Orijinalini görmek için tıklayınız : Intercity İstanbul Park Pist Günleri
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
Fiyat konusunda da 2 kelime yazmak istiyorum.
Biz 130 hp altı 100tllik fiyatımızı promo fiyat olarak ıyguladık. Bu yıl sınırlı sayıda pist günü yapmamız söz konusu, maliyetlerimizin 4-5 kat arttığı bu dönemde geçen yıl 250 tl olan normal fiyatımızı 300tl yaparak yüm katılımcılar için uygun bir fiyat sunmayı hedefledik.
Şöyle düşünün biz ali veli değil tüm otomobil severleri düşünüyoruz. Bir gurup katılımcı bu sene 200tl bir gurup katılı cı da 500 tl ye piste çıkacağına ortalama bir fiyatın altını sunarak herkese piste çıkma şansı sunuyoruz.
Basitçe 200 civarı personelin tıkır tıkır sorunsuz bir pist günleri geçirmenizi sağladığını, bu dönemde yemekten, servise herkesin işinin ve maliyetlerinin katlandığını bir seansın 40 oyomobille yapıldığını hesapladığınızda (cem yılmaz esprisi gibi oldu ama) zaten bizim bu etkinlikleri üzerine harcayarak yaptığımızı sizlerde hesap makinesi kullanmadan anlayabilirsiniz. Aslında ödenen seans ücreti, seans ücretinden öte seans katkı payı gibi bişi oluyor :)
Halen iddalıyım dünyada sizin bizden aldığınız hizmeti, bizim pistimiz kalitesinde bir pistten bu fiyatın yakınında bile alma şansınız yok. İdda eden varsa da basitçe buyursun yapsın (uzaktan klavyesinden hikaye anlatmasın gerçekten buyursun yapsın) ben bütün slotlarını hemen satın almaya hazırım.
Bunun için Vural Bey'in kesesine bereket demek dışında birşey gelmiyor aklıma...
Bu arada ek yazayım biz özel bir şirketiz, normal şartlarda bu işin sahibi olsanız, net yazıyorum üzerine milyonlar harcadığınız bir işi bukadar yıl yapmazsınız...
300 TL biraz fazla gibi geldi sonuçta 2 milyonluk 911 de 30 bin liralık Opel corsa aynı seansa çıkıyor 130 hp altı için
Fiyat biraz daha az olsaydı iyi olurdu
Keşke otomobiller ucuz, alım gücümüz çok daha yüksek olsaydı da siz de 911'e binseydiniz.
Ama bu neyazık ki bizim konumuz değil :(
https://i.hizliresim.com/Herinv.png (https://hizliresim.com/Herinv)
hayırlı olsun. fiyatı görmek için işaretledim. işsiz halimle evde pineklemeye devam. Seyirci alımı var mı peki?
Seyirciye şuan için kapalı, sağ koltukta 1 kişi olabilir fazlası kabul edilemiyor şimdilik.
Benim hafta başı belli olur, yer kalmış olursa alırım bir seans. Olmazsa kısmet artık :)
Rockford
21-08-2020, 07:27
bakalım istanbulda olacagım kesinleşirse alıcam.
typerıda sattık bos geçmeyip c2 ile falan girerim maksat atmosferi solumak
30 Ağustos pazar inşallah bende orada olacağım.
sürücü yanında gelen kişinin kaskı için bir seçenek göremedim umarım içeride bir problem olmaz bu konuda :)
30 Ağustos pazar inşallah bende orada olacağım.
sürücü yanında gelen kişinin kaskı için bir seçenek göremedim umarım içeride bir problem olmaz bu konuda :)
Girişte satın alabiliyorsunuz
mikelazi
21-08-2020, 08:44
Şuan için bu şekilde, önümüzdek dönem ne gösterir birlikte göreceğiz.
yinede emeğine sağlık.
tarih benim için ani oldu,işlerimi yoluna koyabilirsem tek seansta olsa 30 ağustosta arkadaşlar ve 69hp aracımla orda olmaya çalışıcam.
Rockford
21-08-2020, 08:53
yinede emeğine sağlık.
tarih benim için ani oldu,işlerimi yoluna koyabilirsem tek seansta olsa 30 ağustosta arkadaşlar ve 69hp aracımla orda olmaya çalışıcam.
hot lap 4dk da döneriz abi bende c2 ile katılıcam :)
mikelazi
21-08-2020, 09:44
hot lap 4dk da döneriz abi bende c2 ile katılıcam :)
hdi dimi aracın :)
4 naptın yaa hedefim 3:05 sen bence daha iyi dönersin.
otomatik kullandığımda bile 4 dönmedim :)
Hayırlı olsun, ikinci dalga gelmeden stres atabileceğimiz güzel bir etkinlik. İşlerimi ayarlayabilirsem Zafer Bayramında tur atmak istiyorum.
Rockford
21-08-2020, 12:02
hdi dimi aracın :)
4 naptın yaa hedefim 3:05 sen bence daha iyi dönersin.
otomatik kullandığımda bile 4 dönmedim :)
hdi abi 200bin km de zır stok tekne gibi yatarız virajlarda :) en güzel yanı aracın hiç gücü olmadıgı için cogu virajı frensiz doneriz zaten frenlere cok yük binmez. typerda big brake kit i takana kadar orjinal frenler aglıyodu 12 ile 9. öncesi düzlükler yüzünden :) zaman hedefim yok ya eglenmek maksat bakalım
mikelazi
21-08-2020, 17:30
hdi abi 200bin km de zır stok tekne gibi yatarız virajlarda :) en güzel yanı aracın hiç gücü olmadıgı için cogu virajı frensiz doneriz zaten frenlere cok yük binmez. typerda big brake kit i takana kadar orjinal frenler aglıyodu 12 ile 9. öncesi düzlükler yüzünden :) zaman hedefim yok ya eglenmek maksat bakalım
ilk girdiğimde bende hedefim yohh diyordum.
şimdiye kadar 3 seans grdim.ilki ile,sonuncu arasında 12sn farketti.maksat kendini geliştirmek ve tabiki 20dk.da olsa eğlenmek.
frenler konusunda aynen çok haklısın,ben birde 40kg atıyorum.ne ısınıyor,nede balata bitiyor :)))
BlackMamba
22-08-2020, 14:04
30 Ağustos için 2 seans aldım ilk defa çıkıyorum bakalım nasıl olacak herkes için keyifli bir gün olur umarım :)
Pazar doldu, kayıtları kapattık.
Cumartesi için az sayıda yer var kayıt halen açık.
Sonra ben duymadım, alo abi yer kaldımı demeyin :)
Seyirciye kapali degilmi ?
Seyirciye kapali degilmi ?
Seyirciye kapalı, sadece sağ koltuğunuzda 1 kişi aracınızda gelebilir oda aracınızda piste yanınızda çıkacak ise.
Özgür Güneş
24-08-2020, 10:19
Seyirciye kapalı, sadece sağ koltuğunuzda 1 kişi aracınızda gelebilir oda aracınızda piste yanınızda çıkacak ise.
Abi benim Cumartesi 2 seansım var, 2 co-pilot getirebilir miyim?
Hakan Girginer
25-08-2020, 14:27
13, 14 ve 15 Kasım için birer seans alabilir miyim?
Resmi olarak 1.16 tur sürem var, kabul edilirim herhalde.
jnrjames
27-08-2020, 16:24
Merhaba, seans saatleri vs belli mi? ilk defa katılacağım için o konuyu anlayamadım. Sözleşmede pist alanında ayarlanıp ona göre belirleneceği gibi bir ibare var. Satın alırken çıkabileceğim seansı öğrenebileceğim bir birim varmıdır?
Telefonda ulaşmayı denedim ancak ulaşamadım.
Birde yanımda gelecek 1kişi için kaskı baştan nasıl satın alabilirim?
Merhaba, seans saatleri vs belli mi? ilk defa katılacağım için o konuyu anlayamadım. Sözleşmede pist alanında ayarlanıp ona göre belirleneceği gibi bir ibare var. Satın alırken çıkabileceğim seansı öğrenebileceğim bir birim varmıdır?
Telefonda ulaşmayı denedim ancak ulaşamadım.
Birde yanımda gelecek 1kişi için kaskı baştan nasıl satın alabilirim?
kaskı girişte satın alabilirsiniz. Kart geçiyor eğer sorun o ise. seans bilgileri mail olarak muhtemelen yarın veya cumartesi atılır pazar günü gireceksen. cumartesi gireceksen yarın kesin atılır olmadı (0216) 645 73 30 numarası
Abi benim Cumartesi 2 seansım var, 2 co-pilot getirebilir miyim?
Tesisin kapısından 1 sürücü + 1 kişi dışında kimse giremeyeceğinden bu mümkün değil :(
jnrjames
28-08-2020, 09:36
bilgiler için teşekkür ederim, kayıt oluşturdum.
enesakkurt
28-08-2020, 20:01
D seansında görüşmek üzere
Seansı nereden öğrendiniz? Bize hala bilgilendirme gelmedi
Pazar C seansına atamışlar otomatik olarak. A seansı ile değiştirmek isteyen olur mu ? Sabah erken girmek istiyorum.
Pazar C seansına atamışlar otomatik olarak. A seansı ile değiştirmek isteyen olur mu ? Sabah erken girmek istiyorum.
Kapıda erken gidersen değişen olur illa bro, o şekilde ayarlayabiliyorduk zamanında :)
jnrjames
30-08-2020, 01:17
Çok keyifliydi, emeğinize cok tesekkur ederim. Calisanlar cok ilgiliydi, ambiyans cok guzeldi. Ilk defa katildim. El verdigince katilmaya devam edecegim.
İlk defa Cumartesi günü A seansına katıldım, muhteşem bir 20 dakika geçirdim. Aracını tanımak istiyorsan ve pist çok teknik kelimelerinde ne denmek istediğini bizzat tecrübe edip çok net kavradım :) Daha önce videolardan izlediğim gibi hiç de göründüğü gibi olmadığını tecrübe ettim. Cep telefonum ve ön camda yapışık olan tutucunun elverdiği ölçüde ilk çıkış anından en son park konumuna gelene kadar olan deneyimimi youtube'a yükledim. İlk tur tamamen virajları ve pisti tanımak içindi, isteyenler videoyu 4:10'dan itibaren izleyebilir. Emeği geçen herkese teşekkürler, fırsat oldukça bundan sonra katılmak istiyorum.
https://youtu.be/ktw2q7wZc1U
keyifli bir gündü, tek eksiği tribüne çıkıp izleyememekti pandemiden dolayı. organizasyon sorunsuzdu, pazar günü D grubu ile çıktık.
bence brifinge soğutma turu atan araçların takip edeceği çizgi hakkında da bilgi verilmesi faydalı olur. pist çizgisinde araç soğutmaya çalışanlar yüzünden hot lap atmayı hedefleyenler ciddi zorluk yaşıyor maalesef.
Çok keyfli bir gun geçirdilk oldukce kefıylıydı
Çalısanların ılgısı alakası
pandemı ıcın alınan onemler gayet guzeldı
https://www.youtube.com/watch?v=d0-OBt1Yj2c
İlk defa Cumartesi günü A seansına katıldım, muhteşem bir 20 dakika geçirdim. Aracını tanımak istiyorsan ve pist çok teknik kelimelerinde ne denmek istediğini bizzat tecrübe edip çok net kavradım :) Daha önce videolardan izlediğim gibi hiç de göründüğü gibi olmadığını tecrübe ettim. Cep telefonum ve ön camda yapışık olan tutucunun elverdiği ölçüde ilk çıkış anından en son park konumuna gelene kadar olan deneyimimi youtube'a yükledim. İlk tur tamamen virajları ve pisti tanımak içindi, isteyenler videoyu 4:10'dan itibaren izleyebilir. Emeği geçen herkese teşekkürler, fırsat oldukça bundan sonra katılmak istiyorum.
https://youtu.be/ktw2q7wZc1U
Çok temiz sürmüşsünüz. Seansta 1-2 kere denk gelmiştik kılçıksız geçişlerimiz olduğunu hatırlıyorum, elinize sağlık
Bu viraj içinde geçen tipler için herhangi bir yaptırım olmuyor heralde? E89 mu ne daha güncel kasa olan beyaz Z4'le herif gelmiş beni start finish'in sonunda tam apekse dalacakken geçmeye çalışıyor, fark etmeyip çizgimde devam etsem ya kafadan ya kapıdan dalacak bana mesela. Bu videoda da bir virajda siyah F30 size dalma yapmış, atladığım yerlerde de başkaları vardır muhakkak, 8. virajda BPH plaka GP'nin yine milleti içeriden içeriden sıkıştırması var. Biz malız ya önümüzdeki araba orayı 80'le dönerken bekliyoruz anasını satiim :D
Kuledeki arkadaşlar bu tip tehlikeli geçişleri not alsa direkt TCKN'den elenseler bir daha piste alınmasalar gibi bir yaptırım olabilir mi acaba başkanım? ef186
Sollama yapmak için başkasının yarış çizgisine girmek diye bir şey olmamalı. Geçen seneki Camaro mu neydi onun kazasını pistin her yerinde göstermek lazım gün boyu, belli ki unutuluyor
TarikS ayni şeyi banada YZK plaka mini gp yaptı kamera goruntulerı mevcut
viraj içinde sol arka çamurluguma vuruyordu kör noktama girmiş
Bu ne hırs bu ne celal
şaçma işlerin hiç manası yok
madem sure kasmak ıstıyorsun Open pit e gireceksin arkadaş
Rockford
02-09-2020, 10:55
eski bir pist günlerinde de benzer bi olay bir a45 amg ile benim başıma gelmişti de bu tip olaylar için illaki ufak tefek notlar alıyodur buğra abiyle ekibi diye düşünüyorum.
