PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Focus Rs Kaza Yaptı

Sayfa : 1 [2] 3 4 5

ayhanas
28-09-2016, 18:33
Bayağı darbe var hızlı bir kazaymiş demek ki .Tekerlek açılarına bakıcak olursak mekanik olarak da hasar fazla .

mrbars
28-09-2016, 18:39
otopert.com

M3yener
28-09-2016, 18:48
Sizi pert görmüşler

Mr.Bilal
28-09-2016, 18:57
Game over... konu kilitlenebilir ��

MCN21
28-09-2016, 19:20
Baya hasar varmis cekici ustunde onden tiklamis gibi duruyordu :D ihaleyi kacirmayin :D

997TT
28-09-2016, 19:22
On arka yuruyen bıle hasat olmus ve hala kendını savunuyorlar. Super...
Konunun en basında yazmıstım tekrar edeyım;Kaza olur ama araba bos durmasın dıye cıkan zıhnıyet artık gerı adım atsın....

Canselmo
28-09-2016, 19:50
Otopert ekibi snap atmis bugun gayet mutlular guluyorlar. Galiba pert arac icin bir yaptirimlari olmucak

aknard
28-09-2016, 19:52
ondan sonra yok efendm ford bize test için araba vermiyo, geç veriyo diye dokunduruyodu kamera karşısında . Varmış adamların demek ki bi çekincesi :)

rain man
28-09-2016, 20:01
Yalnız araba bayağı kötü görünüyor. Hakikaten çekici üstündeki fotoda ya bişey değilmiş herhalde tıklatmış dedim.

Durum bu kadar ağırsa öyle hafif bir sürtme değil gibi. Normalde olması gereken prestij kaybıdır ama bu ülkede bir şeyleri *ikiyorsan daha çok seviliyorsun. Ülkecek stockholm sendromunda olduğumuzu hatırlatayım :)

imprezaWRC
28-09-2016, 20:38
MK8800 Birader, bu RS esnaf işi son kaça toplanır ?

MK8800
28-09-2016, 20:41
MK8800 Birader, bu RS esnaf işi son kaça toplanır ?

Abim güzel abim sen yabanci değilsin , ben bu aracı zaten binmeye aldım ok gibi araç gram hata , kusur bulamazsın ama bizim birader askere gidecek onun için satıyorum ilanı yok zaten güzelin dedikodusu çok olur hesabı semt biliyor sıkışıklığımızı ... Önden 2500 lira bir kapora alabilirsem ben aracı sana toplanmış halde 0 kokusuyla teslim ederim abim sabri abim .

calamityeas
28-09-2016, 20:45
Ne çok otopark hater ı varmış.Sanki bu sektörde bir sürü insan varda adamlara hasım kesilmişsiniz.Türkiye ni şu nadide forumunda bu yorumları okumak gerçekten beni üzdü.Ne istiyorsunuz otopark olmasında saffetin garajında 30 dk kitapçık verisi mi izleyelim yada a sütunundan gelen tasarım çizgisini mi inceleyelim :icon_wack

İbrahim33
28-09-2016, 20:46
Alfa Romeo Giulietta QV Pist Gunleri - 8 nci viraj - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=IDoCaH7WZWg)

Adam Alfa ile bile ne güzel toplamış, focus RS ile toparlanamıyorsa, sınırlar çok zorlanmış demektir. :)

''alfa ile bile'' , hiç giulietta sürdünüz mü acaba ?

imprezaWRC
28-09-2016, 20:48
Abim güzel abim sen yabanci değilsin , ben bu aracı zaten binmeye aldım ok gibi araç gram hata , kusur bulamazsın ama bizim birader askere gidecek onun için satıyorum ilanı yok zaten güzelin dedikodusu çok olur hesabı semt biliyor sıkışıklığımızı ... Önden 2500 lira bir kapora alabilirsem ben aracı sana toplanmış halde 0 kokusuyla teslim ederim abim sabri abim .

Yarın bizim çırakla 2500'ü gönderiyorum sana :)

DOHC
28-09-2016, 20:51

Araba Final otoya düşerse onlar "1750 TL'ye yaparız" diye ilana not düşer ama :)

G.U.Z.
28-09-2016, 20:57
And 13 14sene once o forumun yalnızca üyesiydi, site sahibinden devraldı ve onların da desteğiyle(ilk videolarında var eski opc yönetimi misafir olarak) şimdi turkiyede bilinen bir site yaptı.. Hiç bir zaman da türkiyede otoriteyim havasına girmedi, arkasında hiçbir sermaye grubu yokken gerektiğinde rentacar kazığı yiyerek test yaptı, bu kadar tanınmaları mı bu kadar öfkenin nedeni? Bi lokma dağıtmadığınız kalmış..

mert5
28-09-2016, 21:02
Olan RS e oldu gerisi boş lakin RS de ekmek yedirtecek tip var ... Hayırlı işler ...1 aya ilanda kendisi ...

ghibli06
28-09-2016, 21:03
And 13 14sene once o forumun yalnızca üyesiydi, site sahibinden devraldı ve onların da desteğiyle(ilk videolarında var eski opc yönetimi misafir olarak) şimdi turkiyede bilinen bir site yaptı.. Hiç bir zaman da türkiyede otoriteyim havasına girmedi, arkasında hiçbir sermaye grubu yokken gerektiğinde rentacar kazığı yiyerek test yaptı, bu kadar tanınmaları mı bu kadar öfkenin nedeni? Bi lokma dağıtmadığınız kalmış..

videolarda başkalarına gönderme yapma hakkını nereden buluyor acep? kazadır olur burada asıl olay kaza yapmasından ziyade videolardaki tavırları olmuş...

İbrahim33
28-09-2016, 21:07

potansiyel var sende mikail. :)

imprezaWRC
28-09-2016, 21:10
Ne çok otopark hater ı varmış.Sanki bu sektörde bir sürü insan varda adamlara hasım kesilmişsiniz.Türkiye ni şu nadide forumunda bu yorumları okumak gerçekten beni üzdü.Ne istiyorsunuz otopark olmasında saffetin garajında 30 dk kitapçık verisi mi izleyelim yada a sütunundan gelen tasarım çizgisini mi inceleyelim :icon_wack

Sürüş esnasında start-stop düğmesine basıp motoru kapatıp açmaya çalışmak ve sonra ekranda P'ye alın diyor diye ataletiyle giden otomobilin vitesini P'ye almak size bilgilendirici mi geliyor. Veya otomobile binip tık tık bütün plastikleri mıncıklamak mı daha bilgilendirici geliyor.
Kimse kimseye gidin Saffet'i seyredin demiyor ama *** attığınız o adamın köklü bir otomobil geçmişi olduğu gibi yeri geldiğinde motorsiklette kullanıyor, adam ayrıca ayaklı ansiklopedi ve bildiğim kadarıyla da pist tecrübesi de var.

İllede youtube'dan video izlemek istiyorsanız size önerim çok mütevazi olan Eren Tekin'i veya Fahir Talib'i izlemeniz yönünde olacaktır.
Otomobil Dunyam
- YouTube (https://www.youtube.com/user/otomobildunyam34)
carviser
- YouTube (https://www.youtube.com/user/carviser)

Yabancı dilde kanallar isterseniz dünya kadar kanal var. Adamların düzgün kullanmalarını geçtim çok şükür ikiside giderken vitesi P'ye almak veya araçta boşta kalmasın diye risk alacak şekilde kullanmıyor.

SErhat.
28-09-2016, 21:17
Sosyal medya hesabımda sürekli bunların videolarını görüyordum.

Golf videosu zaten ayrı bir saçmalık. Vitesin P moduna alınması falan..

Yine bu kazanın olduğu günde çektiği selfie falan; yok mutlu anlar yaşattın bilmem ne..

Bi de işk sayfalarda millete ayar vermişler güya araba kırmızıda geçmedi diyerek. Oysa kendilerini savundukları dotoda bile arabanın fren lambası yanmıyor; daha bunun farkında değiller.

Donanımhaber'den bozma ona buna sataşmalı test videoları ve Arabanın hâli ortada işte.

İş bilenin; kılıç kuşananın demişler. Bir de el elin eşeğini türkü çığırarak ararmış derler. Her iki söz de bu olay için tam.

Olan arabaya olmuş. S2p atmışlar..

calamityeas
28-09-2016, 21:22
Sürüş esnasında start-stop düğmesine basıp motoru kapatıp açmaya çalışmak ve sonra ekranda P'ye alın diyor diye ataletiyle giden otomobilin vitesini P'ye almak size bilgilendirici mi geliyor. Veya otomobile binip tık tık bütün plastikleri mıncıklamak mı daha bilgilendirici geliyor.
Kimse kimseye gidin Saffet'i seyredin demiyor ama *** attığınız o adamın köklü bir otomobil geçmişi olduğu gibi yeri geldiğinde motorsiklette kullanıyor, adam ayrıca ayaklı ansiklopedi ve bildiğim kadarıyla da pist tecrübesi de var.

İllede youtube'dan video izlemek istiyorsanız size önerim çok mütevazi olan Eren Tekin'i veya Fahir Talib'i izlemeniz yönünde olacaktır.
Otomobil Dunyam
- YouTube (https://www.youtube.com/user/otomobildunyam34)
carviser
- YouTube (https://www.youtube.com/user/carviser)

Yabancı dilde kanallar isterseniz dünya kadar kanal var. Adamların düzgün kullanmalarını geçtim çok şükür ikiside giderken vitesi P'ye almak veya araçta boşta kalmasın diye risk alacak şekilde kullanmıyor.

İnsan yapısı olarak ülkemizde şu var herkes bir şeyi tutuyor ve o en iyisi herkese göre , otomotiv inceleme sektöründe saysanız zaten topu topu bi elin parmağını geçmeyecek kadar bu işi güzel yapan insan varken neden kaza yaptı diye, yada P ye attı diye birilerini gömme ihtiyacı duyuyoruz.Bu alan ülkemizde yeni bırakın gelişsin ben otoparkı izliyorum çünkü samimiyetini seviyorum. Saffet beyin kütüphane olduğu doğrudur bana sıkıcı geldiği için sadece izlememe tercihimi kullanıyorum, Saffet beyi eleştirmiyorum veya kötülemiyorum. Ortada 5 tane belki bu işi yapan insan varken Türkiye'de birini tercih ediyoruz diye diğerlerini gömmek karalamak hata bana göre.Bu anlayış bizim gibi otomotiv severlerin ilgisini çeken bu test yapan insanlara ve belki gelecekte daha iyisini yapabilecek kişilerin gelişmesinin yoluna taş koyar.

kalipson
28-09-2016, 21:29
Zevkler tartışılmaz ama kimi yapımlardaki "efendiliği" görünce bu arkadaşlar daha en baştan antipatik görünüyorlar. Bknz. Eren Tekin, Saffet Üçüncü, vb. vb.
Sektör veya adı neyse gelişsin de bazı hal ve tavırların genel bi kesim tarafından hoş karşılanmadığı ortada.

ghibli06
28-09-2016, 21:33
İnsan yapısı olarak ülkemizde şu var herkes bir şeyi tutuyor ve o en iyisi herkese göre , otomotiv inceleme sektöründe saysanız zaten topu topu bi elin parmağını geçmeyecek kadar bu işi güzel yapan insan varken neden kaza yaptı diye, yada P ye attı diye birilerini gömme ihtiyacı duyuyoruz.Bu alan ülkemizde yeni bırakın gelişsin ben otoparkı izliyorum çünkü samimiyetini seviyorum. Saffet beyin kütüphane olduğu doğrudur bana sıkıcı geldiği için sadece izlememe tercihimi kullanıyorum, Saffet beyi eleştirmiyorum veya kötülemiyorum. Ortada 5 tane belki bu işi yapan insan varken Türkiye'de birini tercih ediyoruz diye diğerlerini gömmek karalamak hata bana göre.Bu anlayış bizim gibi otomotiv severlerin ilgisini çeken bu test yapan insanlara ve belki gelecekte daha iyisini yapabilecek kişilerin gelişmesinin yoluna taş koyar.

'kanka stage 1 yapsak şöyle olur, stage2 de böyle olur!' diye birilerini ti ye alma hakkını da veriyor mu yazdıklarınız? Pistte neyi test ediyor süre nedir? e39 M5 videosu bile 2:40 ın üzerinde, bu süreler için mi çıkılıyor piste? hani video nerede konuları neden silinmiş? kim kimin yoluna taş koyuyor gerçekten merak ettim...

_Emre_
28-09-2016, 21:40

Ben de uzun süredir takip ediyorum otoparkı. Hatta bir süre önce forumda da dönüyordu videoları, buradan da bir çok kişi zevkle takip ediyordu kendilerini benim gibi. Ama ne zaman o amatör ruhu ve tarafsız incelemeleri son buldu, (buna kurumsallaşma mı denir bilemiyorum) ondan sonra insanlarda antipati oluşmaya başladı. Yoksa olay kaza yapmışlar vs. değil. Forumda kendileri ile ilgili bu şekilde yazılıp çizilmesi de kendi yaptıkları işlerden kaynaklı. Araç boş kalmasın diye çıktım gazladım demeleri de ayrı bir talihsizlik.

İbrahim33
28-09-2016, 21:51
eren tekini uzun zamandır takip ederim ben. gayet kibar ve düzgün bir arkadaş. birde ekşiye takılan ''agamemnon'' vardı onuda yıllarca takip ettim , oda iyi bir otomobilsever. ama bu arkadaşların kibirine bende hafiften kıl olmuyor değildim.

imprezaWRC
28-09-2016, 21:54

Valla tavırları düzgün değil. En basitinden, karcher videosunda siz böyle mi otomobil yıkıyorsunuz, kuruluyorsunuz dedik/dediler. Tamda kurumsal bir firmaya yakışır şekilde ukala ukala cevaplar verdiler. Üstüne de aramızdan birçok arkadaşımızı hedef alarak videolu cevap gönderdiler. Kurumsal olmayanlara bakın çok daha mütevaziler, yine kurumsal olanlara bakın yine bunlardan çok mütevaziler ve ukala ukala cevaplar vermiyorlar.

