Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni evlenen veya evlenecek olan tazeler buraya :D
Aranel Ciryatan
04-08-2017, 15:08
Mehmet evlenirken eşine bir takı seti takıyorsun . Bu en az 6-7 bin tl Annen Baban 2-3 burma bilezik takıyor bu otomatikmen 20.000 Ediyor.
Senin hesabına göre 6-7 bin tl düşük kalıyor. Buda 70-80 gibi bir rakamda çok sırıtmıyor :)
Bir sonraki posttaki yazını okudum . Sen baya bir şanslıymışsın . Tr'de herkes o kafada olmuyor :):)
anne baba nın taktığı bilezik vs beni bağlamaz. ben evlenirken sıfır destek aldım çünkü. onların aldıkları kendi hediyeleri. Ben takı olarak benim hatun kırmızı altın sevdiği için 1 zarif bileklik 1 de kolye aldım. toplam 700 TL. Kapalı çarşıda baya dolaştım ama en uygun fiyatı buldum aldım. Evlilik teklifi zamanı 4000-5000 arası fiyatlar uçuştu havalarda AVM lerdeki pırlanta yerlerinde. Sonra pırlanta yüzük imalatı yapan bir arkadaşım olduğu aklıma geldi ve kendi kafamda canlandırdığım tasarımı yaptırdım. Fiyatı söylemiyim baya özel yaptı ama o 5000 TL olan yüzüklerin falan maliyeti 2500 TL yi geçmiyor :D Taş rengi, büyüklüğü ve altın ayarına göre.
Kısaca evlilik sektöründe tabiri caizse esnaf kaldırmış kime saplarım diye bekliyor. Yeni evleniyoruz diye gittiğinizde fiyatlar hep şişiyor. Hiç bir zaman yeni evleniyoruz demedim girdiğim mağazalarda. Hep tok alıcıydım. Hep elimdekini değiştiricem modunda dolaştım. Benim hatun da çakal, kuaför mevzunu yazmıştım yukarıda. Kendi nikahım var deseydi makyajına sadece 600 falan istiyorlardı MAC'de. :D
Kısaca yeni evleniyoruz demeyin kimseye. Esnafı tatmin etmeyin.
Ekrem_06
04-08-2017, 15:46
Arkadaşlar 7 ekime tarih aldık Ankara'da yaşıyoruz ikimizde ancak iki tarafında aileleri izmir yakınlarında oturduğu için izmirde olacak nişanımız. Nişan Fuarda olacak sonrasında bana mekan tavsiyesi verebilecek var mıdır? Aile arası yemek yapıp yurtdışına çıkıcaz sonrasında hatta yemekten bile vazgeçebilirim ama ihtiyarlar ille oynayacam diceklerdir. :D en kötü yer bulamadık dicem.
Ekrem_06
07-08-2017, 13:26
Arkadaşlar izmir için vip araç kiralayan tanıdık yer var mı düğün için?
Evimden çıkan bosch ankastre gazlı ocağı satıcam. İlginenen olursa pm atabilir.
ürün: PPH616B21E (http://www.bosch-home.com.tr/PPH616B21E.html#tab2)
birinin işine yarasın günceli...
en geç 20 eylülde teslim olacak şekilde mobilya bakınıyoruz. Forumda eşi dostu satan varsa yazabilir.
kanashibari
08-08-2017, 09:32
5 yıl önce evlendim. başta herşey klasik ilerler ya biz olalım samanlık seyran olur diye ama malesef işler öyle gelişmiyor arkadaşlar.
işin içine aileler ve çevre eşraf girince ve bundan dolayı gelen büyük bir gazla erkek tarafına inanılmaz büyük bir yük ve sorumluluk biniyor.
Evlenme öncesi en çok duyduğum artık duymaktan kusmuk gelen kelime bir kere evleniyoruz nolcak iyisi olsun. Bu cümle etrafı resmen kazıklarla çevrili.
Salon tutacaksın adamlar pazarlığa kapalı gelinlik alacaksın hayvan gibi para bir gece giyilip kanepe altına atılan bir eşya için bunları alt alta yazınca benim yazılı kısımda 65 bin tl para harcamışım üstü vardır altı yoktur.
Allah evlenecek insanlara önce sabır sonra bol para versin bu devirde evlenmek büyük dert.
melihyilmaz
08-08-2017, 16:03
5 yıl önce evlendim. başta herşey klasik ilerler ya biz olalım samanlık seyran olur diye ama malesef işler öyle gelişmiyor arkadaşlar.
işin içine aileler ve çevre eşraf girince ve bundan dolayı gelen büyük bir gazla erkek tarafına inanılmaz büyük bir yük ve sorumluluk biniyor.
Evlenme öncesi en çok duyduğum artık duymaktan kusmuk gelen kelime bir kere evleniyoruz nolcak iyisi olsun. Bu cümle etrafı resmen kazıklarla çevrili.
Salon tutacaksın adamlar pazarlığa kapalı gelinlik alacaksın hayvan gibi para bir gece giyilip kanepe altına atılan bir eşya için bunları alt alta yazınca benim yazılı kısımda 65 bin tl para harcamışım üstü vardır altı yoktur.
Allah evlenecek insanlara önce sabır sonra bol para versin bu devirde evlenmek büyük dert.
Ben konuda sanslıyım çok şükür. Eşim hep ucuzunu alalım dedi ben pahalısını alalım dedim. O hep işin kelepir yönünü düşündü. Düşünün düğün fografı bile çektirmedik. O sadece kır düğünü istiyorum dedi geri kalan hiç bir şeyi istemiyorum hatta altın bile. Ben zorla aldım bazı şeyleri. Yani diyeceğim hersey kız arkadasınızda bitiyor. Ailesini ve etraftakilerini yönetebilirse 10 numara mutlu olursunuz.
30 Eylül ötv indirimi son gün.
Sonrasında fiyatlar ne olur ? Aynı ötv oranında artar mı acaba ?
Şu an beyaz eşya , tv alınmalı mı ne dersiniz ?
"ÖTV indirimindeki son günlerden dolayı beyaz eşya alışverişinde hareketlilik yaşandığını ifade eden Aztekin, "Verginin geri gelmesiyle birlikte fiyatlarda yaklaşık yüzde 7'lik bir artış olacak." dedi."
Herkese selamlar beyler.
kısmetse önümüzdeki sene 7 eylül 2018 tarihinde bekarlığa vedayı yapıyorum. Beyaz eşyayı aldık bile (çamaşır,buzdolabı,bulaşık,ankastre set.) ne zor işlermiş arkadaş. Daha yolun başındayız .
Oturma grubu için önereceğiniz marka var mı ? Son olarakta güzel bir balayı için nereyi tavsiye edersiniz ? Teşekkürler.
Thracian
18-10-2017, 10:46
Herkese selamlar beyler.
kısmetse önümüzdeki sene 7 eylül 2018 tarihinde bekarlığa vedayı yapıyorum. Beyaz eşyayı aldık bile (çamaşır,buzdolabı,bulaşık,ankastre set.) ne zor işlermiş arkadaş. Daha yolun başındayız .
Oturma grubu için önereceğiniz marka var mı ? Son olarakta güzel bir balayı için nereyi tavsiye edersiniz ? Teşekkürler.
hocam naptın yaa ben düğünü 27.08.2017 de yaptım.
Beyaz eşyada 30.07.17 aldım.
Mobilya siparişini 23.05.17 de verdik. - 02.08.17 de mobilya geldi.
Çok acele etme. Mobilyayı alsan nereye koycan. koysan kış boyu nem rütübet.
hocam naptın yaa ben düğünü 27.08.2017 de yaptım.
Beyaz eşyada 30.07.17 aldım.
Mobilya siparişini 23.05.17 de verdik. - 02.08.17 de mobilya geldi.
Çok acele etme. Mobilyayı alsan nereye koycan. koysan kış boyu nem rütübet.
yok henüz mobilyayı almayacağım,sadece fikir almak sebebim.
ülkede uykuya daldığın ve uyandığında fiyatlar çok oynak olduğu için beyaz eşyayı aldık . Hepsi de euro dolar endeksli ,daha fazla kazık yemeden alalım dedik :).
borçları da ödemek lazım hepsini düğün zamanına yıkarsak,o damatlığın papyonu boğar beni :D
koraycano
18-10-2017, 12:35
16 gün sonra düğünüm var ve her şey en sonunda bitti. Stresli,sıkıcı ve bir o kadar da keyiflidir düğün hazırlıkları.
Öyle yapmayalım , bunu istemiyoruz vs gibi konuşsan da işin içine aileler girince konu farklı yerlere gidiyor benden söylemesi :) Her şeyi akışına bırakın.
Arada ince bir çizgi var onu dengede tutman lazım..
Allah evleneceklere maddi , manevi güç ve özellikle sabır versin..
ihtiyacı olan yararlansın...
tuner faruk
18-10-2017, 12:44
2 hafta oldu atlatalı şükürler olsun :) Bazen çok stresli bazen çok keyifli öyle böyle geçip gidiyo :)
yakupdemir
18-10-2017, 14:03
yeni evlendim. evlenecek arkadaşlara tavsiyem şudur : kaçın.
ÖmerF.Bayar
18-10-2017, 16:16
Arkadaslar merhaba, kısmetse 2 ay sonra benimde nikah var çok sukur düğünden vazgecırdım fakat sımdı nikah sonrası eğlence için bir mekan tavsiyesine ihtiyacım var,
İstanbul Avrupa yakası, 50 kişi için böyle oynamalı vs mekan onerisi olan varmı ?
selam arkadaşlar ;
ütü ve süpürge olarak fiyat/performans açısından önerebileceğiniz ürünler nelerdir ? :D ne aldınız daha doğrusu ? Beyaz eşyayı komple bosch marka aldım.
Thracian
07-11-2017, 10:21
selam arkadaşlar ;
ütü ve süpürge olarak fiyat/performans açısından önerebileceğiniz ürünler nelerdir ? :D ne aldınız daha doğrusu ? Beyaz eşyayı komple bosch marka aldım.
benim 2 ay oldu düğün daha yeni sayılırım.
biz süpürgeyi Dyson Cinetic Big Ball, parquet modeli aldık. Çok iyi ama çok çok pahalı. Hani bence gereksiz pahalı .
Benim beğendiğim 750TL civarı Arnica Tesla. Sessiz ürün
bunun dışında ütü tefal marka mor tek model hatırlamıyorum
selam arkadaşlar ;
Süpürgeyi Arnica Tesla aldım geçen ay güzel cihaz baya kuvvetli 750'ye aldım.
Emre Akçay
07-11-2017, 10:28
selam arkadaşlar ;
1110 TL ye Philips Fc9924/07 Marathon Ultimate aldık biz. Çok sessiz ve güçlü bir makine. Kesinlikle tavsiye ederim.
yok abi 1000 lira falan çok para ,500-750 arasına süpürge bulmak lazım.
ütüyü de ya tefal ya da philips düşünüyorum
AliGizda
07-11-2017, 10:40
selam arkadaşlar ;
Süpürge olarak Electrolux supercyclone modelini aldım 1 sene oldu 300 TL' ye almıştık gerçekten parasını sonuna kadar hak eden bir makine. Bir sorun, bir memnuniyetsizliğimiz yok.
Ütü ise Philips Azur Pro. Ondan da eşim memnun.
Evlenecek arkadaşlara kolay gelsin elektrik süpürgesine çok para vermeyin hepsinin içinde 50 liralık motor var :D
Ütüde kendime güveniyorum:D uzun araştırmalar sonrası Philips Azur serisi almıştım çok memnunum.
Ayrıca sadece iyi ütü yeterli değil ütü masası yada örtüsünün de iyi olması gerekiyor. Gazella marka ütü masası örtüsü tavsiye ederim.
şirkette Fakir süpürge aldık 250 liraya canavar gibi çekiyor, vida felan ne varsa ama yıkılıyo ortalık
eve gittik 1000 küsür lira philips aldık neymiş efendim filtresi varmış.
bide bana yüksek teknoloji eseri bir ürünmüş gibi anlatmıyorlarmı.
imprezaWRC
07-11-2017, 14:15
şirkette Fakir süpürge aldık 250 liraya canavar gibi çekiyor, vida felan ne varsa ama yıkılıyo ortalık
eve gittik 1000 küsür lira philips aldık neymiş efendim filtresi varmış.
bide bana yüksek teknoloji eseri bir ürünmüş gibi anlatmıyorlarmı.
Yüksek seste elektrik süpürgesi çalıştımı kendimi apronda çalışıyor gibi hissediyorum. Airbus'ın kalkış anındaki motor sesi ile Fakir'in motor sesi neredeyse aynı desibelde :D :D
burak_2885
07-11-2017, 14:22
28 Nisan'da düğünüm var. Detay hesaplamadım ama oturacağım evin tadilatıyla beraber 100 bin falan..............
28 Nisan'da düğünüm var. Detay hesaplamadım ama oturacağım evin tadilatıyla beraber 100 bin falan..............
kolay gelsin dostum benim de 7 eylül'de kısmetse , geriliyorum .
burak_2885
07-11-2017, 14:32
kolay gelsin dostum benim de 7 eylül'de kısmetse , geriliyorum .
Sağolasın, çok gergin bir süreç ya bu kadarını tahmin etmezdim :D
Sağolasın, çok gergin bir süreç ya bu kadarını tahmin etmezdim :D
derlerdi de inanmazdım,
güçlü soydemir-hayret nasıl yaşıyorum.
yok abi 1000 lira falan çok para ,500-750 arasına süpürge bulmak lazım.
ütüyü de ya tefal ya da philips düşünüyorum
Her sabah ütü yapan biri olarak Philips öneririm. Evliyken bir gazla tefal'e servet vermiştim yok yere.
Philips candır, model yazarım yarın eski bir ürün ama benzerini buluran direkt al. Fazla para gömme bu tür şeylere.
1000+ süpürge nedir ya beyler vermeyin o paraları yazık, illa harcayacaksan 300 e süpürgeyi al kalan 700 le de hatunu al yemeğe falan çıkar.
Her sabah ütü yapan biri olarak Philips öneririm. Evliyken bir gazla tefal'e servet vermiştim yok yere.
Philips candır, model yazarım yarın eski bir ürün ama benzerini buluran direkt al. Fazla para gömme bu tür şeylere.
1000+ süpürge nedir ya beyler vermeyin o paraları yazık, illa harcayacaksan 300 e süpürgeyi al kalan 700 le de hatunu al yemeğe falan çıkar.
philips azur herhalde en çok tavsiye edilen,annem de onu araştıralım diyordu.
abi balayı tavsiyeleri de alabilirim. Antalya şart değil :D
philips azur herhalde en çok tavsiye edilen,annem de onu araştıralım diyordu.
abi balayı tavsiyeleri de alabilirim. Antalya şart değil :D
Balayı için ne desem boş ne tür tatil seviyorsanız ona yönelik bir tercih yapın milyontane otel var, feedback leri en yüksek olanı seç.
Mükemmel diye kasma ama muhtemelen düğün stresinden sonra ve genel olarak hayatında geçireceğin en güzel 1 ya da 2 hafta olacak, o yüzden iyi değerlendir derim.
Antin kuntin şeyere çok para vermeyin, düğünü sen ya da ailen de yapıyor olsa israf etmeyin. Mutluluğunuzu büyütmek için çabalayın.
Ben sadece boxer'ı alıp çıktığım için evden ve sonrasında dünya ödeme yaptığım için bu konuda uyarmayı borç biliyorum genç arkadaşları.
Eşyaya değil birbirinize yatırım yapın. Rabbim evlenecek tüm arkadaşların mutluluğunu daim etsin şimdiden.
