Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Focus Rs Kaza Yaptı
Haaaayyıır kırmızı ışığa yaklaşırken frene basmışlar ya diyen bi carmaniac vardı.Fren lambasının nasıl yandığını öğrettikten sonra bi daha uğramamıştı buralara.
Şimdi gitmişler kendi forumlarında sıkmışlarda sıkmışlar.
http://i.capsspot.com/s/24/5/1041258.jpg
Grimlord
Dashboard'u, trimleri falan da mıncıkla. Beyle dokununca kımıl kımıl olması lazım.
Umarım İstanbulPark kamera görüntüsü yayınlanır.
imprezaWRC
02-10-2016, 20:42
Yaptığı açıklamaya iyi güldüm ya :D Yolda giden arabada vitesi P'ye çeken Stig'di herhalde :D
İki sene Destination Nürburgring‘e katılıp süperspor kovalamak sürmeyi bilmemekse, beş sene DSC kapalı M5 kullanıp tek kaza yapmamak tecrübesizlikse ya da 230 km/s’yle spin atan 500 küsur beygirlik bir 911’i tek hamlede piste geri sokmak acemilikse doğrudur, öyleyim �� Zaten benim sürücülüğümü değerlendirmek, direksiyona 1 metre uzaktan araba kullandığını sananlara ve spor otomobillerle tek teması NFS oynamak olanlara kaldıysa, bu işi bırakıp internet cafe de açabilirim.
O zaman ne yapıyoruz geçerli zamandan itibaren spin videosunu izliyoruz. O virajlara 230km/h ile mi girmiş ? 250 ile frene oturuyor sonra 230km/h ile kendi deyimiyle bağlama yapmaya çalışıyor. 250km/h ile giderken seramik frenli Porsche cayır cayır lastik sesleri çıkarıyor ama anca 230km/h'a düşebiliyorlar, madem direksiyonun kuvvetli amdem işi şova döktün hadi bize 230km/h ile bir spin at, o sırada suratın bembeyaz olmasın, ellerin birbirine dolanmasın ama, sonrada tek seferde piste geri dön.
TEST | Porsche 911 Turbo S [English Subtitled] - YouTube (https://youtu.be/xc-MPnuzU9I?t=908)
Maxiboost
02-10-2016, 20:43
Yaptığı açıklamaya iyi güldüm ya :D Yolda giden arabada vitesi P'ye çeken Stig'di herhalde :D
İki sene Destination Nürburgring‘e katılıp süperspor kovalamak sürmeyi bilmemekse, beş sene DSC kapalı M5 kullanıp tek kaza yapmamak tecrübesizlikse ya da 230 km/s’yle spin atan 500 küsur beygirlik bir 911’i tek hamlede piste geri sokmak acemilikse doğrudur, öyleyim �� Zaten benim sürücülüğümü değerlendirmek, direksiyona 1 metre uzaktan araba kullandığını sananlara ve spor otomobillerle tek teması NFS oynamak olanlara kaldıysa, bu işi bırakıp internet cafe de açabilirim.
Adam 2008 den beri test ediyormus lan.. Hem adam videoda demedi mi? Attim ama park a aliniz yazdi diye? Yazdiysa o adam atar. Fabrikadaki adamlar bunu dusunemeyecek kadar tecrubesizler bence . Sanirim 2015 ten beri otomobil gelistiriyorlar.
SerkanYazgan.
02-10-2016, 20:44
Umarım İstanbulPark kamera görüntüsü yayınlanır.
Yayınlanacağını sanmıyorum kendileri istemedikçe. Sonuçta o adamlarda ekmeğinde iyi yada kötü para kazanıyorlar bu işten. eğer hata açıkça belli oluyorsa ekmeğiyle oynamak istemezler.
ahmetakbayir
02-10-2016, 20:45
Açıklamayı okudumda ben küçükken bizim mahallede fiber body kitli vectracı abi vardı onun gibi anlatmış olayı ben aslında şöyle söförüm şöyle dragcıyım der dururdu o da
SULTANOGLU
02-10-2016, 20:47
5 sene dsc kapalı m5 sürmek.
dsc tuşuna tövbe etmiş beyler üstüne gitmeyin.
O zaman ne yapıyoruz geçerli zamandan itibaren spin videosunu izliyoruz. O virajlara 230km/h ile mi girmiş ? 250 ile frene oturuyor sonra 230km/h ile kendi deyimiyle bağlama yapmaya çalışıyor. 250km/h ile giderken seramik frenli Porsche cayır cayır lastik sesleri çıkarıyor ama anca 230km/h'a düşebiliyorlar, madem direksiyonun kuvvetli amdem işi şova döktün hadi bize 230km/h ile bir spin at, o sırada suratın bembeyaz olmasın, ellerin birbirine dolanmasın ama, sonrada tek seferde piste geri dön.
TEST | Porsche 911 Turbo S [English Subtitled] - YouTube (https://youtu.be/xc-MPnuzU9I?t=908)
Abi zaten yazdıktan sonra tekrar okuduysa "Ne sallamışım ak" demiştir kendi kendine :D
5 sene dsc kapalı m5 sürmek.
dsc tuşuna tövbe etmiş beyler üstüne gitmeyin.
:hehe: inceyi detected :D
SULTANOGLU
02-10-2016, 20:53
abi ben porsche de de anladım spin atılmasının nedenini. 5 sene dsc kapalı m5 kullanınca, esp açık araba kullanınca olmuş sannırım :( 23:45 a alırsanız esp açık muhabbeti
Yeni izledim videoyu, mevzuyu anlamadım.. 230la mı spin denmiş?
250 ile giderken fren yapılıyor
15:08'deki hız 90 civarı
15:19'da spin atıyor, hız 67
Ben mi anlamadım mevzuyu? Kaçırdığım bir şey mi var yoksa?
Commander696
02-10-2016, 21:02
VLOG | BMW M5 'Çift Cam' - YouTube (https://youtu.be/VEzUZjlv-6c?t=120)
Bu videoda kendi diyor M5 ile üç senede sadece 10.000 km anca yapmış okadar az kullanıyor yani.Yukardaki yazısındada öyle bir yazmışki sanki 5 sene boyunca hergün dsc kapalı m5 ile gazlamış.
imprezaWRC
02-10-2016, 21:04
Ben mi anlamadım mevzuyu?
90km/h'ı mil ile çarpmak lazım sonra RS'in yurt dışı fiyat farkını ekleyeceğiz sonra yapılan icmaller falan en son 230 çıkıyor işte :D :D :D
11. viraj çıkışında yaptığı hatayı söylemiş sanırım.
Mr.Bilal
02-10-2016, 21:08
Yapılan açıklama And ın herzamanki gibi kendini övmesi, kuru laf kalabalığından ibaret. Sadece Techturkey ailesine cevap vermeye çalışmış kendince :) Çok güldüm yazıda ki 2-3 açıklamaya. Araba almak isteyenler mutlaka ama mutlaka Otopark videolarını izleyip araç alsın. Sanki herkes video izleyip araba aldı şimdiye kadar tövbe tövbe. Ukalalığın daniskası. Son olarak;
HE And HE. S....tın bari sıvamasaydın bay çok bilmiş.
imprezaWRC
02-10-2016, 21:11
11. viraj çıkışında yaptığı hatayı söylemiş sanırım.
Hımm sonrada şov yapıyorum diyor, nasıl şov ise artık, surat olmuş bembeyaz, eller birbirine dolanmış, akılda lan bunun yenisi ne kadardı diye hesaplar kitaplar...
m5i dscsiz kullaniyorum kismi cok ergence olmus. ne gerek var be abi boyle seylere ben utandim okurken
rahmitanir
02-10-2016, 21:14
Yılda 10.000 km yol yapmayan adam "ben araba kullanıyorum" lafını bence dememeli!!!
Ama And'ın yaptığı yol, tabi sadece kendş aracı ile sınırlı değil, o sebeple kendisini o kapsamda görmüyorum.
Araba sürüşü konusunda ekibinde en iyisi olmadığı belli, çünkü öyle olsaydı zaten clio cup'a sinan değil, and katılırdı. Ama sonuçta and'ın da bu konularda dünkü çocuk veya acemi biri olduğu söylemek de ancak hasetle açıklanır.
And, kendince bir şeyleri açıklamış. Sonuçta şu an hiç kimse And'ın söylediklerinin aksini ispat edemez, çünkü o anda sadece o oradaydı, biz değildik.
Bir de, istanbul park yönetimi falan kaza videosunu yayınlasa ne olacak ki? Belli ki and bir şeyleri yanlış yapmış ve kaza olmuş. Video ortaya çıksa sanki daha az veya daha çok mu hatalı olacak? Video yayınlanırsa, youtube'de yayınlanan milyonlarca kaza videosuna sadece +1 eklenmiş olacak, o kadar...
mert_can 41
02-10-2016, 21:15
İstanbul parkın en yavaş virajına 230 ile girip bir yarım spin mi atmış bu arkadaş ahuhahshdhd sipin atmak şöförlükse evet biz şöför değiliz. Gerçekten çok küstahca ve atmasyonca yazılan bir açıklama olmuş.
SerkanYazgan.
02-10-2016, 21:17
90km/h'ı mil ile çarpmak lazım sonra RS'in yurt dışı fiyat farkını ekleyeceğiz sonra yapılan icmaller falan en son 230 çıkıyor işte :D :D :D
40. yıl hesabına dönmüş hahahahah :D 250 yi düzlükte görüp düzlükte frene basıyor, bunu yeni ehliyet almış biride yapabilir. 230 la hata yaptım diyo, hız max. 70-80 :D
imprezaWRC
02-10-2016, 21:21
Yılda 10.000 km yol yapmayan adam "ben araba kullanıyorum" lafını bence dememeli!!!
Ama And'ın yaptığı yol, tabi sadece kendş aracı ile sınırlı değil, o sebeple kendisini o kapsamda görmüyorum.
Araba sürüşü konusunda ekibinde en iyisi olmadığı belli, çünkü öyle olsaydı zaten clio cup'a sinan değil, and katılırdı. Ama sonuçta and'ın da bu konularda dünkü çocuk veya acemi biri olduğu söylemek de ancak hasetle açıklanır.
And, kendince bir şeyleri açıklamış. Sonuçta şu an hiç kimse And'ın söylediklerinin aksini ispat edemez, çünkü o anda sadece o oradaydı, biz değildik.
Bir de, istanbul park yönetimi falan kaza videosunu yayınlasa ne olacak ki? Belli ki and bir şeyleri yanlış yapmış ve kaza olmuş. Video ortaya çıksa sanki daha az veya daha çok mu hatalı olacak? Video yayınlanırsa, youtube'de yayınlanan milyonlarca kaza videosuna sadece +1 eklenmiş olacak, o kadar...
Aksini ispat edemez derken ?
Bak ne yazmış ve en yakın dergi satan yere git bak sonucu gör.