İşini iyi yapan adam gavur malı gibi otomobil kullanmaz, vitesin ırzına geçmez. Focus RS ihtimalle pert olur, peki bu bir sonraki adımı düşünmeyen ekip sizce bu otomobili test etmeyi dört gözle bekleyen ve bunlardan çok daha tecrübeli, mütevazi ve ukala olmayan arkadaşlara da ayıp olmadı mı.

Ayrıca, VW'yi teslim ederken aynı videoda güldükleri gibi gülerek ya bir bilseniz neler yaptık sizin VW'ye bir anlatsak sizde güleceksiniz şeklinde mi teslim etmişlerdir.

ghibli06
28-09-2016, 22:00
Valla tavırları düzgün değil. En basitinden, karcher videosunda siz böyle mi otomobil yıkıyorsunuz, kuruluyorsunuz dedik/dediler. Tamda kurumsal bir firmaya yakışır şekilde ukala ukala cevaplar verdiler. Üstüne de aramızdan birçok arkadaşımızı hedef alarak videolu cevap gönderdiler. Kurumsal olmayanlara bakın çok daha mütevaziler, yine kurumsal olanlara bakın yine bunlardan çok mütevaziler ve ukala ukala cevaplar vermiyorlar.

Şini iyi yapan adam gavur malı gibi otomobil kullanmaz, vitesin ırzına geçmez. Focus RS ihtimalle pert olur, peki bu bir sonraki adımı düşünmeyen ekip sizce bu otomobili test etmeyi dört gözle bekleyen ve bunlardan çok daha tecrübeli, mütevazi ve ukala olmayan arkadaşlara da ayıp olmadı mı.

Ayrıca, VW'yi teslim ederken aynı videoda güldükleri gibi gülerek ya bir bilseniz neler yaptık sizin VW'ye bir anlatsak sizde güleceksiniz şeklinde mi teslim etmişlerdir.

pasta cila videosunda 'kurumsal firmanın' arabasının verniğini yakıp sonra da pis pis gülsen sana ne derlerdi?

ssdriver
28-09-2016, 22:11
99 dan beri oto-park'ta yazan bir uye olarak bu yazinin altina imzami atiyorum. Insanlar tabi ki elestirilebilir fakat sosyal medya insanlarin birbirlerine hakaret etme yeri olmamali. Millet maaşallah aportta bekliyormuş, düşene tekme atmak icin... Elestiren insana demezler mi acik filtre takip sanayide egzoz yaptirmak disinda sen ne yaptin bu sektörde diye ??

zigzag
28-09-2016, 22:14
2 gündür haberlerde "burnout" yapamayan adamları "trafikte drift show" diye veren tv kanallarının olduğu şartlarda vaktinizi boşa harcamayın derim. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

Chris Harris on Cars - LaFerrari v Porsche 918 v McLaren P1 at Portimao. - YouTube (https://youtu.be/q3YPTkBRaOk)

imprezaWRC
28-09-2016, 22:30
99 dan beri oto-park'ta yazan bir uye olarak bu yazinin altina imzami atiyorum. Insanlar tabi ki elestirilebilir fakat sosyal medya insanlarin birbirlerine hakaret etme yeri olmamali. Millet maaşallah aportta bekliyormuş, düşene tekme atmak icin... Elestiren insana demezler mi acik filtre takip sanayide egzoz yaptirmak disinda sen ne yaptin bu sektörde diye ??

Ali'cim
Laf bana ise, sektörde çalışmış olma ön şartı arıyorsan dergi geçmişi ve otomobil parça üreten fabrikada mühendis olarak çalışma geçmişi senin için yeterli mi? Başka sektörde çalışıyor olmama rağmen Subaru'nun gönüllü çalışanı sayılırım. Bakarsanda ticari kazancım olmadan detailing ürünlerini para harcayarak satın alıp neler yapabildiğini kendimce sizlere anlatıyorum. Şimdi eleştirebilirmiyim ?
Alınmaz ve gücenmez isen senin karşındakini bilmeden böyle yazabilmen için sen sektöre ne yaptın ?

G.U.Z.
28-09-2016, 22:53
İnsanların yıllardır tanıdıklarına karşı bu kadar düşmanlık beslemesi ne acı.. Demek bazen egolar hakim oluyor herşeye..

ssdriver
28-09-2016, 22:53
Ali'cim
Laf bana ise, sektörde çalışmış olma ön şartı arıyorsan dergi geçmişi ve otomobil parça üreten fabrikada mühendis olarak çalışma geçmişi senin için yeterli mi? Başka sektörde çalışıyor olmama rağmen Subaru'nun gönüllü çalışanı sayılırım. Bakarsanda ticari kazancım olmadan detailing ürünlerini para harcayarak satın alıp neler yapabildiğini kendimce sizlere anlatıyorum. Şimdi eleştirebilirmiyim ?
Alınmaz ve gücenmez isen senin karşındakini bilmeden böyle yazabilmen için sen sektöre ne yaptın ?

Hakan seni düşünerek yazdigimi nerden cikarttin onu anlayamadim?? Allaha sükür alıntı yapabiliyoruz birine yazı yazacaksak...

arda35
28-09-2016, 23:08

Hater'lık bi durum yok ortada.
Pilotaj hatası var, bir de diğer üyelerinin trafikte yaptığı barzoluklar var. (Herkes gazlıyor falan demeyin. Gazlamak ayrı, sıralı kırmızı ışıklarda yardırmak ayrı)

panpa bilmem ne diye sallarken iyiydi, hoştu. Burada kimsenin itiraz ettiğini görmedim; kendi aramızda da benzer makaralar dönüyor zaten (bkz: dostane kapışmalar). Şimdi eleştiri gelince, Saffet Üçüncü'yle savunuluyor. Saffet abinin teknik donanımı kusursuz değildir belki. Ama koskoca ralli takımlarında yarışıp takım yönetmişliği var. Öyle sanal forum falan değil, milyonluk yatırımı emanet etmişler yani.

otopark fanlarına tavsiyem ''farzet ki bu aşk yaşanmadı'' sloganıyla devam etmeleri. Bu konudan daha çok makara çıkar.

300E
28-09-2016, 23:14
''alfa ile bile'' , hiç giulietta sürdünüz mü acaba ?

Sürmeme gerek yokk, bu konularda başarılı bir araç kendisi, ama focus RS kadar dinamikli bir araç değildir tabiki, ona göre bir kıyaslamada bulundum.

yusufcan_k
29-09-2016, 08:48
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14463189_10154595559139169_8639857659398156003_n.j pg?oh=64dfef2dc9969567a9d57ec582500985&oe=5867C629

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14492325_10154595559109169_8341817510600862162_n.j pg?oh=6b10c634db75011249beb41398b9fdeb&oe=5878E501

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14463138_10154595559124169_4949212086742044725_n.j pg?oh=ec8ed333b0fee0d49a768c6c59a84c77&oe=5877545E

durum bundan ibaret.

Day Walker
29-09-2016, 08:51
Araç Atılganda mı yoksa Şahsuvarda mı?

ilkay325i
29-09-2016, 09:16
-Abi Sağ arka çamurlukta avuç içi kadar lokal boya var

Berkan
29-09-2016, 09:17
yiğit-y koş ekmek var senlik :D

BARR
29-09-2016, 09:32
Beyler benle ortak girecek var mı RS'e? :D

johnie
29-09-2016, 09:34

başvuru için yiğit Y.

Eworen
29-09-2016, 09:35
Yazık günah yahu
Arabaya insan gibi davranılmamış belli haline bakın
Nihayetinde milli servet bu acayip ötv kdv ödenmiş plakalı araç bide
Pert olmuş..

mert5
29-09-2016, 09:36
Arabanın plakası yeni çıkmıştı, 2000 km ya var ya yok hadi taş çatlasin 5000 km dir .

Day Walker
29-09-2016, 09:38

Haftanın çift günleri senin tek günleri benim :D

streetracer_nos
29-09-2016, 10:02
geceleride ben giriyim.Boşta kalmasın hımmınn

ilkay325i
29-09-2016, 10:07
http://i.hizliresim.com/lEPDor.png

Araba Murat Bostancı'nın Zannediyordum...

NakkaSss
29-09-2016, 10:11

Girelim boş kalmasın

K.Kaan
29-09-2016, 10:18
Bu arkadaşlar Bmw den test aracı alabiliyor mu merak ettim bilen var mı?

Yazık günah aldığın emanet otomobilleri haince kullanmak ne demek bunu da mı anlamıyor takipçileri, gerçekten kendi araçlarına aynı muameleyi yapsalar ne tepki verirler acaba? O araç adam gibi bu işi yapan bilgili saygın kişiler tarafından düzgün bir şekilde test edilseydi keşke de biz de bilgi sahibi olsaydık gerçek ağızlardan..

kalipson
29-09-2016, 10:26
Hasıl-ı kelam; mundar oldu güzelim RS. Zaten vergiden dolayı her zaman görülebilecek bi araç da değildi.

imprezaWRC
29-09-2016, 10:30

RS'de tanıdık vardı, arayayım senin için bir 5000 TL daha yazsınlar :D :D :D

BARR
29-09-2016, 10:33
Haftanın çift günleri senin tek günleri benim :D

Bana uyar.

Girelim boş kalmasın

Tamam haftanın çift günlerinin 2 günde biri benim diğeri senin.

Sen önce piyasadan mert Gülayla çarptığın 80milyonun hesabını ver Hakan bey!!!!

MK8800
29-09-2016, 10:33

Bizim kapora Noldu abi sen erkenci adamsın bekletmeyelim diye 6.30'da açtık dükkanı :D

ayhanas
29-09-2016, 10:36
Ford Focus RS New Car Ceramic Paint Protection Detail - YouTube (https://youtu.be/4U6tbBSvV2k)

https://youtu.be/4U6tbBSvV2k

Emsalleri pamuklar içinde buna ise pamuk tıkandınmış oldu.

imprezaWRC
29-09-2016, 10:37
Bizim kapora Noldu abi sen erkenci adamsın bekletmeyelim diye 6.30'da açtık dükkanı :D

Müezzin Motors , 6:30 ne ya :D
Bizim elemanı dolar bozdurmak için gönderdim, trafik gevşesin gönderirim sana :D :D

imprezaWRC
29-09-2016, 10:42
Ford Focus RS New Car Ceramic Paint Protection Detail - YouTube (https://youtu.be/4U6tbBSvV2k)

https://youtu.be/4U6tbBSvV2k

Emsalleri pamuklar içinde buna ise pamuk tıkandınmış oldu.

Bir an ben bunu nerede seyretmiştim dedim, baktım ki zaten adamların kanalına üyeymişim :) :)

ahmetakbayir
29-09-2016, 12:43
Bana göre +16 ya hitap ediyorlar bir kaç kere sinan abi vututtutu yap die yazıyordu çocuklar canlı yayınlarında .Gereksiz show yapıyorlar bence

leventrc
29-09-2016, 13:33
Yapılan kaza için üzüldüm. Çok geçmiş olsun.

Fakat ben şunu anlamıyorum; buradaki birçok kişi yapılan kazayı eleştirmemiş. Takındıkları tavrı eleştirmiş. Kazanın olması ve buraya konu açılması da buna vesile olmuş. Ben bunda bir sakınca görmüyorum. Bu eleştiriyi yapanlara yanlış bir şey yapıyorlarmış gibi okları yöneltenleri anlamıyorum. Eleştiri kötü bir yaklaşım değil ki? Tam aksine yapılan işi daha iyiye taşımak için güzel bir yoldur.

Şu bir gerçektir ki '' Araç boş kalmasın '' mantığı ile çıkılıp yapılan kaza bence amatörlükten bile uzak... Velev ki seyir halindeki otomobili stop edip P ye almak; bir çok videoda yaptıkları tuhaf şakalar yapma güdüsü de aynı şekilde amatörlükten bile uzak. Hele ki şu kırmızı ışıkta geçme muhabbeti gerçek ise tam bir fiyasko.

Otopark' ı elbetteki Top Gear ya da Fifth Gear vs programlarla karşılaştırmak haksızlık olur. Fakat Carviser ve Otomobil dünyam programlarına bakacak olursam Çok daha anlaşılır; mütevazi ve aklı başında gözüküyor. Bana daha içten geliyor. Keza yeni kullandığım otomobilin içinde bu tür şakavari hareketler yapıp seyir halindeki arabanın vitesini hiç P ye almadım. Bu sebeple diğer programları izlemesi bana daha büyük bir zevk veriyor. Ben Otopark' daki arkadaşların yerinde olsam bu yazılanlara ünlem işaretleriyle süslenmiş itiraz yazıları göndermek yerine geniş açıdaki tabloya bakmayı tercih ederdim.

Bazı arkadaşlar yorum yapan kişileri '' Alt tarafı sanayide bir filtre taktın. Nasıl eleştirirsin?'' şeklinde değerlendirmiş. Arkadaşlar; siz futbol izlemiyormusunuz? Ya da ne bilim F1 vb bir program takip etmiyormusunuz? Şimdi tuttuğunuz takımda bir futbolcu hata yaptığı zaman eleştirdiğinizde kimse size çıkıp '' Futbolcumusun sen? Sana ne? '' tarzı bir yaklaşımda bulunuyor mu? Otomobil hepimizin hobisi. Düşüncelerimizi yazmamız gayette mantıklı. Düşüncelerimizi söylemek için bu sektörde çalışmamıza gerek yok. --- NOT: Sektöründe lider bir kiralama şirketinde Portföy yöneticisiyim. ---

Ayrıca ne Carviser, ne de otomobil dünyam dan birini tanıyorum. Sadece zevkle takip ederim. Yanlış anlaşılma olmasın. Nacizane fikirlerimi yazdım.

Saygı ve sevgilerimle...

imprezaWRC
29-09-2016, 14:01
Yapılan kaza için üzüldüm. Çok geçmiş olsun.

Fakat ben şunu anlamıyorum; buradaki birçok kişi yapılan kazayı eleştirmemiş. Takındıkları tavrı eleştirmiş. Kazanın olması ve buraya konu açılması da buna vesile olmuş. Ben bunda bir sakınca görmüyorum. Bu eleştiriyi yapanlara yanlış bir şey yapıyorlarmış gibi okları yöneltenleri anlamıyorum. Eleştiri kötü bir yaklaşım değil ki? Tam aksine yapılan işi daha iyiye taşımak için güzel bir yoldur.