TarikS ayni şeyi banada YZK plaka mini gp yaptı kamera goruntulerı mevcut
viraj içinde sol arka çamurluguma vuruyordu kör noktama girmiş
Bu ne hırs bu ne celal
şaçma işlerin hiç manası yok
madem sure kasmak ıstıyorsun Open pit e gireceksin arkadaş
bu tarz videoları hem yayınlamalı hem de pist yönetimi ile paylaşmalıyız bence. tekrar denk gelinirse ona göre önlem almak gerekir. herkes eğlencesine çıkıyor pist gününde rekor kovalamanın manası yok
Caner B.
02-09-2020, 12:15
Süre kasmak isteyenler open pite girecek derken işin içinde şöyle bir yanlışlık var,
Open Pit fiyatları belli , aracımla halk gününde süre yapmak istiyorum.Yani aracını soğutan birinin benim turumu kesme hakkı yok. Genelde ben soğuturum istediğim yerde geçen nasıl geçiyorsa düşüncesi hakim. Soğutma turu atıyorsan ya da yavaş geziyosan pistte aynaya bakmak zorundasın , ben soğutma turu atarken bütün turu gözüm aynaya bakarak atıyorum birinin turunu viraj içinde denk gelip heba etmiyim diye. Herkes bu düşüncede olsa bir sorun olmayacak aslında. 8.viraj içinde 50 ile giden çok denk geldi malesef.
Çok temiz sürmüşsünüz. Seansta 1-2 kere denk gelmiştik kılçıksız geçişlerimiz olduğunu hatırlıyorum, elinize sağlık
Bu viraj içinde geçen tipler için herhangi bir yaptırım olmuyor heralde? E89 mu ne daha güncel kasa olan beyaz Z4'le herif gelmiş beni start finish'in sonunda tam apekse dalacakken geçmeye çalışıyor, fark etmeyip çizgimde devam etsem ya kafadan ya kapıdan dalacak bana mesela. Bu videoda da bir virajda siyah F30 size dalma yapmış, atladığım yerlerde de başkaları vardır muhakkak, 8. virajda BPH plaka GP'nin yine milleti içeriden içeriden sıkıştırması var. Biz malız ya önümüzdeki araba orayı 80'le dönerken bekliyoruz anasını satiim :D
Kuledeki arkadaşlar bu tip tehlikeli geçişleri not alsa direkt TCKN'den elenseler bir daha piste alınmasalar gibi bir yaptırım olabilir mi acaba başkanım? ef186
Sollama yapmak için başkasının yarış çizgisine girmek diye bir şey olmamalı. Geçen seneki Camaro mu neydi onun kazasını pistin her yerinde göstermek lazım gün boyu, belli ki unutuluyor
Ben sahsen videoda riskli bir durum gormedim, Mini de cok zorlayarak gecmemis. Hizli geldigi gorulmus ve yol verilmis, olmasi gerekende bu bence. Aynalari kullanmamak yada ben arkadakini gormuyorum demek bence birini gecmekten daha buyuk bir risk yaratir. Tampon tampona yarisilsin demiyorum tabiki ama egerki arkanizda daha hizli bir arac varsa ve yaris cizgisini kullanmak istiyorsaniz F1 deki mavi bayrak kalkmis gibi, az birsey frene dokunmanz zaten o arkadasin gecmesini saglayacaktir.
Boyle bir piste gelip, ondeki yavas araci gecmemek gibi bir durum isin tadini kacirir ( en azindan benim icin ). Duzlukte cogu arac beni geciyordu ama ben virajlarda avantajliydim, o zaman kimseyi gecmeyip her virajda onlari beklemem gerekirdi misal.
Uzun suredir piste girmedim fakat bana en cok tehlike yaratanlar hep beklenmedik sekilde saga sola kiran yada viraj icinde birden frene basan arkadaslar oldu.
Merhaba, ben pistte en yavaş araçlardan olduğumu bildiğim için ve ilk tecrübem olduğundan hem kendimi hem başkalarını koruyarak sürekli gözüm aynada sürdüm. Mesela scirocco'su olan arkadaş çok profesyoneldi, geçişlerde sinyal bile veriyordu ama bir o kadar taciz eden F30, Mini GP, Passat vb gibi bir çok araç vardı. İnsanlar maalesef brief'de detaylı bilale anlatır gibi eğitilseler de işlerine gelmiyor. Seans sonrası ef186 Buğra bey'e tacizlerden bahsedip uyarı aldılar mı diye sordum ama çoğu ilk defa çıktığı için olabilir gibi bir cevap aldım. Bu noktada risk tamamen iki taraf arasında, ben de insanların dikkatlice not alınıp seans sonrası yüz yüze uyarılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta start-finish düzlüğündeen sonraki ilk virajda tam çizgiden girecektim ama aynaya baktım neyse ki fiesta st'ye yol vermek durumunda kaldım.
Temiz sürmem ile ilgili tam tersini düşünüyordum, teşekkür ederim :)
Süre kasmak isteyenler open pite girecek derken işin içinde şöyle bir yanlışlık var,
Open Pit fiyatları belli , aracımla halk gününde süre yapmak istiyorum.Yani aracını soğutan birinin benim turumu kesme hakkı yok. Genelde ben soğuturum istediğim yerde geçen nasıl geçiyorsa düşüncesi hakim. Soğutma turu atıyorsan ya da yavaş geziyosan pistte aynaya bakmak zorundasın , ben soğutma turu atarken bütün turu gözüm aynaya bakarak atıyorum birinin turunu viraj içinde denk gelip heba etmiyim diye. Herkes bu düşüncede olsa bir sorun olmayacak aslında. 8.viraj içinde 50 ile giden çok denk geldi malesef.
Bence hıc bır yanlıslık yok
bır aracı geçemıyorsan veya denk gıdıyorsan o gazlıyor bende gazlıyorum
bırakacaksın
yoksa aracı sogutma ıle bır durum yok
olay yan yana vırajda denk geldı ısen kımsenın kımseyı tehlıkeye atma gıbı bır luksu yok
tek basına gazlamak ıstıyorsan open pıt
Istanbul parkın open pıt rakamı da dunya pıstlerıne gore kıyaslarsanız gayet uygun
ayrıca ben 3 seans aldım 300 + 300 + 400 kapıdan
zaten open pıt rakamına yaklastı :)
bu tarz videoları hem yayınlamalı hem de pist yönetimi ile paylaşmalıyız bence. tekrar denk gelinirse ona göre önlem almak gerekir. herkes eğlencesine çıkıyor pist gününde rekor kovalamanın manası yok
Ben buğra abiye ilettim
arkadas cıkar bısı derse zaten vıdeoyu paylaşırım
Pazar günü D seansında çıtım bende ilk deneyimimdi pistte ;
Ha illaki hatalarım olmuştur, genelde zaten çok kasmayarak pisti tanımak için tur attım.
Ama yukarıdaki abi-arkadaş larında dediği gibi bazı araçlar gerçekten çok hırslı gidiyorlardı.
Özellikle D seansındaki bazı Mx-5'ler beni bu konuda çok tedirgin etti.
Celimabi38
02-09-2020, 14:15
Open Pittede, halk gunundede surucu illaki sure yapmak isteyecektir ve bu en dogal hakkidir. Tabiiki ondeki araci sikistirmayacak veya zor duruma sokmayacak bir sekilde. Ben kendi araclarimin cogunu halk gunune sokmuyorum bir problem cikmasin diye. Kendimden dolayi degil, bir cok arkadasin basina gelen kazalardan dolayi. Open pit oldugundada, onumdeki arac benden yavas ise, dogru duzluk gelene kadar bekliyorum ve nizami bir gecis yapmaya calisiyorum. Bence virajlarin icinde, diger surucuye zor durum yasatmazsak zaten hicbir problem olmaz. Egerki arkamdaki arac benden hizli isede, hot lapte olsam bile, sinyalimi verip nerede yavaslayacagimi belirtiyorum ve arkadaki aracta rahat bir sekilde gecisi yapabiliyor. Tabii halk gununde bunu hesap etmek cok daha zor olur araba sayisi ve sure kisitliligndan dolayi. Herkese sevgiler.
Zaten pist öncesi uyarıyorlar. Bu bir yarış değil pisti tanıma etkinliği diye.
Trafik sigortası ve kaskonun geçmediği bir yerdeyiz. Adam virajda dibime gelmiş tedirgin oluyorum.
Güçlü olan adam zaten düzde gaza basar ve geçer virajda araba geçmek nedir?
Çok hırslı olan adam parasına kıyar open pit alır. Sezon için arabayla clio cup vs etkinlikler var onlara hazırlanır.
Sen iki saniye süre alacaksın diye bizim huzurumuz kaçacak ne güzel.
Çok farklı düşüncelerde herkes,o yüzden anlaşmak zor.
Bencede üsturuplu geçmek pistin her yerinde yapılır,yavaş olan aynaya bakarsa çok problem yaşancağını zannetmem.Şahsen bende virajda geçiorum ama 100 le dönülcek virajı sallıyorum 70 le dönmeye çalışanı geçiyorum,yoksa öyle zaten hakkını vermeye geçeni zorlamam özellikle.
Ama tabi altında arabanın ne olduğunu bilmeden ayı gibi gelen kazmalar var yaradana sığınıp en kötü patlarız duramazsak mantığında olanlar.O zaman zaten videolardaki durum yaşanıyor.
Celimabi38
02-09-2020, 15:00
Viraj gecisi konusunda dediginize tamamen katiliyorum Cem bey. 8.viraj buna bir ornek mesela. 140+ ile donerken, bukadar buyuk bir virajda ondeki arac 100 ile donuyorsa, tabiikide gecilmeli. Ama dip dibe, tampon tampona durumuna gelmemek, her iki taraf icinde daha iyi olur diye dusunuyorum.
Çok farklı düşüncelerde herkes,o yüzden anlaşmak zor.
Bencede üsturuplu geçmek pistin her yerinde yapılır,yavaş olan aynaya bakarsa çok problem yaşancağını zannetmem.Şahsen bende virajda geçiorum ama 100 le dönülcek virajı sallıyorum 70 le dönmeye çalışanı geçiyorum,yoksa öyle zaten hakkını vermeye geçeni zorlamam özellikle.
Ama tabi altında arabanın ne olduğunu bilmeden ayı gibi gelen kazmalar var yaradana sığınıp en kötü patlarız duramazsak mantığında olanlar.O zaman zaten videolardaki durum yaşanıyor.
Evet sana göre viraj 100le dönülüyor. Diğer araca göre 70le dönülüyor. Pilotaj zayıflığı araba güçsüzlüğü vs. yüzünden..
Kendimden örnek vereyim methanol tankım küçük olduğu için 38 derece sıcaklıkta aracım avans vurdu ve normal turlamak zorunda kaldım. Bundan normal ne olabilir?
Kuralları brefingte zaten söylüyorlar. Virajda araba geçmek YASAK. Bu kuralı düşünerek aynalarına bakmayan ve sana göre yavaş olan bir otomobile çarpabilirsin :)
Bence gerçekten süre çıkarmak isteyen adamın yeri OPENPIT :)
Son olarak soğutma turu atan ya da yavaş gitmek isteyen arabalar için ortak bir işaret belirlense mesela dörtlü yakmak. İyi olur diye düşünüyorum.
en iyisi cıkmamak, biri gelip vurur murur uğraş dur sonra. (:
Evet sana göre viraj 100le dönülüyor. Diğer araca göre 70le dönülüyor. Pilotaj zayıflığı araba güçsüzlüğü vs. yüzünden..
Kendimden örnek vereyim methanol tankım küçük olduğu için 38 derece sıcaklıkta aracım avans vurdu ve normal turlamak zorunda kaldım. Bundan normal ne olabilir?
Kuralları brefingte zaten söylüyorlar. Virajda araba geçmek YASAK. Bu kuralı düşünerek aynalarına bakmayan ve sana göre yavaş olan bir otomobile çarpabilirsin :)
Bence gerçekten süre çıkarmak isteyen adamın yeri OPENPIT :)
Son olarak soğutma turu atan ya da yavaş gitmek isteyen arabalar için ortak bir işaret belirlense mesela dörtlü yakmak. İyi olur diye düşünüyorum.
Genelde sinyal yakıyorlar gördüğüm kadarıyla geçen sene girmiş biri olarak. Genelde aynı tempoda giden araclara denk gelirsem gecemiyorsam yavaslayip bosluk oluşturmaya çalışıyorum. Buğra beyin de söylediği zaten bu yönde idi
Arka trafiği kontrol ederek soğutma yada yavaşlama durumunda , virajda diğer araçlara denk gelmeyecek şekilde gidilir biraz dikkat edilirse ..
Tatilde oldugum ıcın katılamadım. Sanırım dolu gecmıstır. Insallah hep dolu gecer.
Daha once bu sıcaklarda cok cıktım. Hatta GP2 ıle 2.25 yapmıstım zar zor,agustonda, sanırım 2013 yada 14 yazıydı,hava 35 derece falan dı,arabanın her yerı yandı. Debrıyaj bıttı(Arac 2600km de ıdı)frenler cok hızlı asında vs vs
Bu gecme ıslerıne cok takılmıs insanlar..
