Orijinalini görmek için týklayýnýz : yeni evlenen veya evlenecek olan tazeler buraya :D
Aranel Ciryatan
04-08-2017, 15:08
Mehmet evlenirken eþine bir taký seti takýyorsun . Bu en az 6-7 bin tl Annen Baban 2-3 burma bilezik takýyor bu otomatikmen 20.000 Ediyor.
Senin hesabýna göre 6-7 bin tl düþük kalýyor. Buda 70-80 gibi bir rakamda çok sýrýtmýyor :)
Bir sonraki posttaki yazýný okudum . Sen baya bir þanslýymýþsýn . Tr'de herkes o kafada olmuyor :):)
anne baba nýn taktýðý bilezik vs beni baðlamaz. ben evlenirken sýfýr destek aldým çünkü. onlarýn aldýklarý kendi hediyeleri. Ben taký olarak benim hatun kýrmýzý altýn sevdiði için 1 zarif bileklik 1 de kolye aldým. toplam 700 TL. Kapalý çarþýda baya dolaþtým ama en uygun fiyatý buldum aldým. Evlilik teklifi zamaný 4000-5000 arasý fiyatlar uçuþtu havalarda AVM lerdeki pýrlanta yerlerinde. Sonra pýrlanta yüzük imalatý yapan bir arkadaþým olduðu aklýma geldi ve kendi kafamda canlandýrdýðým tasarýmý yaptýrdým. Fiyatý söylemiyim baya özel yaptý ama o 5000 TL olan yüzüklerin falan maliyeti 2500 TL yi geçmiyor :D Taþ rengi, büyüklüðü ve altýn ayarýna göre.
Kýsaca evlilik sektöründe tabiri caizse esnaf kaldýrmýþ kime saplarým diye bekliyor. Yeni evleniyoruz diye gittiðinizde fiyatlar hep þiþiyor. Hiç bir zaman yeni evleniyoruz demedim girdiðim maðazalarda. Hep tok alýcýydým. Hep elimdekini deðiþtiricem modunda dolaþtým. Benim hatun da çakal, kuaför mevzunu yazmýþtým yukarýda. Kendi nikahým var deseydi makyajýna sadece 600 falan istiyorlardý MAC'de. :D
Kýsaca yeni evleniyoruz demeyin kimseye. Esnafý tatmin etmeyin.
Ekrem_06
04-08-2017, 15:46
Arkadaþlar 7 ekime tarih aldýk Ankara'da yaþýyoruz ikimizde ancak iki tarafýnda aileleri izmir yakýnlarýnda oturduðu için izmirde olacak niþanýmýz. Niþan Fuarda olacak sonrasýnda bana mekan tavsiyesi verebilecek var mýdýr? Aile arasý yemek yapýp yurtdýþýna çýkýcaz sonrasýnda hatta yemekten bile vazgeçebilirim ama ihtiyarlar ille oynayacam diceklerdir. :D en kötü yer bulamadýk dicem.
Ekrem_06
07-08-2017, 13:26
Arkadaþlar izmir için vip araç kiralayan tanýdýk yer var mý düðün için?
Evimden çýkan bosch ankastre gazlý ocaðý satýcam. Ýlginenen olursa pm atabilir.
ürün: PPH616B21E (http://www.bosch-home.com.tr/PPH616B21E.html#tab2)
birinin iþine yarasýn günceli...
en geç 20 eylülde teslim olacak þekilde mobilya bakýnýyoruz. Forumda eþi dostu satan varsa yazabilir.
kanashibari
08-08-2017, 09:32
5 yýl önce evlendim. baþta herþey klasik ilerler ya biz olalým samanlýk seyran olur diye ama malesef iþler öyle geliþmiyor arkadaþlar.
iþin içine aileler ve çevre eþraf girince ve bundan dolayý gelen büyük bir gazla erkek tarafýna inanýlmaz büyük bir yük ve sorumluluk biniyor.
Evlenme öncesi en çok duyduðum artýk duymaktan kusmuk gelen kelime bir kere evleniyoruz nolcak iyisi olsun. Bu cümle etrafý resmen kazýklarla çevrili.
Salon tutacaksýn adamlar pazarlýða kapalý gelinlik alacaksýn hayvan gibi para bir gece giyilip kanepe altýna atýlan bir eþya için bunlarý alt alta yazýnca benim yazýlý kýsýmda 65 bin tl para harcamýþým üstü vardýr altý yoktur.
Allah evlenecek insanlara önce sabýr sonra bol para versin bu devirde evlenmek büyük dert.
melihyilmaz
08-08-2017, 16:03
5 yýl önce evlendim. baþta herþey klasik ilerler ya biz olalým samanlýk seyran olur diye ama malesef iþler öyle geliþmiyor arkadaþlar.
iþin içine aileler ve çevre eþraf girince ve bundan dolayý gelen büyük bir gazla erkek tarafýna inanýlmaz büyük bir yük ve sorumluluk biniyor.
Evlenme öncesi en çok duyduðum artýk duymaktan kusmuk gelen kelime bir kere evleniyoruz nolcak iyisi olsun. Bu cümle etrafý resmen kazýklarla çevrili.
Salon tutacaksýn adamlar pazarlýða kapalý gelinlik alacaksýn hayvan gibi para bir gece giyilip kanepe altýna atýlan bir eþya için bunlarý alt alta yazýnca benim yazýlý kýsýmda 65 bin tl para harcamýþým üstü vardýr altý yoktur.
Allah evlenecek insanlara önce sabýr sonra bol para versin bu devirde evlenmek büyük dert.
Ben konuda sanslýyým çok þükür. Eþim hep ucuzunu alalým dedi ben pahalýsýný alalým dedim. O hep iþin kelepir yönünü düþündü. Düþünün düðün fografý bile çektirmedik. O sadece kýr düðünü istiyorum dedi geri kalan hiç bir þeyi istemiyorum hatta altýn bile. Ben zorla aldým bazý þeyleri. Yani diyeceðim hersey kýz arkadasýnýzda bitiyor. Ailesini ve etraftakilerini yönetebilirse 10 numara mutlu olursunuz.
30 Eylül ötv indirimi son gün.
Sonrasýnda fiyatlar ne olur ? Ayný ötv oranýnda artar mý acaba ?
Þu an beyaz eþya , tv alýnmalý mý ne dersiniz ?
"ÖTV indirimindeki son günlerden dolayý beyaz eþya alýþveriþinde hareketlilik yaþandýðýný ifade eden Aztekin, "Verginin geri gelmesiyle birlikte fiyatlarda yaklaþýk yüzde 7'lik bir artýþ olacak." dedi."
Herkese selamlar beyler.
kýsmetse önümüzdeki sene 7 eylül 2018 tarihinde bekarlýða vedayý yapýyorum. Beyaz eþyayý aldýk bile (çamaþýr,buzdolabý,bulaþýk,ankastre set.) ne zor iþlermiþ arkadaþ. Daha yolun baþýndayýz .
Oturma grubu için önereceðiniz marka var mý ? Son olarakta güzel bir balayý için nereyi tavsiye edersiniz ? Teþekkürler.
Thracian
18-10-2017, 10:46
Herkese selamlar beyler.
kýsmetse önümüzdeki sene 7 eylül 2018 tarihinde bekarlýða vedayý yapýyorum. Beyaz eþyayý aldýk bile (çamaþýr,buzdolabý,bulaþýk,ankastre set.) ne zor iþlermiþ arkadaþ. Daha yolun baþýndayýz .
Oturma grubu için önereceðiniz marka var mý ? Son olarakta güzel bir balayý için nereyi tavsiye edersiniz ? Teþekkürler.
hocam naptýn yaa ben düðünü 27.08.2017 de yaptým.
Beyaz eþyada 30.07.17 aldým.
Mobilya sipariþini 23.05.17 de verdik. - 02.08.17 de mobilya geldi.
Çok acele etme. Mobilyayý alsan nereye koycan. koysan kýþ boyu nem rütübet.
hocam naptýn yaa ben düðünü 27.08.2017 de yaptým.
Beyaz eþyada 30.07.17 aldým.
Mobilya sipariþini 23.05.17 de verdik. - 02.08.17 de mobilya geldi.
Çok acele etme. Mobilyayý alsan nereye koycan. koysan kýþ boyu nem rütübet.
yok henüz mobilyayý almayacaðým,sadece fikir almak sebebim.
ülkede uykuya daldýðýn ve uyandýðýnda fiyatlar çok oynak olduðu için beyaz eþyayý aldýk . Hepsi de euro dolar endeksli ,daha fazla kazýk yemeden alalým dedik :).
borçlarý da ödemek lazým hepsini düðün zamanýna yýkarsak,o damatlýðýn papyonu boðar beni :D
koraycano
18-10-2017, 12:35
16 gün sonra düðünüm var ve her þey en sonunda bitti. Stresli,sýkýcý ve bir o kadar da keyiflidir düðün hazýrlýklarý.
Öyle yapmayalým , bunu istemiyoruz vs gibi konuþsan da iþin içine aileler girince konu farklý yerlere gidiyor benden söylemesi :) Her þeyi akýþýna býrakýn.
Arada ince bir çizgi var onu dengede tutman lazým..
Allah evleneceklere maddi , manevi güç ve özellikle sabýr versin..
ihtiyacý olan yararlansýn...
tuner faruk
18-10-2017, 12:44
2 hafta oldu atlatalý þükürler olsun :) Bazen çok stresli bazen çok keyifli öyle böyle geçip gidiyo :)
yakupdemir
18-10-2017, 14:03
yeni evlendim. evlenecek arkadaþlara tavsiyem þudur : kaçýn.
ÖmerF.Bayar
18-10-2017, 16:16
Arkadaslar merhaba, kýsmetse 2 ay sonra benimde nikah var çok sukur düðünden vazgecýrdým fakat sýmdý nikah sonrasý eðlence için bir mekan tavsiyesine ihtiyacým var,
Ýstanbul Avrupa yakasý, 50 kiþi için böyle oynamalý vs mekan onerisi olan varmý ?
selam arkadaþlar ;
ütü ve süpürge olarak fiyat/performans açýsýndan önerebileceðiniz ürünler nelerdir ? :D ne aldýnýz daha doðrusu ? Beyaz eþyayý komple bosch marka aldým.
Thracian
07-11-2017, 10:21
selam arkadaþlar ;
ütü ve süpürge olarak fiyat/performans açýsýndan önerebileceðiniz ürünler nelerdir ? :D ne aldýnýz daha doðrusu ? Beyaz eþyayý komple bosch marka aldým.
benim 2 ay oldu düðün daha yeni sayýlýrým.
biz süpürgeyi Dyson Cinetic Big Ball, parquet modeli aldýk. Çok iyi ama çok çok pahalý. Hani bence gereksiz pahalý .
Benim beðendiðim 750TL civarý Arnica Tesla. Sessiz ürün
bunun dýþýnda ütü tefal marka mor tek model hatýrlamýyorum
selam arkadaþlar ;
Süpürgeyi Arnica Tesla aldým geçen ay güzel cihaz baya kuvvetli 750'ye aldým.
Emre Akçay
07-11-2017, 10:28
selam arkadaþlar ;
1110 TL ye Philips Fc9924/07 Marathon Ultimate aldýk biz. Çok sessiz ve güçlü bir makine. Kesinlikle tavsiye ederim.
yok abi 1000 lira falan çok para ,500-750 arasýna süpürge bulmak lazým.
ütüyü de ya tefal ya da philips düþünüyorum
AliGizda
07-11-2017, 10:40
selam arkadaþlar ;
Süpürge olarak Electrolux supercyclone modelini aldým 1 sene oldu 300 TL' ye almýþtýk gerçekten parasýný sonuna kadar hak eden bir makine. Bir sorun, bir memnuniyetsizliðimiz yok.
Ütü ise Philips Azur Pro. Ondan da eþim memnun.
Evlenecek arkadaþlara kolay gelsin elektrik süpürgesine çok para vermeyin hepsinin içinde 50 liralýk motor var :D
Ütüde kendime güveniyorum:D uzun araþtýrmalar sonrasý Philips Azur serisi almýþtým çok memnunum.
Ayrýca sadece iyi ütü yeterli deðil ütü masasý yada örtüsünün de iyi olmasý gerekiyor. Gazella marka ütü masasý örtüsü tavsiye ederim.
þirkette Fakir süpürge aldýk 250 liraya canavar gibi çekiyor, vida felan ne varsa ama yýkýlýyo ortalýk
eve gittik 1000 küsür lira philips aldýk neymiþ efendim filtresi varmýþ.
bide bana yüksek teknoloji eseri bir ürünmüþ gibi anlatmýyorlarmý.
imprezaWRC
07-11-2017, 14:15
þirkette Fakir süpürge aldýk 250 liraya canavar gibi çekiyor, vida felan ne varsa ama yýkýlýyo ortalýk
eve gittik 1000 küsür lira philips aldýk neymiþ efendim filtresi varmýþ.
bide bana yüksek teknoloji eseri bir ürünmüþ gibi anlatmýyorlarmý.
Yüksek seste elektrik süpürgesi çalýþtýmý kendimi apronda çalýþýyor gibi hissediyorum. Airbus'ýn kalkýþ anýndaki motor sesi ile Fakir'in motor sesi neredeyse ayný desibelde :D :D
burak_2885
07-11-2017, 14:22
28 Nisan'da düðünüm var. Detay hesaplamadým ama oturacaðým evin tadilatýyla beraber 100 bin falan..............
28 Nisan'da düðünüm var. Detay hesaplamadým ama oturacaðým evin tadilatýyla beraber 100 bin falan..............
kolay gelsin dostum benim de 7 eylül'de kýsmetse , geriliyorum .
burak_2885
07-11-2017, 14:32
kolay gelsin dostum benim de 7 eylül'de kýsmetse , geriliyorum .
Saðolasýn, çok gergin bir süreç ya bu kadarýný tahmin etmezdim :D
Saðolasýn, çok gergin bir süreç ya bu kadarýný tahmin etmezdim :D
derlerdi de inanmazdým,
güçlü soydemir-hayret nasýl yaþýyorum.
yok abi 1000 lira falan çok para ,500-750 arasýna süpürge bulmak lazým.
ütüyü de ya tefal ya da philips düþünüyorum
Her sabah ütü yapan biri olarak Philips öneririm. Evliyken bir gazla tefal'e servet vermiþtim yok yere.
Philips candýr, model yazarým yarýn eski bir ürün ama benzerini buluran direkt al. Fazla para gömme bu tür þeylere.
1000+ süpürge nedir ya beyler vermeyin o paralarý yazýk, illa harcayacaksan 300 e süpürgeyi al kalan 700 le de hatunu al yemeðe falan çýkar.
Her sabah ütü yapan biri olarak Philips öneririm. Evliyken bir gazla tefal'e servet vermiþtim yok yere.
Philips candýr, model yazarým yarýn eski bir ürün ama benzerini buluran direkt al. Fazla para gömme bu tür þeylere.
1000+ süpürge nedir ya beyler vermeyin o paralarý yazýk, illa harcayacaksan 300 e süpürgeyi al kalan 700 le de hatunu al yemeðe falan çýkar.
philips azur herhalde en çok tavsiye edilen,annem de onu araþtýralým diyordu.
abi balayý tavsiyeleri de alabilirim. Antalya þart deðil :D
philips azur herhalde en çok tavsiye edilen,annem de onu araþtýralým diyordu.
abi balayý tavsiyeleri de alabilirim. Antalya þart deðil :D
Balayý için ne desem boþ ne tür tatil seviyorsanýz ona yönelik bir tercih yapýn milyontane otel var, feedback leri en yüksek olaný seç.
Mükemmel diye kasma ama muhtemelen düðün stresinden sonra ve genel olarak hayatýnda geçireceðin en güzel 1 ya da 2 hafta olacak, o yüzden iyi deðerlendir derim.
Antin kuntin þeyere çok para vermeyin, düðünü sen ya da ailen de yapýyor olsa israf etmeyin. Mutluluðunuzu büyütmek için çabalayýn.
Ben sadece boxer'ý alýp çýktýðým için evden ve sonrasýnda dünya ödeme yaptýðým için bu konuda uyarmayý borç biliyorum genç arkadaþlarý.
Eþyaya deðil birbirinize yatýrým yapýn. Rabbim evlenecek tüm arkadaþlarýn mutluluðunu daim etsin þimdiden.