Şu bir gerçektir ki '' Araç boş kalmasın '' mantığı ile çıkılıp yapılan kaza bence amatörlükten bile uzak... Velev ki seyir halindeki otomobili stop edip P ye almak; bir çok videoda yaptıkları tuhaf şakalar yapma güdüsü de aynı şekilde amatörlükten bile uzak. Hele ki şu kırmızı ışıkta geçme muhabbeti gerçek ise tam bir fiyasko.

Otopark' ı elbetteki Top Gear ya da Fifth Gear vs programlarla karşılaştırmak haksızlık olur. Fakat Carviser ve Otomobil dünyam programlarına bakacak olursam Çok daha anlaşılır; mütevazi ve aklı başında gözüküyor. Bana daha içten geliyor. Keza yeni kullandığım otomobilin içinde bu tür şakavari hareketler yapıp seyir halindeki arabanın vitesini hiç P ye almadım. Bu sebeple diğer programları izlemesi bana daha büyük bir zevk veriyor. Ben Otopark' daki arkadaşların yerinde olsam bu yazılanlara ünlem işaretleriyle süslenmiş itiraz yazıları göndermek yerine geniş açıdaki tabloya bakmayı tercih ederdim.

Bazı arkadaşlar yorum yapan kişileri '' Alt tarafı sanayide bir filtre taktın. Nasıl eleştirirsin?'' şeklinde değerlendirmiş. Arkadaşlar; siz futbol izlemiyormusunuz? Ya da ne bilim F1 vb bir program takip etmiyormusunuz? Şimdi tuttuğunuz takımda bir futbolcu hata yaptığı zaman eleştirdiğinizde kimse size çıkıp '' Futbolcumusun sen? Sana ne? '' tarzı bir yaklaşımda bulunuyor mu? Otomobil hepimizin hobisi. Düşüncelerimizi yazmamız gayette mantıklı. Düşüncelerimizi söylemek için bu sektörde çalışmamıza gerek yok. --- NOT: Sektöründe lider bir kiralama şirketinde Portföy yöneticisiyim. ---

Ayrıca ne Carviser, ne de otomobil dünyam dan birini tanıyorum. Sadece zevkle takip ederim. Yanlış anlaşılma olmasın. Nacizane fikirlerimi yazdım.

Saygı ve sevgilerimle...

Duygularıma tercüman oldun, daha nazik yazılamaz diye düşünüyorum :)

Day Walker
29-09-2016, 15:40
Duygularıma tercüman oldun, daha nazik yazılamaz diye düşünüyorum :)

Hakan böyle genç kardeşlerimizi bu güzel postlarınla onore ettiğin için bende senin örnek bir mod olduğunu düşünüyorum :D

NakkaSss
29-09-2016, 16:01
leventtrc doğru konuya değinmiş. Ben 3 kanalı da takip ediyorum carviser, otomobil dünyam ve otopark. Özellikle mokka testini bi otomobil dünyam' dan açıp izleyin birde otopark com' dan leventtrc'nin dediğini çok daha iyi anlayacaksınız. Birisi tamamen araç ve yenilikleri hakkında bilgi aktarıyor, diğeri de kendini galler' de gazlayan mcrae sanıyor. Sanırım burada da izleyenler ikiye ayrılıyor. Gerçekten aracı merak edip incelemesini izleyenler ve bakalım bla bla abi nasıl kullanıyor, ağzıyla kesiciye giriyor mu, giderken p ye takıyormu diye izleyenler.

BARR
29-09-2016, 16:09
Hakan bey ne kadar güzel ve saf duygularınız var.
imprezaWRC

imprezaWRC
29-09-2016, 16:52
leventtrc doğru konuya değinmiş. Ben 3 kanalı da takip ediyorum carviser, otomobil dünyam ve otopark. Özellikle mokka testini bi otomobil dünyam' dan açıp izleyin birde otopark com' dan leventtrc'nin dediğini çok daha iyi anlayacaksınız. Birisi tamamen araç ve yenilikleri hakkında bilgi aktarıyor, diğeri de kendini galler' de gazlayan mcrae sanıyor. Sanırım burada da izleyenler ikiye ayrılıyor. Gerçekten aracı merak edip incelemesini izleyenler ve bakalım bla bla abi nasıl kullanıyor, ağzıyla kesiciye giriyor mu, giderken p ye takıyormu diye izleyenler.

Az önce, sabrımı da sınayarak Mokka X videosunu izledim. Pisti tanımayan biri, İskoçya'da bilmediği ormanlık bir alanda gazlamış. Olmadık köşelerde el freni çekmiş, hatta ders almadığı için bu seferde İskoçya'da Opel pert edecekmiş ki 1-2 yerde son anda kurtarmış. (o değil, otomobil kurtarmış). Bilmediğin yerde niye ESP kapatır gazlarsın. Bize ne anlatmaya çalışıyorsun. Bu arada da otomobil ile ilgili bilgiler vermeye çalışıyor ama söylediği cümleler genelde emin değilim, sanırım kelimelerini kullanıyor.
Videonun sonunda da yine bilindik ukalalık söz konusu.

Dragger
29-09-2016, 17:00
Bu focusların kaderi herhalde yeşili de mundar etmişti birileri...

Bizim ülke vatandaşlarının olayı bu, 2 meşhur olunca kendilerini kaybediyorlar. Sonra istanbulpark bariyerleri ayıltıyor adamı :D

Vural Ak bariyer parasını da tahsil eder artık.

R.S.C
29-09-2016, 17:02
Dragger

Yeşilde İstparkta gümlememiş miydi? :rolleyes:

Dragger
29-09-2016, 17:10
Yok o temde patlamıştı, ankarada da kazası var sanırım.

UberJager
29-09-2016, 17:27
And cok kotu bir kaza gecirmiş. Geçmiş olsun dilerim. Sagligi sihati nasil acaba. Olan olmuş. Adam olumden donmuş. Sizler modifiye otomobil sayfasinda oldugunuzu unutup neden drif yapip kaza yaptigini tartisiyorsunuz. Bu araba drift arabasi degilmi. Boyle bir iddasi yokmu. Hayatinizda kac kez kullanabilirsiniz. And da elinde olan firsati kullanmiş. Istanbul parta focus rs kullanmiş. E5 de yolu kapatan rocket bunyle gt86 gibi halki rahatsiz etmemiş.
Evet arkadaşlar ben bir otopark takipcisiyim. Allah Andi daha kotusunden korumuş. Şimdi burda arabayi p de durdurmak yada iskocyada rally yapmak yerine rahmetli iyi gulerdi diyebilirdik.

Dragger
29-09-2016, 17:40
Focus RS mi drift arabası? :D

Ken Block'tan beri mi?

UberJager
29-09-2016, 17:43
Focus RS mi drift arabası? :D

Ken Block'tan beri mi?

Onceliginiz insanmi arabami

ssdriver
29-09-2016, 18:01

Ayni mesajin ust satirinda elestri tabi ki olacak, ancak hakaret etmeye kimsenin hakki yok seklinde bir cumle var. Onu bilincli es geciyorsunuz sanirim.

Bu postta yok m5'i satiliga koyacakmis da, yok alici gibi arayacakmis da seklinde mesajlar var. Bir kaza uzerine iki satirgecmis.olsun yazmak yerine ben nerden yakalarim da laf sokarim seklinde muazzam bir calisma goruyorum. And bu islere cok sey vermis, cok fedakarlik etmis bir arkadasimizdir. Elestri tabi ki yapilir da tanimadigin adama hakaret etme curetini kim neresinde buluyor ?

Hele ki hakan'in salyalar akitarak yazdigi mesajlara inanamadim ki hala yaziyor... Artik opc de nasil bir kuyruk acisi cekmisse zamaninda yazik, uzuldum gercekten. Eskiden bir parcasi olmak icin 8 takla attigi foruma bu laflari edebiliyosa bana gore bu dupeduz kiskancliktir. insanin icinde bir nebze olsun gecmisine, genclik yillarina saygi olur.

DOHC
29-09-2016, 18:14
CDC kafadarlarından foruma üye olanlar var. Neden girip 2 satır yazmıyorlar?

DOHC
29-09-2016, 18:20
CDC kafadarlarından foruma üye olanlar var. Neden girip 2 satır yazmıyorlar?

Ops sorry, OPC kafadarları olacaktı......

///Mpower
29-09-2016, 19:11
İnsanlar Otopark.com'a saldırmak için resmen bu kazayı bekliyormuş ya :) Olay genel olarak bakıldığında gerçekten çok saçma bu değişmez bir gerçek otomobilin ''boş kalmasın'' mantığıyla piste çıkarılması, ve abilerimizin söylediği gibi hareket yapılmaması gereken 8. virajda (Genelleme yapıyorum herkes 8. virajla ilgili fikirlerini beyan etmiş istanbul parka bırakın çıkmayı kapısından içeri bile girmedim yaşım gerekçesiyle. Evet kendime ait fikirlerim ve varsayımlarım var ama birşeyleri tecrübe edinmeden biliyormuşum gibi anlatmam yanlış olur) otomobilin fazla zorlanması, test aracından ziyade kiralık bir araçmış gibi davranılması ve otopark.com'un şu sıralardaki kurumsallık ve kaliteyi arttırma politikasının iyi sonuç vermesinin tester'larda bir özgüven artışını otomobillere yansıtmaları ve bu gibi şeylerin bu kazanın gerçekleşmesinde rol oynadığını düşünüyorum. Otopark.com'u çok severim testlerini'de zevkle izlerim ama maalesef bu konu, meydana gelen kazanın hakkında açılmasına rağmen konunun baya dışına çıkmış ve insanların otopark.com'u taşlama alanına dönüşmüş gibi. Ayriyetten otopark.com hakkındaki düşünceleriniz diye bir konu açılır, orada bu ağır eleştiriler yer alır ozaman bu etik olur. Ama burda hepimizin sevgisini kazanan ve şu platformda bişeyler yazıp birbirimizi onların hakkında bilgilendirdiğimiz, burada parmaklarımızı yormamıza şu platformda sohbet etmemize vesile olan otomobiller hakkında birşeyler yapmaya çalışan bir kuruluşu bu kadar karalamaya çalışmaya lüzum yok. Evet herkes hata yapabilir bu bir gerçek bizler daha kazanın ne şekilde ne şartlar altında yapıldığını bilmeden ağzımıza geleni söylüyoruz bu pek hoş birşey değil bence. O insanların üstündeki yükü az çok tahmin edebiliyorum nasıl duygular içinde olduklarını muhtemelen şuanda aralarında markaların test aracı verip vermemeleri hakkındaki şüpheleri, takipçi sayısında azalma olup olmayacağı ve bu olayın maliyeti konuşuluyordur bu büyük bir yük ne kadar sevilmesede en azından biraz empati kurulup bu kadar ağır laflar yerine geçmiş olsun diyip saygı çerçevesini bozmayacak teknik eleştiriler yapılabilirdi. Otopark ailesine geçmiş olsun inşallah bu olaydan biraz ders alınır, araçlar limitlere çok fazla yaklaştırılıp kullanılmaz ve sürüş teknikleri hakkında biraz daha bilgi edinilir. Yanlış bir lafım olduysa affola büyüklerime saygılarımla.

ufuksaracci
29-09-2016, 19:12
Bunu yazmak için mi üye oldun ?

UberJager
29-09-2016, 19:24

Bunu yazmak icin uye olacak kadar rahatsiz olmuş yazilanlardan. Iste forumda yaratilan ortam sevenlerini rahatsiz ediyor.

///Mpower
29-09-2016, 19:29

Yok bunun için değil, uzun süredir üye olmak istiyordum bugüne kısmetmiş ilk yorumumda bu başlığın altında oldu. Otopark.com fanatikliği yapmak gibi bir düşüncem yok bende 2 yaşımdan beri otomobilleri sayıklayan biriyim techturkey gibi bir platforma üye olmamın bununla bağdaştırılmaması gerek.

ufuksaracci
29-09-2016, 19:30
Bunu yazmak icin uye olacak kadar rahatsiz olmuş yazilanlardan. Iste forumda yaratilan ortam sevenlerini rahatsiz ediyor.

Peki poh pohlasaydım hayat bayram mı olacaktı ? Ortada bir tane doğru olmadığı gibi kişilerin ve kurumların her türlü yoruma açık olması gerekir.

Siz yapılanı takdir ediyor olabilirsiniz ama şahsım adına benim hoşuma gitmiyor . Benim seyir açımdan, tema geyik yapmaksa evet çok güzel ama bilgi vermek ise yaptıkları iş başarısız .

Buyrun şimdi bu yoruma da eksi atın :)

///Mpower
29-09-2016, 19:45
Peki poh pohlasaydım hayat bayram mı olacaktı ? Ortada bir tane doğru olmadığı gibi kişilerin ve kurumların her türlü yoruma açık olması gerekir.

Siz yapılanı takdir ediyor olabilirsiniz ama şahsım adına benim hoşuma gitmiyor . Benim seyir açımdan, tema geyik yapmaksa evet çok güzel ama bilgi vermek ise yaptıkları iş başarısız .

Buyrun şimdi bu yoruma da eksi atın :)

Zaten kimse otopark.com'a kimse kötü diyemez kimse, laf söyleyemez dememiş. Bazı yorumlarda gerçekten olmaması gereken ifadeler kullanılmış. Eleştiri başkadır kötülemek başka. Kendimize göre eleştiririz yukarda gördüğünüz gibi bende yaptım o eleştiriyi otopark.com takipçisi olmama rağmen ama burda yanlış olan kötülemek. Meydana gelen şey kaza ve bu kötü birşey bunun üstüne daha çok çamur atılması yerine geçmiş olsun diyip yerinde bir eleştiriyle geçilebilir. Sonuç olarak bu olay buradaki insanların başınada gelebilirdi. He bu olay trafikte yanlış bir harekette olmuş olsa tamam ama kaza olması en güvenli olan yerde olmuş.