Yahu arkandakı hızlıysa,yol ver. Senı yakalamıs zaten.
Yarış cızgısı,yarıs cızgıme dalan vs yazanlar var. Arkadasalr,bu yarıs degıl kı?
Ha arkandan bırı yaklasınca gaza gelıyorsun,eyvallah ama zaten gazlarken arkandan bırı senı yakalamıssa,anla be bırader ondan yavassın.
Yanı daha ıyı yapma sansın yok,sadece onun ve kendı turunu mahvedıceksın.
Adam ıdeal cızgıden 70 le gıdıyor,arkadakıde 100. Zaten pıst genıs,adamın vırajda martı gıbı dısa ucmayacagından emınsen ve senı gordugunu dusunuyıorsan gec.
Yoksa bızde ayna kullanımı o zaman kı adrenalıne baglı. Adam vıraja yaklasıyor,frende,allahım sana gelıyorum dıyor,tam sola kırıcak yanında cok daha hızlı araba gecıp cızgıye donuyor. E oda basıyor kalayı.
Bırader arada arkana bak,demek kı duzde hızlı gelen bırı var. Karsılıklı saygı.
Ha baktınondekıyle aynısın,ayagını 5 sec gazdan cek,rahat tur at.
Tabı burası halk gunu,cohgu bılmıyor yada bılmek zorunda degıl bu işlerı.
Open pıt guzelde kımler 4000 yada 6000 verebılıcek?
Basıt anlayıs ve saygıyla kımse uzulmez....
Halk gününde süre almak şans işi. Günün sonunda çoğu kişi süreye odaklandığı için ve kimse kimseyi tanımadığı için riskli de. Yoksa işi iyi bilen 40 kişiyi bir seansta içeri koysan 40 ı da süresini alabilir. Arkadan gelene doğru şekilde yol vermek ciddi tecrübe işi.
Tatilde oldugum ıcın katılamadım. Sanırım dolu gecmıstır. Insallah hep dolu gecer.
Daha once bu sıcaklarda cok cıktım. Hatta GP2 ıle 2.25 yapmıstım zar zor,agustonda, sanırım 2013 yada 14 yazıydı,hava 35 derece falan dı,arabanın her yerı yandı. Debrıyaj bıttı(Arac 2600km de ıdı)frenler cok hızlı asında vs vs
Bu gecme ıslerıne cok takılmıs insanlar..
Yahu arkandakı hızlıysa,yol ver. Senı yakalamıs zaten.
Yarış cızgısı,yarıs cızgıme dalan vs yazanlar var. Arkadasalr,bu yarıs degıl kı?
Ha arkandan bırı yaklasınca gaza gelıyorsun,eyvallah ama zaten gazlarken arkandan bırı senı yakalamıssa,anla be bırader ondan yavassın.
Yanı daha ıyı yapma sansın yok,sadece onun ve kendı turunu mahvedıceksın.
Adam ıdeal cızgıden 70 le gıdıyor,arkadakıde 100. Zaten pıst genıs,adamın vırajda martı gıbı dısa ucmayacagından emınsen ve senı gordugunu dusunuyıorsan gec.
Yoksa bızde ayna kullanımı o zaman kı adrenalıne baglı. Adam vıraja yaklasıyor,frende,allahım sana gelıyorum dıyor,tam sola kırıcak yanında cok daha hızlı araba gecıp cızgıye donuyor. E oda basıyor kalayı.
Bırader arada arkana bak,demek kı duzde hızlı gelen bırı var. Karsılıklı saygı.
Ha baktınondekıyle aynısın,ayagını 5 sec gazdan cek,rahat tur at.
Tabı burası halk gunu,cohgu bılmıyor yada bılmek zorunda degıl bu işlerı.
Open pıt guzelde kımler 4000 yada 6000 verebılıcek?
Basıt anlayıs ve saygıyla kımse uzulmez....
Pist Otoritesi The Yargı Makinası geldi :)
Miniyle 2.25 dönmüş biz kimiz ki :)
Sadece tek soru virajda araba geçmek yasak mı? Brefingte bize yasak dediler. Düzlükte araba geçebilirsiniz dediler :)
Bizde virajda tampona yapışan sağdan soldan geçmek isteyen adamlardan rahatsız olduğumuzu dile getirdik.
Süre kasmak isteyen adam bunu başkalarını rahatsız etmeden tehlikeye atmadan yapsın. Teşekkürler :)
AliGizda
04-09-2020, 11:32
Pist Otoritesi The Yargı Makinası geldi :)
Miniyle 2.25 dönmüş biz kimiz ki :)
Sadece tek soru virajda araba geçmek yasak mı? Brefingte bize yasak dediler. Düzlükte araba geçebilirsiniz dediler :)
Bizde virajda tampona yapışan sağdan soldan geçmek isteyen adamlardan rahatsız olduğumuzu dile getirdik.
Süre kasmak isteyen adam bunu başkalarını rahatsız etmeden tehlikeye atmadan yapsın. Teşekkürler :)
Yazdıklarınıza birebir katılıyorum. Benden hızlı olan araba beni düzlükte geçsin, buna bişey dediğim yok, ama virajda geçip karşı tarafı tehlikeye sokmasına hakkı yok kimsenin.
Geçen sene 1 kere katılma fırsatı buldum, virajda araç sollayan aracı sollayanı gördüm.
İlk kez çıktığım etkinlikte, aynamı kollamaktan pistin tadına çokta varamadım diyebilirim.
Bütün yorumlara en çok takıldığım sahneyle cevap vereyim bari, hırsızın hiç suçu yok belli ki :)
Brifinde anlatılan ne? yakın gidiyorsan ve düzlükte rahatça geçip gidecek pozisyonda değilsen ARKADAKİ olarak biraz yavaşlayacaksın, önüne mesafe koyup sonra yine yoluna bakacaksın
Seans bitip de pite dönünce Buğra başgan "olm ne konuşuyoruz biz ya" dese ne derim diye düşünüyorum her seferinde, yoksa 8. virajda 2 MX5'in arasına makasa girebilirdim gayet de :D
Bahsettiğim sahne bu, kamikaze değil de ne bu şimdi
https://youtu.be/lICt3OX8fzc
Benden hızlı olan araba beni düzlükte geçsin
Yanlış.
Viraj nasıl alınır bilmeyen malesef o kadar çok insan çıkıyor ki piste, tamam anlayışla karşılaşıyoruz. Adam düzlükte s.ktr olup gidiyor tam tabirle ama viraja gelince ben yakalıyorum, e kim hızlı bu durumda?
Benim için 2 viraj sabretse, az gaza bassa beni bir daha tekrar görmeyecek zaten.
Geçen yıl haziran'dan kalma, f20 118i (170 lik + yazılım vb vardır muhtemelen) arka tamponunda fotom var 6. viraj çıkışı dip fren yaptırdı bana sağolsun önü boş olmasına rağmen. Vursam ben mi suçluyum o mu bu durumda? Benim araba ne miydi, 145 hp dyno verili dizel Giulietta.
Yasak olan herseyi hayatinin tum akisinda uyguluyormusun acaba ?
Neyse ayi gibi gecenler tabiki sucludur,yada ustune kiranlar
Ama burasida adi ustunde motorsporlari aktivitesi olan biyer bu kadarda korkmayin yada bu kadar guvenli bir yer oldugunu dusunmeyin.Oyle bir dusuncesi olan gelmesin bence.
Sonucta amatorce birisinin hatasi yuzunden duzlukte gecerkende kaza olabilir,risk her zaman var bu isin bir dogrusu yada bir yanlisi olmaz.
sağa doğru geçiş alanın var hızını kesmeden devam edersin, kamikaze olması için orayı da işgal etmesi gerekirdi z4 lünün
Bütün yorumlara en çok takıldığım sahneyle cevap vereyim bari, hırsızın hiç suçu yok belli ki :)
Brifinde anlatılan ne? yakın gidiyorsan ve düzlükte rahatça geçip gidecek pozisyonda değilsen ARKADAKİ olarak biraz yavaşlayacaksın, önüne mesafe koyup sonra yine yoluna bakacaksın
Seans bitip de pite dönünce Buğra başgan "olm ne konuşuyoruz biz ya" dese ne derim diye düşünüyorum her seferinde, yoksa 8. virajda 2 MX5'in arasına makasa girebilirdim gayet de :D
Tarik videoda sorun yok gibi gozukuyor ama kameradan dolayi aksiyonu algilayamiyor olabiliriz
Onu birakta ole bisey yazmissinki temde 250 tane makas atan sen degilsin sanki :) yada caddede falan yanlayan drift videolari olan :)
Shendelzare
04-09-2020, 17:03
Evet brifingde virajda geçmeyin deniyor ve virajda geçiş iki tarafta limitte gitmeye çalışıyorsa gerçekten tehlikeli ancak bu videodan gördüğüm kadarıyla Z4 sizi yol veriyo sanmış olabilir çünkü bulunduğunuz noktadan sonra zaten apekse kapanılmaz, çok ilerdesiniz ve hızınızda gayet düşük. İlerde olmanız Z4'ün sizi arkadan veya yandan sıkıştırmasından mı bilemiyorum çünkü kamera açısından dolayı arka taraf gözükmüyor, çok tehlikeli bir durum göremedim.
Bunun dışında arkadaşlar bahsetmiş, bu kadar araç varken sadece ve araçlar arasında da aşırı güç farkı olmadığını düşünürsek sadece düzlükte geçmeyi uygulamak pek olası değil, virajda geçiş konusunda iki taraf da dikkatli olursa pek bir problem olmaz diye düşünüyorum açıkçası.
Octavia RS
04-09-2020, 18:18
Halk gününün kuralları belli evet, viraj içinde darlayanlarıda kimsenin savunduğu yok zaten ama burda en büyük problem bence frenajdayken geçip geçmeme meselesi mesela o z4 mini videosu gibi(z4 çok hızlı mı geliyordu arkadan bilmiyorum) zaten o camaro polo mevzusuda biraz benziyor örneğe. Misal iki araç güç farkları çok fazla arkadan gelen çok hızlı öndekinin 160 la frene oturduğu yerde arkadaki atıyorum 240la frene oturuyor çarpmamak için mecbur sola yada sağa (virajın yönüne göre) geçmek zorunda kalıyor çünkü arkadan çok hızlı geliyor pistte sürekli ayna kontrolu şart
TarikS 'in paylastıgı videoda Z4'u hatalı bulmuyorsanız ya hic briefing + pist tecrubeniz olmadı yani Buğra bey'in izlettiği videoyu izlemediniz. Ya da gördüğünüzü / duyduğunuzu algılayamıyorsunuz. Pist konusunda cok tecrubeli kişiler bile hızlı olan virajda gecebilir fikrini savunuyorsa buralarda dogruyu bulmak yada tartısmanın bi yere varmayacagı belli.
Biz halk günü yapmayalım bir süre, görüyorum ki her gün 4 saat boş duvarlara anlatıyorum o kuralları. Can sıkıntısından briefing vermiyoruz orda değil mi....
mikelazi
05-09-2020, 10:36
ilk girdiğimde bende çok tırsmıştım millet üstüme üstüme geliyor sanıyordum
ama 2-3 seans daha girip tecrübe kazandıkça ve yolu ezberledikçe hem süreniz iyileşiyor hemde o ilk günkü korkunuz azalıyor.
buğranın brifingte 2 sözü aklımda virajda birbirinizi geçmeyi ve aynaya bakmayın :)
haaa zaten biraz tecrübe ettikten sonra 80le döndüğün virajı artık 105-110la dönüyorsun ve ortama ayak uydurabiliyorsun.
69hp ile pistteki 30 aracın 20-25i düzde beni geçiyor.ama virajda çoğunu yakalıyorum.hızları ciddi düşükse aradan sıyrılıyorum.kimsenin aracını şahsını riske sokmam :)
45 yaşındayım ehliyetimi aldığım günden beri gazlarım,viraj kasarım ama pist başka.zamanla tecrübe kazanmaya bakalım.
ef186
-bir süre halk günü yapmıyalım-
deme öyle şeyler okadar emek veriyorsun,emek veriyoruz.halk günüsüz bırakma bizi :)
Özgür Güneş
05-09-2020, 15:34
Ben hep söylüyorum tekrar söyleyeceğim, pist günlerinde tecrübesi olan ve olmayanları ayırmak en makul çözüm olacak, emin olun güç de önemli değil. Cumartesi günü Porsche süren bir kadının yarattığı tehlikeleri göstermek için bir elin parmakları yetmez. Çizgi bilenle bilmeyen insan sorunu var en çok, çizgi bilen 2 kişi birbirinin ne yapacağını az çok tahmin edip ona göre yol veriyor zaten. En çok tehlikeyi çizgi bilmeyenler yaratıyor. Seneye zaten halk gününe kesinlikle çıkmayacağım. Boş yere aracım yıpranıyor. Mis gibi gelirim open pitime, hem ben hem de arabam daha az yıpranır, yapabileceğim süreyi yapar çıkarım.