Tüm bu kişi ve kurumlardan özür diliyorum. Bilhassa aylık dergilerin yayın haklarına saygımızdan ötürü, araç tamir edilip onlar tarafından teste alınmadan ve yayınlanmadan önce elimizdeki içeriği paylaşmayacağız.
Instagram (https://www.instagram.com/p/BLEZ0N3jSni/?taken-by=topgearturkey)
Hani paylaşmayacaklardı ?
dachosen
02-10-2016, 21:22
VLOG | BMW M5 'Çift Cam' - YouTube (https://youtu.be/VEzUZjlv-6c?t=120)
Bu videoda kendi diyor M5 ile üç senede sadece 10.000 km anca yapmış okadar az kullanıyor yani.Yukardaki yazısındada öyle bir yazmışki sanki 5 sene boyunca hergün dsc kapalı m5 ile gazlamış.
Arkadaşı tanıyan var mı sen tanıdın mı :) cem
Hepinizden önce focus rs e binmis adamim kaale almiyorum hahaha
SerkanYazgan.
02-10-2016, 21:23
40. yıl hesabına dönmüş hahahahah :D 250 yi düzlükte görüp düzlükte frene basıyor, bunu yeni ehliyet almış biride yapabilir. 230 la hata yaptım diyo, hız max. 70-80 :D
Bu arada arkadaşın bir başka yerde daha kıl payı dönüşü varmış onu kastetmiş olabilir, orda 220 nin üstünde galiba tam emin değilim :)
rahmitanir
02-10-2016, 21:26
Aksini ispat edemez derken ?
Bak ne yazmış ve en yakın dergi satan yere git bak sonucu gör.
Instagram (https://www.instagram.com/p/BLEZ0N3jSni/?taken-by=topgearturkey)
Hani paylaşmayacaklardı ?
And'ın sahip olduğu platform otopark'tır, Top Gear değil. Top Gear'da söz hakkı Doğan'da. Hatta yüksek ihtimalle tam olarak Doğan'da bile değildir, İngiltere'den "bu ay bunu yazacaksınız" derler, onlar da içeriği üretip koyarlar.
Yani (en azından benim anladığım) And kendi sitesi için konuşuyor. Ama Otopark'ta içerik, diğer mecralardan önce paylaşılırsa, o zaman amenna, tükürdüğümü yalamasını bilirim.
imprezaWRC
02-10-2016, 21:26
Bu arada arkadaşın bir başka yerde daha kıl payı dönüşü varmış onu kastetmiş olabilir, orda 220 nin üstünde galiba tam emin değilim :)
Porsche videosunda kaç yerde kaç tehlike atlatmış. Bir yerde yüksek hızda sola taşarak kurtarmış, zaten kurtaramasaymış o işin sonu spin olmazdı, içinden ikiside burnu kanamdan çıkardı ama ortada otomobil diye birşey kalmazdı.
OrcunInce
02-10-2016, 21:27
yüklü seat leon hemen hemen aynı hızda 11'i dönüyor, bu neyin kafasıdır arkadaş?
şimdiye kadar hep üzülmüştüm de şu açıklamadan sonra üzülme gereği duymuyorum.
Ben mi anlamadım mevzuyu? Kaçırdığım bir şey mi var yoksa?
"İki sene Destination Nürburgring‘e katılıp süperspor kovalamak sürmeyi bilmemekse, beş sene DSC kapalı M5 kullanıp tek kaza yapmamak tecrübesizlikse ya da 230 km/s’yle spin atan 500 küsur beygirlik bir 911’i tek hamlede piste geri sokmak acemilikse doğrudur, öyleyim Zaten benim sürücülüğümü değerlendirmek, direksiyona 1 metre uzaktan araba kullandığını sananlara ve spor otomobillerle tek teması NFS oynamak olanlara kaldıysa, bu işi bırakıp internet cafe de açabilirim."
Burada şair hayal dünyasını anlatıyor. Eğer başka bi 911 kullanmadıysa benim gördüğüm İstanbul Park'ta viraj da spin atıyor ve aracı istop ettiriyor.
Tayfun.O
02-10-2016, 21:28
2 vrajı bağlarken gözlerine bakın and bile bağlamayacağını düşündü. Bala göte şu araba ile kaza yapmadı gelmiş laga luga yapıyor yazısını 2 paragraf okuyabildim. Hass... lan diye kapattım. Gördük usta şoförü arabaya zorla spin attırdı :D Sürerken direksiyon tepkilerine bakın. Özellikle bi viraja sert girip o yeşil şeylerin üstüne çıkar vee direksiyon disko topu gibi ışık hızında bir şağa bir sola dönüyor. Kendince bu hakareti kontra olarak yorumluyor değişik bir arkadaş .Evet usta şoförmüş :D
Erkegin kezbani da boyle oluyor sanirim. Dsc kapali, tek hamle, nfs filan :D
imprezaWRC
02-10-2016, 21:34
And'ın sahip olduğu platform otopark'tır, Top Gear değil. Top Gear'da söz hakkı Doğan'da. Hatta yüksek ihtimalle tam olarak Doğan'da bile değildir, İngiltere'den "bu ay bunu yazacaksınız" derler, onlar da içeriği üretip koyarlar.
Yani (en azından benim anladığım) And kendi sitesi için konuşuyor. Ama Otopark'ta içerik, diğer mecralardan önce paylaşılırsa, o zaman amenna, tükürdüğümü yalamasını bilirim.
O zaman neden bilhassa aylık dergileri esas alıyor. Otopark.com aylık bir dergi mi?
rahmitanir
Topgear ile şifahen bir birliktelik söz konusu yani? Olumlu işler için ''biz çekiyoruz topgear yayınlıyor'' diye nasıl sahipleniliyorsa kendi laflarını da yemeyecekler madem. Diğer dergilerden önce yayınlıyorlar işte testi.
///Mpower
02-10-2016, 21:44
Otopark.com'un forumunda namlular TechTurkey'e çevrilmiş durumda. Resmen cephe almışlar. Rollcular, 130 hp arabaya uçuyo diyenler, fiber kaputçular, lüzumsuzlar tarzı hitaplar kullanıyolar
Tayfun.O
02-10-2016, 21:47
Otopark.com'un forumunda namlular TechTurkey'e çevrilmiş durumda. Resmen cephe almışlar. Rollcular, 130 hp arabaya uçuyo diyenler, fiber kaputçular, lüzumsuzlar tarzı hitaplar kullanıyolar
hahahah hiç olmazsa 250 ile viraj dönmedik :D Şahitleri var mı şahitleriii :D
https://www.youtube.com/watch?v=0njYnBWzlok
Esra Ceyhan'la Canlı yayında şok! Ucan Adam (Sabri) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=0njYnBWzlok)
Maxiboost
02-10-2016, 21:51
O zaman neden bilhassa aylık dergileri esas alıyor. Otopark.com aylık bir dergi mi?
Double headshot
http://www.gifbin.com/bin/052012/1337705364_soccer_double_headshot.gif
Şimdi Otopark.com prof olacaksa şu açıklama ile amatör lig de kalmaya devam eder malesef
yakışmıyor malesef
And yada başka sürücüyü aşalamak değil
prof değilsen yapmayacaksın
biz amatörler diye seviyorduk hataları görmüyorduk
ama bunların toto kalktı malesef durum RS PERT :D
Mr.Bilal
02-10-2016, 21:53
Kuru gürültü yapıyorlar kendilerince :) Burdan kimsenin kalkıpta kreşte oynayan çocukları rahatsız edeceği sanmıyorum. Bırak oynasın çocuklar :)
Maxiboost
02-10-2016, 21:54
Bosver, ne zaman araclarini modifiye (tune/upgrade) etmek isteseler mecburen bu siteye girecekler...
Octavia RS
02-10-2016, 21:54
Type-R testinde 11. virajı 190 km hızla dönüp supercarlar ile hemen hemen aynı hızlarda dönüyo denmesi saçma olmuş, bir çok yüklü orta sınıf spor araçlar bile orayı 200+ hızlarda dönüyo, supersportlara gelmedim bile daha...
Ayrıca otopark forumunda focus rs konusunda buraya baya giydirmeye başlamışlar.
SULTANOGLU
02-10-2016, 21:56
saygılar selamlar :D
ahmetakbayir
02-10-2016, 21:59
Sinan Koça Ağzıyla vututututu yap diye haykıran kitleleri mi bize giydiriyor muş ? :D
Sinan Koça Ağzıyla vututututu yap diye haykıran kitleleri mi bize giydiriyor muş ? :D
"Baba 11.viraja 230'la girerken vitesi P'ye bi çektim böyle yan yan vutututu ;))) Siz NFS kasın biz M5 ve 911'le asfalt kurutuyoruz ;)))"
http://origin.komedi.com/vututu-vututu-vuu-vuu-vuuu_o_26272.jpg
Gokberk611
02-10-2016, 22:10
Daha 1 ay önce kurulmuş bi forumu da fazla ciddiye almamak lazım, kapasite belli konulara girip bakınca. Bende otoparkcom'u takip ediyorum ama sadece eğlence amaçlı. Hele şu reis diye hitaplarını gördükçe forumda takipçi kitlesinden illet ettim iyice
Birşey dicem de hani Sinan clio cupda yarıştığı için istanbulparka çıkması yasaktı ?
Bütün pist videolarından bunu belirtiyolardı ?
Eee oraya bütün gün Sinan gazladı yazmışlar
Ben hem aç olmadığım, hem de arabayı yeterince tanıma fırsatı bulamadığım (hareketli çekimler sırasında Focus’u çoğunlukla Sinan sürmüştü) için, RS’i alıp çıktım.
SerkanYazgan.
02-10-2016, 22:11
"Şu yikamaci subaru zaten herseyin altindan cikiyor. Zamaninda ne acisi varsa artik..."
ahaahhahahaha ne adamlar var abi ya yemin ediyorum ibretlikler. :D
Tayfun.O
02-10-2016, 22:12
Yalan ya m power söyledikleri nick istanbul lakaplı bir denyo var. laf geçirmeye çalışıyor muhtemelen m power yazıyor orda da :D
Birşey dicem de hani Sinan clio cupda yarıştığı için istanbulparka çıkması yasaktı ?
clio cup bitti diye biliyorum
SULTANOGLU
02-10-2016, 22:13
http://www.totalprosports.com/wp-content/uploads/2010/08/Punch-Jiggle.gif
Cephe alanlar ekseriyetle buradan şutlananlar galiba. Artık nasıl ağırlarına gittiyse kişisel hesaplaşmaya dökmüşler işi. Konuyla alakası bile olmayan detailing muhabbetlerine başlamışlar.