Balayı için ne desem boş ne tür tatil seviyorsanız ona yönelik bir tercih yapın milyontane otel var, feedback leri en yüksek olanı seç.
Mükemmel diye kasma ama muhtemelen düğün stresinden sonra ve genel olarak hayatında geçireceğin en güzel 1 ya da 2 hafta olacak, o yüzden iyi değerlendir derim.
Antin kuntin şeyere çok para vermeyin, düğünü sen ya da ailen de yapıyor olsa israf etmeyin. Mutluluğunuzu büyütmek için çabalayın.
Ben sadece boxer'ı alıp çıktığım için evden ve sonrasında dünya ödeme yaptığım için bu konuda uyarmayı borç biliyorum genç arkadaşları.
Eşyaya değil birbirinize yatırım yapın. Rabbim evlenecek tüm arkadaşların mutluluğunu daim etsin şimdiden.
aynı kafadayız ,benim hatun da öyle düşünüyor zaten. İhtiyacımız olabilecek şeyleri alalım diyoruz ilk etapta. Saçma sapan şeyleri yüklemeye gerek yok .
mesela evin salon kısmını oturma odası olarak kullanıcaz,boş yere salon takımları alıp kapısını çekmeye gerek yok. Eskidendi onlar :) .
Yine de olması gereken şeylere (mutfak dolabı,beyaz eşya,oturma grupları vs.) çok para gidiyor .
burak_2885
07-11-2017, 16:18
Otel olarak ben Marmaris Grand Yazıcı düşünüyorum. Kuzenim gitmiş normal tatilini yapmış çok beğenmiş. Bende 5 Mayısta dönünce düşüncelerimi paylaşırım illaki :) Henüz 2018 rakamları açıklanmadı ama hesaplı diye düşünüyorum. Birde mayıs ve eylül ayları sezona girmediği için daha hesaplı sanırım
cemisiblen
07-11-2017, 19:38
Bende niyet varda dert büyük evi vs herşeyi hallederizde universitede öğrencisiyim üstlere ne diycez diye dertleniyoz bu nedenden evlenemiyoz hatta 2 yıldır sevgili olduğumuzu bile söyleyemiyoruz =)
Dostlar, romalılar, eyy güzel insanlar ne yapıcaz biz yahu!!!
önceki sayfalarda süpürge konusu gecmiş.
beyaz eşya ve mutfak eltleri satan bi zincir mağazasında çalışıyodum .
2 marka elektrik süpürgesi satılıyodu
biri miele
diğeri dyson
miele müşterisine motoru çok yüksek değil çünkü yuksek emiş halınızın tüylerini kopartır ve erken eskimesine neden olur derlerdi.birde üzerine çalışan çıkardı dayanıklı derlerdi.
dyson müsterisinede bu çok güçlü bi çeker tozu pisliği 10 gün daha evini süpürmene gereke kalmaz derlerdi.
eee hani çok güçlü olunca tüyleri kopartıyodu.
hepsi pazarlama arkadaşlar boş yere yüksek paralar vermeyin . süpürge seçicekseniz sessiz olanlardan tercih edin . hepsi aynı.
Aranel Ciryatan
08-11-2017, 06:46
Üstlerde baya yorumlarım var. Onlara bakın mutlaka dostlar :) arnica aldım elektrik süpürgesi gayet memnunum. Düğün yapmadım nikah artı + 50 kişilik alkollü yemek verdim. Dansozlu eglenceli falan mekanda. 6000 idi yanlis hatirlamiyorsam mekana verdigimiz para. Belediyenin nikah salonuda 450 falan almisti. Oturma grubu + yemek masasi + zigonlar + yatak odasi takimi + tv unitesi toplam 9500 civari idi sanirim tam hatirlamiyorum bir para verdim. İder'den aldik ve memnunuz. Abarti mobilya urunlerine kacmamanizi oneririm.
cemisiblen
08-11-2017, 06:50
Sabah sabah ne kafalar yaşadım :d
GokhanRS
08-11-2017, 07:12
Beko arçelik 200 300tl arası modeller niye yetmiyor anlamıyorum. Ben 4 senedir kullanıyorum.
Elektrik süpürgesine, 700-1500 verdiriyorsa hanımlarınız çekeceğiniz var.
Şimdiden geçmiş olsun sizlere...
CeM öZeR
08-11-2017, 07:32
Evlendiyseniz geçmiş olsun. Daha evlenmediyseniz anasına çok düşkün avrat almayın size en büyük tavsiye. Kızı memleketinden ayrı bırakmayın sittinsene mutlu edemezsiniz. Hadi hayırlı işler. :)
selam arkadaşlar ;
Süpürgede torbalı tercih edin. Torbasızların sürekli filtre bakımları mevcut bir süreden sonra çok iyi temizlenmiyor.
Rowenta ro6886
Rowenta ro6383 bu sessiz olan modeli, bunlara bir bak.
Ütü konusundada, eğer bir oturuşta eşiniz yada kendiniz 2 saat ütü yapmıyorsanız kazanlı ütü almak çok saçma bir karar. Olay dönüp dolaşıp, ya ütüyü her zaman açmak zor geliyor bir tanede normal ütü alma noktasına geliyor. En sevdiğim müşteridir buhar kazanlı ütü alan yeni evlenecek müşteriler. Çünkü biliyorum ki en geç 4 - 5 ay içerisinde gelip bir tanede normal ütü satacağım. O yüzden tavsiyem normal ütü almanızdır.
Evlendiyseniz geçmiş olsun. Daha evlenmediyseniz anasına çok düşkün avrat almayın size en büyük tavsiye. Kızı memleketinden ayrı bırakmayın sittinsene mutlu edemezsiniz. Hadi hayırlı işler. :)
Kanka ne yapalım ne önerirsin peki ? Sivas- Zonguldak arası helikopter seferlerimiz mi başlasın :D
memincbn
08-11-2017, 08:25
hesaplaması ciddi imkansız olan çok bilinmeyenli bir denklem. ben ne hesapladıysam x2 oldu. sen şimdiden 100 diyorsun bi üşüme geldi .p .p
Thracian
08-11-2017, 08:30
Beko arçelik 200 300tl arası modeller niye yetmiyor anlamıyorum. Ben 4 senedir kullanıyorum.
Elektrik süpürgesine, 700-1500 verdiriyorsa hanımlarınız çekeceğiniz var.
Şimdiden geçmiş olsun sizlere...
Valla bizimki 2,750Tl verdi. Çok yapma etme dedim ama dinletemedim. :D
Gerçi kendisi aldı ama geri kalan tüm ürünlerde çok rahat ve uygun şeyler aldık.
Yeni evleneceklere tavsiyem 1 KERE EVLENIYORUM EN IYISI OLSUN demeyin.
burak_2885
08-11-2017, 08:44
hesaplaması ciddi imkansız olan çok bilinmeyenli bir denklem. ben ne hesapladıysam x2 oldu. sen şimdiden 100 diyorsun bi üşüme geldi .p .p
Aynen öyle bende ne hesapladıysam x2 oldu ama benim verdiğim fiyat tabi ki şuana kadar olan değil :D Finalle beraber o parayı bulacak. Şuan 50 bin civarları işte. E ev tadilatı mobilyalar, kalan takılar gelinlik düğün günü yok kapı çalmadı kapı açılmadı, gelin başı kına saçı, kına çerezi derken saplanacak yani :D
memincbn
08-11-2017, 08:49
Aynen öyle bende ne hesapladıysam x2 oldu ama benim verdiğim fiyat tabi ki şuana kadar olan değil :D Finalle beraber o parayı bulacak. Şuan 50 bin civarları işte. E ev tadilatı mobilyalar, kalan takılar gelinlik düğün günü yok kapı çalmadı kapı açılmadı, gelin başı kına saçı, kına çerezi derken saplanacak yani :D
konvoyda önünü kesecek çocuklar, büyükler, arabalar, servisler, kuaförde damat boş geçmez bahşişleri, düğün salonunda fotoğrafçıdan başlayıp garsonlara kameramana kadar tokatlanmanda eklenirse. ha bide gaza gelip havaya para atma ahahaha
konvoyda önümü keseni ezerim,zaten aracım basık ezilmezlerde sürüklenir dururlar arabanın önünde . Berber mükellefim var ,kim kimi koparıyor kendi payının taa :D nikon d90 prof makinem var ,güzel fotoğrafçı bir arkadaşım var fotoğrafları da ona çektiririm
ahahaha :D
Thracian
08-11-2017, 09:42
konvoyda önümü keseni ezerim,zaten aracım basık ezilmezlerde sürüklenir dururlar arabanın önünde . Berber mükellefim var ,kim kimi koparıyor kendi payının taa :D nikon d90 prof makinem var ,güzel fotoğrafçı bir arkadaşım var fotoğrafları da ona çektiririm
Düğün zamanı kız evi- erkek evi -salon yakın konvoyu bile toplasan 3-4 km yol yapacaktı Gelin arabası. Dedik ki kuzenin beyaz BMW yi gelin arabası yapalım.
Saç getir götürede benim Astra J yi kullandım ki gelin arabasıyla gitmeyeyim diye.
Herşey bitti, eşim saçtan çıktı 1 tane cocuk kuaförün önünde bekliyordu, çırak zannettim. velet karşıdan geçmeye yardım etti eşime, dedim yardımcı oldu 5TL vereyim. ulan 15 tane cocuk sardı etrafımı. 10-15 tane 5TL dağıttım hala istiyorlar. Arabayı sürdüm-zigzag yaptım, yanımda koşuyorlar. birde arabanın özellikle önüne geçip yavaşlatmaya çalışıyorlar. Bir ara cidden ezeyim artık dedim. Cidden söylüyorum cocuklara VURA VURA çıktım ordan. Çok kötü bir görüntü ama zerre pişmanlığım yok.
GokhanRS
08-11-2017, 14:28
Valla bizimki 2,750Tl verdi. Çok yapma etme dedim ama dinletemedim. :D
Gerçi kendisi aldı ama geri kalan tüm ürünlerde çok rahat ve uygun şeyler aldık.
Yeni evleneceklere tavsiyem 1 KERE EVLENIYORUM EN IYISI OLSUN demeyin.
Şimdi kendi alır ama bu çıta yükseltme operasyonudur.
Evlendikten sonra sen ben yok.
Sercan K.
08-11-2017, 14:53
Valla önceden hesaplanan giderlerden çok çok fazlası giriyor onu iyi biliyorum :D
AliGizda
08-11-2017, 15:23
Biz herşeyimizi eşimle beraber yaptık, ne benim ailemden ne de eşimin ailesinden yardım almadık. Zor günlerde geçirdik ama atlattık.
Biz evlenmeden yaklaşık 9 ay önce kenara para atmaya başladık gerçekten çok büyük faydasını gördük, tavsiye ederim.
Kına gecesini eşimin istediği gibi yaptım, kınaya ödediğim parayla düğün yapabilirdim. Ben düğün sevmediğim için sadece nikah yaptık ve ben hiç pişman değilim.
Düğünü bilmem ne otelde yapan, balayına maldivlere giden arkadaşlarım var şu an bir dünya borcun içindeler :) 1 gece için 48 aylarını ipotek altına almışlar. Allah' a şükür borcum yok, huzurum var :D
streetracer_nos
08-11-2017, 16:53
O işler öyle olmuyor işte:)
tekrar konu açmak istemedim,fazla uçuk kaçık olmamak şartıyla nerde nasıl hangi mekanda teklif yapılabilir sizce :o
Canım yok öyle yağma,burda acımam :))))
CeM öZeR
09-11-2017, 08:52
Kanka ne yapalım ne önerirsin peki ? Sivas- Zonguldak arası helikopter seferlerimiz mi başlasın :D
Kanka başta pesin konus öyle zırt bırt memlekete gönderemem de. :D
Thracian
09-11-2017, 08:58
tekrar konu açmak istemedim,fazla uçuk kaçık olmamak şartıyla nerde nasıl hangi mekanda teklif yapılabilir sizce :o
bak bir daha düşün, cevabın aynıysa bir daha düşün.
Hatta baktın hala teklif etmeyi düşünüyorsun, sen en iyisi bir daha düşün.
Baktın yine inat ettin bi 6 ay daha ertele o arada yine bir düşün.
Mutluluklar dilerim. Ben yolda giderken arabayla sağa çektim bulgur tanesi kadar yüzüğü çıkarttım teklif ettim kabul etti. Çıtayı yükseltme
CeM öZeR
09-11-2017, 09:03
Mutluluklar dilerim. Ben yolda giderken arabayla sağa çektim bulgur tanesi kadar yüzüğü çıkarttım teklif ettim kabul etti. Çıtayı yükseltme
Katılmamak elde değil. Atasözü gibi valla...
https://www.youtube.com/watch?v=xSYXkpyZQxQ
Mutluluklar dilerim. Ben yolda giderken arabayla sağa çektim bulgur tanesi kadar yüzüğü çıkarttım teklif ettim kabul etti. Çıtayı yükseltme yahu sen bulgur tanesiyle teklif ettin diye bizdemi öyle yapalım yani ? yaşlanınca torun tombalağa karışınca bulgur tanelerinimi anlatsın,yoksa hiçç doyamadığı hep arkadaşlarına anlattığı saatlere doyamadığı anımı anlatsın,herkezin kendi seçimi düşünme işini ben hallettim pilav bulgur kurufasülye değilde mekan ortam yer tavsiyesi istiyorum ben
meganes
Yakın arkadaşım bu tür şeyler için organizasyon yapıyor. İlgilenirsen mesaj atabilirsin ya da instagramdan filan bakabilirsin.
3iki1 Events & Creative (@3iki1eventscreative) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/3iki1eventscreative/)
AliGizda
10-11-2017, 10:26
yahu sen bulgur tanesiyle teklif ettin diye bizdemi öyle yapalım yani ? yaşlanınca torun tombalağa karışınca bulgur tanelerinimi anlatsın,yoksa hiçç doyamadığı hep arkadaşlarına anlattığı saatlere doyamadığı anımı anlatsın,herkezin kendi seçimi düşünme işini ben hallettim pilav bulgur kurufasülye değilde mekan ortam yer tavsiyesi istiyorum ben
Söylediklerine katılıyorum kardeşim, kadınlar bu tür şeylere çok önem veriyor.
Bütçe aralığın ne bilmiyorum ama kaliteli bi yer istiyosan eğer Feriye' yi tavsiye ederim. Süpriz gibi bişey yapıcaksan hep takıldığı bi cafe vb yer varsa organizasyon yapabilirsin.
Kilyos uzak değil dersen farklı olması açısından uzunya restaurant' ta yapabilirsin. Kumsalı falan var, güzel bi organizasyon yapılabilir.
Thracian
10-11-2017, 10:27
yahu sen bulgur tanesiyle teklif ettin diye bizdemi öyle yapalım yani ? yaşlanınca torun tombalağa karışınca bulgur tanelerinimi anlatsın,yoksa hiçç doyamadığı hep arkadaşlarına anlattığı saatlere doyamadığı anımı anlatsın,herkezin kendi seçimi düşünme işini ben hallettim pilav bulgur kurufasülye değilde mekan ortam yer tavsiyesi istiyorum ben
Arkadaşım evlilikte anlaşmak anlayabilmek önemli. Hayırlısı olsun, allah tamamına erdirip, mutlu mesut etsin.
burak_2885
10-11-2017, 10:51
Ne çok küçük ne çok abartılı olmamalı bence. Ben geçen sene ocak ayında 1500 liraya aldım. Benden 10 ay önce arkadaşım 8 bine almıştı. Biraz maddiyatla alakalı ama oramı buramı yırtıp gidip 4-5 bine yüzük almam saçma olurdu.
tavsiyede bulunan kişilere teşekkür ederim ;) kafamda birşeyler oluştu gibi ormanın içerisinde 2-3 saatliğine mekan kapama gibi bişey olucak,teklifi aralık ayında düşündüğümden deniz sahil tekne yat vs tehlikeye atmıyim şimdi günü kapalı mekan garanti olsun istedim maaliyet olarak 2,5-3 bini bulucak nerden baksan şimdilik düşüncem bu bakalım yeni bişeyler çıkıcakmı
Arçelik bayisi tanıdığı olan var mı , fiyat konusunda yardımcı olunursa hemen alınacak bir ürün var.