Diğer bir önerim ise, seanslık araç sayısını 25-30 seviyesine indirip fiyatı aynı oranda arttırmak. 4 seans çıkmışım, atabildiğim hot lap sayısı 1 seansı doldurmaz. Dolap beygiri gibi boş boş dönmüşüm.
enesakkurt
08-09-2020, 15:10
Abilerim, kardeşlerim; briefingde söylenilen şeylere harfiyen uymak zorundayız. Pist çıkışı kendi fikirlerimizi savunmaya devam ederiz fakat piste çıktığımız andan itibaren briefingde söylenilenleri aynen yapalım. 500 kelime konuşuluyorsa yarısında GÜVENLİK kelimesi geçen bir yerde yok virajda sollarım yok ben şu hızda dönüyorum geçer giderim hakkım var falan yanlış ibareler bunlar. 30 Ağustos ilk pist günü deneyimimde elimden geldiğince benden hızlı olan araçların önünü kesmemeye çalıştım, çizgileri bozulmasın diye. Soğutma turunda elimden geldiğince apexten uzaklaştım. Hatta attığım 6 turda 1 tane bile hot lap'im yok (hoş olsa da çok hızlı olmazdı tecrübesizlikten) çünkü bunun tek sebebi briefingde güvenliğin bu kadar ön planda tutulmasıydı. Pist günleri açılsa da yer ayırtsak diye gün sayan biri olarak, teche girip Buğra abinin "bir süre yapmayalım halk günü" demesi çok üzücü benim için. Bu kadar güvenlik önlemine hak ver veya verme, sen sadece uy.
Pist Günlerinin mantığı işin özünde aslında pisti tanımak, piste çıkmamış insanları İstanbul Park ile tanıştırmak. Çok pirimitif özetle, pistte gezsinler demek.
40 kişi çıkıyor aynı anda. 20 dakikacık dönülüyor. Pitten sonra çoğu araç için 6 tur, bilemedin 7 tur.
Viraj içinde geçmeyin diyor Buğra 10 senedir, her brifingde aynı cümleyi söylüyor.
İstisnaları olabilir, ama istisnaları da riskli. Önündeki pisti bilen tecrübeli biri olarak yol mu verdi, yoksa çizgiyi mi kaçırdı bilmek zor.
Aynı pistte yarışlarda 170 km/h hızda 40-50 cmden takip ediyoruz, yeri geliyor tamponun tozunu alıyoruz ama pist günü sanki o değil. Yada Buğra yalan söylüyor.
Şahsi fikrim, 40 kişi varken süre yapılmaz. Pist kalabalıkken süreye kasılmaz. Denk gelirse süre gelir, gelmezse gelmez.
Süre yaptığımız seansları hatırlıyorum, pistte maks 18-20 araç var, onların da yarısı yarınlar yokmuş gibi gazlayıp 2.10 dönüyor, araç görmeden 20 dk bitmiş.
Not: Ben çıktığımda şu yazdıklarımın tam tersi hareket edeceğimi bildiğimden ve herkesin üstüne çıkma potansiyeli ile hayvan gibi süreye kasacağım için kati suretle çıkmıyorum pist günlerine. Open pit inşallah diyip gün sayıyorum.
Pist Günlerinin mantığı işin özünde aslında pisti tanımak, piste çıkmamış insanları İstanbul Park ile tanıştırmak. Çok pirimitif özetle, pistte gezsinler demek.
40 kişi çıkıyor aynı anda. 20 dakikacık dönülüyor. Pitten sonra çoğu araç için 6 tur, bilemedin 7 tur.
Viraj içinde geçmeyin diyor Buğra 10 senedir, her brifingde aynı cümleyi söylüyor.
İstisnaları olabilir, ama istisnaları da riskli. Önündeki pisti bilen tecrübeli biri olarak yol mu verdi, yoksa çizgiyi mi kaçırdı bilmek zor.
Aynı pistte yarışlarda 170 km/h hızda 40-50 cmden takip ediyoruz, yeri geliyor tamponun tozunu alıyoruz ama pist günü sanki o değil. Yada Buğra yalan söylüyor.
Şahsi fikrim, 40 kişi varken süre yapılmaz. Pist kalabalıkken süreye kasılmaz. Denk gelirse süre gelir, gelmezse gelmez.
Süre yaptığımız seansları hatırlıyorum, pistte maks 18-20 araç var, onların da yarısı yarınlar yokmuş gibi gazlayıp 2.10 dönüyor, araç görmeden 20 dk bitmiş.
Not: Ben çıktığımda şu yazdıklarımın tam tersi hareket edeceğimi bildiğimden ve herkesin üstüne çıkma potansiyeli ile hayvan gibi süreye kasacağım için kati suretle çıkmıyorum pist günlerine. Open pit inşallah diyip gün sayıyorum.
Cupra duruyor mu abi yoksa değişti mi ? :)
İstanbul parkın araçlara göre pist sürelerine nereden ulaşabilirim ?
Shendelzare
15-09-2020, 10:29
İstanbul parkın araçlara göre pist sürelerine nereden ulaşabilirim ?
Aşağıdaki linkte transponder almış kişilerin süreleri bulunuyor ancak hem sürelerde hem de araç modellerinde bazı hatalar mevcut. Örnek olarak 3.14 dönen A5'in 2.14 yazılması gibi.
https://intercitypark.com/motorsporlari-ve-pist-gunleri/pist-gunleri/neticeler
ardicli2000
15-09-2020, 11:09
MErak ediyorum da
M.Seefried Porsche 991 Turbo S (standart araç/lastik) 02:10.873
Bana (sıradan sürücü/motorsporları sever) bu aracı verseler, 10 tur atsam hem aracı hem pisti tanısam, sonra hızlı tura çıksam kaç yaparım acaba?
Pilotajdan ne kadar gider?
Celimabi38
15-09-2020, 11:17
Daha onceden ne tur arabalar surdugunuze, aracla ne kadar uyum sagladiginiza, ne kadar iyi bir surucu oldugunuza, hava sicakligina. Butun bunlar ve cok daha fazlasi degiskenlik gosterir. Yani cok iyiyseniz gercekten 2.12 de yapabilirsiniz, 2.25 altina inememeninzde muhtemel. Kimse denemeden gormeden bilemez
Cupra duruyor mu abi yoksa değişti mi ? :)
Duruyor duruyor :) iyi sabır var Baybars abide bu kadar zamandır piste çıkmadan durabiliyor
Hahah,neler yazılmıs.
SImdıye kadar bır cok aracımla en ıyı surelerı yaptım. Hemen hemen cogu Halk Gunundeydı.
Ist park gıbı tutusun yuksek oldugu pıstlerde cıkıs turunda lastıklerınız neredeyse ıdeal ısıya ulasıyor. Ilk 2-3 tur zaten ıyı sure yaptın yaptın,yapamadıysan lastıkler buna ızın vermez.
Ya abı ben 5-6.turda yaptım dıye cıkmam,dememk kı kotu kullanmıssın,en ıyı zamanın orada gelmıs. Demk kı aracının en ıyı zamanı degıl.
Gecme gecılma konusu uzun hıkaye. Tehlıkeye atmadan gecersına ** zaten adam arkana geldıyse,senden hızlı. SAYGI duy yol ver yahu.
Buarada ıStanbul oark ın asfaltı yenılenıyor. Insallah rekor sureler daha da asagı ıner,guzel haber :)
Hahah,neler yazılmıs.
SImdıye kadar bır cok aracımla en ıyı surelerı yaptım. Hemen hemen cogu Halk Gunundeydı.
Ist park gıbı tutusun yuksek oldugu pıstlerde cıkıs turunda lastıklerınız neredeyse ıdeal ısıya ulasıyor. Ilk 2-3 tur zaten ıyı sure yaptın yaptın,yapamadıysan lastıkler buna ızın vermez.
Ya abı ben 5-6.turda yaptım dıye cıkmam,dememk kı kotu kullanmıssın,en ıyı zamanın orada gelmıs. Demk kı aracının en ıyı zamanı degıl.
Gecme gecılma konusu uzun hıkaye. Tehlıkeye atmadan gecersına ** zaten adam arkana geldıyse,senden hızlı. SAYGI duy yol ver yahu.
Buarada ıStanbul oark ın asfaltı yenılenıyor. Insallah rekor sureler daha da asagı ıner,guzel haber :)
birde pistin güncel süre ve araçları görebilsek süper olur :)
MErak ediyorum da
M.Seefried Porsche 991 Turbo S (standart araç/lastik) 02:10.873
Bana (sıradan sürücü/motorsporları sever) bu aracı verseler, 10 tur atsam hem aracı hem pisti tanısam, sonra hızlı tura çıksam kaç yaparım acaba?
Pilotajdan ne kadar gider?
Çok değişebilir. Ama profesyonel pilot bazında bakarsak Fernando Alonso , hem f1 dünya şampiyonu oldu hem lemans kazandı hem de dakar yarışına katılıp ilk 10 da mı bitirdi öyle bir şey ki çok iddialı bir sonuç. Tarihte John Surtees hem f1 hem moto gp( o tarihte adı bu değildi gerçi) kazanan bir pilot.
Yani araca çok kolay adapte olabiliyorsanız , sürüş kabiliyetiniz de varsa bence 10 turda olmasa da 10 gün deneme ile 5-6 saniye yakınına inersiniz.
enesakkurt
12-10-2020, 15:00
f1'in seyircisiz olma kararından sonra iyice üzüldüm. Yakınlarda pist günleri de görünmüyor, iyice tadım kaçıyor. Kuzu kuzu yatıyor araç üzerindeki son sayı sticker ile
https://i.hizliresim.com/b2dQnO.jpg (https://hizliresim.com/b2dQnO)
bu arada instagramdan yazdım ama cevap alamayacağım sanırım. Yeni asfalt da eski asfalt ile sürtünmeye sahip olacak mı ef186 yoksa yollardaki asfalttan mı dökülüyor?
bu arada instagramdan yazdım ama cevap alamayacağım sanırım. Yeni asfalt da eski asfalt ile sürtünmeye sahip olacak mı ef186 yoksa yollardaki asfalttan mı dökülüyor?
Öyle bir şey mümkün olabilir mi sizce? :) Orası F1 pisti olması için yapıldı zaten asfaltı ona göre özel, 15 yıl sonra da hala aynı asfaltı kullandırtmıyor adam haliyle, yepyeni zamk gibi asfaltımız hayırlı olsun milletçe :D
22 Kasım'da pist günleri çılgınlığı yapar mı acaba Buğra başkanım? :D :D
Öyle bir şey mümkün olabilir mi sizce? :) Orası F1 pisti olması için yapıldı zaten asfaltı ona göre özel, 15 yıl sonra da hala aynı asfaltı kullandırtmıyor adam haliyle, yepyeni zamk gibi asfaltımız hayırlı olsun milletçe :D
22 Kasım'da pist günleri çılgınlığı yapar mı acaba Buğra başkanım? :D :D
valla ulaştırma bakanlığı yaptığı için korkutuyor :)
Yapılan özel karışım çok hassas ölçümlerle, en yeni teknolojiye sahip makinalar ile uygulanmakta. Herman Tillke 'nin ekibini getirdik işin tüm aşamalarını kontrol edip herşeyin yolunda gitmesini sağlıyorlar.
Ayrıca yol asfaltı ile uzaktan yakından ilişkisiz farklı bir formülasyon ile üretilen, içeriğinin sağlandığı maden ocağına kadar denetlenen bir sistem.
Çoook iyi bir güncelleme oldu diyebilirim.
Piste taze kan geldi.
Ayrıca ülkenin çok başarılı mühendisleri de, çok başarılı şirketleri de var, ben işin merkezinde gurur duydum diyebilirim.
birde pistin güncel süre ve araçları görebilsek süper olur :)
İst Park yönetimi hep guncelliyordu,ben uzun zamandır bakmadım ama hassaslar o konuda. ef186 asfalt ve pist test için yarış yada bu tip organizasyon olucak mi F1 öncesi?
Ve ilk halka açık organizasyon ne zaman?(open pıt yada halk günü)
Öpücükler
enesakkurt
15-11-2020, 15:51
Önümüzde 1 sene var. F1'i seneye tekrar getirip asfalttaki tutuşu arttırmak için bol bol pist günleri yapmalıyız :)
burak21242
25-11-2020, 12:02
https://youtu.be/DFC3p_i5Llw
Viraj içinde geçilme konusunda bende muzdaribim ,8.viraj girişinde son anda aynaya bakmasam BMW ile iç içe geçicektik ,ama adamın umrunda mı değil ,120 ile kafayı içeri sokucaktım beni virajın dışına attı ,bu tür sürücülerin piste bir daha alınmaması gerekir ...
Viraj içinde geçilme konusunda bende muzdaribim ,8.viraj girişinde son anda aynaya bakmasam BMW ile iç içe geçicektik ,ama adamın umrunda mı değil ,120 ile kafayı içeri sokucaktım beni virajın dışına attı ,bu tür sürücülerin piste bir daha alınmaması gerekir ...
Merhabalar seni orda gecen bendim solundan geciyorum burda yanlis bir durum yok ayrica halk gununde cizgi yapmak diye bir luksumuz yok malesef. Yillardir her pist gunune katilirim nerdeyse butun seanslara dikiz aynaniza arada bakarsaniz arkadan hizli gelene yol verme gibi nezaket kurallarini da kullanmanizi oneririm
İstanbulpark 30.08.2020 Golf Mk1 GTİ 2:43:XX - YouTube (https://youtu.be/f1tmWvOGGJQ)
Buda sizin videonuz galiba hemde ayni gunden 3 kisiyi viraj icinde gecmissiniz 2 kisiyi de sagdan gecmissiniz. Bu hesaba gore sizin hic girmemeniz lazim piste..
