının gün gelip koyacak yerim yoktu hediye ettim denilerek verildiğini duyabilirsiniz.

Huzurunuzu tesis edecek şeylere odaklanın, evdeki tv ünitesi sana huzur getirmez genç kardeşim.

Borcu minimum tutun gezin tozun yiyin için bir daha bu günkü yaşta olmayacaksın.

Bir de kafasında "el alem ne der" düşüncesi olan bir sevdiceğiniz varsa koşarak uzaklaşın. Önce kendini mutlu edemeyen insan eşini de mutlu edemez.

Hayatınız el alem ne der diye birşeylerin borcunu ödemekle geçer. (Para çokomel eğrisinde tepe noktasındaki arkadaşları es geçiyorum, orta gelirli insanlar için yazdım bunu)

Son ve öldürücü tavsiye kendiniz tutun ve hemen çocuk yapmayın. Ben yapmayın dediğim ne varsa yaptım şimdi açılan şemsiyeyi kapatmaya çalışıyorum.

Rabbim hepinize hayırlı eş nasip etsin diyip tatlıya bağlayayım.

Wromm
10-07-2017, 16:57

Aynı senin düşüncenle yaptım işleri. Herkesin çağrıldığı bir nikah ve sonrası 120 - 130 kişilik yakın çevre yemek eğlence vb.

Kendi çalışmamla evlendiğim için insan daha dikkatli harcıyor ne kadar az borç o kadar rahatlık evlilik sonrası. Arkanızda düğünü yapacak baba var ise sorun yok zaten :)

Araba dışını kesinlikle süsletmeyin. içini süsletebilirsiniz çiçekler filan ama İstanbul gibi bir yerde zulüm oluyor. Ben süsletmemiştim şahsen eşimi de ne kadar az gösteriş cebimizde o kadar çok para diyerek ikna etmiştim :)

Lee-on!
10-07-2017, 19:52
Valla bu dedikleriniz Adanada zor biraz beyler. Çevre ve aile buyuk etken. Millet arkadan kovalayan varmış gibi üni biter bitmez evlenince birden kendimi o furyada buldum. Aşırıya kacmayalim dediginizde hep ayni seyi duyuyorsunuz "bir kere gelin olunuyor" vs vs. Baba amca dayi faktoru olsa tamam diyecem de o da yok. Hayirlisi mi diyelim ne diyelim...

hondafit
10-07-2017, 19:56
şu konuyu verilen paraları görünce hiç evlenesim gelmiyor.

FaBeRgE
10-07-2017, 20:06
Bizim burada kendi arkadaşlarımı çağırıp düğün yaparsam beni vururlar, sokakta gezemem. Niye çağırmadın diye herkes küser, o yüzden bir nevi mecburuz. Küçük şehir olduğu içinde çok fazla dış etken oluyor, gelinin ailesi akrabaları sürekli bunu iste, şunu da iste, bunu da yapsınlar gibi. Koray'ın dediği gibi akrabayı eğlendirmek olayının bir tık üstü var bizde, onlara göre hareket etme, onların isteklerini yapma olayı var. Böyle olunca tabi fatura kabarıyor, falancanın oğlu bunu yapmış, falancanın damadı bunu almış diye diye giren şemsiye büyüyor :)

bason
10-07-2017, 20:37
Benimde daha var ama şimdiden kara kara düşünmeye başladım. Bütçe yok, kazandığımı zaten biriktiremiyorum. Asgari ücretten neyi ne kadar arttıracağız ki? Ailede de yok. Bizim taraf desen 50-60 kişiyiz, hatunun tarafı çok kalabalık. Kuzeninin düğünü kafadan 300 kişi vardı küçük aşiret gibiler... İçim daraldı... Gündüz nikah, akşamına yakınlarla bir eğlence yap + ev döşe + ıncığı boncuğu. Arabayı sat + az birikmişi koy + üstüne yüklü borç. Sonra 3-4 sene eşinle sadece çalış, akşamları yürüyüş yap, evde dizi-film izle. Monoton boktan bir hayat işte... Bu arada işin içine çocukta katılırsa vay haline... :(

Aranel Ciryatan
11-07-2017, 06:43
Bizim burada kendi arkadaşlarımı çağırıp düğün yaparsam beni vururlar, sokakta gezemem. Niye çağırmadın diye herkes küser, o yüzden bir nevi mecburuz. Küçük şehir olduğu içinde çok fazla dış etken oluyor, gelinin ailesi akrabaları sürekli bunu iste, şunu da iste, bunu da yapsınlar gibi. Koray'ın dediği gibi akrabayı eğlendirmek olayının bir tık üstü var bizde, onlara göre hareket etme, onların isteklerini yapma olayı var. Böyle olunca tabi fatura kabarıyor, falancanın oğlu bunu yapmış, falancanın damadı bunu almış diye diye giren şemsiye büyüyor :)