Balayý için ne desem boþ ne tür tatil seviyorsanýz ona yönelik bir tercih yapýn milyontane otel var, feedback leri en yüksek olaný seç.
Mükemmel diye kasma ama muhtemelen düðün stresinden sonra ve genel olarak hayatýnda geçireceðin en güzel 1 ya da 2 hafta olacak, o yüzden iyi deðerlendir derim.
Antin kuntin þeyere çok para vermeyin, düðünü sen ya da ailen de yapýyor olsa israf etmeyin. Mutluluðunuzu büyütmek için çabalayýn.
Ben sadece boxer'ý alýp çýktýðým için evden ve sonrasýnda dünya ödeme yaptýðým için bu konuda uyarmayý borç biliyorum genç arkadaþlarý.
Eþyaya deðil birbirinize yatýrým yapýn. Rabbim evlenecek tüm arkadaþlarýn mutluluðunu daim etsin þimdiden.
ayný kafadayýz ,benim hatun da öyle düþünüyor zaten. Ýhtiyacýmýz olabilecek þeyleri alalým diyoruz ilk etapta. Saçma sapan þeyleri yüklemeye gerek yok .
mesela evin salon kýsmýný oturma odasý olarak kullanýcaz,boþ yere salon takýmlarý alýp kapýsýný çekmeye gerek yok. Eskidendi onlar :) .
Yine de olmasý gereken þeylere (mutfak dolabý,beyaz eþya,oturma gruplarý vs.) çok para gidiyor .
burak_2885
07-11-2017, 16:18
Otel olarak ben Marmaris Grand Yazýcý düþünüyorum. Kuzenim gitmiþ normal tatilini yapmýþ çok beðenmiþ. Bende 5 Mayýsta dönünce düþüncelerimi paylaþýrým illaki :) Henüz 2018 rakamlarý açýklanmadý ama hesaplý diye düþünüyorum. Birde mayýs ve eylül aylarý sezona girmediði için daha hesaplý sanýrým
cemisiblen
07-11-2017, 19:38
Bende niyet varda dert büyük evi vs herþeyi hallederizde universitede öðrencisiyim üstlere ne diycez diye dertleniyoz bu nedenden evlenemiyoz hatta 2 yýldýr sevgili olduðumuzu bile söyleyemiyoruz =)
Dostlar, romalýlar, eyy güzel insanlar ne yapýcaz biz yahu!!!
önceki sayfalarda süpürge konusu gecmiþ.
beyaz eþya ve mutfak eltleri satan bi zincir maðazasýnda çalýþýyodum .
2 marka elektrik süpürgesi satýlýyodu
biri miele
diðeri dyson
miele müþterisine motoru çok yüksek deðil çünkü yuksek emiþ halýnýzýn tüylerini kopartýr ve erken eskimesine neden olur derlerdi.birde üzerine çalýþan çýkardý dayanýklý derlerdi.
dyson müsterisinede bu çok güçlü bi çeker tozu pisliði 10 gün daha evini süpürmene gereke kalmaz derlerdi.
eee hani çok güçlü olunca tüyleri kopartýyodu.
hepsi pazarlama arkadaþlar boþ yere yüksek paralar vermeyin . süpürge seçicekseniz sessiz olanlardan tercih edin . hepsi ayný.
Aranel Ciryatan
08-11-2017, 06:46
Üstlerde baya yorumlarým var. Onlara bakýn mutlaka dostlar :) arnica aldým elektrik süpürgesi gayet memnunum. Düðün yapmadým nikah artý + 50 kiþilik alkollü yemek verdim. Dansozlu eglenceli falan mekanda. 6000 idi yanlis hatirlamiyorsam mekana verdigimiz para. Belediyenin nikah salonuda 450 falan almisti. Oturma grubu + yemek masasi + zigonlar + yatak odasi takimi + tv unitesi toplam 9500 civari idi sanirim tam hatirlamiyorum bir para verdim. Ýder'den aldik ve memnunuz. Abarti mobilya urunlerine kacmamanizi oneririm.
cemisiblen
08-11-2017, 06:50
Sabah sabah ne kafalar yaþadým :d
GokhanRS
08-11-2017, 07:12
Beko arçelik 200 300tl arasý modeller niye yetmiyor anlamýyorum. Ben 4 senedir kullanýyorum.
Elektrik süpürgesine, 700-1500 verdiriyorsa hanýmlarýnýz çekeceðiniz var.
Þimdiden geçmiþ olsun sizlere...
CeM öZeR
08-11-2017, 07:32
Evlendiyseniz geçmiþ olsun. Daha evlenmediyseniz anasýna çok düþkün avrat almayýn size en büyük tavsiye. Kýzý memleketinden ayrý býrakmayýn sittinsene mutlu edemezsiniz. Hadi hayýrlý iþler. :)
selam arkadaþlar ;
Süpürgede torbalý tercih edin. Torbasýzlarýn sürekli filtre bakýmlarý mevcut bir süreden sonra çok iyi temizlenmiyor.
Rowenta ro6886
Rowenta ro6383 bu sessiz olan modeli, bunlara bir bak.
Ütü konusundada, eðer bir oturuþta eþiniz yada kendiniz 2 saat ütü yapmýyorsanýz kazanlý ütü almak çok saçma bir karar. Olay dönüp dolaþýp, ya ütüyü her zaman açmak zor geliyor bir tanede normal ütü alma noktasýna geliyor. En sevdiðim müþteridir buhar kazanlý ütü alan yeni evlenecek müþteriler. Çünkü biliyorum ki en geç 4 - 5 ay içerisinde gelip bir tanede normal ütü satacaðým. O yüzden tavsiyem normal ütü almanýzdýr.
Evlendiyseniz geçmiþ olsun. Daha evlenmediyseniz anasýna çok düþkün avrat almayýn size en büyük tavsiye. Kýzý memleketinden ayrý býrakmayýn sittinsene mutlu edemezsiniz. Hadi hayýrlý iþler. :)
Kanka ne yapalým ne önerirsin peki ? Sivas- Zonguldak arasý helikopter seferlerimiz mi baþlasýn :D
memincbn
08-11-2017, 08:25
hesaplamasý ciddi imkansýz olan çok bilinmeyenli bir denklem. ben ne hesapladýysam x2 oldu. sen þimdiden 100 diyorsun bi üþüme geldi .p .p
Thracian
08-11-2017, 08:30
Beko arçelik 200 300tl arasý modeller niye yetmiyor anlamýyorum. Ben 4 senedir kullanýyorum.
Elektrik süpürgesine, 700-1500 verdiriyorsa hanýmlarýnýz çekeceðiniz var.
Þimdiden geçmiþ olsun sizlere...
Valla bizimki 2,750Tl verdi. Çok yapma etme dedim ama dinletemedim. :D
Gerçi kendisi aldý ama geri kalan tüm ürünlerde çok rahat ve uygun þeyler aldýk.
Yeni evleneceklere tavsiyem 1 KERE EVLENIYORUM EN IYISI OLSUN demeyin.
burak_2885
08-11-2017, 08:44
hesaplamasý ciddi imkansýz olan çok bilinmeyenli bir denklem. ben ne hesapladýysam x2 oldu. sen þimdiden 100 diyorsun bi üþüme geldi .p .p
Aynen öyle bende ne hesapladýysam x2 oldu ama benim verdiðim fiyat tabi ki þuana kadar olan deðil :D Finalle beraber o parayý bulacak. Þuan 50 bin civarlarý iþte. E ev tadilatý mobilyalar, kalan takýlar gelinlik düðün günü yok kapý çalmadý kapý açýlmadý, gelin baþý kýna saçý, kýna çerezi derken saplanacak yani :D
memincbn
08-11-2017, 08:49
Aynen öyle bende ne hesapladýysam x2 oldu ama benim verdiðim fiyat tabi ki þuana kadar olan deðil :D Finalle beraber o parayý bulacak. Þuan 50 bin civarlarý iþte. E ev tadilatý mobilyalar, kalan takýlar gelinlik düðün günü yok kapý çalmadý kapý açýlmadý, gelin baþý kýna saçý, kýna çerezi derken saplanacak yani :D
konvoyda önünü kesecek çocuklar, büyükler, arabalar, servisler, kuaförde damat boþ geçmez bahþiþleri, düðün salonunda fotoðrafçýdan baþlayýp garsonlara kameramana kadar tokatlanmanda eklenirse. ha bide gaza gelip havaya para atma ahahaha
konvoyda önümü keseni ezerim,zaten aracým basýk ezilmezlerde sürüklenir dururlar arabanýn önünde . Berber mükellefim var ,kim kimi koparýyor kendi payýnýn taa :D nikon d90 prof makinem var ,güzel fotoðrafçý bir arkadaþým var fotoðraflarý da ona çektiririm
ahahaha :D
Thracian
08-11-2017, 09:42
konvoyda önümü keseni ezerim,zaten aracým basýk ezilmezlerde sürüklenir dururlar arabanýn önünde . Berber mükellefim var ,kim kimi koparýyor kendi payýnýn taa :D nikon d90 prof makinem var ,güzel fotoðrafçý bir arkadaþým var fotoðraflarý da ona çektiririm
Düðün zamaný kýz evi- erkek evi -salon yakýn konvoyu bile toplasan 3-4 km yol yapacaktý Gelin arabasý. Dedik ki kuzenin beyaz BMW yi gelin arabasý yapalým.
Saç getir götürede benim Astra J yi kullandým ki gelin arabasýyla gitmeyeyim diye.
Herþey bitti, eþim saçtan çýktý 1 tane cocuk kuaförün önünde bekliyordu, çýrak zannettim. velet karþýdan geçmeye yardým etti eþime, dedim yardýmcý oldu 5TL vereyim. ulan 15 tane cocuk sardý etrafýmý. 10-15 tane 5TL daðýttým hala istiyorlar. Arabayý sürdüm-zigzag yaptým, yanýmda koþuyorlar. birde arabanýn özellikle önüne geçip yavaþlatmaya çalýþýyorlar. Bir ara cidden ezeyim artýk dedim. Cidden söylüyorum cocuklara VURA VURA çýktým ordan. Çok kötü bir görüntü ama zerre piþmanlýðým yok.
GokhanRS
08-11-2017, 14:28
Valla bizimki 2,750Tl verdi. Çok yapma etme dedim ama dinletemedim. :D
Gerçi kendisi aldý ama geri kalan tüm ürünlerde çok rahat ve uygun þeyler aldýk.
Yeni evleneceklere tavsiyem 1 KERE EVLENIYORUM EN IYISI OLSUN demeyin.
Þimdi kendi alýr ama bu çýta yükseltme operasyonudur.
Evlendikten sonra sen ben yok.
Sercan K.
08-11-2017, 14:53
Valla önceden hesaplanan giderlerden çok çok fazlasý giriyor onu iyi biliyorum :D
AliGizda
08-11-2017, 15:23
Biz herþeyimizi eþimle beraber yaptýk, ne benim ailemden ne de eþimin ailesinden yardým almadýk. Zor günlerde geçirdik ama atlattýk.
Biz evlenmeden yaklaþýk 9 ay önce kenara para atmaya baþladýk gerçekten çok büyük faydasýný gördük, tavsiye ederim.
Kýna gecesini eþimin istediði gibi yaptým, kýnaya ödediðim parayla düðün yapabilirdim. Ben düðün sevmediðim için sadece nikah yaptýk ve ben hiç piþman deðilim.
Düðünü bilmem ne otelde yapan, balayýna maldivlere giden arkadaþlarým var þu an bir dünya borcun içindeler :) 1 gece için 48 aylarýný ipotek altýna almýþlar. Allah' a þükür borcum yok, huzurum var :D
streetracer_nos
08-11-2017, 16:53
O iþler öyle olmuyor iþte:)
tekrar konu açmak istemedim,fazla uçuk kaçýk olmamak þartýyla nerde nasýl hangi mekanda teklif yapýlabilir sizce :o
Caným yok öyle yaðma,burda acýmam :))))
CeM öZeR
09-11-2017, 08:52
Kanka ne yapalým ne önerirsin peki ? Sivas- Zonguldak arasý helikopter seferlerimiz mi baþlasýn :D
Kanka baþta pesin konus öyle zýrt býrt memlekete gönderemem de. :D
Thracian
09-11-2017, 08:58
tekrar konu açmak istemedim,fazla uçuk kaçýk olmamak þartýyla nerde nasýl hangi mekanda teklif yapýlabilir sizce :o
bak bir daha düþün, cevabýn aynýysa bir daha düþün.
Hatta baktýn hala teklif etmeyi düþünüyorsun, sen en iyisi bir daha düþün.
Baktýn yine inat ettin bi 6 ay daha ertele o arada yine bir düþün.
Mutluluklar dilerim. Ben yolda giderken arabayla saða çektim bulgur tanesi kadar yüzüðü çýkarttým teklif ettim kabul etti. Çýtayý yükseltme
CeM öZeR
09-11-2017, 09:03
Mutluluklar dilerim. Ben yolda giderken arabayla saða çektim bulgur tanesi kadar yüzüðü çýkarttým teklif ettim kabul etti. Çýtayý yükseltme
Katýlmamak elde deðil. Atasözü gibi valla...
https://www.youtube.com/watch?v=xSYXkpyZQxQ
Mutluluklar dilerim. Ben yolda giderken arabayla saða çektim bulgur tanesi kadar yüzüðü çýkarttým teklif ettim kabul etti. Çýtayý yükseltme yahu sen bulgur tanesiyle teklif ettin diye bizdemi öyle yapalým yani ? yaþlanýnca torun tombalaða karýþýnca bulgur tanelerinimi anlatsýn,yoksa hiçç doyamadýðý hep arkadaþlarýna anlattýðý saatlere doyamadýðý anýmý anlatsýn,herkezin kendi seçimi düþünme iþini ben hallettim pilav bulgur kurufasülye deðilde mekan ortam yer tavsiyesi istiyorum ben
meganes
Yakýn arkadaþým bu tür þeyler için organizasyon yapýyor. Ýlgilenirsen mesaj atabilirsin ya da instagramdan filan bakabilirsin.
3iki1 Events & Creative (@3iki1eventscreative) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/3iki1eventscreative/)
AliGizda
10-11-2017, 10:26
yahu sen bulgur tanesiyle teklif ettin diye bizdemi öyle yapalým yani ? yaþlanýnca torun tombalaða karýþýnca bulgur tanelerinimi anlatsýn,yoksa hiçç doyamadýðý hep arkadaþlarýna anlattýðý saatlere doyamadýðý anýmý anlatsýn,herkezin kendi seçimi düþünme iþini ben hallettim pilav bulgur kurufasülye deðilde mekan ortam yer tavsiyesi istiyorum ben
Söylediklerine katýlýyorum kardeþim, kadýnlar bu tür þeylere çok önem veriyor.
Bütçe aralýðýn ne bilmiyorum ama kaliteli bi yer istiyosan eðer Feriye' yi tavsiye ederim. Süpriz gibi biþey yapýcaksan hep takýldýðý bi cafe vb yer varsa organizasyon yapabilirsin.
Kilyos uzak deðil dersen farklý olmasý açýsýndan uzunya restaurant' ta yapabilirsin. Kumsalý falan var, güzel bi organizasyon yapýlabilir.
Thracian
10-11-2017, 10:27
yahu sen bulgur tanesiyle teklif ettin diye bizdemi öyle yapalým yani ? yaþlanýnca torun tombalaða karýþýnca bulgur tanelerinimi anlatsýn,yoksa hiçç doyamadýðý hep arkadaþlarýna anlattýðý saatlere doyamadýðý anýmý anlatsýn,herkezin kendi seçimi düþünme iþini ben hallettim pilav bulgur kurufasülye deðilde mekan ortam yer tavsiyesi istiyorum ben
Arkadaþým evlilikte anlaþmak anlayabilmek önemli. Hayýrlýsý olsun, allah tamamýna erdirip, mutlu mesut etsin.
burak_2885
10-11-2017, 10:51
Ne çok küçük ne çok abartýlý olmamalý bence. Ben geçen sene ocak ayýnda 1500 liraya aldým. Benden 10 ay önce arkadaþým 8 bine almýþtý. Biraz maddiyatla alakalý ama oramý buramý yýrtýp gidip 4-5 bine yüzük almam saçma olurdu.
tavsiyede bulunan kiþilere teþekkür ederim ;) kafamda birþeyler oluþtu gibi ormanýn içerisinde 2-3 saatliðine mekan kapama gibi biþey olucak,teklifi aralýk ayýnda düþündüðümden deniz sahil tekne yat vs tehlikeye atmýyim þimdi günü kapalý mekan garanti olsun istedim maaliyet olarak 2,5-3 bini bulucak nerden baksan þimdilik düþüncem bu bakalým yeni biþeyler çýkýcakmý
Arçelik bayisi tanýdýðý olan var mý , fiyat konusunda yardýmcý olunursa hemen alýnacak bir ürün var.