Low-Rider
15-11-2017, 16:20
tavsiyede bulunan kişilere teşekkür ederim ;) kafamda birşeyler oluştu gibi ormanın içerisinde 2-3 saatliğine mekan kapama gibi bişey olucak,teklifi aralık ayında düşündüğümden deniz sahil tekne yat vs tehlikeye atmıyim şimdi günü kapalı mekan garanti olsun istedim maaliyet olarak 2,5-3 bini bulucak nerden baksan şimdilik düşüncem bu bakalım yeni bişeyler çıkıcakmı
Sırf teklif için o kadar maliyete katlandıysan kapadokya'da balonla teklif güzel olabilir
Arçelik bayisi tanıdığı olan var mı , fiyat konusunda yardımcı olunursa hemen alınacak bir ürün var.
urun nedır kodunu verırsen yardımcı olmaya calısırım
urun nedır kodunu verırsen yardımcı olmaya calısırım
Mesaj attım.
Mutlu Değerli
15-11-2017, 23:29
İlk yıl dönümünde hediye 6S aldım,
Geçen ay içinde de güzel bir yüzük aldım 40 karat tektaş 2900TL para verdim. Girdim bi yolun içersine. Eğer sevdiğiniz kişi hakkaten sevginize karşılık veriyorsa sizde ona gereken değeri verin, fazlasıyla hatta. Ha bu arada teklifimide evde yaptım. Elimden geldiğince 1liracı dükkanlarında satılan ürünlerle süsledim evi. Gayette cıvıl cıvıl ettim. Bazı şeyler lüks güzel oluyor ama bazende maddi olarak zorlanmaya başlıyorsunuz, orada da kendi ufak fikirlerinizi ortaya koyup biraz kendi el emeğinizi konuşturarak işin içinden sıyrılabilirsiniz.
Bu arada kimseden tavsiye almadım şimdiye kadar ama artık tavsiyelik kısma yaklaşıyorum. Bu dönemde altın almalımıyım ? Beyaz eşyaları Samsung alayım diyorum, Samsung kullanıcısı varsa yorumlarsa eğer sevinirim. İyi geceler herkesee
ÖmerF.Bayar
15-11-2017, 23:33
Allah nasip ederse bende yakında evleniyorum, sizin gibi ne yapsam diye uzunca düşündüm ama aklıma bısey gelmedi 2 haftada yuzugu cebımde taşıdım en sonunda yeter dedim bugün evının kapısını çalıp edıcem uğraşamam neyse tam o arada nısanlım aradı akşam balık yıyelım dıye aa derdim süper çat mekanda ettım teklıfı, hiç beklemediği bir an oldu,
Çok ıyi hazırlanmış bir mekanda yada daha önce uğranmamış biryerde anlaşılır diye düşünüyorum, bence mekanı kendısi belirlesin yemekten içmekten vs bahsedin biyer önerirse ok diyip orda yapın :)
ÖmerF.Bayar
15-11-2017, 23:39
İlk yıl dönümünde hediye 6S aldım,
Geçen ay içinde de güzel bir yüzük aldım 40 karat tektaş 2900TL para verdim. Girdim bi yolun içersine. Eğer sevdiğiniz kişi hakkaten sevginize karşılık veriyorsa sizde ona gereken değeri verin, fazlasıyla hatta. Ha bu arada teklifimide evde yaptım. Elimden geldiğince 1liracı dükkanlarında satılan ürünlerle süsledim evi. Gayette cıvıl cıvıl ettim. Bazı şeyler lüks güzel oluyor ama bazende maddi olarak zorlanmaya başlıyorsunuz, orada da kendi ufak fikirlerinizi ortaya koyup biraz kendi el emeğinizi konuşturarak işin içinden sıyrılabilirsiniz.
Bu arada kimseden tavsiye almadım şimdiye kadar ama artık tavsiyelik kısma yaklaşıyorum. Bu dönemde altın almalımıyım ? Beyaz eşyaları Samsung alayım diyorum, Samsung kullanıcısı varsa yorumlarsa eğer sevinirim. İyi geceler herkesee
Hayırlı olsun, tam üstüne geldi Samsung tv hariç herseyım ve servis ve mağazalar yüzünden öneriyorum, Marmara forum olmayan ürünü satmış bana 2 ay bekledim bulaşık makinasını bide artmış artmış konuşuyorlar telefonda, Samsung a 3 defa sıkayette bulundum geri donen kımse olmadı, bence lg ye bakın yada Siemens e, Samsung u ürün olarak henüz kullanmaya başlamadım evde kurulu bekliyorlar o yüzden ürün kalıtesını bılmıyorum.
Hayırlı olsun, tam üstüne geldi Samsung tv hariç herseyım ve servis ve mağazalar yüzünden öneriyorum, Marmara forum olmayan ürünü satmış bana 2 ay bekledim bulaşık makinasını bide artmış artmış konuşuyorlar telefonda, Samsung a 3 defa sıkayette bulundum geri donen kımse olmadı, bence lg ye bakın yada Siemens e, Samsung u ürün olarak henüz kullanmaya başlamadım evde kurulu bekliyorlar o yüzden ürün kalıtesını bılmıyorum.
Samsung'un bunu yapması enteresan. Ben de bulaşık ve buzdolabını almıştım.
Bulaşık makinesinin plastik kilit mekanizması bozuldu , parça yokmuş ellerinde mağdur etmeyelim dediler ve sıfır makine ile değiştirdiler.
Bölgesel yada bayi den kaynaklı da olabilir. Netice de her markada sorunlar oluyor/olacak.
Beyler pariste teklif etmeyi düşünüyorum, nerde ne şekilde edebilirim? Benim aklıma klasik eiffel kulesinde veya kulenin önündeki yeşillikte teklif etmek geliyor? Var mıdır daha alternatif yerler?
vay arkadaş hanım sağdan soldan duyuyor böyle teklifleri kesin entel dantel adamlar yapmıştır diyordum. bizim forum bildiğin romantik forumuymuş. yok eyfeller, yok mekan kapamalar yürüyün be kim tutar sizi :D ben büyükçe bi cevizin içini boşaltmıştım. kırmızı kadife ile cevizin içini kaplayıp yüzüğü koymuştum. verdim cevizi bişeye benzetemedi, sonra açtı yüzüğü gördü teklifimi yaptım oldu bitti gitti.
vay arkadaş hanım sağdan soldan duyuyor böyle teklifleri kesin entel dantel adamlar yapmıştır diyordum. bizim forum bildiğin romantik forumuymuş. yok eyfeller, yok mekan kapamalar yürüyün be kim tutar sizi :D ben büyükçe bi cevizin içini boşaltmıştım. kırmızı kadife ile cevizin içini kaplayıp yüzüğü koymuştum. verdim cevizi bişeye benzetemedi, sonra açtı yüzüğü gördü teklifimi yaptım oldu bitti gitti.
ya benim anlamadığım bi ömür boyu beraber yaşayacağın, değer verdiğin insana böyle şeyler yapmak neden entel dantellik oluyor? eyfelde teklif etmek, mekan kapamakta ne var ?
Beyler pariste teklif etmeyi düşünüyorum, nerde ne şekilde edebilirim? Benim aklıma klasik eiffel kulesinde veya kulenin önündeki yeşillikte teklif etmek geliyor? Var mıdır daha alternatif yerler?
Entellik dantellik değil bu iş beyler, değer veriyorsanız arkanıza bakmıyorsunuz :)
Alternatif bir teklif düşünenlerden birisi ise bendim, otomobil sporları ile uğraşıyorum ve teklifimide bir yarış arabası / yada yarış konuları içerisinden çıkartma hayalim vardı.
Aslında bir rallide eşimi copilotum yapıp etap içerisinde yol notuna evlilik teklifi ekleyerek yapma planım vardı ama onca insanı etaplara taşımak zor olucağı için bu plana geçmiştim :)
İyi kurgulamayla İzmir Ülkü Yarış Pistinde, Ozan abinin ve yarış yönetiminin ortak planlamasıyla bende şu şekilde bir teklif hazırlamıştım, sağolsunlar :) Fikir konusunda ilham verebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=UEqcelff_4c&t=115s
Soner ♥ Serpil / Supriz Evlenme Teklifi ( Marriage Proposal ) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UEqcelff_4c&t=115s)
Thracian
16-11-2017, 09:02
ya benim anlamadığım bi ömür boyu beraber yaşayacağın, değer verdiğin insana böyle şeyler yapmak neden entel dantellik oluyor? eyfelde teklif etmek, mekan kapamakta ne var ?
Entellik dantellik değil bu iş beyler, değer veriyorsanız arkanıza bakmıyorsunuz :)
ental dantel olayını bilmiyorum da, biz eşleri idareten mi aldık. Benim eşim karşı komşum, ilkokul arkadaşım, 12 yıllık sevgilimdi. ailem benden çok ona değer verir.
Ben kendimi de onuda biliyorum, jestler elbette onuda mutlu eder. Ama bir teklife 1 aylık maaşım kadar para harcamamı oda istemez. Dediğide, düşündüğü de hem kendimize hem cocuklarımıza yatırım yapalım.
Yanlış anlaşılmasın, evlenip bir kaç zaman geçtikten sonra ne dediğimiz anlaşılacak. O teklifte harcanan para, yurtdışı gezileri, pahalı hediyeler bir süre sonra ev almak, yatırım yapmak, cocuğun doğum masrafları, gibi konular karşısında anı olarak kalacak.
Alternatif bir teklif düşünenlerden birisi ise bendim, otomobil sporları ile uğraşıyorum ve teklifimide bir yarış arabası / yada yarış konuları içerisinden çıkartma hayalim vardı.
Aslında bir rallide eşimi copilotum yapıp etap içerisinde yol notuna evlilik teklifi ekleyerek yapma planım vardı ama onca insanı etaplara taşımak zor olucağı için bu plana geçmiştim :)
İyi kurgulamayla İzmir Ülkü Yarış Pistinde, Ozan abinin ve yarış yönetiminin ortak planlamasıyla bende şu şekilde bir teklif hazırlamıştım, sağolsunlar :) Fikir konusunda ilham verebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=UEqcelff_4c&t=115s
Soner ♥ Serpil / Supriz Evlenme Teklifi ( Marriage Proposal ) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UEqcelff_4c&t=115s)
çok iyi valla tebrik ederim :)
böyle şeyleri neden entel dantel görürler anlamıyorum. bide şu var ''çıtayı yükseltmeyin'' arkadaş sen yapamıyosan yapan insanlara salça olma bari.
Arkadaşlar ben evlenme teklifinde bile bulunmadım. ''Zaten evleneceğimizi biliyordun ,bırakalım şu saçma olayı .'' dedim
annemlerle yüzüğü aldık gittik .
Değer vermemiş mi oluyorum ? :D .
anıl turan
16-11-2017, 10:09
Arkadaşlar ben evlenme teklifinde bile bulunmadım. ''Zaten evleneceğimizi biliyordun ,bırakalım şu saçma olayı .'' dedim
goruyor ve arttırıyorum
eşim bana evlenme teklif etti :D
AliGizda
16-11-2017, 10:29
Kardeşim yap en güzel şekilde yap. Ben kına gecemizden bir gün önce yaptım :D He anlamıştı teklif ediceğimi ama onun yüzündeki o mutluluk herşeye bedeldi.
Ben bu tarz işlere entellik dantellik diyen arkadaşlara takılmıyorum, sende hiç takılma. İçinden nasıl geliyosa öyle yap, doğaçlama takıl. Çünkü yarın öbür gün o günü hatırlıycak ve sana geri dönüşü iyi ya da kötü olacak :D
Allah mutlu mesut etsin kardeşim şimdiden.
Mutlu Değerli benim bütün beyaz eşyalar ve TV Samsung. Çamaşır makinesi kurutmalı olanlardan ve çok memnunuz. Buzdolabından da memnunuz. Bulaşık makinesinden şikayetçiydi eşim yeni eve geçince ankastre vardı bulaşık makinesini sattım o sebeple :) Ben Airport AVM alt katındaki Samsung mağazasından almıştım, fiyatları spotçulardaki fiyatlarla aynıydı, internetteki fiyatların 200TL altına aldım. Tavsiye ederim.
Kardeşim yap en güzel şekilde yap. Ben kına gecemizden bir gün önce yaptım :D He anlamıştı teklif ediceğimi ama onun yüzündeki o mutluluk herşeye bedeldi.
Ben bu tarz işlere entellik dantellik diyen arkadaşlara takılmıyorum, sende hiç takılma. İçinden nasıl geliyosa öyle yap, doğaçlama takıl. Çünkü yarın öbür gün o günü hatırlıycak ve sana geri dönüşü iyi ya da kötü olacak :D
Allah mutlu mesut etsin kardeşim şimdiden.
amin kanka:)
takılmıyorum zaten kim ne derse desin umrumda olmaz ama bazı düşünceler çok yanlış
neyse herkes verilen mesajı keşke senin gibi doğru anlasa kardeşim :D
Valla be 3 yıl boyunca her kafam güzel oldugunda ''kalk kız evlenem'' dedim oda her seferinde ''hadi'' diyince evlendik bi tektaş bile almadım 4 yılımız gecti :)
beyaz eşyayı samsungtan almıştık bütün +ları olanları alın derim
cok az elektrik faturası veriyoruz daha 30 lirayı gecmemiştir
fatura televizyon kesinlikle lg olmalı
playstation işine bence hiç girmeyin :)
arkadaşlar ben zaten teklif olayına bir şey demedim evet sürpriz bir teklif yapacaksınız, bana garip gelen böyle bir araba forumunda böyle romantiklerin çıkması. yoksa zaten evlilik süreci tümüyle bir sektör ilk buluşmada alacağınız çiçekten en son balayına kadar olan tüm harcamalarınızdan sizinle birlikte mutlu olacak bir topluluk var ve bu topluluk geçimini buradan karşılıyor.