Merhaba Burak,
Virajlarda arkasına yapıştığın Kırmızı Golf R bendim. Yol verdim sana hatırlarsan :)
Şikayet ettiğin şeyi sende başkalarına yapma :)
Aksini iddia edersen Best Time Ajans çok güzel fotoğraflarımızı çekmiş yükleyebilirim.
Pistte çok hırslısın kendine dikkat et.
mikelazi
28-12-2020, 10:26
2021 takviminde varmı bişeyler
Özgür Güneş
14-03-2021, 20:53
Merhabalar, 2 saat open pit olacak mı?
Buğra abi merhaba,
Pist günleri hakkında varmı gelişme
ne zaman olacak
maglum hafta sonu yasak var
hafta içi yapılma durumu varmı ?
Tarih belli mi abi
muhtemelen ramazan sonrasına gözüküyor
Arkadaşlar el kol bağlı covidin toparlanmasını bekliyoruz.
Çözüm çareler bakıyoruz.
En kısa zamanda diyeyim.
Arkadaşlar el kol bağlı covidin toparlanmasını bekliyoruz.
Çözüm çareler bakıyoruz.
En kısa zamanda diyeyim.
Bugünkü etkinliğin covidle alakası yok sanırım :)
Eleştirim etkinliklerin halka daha çok hitap etmesi yönünde.
mikelazi
12-04-2021, 11:34
4 gözle o günü bekliyorum :)
ayakliPC
19-05-2021, 10:18
28 Mayıs Cuma günü için 4 saatlik Open Pit seansı açılmış. Darısı Formula 1'den boşalan ve Cumartesi günü sokağa çıkmanın serbest olacağı Haziran ayının başına diyelim.
28 Mayıs Cuma günü için 4 saatlik Open Pit seansı açılmış. Darısı Formula 1'den boşalan ve Cumartesi günü sokağa çıkmanın serbest olacağı Haziran ayının başına diyelim.
nerede yazıyor acaba
pıstgunlerının ınternet sayfasında goremedım
ayakliPC
27-05-2021, 12:01
nerede yazıyor acaba
pıstgunlerının ınternet sayfasında goremedım
Intercity Shop (https://intercityshop.com/pit-pist-gunleri/)
https://www.hizliresim.com/7328m7e
ayakliPC
29-05-2021, 12:59
28 Mayıs 2021 Cuma günkü pist süreleri;
https://i.resmim.net/i/IMG_4452.png
28 Mayıs 2021 Cuma günkü pist süreleri;
Hangisi sizin süre. Nicke benzer isim bulamadım tanımadığım için soruyorum.
Bu son hali degıl surelerın....
Typer 2:16 süre iyiymiş.. Turbo s de ayrıca
Typer 2:16 süre iyiymiş.. Turbo s de ayrıca
Uzun sure Tartışılmıştı Pistte cupra mı TypeR mı diye
Cupraları artık pıstlerde goremıyoruz :D
FK8 ler ciddi derecede güzel işler çıkarmaya başladı pistlerde
Aynı gün bir tane Leon'da iyi süre yapmış. Hatırlayamadım ama şimdi süreyi.
Önden çeker rekoru kısa zamanda, bu sene 2:14 e gelir.
Diğer spor aracda zaten acayip yerlere indiki,daha da inecek yakında.
ef186
Buğra abi merhaba,
Size İnstagram hesabınızdan yazdım ama hangisini önce göreceğini bilemediğim için buradan da yazıyorum.
Pist etkinliği hakkında görüşmem gerekli.
Müsait olduğunuzda irtibata geçmek isterim.
benim sorum ise halk günü olacak mı? geçen yıl olduğu gibi sadece 1 kez olursa kimse bir şey anlamayacaktır gerçi..
ef186
Buğra abi merhaba,
Size İnstagram hesabınızdan yazdım ama hangisini önce göreceğini bilemediğim için buradan da yazıyorum.
Pist etkinliği hakkında görüşmem gerekli.
Müsait olduğunuzda irtibata geçmek isterim.
ef186 'yı özelden tanıyan varsa ona ulaşmam gerektiğini iletebilir mi?
İntercity yi direkt arayarak da ulaşılabilir, ama buradan ulaşmak daha mantıklı geldi.
Merhaba, bugrayildirim@intercitypark.com mailimden bana ulaşabilirsin kardeşim.
Sevgiler,
Merhaba, bugrayildirim@intercitypark.com mailimden bana ulaşabilirsin kardeşim.
Sevgiler,
Teşekkür ederim
Selamlar
19 Hazıran Pist gunleri hayırlı olsun
Keşke bi sonraki hafta olsaydı :(
Bildirim çok kısa süre önceden yapıldı. Haftasonu planım olmasaydı kesin girerdim.
Merhaba bişey sormak istiyorum. Şöför değişebiliyor mu tek seansta pite gir/çıkta ?
Katılımımızı yaptık hayırlısı:)
Bildirim çok kısa süre önceden yapıldı. Haftasonu planım olmasaydı kesin girerdim.
aynı durumdayım :/ biraz daha erken duyurulursa çok iyi olacak ef186 :)
Evet çok son dakika oldu ama sezonu açmış olduk :) Devamını da bekliyoruz:icon_tup:
Eylul de gorusuruz ınsallah.
Seans saatleri ile alakalı bilgi var mı ? İstediğimiz saati seçme opsiyonumuz oluyor mu , web sitesinde yazan numarayı aradım ama ulaşamadım.
Bu konu yerimi bilemiyorum fakat bir sorum olacak, Golf 5 aracımda koni sertlik yumşaklık ayarını hangi dereceye almam daha iyi olcaktır pistde.Şuan günlük orta sertlikde kullanıyorum virajlarda sertliği tatmin ediyor fakat pistde ne olması gerek sizce?
Bu konu yerimi bilemiyorum fakat bir sorum olacak, Golf 5 aracımda koni sertlik yumşaklık ayarını hangi dereceye almam daha iyi olcaktır pistde.Şuan günlük orta sertlikde kullanıyorum virajlarda sertliği tatmin ediyor fakat pistde ne olması gerek sizce?
Ara beni akşam üzeri :)
Sertlıgını bılemıyorum ancak aracın dengesıne gore on arkayı ayaarlayıp,sonra sag sol dengesını yapmanız gerek.
Ayrıca sertlıge gore toe ve kamber ayarlarını TEST ederek yenıden ayarlamanız gerek.....
Yanı pıste gırıyorum,unu ındıreyım,sertlestıreyım olmaz kafamıza gore....
Serlestırdıkce yada dusurdukce burclarıda degısmek gerek.
ef186 buğra abi selam. Hangi saatte ve hangi seansta olacağımızın bilgisi gelmedi, saat kaçta orada olmamız gerekli?
FatihDemirel
18-06-2021, 13:38
İzleyici olarak gelebilir miyiz acaba?
6'dan sonra atılacakmış seans saatleriyle ilgili bilgilendirme maili
İzleyici olarak gelebilir miyiz acaba?
İzleyici açık mı acaba?
Covid önlemleri sebebiyle seyirciye kapalı olduğu yazıyor.
Tüh halbuki açık alan belli bir kapasitede alınabilir di
enesakkurt
20-06-2021, 13:08
A seansı çıkanlar dün ne süreler yaptı ıslak zeminde?
...
abi konu dışı ama bir soru sormak istiyorum 5-6 ay içinde olan bir pist etkinliğinde bir bmw compact görmüştüm, sahibini tanırmısın ?
Tüh halbuki açık alan belli bir kapasitede alınabilir di
Kapasitenin 200.000 kişi olduğunun farkındayız. Biz resmi makamların koyduğu kurallara uymak durumundayız.
yusufcan_k
21-06-2021, 10:58
abi konu dışı ama bir soru sormak istiyorum 5-6 ay içinde olan bir pist etkinliğinde bir bmw compact görmüştüm, sahibini tanırmısın ?
abi compact varsa o işi YAS yasin çözer anca :D
C seans brifinge girerken çekmiştim. Tahminim A yada b seansına ait süreler.
https://i.hizliresim.com/d9ims83.jpeg (https://www.hizliresim.com/d9ims83)
Kapasitenin 200.000 kişi olduğunun farkındayız. Biz resmi makamların koyduğu kurallara uymak durumundayız.
Abi 1 temmuz da yasaklar kalkıyor
pıst gunlerı ıcın bı takvım belırlendımı
kendımızı ona gore ayarlasak ?
enesakkurt
22-06-2021, 14:46
B olması lazım bunun
20dk'da 16 tur baya iyiymiş
konu dışı olacak ama bişey sormak istiyorum ,bu pistlerde veya digerlerinde kiralık araba var mı ? varsa nası şartlarda kiralayıp piste giriyoruz ?
konu dışı olacak ama bişey sormak istiyorum ,bu pistlerde veya digerlerinde kiralık araba var mı ? varsa nası şartlarda kiralayıp piste giriyoruz ?
İzmir Ülkü'de var. Bildiğim kadarıyla diğerlerinde yok.
ayakliPC
24-06-2021, 09:37
A seansı ıslak süreleri;
https://www.hizliresim.com/duejnwuduejnwu.JPG (https://www.hizliresim.com/duejnwu)
ayakliPC
24-06-2021, 09:46
A seansının üstüne B seansının süre ve tur sayıları ilave edilerek yapılan toplam liste bu.
ayakliPC
24-06-2021, 09:53
20dk'da 16 tur baya iyiymiş
Juan Pablo Montoya bile her tur 1:24:770 dönse ancak 20 dakikada 16 tur atabilir :D
A ve B seanslarının toplam tur sayısı bir yazıldığı için böyle toplam bir tablo görünüyor :rolleyes:
Rockford
24-06-2021, 15:50
transponder kullanımı ne kadar yükselmiş, artık pist ücretine dahil mi oldu transponder eskiden ekstra ücret veriliyordu diye anımsıyorum.
yeni asfaltla denemek isterdim malesef cok ani bir etkinlik oldu plansız yakalandık.
bir sonraki etkinlige artık buğra abi elinize emeginize saglık simdiden :)
Shendelzare
24-06-2021, 15:54
transponder kullanımı ne kadar yükselmiş, artık pist ücretine dahil mi oldu transponder eskiden ekstra ücret veriliyordu diye anımsıyorum.
yeni asfaltla denemek isterdim malesef cok ani bir etkinlik oldu plansız yakalandık.
bir sonraki etkinlige artık buğra abi elinize emeginize saglık simdiden :)
Hayır transponder ücreti gün boyu 150tl
Rockford
24-06-2021, 17:01
Hayır transponder ücreti gün boyu 150tl
kullanım miktarı cok artınca bir anda dahil edilmiş gibi düşündüm belki öncedende bu kadardır da ben farketmemişimdir.
biz harry lap timerdan devam :)
ayakliPC
24-06-2021, 17:13
kullanım miktarı cok artınca bir anda dahil edilmiş gibi düşündüm belki öncedende bu kadardır da ben farketmemişimdir.
Harry's Lap Timer güzel uygulama keza best lap çok güzel çalışıyor.
Open pit için değil de pist günlerinde 1 seans 20 dakika ve hot lap atarken trafiğe denk gelebiliyoruz. Harry's Lap timer en azından hot lapler arasındaki en iyi sektörlerin toplamından hesaplama yaprak en iyi tam tur süresini gösteriyor.
Ama tabi bunlarla uğraşmak istemeyenler transponder kiralayarak yarıştan sonra bilgi ekranlarında en iyi sürelerini görebiliyor. Bir de yarış sonrasında tüm turların detaylı zaman dökümünü A4 çıktısı olarak alabiliyor ki buradan da harry's Lap Timer'ın yaptığı gibi en iyi sektörler toplanarak atılabilinecek en iyi tam tur zamanı hesaplanabilir.
Shendelzare
24-06-2021, 21:21
Önceden 100'dü sanırım, bence de Harry kullanmak daha mantıklı tabi ama en iyi sürem orada yazsın ve kayıtlara alınsın isterim. Önceki aracımda herşeyim tamken yani büyük ihtimalle iyi süre yapacakken transponderda almıştım kayıtlara geçsin diye.
Arkadaşlar 3 Temmuz Cumartesi günü pist günleri gerçekleşecek, kayıtları yarın açılıyor bilginize.
Seyirci konusu halen muallak onu da yazarım bilahare.
Sevgiler,
NakkaSss
28-06-2021, 16:09
Arkadaşlar 3 Temmuz Cumartesi günü pist günleri gerçekleşecek, kayıtları yarın açılıyor bilginize.
Sevgiler,
2 saatlik open pit yok mu Buğra hocam?
enesakkurt
28-06-2021, 17:04
Sevgiler,
Buğra abi yasaklar kalkınca 4 Temmuzda da pist olur diye düşündük. Sadece 3 temmuz mu olacak?
edit: aldım cevabımı :D
Cumartesı 2 seans Aldık BlackMamba Furkan ile
Forumdan gelen olursa görüşelim pistte
Cumartesı 2 seans Aldık BlackMamba Furkan ile
Forumdan gelen olursa görüşelim pistte
ayarlayabilirsem gelicem müdür.
Cumartesi Seansı yapmurunda yağmasıyla çok güzeldi. Serin havada güvenle gazladık. Hayatımda ilk defa yağmurlu havada lastik sesi duydum. Asfalt harikaydı :)
MK5 Golf GTI 2:15 tur zamanı ile harikaydı.
Organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler :)
Octavia RS
05-07-2021, 15:25
Cumartesi Seansı yapmurunda yağmasıyla çok güzeldi. Serin havada güvenle gazladık. Hayatımda ilk defa yağmurlu havada lastik sesi duydum. Asfalt harikaydı :)
yeni ön çeker rekoru mu kırıldı? 2.15 çok iyiymiş..
yeni ön çeker rekoru mu kırıldı? 2.15 çok iyiymiş..
Daha iyisi yoksa evet kırıldı :)
Octavia RS
05-07-2021, 15:51
Daha iyisi yoksa evet kırıldı :)
Aynen kırılmış :) Abdurrahman abi kırmış rekoru, arabasına zaten maşallah muhteşem korkunç hızlı. Zamanla daha iyisinide yapar mutlaka..
mikelazi
05-07-2021, 17:47
tebrikler çok iyi süreymiş.
video varmı???
Sureler dahada inecektir. İnşallah sürekli olursa gireriz.
2;15 için tebrikler. Lastikler neydi?
Gruba gelen fotoda Pirelli RA7 gorunuyir,o zaman süreyi farklı yere yazarlar.
Abdurrahman abi cok iyi sure yapti tebrikler!
CANHosgor45
08-07-2021, 20:51
fwd icin cok guzel bir sure. Emeklerin karsiligi alinmis. Tebrikler!
Abdurrahman abi emeklerinin karşılığını aldı
Tebrik ederim ciddi guzel bir süre geldi...
ayakliPC
04-11-2021, 18:24
20-21 Kasım için 20 dakikalık pist günleri seansı açıldı, 21 Kasım dolmuş. 20 Kasım için hala yer mevcut.
Intercity Shop (https://intercityshop.com/pist-gunleri/)
Ayrıca 16-17 Kasım için de 4 saatlik OpenPit organizasyonu görünüyor. Porsche Drive Experience sonrası yine Porsche’lerin ağırlıklı katılacağı bir etkinlik olur muhtemelen.
Malesef lastiksiz yakalandık :) Pazar günü arkadaşları görmek için uğrarım :)
seyirci kabul ediliyormu? herhangi bir bilgi bulamadım.
kornobohor
09-11-2021, 16:42
Merhaba, Seyirci kabul ediliyor diye duydum.
Seyirci konusu net olursa ben giderim.sezonu kapatırız :)
enesakkurt
10-11-2021, 09:15
seyirci kabul ediliyormu? herhangi bir bilgi bulamadım.
önceki etkinliklerde kabul edildi, o günlerden bugüne (covid kapsamında) bir şey değişmediği için muhtemelen seyirci kabul edilecektir.
Cumartesi günü pistte görüşmek üzere :allaalla:
Seyirci girişi ile ilgili bilgi var mı?
Kimse pert olan 458'den bahsetmiyor....
Neyse söför ve yanındaki arkadaş iyi imiş.
Seans bilgisi geldimi mail olarak,cumartesi icin bana gelmedide
Celimabi38
18-11-2021, 12:53
Maalesef son duzlukte frenlerinin bosaldigi soyleniyor. Cok sukurki sadece mal'a zarar geldi. Kendisi gayet iyi ve saglikliydi dun. Son gunku seans moraller dip yapti. 200 civari bir surat ile lastiklere carptigini soyledi Bugra abi.
Şimdi Ezgi Hanımdan bilgi aldım seyirci girişi serbest.
Kazadan bahsetmeyi sevmiyor insanlar, sende birgün yaparsan seninkinden de bahsetmeyiz.
Maalesef son duzlukte frenlerinin bosaldigi soyleniyor. Cok sukurki sadece mal'a zarar geldi. Kendisi gayet iyi ve saglikliydi dun. Son gunku seans moraller dip yapti. 200 civari bir surat ile lastiklere carptigini soyledi Bugra abi.
Aynen durum budur, bizim pistte olduğu için şanslı, yolda facia ile sonuçlanırdı.
Seans bilgisi geldimi mail olarak,cumartesi icin bana gelmedide
Bugün gelir mailler.
Serbest, önceki senelerde olduğu gibi girişte 20tl otopark ücreti alınmakta okadar.
ghibli06
19-11-2021, 10:59
hocam kazanın etkinlikle, pistle ya da pist günleriyle ne alakası var?kimse gitmesin ama ha piste hatta kapansın bak insanlar kaza yapıyor mu demek istiyorsun?
hocam kazanın etkinlikle, pistle ya da pist günleriyle ne alakası var?kimse gitmesin ama ha piste hatta kapansın bak insanlar kaza yapıyor mu demek istiyorsun?
Hayıri orada yaşanan herşeyin haber değeri vardır demek istiyorum.
ghibli06
19-11-2021, 11:39
Ericsenn sahada yığıldığında bile artık görüntü vs yayınlamıyor kimse... pist yanarsa haberdir ama kaza olmuş kimseye birşey olmamış, olay da fren boşalmasından kaynaklıymış, bunu sayfa sayfa yazmaya gerek yok sosyal medyada konuşuldu zaten...
Hayıri orada yaşanan herşeyin haber değeri vardır demek istiyorum.
Burası Haber sitesi mi?
Yeterki biri kaza yapsın birine bir şey olsun ifşa etmeyi ne çok sever bir millet olduk.
Piste giren gibi kaza yapabilme riskini göze alıp o arabanın gazına basıyor.
Öyle bir korkusu olan kullanıcı zaten arabasını garajda tutuyor.
Yazik oldu A45 ve 530’a. A45 surucusu de sahibi degilmis.
Yazik oldu A45 ve 530’a. A45 surucusu de sahibi degilmis.
Hocam bosver be hatta silsen,belki cozum bulunur bir sekil
And'ın patlaması 55 sayfa konuşuldu, şimdi 2 postta bloklanıyor. Baya medenileştik :)
Dip not: And babamın oğlu değil, hatta hazzetmem. Örnek teşkil etmesi açısından yazdım.
beakmenek
22-11-2021, 11:17
Aslinda kazalarin konusulmasi kotu bir sey olarak gorulmemeli bence. Piste cikiliyor, risk var. En azindan olayin nasil yasandigi, nasil onlenip onlenemeyecegi gibi konulara deginmek gelecekteki olaylarin azalmasi acisindan yararli olacaktir. Evet Bugra abi brifienglerde vurgulayarak anlatiyor pek cok seyi ama bu tarz konusmalar, bilgilendirmeler de en azindan buralari okuyanlarin aklinda yer edecek ve ek fayda saglayacaktir.
mikelazi
22-11-2021, 12:29
çok güzel bir haftasonuydu.
pistin en güçsüzü olarak çok güzel vakit geçirdim.
başta ef186 olmak üzere,emeği geçenlere çok teşekkür ederim.
Sinan'la iletişimim var yazdım geçmiş olsun dileklerimi sundum önemli olan sağlıktan yana bir şey olmaması.
And'ın patlaması 55 sayfa konuşuldu, şimdi 2 postta bloklanıyor. Baya medenileştik :)
Dip not: And babamın oğlu değil, hatta hazzetmem. Örnek teşkil etmesi açısından yazdım.
"A45 surucusu de sahibi degilmis." yazarken Sinan Koç olduğunu biliyorum ben de arabayı çarpanın.
İnşallah anlaşırlar bir şekilde hem A45 hem 530.
Puma satılsa dahi ödenemeyebilir tutar.
Bir de SF90 düşebiliriz envanterden malesef :(.
ghibli06
22-11-2021, 18:00
pistin seansın parası ödenmiş, sürücü araç sahibi kendini yazdırmış, sonra bir kaza olmuş... bu And olur Ahmet olur Mehmet olur, ne hakimiz ne de savcı... görüntü vardır hatta bu işten para kazanılıyordur video da etkileşim alır gerekiyorsa yorum da yapılır... ama her pist günlerinden sonra 'Ferrari pert olmuş neden sesiniz çıkmıyor, Mercedes kaza yapmış neden susuyorsunuz?' tarzı bir posta ne yazmamız bekleniyor? sorumlu eğer pistse açıkça yazın insanlar girmesin, sürücü suçluysa ya da araçta teknik arıza oluşsa ne diyebiliriz ki?
Benim derdim tam olarak bu değil aslında. Pistte elbette kaza olur. Arabanın limitinde gidilmeye çalışılan yer burası.
Kazada şu kusurlu bu değil gibi bir derdim de yok. Kazaya karışanın sinan olduğunu da bir iki post önce öğrendim. Sinanı severim. Çok geçmiş olsun her iki tarafa da.
Burası en nihayetinde bir otomobil forumu ve içinde otomobil meraklılarını barındırıyor. Otomobil meraklıları bir kazayı 'suyunu çıkarana kadar' yorumlarken başka bir kazada üzeri kapatılmaya çalışınca daha çok merak uyandırıyor. Kişilere veya araçlara göre mi bir muamele var onu anlamadım.
Çünkü bu araçlar yarın öbür gün satılmaya çalışıldığında yine buradan geçmişi sorgulanıyor.
Her neyse çok da önemi yok artık. Önemli olan tarafların sağlıklı olmaları. Çok geçmiş olsun herkese.
rahmitanir
22-11-2021, 20:20
Kazalar cok uzucu, anladigim kadariyla kimsenin canina bir sey gelmemis cok sukur.
Bu forum araciligi ile tanistigim bir abimin lafidir "cebinde o arabanin parası kadar nakitin yoksa, pistte baskasinin arabasini kullanmayacaksin" der. Surucu ile arac sahibi bastan bu olasigi konusup, risk konusunda bir sekilde anlastilarsa baska tabi.
Burada talihsiz sekilde carpilan (duydugum kadariyla tabi) 530'un ise net sekilde kendi masrafini kendisi karsilamasi gerekir. Her kim olursa olsun, piste cikarken o anda pistte baska araclarin olacagini ve onlarin da limitte gidecegi gercegi ile o piste cikiyoruz. Bu risk her zaman var, piyango cikip size carpilinca da aldigin riskin sonucu deyip, aracini kendin toplayacaksin. "Vay bana çarptılar, ben her turlu hakkimi alirim" gibi olasi barzo tavirlara prim verilmemeli.
Tabi birinin canina zarar gelirse, o zaman konu kriminal olur, is baska mecralarda cozulur.
Tholl-ga
23-11-2021, 10:09
emanetin canı g*tündedir
rahmitanir
23-11-2021, 10:13
emanetin canı g*tündedir
Ben kendi postumda uzun uzun yazdim ama, bana da baskalari bazen kendi araclarini pistte kullanmam icin onerdiginde sizin yaniti veriyorum :D
Mesaj daha net gidiyor o zaman.
ghibli06
23-11-2021, 10:33
belki de bir sigorta şirketiyle anlaşılıp, pistteki araçlara atıyorum 500 tl karşılığı sigorta yapılabilir mi araştırmak lazım... belki de çıkar bir yiğit, hem sponsor gibi ismi anılır hem de sigortaları yapar...
Burada talihsiz sekilde carpilan (duydugum kadariyla tabi) 530'un ise net sekilde kendi masrafini kendisi karsilamasi gerekir. Her kim olursa olsun, piste cikarken o anda pistte baska araclarin olacagini ve onlarin da limitte gidecegi gercegi ile o piste cikiyoruz. Bu risk her zaman var, piyango cikip size carpilinca da aldigin riskin sonucu deyip, aracini kendin toplayacaksin. "Vay bana çarptılar, ben her turlu hakkimi alirim" gibi olasi barzo tavirlara prim verilmemeli..
Bu kısma katılmıyorum ben. Pistin tabiki riskleri var bunu göze alarak giriliyor ama sen güzel güzel gidiyorken virajı çizginde dönerken biri gelip kasap gibi göbekten sana vuruyorsa bunun cezasını da çekmesi gerekir.
Bu kaza için demiyorum, bilmiyoruz net durumu o anda ne oldu ama normalde çarpan her türlü karşılamalı tüm hasarları.
Pistte kaza olur araba zarar gorur bunlar olabilecek seyler
bende şu an ciddi paralar olan lipi mi kırdım
ama takıldıgımız olay bu değilki mala zarar gelmiş vs
bu kaza olayını sevınır gibi kaza anından 1 saat sonra hemen gelip buraya yazmak.
yazık ya ınsanları kendı yerınıze koyun sızın basınıza boyle bısı gelse
burada gıybet yapar gıbı sevıne sevıne anlatılsa hosunuza gıder mı ?
Nasıl gıtmez altında araban olmaz hayatta bı pıst tecruben olmaz hosuna gıder....
Bu arada şu forumda tek severek takıp ettıgım bı pıst konusu kaldı lutfen bununda bokunu cıkarmayın
Burada talihsiz sekilde carpilan (duydugum kadariyla tabi) 530'un ise net sekilde kendi masrafini kendisi karsilamasi gerekir. Her kim olursa olsun, piste cikarken o anda pistte baska araclarin olacagini ve onlarin da limitte gidecegi gercegi ile o piste cikiyoruz. Bu risk her zaman var, piyango cikip size carpilinca da aldigin riskin sonucu deyip, aracini kendin toplayacaksin. "Vay bana çarptılar, ben her turlu hakkimi alirim" gibi olasi barzo tavirlara prim verilmemeli.
pist tecrübeniz fazla biliyoruz evet ama bu kısma anlam veremedim.Kazaya karışan bu bmw marka otomobil hatalı mı degıl mı,olmaması gereken yerde mı degıl mı bılmıyorum ama,yolunda giden birisine vurup, git kardeşim kendin yaptır diyebilecek insan var mı ? varsa kaç tane var
siz birine vursanız böyle diyebilir misiniz ?
veya biri size vursa gelip böyle birşey dese siz ne yaparsınız ?
not: Pistte sucu olmadan kazaya karışan adam hakkını isteyince barzoluk mu oluyor ? bu kısma ekstra anlam veremedim.
rahmitanir
23-11-2021, 12:36
Pistte iki aracın kazası konusunda belli ki fikir ayrılığı var, en azından ben farklı düşünüyorum. Ama geçmişte yine buraya üye olup, çok nadir ve pahalı araçları ile istanbul park'a çıkıp, çarpılan, sonrasında da helalleşip yoluna devam eden insanları tanıyorum.