Low-Rider
15-11-2017, 16:20
tavsiyede bulunan kiþilere teþekkür ederim ;) kafamda birþeyler oluþtu gibi ormanýn içerisinde 2-3 saatliðine mekan kapama gibi biþey olucak,teklifi aralýk ayýnda düþündüðümden deniz sahil tekne yat vs tehlikeye atmýyim þimdi günü kapalý mekan garanti olsun istedim maaliyet olarak 2,5-3 bini bulucak nerden baksan þimdilik düþüncem bu bakalým yeni biþeyler çýkýcakmý
Sýrf teklif için o kadar maliyete katlandýysan kapadokya'da balonla teklif güzel olabilir
Arçelik bayisi tanýdýðý olan var mý , fiyat konusunda yardýmcý olunursa hemen alýnacak bir ürün var.
urun nedýr kodunu verýrsen yardýmcý olmaya calýsýrým
urun nedýr kodunu verýrsen yardýmcý olmaya calýsýrým
Mesaj attým.
Mutlu Deðerli
15-11-2017, 23:29
Ýlk yýl dönümünde hediye 6S aldým,
Geçen ay içinde de güzel bir yüzük aldým 40 karat tektaþ 2900TL para verdim. Girdim bi yolun içersine. Eðer sevdiðiniz kiþi hakkaten sevginize karþýlýk veriyorsa sizde ona gereken deðeri verin, fazlasýyla hatta. Ha bu arada teklifimide evde yaptým. Elimden geldiðince 1liracý dükkanlarýnda satýlan ürünlerle süsledim evi. Gayette cývýl cývýl ettim. Bazý þeyler lüks güzel oluyor ama bazende maddi olarak zorlanmaya baþlýyorsunuz, orada da kendi ufak fikirlerinizi ortaya koyup biraz kendi el emeðinizi konuþturarak iþin içinden sýyrýlabilirsiniz.
Bu arada kimseden tavsiye almadým þimdiye kadar ama artýk tavsiyelik kýsma yaklaþýyorum. Bu dönemde altýn almalýmýyým ? Beyaz eþyalarý Samsung alayým diyorum, Samsung kullanýcýsý varsa yorumlarsa eðer sevinirim. Ýyi geceler herkesee
ÖmerF.Bayar
15-11-2017, 23:33
Allah nasip ederse bende yakýnda evleniyorum, sizin gibi ne yapsam diye uzunca düþündüm ama aklýma býsey gelmedi 2 haftada yuzugu cebýmde taþýdým en sonunda yeter dedim bugün evýnýn kapýsýný çalýp edýcem uðraþamam neyse tam o arada nýsanlým aradý akþam balýk yýyelým dýye aa derdim süper çat mekanda ettým teklýfý, hiç beklemediði bir an oldu,
Çok ýyi hazýrlanmýþ bir mekanda yada daha önce uðranmamýþ biryerde anlaþýlýr diye düþünüyorum, bence mekaný kendýsi belirlesin yemekten içmekten vs bahsedin biyer önerirse ok diyip orda yapýn :)
ÖmerF.Bayar
15-11-2017, 23:39
Ýlk yýl dönümünde hediye 6S aldým,
Geçen ay içinde de güzel bir yüzük aldým 40 karat tektaþ 2900TL para verdim. Girdim bi yolun içersine. Eðer sevdiðiniz kiþi hakkaten sevginize karþýlýk veriyorsa sizde ona gereken deðeri verin, fazlasýyla hatta. Ha bu arada teklifimide evde yaptým. Elimden geldiðince 1liracý dükkanlarýnda satýlan ürünlerle süsledim evi. Gayette cývýl cývýl ettim. Bazý þeyler lüks güzel oluyor ama bazende maddi olarak zorlanmaya baþlýyorsunuz, orada da kendi ufak fikirlerinizi ortaya koyup biraz kendi el emeðinizi konuþturarak iþin içinden sýyrýlabilirsiniz.
Bu arada kimseden tavsiye almadým þimdiye kadar ama artýk tavsiyelik kýsma yaklaþýyorum. Bu dönemde altýn almalýmýyým ? Beyaz eþyalarý Samsung alayým diyorum, Samsung kullanýcýsý varsa yorumlarsa eðer sevinirim. Ýyi geceler herkesee
Hayýrlý olsun, tam üstüne geldi Samsung tv hariç herseyým ve servis ve maðazalar yüzünden öneriyorum, Marmara forum olmayan ürünü satmýþ bana 2 ay bekledim bulaþýk makinasýný bide artmýþ artmýþ konuþuyorlar telefonda, Samsung a 3 defa sýkayette bulundum geri donen kýmse olmadý, bence lg ye bakýn yada Siemens e, Samsung u ürün olarak henüz kullanmaya baþlamadým evde kurulu bekliyorlar o yüzden ürün kalýtesýný býlmýyorum.
Hayýrlý olsun, tam üstüne geldi Samsung tv hariç herseyým ve servis ve maðazalar yüzünden öneriyorum, Marmara forum olmayan ürünü satmýþ bana 2 ay bekledim bulaþýk makinasýný bide artmýþ artmýþ konuþuyorlar telefonda, Samsung a 3 defa sýkayette bulundum geri donen kýmse olmadý, bence lg ye bakýn yada Siemens e, Samsung u ürün olarak henüz kullanmaya baþlamadým evde kurulu bekliyorlar o yüzden ürün kalýtesýný býlmýyorum.
Samsung'un bunu yapmasý enteresan. Ben de bulaþýk ve buzdolabýný almýþtým.
Bulaþýk makinesinin plastik kilit mekanizmasý bozuldu , parça yokmuþ ellerinde maðdur etmeyelim dediler ve sýfýr makine ile deðiþtirdiler.
Bölgesel yada bayi den kaynaklý da olabilir. Netice de her markada sorunlar oluyor/olacak.
Beyler pariste teklif etmeyi düþünüyorum, nerde ne þekilde edebilirim? Benim aklýma klasik eiffel kulesinde veya kulenin önündeki yeþillikte teklif etmek geliyor? Var mýdýr daha alternatif yerler?
vay arkadaþ haným saðdan soldan duyuyor böyle teklifleri kesin entel dantel adamlar yapmýþtýr diyordum. bizim forum bildiðin romantik forumuymuþ. yok eyfeller, yok mekan kapamalar yürüyün be kim tutar sizi :D ben büyükçe bi cevizin içini boþaltmýþtým. kýrmýzý kadife ile cevizin içini kaplayýp yüzüðü koymuþtum. verdim cevizi biþeye benzetemedi, sonra açtý yüzüðü gördü teklifimi yaptým oldu bitti gitti.
vay arkadaþ haným saðdan soldan duyuyor böyle teklifleri kesin entel dantel adamlar yapmýþtýr diyordum. bizim forum bildiðin romantik forumuymuþ. yok eyfeller, yok mekan kapamalar yürüyün be kim tutar sizi :D ben büyükçe bi cevizin içini boþaltmýþtým. kýrmýzý kadife ile cevizin içini kaplayýp yüzüðü koymuþtum. verdim cevizi biþeye benzetemedi, sonra açtý yüzüðü gördü teklifimi yaptým oldu bitti gitti.
ya benim anlamadýðým bi ömür boyu beraber yaþayacaðýn, deðer verdiðin insana böyle þeyler yapmak neden entel dantellik oluyor? eyfelde teklif etmek, mekan kapamakta ne var ?
Beyler pariste teklif etmeyi düþünüyorum, nerde ne þekilde edebilirim? Benim aklýma klasik eiffel kulesinde veya kulenin önündeki yeþillikte teklif etmek geliyor? Var mýdýr daha alternatif yerler?
Entellik dantellik deðil bu iþ beyler, deðer veriyorsanýz arkanýza bakmýyorsunuz :)
Alternatif bir teklif düþünenlerden birisi ise bendim, otomobil sporlarý ile uðraþýyorum ve teklifimide bir yarýþ arabasý / yada yarýþ konularý içerisinden çýkartma hayalim vardý.
Aslýnda bir rallide eþimi copilotum yapýp etap içerisinde yol notuna evlilik teklifi ekleyerek yapma planým vardý ama onca insaný etaplara taþýmak zor olucaðý için bu plana geçmiþtim :)
Ýyi kurgulamayla Ýzmir Ülkü Yarýþ Pistinde, Ozan abinin ve yarýþ yönetiminin ortak planlamasýyla bende þu þekilde bir teklif hazýrlamýþtým, saðolsunlar :) Fikir konusunda ilham verebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=UEqcelff_4c&t=115s
Soner ♥ Serpil / Supriz Evlenme Teklifi ( Marriage Proposal ) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UEqcelff_4c&t=115s)
Thracian
16-11-2017, 09:02
ya benim anlamadýðým bi ömür boyu beraber yaþayacaðýn, deðer verdiðin insana böyle þeyler yapmak neden entel dantellik oluyor? eyfelde teklif etmek, mekan kapamakta ne var ?
Entellik dantellik deðil bu iþ beyler, deðer veriyorsanýz arkanýza bakmýyorsunuz :)
ental dantel olayýný bilmiyorum da, biz eþleri idareten mi aldýk. Benim eþim karþý komþum, ilkokul arkadaþým, 12 yýllýk sevgilimdi. ailem benden çok ona deðer verir.
Ben kendimi de onuda biliyorum, jestler elbette onuda mutlu eder. Ama bir teklife 1 aylýk maaþým kadar para harcamamý oda istemez. Dediðide, düþündüðü de hem kendimize hem cocuklarýmýza yatýrým yapalým.
Yanlýþ anlaþýlmasýn, evlenip bir kaç zaman geçtikten sonra ne dediðimiz anlaþýlacak. O teklifte harcanan para, yurtdýþý gezileri, pahalý hediyeler bir süre sonra ev almak, yatýrým yapmak, cocuðun doðum masraflarý, gibi konular karþýsýnda aný olarak kalacak.
Alternatif bir teklif düþünenlerden birisi ise bendim, otomobil sporlarý ile uðraþýyorum ve teklifimide bir yarýþ arabasý / yada yarýþ konularý içerisinden çýkartma hayalim vardý.
Aslýnda bir rallide eþimi copilotum yapýp etap içerisinde yol notuna evlilik teklifi ekleyerek yapma planým vardý ama onca insaný etaplara taþýmak zor olucaðý için bu plana geçmiþtim :)
Ýyi kurgulamayla Ýzmir Ülkü Yarýþ Pistinde, Ozan abinin ve yarýþ yönetiminin ortak planlamasýyla bende þu þekilde bir teklif hazýrlamýþtým, saðolsunlar :) Fikir konusunda ilham verebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=UEqcelff_4c&t=115s
Soner ♥ Serpil / Supriz Evlenme Teklifi ( Marriage Proposal ) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UEqcelff_4c&t=115s)
çok iyi valla tebrik ederim :)
böyle þeyleri neden entel dantel görürler anlamýyorum. bide þu var ''çýtayý yükseltmeyin'' arkadaþ sen yapamýyosan yapan insanlara salça olma bari.
Arkadaþlar ben evlenme teklifinde bile bulunmadým. ''Zaten evleneceðimizi biliyordun ,býrakalým þu saçma olayý .'' dedim
annemlerle yüzüðü aldýk gittik .
Deðer vermemiþ mi oluyorum ? :D .
anýl turan
16-11-2017, 10:09
Arkadaþlar ben evlenme teklifinde bile bulunmadým. ''Zaten evleneceðimizi biliyordun ,býrakalým þu saçma olayý .'' dedim
goruyor ve arttýrýyorum
eþim bana evlenme teklif etti :D
AliGizda
16-11-2017, 10:29
Kardeþim yap en güzel þekilde yap. Ben kýna gecemizden bir gün önce yaptým :D He anlamýþtý teklif ediceðimi ama onun yüzündeki o mutluluk herþeye bedeldi.
Ben bu tarz iþlere entellik dantellik diyen arkadaþlara takýlmýyorum, sende hiç takýlma. Ýçinden nasýl geliyosa öyle yap, doðaçlama takýl. Çünkü yarýn öbür gün o günü hatýrlýycak ve sana geri dönüþü iyi ya da kötü olacak :D
Allah mutlu mesut etsin kardeþim þimdiden.
Mutlu Deðerli benim bütün beyaz eþyalar ve TV Samsung. Çamaþýr makinesi kurutmalý olanlardan ve çok memnunuz. Buzdolabýndan da memnunuz. Bulaþýk makinesinden þikayetçiydi eþim yeni eve geçince ankastre vardý bulaþýk makinesini sattým o sebeple :) Ben Airport AVM alt katýndaki Samsung maðazasýndan almýþtým, fiyatlarý spotçulardaki fiyatlarla aynýydý, internetteki fiyatlarýn 200TL altýna aldým. Tavsiye ederim.
Kardeþim yap en güzel þekilde yap. Ben kýna gecemizden bir gün önce yaptým :D He anlamýþtý teklif ediceðimi ama onun yüzündeki o mutluluk herþeye bedeldi.
Ben bu tarz iþlere entellik dantellik diyen arkadaþlara takýlmýyorum, sende hiç takýlma. Ýçinden nasýl geliyosa öyle yap, doðaçlama takýl. Çünkü yarýn öbür gün o günü hatýrlýycak ve sana geri dönüþü iyi ya da kötü olacak :D
Allah mutlu mesut etsin kardeþim þimdiden.
amin kanka:)
takýlmýyorum zaten kim ne derse desin umrumda olmaz ama bazý düþünceler çok yanlýþ
neyse herkes verilen mesajý keþke senin gibi doðru anlasa kardeþim :D
Valla be 3 yýl boyunca her kafam güzel oldugunda ''kalk kýz evlenem'' dedim oda her seferinde ''hadi'' diyince evlendik bi tektaþ bile almadým 4 yýlýmýz gecti :)
beyaz eþyayý samsungtan almýþtýk bütün +larý olanlarý alýn derim
cok az elektrik faturasý veriyoruz daha 30 lirayý gecmemiþtir
fatura televizyon kesinlikle lg olmalý
playstation iþine bence hiç girmeyin :)
arkadaþlar ben zaten teklif olayýna bir þey demedim evet sürpriz bir teklif yapacaksýnýz, bana garip gelen böyle bir araba forumunda böyle romantiklerin çýkmasý. yoksa zaten evlilik süreci tümüyle bir sektör ilk buluþmada alacaðýnýz çiçekten en son balayýna kadar olan tüm harcamalarýnýzdan sizinle birlikte mutlu olacak bir topluluk var ve bu topluluk geçimini buradan karþýlýyor.