78nakres
16-11-2017, 12:37
7 yıl önceki hallerim gözümün önüne geliyorda çok değişik duygular zamanla anlamsızlaşıyor :)
5. yılımda tek gül aldım diye kavga etmiştik çünkü son 5-6 özel günde aynı gülden almışım :D
bu arada beyaz eşyada çamaşır bulaşık makinası elektrolux aldım, buzdolabi leibherr aldım. aklımda çamaşır makinası için miele vardı fakat stok bulamamıştım. liebherr mesela sadece endüstriyel ve profesyonel buzdolabı üreten bir firma ev kullanımı için yeni yeni üretime başlamış markanın geçmişi muhteşem. elektrikli süpürge gene elektrolux aldımki zaten ilk elektrikli süpürgeyide elektrolux icat etmiş. miele istememin sebebi ise marka bazında üretimlerini italyada yaptırıyorlar ve ürünler haddinden fazla sağlam eski bosch ürünleri gibi. tavsiyem marka bazında alışveriş yapmayıp ürün bazında inceleme yaparak almanız. 450liraya wmf düdüklü tencere aldım karaca, korkmaz, sheffer yanından geçemez.
bence elektirik süpürgesini kendi istediginizi alın 3/5 ay sonra süpürme işleri size itelenebilir :)
driver_can
17-11-2017, 15:32
Evlilik teklifi olayını atlattım çok şükür gayet şaşırdı beğendi mutlu bi anı olarak anlatabilir ömür boyu:)istemeye de Eylül'de gittik bu pazarda nişanım var.Sanırım eylül ayı gibi de evleniriz.Bu arada beyaz eşya bayisiyim Sıemens,smeg ,franke,miele,gaggenau,westinghouse ne ararsanız bayiliği var ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
goruyor ve arttırıyorum
ABI BU KACINCI SEVIYE .d
ghibli06
17-11-2017, 20:09
goruyor ve arttırıyorum
iyi en azından teklif etmiş, benimkisi uzuuun yılar sonunda 'seninkileri çağır haftaya bizimkiler müsait!' dedi :D
Ulan birkaç ay oldu evleneli. Proje arabasını bitiricem diye götüm çatladı. Kenara para atıcam diye oynamadıgım oyun kalmadı :D Velhasılı kelam araba yapıyosanız geliriniz iyi de olsa bulasmayın evliliğe. Sonra vay efendim benden çok arabayla ilgileniyosun arabayla çok vakit harcıyosun. Yok sen araba parçası alıyosun ben macbook alacam bilmem ne basınızın etini yerler İD Bulasmayın uzaklasın
İnstagram ağır abileri konusuna eklendiniz :D bu nedir dayıcım Allah aşkına :D
anıl turan
20-11-2017, 13:24
ABI BU KACINCI SEVIYE .d
valla kardesim ben seviyeyi Allahuekber daglarina cikarttim sizi bilmem...
iyi en azından teklif etmiş, benimkisi uzuuun yılar sonunda 'seninkileri çağır haftaya bizimkiler müsait!' dedi :D
abi neticede yuzugu verirken bende evlenme teklifi ettim, yani benimki biraz iade-i evlilik teklifi oluyor..
Benim teklifim şöyle oldu;
Her zaman termosla çay içmeye gittiğimiz sahilde muhabbet ederken sana önemli bir şey diyeceğim dedim. :)
Çok fazla organizyon şirketi ile görüştüm günlerce ne yapabilirim diye düşündüm. Ama hiç biri içime sinmedi sanki başkasına ait kıyafeti giymek gibi bize özel olmayacak dedim. Zaten ben kalabalıkta utanırım dedim. Hayatımda kimseye evlenme teklif etmedim şuan çok heyecanlıyım benimle evlenir misin dedim. Eşimde çok heyecanlandı yüzüğü parmağına taktı :)
Nasıl istiyorsanız öyle teklif edin yada hiç etmeyin içinizden geldiği gibi yaşayın hayatı. Maalesef hanımlar bu konuda sosyal medya arkadaş vs. etkisi altında kalıyorlar beklentileri yüksek :) Ben kendi eşimden bu konuda çok memnunum :) Herkese kolay gelsin :)
İnstagram ağır abileri konusuna eklendiniz :D bu nedir dayıcım Allah aşkına :D
Ben evleneceğimizi bile bilmiyordum. Bir gün geldik eve denizden. Babam aradı. Imam geliyo dedi hazırlanın. Bekle baba dedim benimkine sordum evlenmek istiyon mu diye? Olur dedi. Tamam gelsin baba dedim geldi imam nikahı kıydık 2 dakikada :D Sonra gün falan aldık cart curt :D Düğüne 1 gram karışmadım damatlığımı bile onlar aldı ben o arada sanayidey
Ben evleneceğimizi bile bilmiyordum. Bir gün geldik eve denizden. Babam aradı. Imam geliyo dedi hazırlanın. Bekle baba dedim benimkine sordum evlenmek istiyon mu diye? Olur dedi. Tamam gelsin baba dedim geldi imam nikahı kıydık 2 dakikada :D Sonra gün falan aldık cart curt :D Düğüne 1 gram karışmadım damatlığımı bile onlar aldı ben o arada sanayidey
sanayideydim :D Araba yetişmedi de zaten öyle güme gittik evlendik :D
Hahaha ya iyi güldüm :D
burak_2885
04-12-2017, 16:36
Arkadaşlar 3500 gibi fiyatlara güzel bi smart tv önerecek olan var mı? Ama mümkün mertebe en büyüğü olmalı. 140 ekran falan buldum bu paralara hemde philips/samsung gibi markalarda. Masraf çok olduğundan 4 bin gibi piskolojik sınırı aşmak istemiyorum :) + soundbar almayı düşünüyorum evime 600-700 gibi bi fiyata
Thracian
04-12-2017, 18:15
Arkadaşlar 3500 gibi fiyatlara güzel bi smart tv önerecek olan var mı? Ama mümkün mertebe en büyüğü olmalı. 140 ekran falan buldum bu paralara hemde philips/samsung gibi markalarda. Masraf çok olduğundan 4 bin gibi piskolojik sınırı aşmak istemiyorum :) + soundbar almayı düşünüyorum evime 600-700 gibi bi fiyata
haftaya sunny 55' curved wifi li cihaz alacağız.
haftaya sunny 55' curved wifi li cihaz alacağız.
Arkadaşın bahsettiği paralara sunny almak gereksiz olur diye düşünüyorum.
ÖmerF.Bayar
04-12-2017, 23:09
Sunny almaktansa vestel alın, o paraya cok rahat daha kaliteli markalarda alırsınız ama vestelle sunny aynı işletim sistemi var ekran ve paneller farklı vestel daha kaliteli,
Sound bar ben kipada lg gordum en ucuz, 2 gucte urunler 1 i 700 diğeri 500tl idi, web sayfalarından bakın isterseniz kampadaydı.
Thracian
05-12-2017, 11:44
Arkadaşın bahsettiği paralara sunny almak gereksiz olur diye düşünüyorum.
2450TL 55' curved wifi
Aranel Ciryatan
05-12-2017, 13:19
Benim evlenme teklifi de enteresandı yaklaşık 2 hafta boyunca Galata Kulesinde evlenme teklif edecekmiş gibi sinyaller verdim kendisine. Yakın arkadaşını da organize ettim "Mehmet bana soru sordu" falan de diye. Bu iyice kesin kulede teklif edicem gözü ile bakıyordu. Kulede bir pasta yedik o sırada elini tutmalar romantik takılmalar falan iyice ortamı oluşturup sonra hadi gidelim sıkıldım burada dedim. Apar topar kalktık. Tabi aşağıda kardeşim ve yakın arkadaşlarımız sürpriz için bizi bekliyor. Hiç bişi yok gibi kuleden çıktık 1 arkadaşımızda arkadan bizi çekiyordu falan. Neyse sizi video ile baş başa bırakıyorum :D
Evlilik Teklifi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=4_ipWfnjrvo&feature=youtu.be)
https://www.youtube.com/watch?v=4_ipWfnjrvo&feature=youtu.be
M U R A T
12-12-2017, 10:46
tv buzdolabı çamaşır ve bulaşık makinesi önerilerine açığım bu işlerden hiç anlamam
driver_can
12-12-2017, 14:11
tv buzdolabı çamaşır ve bulaşık makinesi önerilerine açığım bu işlerden hiç anlamam
Beyaz eşya İçin Siemens öneririm.Mıele,gaggenau bütçe üstündeyse onlardan sonra piyasada en kalitelilerindendir.
burak_2885
12-12-2017, 15:24
Tv için teknosa vb. teknoloji mağazalarında ya da güvenilir yerlerde indirim/kampanya yönlendirmesi yapabilecek biri çıkar mı aranızda :/
A101'i takip edebilirsin, ben 2 tv aldım...
alperaslann
22-12-2017, 21:46
Evin tüm beyaz eşyalarını yenileyeceğiz. 3 Marka arasında kaldık Bosch - Samsung - Siemens. Verebileceğiniz tavsiyeler var mıdır? Hepsi aynı marka olsun istiyoruz. Eleştiri, yorum, tavsiye ne varsa yapabilirsiniz :D
Korollacı
23-12-2017, 09:25
ben bosh aldim iyikide almisim diyorum 4 yildir kullaniyorum sifir sikinti. hele ki buzdolabi benim oglanin hergun onlarca kez kapaklari acip kapatmasina das olsa dayanmazdi
alperaslann
25-12-2017, 09:31
Buundan önceki eşyalarda Bosch idi. Ama çamaşır makinasının tambur bilyası falan kırıldı :D Yine gittik bosch aldık hayırlısı :D
ben bosh aldim iyikide almisim diyorum 4 yildir kullaniyorum sifir sikinti. hele ki buzdolabi benim oglanin hergun onlarca kez kapaklari acip kapatmasina das olsa dayanmazdi
buzdolabı kapağı açıp kapamayla bozulmaz. biz 8 kişi 10 sene bozamadık açıp kapamayla. fakat akıllının biri kapağa konserve serisini dizdi 1 hafta kapı ahır kapısı gibi yere düştü.
arkadaşlar beyaz eşyada arçelik kullanan varmı önerirmisiniz. Tv yide samsung veya Lg dünüşüyorum. yorumlarınız önemli.
Thracian
20-01-2018, 18:01
arkadaşlar beyaz eşyada arçelik kullanan varmı önerirmisiniz. Tv yide samsung veya Lg dünüşüyorum. yorumlarınız önemli.
6 aylık evliyim.
Ben buzdolabı ve fırın seti bosch tan aldım
Eşimin ailesi bulaşık ve çamaşırı miele aldı.
TV de A101 den HI-level aldım. Çok memnunum. Tek eksik wifi.
Wifi li tv al.
Thracian
20-01-2018, 18:42
6 aylık evliyim.
Ben buzdolabı ve fırın seti bosch tan aldım
Eşimin ailesi bulaşık ve çamaşırı miele aldı.
TV de A101 den HI-level aldım. Çok memnunum. Tek eksik wifi.
Wifi li tv al.
6 ay
Önce evlendim. Bütün beyaz eşyalarım ve ankastre setim arçelik. Gayet memnunum sadece set üstü ocak hariç. Cam yüzey içinde kılcal çatlamalar oluştu. Set üstü bariç beyaz eşyalsrı ı tavsiye ederim. Tv yi de lg aldım. Başka marka bir tv kullanmadığım için onda karşılaştırma yapamam ama genel olarak ondan da memnunum. 49uj650v modeli tv nin.
Yeni evlenecek olan arkadas varsa , elimde 1 adet gelinlik bulunmaktadir. Sahibi 750 tl rakam istemektedir.
koraycano
21-01-2018, 16:37
6 ay
Önce evlendim. Bütün beyaz eşyalarım ve ankastre setim arçelik. Gayet memnunum sadece set üstü ocak hariç. Cam yüzey içinde kılcal çatlamalar oluştu. Set üstü bariç beyaz eşyalsrı ı tavsiye ederim. Tv yi de lg aldım. Başka marka bir tv kullanmadığım için onda karşılaştırma yapamam ama genel olarak ondan da memnunum. 49uj650v modeli tv nin.
3 Aylık evliyim bende. Set üstü ocak hariç bire bir aynılarını aldım :)
Yeni evlenecek olan arkadas varsa , elimde 1 adet gelinlik bulunmaktadir. Sahibi 750 tl rakam istemektedir.
bizde de var satılık :)
Özelden bana gelinlikleirn foto ve bedenini atarmışsınız gelinlik satan arkadaşlar.
Nisan elbisesi bakmaya gittik kadikoyden başladık bir modele 795 dedi ayni marka ayni seri no olan elbise günün sonunda gittiğimiz 20. Mağazada 119 a düştü �� meğer hepsi izmirden alıyormuş ayni toptancidan.
Tüm evimin eşyalarını siemens aldım
Buzdolabı, Ankastre Fırın, setüstü, davlumbaz, Ankastre mikrodalga, bulaşık, çamaşır, kurutma
3 sene bitti, gayet memnunum. Tavsiye ederim.
Geçen sene de kendi evime geçerkende klima aldım 2 tane, onlar da siemensti. Bütün yaz gayet bol şekilde kullandım, memnun kaldım. Elektrik faturamda da farkedilir bir artış olmadı.
Elektrik faturasındaki tek artış, kış geldiği zaman oluyor. Eski evde de, kendi evimde de kış gelir gelmez elektrik faturam 30-40 TL artıyor. Her 2 evde de aynı marka / model kombi kullandım ve durumu kombiye bağlıyorum. Dikkat etmek gerek bu duruma da.
dieselpower
21-01-2018, 19:07
Taze evlilere sorum bi ev dizmek mobilyasiyla beyaz esyasiyla orta hali biseyler almak icin taban fiyat kaca geliyor
Taze evlilere sorum bi ev dizmek mobilyasiyla beyaz esyasiyla orta hali biseyler almak icin taban fiyat kaca geliyor
Bu tamamen sana bağlı. Beyaz eşyalarım bulaşık,çamaşır makinesi,buzdolabı,3 lü anlastre, kahve makinası,çaycısı 10.000 e aldım arçelikten ötv indrimi vardı ozaman. Enzadan koltuk takımı yemek masası 6 sandalye orta sehpa ve konsolu 12k tl ye aldım. Yatak odası ,mutfak dolabı kapakları,vestiyer, tv ünitesi,banyo dolapları 15k tl tuttu. Bunlar kabaca olanlar ıvır zıvıra 20k daha koy. Tabi kız tarafınında yaptıkları var. Erkeğe kaçan ortalama 60k filan sanırım orta halli ����
Bu tamamen sana bağlı. Beyaz eşyalarım bulaşık,çamaşır makinesi,buzdolabı,3 lü anlastre, kahve makinası,çaycısı 10.000 e aldım arçelikten ötv indrimi vardı ozaman. Tv ye 49 ekran lg 3000 verdim. Enzadan koltuk takımı yemek masası 6 sandalye orta sehpa ve konsolu 12k tl ye aldım. Yatak odası ,mutfak dolabı kapakları,vestiyer, tv ünitesi,banyo dolapları 15k tl tuttu. Bunlar kabaca olanlar ıvır zıvıra 20k daha koy. Tabi kız tarafınında yaptıkları var. Erkeğe kaçan ortalama 60k filan sanırım orta halli 😄😄
canozgur106
22-01-2018, 00:25
Bu tamamen sana bağlı. Beyaz eşyalarım bulaşık,çamaşır makinesi,buzdolabı,3 lü anlastre, kahve makinası,çaycısı 10.000 e aldım arçelikten ötv indrimi vardı ozaman. Tv ye 49 ekran lg 3000 verdim. Enzadan koltuk takımı yemek masası 6 sandalye orta sehpa ve konsolu 12k tl ye aldım. Yatak odası ,mutfak dolabı kapakları,vestiyer, tv ünitesi,banyo dolapları 15k tl tuttu. Bunlar kabaca olanlar ıvır zıvıra 20k daha koy. Tabi kız tarafınında yaptıkları var. Erkeğe kaçan ortalama 60k filan sanırım orta halli ����
Kardo ortahal için biraz yüksek bi rakam :) Arçelik üst seri buzdolabı çamaşır mak bulaşk mak 4450ye aldık
Tv yi Samsung 7000serisi 2017 üretimi ve modeli olarak hepsiburada.com dan 2839a aldık
127 ekran wifi elle sesle kumanda vs vs gayet başarılı bi tv buda biraz araştırma yaparsanız uygun şeyler denk gelebiliyor
Emre Akçay
22-01-2018, 08:26
Bende evleneli 5 ay oldu. Biz alırken ÖTV indirimi vardı, değişik değişik kampanya yapmışlardı. Bayilerin hiçbirinde fiyatlar birbirini tutmuyordu. Biz beyaz eşyaları Arçelik, 3 lü ankastre seti Ariston Hotpoint, tv yi ise LG aldık. Beyaz eşyalarda enerji tüketimlerinin A+++ olmasına dikkat ettik. Şimdi aşağıya linklere bakıyorum da fiyatlar uçmuş.