Valla o zaman hatunu alıp başka ilde evleniyorsun çok net yani. Aman şu küsecek, falancanın damadı bunu yapmış diye bir yola girmişsen işin iş. Burada olay tamamen hatunda bitiyor. Hatunu kafalıcan. Eski kafa örf adet olayından kurtarıcan kendini. Bu zamanda olay tamamen sektör olmuş durumda çünkü. Yeni evleniyoruz diye eşya almaya gittiğinde ellerini ovuşturuyor esnaf nereden kitlesek diye. O yüzden çok stratejik davranman lazım. Ben evime eşya düzerken bile "yeni eve taşınıyoruz acaba eşyalarımı yenilesek diye düşündük. Uygun fiyat olursa almayı düşünüyoruz" diye konuştum hep gittiğim yerlerde. Ona göre indirimler aldım hep. Kayseriliyim bu arada :D

Benimde daha var ama şimdiden kara kara düşünmeye başladım. Bütçe yok, kazandığımı zaten biriktiremiyorum. Asgari ücretten neyi ne kadar arttıracağız ki? Ailede de yok. Bizim taraf desen 50-60 kişiyiz, hatunun tarafı çok kalabalık. Kuzeninin düğünü kafadan 300 kişi vardı küçük aşiret gibiler... İçim daraldı... Gündüz nikah, akşamına yakınlarla bir eğlence yap + ev döşe + ıncığı boncuğu. Arabayı sat + az birikmişi koy + üstüne yüklü borç. Sonra 3-4 sene eşinle sadece çalış, akşamları yürüyüş yap, evde dizi-film izle. Monoton boktan bir hayat işte... Bu arada işin içine çocukta katılırsa vay haline... :(

işte bahsettiğim mevzu bu. Bak sen araba satıp borç ödemekten bahsediyorsun. Ben evleneli 2 ay oldu şuan araba bakıyorum. Bide evlenirken ATV aldım hatuna bakkala markete yürümesin diye. İnan ev düzme eşya alma işi kafanı kullanırsan çok tutmuyor en iyi ihtimalle 25-30 arası kurtarırsın. 2+1 Evimi dayadım döşedim. Hiç bir şeyi kalitesiz almadım. Beğendiğim şeyleri aldım. Sıkı pazarlık yaptım. Gelinliği bile satın aldık. Gelin makyajını MAC'de yaptırdık. (Gelinim demedi arkadaşımın düğünü var kalıcı bir soft makyaj istiyorum dedi. 200 TL tutuyor ve sana MAC den 200 TL ürün alma hakkı veriyorlar. Gelinim deseydi 600 TL istiyorlar.) O yüzden biz beyler olarak hatunları iyi yönlendirmemiz lazım. Gelindiği satın aldım hemde oleg cassini den 2500 TL'ye. Bir sürü indirim vs yaptılar pazarlık yapınca. İnternetten randevu aldık diye kafadan %10 indirdiler. Duyuyorum 5000-6000 tl gelinlik alanlar var. Damatlık için smokin almadım gittim DS Damattan adam gibi bir takım elbise aldım gömlek dahil 600 TL + 200 TL ayakkabı 800 TL. Smokin alsam en iyi ihtimalle 1000 olacaktı sadece damatlık :D

Acele alınması gerekmeyen küçük ev aletlerini mağazalardan almayın mesela. İnternetten indirim takip edin. En iyi ihtimale toplamda 1000 liraya yakın kar elde edersiniz. 100 ondan 50 diğerinden derken kar büyüyor. Unutmayın bir ürünü alırken kar elde etmek lazım.

Uzun lafın kısası dizginleri erkek olarak elinize alın. Düğün vs işlerini kendiniz sevmiyorsanız sakın ailem vs aman millet ne der diye bulaşmayın. Bir çok kişi takı mevzuna kitleniyor. Düğünde daha çok takı gelir diye. Alakası yok. Nikahımda düğün yapan arkadaşımla neredeyse aynı takıyı topladım. Bide o düğün yaparak benden kat kat fazla masraf yaptı.

uluckaban
11-07-2017, 08:01
Valla o zaman hatunu alıp başka ilde evleniyorsun çok net yani. Aman şu küsecek, falancanın damadı bunu yapmış diye bir yola girmişsen işin iş. Burada olay tamamen hatunda bitiyor. Hatunu kafalıcan. Eski kafa örf adet olayından kurtarıcan kendini. Bu zamanda olay tamamen sektör olmuş durumda çünkü. Yeni evleniyoruz diye eşya almaya gittiğinde ellerini ovuşturuyor esnaf nereden kitlesek diye. O yüzden çok stratejik davranman lazım. Ben evime eşya düzerken bile "yeni eve taşınıyoruz acaba eşyalarımı yenilesek diye düşündük. Uygun fiyat olursa almayı düşünüyoruz" diye konuştum hep gittiğim yerlerde. Ona göre indirimler aldım hep. Kayseriliyim bu arada :D