78nakres
16-11-2017, 12:37
7 yýl önceki hallerim gözümün önüne geliyorda çok deðiþik duygular zamanla anlamsýzlaþýyor :)
5. yýlýmda tek gül aldým diye kavga etmiþtik çünkü son 5-6 özel günde ayný gülden almýþým :D
bu arada beyaz eþyada çamaþýr bulaþýk makinasý elektrolux aldým, buzdolabi leibherr aldým. aklýmda çamaþýr makinasý için miele vardý fakat stok bulamamýþtým. liebherr mesela sadece endüstriyel ve profesyonel buzdolabý üreten bir firma ev kullanýmý için yeni yeni üretime baþlamýþ markanýn geçmiþi muhteþem. elektrikli süpürge gene elektrolux aldýmki zaten ilk elektrikli süpürgeyide elektrolux icat etmiþ. miele istememin sebebi ise marka bazýnda üretimlerini italyada yaptýrýyorlar ve ürünler haddinden fazla saðlam eski bosch ürünleri gibi. tavsiyem marka bazýnda alýþveriþ yapmayýp ürün bazýnda inceleme yaparak almanýz. 450liraya wmf düdüklü tencere aldým karaca, korkmaz, sheffer yanýndan geçemez.
bence elektirik süpürgesini kendi istediginizi alýn 3/5 ay sonra süpürme iþleri size itelenebilir :)
driver_can
17-11-2017, 15:32
Evlilik teklifi olayýný atlattým çok þükür gayet þaþýrdý beðendi mutlu bi aný olarak anlatabilir ömür boyu:)istemeye de Eylül'de gittik bu pazarda niþaným var.Sanýrým eylül ayý gibi de evleniriz.Bu arada beyaz eþya bayisiyim Sýemens,smeg ,franke,miele,gaggenau,westinghouse ne ararsanýz bayiliði var ihtiyacý olan arkadaþlara yardýmcý olabilirim.
goruyor ve arttýrýyorum
ABI BU KACINCI SEVIYE .d
ghibli06
17-11-2017, 20:09
goruyor ve arttýrýyorum
iyi en azýndan teklif etmiþ, benimkisi uzuuun yýlar sonunda 'seninkileri çaðýr haftaya bizimkiler müsait!' dedi :D
Ulan birkaç ay oldu evleneli. Proje arabasýný bitiricem diye götüm çatladý. Kenara para atýcam diye oynamadýgým oyun kalmadý :D Velhasýlý kelam araba yapýyosanýz geliriniz iyi de olsa bulasmayýn evliliðe. Sonra vay efendim benden çok arabayla ilgileniyosun arabayla çok vakit harcýyosun. Yok sen araba parçasý alýyosun ben macbook alacam bilmem ne basýnýzýn etini yerler ÝD Bulasmayýn uzaklasýn
Ýnstagram aðýr abileri konusuna eklendiniz :D bu nedir dayýcým Allah aþkýna :D
anýl turan
20-11-2017, 13:24
ABI BU KACINCI SEVIYE .d
valla kardesim ben seviyeyi Allahuekber daglarina cikarttim sizi bilmem...
iyi en azýndan teklif etmiþ, benimkisi uzuuun yýlar sonunda 'seninkileri çaðýr haftaya bizimkiler müsait!' dedi :D
abi neticede yuzugu verirken bende evlenme teklifi ettim, yani benimki biraz iade-i evlilik teklifi oluyor..
Benim teklifim þöyle oldu;
Her zaman termosla çay içmeye gittiðimiz sahilde muhabbet ederken sana önemli bir þey diyeceðim dedim. :)
Çok fazla organizyon þirketi ile görüþtüm günlerce ne yapabilirim diye düþündüm. Ama hiç biri içime sinmedi sanki baþkasýna ait kýyafeti giymek gibi bize özel olmayacak dedim. Zaten ben kalabalýkta utanýrým dedim. Hayatýmda kimseye evlenme teklif etmedim þuan çok heyecanlýyým benimle evlenir misin dedim. Eþimde çok heyecanlandý yüzüðü parmaðýna taktý :)
Nasýl istiyorsanýz öyle teklif edin yada hiç etmeyin içinizden geldiði gibi yaþayýn hayatý. Maalesef hanýmlar bu konuda sosyal medya arkadaþ vs. etkisi altýnda kalýyorlar beklentileri yüksek :) Ben kendi eþimden bu konuda çok memnunum :) Herkese kolay gelsin :)
Ýnstagram aðýr abileri konusuna eklendiniz :D bu nedir dayýcým Allah aþkýna :D
Ben evleneceðimizi bile bilmiyordum. Bir gün geldik eve denizden. Babam aradý. Imam geliyo dedi hazýrlanýn. Bekle baba dedim benimkine sordum evlenmek istiyon mu diye? Olur dedi. Tamam gelsin baba dedim geldi imam nikahý kýydýk 2 dakikada :D Sonra gün falan aldýk cart curt :D Düðüne 1 gram karýþmadým damatlýðýmý bile onlar aldý ben o arada sanayidey
Ben evleneceðimizi bile bilmiyordum. Bir gün geldik eve denizden. Babam aradý. Imam geliyo dedi hazýrlanýn. Bekle baba dedim benimkine sordum evlenmek istiyon mu diye? Olur dedi. Tamam gelsin baba dedim geldi imam nikahý kýydýk 2 dakikada :D Sonra gün falan aldýk cart curt :D Düðüne 1 gram karýþmadým damatlýðýmý bile onlar aldý ben o arada sanayidey
sanayideydim :D Araba yetiþmedi de zaten öyle güme gittik evlendik :D
Hahaha ya iyi güldüm :D
burak_2885
04-12-2017, 16:36
Arkadaþlar 3500 gibi fiyatlara güzel bi smart tv önerecek olan var mý? Ama mümkün mertebe en büyüðü olmalý. 140 ekran falan buldum bu paralara hemde philips/samsung gibi markalarda. Masraf çok olduðundan 4 bin gibi piskolojik sýnýrý aþmak istemiyorum :) + soundbar almayý düþünüyorum evime 600-700 gibi bi fiyata
Thracian
04-12-2017, 18:15
Arkadaþlar 3500 gibi fiyatlara güzel bi smart tv önerecek olan var mý? Ama mümkün mertebe en büyüðü olmalý. 140 ekran falan buldum bu paralara hemde philips/samsung gibi markalarda. Masraf çok olduðundan 4 bin gibi piskolojik sýnýrý aþmak istemiyorum :) + soundbar almayý düþünüyorum evime 600-700 gibi bi fiyata
haftaya sunny 55' curved wifi li cihaz alacaðýz.
haftaya sunny 55' curved wifi li cihaz alacaðýz.
Arkadaþýn bahsettiði paralara sunny almak gereksiz olur diye düþünüyorum.
ÖmerF.Bayar
04-12-2017, 23:09
Sunny almaktansa vestel alýn, o paraya cok rahat daha kaliteli markalarda alýrsýnýz ama vestelle sunny ayný iþletim sistemi var ekran ve paneller farklý vestel daha kaliteli,
Sound bar ben kipada lg gordum en ucuz, 2 gucte urunler 1 i 700 diðeri 500tl idi, web sayfalarýndan bakýn isterseniz kampadaydý.
Thracian
05-12-2017, 11:44
Arkadaþýn bahsettiði paralara sunny almak gereksiz olur diye düþünüyorum.
2450TL 55' curved wifi
Aranel Ciryatan
05-12-2017, 13:19
Benim evlenme teklifi de enteresandý yaklaþýk 2 hafta boyunca Galata Kulesinde evlenme teklif edecekmiþ gibi sinyaller verdim kendisine. Yakýn arkadaþýný da organize ettim "Mehmet bana soru sordu" falan de diye. Bu iyice kesin kulede teklif edicem gözü ile bakýyordu. Kulede bir pasta yedik o sýrada elini tutmalar romantik takýlmalar falan iyice ortamý oluþturup sonra hadi gidelim sýkýldým burada dedim. Apar topar kalktýk. Tabi aþaðýda kardeþim ve yakýn arkadaþlarýmýz sürpriz için bizi bekliyor. Hiç biþi yok gibi kuleden çýktýk 1 arkadaþýmýzda arkadan bizi çekiyordu falan. Neyse sizi video ile baþ baþa býrakýyorum :D
Evlilik Teklifi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=4_ipWfnjrvo&feature=youtu.be)
https://www.youtube.com/watch?v=4_ipWfnjrvo&feature=youtu.be
M U R A T
12-12-2017, 10:46
tv buzdolabý çamaþýr ve bulaþýk makinesi önerilerine açýðým bu iþlerden hiç anlamam
driver_can
12-12-2017, 14:11
tv buzdolabý çamaþýr ve bulaþýk makinesi önerilerine açýðým bu iþlerden hiç anlamam
Beyaz eþya Ýçin Siemens öneririm.Mýele,gaggenau bütçe üstündeyse onlardan sonra piyasada en kalitelilerindendir.
burak_2885
12-12-2017, 15:24
Tv için teknosa vb. teknoloji maðazalarýnda ya da güvenilir yerlerde indirim/kampanya yönlendirmesi yapabilecek biri çýkar mý aranýzda :/
A101'i takip edebilirsin, ben 2 tv aldým...
alperaslann
22-12-2017, 21:46
Evin tüm beyaz eþyalarýný yenileyeceðiz. 3 Marka arasýnda kaldýk Bosch - Samsung - Siemens. Verebileceðiniz tavsiyeler var mýdýr? Hepsi ayný marka olsun istiyoruz. Eleþtiri, yorum, tavsiye ne varsa yapabilirsiniz :D
Korollacý
23-12-2017, 09:25
ben bosh aldim iyikide almisim diyorum 4 yildir kullaniyorum sifir sikinti. hele ki buzdolabi benim oglanin hergun onlarca kez kapaklari acip kapatmasina das olsa dayanmazdi
alperaslann
25-12-2017, 09:31
Buundan önceki eþyalarda Bosch idi. Ama çamaþýr makinasýnýn tambur bilyasý falan kýrýldý :D Yine gittik bosch aldýk hayýrlýsý :D
ben bosh aldim iyikide almisim diyorum 4 yildir kullaniyorum sifir sikinti. hele ki buzdolabi benim oglanin hergun onlarca kez kapaklari acip kapatmasina das olsa dayanmazdi
buzdolabý kapaðý açýp kapamayla bozulmaz. biz 8 kiþi 10 sene bozamadýk açýp kapamayla. fakat akýllýnýn biri kapaða konserve serisini dizdi 1 hafta kapý ahýr kapýsý gibi yere düþtü.
arkadaþlar beyaz eþyada arçelik kullanan varmý önerirmisiniz. Tv yide samsung veya Lg dünüþüyorum. yorumlarýnýz önemli.
Thracian
20-01-2018, 18:01
arkadaþlar beyaz eþyada arçelik kullanan varmý önerirmisiniz. Tv yide samsung veya Lg dünüþüyorum. yorumlarýnýz önemli.
6 aylýk evliyim.
Ben buzdolabý ve fýrýn seti bosch tan aldým
Eþimin ailesi bulaþýk ve çamaþýrý miele aldý.
TV de A101 den HI-level aldým. Çok memnunum. Tek eksik wifi.
Wifi li tv al.
Thracian
20-01-2018, 18:42
6 aylýk evliyim.
Ben buzdolabý ve fýrýn seti bosch tan aldým
Eþimin ailesi bulaþýk ve çamaþýrý miele aldý.
TV de A101 den HI-level aldým. Çok memnunum. Tek eksik wifi.
Wifi li tv al.
6 ay
Önce evlendim. Bütün beyaz eþyalarým ve ankastre setim arçelik. Gayet memnunum sadece set üstü ocak hariç. Cam yüzey içinde kýlcal çatlamalar oluþtu. Set üstü bariç beyaz eþyalsrý ý tavsiye ederim. Tv yi de lg aldým. Baþka marka bir tv kullanmadýðým için onda karþýlaþtýrma yapamam ama genel olarak ondan da memnunum. 49uj650v modeli tv nin.
Yeni evlenecek olan arkadas varsa , elimde 1 adet gelinlik bulunmaktadir. Sahibi 750 tl rakam istemektedir.
koraycano
21-01-2018, 16:37
6 ay
Önce evlendim. Bütün beyaz eþyalarým ve ankastre setim arçelik. Gayet memnunum sadece set üstü ocak hariç. Cam yüzey içinde kýlcal çatlamalar oluþtu. Set üstü bariç beyaz eþyalsrý ý tavsiye ederim. Tv yi de lg aldým. Baþka marka bir tv kullanmadýðým için onda karþýlaþtýrma yapamam ama genel olarak ondan da memnunum. 49uj650v modeli tv nin.
3 Aylýk evliyim bende. Set üstü ocak hariç bire bir aynýlarýný aldým :)
Yeni evlenecek olan arkadas varsa , elimde 1 adet gelinlik bulunmaktadir. Sahibi 750 tl rakam istemektedir.
bizde de var satýlýk :)
Özelden bana gelinlikleirn foto ve bedenini atarmýþsýnýz gelinlik satan arkadaþlar.
Nisan elbisesi bakmaya gittik kadikoyden baþladýk bir modele 795 dedi ayni marka ayni seri no olan elbise günün sonunda gittiðimiz 20. Maðazada 119 a düþtü meðer hepsi izmirden alýyormuþ ayni toptancidan.
Tüm evimin eþyalarýný siemens aldým
Buzdolabý, Ankastre Fýrýn, setüstü, davlumbaz, Ankastre mikrodalga, bulaþýk, çamaþýr, kurutma
3 sene bitti, gayet memnunum. Tavsiye ederim.
Geçen sene de kendi evime geçerkende klima aldým 2 tane, onlar da siemensti. Bütün yaz gayet bol þekilde kullandým, memnun kaldým. Elektrik faturamda da farkedilir bir artýþ olmadý.
Elektrik faturasýndaki tek artýþ, kýþ geldiði zaman oluyor. Eski evde de, kendi evimde de kýþ gelir gelmez elektrik faturam 30-40 TL artýyor. Her 2 evde de ayný marka / model kombi kullandým ve durumu kombiye baðlýyorum. Dikkat etmek gerek bu duruma da.
dieselpower
21-01-2018, 19:07
Taze evlilere sorum bi ev dizmek mobilyasiyla beyaz esyasiyla orta hali biseyler almak icin taban fiyat kaca geliyor
Taze evlilere sorum bi ev dizmek mobilyasiyla beyaz esyasiyla orta hali biseyler almak icin taban fiyat kaca geliyor
Bu tamamen sana baðlý. Beyaz eþyalarým bulaþýk,çamaþýr makinesi,buzdolabý,3 lü anlastre, kahve makinasý,çaycýsý 10.000 e aldým arçelikten ötv indrimi vardý ozaman. Enzadan koltuk takýmý yemek masasý 6 sandalye orta sehpa ve konsolu 12k tl ye aldým. Yatak odasý ,mutfak dolabý kapaklarý,vestiyer, tv ünitesi,banyo dolaplarý 15k tl tuttu. Bunlar kabaca olanlar ývýr zývýra 20k daha koy. Tabi kýz tarafýnýnda yaptýklarý var. Erkeðe kaçan ortalama 60k filan sanýrým orta halli
Bu tamamen sana baðlý. Beyaz eþyalarým bulaþýk,çamaþýr makinesi,buzdolabý,3 lü anlastre, kahve makinasý,çaycýsý 10.000 e aldým arçelikten ötv indrimi vardý ozaman. Tv ye 49 ekran lg 3000 verdim. Enzadan koltuk takýmý yemek masasý 6 sandalye orta sehpa ve konsolu 12k tl ye aldým. Yatak odasý ,mutfak dolabý kapaklarý,vestiyer, tv ünitesi,banyo dolaplarý 15k tl tuttu. Bunlar kabaca olanlar ývýr zývýra 20k daha koy. Tabi kýz tarafýnýnda yaptýklarý var. Erkeðe kaçan ortalama 60k filan sanýrým orta halli 😄😄
canozgur106
22-01-2018, 00:25
Bu tamamen sana baðlý. Beyaz eþyalarým bulaþýk,çamaþýr makinesi,buzdolabý,3 lü anlastre, kahve makinasý,çaycýsý 10.000 e aldým arçelikten ötv indrimi vardý ozaman. Tv ye 49 ekran lg 3000 verdim. Enzadan koltuk takýmý yemek masasý 6 sandalye orta sehpa ve konsolu 12k tl ye aldým. Yatak odasý ,mutfak dolabý kapaklarý,vestiyer, tv ünitesi,banyo dolaplarý 15k tl tuttu. Bunlar kabaca olanlar ývýr zývýra 20k daha koy. Tabi kýz tarafýnýnda yaptýklarý var. Erkeðe kaçan ortalama 60k filan sanýrým orta halli
Kardo ortahal için biraz yüksek bi rakam :) Arçelik üst seri buzdolabý çamaþýr mak bulaþk mak 4450ye aldýk
Tv yi Samsung 7000serisi 2017 üretimi ve modeli olarak hepsiburada.com dan 2839a aldýk
127 ekran wifi elle sesle kumanda vs vs gayet baþarýlý bi tv buda biraz araþtýrma yaparsanýz uygun þeyler denk gelebiliyor
Emre Akçay
22-01-2018, 08:26
Bende evleneli 5 ay oldu. Biz alýrken ÖTV indirimi vardý, deðiþik deðiþik kampanya yapmýþlardý. Bayilerin hiçbirinde fiyatlar birbirini tutmuyordu. Biz beyaz eþyalarý Arçelik, 3 lü ankastre seti Ariston Hotpoint, tv yi ise LG aldýk. Beyaz eþyalarda enerji tüketimlerinin A+++ olmasýna dikkat ettik. Þimdi aþaðýya linklere bakýyorum da fiyatlar uçmuþ.