Çamaşır Makinesi: 9143 YCM Camaşır Makinesi | Arcelik (https://www.arcelik.com.tr/camasir-makinesi/9143-ycm-camasir-makinesi.html)
Buzdolabı: 2520 CEI A+++ No Frost Buzdolabı | Arcelik (https://www.arcelik.com.tr/no-frost-buzdolabi/2520-cei-a--buzdolabi.html)
Bulaşık Makinesi: 6588 I Bulaşık Makinesi | Arcelik (https://www.arcelik.com.tr/bulasik-makinesi/6588-i-bulasik-makinesi.html)
Lg 55EG910V Oled: LG 55EG910V 55" 140 Ekran Full HD Uydu Alıcılı Curved 3D Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/lg-55eg910v-55-140-ekran-full-hd-uydu-alicili-curved-3d-smart-wi-fi-webos-2-0-oled-tv-pm-evlg55eg910v)
Süpürge: Philips Fc9924/07 Marathon Ultimate Supurge - n11.com (https://urun.n11.com/elektrikli-supurge/philips-fc992407-marathon-ultimate-supurge-P79028228)
Davlumbaz: https://urun.n11.com/davlumbazlar/hotpoint-ariston-95018hhf-67f-ll-x-davlumbaz-P119740048
Fırın: https://urun.n11.com/ankastre-setler/hotpoint-ariston-87070-fk1039elp-0-xha-ankastre-P151633376
Ocak: https://urun.n11.com/ocak/hotpoint-ariston-tq-751-ice-k-x-ha-ankastre-ocak-P217251664
Tabi burda yazan fiyatlar ile bizim aldığımız çok farklı. Ben örnek olsun diye koyuyorum.
evin kendi içinde fırın ocak davlumbaz vardı.
ben bulaşık çamaşır ve buzdolabını arçelikten aldım ve şuan bir problem yok.
tavsiyem hiç öylr yok 8 programlı işte yıkarken şöyle uçuyor böylr kaçıyor gerek yok.
güyya 8 programlı bulaşık makinası aldık hep aynı programda yıkıyoruz. hiç bir fark olmuyo.
Arçelik servisleride hızlı çalışıyor yedek parça ellerinde her zaman var. bunuda düşünün.
birde sakın çamaşır makinasını kurutmalı almayın. yeriniz var ise kurutma ayrı olsun yer yok ise kurutmasız alın. kurutmalı çamaşır makinası kurutmuyor.
Kardo ortahal için biraz yüksek bi rakam :) Arçelik üst seri buzdolabı çamaşır mak bulaşk mak 4450ye aldık
Tv yi Samsung 7000serisi 2017 üretimi ve modeli olarak hepsiburada.com dan 2839a aldık
127 ekran wifi elle sesle kumanda vs vs gayet başarılı bi tv buda biraz araştırma yaparsanız uygun şeyler denk gelebiliyor
abi zaten baktığında hemen hemen aynı paralara almışız. Benim extram içerisinde 3lü ankastre set kahve makinası çay makinası ıvırı zıvırı olması. Ben internetten yüksek meblalı alışverişleri sevmiyorum abi tv kırık gelir bozulur eder onu geri yolla et filan uğraşamam :D
evin kendi içinde fırın ocak davlumbaz vardı.
ben bulaşık çamaşır ve buzdolabını arçelikten aldım ve şuan bir problem yok.
tavsiyem hiç öylr yok 8 programlı işte yıkarken şöyle uçuyor böylr kaçıyor gerek yok.
güyya 8 programlı bulaşık makinası aldık hep aynı programda yıkıyoruz. hiç bir fark olmuyo.
Arçelik servisleride hızlı çalışıyor yedek parça ellerinde her zaman var. bunuda düşünün.
birde sakın çamaşır makinasını kurutmalı almayın. yeriniz var ise kurutma ayrı olsun yer yok ise kurutmasız alın. kurutmalı çamaşır makinası kurutmuyor.
sorma hatun aldı 8 programlı sadece 4 nolu programı kullanıyo :D
Mutlu Değerli
07-02-2018, 02:51
16 eylülde düğünüm var Allah izin verirse, 13 bin salona gitti Modoko'dan aldım 13 bin Yatak odası yine modoko, düğün altın vs derken ortalama 65 bin para gidiyor Allah herkese kolaylık versin :)
Şu yazıya istinaden yazıyorum. Yazdığım kişide kendisine bir tepki olarak algılamasın.
Her türlü planlamayı yaptım. Kafamda 3 4tane farklı alım şekli var ve en babası 55bin tl tutuyor. Is kesinlikle evlendiginiz kişide bitiyor.
Şu an izleyeceğim a planında hesaplarim şu şekilde, fiyat hiç biryerden almadım ama hergun fiyat araştırmalarım sonucu yazıyorum; 10bin beyaz eşya, 10bin mobilya, 5bin hali perde, 5bin televizyon (son kalite olsun istiyorum paraya kıyıcam), 5bin küçük ev aletleri, çatal bıçak kaşık bilmem ne... şu rakamla evi diziyorum. Geri kalan düğüne harcadigim paraya ise aciyorum ama yapacak birşey yok evlenen benim milleti eglendiricem diye 15 20bin tl para gidecek. Diyeceksiniz ulan bir kere evleniyorsun. Ben ne yazık ki bu bakış acısında bir insan değilim. Anı yaşamaktan çok yarını yaşamayı düşündüğüm için böyle.
Takıdan yana çok umudum yok, kızdanda bileziklerini ilerde araba için alırım diyemem. Ha kendi düşüncesiyle al bunları degerlendir derse o ayrı.
Yukarda yazdığım fiyatları aşmamak kaydıyla alt rakamlarla olayları kapatırsam iyi diye düşünüyorum. Eskiden 30bine evleniliyordu şimdi rakam 50bin
a101 e 55 inç tv geliyor piyasa fiyatı 3500 tl civarı sanırım 3200 e veriyorlar. toshiba marka ama kararsız kaldım yorular nelerdir internette okuduguma göre vestelin panelini kullanıyorlarmış? lg düşünüyordum ama değerlendirilirmi?
al al bitmiyor amk spor gazetesi
burcinkarabacak
07-02-2018, 10:04
1yıl (sıfır) eşyalı kiralık bi eve çıktık. düğün masrafları bitince ağustosdan sonra ufak ufak eşya ve oda kurmaya başlayacağız. temmuzda evlendim ben de. tüm evi aynı anda kurmayacağız. planımız bu şekilde. önce mutfak ve yatak odası. zaten iki kişiyiz. çıkacağımız evin mutfağı buyük orayı yaşam alanı olarak düşündük. sonra sonra salon diğer odalar gibi devam edeceğiz. umarım plan yolda bozulmaz :)
saygılar
henüz evlenmeyenlere de sabır diliyorum
arkadaşlar ev tutarken dikkat edin.
Basitçe anlatıyım.
göztepede sıfır bir binada ev tuttuk. iskan henüz alınmamış. ben bu konuyu bilmediğim için sorgulamadım.
Şantiye elektiriği kullanılıyor ve haliyle daha pahalı.
onun dışında şantiye ye gelen elektrik kutusu dışarıda duruyordu. etrafındaki demiri çalıcaz diye asılmışlar ve bütün kablolar beraberinde geldi. bütün binadaki kombilerin elektronik kartı yandı bazı dairelerde buzdolabı Tv ler bozulmuş.
Allahtan ev sahibimiz düzgün ve anlayışlı bir adam kombinin masrafını halletti.
ufak detayları dahil sorun, emlakçılar çok geçiştiriyor konuları. Özellikle ilk siz taşıncaksanız çok saçma eksikler çıkabiliyor. elektik tesisatları çok sakat. kontrol etmeden haraket etmeyin.
uluckaban
07-02-2018, 10:36
Mobilya önerileri değerlendirilirrrr
Beyler benim sorunum şuan eşya falan değil :) sorun şu ; hafta sonu kız arkadaşımın ailesi ve bizimkilerle beraber dışarıda bir mekanda görüşücez. İst anadolu yakasında bildiğiniz güzel, nezih bi restorant var mı? Güzel sakin kafe tarzı bi yerde olabilir.
canozgur106
11-02-2018, 13:38
Mobilya önerileri değerlendirilirrrr
kendin yaptır Uluç imalatçıdan kısıkköy mobilya şehri diye gittik en dip rakam 18bin çıktı diyebilirim
uluckaban
12-02-2018, 07:25
kendin yaptır Uluç imalatçıdan kısıkköy mobilya şehri diye gittik en dip rakam 18bin çıktı diyebilirim
abi koltuk için bitini bulduk istediğin markadan beğen yapalım diyorlar da mobilya işi riskli :D
arkadaşlar ev tutarken dikkat edin.
Basitçe anlatıyım.
göztepede sıfır bir binada ev tuttuk. iskan henüz alınmamış. ben bu konuyu bilmediğim için sorgulamadım.
Şantiye elektiriği kullanılıyor ve haliyle daha pahalı.
onun dışında şantiye ye gelen elektrik kutusu dışarıda duruyordu. etrafındaki demiri çalıcaz diye asılmışlar ve bütün kablolar beraberinde geldi. bütün binadaki kombilerin elektronik kartı yandı bazı dairelerde buzdolabı Tv ler bozulmuş.
Allahtan ev sahibimiz düzgün ve anlayışlı bir adam kombinin masrafını halletti.
ufak detayları dahil sorun, emlakçılar çok geçiştiriyor konuları. Özellikle ilk siz taşıncaksanız çok saçma eksikler çıkabiliyor. elektik tesisatları çok sakat. kontrol etmeden haraket etmeyin.
bende yeni bina yani iskansız kiralamıştım 3-5 ay sonra iskan alındı ama o süreçte faturayı biri ödemesi gitti elektrik suyun böyle bir risk oluyor malesef
faturayı birisi ödemese olacaktı. faturalar ortak gelip hesaplanıp toplanıyor ya o yüzden
canozgur106
08-03-2018, 18:02
abi koltuk için bitini bulduk istediğin markadan beğen yapalım diyorlar da mobilya işi riskli :D
Valla 3-5 bin fazla vermektense risk alırım :)
Beyler alt limit 7 8bine kadar, hangi marka beyaz eşya önerirsiniz?
vestel yada uygun muadili regal
ben evleneli 1 yıl oldu ev ile birlikte bana 400 bin tl magal oldu bunun 250 bin tl peşin gerisi kredi ödiyorum evlenmek çok zor iş.
vestel yada uygun muadili regal
ben evleneli 1 yıl oldu ev ile birlikte bana 400 bin tl magal oldu bunun 250 bin tl peşin gerisi kredi ödiyorum evlenmek çok zor iş.
mal olmak
1.
belli bir paraya yaptırılmış, çıkmış olmak.
"Ev bir milyara mal olmuştu"
2.
bir iş, herhangi bir davranış sonucu zarara uğramak.
"Davranışı işini yitirmesine mal oldu"
3.
(bir yeri, bir şeyi) benimsemek, oraya uyum sağlamak.
"Onun partisine mal olması zaman aldı"
4.
mec.
eskimek, (tarihe) geçmek.
yanlış anlama.sırf senin için yazmadım.
edebiyat profesörü değilim.
edat , tümleç, de , da , ki eklerinin nerede nasıl yazılacağını hicbir zaman ezberleyemedim .
son zamanlarda senin gibi kelimeleri yanlış yazan gençlerimiz mevcut.
hepsini gectım ilkokul , ortaokul bebeside yanlış yazıyor:
lütfen yazılışını bilmediğiniz kelimeleri araştırın. tdk ya kelime bağışlamak süper olur fakat once kendi kelimelerimize sahip çıkalım.
Mutlu Değerli
27-05-2018, 08:48
Evet beyler güncel neler yaptım paylaşmak istiyorum.
Lojmana taşındım, 3+1 130mt. 370tl kira + 200tl çevre düzenleme payı olarak kiram var. Ufaktan içini doldurmaya başladım
TV'yi samsung 55mu9000 aldım, 5400tl + 600tl 3sene uzatılmış garanti.
Köşeli koltuk takımı aldım, fazladan modül eklettim. Fiyat 3500tl (Vivense mobilya)
6700tl beyaz eşyalarım tuttu. Hepsi arçelik son seri ürünler.
6kişilik yemek masası aldım salona 1400tl tuttu.
Köşeli takımım 1 ay sonra teslim olacagı için bir kanepe ihtiyacım dogdu, 900e aldım 0 kanepe. İlerleyen zamanlarda onu diger oturma odasına koyucam.
Şimdilik bunları aldım. Totalde: +- 18.000tl yani. Biz zaten bugüne kadar internetten bir sürü şey aldık (TV ünitesidir, kitaplıktır vs vs ıvır zıvır. Bunları hep ben aldıım onlarada 2000tl bile vermemişimdir) Ee daha neler eksik;
-mutfaga yemek masası alıcam. Salona halı alıcam. Bunlarda totalde 1000 1500tl gibi bir rakam tutucak. Ben erkek tarafı olarak bunları aldım. Kız ise; evden kendi odasını getirtecek. Onu bir odaya koyacagız komple. Yatak odasını, evin bütün perde ve halılarını (salon halısı hariç) alacak. Yemek seti tencere takımları ve çatal bıçak şeyleride onda.
Aşağı yukarı bir evi a dan z ye demiim ama dizmenin güncel maliyeti 30bin civarlarında. Geri kalan 15bin altın deseniz, bi 15te yok salondur yok gelin başıdır arabadır saga sola saçılan paradır dersek... Ortalama 60bin TL gidiyor
driver_can
27-05-2018, 10:00
Evet beyler güncel neler yaptım paylaşmak istiyorum.
Lojmana taşındım, 3+1 130mt. 370tl kira + 200tl çevre düzenleme payı olarak kiram var. Ufaktan içini doldurmaya başladım
TV'yi samsung 55mu9000 aldım, 5400tl + 600tl 3sene uzatılmış garanti.
Köşeli koltuk takımı aldım, fazladan modül eklettim. Fiyat 3500tl (Vivense mobilya)
6700tl beyaz eşyalarım tuttu. Hepsi arçelik son seri ürünler.
6kişilik yemek masası aldım salona 1400tl tuttu.
Köşeli takımım 1 ay sonra teslim olacagı için bir kanepe ihtiyacım dogdu, 900e aldım 0 kanepe. İlerleyen zamanlarda onu diger oturma odasına koyucam.
Şimdilik bunları aldım. Totalde: +- 18.000tl yani. Biz zaten bugüne kadar internetten bir sürü şey aldık (TV ünitesidir, kitaplıktır vs vs ıvır zıvır. Bunları hep ben aldıım onlarada 2000tl bile vermemişimdir) Ee daha neler eksik;
-mutfaga yemek masası alıcam. Salona halı alıcam. Bunlarda totalde 1000 1500tl gibi bir rakam tutucak. Ben erkek tarafı olarak bunları aldım. Kız ise; evden kendi odasını getirtecek. Onu bir odaya koyacagız komple. Yatak odasını, evin bütün perde ve halılarını (salon halısı hariç) alacak. Yemek seti tencere takımları ve çatal bıçak şeyleride onda.
Aşağı yukarı bir evi a dan z ye demiim ama dizmenin güncel maliyeti 30bin civarlarında. Geri kalan 15bin altın deseniz, bi 15te yok salondur yok gelin başıdır arabadır saga sola saçılan paradır dersek... Ortalama 60bin TL gidiyor
Hayırlı olsun güle güle oturun yeni evinizde.Vivense markasından memnun musunuz?Teşhir mağazaları çok fazla olmadığından açıkcası güvenip görerek alamayacağız.Ama fiyatı da piyasaya göre uygun.Tercih edilir mi kullanan arkadaşlar mevcut mu?