işte bahsettiğim mevzu bu. Bak sen araba satıp borç ödemekten bahsediyorsun. Ben evleneli 2 ay oldu şuan araba bakıyorum. Bide evlenirken ATV aldım hatuna bakkala markete yürümesin diye. İnan ev düzme eşya alma işi kafanı kullanırsan çok tutmuyor en iyi ihtimalle 25-30 arası kurtarırsın. 2+1 Evimi dayadım döşedim. Hiç bir şeyi kalitesiz almadım. Beğendiğim şeyleri aldım. Sıkı pazarlık yaptım. Gelinliği bile satın aldık. Gelin makyajını MAC'de yaptırdık. (Gelinim demedi arkadaşımın düğünü var kalıcı bir soft makyaj istiyorum dedi. 200 TL tutuyor ve sana MAC den 200 TL ürün alma hakkı veriyorlar. Gelinim deseydi 600 TL istiyorlar.) O yüzden biz beyler olarak hatunları iyi yönlendirmemiz lazım. Gelindiği satın aldım hemde oleg cassini den 2500 TL'ye. Bir sürü indirim vs yaptılar pazarlık yapınca. İnternetten randevu aldık diye kafadan %10 indirdiler. Duyuyorum 5000-6000 tl gelinlik alanlar var. Damatlık için smokin almadım gittim DS Damattan adam gibi bir takım elbise aldım gömlek dahil 600 TL + 200 TL ayakkabı 800 TL. Smokin alsam en iyi ihtimalle 1000 olacaktı sadece damatlık :D

Acele alınması gerekmeyen küçük ev aletlerini mağazalardan almayın mesela. İnternetten indirim takip edin. En iyi ihtimale toplamda 1000 liraya yakın kar elde edersiniz. 100 ondan 50 diğerinden derken kar büyüyor. Unutmayın bir ürünü alırken kar elde etmek lazım.

Uzun lafın kısası dizginleri erkek olarak elinize alın. Düğün vs işlerini kendiniz sevmiyorsanız sakın ailem vs aman millet ne der diye bulaşmayın. Bir çok kişi takı mevzuna kitleniyor. Düğünde daha çok takı gelir diye. Alakası yok. Nikahımda düğün yapan arkadaşımla neredeyse aynı takıyı topladım. Bide o düğün yaparak benden kat kat fazla masraf yaptı.

Abi inan duygularıma tercüman oldun ama biz beceremedik.. Mütevazi bi nikah töreni ardından samimi arkadaşlarımızla takılıp eğlenelim diye yıllardır hayal kuruyorduk gel gelelim ne istediysek tam aksi oldu.. Düğün yapmayalım derken kır salonu kiralayıp +500 düğünden farksız nişan yaptık şimdi geriye dönüp baktığımda eğlendik vs ama kaçırdığımız paranın haddi hesabı yok. Şimdiden seneye ağustos için salon tuttuk 700 kişilik sadece salon kirası 10 bin lira ...

Aranel Ciryatan
11-07-2017, 08:15
uluckaban normal abi tahmin edebiliyorum. Benzer adımları yaşadım bende. Kendi ailem tarafında hep şu vardı. Aman kız tarafına ayıp olmasın şunu da yapalım. Kız tarafında da (Genelde hatunun arkadaşları ve annesinin arkadaşları) falancanın kızı şöyle evlenmiş. Falanca yerde düğün yapmışlar. Gibi kafalamaca durumları oldu. Ben çok net çizgileri olan bir adamım. Gelen her isteğe olmaz, hayır, beni ilgilendirmez, beğenmiyorsa gelmez gibi sert dönüşler yaptığım için ben ve eşim ne istiyorsa o oldu. Ama tekrar altını çiziyorum burada hatunda bitiyor iş. Eğer hatun şatafat istiyorsa bitti mevzu :D Giderleri bir excel ile tutmanızı tavsiye ederim :D

XoR
11-07-2017, 08:42

Allah kolaylık versin kardeşim işin zor valla :)

Bende hiç borçsuz evlendim Allah herkese böyle evlenmeyi nasip etsin. Tüm masrafları kendim yaptım ailemden destek almak zorunda da kalmadım kimseye yükte olmadım.

Ama tüm bunları planlayıp çeşme akarken testiyi güzel doldurup iyi bir birikim yapmıştım. Bu süreçte eşimle tanışmasam CLK almak üzereydim buda işin başka bir tarafı :D :D

uluckaban
11-07-2017, 09:02
uluckaban normal abi tahmin edebiliyorum. Benzer adımları yaşadım bende. Kendi ailem tarafında hep şu vardı. Aman kız tarafına ayıp olmasın şunu da yapalım. Kız tarafında da (Genelde hatunun arkadaşları ve annesinin arkadaşları) falancanın kızı şöyle evlenmiş. Falanca yerde düğün yapmışlar. Gibi kafalamaca durumları oldu. Ben çok net çizgileri olan bir adamım. Gelen her isteğe olmaz, hayır, beni ilgilendirmez, beğenmiyorsa gelmez gibi sert dönüşler yaptığım için ben ve eşim ne istiyorsa o oldu. Ama tekrar altını çiziyorum burada hatunda bitiyor iş. Eğer hatun şatafat istiyorsa bitti mevzu :D Giderleri bir excel ile tutmanızı tavsiye ederim :D

Abi inan kız arkadaşım benden daha katı ama aileler işi bitirdi :D

Onamdar
11-07-2017, 09:13
Seneye düğün var beraber yaşıyoruz zaten eşyaları yavaş yavaş toplayalım dedik. Beyaz eşyaları aldık 5 ay önce siemens taksiti bitti sayılır küçük ev aletleri ıvır zıvır oda aradan çıktı. Yemek masası tv ünitesi de tamam. Tv vardı zaten koltuklarda fena değil kediler var yeni almayalım dedik şu ana kadar borca girmedim bakalım dana 14 ay var düğüne :D