Bu arada yalan yok, ben otopark'ı youtube testlerinden tanıyordum, forumları olduğunu bile bilmiyordum ilk başta. Kaza olduktan sonra ilk kez forumlarına göz atmış oldum. Hakikaten çocuk yuvası gibiymiş.
rahmitanir
02-10-2016, 22:13
Double headshot
http://www.gifbin.com/bin/052012/1337705364_soccer_double_headshot.gif
http://i.hizliresim.com/mEZ6r2.jpg
Aklıma gelen :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=O4vgELljRBw
pilotlara 3ncü ayaktan sonra serbest bırakıldı pist günleri/pist.
Redfish16V
02-10-2016, 22:17
İ10cu abimizde haykırışta bulunmuş :D Şaka gibi postlar var resmen.. Kurumsallaşamayan kurumsallaşma böyle oluyormuş demek :D 1 ay önce forum kur,biraz da kitle kur kendince sonra techtörki şöyle böyle de :D Bu forumun %1'i kadar tecrübeleri olmayan kitleyi kaale almamak lazım.Ünal turan vb türevi neyse benim gözümde otopark kitlesi o.
ahmetakbayir
02-10-2016, 22:20
İ10cu abimizde haykırışta bulunmuş :D Şaka gibi postlar var resmen.. Kurumsallaşamayan kurumsallaşma böyle oluyormuş demek :D 1 ay önce forum kur,biraz da kitle kur kendince sonra techtörki şöyle böyle de :D Bu forumun %1'i kadar tecrübeleri olmayan kitleyi kaale almamak lazım.Ünal turan vb türevi neyse benim gözümde otopark kitlesi o.
ünal turanının kurumsal hali işte :)
Kendileriyle kıyaslıyolar Tech'i bide ya yorumlarda :D
Arada güzel konuları var ama Allah için :D :D :D
http://i.hizliresim.com/1N0vy1.png
Canselmo
02-10-2016, 22:22
And resmen yazıyı tech de yazılan çizilen söylenenler için yazmış. Burayı takip etmesi güzel.
Valla sokağı caddeyi bilemem ama pistte kamil gibi otomobil kullanıyorsun. Bircok tecrüben olabilir ve birçok otomobil kullanmış olabilirsin ama ben yetenkliyim oraya buraya gittim eğitim aldım diyorsun. Kendi 458 ile pistte cıkıtıgın pistte kullandıgın araçların sürüşlerine bakabilirsin.
911 turbo s videosunda 11.viraja gelirken sinan sana 50 kere şurayı daha içten dön kapan diyor. Fakat hala kendi bildiğini yapıp patlamaktan son and şans ile kurtarıyorsun.
Ayrıca çizgi kasmıyorum eğleniyorum ve kaymasını sağlıyorum daha eğlenceli demen güzel evet gercekten eğlenceli fakat bunu Dünyanın tescillediği İstanbul Park'ın 8. virajında eğlenmek için birşeyler yaparsan (videoyu görmediğimiz ve senin yazdıklarınla varsayıyorum) artık ne yaptıysan kaza yapman olası olcağını tahmin edebilmelisin bu kadar eğitim vs aldıysan.
Ben acıkcası birgün patlayacıgnı düşünüyordum focus rs e denk geldi bence sende oturup bir düşünmelisin. Gercekten sürebiliyomuyum yapabiliyomuyum diye.
He ayrıca hala otoparkı izliyorum. Gelişiminizi de takdir ediyorum.
Bu adamların forumları bir kaç senelik değil mi neden 1 aylık diyorsunuz anlamadım ? Yoksa kurumsallaşıyoruz forumumuz olamaz diyip yılların forumunu kapatıp sonra ne yaptık biz diyip tekrar mı açtılar ?
///Mpower
02-10-2016, 22:25
Otopark.com kendine yazık etmiş oldu. And Çetin yazısında biraz kendini anlatmış.Hadi herkes hata yapar bende bir hata yaptım üzgünüm, pişmanım tarzı bişey de söylememiş. Aslında otopark yöneticileri değilde, forumdaki TechTurkey'e ağzına geleni söyleyen kitle TechTurkey'de konusu açılan arabaların hayaliyle yanıp tutuşmuş insanlar yanarım yanarım ona yanarım :D
SULTANOGLU
02-10-2016, 22:28
Aslinda konu yapilan kazaya gecmis olsun denilerek baslamisti :D
Canselmo
02-10-2016, 22:36
Techde yazıp diğer tarafta bize böyle davradılar banladılar gibi resmen şikayet eder gibi yazıyorlar :D
Bu otopark ile 2000-2001 de ki otopark aynı otopark mı? Yoksa domain el mi değiştirdi?
Daha 1 ay önce kurulmuş bi forumu da fazla ciddiye almamak lazım, kapasite belli konulara girip bakınca. Bende otoparkcom'u takip ediyorum ama sadece eğlence amaçlı. Hele şu reis diye hitaplarını gördükçe forumda takipçi kitlesinden illet ettim iyice
Şu anki üyeleri farklı olabilir ama opc forun ilk kuruldugunda siz bebektiniz bilin istedim..
NakkaSss
02-10-2016, 22:38
Demek 5 sene dsc kapalı m5 kullandın.
http://img-comment-fun.9cache.com/media/471ea881145186234499406963_700wa_0.gif
Bu otopark ile 2000-2001 de ki otopark aynı otopark mı? Yoksa domain el mi değiştirdi?
O dönemki üyelerden And devam ettiriyor opcyi
Dayı sen kimsin :D bu nick nedir gözümden yaş geldi :D :D ahahahahahha
Alo abi keiichi tsuchiya sen misin ? Oridoya selamlar dscyi 5 sene kapalı kullansın inanılmaz fark ettiriyor.
aahahahahhaha :hehe:
Alıntı yapmayı unutmusum
///Mpower
02-10-2016, 22:43
Aslinda konu yapilan kazaya gecmis olsun denilerek baslamisti :D
Yani kaza için tabiki de geçmiş olsun demek lazım. Ama olayın derinlerine inince, otopark.com kitlesi'nin tech'e karşı aldığı tavrı görünce ve And Çetin'in yazısını okuduktan sonra işler değişti otomatik olarak.
Otopert.com dan ali diye birini banlamissiniz yazmis o da rs açıklamasına "banlandik ama umrumda degil" demis. Acaayip üzüldüm anlatamam. Misafir olarak bakmaya devam,hic olmadi bi üyelik daha alir öyle devam :)
Hayatinda pist görmemiş,piste cikmamis,araba hakkinda muhabbet etsen 10 kelimeden sonra tikanacak adamların tech hakkinda atip tutmasi ne kadar komik,bide disardan bakmak lazim :D
Vakti zamanında modifiyem den önce epey zaman geçirirdik. Sonra ne olmuştu hatırlamıyorum, bi tantana kopmuştu ve ayrılmıştık. Bir göz gezdirdim de yazık olmuş. :/
Şu anki üyeleri farklı olabilir ama opc forun ilk kuruldugunda siz bebektiniz bilin istedim..
Ona bebek demişsin de sen de 16 yaşındaymışsın. Çok da şeetmemek lazım.
Tayfun.O
02-10-2016, 22:45
Dayı hadi biz bebektik. Burada senden büyük adamlarda bizle aynı fikirde onu napicük
Redfish16V
02-10-2016, 22:48
istediği kadar köklü(eski) forum olsun.. Cardanadam,caralem,act,modifiyem v.b eski forumların çoğunu biliyorum ama açıkcası otopark hatırlayamadım.O yıllarda olup olmasıda açıkcası şu anki durumu değiştirmez.Onlar 1 ay önce tekrar forumu açıp yeni bir çizgi kendilerinde kurumsallaşma yolunu seçtiler ama bence başarılı olmadılar.Rs kazasınıda çoğu kişi bekliyordu zaten.önemli olan önce/sonra kurulmuş olması değil kitlesine hitap şekli,mantalitesi önemli bir forumun.
ahmetbaha-drs
02-10-2016, 22:49
Kendileriyle kıyaslıyolar Tech'i bide ya yorumlarda :D
Arada güzel konuları var ama Allah için :D :D :D
http://i.hizliresim.com/1N0vy1.png
Adam resmen saçma sapan kumda oynamış :D Bizde 5.0 V10TDI'ı modifiye edip 0-100/200 videoları çekmeye çalıştık zamanında, yanlış yapmışız :D :)
Hicbiri tuningturkiye değil,olamaz. Forever ertan ömür. (gelmez insallah) hahaha :D
Isin sakasi cmc,modifiyem,turkeycarclub falan efsane dönemlerdi..
istediği kadar köklü(eski) forum olsun.. Cardanadam,caralem,act,modifiyem v.b eski forumların çoğunu biliyorum ama açıkcası otopark hatırlayamadım.O yıllarda olup olmasıda açıkcası şu anki durumu değiştirmez.Onlar 1 ay önce tekrar forumu açıp yeni bir çizgi kendilerinde kurumsallaşma yolunu seçtiler ama bence başarılı olmadılar.Rs kazasınıda çoğu kişi bekliyordu zaten.önemli olan önce/sonra kurulmuş olması değil kitlesine hitap şekli,mantalitesi önemli bir forumun.
O saydıklarının tümünden eskiydi. 99 ya da 2000 de falan kurulmuş olması lazım. anet forumlarından sonra toplanıp domain falan alınarak kurulmuştu diye hatırlıyorum. İlklerden biriydi. Ama mevcut yapının o günkü ile alakası yok gördüğüm kadarı ile.
Nerde o eski forumlar demiyorum hepsi rant uğruna karakter satmışlardı
imprezaWRC
02-10-2016, 22:56
"Şu yikamaci subaru zaten herseyin altindan cikiyor. Zamaninda ne acisi varsa artik..."
ahaahhahahaha ne adamlar var abi ya yemin ediyorum ibretlikler. :D
Böyle mi yazmışlar yoksa dalga olsun diye sen mi yazdın :D :D
Redfish16V
02-10-2016, 22:57
Böyle mi yazmışlar yoksa dalga olsun diye sen mi yazdın :D :D
yok abi cidden yazılmış :D
"Tech turkey guzel siteydi. Bende severek takip ederim. Ama bir iki yarasi olan adam yuzunde durduk yere insanlari kendilerine dusman ettiler. Onu gectim. Otoparki bilmeyene kotu lanse ediyorlar. Bilenide kendilerine dusman ediyorlar.
Şu yikamaci subaru zaten herseyin altindan cikiyor. Zamaninda ne acisi varsa artik..."