Çok iyimser rakamlar,ben çok lüks'e kaçmadığım halde 100.000 lirayı geçti şu an.
driver_can
27-05-2018, 13:20
Çok iyimser rakamlar,ben çok lüks'e kaçmadığım halde 100.000 lirayı geçti şu an.
100.000 TL ‘yi aşağı yukarı Ne geçiyor merak ediyorum Eylül ayında evlenecek biri olarak?Özel dizayn mobilyalar koltuklar falan da mı var işin içinde?
100.000 TL ‘yi aşağı yukarı Ne geçiyor merak ediyorum Eylül ayında evlenecek biri olarak?Özel dizayn mobilyalar koltuklar falan da mı var işin içinde?
Sıfır ev ve mutfak dolabı başta olmak üzere diğer dolaplar yok ise benim masraflarım şöyle;
-Mutfak dolabı ve diğer dolaplar(giyinme odası,vestiyer,yüklük,banyo dolabı vs. 22.000 TL+4.500 TL Mutfak dolabı tezgah üstü)
-Salon takımı,oturma odası takımı,yemek takımı,mutfak masası,tv ünitesi(konsol vs yok ) halı ,orta sehba vs 22.500 TL
-Beyaz eşya 10.000 TL (Bosch)
-Televizyon 5.000 TL
-Keyfi olabilir ama 2 balkona da cam balkon toplamda 3.400 Tl
-Evin stor dahil tüm perdeleri 5.000 tl
-Elektrik süpürgesi vb diğer küçük ev aletleri 2.500-5.000 Tl arası
-Düğün salonu 11.500 Tl.
aklıma gelmeyenler şeyler de illa ki var . Lüks'e kaçtığımız şeyler de var ,standart olan malzemelerde. Mesela mutfak tezgahını çok iyi bir ürün kullandık,aynı gereksiz lüks'ü salon yemek takımına da yaptık.
Allah herkesin yardımcısı olsun,4-5 kilo gereksiz kaybettim :) . Mutlu bir yuva mı kuruyoruz ,dötümüze kazık mı sokuyoruz belli değil.
driver_can
27-05-2018, 13:51
Ev kendi evinize yaptığınız masraflar çok göze gelmez tabi ki mutfak ve diğer dolaplar balkonlara cam kapama işi kiralık evde yapılacak masraflar değil tabiki.Beyaz eşya tv işi de normal fiyat olarak.Ben Sıemens bayisi olduğum için beyaz eşyayı sıemens aldım mıele bayiliği de var çalıştığım yerde süpürge de oradan.
Arkadaşlar birde Bosch ve Siemens yarın yada haziran 1 de beyaz eşyaya zam geleceğini söyledi. bu doğrumudur acaba? ve benim düğün mart 2019 da. beyaz eşyayı şimdiden almak mantıklımı olur? Siemens yada bosch düşünüyoruz. limit 7000 diyelim. nelere dikkat etmeliyim. tavsiye verebilir misiniz ?
kesik_çizgi
27-05-2018, 14:36
Arkadaşlar birde Bosch ve Siemens yarın yada haziran 1 de beyaz eşyaya zam geleceğini söyledi. bu doğrumudur acaba? ve benim düğün mart 2019 da. beyaz eşyayı şimdiden almak mantıklımı olur? Siemens yada bosch düşünüyoruz. limit 7000 diyelim. nelere dikkat etmeliyim. tavsiye verebilir misiniz ?
Evimin altında Siemens bayisi var, persembe günü 24.05.2018 de aksam üzeri bi selam vermek icin uğradım, işler nasıl diye sorunca o gün gelen maili gösterdi, güncel fiyatlarla satışları durdurun diye Siemens yollamış, merkezden Yen’i fiyat listesi de bikac güne gelir diyordu, bilginize
salon icin koltuk takimi yenileyecegim: memnun kaldiginiz markalar neler?
canozgur106
27-05-2018, 17:15
Arkadaşlar balayı için Bodrumda otel tavsiyeniz var mıdır? 3 gece 4 gündüz olarak 12 Eylül giriş 15 Eylül çıkışlı olacak yardımcı olursanız sevinirim,otel personeli otel müdürü vs olarak tanıdık var mıdır..?
AliGizda
28-05-2018, 06:53
Kanka Airport AVM' nin alt katında Bosch-Samsung-Vestel bayii falan var, tüm dükkanlar aynı adamın. Ben Samsung' tan almıştım ve fiyatları gerçekten spotcu kadar uygundu. 2 yıl olacak neredeyse daha hiç bir sıkıntı yaşamadık Allah' a şükür. Baksana oraya bi.
streetracer_nos
28-05-2018, 09:09
Siemes, bosch almanya üretimi olan ürünlerden almanı tavsiye ederim.Özellikle buzdolabı ve bulaşık mak. ta yerliden uzak dur.Buzdolabında tek kapı olarak alman serisi yoktu şu an var mı bilmiyorum.Alttan buzluklu alma ayrıca
Yerli üretimlerden memnun kalmazsınız
Kanka Airport AVM' nin alt katında Bosch-Samsung-Vestel bayii falan var, tüm dükkanlar aynı adamın. Ben Samsung' tan almıştım ve fiyatları gerçekten spotcu kadar uygundu. 2 yıl olacak neredeyse daha hiç bir sıkıntı yaşamadık Allah' a şükür. Baksana oraya bi.
Samsung ve lg yi merak ediyodum kanka. Samsung diğerlerine göre biraz daha uygun gibi. Dediğin yere bakıcam
Siemes, bosch almanya üretimi olan ürünlerden almanı tavsiye ederim.Özellikle buzdolabı ve bulaşık mak. ta yerliden uzak dur.Buzdolabında tek kapı olarak alman serisi yoktu şu an var mı bilmiyorum.Alttan buzluklu alma ayrıca
Yerli üretimlerden memnun kalmazsınız
Alman üretimi artık kalmamış gibi öyle diyolar. Sadece bulaşık makinasında buldul o da son üretim falandı sanırım. Yerlileri o kadar mı kötü?
streetracer_nos
28-05-2018, 10:19
Uzun yıllar beyaz eşya sattım genel durum bu Yerli üretim almak bizim yerli ürünleri almaktan farksız .
Buzdolabında lg/samsung bakabilirsin. 10 yıl garantili inverter motorlu almaya bak.Bulaşık makinesi electrolux , lg bakabilirsin.samsung bulaşık mak. da alma kesinlikle.Durum bu
benim kendi kullandığım 7 yılda
buzdolabı 2 kere bulaşık makinesi 1 kere bozuldu yerli üretim.
AliGizda
28-05-2018, 10:25
Samsung ve lg yi merak ediyodum kanka. Samsung diğerlerine göre biraz daha uygun gibi. Dediğin yere bakıcam
Kanka benim herşey Samsung' tu, hatun sadece bulaşık makinesinden şikayetçiydi. Taşındığım evde Arçeliğin bulaşık makinesi var bizimkini sattım o yüzden şimdi hatun çok memnun. Çamaşır makinesini kurutmalı aldık ama sadece 1 kere kullandık kurutmasını :) Kurutmaya yalan yere para verme :D
Şurayı bir okudum evlenmekten bir daha korktum aga bu fiyatlar nedir böyle, sanırım bekar ölücem :D
salon icin koltuk takimi yenileyecegim: memnun kaldiginiz markalar neler?
Fox Koşe Koltuk Takımı | Saloni Mobilya (https://saloni.com.tr/urun/fox-kose-koltuk-takimi--59)
Rahatlık ve kullanışlılık olarak tavsiye ederim
Mutlu Değerli
28-05-2018, 23:50
Hayırlı olsun güle güle oturun yeni evinizde.Vivense markasından memnun musunuz?Teşhir mağazaları çok fazla olmadığından açıkcası güvenip görerek alamayacağız.Ama fiyatı da piyasaya göre uygun.Tercih edilir mi kullanan arkadaşlar mevcut mu?
Biz internetten bakındık, ürünleri begendik. Gittik magazadan canlı gördük ayrı bi begendik. Fiyatına göre kaliteli ürünler bence. Ha 15bin tl'ye de oturma grubu var ama çok saraysı duruyor onlarda
Mutlu Değerli
28-05-2018, 23:55
Göçebe yaşayacağımız için pahalıya kaçmadık fazla. İyimser fiyatlar birazda buna baglı. 4sene sonra doguya gidicem ve orada 7-8sene min. kalacagım. Ordan sonra kalıcı olarak izmire yerleşip emekli olurum. Tabi izmire yerleşirken bu elimizdeki eşyalar eskir. ortalama 12 13sene kullanılırsa evet baya eskirler hemde... O zaman gidip parayı basarak herşeyin en iyisini almaktan yanayım, inşaallah evimide almış olacagım o vakit.
4 parça halı 2 adet yolluk 2500TL
Buz dolabi bosch 2500
Çamaşır mak bosch 1500
Bulasik makinasi bosch 1500
Firin ocak davlumbaz siemens ankastre 1500
Muftak masası 4 sandalye 800
Perdeler tüm odalar güneşlik dahil 3000
Muftakta 3lü koltuk 900
Oturma odası 3lu 2li 1li 3000
Tv LG 55" 3000
Kitaplik duvar saati duvar kağıdı 400
Balkon store perde desenli 400
Sehpa takımı 250
Cocuk odası 1 sene sonra aldim 4000
Yatak odası yatak dahil 4750
Salon takımım yok. Bunlar 2013 senesi esya fiyatlari
Düğün için
15.000 düğün salonu 600 kişilik yemekli
5000 gelinlik
2000 kina kiyafeti
1500 takim elbise ayakkabi
Düğün nişan fotoğrafçısı 1750
Git gel benzin parasi 3000
Gelin basi erkek traşı vs 2000
Kapida verilen. Garsonlara verilen bahsisler 1000
Arac süsleme konvoy davetiye 1000
Nişan ve kına için takım elbise 1000
Karşı aile fertlerine hediyeler 1000
Sikimsonik masraflar ( nereye gittiği kestirilemeyen) 5000
Bu listenin üstü vardır alti yoktur.
Düğün sonundaki hasılat 23 bilezik 72 çeyrek 10 gram ve muhtelif altın takılar. 8000 civarı nakit gelen.
Cok önemli not : kesinlikle ama kesinlikle yeni tanıştığınız yada tanımadığınız kişilerle evlenmeyin.
Candan sevdiğim bekar arkdslara şöyle fikrimi söyleyeyim nacizane fikrimdir ; Kızın annesi ile babası arasındaki evlilik ilişkisini begeniyorsaniz o kizla evlenin çünkü kızla sizin evliliginiz de o yönde olacaktır. Çünkü kız annesi kadar size eş olur. Babasindaki davranışları da sizden bekler. Evcimen pozitif vefakar anaç bir kadın ömrünüzü takriben 10 sene kadar uzatır. Bunları barindirmayan bir kadın ise 10 sene kadar kisaltir.
Allah size sizin gibi insanlar nasip etsin.
Saygılar sevgiler.
canozgur106
02-06-2018, 19:28
Güncel Bodrum otel tavsiyeleri alınır
Beyler beko tecrübesi olan var mı? Yerli siemens ve bosch dan daha iyidir diyen var, samsung içinde aynısını diyolar. Beyaz eşyada Beko deneyen varmıdır
Kanka benim herşey Samsung' tu, hatun sadece bulaşık makinesinden şikayetçiydi. Taşındığım evde Arçeliğin bulaşık makinesi var bizimkini sattım o yüzden şimdi hatun çok memnun. Çamaşır makinesini kurutmalı aldık ama sadece 1 kere kullandık kurutmasını :) Kurutmaya yalan yere para verme :D
Samsungun bulasik makinesinden bizde sikayetciyiz.Bazen iyi yikamiyor.
GokhanRS
02-06-2018, 22:36
Beyler beko tecrübesi olan var mı? Yerli siemens ve bosch dan daha iyidir diyen var, samsung içinde aynısını diyolar. Beyaz eşyada Beko deneyen varmıdır
Evdeki herşeyim arçelik, hepsi a+++ ve a++ olanlardan, 3 yıldır tık eden cihaz olmadı, sadece tv'de iyi değil Yerliler, tv olarak LG Panasonic veya Samsung.
Bulabilirsen MI TV bence en iyisi. Aşırı hızlı işlemci ram bakımından bir bilgisayar sayılır resmen.
Mutlu Değerli
08-06-2018, 20:40
https://scontent.fbtz1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/34558722_824770581055670_701802432170033152_o.png? _nc_cat=0&oh=fa2934ead830327de61f609f52b49608&oe=5BC08F07
huashduhueuheu :D valla bu tavan fiyatlarla evlenenlere başarılar, ciddi derecede ufaktanda olsa para cebimizden fazla çıktı hep ama yıkılmadı hiç birimiz
dragstar
11-06-2018, 20:50
herşeyi arçelikten aldım, tavsiye derim,
serkanokan
12-06-2018, 07:55
herşeyi arçelikten aldım, tavsiye derim,
Aynı şekilde ben de 6 ay önce beyaz eşyalarımı Arçelik'ten aldım. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesini 4800tl'ye almıştım bir de yanında çaycı hediye ettiler.
Ankara için söylüyorum, en ucuz fiyatı Ankamall'deki Arçelik bayisi verdi. Oranın verdiği fiyattan sonraki en ucuz fiyat aynı ürünler için çaycı hediyesi olmadan 5100tl idi.
Çamaşır makinesi 7kg'lık, bulaşık makinesi de çift programlı. Buzdolabı 500 küsür litre, buzluğu alt kısımda olan bir model. Hepsinin garantisini de cüzi bir ek ücret ile 7 yıla uzattım.
Şimdilik hepsinden memnunum, hiç bir sıkıntım yok. Zaten 7 yıldan sonra bozulursa da direk çöpe atar yenisini alırım.
Beyler istanbul bilişimden beyaz eşya ve tv alınır mı? Diğer mağazalara göre ciddi fark var.
Alıp tecrübe etmiş olan varmı?
Silence45
08-07-2018, 22:06
Beyler Arçelik ve Samsung buzdolabı olarak iki model arasında kaldım. Model olarak kullanan var mıdır yorum yapabilecek modelleri aşağıya yazıyorum. Bir de fiyatlarda yardımcı olabilecek ya da en uygun istanbulda nereden fiyat aldınız anadolu yakasındayım bi gidip danışırım en azından :)
Arçelik 570470 MI
Sasmung rt46k6000s8
tuner faruk
08-07-2018, 22:51
Bütün beyaz eşyaları Samsung aldim ankastre olarakta Vestel aldım 9 aydır hiçbir sorun yok gerçi 9 ay sorun çıkartmaları için erken bir süre fakat haftada 1 kere mutlaka 1 saat elektrik kesilen bir semtteyim bir sorun yaşamadık şuana kadar.
Yazlık için seg den 3 lü set aldım. Çamaşır+bulaşık+buzdolabı. Bulaşık mak performansı çok şaşırtıcı gerçekten. Yeni evlenen arkadaşlar %99 hanımlara kabul ettiremez bu markayı. Şaşırtıcı performans sergiliyorlar resmen.
tequila818
09-07-2018, 09:14
Beyler İkea son 1-2 senede çok çok pahalılanmış. Benzer modelleri evidea gibi internet sitelerinden alabiliyorsunuz. 150 TL olan sallanan sandalyeler 450 TL olmuş haberiniz olsun. Asla gitmeyin İkea'ya.
serkanokan
09-07-2018, 09:36
Beyler İkea son 1-2 senede çok çok pahalılanmış. Benzer modelleri evidea gibi internet sitelerinden alabiliyorsunuz. 150 TL olan sallanan sandalyeler 450 TL olmuş haberiniz olsun. Asla gitmeyin İkea'ya.