Onamdar
11-07-2017, 09:39
Arkadaşlar birde şu var hiç bi şekilde taviz vermeyin ailelerinize hem kız tarafına hem kendi ailenize. Bizim şimdi nişan olacak, ***** kız tarafı yapıyor. Söyledikleri tarih benim çok yakın bi arkadaşımın düğünü olduğu tarih. Dedim bi hafta önce yada bi hafta sonra yapalım değişen bir şey yok sonuçta. Tutturdular o tarih olsun gitme arkadaşının düğününe falan filan iyi dedim siz bilirsiniz ama ben o tarihte gelemem ortalık gerildi tabi ama yapacak bir şey yok. Sindirmek için direttiler sırf kendi dedikleri olsun diye ama sonuçta olmadı. Bizimkilerde aynı şeyi düğün mevzusunda yaptı kendi istediğim gibi bi organizasyon yapmak istedim yok işte öyle olursa insanlar gelmez yok şunu da çağırmamız lazım bir sürü laf. Gelmiyolarsa gelmesinler dedim birde hayatım da 1-2 defa gördüğüm bi insanı düğünüme çağırmamın da ne anlamı var anlamış değilim.

Thracian
12-07-2017, 10:34
Bosch siemens beyaz eşya alacak olanlar varsa pm den ulaşsın Yardımcı olurum

Bosch 80-85 cm genişliğinde buzdolabı bakıyorum.

KÖROĞLU
12-07-2017, 10:50
korkmazz ö.m attım siemens için bakarsan sevinirim.

excellency23
12-07-2017, 11:08

icin karardi valla. :D

tek basina para biriktiremiyorsan evli oldugunda tam zamanli kölelik baslamis demektir. planlanan harcama x3. 2 yildir hatunla birlikteyiz ondan once 1x harcayip bekar hayati yasiyodum haftada 2-3 gece disarda vs. simdi 3x harciyorum paranin neye gittigi belli degil. habire fatura.

Ekrem_06
12-07-2017, 11:24
5 yıllık beraberliğin ardından artık yumurta kapıya dayandı aldı mı bi telaş.. Ankara'da yaşıyoruz ama İzmir'de evleneceğiz bu eylül ekim gibi daha tarih bile almadık. İzmir'de uygun fiyatlı yer tavsiye edecek olan var mı? Nikah salonuna yakın yaklaşık 100 kişilik ufak bi yemek vermeyi düşünüyoruz.

korkmazz
12-07-2017, 19:05
76 cm ve 86 cm olarak değişiyor .sizin ölçünüz 80 cm ise 76 cm lik size daha uygun

Thracian
12-07-2017, 23:24
76 cm ve 86 cm olarak değişiyor .sizin ölçünüz 80 cm ise 76 cm lik size daha uygun
Hocam aralık içten içe 86 cm. Ama derinlik çok olursa elektrik prizini örtüyor. Senden diyat ve model no bekliyorum

korkmazz
13-07-2017, 01:21
Hocam aralık içten içe 86 cm. Ama derinlik çok olursa elektrik prizini örtüyor. Senden diyat ve model no bekliyorum

Kgn76aı30n bu 76 lık model bu bence daha uygun olur fiyat içinde yarın ben pm ile ulaşıyım size bayilerden fiyat alıcam

Uur
13-07-2017, 07:10
İstanbulda eğer ki tanıdık asker akrabanız yakın dostunuz var ise gidin kadıköy fenerbahçe ordu evi ile görüşün. Düğün yapabilmek için 1. derece yakın olmanıza gerek yok. Ortalama 250 kişilik yemekli düğün herşey dahil (Orkestra garsonlar vs. ) 20k tutar. Bu paraya da oralarda daha iyi bir yer yok yada biz bulamamıştık. İşin güzel yanı herşeyi custom kendin seçiyorsun menünde tabağında içkisi olsun mu yürüken kullanılacak halı isteyip istemediğine kadar herşeyi sen seçip gereksizleri kısıyorsun.
Yemeklerin tavuk et olarak seçebiliyorsun gibi gibi.
Detaylı bilgi isteyen seneye yer kiralamayı şimdiden düşünen arkadaşlar pm atar ise detaylı bilgi de verebilirim.
Allah yardımcınız olsun. Benim 1 yıl olacak hala gireni çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyor :)

Tunacan
03-08-2017, 09:13
Evimden çıkan bosch ankastre gazlı ocağı satıcam. İlginenen olursa pm atabilir.
ürün: PPH616B21E (http://www.bosch-home.com.tr/PPH616B21E.html#tab2)

TolgaEsentepe
03-08-2017, 09:47
hesap yapmaya girince işin içinden çıkılmıyor. 100bini çok rahat geçtim. pişmanmıyım değilim. Düğünüm, balayım, eşyalarım kendi kafamda 4 4 lük oldu rahatım :D

GokhanRS
03-08-2017, 12:37
XoR konuyu kapatan fotoyu atmış, çok iyi ya, harbiden çok çok iyi, ps mu bilmem ama müthiş yapmış yapan.