Dou
29-09-2016, 19:50
And cok kotu bir kaza gecirmiş. Geçmiş olsun dilerim. Sagligi sihati nasil acaba. Olan olmuş. Adam olumden donmuş. Sizler modifiye otomobil sayfasinda oldugunuzu unutup neden drif yapip kaza yaptigini tartisiyorsunuz. Bu araba drift arabasi degilmi. Boyle bir iddasi yokmu. Hayatinizda kac kez kullanabilirsiniz. And da elinde olan firsati kullanmiş. Istanbul parta focus rs kullanmiş. E5 de yolu kapatan rocket bunyle gt86 gibi halki rahatsiz etmemiş.
Evet arkadaşlar ben bir otopark takipcisiyim. Allah Andi daha kotusunden korumuş. Şimdi burda arabayi p de durdurmak yada iskocyada rally yapmak yerine rahmetli iyi gulerdi diyebilirdik.

İstanbul Park drift pisti değil,

Focus RS'te drift arabası değil,

Sürücü drift pilotu değil.

Arabada bulunan drift modu drift için değil, donut çizebilmek için tasarlanmış.

Yanlış yerde, yanlış arabayla, yanlış hareket yapıyorsun kısaca. E5'teki GT86'dan tek farkı, trafiğe kapalı alanda yapmış olması. Ne yaptıysa kendine yaptı kısaca.

İstediğin kadar sayıda araba test et, ruhunda apaçilik varsa bir şekilde çıkıyor ortada. Caddede kör topal gazlamasa, bu kadar eleştiri almazdı diye düşünüyorum.

Allah korumuş, caddede birilerine patlayıp başkasına zarar vermemiş en azından.

Dou
29-09-2016, 19:56
Bu arada pistte kaza yapmasını eleştirmediğimi daha önce de söyledim, pistte kaza olur, bu kimseyi kötü sürücü yapmaz.

Fakat F1 pistinde 4wd arabayla drift yapmaya çalışmalar, caddede gazlama kısmı olmamış. Fren lambası yanıyordu diye savunan yancı daha da sıvamış, zaten bir daha da yazmaz konuya.

imprezaWRC
29-09-2016, 20:43
Ayni mesajin ust satirinda elestri tabi ki olacak, ancak hakaret etmeye kimsenin hakki yok seklinde bir cumle var. Onu bilincli es geciyorsunuz sanirim.

Bu postta yok m5'i satiliga koyacakmis da, yok alici gibi arayacakmis da seklinde mesajlar var. Bir kaza uzerine iki satirgecmis.olsun yazmak yerine ben nerden yakalarim da laf sokarim seklinde muazzam bir calisma goruyorum. And bu islere cok sey vermis, cok fedakarlik etmis bir arkadasimizdir. Elestri tabi ki yapilir da tanimadigin adama hakaret etme curetini kim neresinde buluyor ?

Hele ki hakan'in salyalar akitarak yazdigi mesajlara inanamadim ki hala yaziyor... Artik opc de nasil bir kuyruk acisi cekmisse zamaninda yazik, uzuldum gercekten. Eskiden bir parcasi olmak icin 8 takla attigi foruma bu laflari edebiliyosa bana gore bu dupeduz kiskancliktir. insanin icinde bir nebze olsun gecmisine, genclik yillarina saygi olur.

Yavaş, salya falan ne demek. Sen resmen düpedüz hakaret ediyorsun. Benim herhangi bir kuyruk acim mi varmış. Neye 8 parça takla atmışım. Eleştirmek için izin mi alacağım.

Yigit-Y
29-09-2016, 20:51
M power üç XXX uğurluyoruz bizimleeeeee değılsınnnn

Dulum altına sitiletto olmamış

3 mesaj var otopark barış elçisi misinnnnn diye sorarlar

SErhat.
29-09-2016, 20:58
Bı araba Otosan'ın mı yoksa Serdar Bostancı'nın mı?

Önceki sayfalarda sanki araç onun diye bir nesaj okudum diye anımsıyorum.

Ayrıca burda kimse kazaya laf etmiyor. Kazadır olur. Herkesin başına da gelebilir.

Ama herşeye de ben bilirim havalarında atlamamak gerek değil mi test ediyoruz ayağına.

Görüyoruz yaptıkları testleri..

Fren lambası yanıyor diyen de görünmüyor ortalarda işin garibi..

SErhat.
29-09-2016, 21:00
Edit olmadığı için yeni mesaj yazıyorum mecburen.

Bir arkadaş da sağlığını kimse sormamış demiş. Merak etmeyin hiç; bana yaşattığın için teşekkürler diyip arabayı S2P attıktan sonra selfi çekip atan birisinin sağlığı gayet de yerindedir herhalde?

Eren G.
29-09-2016, 21:12
Bu otoparkın fanatikleri de bıktırmaya başladılar cidden. Tayyonun trolleri gibi negatif eleştiride direkt saldırmaya başlıyorlar. Kimse eleştiremeyecek, bir şey diyemeyecek paşalarıma, ama kendileri goygoy yapıp herkesi dalgaya alacaklar videolarda oldu valla. Kendi forumunuz yok mu kardeşim sizin ? Gidin hadi azıcık ötede oynayın.

Dou
29-09-2016, 21:29

Bir şey soracağım. OPC'nin konu ile ne alakası var? Kazayı bütün OPC üyeleri mi yaptı? Neden bütün foruma eleştiri yapılıyormuş gibi algılanıyor?

Ben baştan sona sadece And'a eleştiri yapıldığını görüyorum. Başta ben de haksız buluyordum, pistte kaza olur doğaldır dedim. Fakat gördük ki "araba boş kalmasın" muhabbeti, caddede gazlamalar, kırmızı ışıkta geçmeler, yancıların abuk subuk savunmaları haklıyken haksız duruma sokuyor.

Zamanında biz de Hakan abi gibi forumun üyesiydik. O zaman And sahibi falan değildi, bizim gibi üyeydi. Kimse yazmadığı için bırakmıştık. Forumu illa bırakmak için kuyruk acısı mı çekmek gerekiyor?

Dediğim gibi, ben burada tüm OPC forumuna eleştiri ya da hakaret görmüyorum. Her forumda her kesimden insan olabilir. And ve Sinan'ın bu forumdaki bazı arkadaşları hedef alarak dalga geçtiğini de unutmamak lazım. Önceki sayfalarda gayet güzel açıklandı.

TolgaUs
29-09-2016, 22:28
Bakalım arabanın anahtarını veripte iyi eğlenceler diyen takipçiler olacakmı artık :) üzücü kaza.

Bring Out Gimp
29-09-2016, 23:07
Onceliginiz insanmi arabami

Öncelik ne biliyor musun? Yapılan iş!!

Yapılan iş doğru olmayınca ortada ne araba kalıyor ne de insan.
Otopark fanları olayları doğru okumalı; Herif kendi hayatını tehlikeye attı arabayı da s2p attı.
Burada eleştiren kişiler yapmadı bunları.

Liseli gibi arabayı kaçırdı adeta ve yine liseli gibi patladı.
Kendine olan aşırı güveni ve çevresindekilerin belki onu kırmamak için
"Oğlum sen bu işi tam beceremiyorsun, yapma, bu kadar zorlama" dememeleri sebebiyle olan oldu.
Şimdi Otoparkçılar yine aynı yaklaşımla "eleştirmeyin az daha ölüyordu" demesinler.

ayhanas
29-09-2016, 23:29
Uzun yazıları okunmuyor .Hadi okudun hep ayni .Komposizyonda giriş ,gelişme ve sonuç olur .
Direk sonuçdan bahs edicek olursak "forumdaki herkes yemeğe gitti "bende boş kalmasin diye yazdım derim .

Otto_Skorzeny
29-09-2016, 23:35
And şu videolardaki itik olan adam di mi?

enesy
30-09-2016, 00:20
Herifler otoparkcom dedik otopark mafyası çıktı tek eleştiriye 20 ototroll yığdılar foruma.

İlk izlediğimde samimi buluyordum ama Buğra A. nın themakina olayı olsun karscher yıkama geyikleri olsun kabak tadı verdiler.

Murat Konyalının Corvette ile Vlog çekip çekip piyasa yaptılar onunla da papaz oldular sanırım.

Bu arada çekirge misali çok sıçradılar a3 sedan ile yolda gazlarken patlıyorlardı az kalsın , porsche bu olay vs derken zaten yanlış yolda gidiyorlardı üzerine bu kaza tuz biber oldu imajları için.

ufuksaracci
30-09-2016, 00:31
enesy eksi geliyor hazır ol .

AşkınS.
30-09-2016, 00:44
Otopert.com

Maksat araçlarınız boş kalmasın.

Tayfun.O
30-09-2016, 01:00
Bu adamı itin g*tune sokup çıkarmicaz da kimi çıkarcaz ?

Şu olayı anlamıyorum. Adam kırmızıda geçsin, gazlaya gazlaya piste gitsin, sonra bi de arabayı pert etsin, sonra desin ki gaza geldim araba güven verdi patladık :D p ye alma mevzusu, mokka , turbo s ohoo. Bu And'in yanında ki Sinan olmasaydı kesin patlatırdı turbo s'i de . Komedi ha bide bunu savunanlar var. Nesini savunuyorsunuz adam test aracını ne olduğunun, ne anlama geldiğini bilmiyor veya test sürüşünde ne yapılır ondan haberi yok çıkmış oraya şarlatan gibi abidik gubidik espirikler, itici itici tiplemeler, şu clio rs için de panpaaa kankaaa diğer çığırması, daha neler neler.... Ben bu adamın videosuna 30 sn dayanamıyorum izlemeye sonuna kadar izleyen varsa helal olsun. :D

Birisi de demiş ki top gear' a en yakın Türkiye de ki program :DD jeremy clarkson Türkçe bilip bunu okusa adam intihar ederdi :D

serkanokan
30-09-2016, 01:56
Videoda 9.30dan itibaren trafiğe açık bir alanda, sürüş dinamiklerini inceleme amaçlı saçma sapan hareketlerinden sonra videolarını takip etmeyi bıraktım.
Foruma epeydir giremiyordum, kaza yapalı 1 hafta olmuş sanırım geçmiş olsun.

https://youtu.be/YYYs4UY4A0A

UberJager
30-09-2016, 06:29
Burasi techturkey mi yoksa memurlar.com sitesimi. Roll yaparken 2 boy fazla atayim diye arabasina yazilim cakanlar, bagdat caddesinde sokaklari inletmek icin varex baglayanlar, kirmizi isikta gecti diye baskalarini eleştirebiliyorlar. Vay kurban olayim ben size... :)

Yigit-Y
30-09-2016, 06:41
Burasi techturkey mi yoksa memurlar.com sitesimi. Roll yaparken 2 boy fazla atayim diye arabasina yazilim cakanlar, bagdat caddesinde sokaklari inletmek icin varex baglayanlar, kirmizi isikta gecti diye baskalarini eleştirebiliyorlar. Vay kurban olayim ben size... :)

Buradaki herkes bu dediklerini yapsa memur arkadaşlar bir yerimize sokar bu forumu

:)

taytay
30-09-2016, 06:47

Sen çok yanlış geldin. Ayrıca onları yapanlar olsa bile ara da bir gaza gelip KENDİ MALIYLA yapıyor, bunlar gibi daş.ak gecer gibi paylaşmıyor elin arabalarıyla yaptıklarını .

UberJager
30-09-2016, 07:00
Sen çok yanlış geldin. Ayrıca onları yapanlar olsa bile ara da bir gaza gelip KENDİ MALIYLA yapıyor, bunlar gibi daş.ak gecer gibi paylaşmıyor elin arabalarıyla yaptıklarını .

Evet kendi mallariyla sokaklarda BAŞKALARININ CANINA KAST ederek drift rol ve makas atiyorlar. Bravo tebrik ederim..

zigzag
30-09-2016, 07:01
Bu adamı itin g*tune sokup çıkarmicaz da kimi çıkarcaz ?

Şu olayı anlamıyorum. Adam kırmızıda geçsin, gazlaya gazlaya piste gitsin, sonra bi de arabayı pert etsin, sonra desin ki gaza geldim araba güven verdi patladık :D p ye alma mevzusu, mokka , turbo s ohoo. Bu And'in yanında ki Sinan olmasaydı kesin patlatırdı turbo s'i de . Komedi ha bide bunu savunanlar var. Nesini savunuyorsunuz adam test aracını ne olduğunun, ne anlama geldiğini bilmiyor veya test sürüşünde ne yapılır ondan haberi yok çıkmış oraya şarlatan gibi abidik gubidik espirikler, itici itici tiplemeler, şu clio rs için de panpaaa kankaaa diğer çığırması, daha neler neler.... Ben bu adamın videosuna 30 sn dayanamıyorum izlemeye sonuna kadar izleyen varsa helal olsun. :D

Birisi de demiş ki top gear' a en yakın Türkiye de ki program :DD jeremy clarkson Türkçe bilip bunu okusa adam intihar ederdi :D

Müthiş ya! Güne daha güzel başlayamazdım... 😂😂😂😂😂

taytay
30-09-2016, 07:05
Evet kendi mallariyla sokaklarda BAŞKALARININ CANINA KAST ederek drift rol ve makas atiyorlar. Bravo tebrik ederim..

Sayfalarca ne demek istediğim anlatıldı zaten, sen anlamak istediğin gibi anlıyosun. Tamam çok güzel yapmışlar test araclarıyla ısıklarda gecsinler pistte yemek arasında anasını bellesinler giderken p ye taksınlar asıl biz tebrik ederiz elit apaciler.

Yigit-Y
30-09-2016, 07:06
And her mesaja para veriyorsa bende dahil olurum

İban göndereyimmi :)

UberJager
30-09-2016, 07:16
Sayfalarca ne demek istediğim anlatıldı zaten, sen anlamak istediğin gibi anlıyosun. Tamam çok güzel yapmışlar test araclarıyla ısıklarda gecsinler pistte yemek arasında anasını bellesinler giderken p ye taksınlar asıl biz tebrik ederiz elit apaciler.