Sallanan sandalye fiyatlarına baktınız mı? Evidea'yı tavsiye etmişsiniz, 629TL'den başlıyor.
Suç İKEA'nın değil, suç ekonomimizin. Fakirleşiyoruz derken bundan bahsediyoruz işte :)
Size cevap olarak yazdım ama ekonomi ile alakalı yazdığım cümle size hitaben değil, yanlış anlaşılma olmasın.
beko isteyenlere dip rakam ile yardımcı olabilirim
Yazlık için seg den 3 lü set aldım. Çamaşır+bulaşık+buzdolabı. Bulaşık mak performansı çok şaşırtıcı gerçekten. Yeni evlenen arkadaşlar %99 hanımlara kabul ettiremez bu markayı. Şaşırtıcı performans sergiliyorlar resmen.
Babamlara almıştık. derin dondurucu niyetine kullanıyolar.herseyi donduruyor 1 de olmasına rağmen.servis geldi normal dedi. Kullanışlılığıda güzel.
VolkanA.
09-07-2018, 20:05
Grundig tv kullanan varmı? 65” ekran ve görüntü kalitesini beğendim. Vatanda 5300 gibi rakamlardı. 55” lg yada Samsung almayıp bu tv ne kadar mantıklı sonuçta bayağı büyük.
Mutlu Değerli
09-07-2018, 20:07
Grundig tv kullanan varmı? 65” ekran ve görüntü kalitesini beğendim. Vatanda 5300 gibi rakamlardı. 55” lg yada Samsung almayıp bu tv ne kadar mantıklı sonuçta bayağı büyük.
65'' biraz işin fantazisi... 55 kocaman salonda büyük duruyor hala. Saray gibi salonun varsa bilemem tabi :)
VolkanA.
09-07-2018, 22:54
65'' biraz işin fantazisi... 55 kocaman salonda büyük duruyor hala. Saray gibi salonun varsa bilemem tabi :)
Yok salon çok büyük değilde film izlemeyi sevdiğim ve göz alışacağını düşündüğüm için öyle düşündüm. Aynı paraya büyük ve kaliteli ekran cezbetti😊
_PunisheR_
17-07-2018, 13:32
arkadaşlar izmir bosch bayiisinden ödemesini yapıp depoda beklettiğim ürün işime yaramayacağı için satmaya karar verdim aldığı takdirde adresi kendine kestirip garantisi eve teslim edilip kurulum yapıldıktan sonra başlayacaktır.
KGN56VI30N NoFrost, Alttan donduruculu buzdolabı Kolay temizlenebilir inox kapılar - Serie | 4 - KGN56VI30N | BOSCH (https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/buzdolaplari-derin-dondurucular/buzdolaplari/alttan-donduruculu-buzdolaplari/KGN56VI30N?breadcrumb=freestandingfridgefreezerswi thfreezeratbottom)
Birkan61
19-07-2018, 09:05
Fazla sürmez bir kaç aya bende bu konuya çokça mesajlar yazacaum, şimdiden selamlar beyler :D
Bende burada yerimi alayım. Sanırım Nisan Mayıs gibi bende evleniyorum :)
Kabaca Beyaz eşya ve elektronikler 10-15 Bin TL
Mobilya grubu 15-20 Bin TL civarına çıkacak gibi görünüyor. (Koltuk takımı ,Yatak odası, Yemek masası, birkaç sehpa ıvır zıvır.)
Beyaz eşyayı beko-arçelik düşünüyorum. Evdeki ürünler hep bu şekilde. Tv konusunda düğün yaklaşınca bakmak lazım. Her gün yeni bir şey çıkıyor ***** .
AlwaysFast
22-07-2018, 22:09
23 Haziran da evlenmiş biri olarak Selamun Aleyküm :))
Bir arkadaşım ev düzüyor.
Buzdolabı
Set üstü Ocak
Fırın
Bu 3 kalem için bize fiyat verecek bir beyaz eşyacı var mı?
Yada tavsiye edeceğiniz uygun fiyat verecek biryer var mı?
Sıfır ve garantili olacak arçelik olur beko olur uygun fiyatlı başka markalarda olur.
Buradaki rakamları çok iyimser görüyorum maaşallah :)
Birkan61
28-08-2018, 15:56
5 gün önce kız arkadaşımla arçeliğe öyle göz gezdirmeye gittik
Satış temsilcisi şu sıralar sakın almayın yarında zam geliyor demişti :)
temmuz ortasında 3800 e aldığımız buzdolabı şuan 5150 lira :) iyiki almışız beyaz eşyaları
Tayin çıksa da konuya dahil olsak :D
Tayin çıksa da konuya dahil olsak :D
olm deli misin ya , otur maaşını kendin harca saçma saçma işler peşinde koşmayın.
olm deli misin ya , otur maaşını kendin harca saçma saçma işler peşinde koşmayın.
Kanka bekar hayat geçmiyor,sen daha evlenmeden başlamışsın :D yenge görmesin :D
GokhanRS
28-08-2018, 19:45
Bence hanım almayın dolar alın :)
Düğünü yeni planlayanlara gerçekten başarılar dilerim. Ne bahtsız bir döneme denk geldiniz. B eşya ve elektronik son sürat zamlaniyor. Yakında stoklar eriyince hepten işkence olacak. 5-6 yıl para biriktirip hesap yapanların, hesap kitapları bir anda şaştı. Umarım altından kalkarsınız çok zorlanmadan.
Valla benim tahminim 100-120K ya çıkmaktı 200 leri gördük RTE sağolsun.
Evlenmek büyük cesaret herkesi tebrik ediyorum. Kız arkadaşımla dışarı çıktık marmara forumda 1 sinema 1 yemek çay ve tatlı, yakıt aldım birazda 200 tl para ödedim hani rakam düşük gibi görünüyor fakat 1 ayda 4 haftasonu var +-800 tl demek bu aylık. Evlilik hazırlıkları zamanını düşünemiyorum şimdiden psikolojim bozuldu. Sanırım kızdan ayrılıcam :)
beko alcak olan varsa fiyatlarda yardımcı olabilirim
Evi esyali tuttum kafam rahat =)
Yeni evleneceklere tavsiyemdir, coluk cocuga karisana kadar idare etmek en iyisi
atakan67
21-10-2018, 12:15
Arkadaşlar annemler kurutma makinesi almak istiyor model önerisi olan var mı veya kullanıp memnun kalmayan tecrübelerinizi bekliyorum
Emrecan-R
21-10-2018, 13:53
Bizim bir arkadaşımız evlendi yeni doğmuş bebekleri var
19 20 yaşındalar aileleri yardım etmiyor sıkıntılı durumlar.Şuan durucak ev ayarladık ama boş daire birşeyleri yok.
istanbul kadıköy maltepe civarında eşyalı dairesi olan varsa pmden iletişime geçsin benimle.
Bir kaç yeri aradık saçma sapan konuştular.
Bende Samsung 55NU7400 TV aldım başladık düzmeye... Yeni yıl ile birlikte zamlarda geliyor birde dolar çok yüksek. Şimdiden birşeyler alıp kenara koymak lazım...
İhtiyacı olan varsa değerlendirsin..
Tekrardan selam :) haziran sonuna tarihi aldik.
Salon tutuldu. (8000)
Kına icin henüz yer tutulmadi.
Beyaz eşya olarak bosh dan 8 kg çamaşır ve 5 prog bulaşık makinası alindi (4500)
Buzdolabi henüz alinmadi
Mobilya olarak bellona ya bakmayi dusunuyorum .
Bu konular haricinde düğün fotografi icin ortalama 2500 tl fiyat aldim (2kiyafet 2 mekan. )
Diğer bir konu ise balayi tatili. 6 000 den asagi duzgun otel pek yok. İyi oteller 8 000 den baslayip 20 k ya gidiyor.
Otelle ilgili tavsiyesi olan varsa tavsiyelere açığım.
Sherwood dreams resort 6.4 k fiyat. Bu otelde kalmış olanlar varsa bilgi rica edecegim. ( rutubet kokusu olduğundan yana çokça yorum okudum. )
Ağustos da tarih, biz de mobilya beyaz eşya tv ıvır zıvır aldık kenara koyduk. Tatil alındı, salon tutuldu, dış çekimler, kuaförler ayarlandı. Tek damatlık, gelinlik ve imza kaldı öylece bekliyoruz. Bakalım 2019 da herşey pahalanacak, zamlar uçacak filan dendi aldık. Hesaplayınca karda mıyız? Yoksa boşuna mı şimdiden topladık aldık göreceğiz... Ama 2 ay da ciddi stresli geçti özelliklede nişanlım için. Hem iyi olsun, hem yükümüz hafif olsun, nereden nasıl ne kadar ucuza alırız diye bayi bayi gezdi. Nakitte güzel inidirimleri oluyor... Birde worldcard ve bonus kartınız olsun, taksit için çok avantajlılar. Biz sorun yaşadık bu konuda...
Salon tutuldu. (8000)
Beyaz eşya olarak bosh dan 8 kg çamaşır ve 5 prog bulaşık makinası alindi (4500)
Buzdolabi henüz alinmadi
Bu konular haricinde düğün fotografi icin ortalama 2500 tl fiyat aldim (2kiyafet 2 mekan. )
Diğer bir konu ise balayi tatili. 6 000 den asagi duzgun otel pek yok. İyi oteller 8 000 den baslayip 20 k ya gidiyor.
Sherwood dreams resort 6.4 k fiyat. Bu otelde kalmış olanlar varsa bilgi rica edecegim. ( rutubet kokusu olduğundan yana çokça yorum okudum. )
beyaz eşyada ve mobilyada şuan kdv ve ötv indirimi var. yerinde olsam buzdolabını alırdım.
koltuk takımı yatak baza için bellona iyi fikir.
koltuk takımlarında kumaş kombinasyonu yapabilirsin.
fiyatları belkide piyasanın en uygun fiyatları.
anadolu yakasındaysan dudulluda bellona akdeniz mobilyada ürün çeşidi baya fazla.
alfemo ve doğtaş biraz daha genç işi ürün yapıyor ortalama 1000tlş gibi bellonadan pahalı.
eğer dolap tv unitesi vs alıcaksan mdf ye lake ürün parası vermemeni tavsiye ederim.
bu tarz birşeylerde lazım olursa yardımcı olabilirim.
ATOLYE TAŞKAN (@atolyetaskan) • Instagram fotoğrafları ve videoları (https://www.instagram.com/atolyetaskan/?hl=tr)
driver_can
28-12-2018, 10:44
Salon tutuldu. (8000)
Buzdolabi henüz alinmadi
Şimdiden Allah mesut etsin.Bende 16 eylülde evlenen yeni evli biri olarak Allah kolaylık versin diyorum:)Balayında Ali Bey Resort oteline gitmiştim.Eşimle memnun kaldık sakin huzurlu bir tatil geçirdik.Tavsiye ederim.Beyaz eşya içinde ihtiyacı olan arkadaşlarımıza yardımcı olabilirim.Etiler/Akmerkezde Sıemens,smeg,franke,gaggenau,miele,westinghouse markalarını satıyoruz.Bu markaların bayisiyiz.
Allah herkese sabır versin bu devirde evlenmek gercekten çok zor. Bir onerim olucak adaylara. Ürünlerinizi bayiilerden almayın arkadaslar. Hepsiburada nın ara ara indirimleri oluyor orayı takip edin ozellikle beyaz esyada bayiiden kalem basına 500tl daha indirimli alıcagınıza emin olun.
Şimdiden Allah mesut etsin.Bende 16 eylülde evlenen yeni evli biri olarak Allah kolaylık versin diyorum:)Balayında Ali Bey Resort oteline gitmiştim.Eşimle memnun kaldık sakin huzurlu bir tatil geçirdik.Tavsiye ederim.Beyaz eşya içinde ihtiyacı olan arkadaşlarımıza yardımcı olabilirim.Etiler/Akmerkezde Sıemens,smeg,franke,gaggenau,miele,westinghouse markalarını satıyoruz.Bu markaların bayisiyiz.
Çamlıca ticaret mi sizinki. Şirkete 2,3 sene önce malzeme falan almıştık sizden.
driver_can
28-12-2018, 13:33
Çamlıca ticaret mi sizinki. Şirkete 2,3 sene önce malzeme falan almıştık sizden.
Evet çamlıca ticaret
M U R A T
28-12-2018, 14:33
Allah herkese sabır versin bu devirde evlenmek gercekten çok zor. Bir onerim olucak adaylara. Ürünlerinizi bayiilerden almayın arkadaslar. Hepsiburada nın ara ara indirimleri oluyor orayı takip edin ozellikle beyaz esyada bayiiden kalem basına 500tl daha indirimli alıcagınıza emin olun.
tamamen katılıyorum bayilerden fiyat aldım sonra internetten araştırdım günlük hb yi takip ettim anlık indirimlerle kayda değer az para ödedim
Ağustos da tarih, biz de mobilya beyaz eşya tv ıvır zıvır aldık kenara koyduk. Tatil alındı, salon tutuldu, dış çekimler, kuaförler ayarlandı. Tek damatlık, gelinlik ve imza kaldı öylece bekliyoruz. Bakalım 2019 da herşey pahalanacak, zamlar uçacak filan dendi aldık. Hesaplayınca karda mıyız? Yoksa boşuna mı şimdiden topladık aldık göreceğiz... Ama 2 ay da ciddi stresli geçti özelliklede nişanlım için. Hem iyi olsun, hem yükümüz hafif olsun, nereden nasıl ne kadar ucuza alırız diye bayi bayi gezdi. Nakitte güzel inidirimleri oluyor... Birde worldcard ve bonus kartınız olsun, taksit için çok avantajlılar. Biz sorun yaşadık bu konuda...
Sizin her şey bitmiş. Geçmiş olsun diyelim. Otel adı paylaşırsanız bende bir bakmak isterim. Şimdiden mutluluklar dilerim .
beyaz eşyada ve mobilyada şuan kdv ve ötv indirimi var. yerinde olsam buzdolabını alırdım.
koltuk takımı yatak baza için bellona iyi fikir.
koltuk takımlarında kumaş kombinasyonu yapabilirsin.
fiyatları belkide piyasanın en uygun fiyatları.
anadolu yakasındaysan dudulluda bellona akdeniz mobilyada ürün çeşidi baya fazla.
alfemo ve doğtaş biraz daha genç işi ürün yapıyor ortalama 1000tlş gibi bellonadan pahalı.
eğer dolap tv unitesi vs alıcaksan mdf ye lake ürün parası vermemeni tavsiye ederim.
bu tarz birşeylerde lazım olursa yardımcı olabilirim.
Buzdolabını bu hafta alacağım. . Mobilya içinde bakmak lazım. Ancak indirime pek inanmıyorum. O sebeple acele etmeyeceğim mobilyalar için (Beko da çalıştım bir süre. İndirimden 1 ay once zam yapılıp aynı oran geri çekiliyordu. Sonuç olarak aynı ürün aynı fiyat. )
Otel tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. İnceleyip değerlendireceğim
bekoda çalıstıysan parolu ürünler var bilirsin su an bin tl' varan ındırımler var dolaplarda tek sartı ocak sonuna kadar urunu açtır garantisini mesela 674580 eı dolap 3800 gibi bi rakama geliyor ve ürün bir çok yerde yok
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/235067-black_friday_2018_indirimleri-5.html#post8528102
ben mahallemdeki bayiden buzdolabını en kral internet indiriminden yaklasık 500 tl uygun aldım.
bilgine. ben internetteki indirime tam inanmıyorum
Birkan61
28-12-2018, 21:25
...Beyaz eşya içinde ihtiyacı olan arkadaşlarımıza yardımcı olabilirim.Etiler/Akmerkezde Sıemens,smeg,franke,gaggenau,miele,westinghouse markalarını satıyoruz.Bu markaların bayisiyiz.