Şimdi genç kardeşlerin için örnek olması açısından yazayım çok masraf etmeyin, bende evlenirken bir kere oluyor ulan nidasıyla mobilyaya 18K bayılmış biriyim.

Sonra boşanırken popomdaki boxer ile kaldım :) Hala borç ödüyorum. Hayat size güzellikler getirsin tabi ama işin böyle de bir boyutu var. Amacım iç karartmak değil ama it gibi çalışıp aldığınız 11K lık yatak odasının gün gelip koyacak yerim yoktu hediye ettim denilerek verildiğini duyabilirsiniz.

Huzurunuzu tesis edecek şeylere odaklanın, evdeki tv ünitesi sana huzur getirmez genç kardeşim.

Borcu minimum tutun gezin tozun yiyin için bir daha bu günkü yaşta olmayacaksın.

Bir de kafasında "el alem ne der" düşüncesi olan bir sevdiceğiniz varsa koşarak uzaklaşın. Önce kendini mutlu edemeyen insan eşini de mutlu edemez.

Hayatınız el alem ne der diye birşeylerin borcunu ödemekle geçer. (Para çokomel eğrisinde tepe noktasındaki arkadaşları es geçiyorum, orta gelirli insanlar için yazdım bunu)

Son ve öldürücü tavsiye kendiniz tutun ve hemen çocuk yapmayın. Ben yapmayın dediğim ne varsa yaptım şimdi açılan şemsiyeyi kapatmaya çalışıyorum.

Rabbim hepinize hayırlı eş nasip etsin diyip tatlıya bağlayayım.

Altına imzamı atıyorum dostum. ben senin kadar cesur olsam keşke. bir cesaretli olsam dönücem geri bekarlığa. bu elalem ne der olayı ve akraba takıntısı erkeklerin en iğrenç korkulu rüyası. istanbuldan antalyaya taşındım, hatta yurtdışına kaçtım gene baskılarından kurtulamadım hatunun üzerindeki.

kesici
03-08-2017, 12:55
Yahu bu aralar ne böyle herkes evlilikten yılmış vaziyette. Etrafımda ki insanlar bile bıkmış vaziyette ama sadece erkekler böyleler :D

Onamdar
03-08-2017, 13:02
Valla bizim 8 senelik ilişki evlilik arifesinde bitti daha yeni

Kutusu açılmamış garantisi başlamamış beyaz eşyalar için pm
İzmir içi ücretsiz nakliye kurulum imkanı vardır :D

Kadyr
03-08-2017, 13:12
siemens alacak olan arkadaşlar için bu satıcıyı öneririm
Siemens Urunler & Cozumler (https://forum.donanimhaber.com/siemens-urunler-cozumler--117330898-18#128114985)

geçen sene aldım ben ürünlerimi, anneme de dolap aldım. evlenmeden önce beyaz eşya araştırırken görmüştüm sonra bir müddet takip ettim evlilik vakti gelince de fiyat aldım gerçekten uygun fiyat aldım. neredeyse bir fırın bedavaya geldi gibi bir şey. sanırım reklam olmaz. şahıs ile alışveriş dışında bağım yok sadece ilgili biri doğal olarak ticaret yapıyor ama yamuk olayı hiç görmedim. ara sıra konuyu da takip ederim.

VolkanErler
03-08-2017, 13:21
Nasıl 80 bin nasıl 100 bin yhaaa diyen arkadaşlar için ;

Bu resmi nette isyan eden bir arkadaş tarafından hesaplanmış . Bir çok fiyat ucuz yazılmış hatta bir çokta eksik var .

Mesela 10 bine düğün artık çok zor ..

https://i.hizliresim.com/BA1Y3M.jpg (https://hizliresim.com/BA1Y3M)

KÖROĞLU
03-08-2017, 14:27
Altına imzamı atıyorum dostum. ben senin kadar cesur olsam keşke. bir cesaretli olsam dönücem geri bekarlığa. bu elalem ne der olayı ve akraba takıntısı erkeklerin en iğrenç korkulu rüyası. istanbuldan antalyaya taşındım, hatta yurtdışına kaçtım gene baskılarından kurtulamadım hatunun üzerindeki.

Toplumda evlenip ayrılan insanlara kötü gözle bakılıyor, ben muhtemelen yapabileceğim en hatalı tercihi yaptım, bitmemesi için de çok çabaladım çünkü sebep yoktu. Gerçekten bir sebep yoktu. Neyse, sıkıntı insanların kendi evinde yedikleri boklara rağmen evli kalıp mutluyuz imajı çizerken fütursuzca milleti eleştirmeleri.
Bak tv lere kucaktan kucağa dolaşan hatunları çiftleştirmeye pardon eş leştirmeye yarayan bir dizi program var, ve izlenme oranları hep en yükseklerde.

Bu değişmez, kimsenin ne dediği zerre kadar umrumda değil. Laf edecek olan varsa gelsin yüzüme konuşsun diyorum geçiyorum.

İnsanları takıp dert edinecek yaşı geçeli çok oldu. Diğer taraftan sürekli mutluluk ya da mutsuzluk yok.
Saygı varsa bir evde yürüyor, ama zamane kızları / erkekleri yürütmek konusunda pek hevesli değiller.