Ama tüm samimiyetimle söylüyorum, ben pistteyken birisi bana çarpsa, geçmiş olsun der, yoluma devam ederim.
Çünkü her piste çıktığımda, aracımı belki de pistten çıkaramayacağımın farkındayım. Bu riske istinaden de yıllardır aynı araç ile piste çıkıyorum, model yükseltmiyorum.
Buğra Abi brifingte halkgünleri için defalarca süre kasmayın zorlamayın bu tip faliyetler için Openpit organizasyonlarımız var diyor.
Geçmiş sayfalarda hızlı sürücüler yavaş sürücüler çizgimizi bozuyor diye dert yanıyordu.
Acaba bu kazada birinin sağlığına canına bişey olsaydı. Herkes bu kadar sakin kalabilir miydi?
İnternette like almak için normal otomobillerinde olduğu bir günü seçmek ne kadar doğru?
Kaza yapan şahısa ait videolar;
BMW E30 S54 SWAP | SİYAH BAYRAK YEDİK ! | TEST - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=po0Ai9W18Fo)
VW Golf R 500+hp | 230km/h ile KOPTUK! | !! 0-100 km/h: 3.6sn | TEST [English Subtitled] - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=qvuqzuuH_AU)
Ben şahsı tanımam etmem geçimini bu işten sağlayan pist personeli de dahil herkese saygı duyarım.
Yukarıdaki videolarda yer alan olayları bir utanç kaynağı olarak değil de Youtube malzemesi olarak kullanan birine canıma ya da malıma zarar verdiğinde tepkim hiç normal olmazdı.
Kaza olayları motorsporlarının vazgeçilmez parçası. Normal yolda da olabilir. Benim anlatmak istediğim şey halkgünlerinde kurallar bu kadar katıyken insanların tehlikeye yol açması.
Olayın ciddiyetini bazı arkadaşlar anlamıyor. Yeni giren kişiler genelde briefing sonrası gerilip temkinli davransalarda bazı arkadaşlar gerçekten yarışmaya geliyor. Benim yanımda ki katılımcı arkadaşım dahil(Gazlamayla hiç ilgisi yoktur) önümüz dolunca homurdanmaya başladı süre yapmaya çalıştığımız tur için :) Olay basit, görüp yol verse tabi ki daha güzel olurdu ama yol verme zorunluluğu yok yarış yapmıyoruz dediğimde jeton ondada da düştü :D
Günün sonunda bir ödül yok, ne için aracınızı kendinizi riske atıyorsunuz? Zaten 20 dk bin 1 turunda ya süre yapacak aralık yakalanıyor ya da yakalanmıyor.
Süre konusunda özel organizasyon yapıp körfez yada ülkü daha mantıklı. 3-4 araba çıkıyorsun. Denk araçlarla aynı kategori de çıkarsan bir birini görmüyorsun bile :) Kimseyi de riske atmamış oluyorsun
Edit : Süre için tabi ki open pitler de tercih edilebilir ama diğer pistlere göre standart araç sahiplerine biraz tuzlu kalıyor :)
Özgür Güneş
23-11-2021, 18:09
Valla kazayla ilgili değil ama defalarca pist gününe girmiş ve artık girmeme kararı vermiş, sırf pist için aldığım arabamı satan biri olarak 1-2 kelam etmek isterim.
Ben arabamı piste hazırlıyorum, bakımını yapıyorum, semi slick lastik takıyorum, fren takıyorum, benzin koyuyorum, dünya masraf yapıyorum, başka şehirden geliyorum, zaten bunun yanında pist masrafı devede kulak kalıyor. Dolardan söz bile etmiyorum.
Open pit çoğumuz için ucuz bi meblağ değil ve ayrıca girdim mi 2 saat 4 saat kıstasına takılmak zorunda kalmak can sıkıcı, araban daha 2. turda bozulsa bütün paran çöp oluyor. Gerçekten zenginler dışında pek kimse katılamıyor ki açıkçası ülke ortalamasında şükürler olsunda fena bir konumda değilim.
Yani 40 tane aracı aynı seansa doldurup, hem amatör hem profesyonel, sonra da süre kasmayın kasacaksanız 10-20 kat daha pahalı open pite gelin çözümünü mantıklı bulmuyorum. Yani ben o piste gelebilmek için ciddi masraf yapmışım zaten.
Ayrıca evet daha uygun fiyatlı ülkü ve körfez pistleri var ama İstanbul Park kadar güvenli olmadıkları aşikar, Ring’e dahi gitmiş biri olarak İstanbul Park’ın verdiği güven ayrıdır. Pistin amacı ben hata yaptığımda (geç fren, yanlış çizgi vs.) bunları affedebilen yer olmasıdır, yoksa çıkar tenha bi dağ yolunda gazlarım.
Peki önerim nedir?
Normalde 40 araçlık halk günü de olmalı ve aynı zamanda kurallar çok daha katılaşmalı. Halk günü olmalı ki daha çok insan piste gelsin, gidip yollarda falan gazlamasın, intercity’e ben bu konuda teşekkür ediyorum. Fiyat yine arz-talebe göre ayarlanır elbette, mevcut fiyatı ben mantıklı buluyorum.
2. bir yarı prof seansı açmak mantıklı olacaktır. 20 araçlık, 700 ila 1000 lira arasında(halk günü x2 fiyat) seans açmak bana sorarsanız kazaların epey önüne geçtiği gibi katılımcı arkadaşların epey yüzünü güldürecektir :) Eskiden 20-25 araç girerdi seanslara, bu kadar kaza da olmazdı, son zamanlarda epey kaza haberi duymaya başladık. Bunun dışında epey az araçla karşılaşırdık. Benim bu işten bi faydam yok, artık zaten kesin olarak katılmayacağım konusunda karar aldım. Tek amacım bundan sonra katılacak arkadaşların memnun olabilmesi :)
Not: Kimseyi iğneleme amacım yoktur, sadece öneridir, saldırı şeklinde yazılacak yorumlara cevap vermeyeceğim.
Arkadaşlar hangi pist organizasyonuna katılacağınız imkan meselesi. Motorsporları dünyanın her yerinde pahalı bir aktivite.
F1 standartlarında, sağlık personelleri ve bir çok teknik çalışanın olduğu pistte open pit pahalı halk günü kalabalık demek bence anlamsız.
Türkiye'de alternatifi olmayan bir pistten ve hizmetten bahsediyoruz. Ülkü ve Körfez'e de gittim.
Openpit 5.000 TL. Bindiğimiz otomobillerin sadece bir farının parasına denk gelen rakam. Pahalı bulan girmez. Bende giremiyorum.
Benim anlatmak istediğim durum kaza geliyorum demiş. Geçmiş olsun tekrar.
Özgür Güneş
24-11-2021, 08:42
İstanbul Park ne olursa olsun ticari bir işletme, ben de bunun farkında olduğum için hem onları hem de müşteriyi memnun edecek bir öneride bulundum. Bir dahaki pist gününde dediğim ücretlerde az katılımcılı bir seans açılarak denenebilir. Sonucuna bakılır, değerlendirilir, uygulanır uygulanmaz, kendi kararlarıdır, bu düzene gelebilmek için bile epey bir şey denendi, ek bir deneme ile daha iyi bir sonuç alınabileceğini düşünüyorum.
Piste çıkan herkes belli riskleri alıyor.
Kimisi arabayı hazırlıyor kimisi bilmiyor yada umurunda değil.
İst Park GP pisti yani günlük arabaları çok zorlayan bir pist.
Kazalar genelde 11 yada 12 ye frende oluyor,neden? Ya yol tutuş yetmiyor (tecrubesizlik,hızlı gitme,çizgi vs) yada FREN
Oraya gelene kadar frenler ısınıyor,sonra "fren boşaldı" hayır boşalmadi,hidrolik kaynadı. Kalitesiz balatan ısındı vs.
Körfez de pek birşey olmuyor,2 vites kullanılan pist görünümlü ve sadece 1 virajı olan bir alan.
İzmir daha güzel tabi,onuda kapamaya uğraşıyorlar....
Pistte arabanı birine veriyorsan, sorumluluğu kabullenmen gerek. Ben yüzlerce başkasının arabasını kullandım,almadan önce söylüyorum,ne olursa risk senin.
Çünkü bilmiyorsun freni tam mi,eksik var mı?
Sinan'ın kaza videosunu izlediğimde gayet açık,frenler tutmuyor. 5 serisi normal çizgisinde yürüyor. Bu kazalar daha öncede oldu, çoğu aynı yerde.....
Pistte risk ortak. Bunun ring spasi yok malesef.
Open pıt e parası yeten çıkmalı,fiyata laf edemeyiz. Onu şirket belirler. Zamanında 2016 yılında 1 seans yani 20 dak 1400tl mi neydi :)
Kazalar olur,olucak. Konuşulacak ya,neden ring kaza videoları çokça seyrediliyor. Yada karşı şeritte kaza oluyor ama diğer şerit "izleyiciler" tarafından tıkanıyor....
İki tarafada geçmiş olsun. Hatalı aramak hatta bulmak kolay, önemli olan ders alabilmek.
Umarım her hafta pistlere gidebileceğimiz arabamız,pistlerimiz ve imkanımız olur....
eminkilic61
21-03-2022, 15:46
yeni sezon ne zaman başlar acaba?
eminkilic61
21-03-2022, 15:47
yeni sezon ne zaman başlar acaba?
pist günleri olarak
ardicli2000
11-04-2022, 20:26
Intercity ve tosfed arasında neler yaşanıyor öyle?!
Intercity ve tosfed arasında neler yaşanıyor öyle?!
anlamamakla birlikte çok gereksiz bir atışmaya dönüştü. turşu suyu sirkeyle mi limonla mı olura döndü.
eminkilic61
21-04-2022, 12:08
Pist günleri ne zaman başlar acaba? ef186
8.000rpm
21-04-2022, 16:34
ben sanırım bu son gelişmelere terbiyeyi ve seviyeyi bozmadan bir yorum yapamayacağım
sükut kalmayı tercih ediyorum
ama ne olursa olsun , haklı-haksız ayrımından bağımsız , ortada çok ciddi bir pistimiz var
bu pistin sahipliği konusundan da bağımsız
bu pistimizin , bu lokasyonun , bu tesisin , artık nasıl tanımlarsanız , sağlıklı verimli şekilde hizmette kalması ve hatta sürekli geliştirilmesi lazım
Pist günleri ne zaman başlar acaba? ef186
14-15 Mayıs gibi bir söylenti var
inşallah açılır artık
Baslıyacak tabı ama su sıcaklara kalmasayduk ıyıdı.
Saglık olsun.
eminkilic61
23-04-2022, 16:19
özledik vallahi o atmosferi, o pisti
Mayıs da bitti yokmu hazirana bı plan
mikelazi
25-05-2022, 10:31
motorsikletçiler için bir takvim ayarlanmış ama
İlk Defa İstanbul Parkile Motosiklet Deneyimi (https://www.dmyayincilik.com/urun/ilk-kez-piste-cikanlar-seansi-motoron-istanbul-park-motosiklet-pist-gunu)
ayakliPC
25-05-2022, 11:44
04 - 05 Haziran Pist Günleri açılmış;
Ayrıca 17 Haziran için 4 saatlik Open Pit de kayıt alıyor;
Caner B.
25-05-2022, 12:36
4 haziran ordayım inşallah :)
Evet arkadaşlar, bu yılda güzel bir sezon bizleri bekliyor.
Kayıtları bugün öğlen açtık, sabaha yer kalırmı kısmet.
Briefing de görüşürüz :)
yakıt fiyatlarını düşününce cüzdanınıza kuvvet arkadaşlar :)
eminkilic61
26-05-2022, 10:03
seans başı 700 tl
transponder 200 tl
kask ücreti 100 tl
Ankara'dan çık gel, bir gece konakla, yemek ye, su iç, 1 seans piste çık, tertemiz 4000-5000 tl
kelalper
26-05-2022, 11:46
Enflasyona endekslediğin zaman düşük bile kalmış. Yakıt fiyatları 3 katına çıkmışken.
700 bence de iyi fiyat. Ama daha guzeli 2 saatlik open pit 3000 TL.
Saniyorum pist gunlerinde kalabalik oluyor sure yapiyoruz yapamiyoruz diye ortalik karismasini engellemek adina boyle guzel bir firyat yapilmis.
4 seans 80 dk kalabalikta gazlayip 2800 TL verene kadar. Sure yapip, rahat gazlamak isteyenler 3000 TL ye 120dk bu imkana sahip olacak.
rahmitanir
26-05-2022, 13:36
700 bence de iyi fiyat. Ama daha guzeli 2 saatlik open pit 3000 TL.