Üstad öncelikle tebrik eder ömür boyu mutluluklar dilerim :)
sana birşey soracağım bilgin vardır belki
Bende 2019 Ekimde dünya evine girmiş olacağım inşallah, beyaz eşyaya vergi zam falan gelecek deniyor akibeti nedir?
Şuanda yılbaşı kampanyaları var herşeyi almalı mıyım yoksa atıyorum ramazan ayındada kampanya olur fiyatlar şuanki gibi olur mu? Yorumun benim için gerçekten önemli
SinanAdalı
28-12-2018, 23:45
Taze hazırlık yapan biri olarak takip etmeye başladım tam şu an :)
SinanAdalı
29-12-2018, 00:01
ATOLYE TAŞKAN (@atolyetaskan) • Instagram fotoğrafları ve videoları (https://www.instagram.com/atolyetaskan/?hl=tr)
burası sizinmi ? ya da arkadaşınızın ? Baya baya hoşuma gitti de..
işyerim. kişiye özel üretim yapılıyor.instagramdakilerle sınırlı değil bilgine.
SinanAdalı
29-12-2018, 00:19
işyerim. kişiye özel üretim yapılıyor.instagramdakilerle sınırlı değil bilgine.
Benim hatun çok seviyor böyle şeyleride.. yapılanlar çok güzel ellerinize sağlık. Ürünler çok farklı olduğu için fiyatlar değişken oluyordur. Ortalama fiyat listesi gibi birşey mevcutsa eğer bilgi verir misin rica etsem ?
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/235067-black_friday_2018_indirimleri-5.html#post8528102
ben mahallemdeki bayiden buzdolabını en kral internet indiriminden yaklasık 500 tl uygun aldım.
bilgine. ben internetteki indirime tam inanmıyorum
Yakın donemde bayiide 2500tl ye satılan bosch çamaşır makinesini 2000e aldım aynı gun bir cok arkadasım çokca beyaz esyayı gene bi o kadar indirimle aldılar. Günlük takip çok onemli.
snan1910
29-12-2018, 06:56
Mayıs ayında bizimde düğün, her kafadan bir ses çıkıyor, zam olacak diyenler, ev belli olmadan mobilya alma diyenler, ben herşeyi Ocak Şubata bıraktım bekliyoruz bakalım
Silence45
29-12-2018, 09:23
1-2 ay önce buzdolabı alacaktım, bayileri dolaşıp fiyat aldım. İnternetten banka kampanyasıyla birlikte hem de yine Teknosa garantisiyle yerine göre 500-750 tl arasında uyguna aldım. Keisnlikle hem banka kampanyaları hem de online kampanyaları takip edip almak lazım.
Sizin her şey bitmiş. Geçmiş olsun diyelim. Otel adı paylaşırsanız bende bir bakmak isterim. Şimdiden mutluluklar dilerim .
TUI BLUE Sarıgerme tercih ettik biz... Daha önce tecrübemiz olmadı bakalım bizde neyle karşılaşacağız bilmiyoruz. :D Sizede hayırlısı olsun inşallah... Zor döneme denk geldik çiftler olarak... :)
Gimifayf
29-12-2018, 20:21
Mayıs ayında bizimde düğün, her kafadan bir ses çıkıyor, zam olacak diyenler, ev belli olmadan mobilya alma diyenler, ben herşeyi Ocak Şubata bıraktım bekliyoruz bakalım
Ev belli olmadan kesinlikle mobilya almayın. Net bir tavsiyedir. Varsın biraz daha pahalı olsun yeter ki evin icine ölcülerine tam uyum saglasin iciniz ferah olsun. Ama beyaz esyalarda öyle degil geneli standart ölcü kücük ev aletlerini zaten söylemeye gerek yok kampanya denk geldikce yavas yavas toplarsınız. Eger ben mobilyamı evi tutmadan almıs olsaydım yarısını iade etmek zorunda kalırmısım su an geriye bakınca iyi ki önce evi tutup sonra eve göre mobilya dizmisim diyorum. Cünkü evler artık genel anlamda 4 köse degil girinti cikinti kolon fazlasıyla bozuyor planlari.
Otel olarak kilikya palace veya sherwood dreams arasında kaldik. 6 gun otelde kalıp dönüşte ege uzerinden geleceğiz. Esnaf olmam sebebiyle minimum 3 gun 2 gece olacak ege üzerinden dönüş . şayet randevum olmazsa sureyi biraz uzatacagim.
Suan donus rotasi arastiriyorum. Otel 6 000 tl (+-500 tl) antalya araba ile 1000 en ( daha az aslında ) 3 tl de ege uzeri dönüş rotasına ayirdim.
BaybuRtlu69
01-01-2019, 20:49
Arkadaşlar selam.
Bi gün buraya yazacağım aklıma gelmezdi açıkçası ama hayırlısı olsun :)
Bazı yorumları okudum bilgi alışverişi anlamında deneyimleri ve uygun ürünleri paylaşmak fayda sağlıyor.
Ev İstanbul kartal da, iç mimarlık ve dekorasyon yani tadilat işleri için yardımcı olabilecek tanıdıklarınız var mıdır ?
Arkadaşlar selam.
Bazı yorumları okudum bilgi alışverişi anlamında deneyimleri ve uygun ürünleri paylaşmak fayda sağlıyor.
Ev İstanbul kartal da, iç mimarlık ve dekorasyon yani tadilat işleri için yardımcı olabilecek tanıdıklarınız var mıdır ?
ruudvan
Kendisi iç mimar görürse yazar.
Allah hayırlı uğurlu etsin bu arada :)
Selam Arkadaşlar ,
düşündüğümden daha masraflı oluyor.. Balayı ve elektronikler hariç herşeyi hallettik Allah izin verirse 6 temmuzda Düğün,
Yurt dışı tatiller ile yurt içi tatiller neredeyse aynı fiyat :( birde bu sene otellerin doluluk oranı yuksek gorunuyor , Yerli turiste iyice binecekler belli ,
Eşim İspanya turu istiyor ( yokda diyemiyorum ) tavsiye edebileceğiniz acenta tur operatoru varmıdır.
Eşyaları Ankaradan aldım sitelerde MOS diye bir mekan , bir sürü yer gezdik ama hem iyi hem uygun hemde Orduya istediğimiz tarihte sevkini sağlacaklar. Tavsiye ederim.
Beyaz Eşya Profilo aldık , uyguna geldi. Sadece televizyon ve Elektrik sürürgesi kaldı. Bu konuda da kafam karışık tavsiyeleri bekliyorum.
Küçük ev aletlerinin çoğu hediye geldi ordan yırttık.
Benim hesabıma göre Bir düğün Balayı dahil 80-100 k arası maliyeti olan bir durum.
Allah herkese kazasız belasız keyifli bir hazırlık süreci nasip etsin. Tamamına erdirsin)
fuatozkan
02-01-2019, 16:33
ufukta benim de gözüküyor hayırlısıyla ne olacak bu piyasa durumu eşyalar beyaz eşyalar düşecek diyen var artacak diyen var seçim etkileyecek mi far görmüş tavşan gibi kaldım ortada ev fiyatları coşmuş krediler desen öyle kira diyoum kiralar da maşallah Rabbim yardımcımız olsun :sorybom:
Arkadaşlar selam.
K0213 dekorasyon ve tadilat işleri yapıyor
aybarsdnr
02-01-2019, 16:49
Eylül ayı içerisinde yurt dışı balayı tatili öneriniz var mı ? 10-15 gün olacak. En önemli kriter o tarihlerde yağmur olmaması yani yaz aylarının devam ettiği bir yer tavsiyesi olursa çok sevinirim.
Kenya'da Chale Island diye bir ada buldum. Çok ilgimizi çekti ama full time orada geçerse belki sıkıcı olabilir bir süre sonra.
Kilikya palace ye rezervasyon yaptim 5 gece 6 gun 5300 tl. İptal sigortası yaptırdım. Ne olur ne olmaz.
Mart ayına kadar esyalari alacagim. Otv indirimi uzatildi. Secimden önce her isi bitirmek lazım seçimden sonra uçar fiyatlar.
Kilikya palace ye rezervasyon yaptim 5 gece 6 gun 5300 tl. İptal sigortası yaptırdım. Ne olur ne olmaz.
Mart ayına kadar esyalari alacagim. Otv indirimi uzatildi. Secimden önce her isi bitirmek lazım seçimden sonra uçar fiyatlar.
Kilikya palace gittim 2 3 sene once arkadaslarimla, bazi gunler yemekleri cok begenmedik onun haricinde guzel keyifli idi. Araya 1 2 gun tekne turu arastirabilirsiniz.
Bad-Fast
02-01-2019, 23:35
4 sene oldu evleneli , şuanki piyasaya bakıyorum , ALLAH yardımcınız olsun piyasa fena
iç mimarlık ve dekorasyon yani tadilat işleri için yardımcı olabilecek tanıdıklarınız var mıdır ?
pm atarsan yardımcı olabilirim
Kilikya palace gittim 2 3 sene once arkadaslarimla, bazi gunler yemekleri cok begenmedik onun haricinde guzel keyifli idi. Araya 1 2 gun tekne turu arastirabilirsiniz.
Teşekkür ederim tavsiyeniz icin. Tekne turunu otel dönüşü dusunuyorum. 2 3 gece olacak şekilde akdenizden baslayip ege üzerinden dönüş yapacağız.
Teşekkür ederim tavsiyeniz icin. Tekne turunu otel dönüşü dusunuyorum. 2 3 gece olacak şekilde akdenizden baslayip ege üzerinden dönüş yapacağız.
Oyle cok daha guzel olur. Tekne turu olarak kaş ve göcek tavsiye ederim. Iyi tatiller simdiden.
Erdem K.
03-01-2019, 12:20
halı için nereleri önerirsiniz ?
Mutlu Değerli
04-01-2019, 22:51
Halıları eve sermeden önce yıkamaya verin. Çok toz tüy döküyolar
Mobilya konusunda ihtiyacı olan arkadaşım olur ise yardımcı olabilirim yerimiz maskoda luxury ve modern bir cok seçenek var pm'den ulaşabilirsiniz
Mobilya konusunda ihtiyacı olan arkadaşım olur ise yardımcı olabilirim yerimiz maskoda luxury ve modern bir cok seçenek var pm'den ulaşabilirsiniz
Web siteniz var mi ? Bir göz atalım.
Erdem K.
Sen de yaz yatak 5 lira demeyi biliyorsun...
İnstagram adresimizden bakabilirsiniz yada mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.
Evcity concept olarak inceleyebilirsiniz
Tarzımız ile ilgili bir kaç resim ekliyorum arkadaşlar bunun dışında retro vintage yada klasik mobilya çeşitleri mevcut.
https://i.hizliresim.com/26Z9pq.jpg
https://i.hizliresim.com/lq1WAJ.jpg
https://i.hizliresim.com/4jlM5G.jpg
https://i.hizliresim.com/8a1dJ7.jpg
Erdem K.
16-01-2019, 09:20
çatal kaşık bıçak konusunda en iyi en kaliteli marka hangisi sayın tecrübeli arkadaşlar :) ...
Geçen bir liste çıkardım biraz detay yazayım.
Bu işler ilk olurken öncelikler çok farklı oluyormuş onu fark ettim.
1. de ihtiyacın olmayan ne kadar gereksiz şey varsa almaya çalışıyorsun.
2. de ise önce huzur olsun kalanı çözeriz nedir yani modunda takılıyorsun. yani eşya ve milleti memnun etmek öncelik olmaktan çıkıyor. Kendine dönüyorsun.
Hatunum da sağ olsun düğün, takı, aman o olsun bu olsun gibi bir beklentisi yok.
Hatta abartıyorum tek taş alacaksan alma boşuna masraf etme dedi. (evet ilginç, ama alacağım tabisi)
Düğün maliyeti : 0 yazıyla da yazayım "sıfır" :) Salona orta halli bir hatcback parası dökenler bunu beğenmedi biliyorum :D
Kız isteme şeker çikolata olayları max: 1000 TL
Tektaş: Bu işin sonu yok ma.lum ben 1500 TL kadar bir bütçe ayırıyorum.
Teklif için organizasyona falan gerek yok.
Hayat amacı "sadelik ve huzur" olunca o soruyu nerede nasıl sorduğunu bir önemi yok benim açımdan, biliyorum ki onda da yok.
Zaten şaşalı, gösterişli şeyleri sevmiyoruz ikimiz de.
Bu aşamadan sonra ekonomik seviyeden ürünlere geçiyorum.
Koltuk takımı için bütçe: 7.000 TL civarı, ama çok güzel rakama aşağıdaki ürünü buldum.
Åu koltuklar saÄŸlam kampanyada görsel olarak bence yeterli. Rakam çok çok iyi. 3+3+1+1 = 3780 TL
MADRID KOLTUK TAKIMI GENİŞ - Vivense (https://www.vivense.com/madrid-koltuk-takimi1-modeli.html?ref=cat_banner)
VESTEL-EKO NF 450 -1900 TL
VESTFROST-VFCM 7101T- 1300 TL
VESTEL-BM-401 -1350 TL
Toshiba 55U6763DAT -3500 TL (tv izlemiyoruz sadece netten film yada playstation için)
Ses Sistem: 2. EL 600 TL
Yukarıdaki liste: 8700 TL civarı yapıyor. Marka kasıntısı yok haliyle gidip buzdolabına 8K vermeye gerek de yok.
Çamaşır mak mevcut evde var 2 senedir sıfır sıkıntı f/p.
Yemek odası: Yok, sadece akıllı bir orta sehpa, gerekli olduğunda açılsın masa olsun. 500 TL (kendim imal ederim bunu)
Yatak odası: Alayı sunta, avangarde kasıntımız yok, üzerindeki altın varak'ın bize bir faydası da yok. Ölçüye göre uygun slam bir mobilya iş görür. 3.000 TL
TV ünitesi: Farklı modeller var nette tonla, kendim yaparım bunu da. Hadi dışarıdan aldık diyelim 1000 TL
Halı sevmiyoruz, zaten evler %99 laminant burada. Üstüne şu yeni nesil yolluklardan al geç. Tüm ev 1000 TL
Tül de sevmiyoruz, çiftli hem güneşlik hem zebra olan storelardan kullanacağız. Tüm ev için 1500 TL diyelim.
Yukarıdaki liste: 7.000 TL
Küçük ev eşyası, tencere tava, yemek takımı. 4.000 TL diyelim (çok ama hani 1512 parça takımlar oluyor ya onlardan da aldık sayalım)
Hadi öngörülmeyen maliyetleri de ekleyelim abartarak: 5.000 TL
Ev tuttun 1 kira (Ort 1.000 TL ye 2+1 güzel evler var) 1 depozito %50 emlak komisyonu-abonelik derken min: 3500 TL de ona diyelim.
Toplamda: 33500 TL civarı yapıyor burası. Gayet makul bence.
Åunların komplesi için link link excel mevcut isteyen yazsın gönderirim.
Üst sınır yok *****, ama çok kasmadan ortalama bir evi bu rakamlara kurulabiliyor.
Åu sistemi hayata geçirdiÄŸimde, çok daha net yazacağım. Muhtemelen 2019 sonu gibi olur, siz o kadar beklemeyin :)