Ne dolmuşum be peh. Evlilik kötü değil evliliği kötüleştiren bizleriz, o yüzden önce saygı sonra anlayış sonra empati oda bizde yok :)

Sen bekarlığa dönme aileni de bırakma boşver millet konuşsun.

Evlenen kardeşlerime de mutlu bir hayat nasip olsun. 1 kere oluyor diye gaza gelip borçlanmayın sadece.

Aranel Ciryatan
03-08-2017, 14:47

Bu resmi nette isyan eden bir arkadaş tarafından hesaplanmış . Bir çok fiyat ucuz yazılmış hatta bir çokta eksik var .

Fiyatlar kesinlikle yüksek. Altın 20000 TL nedir? yav saçmalamayın. :D Yemek takımı 2500 TL nedir :D karaca dan aldım 500 TL bile tutmadı. Karaca bide yani kötü marka falan değil. Elektrik süpürgesi 500 TL fazlası havaya atılan para. Perde 6000 tutmuyor 6 cam yaptırdım 4000 tuttu. 1 oda da blackout güneşlik var. Buz dolabı 1900-2000 civarı, samsung TV 2000-2250 arası samsung, 2. koltuk takımı?, takım elbise DS Damat dan aldım 800 falan mıydı neydi hatırlamıyorum. ayakkabı 750 denmiş :D oniy laaa :D Kuaföre 1000 TL vermek nedir?

Kısaca bu listeye aldanıp bu fiyatları normal olarak sakın ola görmeyin. 2017 yılın içinde evlendim. Kurutma makinama kadar a'dan z'ye herşeyi aldım. Alkollü, dansözlü ve sanatçı olarak Aldo'nun çıktığı eğlenceye 50 kişi 6000 TL verdim. Evlilik için toplam cebimden çıkan rakam 35 bin i geçmedi. ki bu rakamın içinde eşimin markete vs gitmesi için aldığım ATV de dahildir.

Yukarıda daha dataylı yazmıştım zaten kafanızı kullanın. Siz evleniyorsunuz hısım akrabanız değil!

Tunacan
03-08-2017, 14:56
Bu ney la diyesim geldi.

Abicim ayarlayın bir yurtdışı turu. Gitmeden de gideceğiniz yerdeki büyükelçiliği yada konsolosluğu ayarların. Gidip orada kıyın nikahınızı. Akrabalar arkadaşlarda burada toplansın gıyabınızda kendi düğünlerini yapsınlar. Bu kadar basit..

Millet eğlensin diye o kadar eziyet etmeye gerek var mı?

ronay
03-08-2017, 15:30
Yeni evleneceklere Allah yardım etsin Hem MADDİ hemde MANEVİ açıdan çok zor heleki günümüz şartlarında

Ben bu İşin içindeyim Perde ve Halı işi yapıyoruz hergün 4,5 çift gelir dükkana

Kaynanasının inadına en pahalısından seçenler ucuzundan beyen diyince ağlayarak çıkıp gidenler ne durumlarla karşılaşıyoruz anlatamam

Allah karşınıza Parayla alınan şeylere Haddinden fazla değer VERMEYEN insanlar çıkarsın

Serkan_UR
03-08-2017, 16:09
Fiyatlar kesinlikle yüksek. Altın 20000 TL nedir? yav saçmalamayın. :D Yemek takımı 2500 TL nedir :D karaca dan aldım 500 TL bile tutmadı. Karaca bide yani kötü marka falan değil. Elektrik süpürgesi 500 TL fazlası havaya atılan para. Perde 6000 tutmuyor 6 cam yaptırdım 4000 tuttu. 1 oda da blackout güneşlik var. Buz dolabı 1900-2000 civarı, samsung TV 2000-2250 arası samsung, 2. koltuk takımı?, takım elbise DS Damat dan aldım 800 falan mıydı neydi hatırlamıyorum. ayakkabı 750 denmiş :D oniy laaa :D Kuaföre 1000 TL vermek nedir?

Kısaca bu listeye aldanıp bu fiyatları normal olarak sakın ola görmeyin. 2017 yılın içinde evlendim. Kurutma makinama kadar a'dan z'ye herşeyi aldım. Alkollü, dansözlü ve sanatçı olarak Aldo'nun çıktığı eğlenceye 50 kişi 6000 TL verdim. Evlilik için toplam cebimden çıkan rakam 35 bin i geçmedi. ki bu rakamın içinde eşimin markete vs gitmesi için aldığım ATV de dahildir.

Yukarıda daha dataylı yazmıştım zaten kafanızı kullanın. Siz evleniyorsunuz hısım akrabanız değil!