Saniyorum pist gunlerinde kalabalik oluyor sure yapiyoruz yapamiyoruz diye ortalik karismasini engellemek adina boyle guzel bir firyat yapilmis.
4 seans 80 dk kalabalikta gazlayip 2800 TL verene kadar. Sure yapip, rahat gazlamak isteyenler 3000 TL ye 120dk bu imkana sahip olacak.
Bu söylediğiniz 2 saatlık open pit eski sezonun fiyatlandırması.
Yeni sezonda sadece 4 saat 10.000₺ şeklinde opsiyon mevcut.
Fiyat gayet makul, yoğunluktan giremezsem bile çıkışa mutlaka arkadaşlarımı görmek geleceğim :)
Bu söylediğiniz 2 saatlık open pit eski sezonun fiyatlandırması.
Yeni sezonda sadece 4 saat 10.000₺ şeklinde opsiyon mevcut.
Dogru fiyat baya eskiymiş. Sekme açık olunca güncellendi diye düşündüm :)
mikelazi
27-05-2022, 08:21
küçük enişte (C1 ) ile tetikte bekliyorduk.
ama bu dönemde 700tl beni aştı.
enesakkurt
27-05-2022, 13:22
Enflasyona endekslediğin zaman düşük bile kalmış. Yakıt fiyatları 3 katına çıkmışken.
2020 Ağustos dolar kuru: 7,30TL
2020 Ağustos halk günü pist fiyatı: 300TL ($41)
2021 Kasım dolar kuru: 12,90TL
2021 Kasım halk günü pist fiyatı: 350TL ($27)
2022 Mayıs dolar kuru: 16,40TL
2022 Mayıs halk günü pist fiyatı: 700TL ($43)
Ya 2021 sezonunda ucuza çıktık ya da 2020 ve 2022 sezonlarında pahalıya çıkıyoruz. Etkinliği düzenleyen firmaya bir lafım yok, fiyatı belirlemek kendi seçimleri tabii ama seans başı 700TL herkesi zorlayacak bir fiyat tarifesi maalesef. Hesaplarıma göre şuan ideal fiyatın 500 veya 550₺ olması gerekirdi
Eğer ki illa fiyatlar budur anca kurtarıyor bizi derseniz de, eyvallah ama bu sefer de sloganı değiştirmek lazım. 1 milyona Passat satıp Halkın otomobili demek gibi bir şey oluyor. Kimseye veya Intercity'e bir saygısızlık yapmak istemeden eleştirimi dile getirmek istedim, saygılar.
Fiyat gayet makul ortalama benzinli bir otomobilin bir günlük gazlama yakıt ücreti gibi düşünün.
Ben çok ucuz olmasına karşıyım. Bazı arkadaşlar kızabilir ama yüksek ücret belli bir kesimi filtre ediyor.
Ben önümü arkamı kollayarak gaz basıyorum adam 90 model sadece motorunu hızlandırdığı kamikaze otomobiliyle dibime giriyor üstüme kırıyor.
Emeğe saygım var ama her otomobil pist için uygun değil.
Caner B.
27-05-2022, 14:29
Fiyatların bende normal olduğunu düşünüyorum. Son 2 aydır 2 kere İzmir Ülküye gittim epey masraflı oluyor 1 gün için. Sonuçta burası F1 pisti. Normal şartlarda 1 seansta 4-5 tur hot lap atılabiliyor bu da gayet yeterli.
Fıyatlar Bır F1 pıstı ıcın normal oldugunu dusunuyorum.
Su ankı sartlarda otoaban cıkıp gazlasanız zaten 600-700 tl benzın harcıyorsunuz.
F1 Pıstınde boyle guzel bır oraganızston ıcın senede 1 kere verebılecek bı rakam oldugunu dusunuyorum
5 Haziran için 2 senas aldım inşallah orada olacağım gelecen arkadaslar ıle gorusmek ısterım
yunusemre
27-05-2022, 19:39
Öncelikle ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu da göz önünde bulundurarak bu fiyatlar için kimseyi suçlamadığımı ve hatta aracımda bir problem olmazsa bir sonraki pist günlerine katılacağımı da belirteyim.
Fakat maalesef ben de fiyatların makul olmadığını ve bu fiyatlarla "Caddede Olmaz Piste Gel" sloganının da artık pek uyuşmadığını düşünüyorum.
Caddede gazlayan adamın 20 dakikalık gazlamaya 700 TL + 100 TL kask parası + 30 TL otopark ücreti verebileceğini düşünmüyorum.
Muhakkak herkes kendi tarafından bakınca haklıdır.
Katılacak arkadaşlara şimdiden iyi eğlenceler dilerim.
Saygılar...
Bence fiyat gayet uygun, paranın ne değeri kaldı ki beyler, içinde bulunduğumuz enflasyonist ortamı unutuyorsunuz heralde :) Yarı depo benzin anca ediyor 700 lira, farkında mısınız?
He bir de daha önce İst Park'ta Pist Günleri'ne katılmış kimsenin zaten bu parayı çok bulacağını düşünmüyorum çünkü olaya dışarıdan bakınca hissedilen 20 dakika ile pist üzerinde geçirilen 20 dakika bambaşka
He fiyat uygun diyorum da ben katılamam 1-2 ay daha muhtemelen, Eylül'de falan olursa anca. Daha bozuk klimamı yaptıramadım :hahaha: Padişahımız çok yaşasın
pist fiyatı ve herşey bir kenara bana en çok koyan yada en garip gelen şey
700 tl piste giriş için ücret veriyorum zaten organizasyonda yer alıyorum piste çıktığım halde içeri girerken verdiğim extra otopark parası 30 tl bana koyuyor :D
pist fiyatı ve herşey bir kenara bana en çok koyan yada en garip gelen şey
700 tl piste giriş için ücret veriyorum zaten organizasyonda yer alıyorum piste çıktığım halde içeri girerken verdiğim extra otopark parası 30 tl bana koyuyor :D
Kanka söyle bı durum var
1 senas pıste gırdın sonra cıktın otoparka koydun arabanı onun parasını alıyor gıbı dusunulebılır :)
Caddede olmaz piste gel 1 seans 700 tl, fiyat gayet makul güzel süper yazdıkça seneye 2000 de olur :) Kıstasımız apaçi gelmesin diye pahalı olsunsa vay halimize
Caddede olmaz piste gel 1 seans 700 tl, fiyat gayet makul güzel süper yazdıkça seneye 2000 de olur :) Kıstasımız apaçi gelmesin diye pahalı olsunsa vay halimize
Yazmıyayım diyorum da, klavyeyi önünde gören yazıyor...
Sen söyle 700 değil ne kadar olsun güzel kardeşim ?
PiscocuK
31-05-2022, 17:18
cumartesi pazar ilk seanslar kaçta başlıyor belli mi
Tamamen cahilliğimden soruyorum , araçta 2 kişi olabiliyor mu?
oluyormuş , terms and conditionsta yaziyormuş. sorry :)
Bundan önceki yıllarda defalarca çıktım hiç böyle bi tepki almamıştınız
Zaten daha önce takvim açıklandığında ertesi gün biterdi dolardı seanslar
Şuan 1 haftadır açık 300-400 tl çok idealdi
Bence 100 TL yaptığımız zamanlar en ideailydi.
Ama öle olamıyor, üzerine para harcamaya devam ediyoruz.
Ayrıca seanslar %90 dolulukta. Normalde 2 yada 3 seans açabiliyorduk kupalardan dolayı, şimdi 4 seans açtık bu nedenle daha fazla seans satın alınabiliyor.
İşin özü poğaça satan adamın poğaçaya zam yapması nasıl kendi insiyatifinde değilse, şuanki fiyatta bizim insiyatifimizde değil ve öle yada böyle bizim kontrolümüzde olmamaya da devam edecek...
Farketmeyenler için buraya gelirken 100 TL yakıyorsanız artık 300-350 TL yakıyorsunuz.
1 takım standart lastik 1500TL iken artık 4000TL.
1 elemanın günlük gideri 250TL iken artık 700TL, sgk vs. de üstüne gelince 1000TL...
Bir öğle yemeği 20 TL ye üretilebilirken mutfakta, artık 75 TL.
Bir kola 2-3 tl iken artık 7-8 TL markette...
50 kuruşa aldığınız pet su da 3 tl olmuş maşallah...
Aracınıza yapıştırılan 1 stickerin üretim maliyeti ne olmuş soran var mı ? yok...
Ambulans doktor müdahale ekibi çekici günlük kiralama ücretlerinden haberi olan var mı ? yok...
Tertemiz tuvaletlerle hizmet vermek adına kullandığımız kağıdın, sabunun fiyatını bilen var mı ? Yok...
Locada ferah ferah oturun diye çalışan klimaların 1 günde tükettiği enerjinin kendi evine ödediğinin 10 katından fazla olduğunu bilen varmı ? oda yok...
Daha yazardım ama 2 gündür yoğunlaşan iş trafiğimizde 20 kişilik ekiple haftasonuna hazırlık yapıyoruz, sahada olmam lazım bunları düşünen de yok...
Ama pist çok pahalı...
Sende haklısın güzel kardeşim...
Bundan önceki yıllarda defalarca çıktım hiç böyle bi tepki almamıştınız
Zaten daha önce takvim açıklandığında ertesi gün biterdi dolardı seanslar
Şuan 1 haftadır açık 300-400 tl çok idealdi
350-400 tabı idealdı
Ama sanki çok gomdunuz yerın dıbıne
ozamanın şartlarında bi polo 1.6 tdi 50 bin tl idi ben o paraya almıştım. Şu an 350 bin tl istiyorlar. Sizce pist fiyatlarınında artması gayet normal değilmi benmi yanlış dusunuyorum ? Yanı bende bu durumdan cok mutlu degılım tabı oncekı seneler her organızasyona gelmek ısterdım ama su an yılda 1 kere gıtmeyı dusunuyorum. ne yazkkı durumlar onu el verıyor..
Caner B.
03-06-2022, 17:11
Yarın için seans maili gelen var mı?
Yarın için seans maili gelen var mı?
Pazar günü icin geldi mailler
Seanslar tam dolu. Bende aldım seansları. Haklısınız,pahalaı ama ne pahalı degıl kı?
Bu sersenışı Bugra ya degıl,ulkeyı yonetene yapacaksınız. Yada sandıkta soracaksınız....
1 sene once araclrınız ne kadar dı?SImdı ne kadar....
Malesef hıc bır hobı ucuz degıl,nasıl nefes alıcak bu ınsanlar,aklım almıyor.
Doymayı gecınmek sanan bır guruh yarattılar....
Vıdeoyu hala yukleyemedım ama bır oncekı Pıst Gunu vıdeosunu atayım.
Arabam burada yaklasık 30-40hp dusuk.
Porsche Carrera S at Istanbul Park 2:11:500 - YouTube (https://youtu.be/GF8gZl6dhTM)
ayakliPC
22-06-2022, 12:27
2 - 3 Temmuz hafta sonu pist günleri açılmış;
Ayrıca 1 Temmuz için de Openpit seansı mevcut;
Aranel Ciryatan
28-06-2022, 23:10
Instadan yazdım ama kimse cevap vermedi. Bisiklet seansı katılım koşulları nedir?
Instadan yazdım ama kimse cevap vermedi. Bisiklet seansı katılım koşulları nedir?
https://bridge.maltepe.bel.tr/web-ticket.html?tscf=5
Bu linkten kaydimi yaptim . Soyle bir mesaj YARIŞ PİSTİ BİSİKLET SÜRÜŞ ETKİNLİĞİ ile ilgili isteğiniz 5614 başvuru nosu ile kayda alınmıştır. Teşekkür ederiz.
Baska bir mesaj gelecek mi yoksa kayit tamamlanmis mi oldu ? Kask disinda baska bir ekipman lazim mi ? Pazar gunu baya ruzgarli olacak sanirim , biraz cekimserim gitmekle alakali acikcasi
PiscocuK
03-07-2022, 08:51
İlk seans kacta basliyor?
ayakliPC
21-07-2022, 10:16
31 Temmuz Pazar günü için 20 dakikalık 3 seans pist günleri açılmış
Hemen 3 seans yapıştırdım :D
Otomobil katilim formunda 21 Ağustosta da bir etkinlik gözüküyor. Ancak sosyal medya hesaplarinda herhangi bir duyuru yok. Bir bilgisi olan var mi acaba ona göre islerimi ayarlayip gelmek istiyorum :)
Celimabi38
10-08-2022, 10:56
Pist sureleri eklenmis, ilgilenenlere.
Pist sureleri eklenmis, ilgilenenlere.
Tüm zamanlarda sırası yanlış olanlar var.
994 M.K.Kahraman Porsche 911 ? 02:25.754 8.04.2018 Kuru / Islak 13oC
969 M.G.Ceylan Volkswagen Golf ??? 02:44.761 12.04.2015 Kuru 15oC
1274 S.Dilmen BMW 3L ??? 02:53.854 9.07.2017 Kuru 26oC
1121 O.Acar BMW 02:57.471 11.05.2014 Kuru / Islak 14oC
55 A.C.Gil Porsche 911 Carrera Cabriolet 03:27.217 14.06.2019 Kuru 25oC
Süresine göre ya yanlış sırada yada süresi yanlış. 3.27 ile 55inci sırada olamaması lazım mesela.