Çamaþýr Makinesi: 9143 YCM Camaşır Makinesi | Arcelik (https://www.arcelik.com.tr/camasir-makinesi/9143-ycm-camasir-makinesi.html)
Buzdolabý: 2520 CEI A+++ No Frost Buzdolabı | Arcelik (https://www.arcelik.com.tr/no-frost-buzdolabi/2520-cei-a--buzdolabi.html)
Bulaþýk Makinesi: 6588 I Bulaşık Makinesi | Arcelik (https://www.arcelik.com.tr/bulasik-makinesi/6588-i-bulasik-makinesi.html)
Lg 55EG910V Oled: LG 55EG910V 55" 140 Ekran Full HD Uydu Alıcılı Curved 3D Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/lg-55eg910v-55-140-ekran-full-hd-uydu-alicili-curved-3d-smart-wi-fi-webos-2-0-oled-tv-pm-evlg55eg910v)
Süpürge: Philips Fc9924/07 Marathon Ultimate Supurge - n11.com (https://urun.n11.com/elektrikli-supurge/philips-fc992407-marathon-ultimate-supurge-P79028228)
Davlumbaz: https://urun.n11.com/davlumbazlar/hotpoint-ariston-95018hhf-67f-ll-x-davlumbaz-P119740048
Fýrýn: https://urun.n11.com/ankastre-setler/hotpoint-ariston-87070-fk1039elp-0-xha-ankastre-P151633376
Ocak: https://urun.n11.com/ocak/hotpoint-ariston-tq-751-ice-k-x-ha-ankastre-ocak-P217251664
Tabi burda yazan fiyatlar ile bizim aldýðýmýz çok farklý. Ben örnek olsun diye koyuyorum.
evin kendi içinde fýrýn ocak davlumbaz vardý.
ben bulaþýk çamaþýr ve buzdolabýný arçelikten aldým ve þuan bir problem yok.
tavsiyem hiç öylr yok 8 programlý iþte yýkarken þöyle uçuyor böylr kaçýyor gerek yok.
güyya 8 programlý bulaþýk makinasý aldýk hep ayný programda yýkýyoruz. hiç bir fark olmuyo.
Arçelik servisleride hýzlý çalýþýyor yedek parça ellerinde her zaman var. bunuda düþünün.
birde sakýn çamaþýr makinasýný kurutmalý almayýn. yeriniz var ise kurutma ayrý olsun yer yok ise kurutmasýz alýn. kurutmalý çamaþýr makinasý kurutmuyor.
Kardo ortahal için biraz yüksek bi rakam :) Arçelik üst seri buzdolabý çamaþýr mak bulaþk mak 4450ye aldýk
Tv yi Samsung 7000serisi 2017 üretimi ve modeli olarak hepsiburada.com dan 2839a aldýk
127 ekran wifi elle sesle kumanda vs vs gayet baþarýlý bi tv buda biraz araþtýrma yaparsanýz uygun þeyler denk gelebiliyor
abi zaten baktýðýnda hemen hemen ayný paralara almýþýz. Benim extram içerisinde 3lü ankastre set kahve makinasý çay makinasý ývýrý zývýrý olmasý. Ben internetten yüksek meblalý alýþveriþleri sevmiyorum abi tv kýrýk gelir bozulur eder onu geri yolla et filan uðraþamam :D
evin kendi içinde fýrýn ocak davlumbaz vardý.
ben bulaþýk çamaþýr ve buzdolabýný arçelikten aldým ve þuan bir problem yok.
tavsiyem hiç öylr yok 8 programlý iþte yýkarken þöyle uçuyor böylr kaçýyor gerek yok.
güyya 8 programlý bulaþýk makinasý aldýk hep ayný programda yýkýyoruz. hiç bir fark olmuyo.
Arçelik servisleride hýzlý çalýþýyor yedek parça ellerinde her zaman var. bunuda düþünün.
birde sakýn çamaþýr makinasýný kurutmalý almayýn. yeriniz var ise kurutma ayrý olsun yer yok ise kurutmasýz alýn. kurutmalý çamaþýr makinasý kurutmuyor.
sorma hatun aldý 8 programlý sadece 4 nolu programý kullanýyo :D
Mutlu Deðerli
07-02-2018, 02:51
16 eylülde düðünüm var Allah izin verirse, 13 bin salona gitti Modoko'dan aldým 13 bin Yatak odasý yine modoko, düðün altýn vs derken ortalama 65 bin para gidiyor Allah herkese kolaylýk versin :)
Þu yazýya istinaden yazýyorum. Yazdýðým kiþide kendisine bir tepki olarak algýlamasýn.
Her türlü planlamayý yaptým. Kafamda 3 4tane farklý alým þekli var ve en babasý 55bin tl tutuyor. Is kesinlikle evlendiginiz kiþide bitiyor.
Þu an izleyeceðim a planýnda hesaplarim þu þekilde, fiyat hiç biryerden almadým ama hergun fiyat araþtýrmalarým sonucu yazýyorum; 10bin beyaz eþya, 10bin mobilya, 5bin hali perde, 5bin televizyon (son kalite olsun istiyorum paraya kýyýcam), 5bin küçük ev aletleri, çatal býçak kaþýk bilmem ne... þu rakamla evi diziyorum. Geri kalan düðüne harcadigim paraya ise aciyorum ama yapacak birþey yok evlenen benim milleti eglendiricem diye 15 20bin tl para gidecek. Diyeceksiniz ulan bir kere evleniyorsun. Ben ne yazýk ki bu bakýþ acýsýnda bir insan deðilim. Aný yaþamaktan çok yarýný yaþamayý düþündüðüm için böyle.
Takýdan yana çok umudum yok, kýzdanda bileziklerini ilerde araba için alýrým diyemem. Ha kendi düþüncesiyle al bunlarý degerlendir derse o ayrý.
Yukarda yazdýðým fiyatlarý aþmamak kaydýyla alt rakamlarla olaylarý kapatýrsam iyi diye düþünüyorum. Eskiden 30bine evleniliyordu þimdi rakam 50bin
a101 e 55 inç tv geliyor piyasa fiyatý 3500 tl civarý sanýrým 3200 e veriyorlar. toshiba marka ama kararsýz kaldým yorular nelerdir internette okuduguma göre vestelin panelini kullanýyorlarmýþ? lg düþünüyordum ama deðerlendirilirmi?
al al bitmiyor amk spor gazetesi
burcinkarabacak
07-02-2018, 10:04
1yýl (sýfýr) eþyalý kiralýk bi eve çýktýk. düðün masraflarý bitince aðustosdan sonra ufak ufak eþya ve oda kurmaya baþlayacaðýz. temmuzda evlendim ben de. tüm evi ayný anda kurmayacaðýz. planýmýz bu þekilde. önce mutfak ve yatak odasý. zaten iki kiþiyiz. çýkacaðýmýz evin mutfaðý buyük orayý yaþam alaný olarak düþündük. sonra sonra salon diðer odalar gibi devam edeceðiz. umarým plan yolda bozulmaz :)
saygýlar
henüz evlenmeyenlere de sabýr diliyorum
arkadaþlar ev tutarken dikkat edin.
Basitçe anlatýyým.
göztepede sýfýr bir binada ev tuttuk. iskan henüz alýnmamýþ. ben bu konuyu bilmediðim için sorgulamadým.
Þantiye elektiriði kullanýlýyor ve haliyle daha pahalý.
onun dýþýnda þantiye ye gelen elektrik kutusu dýþarýda duruyordu. etrafýndaki demiri çalýcaz diye asýlmýþlar ve bütün kablolar beraberinde geldi. bütün binadaki kombilerin elektronik kartý yandý bazý dairelerde buzdolabý Tv ler bozulmuþ.
Allahtan ev sahibimiz düzgün ve anlayýþlý bir adam kombinin masrafýný halletti.
ufak detaylarý dahil sorun, emlakçýlar çok geçiþtiriyor konularý. Özellikle ilk siz taþýncaksanýz çok saçma eksikler çýkabiliyor. elektik tesisatlarý çok sakat. kontrol etmeden haraket etmeyin.
uluckaban
07-02-2018, 10:36
Mobilya önerileri deðerlendirilirrrr
Beyler benim sorunum þuan eþya falan deðil :) sorun þu ; hafta sonu kýz arkadaþýmýn ailesi ve bizimkilerle beraber dýþarýda bir mekanda görüþücez. Ýst anadolu yakasýnda bildiðiniz güzel, nezih bi restorant var mý? Güzel sakin kafe tarzý bi yerde olabilir.
canozgur106
11-02-2018, 13:38
Mobilya önerileri deðerlendirilirrrr
kendin yaptýr Uluç imalatçýdan kýsýkköy mobilya þehri diye gittik en dip rakam 18bin çýktý diyebilirim
uluckaban
12-02-2018, 07:25
kendin yaptýr Uluç imalatçýdan kýsýkköy mobilya þehri diye gittik en dip rakam 18bin çýktý diyebilirim
abi koltuk için bitini bulduk istediðin markadan beðen yapalým diyorlar da mobilya iþi riskli :D
arkadaþlar ev tutarken dikkat edin.
Basitçe anlatýyým.
göztepede sýfýr bir binada ev tuttuk. iskan henüz alýnmamýþ. ben bu konuyu bilmediðim için sorgulamadým.
Þantiye elektiriði kullanýlýyor ve haliyle daha pahalý.
onun dýþýnda þantiye ye gelen elektrik kutusu dýþarýda duruyordu. etrafýndaki demiri çalýcaz diye asýlmýþlar ve bütün kablolar beraberinde geldi. bütün binadaki kombilerin elektronik kartý yandý bazý dairelerde buzdolabý Tv ler bozulmuþ.
Allahtan ev sahibimiz düzgün ve anlayýþlý bir adam kombinin masrafýný halletti.
ufak detaylarý dahil sorun, emlakçýlar çok geçiþtiriyor konularý. Özellikle ilk siz taþýncaksanýz çok saçma eksikler çýkabiliyor. elektik tesisatlarý çok sakat. kontrol etmeden haraket etmeyin.
bende yeni bina yani iskansýz kiralamýþtým 3-5 ay sonra iskan alýndý ama o süreçte faturayý biri ödemesi gitti elektrik suyun böyle bir risk oluyor malesef
faturayý birisi ödemese olacaktý. faturalar ortak gelip hesaplanýp toplanýyor ya o yüzden
canozgur106
08-03-2018, 18:02
abi koltuk için bitini bulduk istediðin markadan beðen yapalým diyorlar da mobilya iþi riskli :D
Valla 3-5 bin fazla vermektense risk alýrým :)
Beyler alt limit 7 8bine kadar, hangi marka beyaz eþya önerirsiniz?
vestel yada uygun muadili regal
ben evleneli 1 yýl oldu ev ile birlikte bana 400 bin tl magal oldu bunun 250 bin tl peþin gerisi kredi ödiyorum evlenmek çok zor iþ.
vestel yada uygun muadili regal
ben evleneli 1 yýl oldu ev ile birlikte bana 400 bin tl magal oldu bunun 250 bin tl peþin gerisi kredi ödiyorum evlenmek çok zor iþ.
mal olmak
1.
belli bir paraya yaptýrýlmýþ, çýkmýþ olmak.
"Ev bir milyara mal olmuþtu"
2.
bir iþ, herhangi bir davranýþ sonucu zarara uðramak.
"Davranýþý iþini yitirmesine mal oldu"
3.
(bir yeri, bir þeyi) benimsemek, oraya uyum saðlamak.
"Onun partisine mal olmasý zaman aldý"
4.
mec.
eskimek, (tarihe) geçmek.
yanlýþ anlama.sýrf senin için yazmadým.
edebiyat profesörü deðilim.
edat , tümleç, de , da , ki eklerinin nerede nasýl yazýlacaðýný hicbir zaman ezberleyemedim .
son zamanlarda senin gibi kelimeleri yanlýþ yazan gençlerimiz mevcut.
hepsini gectým ilkokul , ortaokul bebeside yanlýþ yazýyor:
lütfen yazýlýþýný bilmediðiniz kelimeleri araþtýrýn. tdk ya kelime baðýþlamak süper olur fakat once kendi kelimelerimize sahip çýkalým.
Mutlu Deðerli
27-05-2018, 08:48
Evet beyler güncel neler yaptým paylaþmak istiyorum.
Lojmana taþýndým, 3+1 130mt. 370tl kira + 200tl çevre düzenleme payý olarak kiram var. Ufaktan içini doldurmaya baþladým
TV'yi samsung 55mu9000 aldým, 5400tl + 600tl 3sene uzatýlmýþ garanti.
Köþeli koltuk takýmý aldým, fazladan modül eklettim. Fiyat 3500tl (Vivense mobilya)
6700tl beyaz eþyalarým tuttu. Hepsi arçelik son seri ürünler.
6kiþilik yemek masasý aldým salona 1400tl tuttu.
Köþeli takýmým 1 ay sonra teslim olacagý için bir kanepe ihtiyacým dogdu, 900e aldým 0 kanepe. Ýlerleyen zamanlarda onu diger oturma odasýna koyucam.
Þimdilik bunlarý aldým. Totalde: +- 18.000tl yani. Biz zaten bugüne kadar internetten bir sürü þey aldýk (TV ünitesidir, kitaplýktýr vs vs ývýr zývýr. Bunlarý hep ben aldýým onlarada 2000tl bile vermemiþimdir) Ee daha neler eksik;
-mutfaga yemek masasý alýcam. Salona halý alýcam. Bunlarda totalde 1000 1500tl gibi bir rakam tutucak. Ben erkek tarafý olarak bunlarý aldým. Kýz ise; evden kendi odasýný getirtecek. Onu bir odaya koyacagýz komple. Yatak odasýný, evin bütün perde ve halýlarýný (salon halýsý hariç) alacak. Yemek seti tencere takýmlarý ve çatal býçak þeyleride onda.
Aþaðý yukarý bir evi a dan z ye demiim ama dizmenin güncel maliyeti 30bin civarlarýnda. Geri kalan 15bin altýn deseniz, bi 15te yok salondur yok gelin baþýdýr arabadýr saga sola saçýlan paradýr dersek... Ortalama 60bin TL gidiyor
driver_can
27-05-2018, 10:00
Evet beyler güncel neler yaptým paylaþmak istiyorum.
Lojmana taþýndým, 3+1 130mt. 370tl kira + 200tl çevre düzenleme payý olarak kiram var. Ufaktan içini doldurmaya baþladým
TV'yi samsung 55mu9000 aldým, 5400tl + 600tl 3sene uzatýlmýþ garanti.
Köþeli koltuk takýmý aldým, fazladan modül eklettim. Fiyat 3500tl (Vivense mobilya)
6700tl beyaz eþyalarým tuttu. Hepsi arçelik son seri ürünler.
6kiþilik yemek masasý aldým salona 1400tl tuttu.
Köþeli takýmým 1 ay sonra teslim olacagý için bir kanepe ihtiyacým dogdu, 900e aldým 0 kanepe. Ýlerleyen zamanlarda onu diger oturma odasýna koyucam.
Þimdilik bunlarý aldým. Totalde: +- 18.000tl yani. Biz zaten bugüne kadar internetten bir sürü þey aldýk (TV ünitesidir, kitaplýktýr vs vs ývýr zývýr. Bunlarý hep ben aldýým onlarada 2000tl bile vermemiþimdir) Ee daha neler eksik;
-mutfaga yemek masasý alýcam. Salona halý alýcam. Bunlarda totalde 1000 1500tl gibi bir rakam tutucak. Ben erkek tarafý olarak bunlarý aldým. Kýz ise; evden kendi odasýný getirtecek. Onu bir odaya koyacagýz komple. Yatak odasýný, evin bütün perde ve halýlarýný (salon halýsý hariç) alacak. Yemek seti tencere takýmlarý ve çatal býçak þeyleride onda.