Mehmet evlilik bütçe danışmanlığı diye bir iş dalı ortaya çıkarsan sende kazanırsın senle çalışanda :)

Ben evleneli 7 sene olmuş ne kadar masraf ettim onu bile hatırlamıyorum. :) Ama ailelerin anlaşması ve olayı abartmaması işleri kolaylaştırıyor,Ne zamanki 1 kere olacak öle olmalı böle olmalı konuşuluyorsa bilinki orda zulüm var :)

Thracian
03-08-2017, 17:39
27 sinde düğünüm var. Şimdi liste yaptım. 26.500 ben. 23.500 nişanlım harcamış. Daha 15.000 harcarımız var.

hddsheriff
03-08-2017, 18:19
https://i.hizliresim.com/vpDzXO.jpg (https://hizliresim.com/vpDzXO)

Miata91
03-08-2017, 21:19
Baylar 6 aydir birlikte yasiyoruz eylulde dugunumuz var. 6 aydir arabaya nasil para atsam diye diye sokakta canimiz bisey cektimi asla kendime almiyorum ve sanirim bi omur boyu boyle gidicek. Hayirlisi olsun. Aile arabasi diye Nissan Laurel i kakaladim. CA20DET projesi yapiyoruz. Hakkimizda hayirlisi olsun arabaci dostlarimiz :D Taktik verirseniz sevinirim :D

Aranel Ciryatan
04-08-2017, 07:08
Mehmet evlilik bütçe danışmanlığı diye bir iş dalı ortaya çıkarsan sende kazanırsın senle çalışanda :)

Ben evleneli 7 sene olmuş ne kadar masraf ettim onu bile hatırlamıyorum. :) Ama ailelerin anlaşması ve olayı abartmaması işleri kolaylaştırıyor,Ne zamanki 1 kere olacak öle olmalı böle olmalı konuşuluyorsa bilinki orda zulüm var :)

Bro danışman olsam ne olacak olay hatunlar da bitiyor. Onları ikna etmek lazım. Ben Kayseri'li adamım biliyorsun fiyat/performans eğrisi benim için hep önemlidir :D

Sercan K.
04-08-2017, 07:17
Yeni evleneceklere Allah yardım etsin Hem MADDİ hemde MANEVİ açıdan çok zor heleki günümüz şartlarında

Ben bu İşin içindeyim Perde ve Halı işi yapıyoruz hergün 4,5 çift gelir dükkana

Kaynanasının inadına en pahalısından seçenler ucuzundan beyen diyince ağlayarak çıkıp gidenler ne durumlarla karşılaşıyoruz anlatamam

Allah karşınıza Parayla alınan şeylere Haddinden fazla değer VERMEYEN insanlar çıkarsın

İşte tam aradığım adam :D Dükkan nerede acaba perde ve tül ihtiyacımız var :)

fthdrn
04-08-2017, 07:59
Hatunla aynı kafada olduğumuz için nişan düğün yapıp milleti eğlendirmekten vazgeçtik. Kafadan 50 bin tl cebimizde kaldı :)
Borçla kredi ile düğün yapıp 2-3 sene borç ödeyerek hayatının en güzel yıllarını borç hesabi yaparak geçirmektense Borçsuz evlilik yapıp doya doya gezebilmeli hayatın tadını çıkarabilmeli insan :)

DEJ
04-08-2017, 08:04
Evlenmeyin paranız cebinizde kalsın. Kafa da rahat.

Kimse yanlış anlamasın kendi düşüncemdir; insan bile bile niye kafasını ağrıtacak işlere girer anlamam zaten

ronay
04-08-2017, 09:24
İşte tam aradığım adam :D Dükkan nerede acaba perde ve tül ihtiyacımız var :)
:) Dükkan sefaköy istanbulda TAÇ ve Brilant bayiliklerimiz var herhangi bi yerde model beyenseniz bile resmini ve ölçüsünü yollayın en kısa sürede daha uygun fiyata yollariz
0506 921 87 13

Nameless34
04-08-2017, 09:41

Evi barkı arabası olmayıp şu masraflara/borçlara girebilen insanları anlayamıyorum, tamam kadınlar istiyor ama daha en başından herşeye ok derseniz ileride nasıl mutlu olacaksınız?
26 bin takı vay anasını kaşıkçı elmasını taksaydınız?
Takım elbise 2500 ; şu takım elbiseyi giyecek adamın düzgün semtte bir evi orta halli bir arabası yoksa vay onun haline, hele bir de bu masraflar için kredi çekmişse 2-3 sonra ödemelerde darlanınca evlendiği kadın ona demeyecekmi beyfendi 2500 e takım giyiyordun şimdi ne oldu diye? O saatten sonra herşeyi senin için yaptım desende dikiş tutmaz.

Azcık aklımızı başımıza almak lazım asgari ücretin 1400 tl, 1 kg etin(bölgesine göre) 60-90 tl arasında olduğu bir ülkede yaşıyoruz kimse kendini boşuna ben varlıklıyım diye kandırmasın.

Masallardaki gibi düğün hayal eden müstakbel eşlerinize de şu videoyu izletin

https://www.youtube.com/watch?v=uTSTvVInzek

driver_can
04-08-2017, 10:46
:) Dükkan sefaköy istanbulda TAÇ ve Brilant bayiliklerimiz var herhangi bi yerde model beyenseniz bile resmini ve ölçüsünü yollayın en kısa sürede daha uygun fiyata yollariz
0506 921 87 13

Bana da faydanız olacaktır izninizle bende not ediyorum:)1 sene içinde benimde ihtiyacım olacak.