30 tane misafir otopark.com dan mı geldiniz
Yiyorsa üyeere olunnnn :)
And reis bence artık "düz yol gazcısı" rütbesini alsın ***** virajda sıkıntı yaşıyor
Bu böbürlenme yok nurburgringde şunu yaptım yok bunu yaptım demek ego tatmini değilde nedir
https://pbs.twimg.com/media/BmA34ZxCYAAIvfI.jpg
oabayram
02-10-2016, 23:08
Beyler aracımdaki dsc tuşum bozuldu sanirim napmam gerekiyor arac 500 küsur beygir
Otopert vs teçtörkiy olmuş konu :D
Geçmiş olsun diyelimde alınmasınlar :)
Cihan-DMC
02-10-2016, 23:09
Otomobil tanitim videolari uzerine Youtubeda Benzin TV en kaliteli bence. Gelismekte olan bir kanal icerik olarak digerleri kadar genis degil simdilik ama daha cok buyuyecegi kesin. Zaten Burak Ertem yillardir bu sektorde o yuzden kalanlarin esamesi okunmayacaktir.
kesin otoparkı techin üzerine salan şinasidir
abdullahduymaz
02-10-2016, 23:13
Şinasi kozanı otoparka gönderelim bence :D
Redfish16V
02-10-2016, 23:14
Tayfun.O kahkaha atıyorum şu an postları okudukça :D :D birazdan çökecekler üstüne :D
SerkanYazgan.
02-10-2016, 23:14
Ben burdan Tayfun.O adlı şahsa sesleniyorum :D Fazla yazıp çizip ürkütme:D techturkeyin proje konularına yanlışlıkla girip çıkamayabilirler.
Suçlu focus oldu arkadaşlar. Rs ye her binen kaza yapıyormuş yüzlerce mühendis o aracı yapamamış, olmamış :D
Ben forum denilince aklıma modifiyem gelir. Opcye bir kaç kez bakmıştım en fazla.
Focus RS kazası hakkında | OTOPARK (https://www.otopark.com/2016/10/focus-rs-kazasi-hakkinda/)
Ne koymuş yazdıklarımız bu uşağaaaa :)
Bir kaç paragraf var altıma kaçırdım
Almanyada pistte geçmişim var
Bizim forum etkinlik düzenliyor onlar bile bu kadar böbürlenmiyor ki
Adam utanmasa formula bile girerim diyecek
Kaza bunu mahvetmiş olan 2 gr da gitmiş
Topgear forumlarında dalga geçiyorlardır birisi baksın :)
ahmetakbayir
02-10-2016, 23:21
Valla suçlu araba oldu ya öh pis kaka focus özür dile reislerinden çabuk
Arabanın suçu tabii
Görüyorsun mal kullanmasını bilmiyor çalışma abi neden çalışıyorsun
Suç arabanın konu kilit :)
Canselmo
02-10-2016, 23:35
***** kaza olayını biliyorsunuz, And abide açıklama yazısı yazdı. Açıklamasındaki "kaza birden oldu" cümlesi ve etraftan duyduğum sorunlar beni küçük bir araştırmaya yönlendirdi. Elbette olayı ben yaşamadım, ne oldu ne bitti bilemem ama 8. viraj kaza yapılması zor bir viraj, 7. viraj olsa neyse diyeceğim bu yüzden Ford'un ürettiği bu otomobilde hiç hatası yok mu diye, aşağıya eklediğim videoları izlerseniz biraz fikir sahibi olabilirsiniz.
Canselmo
02-10-2016, 23:36
Üstteki post alıntıdır ***** yerden :D
Mr.Bilal
02-10-2016, 23:39
***** kaza olayını biliyorsunuz, And abide açıklama yazısı yazdı. Açıklamasındaki "kaza birden oldu" cümlesi ve etraftan duyduğum sorunlar beni küçük bir araştırmaya yönlendirdi. Elbette olayı ben yaşamadım, ne oldu ne bitti bilemem ama 8. viraj kaza yapılması zor bir viraj, 7. viraj olsa neyse diyeceğim bu yüzden Ford'un ürettiği bu otomobilde hiç hatası yok mu diye, aşağıya eklediğim videoları izlerseniz biraz fikir sahibi olabilirsiniz.
Bunu yazan zihniyet tamamen çoluk çocuk olduklarını gösteriyor. And ı yalamak için Fordu suçluyorlar. Bu muhabbet b.ka saracak. Konu kilit olsada kendi halimize geri dönsek
adamların foruma bakıyım dedim heryer ıpıslak olmus cıktım
Forumlarındaki yönetici 1997li Yorumlarda ise belli başlı And'ı savunanlar var. Onlara da bakınca 97-98 doğumlular. Cokta takmayın yorumlarını Yeter bu kadar onlara dalga herkese hayırlı geceler.
volume81
02-10-2016, 23:55
Ben forum denilince aklıma modifiyem gelir. Opcye bir kaç kez bakmıştım en fazla.
90'larda çocuk olmak gibi bişeydi :)
Team beygirdüzü muhabbetleri hala unutulmaz :)
Kaza oldu tamam ama merak ettim. Fcos RS rafine miymiş?
Octavia RS
03-10-2016, 00:17
Kaza oldu tamam ama merak ettim. Fcos RS rafine miymiş?
Ahahahahahahahaha
Torpido üstündeki malzemeler nasılmış? Parmakla bastırınca 1 cm içe göçüyomuymuş?
And,
Ne demişssin ? ;
http://i.hizliresim.com/qEnE8q.png
Zamanında sen ne yapıyormuşsun ?
http://i.hizliresim.com/9GlGq8.png
E haliye şimdi "Panpalar" diye video çekip aşşağıladığın tüm olayları senin zamanında yapman trajikomik..
O yüzden bu olaylar buralara geldi diye düşünüyorum..
Tigra gibi komik bir arabaya zamanında eksoz, filtre, eksantrik uygulayıp, şimdi insanları bunları yapıyorlar diye aşşağılamaya kalkarsan insanlar tabiki kinlenir.
kalipson
03-10-2016, 00:36
Kürt kocayınca köpeklerin değil kuzuların maskarası olur diye biliyorum ben...
Alttan alttan bi yerlere mesaj verilmeye çalışılmış gibi :D
chatlaxs
03-10-2016, 00:36
konu kilitlensin bence adamların bedavadan reklamı oluyor :D
kalipson
03-10-2016, 00:38
Edit: Yanlış yazım. Kürt değil Kurt olacaktı.
Gerek varmıydı yazmaya ama yazayım dedim :)
Otoparki videolarini izliyordum baya once. Ne zaman kendi sitelerinde 2000li bebelerin editorluk yaptiklarini gordum o gun biraktim sitelerini takip etmeyi. Youtubedan yine the makinayla izlemeye baslamistim videolarini, taa ki and, yine egosunu costurup nasil kendi ekibinden 500 kisiyle papaz olmayi becerip milleti gonderdiyse sonu yine ayni oldu ve youtube kanalini da izlemiyorum kendisi varsa artik. O gunden beri doganla sinanin oldugu videolarda ilgimi ceken arac var ise izliyorum sadece. Simdi sinanla dogan dedim pisman oldum, benim adimin onune geciyorlar diyerekten 2 ay sonra bay bay demeyin onlara da aman ha !
And,
Ne demişssin ? ;
http://i.hizliresim.com/qEnE8q.png
Zamanında sen ne yapıyormuşsun ?
http://i.hizliresim.com/9GlGq8.png
E haliye şimdi "Panpalar" diye video çekip aşşağıladığın tüm olayları senin zamanında yapman trajikomik..
O yüzden bu olaylar buralara geldi diye düşünüyorum..
Tigra gibi komik bir arabaya zamanında eksoz, filtre, eksantrik uygulayıp, şimdi insanları bunları yapıyorlar diye aşşağılamaya kalkarsan insanlar tabiki kinlenir.
Abi tigraya komik demeseydin be :D Ben çok severdim sahip oldum hatta 98de babam mavisini 0 aldı :( Ben ezildim şu an
ufuksaracci
03-10-2016, 00:49
Benim de ilk arabam Tigra'ydı ,çok severek kullanmıştım .
Abi tigraya komik demeseydin be :D Ben çok severdim sahip oldum hatta 98de babam mavisini 0 aldı :( Ben ezildim şu an
Mesajı anlamadınız siz, hemen gözyaşlarını dökmüşssünüz :)
Panpalar video serisini izlemeniz lazım, orda honda vs. ile yapılan yorumlara ithafen yazıldı o "komik araba" lafı..
izleyin, öyle okuyun :)
And doyumsuz bir egoya sahip. Ben en çok Muhip'i severdim Sinan çok sivrilmiyor And'in suyuna gidiyor çoğu zaman. Doğan reyizin yeri bambaska otopark.com ekibinden ayri turuyorum.
Otomobil testlerini diğerlerinden farkli ve tarafsiz buluyor, aractan ziyade sohbetlerinden keyif aldığım icin izliyordum son zamanlar onu da bulamıyorum . Haklarinda hayirlisi olsun sektordekilerden farklılar kabul etmek lazim. Böyle milleti kucumsemese And kimse bu kadar yuklenmezdi.
Tayfun.O
03-10-2016, 01:47
Tayfun.O kahkaha atıyorum şu an postları okudukça :D :D birazdan çökecekler üstüne :D
Çökemeye çalıştılar azcık :D
Tayfun.O
03-10-2016, 01:49
Ben burdan Tayfun.O adlı şahsa sesleniyorum :D Fazla yazıp çizip ürkütme:D techturkeyin proje konularına yanlışlıkla girip çıkamayabilirler.
Suçlu focus oldu arkadaşlar. Rs ye her binen kaza yapıyormuş yüzlerce mühendis o aracı yapamamış, olmamış :D
Valla ha araba suclu :D
tuner faruk
03-10-2016, 01:51
Kapı sesi tok tabi torpidoya tık tık vurdum plastik sert ama ustune vinlex kaplamislar ses tık tık degilde tok tok geliyo aha dedim bu araba olmuuş sonra taktım puşiyi arabada boşta tabi e 5 senelik dtc kapalı M5 gecmisimizde var bugune bugun Golf gibi bi arabada P ye takmis adamim verdim gazi apexler virajlari birlestirmeler falan sonuc herkesten once ben test ettim ben pert ettim ben...
eraslanb
03-10-2016, 03:22
Bilmiyorum forumu sene kaçta okumaya başladım çok gençtim ergendim belki de... arabası,evi olmayan memur bir babanın araba delisi oğluydum meslek seçiminde tabiki makine mühendisi olmalıydım. Kazandım üniversitedeyken de burayı okuduk 5 yıllık ilişkim bitti hala burayı okuyordum. Şuan türkmenistandayım kötü bir şirkette kötü şartlarda 3 kuruş para biriktirip bu yaşa kadar olmadı 5 sene daha olmaz ama sonra güzel olur diye sabır diyoruz. Ama adaleti yok bu dünyanın bir tarafta aynı yaşta olduğum mert 80 milyon götürdü ve neredeyse alkışlayacak adamcıklar bir tarafta araba aşığıydım milleti dolandırdım ama araba yüzünden diyen 60 karekterli insanlar yapacak birşey yok. helalinden sürünmeye devam ama kimse bu foruma laf etmesin sevmeyen girmesin... Biz tünayk foruma tek mesaj yazar diye bekleyen hakoteche gülen evren abisiyle olgunlaşan yeri gelince baykuş arayan vs vs hayatı öyle yada böyle en zenginiyle en fakiriyle burada yazıp veya sadece okuyarak hayatın stresini atan insanlarız çokta takılmayın bize... forumun az bi troll kısmı hariç gerisi sadece araba değil her sökterde her bilgiye doğru ve net bir şekilde ulaşabilen bir forumuz biz böyle mutluyuz.