Aþaðý yukarý bir evi a dan z ye demiim ama dizmenin güncel maliyeti 30bin civarlarýnda. Geri kalan 15bin altýn deseniz, bi 15te yok salondur yok gelin baþýdýr arabadýr saga sola saçýlan paradýr dersek... Ortalama 60bin TL gidiyor
Hayýrlý olsun güle güle oturun yeni evinizde.Vivense markasýndan memnun musunuz?Teþhir maðazalarý çok fazla olmadýðýndan açýkcasý güvenip görerek alamayacaðýz.Ama fiyatý da piyasaya göre uygun.Tercih edilir mi kullanan arkadaþlar mevcut mu?
Çok iyimser rakamlar,ben çok lüks'e kaçmadýðým halde 100.000 lirayý geçti þu an.
driver_can
27-05-2018, 13:20
Çok iyimser rakamlar,ben çok lüks'e kaçmadýðým halde 100.000 lirayý geçti þu an.
100.000 TL ‘yi aþaðý yukarý Ne geçiyor merak ediyorum Eylül ayýnda evlenecek biri olarak?Özel dizayn mobilyalar koltuklar falan da mý var iþin içinde?
100.000 TL ‘yi aþaðý yukarý Ne geçiyor merak ediyorum Eylül ayýnda evlenecek biri olarak?Özel dizayn mobilyalar koltuklar falan da mý var iþin içinde?
Sýfýr ev ve mutfak dolabý baþta olmak üzere diðer dolaplar yok ise benim masraflarým þöyle;
-Mutfak dolabý ve diðer dolaplar(giyinme odasý,vestiyer,yüklük,banyo dolabý vs. 22.000 TL+4.500 TL Mutfak dolabý tezgah üstü)
-Salon takýmý,oturma odasý takýmý,yemek takýmý,mutfak masasý,tv ünitesi(konsol vs yok ) halý ,orta sehba vs 22.500 TL
-Beyaz eþya 10.000 TL (Bosch)
-Televizyon 5.000 TL
-Keyfi olabilir ama 2 balkona da cam balkon toplamda 3.400 Tl
-Evin stor dahil tüm perdeleri 5.000 tl
-Elektrik süpürgesi vb diðer küçük ev aletleri 2.500-5.000 Tl arasý
-Düðün salonu 11.500 Tl.
aklýma gelmeyenler þeyler de illa ki var . Lüks'e kaçtýðýmýz þeyler de var ,standart olan malzemelerde. Mesela mutfak tezgahýný çok iyi bir ürün kullandýk,ayný gereksiz lüks'ü salon yemek takýmýna da yaptýk.
Allah herkesin yardýmcýsý olsun,4-5 kilo gereksiz kaybettim :) . Mutlu bir yuva mý kuruyoruz ,dötümüze kazýk mý sokuyoruz belli deðil.
driver_can
27-05-2018, 13:51
Ev kendi evinize yaptýðýnýz masraflar çok göze gelmez tabi ki mutfak ve diðer dolaplar balkonlara cam kapama iþi kiralýk evde yapýlacak masraflar deðil tabiki.Beyaz eþya tv iþi de normal fiyat olarak.Ben Sýemens bayisi olduðum için beyaz eþyayý sýemens aldým mýele bayiliði de var çalýþtýðým yerde süpürge de oradan.
Arkadaþlar birde Bosch ve Siemens yarýn yada haziran 1 de beyaz eþyaya zam geleceðini söyledi. bu doðrumudur acaba? ve benim düðün mart 2019 da. beyaz eþyayý þimdiden almak mantýklýmý olur? Siemens yada bosch düþünüyoruz. limit 7000 diyelim. nelere dikkat etmeliyim. tavsiye verebilir misiniz ?
kesik_çizgi
27-05-2018, 14:36
Arkadaþlar birde Bosch ve Siemens yarýn yada haziran 1 de beyaz eþyaya zam geleceðini söyledi. bu doðrumudur acaba? ve benim düðün mart 2019 da. beyaz eþyayý þimdiden almak mantýklýmý olur? Siemens yada bosch düþünüyoruz. limit 7000 diyelim. nelere dikkat etmeliyim. tavsiye verebilir misiniz ?
Evimin altýnda Siemens bayisi var, persembe günü 24.05.2018 de aksam üzeri bi selam vermek icin uðradým, iþler nasýl diye sorunca o gün gelen maili gösterdi, güncel fiyatlarla satýþlarý durdurun diye Siemens yollamýþ, merkezden Yen’i fiyat listesi de bikac güne gelir diyordu, bilginize
salon icin koltuk takimi yenileyecegim: memnun kaldiginiz markalar neler?
canozgur106
27-05-2018, 17:15
Arkadaþlar balayý için Bodrumda otel tavsiyeniz var mýdýr? 3 gece 4 gündüz olarak 12 Eylül giriþ 15 Eylül çýkýþlý olacak yardýmcý olursanýz sevinirim,otel personeli otel müdürü vs olarak tanýdýk var mýdýr..?
AliGizda
28-05-2018, 06:53
Kanka Airport AVM' nin alt katýnda Bosch-Samsung-Vestel bayii falan var, tüm dükkanlar ayný adamýn. Ben Samsung' tan almýþtým ve fiyatlarý gerçekten spotcu kadar uygundu. 2 yýl olacak neredeyse daha hiç bir sýkýntý yaþamadýk Allah' a þükür. Baksana oraya bi.
streetracer_nos
28-05-2018, 09:09
Siemes, bosch almanya üretimi olan ürünlerden almaný tavsiye ederim.Özellikle buzdolabý ve bulaþýk mak. ta yerliden uzak dur.Buzdolabýnda tek kapý olarak alman serisi yoktu þu an var mý bilmiyorum.Alttan buzluklu alma ayrýca
Yerli üretimlerden memnun kalmazsýnýz
Kanka Airport AVM' nin alt katýnda Bosch-Samsung-Vestel bayii falan var, tüm dükkanlar ayný adamýn. Ben Samsung' tan almýþtým ve fiyatlarý gerçekten spotcu kadar uygundu. 2 yýl olacak neredeyse daha hiç bir sýkýntý yaþamadýk Allah' a þükür. Baksana oraya bi.
Samsung ve lg yi merak ediyodum kanka. Samsung diðerlerine göre biraz daha uygun gibi. Dediðin yere bakýcam
Siemes, bosch almanya üretimi olan ürünlerden almaný tavsiye ederim.Özellikle buzdolabý ve bulaþýk mak. ta yerliden uzak dur.Buzdolabýnda tek kapý olarak alman serisi yoktu þu an var mý bilmiyorum.Alttan buzluklu alma ayrýca
Yerli üretimlerden memnun kalmazsýnýz
Alman üretimi artýk kalmamýþ gibi öyle diyolar. Sadece bulaþýk makinasýnda buldul o da son üretim falandý sanýrým. Yerlileri o kadar mý kötü?
streetracer_nos
28-05-2018, 10:19
Uzun yýllar beyaz eþya sattým genel durum bu Yerli üretim almak bizim yerli ürünleri almaktan farksýz .
Buzdolabýnda lg/samsung bakabilirsin. 10 yýl garantili inverter motorlu almaya bak.Bulaþýk makinesi electrolux , lg bakabilirsin.samsung bulaþýk mak. da alma kesinlikle.Durum bu
benim kendi kullandýðým 7 yýlda
buzdolabý 2 kere bulaþýk makinesi 1 kere bozuldu yerli üretim.
AliGizda
28-05-2018, 10:25
Samsung ve lg yi merak ediyodum kanka. Samsung diðerlerine göre biraz daha uygun gibi. Dediðin yere bakýcam
Kanka benim herþey Samsung' tu, hatun sadece bulaþýk makinesinden þikayetçiydi. Taþýndýðým evde Arçeliðin bulaþýk makinesi var bizimkini sattým o yüzden þimdi hatun çok memnun. Çamaþýr makinesini kurutmalý aldýk ama sadece 1 kere kullandýk kurutmasýný :) Kurutmaya yalan yere para verme :D
Þurayý bir okudum evlenmekten bir daha korktum aga bu fiyatlar nedir böyle, sanýrým bekar ölücem :D
salon icin koltuk takimi yenileyecegim: memnun kaldiginiz markalar neler?
Fox Koşe Koltuk Takımı | Saloni Mobilya (https://saloni.com.tr/urun/fox-kose-koltuk-takimi--59)
Rahatlýk ve kullanýþlýlýk olarak tavsiye ederim
Mutlu Deðerli
28-05-2018, 23:50
Hayýrlý olsun güle güle oturun yeni evinizde.Vivense markasýndan memnun musunuz?Teþhir maðazalarý çok fazla olmadýðýndan açýkcasý güvenip görerek alamayacaðýz.Ama fiyatý da piyasaya göre uygun.Tercih edilir mi kullanan arkadaþlar mevcut mu?
Biz internetten bakýndýk, ürünleri begendik. Gittik magazadan canlý gördük ayrý bi begendik. Fiyatýna göre kaliteli ürünler bence. Ha 15bin tl'ye de oturma grubu var ama çok saraysý duruyor onlarda
Mutlu Deðerli
28-05-2018, 23:55
Göçebe yaþayacaðýmýz için pahalýya kaçmadýk fazla. Ýyimser fiyatlar birazda buna baglý. 4sene sonra doguya gidicem ve orada 7-8sene min. kalacagým. Ordan sonra kalýcý olarak izmire yerleþip emekli olurum. Tabi izmire yerleþirken bu elimizdeki eþyalar eskir. ortalama 12 13sene kullanýlýrsa evet baya eskirler hemde... O zaman gidip parayý basarak herþeyin en iyisini almaktan yanayým, inþaallah evimide almýþ olacagým o vakit.
4 parça halý 2 adet yolluk 2500TL
Buz dolabi bosch 2500
Çamaþýr mak bosch 1500
Bulasik makinasi bosch 1500
Firin ocak davlumbaz siemens ankastre 1500
Muftak masasý 4 sandalye 800
Perdeler tüm odalar güneþlik dahil 3000
Muftakta 3lü koltuk 900
Oturma odasý 3lu 2li 1li 3000
Tv LG 55" 3000
Kitaplik duvar saati duvar kaðýdý 400
Balkon store perde desenli 400
Sehpa takýmý 250
Cocuk odasý 1 sene sonra aldim 4000
Yatak odasý yatak dahil 4750
Salon takýmým yok. Bunlar 2013 senesi esya fiyatlari
Düðün için
15.000 düðün salonu 600 kiþilik yemekli
5000 gelinlik
2000 kina kiyafeti
1500 takim elbise ayakkabi
Düðün niþan fotoðrafçýsý 1750
Git gel benzin parasi 3000
Gelin basi erkek traþý vs 2000
Kapida verilen. Garsonlara verilen bahsisler 1000
Arac süsleme konvoy davetiye 1000
Niþan ve kýna için takým elbise 1000
Karþý aile fertlerine hediyeler 1000
Sikimsonik masraflar ( nereye gittiði kestirilemeyen) 5000
Bu listenin üstü vardýr alti yoktur.
Düðün sonundaki hasýlat 23 bilezik 72 çeyrek 10 gram ve muhtelif altýn takýlar. 8000 civarý nakit gelen.
Cok önemli not : kesinlikle ama kesinlikle yeni tanýþtýðýnýz yada tanýmadýðýnýz kiþilerle evlenmeyin.
Candan sevdiðim bekar arkdslara þöyle fikrimi söyleyeyim nacizane fikrimdir ; Kýzýn annesi ile babasý arasýndaki evlilik iliþkisini begeniyorsaniz o kizla evlenin çünkü kýzla sizin evliliginiz de o yönde olacaktýr. Çünkü kýz annesi kadar size eþ olur. Babasindaki davranýþlarý da sizden bekler. Evcimen pozitif vefakar anaç bir kadýn ömrünüzü takriben 10 sene kadar uzatýr. Bunlarý barindirmayan bir kadýn ise 10 sene kadar kisaltir.
Allah size sizin gibi insanlar nasip etsin.
Saygýlar sevgiler.
canozgur106
02-06-2018, 19:28
Güncel Bodrum otel tavsiyeleri alýnýr
Beyler beko tecrübesi olan var mý? Yerli siemens ve bosch dan daha iyidir diyen var, samsung içinde aynýsýný diyolar. Beyaz eþyada Beko deneyen varmýdýr
Kanka benim herþey Samsung' tu, hatun sadece bulaþýk makinesinden þikayetçiydi. Taþýndýðým evde Arçeliðin bulaþýk makinesi var bizimkini sattým o yüzden þimdi hatun çok memnun. Çamaþýr makinesini kurutmalý aldýk ama sadece 1 kere kullandýk kurutmasýný :) Kurutmaya yalan yere para verme :D
Samsungun bulasik makinesinden bizde sikayetciyiz.Bazen iyi yikamiyor.
GokhanRS
02-06-2018, 22:36
Beyler beko tecrübesi olan var mý? Yerli siemens ve bosch dan daha iyidir diyen var, samsung içinde aynýsýný diyolar. Beyaz eþyada Beko deneyen varmýdýr
Evdeki herþeyim arçelik, hepsi a+++ ve a++ olanlardan, 3 yýldýr týk eden cihaz olmadý, sadece tv'de iyi deðil Yerliler, tv olarak LG Panasonic veya Samsung.
Bulabilirsen MI TV bence en iyisi. Aþýrý hýzlý iþlemci ram bakýmýndan bir bilgisayar sayýlýr resmen.
Mutlu Deðerli
08-06-2018, 20:40
https://scontent.fbtz1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/34558722_824770581055670_701802432170033152_o.png? _nc_cat=0&oh=fa2934ead830327de61f609f52b49608&oe=5BC08F07
huashduhueuheu :D valla bu tavan fiyatlarla evlenenlere baþarýlar, ciddi derecede ufaktanda olsa para cebimizden fazla çýktý hep ama yýkýlmadý hiç birimiz
dragstar
11-06-2018, 20:50
herþeyi arçelikten aldým, tavsiye derim,
serkanokan
12-06-2018, 07:55
herþeyi arçelikten aldým, tavsiye derim,
Ayný þekilde ben de 6 ay önce beyaz eþyalarýmý Arçelik'ten aldým. Buzdolabý, çamaþýr makinesi, bulaþýk makinesini 4800tl'ye almýþtým bir de yanýnda çaycý hediye ettiler.
Ankara için söylüyorum, en ucuz fiyatý Ankamall'deki Arçelik bayisi verdi. Oranýn verdiði fiyattan sonraki en ucuz fiyat ayný ürünler için çaycý hediyesi olmadan 5100tl idi.
Çamaþýr makinesi 7kg'lýk, bulaþýk makinesi de çift programlý. Buzdolabý 500 küsür litre, buzluðu alt kýsýmda olan bir model. Hepsinin garantisini de cüzi bir ek ücret ile 7 yýla uzattým.
Þimdilik hepsinden memnunum, hiç bir sýkýntým yok. Zaten 7 yýldan sonra bozulursa da direk çöpe atar yenisini alýrým.
Beyler istanbul biliþimden beyaz eþya ve tv alýnýr mý? Diðer maðazalara göre ciddi fark var.
Alýp tecrübe etmiþ olan varmý?
Silence45
08-07-2018, 22:06
Beyler Arçelik ve Samsung buzdolabý olarak iki model arasýnda kaldým. Model olarak kullanan var mýdýr yorum yapabilecek modelleri aþaðýya yazýyorum. Bir de fiyatlarda yardýmcý olabilecek ya da en uygun istanbulda nereden fiyat aldýnýz anadolu yakasýndayým bi gidip danýþýrým en azýndan :)
Arçelik 570470 MI
Sasmung rt46k6000s8
tuner faruk
08-07-2018, 22:51
Bütün beyaz eþyalarý Samsung aldim ankastre olarakta Vestel aldým 9 aydýr hiçbir sorun yok gerçi 9 ay sorun çýkartmalarý için erken bir süre fakat haftada 1 kere mutlaka 1 saat elektrik kesilen bir semtteyim bir sorun yaþamadýk þuana kadar.
Yazlýk için seg den 3 lü set aldým. Çamaþýr+bulaþýk+buzdolabý. Bulaþýk mak performansý çok þaþýrtýcý gerçekten. Yeni evlenen arkadaþlar %99 hanýmlara kabul ettiremez bu markayý. Þaþýrtýcý performans sergiliyorlar resmen.
tequila818
09-07-2018, 09:14
Beyler Ýkea son 1-2 senede çok çok pahalýlanmýþ. Benzer modelleri evidea gibi internet sitelerinden alabiliyorsunuz. 150 TL olan sallanan sandalyeler 450 TL olmuþ haberiniz olsun. Asla gitmeyin Ýkea'ya.
serkanokan
09-07-2018, 09:36
Beyler Ýkea son 1-2 senede çok çok pahalýlanmýþ. Benzer modelleri evidea gibi internet sitelerinden alabiliyorsunuz. 150 TL olan sallanan sandalyeler 450 TL olmuþ haberiniz olsun. Asla gitmeyin Ýkea'ya.