TolgaEsentepe
04-08-2017, 10:48
Mehmet çılgınsın abi 35e bitirebilmek büyük başarı

Rec.O
04-08-2017, 10:52
girdik bi yola bakalım.. haber gönderdik iki tarafında tanıdığı birisiyle hatunun ailesine aile tarafında herkes biliyor ama bi tek baba bilmiyordu. oda hatunun okuluundan dolayı olmaz gözüyle bakıyordu. tanıdık gidince biraz daha olumlu oldu düşünelim haber verelim dediler 2 hafta süre verdik 2 bucuk haftada zar zoruna haber alabildik. pazar günü aileler tanısacak nasipse. cok stresli bi yol daha şimdiden gerçekten cıldıracak seviyeye geldim , heleki beklemek en lanet şey...

Aranel Ciryatan
04-08-2017, 14:26
Mehmet çılgınsın abi 35e bitirebilmek büyük başarı

abi çılgın olacak bir şey yok. Alırken hesaplı davranacaksın. Aklında şu olacak. Ulan bunların parasını 2-3 yıl ödemem gerekecek. Benim hatun saolsun tam benim kafada. Bana tek dediği düğün falan istemiyorum biz eğlenelim gerisi önemli değil :D zaten bu laf sonrası kafadan 20-25 binlik bir masraftan yırtmıştım. Diğer ürünleri de kampanya kovalayıp önceden ucuz ucuz alınca zaten kar arttı. Göze ufak gelse de her aldığın üründen %10-15 arası indirimli fiyattan alsan toplamda kar büyük oluyor.

Düğün yapsam yine bana 50-60 kişi gelecekti. Çünkü alkollü yapacaktım ve bir çok akrabam alkol işine girmez. Bu yüzden nikah ile akraba vs mevzunu temizleyip 50 kişilik tek tek kendi seçtiğim akraba, arkadaş ve dostlarımla miss gibi eğlendik. Düğün yapsak zerre eğlenemezdik böyle. 50 kişi için her 4 kişiye 1 büyük rakı olacak şekilde masa düzenini kurdurdum. 6000'e anlaştık. 2 fazla rakı açılmış masalarda onuda mekan bizim hediyemiz olsun dedi. Garsonlara da Peder bahşiş atmış ama ne atmış bilmiyorum doğrusu.

MatraX_07
04-08-2017, 14:38
Düğün yapıyorum,ben evleniyorum demek otomatikman alacağın,yapacağın her şey x2
ben gelin saçı,kına düğün vs baldızla beraber 960.00 fatura ödedım faturası da hala cuzdanımda saklı

Bız mutluluğa kavusuyoruz ama etrafımızdaki hersey bize giriyor :D

rain man
04-08-2017, 14:56
Evlilik hadisesinde size önceden düğün nişan kına ne itici şeyler diyen insanların kadın erkek farketmeksizin hepsini yapmaya zorluyor olması sanırım bu durumun en itici hadisesi.

VolkanErler
04-08-2017, 14:58

Mehmet evlenirken eşine bir takı seti takıyorsun . Bu en az 6-7 bin tl Annen Baban 2-3 burma bilezik takıyor bu otomatikmen 20.000 Ediyor.
Senin hesabına göre 6-7 bin tl düşük kalıyor. Buda 70-80 gibi bir rakamda çok sırıtmıyor :)

Bir sonraki posttaki yazını okudum . Sen baya bir şanslıymışsın . Tr'de herkes o kafada olmuyor :):)

rain man
04-08-2017, 15:03
Evlilik hadisesinde size önceden düğün nişan kına ne itici şeyler diyen insanların kadın erkek farketmeksizin hepsini yapmaya zorluyor olması sanırım bu durumun en itici hadisesi.

Düzeltemeden gönderdim :) tüm bunların hepsi erkek ve kadını mutluluktan uzaklaştırıyor. Dönüp bakıyorum ailesel krizlerin olma sebebi bu mesela. Belli kültürlerden yetiştiyseniz ve ailenize göre asi olmayı göze alamıyorsaniz geçmiş olsun.

İşin maddi boyutu zaten saçmalık ötesi. Bu amaçla yaptığın her şey duble fiyat zaten. O gün otele veya başka bir mekana gelinlikle gidiyorsan o bile ekstra harcamalara giriyor. Bunlar gerekli gereksiz ona girmicem ben. Benim gördüğüm kendimde yaşadığım en büyük sıkıntı maddi değil de manevi olan sorunlar.

İki ailenin alınmaya müsait olması, birbirleriyle konuşmayıp çocuklar üzerinden iletişim sağlamaları... Bu bahane ile onların gerilmesi. Bu sefer ister istemez erkek ve kadının birbirlerine tepki göstermesi ve aranın bozulması...

Ben, düğün tarihi sebebiyle iplerin koptuğu, hayatını birleştirmek istediği insanı tanıyamamış halden son anda dönem biri olarak diyeceğim tek şey var. Elinizden geliyorsa direk mantıklı karar alın müstakbel eşinizle, onunla konuşun fikrinizi ve düşüncelerinizi anlatın ve siz ayarlayın. Ailenizi de kendiniz yapıp razı edin. Emin olun size tavır koymaları aileler arası krizlere göre daha hafif kalır. Varsın asi bilsinler. Siz yabancı değilsiniz ailenizle toparlarsiniz ama bir ömür yüzyüze bakacağınız kişiyi bu uğurda yıpratmanin zararı daha büyük sanırım.