Gokberk611
03-10-2016, 06:31
Doğrudur, bebek olduğumuz için o zamanlar da pek umurumda değil açıkçası. Şu ana bakıyorum ben. 2-3 sene önce bu kadar küçük yaş kitlesi yoktu otoparkın.
Ayrıca 'Akıl yaşta değil baştadır' diye güzel bir sözümüz var, üstüne fazla bir şey söylemeye gerek yok.
Day Walker
03-10-2016, 07:01
Alıntı yapmayı unutmusum
:D destur de
Sinan Koc un lastik demesine sadece ben mi ayar oluyorum ya
Arkadaşlar biz hiçbir foruma düşman yada başka bişey değiliz.
Bu forumda dışında da dünyada milyonlarca forum var. Seven kalır sevmeyen gider basitçe. Sektör dediğimiz bir avuç içindeki insanlarız. Forumdan yollamak zorunda kaldığım fanatik arkadaşın hatasına düşüp o yada bu nedenle kimsenin emeğine saygısızlık etmeyin. İyidir kotudur eksiktir yanlıştır bunlar eleştiri ise yapıcı ve bir saygı çerçevesinde olmalıdır. Kaza konusunu bukadar uzatan fanatik genç kardeşlerim daha öncede yazdım şimdide yazıyorum yapmayın. Bukadar sahiplenmeyin antipatik oluyorsunuz. kazadir oldu bitti geçti. Geçmiş olsun Allaha şükürler olsun kimsenin burnu kanamadı gerisi boş....
mert_can 41
03-10-2016, 08:06
Sinan Koc un lastik demesine sadece ben mi ayar oluyorum ya
+1 birde daha tutan lastik yok ahuhaha :D
Onceliginiz insanmi arabami
Ne yapabilirim, arkadaşı çiçekle ziyaret mi edeyim?
Ne kadar boş bir yorum yapmışsın.
Otomobil dünyam EREN'i izleyin de and beyciğim biraz efendilik ve duruş dersi alın . Her şey torpidoyu tıklatarak artistlik hareketlerle olmuyor . Ukala hareketleriniz yüzünden seveniniz kadar sevmeyenleriniz de fazla biraz özeleştiri yapın .
Önceliğimiz and bizim :)
Senin önceliğin pert RS'i ihaleye düşmeden almak olmasın?
İhaleye girerse çekilmem için bi 500'lüğünü alırım :D
Senin önceliğin pert RS'i ihaleye düşmeden almak olmasın?
İhaleye girerse çekilmem için bi 500'lüğünü alırım :D
Ford Türkiye vermiyor ki toplatıyorlar
Ömer Koç a mail attım gelmeyelim oralara girme dedim ihaleye bakalım sonumuz ne olacak :):)
imprezaWRC
03-10-2016, 09:41
yok abi cidden yazılmış :D
"Tech turkey guzel siteydi. Bende severek takip ederim. Ama bir iki yarasi olan adam yuzunde durduk yere insanlari kendilerine dusman ettiler. Onu gectim. Otoparki bilmeyene kotu lanse ediyorlar. Bilenide kendilerine dusman ediyorlar.
Şu yikamaci subaru zaten herseyin altindan cikiyor. Zamaninda ne acisi varsa artik..."
Beni sanırım acılı bir gıda ile karıştırıyorlar, ne acısı. Eleştirmek için acılı mı olmak lazımmış :D :D :D
LnchCntrl
03-10-2016, 09:45
Çekememezlik muhabbeti kasan abiler bi konu başlığına bakın mk
Öyle bi tevazuyla yazılmış ki, sanarsın rs kendi kendine patladı.
siz ne mk
kalipson
03-10-2016, 09:55
Dostlar, konu gereksiz uzadı.
Lütfen DSC'siz ve rafine olmayan araç sahipleri yazmasın
Beni sanırım acılı bir gıda ile karıştırıyorlar, ne acısı. Eleştirmek için acılı mı olmak lazımmış :D :D :D
Ikınmış, düşünmüş, sonunda bunu bulmuş aytenci kardeşimiz.
Bu arada ''Tayfun Bey'' sağlı sollu girişip şirazelerini kaydırınca engellemişler. Bu işin sonu Henry Ford'a gider, demedi demeyin. Daha dün çıkan otomobil için makyajlanacak, güncellenecek diye hayal kuruyor ergenler.
90'larda çocuk olmak gibi bişeydi :)
Team beygirdüzü muhabbetleri hala unutulmaz :)
Clio Rs modifiye :) Sabahlara kadar yorumları takip ederdim.. 1-2 yorumdan sonra telefonlar verilir rollinge çıkılırdı. Keşke diyorum bi 5 yaş daha yaşlı olsaymışım..
yav bir kaç konu çok hareketli gidiyor, heyecanlı olmaya da başladı, lakin konuları karıştırmaya başladım.
tayyar abi, rams'ten kaçarken focus rs ile pistte 8'de düğün konvoyuna mı çarpmiş şimdi.
temsili ruh halim:
http://i68.tinypic.com/fo0zvb.jpg
SULTANOGLU
03-10-2016, 10:24
Ehliyetimi altigimdan beri elektronik aksami sadece far dan olusan araba kullaniyorum.
Rafineyse rafine
Kontrolsuzse kontrolsuz
Arabam uşuyor abeyyyy
Rafine miiiii
Beyin airbag açmış onun airbagci halile götürsünler and i :)
Mehmetmert
03-10-2016, 10:47
Beyler tutmayim beni,kac yil daha boyle gezersem sofor olcam :D
http://i.hizliresim.com/NkJ13Q.jpg (http://hizliresim.com/NkJ13Q)
imprezaWRC
03-10-2016, 10:47
yav bir kaç konu çok hareketli gidiyor, heyecanlı olmaya da başladı, lakin konuları karıştırmaya başladım.
tayyar abi, rams'ten kaçarken focus rs ile pistte 8'de düğün konvoyuna mı çarpmiş şimdi.
temsili ruh halim:
http://i68.tinypic.com/fo0zvb.jpg
:D :D :D Gülmekten içtiğim çay burnumdan çıktı :D :D
bu modellerde yanlamayla ilgili gerçekten bir sıkıntı var :D:D
https://www.youtube.com/watch?v=_bkX5VkZg8U
kalipson
03-10-2016, 10:51
Lütfen sadece bilen arkadaşlar cevaplasın...
Benim Megane RS'e DSC eklenebiliyor mu eklenmiyor mu? Lütfen muadil sistem önermeyin. Şayet oluyor ise, sadece DSC eklenecektir.
NakkaSss
03-10-2016, 11:07
Benim Megane RS'e DSC eklenebiliyor mu eklenmiyor mu? Lütfen muadil sistem önermeyin. Şayet oluyor ise, sadece DSC eklenecektir.
Ekleniyor ama 50km/h'dan sonra otomatik açılıyor yazılım attırıp 5 senelik iptal ettirmen gerekli.
Ünal Turan otomobil yorumcusu olsun bence, bunlardan daha iyi yorumlayabilir :D
Bence de daha iyi olur
Ünal Turan 3 e takacağına 1 e takıyor en azından.Yürüyen arabada p ye almıyor.Onlar ağzıyla vutuututu yapıyor Ünal reyiz çatara patara kesiciye sokuyor :D
http://youtu.be/EF-Uqg7xBoo
ahmetakbayir
03-10-2016, 13:04
Bence de daha iyi olur
Ünal Turan 3 e takacağına 1 e takıyor en azından.Yürüyen arabada p ye almıyor.Onlar ağzıyla vutuututu yapıyor Ünal reyiz çatara patara kesiciye sokuyor :D
http://youtu.be/EF-Uqg7xBoo
Konu kilit + rep
Tayfun.O
03-10-2016, 13:27
Ikınmış, düşünmüş, sonunda bunu bulmuş aytenci kardeşimiz.
Bu arada ''Tayfun Bey'' sağlı sollu girişip şirazelerini kaydırınca engellemişler. Bu işin sonu Henry Ford'a gider, demedi demeyin. Daha dün çıkan otomobil için makyajlanacak, güncellenecek diye hayal kuruyor ergenler.
Anaaaaa banlamışlar harbiden :DDD
Biri deyior ajan diyo salak Ben ajan olsam burada ki nickimle niye orada hesap açayım :D
Bence de daha iyi olur
http://youtug7xBoo
Ya her izlediğimde kahkaha atıyorum o soğuk terler dökülüyor ya suratından. Çok iyii
NakkaSss
03-10-2016, 14:23
230 km/s’yle spin atan 500 küsur beygirlik bir 911’i tek hamlede piste geri sokmak
http://i.giphy.com/3oEduPLmG4jUbxKxYQ.gif
https://media.ford.com/content/dam/fordmedia/Europe/en/2016/09/Focus%20RS_Drift.gif
647 biraz acımasız olmamış mı :)
And' ın sinsiliği dışında sevmediğim bir yanı yok. Kaza olmuş 35 sayfa tantana yapılmış, bunun üzerine otoparkta yayınlanan yazıda ayrı bir içler acısı.. 500 hp lik 911 vıttırı zıttırı.. ''Kendisinin entellektüel yapısına yakıştıramadığım bir başka hareketi''
Etme bulma dünyası otopark.com a test edecek 1 tane araba bulamazken Murat ve Muhip'i araba temin etme konusunda kullanıp kullanıp çöp gibi attın çeşitli oyunlarla.. Buda sanırım onların ahı..
Geçmiş olsun And, desecen açık kılıcın keskin olsun :)
647 biraz acımasız olmamış mı :)
And' ın sinsiliği dışında sevmediğim bir yanı yok. Kaza olmuş 35 sayfa tantana yapılmış, bunun üzerine otoparkta yayınlanan yazıda ayrı bir içler acısı.. 500 hp lik 911 vıttırı zıttırı.. ''Kendisinin entellektüel yapısına yakıştıramadığım bir başka hareketi''
Etme bulma dünyası otopark.com a test edecek 1 tane araba bulamazken Murat ve Muhip'i araba temin etme konusunda kullanıp kullanıp çöp gibi attın çeşitli oyunlarla.. Buda sanırım onların ahı..