Sallanan sandalye fiyatlarýna baktýnýz mý? Evidea'yý tavsiye etmiþsiniz, 629TL'den baþlýyor.
Suç ÝKEA'nýn deðil, suç ekonomimizin. Fakirleþiyoruz derken bundan bahsediyoruz iþte :)
Size cevap olarak yazdým ama ekonomi ile alakalý yazdýðým cümle size hitaben deðil, yanlýþ anlaþýlma olmasýn.
beko isteyenlere dip rakam ile yardýmcý olabilirim
Yazlýk için seg den 3 lü set aldým. Çamaþýr+bulaþýk+buzdolabý. Bulaþýk mak performansý çok þaþýrtýcý gerçekten. Yeni evlenen arkadaþlar %99 hanýmlara kabul ettiremez bu markayý. Þaþýrtýcý performans sergiliyorlar resmen.
Babamlara almýþtýk. derin dondurucu niyetine kullanýyolar.herseyi donduruyor 1 de olmasýna raðmen.servis geldi normal dedi. Kullanýþlýlýðýda güzel.
VolkanA.
09-07-2018, 20:05
Grundig tv kullanan varmý? 65” ekran ve görüntü kalitesini beðendim. Vatanda 5300 gibi rakamlardý. 55” lg yada Samsung almayýp bu tv ne kadar mantýklý sonuçta bayaðý büyük.
Mutlu Deðerli
09-07-2018, 20:07
Grundig tv kullanan varmý? 65” ekran ve görüntü kalitesini beðendim. Vatanda 5300 gibi rakamlardý. 55” lg yada Samsung almayýp bu tv ne kadar mantýklý sonuçta bayaðý büyük.
65'' biraz iþin fantazisi... 55 kocaman salonda büyük duruyor hala. Saray gibi salonun varsa bilemem tabi :)
VolkanA.
09-07-2018, 22:54
65'' biraz iþin fantazisi... 55 kocaman salonda büyük duruyor hala. Saray gibi salonun varsa bilemem tabi :)
Yok salon çok büyük deðilde film izlemeyi sevdiðim ve göz alýþacaðýný düþündüðüm için öyle düþündüm. Ayný paraya büyük ve kaliteli ekran cezbetti😊
_PunisheR_
17-07-2018, 13:32
arkadaþlar izmir bosch bayiisinden ödemesini yapýp depoda beklettiðim ürün iþime yaramayacaðý için satmaya karar verdim aldýðý takdirde adresi kendine kestirip garantisi eve teslim edilip kurulum yapýldýktan sonra baþlayacaktýr.
KGN56VI30N NoFrost, Alttan donduruculu buzdolabı Kolay temizlenebilir inox kapılar - Serie | 4 - KGN56VI30N | BOSCH (https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/buzdolaplari-derin-dondurucular/buzdolaplari/alttan-donduruculu-buzdolaplari/KGN56VI30N?breadcrumb=freestandingfridgefreezerswi thfreezeratbottom)
Birkan61
19-07-2018, 09:05
Fazla sürmez bir kaç aya bende bu konuya çokça mesajlar yazacaum, þimdiden selamlar beyler :D
Bende burada yerimi alayým. Sanýrým Nisan Mayýs gibi bende evleniyorum :)
Kabaca Beyaz eþya ve elektronikler 10-15 Bin TL
Mobilya grubu 15-20 Bin TL civarýna çýkacak gibi görünüyor. (Koltuk takýmý ,Yatak odasý, Yemek masasý, birkaç sehpa ývýr zývýr.)
Beyaz eþyayý beko-arçelik düþünüyorum. Evdeki ürünler hep bu þekilde. Tv konusunda düðün yaklaþýnca bakmak lazým. Her gün yeni bir þey çýkýyor ***** .
AlwaysFast
22-07-2018, 22:09
23 Haziran da evlenmiþ biri olarak Selamun Aleyküm :))
Bir arkadaþým ev düzüyor.
Buzdolabý
Set üstü Ocak
Fýrýn
Bu 3 kalem için bize fiyat verecek bir beyaz eþyacý var mý?
Yada tavsiye edeceðiniz uygun fiyat verecek biryer var mý?
Sýfýr ve garantili olacak arçelik olur beko olur uygun fiyatlý baþka markalarda olur.
Buradaki rakamlarý çok iyimser görüyorum maaþallah :)
Birkan61
28-08-2018, 15:56
5 gün önce kýz arkadaþýmla arçeliðe öyle göz gezdirmeye gittik
Satýþ temsilcisi þu sýralar sakýn almayýn yarýnda zam geliyor demiþti :)
temmuz ortasýnda 3800 e aldýðýmýz buzdolabý þuan 5150 lira :) iyiki almýþýz beyaz eþyalarý
Tayin çýksa da konuya dahil olsak :D
Tayin çýksa da konuya dahil olsak :D
olm deli misin ya , otur maaþýný kendin harca saçma saçma iþler peþinde koþmayýn.
olm deli misin ya , otur maaþýný kendin harca saçma saçma iþler peþinde koþmayýn.
Kanka bekar hayat geçmiyor,sen daha evlenmeden baþlamýþsýn :D yenge görmesin :D
GokhanRS
28-08-2018, 19:45
Bence haným almayýn dolar alýn :)
Düðünü yeni planlayanlara gerçekten baþarýlar dilerim. Ne bahtsýz bir döneme denk geldiniz. B eþya ve elektronik son sürat zamlaniyor. Yakýnda stoklar eriyince hepten iþkence olacak. 5-6 yýl para biriktirip hesap yapanlarýn, hesap kitaplarý bir anda þaþtý. Umarým altýndan kalkarsýnýz çok zorlanmadan.
Valla benim tahminim 100-120K ya çýkmaktý 200 leri gördük RTE saðolsun.
Evlenmek büyük cesaret herkesi tebrik ediyorum. Kýz arkadaþýmla dýþarý çýktýk marmara forumda 1 sinema 1 yemek çay ve tatlý, yakýt aldým birazda 200 tl para ödedim hani rakam düþük gibi görünüyor fakat 1 ayda 4 haftasonu var +-800 tl demek bu aylýk. Evlilik hazýrlýklarý zamanýný düþünemiyorum þimdiden psikolojim bozuldu. Sanýrým kýzdan ayrýlýcam :)
beko alcak olan varsa fiyatlarda yardýmcý olabilirim
Evi esyali tuttum kafam rahat =)
Yeni evleneceklere tavsiyemdir, coluk cocuga karisana kadar idare etmek en iyisi
atakan67
21-10-2018, 12:15
Arkadaþlar annemler kurutma makinesi almak istiyor model önerisi olan var mý veya kullanýp memnun kalmayan tecrübelerinizi bekliyorum
Emrecan-R
21-10-2018, 13:53
Bizim bir arkadaþýmýz evlendi yeni doðmuþ bebekleri var
19 20 yaþýndalar aileleri yardým etmiyor sýkýntýlý durumlar.Þuan durucak ev ayarladýk ama boþ daire birþeyleri yok.
istanbul kadýköy maltepe civarýnda eþyalý dairesi olan varsa pmden iletiþime geçsin benimle.
Bir kaç yeri aradýk saçma sapan konuþtular.
Bende Samsung 55NU7400 TV aldým baþladýk düzmeye... Yeni yýl ile birlikte zamlarda geliyor birde dolar çok yüksek. Þimdiden birþeyler alýp kenara koymak lazým...
Ýhtiyacý olan varsa deðerlendirsin..
Tekrardan selam :) haziran sonuna tarihi aldik.
Salon tutuldu. (8000)
Kýna icin henüz yer tutulmadi.
Beyaz eþya olarak bosh dan 8 kg çamaþýr ve 5 prog bulaþýk makinasý alindi (4500)
Buzdolabi henüz alinmadi
Mobilya olarak bellona ya bakmayi dusunuyorum .
Bu konular haricinde düðün fotografi icin ortalama 2500 tl fiyat aldim (2kiyafet 2 mekan. )
Diðer bir konu ise balayi tatili. 6 000 den asagi duzgun otel pek yok. Ýyi oteller 8 000 den baslayip 20 k ya gidiyor.
Otelle ilgili tavsiyesi olan varsa tavsiyelere açýðým.
Sherwood dreams resort 6.4 k fiyat. Bu otelde kalmýþ olanlar varsa bilgi rica edecegim. ( rutubet kokusu olduðundan yana çokça yorum okudum. )
Aðustos da tarih, biz de mobilya beyaz eþya tv ývýr zývýr aldýk kenara koyduk. Tatil alýndý, salon tutuldu, dýþ çekimler, kuaförler ayarlandý. Tek damatlýk, gelinlik ve imza kaldý öylece bekliyoruz. Bakalým 2019 da herþey pahalanacak, zamlar uçacak filan dendi aldýk. Hesaplayýnca karda mýyýz? Yoksa boþuna mý þimdiden topladýk aldýk göreceðiz... Ama 2 ay da ciddi stresli geçti özelliklede niþanlým için. Hem iyi olsun, hem yükümüz hafif olsun, nereden nasýl ne kadar ucuza alýrýz diye bayi bayi gezdi. Nakitte güzel inidirimleri oluyor... Birde worldcard ve bonus kartýnýz olsun, taksit için çok avantajlýlar. Biz sorun yaþadýk bu konuda...
Salon tutuldu. (8000)
Beyaz eþya olarak bosh dan 8 kg çamaþýr ve 5 prog bulaþýk makinasý alindi (4500)
Buzdolabi henüz alinmadi
Bu konular haricinde düðün fotografi icin ortalama 2500 tl fiyat aldim (2kiyafet 2 mekan. )
Diðer bir konu ise balayi tatili. 6 000 den asagi duzgun otel pek yok. Ýyi oteller 8 000 den baslayip 20 k ya gidiyor.
Sherwood dreams resort 6.4 k fiyat. Bu otelde kalmýþ olanlar varsa bilgi rica edecegim. ( rutubet kokusu olduðundan yana çokça yorum okudum. )
beyaz eþyada ve mobilyada þuan kdv ve ötv indirimi var. yerinde olsam buzdolabýný alýrdým.
koltuk takýmý yatak baza için bellona iyi fikir.
koltuk takýmlarýnda kumaþ kombinasyonu yapabilirsin.
fiyatlarý belkide piyasanýn en uygun fiyatlarý.
anadolu yakasýndaysan dudulluda bellona akdeniz mobilyada ürün çeþidi baya fazla.
alfemo ve doðtaþ biraz daha genç iþi ürün yapýyor ortalama 1000tlþ gibi bellonadan pahalý.
eðer dolap tv unitesi vs alýcaksan mdf ye lake ürün parasý vermemeni tavsiye ederim.
bu tarz birþeylerde lazým olursa yardýmcý olabilirim.
ATOLYE TAŞKAN (@atolyetaskan) • Instagram fotoğrafları ve videoları (https://www.instagram.com/atolyetaskan/?hl=tr)
driver_can
28-12-2018, 10:44
Salon tutuldu. (8000)
Buzdolabi henüz alinmadi
Þimdiden Allah mesut etsin.Bende 16 eylülde evlenen yeni evli biri olarak Allah kolaylýk versin diyorum:)Balayýnda Ali Bey Resort oteline gitmiþtim.Eþimle memnun kaldýk sakin huzurlu bir tatil geçirdik.Tavsiye ederim.Beyaz eþya içinde ihtiyacý olan arkadaþlarýmýza yardýmcý olabilirim.Etiler/Akmerkezde Sýemens,smeg,franke,gaggenau,miele,westinghouse markalarýný satýyoruz.Bu markalarýn bayisiyiz.
Allah herkese sabýr versin bu devirde evlenmek gercekten çok zor. Bir onerim olucak adaylara. Ürünlerinizi bayiilerden almayýn arkadaslar. Hepsiburada nýn ara ara indirimleri oluyor orayý takip edin ozellikle beyaz esyada bayiiden kalem basýna 500tl daha indirimli alýcagýnýza emin olun.
Þimdiden Allah mesut etsin.Bende 16 eylülde evlenen yeni evli biri olarak Allah kolaylýk versin diyorum:)Balayýnda Ali Bey Resort oteline gitmiþtim.Eþimle memnun kaldýk sakin huzurlu bir tatil geçirdik.Tavsiye ederim.Beyaz eþya içinde ihtiyacý olan arkadaþlarýmýza yardýmcý olabilirim.Etiler/Akmerkezde Sýemens,smeg,franke,gaggenau,miele,westinghouse markalarýný satýyoruz.Bu markalarýn bayisiyiz.
Çamlýca ticaret mi sizinki. Þirkete 2,3 sene önce malzeme falan almýþtýk sizden.
driver_can
28-12-2018, 13:33
Çamlýca ticaret mi sizinki. Þirkete 2,3 sene önce malzeme falan almýþtýk sizden.
Evet çamlýca ticaret
M U R A T
28-12-2018, 14:33
Allah herkese sabýr versin bu devirde evlenmek gercekten çok zor. Bir onerim olucak adaylara. Ürünlerinizi bayiilerden almayýn arkadaslar. Hepsiburada nýn ara ara indirimleri oluyor orayý takip edin ozellikle beyaz esyada bayiiden kalem basýna 500tl daha indirimli alýcagýnýza emin olun.
tamamen katýlýyorum bayilerden fiyat aldým sonra internetten araþtýrdým günlük hb yi takip ettim anlýk indirimlerle kayda deðer az para ödedim
Aðustos da tarih, biz de mobilya beyaz eþya tv ývýr zývýr aldýk kenara koyduk. Tatil alýndý, salon tutuldu, dýþ çekimler, kuaförler ayarlandý. Tek damatlýk, gelinlik ve imza kaldý öylece bekliyoruz. Bakalým 2019 da herþey pahalanacak, zamlar uçacak filan dendi aldýk. Hesaplayýnca karda mýyýz? Yoksa boþuna mý þimdiden topladýk aldýk göreceðiz... Ama 2 ay da ciddi stresli geçti özelliklede niþanlým için. Hem iyi olsun, hem yükümüz hafif olsun, nereden nasýl ne kadar ucuza alýrýz diye bayi bayi gezdi. Nakitte güzel inidirimleri oluyor... Birde worldcard ve bonus kartýnýz olsun, taksit için çok avantajlýlar. Biz sorun yaþadýk bu konuda...
Sizin her þey bitmiþ. Geçmiþ olsun diyelim. Otel adý paylaþýrsanýz bende bir bakmak isterim. Þimdiden mutluluklar dilerim .
beyaz eþyada ve mobilyada þuan kdv ve ötv indirimi var. yerinde olsam buzdolabýný alýrdým.
koltuk takýmý yatak baza için bellona iyi fikir.
koltuk takýmlarýnda kumaþ kombinasyonu yapabilirsin.
fiyatlarý belkide piyasanýn en uygun fiyatlarý.
anadolu yakasýndaysan dudulluda bellona akdeniz mobilyada ürün çeþidi baya fazla.
alfemo ve doðtaþ biraz daha genç iþi ürün yapýyor ortalama 1000tlþ gibi bellonadan pahalý.
eðer dolap tv unitesi vs alýcaksan mdf ye lake ürün parasý vermemeni tavsiye ederim.
bu tarz birþeylerde lazým olursa yardýmcý olabilirim.