Ben And'a değil yada sana değil, Kırmızı ışıkta geçti muhabbetine taktım. Bana çok komik geldi. Çünkü şu forumdaki ne yazılar ne makaleler ne videolar gördüm. Şimdi bir kırmızı ışıktır gidiyorsunuz. Tuhafıma gitti. Yani ben çoktan esas konudan koptum :)

mert_can 41
30-09-2016, 07:21
Ben And'a değil yada sana değil, Kırmızı ışıkta geçti muhabbetine taktım. Bana çok komik geldi. Çünkü şu forumdaki ne yazılar ne makaleler ne videolar gördüm. Şimdi bir kırmızı ışıktır gidiyorsunuz. Tuhafıma gitti. Yani ben çoktan esas konudan koptum :)

Kırmızı ışık konu için bir sembol yani şöyle açıklim siz anlamamışınız tüm kuralları çiğniyerek kullandığını anlatmak için basit bir kırmızı ışıkta bile durmadı diye. Yoksa bu forumda tabikide ışığı kaçıranlar oluyor veya fren mesafesi olmadığı için duramayan ama bu konuda ışık bir sembol şahir orda günah gecesi olduğunu vurguluyor :)

Day Walker
30-09-2016, 07:23

O dediklerin yıllar önceydi hatta 1 boy için komple tayyar söken kardeşlerimizi de biliyoruz.

Şimdi o adamların hepsi kendi arabaları ile İstanbul parkta gazlıyo :D

Hee gelipte kimse abi araba boş kalmasın diyipte sağda solda da patlamıyor.

Sizin derdiniz ulema gibi gördüğünüz adamın aslında bi işe yaramayan sağda solda bu forumun kullanıcılarının yaptıklarını tii ye almayan çalışan bi pinokyo olduğunu öğrenmeniz.

Hadi şimdi selametle.

Day Walker
30-09-2016, 07:41
Aklıma geldi geçen zamanlarda bi insikniyaaa forumuda aynı şeyi yapmıştı :D

UberJager
30-09-2016, 07:47
O dediklerin yıllar önceydi hatta 1 boy için komple tayyar söken kardeşlerimizi de biliyoruz.

Şimdi o adamların hepsi kendi arabaları ile İstanbul parkta gazlıyo :D

Hee gelipte kimse abi araba boş kalmasın diyipte sağda solda da patlamıyor.

Sizin derdiniz ulema gibi gördüğünüz adamın aslında bi işe yaramayan sağda solda bu forumun kullanıcılarının yaptıklarını tii ye almayan çalışan bi pinokyo olduğunu öğrenmeniz.

Hadi şimdi selametle.

Gayretin için teşekur ederim, biz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.
Saygılar.

ghibli06
30-09-2016, 07:53

2 yanlış 1 doğru yaratmıyor maalesef... hukukta başkasının da suç işlemiş olması bireyi kurtarmaz, herkes gibi ben de aynı fikirde olduğumu belirttim, kazadır olur geçmiş olsun... ama başka forumlarla akıl sıra dalga geçmek demek, en ufak tökezlemede aynı muameleyi doğurur bunun neresi sürpriz? ayrıca ben şunu anlıyorum, o 'test' videolarını araçlar hakkında bilgi almak için değil, bu arkadaşların şovları için izleyen kitlenin oluşturduğu bir platform var, üyeleri de şovdan çok memnun, aracı pert de etseler, yolda P ye de alsalar çok gülüp eğleniyorlar, Allah neşelerini bozmasın...

Day Walker
30-09-2016, 07:55
Gayretin için teşekur ederim, biz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.
Saygılar.

Bizde kendimizi biliyoruz.

Saygılar.

CRX
30-09-2016, 08:32
ha yay kesen arabaciii tayfayı takip etmişin, ha bu adamları takip etmişin, benim için zihniyet olarak hiç bir farkı yok. Burada yapılan eleştirileri de alıp tekrar eleştirenlere kullanmaya çabalayanlar da bir zahmet sol şeritte 80 ile gitmesinler.

ef186
30-09-2016, 08:53
Sevgili fanatikler saldırdığınız yere dikkat edin, kendi gözünüzle görmediğiniz bir kazayı da bukadar sahiplenmeyin gerek yok olmuş bitmiş olay...
Bu Forum TechTurkey başka mecralara benzemez son kez uyarıyorum ...

SULTANOGLU
30-09-2016, 09:08
fake account açıp fanatik gibi davranasım var bu uyarıdan sonrasını görmek için :D

emrtsn
30-09-2016, 09:11
Geçmiş olsun, pist kolay bir iş değil sonuçta büyük dikkat isteyen ve anlık hataların kabul edilmediği bir ortam. Durumu etkileyen bir çok faktör varken tek bir tarafa suç atmak yanlış olur. Kazadır olabilir, Allah tekrarını yaşatmasın.

ef186
30-09-2016, 10:16
Siz pek bi yetkili abiye benziyorsunuz acaba yutuba koymalık 8. virajda olan kazanın görüntüleri mevcut mudur :D

Görüntüler mevcut ancak youtube koymak etik ve ahlaki bir yaklaşım olmaz .

Sevgili fanatikler saldırdığınız yere dikkat edin, kendi gözünüzle görmediğiniz bir kazayı da bukadar sahiplenmeyin gerek yok olmuş bitmiş olay...
Bu Forum TechTurkey başka mecralara benzemez son kez uyarıyorum ...
UberJager üstteki mesaj hoşuna gitmediyse yani fanatikliğine devam kararı aldıysan fanatiği olduğun mecrada vakit geçirip buraya gelmeyebilirsin güzel kardeşim. Kimseyi kolundan tutup zorla foruma sokmuyoruz ...

imprezaWRC
30-09-2016, 10:36
Videoda 9.30dan itibaren trafiğe açık bir alanda, sürüş dinamiklerini inceleme amaçlı saçma sapan hareketlerinden sonra videolarını takip etmeyi bıraktım.
Foruma epeydir giremiyordum, kaza yapalı 1 hafta olmuş sanırım geçmiş olsun.

https://youtu.be/YYYs4UY4A0A

Sürüş dinamiklerini el freni çekerek mi anlatıyor. O esnada epeyde anlatmış dinamikleri. Neler öğrendim neler, yanal kuvvet, kayma açısı, sürtünme katsayısı, ağırlık transferi...vs vs Adeta bir SAE kursu almış oldum.

Otomobilin donanımlarını ve plastik kalitesini illa sürüş esnasında mı anlatmak gerekiyor, önde çaprazda kamyon gidiyor herif aniden dursa plastiklere son kez tıklamış olacaktı. Otomobili zorladığınızda yanlış birşey yapmıyor demiş. Otomobil niye yapsın, kullanan ve olup olmadık yerlerde el freni çekip dönmeye çalışan ve yanlışları yapan zaten sensin, otomobil kendi kendine birşey mi yapacak. Apex'e giriyorsun, yok o esnada frene basınca arkayı veriyor, kafa içeri giriyor demeler, ben mi yanlış gördüm, hangi apex'e girdi de arkayı verdi, boyuna el frenine yüklenmiş, 1-2 virajda da kafadan taşmış. Sonra da bize dinamiklerden bahsediyor, hangi dinamikler bunlar ? Herhalde el freni dinamikleri.

UberJager
30-09-2016, 10:43
Görüntüler mevcut ancak youtube koymak etik ve ahlaki bir yaklaşım olmaz .

UberJager üstteki mesaj hoşuna gitmediyse yani fanatikliğine devam kararı aldıysan fanatiği olduğun mecrada vakit geçirip buraya gelmeyebilirsin güzel kardeşim. Kimseyi kolundan tutup zorla foruma sokmuyoruz ...

Son derece objektifim beyfendi, Fanatik olduğumu nerden çıkardınız. :)

Eworen
30-09-2016, 10:55
Biz hep miş muş larla konuşuyoruzda olayın aslı astarı nedir tamam video olmasında canlı gören yetkili abiyii arıyoruz :)

Maxiboost
30-09-2016, 11:00

olm gecti mi gecmedi mi bi karar verin lan :D

UberJager
30-09-2016, 11:02

Dün akşam ben sahil yolunda kırmızıda gectim, ama isteyerek olmadı. İtiraf ediyorum. Hızım yüksek kaldı, arkamdaki adam çarpar frene basarsam. bu yuzden beni kırmızıda geçmeye zorladı biraz.

ef186
30-09-2016, 11:10
Son derece objektifim beyfendi, Fanatik olduğumu nerden çıkardınız. :)

Objektif biri olarak '' fanatik olmayın '' konulu bir yazıyı beğenmedim olarak bildirmenizden .

onursumer
30-09-2016, 11:11

resmi frene tam basmadan 1 sn once çekmişler hepsi suçlama :hihih::hihih::hihih::hihih::hihih:

MK8800
30-09-2016, 11:15
Ya herkes kazadır olabilir demiş de ben bişey dicem :D niye laf etmiyoruz hahahah adam focusu yalan etmiş içinden geçmiş arabanın lastiklerinin hepsi farklı yöne bakıyor a.q ne dalga geçmicem ya ulan trafiğe kapalı pist ak git neyin showundasınız emanet arabayla xdxdxddddddd

LnchCntrl
30-09-2016, 11:17
şimdi feto hükümet olayı gibi olacak ama

ben bu adamın sürüş kabiliyeti olduğunu hiç düşünmedim en başından beri

sinan eyvallah kullanıyor . ama and bey bence gazlamalık virajlık pilot değil.

Day Walker
30-09-2016, 11:19
Ya herkes kazadır olabilir demiş de ben bişey dicem :D niye laf etmiyoruz hahahah adam focusu yalan etmiş içinden geçmiş arabanın lastiklerinin hepsi farklı yöne bakıyor a.q ne dalga geçmicem ya ulan trafiğe kapalı pist ak git neyin showundasınız emanet arabayla xdxdxddddddd

yakında başlarlar eleştiri gizli hayranlıktır diye :D

bizde gizli müritler ahahaha :D

SULTANOGLU
30-09-2016, 11:21
ef186 abii hala ustune geliyorlar aciklarmisin kazanin sebebinii :D

fthdrn
30-09-2016, 11:40
ef186 abi koy videoları masanın üstüne laps diye. Atara atar gidere gider.........

ilkay325i
30-09-2016, 11:40
İstanbul Park CRASH & FAIL Compilation Adında Toplansa keşke bütün Olaylar :)

Maxiboost
30-09-2016, 11:41
Dün akşam ben sahil yolunda kırmızıda gectim, ama isteyerek olmadı. İtiraf ediyorum. Hızım yüksek kaldı, arkamdaki adam çarpar frene basarsam. bu yuzden beni kırmızıda geçmeye zorladı biraz.

Sen kimsin ki?

SULTANOGLU
30-09-2016, 11:42
Adam 80 milyon tl kacirmis, sen apexi kacirsan ne olucak !@@@###

Bunu yaz koyyy bugraa

Yigit-Y
30-09-2016, 11:44
Objektif ve tarafsızmış mübarek cuma günü neyse

UberJager
30-09-2016, 11:49
Kufur seni hakli cikarmaz kardeş . sadece seviyeni düşürür. Bu da bu konudaki son cevabim olsun. Ne siz agiz bozun ne ben zaman harciyim. :)

CNR
30-09-2016, 12:20
Kendi m5iyle standart c sınıfı araçların yapacağı süreyip yapıp, arabasına gram kıyamayıp, emanet gelen malı böylesine acımasızca kullanmak tebrik etmek lazım, golf videosuda ayrı bir facia tabii 10 yaşında çocuğun yapmayacağı işleri yapmak

Kendisi konsol mıncıklamaya, torpido açılıp kapanışı fetişine devam etsin bence hayatta başarılar

onursumer
30-09-2016, 12:31
şimdi focus ne olcak satışa çıkarmı o şekilde ? çıkarsa nede nezaman :D

ef186
30-09-2016, 12:41
Anladım ben seni güle güle ...

KOSEREN
30-09-2016, 12:43
Kufur seni hakli cikarmaz kardeş . sadece seviyeni düşürür. Bu da bu konudaki son cevabim olsun. Ne siz agiz bozun ne ben zaman harciyim. :)

Kaza kaydını defalarca izlemiş,pist için forumdaki en yetkili kişi gözünüzle görmediğiniz şey için boş yere fanatiklik yapmayın diyor sen hala bla bla.Git fanatikliğini onların forumunda yap dicem ama pek kurumsal arkadaşlar konuyu kaldırmışlardı dimi :(

oguz
30-09-2016, 12:56
Eleştri olmadan nasıl başarı olacak anlamadım...Otoparkı izlerim yer yer beğenirimde bazen sıkar kapatırım. Kaza yaptığından forumdan konuyu sileceğine oturup evet arkadaşlar tamamen şahsi hatalarımdan dolayı otopark ekibine ve bizi izleyenleri üzecek bir kazaya sebeb oldum.. bundan dolayı Ford markasından ve bızız takıp edenlerden özür dilerim. Vs gibi dürüstçe sağlam açıklamalar yapsa.. tam tersi forumda açılan konuyu sildi. konunun konuşulduğu platformlarda açıklama yapmadı üstüne insanları muallakta bırakıyor..

Ayrıca burası forum ! Tabiki burada eleştirler olacak , ben nerden bilecem ( düz basit bir kullanıcıyım ) bu ve bunun gibi programların gercekten düzgün iş yaptığını ? Burası sayesinde eksileri ve artıları görebiliyorum , Yanlı ve objektif olmayan yorumlarda var tabiki orası ayrı..

BARR
30-09-2016, 13:13
Beyler Ram's 44 oldu biz 21 destek verin...

fthdrn
30-09-2016, 13:17

Kanka and öldü yada özür diledi diye biri yorum atsa en az 3 sayfa up olur.

imprezaWRC
30-09-2016, 13:18
MK8800 ve Yigit-Y ihaleyi bekliyorlar :D :D

imprezaWRC
30-09-2016, 13:20

Orada 80 milyon TL var burada sadece 75.000 Öğro var o yüzden sayı yüksek :D

AşkınS.
30-09-2016, 13:20
Focusu parcalayip saticaklarmis,ford da perte ciktigini gorunce mikiyim yapacaginiz isi demis

MK8800
30-09-2016, 13:21
MK8800 ve Yigit-Y ihaleyi bekliyorlar :D :D

Yiğit bey Kadıköy'de ki yeni iş yerimizin açılışı ile ilgileniyor Focus vs çıtır hasarlılara ben bakıyorum :D

ilkay325i
30-09-2016, 13:28
Geçecekti serdar bostancı Direksiyon başına 2 tur gazlayacaktı tertemiz.