Geçmiş olsun And, desecen açık kılıcın keskin olsun :)
Ford kendi sitesine koymuş, dolaşırken gördüm sonra bu konu aklıma geldi:)
///Mpower
03-10-2016, 18:11
Evet güncel: Şuan otopark forumda Focus RS'in ciddi ciddi hatası olduğunu, sorunlu olduğunu, arka dif ısınınca arabanın önden çekişliye dönüştüğünü düşünüyolar ve bunu konuşuyolar.
https://media.ford.com/content/dam/fordmedia/Europe/en/2016/09/Focus%20RS_Drift.gif
Otopark forumunda şunu paylaşan buraya caps atsın
Hemen şuku veriyorum :)
Eski Stig Ben Collins'in videosu:
https://www.youtube.com/watch?v=hWYJBp3nvV8
Videoyu geç aga caps varryaaaa
And mallllllll diye bağırmıyorrrrmu :)
Otopark sen bir halttan anlamıyorrrsun demiyormu
Arabada hata varmış sen kimsin ki arabayı yapan koskoca fabrikaya mok atıyorsun eeeyyyy otoparkkk
aaa olur mu öyle şey yiğit bey,adamlar las''tiiiiiik'' sesine kadar aracın ''RAFİNE'' olup olmadığını ekranlarda bize bildiriyor.
///Mpower
03-10-2016, 18:34
Eski Stig Ben Collins'in videosu:
https://www.youtube.com/watch?v=hWYJBp3nvV8
Valla adam arabanın ağzına etti tabiri caizse ama ben kaç farklı görüntüde dif ısınmasından kaynaklı understeer de göremedim ? Çelişiyor biraz ne kadar doğru konuşuyorum bilemem...
230 km/s’yle spin atan 500 küsur beygirlik bir 911’i tek hamlede piste geri soktuğunu yazdığı an gözümün önüne 12 yaşında bir and geldi. Yazısı oldukca talihsiz bir yazı olmuş.
NakkaSss
03-10-2016, 18:40
Sanırım kaza böle oldu :D
Ford Focus RS: So Easy To Drift Your Mum Can Do It? - Carfection - YouTube (https://youtu.be/tG1rsMSPdsk?t=5m1s)
Herkes cizgide donee pisti olay cizgi disi donmek bos yapmayin :cool:
aybrskck
03-10-2016, 19:03
bende vsa var onu kapatarakta yeterince iyi bi pilot olabilirmiyim yoksa dsc şart mı ?
AhmetKadir
03-10-2016, 19:58
Top gear in bu ayki kapagini goren var mi
Kapak
The And RS miiiii :)
ghibli06
03-10-2016, 20:56
Evet güncel: Şuan otopark forumda Focus RS'in ciddi ciddi hatası olduğunu, sorunlu olduğunu, arka dif ısınınca arabanın önden çekişliye dönüştüğünü düşünüyolar ve bunu konuşuyolar.
lastik de patlamış olabilir... bunu dese belki bir haklı taraf bulabilirdi kendinde, arka diff ısınınca kilit nasıl bırakıyormuş?
SULTANOGLU
03-10-2016, 21:01
lastik de patlamış olabilir... bunu dese belki bir haklı taraf bulabilirdi kendinde, arka diff ısınınca kilit nasıl bırakıyormuş?
abi kilidi tavuk kanadından yağınıda tereyağından yapmışlar. ısınınca al sana acılı tavuk kanadı.
ghibli06
03-10-2016, 21:05
abi kilidi tavuk kanadından yağınıda tereyağından yapmışlar. ısınınca al sana acılı tavuk kanadı.
sorun bizden aynaklı değil imasında bulunduklarında, kesin dedim lastik patladı diyecekler bir de patlamış lastik fotosu koyacaklar, top lstikte kalacak... ama hayal güçlerinin bu kadar ileri olduğunu tahmin edememiştim... yıllar önce bir arkadaşım kaza yapmıştı hastanede ziyarete gitmiştim, dedim nasıl oldu? 'valla trafik lambası karşıdan karşıya geçiyordu çarpmayım diye kırdım yine de kurtaramadım!!??!!' .... bu arkadaşlar onu da geçti :)
O değil de şu misafir olarak okuyanların içinde kimler vardır kimler :)
///Mpower
03-10-2016, 21:14
Bu sadece drift modunda olan birşeymiş söylenene göre ısınınca zarar gelmesin diye arka diff'i shutdown yapıyormuş ve araba arka diff soğuyana kadar önden çekişli oluyormuş otopark.com'da yazılan şey bu. E And Çetin, yazısından anladığımız üzere drift modunu açmadığına göre diff'lik bir durum yok. Bu diff ile olan bilgiyi nereden öğrendiler merak ediyorum hiç duymamıştım bu tarz bişeyi sonuçta bu awd bir otomobil.
https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--zELTJPNn--/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/ctmzvpcotjlyoi6cmiyo.jpg
ghibli06
03-10-2016, 21:20
iyi de bu arkadaş drift modunu açmadığını söylemedi mi?
500 beygirli aracı tek hamlede piste sokup iyi bir pilot olduğunu savunan birinin 300 bilmem kaç beygirli arabayı tek hamlede piste sokamamasınım ardından aynı şekilde iyi bir pilot olmadığını savunmasi gerekir. Bence tahlissiz bir acıklama olmuş. Yaşadıkları insana tecrübe kazandırır hata yapmanı belki minumum seviyeye indirebilirsin ama hatasiz olamazsin burda yaptığı hatayı kabul etmeyip savunmaya geçmesi sadece yazılanlara duydugu öfkeden kaynakı sanırım ve bu öfke onu dahada kötü duruma düşürmüş. Tek yapması gereken hatalarını kabul etmekti ama yapamıyor egoları daha üstün geliyor sanırım.
Kaza yapmasına üzüldüm , kimseler kaza yapmasın kendisinede bir şey olabilirdi.
///Mpower
03-10-2016, 21:24
Orda da demişler ki diff yüzünden sonra birisi açıklamış :D Araba yüzünden olduğunu iddia edenlerde ***** otopark.com fanboyz
///Mpower
03-10-2016, 21:27
500 beygirli aracı tek hamlede piste sokup iyi bir pilot olduğunu savunan birinin 300 bilmem kaç beygirli arabayı tek hamlede piste sokamamasınım ardından aynı şekilde iyi bir pilot olmadığını savunmasi gerekir. Bence tahlissiz bir acıklama olmuş. Yaşadıkları insana tecrübe kazandırır hata yapmanı belki minumum seviyeye indirebilirsin ama hatasiz olamazsin burda yaptığı hatayı kabul etmeyip savunmaya geçmesi sadece yazılanlara duydugu öfkeden kaynakı sanırım ve bu öfke onu dahada kötü duruma düşürmüş. Tek yapması gereken hatalarını kabul etmekti ama yapamıyor egoları daha üstün geliyor sanırım.
Kaza yapmasına üzüldüm , kimseler kaza yapmasın kendisinede bir şey olabilirdi.
Haklısınız, olay kaza değil benim için herşey yazıdan sonra koptu zaten. O kadar etkinliğe katılmanın pek bir işe yaramaması sonucu hazmedememiş olabilir ben tam olarak işi çözemedim demeyi.
Zaten zat-i ali Alain Menu oldugundan Ford ve alt yuklenicileri gkn vs dandirik firmalardir isinir falan bunlar araba bos kalmayinca.
Forda mail atalim 5 yil dsc kapatsinlar.
Bos gecmeyelim guzel bir aciklamasi mevcut
http://www.gkn.com/frankfurt/technology-and-solutions/state-of-the-art/Documents/TWINSTER%2520Performance%2520en.pdf&ved=0ahUKEwiqmaj0r7_PAhVhJ8AKHaBzC_8QFggiMAE&usg=AFQjCNGW5alJcXxJed5zHAE1dxKuZC4qAg&sig2=yGYKSeNB_F7FZxAYrz8Fig
Adam hothatch lere alışkın değil ki, adamdaki bilek süpersportlara göre, 458'ler 500 küsür beygirlik porscheler olsa bu kaza olmazdı.
Top Gear ne dedikodu yapıyordur rezil etti bizi ellere :)
onursumer
03-10-2016, 22:01
abi onu bir kenara bırakalım ilk turda olmuş zaten ısınma mumkun değil :D
///Mpower
03-10-2016, 22:03
Allah senden razı olsun be abi :D Drift modda bile olsa ısınması imkansız ki zaten dönen muhabbet drift modunda ısınması üzerine.
İlk turda olduysa video tamamlanamadı ondan yayınlayamadılar, birde herkes test etsin öyle yayınlayacağız dememişler miydi?
Tayfun.O
03-10-2016, 22:07
18 misafir kim acaba :)
Şimdi sonuçta adamın yandaşlarına bakarsak Henry Ford suclu :D
Parayı kim ödüyor o belli mi and girdi ne oldu o iş :)
Tayfun.O
03-10-2016, 22:10
İlk turda olduysa video tamamlanamadı ondan yayınlayamadılar, birde herkes test etsin öyle yayınlayacağız dememişler miydi?
Aslında bazı yerleri çekmişler sonra herkes yemeğe gitmiş bizim kamilde arabayı yürütmüş :D
230 km/s’yle spin atan 500 küsur beygirlik bir 911’i tek hamlede piste geri sokmak
http://i.giphy.com/3oEduPLmG4jUbxKxYQ.gif
Tek hamlede geri vitese sokma potansiyeli var oysa ki.
onursumer
03-10-2016, 22:11
çekimlerin çoğu yapıldı eksikler var yazıyordu , kaza yüzünden bunlardan sonra aracı teslim alıp test yapıcak olan dergi vs ler test edip yayınlamadan yayınlamıcaz yazmıştı
çekimlerin çoğu yapıldı eksikler var yazıyordu , kaza yüzünden bunlardan sonra aracı teslim alıp test yapıcak olan dergi vs ler test edip yayınlamadan yayınlamıcaz yazmıştı
Tam okumamışım, İstanbul parkı 8. Viraja kadar yayınlayacaklar zannedersem
Mr.Bilal
03-10-2016, 22:28
Sus sus. Araba suçlu değilmiş.
And 'ın opc forum açıklaması taze düştü. Birileri Ford un kulağına bişey kaçırmış :)
Kazalar her zaman sürücü hatasıdır arkadaşlar (öncesinde arabanın bir tarafının bozulması gibi durumlar hariç). Her arabanın artısı-eksisi (kilit var mı, arka süspansiyon bağımsız mı vb.) ve bir karakteri vardır, sürücü de ona uymak durumundadır. Eğer çok önden kayıyorsa viraja ölçülü girip sabırlı olmak; arkasını aniden bırakıyorsa smooth sürmek, kaydığı an hızlı tepkiler vermek gerekir vs.
RS'le ilgili detaylı gözlemlerimi testte paylaşıcam ama bu ya da diğer hiçbir kazada bence arabanın kabahati yok.
And 'ın opc forum açıklaması taze düştü. Birileri Ford un kulağına bişey kaçırmış :)
Kazalar her zaman sürücü hatasıdır arkadaşlar (öncesinde arabanın bir tarafının bozulması gibi durumlar hariç). Her arabanın artısı-eksisi (kilit var mı, arka süspansiyon bağımsız mı vb.) ve bir karakteri vardır, sürücü de ona uymak durumundadır. Eğer çok önden kayıyorsa viraja ölçülü girip sabırlı olmak; arkasını aniden bırakıyorsa smooth sürmek, kaydığı an hızlı tepkiler vermek gerekir vs.