Buzdolabýný bu hafta alacaðým. . Mobilya içinde bakmak lazým. Ancak indirime pek inanmýyorum. O sebeple acele etmeyeceðim mobilyalar için (Beko da çalýþtým bir süre. Ýndirimden 1 ay once zam yapýlýp ayný oran geri çekiliyordu. Sonuç olarak ayný ürün ayný fiyat. )
Otel tavsiyeniz için teþekkür ediyorum. Ýnceleyip deðerlendireceðim
bekoda çalýstýysan parolu ürünler var bilirsin su an bin tl' varan ýndýrýmler var dolaplarda tek sartý ocak sonuna kadar urunu açtýr garantisini mesela 674580 eý dolap 3800 gibi bi rakama geliyor ve ürün bir çok yerde yok
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/235067-black_friday_2018_indirimleri-5.html#post8528102
ben mahallemdeki bayiden buzdolabýný en kral internet indiriminden yaklasýk 500 tl uygun aldým.
bilgine. ben internetteki indirime tam inanmýyorum
Birkan61
28-12-2018, 21:25
...Beyaz eþya içinde ihtiyacý olan arkadaþlarýmýza yardýmcý olabilirim.Etiler/Akmerkezde Sýemens,smeg,franke,gaggenau,miele,westinghouse markalarýný satýyoruz.Bu markalarýn bayisiyiz.
Üstad öncelikle tebrik eder ömür boyu mutluluklar dilerim :)
sana birþey soracaðým bilgin vardýr belki
Bende 2019 Ekimde dünya evine girmiþ olacaðým inþallah, beyaz eþyaya vergi zam falan gelecek deniyor akibeti nedir?
Þuanda yýlbaþý kampanyalarý var herþeyi almalý mýyým yoksa atýyorum ramazan ayýndada kampanya olur fiyatlar þuanki gibi olur mu? Yorumun benim için gerçekten önemli
SinanAdalý
28-12-2018, 23:45
Taze hazýrlýk yapan biri olarak takip etmeye baþladým tam þu an :)
SinanAdalý
29-12-2018, 00:01
ATOLYE TAÞKAN (@atolyetaskan) • Instagram fotoðraflarý ve videolarý (https://www.instagram.com/atolyetaskan/?hl=tr)
burasý sizinmi ? ya da arkadaþýnýzýn ? Baya baya hoþuma gitti de..
iþyerim. kiþiye özel üretim yapýlýyor.instagramdakilerle sýnýrlý deðil bilgine.
SinanAdalý
29-12-2018, 00:19
iþyerim. kiþiye özel üretim yapýlýyor.instagramdakilerle sýnýrlý deðil bilgine.
Benim hatun çok seviyor böyle þeyleride.. yapýlanlar çok güzel ellerinize saðlýk. Ürünler çok farklý olduðu için fiyatlar deðiþken oluyordur. Ortalama fiyat listesi gibi birþey mevcutsa eðer bilgi verir misin rica etsem ?
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/235067-black_friday_2018_indirimleri-5.html#post8528102
ben mahallemdeki bayiden buzdolabýný en kral internet indiriminden yaklasýk 500 tl uygun aldým.
bilgine. ben internetteki indirime tam inanmýyorum
Yakýn donemde bayiide 2500tl ye satýlan bosch çamaþýr makinesini 2000e aldým ayný gun bir cok arkadasým çokca beyaz esyayý gene bi o kadar indirimle aldýlar. Günlük takip çok onemli.
snan1910
29-12-2018, 06:56
Mayýs ayýnda bizimde düðün, her kafadan bir ses çýkýyor, zam olacak diyenler, ev belli olmadan mobilya alma diyenler, ben herþeyi Ocak Þubata býraktým bekliyoruz bakalým
Silence45
29-12-2018, 09:23
1-2 ay önce buzdolabý alacaktým, bayileri dolaþýp fiyat aldým. Ýnternetten banka kampanyasýyla birlikte hem de yine Teknosa garantisiyle yerine göre 500-750 tl arasýnda uyguna aldým. Keisnlikle hem banka kampanyalarý hem de online kampanyalarý takip edip almak lazým.
Sizin her þey bitmiþ. Geçmiþ olsun diyelim. Otel adý paylaþýrsanýz bende bir bakmak isterim. Þimdiden mutluluklar dilerim .
TUI BLUE Sarýgerme tercih ettik biz... Daha önce tecrübemiz olmadý bakalým bizde neyle karþýlaþacaðýz bilmiyoruz. :D Sizede hayýrlýsý olsun inþallah... Zor döneme denk geldik çiftler olarak... :)
Gimifayf
29-12-2018, 20:21
Mayýs ayýnda bizimde düðün, her kafadan bir ses çýkýyor, zam olacak diyenler, ev belli olmadan mobilya alma diyenler, ben herþeyi Ocak Þubata býraktým bekliyoruz bakalým
Ev belli olmadan kesinlikle mobilya almayýn. Net bir tavsiyedir. Varsýn biraz daha pahalý olsun yeter ki evin icine ölcülerine tam uyum saglasin iciniz ferah olsun. Ama beyaz esyalarda öyle degil geneli standart ölcü kücük ev aletlerini zaten söylemeye gerek yok kampanya denk geldikce yavas yavas toplarsýnýz. Eger ben mobilyamý evi tutmadan almýs olsaydým yarýsýný iade etmek zorunda kalýrmýsým su an geriye bakýnca iyi ki önce evi tutup sonra eve göre mobilya dizmisim diyorum. Cünkü evler artýk genel anlamda 4 köse degil girinti cikinti kolon fazlasýyla bozuyor planlari.
Otel olarak kilikya palace veya sherwood dreams arasýnda kaldik. 6 gun otelde kalýp dönüþte ege uzerinden geleceðiz. Esnaf olmam sebebiyle minimum 3 gun 2 gece olacak ege üzerinden dönüþ . þayet randevum olmazsa sureyi biraz uzatacagim.
Suan donus rotasi arastiriyorum. Otel 6 000 tl (+-500 tl) antalya araba ile 1000 en ( daha az aslýnda ) 3 tl de ege uzeri dönüþ rotasýna ayirdim.
BaybuRtlu69
01-01-2019, 20:49
Arkadaþlar selam.
Bi gün buraya yazacaðým aklýma gelmezdi açýkçasý ama hayýrlýsý olsun :)
Bazý yorumlarý okudum bilgi alýþveriþi anlamýnda deneyimleri ve uygun ürünleri paylaþmak fayda saðlýyor.
Ev Ýstanbul kartal da, iç mimarlýk ve dekorasyon yani tadilat iþleri için yardýmcý olabilecek tanýdýklarýnýz var mýdýr ?
Arkadaþlar selam.
Bazý yorumlarý okudum bilgi alýþveriþi anlamýnda deneyimleri ve uygun ürünleri paylaþmak fayda saðlýyor.
Ev Ýstanbul kartal da, iç mimarlýk ve dekorasyon yani tadilat iþleri için yardýmcý olabilecek tanýdýklarýnýz var mýdýr ?
ruudvan
Kendisi iç mimar görürse yazar.
Allah hayýrlý uðurlu etsin bu arada :)
Selam Arkadaþlar ,
düþündüðümden daha masraflý oluyor.. Balayý ve elektronikler hariç herþeyi hallettik Allah izin verirse 6 temmuzda Düðün,
Yurt dýþý tatiller ile yurt içi tatiller neredeyse ayný fiyat :( birde bu sene otellerin doluluk oraný yuksek gorunuyor , Yerli turiste iyice binecekler belli ,
Eþim Ýspanya turu istiyor ( yokda diyemiyorum ) tavsiye edebileceðiniz acenta tur operatoru varmýdýr.
Eþyalarý Ankaradan aldým sitelerde MOS diye bir mekan , bir sürü yer gezdik ama hem iyi hem uygun hemde Orduya istediðimiz tarihte sevkini saðlacaklar. Tavsiye ederim.
Beyaz Eþya Profilo aldýk , uyguna geldi. Sadece televizyon ve Elektrik sürürgesi kaldý. Bu konuda da kafam karýþýk tavsiyeleri bekliyorum.
Küçük ev aletlerinin çoðu hediye geldi ordan yýrttýk.
Benim hesabýma göre Bir düðün Balayý dahil 80-100 k arasý maliyeti olan bir durum.
Allah herkese kazasýz belasýz keyifli bir hazýrlýk süreci nasip etsin. Tamamýna erdirsin)
fuatozkan
02-01-2019, 16:33
ufukta benim de gözüküyor hayýrlýsýyla ne olacak bu piyasa durumu eþyalar beyaz eþyalar düþecek diyen var artacak diyen var seçim etkileyecek mi far görmüþ tavþan gibi kaldým ortada ev fiyatlarý coþmuþ krediler desen öyle kira diyoum kiralar da maþallah Rabbim yardýmcýmýz olsun :sorybom:
Arkadaþlar selam.
K0213 dekorasyon ve tadilat iþleri yapýyor
aybarsdnr
02-01-2019, 16:49
Eylül ayý içerisinde yurt dýþý balayý tatili öneriniz var mý ? 10-15 gün olacak. En önemli kriter o tarihlerde yaðmur olmamasý yani yaz aylarýnýn devam ettiði bir yer tavsiyesi olursa çok sevinirim.
Kenya'da Chale Island diye bir ada buldum. Çok ilgimizi çekti ama full time orada geçerse belki sýkýcý olabilir bir süre sonra.
Kilikya palace ye rezervasyon yaptim 5 gece 6 gun 5300 tl. Ýptal sigortasý yaptýrdým. Ne olur ne olmaz.
Mart ayýna kadar esyalari alacagim. Otv indirimi uzatildi. Secimden önce her isi bitirmek lazým seçimden sonra uçar fiyatlar.
Kilikya palace ye rezervasyon yaptim 5 gece 6 gun 5300 tl. Ýptal sigortasý yaptýrdým. Ne olur ne olmaz.
Mart ayýna kadar esyalari alacagim. Otv indirimi uzatildi. Secimden önce her isi bitirmek lazým seçimden sonra uçar fiyatlar.
Kilikya palace gittim 2 3 sene once arkadaslarimla, bazi gunler yemekleri cok begenmedik onun haricinde guzel keyifli idi. Araya 1 2 gun tekne turu arastirabilirsiniz.
Bad-Fast
02-01-2019, 23:35
4 sene oldu evleneli , þuanki piyasaya bakýyorum , ALLAH yardýmcýnýz olsun piyasa fena
iç mimarlýk ve dekorasyon yani tadilat iþleri için yardýmcý olabilecek tanýdýklarýnýz var mýdýr ?
pm atarsan yardýmcý olabilirim
Kilikya palace gittim 2 3 sene once arkadaslarimla, bazi gunler yemekleri cok begenmedik onun haricinde guzel keyifli idi. Araya 1 2 gun tekne turu arastirabilirsiniz.
Teþekkür ederim tavsiyeniz icin. Tekne turunu otel dönüþü dusunuyorum. 2 3 gece olacak þekilde akdenizden baslayip ege üzerinden dönüþ yapacaðýz.
Teþekkür ederim tavsiyeniz icin. Tekne turunu otel dönüþü dusunuyorum. 2 3 gece olacak þekilde akdenizden baslayip ege üzerinden dönüþ yapacaðýz.
Oyle cok daha guzel olur. Tekne turu olarak kaþ ve göcek tavsiye ederim. Iyi tatiller simdiden.
Erdem K.
03-01-2019, 12:20
halý için nereleri önerirsiniz ?
Mutlu Deðerli
04-01-2019, 22:51
Halýlarý eve sermeden önce yýkamaya verin. Çok toz tüy döküyolar
Mobilya konusunda ihtiyacý olan arkadaþým olur ise yardýmcý olabilirim yerimiz maskoda luxury ve modern bir cok seçenek var pm'den ulaþabilirsiniz
Mobilya konusunda ihtiyacý olan arkadaþým olur ise yardýmcý olabilirim yerimiz maskoda luxury ve modern bir cok seçenek var pm'den ulaþabilirsiniz
Web siteniz var mi ? Bir göz atalým.
Erdem K.
Sen de yaz yatak 5 lira demeyi biliyorsun...
Ýnstagram adresimizden bakabilirsiniz yada maðazamýzý ziyaret edebilirsiniz.
Evcity concept olarak inceleyebilirsiniz
Tarzýmýz ile ilgili bir kaç resim ekliyorum arkadaþlar bunun dýþýnda retro vintage yada klasik mobilya çeþitleri mevcut.
https://i.hizliresim.com/26Z9pq.jpg
https://i.hizliresim.com/lq1WAJ.jpg
https://i.hizliresim.com/4jlM5G.jpg
https://i.hizliresim.com/8a1dJ7.jpg
Erdem K.
16-01-2019, 09:20
çatal kaþýk býçak konusunda en iyi en kaliteli marka hangisi sayýn tecrübeli arkadaþlar :) ...
Geçen bir liste çıkardım biraz detay yazayım.
Bu işler ilk olurken öncelikler çok farklı oluyormuş onu fark ettim.
1. de ihtiyacın olmayan ne kadar gereksiz şey varsa almaya çalışıyorsun.
2. de ise önce huzur olsun kalanı çözeriz nedir yani modunda takılıyorsun. yani eşya ve milleti memnun etmek öncelik olmaktan çıkıyor. Kendine dönüyorsun.
Hatunum da sağ olsun düğün, takı, aman o olsun bu olsun gibi bir beklentisi yok.
Hatta abartıyorum tek taş alacaksan alma boşuna masraf etme dedi. (evet ilginç, ama alacağım tabisi)
Düğün maliyeti : 0 yazıyla da yazayım "sıfır" :) Salona orta halli bir hatcback parası dökenler bunu beğenmedi biliyorum :D
Kız isteme şeker çikolata olayları max: 1000 TL
Tektaş: Bu işin sonu yok ma.lum ben 1500 TL kadar bir bütçe ayırıyorum.
Teklif için organizasyona falan gerek yok.
Hayat amacı "sadelik ve huzur" olunca o soruyu nerede nasıl sorduğunu bir önemi yok benim açımdan, biliyorum ki onda da yok.
Zaten şaşalı, gösterişli şeyleri sevmiyoruz ikimiz de.
Bu aşamadan sonra ekonomik seviyeden ürünlere geçiyorum.
Koltuk takımı için bütçe: 7.000 TL civarı, ama çok güzel rakama aşağıdaki ürünü buldum.
Şu koltuklar sağlam kampanyada görsel olarak bence yeterli. Rakam çok çok iyi. 3+3+1+1 = 3780 TL
MADRID KOLTUK TAKIMI GENİŞ - Vivense (https://www.vivense.com/madrid-koltuk-takimi1-modeli.html?ref=cat_banner)
VESTEL-EKO NF 450 -1900 TL
VESTFROST-VFCM 7101T- 1300 TL
VESTEL-BM-401 -1350 TL
Toshiba 55U6763DAT -3500 TL (tv izlemiyoruz sadece netten film yada playstation için)
Ses Sistem: 2. EL 600 TL
Yukarıdaki liste: 8700 TL civarı yapıyor. Marka kasıntısı yok haliyle gidip buzdolabına 8K vermeye gerek de yok.
Çamaşır mak mevcut evde var 2 senedir sıfır sıkıntı f/p.
Yemek odası: Yok, sadece akıllı bir orta sehpa, gerekli olduğunda açılsın masa olsun. 500 TL (kendim imal ederim bunu)
Yatak odası: Alayı sunta, avangarde kasıntımız yok, üzerindeki altın varak'ın bize bir faydası da yok. Ölçüye göre uygun slam bir mobilya iş görür. 3.000 TL
TV ünitesi: Farklı modeller var nette tonla, kendim yaparım bunu da. Hadi dışarıdan aldık diyelim 1000 TL
Halı sevmiyoruz, zaten evler %99 laminant burada. Üstüne şu yeni nesil yolluklardan al geç. Tüm ev 1000 TL
Tül de sevmiyoruz, çiftli hem güneşlik hem zebra olan storelardan kullanacağız. Tüm ev için 1500 TL diyelim.
Yukarıdaki liste: 7.000 TL
Küçük ev eşyası, tencere tava, yemek takımı. 4.000 TL diyelim (çok ama hani 1512 parça takımlar oluyor ya onlardan da aldık sayalım)
Hadi öngörülmeyen maliyetleri de ekleyelim abartarak: 5.000 TL
Ev tuttun 1 kira (Ort 1.000 TL ye 2+1 güzel evler var) 1 depozito %50 emlak komisyonu-abonelik derken min: 3500 TL de ona diyelim.
Toplamda: 33500 TL civarı yapıyor burası. Gayet makul bence.
Şunların komplesi için link link excel mevcut isteyen yazsın gönderirim.
Üst sınır yok *****, ama çok kasmadan ortalama bir evi bu rakamlara kurulabiliyor.
Şu sistemi hayata geçirdiğimde, çok daha net yazacağım. Muhtemelen 2019 sonu gibi olur, siz o kadar beklemeyin :)