BARR
30-09-2016, 13:30

Hacı amca burda da aksiyon var ama izlenirliği arttırıyor.

Bu arada And için 500.000 zimbabve doları kafa ödülü koymuş Ford.

imprezaWRC
30-09-2016, 13:35
Eleştri olmadan nasıl başarı olacak anlamadım...Otoparkı izlerim yer yer beğenirimde bazen sıkar kapatırım. Kaza yaptığından forumdan konuyu sileceğine oturup evet arkadaşlar tamamen şahsi hatalarımdan dolayı otopark ekibine ve bizi izleyenleri üzecek bir kazaya sebeb oldum.. bundan dolayı Ford markasından ve bızız takıp edenlerden özür dilerim. Vs gibi dürüstçe sağlam açıklamalar yapsa.. tam tersi forumda açılan konuyu sildi. konunun konuşulduğu platformlarda açıklama yapmadı üstüne insanları muallakta bırakıyor..

Ayrıca burası forum ! Tabiki burada eleştirler olacak , ben nerden bilecem ( düz basit bir kullanıcıyım ) bu ve bunun gibi programların gercekten düzgün iş yaptığını ? Burası sayesinde eksileri ve artıları görebiliyorum , Yanlı ve objektif olmayan yorumlarda var tabiki orası ayrı..

Eleştirebilmen için kriterler var; sektörde çalışmış, otomobiline dereceli egzantrik takmış, akserliğini tamamlamış, üniversite tezini otomobil ile alakalı bir konuda yapmış olman lazım. İlgili adaylar fotoğraflı özgeçmişleri ile başvurmaları lazım. Başvuru süreci olumlu sonuçlanırsa burada eleştiri yapabilirsiniz.

Yanlız savunma yapanlarda bu özellikler aranmıyor, onlar istediği gibi eleştirenlere giydirebiliyor.

MK8800
30-09-2016, 13:41
Otoparkta'ki And diye bahsettiğimiz bey için bence en doğru eleştri '' yapacağınız işin a.q'' olabilir . Harici olarak ben diğer 2 yorumlayan arkadaşların tarzını falan beğendim daha hakimler en azından

NakkaSss
30-09-2016, 13:52
yani sanayi ceremi klarkson

imprezaWRC
30-09-2016, 13:55
Otoparkta'ki And diye bahsettiğimiz bey için bence en doğru eleştri '' yapacağınız işin a.q'' olabilir . Harici olarak ben diğer 2 yorumlayan arkadaşların tarzını falan beğendim daha hakimler en azından

Eren Tekin'i bilmem (efendi birine benziyor ama kariyerini bilmiyorum) ama Fahir Talib'İn dergi geçmişi, editörlüğü olduğu gibi yarışlara da katılıyor gerçi zaman zaman talihsizlikler yaşıyor ama olsun adamın karakteri düzgün :)

Ayrıca otopark'ın son Opel videosunda en baştaki yemek sahneleri, Cem Yılmaz taklidi espriler gidip diğerlerine laf atmak falan hiç hoş değil. Yabancı kanallardaki videolarda bakıyorumda hiçbirinde açık büfe görüntüsü yok. X bir yere test sürüşüne davet ediliyor, ben bilmem nerede otelde kaldım edalarıyla önce otel odasından video başlıyor. Hanım gel bak senin Bodrum'da merak ettiğin otelin odasına ait video buldum, boşver o otele gitmeyelim.

Gezi programı mı, otel puan programı mı, parmak ile plastiklere tıklayıp sert mi değil mi anlama programı mı, crash test programı mı, komedi programı mı nedir ben bir türlü adını koyamıyorum. O yüzden de burada paylaşılmadığı sürece gidipte videolarını izlemiyorum. Takip ettiğim milyon tane kanal var, hiçbirinde irite edecek bir durum görmedim. Hatta kimisinde hiç konuşma olmamasına rağmen yine ne nedir ne değildir anlaşılıyor.

Yigit-Y
30-09-2016, 13:59
Mal karlıkçı halilde kalıp çıkartıyoruz

Gelen parayla arabayı toplatacağız

Kadıköye konsinye vereceğiz

Hayırlı olsun

Bu arada 8. Virajı adını değiştirip and virajı yada end virajı koyalım :)

streetracer_nos
30-09-2016, 14:07
Heppi end tam uyar gibi

mrbars
30-09-2016, 14:08
sonra okullarda andımız niye yasaklanıyor.
and pistte de yasaklansın kardeşim.

h.savas
30-09-2016, 14:23
focus için söylenebilecek tek söz ' the AND '

!KO
30-09-2016, 14:32
Andımız

Yanlarım, bağlarım, patlarım,

İlkem; virajları bağlamak, kırmızıda yardırmak , istanbul parkı, 8.virajı özümden çok sevmektir.

Ülküm; patlamak, pert etmektir.

Ey Büyük 8.viraj!

Verdiğim yanda , gösterdiğin hedefe durmadan patlayacagıma ant içerim.

Varlığım focus rs e armağan olsun.

Ne mutlu patladım diyene!

Day Walker
30-09-2016, 14:33
aahahahahhaha :hehe:

HUSNU
30-09-2016, 15:19
Daha fazla Focus RS patlamaması adına izleyin izlettirin :)

Focus RS: How to Drift | Focus RS | Ford Performance - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=hWYJBp3nvV8)

https://www.youtube.com/watch?v=hWYJBp3nvV8

Yigit-Y
30-09-2016, 15:19
And içiyorum ben bu 8. Firajjdaa patlar kırmızı ışıkda ise geçer fiteside p ye atarımmmmm

Var mı ulannnn bana laff atannnnn diyor and :)

burak_2885
30-09-2016, 15:25
Ya konuya sonradan dahil oluyorum da şu kazayla ilgili video foto vs yok mu? :D

imprezaWRC
30-09-2016, 15:38
Ya konuya sonradan dahil oluyorum da şu kazayla ilgili video foto vs yok mu? :D

Kaza anına ait video ve foto temin edemedik. Ama kara kutu kayıtlarını verebiliriz :D :D

HalilMacit
30-09-2016, 15:40
Focus RS te İyi Reklam Yaptı Bu Kaza Sayesinde. Acaba ?

imprezaWRC
30-09-2016, 15:55
Zamanı gelince anlatacakmış.
Focus RS hakkında | OTOPARK.COM | Surucunun Adresi (https://www.otopark.com/forum/threads/focus-rs-hakk%C4%B1nda.813/)

Kısmet, olay iyice soğusun, belki anlatır.

burak_2885
30-09-2016, 15:58
Kaza anına ait video ve foto temin edemedik. Ama kara kutu kayıtlarını verebiliriz :D :D

Karakutuyada razıyım :D

Batum
30-09-2016, 16:02
Daha fazla Focus RS patlamaması adına izleyin izlettirin :)[/video]

o ne biçim bırakıyor öyle ya uff.. sorun ne bunlarda?

ufuksaracci
30-09-2016, 16:04
Batum sorun değil özellik . Otomobilde drift modu var.

KOSEREN
30-09-2016, 16:05

Hayırlı olsun

Hayırlı olsun

Eldeki imkanlardan dolayı sadece arka tampon ve marşpiyellerin kalıbını çıkartabiliyoruz... Bir süre sadece arkadan rs dizel focus lar göreceksiniz piyasadasdfgdkjhfl :D

BaDCaT
30-09-2016, 16:11
Focus RS hakkında | OTOPARK.COM | Surucunun Adresi (https://www.otopark.com/forum/threads/focus-rs-hakk%C4%B1nda.813/)

Hassiyetimiz hassasiyetinizdir :

https://www.youtube.com/watch?v=Ae0qP-q3L88

AşkınS.
30-09-2016, 16:46
sonra okullarda andımız niye yasaklanıyor.
and pistte de yasaklansın kardeşim.

Abi sen hep yaz,biz hep okuyalim gene güldürdü :D

SULTANOGLU
30-09-2016, 16:53
Aciklama bekliyoruzzzz. Sorun kimdeee

DOHC
30-09-2016, 17:14

"Konuşacam" ...............

Tayfun.O
30-09-2016, 17:24
Şimdi bu 75.000 yuroo otoparka mı kaçtı ? 75.000 yuroo youtube da kaç milyon izlenme yapar ? And bölye 8. virajda patlamayı nerden öğrendi ?

Aklımda deli sorular :D

Tayfun.O
30-09-2016, 17:48
Bunu yapmasam içimde kalırdı şöyle bırakayım

http://i.hizliresim.com/7AdbnL.jpg (http://hizliresim.com/7AdbnL)

KoramiraL
30-09-2016, 18:15

75.000 Öğro ufak rakam olarak devam ediyorda ama diğer konuda 80 milyon olunca ***** olaydan biz ne kazanırız durumunda diğer konu daha önemli Yigit-Y zaten ihale için bekliyorsa biz gidelim :D

Yigit-Y
30-09-2016, 18:18
Ford arabayı müzeye koyacak deniliyor

Video ile beraber müzede sergileyeceklermiş

İhale yaş :)

!KO
30-09-2016, 18:24
Ford arabayı müzeye koyacak deniliyor

Video ile beraber müzede sergileyeceklermiş

İhale yaş :)

müzede bidaha patlatalım cagırıyım semtten cocukları 20 liraya adam bıçaklarlar

///Mpower
30-09-2016, 18:33
M power üç XXX uğurluyoruz bizimleeeeee değılsınnnn

Dulum altına sitiletto olmamış

3 mesaj var otopark barış elçisi misinnnnn diye sorarlar

Otopark.com fanatikliği yapmaya gelmedim diye söylemiştim abi görmedin galiba :o Ne yani burda birinin düşüncelerini beyan etmesi için en az 9.000 mesaja ulaşması gerek diye bi kural mı var yoksa ben mi yanlış gördüm?

Evrenoz
30-09-2016, 18:34
Otopark.com fanatikliği yapmaya gelmedim diye söylemiştim abi görmedin galiba :o Ne yani burda birinin düşüncelerini beyan etmesi için en az 9.000 mesaja ulaşması gerek diye bi kural mı var yoksa ben mi yanlış gördüm?

9000 değil...
3780 kâfi

///Mpower
30-09-2016, 18:57
[QUOTE=Evrenoz;8194183]9000 değil...
3780 kâfi[/QUOTE

İnformation için teşekkürler abi :D

Yigit-Y
30-09-2016, 19:18

Yeni üye olup

Bütün mesajların çarşının beşiktaşa yazdığı marşlar gibi

Otoparkkkkkk oleyyyy otoparkk oley olunca

Olay bu şekilde anlam kazanır

80 milyon luk hit konusuna bile yazmadan otopark yazdığımdan

İnsan bi kendini tanıtır diye konu açar o da yok

Sipariş üye katagorisi oluyor senin ki

Daha önce de ünlü bir yazılım firması mıçtığını temizlemek için poh poh mesajları attırmıştı

Biz onca şey gördük ki bilemezsin şafaktan dolayı :)

Sert@ç
30-09-2016, 19:24
And'ın arabası m5 değil miydi bu adamın nicki mpower işkirlendim
http://www.karikaturu.com/resimler/ben-gay-degilim.jpg

ghibli06
30-09-2016, 19:54

açıklama çok ilginç, bütün suçu onun üzerine yıkıp gitmişler psikolojisi içinde... gerçekleri açıklasa da meraklı fanları rahatlasa artık :)

mert_can 41
30-09-2016, 20:12

Bu açıklamadan sonra anda yeni arabası hayırlı olsun demek düşer bize sanırım ahuhahshsah :D

Maxiboost
30-09-2016, 21:15
9000 değil...
3780 kâfi

3600 degil miydi o?

cem
30-09-2016, 21:50

son duyumlar satisa cikacagi yonunde...

bu olay buyuk patronlarin kulagina gitmis sanirim...

kalipson
30-09-2016, 21:52
O zaman bu saatten sonra olası fiyatlar için tamninleri alalım yavaş yavaş :)

ufuksaracci
30-09-2016, 21:56
[QUOTE=Evrenoz;8194183]9000 değil...
3780 kâfi[/QUOTE

İnformation için teşekkürler abi :D

informationu aldıysan sana forum hakkında bir brief verelim :D

Yigit-Y
30-09-2016, 22:03
[QUOTE=///Mpower;8194187]

informationu aldıysan sana forum hakkında bir brief verelim :D

Toplantıyı set ettiysek meeting nerede olacak

ufuksaracci
30-09-2016, 22:04
[QUOTE=ufuksaracci;8194311]

Meeting yerini forward ederim ben sana

Yigit-Y
30-09-2016, 22:06
[QUOTE=Yigit-Y;8194318]

Meeting yerini forward ederim ben sana

Mr. And di cc ye add leyip forward edin

!KO
30-09-2016, 22:08
[QUOTE=ufuksaracci;8194311]

flawless bi mekanda olsun bence herkes biyer ismi söylesin approve edelim

ufuksaracci
30-09-2016, 22:10
O zaman bize de bir tane Rs versinler biz de skip geçelim

Yigit-Y
30-09-2016, 22:11
8. Viraj da skip geçersek çok iyi olur :)

///Mpower
30-09-2016, 22:31
Yeni üye olup

Bütün mesajların çarşının beşiktaşa yazdığı marşlar gibi

Otoparkkkkkk oleyyyy otoparkk oley olunca

Olay bu şekilde anlam kazanır

80 milyon luk hit konusuna bile yazmadan otopark yazdığımdan

İnsan bi kendini tanıtır diye konu açar o da yok

Sipariş üye katagorisi oluyor senin ki

Daha önce de ünlü bir yazılım firması mıçtığını temizlemek için poh poh mesajları attırmıştı

Biz onca şey gördük ki bilemezsin şafaktan dolayı :)

Neyse abi uzatmaya gerek yok yazdığımı okumadığını varsayıyorum ben :o Gördük ki otopark'ı poh pohlayanların zaten durumu ortada men edilmişler. Sen resmen otopark'ın tezahüratçılığını yaptığımı düşünmüşsün ki ben öyle birşey söylemedim. Sadece gereksiz fazla yüklenildiğini belirttim bu da benim kendi düşüncem, kendime göre doğru yanlış olanlar. Olayın bu şekilde anlam kazanıp (sana göre) senin bana şu yorumları yazıcağını bilsem zaten tek harf yazmazdım şuraya ağzıma ettin be abi :D :D :D Saygıda kusur ettiysem kusura bakma. Tecrübem olmadığını belirttim. Sana o konuda tek kelime söyleyecek bişeyim olamaz zaten, o konuda yanlış anlaşılmayayım da sonra muhabbet kıçı boklu bebeye bak muhabbetine dönmesin. Ben kim ne hali varsa görsün diyerek sıyrılıyorum. İyi akşamlar.

bordeaux
30-09-2016, 22:33
fotoğrafı var mı aracın?

ufuksaracci
30-09-2016, 22:34
fotoğrafı var mı aracın?