RS'le ilgili detaylı gözlemlerimi testte paylaşıcam ama bu ya da diğer hiçbir kazada bence arabanın kabahati yok.
Gerekeni söylemiş.. Birde arkadaşlar bu adama neden bu kadar gıcıksınız merak ettim :)
Mr.Bilal
03-10-2016, 22:51
Gerekeni söylemiş.. Birde arkadaşlar bu adama neden bu kadar gıcıksınız merak ettim :)
Zahmet olmuş biraz. 2 gündür adamın müritleri tarafından Ford Focus Rs e söylenmeyen kalmadı. Daha ehliyeti olmayan veya herhangi bir üniversite bölümü mezunu olmayan adamlar And kaza yaptıysa kesin Araba da sorun vardıra getiriyor :) Ford kötü araba yapmış oluyor derse. And mecbur kalıp kazanın kendi hatası olduğunu söylemek zorunda kalıyor. Adamın takipçileri sevdikleri adamın kafası sıkmış :)
Ayrica Ben kendisine gıcık değilim. And gıcık.
Bu haftaki test konuğumuz focus rs.Vites geçişleri gayet kemikli ve belirgin.Özellikle R ye takmak gayet kolay :D
Rs gelmiş verde caddede bi tur gazlayım dedim vermedi :(
Rs gelmiş verde caddede bi tur gazlayım dedim vermedi :(
Diff. ısındıysa seni düşündüğü için vermemiş olabilir. :)
tuner faruk
03-10-2016, 23:25
Beyler Ford açıklama yapmış difransiyele rafine yağ yerine riviera yağ koyduk And'ın suçu yok And'ı biliriz severiz Nurnburgringden beri takibimizde acaba riviera yağlada 250yle giderken tek hamleyle toparlayabilicekmi diye test ettik demiş..
onursumer
03-10-2016, 23:25
çunku pampamız değil :hihih::hihih::hihih:
Cihan-DMC
03-10-2016, 23:33
Ekleniyor tabii ki ama siz genede kapalı gezin. Hatta arabanızı otomatik vitese çevirirseniz 90la giderken kendisi P'ye atıyor, yükleyip 500 hp seviyelerine getirirseniz 230'la(!) spin atabiliyor tek hamlede piste geri sokmanız gerekli ama bunları yapamadıysanız ya da kendinizi eksik hissediyorsanız hiç endişelenmeyin meganelarda kronik o hata.
ufuksaracci
03-10-2016, 23:33
https://store.donanimhaber.com/eb/9a/46/eb9a46c5a786624e6a41223bf025f5ad.jpg
ufuksaracci
03-10-2016, 23:35
Kangoo Pampa, gelmiş geçmiş en rafine otomobil. Doğustan ESP bulunmayan aracı satın almadan önce 500 beygirlik otomobili tek hamlede kontrol edip edemediğiniz test ediliyor ona göre satışı veriliyor
Gerekeni söylemedi, bilakis söylettirdiler. Şu açıklamayı en başta yapsaydı, daha doğrusu yediği haltı en baştan kabullenseydi bu kadar makaraya alınmazdı Stiğ.
Öyle muallak açıklamalar yaptı ki; hiçbirinde hatayı üstlenmedi. İlkinde nasıl oldu anlamadım keh keh dedi. İkincisinde egosunu anlatan birkaç paragraf yazıp hırsını almaya çalıştı. Sonuç: hüsran.
Olayı kişiselleştirmeyi bırakıp ders çıkarmaya baksınlar artık. Bu işin ikinci üçüncü tekrarı, kendilerince emek verdikleri platformun sonu olur.
Bize yürümeye kalkmışlar bu aralar alışığım zaten talep olursa otoparkçılarıda soda şişesine oturturum zaten dükkan batık alayına yani :D
HondatugraL
03-10-2016, 23:57
Şöyle 'And'içilmiş bir rs yokmu :D
Ben bununla yanlarım deyip el frenini virajda çekti arka bi oraya bi oraya. patladı açık ve net :D
Tayfun.O
04-10-2016, 00:03
Kangoo Pampa, gelmiş geçmiş en rafine otomobil. Doğustan ESP bulunmayan aracı satın almadan önce 500 beygirlik otomobili tek hamlede kontrol edip edemediğiniz test ediliyor ona göre satışı veriliyor
abi yerlere yattım gülmekten
Tayfun.O
04-10-2016, 00:06
otoperkten banlana banlana e mail kalmadı stiğ kin yazdığına çok pis yorum atasım geldi :D
Faruk_Vtec
04-10-2016, 00:24
''aracı test ederken vıraja sert gırdığım ıçın arac savruldu ve bende dıreksıyon hakımıyetını kaybettığım ıçın kaza yaptım, ışın sevındırıcı tarafı pıstte olduğumuz ıçın kımseye zarar gelmedı...
lutfen trafıkte aşırı hız yapmayın ve muhakkak emnıyet kemerınızı takın..
bana bışey olmaz demeyın, adı ustunde 'kaza' kımse ısteyerek yapmıyor ve kazanın ne zaman nereden geleceğı hıç bellı olmuyor, sanıyeler ıçınde olup bıtıyor zaten ne olduğunu anlayamıyorsunuz bıle..
eğer burda bu yazıyı yazabılıyorsam bu aracın guvenlık sıstemlerının ve benım emnıyet kemerını takmamın sayesındedır...
...''
dense
okuyanlar;
- 'kaka pıs öhh araba kullanmayı bılmıyor' mu dıecek?
- senı aşağılayıp senı rencıde mı edecekler?
- yada sen bunları yazdın dıe utanacakmısın?
- bu olay hayatın boyunca yuz kızartıcı kara bır leke mı olacak?
- ınsan ıçıne çıkamayacakmısın?
- bır daha araba kullanmayacakmısın?
kazadır olmuştur, çok geçmış olsun amaaaaaaaaaa..
sen '230 km/s’yle spin atan 500 küsur beygirlik bir 911’i tek hamlede piste geri sokmak acemilikse' dersen mıllet totosuyla guler...
şımdı sen hayatta hıç hata yapmadığını mı ıddaa edıyorsun yada yapmayacığını falan mı kanıtlamaya çalışıyorsun?
herkes hata yapar, yaşadığı muddetce yapacaktır da gayet doğal bışeydır bu onemlı olan hatalardan ders çıkarmaktır..
hatalar ınsanları olgunlaştırır, zamanda armutları...
kaç gundur konuyu okuyup okuyup çıkıyordum çok doldum, son yapılan açıklamadan sonra dayanamadım bı post'um olsun ıstedım kusura bakmayın arkadaşlar...
Mehmetmert
04-10-2016, 01:04
Sinan abiyi cidden abim gibi severim,saygımda sonsuzdur ama cidden AND'ın yaptığı açıklama profosyonelliğin P'sine sığmıyor.Ayrıca Ring videolarına bakarsanız Scirocco ilede gene ringde pistin dışına çıkıyor :D Ayrıca 250 ile Porscheyi orda tek adımda çizgiye sokmadı,spin attıktan sonra Sinan abi ESP'yi açıyor dikkatli izlerseniz,orda andı kurtaran tel şey esp :) 10.000km yol yap,sonra burda çık DSC kapalı gezdim...vs komik yani :) Şu forumda FWD-RWD-AWD Fark etmeksizin 500hp+ araç kullanan birsürü insan var.Birisininde çıkıp siz kimsiziniz bende bilmem kaç x hp araba var hemde DSC kapalı gidiyorum demedi. Neyse uzatmayım söyleyeceklerim bu kadar.
Sanırım kaza böle oldu :D
https://www.youtube.com/watch?v=tG1rsMSPdsk&feature=youtu.be&t=5m1s
HAYKIRDIM :D :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=hXObhet_UVQ
And'ın eski yeşil Ford RS incelemesi
And'i takdir ettim yanliz hayal dunyasi cok genismis.
NakkaSss
04-10-2016, 08:58
Ben, özellikle pistte çekilen videolarda arabayı çizgide kullanmaya çalışmıyorum; şov yapıyorum.
http://i.giphy.com/EzGslrzAb5AxG.gif
yilmazcatalbas
04-10-2016, 09:04
Konuya renk gelmiş
Ben diğer konuyu okurken bunu takip edemedim, sanayide biraz işim var gelince en baştan okucam, silinmezse sevinirim :)
individual
04-10-2016, 09:12
[video=youtube;hXObhet_UVQ]https://www.youtube.com/watch?v=hXObhet_UVQ
And'ın eski yeşil Ford RS incelemesi
otoparkcom beta 1.0 :)
Dün mal alımına gittim
Yağ bölümünde rafine kelimesini gördüm ve aklıma 8. Virajda patlayan and in sözleri geldi
Sanırım ömrümde rafine kelimesini duyunca hep aklıma and in 8. Virajda güzelim rs i pert edişi aklıma gelecek
Rafine And :)
260 la spin mi atmış ?? DSC mi kapalıymış :D :D :D
http://capsizm.com/capsler/acilen-beyin-nakli-lazim-capsi.jpeg
olayın özeti ; porsche son anda kurtardı kendini, kısmet focusaymış.
İstanbul poarkı filan geçtim, m5'in ruhsatına karting yapalım ak popo kara popo çıksın meydana.
NakkaSss
04-10-2016, 10:24
İstanbul poarkı filan geçtim, m5'in ruhsatına karting yapalım ak popo kara popo çıksın meydana.
move beach!
move beach!
Beach?
10 krkter
move beach!
Bitch please.
Bitch please.
funk you! :)
http://brucemctague.com/wp-content/uploads/2015/01/funk-what-the.jpg
NakkaSss
04-10-2016, 10:32
Bitch please.
nice pic
10krktr
turbo&quattro
04-10-2016, 10:32
Elemanin aciklamalari nerede yahu kac sayfa geriye gittim bulamadim . Birde video yayinlandimi?
imprezaWRC
04-10-2016, 10:34
Elemanin aciklamalari nerede yahu kac sayfa geriye gittim bulamadim . Birde video yayinlandimi?
Hayır, moderatörler kurulu toplandı ve çekiciden önce yayın yasağı geldi :D :D
NakkaSss
04-10-2016, 10:36
Ford belliki burayı ve orayı takip ediyor. :D Baktılar adamlar ciddi ciddi focus' u kötülüyorlar dediler siz hayırdır hesabı hemen bi açıklama çakın hatanızı anlatın gibisinden. Güzel güzel yazmışlar. :D
Focus RS kazası hakkında | OTOPARK (https://www.otopark.com/2016/10/focus-rs-kazasi-hakkinda/)
Aman diyim silinmeden okuyun :D 260 ı filan düzeltirler sonra..
Ford' la aramızda sorun yok yazmaları da beni düşündürdü, hiçbir şey yazmasa daha iyidi. İlk açıklamalarında Ford bize teşekkür etti demelerini beklemiştim ama.
imprezaWRC
04-10-2016, 10:42
Ya birde anlamadığım, gittin tiko para bayıldın Golf R aldın sonra gidip lütfen benim otomobilimi piste çıkarıp canını alırcasına kullanın lütfen lütfen mi diyorlar. Niye ki, ben şimdi gidip WRX STi veya BRZ alsam piste hayatta çıkarmam o ayrı ama anahtarları istese özellikle buradaki arkadaşlarımızdan gözüm kapalı 997TT 'yi tercih ederim. (öpüyorum Mike :D :D ) (diğer arkadaşlarım/ız lütfen alınmasınlar, 997TT vaktiyle bana 2-3 günlük 911 GT3'nü teslim etmişti, (ona istianden bende 997TT dedim) birşey başına gelir düşüncesiyle ben rahat uyuyamıştım ya neyse :D :D )
Ford ile seviyeli bir ilişki yaşıyoruz, aramızı bozamazsınız!111!!1
Shadow_Dancer
04-10-2016, 10:57
Mühendis mi bu arabayı kullanan arkadaş _?
Ya birde anlamadığım, gittin tiko para bayıldın Golf R aldın sonra gidip lütfen benim otomobilimi piste çıkarıp canını alırcasına kullanın lütfen lütfen mi diyorlar. Niye ki, ben şimdi gidip WRX STi veya BRZ alsam piste hayatta çıkarmam o ayrı ama anahtarları istese özellikle buradaki arkadaşlarımızdan gözüm kapalı 997TT 'yi tercih ederim. (öpüyorum Mike :D :D ) (diğer arkadaşlarım/ız lütfen alınmasınlar, 997TT vaktiyle bana 2-3 günlük 911 GT3'nü teslim etmişti, (ona istianden bende 997TT dedim) birşey başına gelir düşüncesiyle ben rahat uyuyamıştım ya neyse :D :D )
Abi garip bir çalışma şekilleri varmış :D
Mazda3 ve Honda Civic aranıyor! | OTOPARK (https://www.otopark.com/2015/01/mazda3-ve-honda-civic-araniyor/)
hddsheriff
04-10-2016, 11:02
imprezaWRC
04-10-2016, 11:08
Ford ile seviyeli bir ilişki yaşıyoruz, aramızı bozamazsınız!111!!1
Kiminle ne ilişki kurdular hiç ilgilendirmiyor ama otomobil tanıtmanın bu olmadığı gayet net. Birde plakalıklara otopark.com yapıştırıp mı Top Gear için çekim yaptılar. Top Gear dergisi ile Otopark.com'un ne tür bir bağlantısı var ben onu merak ediyorum.
imprezaWRC
04-10-2016, 11:10
Mazda3 ve Honda Civic aranıyor! | OTOPARK (https://www.otopark.com/2015/01/mazda3-ve-honda-civic-araniyor/)
Bu kurumsallaşmadıklarından (Çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdan) önce olan bir hadise, şimdi arada PR şirketleri var onlardan rica ediyorlardır.
OrcunInce
04-10-2016, 11:18
arabayı kazalı bir şekilde satmışlar sanırım. otopark'a mı yoksa birine mi orası muamma.
Kiminle ne ilişki kurdular hiç ilgilendirmiyor ama otomobil tanıtmanın bu olmadığı gayet net. Birde plakalıklara otopark.com yapıştırıp mı Top Gear için çekim yaptılar. Top Gear dergisi ile Otopark.com'un ne tür bir bağlantısı var ben onu merak ediyorum.
Dergide test editörüyüm demiş.
imprezaWRC
04-10-2016, 11:27
Kurumsal isen gidip birinin şahsına ait otomobili rica etse dahi teste almamak ve piste sokmamak gerekiyor. Focus RS değilde Golf R boşta olsaydı gidip onunla kaza yapsaydın ne olacaktı ? Ondan sonra öde dur işte.
Varolma amacı takip olan, takip edilmesi için oluşturulan bir platformda; bir kesim, "kaza olunca niye eleştiriliyor, niye takip ediliyor" gibi, ironik cevap seviyesi ile dönüş yapmış.
Ormanda düşen bir ağaç, kimse yoksa ses çıkarmayacaktır. Herkes duydu sesi. Durum bundan ibaret.
Mr.Bilal
04-10-2016, 12:12
Hani biz onların videolarını izleyip araba alacaktık??? Adamlar bizde ki arabaları isteyip piste çıkıp, Kendi arabalarında yapmadıkları sürüş EGO larını bizim arabalarda yapıp, sonra orasını burasını mıncıklayıp arabayı cenabet edip teslim ediyorlarmış yada pert ediyorlarmış :hihih:
"Artı test için ayrılmış olduğundan düzenli bakımları yapılıyor ve haliyle zorlarken içimiz rahat oluyor."
bakımlarını yaptırıp öyle test ediyorlarmış, bakım faturasını kim ödüyor acaba? kendileri ödüyorsa orjinal parça mı kullanıyorlar?
ayrıca "zorlarken içimiz rahat oluyor" nedir ya
''Her ne kadar bugüne dek limitlerinde sürdüğümüz onlarca test aracından hiçbiriyle kayda değer bir vukuatımız olmadıysa da...'' cümlesinden sonra
''Caddede gazlayıp pistte gömmeyeceğimiz anlamına gelmez. Dsg'li araçlarınıza şanzıman testi yapılır.'' diyecekmiş gibi bir psikoz oluştu bende.
burak_2885
04-10-2016, 13:23
''Her ne kadar bugüne dek limitlerinde sürdüğümüz onlarca test aracından hiçbiriyle kayda değer bir vukuatımız olmadıysa da...'' cümlesinden sonra
''Caddede gazlayıp pistte gömmeyeceğimiz anlamına gelmez. Dsg'li araçlarınıza şanzıman testi yapılır.'' diyecekmiş gibi bir psikoz oluştu bende.
Bence sıkıntı yok ya. En fazla giden arabayı stop ettiriyorlar ya da 'P' ye almaya çalışıyorlar. N'olacak ki?
benim civic tüm kriterlere uyuyor aslında... hayrına mı veriyoruz?
Sagol kardesim,aklinda en ufak sorunisareti yoktu verirken.
Yaziyi okumadim ancak dusuncelerine deger verdigim bir kac arkadasimla konustuk konuyu,adam sanki Vettel de bir kolunu baglatip araci kullanmaya zorlamislar gibi yada surada ki daglari ben yarattim havasinda...
Adam gibi,kardesim pistte kaza yaptik,uzgunuz ama isin dogasinda bu var diyip,yumusak mesaj yayinlasalardi emin olun yuzlerce takdir toplarlardi...
arabayı kazalı bir şekilde satmışlar sanırım. otopark'a mı yoksa birine mi orası muamma.
yiğit-Y
Haber doğru ise ekmeğimize kan doğradılar Tayfun
bende 2005 civic typer var otopark a test ıcın vermeyı ıstıyorum ne yapmam gerek ?
Aracın konusu adamların forumunda 8 sayfa bizde 39 sayfa :)
rebeloghy
04-10-2016, 14:02
Aracınız teste çıkıyor, popi oluyorsunuz, internette videosu oluyor, boyunuz en az 10 cm uzuyor ; üstüne para mı versinler ? Litfen yani..
kalipson
04-10-2016, 14:05
Öncesinde milletin gıcık olduğu o panpa ruhu, ***** sitedeki o en son yazıda da kendini belli etmiş. Kalite tesadüf değildir lafı tekrar hatırlandı.
İki de sorum var...
1. Renault Sport grubu araçlar "rafine" mıdır? Hangisi rafine dır, hangisi rafine değildir?
2. Ben şahsen 230'la spin atmadım hiç. Allah da nasip etmesin öyle bi durumu; çünkü o esnada bu işin içinden çıkamayabilirim. Ben bu "Kezban style" sürüşümü nasıl düzeltebilirim?
Diğer yandan, ismini henüz açıklamak istemediğim birkaç firma ile görüşmelerim hala sürmekte. DSC işini çözeceğiz inşallah RS'te. Akabinde plakayı RRS olarakdeğiştireceğim. R(afine) R S
Arkadaşlar rafine sızma zeytinyağı nasıl belli olur anlar mı bu otopark ekibi zeytinyağı da incelesinler artık.
Tayfun.O
04-10-2016, 14:10
bende 2005 civic typer var otopark a test ıcın vermeyı ıstıyorum ne yapmam gerek ?
Taype R da ki 'R' race değil rafine yi simgeler. Gizli rafinedir
Facebook olursa şukumu isterim :D
http://i66.tinypic.com/161bwir.png
Taype R da ki 'R' race değil rafine yi simgeler. Gizli rafinedir
aynen R rafine
Tayfun.O
04-10-2016, 14:12
-300 le gidiyorum bir spin attim serçe parmağımla tek hamlede soktum arabayı piste
-ziyaaa
-tamam tamam 260 bir spin attım tak bağladım virajı
-ziyaaa
Aracın konusu adamların forumunda 8 sayfa bizde 39 sayfa :)
Ergen kardeşlerimiz müspet olaylarda ''Farz et ki bu aşkı yaşamadık hiç'' mottosunu benimsemişler. Bilhassa hata benim günah benim açıklamasından sonra dut yemiş bülbüle döndüler. Isınan diferansiyel muhabbetleri falan bıçak hızıyla kesildi.
Yapmanız gerekenler :
Aracınızda ya dsc nin kapalı olmasına yada 500 küsür beygir olmasına dikkat edin. Aksi taktirde 8.virajda patlama ihtimali var.
Bunlardan biri mevcutsa gözünüz kapalı teslim edebilirsiniz.
Yapmanız gerekenler :
Aracınızda ya dsc nin kapalı olmasına yada 500 küsür beygir olmasına dikkat edin. Aksi taktirde 8.virajda patlama ihtimali var.
Bunlardan biri mevcutsa gözünüz kapalı teslim edebilirsiniz.
asd var bende bıtık lastık 30 bın km dır degımemıs yag :D
İki sene Destination Nürburgring‘e katılıp süperspor kovalamak sürmeyi bilmemekse, beş sene DSC kapalı M5 kullanıp tek kaza yapmamak tecrübesizlikse ya da 230 km/s’yle spin atan 500 küsur beygirlik bir 911’i tek hamlede piste geri sokmak acemilikse doğrudur, öyleyim 🙂 Zaten benim sürücülüğümü değerlendirmek, direksiyona 1 metre uzaktan araba kullandığını sananlara ve spor otomobillerle tek teması NFS oynamak olanlara kaldıysa, bu işi bırakıp internet cafe de açabilirim.
hissedilen:
http://i.hizliresim.com/VERbgV.jpg (http://hizliresim.com/VERbgV)
230 ile spin atarken:
http://morethanreality.com/wp-content/uploads/2014/05/MoreThanReality0002.gif