Bİr kaç sayfa geride var .

MK8800
30-09-2016, 22:41
Iyi mal kapıda durmadı aracımızı bugün yeni rengi ile tertemiz şekilde Hakan Bey'e teslim ettik . Kesinlikle satılacak bir araç değil ben aynısından almak için sattım ; abim bugün satarım dese 3 lira fazlasına yine alırım . Ayrıca noter satışını da ''hayırlı cumalar'' mesajı sonrasına bırakalım diyerek bu yolda emin adımlarla ilerlememi sağlayan konsiye galeri ortağım abim Yiğit Bey'e de teşekkürü borç bilirim .

FARZ ET Kİ 8.VİRAJA GİRMEDİK HİÇ OTOMOTİV - GÜLAYLAR SİGORTA
KADIKÖY/TEFECİ GALERİCİLERİN BULUNDUĞU SOKAK - ISTANBUL
Yigit-Y imprezaWRC

Noter sonrası klasik fotoğrafımızı da koyayım ( MÜŞTERİ RİCAMİZ ÜZERİNE ARAÇ SEDANA ÇEVRİLMİŞTİR ŞASEDE OYNAMA YOKTUR )
http://i65.tinypic.com/4i0cnd.jpg

Yigit-Y
30-09-2016, 22:45
Rent plakalığı olmasaydı keşke :):):):)

bordeaux
30-09-2016, 22:45
And'ın arabası m5 değil miydi bu adamın nicki mpower işkirlendim
http://www.karikaturu.com/resimler/ben-gay-degilim.jpg

and m li nick alacak kadar vizyonsuz değil bi kere tmm mı s.s.s :D

!KO
30-09-2016, 22:48
araçta boya varmı ?

CNR
30-09-2016, 22:48
Rent plakalığı olmasaydı keşke :):):):)
MK8800

Daha çıkmadı herhalde plakalıklar modifikçi olarak takmak isterim plakalığınızı, adres versem kargolarmısınız?

ZX-636R
30-09-2016, 22:52
AND ımız için baya makara dönmüz
Şaka bir yana Ford grubunu biraz tanıdığım kadarı ile çok net söyleyebilirim ki bunun faturasını ödetirler

Yigit-Y
30-09-2016, 23:03
Beyler araç malumunuz 8. Virajda güneşlendi bizde cilt bakımı filan yaptırdık

Dükkanda yeni aracı biraz fazla makyaj yaptırdık usta sedana çevirmiş

Teklifleri MK8800 pm kutusu dolana kadar atın

estoril
30-09-2016, 23:19
https://www.otopark.com/forum/attachments/focus-rs-golf-r-otopark-jpg.639/

Sağlam video gelecekmiş ama ...

Yigit-Y
30-09-2016, 23:27
Arada sırada böyle konular olmalı konuşmayan arkadaşlar bile yazıyor ne güzel

jRMix
30-09-2016, 23:30
Araçta kesinlikle gram boya yok. 2 parça keyfe keder değişen vardır.

ölücüler aramasın, sedana geçiş yapacağım için satıyorum.

ayhanas
01-10-2016, 00:13
Iyi mal kapıda durmadı aracımızı bugün yeni rengi ile tertemiz şekilde Hakan Bey'e teslim ettik . Kesinlikle satılacak bir araç değil ben aynısından almak için sattım ; abim bugün satarım dese 3 lira fazlasına yine alırım . Ayrıca noter satışını da ''hayırlı cumalar'' mesajı sonrasına bırakalım diyerek bu yolda emin adımlarla ilerlememi sağlayan konsiye galeri ortağım abim Yiğit Bey'e de teşekkürü borç bilirim .

FARZ ET Kİ 8.VİRAJA GİRMEDİK HİÇ OTOMOTİV - GÜLAYLAR SİGORTA
KADIKÖY/TEFECİ GALERİCİLERİN BULUNDUĞU SOKAK - ISTANBUL
Yigit-Y imprezaWRC

Noter sonrası klasik fotoğrafımızı da koyayım ( MÜŞTERİ RİCAMİZ ÜZERİNE ARAÇ SEDANA ÇEVRİLMİŞTİR ŞASEDE OYNAMA YOKTUR )
http://i65.tinypic.com/4i0cnd.jpg

Delisin ya .:) Çok keyifli olmuş bu alişveriş .
Hakan abi ; Bence şirin baba gibi gezerdin keşke maviden vazgeçmeseydin .
Aslında sag arka çamurluk sert bir polish ürünü ile de çıkarmis hakan abi .Yamuklukda zaten kamber moda :))))
Kaynadı gitti .

Dou
01-10-2016, 02:36
Foto çekilirken sanırım araba boş kalmış, bak olmamış o.

Boş bırakmayın arabayı.

ocean0636
01-10-2016, 02:45
Test videolarının ü.t. diyen arkadaşlar özetlemiş konuyu.
İllaki otomobil test videoları izlemek isteyenler, otomobil dünyam (eren tekin) videolarına göz atsınlar. Üslubu ve samimiyeti olması gereken şekilde diye düşünüyorum.
Bu adamlar test ettikleri arabalarda canını alıyorlar ıclerınden bı arkadasda ls1 c6 vardı bır kac vıdeosunun ızledım en ufak bir gazlama sahnesı yok sadece konusuyor.. M5 videosu da genel olarak o şekilde.
Gel gelelim cupra veya polo gtı vıdeosu olması gerek adamlar el frenı cekıyordu.
Böyle samimiyet olmaz olsun.
Kazadır herkesin başına gelebilir, ne olursa olsun üzücü bir durum cana gelmemesi sevindirici üzücü bir durum.
Umarım ders olmuştur .

imprezaWRC
01-10-2016, 08:49
Delisin ya .:) Çok keyifli olmuş bu alişveriş .
Hakan abi ; Bence şirin baba gibi gezerdin keşke maviden vazgeçmeseydin .
Aslında sag arka çamurluk sert bir polish ürünü ile de çıkarmis hakan abi .Yamuklukda zaten kamber moda :))))
Kaynadı gitti .

Gri kir, kaza ve çizik göstermiyor o yüzden öncelikle griye boyandı, uygun açıdan bakıldığında kazalı Focus RS olduğu ortaya çıkıyor :D :D
Hafta içi kaporta işlemleri başlayacak :D

AşkınS.
01-10-2016, 15:32
Sizce focus rs mi audi a7 mi? İsteğe göre ferro falan da ekleyebiliriz listeye. Ufak bi doviz bozdurma isi var da

Gokberk611
01-10-2016, 19:41
Foto Galeri: Ford Focus RS | Volkswagen Golf R | OTOPARK (https://www.otopark.com/2016/10/foto-galeri-ford-focus-rs-volkswagen-golf-r/)

Fotoğraflara 10 saniyeden fazla bakınca arka fonda 'o eski halimden eser yok şimdi' çalıyor

Yigit-Y
01-10-2016, 19:47
Sizce focus rs mi audi a7 mi? İsteğe göre ferro falan da ekleyebiliriz listeye. Ufak bi doviz bozdurma isi var da

A7 işini fatih abi bilir

Rs bizde zaten :)

AşkınS.
01-10-2016, 20:13
A7 işini fatih abi bilir

Rs bizde zaten :)

Sonra bizde emanet arabayla geziyo gibi gezmeyiz dimi abi,

Gearbox
01-10-2016, 20:14
Foto Galeri: Ford Focus RS | Volkswagen Golf R | OTOPARK (https://www.otopark.com/2016/10/foto-galeri-ford-focus-rs-volkswagen-golf-r/)

Fotoğraflara 10 saniyeden fazla bakınca arka fonda 'o eski halimden eser yok şimdi' çalıyor

Golf R ın boş anını bulamadılarsa demekki..

oknist
01-10-2016, 20:36
Kişisel görüşüm şudur ki :)
And'ın kendi aracıydı sanırım m5 ile piste çıkmıştı pist tecrübesinin olmadığı bariz o videoda belli oluyordu Sinan taktik veriyordu hatta şöyle gir böyle çık virajlara gibisinden.
Neyse geçmiş olsun.
Focus RS e yazık olmuş yav.

Murat Ç.
01-10-2016, 20:56
İstanbul park körfez vb pistlerde falan pert olan kaskolu arabaları kasko şirketi masrafını karşılıyor mu ? yoksa pist sorumluluğu yokmu kasko şirketinin pistte patlıyan kendi cebinden mi yaptırıyor

Evrenoz
01-10-2016, 21:29
İstanbul park körfez vb pistlerde falan pert olan kaskolu arabaları kasko şirketi masrafını karşılıyor mu ? yoksa pist sorumluluğu yokmu kasko şirketinin pistte patlıyan kendi cebinden mi yaptırıyor

Kasko, herhangi bir pistte olan hasarı karşılamaz
Pist, pist içerisinde olan hasarın sorumluluğunu almaz. Aksine, pistte herhangi bir zarar ( bariyer, asfalt, temizleme, pistin kapalı kalması, ambulans, safety car vs vs ) mevcut ise bunu talep eder
Araç sahibi hem pistin zararını hem de aracın masrafını cebinden ödemekle yükümlüdür.

kalipson
01-10-2016, 21:54
Eyvah eyvah o zaman...
Çıkacak rakamı düşünmek bile ürkütücü.

aknard
01-10-2016, 23:12
açıklama yapacakmış zamanı gelince, sorumluk bize ait olsa sabahlara kadar konuşalım demiş. Sorumluluk kimde focus rs te mi, 8. virajda mı, ford türkiye de mi, babamızda mı yoksa :)

Mehmetmert
01-10-2016, 23:55

Hikayenin sonu belli aslında teste gerek yok...RS Pert,R winner :D

Yigit-Y
01-10-2016, 23:59
And sektörden çekildi deniliyor

Bundan sonra iett ve toplu taşıma ile takılacağını söylentisi hakim.

Ford Türkiyeden çekilmeyi düşünüyorda deniliyor

Zaytung.com :)

///Mpower
02-10-2016, 01:24
And Mehmet Çetin'in attığı tweet:
Bir musibet bin nasihatten iyidir. Benimse her musibetimi bin kişi kutluyor ve bundan iyisini düşünemiyorum :))
(abi otopark fanatikliği yapmıyorum görülsün diye attım gözünüzü seviyim giydirmeyin :D )

Baran^
02-10-2016, 07:42
Satar M5i oder birsey olmaz.

arda35
02-10-2016, 08:50
And Mehmet Çetin'in attığı tweet:
Bir musibet bin nasihatten iyidir. Benimse her musibetimi bin kişi kutluyor ve bundan iyisini düşünemiyorum :))
(abi otopark fanatikliği yapmıyorum görülsün diye attım gözünüzü seviyim giydirmeyin :D )

Laflara bak hele. Seni öyle kolay bırakmayız Stiğ. Yiyorsa emanet arabayla kırmızıda geçsin bakalım barzo editörleriniz, veyahut giderken parka alın bakalım vitesi.
Sabaha kadar maytap geçilmeyi hak ediyorsun bu egoyla. Ergen fanların gelsin seni kurtarsın.

G.U.Z.
02-10-2016, 09:30
Laflara bak hele. Seni öyle kolay bırakmayız Stiğ. Yiyorsa emanet arabayla kırmızıda geçsin bakalım barzo editörleriniz, veyahut giderken parka alın bakalım vitesi.
Sabaha kadar maytap geçilmeyi hak ediyorsun bu egoyla. Ergen fanların gelsin seni kurtarsın.

Ben Andın yerinde olsam okur okur gülerim bu mesajları, adam hepinizden önce kullandı bu arabaları, bu olay muhabbetine de iyi ziyaret almıştır Otopark, bu mesajları atanların kıskançlığı da cok belli oluyor, ergen de degilim fan da bu arada.. Sadece kendinizi dusurdugunuz durum cok komik

fthdrn
02-10-2016, 09:34

Bundan sonra iett ve toplu taşıma ile takılacağını söylentisi hakim.

Ford Türkiyeden çekilmeyi düşünüyorda deniliyor

Zaytung.com :)

Abi arabayı versene boşta kalmasın bi senet tahsilatına gidip geleyim..

ghibli06
02-10-2016, 11:38
Ben Andın yerinde olsam okur okur gülerim bu mesajları, adam hepinizden önce kullandı bu arabaları, bu olay muhabbetine de iyi ziyaret almıştır Otopark, bu mesajları atanların kıskançlığı da cok belli oluyor, ergen de degilim fan da bu arada.. Sadece kendinizi dusurdugunuz durum cok komik

hocam gerçekten çok mu önemli mesela RS e herkeste önce binmek ya da benden önce bindi diye kıskançlık yapmak vs... yani bu eleştiriler sırf o yüzden mi?

G.U.Z.
02-10-2016, 11:41
hocam gerçekten çok mu önemli mesela RS e herkeste önce binmek ya da benden önce bindi diye kıskançlık yapmak vs... yani bu eleştiriler sırf o yüzden mi?

Maytap geçilmeyi hak ediyorlar, ünal turan diyenlere hitaben yazdım, yoksa burda kime araç boş 1 tur atarmısın pistte desek hayır demez

ufuksaracci
02-10-2016, 11:46
Ama burada kimse pist boş diye buradan birinin arabasını alıp gazlamaz.

ghibli06
02-10-2016, 11:47
Maytap geçilmeyi hak ediyorlar, ünal turan diyenlere hitaben yazdım, yoksa burda kime araç boş 1 tur atarmısın pistte desek hayır demez

Ken Block deseler hiç itiraz etmezler ama değil mi?

arda35
02-10-2016, 14:32

Şu kıskançlık olayını ciddi yazmadın değil mi?
Beni falan geç; teste çıkılan tüm otomobilleri satın alabilecek insanlar var forumda.

Stiğ, RS'i ilk test eden değilse bile ilk pert eden olarak anılmaya devam edecektir. Ebleh ebleh sırıtmaya devam edebilir.

G.U.Z.
02-10-2016, 14:48
Şu kıskançlık olayını ciddi yazmadın değil mi?
Beni falan geç; teste çıkılan tüm otomobilleri satın alabilecek insanlar var forumda.

Stiğ, RS'i ilk test eden değilse bile ilk pert eden olarak anılmaya devam edecektir. Ebleh ebleh sırıtmaya devam edebilir.

Neyse kumda oynamaya devam et sen..

AşkınS.
02-10-2016, 14:52

Bizim burda ona el pipisiyle gerdeğe girmek diyorlar. Bilmem anlatabildim mi

arda35
02-10-2016, 14:52
Neyse kumda oynamaya devam et sen..

Mükemmel cevap, tebrikler.

Ben burada devam ederim. Eleştiriler işine gelmeyenler ergen forumlarından devam edebilir pekala.

Yigit-Y
02-10-2016, 14:55
Kovası olan varmı ?

G.U.Z.
02-10-2016, 14:59
Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına "Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?" demiş.

" Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma" diye ilave etmiş.

Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.

Öğrenci resmi yeniden yapmış. Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş. Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.

Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.

Usta ressam şöyle demiş:

"İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.

İkincisinde, onlardan müspet, yapıcı, olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak e ğ i t i m ! gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."

- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
- D e ğ e r bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
- Asla bilmeyenle tartışma...

Hiç bir şey başaramayan insanlar başkalarının başına gelen kötülüklerle mutlu olur anca..

Mr.Bilal
02-10-2016, 15:14
Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına "Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?" demiş.

" Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma" diye ilave etmiş.

Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.

Öğrenci resmi yeniden yapmış. Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş. Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.

Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.

Usta ressam şöyle demiş:

"İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.

İkincisinde, onlardan müspet, yapıcı, olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak e ğ i t i m ! gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."

- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
- D e ğ e r bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
- Asla bilmeyenle tartışma...

Hiç bir şey başaramayan insanlar başkalarının başına gelen kötülüklerle mutlu olur anca..

Madem hikaye ile devam ediyoruz. Bende küçük birşey paylaşmak isterim.

bir çömlekçi ustası ve bu ustanın bir çırağı varmış. çırak ustasının yanında yıllardır çalışmaktaymış. her türlü şekilde ve ebatta testi ve çömleği çok büyük bir maharetle yapabilmekteymiş. ancak ne zaman ustasına "usta, ben artık ayrılmak istiyorum" dese, ustası hep "olmaz, daha işin püf noktasını öğrenmedin" diyormuş...aradan uzunca bir zaman geçmiş bizim çırağın canına tak etmiş ustasıyla helalleşip yanından ayrılmış ve kendi atölyesini kurmuş. çok güzel şekilli, her ebatta testiler yapmaya başlamış fakat yaptığı bütün testiler su sızdırıyormuş ve dolayısıyla kimse ondan alışveriş etmemiş. bir türlü de bunun sebebini bulamamış. en sonunda kös kös ustasının yanına geri dönmüş. ustasına sormuş, "usta usta, nedir bunun püf noktası?"..usta anlatmış: "bak oğul, testiye şekil verdikten sonra testinin içerisine üflersin. üflediğinde testinin üzerinde kabarcıklar gözükür. işte onlar püf noktalarıdır. o noktaları kapatırsın." ..işte bugün deyimlerde yer eden püf noktası bu püf noktasıdır.

Önce ustalık ögrenecen sonra çömlek yapacan. Ne güzel demişler

Sert@ç
02-10-2016, 15:31
Hikayelere devam

Bir zamanlar Istanbul'un kayıkçıları arasında çapkınlıgıyla meşhur bir kayıkçı varmış. Adam o kadar çapkınmış ki kayığına binen her hatunla bir macerası olurmuş. Bunu duyan dişli, kendine güvenen bir kadın; kim bu adam görelim bakalım bana ne yapabilecekmiş" diyerek inmiş iskeleye. Araştırıp sormuş ve kayıkçıyı bulmuş. Hemen kayığına binmiş ve denize doğru açılmışlar. Kayıkçı bir kürek çekmiş ve "derlerrr" demiş. Bir kurek daha cekmiş yine "derlerrr" demiş, bir kürek daha cekmis - "derlerrr" diyerek devam etmiş.. Kadın dayanamamış sormuş "bey söylesene Allah aşkına ne derler" kayıkçı şöyle bir bıyığını burmuş ve "sen bu kayığa bindin ya" "artık vermesen de verdi derlerrrr..."

Hikayeyi kendini "otopark kitlesi" olarak gören 8-14 yaş arası fanlara uyku öncesi olarak anlattım :)

Mr.Bilal
02-10-2016, 15:46
Hikayelere devam

Bir zamanlar Istanbul'un kayıkçıları arasında çapkınlıgıyla meşhur bir kayıkçı varmış. Adam o kadar çapkınmış ki kayığına binen her hatunla bir macerası olurmuş. Bunu duyan dişli, kendine güvenen bir kadın; kim bu adam görelim bakalım bana ne yapabilecekmiş" diyerek inmiş iskeleye. Araştırıp sormuş ve kayıkçıyı bulmuş. Hemen kayığına binmiş ve denize doğru açılmışlar. Kayıkçı bir kürek çekmiş ve "derlerrr" demiş. Bir kurek daha cekmiş yine "derlerrr" demiş, bir kürek daha cekmis - "derlerrr" diyerek devam etmiş.. Kadın dayanamamış sormuş "bey söylesene Allah aşkına ne derler" kayıkçı şöyle bir bıyığını burmuş ve "sen bu kayığa bindin ya" "artık vermesen de verdi derlerrrr..."

Hikayeyi kendini "otopark kitlesi" olarak gören 8-14 yaş arası fanlara uyku öncesi olarak anlattım :)
Yanlışlıkla cep tel den dolayı dislike oldu. Geri düzeltildi :)

dachosen
02-10-2016, 15:54

http://i.hizliresim.com/VERyXn.jpg (http://hizliresim.com/VERyXn)

///Mpower
02-10-2016, 18:45
Hazır konu Focus RS'ken bu otomobil hakkında en sağlıklı ve en doğru bilgiye sahip olmak isteyen Motor Trend'in şu bölümünü izlesin;
2017 Ford Focus RS vs. 2017 Volkswagen Golf R - Head 2 Head Ep. 80 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Oklm3mV6ThE)
(eng)
Drift modunun amacını ve nasıl çalıştığını da anlatmış.

imprezaWRC
02-10-2016, 19:24

Görende bizde dergi çıkarıyoruz ama sinek avlıyoruz her seferinde ulan adamlar gittiler bizden önce otomobili kaptılar diyoruz. Çok kıskanıyoruz bildiğin gibi değil, yatıp kalkıp RS düşünüyoruz, kıskançlığımızdan da çatlayacağız :D :D :D
Akşam akşam ne güldüm ya :D :D :D

G.U.Z.
02-10-2016, 19:28
Görende bizde dergi çıkarıyoruz ama sinek avlıyoruz her seferinde ulan adamlar gittiler bizden önce otomobili kaptılar diyoruz. Çok kıskanıyoruz bildiğin gibi değil, yatıp kalkıp RS düşünüyoruz, kıskançlığımızdan da çatlayacağız :D :D :D
Akşam akşam ne güldüm ya :D :D :D

Taa bigpara da editörlük yaptığın zamanı hatırlarım opcden, and a karşı öfkeni anca kıskançlığa bağlıyorım başka türlü bir insan yaklaşık 20yıldır tanıdığı birisinin başına kötü bir olay geldi diye bu kadar sevinmez Hakan, hayattaki en büyük başarın olan detailing moderatörlüğünde başarılar

By_Carizma
02-10-2016, 19:37
otopark kaza ile açıklama yapmış kendi sitelerinde :)

imprezaWRC
02-10-2016, 20:07
Taa bigpara da editörlük yaptığın zamanı hatırlarım opcden, and a karşı öfkeni anca kıskançlığa bağlıyorım başka türlü bir insan yaklaşık 20yıldır tanıdığı birisinin başına kötü bir olay geldi diye bu kadar sevinmez Hakan, hayattaki en büyük başarın olan detailing moderatörlüğünde başarılar

O editörlüğü Üni.'nin başında ve hiç para almadan yaptığımı da biliyorsundur o zaman. Burada editörlüğü sağolsunlar bana teslim ettiler, istersen sor benim bir başvurum olmadı. Moderatörlük versinler diye paylaşımlarda bulunmuyorum, moderatör olmasaydım da aynen devam ederdim. Ayrıca, detailing ile ilgili bana sponsor olan da yok, And ile 1-2 merhabam var onun dışında görüşmüşlüğüm bile yok o yüzden 20 yıldır tanımıyorum. 20 yıl tanıyabilmem için zaman zamanda olsa görüşmüş olmam lazım. Haliyle o da beni tanımıyor.

Öfke, kin ve nefret gibi duygular besleyebilmem için de aramızda birşeyler olmuş olması lazım o da yok. Fark ettiysen Top Gear'ı eleştiren yok çünkü benim gibi çoğunluk dergiye elini sürmüyor. Standlarda görmesem aklıma bile gelmiyor. Kanallarına aboneliğim de yok, forumlarına da üye değilim.

Dur ne kaldı geriye, ha biriniz sektörde ne yaptınız diye sormuştu onun cevabını verdik. Sende detailing moderatörlüğünü başarı olarak görmüşsün eyvallah o zaman asıl sen bu durumu epey kıskanıyorsun ki bunu benim hayatımdaki en büyük başarım olarak görmüşsün. Moderatör olarak buradan bir gelirim yok bunu başarı olarak değil daha çok benim ile aynı kafa yapısındaki insanlara elimden geldiğince destek vermeye çalışmak olarak görüyorum ve bu göreve getirilmiş olmaktanda gayet mutluyum. Kardeşim sana ihtiyaç kalmadı deseler de değişen birşey olmaz, ben yine burada paylaşımlara devam ederim.

Demekki birini eleştirebilmek için senin düşüncene göre de bir başarı elde etmiş olmak lazım. Sen neyi başarı olarak görüyorsan söyle varsa kariyerimde ben sana söylerim. Yoksa da kusura bakma, beğenmediğim şeye eyvallah demem yine eleştiririm. Ben öyle ağzına fermuar takıp herşeye olur diyenlerden değilim.

///Mpower
02-10-2016, 20:10
https://www.otopark.com/2016/10/focus-rs-kazasi-hakkinda/

DOHC
02-10-2016, 20:13
otopark kaza ile açıklama yapmış kendi sitelerinde :)

EDS kayıtları herkese gösteriliyormuymuş, çok ilginç.

imprezaWRC
02-10-2016, 20:16
Ah yalana bak, gidin bakın bu aykı dergilere bakın bakalım hangisinin kapağında Focus RS var. Bingo Topgear.

Tüm bu kişi ve kurumlardan özür diliyorum. Bilhassa aylık dergilerin yayın haklarına saygımızdan ötürü, araç tamir edilip onlar tarafından teste alınmadan ve yayınlanmadan önce elimizdeki içeriği paylaşmayacağız.

Gearbox
02-10-2016, 20:18
Ah yalana bak, gidin bakın bu aykı dergilere bakın bakalım hangisinin kapağında Focus RS var. Bingo Topgear.

Show must go on..

imprezaWRC
02-10-2016, 20:22
Show must go on..

Gelde sonra yazdıklarına inan, daha en baştan söz verdiğini tutmuyor ise zaten ne dese boş. Sonra saygıdan bahsediyor, daha senin kendi verdiğin söze saygın yok ki başkasına saygın olsun.
Artık öteki dergiler bir ara test ederler, saygısızlığa bak.

arda35
02-10-2016, 20:25

Bunlar herkesi kendi forumlarındaki gibi zannediyor sanırım. Orada ne yazıp söyleseler inanan bi kitle var nasılsa.

''M5'i dsc kapalı kullanıyom taam mı, überim ben, en çok ben test edicem, en çok ben pert edicem. Kıskançsınız kıskaanç.''

Hazır göremediği tds kayıtlarına değinmişken şu kaza videosunu da yayınlasaymış keşke. Stiğ'in über şoförlüğünü bir kez daha görmüş olurduk.

Alpii
02-10-2016, 20:30
Yaptığı açıklamaya iyi güldüm ya :D Yolda giden arabada vitesi P'ye çeken Stig'di herhalde :D

İki sene Destination Nürburgring‘e katılıp süperspor kovalamak sürmeyi bilmemekse, beş sene DSC kapalı M5 kullanıp tek kaza yapmamak tecrübesizlikse ya da 230 km/s’yle spin atan 500 küsur beygirlik bir 911’i tek hamlede piste geri sokmak acemilikse doğrudur, öyleyim �� Zaten benim sürücülüğümü değerlendirmek, direksiyona 1 metre uzaktan araba kullandığını sananlara ve spor otomobillerle tek teması NFS oynamak olanlara kaldıysa, bu işi bırakıp internet cafe de açabilirim.

Grimlord
02-10-2016, 20:32
"Gıybet edenler bile emin olun, yeni araba alacağı zaman bizim testlerimizi izleyip ona göre karar verecek"

Bu kısma kesinlikle katılıyorum, yarın Golf ile test sürüşüne çıkacagım, 90 km ile giderken vitesi Pye atıp 3 pedal yapacagım,kontak kapatıp egzoz patlatıyor mu diye bakacağım. Şayet araba burnout yapıyorsa benim için kalite bir arabadır.